Pancreas diagnosis

• NATURA O MEA: fua o meaʻai gaʻo, polotini i le taumafataga,

• FAʻAMATALAGA MUAMUA: faʻaleagaina o le ava.

• VAEGA FAATINO: faʻamaʻi o le piliati, G ma le duodenum, mumps, vailaʻau faʻamaʻi V, Beta, ma le faʻamaʻi o meaola (hyperparathyroidism), manua o le pancreatic.

Faʻaitiitia meaʻai, matagogo, palapalā-lanu paʻepaʻe, faʻaitiitia le alualu i luma - faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le alualu i luma o le pancreatitis e masani ai poʻo le kanesa o le pancreatic

• Faʻalanu foliga o le paʻu ma mucous membranes o le palapalulu ma le sclera poʻo o latou lanu samasama - faʻatasi ai ma le pseudotumor foliga o le pancreatitis ma le tumutumu o le ulu o le pancreatic.

• Faʻaleleia le paʻu i vaega o le cyanosis - i totonu o le pancreatiti gasegase ona o se faʻafitauli o le manava ma le gasegase (ona o le soona inu malosi)

• O le vevela ma le ufiufi o le laulaufaiva, lamolemole ma le atrophia o le papillae, o se manogi manaia e ese mai ai, vavave ma le fausua i tulimanu o le gutu (cheilitis), aphthous stomatitis.

• O le manava ua faʻalauteleina i le volumes ona o le pala.

• I totonu o le manava, i luga o le fatafata, ma le tele i tua - manino manino le mumu laititi mumu elemene e tulaʻi maualuga i luga ae o le paʻu - o se faailoga o "laumei mumu"

• Lanu enaena o le paʻu i luga o le paʻu.

• Mai lea taimi i lea taimi - o le atrophy o le gaʻo i lalo o le gaʻo - i le eria e fetaui ma le faʻaogaina o le pancreas i luga o le pito i luma o le paʻu (o le faʻataʻitaʻiga).

• Faʻailoga faʻamaʻi - ma le maualuga o le manava o le manava - o le tiga ma le vevesi o maso o le manava i totonu o le vailaʻau faʻatele, o nisi taimi i le itulagi o le itu tauagavale o le hypochondrium poʻo i luga o le saite o le tui o le pancreas (i le pancreatitis).

• faʻatasi ai ma le loloto o le faʻamaʻi i tagata gasegase o le pancreatitis ma le tumutumu o le pancreas, e mafai ona faʻaipoipo le pancreas i le foliga o se uʻu, le mafolafola ma le faʻaigoa o le maea tiga.

• faʻasalaga i le choledochopancreatic zone o Shoffar, o loʻo i totonu o le faʻatelega i luga o le taumatau - o le aʻafiaga o le ulu pancreatic i le faiga faʻaleagaina.

• faʻasalaga i le pito o Desjardins (i le mamao e 6 cm mai le pusa i luga o le laina mai le pusa i le taumatau matau).

O le vaivai ile palpation i le itu o Shoffar ma i le pito o Desjardins -

e tele lava ina maua i le cholepancreatitis ma le pseudotumor ("ulu") le CP, talu ai e fetaui ma le faʻatonuina o le ulu o le pancreatic.

• O se faʻamaoniga lelei o le suiga o se faʻaitiitia o le tiga i le nofoaga ole Mayo-Robson pe a liliu le tagata maʻi i lona itu tauagavale.

O le tiga e mafua mai se faʻamaʻi o le manava po o le manava, ao faʻateleina!

• I le faaleagaina o le siʻusiʻu o le pancreas, o le tiga o loʻo maua i le itu tauagavale o le nusipepa (itu ole Mayo-Robson II)

O se faʻamaoniga lelei o Kacha o le vaega o le faʻaleagaina o le gasegase i le eria o le innervation cutane o vaega VIII-X, atonu e na o le pau lea o le faailoga i le tootoo o le siʻomaga

• OAK- ↑ ESR, leukocytosis ma se suiga i le agavale

• AK (bioch) -disproteinemia, faʻataʻitaʻiga lelei o vaega (C-reactive protein, ma isi mea) - faʻatasi ai ma le vevela o XP. pancreatitis

• ↑ Amylase gaoioiga i le toto (o le faateleina o le lima faʻalauiloa i lenei faailo o loʻo i ai se tau faʻamaonia mo le CP) ma le urine

• ↑ trypsin, lipases i totonu o le toto ma le faʻateleina o le CP

• ↑ bilirubin, transaminases (AlAt, Asat), alkaline phosphatase ma le GGTP

• Fesuiaiga i le faasologa o le puleaina o le manava (enzymes, bicarbonates, le sua o le sua) i le suesuega o le vai o le pancreatic i luma ma pe a uma ona faaosofia i le secretin ma pancreosimine.

• Iloiloga o le Coprogram: i le le atoatoa o le tino, steatorrhea autu, ma le alualu i luma o le foafoaga ma le amylorrhea.

• Hyperglycemia i luga o se manava gaogao ma i le gasologa o le aso, i le taimi o le suʻega o le faapalepale i gaʻo - gasegase o le kulukose po o le maʻisuka.

• Panoramic R-abdominal cavity (faʻamatalaga i le faʻaogaina o le pancreas)

• FGDS faʻatasi ma le suʻesuʻega o le taua o le Vater (faʻaaoga le duodenitis)

• Faʻamaumauga faʻatusatusaga (CT) - ↑ poʻo le ↓ o le tele o le pancreas, faʻasalaga le leai o se faʻaopoopoga o le isotope i le gland tissue.

• Faʻamatalaga - faʻamatalaga e uiga i le foliga, lapopoa, faʻaleleia o le pancreas.

• Faʻailoga faʻamatalaga o le pancreatocholangiography - suiga i le pancreatic duct system ma le faiga o le biliary (faʻamautuina le localization o faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave).

Lisi o le koluma lagolago laupapa ma metotia o lagolago faʻamalosi faʻamalosi: VL lagolago - o fausaga ua fuafuaina e tausia ai le telefoni i luga o le eleele, vai.

Faʻasologa o faʻamaumauga o le faʻapipiʻiina ma le gataifale: I totonu o taulaga, puipuiga o le faletupe ua fuafua e amanaʻia manaoga faʻapitoa ma le tamaoaiga, ae e taua tele i tagata faʻalelei.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mafai ona faitio i tiga o le manava faʻapea foʻi faʻamaʻi pipisi, vaivaiga lautele.

O tiga i totonu o le manava, e matua eseese lava i le umi ma le natura, e masani lava ona maua i le tumutumu pito i luga, aemaise lava i le itu o loʻo i lalo poʻo le itu tauagavale o le hypochondrium, e susulu i tua. E mafai ona latou gasegase, vevesi, faʻamalosi tino, ma le faʻafefe i le lumbar, lea e aofia ai i le pancreatitis tele ma le solia o le faʻafefe o mea faalilolilo mai le pancreas ma faʻaalia i a latou lava enzymes proteolytic. O tiga umi ma ogaoga o le uiga o le tino, e masani ona faateleina i le tulaga o le maʻi i tua, lea e mafua ai le gasegase e ave le afa sikuea.

O faʻamaʻi pipisi, o le gasea, ma le vomiting e masani lava ona tupu i faʻamaʻi eseese o le pancreas ona o se suiga i lana galuega o le enzymase poʻo le toe faʻafoʻi.

Mechanical fulufulu ma le vevela paʻu uiga lelei mo liona o le ulu o le pancreas ma le solia o le tafe o le talo.

, , , , , , , , , , ,

Metotia faaletino mo le suʻesuʻega o le pancreas

I luga o le suʻega, faʻavaivaia, uʻamea, ma ona aʻafiaga e ono aʻafia ai i le tulaga o le vevela, le afaina ai, ua faʻaalia. O le tala o le pancreas e tumau pea ona le aoga. Faʻatasi ma le faʻalauteleina o le gland e mafua mai i le faaleagaina o le vevela ma le maualuga o le palpation e mafai ona iloa ai se neoplasm.

Faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega faʻapitoa

E mafai ona sili atu le saʻo o le suʻesuʻeina o auala faʻataʻitaʻi ma mea faigaluega i le gland, iloilo le galuega totoe o le pancreatic function, iloilo le galuega o le endocrin o le pancreas ma iloilo ai foliga o le gland.

Suʻega X-ray pancreas. O se faʻataʻitaʻiga x-ray o le vevela o le manava e faʻaalia ai faʻamau i totonu o le gland. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le barium faʻatusatusa, e mafai ona maua ni faʻailoga e le faʻaogaina o le faʻaogaina o le mumumeta ma le neoplastic i le vaega vavalalata o le pancreas, i le amanaʻiaina o suiga i le mucous membrane o le duodenum.

Suʻega faʻasalalau pancreas. O lenei auala e le osofaʻi ma saogalemu e mafai ai e oe ona iloa tumutumu ma neoplasms i le pancreas, ma fuafua ai lona faateleina ona o le edema poo le compaction (fibrosis).

Faʻasalalau faʻatusatusa. I maʻi ma le gasegase o le gasegase ma le gasegase, e masani lava ona faigata le faʻasolosolo, o lea e fautuaina ai e faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga, ma e mafai ai foi e oe ona suʻe suiga o le morphological i le gland, iloa ai le tumutumu, uila, fofo o le mumū, edema.

Pancreatic Artery Angiography. O faʻamatalaga filifilia o arteries e tuʻuina atu ai le toto i le pancreas e aoga i le siamaina o le tino. E mafai ai e oe ona iloa le vavalalata o le lumenia o vaa ma le solia o latou tulaga. E masani lava o lenei suʻesuʻega e faʻatinoina pe'ā maeʻa faʻasalalau ma faʻatautaia le suʻesuʻega.

Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy. O lenei suʻesuʻega ua avea o se tasi o metotia e sili ona taua mo le faʻaaliina o pancreatic ma biliary. O le eseesega o le vailaau oona e faʻafeiloaʻi i totonu o le auala masani e ala i se faʻamatalaga ona faʻaalia ai lea o le X-ray, lea e le gata ina faʻamautuina ai le mafuaaga o le gasegase faʻalavelave, ae ia iloa ai foi suiga i le paʻu o foliga o le inflammatory ma neoplastic processes. I le pancreatitis e le masani ai, e mafai ona leaga le au, o mea e vavalalata ma faʻalauteleina e mafai ona iloa. I le i ai o se paʻu, e mafai ona gasegase ese le faʻamaʻi o le taʻavale poʻo le vavalalata atoa.

Iloiloina o le Radioisotope Pancreatic. O lenei suʻesuʻega o le pancreas e faʻaaoga ai le methionine ua faʻamaonia ma le isotope radioactive o le selenium, i se tulaga lautele, e matua itiiti lava le saʻo nai lo le lisiina o metotia suʻesuʻe.

Le suʻesuʻega o enzymes pancreatic i le toto ma le urine. Necrosis o le pancreatic tissue e mafua mai i le taofiofia o le gaʻo o le gland e mafai ona iloiloina e ala i le faateleina o le faʻaogaina o enzymes pancreatic i totonu o le toto, urine ma isi vai mama. Ole fua masani o le amylase ma le lipase. I le taimi o le pancreatitis, o le maualuga o le amylase o le séʻo e tumau pea mo le 10 aso ma e masani ona o faatasi ma le hyperamilazuria. O le faateleina o le amylase i totonu o le toto ma le mimiti e le gata i pancreatitis, ae faapea foi i togafitiga o le biliary tract, o le gaogao o gasegase gasegase, o le taofiofi o le intestinal, ma nisi o faamaʻi vailaau, lea e foliga mai e fesootai ma le tiga o le tino.

Ona o le mea moni o le amylase ua ulufale atu i le toto e le gata mai le pancreas, ae mai foi i le gaogao vavalalata, o loo taumafai nei e fuafua ona isoenzymes. I le faʻaaogaina o se leitiomu, o le gaoioiga i le toto toto o isi enzymes - trypsin, lipase, elastase - ua iloiloina.

Suesuega Pancreatic Function Research. O le galuega o le pancreatic Exocrine e suʻesuʻeina e faʻaaogaina tuusao tuusaʻo ma le faʻaala. O le faʻaosoosoina o lagona e aofia ai i le tausiga o matua o le tele o hormones, aemaise lava le failautusi ma le cholecystokinin, faʻapea foʻi ma a latou faʻasalalauga. O le faʻaosoosoina tuusaʻo e aofia ai le gaosia o meaʻai. I tulaga uma e lua, latou te faʻaaogaina le fua o enzymes pancreatic - amylase, trypsin, lipase (o le maualuga o le mamafa i lalo o le aafiaga o le secretin muamua e faaitiitia sinamu, ona faateleina) i totonu o le duodenal, lea e maua mai e ala i le suʻega. O se auala faaopoopo ma taua mo le iloiloga o le galuega o le pancreatic exocrine o le suesue lea o feces ina ia mafai ai ona fuafuaina le mea o loʻo i totonu o gaʻo ma le protein.

O se suʻesuʻega faʻatusatusa o meaʻai gaʻo i feces, faʻapea foʻi le chymotrypsin ma trypsin, e mafai ona vave maua ai le faʻaitiitia o le alualu i luma o le galuega.

Glucose toleni test e mafai ai ona iloilo le galuega o le endocrine o le pancreas, lea e faaletonu i le 3/4 o tagata gasegase i le pancreatitis poo le tumo o le pancreas.

O le suʻesuʻega o le galuega o le pancreatic, aemaise lava o le exocrine, e taua i tagata mamaʻi ma le malabsorption e faamanino ai mafuaʻaga o lenei maʻi ma, aemaise lava, e fuafua ai le taua o le faʻaitiitia o le galuega pancreatic.

, , , , , , ,

Vaega o le suʻesuʻega o le okeni

Pe a suʻesuʻeina le setete o le pancreas, e taua tele le mauaina o faʻamatalaga e le gata i le fausaga, ae faʻapea foi ma uiga o le galue i totonu o le tino. O lea ituaiga okeni o loʻo faʻatusalia i le tino o le tagata i le foliga o se gland tele, o loʻo i ai se faʻapitoa faʻapitoa ma faia nisi o galuega.

O le pancreas e faʻaalia galuega nei i le tino o le tagata:

  • e avea ma vaega malosi i le faʻaaogaina o le faʻapalapala
  • e maua ai enzymes ia e manaʻomia e talepe ai gaʻo ma puluʻi i meaʻai
  • o loʻo i totonu o le gland e maua ai le inisalini, faʻafetai i le glucose e mafai ona tuʻuina atu ai masini ma sela ma le malosi talafeagai
  • faia le sifi o ituaiga hormones e talafeagai mo le atoatoaga o galuega a le tino o le tagata

O le nofoaga o le pancreas i totonu o le tino o le tagata o le avanoa lea. I le tulaga e afaina ai se vaega le taua o le gland tissue, o le isi mea e fai le galuega o le fesuiaiga ma e masani lava o uiga masani e le o aliali mai. O nisi taimi o le mumu po o le oti o se vaega laitiiti o meaola e tupu, lea e le afaina ai le fausaga o le okeni atoa. Ae ui i lea, o lenei mea e ono mafua ai le le lelei o le pancreas, lea o le a aʻafia ai le manuia ole maʻi. O le mafuaʻaga lea e faʻamaonia ai e tagata tomai faapitoa se suʻesuʻega atoa o le pancreas, lea e mafai ai ona iloilo le fausaga o le okeni ma lana galuega.

Faiga Faʻavae suʻesuʻe

O suʻesuʻega faʻapitoa o se auala suʻesuʻe lelei mo suʻesuʻega o togafitiga o pancreatic

O le faia o suʻega eseese i le taimi o le suʻega o le pancreas e mafai ai e oe ona fuafua le setete o le okeni. I le tulaga e maua ai le maʻi i le faʻatupulaia o gaioiga o gasegase ua gaosia, e mafai ona taʻu mai ai se liona gaʻo.

O le toto, urine ma feces e mafai ona faʻaaoga e iloa ai ia enzymes. Ina ia iloa ai le matuia o le faaleagaina o le okeni, o le suʻesuʻega o loʻo faia ai ni faʻamatalaga o le gaioiga o le ate, lea e fesoʻotai vavalalata ma le paʻu. Aʻo faia se suʻesuʻega o le pancreas, e mafai ona faʻaogaina metotia faʻalesoifua maloloina nei.

Faia se suega masani o le toto. I le tulaga o le tagata maʻi o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻi poʻo le faasolosolo faasolosolo faasolosolo pea, ona oʻo mai lea ma se faʻaopoopoga o faʻataʻitaʻiga nei:

  • ESR
  • o le neutrophils ma vaega neutrophils
  • paʻu paepae paʻepaʻe

Tofiaina o se suʻega o le toto. Faʻatasi ai ma le alualu i luma i le tino o le tino o foliga o pancreatitis, o se faʻaopoopoga o le anotusi o le aofaʻi ma le saʻo o le bilirubin o loʻo matauina.

Vitio aoga - Pancreas: galuega ma faʻamaʻi mafai.

Faia faʻamalositino faʻamalositino faʻapitoa toto:

O se manava gaogao ua tofia e iloa ai le maualuga o le amylase, lipase ma trypsin i le vaega duodenal. A maeʻa lenei mea, o le a tuʻuina atu se fofo o le vailaʻau o le hydrochloric i totonu o le iniseti ma o le faʻaiʻuga lona lua o le maualuga o enzymes ua faia. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreatitis, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faailoga e masani lava ona matauina i vaega uma.

O se suʻega urine mo mea o loʻo iai i le amylase ma amino acids i totonu. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli eseese o le pancreas, o loʻo faʻatuputeleina ai le faʻatupulaʻia o le maualuga o nei mea i le tino o le tagata.

O le kopi o loʻo faia ma le faʻamoemoe o le fuafuaina o le masini, gaʻo, fiva musika ma le fila e leʻi faʻaaogaina ma le le lava o mea o enzymes gland i feces.

Talu ai nei, mo le faʻamautinoaina o faʻamaʻi pipisi, na faia ai se suʻesuʻega mo le amylase - o le enzyme lea e gaosia e le tino lava ia. Faʻatasi ai ma le alualu i luma i le tino o le tino o se faʻalavelave mataʻutia ma le masani ai o le faʻamaʻi, ua matauina le faateleina o le gaoioiga a lenei enzyme i totonu o le toto ma le urine. I le mea na tupu ai le maʻi mai maʻi faʻaleagaina e pei o le pancreatic necrosis ma le sclerosing pancreatitis, ona maua ai lea o le faʻaitiitia o le gaoioiga a le amylase i le urine ma le toto.

I aso nei, o le faʻailoga autu o suʻesuʻega a le laboratory o faʻamaʻi pipisi o le enzyme elastase, lea e faʻamoemoe i totonu o le nofoa. E taua le manatuaina o suʻega toto uma e tatau ona faia i le taeao, ma i luga o se manava leai.E le gata i lea, o nisi ituaiga o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e manaʻomia ai sauniuniga faapitoa mai le maʻi, o le mea lea e tatau ai ona siakiina lenei faʻataʻitaʻiga ma se fomaʻi.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga

O le faʻasologa o le pancreas o le auala pito sili lea ona lauiloa mo le mauaina o maʻi pipisi

I faiga faafomaʻi, o auala faʻaaogaina mo le suʻesuʻeina o le pancreas e masani ona faʻaaogaina, lea e mafai ai ona faʻamaonia le faʻamaonia. E le gata i lea, i le faʻaaogaina o nei metotia faʻamalosi, e mafai ona fuafua suiga eseese i le fausaga o le okeni, iloilo lona lapoʻa ma le fausaga, ma faʻaalia foi ituaiga eseese o neoplasms ma faʻafitauli.

E masani lava, o tagata faʻapitoa faʻapitoa i le faʻaaogaina o metotia nei:

  • O se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga a le tagata maʻi e mafai ai e oe ona iloa ni suiga eseese, o le faʻasalalau lea e avea ma le faʻalavelaveina o le pancreatic duct ma le duodenum.
  • Pompe o le biopsy ma le suʻesuʻeina o le microscopic i se faʻataʻitaʻiga o le tino o le tino. I le faʻaaogaina o lenei metotia faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻataunuʻu lelei le faagasologa o le mimiti, e iloagofie ai neoplasms leaga, ma ia iloa le ituaiga tumo.
  • Endoscopic retrograde cholangiopanomygraphy o loʻo taʻua o se tasi o metotia aupito sili ona faʻamaonia o suʻesuʻega meafaigaluega, lea e ono mafai ona iloa ai le vavalalata o ala mo mafuaʻaga nei: faʻanoanoa o le tino, faʻavaeina o maa, foliga mai o le tino ma le faʻavaeina o popo.
  • O suʻesuʻega faʻapitoa e fesoasoani e faʻamaonia ai le tele o neoplasms ma pseudocysts i le pancreas, faʻapea foʻi ma le faʻamalamalamaina o gaioiga faʻasolosolo i totonu o le okeni.
  • E mafai ona e suʻeina auiliiliga o suiga o le tino ma le gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻamaonia o se faʻaopoopoga o le tele o le lymphodes.
  • O le telefoni e taua o se tasi o auala sili ona taatele mo le suesueina o le pancreas, lea e mafai ai ona fuafua le fausaga o le okeni, lona tele, ala, ma le setete o alalele ma paipa. Faʻafetai i lenei metotia, e mafai ona faamanino le i ai o le tele o le vai i totonu o le manava o le manava, lea e ono taʻu mai ai suiga nei: o le faʻaogaina o le maʻa, o le faʻavaeina o maʻa, faʻasolosolo i luga o cystic, taula o le tino, tumutumu o se eseesega o le natura ma suiga o tausaga.

Ina ia faia se faʻamaoniga saʻo, o se fomaʻi e masani ona faatonuina se suʻesuʻega auiliili i le tagata maʻi.

Faʻailoga o le pancreas

Pancreatic disease - pancreatitis: faʻamatalaga ma faailoga

O togafitiga o le pancreas o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o se gaioiga mataʻutia, lea e taʻua o le pancreatitis, faʻapea foi i le faagasologa masani o le maʻi.

O le tele o taimi, e maua ai le pancreatitis chronic e avea o se taunuuga o:

  • ava malosi
  • afaina o le gallstone faamaʻi

O se vaega o lenei faʻamaʻi o le mea moni lea o le faʻaleagaina o le tino e faʻalavelaveina ai le ulufale atu i totonu o le iniseti o enzymes ia o loʻo faʻapipiʻiina e le pancreas. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo faʻaaogaina ai le enzymes i totonu o le gland lava, lea e oʻo atu ai i lona faʻaumatiaga.

Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le toxins ua faasaʻoloto, lea e faigofie ona ulu i le toto ma e mafai ona afaina ai isi totoga ma gaʻo. O le gasegase o le pancreatitis o se maʻi ogaoga e manaʻomia ai togafitiga. E taua le manatua o le vave ona amataina o le togafitiga o fualaau faasaina, o le maualuga atu lea o le avanoa o le tagata gasegase e toe maua atoa.

I le leai o togafitiga lelei, o le maʻi pancreatitis e avea ma foliga masani o le maʻi.

O le alualu i luma o le pancreatitis masani i le tino o le tagata e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, ma o le sili ona lamatia o siama ma le mama neoplasms.

I le tulaga o se faaletonu o le pancreas, o uiga nei e masani ona aliali mai:

  • Paʻu syndrome o se faʻailoga taua lea e tupu i faʻalavelave eseese o le pancreas. I le tulaga o le pancreatitis e maua i se foliga lapopoa, ona popole ai lea o le tagata maʻi e uiga i ogaoga tiga e tumau mo se taimi umi. I le masaniga masani o le faʻafitauli o le faʻamaʻi, o le tele lava o taimi o le tiga o le tiga e le faʻailoaina, ma atonu o le a matua leai lava. O lagona tiga o le a tupu i lalo o le faatosinaga o itu eseese e mafua ai le faaleagaina tumau o le gland po o lona faaletonu le tumau. O tiga o le tiga e mafai ona tupu i pancreatitis ma le fausia o se pseudocyst i le tino.
  • O se faailoga iloga o togafitiga o le pancreatic o le atinaʻeina lea o le maʻi le atoatoa. O lenei ituaiga o mea e tupu aʻe ona o se faʻafitauli o le tele o mea e faʻaogaina ai fualaʻau ona o le le lava o mea o le enzymes. E masani lava, o lenei syndrome e faʻatasi ma le atinaʻeina o faʻamaoniga nei: foliga vaaia o faʻafitauli o le vaʻai, faʻafitauli ma le faʻamaopoopoina o gaioiga, paʻu o le mamafa o le tino, paʻu o le paʻu i se lanu uliuli i le nofoaga o le pancreas, atrophy o le gaʻo gaʻo po o le vevela tele o le paʻu ma le paʻu o le manava lanu enaena.
  • O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e mafua ai le atinaʻe o le faʻamaʻi pipisi o le exocrine. O le taunuʻuga o na solitulafono o le oti lea o le tele o parenchyma, lea e matua faʻaitiitia ai le gaosia o enzymes. O le faʻaitiitia o le faʻafiafiaga o le galuega e faʻatasi ma le faʻaalia o faʻamaoniga nei: faafitauli i ogaumu e pei o le manava, vevela tele o le tino ma fulafula.
  • O le alualu i luma o le maʻi pancreatic e mafua ai le faateleina o lona tele, lea e afua ai le afaina o totoga lata ane. Faatasi ai ma le gasegase o totoga pipisi, o le tagata maʻi e atiina ae le gasegase obstructive, o le vomiting, o le vevela tele o le paʻu ma le fusi o feces i se lanu malamalama.

O le pancreas ua avea o se tasi o totoga taua, e mafua ai le tausia o le tino masani o le tino. Mo lenei mafuaʻaga, e taua le faʻamaonia o eseesega i le fausaga ma le faʻatinoina o lenei okeni i le vave e mafai ai, lea e aloese ai mai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese. I aso nei, o le suʻesuʻeina o le pancreas e faʻaaogaina auala eseese e sili atu le malamalama ma faʻatagaina oe e faia se faʻamaonia saʻo.

Le taua o le pancreas i le tino

O le pancreas o se okeni o loʻo i totonu o le puʻu abdominal lea e aʻafia ai i le gaosiga o mea taumafa ma faʻatinoina galuega o le endocrine. E aofia ai faʻatulagaga tolu faʻapitoa: ulu, tino ma le siʻu.

O le umi o le pancreas e tele lava. O lona ulu e afua mai i le taumatau saʻo, ma o le siʻusiʻu e muta i le itu tauagavale o le itumalo faʻapitoa. O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le tino, o lagona tigā e mafai ona maua toetoe lava i le manava, ma e iai foi se uiga o le fusi.

O le vaega o le exocrine o le okeni e nofo i se vaega tele o le pancreas. Na te faia se galuega o le exocrin. O le uʻamea faalilolilo le sua pancreatic ma le enzymes. E aofia ai mea e pei o le alpha-amylase, lipase, trypsin ma le chymotrypsin. O ia nei elemene e tatau mo le vaevaeina o meaai, e taʻua o le protein, gaʻo ma le gaʻo.

O le vaega endocrine o le okeni o loʻo i totonu o le siʻusiʻu. E na o se vaega laitiiti e nofo ai, ae taua. Fausaga o talafaasolopito e pei o tamaʻitaʻi o Langerhans e iloga i le siʻusiʻu. E aofia ai le tele o ituaiga o sela.

Mafuaaga o faʻafitauli

O mafuaʻaga autu e mafua ai le mumū o:

  • ava malosi
  • le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti
  • duodenitis ma le ulcerative leion,
  • manuʻa manuʻa ma le afaina o okeni,
  • faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi pipisi o le hepatitis, mumps ma isi,
  • afaina o le tino
  • faʻamaʻi pipisi,
  • faʻasologa faʻaanatura i le okeni poʻo ona ala,
  • fomaʻi vascular
  • faʻafitauli faʻaleagamoni
  • o le faʻaaogaina o meaʻai leaga (meaʻai, gaʻo, salima, ulaula),
  • genis predisposition.

E le na o fomai e mafai ona taliina le fesili i le auala e saili ai e uiga i le soifua maloloina o le pancreas. I le uma, o suiga o le mumusu i lenei totoga e o faatasi ma tiga matuitui ma le gaioiga. O nei faʻamaoniga e toetoe lava o taimi uma e fesootaʻi ai ma le inu o le ava malosi po o meaʻai gaʻo.

O le ethyl alcohol o le mafuaaga autu lea o le pancreatitis ma le maʻi ate. E faʻaleagaina ai sela o le tino, lea e taʻitaʻia ai le gaosiga o le gaosiga o enzymes. O le faʻaaogaina o le ava malosi e ono mafua ai suiga o le hormonal, aemaise lava o le maʻisuka.

O le isi mafuaaga mo le atinaʻeina o pathoces e le lelei le taumafa. Faʻamatalaga o faʻamaʻi o le ate ma le pancreas e tatau ona amata i se suʻesuʻega o le maʻi. O le gaʻo o gaʻo i le tele o mea e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e le enzymes ona taulimaina le avega. E le gata i lea, o le setete o le tino e aafia i le masani ona faʻaaogaina meaai taumafa ma meaʻai.

O a ni faailoga o se faʻamaʻi faʻafuaseʻi?

O le pancreas atonu e le mafai ona ia lagonaina mo le tele o tausaga, ae e le o mautinoa ai o le okeni o le a maloloina atoatoa ma e le afaina ai. O faʻamaoniga muamua o faʻafitauli e le mafai ona tupu e tusa lava pe na tupu mai le maʻi poʻo se toe foʻi mai. Faailoga o faʻamaʻi pipisi o le a tatou iloiloina i lalo.

Paʻu i le hypochondrium poʻo le fusi paʻu e mafai ona tupu ona o le afaina o le tino. I se tulaga toafilemu, o le tiga e faaauau pea ona faamanatu pea ia te ia lava. E mafai ona sau se fesoasoani laitiiti pe a fai e maʻi le tagata maʻi i le mea na tupu, ae le o le umi. E le faʻaaogaina e le tino o le tino le faʻamaʻi ma o le taimi e 'ai ai e naʻo le faʻateleina.

O le naunautaiga faifai pea mo le gaioiga ma le viliina e mafai ona taʻu mai ai e le gata o le solia o le pancreas. Ae afai o le nausea eo faatasi ma le tiga i le hypochondrium, ona avea lea o se faailoga manino o le mumu o le gland. O manaoga e faʻateleina pe a uma le faʻamalositino, taumafa ma le popole.

E tupu ona o le mea moni o enzymes e le mafai ona ulufale i le duodenum. E le mafai e le manava ona talepe meaai e aunoa ma le fesoasoani o le vai inu, o lona uiga e aofia ai le puipuiga ma le aveesea o meaʻai e le mafai ona faʻamalo,

Tuai ma fuga

O le faʻasalaga o le pancreas e oʻo atu ai i se faʻaogaina o le tino. Ona o le le lava o meaʻai i totonu o le tino, ua tupu ai se faaletonu, lea eo mai faatasi ma le gas ma le manava. E le alu ese na o ia lava ma e mafai ona oʻo atu i le faʻamalaina,

Afai e faaputuputu le enzymes i le pancreas ma e le mafai ona ulu i totonu o le iniseti e ala i le ala, ona amata loa lea ona latou eli le gland. I le taimi lea, o le tele o toxins mai le galuega o enzymes e ulu atu i le tino, lea e mafua ai le inuina lautele o le tino. O le tagata maʻi e lagona le ogaoga o le vaivaiga, diva, general malaise,

Faʻatasi ai ma le edema o le pancreas, e mafai ona suia lona lapopoa ma faʻasalaga i autafa o okeni. Muamua, o mafatiaga o alaleʻa e mafatia, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻamalosi faʻasili. O le paʻu o se tagata e mauaina se lanu samasama, e pei o le jaundice, e faapitoa le matauina i luga o le paʻu o mata ma alofilima. Ae o le samasama e alu ese e aunoa ma se vevela.

O nei faailoga uma e tatau ona avea o se talosaga vave i se fomaʻi o le a suesueina le pancreas. E taua tele le malamalama o le afaina o le gland o se faʻamaʻi lea, pe afai e le faʻamaonia pe le talafeagai, e mafai ona oʻo atu i le oti.

O le faanununuina o le gland e mafua ai le oti o le tino ma e taufaamatau ai i le oona o le manava, lea e mafai ona salalau atu i le ate, mama, fatu ma fatuga. Aʻo toe faʻafoʻi, na o fomaʻi e mafai ona tuʻuina atu se fesoasoani agavaa e mafai ona faʻaolaina ai se tagata.

"Ua faalauteleina le pancreas. E le i le tasi le fomaʻi. Vaʻaia hormones e oo lava i. Ona ia filifili ai lea e le masani ona alu i fomaʻi. I le masina talu ai, na ia faamuta le ulaula, amata ona auai malosi i taʻaloga, taumafa atili pe itiiti foi le saʻo. Ma o le mea sili ona taua, na amata ona ou inu

(Na ou faalogo e uiga ia te ia i le fesiitaiga o Malakhov). Ma ananafi na ou alu ai i se fuafuaga e fuafua i ai, ma latou fai mai ia te au: "Ma aisea ua e filifili ai e alu i le fomai - e leai sau tuinanau." O le pancreas e masani lava i le lapoa ma hormones e masani lava. Sa ou maofa i le fiafia!

Svetlana Nikitina, 35 tausaga.
Nizhny Novgorod

Ina ia faalautele se ata, kiliki i luga i le kiore.

O faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i le tele o tulaga eseese:

  • ogaoga ogaoga ma tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium,
  • o nisi taimi o osofaiga tiga o le herpes zoster,
  • taoto ma vili
  • fiva
  • manava manava, lea o loʻo i totonu o le feeseeseaʻi o totoe o meaʻai e leʻi faʻaaogaina,
  • tigā
  • toesea mamafa
  • fufulu
  • faʻaauau faifaipea.

Soo se faamai o le pancreas e oo atu ai i le le atoatoa o le galalaina o meaai, le lelei o le absorption ma le faaleagaina o mea e aoga i le tino. O lenei mea e mafua ai faʻamaoniga o loʻo i luga, o nisi o nisi taimi e faigata ona iloa i le amataga o le faʻamaʻi.

Uiga o le faʻamaʻi o faʻamaʻi

E ui i le mea moni o faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi e tutusa ma faailoga o isi maʻi o gastrointestinal, o le a mafai e se fomaʻi ona iloa lelei. E le gata i lea, o le palpation o le abdominal, laboratory and testing tools o le a fesoasoani i lenei.

  1. Paʻa i le pito i luga. O lagona le lelei e fesootaʻi ma le taumafa o meaʻai gaʻo poo le ava malosi. O lo latou faʻavasegaina faʻalagolago i le tikeri o le faʻaleagaina. E mafai ona avea ma afa o le epigastrium, o le itulagi o le manava, e le tele lava le itu taumatau o le manava. I tulaga ogaoga, o le tiga e ufiufi ai foi le pito i tua, o lona uiga, o le fusi-tutusa.
  2. Nausea pe a uma ona 'ai. E le pei o isi gasegase gastrointestinal, vomiting with pancreatitis e le aumaia le toomaga.
  3. Totogi ma pala. O le faʻamafanafanaina o meaʻai e leʻi faʻaaogaina e mafua ai le faaputuputuina o le kesi i totonu o le manava. O lenei mea e mafua ai le tulai mai o ia faitioga.
  4. Fefe. O loʻo mataituina i se faʻalavelave faʻaleagaina ma le taimi o le faʻavavega o le pancreatitis.

Afai e maua ni faailoga e pei o le faateleina o le galala ma le masani ona faia, e tatau ona faia se suʻega toto e fuafua ai le kulūkose. O le tele o le pancreatitis chronic e masani ona taʻitaʻia ai tamaʻitaʻi o Langerhans ma faʻaleagaina le gaosiga o le inisalini.

Suʻega faʻamaʻi

E taua le matauina o le tele o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e aofia ai se metotia faʻapitoa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o ultrasound, suʻega faʻalaealagi ma faapitoa. O lenei auala e mafai ai ona sili atu ona suʻesuʻeina le okeni ma iloilo le gaoioiga o le exocrine o le pancreas.

  • taualumaga e manaʻomia ai le faʻaofiina o se suʻesuʻega o le intestinal,
  • ae le o le osofaia ma le le faʻaaogaina.

O le tele o auala faʻalelei e aofia ai taualumaga sili ona lata mai, talu ai e leai se faʻafitauli pe a faʻaaogaina i luma o le tagata maʻi, faʻapea foi ma le tau maualalo o suʻega. E faavae i luga o le mea moni e faapea, o le mauaina o se pule faasee o le faalilolilo o enzymes pancreatic, o nei suega e le lelei tele, o le mea lea e patino lava, e maua ai le taunuuga na o se faaitiitia tele i sea pulelaa.

O le vaega lona lua o suʻega, lea e aofia ai le suʻega ma le le faʻaaogaina o auala e suʻe ai, e le o taimi uma e manaʻomia ai le maʻi e iloa ai. O le filifiliga o le togafitiga o togafitiga a se fomaʻi ua filifilia mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi. O le taatele i le va o suʻega o:

  • hydrochloric acid
  • elastase
  • pancreosimine-secretin,
  • Lund suega

E tele fomaʻi ua talitonu e faʻamaʻi maʻi faʻamaʻi, o le metotia lenei o le auro. O ia togafitiga e faia i le faʻaogaina o le fuluʻi.

O le suʻe lua-lumen o loʻo faʻatonuina i le tagata gasegase i luga o se manava gaogao, aʻo faʻaauau pea ona faia le suʻega. O vailaau faʻasalalau o le gastric ma le duodenal sua e aoina ai le aofaʻi manaʻomia pe a uma le puleaina o le secretin ma pancreosimine.

  • o le maualuga o enzymes ua matua faateleina,
  • o se faaitiitia taua o le pulelasi ma le gauai atu i le bicarbonates o loʻo matauina.

E tusa ai ma le auiliiliga o le le atoatoa o le enzyme, o fomaʻi e fuafua le pancreatitis tumau. Pe a tofotofoina le pancreosimine-secretin, pe a iloa le alkalinity o le bicarbonate, e tatau ona auina atu le tagata maʻi mo le suʻega ile falemaʻi oncology.

I le noatia ma le fai fuafua i tulaga faʻainisinia, e mafai e fomaʻi ona faʻamaonia atili faʻamaoniga o faʻamaʻi. Ae peitai, faatasi ai ma nei mea uma, o lenei taualumaga e iai sona itu le lelei, lea e aofia ai le leo o le maʻi maʻi leʻo, ma le tau maualuga o le suʻesuʻega ma le faigata o galuega suʻesuʻe.

Suesuega o le eletise vai

I nisi tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se suʻega o le vai chlorhydric i le tagata maʻi. Mo lona faʻaaogaina, o le vaifofo o le hydrochloric acid, o le maualuga o le 0.5%, e faʻaaogaina e avea o se stimulator o le pancreatitis secretion. O lenei sooupu e tui faʻafuaseʻi e ala i le suʻega; i le gasologa, sola po o le suāuu olive e faʻaopoopoina.

O le faʻaaogaina o lenei metotia o le siakiina o lona faigofie ma le faʻaogaina. Ae ui i lea, o le saʻo o faʻamaumauga na maua mai o se taunuuga o lana talosaga e manaʻo e sili atu, e le pei o le pancreosimine-testin test.

Lund suega

O le suega a Lund e aʻafia ai le aoina o mea e maua mai i totonu o le intestinal i le faʻaaogaina o le faʻaogaina pe a uma ona 'ai meaai masani. E tatau ona iloilo le galuega o le exocrin o le pancreas.

I luga o se manava gaogao i le taeao o le tagata maʻi e faia se suʻega. O lenei oloa e faia i le polyvinyl leitio o loʻo i ai le mamafa o le sila poʻo le mercury i le pito. O le tagata gasegase ua tuʻuina atu i ai se faʻafefiloi o mea taumafa (susu susu ma le suauʻu manogi ma dextrose).

O le suʻesuʻeina o lenei ituaiga o pancreas e fesoasoani i le fuafuaina o le amylase index, lea e masani ona vevela i pancreatitis. O le faʻaaogaina o lenei auala o lona faigofie, faʻaogaina, ma le leai o se manaʻoga mo le iniseti malosi.

Elastase suega

O se suʻega elastase e faʻatusatusa i isi suʻega e le osofaia e mafai ai ona iloa le toilalo endocrine i le pancreatitis i se amataga vave o le atinaʻe. O suʻega e faʻamaonia ai le vaivai o le enzyme atonu e faʻaalia ai le mumulu o le gland.

O lenei suʻesuʻega, lea e faʻaaogaina i le suʻesuʻeina o soʻo se ituaiga o pancreatitis, faʻapea foi le fuafuaina o le aoga o togafitiga, e aofia ai le faʻamautuina o le elastase i le nofoa o le tagata maʻi. O sea suʻesuʻega o feces elastase ua faʻamaonia foi mo le maʻisuka, nisi o maʻi o le ate ma cholelithiasis.

Vaʻaia faʻafitauli o faʻamaʻi

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona faia saʻo le suʻesuʻega. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatalanoa se gastroenterologist ma faia se suʻega. E naʻo se tagata poto faapitoa i lenei vaega e mafai ona ia faia ni faʻafitauli eseese o faʻamaʻi pipisi.

E tatau ai ina ia iloa ai se tasi o maʻi mai isi uma ma faʻaʻai tutusa. O togafitiga inflammatory o le pancreas e eseese ma gastritis gasegase, gasegase, cholecystitis, ulutala duodenal.

I nisi tulaga, o le pancreatitis e pei o se osofaiga o le fatu. I lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona faʻaogaina se ECG e faʻaaogaina le siakiina o le myocardial. I le leai o se osofaiga o le fatu, o suʻega falesuesue e faia mo le i ai o pancreatitis.

Afai o le tiga e pei o le fusi, e tatau ona ese le pancreatitis ma le osteochondrosis o le taula o le thoracic, le renal colic. I le gaioiga o le ita, e tatau ona vave amataina togafitiga.

Faaiuga

Na tauanau e laʻu uo Monastic Tea e taumafai. Sa ia te ia le pancreatitis - ma mafaufau, ua leai! E oo lava i lana fomaʻi sa matuai ofo. O aʻu suʻesuʻega o le mumu o le tino. Ua tigaina au i lenei mea mo se taimi umi. Pills, droppers, falemai ua avea ma masani ia te au mo le 5 tausaga talu ai. Ma na o le lua vaiaso talu ona amata ona inu

, ma ua leva ona lagona le sili atu ona lelei. Ou te faʻamoemoe e faateʻia laʻu fomaʻi i le isi tofiga.

Elena Shugaeva, 47 tausaga
Saint Petersburg

O le pancreas e tatau ona togafitia ma le faaeteete ma le mataʻituina. Faatasi ai ma ona faʻamaʻi uma, e manaʻomia e le tino se fesoasoani vave, lea e mafai ona maua pe a fai o se suʻega taimi ma suʻesuʻega talafeagai.

O le mafuaʻaga lea e taua ai i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi tatau, ma ia aua le aofia i le suʻesuʻeina o le tagata lava ia ma togafitiga ma auala faʻapitoa ma auala i le fale. E naʻo le fomaʻi e mafai ona saʻo le fuafuaina o le mafuaʻaga ma faʻamatalaina iuga o le suʻega, faʻapea foi le iloilo pe faʻapefea ona le faʻaleagaina le suiga o le siakiina e le faʻaleagaina.

Faʻaaliga o le pancreas ma le ate

Faʻamatalaga o faʻamaʻi o le pancreas ma le ate e amata i se suʻega faaletino. E iloiloina e le fomaʻi le tulaga o le paʻu o le tagata maʻi, suesue i foliga mucous ma fua o le vevela o le tino.

Faatasi ai ma maʻi o le tino o le hepatobiliary, o togafitiga poʻo vailaau vavave - telangiectasias - o loʻo matauina i luga o le paʻu. O le afaina o le ate (hepatitis) e masani ona o faatasi ma le samasama o le sclera ma le paʻu. O le vaega laititi o le faʻamaʻi e faʻaalia i le fiva maualuga.

A maeʻa se suʻesuʻega lautele, faʻaalia le palpation abdominal. O le tiga i nisi o vaega e faʻaalia ai le faaleagaina i le pancreas. Ole maʻi e maitauina le le toʻa pe a paʻi le fomaʻi i le itu tauagavale o le hychochorium.

Faʻaauau foliga faʻamaʻi o le vaega o le manava

E pei ona e iloa, o le faʻataʻitaʻiga o le resonance magneto ua faʻamautuina e avea o se tasi o auala sili ona saogalemu ma sili ona faʻamaonia. E le gata i lea, o lenei metotia e le o se osofaiga ma e leai se afaina.

O avanoa o se MRI e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e lautele. O le suʻesuʻega e mafai ai ona e vaai faalemafaufau i totoga uma o le manava, o latou nofoaga ma le fausaga. I le faʻaaogaina o se faʻavasegaga taʻitasi o le pancreas, e mafai ona iloa vaega o le mumū poʻo le i ai o faʻavae tumama. Le faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga, o le MRI ma le faʻatusatusaga e fautuaina.

Pancreatic Disease Treatment

E le mafai ona e amata togafitiga ia oe lava. Afai e aliali mai faitioga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau gastroenterologist ma saili pe faapefea ona siaki le pancreas. O se lisi o suʻega talafeagai e mafai ona tuʻuina atu e le fomaʻi poʻo le fomai tipitipi.

Faʻasalaga tele o le pancreatitis, o vailaʻau faʻasaina ma fualaau faʻasaina e faʻamaonia. Talu ai e leʻo feagai le tino ma ana galuega, e manaʻomia le togafitiga o le enzyme. E aofia ai fualaau faasaina "Pancreatin", "Festal", "Mezim-forte."

O le mumusu tele e manaʻomia ai le vave faʻamaʻi falemaʻi ma togafitiga faʻapitoa. Afai o le tagata maʻi e atiina ae le maʻisuka, o le togafitiga o le hormone e faʻamatalaina, faʻapea foi ma se meaai malosi sei vagana ai meaʻai gaʻo.

Faiga Faʻavae mo suʻesuʻega

O le suʻega e amata i se suʻega maeʻaeʻa o le maʻi e uiga i faitioga oi ai nei. Ua i ai i lenei taimi, e mafai ona masalomia le solia o le pancreas, ma o nisi taimi e fuafua ai o latou natura. O ia faitioga e pei o le tiga i le pito i luga, o le gaioiga ma le vomiting, o mea e taoto ai, ma mea e le fiafia ai e taua tele.

O le tiga o le tiga o uiga o faamai pipisi o le pancreas o lona lava uiga. O le tiga i lenei tulaga e faʻapipiʻiina i le pito i luga ma e fusi-tutusa. Paʻu e mafai ona faʻagasolo pe maualuga, faʻaosofia i le taumafa o meaʻai gaʻo, ava malosi.

Faʻatasi ai ma ni maʻi pipili o le pancreas, o soʻo se tiga mo se taimi umi atonu o le a toesea.

O faʻalavelave faʻalavelave faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i faitioga o taimi masani, o se suiga i lona tumau.

O le faʻaitiitia o le manava, leu, vomiting, lea e le aumaia ai le toomaga, o faʻamaoniga ia e faʻaalia ai le faaleagaina o le tino i le pancreas.

O le faʻaitiitia o le fiaʻai, e oʻo atu i se faʻafefe i meaai, e mafai ona maua i le kanesa o le pancreatic. O maʻi mumū o le pancreas e mafai foi ona oʻo atu ai i le faʻamalosi o le talo ma foliga mai o le jaundice. Pe a suʻeina se tagata maʻi, e mafai e le fomaʻi ona gauai atu i le paʻu o le mamafa, faʻavasegaina o le paʻu.

E masani lava, o le pancreas e le mafai ona faʻamalosi, ma i le i ai o se tumutumu po o se vailaʻau oona, e mafai ona iloa se faamaufaʻailoga i lenei eria. O tiga inflammatory o le pancreas eo faatasi ma le tiga i le taimi o le mamafa i le pito i luga.

Tuua Lau Faamatalaga