Laʻau o loʻo oso i le maʻisuka: mafuaʻaga mafuaʻaga ma togafitiga

O faʻamatalaga ma le viology o le maʻisuka ua mafai ai ona faʻamatalaina le faʻamaʻi i se vasega o faʻamaʻi matautia i le soifuaga o le tagata ma le soifua maloloina. O le pipisi o vae i le maʻisuka faatasi ai ma le edema o totoga i totonu o mea ia e lamatia ai le maʻisuka. O le fulafula o vae e muamua faʻamaonia ai o le maʻisuka ua faʻavaivaia le tafe toto ma le tulafono faatonutonu. Afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua matua pagatia pito i tua, ona faʻaalia lea o le edema. Ae afai e fulafula le atigi totonu, ona le mafai lea. Mo se faʻataʻitaʻiga, e na o le fomaʻi e mafai ona iloa le cerebral edema. E tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi, aua e mafai ona aveesea le fulafula ogaoga o totoga o le tino e na o togafitiga.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Mafuaaga ma le ala

O se fomai tipitipi vascular ma se endocrinologist o le a fesoasoani e iloa le edema sili ona malolosi o totoga i totonu ile maʻisuka.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faʻafitauli o le vaʻai, tulaga paʻu ma lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma oʻo ai i le paʻu o le tino! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O le vevesi o se faʻaogaina o le suavai i totonu o mea mama. O le faʻamaʻi e aliali mai e le talafeagai. I le 70% o mataupu e paʻu ai se tagata, o le pito i lalo ma le pito i luga o le tino e paʻu. I le 30% - totoga totoga o totoga. E maua i le maʻisuka e tasi le vae e sili atu le mamafa nai lo le isi. Afai o le lima po o le vae ua fulafula, ona e kiliki ai lea i luga o se limo, o se foliga vaaia e aliali i luga o le tino. Le filo o vae i le maʻisuka e sili ona taatele. Talu ai o loʻo maua i le maʻisuka, o le tino o le tagata e paʻu i totonu ma fafo, o le mafuaʻaga o le faʻafefete. O le fulafula o le tino ma le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ma e faʻaleagaina ai le manuia o se tagata.

O le fulafula o le pito i lalo ma le pito i luga e mafai ona tupu i le maʻisuka pe afai e mafatia o ia i le oona (faʻasologa o le maʻisuka). O le vaivai ma se suiga i lanu mai le natura i le mumu o le faailoga muamua lea o se maʻi. I tagata gasegase ma le angiopathy (faʻaleagaina lapopoʻa), neuropathy (aʻafia le namu) ma le maʻi cardiovascular, o le a fetogi muamua foʻi vae. O le mafuaʻaga autu e mafua ai le oso o le vae i le maʻisuka ua manatu e le lelei le tulafono faatonutonu ma le le lava le toto. Edema i le maʻisuka ituaiga 2 e taatele. I fafine, o le manava, lima ma foliga e masani ona fulafula.

O le fulafula o le mea vaivai i se maʻisuka e faʻaalia ai:

  • toe le manuia
  • maitaga
  • veinsose veinsose,
  • se taumafa e le o mulimulitaia
  • fusi malulu
  • faʻaleagaina o le vai masima-masima,
  • faʻaitiitia le faʻamalosia o le namu,
  • vaivaiga ma le faaleagaina o vaʻa toto,
  • gasegase tumau.
Toe foʻi i le laulau o mea

O a lamatiaga ma taunuuga?

Afai e le togafitia le fula o le vae i le taimi, o le a le tupu ni taunuuga. E mafai ona faʻavaivai tamatamailima, o foliga o suiga o le vae, e masani lava o loʻo i ai faʻavaivai, vavae ma vae vae. E pagatia le vae o se tagata, suia le lanu mai le natura i le mumu, faʻalautele pe faʻapuupuu. Ina ia iloa se vae o loʻo aʻafia e le maʻisuka, na faʻalauiloa mai e fomai ni faʻamatalaga faʻapitoa faʻafomaʻi o le "maʻisuka vae". Ona i ai lea i le maʻisuka, o vae fulafula na afaina, pala, ma vevela paʻu ma sana i luga o vae.

I le maʻisuka, o fao e mafai ona pa'ū i nisi taimi. O le aʻafiaga o le paʻu o le paʻu e faʻalautele Afai e fulafula le tamatamailima o le lanu ua suia mai le natura e feololo, ona i ai lea o se tulaga lamatia tele o le tosoina o tamatamailima. E iai le edema palapone pe a filifilia le tagata maʻi i le togafitiga sese. O le foliga mai o vein thrombosis ma le cerebral edema o le faʻalavelave matautia lea o le faʻamaʻi, aua e ono taugata ai le ola maʻi.

Symptomatology

O aʻafiaga o le fula o le pito i lalo o loʻo i ai a latou lava uiga:

  • susunuina i lima po o vae,
  • malosi malosi i luga poʻo pito i lalo,
  • tiga
  • mumu o le paʻu,
  • paʻulu lauulu i pito i luga poʻo pito i lalo,
  • telegese le faʻamalolo manuʻa
  • faaleagaina o tamatamailima ma tamatamai vae,
  • faʻaitiitia le faʻalogoina, pito i luga pe pito i lalo e faʻalavelave.
Toe foʻi i le laulau o mea

Togafitiga mo le faamamaina o le edema i le maʻisuka

O togafitiga mo le edema i le maʻisuka e faigata tele. E aofia ai togafitiga faafomaʻi, ae o nisi taimi e maua ai le maʻisuka i isi metotia ma meaʻai.

O vailaʻau mo le vae vae i le maʻisuka ua fautuaina ina ia faʻamaopoopoina ma fomaʻi, faʻapea foʻi ma le faʻamaopoopo lelei i na vailaau faʻasaina ua uma ona maua e le maʻisuka. E tatau ona taulaʻi i le faʻafetaui o vailaʻau faʻasaina, talu ai o nisi mea e faʻaaogaina ai isi vailaʻau. Fomaʻi fautuaina le filifiliina o vailaʻau mo le edema i le maʻisuka e faʻavae i luga o le aano o le maʻi. Afai o le mafuaʻaga o le vae o le fulafula o le nephropathy, ona faʻasolosolo lea o le faʻasologa o igoa. O le taulaiga faapitoa e totogi i le lisi meaai. Afai o le maʻi cardiovascular ua avea ma mafuaaga o le fulafula, ona le mafai ai lea ona tufatufaina togafitiga fualaau faasaina. Valsartan o le a faʻaitiitia le toto maualuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a le Captopril ACE le initaneti, ua faʻaitiitia le toto toto ma ua puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi fatuga. Faatasi ai ma le fesoasoani a tagata togafiti: "Furosemide", o le "Veroshpiron" ua sili atu le suavai ua aveesea mai le tino.

Afai o le aioio o le valevale o loʻo i ai i le faʻaleagaina o le hormonal, lea e tupu i le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2, ona togafitia lea o le togafitiga o le maʻisuka. E mafai ona aveeseina le vaivai i le fesoasoani o mea tau minerale ma fualaʻau. Faʻatasi ai ma le neuropathy, o le maʻisuka ua faʻamatalaina se faʻamalosi (Ketorol, Ketorolac). Ina ia togafitia le paʻu o le paʻu i le maʻisuka, e sili atu le faʻaaoga Betadine, Miramistin, poʻo le Hydrogen Peroxide.

Fofo faʻapitoa

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata e sili atu ona sili atu nai lo tagata matutua. Faʻateleina le fulafula o le pito i lalo o gaʻofale i totonu o le fale ma le meli ma le eucalyptus tincture. E lauina i totonu o le paʻu 2-3 taimi i le aso. Afai e agi le vae, teuteu o le popo, aʻa o le ginseng, burdock, oats poʻo le hydrastis fesoasoani. Mo sauniuniga o teuteuga 1 tbsp. l o le aoina mago mo le 200-250 g o vai inu ma tuʻu ai. O fua o le a fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le faʻanoanoa. Ina ia saunia se keke o le vine, o ni nai fua e sasaa i le vai ma aumai i se vevela. E tasi le sipuni sipuni o vai vai e fesoasoani e aveesea ai le tele o vai mai masini mumu. E manaʻomia lou suʻe 5 taimi i le aso seʻi oʻo i le taimi pe a maeʻa atoa le faʻailoga.

O le a le mea e fai i le puipuia?

Afai o le a gasegase vae o le maʻi mai lea taimi i lea taimi ma le maʻi suka, ona tatau loa lea ona faia ni puipuiga.

O maʻi suka e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa i aso taʻitasi. Lulu, avanoa avanoa ma vae e manaʻomia ona tuʻuina atu i ai le tele o gaioiga. Tausiga o le tumama i aso uma. E fautuaina e mulumulu ou vae ile vai malulu i le aso atoa. Afai o loʻo maua i le maʻisuka ni paʻu o le paʻu, ona tatau lea ona togafitia i le taimi ma e leʻi amataina.

O le fafagaina o le paʻu o vae ua fautuaina ina ia faʻaaogaina le kulimi gaʻo. Ina ia puipuia le faʻafefe, e mafai ona e faʻafefiloi ou vae i le suāuu taua. O gaioiga faaletino ma le togafitiga o le tino e aoga mo le maʻisuka. O meaai mo le maʻisuka e tatau ona faʻaitiitia le taumafa tele o mea taumafa o le suka. O maʻi suka e manaʻomia le tele o le malologa. I lenei tulaga, o vae e tatau ona maualuga atu nai lo le tino.

Aisea e tupu ai le le fiafia?

Sola o vae i le maʻisuka e mafai ona avea ma se taunuuga o le vevesi i vaʻa, lea e tupu ona o se faʻafitauli o le faʻamaʻi toto. E le gata i lea, e mafai ona tupu i le i ai o le nephropathic syndrome.

O sea tulaga e lamatia ai le faʻamaloloina o manua, o se taunuuga o lea mea e oʻo lava i nai mea laiti e mafua ai le mumū o le afi. Afai ole togafitiga e le faia i se taimi tatau, e mafai ona tupu le gangrene i le toesea mulimuli o le vae po o le vae. Faʻatasi ai ma mafuaʻaga autū o le vae o le gaʻo i le maʻisuka e mafai ona iloa:

  • mamafa tele
  • le lelei
  • ulaula
  • ava malosi
  • togafitiga le talafeagai o le glycemia.

Ia mautinoa e fefesoʻotai se fomaʻi pe a iai ni faʻafitauli matautia, aua o le a aloese ai mai faʻalavelave matautia.

O le mea eo faatasi ma le loto momomo

E masani lava, pe a mavae le fula o le vae i le maʻi suka, e amata ona tupu le maʻi o le maʻisuka vae. E sau faatasi ma le faaleagaina o le tino o vae, ma faasaga i tua o le hypoxia, latou te oti ai. O lenei gaioiga e le mafai ona faʻafeteina ma faʻamaeʻaina i se maʻi leʻo.

O mafuaaga o le vae o le maʻuma i le maʻisuka e mafai ona fesootaʻi ma le maitaga, le lelei le galueaina o le fatu ma fatugaʻo, ma veins veinose. E taua le maitauina o le fula o le faailoga muamua lea o le amataina o le faagasologa o le faʻaogaina. E i ai faʻamaoniga mautinoa, e aofia ai:

  • susunuina o lagona i vae
  • vae e masani ona faʻamaisa
  • faateleina le lagona lelei i le faaleagaina o masini.

Pe a faʻaalia i le maualuga poʻo le maualalo o le vevela, e aliali mai se tiga ogaoga. A maeʻa le amataga o uluaʻi faailoga, o le a amata ona feteʻenaʻi vae.

Ina ia mafai ona fuafua lelei le i ai o se faafitauli, e tatau ona gauai atu i le tele o suiga laiti i lagona. Ia mautinoa e mataala:

O nei mea uma e tatau ona atuatuvale ma faamalosia e asiasi i se fomaʻi e fuafua le mafuaaga o le soliga, talu ai ona o na faailoga e faailoa ai le i ai o soliga i totonu o le tino.

Faʻailoga

Afai o ou vae e tumu i le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist ma se fomai tipitipi vascular. Ua faia e le fomaʻi se suʻesuʻega e iloa ai le tulaga o le faaleagaina o vae ma faatonuina togafitiga talafeagai. Aʻo maua le maʻisuka, e tatau ona faia le suʻega ia le itiiti ifo ma le 1 taimi i le tausaga.

Faatasi ai ma metotia suʻesuʻe, e tatau ona faʻamaonia:

  • asiasiga
  • faʻamatalaga ultrasound
  • siaki le pulupulu i vae
  • naunautaiga o mafaufauga o le neurology,
  • ata eletise.

A maeʻa le suʻega, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga manaʻomia. O le tagata gasegase na te mauaina fautuaga mo tausiga lelei o vae.

E faʻafefea ona tausia lelei e le maʻisuka o latou vae

Afai e tumu le ogaumu i le maʻisuka, o le a se mea e tatau ona ou faia? E taua tele lenei mea i le tele o tagata gasegase o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi. O taeao uma pe a maeʻa, e taua tele le suʻesuʻeina o vae mo manua poʻo manua. Afai e maua, faʻapalapala ma laei e tatau ona faia.

Mo le faʻaaogaina e faʻasaina le faʻaaogaina o iodine, ava malosi po o le lanu susulu. O nei tupe o le a faʻafefe ai le vevela o le paʻu ma faʻateleina ai le faʻafitauli o iai.

Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona manuʻa ma manuʻa, e tatau ona e faʻamamaina lou paʻu i aso taʻitasi ma se kulimi suamalie ma gaosia. O le vevela tele o le paʻu, faʻaalia faatasi ma le fulafula, e mafai ona faʻamalosia ai le faafitauli oi ai nei.

Togafitiga

O le tele o tagata gasegase e fiafia i auala e togafitia ai le vae i le maʻisuka ina ia mafai ai ona foia le faafitauli oi ai nei ma faʻamaonia ai lo latou manuia. Ina ia faʻaumatia na uiga, e tatau ona faʻamautinoa le mafuaaga autu mo le faʻavaeina o lenei tulaga.

Afai o le fulafula aʻe ma le atiina ae o le nephropathy o le maʻisuka, ona e manaʻomia lea:

  • faʻamaonia le glycemia,
  • mulimuli i se meaai
  • togafitia manua
  • tuu le ulaula.

O maualuga maualuga o le kulukose e mafua ai le faʻaauau o le faaleagaina o fatugaʻo ma gaʻo gata. O le tagata gasegase e le lagona le tiga e tusa lava pe i ai se maʻi. O lenei mea e matua aʻafia ai le faagasologa o togafitiga. E tāua tele le togafitia o faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e sili atu le taimi e mafai ona oʻo atu ai i le osofaʻiga ogaoga.

Faʻatau togafitiga

Le auala e togafitia ai le lima vae i le maʻisuka e mafai ona fautuaina e na o se fomaʻi agavaa, e faavae i luga o le faaiuga o se suʻesuʻega muamua, faʻapea foi ma le amanaia o le soifua manuia o le maʻi. O togafitiga e tatau ona aofia ai ni nai mea. Afai o le mafuaʻaga o le vevesi o loʻo natia i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona e mautinoa lava lea e te manaʻomia se tupe e faʻaitiitia ai. Na o le aveeseina o le mafuaaga autu o le togafitiga, e mafai vave ona e faʻaumatia. I le ituaiga muamua o le maʻisuka, e fautuaina le togafitiga o le inisalini.

Afai e tupu le fulafula mo isi mafuaaga, ona faʻatulagaina lea o metotia togafitiga. Afai o lenei tulaga e fesootaʻi ma le ofuina o seevae le lelei, ona e manaʻomia lea e faʻatau sneakers faapitoa poʻo seevae.

E masani lava ona maua i le maʻisuka, o le maʻi faʻaleagaina o le fatu o le fatu, o le tulaga lea o nei vailaʻau ua faatonuina e pei o:

  • inhibitors
  • togafitiga
  • tagata faʻamaonia.

O tagata faʻataga e fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa. O nei vailaʻau e aofia ai Amprilan, Captopril, ma Lisinopril. Faʻafeiloaʻi faʻataʻitaʻitaʻi le amio i le auala tutusa e pei o inhibitors. O fualaau sili ona lelei o lenei vaega o Valsartan.

O diuretics e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le vai i totonu o masini, faʻateleina le gaosiga o gaʻo. O vailaau lelei o lenei vaega e taua o le "Furosemide" poʻo le "Veroshpiron". E matua faʻasaina le faʻaaogaina o togafitiga ma le le lava o le masate i totonu o le tino, le galala po o le malosi. Ina ia faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, o loʻo iai faʻamaonia fualaau mo le maʻisuka. Ina ia faʻaitiitia le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o faʻamatalaga, e pei o Ketorol poʻo Ketorolac. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa e faʻaaogāina e faʻamaonia ai le faʻasalaga.

Mafuaaga o le maʻisuka edema

O le foliga mai o le edema i pito i lalo e aafia i le tele o mea.

Mafuaaga masani o le vae o le gaʻo i le maʻisuka:

  • Angiopathy. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o le puipui o le toto toto ua faaleagaina. O le mea e sili ona afaina o arã i luga o vae.
  • Mateʻo le neuropathy. O le maʻi e faʻaalia i le faaleagaina o fiva namu. O le gasegase o le maʻi i pito i lalo o loʻo faasolosolo malie le faʻaitiitia. Na te le toe lagona le suia o le vevela, tiga. Edema e atiina ae ona o le oti o namu fiva. E masani lava, o le maʻisuka e le matauina le fausia o le tino i totonu o vae ona o le le lelei o le lagona. E faigata ona maua maʻi gaʻo ma paʻu i le taimi. O le ono mafai ona pipisi, suppuration, o le atinaʻeina o le gangrene e faateleina.
  • Faʻafitauli tau gasegase. O le metabolism vai masima e tele lava ina afaina i le maʻisuka. E faʻapipiʻi le masima i totonu o sela, e faʻafefe atili ai le vai. O le vaivai o le metabolism e mafua ai le fetogi i totonu o le tino.
  • Toto fatu. O le gaioiga o totoga e faʻalavelaveina ona o le maualuga maualuga o le suka i le toto. O le tele o faʻamaʻi, faʻalauteleina le le atoatoa. O le maʻi e faʻaalia i le fulafula ma isi faʻaʻailoga.
  • Mafuaaga O le mamafa o le mamafa e mamafa ai le tino. O gaioiga i totonu ma le tele o polokalama e sili atu le leaga. O faailoga le lelei e foliga mai: puupuu le manava, o le tagata ua lelavava vave, toe foi tiga, vae fufula.
  • Fafagaina faafitauli. I le maʻisuka, e tatau ona e mataʻituina lau lava meaai. E le mafai ona e 'ai meaai e faʻapupulaina ai le maualuga o le suka i le toto. O se aofaiga tele o le kulukose e tumau pea i le susu, vae ua fulafula.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i nisi o tulaga, o le tagata lava ia e tuuaia, aʻo ia taʻitaʻia se olaga le saʻo.

E pei o maʻi uma, o le fulafula o pito i lalo o loʻo i ai ni faʻamaoniga.

Matou te lisiina faailoga muamua:

  • pe a tu se tagata, e lagona e ia le le toʻa i ona vae,
  • o loʻo i ai le pulsation i se tulaga toafilemu, tingling, tingling,
  • e le o toe i ai ni vae vaevaega
  • lanu mumu, tapuvae,
  • fulufulu lauulu o le a laʻitiiti
  • saito, suavai suamalie,
  • e le fetaui le vae i totonu o seevae,
  • o ou tamatamailima e le mautonu
  • seevae tuai amata ona sisi.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o le faʻafitauli i le faʻafefe o le vai, e tatau ona e alu i le fomaʻi ma taitaia se faʻamaʻi.

Isi auala e togafitia ai le valea

Afai e tupu le fatu o le vae i le maʻisuka ma o le a leiloloa lima o le tino, atonu o le a faʻaalia ai le faaleagaina o le namu. I lenei tulaga, e taua le amata togafitiga i taimi talafeagai ma faʻasalalau le toto toto. O lenei mea o le a faʻaaogaina ai faʻamaoniga matautia ma faʻamaonia le manuia.

Mo togafitiga, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga vailaʻau eseese, aemaise lava, e pei o:

E le gata i lea, o le cranne pepa o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o vae i le maʻisuka, ma o le taunuuga o lona faʻaogaina o le a toetoe lava a vave. O lenei laau e fesoasoani i le toe faʻafouina o namu gata ma toto toto.

Ina ia faʻaitiitia vave le vae i le maʻisuka, e tatau ona e faʻafefiloi ia fasi, pi pi, lau lau lau ma lelala buds i tutusa tutusa. Ona tago lea i sina vaega o lenei paluga ma fufulu i le vai vevela, tuu lemu mo le tele o itula, ave ma ave 1 tbsp 5 taimi i le aso. l O le umi o togafitiga e tusa ma le 2 vaiaso.

Afai e ogaoga vae, ona e manaʻomia lea o se teuteuga o fatu laulaau, ma o se mea faʻapipiʻi e faia mai i mati o loʻo taʻua foi o se vaifofo lelei mo le valea. Ina ia faia lenei mea, kuka ni fualaau aina suamalie pei o se siaki masani ma faaopoopo i ai sina suauu.

Neuropathic edema ma o latou lamatiaga

Afai e fesuisuiaʻi vae i taimi uma, e manaʻomia e togafitiga togafitiga. O le soifua maloloina o ia tagata e mafai ona lamatia tele. Afai e tele le vai i le intercellular space, o le paʻu o le paʻu e faʻaitiitia. E oʻo mai ni manua ogaoga ma ni faʻafitauli matuia. Talu ai ona o le maʻisuka e oʻo lava i se mea e itiiti lava ona vavaeina ai le maʻi mo se taimi umi, o le ono mafai ona faʻamaʻi pipisi ma suppuration.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Afai e le o togafitia le maʻisuka ma ua fetogi vae, e mafai ona faʻapipiʻi toto i totonu o vaʻa i le aluga o taimi.

E mafai ona e fuafuaina i latou i tulaga nei:

  • o le maualuga o le fula i luga o vae e eseese,
  • i le taeao e lagona e se tagata le masani, lata ane i le afiafi o loo fulafula,
  • o le paʻu o oʻu vae ua liu mumu
  • lagona le mautonu
  • pe a tu se tagata, e tiga lona vae,

Afai e tupu mai le thrombosis, e le taliaina le massage vae. O fua e le fesoasoani i le aveesea o le valevale e mafua ai faʻafitauli. O le thromboembolism e mafai ona atiina ae ma le tele o aafiaga ogaoga i le vaega ua aafia. O lenei tulaga e leaga.

Faʻailoga

Faasolo i luga le tamailima i luga o le faafitauli o le paʻu. Faatasi ai ma lenei aafiaga, o le a aliali mai ai sina faʻavaivai laitiiti, lea o le a faʻaumatia pe a maeʻa le 20-30 sekone. O lenei tulaga e ese mai le tumutumu.

O faʻamatalaga e faia e se endocrinologist ma se fomai tipitipi e faapitoa i totonu o toto. O tagata faʻapitoa e fuafua le natura o le liona o vae, faʻamaonia vailaʻau ma le vasega o le pulega.

Matou te lisiina nisi metotia o togafitiga:

  • o le pulupulu i luga o vae ua faʻalogoina
  • meafaigaluega ultrasound ua faʻaaogaina,
  • Toe siaki i le sooga tulivae, siaki,
  • o le maualuga o le gasegase o le tino ua fuafuaina,
  • ata eletise.

E maua e tagata maʻi ni faʻamalosi e fesoasoani ai i le faatulagaina lelei o le tausiga o vae. Afai e tatau ai, togafitiga faʻamalosi ma togafitiga faʻapitoa, o loʻo faʻaaogaina le ointments. Aveeseina o sana e fai.

A maeʻa le suʻesuʻeina, ona fuafua lea e tagata tomai faapitoa le togafitiga talafeagai.

O le faʻamalosia o togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o metotia nei:

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

  • tulafono faatonutonu o le aofaiga o suka i totonu o le toto,
  • faʻamaʻalogaina o faʻafitauli i le polokalama urinary,
  • faʻamalosia le faʻaogaina o toto,
  • meaai, taaloga,
  • faʻamaʻalogaina o faʻafitauli le lelei e mafua ai edema.

Afai e mulimuli le tagata maʻi i fautuaga uma a le fomaʻi, ona pasi lea o le edema o pito i lalo i le vave e mafai ai.

Fomaʻi

O le endocrinologist o loo faatonuina ai fualaau e mafai ai ona e fetuunai le maualuga o le suka, toto toto.

E aofia ai:

  • Diuretics.
  • Diuretics
  • O le togafitiga o le toe suia o le tino e faia pe a suia le tele o nisi o hormones.
  • E faʻaaogaina suʻesuʻega e faʻaitiitia ai le tiga.
  • O gels e sili ona taua ma uu e fesoasoani e faʻaitiitia le fula. Faʻamau faʻapipiʻi ia tupe pe faalua i le aso.

A maeʻa le faʻamaʻalogaina o le faʻafefeteina, o tagata tomai faapitoa e masani ona faia le physiotherapy e taulai i le faʻamautuina o toto i vae:

  • Faʻasologa o le eletise
  • UHF faʻamalosia nei
  • vailaau suavai
  • magnetotherapy.

O massage e naʻo le puipuia o le maʻisuka. Afai e malosi tele le fula, e mafai ona tupu mai le thromboembolism pe a maeʻa ona faʻaalia le masini. O lenei tulaga e faʻateleina ai le oti.

Oti

Afai e tupu le fatu o le vae i le maʻisuka i le tagata matua, o le a vave lava ona oʻo atu i le atinaʻeina o faʻafitauli, talu ai i le matua ua matua faʻavaivaia le puipuiga. Pe a faʻaalia faafitauli i vae, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai faapitoa. E tatau ona maualalo tele-kapeti, mauoa i le popo ma le fiber.

O le maʻisuka e matua faasaina mai le faaaogaina o selu ma suka. I se tulaga ogaoga, e naʻo le koko sukalati ua faatagaina. E le gata i lea, e le tatau ona latou inu ava malosi ma 'ai meaʻai gaʻo. Le tele o meaai e ono mafua ai le tele o faʻafitauli. O le mea lea, pe a faatonuina le togafitiga, o le endocrinologist e fuafua atili ai tulafono faavae o meaai paleni.

Fualaau faʻapitoa

O vailaʻau faʻapitoa o se vaega taua o le togafitiga faʻamalosi o le vae o le gaʻo i le maʻisuka. E uiga i le auala e togafitia ai le vae o le edema i le maʻi suka i le faʻaaogaina o togafitiga faʻalapotopotoga, ua tusia i lenei mataupu.

Le faʻamautuina o le masima masima vai ma faʻaosofia ai le aveeseina o vai vai, taʻele ma vailaʻau faʻalaʻauina:

Faatonuga mo le sauniaina o ia taele:

  1. I totonu o se koneteina o le a fufulu ai vae, faaopoopo le 6 sipuni tele o meaʻai mamago, sasaa le 2 lita o vai inu, e tusa ma le 40 minute e faʻamavae ai.
  2. A maeʻa lena mea, e mafai ona e uuina ou vae i totonu o le vai mo le 30 minute.
  3. Ona solo lemu lea o vae. E tatau ona taoto i lalo mo le 20-30 minute.

E i ai isi filifiliga mo le faʻaitiitia o le vae i le maʻisuka:

  • Teuteuga o fatu laulaau. O mea taumafa e kuka mo le 15 minute i luga ole vevela vevela. Ona faʻaaoga lea o le vai mo le tusa ma le 3 itula, faʻamamaina, faʻaalu 3 taimi i le aso, 100 milliliters mo le 5 aso.
  • Taualumaga. Faaopopo le 1 kilokalama o le masima i se pakete vai, faʻaosooso. O le solo e tatau ona faʻafefiloi i le vai, ona tosoina lea ma afifi i le pito i lalo, taofi mo le tusa ma le 2 minute. E tatau ona e fai 10-15 toe fai. O lenei metotia o le a fesoasoani e aveesea le tiga o le vae.
  • Taumamafa i mea taumafa faʻaleleia. E mafai ona suamalie, aniani, paka, seleni, pasili, ma isi.

Faatasi ai ma le edema, e mafai ona e faia se masini moli e faʻalautele ai le toto. Mo lenei faiga, e te manaʻomia se paluga togafitiga.

  • suauu
  • fuamoa mata
  • mafanafana.

O lenei paluga faʻaaoga e faʻapipiʻi ai vae. O le massage e faia mo le 10-15 minute. A maeʻa lena, faʻapipiʻi polo, totoa o le ie, e tatau ona e taʻoto i lalo mo le afa itula. Ole auala e fesoasoani e faʻaleleia ai le pipisi o le pipisi, aveese le tele o le vai. Faʻatasi ma le thrombosis vascular, o vae e le mafai ona faʻamalosi.

Ina ia faʻafeteina le vae i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaogaina le tincture ma le cayenne pepa extract. Capsaicin, o se vaega o sea vailaʻau, e faʻamalosia ai le faʻamalolo, toto toto. Tinese ua saunia i totonu o le 2 vaiaso. E faʻamalosi faʻamalosi mo se vaiaso, tasi sipuni tele i aso uma.

Faʻaleleia o soifuaga

Mo le puipuia o le vae o le fatu o le maʻisuka ituaiga 2, o nisi fautuaga e tatau ona mulimulitaia.

E aofia ai:

  • Mataʻitū lelei, faʻataʻitaʻiga o faʻamaoniga.
  • I aso uma, mulumulu ou vae, tausi lelei lou paʻu i le susu.
  • O aso uma e asiasia vae, vae. Iniseti, faʻasalaga, tipi e tatau ona iloa i se taimi talafeagai.
  • E tatau ona tipi fao, lea e faasolosolo malie ona paʻu i totonu o le paʻu, e mafua ai le mumū.
  • Puipui le foliga mai o le malie i auala talafeagai.

Pe a matauina soʻo se faʻamaoniga, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Tausiga o vae fulafula

O le puipuia o le edema e faia faʻatasi ma fautuaga a le tagata lava ia:

  • E tatau ona e faia ni seevae ni nai lapo tetele. Mo le maʻisuka, faʻapitoa faʻapitoa e faia.
  • E le mafai e le totino pepe ona faʻamalosia le faʻaleleia.
  • Mai le taumafa e tatau ona e le aofia ai meaai e aofia ai le tele o meaʻai ma masima.
  • E tatau ona e inu 1.5-2 lita i le aso. O le inu o le vai ao le i momoe e le manaomia.
  • Gaoioiga faʻapitoa e fesoasoani e faʻaleleia faiga faʻavae.
  • Aua e te faʻaali ou vae i le soona inu poʻo le vevela.
  • O togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi masani ma le maʻisuka o loʻo faia.

O lea o le a iloa e tagata uma pe faapefea ona togafitia le fulafula o le maʻisuka saʻo.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Puipuiga Puipuia

O le tausia o vae o se maʻi maʻi suka ia mulimuli i tulafono faigofie e fesoasoani e puipuia ai ni faʻafitauli ogaoga. Puipuiga e aofia ai:

  • suega vae
  • togafitiga o le tumama
  • gaosia o meaʻai ma fao,
  • fai ni seevae lelei,
  • massage e faʻaaoga ai suauu tāua,
  • faia togafitiga faafomai,
  • taimi e faʻafesoʻotaʻi atu ai i se tagata faʻateʻa i le i ai o se gaogao.

E tatau ona manatuaina e na o le togafitiga faʻamalositino o le a le maua ai soʻo se taunuuga, talu ai e manaʻomia se faʻasalalauga talafeagai. O vailaau faʻainisinia e mafai ona faʻaititia ai faʻaaliga o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga