TELMISTA® N 40 Hydrochlorothiazide, Telmisartan

Faʻasologa o mea e fausia ai le telefoni - fualaau: toetoe lava paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe, i se fuataga o le 20 mg - aotelega, 40 mg - biconvex, oval, 80 mg - biconvex, foliga o le capsule (i totonu o se paʻu o mea tuufaatasi 7 pcs., I totonu o se pusa pepa 2, 4, 8 , 12 po o le 14 paʻu, i totonu o se vailaau 10 pcs., I totonu o se pusa kata 3, 6 poʻo le 9 pepa).

Faʻavaeina o le tasi papa maʻa:

  • mea gaosi: telmisartan - 20, 40 poʻo le 80 mg,
  • mea faʻapitoa: sodium hydroxide, lactose monohydrate, magnesium stearate, meglumine, povidone K30, sorbitol (E420).

Pharmacodynamics

Telmisartan, o le gaioiga malosi a Telmista, ei ai se meatotino e le mafaagaloina, o se angiotensin II talipupuni (avetaavale AT1talini). Faʻafeiloaʻi le angiotensin II mai le fesoʻotaʻiga ma le tagata faʻaaogā, e le o iai se gaioiga a se tagata faʻasalaga e tusa ai ma lenei faʻaaliga. Telmisartan filifilia ma mo se taimi uumi e mafai ona naʻo le fusifusi o le receptor subtype AT i le angiotensin II1. E leai se sootaga mo isi angiotensin o aʻafiaga, o le taua ma le taunuuga o le sili atu (ona o le faaaogaina o telmisartan) aafiaga a angiotensin II i luga ia i latou e leʻi suʻesuʻeina.

Telmisartan e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma o le toto, e le afaina ai le maualuga o le renin ma e le taofia ai laina eletise. O le mea galue malosi e le taofia ai le ACE (angiotensin-converting enzyme), lea e faʻaumatia ai foi le malosi, o lea e leai se tali o mea na faia e bradykinin e matauina.

Telmisartan, e ave i le 80 mg, faʻaaogaina atoa le aafiaga hypertensive o le angiotensin II. A maeʻa le fua muamua o le fualaau faasaina mo le 3 itula, o le amataina o le faʻaogaina o le faʻamalosiaga e matauina, o le aafiaga e tumau mo le aso ma tumau pea le taua mo le lua aso. E masani ona atiaʻe le faʻamalosia o le faʻamalosia o le tino pe a mavae le 4-8 vaiaso mai le amataga o togafitiga faʻatasi ai ma le pulega masani a telemisartan.

I le maualuga o le maualuga, o le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia le toto toto ma le diastolic (BP). Telmisartan e leai se aoga i le fatu (fatu fatu).

I tagata gasegase i le faalēaogaina o le telemisartan, o le toto maualuga e toe foi malie mai i lona aoga muamua, e le o matauina le tolopoina o maʻi.

Pharmacokinetics

  • absorption: pe a faʻaogaina, e vave ona gauai i le gastrointestinal tract. O le leai o se avanoa e 50%. Pe a ave i meaai, o le faaitiitia o le AUC (vaega i lalo o le fualaau o le pharmacokinetic) o loo iai i le faasologa mai le 6% i le 19% i se fualaau o le 40 ma le 160 mg, i le faasologa. 3 itula i le maeʻa ai o le telemisartan, o lona faʻatupulaʻia i le plasma toto e maualuga (e le faalagolago i le taimi o le 'ai). AUC ma le maualuga maualuga o le plasma concentration o le vailaʻau (Cmax) i tamaitai e tusa ma le 2 ma le 3 taimi maualuga atu, i le faasologa, nai lo alii. E leai se aafiaga taua i le lelei,
  • tufatufaina ma le metabolism: 99.5% o le vailaau e fusifusia i masini plasma (o le alpha-1 glycoprotein ma le albumin). O le manino o le tele o tufatufaina atu i le faʻatusatusaga o le tau e tusa ma le 500 l. O le metabolism e mafua mai i le faʻatasi ma le glucuronic acid ma le faʻavaeina o metabolites e le faʻamalosi,
  • faʻasalaga: T1/2 (faʻasalaga le afa-ola) - silia le 20 itula. O le vailaʻau e masani ona faʻaaogaina e le suia e ala i le inumaga, ma le urine - e itiiti ifo i le 2%. O le aofaʻi o le faʻasalaga plasma e maualuga maualuga pe a faatusatusa i le tafe toto (pe tusa ma le 1500 ml / min) ma e tusa ma le 900 ml / min.

Ole vaega autu o le pharmacokinetic o le telmisartan pe a faʻaaogaina i tamaiti ma tamaiti mai le 6 i le 18 tausaga le matua mo le 4 vaiaso ile fua ole 1 po o le 2 mg / kg e masani lava ona faatusatusa i latou i tagata matutua ma faʻamaonia le pharmacokinetics ole vailaʻau ole tino, aemaise ile Cmax.

Contraindications

  • ogaoga o le ate o le ate (e tusa ai ma le vasega Igilisi - Pugh - vasega C),
  • uila le faʻalavelave,
  • faʻapotopotoina faʻatasi ma fomaʻi i tagata gasegase i le faʻamaʻi ogaoga poʻo le faʻaogaina o le lapopoʻa (faʻaitiitia le filtration le itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m 2) poʻo le maʻisuka,
  • lactase / sucrose / isomaltase deficiencies, inoserance flea, glucose-galactose malabsorption,
  • maʻitaga ma le lactation period,
  • tausaga e 18 tausaga
  • le faʻamausili o tagata taʻitoʻatasi i le telemisartan poʻo soʻo se vaega fesoasoani a le vailaʻau.

Maota (faʻamaʻi / aiaiga e faʻaaogaina ai Telmista):

  • le malosi o le tino ma / poo le galuega o le ate,
  • faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi,
  • tulaga pe a uma le gaosia o fatuga (ona o le leai o se poto masani)
  • hypermalemia
  • hyponatremia,
  • loto vaivai tumau
  • vavalalata o le vailaau ma / poʻo le vavae vaʻaia,
  • GOKMP (hypertrophic obstructive cardiomyopathy),
  • faaitiitia i le pcc (lapisi o le tafe toto) ona o togafitiga muamua ma togafitiga, faatapulaaina o le faaaogaina o masima, vuluina po o le manava,
  • aoga muamua hyperaldosteronism (saogalemu ma le aoga e leʻi faavaeina).

Faatonuga mo le faaaogaina Telemista: metotia ma metotia

O fualaau o le Telmist e ave faʻamalosi, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafataga.

I le maualuga o le maualuga, ua fautuaina e amata ona ave ma le 20 pe 40 mg o le fualaau faasaina 1 taimi i le aso. I nisi o tagata gasegase, e mafai ona maua se faʻamalosiaga i se fualaau o le 20 mg / aso. I le tulaga o le le atoatoa o le togafitiga, e mafai ona e faʻaleleia le fualaau i le maualuga o le dose o le 80 mg. Faatasi ai ma le faateleina o le fualaau, e tatau ona amanaia e faapea, o le maualuga maualuga o aafiaga o le telefoni o Telmista e masani lava ona ausia pe a uma le 4-8 vaiaso mai le amataga o togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le maʻi o le cardiovascular ma le tino, e fautuaina e ave le 80 mg o le vailaʻau 1 taimi i le aso.

I le laasaga muamua o togafitiga, o isi auala faaopoopo mo le faʻamautuina o le toto maualuga atonu e manaʻomia.

E le talafeagai le fetuutuunai o le fuataga mo le gasegase o le gasegase, e aofia ai i latou o loʻo i luga o le toto.

Mo le gase o le gase o le gasegase o le agavaʻa poʻo le agavaʻa (e tusa ai ma le faʻavasegaina o Child-Pugh - Vasega A ma le B), o le fua maualuga o aso taitasi o Telmista e 40 mg.

I tagata matutua, o le falemaʻi o le telemisartan e le suia, o lea e leai se manaʻoga e fetuunai le fualaau o le fualaau mo i latou.

Faʻaiʻuga

Pe a faʻaaoga Telmists, o mea leaga nei e tutupu mai i polokalama ma okeni e mafai:

  • loto: tachycardia, bradycardia,
  • vaʻa toto: faʻasolosolo faʻamuamua, se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto,
  • o le maʻi manava, tiga o le manava, vailaina, dysgeusia (faʻasesega o le tofo), membrane mucous mugo o le oral waha, galuega faʻafano o le ate / maʻi o le ate,
  • toto ma le tino o le tino: thrombocytopenia, eosinophilia, anemia, sepsis (e aofia ai sepsis fat),
  • mea faʻalavelave: le mautonu, atuatuvale, atuatuvale, vevela, faʻanoanoa,
  • E le o se mea e mafai ona e faia, e le o se mea e tupu,
  • okeni o le faʻaaliga: faʻalavelave vaaia,
  • faʻalavelave faʻaleleia o le tino, pusa o le pusa ma le vavalaʻau: tale, maʻi le manava, afaina o gasegase pito i luga, maʻi faʻamaʻi vavalalata (o se mafuaʻaga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o telmisartan e leʻo faʻatuina),
  • musikalokeletale ma le fesoʻotaʻiga: toe faʻaleagaina, faʻasolosolo, musele maso (spasms o muso calf), myalgia, tiga o le tiga, tiga i tendon (o faailoga e tutusa ma foliga o le mumū ma le pa'ū o le tendon tissue),
  • gaʻo ma le urinary tract: faʻaleagaina o le tino (e aofia ai le le atoatoa o le tino), faʻamaʻi pipisi o le urinary (e aofia ai cystitis),
  • tino atoa: vaivaiga lautele, maʻi-pei o le maʻi, tiga o le pusa,
  • o mea e fai i meafaigaluega ma suʻesuʻega suʻesuʻe: o le faateleina o mea o loʻo i totonu o le uric acid, creatinine i le plasma toto, o le faʻaitiitia o le hemoglobin, o le faateleina o le gaioiga o le gasegase o le gasegase, CPK (creatin phosphokinase) i le plasma toto, hypoglycemia (i tagata e maua i le maʻisuka), hyperklemia.

O le sootaga o le tikeri o le faʻaalia o aʻafiaga i le matua, ituaiga poʻo le ituaiga o tagata gasegase e leʻi faavaeina.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le Telmista ma le ACE poʻo le faʻamaʻi tuusao o le renin, aliskiren, ona o le faaluaina o le RAAS (system renin-angiotensin-aldosterone) e faʻaleagaina ai le gaioiga o gaʻo (e aofia ai e mafai ona oʻo atu i le le atoatoa), ma faʻapupulaina ai foi le lamatiaga o le mafaufau ma le hypercalemia . Afai e manaʻomia tele le togafitiga faʻatasi, e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi vavalalata, faʻapea foi le siakiina e le aunoa o galuega tau fatu, toto maualuga ma eletise eletise i le plasma toto.

I maʻi e maua i le maʻisuka nephropathy, e le fautuaina tagata telmisartan ma le ACE.

I totonu o mataupu e faʻalagolago lava i le galuega a le RAAS (ma faʻataʻitaʻiga, i maʻi e maua i fatu fatu fatu, e aofia ai le faʻasolosolo o le tino poʻo le faʻamaʻiina o se fatu sekene tasi, poʻo le faaletonu o le fatu), o le faʻaaogaina o vailaʻau e aafia ai le RAAS e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o hyperazotemia, faʻasalaga faʻapitoa ogaoga, oliguria ma le tele o le le manuia (i taimi e le masani ai).

I le faʻaaogaina o vailaau faʻamalolo, ole vailaʻau o loʻo iai le potassium, supplements ma isi fualaau faʻatele lea e faʻalauteleina ai le mamafa o le potassium i le plasma toto faatasi ma Telmista, e tatau ona pulea le maualuga o le palukala i le toto.

Talu ai o le telemisartan e mafua mai i le talo, faatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi o le biliary tract poʻo le galuega ole ate, o le faʻaitiitia o le tuʻuina atu o le vailaʻau e mafai.

O le maʻisuka ma isi faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatu fatu fatu (fatu fatu fatu), o le faʻaaogaina o Telmista e mafua ai le faʻaleagaina o le myocardial ma le maliu faʻafuaseʻi o le cardiovascular. I tagata mamai e maua i le maʻisuka, e le mafai ona maua ai le maʻi fatu fatu, ona o lona uiga i lenei mataupu e le masani ona tupu. O le mea lea, ao leʻi amataina togafitiga fualaau, e tatau ona faia suʻesuʻega faʻataʻitaʻi talafeagai, e aofia ai se suʻega ma le gaioiga faaletino.

I tagata gasegase e maua togafitiga ma le inisalini poʻo vailaau faʻasolosolo o le hypoglycemic, o le hypoglycemia e mafai ona atiaʻe i taimi o togafitiga ma Telmista. O nei tagata maʻi e tatau ona puleaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, talu ai ona o le faalagolago i lenei faailoga, o le fualaau o le inisalini poo vailaʻau o le hypoglycemic e tatau ona fetuunai.

I le muamua o le hyperaldosteronism, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina-o aʻafiaga RAAS - e masani ona le aoga. O ia maʻi e le fautuaina e ave Telmista.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona tuʻufaʻatasia ma togafitiga thiazide, talu ai o sea tuufaatasiga e maua ai se faʻaopoopoga faʻaitiitia i le toto toto.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se aoga o Telmista i tagata gasegase a le Negroid race. O le faaletonu o le ate ma le faʻaaogaina o le telemisartan sa maitauina i le tele o tulaga i totonu o tagata nonofo i Iapani.

Tina ma le lactation

E tusa ai ma faʻatonuga, ua solia le igoa o Telmista i le taimi o le maitaga. I le tulaga o le maʻitaga o le maʻitaga, e tatau ona taofi loa le vailaʻau. Afai e tatau ai, o vailaʻau faʻamalosi o isi vasega ua faʻatagaina mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e tatau ona faʻamaonia. O tamaitai e fuafuaina le maitaga e fautuaina foi e faʻaaoga togafitiga fou.

I suʻesuʻega tuusaʻo o fualaau faasaina, o aʻafiaga o aʻafiaga na le maua. Ae na maua ai o le faʻaaogaina o le angiotensin II i le lona lua ma le tolu o vaevaega o le maitaga e mafua ai le fetotoxicity (oligohydramnios, faʻaitiitia ai le gaioiga o le tino, faʻanofoina le gaʻo o ponaivi o le ulupoo) ma le aʻafiaga o le tino (faʻaogaina o le vaʻaia, le toe maualalo, hyperkalemia).

O pepe faatoa fananau mai o latou tina na ave Telmista ao maitaga e manaʻomia le vaavaaiga faafomaʻi ona o le mafai ona atiaʻe le fausiaina o le mafaufau.

Talu ai e leai se faʻamatalaga e uiga i le ulufale mai o telemisartan i susu o susu, o le fualaau faasaina ua solia i le taimi o le fafagaina o susu.

Faʻasolosolo galuega ole ate

E le fautuaina e ave le fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase i le gasegase o le gaio (e tusa ai ma le vasega a Child-Pugh - vasega C).

Faʻamatalaga ole Child-Pugh ile vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole vasega ole tamaititi. Ole maualuga o fualaau oona i lenei tulaga e le tatau ona sili atu i le 40 mg.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaaogaina o le telemisartan i le taimi e tasi ma nisi fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o aʻafiaga nei:

  • vailaau faʻasaina: faʻateleina aʻafiaga o aʻafiaga,
  • warfarin, digoxin, ibuprofen, glibenclamide, hydrochlorothiazide, paracetamol, amlodipine ma le simvastatin: e leai se fegalegaleaiga faʻasolosolo taua na matauina. I nisi tulaga, o le faateleina o le plasma digoxin content e tusa ma le 20% e mafai. A faʻapipiʻiina ma le digoxin, e fautuaina e siaki i taimi uma lana faʻatonuga plasma,
  • O le faʻasaina o le vailaʻau faʻasaina, e pei o le cyclooxygenase-hemporin-2-azimonodipromen, 2-type antiphospholipin-aziminopropin (2-type antiphospholipin-aziminopropin). ma trimethoprim: faʻateleina le aʻafiaga o hyperkalemia (ona o se faʻamalosiaga),
  • ramipril: o le faateleina o le 2.5 i le Cmax ma AUC0-24 ramipril ma ramiprilat,
  • tapenaga o le lithium: o le faateleina o le faateleina o le maualuga o le lithium i le plasma toto (ua lipotia mai i se tulaga e le masani ai) faatasi ai ma le aafiaga oona. E fautuaina e te siakiina i lea taimi le plasma lithium level,
  • NSAID (aofia ai acetylsalicylic acid, nonisite NSAIDs ma le cyclooxygenase-2 inhibitors): faaititia le malosi o le telemisartan, faʻaititia le faʻalavelave o le le atoatoa o le tino i le taimi o le faʻamalolo. I le amataga o le faʻamalosiga faʻatasi ma le telemisartan ma le NSAID, e tatau ona toe totogi le pcc ma siaki le gaioiga galuega,
  • ogaoga, afu: malosi o le malosi o le telemisartan,
  • siama, ava malosi, vailaau faʻasaina ma fualaau faʻasaina: faʻaleagaina o le vavalalata masani.

O analogues a Telmista o: Mikardis, Teseo, Telmisartan-Richter, Telmisartan-SZ, Telpres, Telsartan ma isi.

Faʻasologa o foliga

E tasi le api e aofia ai

Telmista®H40

mea gaosi: Telmisartan 40mg

hydrochlorothiazide 12.5 mg

tagata faʻapitoa: Meglumine, sodium hydroxide, povidone K30, lactose monohydrate, sorbitol, sterete magnesium, mannitol, uʻamea uʻamea (E172), hydroxypropyl cellulose, diokone kelloidal anhydrous, satela stearyl fumarate

Telmista®H80

mea gaosi: Telmisartan 80mg

hydrochlorothiazide 12.5 mg

tagata faʻapitoa: Meglumine, sodium hydroxide, povidone K30, lactose monohydrate, sorbitol, sterete magnesium, mannitol, uʻamea uʻamea (E172), hydroxypropyl cellulose, diokone kelloidal anhydrous, satela stearyl fumarate

Telmista®ND 80

mea gaosi: telmisartan 80 mg

hydrochlorothiazide 25 mg

tagata faʻapitoa: Meglumine, sodium hydroxide, povidone K30, lactose monohydrate, sorbitol, sterete magnesium, mannitol, samasama samasama samasama (E172) hydroxypropyl cellulose, dioxide kelloidal anhydrous anhydrous, stearyl sodium stearyl fumarate

Oval tablets, biconvex, bilayer, mai le paʻepaʻei le paepae ma le lanu piniki-lanu paʻepaʻe i le tasi itu ma le piniki-paʻu i le isi itu (mo dosages of 40 mg / 12.5 mg ma le 80 mg / 12.5 mg).

O fualaau o le oval, biconvex, lua-layer, mai le papae i le paepae samasama i le tasi itu ma le samupama-maamora i le isi itu (mo se vailaau e 80 mg / 25 mg).

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

O le maualuga o le faʻasalalauga o telmisartan ma le faʻafofoga tautala e ausia pe a uma le 0.5-1.5 itula i le maeʻa ai o le pulega. O le le atoatoa o le biomisvane i le doses o le 40 mg ma le 160 mg o le 42% ma le 58%, i le faasologa. Ole taumafa masani ole taumafa e le faʻaitiitia ai le bioavailability ole telmisartan, e faʻaitiitia ai le vaega i lalo o le maualuga o le fualaau oona i le plasma toto (AUC) e tusa ma le 6% pe a ave le 40 mg ma pe a ma le 19% pe a maeʻa le 160 mg. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le faʻatonuga e le afaina ai le aoga o le vailaau. O le pharmacokinetics o le telmisartan pe a faʻafofo tautala i totonu ole doses ole 20-160 mg e le faʻasinoina, Cmax ma AUC e faʻatuputeleina lona faʻatupulaia ma le faʻateleina o fualaau. I le faʻaaogaina pea, o le telemisartan e faʻateleina i le plasma toto.

Telmisartan e pipii mau i masini plasma (> 99.5%), o le albumin ma le alpha L-acid glycoproteins. E foliga mai o le tele o le tufatufa o le telemisartan e tusa ma le 500 L, lea e faʻaalia ai isi faʻaopoopoga o mea.

E sili atu i le 97% o le vailaau faʻasaina pe a faʻafoe tautala i fafo e faʻasalaina i feces e le suʻega biliary. E masani ona maua siama ile urine. Telmisartan e faʻafouina i le tuʻuina atu i vailaʻau faʻasolosolo faʻamalologia - acetyl glucuronides. Glucuronides o na o le metabolite o mea amata na maua i tagata.

A maeʻa se tasi o le telemisartan, o le mea e aofia i glucuronides i le plasma toto e tusa ma le 11%. Telmisartan e le o gaosia i le isoenzymes o le cytochrome P450. O le faʻasalaga mai le plasma toto e sili atu i le 1500 ml / min. O le afa o le ola ile sili atu i le 20 itula

Faʻatasi ai ma le faʻafofoga tautala ile tuʻuina o le telemisartan / hydrochlorothiazide, o le maualuga o le maualuga o le hydrochlorothiazide e oʻo i le 1.0-3.0 itula pe a uma le pulega. O le manatu o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia i le taimi o le faʻasolosolo, e 60% le tino o le bioavailability.

O le suavai o le hydrochlorothiazide e 68% e tuʻuina atu i pulu plasma ma o lona tufatufa atu o le 0.83-1.14 l / kg.

O le hydrochlorothiazide e le o se mea e faʻafefeteina ma e toetoe lava a leai se suiga e le suia e ala i fatuga ma le urine. Pe a ma le 60% o le oral dose e le suia i totonu o le 8 itula

O le afa o le ola o le hydrochlorothiazide o le 10-15 itula.

Pharmacodynamics

O se tuufaatasiga tumau o le telemisartan / hydrochlorothiazide o se tuufaatasiga o se angiotensin II taligata, telmisartan ma se thurezide diuretic, hydrochlorothiazide, lea e maua ai se maualuga maualuga o le malosi e tetee atu nai lo le aveina eseese o vaega taitasi. Pe a faia se tuufaatasiga tumau o le telemisartan / hydrochlorothiazide e tasi i le aso, o le faʻaitiitia lelei ma le paʻu o le paʻu toto i totonu o le togafitiga faʻasoifua maloloina e mautinoa.

Telmisartan aoga pe a faʻaalia i le tautala ma o se tagata faapitoa (filifilia) o le faʻataʻitaʻiga o le inisiua a le angiotensin II subtype 1 (AT1). Telmisartan sui le angiotensin II, ona o lona maualuga maualuga mo tagata AT1 o loʻo taliaina i le nofoaga o loʻo fusifusia ai, lea e nafa ma le faʻamalosia o le angiotensin II. Telmisartan filifilia ma filifili pea i le AT1 tagata resitala ma e leai se afaina mo isi tagata faʻaleleia, e aofia ai le AT2 ma isi AT taliaina. O le matafaioi a nei faʻaleleia e lei amataina, faʻapea foʻi ma o latou aafiaga i le mea e tupu ai le hyperstimulation o le angiotensin II, o le maualuga lea e faateleina i lalo o le faatosina a telemisartan. Telmisartan e faʻaitiitia ai le maualuga ole plasma aldosterone ma e le taofia ai le galuega a angiotensin-liliu mai le enzyme (kininase II), faatasi ai ma le auai o loʻo i ai se faʻaitiitia i le faʻasologa o bradykinin, o le malosi o aʻafiaga le lelei o le bradykinin e le tupu.

O le faʻaaogaina o le angiotensin II e faasaga i tua o telemisartan e sili atu i le 24 itula ma e oʻo atu i le 48 itula.

A maeʻa le aveina telemisartan, o le a le mafai ona faia se mea e tetee atu i le 3 itula. O le maualuga o le paʻu o le toto na masani ona ausia i le 4-8 vaiaso talu ona amata le togafitiga ma faʻaauau i le umi o le togafitiga. O le aʻafiaga o le antihypertensive sa tumau i se tulaga tumau mo le 24 itula.

I tagata gasegase e maualuga le maualuga, telmisartan e faʻaitiitia uma le toto toto ma le diastolic e aunoa ma le afaina o le fatu.

Faʻasalaga faʻapitoa o togafitiga ma telemisartan, o le toto maualuga e toe foʻi malie i lona tulaga muamua mo le tele o aso e aunoa ma le atinaʻeina o se "faʻasologa o le toto" (o le maualuga o le maualuga o le toto).

O le thiazides e aʻafia ai le faʻamautuina o le eletise i totonu o tubules o fatugaʻo, faʻateleina le excretion o le sodium ma chloride i le tutusa o le aofaiga. O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le maualuga o le plasma toto, o le faateleina o le maualuga o le plasma renin, o le faʻaopoopoga o le eletise aldosterone, lea e mafua ai le faateleina o le excretion o le potassium ma le bicarbonates ma, e tusa ai, o le faaitiitia o le maualuga o le vevela potassium. O le poloka o le renin-angiotensin o le aldosterone ma le faʻaaogaina o le telemisartan faʻatasi ai ma togafitiga e mafua ai le gau o le potassium e le tino. Pe a oʻo i le hydrochlorothiazide, e amata le diuresis pe a mavae le 2 itula, ona maua lea o le maualuga o le diuretic 4 itula i le maeʻa ai o le pulega, o le gaioiga e tumau ile 6-12 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina

- togafitiga o le toto maualuga

Telmista® H40 ma Telmista®H80 o loʻo faʻaalia mo tagata mamaʻi e le mafai ona pulea le maualuga o le toto maualuga e ala i le faʻaaogaina o telmisartan poʻo hydrochlorothiazide i le ituaiga monotherapy.

Telmista® ND80 ua faʻaalia mo tagata matutua matutua e le mafai ona pulea le maualuga o le toto maualuga e ala i le faʻaaogaina o le Telmista® N80 poʻo le ua faʻamautuina muamua le mamafa i le faʻaaogaina o le telemisartan ma le hydrochlorothiazide.

Tosiga ma le pulega

Telmista®N40, Telmista®N80 poʻo Telmista®ND80 e tatau ona faʻaaogaina i le aso, faʻamaʻu i se vaega itiiti o le vai, e tusa lava po o le a le meaʻai.

A o le togafitiga ma le telemisartan / hydrochlorothiazide e tatau ona faia

fuataga i luga o tua o monotherapy ma telemisartan. Afai e tatau ai, e vave ona e fesuiai mai le monotherapy i togafitiga ma se tuufaatasiga o fua saʻo o fualaau faasaina.

Telmista®H40 e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata mamaʻi e le o pulea lelei le toto i le telemisartan 40 mg.

Telmista® H80 e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata mamaʻi e le o pulea lelei le toto i le 80 mg telemisartan.

Telmista® ND80 e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata mamaʻi e le o pulea lelei le toto i luga o Telmista® N80 poo le ua faʻamautuina muamua le mamafa i le faʻaaogaina o telemasartan ma hydrochlorothiazide.

A maeʻa le togafitiga faʻatasi ma le tuufaatasiga o telemisartan / hydrochlorothiazide, e maua le maualuga o le antihypertensive i totonu o le 4-8 vaiaso muamua. Afai e manaʻomia, Telmista® H40, Telmista® H80 poʻo Telmista®ND80 e mafai ona faʻatulagaina faʻatasi ma se isi faʻamaʻi faʻamalosi.

Tagata gasegase ma le gaʻo

O le siakiina e le aunoa o le galuega toe fausiaina e fautuaina.

Tagata gasegase e le maua le ate

I tagata gasegase e faʻaleagaina le faʻaleagaina o le hepatic, e le tatau ona sili atu i le 1 papapu Telmista®N40 (telmisartan 40 / hydrochlorothiazide 12.5 mg) i le aso.

E leai se faʻasologa o fuainumera e manaʻomia i tagata matutua.

Faʻataʻitaʻiga

Teu pepa Telmista - o fualaau lelei mo le mamafa, e taugofie lona tau.

O lona gaioiga e faʻamoemoe i le poloka o le faʻaaliga o le AT1, ae e le afaina ai isi ituaiga o faʻalogo.

O le maualuga maualuga o le faʻamalosia o le aveina o Telmista e matauina i le mavae ai o le masina o le togafitiga, lea e taʻu mai ai le umi o le aafiaga o le fualaau faasaina.

O meatotino o fualaau faasaina e faavae i luga o fegalegaleaiga tuufaatasi a le telmisartan ma le hydrochlorothiazide, o se diuretic. O le vailaau oona o se tagata faʻataʻitaʻiga masani e faʻaaogaina le gaioiga a le angiotensin ii. O le vaega malosi o le fualaau faasaina ei ai se sootaga umi ma le atigipusa AT1.

O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le tele o le aldosterone i le plasma toto. O le fualaau faasaina e faʻaititia ai le tele o le aldosterone i le plasma toto. E leai se pa puipui i luga o laina eletise ma le renin. O le aʻafiaga i luga o le kininase II, lea ei ai le faʻaititia o lona aafiaga ile bradykinin, ua le o iai foi.

O le a le toto maualuga e tatau ona ou faia?

Ina ia faʻaitiitia le toto, 40 mg Telmista e faatonuina i le aso. I nisi o gasegase, e tusa lava pe i ai i aso taitasi o le 20 mg, e mafai ona ausia se aoga atoatoa. Afai e le ausia le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina le dose i le 80 mg i le aso.

E mafai ona faʻatonutonuina le vailaʻau faʻatasi ma se faʻamalolo mai le kulupu (mo se faʻataʻitaʻiga, hydrochlorothiazide). A o lei tupu i luga o le fualaau, o le a faatali le fomai mai le fa i le valu vaiaso, talu mai lena taimi o le a sili atu le aoga o le vailaʻau.

Ina ia puipuia le faaleagaina o lapisi i tulaga muamua, o le fua fautuaina ole 80 mg o telmisartan e tasi i le aso. I le amataga o togafitiga, o le siaki faifai pea o le toto maualuga ua fautuaina. Afai e tatau ai, o le fomai o le a fetuunai le metotia e ausia ai le toto maualuga. O laulau e fautuaina e ave i le vai pe tusa lava pe o le a le taumafa o meaʻai.

Telmista H80

O le fualaau faasaina e faʻaalia i le tautala 1 taimi / aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. E tatau ona fufulu palapala i lalo i sina vai.

Telmista H80 e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e faʻaaogaina le telemisartan i se fualaau e 80 mg e le maua ai le puleaina lelei o le toto.

Faitau foi le tusiga lenei: Lasix: 40 mg tablets ma injections

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona faia se vailaʻau i le telemisartan monotherapy. Afai e manaʻomia, e mafai ona e vave fesuiaʻi mai telmisartan monotherapy i togafitiga ma Telmista H80.

Afai e manaʻomia, o vailaʻau e mafai ona faʻatulagaina faʻatasi ma se isi vailaau faʻasaina.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o Telmista, e pei o isi fualaau faʻamalosi, e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga le lelei mo le tino.

Faatasi ai ma aʻafiaga, o faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai mea nei:

  • solia o fatuga ma le polokalama urinary,
  • afaina faʻatasi ma le fiva ma le malaise lautele,
  • uluga, gaʻo afaina o le pito i luga ma lalo ifo o le manava o le tino, puupuu le manava,
  • tulaga le mautonu o mea vaaia,
  • fatu faʻalavelave o le fatu, e faʻaalia ai le tachycardia ma le bradycardia,
  • faʻafitauli o le manava ma le gaʻo, lea e faʻaalia i le manava, gasegase, faʻasalaga o le tiga e aunoa ma se faʻamaonia ma le gaogao,
  • le mautonu, moe i le moe, le fiafia,
  • hypersensitivity i le tele o aʻafiaga mai fafo, lea e faʻaalia ai i le tino o le paʻu o le paʻu ma le urticaria, o le anaphylactic shock ma le hyperhidrosis,
  • anemia ma le taufaʻataʻu o le maʻi pipisi,
  • Le lelei le taunuʻuga o suʻesuʻega suʻesuʻega a le tagata maʻi, o loʻo faʻaalia i se maualuga maualuga o le uric acid, creatinine i totonu o le toto, hypoglycemia ma le faʻaitiitia o le hemoglobin.

Soʻo se tasi o nei aʻafiaga e mafai ona tupu pe toʻatasi pe faʻatasi ma isi. Mo ni masalosalo masalosalo, e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi e faasaʻo ai le togafitiga togafitiga.

Tamaiti, i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le saogalemu ma le aoga o le faʻaaogaina o le telemisartan i tamaiti pediatrics e leʻi faavaeina, o le mea lea, e le tatau ona faʻamaonia ripoti Telmista 40 mg, 80 mg ma le 20 mg, i tamaiti ma talavou i lalo o le 18 tausaga.

E tusa ai ma faʻatonuga, ua solia le igoa o Telmista i le taimi o le maitaga. I le tulaga o le maʻitaga o le maʻitaga, e tatau ona taofi loa le vailaʻau.

Talu ai e leai se faʻamatalaga e uiga i le ulufale mai o telemisartan i susu o susu, o le fualaau faasaina ua solia i le taimi o le fafagaina o susu.

Analogs o Telmist's medicine

O le fausaga e fuafua ai analogues:

  1. Telmisartan
  2. Telsartan H,
  3. Telsartan
  4. Tanidol
  5. Nei,
  6. Telpres Plus,
  7. Mikardis Plus,
  8. Tagata faʻatau
  9. Telpres
  10. Telezap Plus,
  11. Mikardis.

O faʻatautau faʻamaʻi a le Angiotensin 2 e aofia ai mea tutusa:

  1. Gizaar
  2. Karzartan
  3. Exfotans,
  4. Saratavel
  5. Telsartan
  6. Candesartan
  7. Zisakar
  8. Lozarel
  9. Irbesartan
  10. Vasotens,
  11. Co-Exforge,
  12. Naviten
  13. Tagata faʻatau
  14. Losartan
  15. Cardosten
  16. Tareg
  17. Plocktran
  18. Lorista
  19. Atacena
  20. Losartan n
  21. Olimestra
  22. Aprovask,
  23. Irsar
  24. Edarby
  25. Lozap,
  26. Talosaga
  27. Cozaar
  28. Mikardis,
  29. Valz
  30. Xarten
  31. Vamloset
  32. E leai
  33. Lozap Plus,
  34. Cardomin
  35. Telmisartan
  36. Tanidol
  37. Apalai,
  38. Candecor
  39. Renicard
  40. Telpres
  41. Diovan
  42. Leopress,
  43. Eprosartan Mesylate,
  44. Valsacor
  45. Valsartan
  46. Faʻaauau
  47. Artinova,
  48. Ibertan
  49. Firmast
  50. Valz N,
  51. Cardos,
  52. Talofa
  53. Peretania,
  54. Vaeluaga
  55. Teveten
  56. Brozaar
  57. Coaprovel
  58. Nortian
  59. Cardosal.

Tuua Lau Faamatalaga