O le inisalini faʻamalosi e maualuga i le maʻisuka: o le a?

O le siakiina o le inisalini e le faʻamalosia e faia ina ia iloa ai le lelei o le gaosia o le hormone. O le igoa puupuu o lenei auiliiliga o Iran. Ole suʻesuʻega lenei e na o tagata e le talia ma e le tui inisalini i lenei taimi. O lenei tulaga e ao ona matauina, ona o le mea moni o le faʻaaogaina o le hormone i totonu o le toto e mafua ai le gaosia o auupega ma e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le suʻesuʻega.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le a le ituaiga hormone?

O le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina mai le proinsulin ma e gaosia i totonu o sela o le pancreas. O lona faasaolotoina e afua mai i le faateleina o le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. O le hormone e aofia ai i le metabolism o gaʻo. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le aofaʻi o suka i le tino e pulea e le auala e faʻaalia ai se tali e aveesea ai e ala i fatugaʻo. O le mafuaʻaga autu o le inisalini o le tuʻuina atu lea o musika ma mea faʻapitoa i le kulukose. O le homone e pulea le aofaʻi o glycogen i le ate ma fesoasoani i le felauaiga o mea amino i luga o le paʻu o le cell. Ma e avea foi ma se vaega malosi i le fesuiaiga o moletini porotini ma gaʻo gaʻo.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Afai ei ai se soliga i totonu o le tuufaatasiga o le hormone, o faiga e mafua mai i le tino o le tagata lea e fesoasoani i le leaga o le faagaoioia o mamanu uma ma okeni.

Tulaga masani ma mafuaʻaga o le vavaeeseina o le insulin

O faʻamaoniga e faʻapitoa pe afai o le aofaiga o le inisalini i le toto e paʻi mai i le 6 i le 25 mcU / ml, pe a fai o le suʻega e ave i luga o se manava gaogao. O le maualuga o le tulaga e mafai ona i ai i fafine maʻitaga - e oʻo atu i le 27 mkU / ml. I tagata e sili atu i le 60 tausaga le matutua, o le masani e mafai ona oʻo i le 35 μU / ml. I tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, o le tele o le inisalini i le plasma toto e le tatau ona sili atu i le 10 mcU / ml. O le faaitiitia o le aofaiga o le hormone e matauina i maʻi faʻapitoa e pei o le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, faʻamaʻi o Hirata, ma le maʻi o le insulin i le autoimmune. Faatasi ai ma le 1 tikeri o le maʻisuka, o le faailoga e oʻo ile zero. I mataupu e maualuga ai le inisalini, o loʻo faʻapea ona vaʻavaʻaia ia faʻafitauli:

Faailoga mo le auiliiliga

Mataʻituina le aofaʻi o le inisalini i le plasma o le toto o le a fesoasoani e iloagofie faailoga muamua o maʻi tuga. Afai e le o iai ni faaletonu i le setete o le soifua maloloina i totonu o le tino o le tagata, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi e faatulaga se suʻega. Faailoga e tatau ona mataala ai se tagata:

Afai na maitauina e se tagata ua vaivai tele o ia, ona e manaʻomia lea ona faia se suʻega.

  • suiga i le mamafa o le tino, aʻo tausisia pea le taumafa tutusa ma gaoioiga faaletino,
  • vaivaiga ma le vaivai,
  • telegese faʻamalolo o manuʻa laiti o le paʻu,
  • toto maualuga
  • le i ai o le polotini i le urine.
Toe foʻi i le laulau o mea

Sauniuniga

Ina ia mafai ona faia lelei se suʻesuʻega i luga o le aofaiga o le inisalini, e tatau ona usitaia nisi tulafono i le taimi o le aoina o mea. Muamua o nei mea o le aloese mai mea taumafa mo le 12 itula aʻo leʻi tuuina atu le toto mo le suʻega. Lona lua, e tatau ona e taofi le inu o vailaʻau e aofia ai le corticosteroids, hormones oona ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai e le mafai ona faalēaogaina le togafitiga o fualaau oona, ona tatau ai lea ona taʻu atu i le fomaʻi poʻo le aufaigaluega falesuesue e uiga i lenei mea. O le tulafono lona tolu e le o le faʻaalia o le tino i le gaioiga faʻaletino 30 minute aʻo leʻi faia le suʻega.

E faʻapefea ona faia suʻesuʻega?

Ina ia fuafua le aofaʻi o le inisalini, e tatau ona e aoina mai le tele o mililiters o le toto vevela, lea e aoina i totonu o se suʻega faʻataʻitaʻiga ma se vailaau faʻapitoa, o lona uiga, o se vailaʻau e puipuia ai le tui toto. Ona faʻamalūina lea o le beaker i totonu o le aisa. A maeʻa lena, ona vaevaeina lea o le toto i ni vaega eseese ma faʻamalieina i le 40 tikeri. Pe a vavaeeseina le plasma, ona faʻamaʻi ile 200 g. Celsius. Ona faʻatusatusa lea o taunuʻuga i faiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga. I nisi o fale suesue, mo se saʻoga saʻo, latou te fautua mai o le pasi i le aʻoga 2 taimi ma le vaeluaga 2 itula. Ina ia faia lenei mea, pe a uma le totoina o le toto, inu se vaifofo o le kulukose, ma, pe a mavae se taimi, toe fai le suʻega.

Galuega ile insulin

Ina ia malamalama i le taua o le inisalini mo le gaioiga masani o le tino, e tatau ona malamalama i mea o loʻo ia faatinoina:

  1. Tuuina atu le kulukose i sē uma o le tino, ia mautinoa lona faʻaaogā masani ma le faʻaaogaina o meaʻai gasegase,
  2. Faʻatonuina le faʻaopoopoga o le glycogen i totonu o le ate, lea, afai e tatau ai, ua liua i le kulukose ma saturates le tino ma le malosi,
  3. Faʻateleina le faʻafefe o faʻamalosi ma gaʻo,
  4. Faʻaleleia le faʻaogaina o siama faʻamalosi mo le kulukose ma le amino acids.

O le mea lea, ona o le le lava o le inisalini i le tino o le tagata, o le gaioiga o le toetoe lava o totoga uma ma totonu o le tino e faʻalavelaveina. O le maʻisuka o se maʻi sili ona matautia, lea e mafua ona o le tele o faʻafitauli.

Fuafuaga faʻamaonia

Ole suega ole toto ole tui ole inisalini e faʻataʻitaʻiina e se endocrinologist mo faamoemoega nei:

  1. Teteeina o le maʻisuka ma lona ituaiga,
  2. Faʻamatalaga o le insulinoma (o le paʻu o le pancreas e aʻafia ai le pulelasi o le inisalini hormone),
  3. Faʻamatalaina o le hypoglycemia faʻaleagaina na mafua ona o le le talafeagai o le inisalini o inisalini poo vailaʻau o le hypoglycemic.

Mo suʻesuʻega, faʻaaogaina plasma.

Suʻega faʻamatalaga

E masani lava, o mea e aofia ai le insulin i le plasma toto e tatau ona mai i le 6 i le 24 mIU / L. O nisi taimi o le faailoga masani mo IRI e ono ese pe afai e le o ni tulaga masani o suʻesuʻega na faʻaaogaina e suʻe ai le tagata maʻi. E taua foʻi le fua o le insulin i le kulukose, lea e le tatau ona sili atu i le 0.3.

O lenei auiliiliga e mafai ai ona e faia le faʻamaonia saʻo mo na gasegase o loʻo i ai le taʻaloga o le kulupu o le toleniga o le glucose i le pito mamao o le masani. O sea tulaga, i le avea ai o se tulafono, o le faailoga o le atinaʻeina o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka po o isi faʻamaʻi pipisi.

O le mea lea, afai o le inisalini o loʻo i totonu o le plasma toto e sili atu le maualalo ifo nai lo le faʻavaeina masani, o lona uiga o lenei mea o se soliga ogaoga o le pulelasi a lenei hormone ma le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 i le tagata maʻi.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le inisalini e masani lava ona siitia, lea e faʻaalia ai le faʻaleleia o le gaosiga o le pancreatic ma le atinaʻeina o le insulin resistance i le tagata maʻi.

I tagata o loʻo mafatia mai le tele o meaʻai, o le maualuga o le inisalini e mafai ona faʻaluaina maualuga e pei o masani. I lenei tulaga, ina ia faʻamaonia le mea o iai IRI i le plasma toto, ua lava lea e le toe maua ai nisi pauna ma mulimuli ai i se meaʻai.

Tuutuuga e mafai ona maua ai se maʻi i se maualuga maualuga o le inisalini puipuia:

  • Inisulinoma
  • Ituaiga 2 maʻisuka (e le o le inisalini faalagolago),
  • Faʻi maʻi
  • Acromegaly
  • Cushing's Syndrome
  • Mystery dystroph,
  • O le le taliaina o le gasegase i le fructose ma le galactose,
  • Maualuga maualuga.

O le maualalo o le maualalo o le insulin e faʻaalia ai faʻamaʻi nei:

  • Ituaiga o maʻisuka ituaiga 1 (ola ile inisalini),
  • Aʻoaʻoga Faʻapitoa.

Faʻailoga faʻamaonia

E pei lava o soʻo se isi lava ituaiga o siama, suʻesuʻeina o le inisalini e le faʻamalosia e le o taimi uma e maua ai sao saʻo. O mea nei e mafai ona aʻafia ai le saʻo ole suega:

  1. Faʻavavegaina o se faʻamaʻi faʻamaʻi na mafatia ai se tagata maʻi i se taimi e leʻi leva ona suʻeina,
  2. Suʻega X-ray
  3. Pasese o nisi o togafitiga o le tino.

E le gata i lea, o uiga o le tagata maʻi e mafai ona i ai se faatosinaga tele i taunuuga o auiliiliga. Ina ia mafai ona sili atu le sao o le siakiina o le inisalini, i ni nai aso ao lumanai le auiliiliga, e tatau i le tagata gasegase ona vavae ese uma mea taumafa ma gaʻo mai lana meaai.

O se meaai le talafeagai e mafai ona faaosofia ai le oso i insulin ma glucose, lea o le a tusia i le taimi o le auiliiliga. Ae ui i lea, o sea taunuuga o le a le faatagaina ai se iloiloga faʻamaonia o le tulaga o le maʻi, ona e mafua mai i se itu mai fafo ma e le o uiga o lenei tagata.

E taua foi le maitauina e talafeagai le faia o se suʻesuʻega mo mea o loʻo iai i le IRI i se taimi vave e mafai ai, ma le faʻaalia o uluaʻi faailoga o le faʻalavelave faʻaleagaina. O lenei mea o le a mafai ai e le tagata gasegase ona faia se faʻamaonia saʻo i le amataga o le faʻamaʻi, lea e taua i le togafitiga o le maʻisuka.

E tatau ona manatuaina a aunoa ma le togafitiga lelei, o lenei maʻi e oʻo atu ai i ni ogaoga ogaoga. Na pau le auala e aloese ai mai faʻafitauli o le faailoa vave lea o le maʻi i le vave e mafai ai ma amata ai se tauiviga malosi, ma mo lenei mea e tatau ona e iloa pe o le a lea mea. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaalia ai uiga autu o le insulin.

O le a le inisalini e le faʻamalosia

O le homone e pulea ai le gasegase faagasologa i le tino o le tagata. O le inisalini e na o le pau lea o le homone i le tino e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

O nisi taimi ei ai le faʻaititia o le maualuga o le inisalini na gaosia.

Ona o lenei, o le maʻisuka masani e amata ona atiina ae. Ina ia iloa le tele ma le maualuga o le hormone, o fomaʻi e suʻeina le insulin (immunoreactive insulin) (IRI).

Ona o le mea moni o le maʻisuka o loʻo oʻo atu i le tino e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi i taimi uma ma faia se suʻega. E matuā moni lava lenei mea mo tagata na muaʻi fuafuaina i le faʻamaʻi.

O le faia o lenei suʻesuʻega e fuafua ai le i ai o le maʻisuka ma faʻaalia ai lona ituaiga. O le auʻiliʻiliga e mafai foi ona iloa le tumutumu o le pancreatic ma isi maʻi ua mafua ona o le le talafeagai o le faaaogaina o vailaau mo le maʻi.

O le suʻesuʻega o loʻo mulimuli mai. E suʻeina le suʻega toto mo masalomia o le maʻisuka. Ma le isi, o le fomaʻi e faʻaaogaina le plasma toto ma maua ai le tali tutusa.

Faʻamatalaga

O le a faʻamatala e le fomai i le tagata maʻi o le tuʻuina atu o le suʻega toto i le maʻisuka o se fua faʻatatau. A o faagasolo, e tui le inisalini i totonu o le tino, ona ave lea o le toto mai le vein i le tulilima. O le a faʻaauau le toto. E tatau lenei mea mo taunuʻuga saʻo. O le fomaʻi o le a ave le toto mai le vein i le tele o taimi i taimi masani mo le 2 itula.

O le suʻega lava ia e faia i ni auala se lua:

  • Invitro. O suʻega e tupu i totonu o vitro.
  • Valaaulia. O se suʻega e faia i luga ole tino ola.

A maea le faʻamalositino, e faʻamoemoe le tagata maʻi e faʻamoemoe e maua se isi togafitiga.

Faʻasalaina iuga

E pei ona uma ona iloa, o faʻamaʻi o le hormone IRIV i totonu o le toto e mafai ona sui ona o mea taumafa na taumafa e se tagata. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona e mataʻituina le mea e 'ai i ni nai aso ao lei faia le suʻesuʻega.

  • O le masani o le faailoga o le hormone mo se tagata matua e 1.9 - 23 μm / ml.
  • O le masani mo se tamaitiiti e 2 - 20 μm / ml.

O le inisalini o le inisalini o le a le maua ai le sao atoatoa o na gasegase ua leva ona faia le inisalini togafitiga.

O le toto e ave i le taeao i luga o se manava gaogao. Afai e tatau ona e inuina soo se vailaau aʻo lei foaiina atu le toto, e tatau ona e lapatai lau fomaʻi. Afai e tatau ai, o le a ia faʻafesoʻotaʻi le faiga i se isi taimi. E faʻasaina le faʻamaʻi komi, e tusa lava pe leai sona suka.

Vaalele mai le masani

O le faʻaitiitia o le mafuaʻaga e mafua mai i itu nei:

  • popole
  • mamafa faaletino o le tino,
  • leai o ni gaʻo
  • popole vaivai
  • maʻi faʻapitoa.

Faateleina le insulin IRI o loʻo faʻaalia ai le faʻaalia o mea nei:

  • e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka,
  • maʻi ate
  • le tupuga o se paʻu (insulinoma), mafai ona faia tutoatasi se hormone,
  • o se faaitiitia i le malosi o le cellular e iloa ai se hormone ua faaalia ona o le mamafa,
  • faamai e mafua ai le tele o gaosia o le hormone (acromegaly),
  • faʻasologa o togafitiga.

O fomai ma tagata gasegase e masani lava ona feagai ma taunuuga le saʻo o suʻega.

E mafua mai i le mea moni o le tele o mea e aafia ai le faʻatinoga. I le faaopoopo atu i le mea moni e le mafai ona e 'aina le gaʻo ma inu puluvaʻa vave aʻo leʻi suʻeina, ua fautuaina le gasegase e lafoai atoa le faʻaaogaina o ia oloa. E oʻo lava i se taumafataga gaʻo e 'ai i ni nai aso ao le i faia se taumafataga e mafai ona lagona e ia.

I pepe faatoa fananau mai, o le faailoga e le tatau ona sili atu i le masani, a le o lea o loʻo taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka. Aʻo talavou e faʻaalia i se suiga o le hormone i totonu o le toto. O nei oso e mafua mai i le natura o meaai.

E le gata i lea, o le taunuuga o le vaeluaina o le taunuuga o se X-ray poʻo se gaoioiga malosi tele.

Faateleina le insulin IRI o loʻo faʻaalia ai le faʻaalia o mea nei:

  • e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka,
  • maʻi ate
  • le tupuga o se paʻu (insulinoma), mafai ona faia tutoatasi se hormone,
  • o se faaitiitia i le malosi o le cellular e iloa ai se hormone ua faaalia ona o le mamafa,
  • faamai e mafua ai le tele o gaosia o le hormone (acromegaly),
  • faʻasologa o togafitiga.

O fomai ma tagata gasegase e masani lava ona feagai ma taunuuga le saʻo o suʻega.

E mafua mai i le mea moni o le tele o mea e aafia ai le faʻatinoga. I le faaopoopo atu i le mea moni e le mafai ona e 'aina le gaʻo ma inu puluvaʻa vave aʻo leʻi suʻeina, ua fautuaina le gasegase e lafoai atoa le faʻaaogaina o ia oloa. E oʻo lava i se taumafataga gaʻo e 'ai i ni nai aso ao le i faia se taumafataga e mafai ona lagona e ia.

I pepe faatoa fananau mai, o le faailoga e le tatau ona sili atu i le masani, a le o lea o loʻo taʻu mai ai le i ai o le maʻisuka. Aʻo talavou e faʻaalia i se suiga o le hormone i totonu o le toto. O nei oso e mafua mai i le natura o meaai.

E le gata i lea, o le taunuuga o le vaeluaina o le taunuuga o se X-ray poʻo se gaoioiga malosi tele.

Afai e atiae e le tagata le maʻisuka ituaiga 1, e masani ona ia vaaia se faaitiitia i le fua faatatau. E le lava le hormone e taulimaina ai le maualuga o le suka na ulu i le tino. I lenei tulaga, o le suka e le avea ma se malosi mama, ae o loʻo teuina i foliga o gaʻo. E le gata i lea, o se tagata lava ia e mafai ona atiaʻe se faʻamaʻi ia te ia lava. O avega mamafa ma le le maloloina o mea taumafa e saofagā i lenei mea.

Aʻo iai le hormoni i totonu o le tino i luga atu masani, o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. O le togafitiga faʻaleagaina e fesoasoani e atiaʻe ai le mamafa, maʻitaga poʻo le maʻi o le ate.

I luga o le mauaina o faʻamaumauga sese, o le a mautinoa lava e le fomaʻi se toe iloiloga. Afai ua matauina e le tagata maʻi faailoga o le maʻisuka, e tatau ona alu vave loa i le taimi o le faaiuga a le endocrinologist. O le a latou faia se suʻega ma suʻe suʻega talafeagai. I le vave iloa o le faʻamaʻi, o le mea e ono mafai ona vave faʻaleleia e maualuga.

Ina ia aloese mai se faʻamaʻi matautia, e tatau ona suia lelei lou olaga. Muamua e te manaʻomia le faʻapipiʻiina o meaʻai, aveese meaʻai leaga, faaopoopo fualaau faisua ma fua. Afai oe mamafa tele, fai taaloga ma faʻapena lou tino. O tulafono nei e lua e mafai ona fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka. Afai o loʻo iai le faʻamaʻi, o le a taʻu atu e le fomaʻi i oe pe faʻafefea ona faʻaleleia lou tulaga e faʻavae i luga o le tagata taʻitoʻatasi o maʻi.

Suesueina o le inisalini e le faʻamaonia: masani, laulau faʻavae

O suʻesuʻega o le inisalini e le faʻamalosia e mafai ai ona malamalama i le maualuga o le gaosiga o le insulin i totonu o na gasegase o loʻo le mauaina ni inisalini sauniuniga ma e leʻi faia muamua, ona o le a amata ona tuʻuina atu faʻamaʻi i le tino o le tino maʻi, lea e mafai ona faʻasese le iuga o le suʻega.

O le IRI i le anapogi o le toto o le tagata o le a manatu e masani pe afai e mai i le 6 i le 24 mIU / L (o lenei faailoga o le a eseese e faalagolago ile faiga ole suʻega). Le fua o le inisalini i le suka i le maualuga i lalo ifo o le 40 mg / dl (o le inisalini e fuaina i le mketh / ml, ma le suka i mg / dl) e itiiti ifo i le 0.25. I le kulūkose o le itiiti ifo i le 2.22 mmol / L, e itiiti ifo i le 4.5 (o le inisalini o loʻo faʻaalia i le mIU / L, suka i mol / L).

O le naunautaiga o le hormone e talafeagai mo le saʻo lelei o le faʻamaʻiina o le maʻisuka i na gasegase lea o loʻo faʻamaonia ai le faʻamaoniga o le toleniga o le kulukose. Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le inisalini o le a faʻaitiitia, ma o le ituaiga lona lua o le ai ai i se faailoga masani poʻo le faateleina. O se maualuga maualuga o le inisalini e le faʻamalosia le totoina o le a matauina i nei maʻi:

  • acromegaly
  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • insulinoma.

Tulaga masani ma sili atu

O le faaluaina o le tele o le masani o le a maitauina mo tikeri eseese o le oona. Afai o le fuainumera o le inisalini i le suka toto e itiiti ifo i le 0.25, o le ai ai se mea e manaʻomia muamua mo masalosalo insulinoma.

O le faʻavaeina o le maualuga o le faasalalauina o le inisalini o se faailo taua mo le suesueina o le pathophysiology o gaʻo ma gaʻo gaʻo. Mai i le vaaiga o le gasegase o le faamai, o le maualuga o le inisalini e mafai ona avea ma se vaega sili ona taua i le siama o le hypoglycemia. E taua tele lenei mea pe a tupu aʻe le hypoglycemia i le taimi o le maitaga.

O le siakiina o inisalini mea e sili atu ona mausali i le plasma o le toto o le tagata nai lo lona tino. E mafai ona faamatalaina lenei mea e ala i le faʻaaogaina o tui puipuia. O le mafuaʻaga lea e sili ai le fiafia ile inisalini ole inisalini i le auala muamua mo le faia o le faʻamaonia saʻo. O lenei faiga e mafai ona tuʻufaʻatasia ma se suʻega toleniga o le kulukose.

Taimi peʻa uma le faʻamalositino

I le maʻisuka ituaiga 1, o le tali i le kulūkose o le a leai se mea, ma i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo mafatia i tikeri eseese o le telefoni, o le a faʻagesegese le tali. O le maualuga o le inisalini i totonu o le tino pe a mavae le 2 itula e mafai ona oʻo i le maualuga o tau aogā ma e le sau masani mo se taimi umi.

O na gasegase e maua le inisalini o le a faʻaalia ai se faʻaititia o tali.

A maeʻa le puleaina o le suka, o le aofaʻiga atoa o le faʻasalaga o le hormone o le a itiiti ifo nai lo le faʻafofoga tautala. O tamaʻitaʻi o Langerhans i le pancreas e faʻaitiitia le faʻafitauli i le suka i luga o le matua o le maʻi, ae o le tulaga o le maualuga o le gaosia o le hormone o loʻo tumau pea.

Le aofaʻi o ketones i le toto ma le urine

O tino pepe Ketone e maua mai i le ate e mafua mai i le lipolysis ma ona o le amene acetogenic acid. Faatasi ai ma le atoatoa o le inisalini, ei ai:

  1. Faʻatonuina o le lipolysis,
  2. faʻaleleia le faʻamaina o le gaʻo gaʻo,
  3. o le tulaʻi mai o se voluma tele o acetyl-CoA (o lea mea e sili atu ona faʻaaoga i le gaosia o tino o le ketone).

Ona o le tele o tino o le ketone, ketoneemia ma le ketonuria e tupu.

I se tagata soifua maloloina, o le numera o tino o le ketone o le a iai i le vāega mai le 0.3 i le 1.7 mmol / l (faʻalagolago i le metotia mo le fuafuaina o lenei mea).

O le mafuaaga sili ona taatele o le atinaʻe o le ketoacidosis o le faʻasalaga faʻalauiloaina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma le umi o le maʻisuka e le o insulin-toto, pe a faʻapea o le palacreatic beta o loʻo faʻaaogaina ma maeʻa le le atoatoa o le insulin.

O le maualuga o le ketoniaemia ma se faʻamaufaʻailoga o le 100 i le 170 mmol / L ma se tali malosi o le urine i le acetone o le a faʻaalia ai o loʻo maua le faʻasologa o le maʻisuka o le maʻisuka.

Suʻega insulin

A maeʻa le anapogi, e tatau ona faʻaalia le inisalini i le aofaiga 0.1 PIECES / kg o le mamafa o le tino o le tino. Afai e maua le tele o le lagona, ona faʻaititia lea ole fua ile 0.03-0.05 U / kg.

O le toto samasama mai le vein vein e faia i luga o se manava gaogao i le taimi lava e tasi - 120 minute. E le gata i lea, e tatau ona e saunia muamua le faiga mo le vave faʻatagaina o le kulukose i totonu o le toto.

I tulaga masani, glucose o le a amata ona peʻa pe a ma le 15-20 minute, e oo i le 50-60 pasene o le laasaga muamua. A maeʻa le 90-120 minute, o le a toe foʻi le toto i lona uluai tau. O le faʻaitiitia o le faʻaleleia o foliga o le a avea ma faailoga o le faʻaitiitia o le lagona ile hormone. O le faʻaitiitia vave o le a avea ma se faʻamaoniga o le vaʻaiaiga.

Base knowledge: Insulin

Mked / ml (microunit per milliliter).

O le a le biomaterial e mafai ona faʻaaoga mo suʻesuʻega?

Faʻapefea ona sauniuni mo le suʻesuʻega?

  • Aua le 'ai mo le 12 itula aʻo leʻi suʻeina.
  • Faʻatoa faʻatagaina le faʻaaogaina o vailaau i le aso ao lei faia le toto (e pei ona malilie i le fomaʻi).
  • Aua nei ulaula mo le 3 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega.

Suesuega Vaʻaia

O le inisalini o loʻo faʻapipiʻiina i seta beta o le pancreas endocrine. O lona faʻamalieina i le toto e faʻatatau tonu lava i le maualuga o le kulukose: pe a uma ona 'ai, o le tele o le kulukose e ulufale i totonu o le toto, i le tali atu i lenei, o le pancreas e faʻamaloloina le inisalini, lea e mafua ai le gaioiga o le kulukose mai le toto i sulu o vevela ma okeni. O le inisalini e faʻapipiʻiina ai foʻi meaola o meaola i totonu o le ate: afai e tele le glucose, ona amata lea ona teuina i le ate i le ituaiga glycogen (glucose polymer) pe faʻaaogaina mo le faʻapipiʻi o gaʻo gaʻo. Pe a faʻavaivaia le inisalini ma e maualalo ifo nai lo le mea e tatau ai, e le mafai e le kulukose ona ulu atu i siama o le tino ma atiaʻe le hypoglycemia. E amata ona leai ni suauʻu i le mea autu latou te manaʻomia mo le gaosiga o le malosi - glucose. Afai o lenei tulaga e faʻasolosolo, ona faʻavaivaia ai lea o le metabolism ma maʻi o fatugaʻo, fatu cardiovascular, faʻalavelave faʻalavelave e amata ona atinaʻe, ua afaina le vaʻai. O se faʻamaʻi lea e leai se inisalini gaosiga o loʻo taʻua o le maʻisuka malosi. E tele ituaiga. Aemaise lava, o le ituaiga muamua e atiina ae pe a le lava le insulin i le pancreas; o le ituaiga lona lua e fesootaʻi ma le leai o se lagona o sela i aafiaga o le inisalini. O le ituaiga lona lua o le mea taatele. Mo le togafitia o le maʻisuka i le amataga, e masani ona latou faʻaaogaina se taumafataga faapitoa ma vailaʻau e faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas, pe faʻamalosi ai le tino o le tino e faʻaaoga ai le kulukose e ala i le faʻalauteleina o lo latou gauai i lenei hormone. Afai o le pancreas ua faʻaaogaina uma le inisalini, o lona puleaina ma le inisiua e manaʻomia. O le faateleina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e taua o le hyperinsulinemia. I le taimi lava e tasi, o le kulūkose i totonu o le toto e faʻaitiitia faʻaitiitia, lea e mafai ona oʻo atu ai i se vailaʻau o le hypoglycemic ma e oʻo lava i le oti, talu ai o le galuega a le faiʻai e tuusaʻo tonu lava i le faʻatonu o le kulukose. O le mea lea, e taua tele le pulea o le maualuga o le suka i le taimi o le tausiga o matua i le inisalini sauniuniga ma isi fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e afua mai i se tumo e natiaina i le tele o mea - insulinoma. Faatasi ai, o le faʻateleina o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona faʻateleina le faitau sefulu taimi i se taimi pupuu. O faʻamaʻi e fesootaʻi ma le atinaʻeina o le maʻisuka: maʻi faʻasolosolo, togafiti o le gland gland ma le pituitary gland, polycystic ovary syndrome.

O le a le suʻesuʻega na faʻaaogaina?

  • Mo le suʻesuʻega o le inisalini (paʻu o le pancreatic) ma mo le sailia o mafuaʻaga o le maʻi popo ma le masani (faʻatasi ma le kullukose ma le C-peptide).
  • Le siakiina o le inisalini oona e faʻapipiʻiina e peta beta.
  • Le iloa o le faʻamalosia o le inisalini.
  • Ina ia iloa pe a tatau i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ona amata ona ave insulin poo fualaau oona.

O afea e faʻatulagaina ai le suʻesuʻega?

  • Faʻatasi ma le kulukose toto maualalo ma / poo faʻatasi ai ma faʻamaoniga o le hypoglycemia: afu, palpitations, faʻanoanoa faifaipea, mafaufau le mautonu, vaʻaia le vaʻai, vavao, vaivaiga, osofaʻi fatu.
  • Afai e manaʻomia, ia iloa pe na faʻaaoga lelei le insulinoma, ma i le taimi e iloa ai toe foʻi.
  • A e mataʻituina taunuuga o le faʻaaogaina o le islet cell (e ala i le fuafuaina o le gafatia o le gasegase e gaosia ai le insulin).

O le a le uiga o le iuga?

Faʻataʻitaʻiga faʻatauaina: 2.6 - 24.9 μU / ml.

Mafuaaga o maualuga maualuga o le inisalini:

  • acromegaly
  • Ona o le maʻi o Herenko-Cushing,
  • fructose or glucose-galactose inlerance,
  • insulinoma
  • afaina
  • inisalini, e pei o le pancreatitis (e aofia ai cystic fibrosis) ma le kanesa o pancreatic.

O a mea e mafai ona aʻafia ai le taunuuga?

O le faʻaaogaina o vailaʻau e pei o corticosteroids, levodopa, fomaʻi faʻamataʻu, e fesoasoani i le faʻaopoopoga i le glucose concentration.

  • I le taimi nei, o le inisalini na maua mai o se taunuuga o le faʻaaogaina o meaola oona e faʻaaogaina e avea o se iniseti, lea e sili ona foliga tutusa i le fausaga ma mea totino (gaosia i le tino) inisalini.
  • E mafai ona aafia aʻafiaga o le inisalini i aʻafiaga i le inisalini, o lea afai o loʻo i ai i totonu o le toto, e fautuaina e faʻaaoga auala faʻapitoa mo le fuafuaina o le maualuga o le inisalini (suʻesuʻega mo C-peptide).
  • Suamu C-peptide
  • C-peptide i urine i aso taitasi
  • Glucose toleni test
  • Glucose plasma
  • Urinary glucose
  • Fructosamine

O ai na te faatonuina le suʻesuʻega?

Endocrinologist, fomaʻi, gastroenterologist.

Inisalini (immunoreactive, IRI)

Inisalini (insulin immunoreactive, IRI) - o le hormone autu o le pancreas, lea e faʻapupulaina ai le mafai ona gafatia o siama siaki mo le kulukose, o se taunuuga o le kulukose e sau mai le toto i totonu o siama.

O le pancreas o se gaʻo faʻafefiloi gaosia. O le matafaioi a le okeni intrasecretory o loʻo faia e tamaʻitaʻi o Langerhans, o le tala mo le itiiti ifo i le 0.01 vaega o le tele o le pancreas. I totonu o tamaʻi motu o Langerhans, e lua ituaiga o filamu faʻafiafia (α-ma-β-sela) e faʻamalo, lea e maua ai hormones eseese: o le muamua - o le hyperglycemic factor, poʻo le glucagon hormone, le inisalini lona lua. Inisalini maua lona igoa mai le upu "insula" (motu). E na o le pau lea o le homone e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose o le toto (ma, i le ala, o le polotini muamua o lona fausaga na faʻauluina).

O le mamafa mole mole o lenei protein, e aofia ai filifili e lua polypeptide, o le 5700D. O le insulin e mafua mai i le porotini - o le vailaau o le preinsulin, lea, i lalo o le gaioiga o le enzymes proteolytic, e paʻu i le gland ma se isi vaega i isi gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo gaʻo, e ala i vailaau vavave e liua i oloa mulimuli - inisalini ma C-peptide. O le inisalini e faigofie lava ona faʻapipiʻiina i le zinc, lea e taʻitaʻia ai le fausia o le inisalini zinc (faatasi ma le mamafa o le mamafa o le maualuga e oo i le 48000 D). E taulaʻi i totonu o masini miti. Ona tuʻuina atu lea o microbubbles (granules) i luga o masini i le pito o le cell, o loʻo latou natia mea lilo i le plasma.

Faatinoga inisalini i totonu o le cell e faʻaalia muamua i ana fegalegaleaiga ma faʻamaumauga o loʻo talia i le pito i fafo o le membrane plasma. O le taunuuga o le initaneti-inisalini e fegalegaleai ma isi vaega o le membrane, ma o le taunuuga lea e suia ai le macrostructure o puipuiga o le membrane ma le faateleina o le gafatia o siani. O lenei faʻalavelave faʻapipiʻi le inisalini ma se polotini fusi, ma faafaigofie ai le fesiitaiga o le kulukose i totonu o siama.

O le faʻavaeina o le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma se suiga i le maualuga o le faʻamalositino ma le gaioiga o le inisalini, ma o latou faʻamaoniga na sili atu i le 2500 tausaga ua mavae (o le upu "maʻisuka" na faʻaalia i aso anamua).

Faailoga mo le tofiaina o se auiliiliga o le inisalini

  1. Fuafuaga o le ituaiga o maʻisuka.
  2. Vaʻaia faʻafitauli o le hypoglycemia (faʻamaonia o insulinoma, masalomia o le hypoglycemia).

Sauniuniga mo le suʻesuʻega. O le toto sampling e faia i le taeao i luga o se manava gaogao.

Mea mo suʻesuʻega. Soto toto.

Metotia o le naunautaiga: elemene eletise eletise (Eleksys-2010 analyzer, tagata gaosi oloa: F. Hoffman-La Roche Ltd, Suitiselani).

Vaega o fuataga: mk / ml.

Faʻamatalaga taua (Inisalini masani). 2-25 μU / ml.

Inisalactive insulin - o le a lea?

Afai e te suʻeina le tali i le fesili o le IRI, ona tele lea o faʻamatalaga e uiga i le natura o le tagata e uiga i le natura o le porotini na faia e sulu o le pancreas. O le tele o taimi, o le faʻamatalaga o le "le faʻamalosia" e leʻo faʻamatalaina i le faʻamatalaga o le vailaʻau. E le saʻo lenei mea. O le mea moni, i lenei tulaga, o le "immunoreactive" e le o se meatotino a se mole, ae o se metotia mo le faia o suʻesuʻega.

I totonu o fale suʻesuʻe, o le suʻega e faia i le faʻaaogaina o suʻega o vailaau faʻasolosolo ma isi faʻataʻitaʻiga o suʻega faʻasoasoaina. I le faʻaaogaina o suʻesuʻega faʻamalosia faʻamalosia maualuga, o le maualuga tonu lea o le inisalini i totonu o le toto lea e fuaina e aunoa ma le faailoaina o mea e tutusa lelei i foliga o le proinsulin.

Hormone Overview

Inisalini o se hormone o le natura peptide. O loʻo faia i peta beta o tincreatic tinlets o Langerhans. Faʻasologa ma le vavae ese o se faiga faʻalavelave, lea e aofia ai ni vaega. I le taimi muamua, o se mea muamua o le hormone muamua (proinsulin) o loʻo fausia, lea pe a maeʻa se faasologa o suiga tau vailaau i le taimi o le matuitui e avea ma foliga malosi.

O le proinsulin o se polypeptide se tasi. I tulaga o meatotino faʻaleaga, o nei mea e matua vavalalata lava. I totonu o siama-membrane, i lalo o le aafiaga o le proinsulin, ua vavaeeseina ai le mole o le amino acids ma tuu ai le inisalini.

O le aʻafia o le hormone i totonu o le toto e faʻapitoa ona o le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu. I totonu o le toto, ua vaevaeina le inisalini (faatasi ai ma le transferrin poo le alpha-globulin) ma leai se totogi. O ituaiga o le hormone e ese mai le tasi ma le isi i lo latou aafiaga i luga o siama insulin-sensible.

O le inisalini o se hormoni anabolic lautele lea ei ai sona aafiaga tele i luga o metabolic processes i le toetoe o mea uma. O lona aafiaga autu o le faʻaleagaina o le tino. O le inisalini e afaina foi isi faiga:

  • E gaoioi ai le felauaiga o mea e ala i le fausaga o fualaʻau mole mole o le cell.
  • Faʻatupulaʻia le faʻavaeina o le glycogen mai le kulukose i le ate ma maso.
  • E taofiofia pe faʻalavelave atoa ai le gluconeogenesis.
  • E taofia ai le gaioiga o gaʻo i totonu o diglycerides ma gaʻo gaʻo.
  • Faʻaauau le faʻavaeina o le adenosine triphosphate, lea e tele sona sao i le malosiaga o le gaosiga o siama.

O aʻafiaga o meaola o le hormone e mafai ona faʻamautinoa pe afai o le mea o loʻo iai i le inisalini e le faʻamalosia i le toto e masani lava. Faʻateleina pe faʻaitiitia faʻailoga e faʻaalia ai faafitauli o le soifua maloloina.

Ole fua ole IRI ile toto

I totonu o le tino, o le tele o vailaau faʻasolosolo e gafa ma le faateleina o le maualuga o le suka toto: cortisone, glucagon, adrenaline. Ma na o le tasi le hormone e fesoasoani e faʻaitiitia ai - insulin. O mea o loʻo i totonu o le toto e tatau ona i ai i totonu o tapulaa masani, pe a fai, o mea leaga i le gaioiga o okeni ma faʻalapotopotoga e tupu ma eseese faʻafitauli. E i ai se vaega faʻapitoa e taʻua o le inisalini, lea e fuafua ai le tele o le hormone i le tino. O faailoilo o le insulin ma le kulukose i totonu o le toto e eseese uma tulaga taua.

Laʻasaga eseese e mafai ona faʻaaoga auala eseese o suʻesuʻega, o lea la e tatau ona siaki iʻuga e faʻatatau i fua faʻatatau.I le auʻiliʻiliga mo le inisalini e le faʻamalosia, o le tulaga masani o loʻo faʻaalia i le lautele o le 6-24 μU / ml. IRI e aʻafia e le matua o le maʻi (faʻatusatusa i le UU / ml):

  • Tamaiti mai le fanau mai i le 6 tausaga - 10-20.
  • I tamaiti e taʻi 6-10 tausaga, 7.7 ± 1.3 e manatu e masani.
  • 10-15 tausaga - 13.2 ± 1.5.
  • Mai le 16 tausaga - 6-24.

Le maualuga le inisalini e le faʻamalosia - o le a le uiga?

O le faailo o le faaselaina o le hormone protein-peptide ua fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma ua fuafuaina e le setete o le endocrin system, o le autūlemu o le tino ma le meaʻai. I tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2, o maualuga o le insulin e masani ona siitia. O lenei mea o loʻo faʻamaonia ai le galue malosi o le pancreas ma le faʻavaeina o le inisalini. O se maualuga maualuga o le hormone i totonu o le toto e mafai ona fesootaʻi ma isi faʻamaʻi faʻaleaga.

  • Mafuaaga
  • Faʻi maʻi.
  • Le i ai o neoplasms i luga o masini o le pancreas.
  • Faamai o le pituitary gland (pituitary gland).
  • Musika dystrophy.
  • O le maʻi o Herenko-Cushing.
  • Le faʻapalepale i fua o suka ma galactose.
  • Necidioblastosis.
  • Inisulinoma.

Pe a filifilia le faailoilo, e tatau ona faʻatautaia po o fea le taimi e faʻamaumau ai iuga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faailo o le inisalactive inisalini 77 pe a uma ona faʻatino le gaioiga o le masani i le va o le 30 i le 120 minute.

Tuʻu IRI

IRI iloiloga e mafai ai ona faia le faaiuga sao mo tagata gasegase o latou maualuga i le pito i lalo poʻo le maualuga o tapulaa faʻavae. Soʻo se eseesega i le tasi itu poʻo le isi o loʻo faʻaalia ai e iai i le tagata maʻi ni faʻafitauli i le pancreas poʻo le maʻisuka.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone i totonu o le toto o loʻo taʻu mai ai se faaletonu i totonu o totoga o le endocrine. I le maʻisuka malosi, o le inisalini e le faʻamalosia e le maualuga i taimi uma. O laʻasaga maualalo e faʻaalia ai foi le i ai o le maʻi endocrine, ae le gata 2, ae 1 le ituaiga. IRI i lalo ole tulaga masani e ono faailoa ai isi soliga:

  • Faʻaleagaina o le pituitary gland tua (hypopituitarism).
  • Addison's disease.
  • Uiga mamafa ma faaumiumi le tino.

Faʻapefea ona faia suʻesuʻega?

O se auiliiliga o le inisalini e le faʻamalosia e faia pe a maeʻa le 8-12 itula o le anapogi. O le tagata suʻesuʻe ile suʻega e suʻe toto i totonu o se pusa faʻapitoa ma se mea e faʻamalosia ai. I le faʻaaogaina o se centrifuge, o le plasma ma le toto e vavaeese ma faʻamafanafana i -40 ° C. A uma ona vaeluaina le vaega o le suavai, o le a faʻasua i le -200 ° C. I lenei pepa, o le biomaterial ua tuʻuina i totonu o se suʻega suʻesuʻega ma o taunuuga ua maua. I nisi o fale suesue, e tatau ona toe foai atu le toto i le 2 itula ina ua uma le sampling muamua e iloilo ai le puleaina o le hormone. O le tagata gasegase e tatau ona nofo pea i le taimi o le toe faʻaaogaina.

E i ai se isi auala suʻesuʻe. O le inisalini e leai se inisalini Glucagon e faʻatautaia i le tagata gasegase i luga o se manava gaogao poʻo se vein i le fua faatatau o le 0.1 PIECES i le kilokalama o le mamafa. A maeʻa lenei mea, e faʻaaogaina toto samples i le 30 minute mo le 2 itula. Tulaga masani masani (mketi / ml) e tatau ona pei o:

  • 30 minute i le maea ai o faamalositino, na faateleina le inisalini o le inisalini i le 25-231.
  • 60 minute - 18-277.
  • 120 minute - 16-167.
  • 180 – 4-18.

E tusa ai ma mea e matauina, e matauina pe a faʻafofogaina le glucose i le tautala, o le faʻasalaga o le inisalini e sili atu nai lo le taimi e faʻatonuina ai. Ua maitauina foi e faapea, i le matua, e le toe gauai le pancreas i le kulukose, ae o le maualuga o le pulelaa maualuga e tumau pea.

O le a le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina?

O suʻega mo mea o loʻo iai i le IRI e fesoasoani e le gata i tagata e faalagolago ile inisalini i le fuafuaina ole ituaiga o maʻisuka. O le auʻiliʻiliga e mafai ai nisi faʻamatalaga ma suʻesuʻega o le soifua maloloina o tagata o loʻo maua i faʻamaʻi endocrine e mafua mai le faʻaaogaina o kulukose. O suʻega e faʻaaoga mo:

  • Suesueina le matafaioi o le insulin i le masini o le maʻisuka.
  • Suesuega o le faʻamalosia o le inisalini i fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka.

  • Sueina o le inisalini i le amataga.
  • Iloiloina o le taimi tonu lava e amata ai le ave o faʻamaʻi faʻasolosolo i le maʻisuka ituaiga 2.
  • Faailoaina o mafuaʻaga o le hypoglycemia masani (Iloiloga IRI o loʻo faia faʻatasi ma le suʻe C-peptide ma le suʻesuʻeina o le kulukose).

Faailoga mo le suʻega

O se suʻega ole inisalini e le faʻamalosia e faʻatulagaina e se fomaʻi, endocrinologist poʻo le gastroenterologist. Faʻaaliga mo le suʻesuʻega o faʻataʻitaʻiga nei:

  • Taumafa mamafa ma se taumafa faifaipea.
  • Faʻamālōlōina vave o manuaga o le paʻu.
  • Sueina o le polotini i le faʻataʻitaʻiga.
  • Le i ai o faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi pipisi.
  • Totoina le inisalini.
  • Faʻaaliga faʻapitoa o le hypoglycemia: o le vevela tele, o le lagona faifaipea o le fiaʻai, faʻaititia le gaioiga vaaia.
  • Faʻaauau le siakiina pe a uma ona faʻavasegaina faʻamalosi o endocrin pancreatic.

O faʻamaʻi pipisi Endocrine e masani ona alualu i luma vave. O lo latou faʻamaoniga e taua tele i le amataga. I uluai masalosaloga masalo, talanoa i se fomai.

Auala o le faʻapipiʻiina ma le tuʻuina atu i le fale suʻesuʻe

O le toto pe a tofotofoina mo inisalini e le faʻamalosiina e maua mai se vein e faʻaaoga ai masini masini. O le faʻaogaina o ia faiga o loʻo taoto i se uʻamea faʻamalosi e mafai ona faʻaaogaina ma se mea faʻapipiʻi pipili. O lenei mamanu e mafai ai e se tasi o puno o le vein ona tauaveina ni pa puipui o biomaterial. E taua tele lenei mea pe a fai se suʻesuʻega mo le tui ile inisalini, talu ai e 5 taimi o le toto o le tagata maʻi e oʻo i le taimi o le suʻega.

Pe a faʻaaogaina le biomaterial, faʻaaoga auala masani mo le mauaina o le toto vevela. I le avea ai o se mea faʻamalosi (ole fualaau faʻasaina e aʻafia ai le totoina o le toto), e faʻaaogaina ai le heparin. O le toto e vave faʻapipiʻiina i le vevela o le 4 ° C. O le kulimi ma le plasma e tuʻuina i totonu o faʻamaʻi maualuga, ma, pe'ā tatau ai, e feaveaia.

Tulaga o le teuina mo le biomaterial

O le faʻatuatuaina o le auiliiliga e faʻatatau i le tele o tulaga, e aofia ai le faʻalavelave o aʻafiaga o le siosiomaga, faʻalagolago i le faʻaogaina o le toto. Biomaterial mo suʻesuʻega e masani lava ona manaʻomia ina ia tuʻuina atu i le fale suʻesuʻe. Felauaiga ma le teuina e faʻatatau i meatotino faʻaleagaina o le hormone.

  • I totonu o le toto fou faatoa totoina ma ni taga ma sela i totonu (paʻu paepae paepae, platelets), o le inisalini e mautu mo le 60 minute.
  • I le plasma toto e aunoa ma le vaega o le vai e totoe pe a uma le coagulation (fibrinogen), o le hormone e mautu mo le 4 itula i le vevela o 22-25 tikeri Celsius.
  • O le teuina o le biomaterial, ae le sili atu i le 24 itula, e faia i le pusaaisa i le vevela o +4 i le 8 ° C.

O le ā e aʻafia ai le vaeluaina o faailo?

O taunuuga sese e tele lava ina mafua mai i le le tausisia o tulafono o sauniuniga mo le auiliiliga. I le tele o tulaga, o faailoilo sese e mafua ona o le faʻaaogaina o vailaʻau eseese.

O le faateleina o le inisalactive inisalini e mafai ona iai pe afai o le tagata maʻi e ave Albuterol (togafitiga ole foma), Levodop (parkinsonism therapy), Medroxyprogesterone (antitumor), ma faʻamaʻi faʻamalosi. O le faateleina o le maualuga o le hormonone o loʻo matauina foi i le lona lua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga.

Propranolol (togafitiga o le maualuga o le maualuga), Cimetidine (antihistamine), diuretics thiazide, ethanol mafua ai le faaitiitia o le tui o le inisalini. O le faʻagasologa o le gaioiga faaletino e fesoasoani foi i le faaitiitia o le maualuga o le hormone.

O fea e mafai ona ou maua ai se auʻiliʻiliga i Iran?

E masani lava, e avatu e le fomai le faatonuga mo le auiliiliga ma se faailoga o le nofoaga o lana fuaitau. Ae afai e manaʻo se tasi e suʻe sana suʻesuʻega, ona muamua lava lea o lana fesili: "O fea e maua ai le insulin?"

Ina ia pasia le suʻega, e sili atu le filifilia o se fale suʻesuʻe lelei. I Moscow, e mafai ona e talosaga mo le taualumaga ile MobilMed, DNCOM, Helix. O fale tekonolosi faʻalesoifua maloloina e tele lava ina i ai se fesoʻotaʻiga faʻaitulagi lautele Pau lava le mea o le faʻamalamalama saʻo le tau o le auʻiliʻiliga i le nofoaga na fuafuaina.

Tuua Lau Faamatalaga