Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2 teuteu mo le maʻisuka

O le faʻaaogaina o le rose vao ma le maʻisuka e faatagaina. Ae peitaʻi, pe a filifili e amata faʻaaoga le oloa tuʻufaʻatasia, e matua fautuaina lava e gauai atu i le ituaiga o ituaiga o le a faʻaaogaina pe afai o le ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka e iloa. I le faʻaopoopoga, o le tele lava o taimi, o le maʻisuka ma le rosehip e faʻaaogaina e pei o teuteuga, eseese teas, e mafai foi ona e faʻaaoga le fusi ma isi mea tuufaatasia e fautuaina e se fomaʻi.

Faʻaaogaina o vaega

O le Rosehip i le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le muamua, e tatau, muamua lava, o se punavai o vaega o le vaitamini e fesoasoani e faatumauina le puipuiga. I se faaopoopoga, o se meafaigaluega e faʻamaeʻaina ai le gaioiga o totoga i totonu. O isi mea aoga o sulu o le rosa o le i ai o le vitamini C i totonu, lea e taua tele mo le maʻisuka. E le tatau ona galo ia i tatou e iai vitamini e aofia i vaega B, A, K, P ma le PP.

I le tautala e uiga i aoga o le oloa, ou te manaʻo foi e tosina atu le mafaufau i le tuufaatasiga o vaega o meaʻai, lea e manaia ai foi. E uiga i le i ai o le magnesium, manganese, potassium, calcium, phosphorus ma le uʻamea. O loʻo i ai le suka, o lona fua faatatau, i le averesi, o le a le itiiti ifo ma le 8% - e tatau ona amanaia e tagata uma e amata faʻaaoga lenei vaega.

Ae peitai, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea e le mafai ona faaitiitia uma aoga aoga o se laau i le na o le tasi le tuufaatasiga o vailaau. O le tele o taimi, o le taunuuga o togafitiga o fualaau aina e le mafai ona tuʻuina atu i soʻo se faʻamatalaga manino, ma o lea e tatau ai ona amanaʻia po o fea tulaga e fautuaina ai lenei po o lena laau e faʻaaogaina ma pe faapefea ona tatau ona faia ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga ma le malosi o le maʻisuka.

E le gata i lea, o ia na te saunia:

  • faaleleia atili o le algorithm absorption o le vaega o le hormonal i le tino o le tagata,
  • toefuataiga o le pancreas ma, tutusa le taua, ana galuega failautusi,
  • faamautuina o le gaosiga o le gaʻo, aveeseina ona o lenei faafitauli ogaoga o tagata maʻisuka taitasi.

O le inu o le susuga ma le faʻaaogaina e tatau foi ona e faʻafefeina ai le puipuiga o le tino ma taofia ai le faʻavaeina o le maʻisuka e le gata, ae faʻapea foʻi isi tulaga faʻaleagaina o ona taunuuga. E le gata i lea, o le fale ua tuʻuina atu e fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa o le vaega, ma faʻamaonia foi le toto maualuga ma faaleleia atili ai le fatu. E tatau ona faʻapitoa le tauʻaveina i ia ituaiga o le faʻaaogaina o le oloa lea e mafai ai ona aveesea le maʻisuka ma ona faʻafitauli.

Talosaga faʻaoga

E le faʻaaogaina le Rosehip fou, aʻo lei faʻaaogaina e tatau ona mago ma naʻo le maeʻa ona amataina le ala toe faʻaleleia. O loʻo faʻamalosi pea le au atamamai i le faʻaaogaina o teuteuga, teas, jelini ma isi mea aoga aoga o le a fesoasoani e faʻaleleia atili le soifua maloloina ma le faʻatinoina o le tino o le maʻisuka. O le mataupu autu o la latou tapenapenaga e tatau ona manatu o le pito maualalo o uiga e faatatau i togafitiga vevela. E talafeagai lenei mea, ina ia le faʻaumatia vaega o vailaʻau e taua tele pe a togafitia le maʻisuka ituaiga 2.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tuufaatasiga o kissel, e malosi le fautuaina o le rosehip ina ia faʻaopoopo saʻo pe a uma ona kuka le kulupu. I lenei tulaga, e tatau ona faaopoopo i ai le sua mai le suavai. Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻaaogaina o le teas ma pe faapefea ona tatau ona ave, e matua fautuaina lava e faʻalogo i le mea moni o loo i ai ni teasi sauniuni i taga. O i latou e matua fautuaina e le faʻalagolago i le maʻisuka, aua o le a sili atu ona aoga le kukaina o le tagata lava ia.

Ina ia mafai ona ausia lenei mea, o le a tatau ai ona olo i luga o sipuni o le rose (mo lenei faamoemoe e sili ona lelei e tatu ai i latou i se paluga, lea e mafai ona faia i laupapa po o laulaau). Ma le isi, o le ae manaomia se ata se tasi. l liligi ia paluga i vai inu (i le aofaiga o le 500 ml) ma teu i totonu o se vai vai taele mo le silia ma le 15 minute. E fautuaina e ave se teuteuga o le rosehip mo le maʻisuka e le silia le 100 g.

Ou te fia tosina atu i nisi o tapulaa ma e oo lava i le teenaina e fesootai ma le faaaogaina o lenei oloa. I le tautalagia e uiga i lenei mea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i le mea moni o le aofaiga o le tuufaatasiga e tatau ona tapulaa ma e fautuaina e muamua faamaopoopoina lenei mea i le tagata poto faapitoa. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou le ono mafai ona maua ni mea e afaina ai, faapea foi ma le mea moni e faapea o se ulupo i totonu o le manava po o le duodenum e mafai ona avea ma se faalumaina.

Rosehip i le ituaiga maʻisuka ituaiga 2: pe faaseseina le suka i le suka?

O faʻamanuiaga o sopo o le rose ua lauiloa mo le tele o tausaga, ma o lona teuteuina poʻo le faʻafefeteina ua ave e le gata ina faʻamalosia ai le puipuiga, ae faʻapea foi i le i ai o faʻamaʻi eseese.

E mafai ona ou inu i le vao vao ma le maʻisuka ituaiga 2? E le masalomia, o le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e inuina, ma e manaʻomia foi, talu ai o mea faʻamaʻi e faʻaleagaina ai le tino, faʻalavelaveina ai le tele o metabolic processes, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o isi faʻamaʻi ma faafitauli faʻalesoifua maloloina.

O le laʻau poʻo le faʻasaga e faia mai i luga o le rosa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a sili atu le aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina o loʻo popole i le soifua maloloina.

Afai e te faʻaauau pea lenei inu, e mafai ona e vaʻavaʻai i suiga lelei e tutupu ma le tino.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le mea sili e aoga ai vaega ia e aofia ai fua:

  • o se aofaiga tele o le acid ascorbic, lea ei ai le anti-kanesa, antioxidant ma mea e tetee i le matua,
  • vitamini E, K ma le PP, lea e faʻaleleia ai faiga faʻavae i totonu o le tino, faʻalavelave i le faʻatoaina o faagasologa o le matua, ei ai aʻafiaga aoga i luga o gaioiga o le faʻaaliga, le cardiovascular system,
  • o le faʻaleleia atili o le vevela C i totonu o le tino, faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto ma capillaries, o loʻo i ai se malosi malosi faʻasao, ma faʻatau ai foi le gaʻo o le tino,
  • lycopene ma meaola faʻasaina,
  • eseese meaʻai ma elemene, lea e aofia ai le zinc, iron, potassium ma magnesium,
  • fuālaʻau taua ma tannins.

O se vaega tāua i le sauniuniga o mea taumafa a le tagata ma se faʻamaoniga o le maʻisuka o le faʻasologa o faʻamaumauga o oloa. Rosehip, saunia i le ituaiga o lauti, decoction poʻo le afu, ei ai se faailo e latalata ile zero, o le mafuaaga lea e mafai ona faʻaaogaina tusa lava pe maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2.

O a tulaga e fautuaina ai e ave togafitiga faafomaʻi?

E tele suʻega mo vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻaaoga ai laulaau lili.

O le tele o taimi, e fautuaina mai le maile i le i ai o faʻamaʻi nei: maualuga maualuga o le toto ma le toto maualuga, faafitauli ogaoga ma le atherosclerosis, o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua.

O se teuteuga o fualaau vao o fualaau suamalie ua i ai se aoga aoga i le tino o le tagata, lea e faaalia ai ia lava i foliga o aafiaga nei:

  1. faʻalauteleina ma faʻamalosia le puipuiga, aemaise lava pe a mavae faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi,
  2. faʻasologa ma faʻaitiitia i le toto maualuga,
  3. faaleleia atili o le cardiovascular system,
  4. faaitiitia le leaga o le cholesterol i le tino,
  5. faaleleia le tulaga masani o le tino, faaopoopo le malosi ma tauivi lelei ma le maʻi vaivai vaivai,
  6. fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins, toxins ma isi mea vevela mai le tino,
  7. aoga aoga i le faatulagaina lelei o le vevela o talo ma le urine.

O le mea lea, e tatau ona fai se teuteuga o le rosepa mo le maʻisuka, talu ai o mea uma o loʻo i luga o se vaega o le faʻaalia o aʻafiaga leaga o le maʻi. O se tagata ei ai lenei maʻi e masani lava ona lagona le le lava, o loʻo i ai ona faafitauli i le galuega o le cardiovascular system, faʻaitiitia le toto toto ma le maualuga o le cholesterol leaga.

O le faʻaogaina le aoga o sulu o le rose mo tagata mamai e maua i mea nei:

  • maualuga le maualuga o le toto toto,
  • o loʻo i ai se faʻafoʻaiga ma se tulaga masani o le pancreas, lea e nafa ma le gaosiga o le inisalini,
  • o le lelei e aʻafia ai le faʻamautuina o le mamafa ma o se vaega taua tele pe a oti,
  • faʻalavelaveina le atinaʻeina o togafitiga.

I se faaopoopoga, o se vai inu fua e mafai ai ona e:

  1. aveese le gaioiga masani faifaipea o le tino,
  2. faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract,
  3. faʻamaonia le faʻamaopoopo toto,
  4. faamalosia capillaries ma toto toto,
  5. asiasiga o le hormonone insulin e faʻaitiitia
  6. aoga aoga i luga o le paʻu, ma e fesoasoani foi i le vave faʻamalolo o manuʻa eseese

Faʻaaogāina o le inu e faʻamaonia ai le ate.

E ui lava i le mea moni o fualaau o le vao vao e le mafaafitia le tele o meatotino aoga, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faafomaʻi e faavae i luga ia i latou pe a uma se tali lelei a le fomaʻi.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le seleselega tutoatasi o fualaau aina e tatau ona ave ese mai ala tetele ma auala, i totonu o nofoaga e mama. E fautuaina le faʻatau mai o faʻasolosolo ua maeʻa ona faʻaputuina i le falemaʻi.

I aso nei, e mafai ona e maua ni suauu ua saunia i luga o le faavae o le rose vao. E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o oloa e lelei mo le faʻamalosia o le puipuiga o tagata soifua maloloina, ae e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka?

O le mea moni e faapea o le siva o loʻo i ai le tele o suka i la latou tuufaatasiga, o le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata mamaʻi ona maua se maʻi o le maʻisuka tatau ona aloese mai ia vailaau faʻasaina. E sili atu le saunia o se vai inu faamalo i lou lava aiga, aemaise lava talu ai ole tele o fualaau faigofie mo vailaʻau masani.

E le gata i lea, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete mea inu ava malosi mo tagata e:

  • gastritis ma le malosi maualuga o le manava,
  • Televave le toto o le calcium toto.

O le faʻaaogaina o lauti mai i le ulu o le rosa e mafai ona afaina tele ai le tulaga o le nifo nila, ma o lea e tatau ai ona fufulu vave le pupuʻu o le tautala pe a uma ona inu.

I le taimi nei, e iai auala eseese e faia ai vailaau vailaau mai fua o vao vao.

E mafai ona e kukaina sipuni o le rose i se masini faʻanatura, uu pe i le foliga o le tilo.

E tusa lava po o le a le ituaiga sauniuniga e sili atu ona talafeagai, e tatau ona matauina se tulafono se tasi - itiiti le vevela togafitiga o le oloa ina ia mafai ona faatumauina le tele o vitamini ma meaʻai.

O se tasi o fualaau pito sili ona faigofie ma aupito sili ona aoga mo le sauniaina o se apa o le faamalologa o mea nei:

  1. oe manaʻomia e ave se sipuni sipuni o fualaau vao mago ma le 0.5 lita o le vai mama,
  2. faʻapipiʻi mea faʻafefiloi i totonu o le vai vaiinu mo le luasefulu minute,
  3. ave i aso taʻitasi sefululima minute ao leʻi faia le taumafataga autu i le afa ipu tioata.

O le auala lona lua o le sauniuniga o le faʻafefeina o pito i luga o le rose ma se paluga. E tatau ona liligi ni togi i le vai inu ma tuu i luga i le vevela mo le ono itula.

E le gata i lea, o lauti na faia i le siva roʻe ma lau lauʻau e mafai ona avea ma se meafaigaluega sili mo tagata e maua i le maʻisuka. E tatau ona ave vaega i vaega tutusa ma liligi ni ipu tioata se lua. Alu e tuʻu se tasi i le lua itula. O le mea inu e inu e mafai ona onā ae le o le lauti masani.

Aveina o teuteu mai sulu papaʻe, e tatau ona e aloese mai le faaopoopo o le suka poʻo soʻo se mea suamalie. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e maua le maualuga o le aoga mai le vai inu.

E masani lava e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, ona sosoo ai lea ma vailaʻau tatau ma mate mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a maua ai se taunuuga lelei. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatala atili atu foi e uiga i le priar i le maʻisuka.

E mafai ona inu se teuteu lapisi mo le maʻisuka

O se tasi o togafitiga sili ona lauiloa o togafitiga faʻaleagafesa o vaiinu e faʻavae i luga o vao vao. I lenei itu, e masani lava ona fesiligia e le endocrinologists le fesili: e mafai ona inu se paluga o le rosa mo le maʻisuka. I le tulaga aoao, afai e le o gauai le tagata maʻi i nei vine, o le tali o le a lelei.

Faʻataunuʻuina le tulaga ma le maualuga o le kulukose e mafai ai le tele o vailaʻau. O Rosehip e le o se faʻasalaga. Ae pe a filifilia fua mumu lanu mumu o lenei laau toto e tatau ona faaeteete.

O fualaau vao e maua ai le suka. I lenei tulaga, o le sasaʻe o loʻo tupu aʻe ai le vao, o le tele foi o ana mea. O fua pito sili ona aoga oi latou ia e tupu aʻe i le teritori Europa o Rusia. Rosehip, lea e tupu i le itu i sasae, e le oona tele, e sili atu le suka ma le maso.

E fautuaina e le toʻatele e aoina ma faʻagogo fua o latou fua. E tatau ona maitauina e ao ona aoina i nofoaga mamao mai auala, nofoaga tau fale gaosi oloa, togalaau e togafitia i vailaau e tineia ai manu faalafua.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi i tagata, e faʻalavelaveina ai le metabolic process. E tatau i le maʻisuka ona taumafai e faʻafaigofie le faagasologa o le metabolic ma faʻaitiitia ai taunuuga le lelei o lona solia. O le a faʻaleleia ai le tulaga o le rose vao ma le maʻisuka ituaiga 2. O le falala kuka o lenei fale laau e aofia ai:

  • vailaau oona
  • suauu
  • pectin
  • tannins
  • lycopene
  • vitamini C, PP, E, K,
  • Maina ma le Uʻamea
  • isi elemene aoga.

E mafai e le maʻisuka ona inu. Faʻalagolago i le itulagi o le tuputupu ae, i le tuufaatasiga o le rose vao e mafai ona aofia i le 6 i le 18% vitamin C: e tele taimi e sili atu nai lo currants ma lemoni. O lenei vaitamini e nafa ma aʻafiaga, antitumor ma aʻafiaga matua.

O le faʻaaogaina masani o le maualuga o le rosehip decoo tone up, augmenting the energy, efficiency, strengthening forces forces.

O le tele o endocrinologists e fautuaina o latou tagata gasegase e faʻaaogaina se teuteuga o le Rosehip mo le maʻisuka ituaiga II ma le sini e:

  • faatulagaina masani o le toto totoga o le suka,
  • paleni mamafa
  • faaitiitia ma le faamautuina o le toto,
  • faateleina le puipuiga
  • taofi le alualu i luma o le maʻisuka,
  • toe faʻafoʻi galuega faʻatonu,
  • faʻaleleia atili le faʻaleleia o le inisalini e fusi tino,
  • le faʻamautuina o le vevesi o le talo ma le mimi,
  • faamamaina le tino, aveesea o toxins,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga leaga e maua i le maʻisuka
  • faʻaitiitia le vaivai masani.

E fautuaina le vai mo le maualuga o le toto ma le atherosclerosis. E fesoasoani foi e aveese fatu fatu ma puipuia lo latou fausia i le lumanaʻi.

Faʻatasi ma le maualuga o le suka, e mafai ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo. O le taimi masani o le taumafa e aofia ai:

  • faaleleia atili o le ate
  • saoasaoa o le faagasologa o le faamaloloina o manua,
  • faʻasologa masani o le faʻaaogaina o le toto,
  • faaosofiaina o le sifi o meaola vaaia,
  • aveeseina o le tele o maʻi gastrointestinal,
  • taofiofia o faiga le lelei.

Ae o le suka mama e le mafai ona faaopoopo i le lapisi o le rosehip mo le maʻisuka.

I le aʻoga e uiga i le aoga o sulu o le rosa, e toʻatele e amata ona le faʻaaloalo. Ae e le aoga lenei mea. O le mea moni, o le tele o le maelega mo togafitiga o fualaau aina e mafai ona afaina ai le manava, aua latou te mafua ai le faateleina o le malosi.

O faʻamaoniga e aofia ai le vevelaina o gastritis, leions ulcerative o le gastrointestinal tract.I taimi o faʻamagaloga, e mafai ona e inuina.

I luga o le faʻatau atu e mafai ona e faʻafeiloaʻi se sipuni poʻo se faʻasologa Aʻo leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le mea o loʻo iai: afai o le oloa o loʻo i ai le suka, ona e le mafai lea ona faʻaaogaina. E sili atu le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i fualaau mamago.

O le tele o tagata ua masani i se teuteuga o le rosehip mai le tamaitiiti. Ina ia saunia, ia lava le 20 g o vine mamago i le lita o le vai. E toʻatele e faʻaaogaina le afi, ae ua fautuaina e le au atamamai le faʻaaogāina o le vai vai: faʻapipiʻiina mo le silia ma le 15 minute. Ina ia maua se vai inu, e fautuaina e faʻaosooso le vai ua saunia i le aso atoa. Na te inu i se manava gaogao.

Ina ia faʻasaoina le tele o fuainumera o vitamini, o nisi e fautuaina oe e aua le kukaina ia vine, ae na o le sasaa atu i le vai inu i totonu o se vevela ma tuu i latou e fafaga mo se po po o ni itula. Mo le afa o le lita o le vai, e tatau ona e faia se sipuni tele o fua.

E mafai ona e mauaina le tele mai fafo mai le rosehip pe afai e te tipiina fua aʻo leʻi saunia le susu. O le vai inu e faia mai i le fagu e tusa ai ma le faʻafanua masani. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e mafai ona fufulu.

E faʻapefea ona ave se teuteuga? O se vailaʻau o le vailaʻau e inu i ni vaega laiti o le 100-150 ml aʻo leʻi 'ai. E mafai ona e faaopoopo i ai currants, viburnum, hawthorn, cranberries, ash ugisa mumu.

E mafai ona e faia e le gata o teuteuga, teas, ae o le tilo foi. Ina ia saunia i latou, sasaa fualaau mamago i totonu o le vai inu, tuu mo ni nai minute, ona kuka lea ina ia latou vevela ma avea ma susu. Ua uma ona faamama le fala, ua filifilia vine ma tipi i totonu o se mea e gaosia. O le fagu mai le fualaau aina ua toe faaopoopo i le susu ma kuka, ona faamamaina lea.

O se suamalie, sua o le tipolo ma le suauu e faaopoopo i le susu susu. Ae mo le sauniuniga o le siloti e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le maso e pei o se paʻu, ae o le oatmeal. O le kulimi masani e matua le manaomia: o le sorbitol poʻo isi mea e mafai ona faʻaaogaina.

O le aoga e manatu o se fusi e faia mai i sipuni o le rose ma lau lau lau. O mea e faʻaaogaina e faia i le tutusa tutusa, sasaa i vai inu. O le vai vitamini e faʻafefe mo le tusa o le itula - ona e inu ai lea.

Pe a sauni le teas ma le compotes masani, e mafai ona e faaopoopoina ni nai fua o se vao vao. O lenei mea o le a faʻateleina ai le aoga o soʻo se meainu.

O le fautuaina o volumes o se vai faamalolo e sili ona malilie i ai ma se endocrinologist. A faʻaaogaina e le aunoa, e tatau ona e siaki lau maualuga o suka. Afai e amata lemu le faasolosolo, ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi mo le faasaʻoina o fualaau faasaina.

Faʻafefe o le vao, o loʻo i ai foi se rose vao i le maʻisuka: mea tau vailaʻau ma faʻamaʻi

O faʻamalologa o faʻapipiʻi o lili na lauiloa ao leʻi oo i lo tatou vaitaimi. Faʻateleina puipuiga a le tino, fesoasoani e faʻamalosia le malosi faaletino ma faʻaleleia gaoioiga faalemafaufau - o nei mea uma e mafai ona avea ma fua faʻapitoa e aoina mai laau talatala.

Ona o lona tuufaatasiga, lea e matua mauoa i vitamini ma isi mea e talafeagai mo tagata, o le rosehip e sili ona aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 .ads-pc-2

O loʻo faʻapena ona fautuaina tagata o loʻo maua i le maʻisuka e pei o se fofo faʻapitoa mo le faʻaleleia o le puipuiga lautele ma le faʻaitiitia o aʻafiaga leaga o fualaau.

O le taumafa lelei i vitamini ma le tino gaioiga faaletino o ni tulaga taua ia mo se maʻisuka o loʻo saili e taitaia se soifuaga atoatoa ma le fiafia. Ina ia feagai ma la latou faʻatinoga, e fesoasoani le vaega o le rosa.

Vigor ma le malosi e tuʻuina atu i se tagata o loʻo iai i le rosehip:

  1. vitamini C, P, E, D, A, K ma se vaega tele o vitamini B,
  2. magnesium
  3. uʻamea
  4. paluka
  5. vailaau oona.

Faʻaaoga e latou lava, i le tuufaatasiga e mafai ai ona latou faia se pa puipui malosi e faasaga i le gauai atu o siama eseese i totonu o le tino, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo i ai le puipuiga faʻaletonu.

E faʻafefea ona kuka se teuteuga o le rosehip mo le maʻisuka

Ua leva ona lauiloa tagata mo le faamaloloina o meatotino o se ituaiga o laau e pei o selu. I le natura, e tele ituaiga o laau toto, o nei mea uma o ni laau uumi e oo i le tolu mita le maualuga. Ina ia saunia se teuteuga o le rose, lea o le a fesoasoani e taulimaina ai faafitauli o le soifua maloloina, o fua o le laau lava ia e faʻaaoga saʻo, e aoina i le ogatotonu o le autumn. Ae mafai e tagata uma ona inu i lenei vai faamalolo? O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka, ae maise lava le ituaiga lona lua, e masani ona latou fesiligia fesili e uiga i le ono mafai ona 'aina ni meaʻai poʻo meainu. E mafai la pe le mafai ona inu se teuteu lapisi mo le maʻisuka ituaiga 2?

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻaalia i le faʻafitauli o le gasegase i le tino o le maʻi, o le mea lea o le galuega autu o le maʻisuka ia te ia lava o le faia o taumafaiga uma e faʻaitiitia ai taunuuga o nei faaletonu. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai meaʻai faapitoa ma lelei.

O le teuteu o sulu o le ulu o le satu e faʻaputu ai le tino o le tagata ma le tele o mea aoga, e aofia ai:

  • se tele o manganese ma uʻamea,
  • Vitamin E, PP, K,
  • lycopene
  • suauu eseese
  • tannin mea
  • vailaau oona
  • pectin.

Ae o le mea sili lava, o le rosehip e aofia ai le vitamini C - le mea lea e taʻua o le ascorbic acid. O lenei vaitamini o loʻo i ai se aafiaga faʻafouina i le tino o le tagata, e puipuia ai le fausiaina o siama gasegase, ma o se faʻamalosia malosi foi.

E manaia pe a faaopoopo atu i nisi o mea aoga, o le pulupulu soupeti e fautuaina malosi e inu i le tele o taimi i le vaiaso i tagata e galulue i atinaʻe e gaosia ai vailaʻau eseese. E talitonuina o le teuteu o lenei mea fesoasoani e fesoasoani e faʻamaʻo ai vailaau ma toxins mai le tino o le tagata.

Mo le maʻisuka o ituaiga muamua ma le lua o faʻamaʻi, o faʻamatalaga glycemic o soʻo se meaʻai ma mea inu o loʻo i luga o lisi o aso taʻitasi e taua tele. O le lapisi o le Rosehip e leai lava se fuainumera o le faasinomaga, o lona uiga o le fesili pe mafai ona inu lenei inu ona o le maʻisuka e le manino - e mafai!

O gasegase e masani lava ona faitio i le le lava o le malosi ma le leai o se leo i le tino atoa. Rosehip, ona o le tele o le acid ascorbic i lona tuufaatasiga, fesoasoani e faatumauina le malosi o le tagata ma tausia le soifua maloloina mo le tele o tausaga.

Faʻamanuiaga o le inu i le maʻisuka ituaiga 2

I le tele o mataupu, o le maʻi suka o le ituaiga lona lua e faʻapena foi ma isi faafitauli, e pei o le oso i le toto, ma le faateleina o le cholesterol toto. O se teuteuga o vine o le rosehip e fesoasoani i le faatonutonuina o le galuega o le tele o auala ma okeni.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le pulumu decoction ei ai aʻafiaga lelei nei i le tino:

  • fesoasoani e faʻaitiitia ma taofiofi faiga faʻapitoa,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract
  • Faʻasalaina le faʻasologa o toto
  • faʻamalosia le faʻapipiʻi o meaola vaaia,
  • puipuia ai faafitauli o le ate,
  • faatelevaveina le faagasologa o le faamaloloina o manuʻa i luga o le paʻu,
  • faʻamalosia le fusia o le ponaivi i le tulaga o le faʻaleagaina.

I le aso i le toetoe lava o fale talimalo e mafai ona e maua ai le sipuni ua saunia-o vine, saunia i luga o le fusi. E le faasaina le fructose mo le 'ai e tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2. Ae e tatau ona e malamalama e mulimuli ane, o le siva o le siva o le a sili atu ona suamalie, ma o lenei mea e sili ona leaga ma matautia mo togafitiga. Mo lenei mafuaaga, o le mea sili ona fetaui o le sauniuniga tutoatasi lea o le teuteuga.

O le susu ua saunia e pei ona taua i lalo.

  1. O le sipuni sipuni o vine o le rosehip ua sasaaina i totonu o se fagu tioata poʻo le vevela ma sasaa atu i le afa-lita o vai inu.
  2. O le atigipusa e tatau ona afifi i se solo ma agavale mo le tele o itula, sili atu i le po atoa.
  3. A maeʻa ona ofuina le susu, e mafai loa ona e inu.
  4. E tatau ona inu le vai i le tolu taimi i le aso i le tasi le itula ae leʻi faia se taumafataga o le 100 ml.

E matuai aoga tele le faaopoopoina o le susu ma le tele o fua o arasi, hawthorn, blueberries poʻo le uʻu mumu mauga.

E ui lava i le mea moni o le oso aʻe i le maʻi suka e le gata ina faʻasaina le 'ai, ae faʻamalosia foi, e ui i lea, o le tapulaʻa ua tuʻuina atu i le tele o le maelega o le vai inu mai lenei togafiti faʻamalolo.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona o mai faatasi ma faafitauli e fesootaʻi ma le maualuga o le manava o le manava, ma o le teuteu o sopo o le rose e mafua mai i le maualuga o le vitamini C e fesoasoani e faateleina ai lona maualuga, ma mafua ai ona osofaʻi le gasegase masani ma gastritis.

O se maʻisuka e tatau ona manatuaina e leai se suka poʻo ni suka e faaopoopo i le ava rosehip. O le susu e faia i vasega: 15 aso pe a ma le 15 aso. O lenei faiga e faʻamatalaina i le mea moni e faapea o le maile e oso ai le calcium mai le tino, ma o lona faʻalauteleina faʻaaoga e faʻaleagaina ai le tulaga o le ponaivi.


  1. Gordon, N. Maʻisuka ma gaioiga faaletino / N. Gordon. - M.: Tusiga o le Olimipeka, 1999. - 144 p.

  2. John F. F. Lakecock Fundamentals o Endocrinology / John F. Lakecock, Peter G. Weiss. - M.: Medicine, 2016 .-- 516 p.

  3. Rakhim, Khaitov Immunogenetics o le maʻisuka ituaiga 1 / Khaitov Rakhim, Leonid Alekseev und Ivan Dedov. - M .: LAP Lambert Academic Publishing, 2013 .-- 116 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

O le a le mea o loʻo aofia ai i totonu o selu?

O le laʻau poʻo le faʻasaga e faia mai i luga o le rosa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a sili atu le aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata soifua maloloina o loʻo popole i le soifua maloloina.

Afai e te faʻaauau pea lenei inu, e mafai ona e vaʻavaʻai i suiga lelei e tutupu ma le tino.

O le mea sili e aoga ai vaega ia e aofia ai fua:

  • o se aofaiga tele o le acid ascorbic, lea ei ai le anti-kanesa, antioxidant ma mea e tetee i le matua,
  • vitamini E, K ma le PP, lea e faʻaleleia ai faiga faʻavae i totonu o le tino, faʻalavelave i le faʻatoaina o faagasologa o le matua, ei ai aʻafiaga aoga i luga o gaioiga o le faʻaaliga, le cardiovascular system,
  • o le faʻaleleia atili o le vevela C i totonu o le tino, faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto ma capillaries, o loʻo i ai se malosi malosi faʻasao, ma faʻatau ai foi le gaʻo o le tino,
  • lycopene ma meaola faʻasaina,
  • eseese meaʻai ma elemene, lea e aofia ai le zinc, iron, potassium ma magnesium,
  • fuālaʻau taua ma tannins.

O se vaega tāua i le sauniuniga o mea taumafa a le tagata ma se faʻamaoniga o le maʻisuka o le faʻasologa o faʻamaumauga o oloa. Rosehip, saunia i le ituaiga o lauti, decoction poʻo le afu, ei ai se faailo e latalata ile zero, o le mafuaaga lea e mafai ona faʻaaogaina tusa lava pe maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2.

Rosefits Benefits

Fans of medicine medicine, masani lava, faʻaaoga sisi o le rose i le togafitiga. O fualaʻau o loʻo i ai vailaau aoga e gaoioi i faʻamaʻi nei:

  1. atherosclerosis
  2. maʻisuka malosi
  3. toto maualuga

Rosehip, po o le lauiloa e pei o le "rose vao", e fua mai i fualaʻau, lea e tele taimi e sili atu ona maualuga nai lo currants ma lemoni.

Muamua lava, e taua le matauina o le maualuga o le maualuga o le acid ascorbic i le tui.

Faʻafetai i le le faʻalogoina-o le fua o le vitamini C, ua maua ai le lauiloa ma le lauiloa. O le Rosehip e aofia ai le tele o le acid ascorbic, o lea e masani ona faʻaaogaina laau e saunia ai:

E masani lava, o le i ai o se aofaiga tele o vitamini C e le na o le pau lea o le aoga o sulu o le rose. O le natura ua ofoina atu lenei laau ma le tele o isi vitamini ma minerale.

Ituaiga 2 maʻisuka ma luga o le alofilima

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi lea e aofia ai le tele o tapulaa ma faʻasa. I le faaopoopo atu i le tapuni i luga o mea suamalie ma meaʻai gaʻo, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faaeteete i le 'aina o fualaau aina ma suamalie, faapea foi ma meaʻai ma meainu e faavae i luga.

O le tele lava o taimi, o le tele o risisi e afaina i tagata e maua i le maʻisuka. I lenei tulaga, ei ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga:

O fua nei, e tusa lava pe aoga uma, e matua faasaina lava i le maʻisuka ona o le maualuga o le mea e faigofie ona gaosia i le maʻisuka.

O se tagata gasegase i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete i taimi uma i le faʻaaogaina o fualaʻau. E le o se mea e ofo ai le tele o le maʻisuka e popole e uiga i le fesili pe mafai ona faʻaaoga sisi o le rosa e le afaina ai lo latou ola maloloina. I se tulaga lautele, o se meaai e maua ai le suka maualuga o le faavae lea o meaʻai mo le maʻisuka.

Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona siosiomia e ituaiga uma o faʻasagaga. Ae ui i lea, e mafai ona latou faʻaogaina ma le saogalemu ia sulu o le rosa e faʻaleleia ai le soifua manuia lautele, e vevela e le maʻisuka.

O le Rosehip e i ai lona tele o togafitiga faʻafefesa ma puipuiga, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • faaleleia le puipuiga, faʻavaivaia e faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • maualalo le cholesterol, lea e masani ona faʻaleleia le gaioiga o le tino cardiovascular,
  • faʻamalolo le maʻi vaivai vaivai,
  • faʻamamaina totoga, aveese faʻamaʻi ma toxins,
  • faʻasolosolo le tafe o le urine ma le talo.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai mea e manaʻomia muamua. O se tasi o autu autu o le tuʻuina atu lea o le tino ma vaega o vailaʻau uma.

O le Rosehip i le maʻisuka, e sosoʻo le tino o le maʻi ma mea uma e tatau ai:

  1. faʻatau
  2. pectin
  3. elemene taua: manganese, potassium, iron, magnesium, uʻamea.
  4. vailaau oona.

O lenei seti o mea e mafai ai ona tausisia le lelei o le tino.

Mo mafuaʻaga faʻamoemoe, o se tagata e maua i le maʻisuka ua faʻavaivaia lona tino, e le mafai ona tuʻuina atu le puipuiga talafeagai o le tino mai le aʻafia ma le malulu.

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli o le gasegase, e taʻitaʻia ai le faʻalavelave i le gaioiga o ni mea taua se lua: o le gall vladimir and kidneys.

Faamolemole ia matau: o le faʻaaogaina o sopo o le vaega o se vaega taua o puipuiga e taofia ai le fausia o maʻa fatu. O le Rosehip decoction e fesoasoani foi e aveese maa o iai.

O suauu mamago e seleseleina na oi latou lava pe faʻatau i se fale talavai. Ina ia saunia le vitamin decoctions poʻo le teas, e tatau ona e faʻaaoga na o fua na aoina i le tautoulu.

O mea uma lava e aoina aʻo lumanaʻi le malulu. O fua e tatau ona i ai se lanu mumu po o le uliuli enaena. O fua na aoina ua gaosia i totonu o se masini vai poʻo se ogaumu.

Mai i faʻavao faʻamafanafana mago e faia se decoction vitamin. Mo le 0.5 lita vai, ua lava le ave o le sipuni se tasi o fua o le vao. O le gaʻo ua vaivai ile vai vai mo pe tusa o le 15 minute. E tatau ona e inu i se mea teuteu ao le i fafagaina 2 taimi i le aso.

O le isi filifiliga e talafeagai mo le maʻisuka o se teuteuga o laʻau fuamalie ma oso aʻe sipuni. O mea uma lava e maua i le tutusa tutusa, 0.5 lita o le vai inu, ua faʻafefete le susu mo le 1 itula. O le mea e maua mai ai le suavai e mafai ona faʻaaoga e pei o lauti.

Contraindications

O le toʻatele o tagata e mafaufau pe mafai ona inu ava i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni tapulaa. I le masani ai, o le tele o aoga o sopo o le rose e le o masalosalo, ae e le tatau ona faʻafefeina le lapataiga a le tagata maʻi, aua e tatau ona tausia mea uma.

O fua e oo lava i ni mea laiti e aofia ai le suka, lea e tatau foi ona amanaia pe a faitauina le iunite falaoa, o le a le mea e tasi o le areto, o le a fesoasoani i le suʻeina o se tusiga i luga o la tatou upega tafaʻilagi.

E le gata i lea, suka poo suamalie, lea, i le ala, e masani ona i ai aʻafiaga, e le fautuaina e faaopoopo atu i le lauti po o le lauti.

Pe a faʻatau mai suauʻu o sipuni o le rose po o ni vaega o lenei laau totō, e tatau ona aloese mai oloa faʻatau.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga i se mea maualalo, e sili ona lelei le aoina o pulou o le rose, pe a faʻatau mai oloa ile falemaʻi, faʻalogo i taimi uma i le kamupanī.

O Rosehips ua tumu i le suka i tulaga eseese, ma e faalagolago lenei i le mataʻituina o lona tuputupu aʻe. Le maualuga o le suka i le maile o le mea lea e tupu ai i le vaega Europa o Rusia.

E sili atu ona suamalie le Rosehip i le isi itu sasaʻe. I le Sasaʻe Mamao, o le vao ua leiloloa se vaega o lona eleʻele, o le a avea ma maso ma suga.

E taua le malamalama o laau o loʻo faʻatau atu i falemaʻi e tele lava ina gaosia i le eria lava e tasi. E mafai ona e faatauina mai ia oloa, ae e mafai ona e faʻaaogaina tagata mai fafo.

Afai e filifili se tagata e sauniuni se tasi i se maile, e tatau ona usitai i se mataupu autu: o fua e aoina i le tele e mafai ai mai auala, fale gaosi ma isi mea gaosiga.

Lapataiga ma faʻamaʻi?

E ui lava i le mea moni o fualaau o le vao vao e le mafaafitia le tele o meatotino aoga, e tatau ona faʻaaoga togafitiga faafomaʻi e faavae i luga ia i latou pe a uma se tali lelei a le fomaʻi.

E le gata i lea, e tatau ona maitauina o le seleselega tutoatasi o fualaau aina e tatau ona ave ese mai ala tetele ma auala, i totonu o nofoaga e mama. E fautuaina le faʻatau mai o faʻasolosolo ua maeʻa ona faʻaputuina i le falemaʻi.

I aso nei, e mafai ona e maua ni suauu ua saunia i luga o le faavae o le rose vao. E tatau ona maitauina o lenei ituaiga o oloa e lelei mo le faʻamalosia o le puipuiga o tagata soifua maloloina, ae e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka?

O le mea moni e faapea o le siva o loʻo i ai le tele o suka i la latou tuufaatasiga, o le mafuaʻaga lea e tatau ai i tagata mamaʻi ona maua se maʻi o le maʻisuka tatau ona aloese mai ia vailaau faʻasaina. E sili atu le saunia o se vai inu faamalo i lou lava aiga, aemaise lava talu ai ole tele o fualaau faigofie mo vailaʻau masani.

E le gata i lea, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete mea inu ava malosi mo tagata e:

  • gastritis ma le malosi maualuga o le manava,
  • Televave le toto o le calcium toto.

O le faʻaaogaina o lauti mai i le ulu o le rosa e mafai ona afaina tele ai le tulaga o le nifo nila, ma o lea e tatau ai ona fufulu vave le pupuʻu o le tautala pe a uma ona inu.

E faʻapefea ona suʻe teuteu ma mea e maua mai i sipuni o le rosa?

I le taimi nei, e iai auala eseese e faia ai vailaau vailaau mai fua o vao vao.

E mafai ona e kukaina sipuni o le rose i se masini faʻanatura, uu pe i le foliga o le tilo.

E tusa lava po o le a le ituaiga sauniuniga e sili atu ona talafeagai, e tatau ona matauina se tulafono se tasi - itiiti le vevela togafitiga o le oloa ina ia mafai ona faatumauina le tele o vitamini ma meaʻai.

O se tasi o fualaau pito sili ona faigofie ma aupito sili ona aoga mo le sauniaina o se apa o le faamalologa o mea nei:

  1. oe manaʻomia e ave se sipuni sipuni o fualaau vao mago ma le 0.5 lita o le vai mama,
  2. faʻapipiʻi mea faʻafefiloi i totonu o le vai vaiinu mo le luasefulu minute,
  3. ave i aso taʻitasi sefululima minute ao leʻi faia le taumafataga autu i le afa ipu tioata.

O le auala lona lua o le sauniuniga o le faʻafefeina o pito i luga o le rose ma se paluga. E tatau ona liligi ni togi i le vai inu ma tuu i luga i le vevela mo le ono itula.

E le gata i lea, o lauti na faia i le siva roʻe ma lau lauʻau e mafai ona avea ma se meafaigaluega sili mo tagata e maua i le maʻisuka. E tatau ona ave vaega i vaega tutusa ma liligi ni ipu tioata se lua. Alu e tuʻu se tasi i le lua itula. O le mea inu e inu e mafai ona onā ae le o le lauti masani.

Aveina o teuteu mai sulu papaʻe, e tatau ona e aloese mai le faaopoopo o le suka poʻo soʻo se mea suamalie. E naʻo le tulaga lenei, e mafai ona e maua le maualuga o le aoga mai le vai inu.

E masani lava e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, ona sosoo ai lea ma vailaʻau tatau ma mate mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a maua ai se taunuuga lelei. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻamatala atili atu foi e uiga i le priar i le maʻisuka.

O le a le rose vao

O se laau e sili ona laitiiti. E aʻafia i le aiga Pink. I le aotelega, e tusa ma le 140 ituaiga o lenei laau i le lalolagi. E fuga mai i mea manogi piniki mumu, pe a maeʻa fualaau mumu mumu. E oo mai i le taimi nei, o Roses umi ua leva ona ola ua iloa o latou tausaga ua silia ma le selau tausaga.

E amata ona fua mai laau toto i le tausaga lona tolu o le olaga. O fua e tatau ona maua ai la latou lanu mumu lanu mumu i le mea o loʻo i ai i le tele o pati.

Vailaau faʻamaʻi

O mea aoga e maua i le toetoe lava o vaega uma o lenei fale matagofie. Mo le sauniuniga o vailaʻau, inflorescences, laʻau, maʻau ma aʻa o aʻafiaga e faʻaaogaina. Ae ui i lea, e tatau ona manatua i le tele o ituaiga laau toto e pei o le "taifau o le taifau" e matua le fetaui lelei mo le togafitia o tagata ma e leai lava se mea aoga. O vitamini o loʻo i totonu o vine, o le tele tele o le C, A, E, K ma le B.

O fualaau vao e iai foi le tele o le magnesium, lea e faʻamalosia ai le tino ma le potassium, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le tulaga o le musika. E le gata i lea, o le tele o le uʻamea e faʻaleleia ai le toto, ma o le calcium e iai sona aoga i le ponaivi. O laau e iai foi le 8% o le suka.

O ai e solia

E le fautuaina tagata e maualuga le eletise e faʻaleagaina lenei mea inu inu. A le o lea, latou te ita i le mucosa ma o se taunuuga o le manava. O nisi taimi o le saosao vao e mafua ai le mautinoa. O le mea lea, i le faʻaaogaina o se mea teuteu, e tatau ona suia i meaʻai po o mea inu e iai se aafiaga tele. Ona o se aofaiga tele o vitamini K, ua faateleina ai le viscosity o le toto, lea e matua le manaomia ma se uiga e fausia ai le toto.

Faʻaiʻuga

O le lapisi o le Rosehip i ni aofaiga tetele e faʻapipiʻi le palasima ma mamafa ai fatugaʻo. Ona o le tele o le vaitamini C, o le gaʻo faʻamamafa e afaina ai le tulaga o le nifo niila. E sili atu ona fautuaina e aua le faʻaaogaina ni faʻalavelave faʻavave mo se taimi umi. I le masani ona faʻaaogaina, o lenei vailaau e mafai ona mafua ai se faʻamaoniga e pei o le non-infectious jaundice.

Rosehip mo le maʻisuka

O lenei vaiinu e faʻapipiʻi ai le tino o se tagata maʻi ma mea aoga, faʻamalosia ai toto toto ma puipuia ai lo latou vaivai. Faafetai ia te ia, o le tulaga o capillaries e faaleleia. Afai ei ai se uiga o gaioiga poʻo le tuʻimomomoina, ona fesoasoani lea o le fualaau faasaina mai le ogaumu o le rosa e foia ai lenei faafitauli. E le o se mea e leai se mea e fautuaina malosi e fomaʻi le faʻaaogaina o decorating decoctions mo le maʻisuka ituaiga 2.

E pei ona e iloa, o maʻi ma lenei faʻamaʻi e faʻaalia i faafitauli i vaʻa toto, ma o le mea lea ua mafua ai ona tafe le toto. O le ascorbic acid e faʻaitiitia ai le toto, ae ona o le gaioiga o le vitamini K, o le aʻafiaga, e pei o se tulafono, e le faʻamaonia. Ole tuufaatasiga o meaola vitamini o laulaau o le rose e faaleleia atili ai le toto, faamalosia ai lona puipuiga, e osofaia ai uluai faaaliga o faamai pipisi e masani ona oo mai faatasi ma lenei maʻi, ma masani ona faaleleia ai le soifua manuia o le tagata maʻi.

Fomaʻi, i le avea ai o se tulafono, ia iloa galuega taua e pei ona taua i luga e pei ona iai i luga o le tapuni o le rosa:

  • I le maʻisuka, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le inisalini o le inisalini, ona o le maualuga o le kulukosese maualuga.
  • Na maua ai o le rosehip e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa, lea e taua foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
  • Ona o le i ai o le magnesium ma le potassium, o le cardiovascular system improves and the pressure blood pressure normalizes.
  • O se mea taua o le rose vao o lona gafatia lea e mataʻituina le metabolism o le carbohydrate ma, pe a tatau ai, faʻamautuina.
  • O teuteuga ma le faʻaogaina o le rose vao e maua ai se aoga aoga i luga o le pancreas ma faʻaleleia lana galuega.

E tele mea aoga i nei vine. E mafai foʻi ona faʻafefiloi faʻamaʻi faʻasolosolo i luga o le laumei faatasi ai ma isi vine, faʻapea foʻi ma faʻaopoopoga teuteuga o laʻau.

E faʻafefea ona kuka i totonu o se vevela

Ina ia saunia le fuga o le rosehip mo le maʻisuka, e sili ona lelei le faʻaaogaina o se vevela. I le faaopoopo atu i le faigofie, o se vevela e tele sona lelei i luga o le auala faʻavae masani. Ona o le vevela faaumiumi, o le tele o mea aoga e puipuia i totonu o le susu. O tagata na faʻaaogaina se vevela e tatau ona latou maitauina le loloto o le lanu ma le manogi o vai o togalaau. O le tulaga autu mo le aveina o sipuni o le rosa mo le maʻisuka ituaiga 2 o le teuina uma o vine.

O fuālaʻau 'aina ua sasaa i totonu o se vevela ma sasaa i vai inu. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e fausiaina mo le tolu po o le fa itula. Faaaoga le oloa e maua ai e tatau ona i totonu o le aso e tasi. O le aso e sosoo ai, e pei o se tulafono, ua saunia se paluga fou.

Faʻasalaina fua

E ui lava i le lavelave o le faagasologa, e toatele tagata latou te fiafia e faʻaaoga lenei metotia o le sauniuni o le fuga o le rosehip decoction mo le maʻisuka. E tatau ona manatua i le taimi o le gasegase o vine, vitamini ma elemene elemene o le a avea ma mea eleelea ma e ono afaina i le faatafunaga. O le mea lea, o le faʻafefiloi mago ua kuka i luga o le vevela vevela, i lalo o le tapuni tapuni. O le taimi e kuka ai ua faʻaitiitia ma e lua pe tolu minute. O le vai inu ua tumu i se manogi fiafia.

Whole Berry Broth

Ina ia saunia se teuteuga o le rosehip mo le maʻisuka ituaiga 2, ua filifilia se tamaʻi meli ua faʻafesoʻotaʻiina, o loʻo tuʻuina i totonu ma ua sasaa i luga vai. Ma le isi, o le tuufaatasiga ua aumaia i se vevela ma taofia i luga o le vevela seia mama le sua. O le tasi ipu malamalama o fualaau mamago pe fou o le a manaomia le lua lita o le vai. E mafai ona liligi ni pusi i le vai malulu ma vai inu.

A maeʻa le kuka, e tuʻu le gaʻo i le fofo mo le fitu pe valu itula. O susu uma o le vao vao ma le maʻisuka ituaiga 2 ma isi faʻamaʻi e faʻamaʻaina pe a maeʻa ona pasi atu i gau gau poʻo se faʻavevela faʻatasi ma se paipa mama. O le mea moni lava, o le vailaau i totonu o fua e afaina ai le mucosa gastric ma le esophagus. O le mea lea, e taua tele le faʻamamaina o fualaau faasaina i se tulaga lelei e mafai ai.

Fautuaga fomaʻi

E masani ona fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o tulaga maualuga mo le maʻisuka. O mea faʻamalolo o lenei laau e matua ese lava. O fua o lenei togavao o le a fesoasoani e faʻaleleia atili ai le toto o le toto, faʻamalolo le pancreas ma faʻafouina le tele o vaʻa toto. E mafai e tagata mamaʻi ona faʻafefiloi fua o vao, ashisi poʻo currants curry. A o le inu se mea teuteu po o se vai e afu ai, e tatau ona e togiina le kulupu e ala i se sieve. E leai se tulaga e tatau ona e faʻaaoga ai le rosehip syrup.

I le maʻisuka, o le lapoʻaina o lauti e le manaʻomia. O le kelu o loʻo i totonu o taga, e ui lava i lona le faʻaleagaina, e afaina ai le tino ma o se carcinogen i le tele.

E tatau ona manatuaina o le tele o suka o loʻo i ai i le tuufaatasiga o vine ma o le mea lea o le faʻaaogaina o le lapisi o le rosehip e aunoa ma se fua e mafai ona faaleagaina.

Foʻu aʻa

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai foi ona maua aʻa. O le aʻagogogo o le pakiaka ua faʻamaʻaina i se naifi, sasaa i le vai ma kuka i totonu o se vai vai. Ina ia saunia se vai vai, o le ae manaʻomia se fagu vai ma se fagu lita. E tolu laulau puno o aʻa e sasaa i totonu o le fagu ma sasaa i le vai. Ona tuu lea i totonu o se apa, lea e vevela ile vevela vevela. O le suavai e kuka i totonu o se fagu e vevela ai le fagu ma o lea ua saunia ai le vailaʻau.

E faʻafefea ona selesele le afu

E ui lava i le mea moni e mafai ona faʻatau mai ni atigi ulu i soʻo se fale talavai, e toʻatele tagata e fiafia e seleseleina na oi latou lava. O fua e selesele, e masani lava ia Setema poʻo Oketopa, pe a aofia ai le tele o meaʻai. E tatau ona manatua i le malulu, o se vailaʻau o le vailaʻau C e sili ona leaga, o loʻo faʻaumatia. O fualaau aina e tatau ona pala, lamolemole, e aunoa ma se faʻaleagaga vaaia. E le faatagaina le aoina o pulou o le rose, ua pisia i maʻi mama poʻo i totonu o le upega tafailagi.

Fualaau aina i totonu o le ogaumu i le vevela i le onosefulu tikeri. E le gata i lea, e fautuaina e taofi pea le faitotoa i totonu o le kapeneta e fai si laʻititi ona vaʻavave ai lea o le ea. Ma le isi, o mea uma ua maeʻa ua tuʻuina atu i se atigipusa pepa na saunia muamua ma auina atu mo le teuina o taimi umi. E mafai foi ona e faia se pepa poʻo se taga pepa. O lenei meafaitino e le faʻaumatia ona meatotino mo le tolu tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga