Le fualaau faasaina Altar: faatonuga mo le faʻaaogaina

E tusa lava po o le a le tele o le mea tatou te mananao e totoina se fua lelei e aunoa ma se togafitiga faafomaʻi, ioe, o lenei mea e mamao lava mai taimi uma.

E tele taimi e iai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi o mea totō e tatau ona e tau ma iniseti - vailaʻau faʻapitoa faapitoa, faʻaaogaina e fasi ai iniseti, o latou iʻuga, o latou fuamoa, faʻapea foʻi ma meaʻai ma siaki.

Insecticide "Ala": faʻamatalaga lautele

O le uiga o le "Alatar" o le kulupu o fualaau faʻamaʻi ma gaioiga faʻafesoʻotaʻi. E fetaui lelei mo le puleaina o meaola o le togalaau ma fualaau faisua, saogalemu le puipuia o le nofoaga mai faʻamaʻi. O le fualaau faasaina e fesoasoani e taulima ai aphids, moth leaf, moths, fugalaau fugalaau, musepisi, pipi paʻu, fugalaau-fugalaau ma isi malo e leʻi valaʻauina.

O le iniseti o loʻo faʻamatalaina o loʻo faʻatau atu i le foliga o se emulsion mamafa ua tuʻuina i le 5 ml ampoules poʻo i totonu o le 25 ml ipu. Ina ia saunia le fofo o galuega, o mea o loʻo i totonu o le ampoule e faʻaitiitia i sina vai (pe a ma le 2-3 l), ona faʻaopopoina lea o le vai seʻia oʻo ina oʻo mai lenei tulaga masani. O aganuu taitasi e manaʻomia lona lava aofai o Ala, e pei ona faʻamatalaina i faatonuga mo lona faʻaoga. Po o le a lava le aofaʻi o le fofo o le faʻaititia e 10 l (e tatau ona palu le fofo).

Gaoioiga aoga ma le masini o le gaioiga

Afai e te talitonu i toe iloiloga o tagata nofoa mafanafana, ona "Ala" e sili atu ona lelei nai lo isi auala tutusa. E mafai ona ausia taunuuga tutusa ona o le i ai o meaola e lua i lona fatuga: cypermethrin ma malathion. Malathion (poʻo karbofos) e aofia ai le vasega o organophosphorus o loʻo tuufaatasia ma le tele o ituaiga o gaioiga. O le "Ala" e puipuia lelei ai laau mai aphids (e pei o le tele o taimi e maua ai le nofoaga), ma e puipuia ai osofaiga ogaoga a iniseti ma siaki.

O le mea lona lua o loʻo i ai o se iniseti-faafomaʻi-inisalini, lea e faʻaalia i se gaoioiga maualuga maualuga ma mafua ai le maʻi pipili o le faʻalavelave o meaola faalafua, i totonu o tagata matutua ma i totonu. I le faʻaopoopoga, o le Ala e aofia ai foi se faʻapitoa faʻapitoa e faia ai se galuega faapitoa - e puipuia le fofo mai le taʻavaleina o lālā poʻo le fufuluina e timuga (O faʻamatalaga e uiga i lenei mea e mafai ona maua i faatonuga mo le faʻaaogaina, lea e faʻapipiʻiina i le vailaau faʻasaina, poo i totonu o faatonuga mai le fesoʻotaiga).

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le fualaau faasaina "Ala" mo laau toto

E pei ona ma matauina i le taimi muamua, o aganuu eseese e manaomia ai se eseesega o le vailaau faasaina, o lea ao lei faia le dilution o le vai galue, e tatau ona e fuafuaina le metotia. I le tautala e uiga i le ala ala ma ona faatonuga mo le faʻaaogaina, tatou te le faia ni laulau, ae ia na o le faamatalaina o le fua mo mea e masani ona tupu i aso nei.

Kapisi, pateta, aniani, kāloti, strawberries

O le Kapisi e sosoloina i le Ala i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau. Ina ia saunia le fofo o le galuega, o mea o loʻo i totonu ole amipoule (5 ml) e faʻafefeteina i le 4 lita o le vai, pe a maeʻa ona totoina laau i le mea e tupu ai. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lenei tulaga e 4 lita i le 100 mita. Faʻasagaga o le kapeti e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai faafitauli o le paʻepaʻe paʻepaʻe, musele tipeti, salu, thrips, laʻau laʻau.

O le totoina o se pateta e tatau ona faia naʻo le tele o foliga o meaola faalafua. E pei o le mataupu talu ai, mo le 100 m² oe manaʻomia 4 lita o le galue, ma o le taimi mo galuega tusi e 10 aso. O le iniseti e faʻaaogaina i le taua Colorado potato moth beetle ma le povi.

O se fofo taulima e saunia e tusa ai ma le polokalame lava e tasi mo le totoina o aniani, kāloti ma strawberries: 5 ml o le vailaau faasaina e tatau ona faʻafefe i le 4 lita o le vai. I nei tulaga, o le Alalaupapa pesticide (e tusa ai ma faatonuga) o le a fesoasoani e aveesea kālati laurotisi, laʻau aisa ma puipuia strawberries mai fualaau-vine-fualaau fua.

O le totoina o le togalaau o le togalaau, faatasi ai ma pears ma quinces, ua faia i le taimi o le tuputupu ae o le vaitau o laau, pe a uma ona faamamaina le 5 ml o le vailaʻau i le 10 l vai. I le averesi, e tusa ma le 5 lita o le gaioiga galue e faʻaaluina i luga o le tasi laau: 3 l - mo faʻataʻitaʻiga talavou ma 6-8 l - mo le totoina o tagata matutua. O fili sili ona taatele o le apu o moa, fugalaau fuga, aphids, moths, moa, fuʻa, leafworms, ma Ala faʻataʻitaʻi lelei ma i latou.

Ina ia togafitia currants ma gooseberries, e 5 ml o le vailaʻau e tatau ona faʻavaivai i le 5 l o le vai.

O le tafe o le sua galue e oo atu i le 1 lita i le vao, lea e fesoasoani e aveesea ai aphids.

Laʻau teuteu, vao ma fuga laau

O le tali a Ala e fesoasoani foi i le aveeseina o mea vevela pe a tupu aʻe ni laau teuteu ma laau i lona eria. O nei togalaau e manaʻomia le tausiga faʻapitoa, o lea e tofu faʻataʻitaʻiina i le tolu taimi: muamua ma pe a uma ona tupu, faʻapea foʻi ma le vaitau o le tuputupu ae. O le faʻaaogaina o le fofo ua maeʻa e 1.5 lita i le 10 mita, ma e sili ona lelei le faʻaleleia i le taeao po o le afiafi (pe a uma le goto), i le toʻa ma le timu. O laʻau uma o le laau e tatau ona faʻamaluluina, 4-6 itula aʻo lumanaʻi le timuga.

O le maualuga o le vevela mo le faʻatinoga e faʻatatau ile + 12 ... + 25 ° C. "Ala" mo le pulea o iniseti puipuia malu laau teuteu mai susu ma otaota vevela, pipiʻi ma ogalaau malo e leʻi valaʻauina (o loʻo faʻaalia foi i totonu o faatonuga). I le togafitia o ia laau toto, e 5 ml o le vailaʻau (tasi ampoule) ua faʻaitiitia i le 3.5 l vai.

O le "Ala" e talafeagai lelei mo le togafitia o totonu o laau toto, ma e ui lava e le o taʻua i le faatonuga mo le faʻaaogaina togafitiga o fugalaau i totonu o ipu e faʻaaogaina, e tutusa lava le mea e te faʻaaogaina e faʻaleleia ai laau teuteu.

O aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina "Ala" e pulea ai iniseti

O vailaʻau faʻamalosi uma o loʻo faʻaaoga i aso nei e iai mea taua, ae mo Alatara, pe a faʻatusatusa i tauvaga O loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • E iai le maualuga o le lelei, lea e mafua ona o le i ai o ni vaega taua se lua e fesoasoani i le faʻaumatia atoa o mea sili ona aʻafia i vailaʻau faʻamaʻi,
  • o loʻo i ai se mea faʻapitoa e puipuia ai le fufuluina poʻo le aveese faʻafuasei o le fualaau faasaina mai lau o togalaau ua togafitia,
  • E umi se taimi e faʻaaoga ai, lea e faʻamatalaina i le maualalo o le faʻaaogaina o le oloa (tele lava, 10 ml o le vai e lava mo le tasi molulu i le 5 ml).

Auala saogalemu pe a galue i le fualaau faasaina

Aʻo galue i soʻo se vailaʻau, e tatau ona mataʻituina ia lapataiga saogalemu. Muamua, e sili atu ona lelei le faʻatinoina o le gaioiga i le toʻafilemu o le tau poʻo se mea e sau ai sina matagi mai ia te oe. Lona lua, ia mautinoa ia ufiufi lavalava i vaega uma o le tino (tuu i totigilima ma se pulou). O tioata ma se respirator o le a le faʻateleina, aua e mafai ona e puipuia atoatoa ou mata, vaega faʻamaʻi ma meaola faʻalaulela. Ia mautinoa foi ia mautinoa o le taimi e faia ai le faʻagasologa e leai ni tagata poʻo ni meaola lata ane.

Aua le ulaula pe 'ai ao totogo. Afai, e ui lava i togafitiga uma, o le vailaʻau e masani ona oʻo i totonu o mata poʻo luga o le paʻu, e tatau ona fufuluina i le tele o vai mama. Afai e ulu atu le tino i totonu o le tino e ala i le gutu, fufulu mama i le vai, inu ni ipu tioata o le vai mafanafana po o le susu ma ave ai le malala i le fua faatatau o le 1 g mo le 1 kg o le mamafa o le tino. A maeʻa lenei mea, e ala i le faʻaitaina o le puipui o le siʻosiʻomaga fou, o le vomiting e talafeagai.

A maeʻa le galuega, fufulu vave ou lima i le fasimoli, ma afai e mafai, e sili atu ona lelei le faʻafefe.

Tulaga o le teuina ma le ola o Alatara

"Ala" e fai ma fofo mo aphids, siaki, ticks ma isi meaola faalafua ua maua i le ituaiga o ampoules (5 ml) poo 25 ml ipu. I soo se tulaga, o le ola ola o le tuufaatasiga e le sili atu i le lua tausaga. I lenei taimi uma, o le afifi faʻatasi ma le vailaʻau e tatau ona i totonu o se potu vevela ma pouliuli e faʻamalamalama i le vevela -5 ° C ... + 25 ° C, ese mai meaʻai ma vailaʻau. E le gata i lea, e le tatau i tamaiti poʻo ni fagafao ona maua. E le gata i lea, e tatau ona puipuia le oloa mai le afi.

O le mea moni, o le galue i le togalaau ma le togalaau e le mafai ona taʻua o se galuega faigofie, i se faaopoopoga, o le iuga mulimuli e le faalagolago i taimi uma i le maelega. I le faaopoopo atu i le tulaga o le tagata, o le tau ma tulaga tau fetolofi e taua tele, ae e le o lona uiga e tatau ona e faia. Le gaosia o laau ma Ala o le a fesoasoani ia i latou e taulimaina se tasi o faafitauli ogaoga - meaola faalafua, ma meaʻai maloloina lelei e mafai ona sili atu ona faapalepale le matagi malulu po o le timu.

Metotia o le talosaga

O se isi faʻaopoopoga o le tui e le mafua ai se faʻaopoopoga o le togafitiga, ae i tulaga vaʻaia e mafai ona faʻateleina le fua o aso taitasi i le 6 mg. O le aso atoa ole fua ole aso e ave ile taimi ile taimi muamua o le taumafataga. E tatau ona fufulu palapala i lalo i se aofaiga o le vai. Afai o le 1 mg o le glimepiride e mafua ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, atonu e ono tupu, mo se tagata maʻi i le togafitiga o le maʻisuka, o le a lava le meaai e lava. I le taimi o togafitiga, atonu e tatau ona faʻaitiitia le fua o le glimepiride, lea e fesoʻotai ma le faʻaleleia o le metabolism ma faʻalauteleina le lagona o le tino ile inisalini.
O le fualaau oona e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy, ma faʻatasi ai ma le insulin poʻo le metformin.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga mai le faʻaaogaina o fualaau faasaina Ositaulaga e mafai ona tupu mai le faʻasalaga: seasea - leukopenia, thrombocytopenia, granulocytopenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia. O tulaga uma lava e masani lava ona toe fetuunai.
I le vaega o le puipuiga o le tino: i mea e le mautonu, e matauina le toe gaioiga o le hypersensitivity, faʻaalia e ala i le faʻamalosia o le mafaufau, toso, faʻamaʻi anaphylactic. E seasea lava, e mafai ona maitauina le vascularitis o le maʻi, faapea foi ma le tali atu i le sulfonamides, o le sulfonylurea poʻo mea e fesootaʻi atu.
I le vaega o le autu o le metabolism: e seasea lava o le hypoglycemia.
Mai le itu o le tagata suʻesuʻe auiliiliga: i le amataga o togafitiga, e mafai ona faamaumauina le faʻaleagaina o le tino ona o fesuiaiga i le toto kulukose.
Mai le faʻaogaina o le tino: vomiting, afu, manava manava, tiga o le manava, se lagona o le atoatoa o le manava. O nei faailoga e manaʻomia ai le faʻagataina o le vailaʻau.
Mai le faiga o le hepatobiliary: faʻateleina galuega o enzymes o le ate. E seasea ona tupu - jaundice, cholestasis, toilalo o le ate, hepatitis.
Mai le paʻu: o le tigaina, urticaria, le gasegase, e seasea ona tupu - ata gaioiga.
Faʻalavelave faʻamalositino: e seasea lava - hyponatremia.

Contraindications

Contraindications i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Ositaulaga o: ketoacidosis, ituaiga I maʻi o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, o le ate ma le fatu fatu fatu, hypersensitivity i le glimepiride ma isi sulfonylureas. O le gasegase ile vaega o ausilali.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

A o ave le fualaau faasaina Ositaulaga ma isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻavaivaia poʻo le le manaʻomia o le faʻateleina o ona mea oona e mafai ona matauina. Glimepiride e faʻaaogaina i le cytochrome P450 2C9. E faʻamaonia o le faʻaaogaina o faʻaaogā (faʻataʻitaʻiga, rifampicin) ma le cytochrome P450 2C9 inhibitors (fluconazole) e aafia ai le metabolism o le glimepiride.
O se faʻaopoopoga o mea faʻaleagaina o le vailaʻau oona e matauina pe a faʻaaogaina i le taimi lava lea e tasi ma le phenylbutazone, azapropazone, oxyphenbutazone, sulfinpyrazone, vailaʻau o antidiabetic, insulin, sulfanilamides ma gaioiga umi, tetracyclines, salicylates ma le PASA, vailaau faʻamalosi, fualaau faʻasaina ma fualaau faʻamaʻi , chloramphenicol, probenicide, faʻamatalaga faʻamaonia, miconazole, fenflura mines, pentoxifylline (os i luga o gaʻo maualuga), fibrates, tritokvalin, inhibitors ACE, fluoxetine, allopurinol, sympatholytic, cyclophosphamide, trophosphamide, ifosfamide, fluconazole. O le faaitiitia o mea tau hypoglycemous o le fualaau oona ua matauina pe a faaaogaina i le taimi lava e tasi ma estrogens ma fualaau oona, saluretics, thiezide diuretics, sooupu e faaosofia ai le gaioiga o le thyroid gland, GCS, phenothiazine ma le chlorpromazine, epinephrine ma sympathomimetics, acidic nicotinic ma ona fua, laxatives , finitoin, diazoxide, glucagon, barbiturates, rifampicin, acetazolamide. O le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻi ma le H2-responsive blockers, reserpine ma le clonidine e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia ai mea faʻaleagaina o le fualaau oona. I lalo o le faatosinaga a le faʻalogona alofa e pei o reserpine, guanethidine, clonidine, ma bβ-adrenergic blockers, o le aʻafiaga o le faʻamaonia o tulafono faatonutonu o le faʻaitiitia o le kulukose atonu e faʻavaivaia pe leai foi. Glimepiride e faʻavaivaia pe faʻaleleia ai aʻafiaga o faʻamatalaga o le coumarin.

Faʻasalaga

E i ai foi le atuatuvale, le manava o le tino, o le maʻi, le faʻalavelave o le moe, o le psychoocano (endocrine psychosyndrome) - faʻafitauli, faʻasauā, le fiafia, le mautonu le mafaufau, atuatuvalega, fenumiai), le lava o le talitonuina o le gaioiga, faʻaaogaina o masini, (faʻamaʻaloga, diplopia, aphasia), faʻasalaga, moe, coma, faʻalavelave faʻalogo tulafono faatonutonu o faʻalavelave faʻafomaʻi ma vascular system.
Togafitiga. Muamua, ua faia ni fua e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina mai le tino: faʻaleagaina o le vomiting, gasegase oona, le faʻaaogaina o le sulfate sulfate ma le carbon carbonate. O le hypoglycemia e aunoa ma le leiloa o le mafaufau e mafai ona faʻaumatia e ala i le faʻafofogaina o le 20 g o le kulukose, suka poo le sua o fualaau suamalie. I tulaga ogaoga o le hypoglycemia, faatasi ai ma le leai o se malamalamaaga, e tatau ona faʻapipiʻi faʻapitoa se kesi vavave, pe a uma ona faʻafoeina le 20% o le kulukose (40-100 ml). Afai e le faʻapipiʻi se pusi, 1-2 ml o le kalukaca e mafai ona faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe faʻapipiʻi. A maeʻa le toe faʻafoʻisia o le malamalama mo le puipuia o le toe faʻafoʻi, e tatau ona ave 20-30 g o vailaʻau i le 2-3 itula i totonu mo le 24-48 itula. A maeʻa le faʻavae o le hypoglycemic, e siakiina le glucose mo le 48 itula. I mataupu e le o iai pea le mafaufau, o le isi 5usion% glucose e faʻaaogaina. Afai e tumau le suia o le falemaʻi, e tatau ona e mafaufau e uiga i le isi, e le fesootai ma le hypoglycemia, o le mafuaʻaga o le leiloa. I le tutusa, e tatau ona faia le togafitiga mo le cerebral edema (sorbitol, dexamethasone) ma mataʻituina le tulaga o le maʻi.

Faiga faʻapolopolo

1 mg numera numera 30, 60, 90, 120.
2 mg pepa numera 30, 60, 90, 120.
3 mg pepa numera 30, 60, 90, 120.

1 papalama e aofia ai le glimepiride 1, 2 poʻo le 3 mg.
Isi Mea Faʻatino: Lactose Monohydrate, Maʻi Maʻi, Sodium Maʻeleʻele Katelaki (Autu A), Polysorbate 80, Povidone, Talc, Magnesium Stearate.

Faʻamatalaga o fualaau faasaina Ala

Ala o se vailaʻau e fesootaʻi ma iniseti faʻamaʻi aoga ma se gaioiga lautele.Ona o le aʻafiaga o aʻafiaga e lua o le malthion ma le cypermethrin, o le meafaigaluega e vave faʻaaogaina ai meaola faalafua o le 28 mea masani masani.

Talu ai o nei vaega e lua o loʻo fesoasoani lelei i galuega a le tasi ma le isi, Ala manumalo i le tauvaga muamua ma le uluaʻi foliga mai o pusi, toʻatele tagata ma faʻalauteleina kolone.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Ina ia faateleina le aoga o Ala, o lona tuufaatasiga e aofia ai vaega autu ma vaega lagolago:

  • Milatonin, e fesoʻotaʻi ma vailaʻau o le phosphate. O le vaega o loʻo i ai se aafiaga oona mo le tele o iniseti e fafaga i luga o fualaau faisua, fualaau aina ma mea teuteu teuteu,
  • Cypermethrin o se mea e gaoioi faʻataunuʻu i le vave ona faia o ana gaioiga e mafua ai le paʻu i meaola faalafua,
  • Mafiafia o loʻo galue malosi, e faʻaleleia ai aafiaga o elemene muamua elemene e lua,
  • Faʻamaumauga faaopoopo, faʻamautuina o vailaʻau ma vaega o antioxidants.

Faʻatinoga o gaioiga i luga o faʻamaʻi pipisi

Ole fualaau faasaina, ona o le gaioiga ma le saoasaoa o gaioiga e lua o loʻo galue malosi i le taimi e tasi, e ulu atu i totonu o le iniseti o se iniseti, poʻo ni mea e gaoioi ile tino ole tino, mafua ai le maʻi pipili. O se taunuuga o le le faʻamalosia ma le le mafai ona 'ai, e vave lava ona mate le pest.

I le faʻaopoopoga, o Ala o loʻo i ai ni mea faʻapitoa e lagolago ai, e faʻafetai i le mea e paʻu ai le mea oona i luga o laʻau ma fuʻu mo se taimi umi. E tusa lava pe a uma le mamafa o le timu poʻo le timu, e le muta le aʻafiaga o Ala, talu ai ona o le pipiiina o uiga masani o loʻo tumau i luga o laʻau pe a uma ona faʻafesoʻotaʻi le vai.

Pharmacodynamics

O le vailaʻau glimepiride e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O le vailaau e faʻaaogaina mo togafitiga faʻatasi ai ma se ituaiga insulin e faalagolago i le maʻisuka. O le vaega galue e masani lava e ala i le faaosofiaina o le inisalini e faʻasaʻolotoina mai i le β-cell pancreatic. O lenei gaioiga e mafua ona o le faateleina o le tali o sifi-sene e faaosofia e le auala o le physiologia e le suka.

E fesoasoani le Glimepiride i le inisalini e ala i le faatosinaina o auala eletise, lea e faalagolago i elemene ATP (o loʻo i totonu o le membrane o β-sel). I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau o loʻo i ai se faʻaopoopoga faʻapitoa, faʻapupulaina le lagona o le gaʻo o le tino e tusa ai ma le inisalini, faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o fua faatatau o le gasegase o le inisalini.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona faʻafefiloi, o le glimepiride e faʻaalia ai le bioavailability atoatoa. O le taumafataga itiiti e afaina ai le soona inu o le fualaau faasaina - o lona tikeri i lenei mataupu ua faaitiitia lemu. O le maualuga o faʻamaumauga o le serum e lauiloa i le mavae ai o le 2.5 itula talu ona faʻapalaina le laulau i totonu. Tulaga maualuga i totonu o le toto toto e faʻamaopoopo faʻatasi ma fualaau o fualaau faasaina.

Glimepiride e maualalo le faʻasologa o le tufatufaina (e tusa ma le 8.8 l), e talitutusa ma lena mo albumin. O le vailaau e maualuga lona maualuga o le porotini (sili atu i le 99%) ma le maualalo o le pasene (48ml / minute).

O le afa o le toto o le toto e ave ai le mamafa ile 5-8 itula. Ina ua uma se fualaau o fualaau faasaina, o vaega nei o le leitioina sa faamaumauina: i le urine, 58%, ma feeseeseaiga, 35%. I lenei tulaga, o le vaega le suia o le vaega e le o taʻua i le urine.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

Pe a faʻapipiʻi le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaau faʻasaina, o le faʻaititia poʻo le le manaʻomia o lona faʻaaogaina o le hypoglycemic e mafai. Glimepiride e aafia ai le tino ma le fesoasoani a hemoprotein P450 2C9. Ua faaalia ai o le faagasologa o le gaosiga o lenei vailaau e afaina ai tagata na faʻaaogaina i le tuufaatasiga (e pei o le rifampicin) po o le inhibitors (e pei o le fluconazole) o le hemoprotein P450 2C9.

O le faateleina o le aafiaga o le hypoglycematika o Altara e tupu i le tulaga o le tuufaatasiga ma le sulfinpyrazone, ma le faaopoopo atu i le oxyphenbutazone, azapropazone ma le phenylbutazone. O le aafiaga lava e tasi e tupu pe a tuufaatasia le vailaau faʻasaina fualaau faʻamaina o le hypoglycemic, tetracyclines, MAOI, sulfonamides (faʻatasi ai ma le umi o le taimi), insulin, PASK ma salicylates. I le faʻaopoopoga, faʻatasi ai ma vailaʻau oona (male) ma anabolic agent, antibacterial drugs from the quinolone derivative category, faʻapea foi ma le suicide, chloramphenicol, fenfluramine, coumarin anticoagulants ma le miconazole ma le pentoxifylline (tele gaʻo). O lenei lisi e aofia ai inhibitors ACE, fibrates, fluoxetine ma le tritokvalin, sympatholytics, allopurinol, trophosphamide ma cyclophosphamide, faʻapea foi le fluconazole ma le ifosfamide.

O le faʻavaivaia o le faʻaaogaina o fualaau oona e tupu i le tulaga o le faʻatasi ma faʻasolosolo ma estrogens, faʻapea foʻi togafitiga faʻasolosolo o le thiazide, saluretics, thyroid function stimulating drugs, epinephrine ma le GCS, faapea foi ma sympathomimetics ma mea o le phenothiazine ma chlorpromazine. E le gata i lea pe a faʻapipiʻiina ma le anucin ma ona mea e maua ai, phenytoin, laxatives (faʻatasi ai ma lo latou taimi umi), glucagon ma le diazoxide, ma le faaopoopo i rifampicin, barbiturates ma acetazolamide.

O fualaau faasaina e poloka ai le resitala o le β-adrenergic ma le H2-terminations, ma i le faaopoopoina, clonidine ma le reserpine e ono mafai ona vavalalata ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic o le fualaau faasaina. I lalo o le faatosinaga a le au faʻaaloalo (i totonu ia i latou o le clonidine ma le reserpine, o fualaau e poloka ai le tali o le β-adrenergic, faapea foi le guanethidine), o le aʻafiaga o le taui o le adrenergic aafiaga, lea e mafua ai le paʻu i le maualuga o le kulūkose, atonu e faʻaitiitia pe leʻa atoa.

Glimepiride e faʻaleagaina poʻo e ono aʻafia ai aʻafiaga o mea e maua mai ai.

, ,

Tali leaga

O le faʻavasegaina o loʻo i lalo e faʻaaogaina e iloilo ai le aʻafiaga o faʻafitauli matuia: masani lava> 1/10, faʻaauau:> 1/100 ma le 1/1000 ma le 1/10 000 ma le 1)

1) Thrombocytopenia, leukopenia, erythrocytopenia, granulocytopenia, agranulocytosis, anemia hemolytic, pancytopenia, lea, e pei o le tulafono, ua mou atu pe a uma le vailaʻau, e mafai ona matauina.

2) Faʻaalia le faʻaalia o mea e ono tutupu i le tino e mafai ona amata ona avea ma ni lagona ogaoga i le atinaʻeina o le manava o le manava, o le faʻaogaina o le vavave, ma o nisi taimi ma le atinaʻe o le teʻi.

3) O faʻasolosolo o le tino e masani ona tupu vave, e mafai ona ogaoga ma e le faigofie i taimi uma ona faasaʻo.

4) E le mafai ona matauina le le atoatoa o le vaaiga o le tino ae masani lava i le amataga o togafitiga ma mafua mai i se suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

5) Faʻasalaga mai le faʻaogaina o meaʻai e mafua ai le tolopoina o togafitiga.

6) O le hepatitis e mafai ona mafua ai le le mafaia o le ate.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai se faʻamaumauga talafeagai i le faʻaaogaina o le glimepiride mo fafine maʻitaga, o lea e le tatau ona faʻaaogaina i le vaitaimi atoa.

Le iloa, o le glimepiride e pasi i susu o susu. Ona o le mea moni o isi sulfonylureas e ulu atu i le susu o susu, ei ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le pepe, o le mea lea, pe a faʻaaoga le glimepiride, e tatau ona faamuta le fafagaina o susu.

Glimepiride e le tatau ona faʻaaoga i tamaiti ona o le le lava o le poto masani.

Taofia le pulea o meaola?

I totonu o le atunuʻu poʻo totonu o le faleoloa o moa, mumu poʻo isi faʻamaʻi pipisi? E tatau ona e tau ma i latou! O i latou o loʻo tauaveina faʻamaʻi tuga: salmonellosis, rabies.

E toʻatele tagata nonofo i le mafanafana e feagai ma meaola faalafua e faʻaumatia ai fua ma faaleagaina ai laau.

I ia tulaga, e fautuaina e le matou aufaitau le mea fou fou - o le Pest Reject repeller.

O loʻo iai mea nei:

  • E faʻamalieina namu, moa, togitogi, anufe, siaki
  • Saogalemu mo tamaiti ma fagafao
  • Malosia mana, leai se toe faʻaleleia e manaʻomia
  • E leai se aʻafiaga o meaʻai i meaola faalafua
  • Vaega tele o gaioiga a le masini

Talosaga faʻaoga

O pusa e tatau ona faʻaaoga i le taimi muamua pe faʻatasi ma meaai.

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le taumafaina o meaai poʻo pe a faʻanoʻa meaai, o le faʻaaogaina o le glimepiride e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. E ono mafai ona iai ni faʻafitauli o le hypoglycemia: o le ulu, o le fiaai tele, o le gasea, o le vomiting, o le tele o le vaivai, o le moe, o le vevesi o le moe, o le vevela, o le faʻamalosi, le mafaufau faʻalogo, taimi faʻatupulaia, atuatuvalega, fenumiai, tautala ma mea faʻalavelave vaaia, paresis, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavalea, leai se malosi, leai se pulea o le tagata lava ia, le fiafia, gaogao, moe ma le leai o se malamalama ma le atinaʻeina o le muaʻi ma le coma, le manava vaivai, bradycardia.

E le gata i lea, o faʻamaoniga e pei o le vevela, paʻu paʻu, popolega, tachycardia, maualuga maualuga o le toto, fatu faʻamaʻaloga, angina pectoris, ma le fatu o faʻalavelave faʻafuaseʻi atonu e tupu. O le faʻataʻitaʻiga o le maualuga o le hypoglycemia e mafai ona foliga tutusa ma le faʻamalositino o le paʻu.

O le tulaga o le hypoglycemia e toetoe lava a vave ona faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o gaʻo (gaʻo). E le fetaui lelei mea e sui ai le suka.

Mai i aafiaga ma isi sulfonoylurea o fualaau faasaina, ua iloa ai o le hypoglycemia e mafai ona toe faʻafouina e ui lava i taunuuga manuia muamua. Ole malosi poʻo le umi ole hypoglycemia, e puleaina mo sina taimi e le faaaogaina ole suka, e manaʻomia vave togafitiga ma fualaau faʻasaina ma, masalo, falemaʻi.

O mea nei e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemia: le le naunau o le maʻi poʻo le le mafai ona galulue faʻatasi ma se fomaʻi (aemaise lava mo e matutua), matitiva, faʻapuʻupuʻu masani, fafagaina o meaai poʻo le matelaina, toesega i le va o gaioiga faaletino ma le gaʻo, suiga i meaʻai, faʻaaogaina o le ava, aemaise faʻatasi ai ma le faʻailogaina o meaai, le faʻaaogaina o le tino, le faʻaaogaina o le ate, o le overdose o le glimepiride, o nisi o faʻamaʻi e leai ni faʻamaʻi o le system endocrine, fomaʻi gaʻo pe o le galue e fai ma faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemia (o nisi o mea e faʻaleagaina ai le toto, o le le atoatoa o le pituitary muamua poʻo le cortex), faʻafoega faʻapitoa o isi vailaʻau.

I taimi o togafitiga ma le glimepiride, o le siakiina masani o mea nei e taua: toto toto ma le maualuga o le urine, maualuga o le hemoglobin glycosylated, faailoga o galuega o le ate, ata o le toto (aemaise lava le numera o leukocytes ma platelets).

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala

I maʻi e maua i le maʻisuka, o se taunuuga o tulaga o hypo- poo hyperglycemia, faʻapea foi ma le fesoʻotaʻiga ma le faʻaleagaina o le tino, o le gafatia e taulai atu e mafai ona faaititia, lea e ono lamatia pe a ave se taavale pe faʻaaogaina masini. O le mea lea, e tatau ona fautuaina i latou e ave lapataiga talafeagai e taofia ai le ono maua o le hypoglycemia i le taimi o le aveina. E taua tele lenei mea mo na gasegase e masani ona i ai ni vaega o le hypoglycemia poo se faaitiitia po o le tele lava o le iloa o uiga o faailoga o le hypoglycemia. I ia tulaga, e tatau ona e mafaufau i le talafeagai o le avetaavale.

Fale faʻamaloilo

Pharmacological Glimepiride o se sui lelei o le hypoglycemic lea e faʻaaoga i le togafitiga o tagata gasegase e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka.

PharmacokineticsSuiga. O le bioavailability o le glimepiride pe a maeʻa ona faʻafoe tautala tautala. O le taumafaina e le afaina ai le afaina, ae o le fua o le absorption e faaitiitia ai. O le maualuga o le faʻamoemoe i le serum (C max ) pe'ā uma ona faʻapalaina le taumafataga pe a uma le 2.5 itula (i le 0.3 μg / ml i le 0.4 μg / ml ma le faʻatonuga faʻaopoopo i le 4 mg i le aso), ma vaʻaia se sootaga vavalalata i le va o le fua ma le C max faʻapea foi ma le eria i lalo o le taimi faʻatulagaina taimi (AUC).

Tufatufaina. I le glimepiride, o le tufatufaina atu o le voluma (e tusa ma le 8,8 lita) e tutusa ma lena i le albumin, o se maualuga maualuga o polotini (> 99%) ma sina kilia (tusa o le 48 ml / min).

Metabolism ma le faʻamamaina. O le afa-soifua o le serum e tusa ma le 5-8 itula. Ina ua uma se tasi o fua o le glimepiride ma le igoa o le radioactive, o le radioactivity na aliali mai i le urine (58%) ma feces (35%). E leʻi faʻaalia le eletise gaosi i le urine. E lua ni metabolites ua iloa i urine ma feces: o le hydroxy derivative ma le carboxypochidne glimepiride. Ina ua maeʻa le aveina o le glimepiride, o le afa o le ola mulimuli o nei metabolites na 3-6 itula ma le 5-6 itula, i le faasologa. Pe a faʻatusatusaina se tasi taimi i totonu o le aso ma le tasi ma faʻaalia pea feeseeseaiga taua e leʻi faʻaalia, ma o le tagata lava ia o fesuiaiga e le tele tele. E leai se taua tele na matauina. O se fale talimalo e talitutusa tutusa o loo mataituina i alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata gasegase o talavou ma gasegase e sili atu i le 65 tausaga.

Gaosiga

Gaosiga i le tele:

Le nofoaga. X-17 / X-18, O.I.D.Ts., Mahatma Gandhi Udiog Nagar, Dubhel, Daman 396210, Initia.

"O le tele o mea" gaosiga, faʻauluina mulimuli, faʻasologa o gaosiga:

A.Mininini Manufacturing Logistics & Services S.r.l.

Le nofoaga. Via Campo di Pile 67100 L'Aquila (AK), Italia.

A. Manarini Manufacturing Logistics & Services S.r.l.

Le nofoaga. Via Sete Santi 3, 50131 Florence (FI), Italia.

Faʻamatalaina le Ala

Ole ala tele e iai le tele o aafiaga, e afaina i le Colorado, codling moths, paʻepaʻe, laʻau, leafworms, aphids, throats, thrips, whiteflies, sovils, ticks ma le tele o isi iniseti e afaina ai togalaau eseese ma togalaau aina. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona vaevaeina i togafitiga o laau i totonu, togalaau faʻatoʻaga.

Mo totonu o laau

O le togafitiga o fugalaau i totonu ma le teuteuina o togavao i totonu o fale e lelei ona faatinoina i le faʻaaogaina o Alatara. Ae o le gaioiga e manaʻomia ai puipuiga faʻapitoa, talu ai o le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i totonu o se nofoaga puipuia faʻatasi ai ma le faʻatapulaʻaina o le ea.

O le faagasologa o laau i totonu ile Alataria ua faia mo:

  • Aveesea aphids, thrips, moths ma isi iniseti o loʻo fafaga i fugalaau ma vao,
  • E faʻafefe ai iniseti e 'ai faʻamalosi teuteu o loʻo ola i totonu,
  • Le puipuia o foliga vaaia o le malulu-toto ma le aofia ai lo latou toe foi mai.

Mo laau toto

I togavao ma togalaau faisua, o le ala e faʻaaogaina e toetoe o vaitau uma e lua o le fai togalaau, ona o ia mea, o ia faafitauli ma fugalaau, fualaau faisua ma fualaau aina ma pupu laau e foia:

  • Faaaoga se mea faigaluega mo le vave faʻaumatia o le fala o le potato Colorado,
  • Ina ia tafiesea laau o moa ma moli vao,
  • Le vaʻaia o foliga vaaia ma tau faasaga i tagata masani, faʻamatalaga faapitoa ma fualaau aina,
  • Fasiotiina o iniseti e afaina ai fualaau aina ma fualaau, e pei o suvils,
  • E faʻamamatia faʻamaʻi faʻamaʻi fua o fualaau faisua, i le foliga o se tamaʻi vaʻa, fugalaʻau, mūmū, moli ma lau laʻau,
  • Le faʻamautinoa o le puipuiga o le faʻaalia poʻo le toe faafoiina o iniseti uma ua lisiina ma le tele o isi.

Taumafa fua

Faʻalagolago i le a le galuega e faʻatulagaina pe a faʻaaogaina se iniseti, o le fua o lona taumafaina i le taimi o le pulupuluina o le a suia.

O le faʻaaogaina o tulaga faʻatautaia mo le gaosiga o fualaau faʻatoʻaga eseese:

  • Ina ia feteʻenaʻi ma le Colorado, o le faapaofia ma isi iniseti o loʻo fafagaina fualaʻau fualaau aina, o le 5 ml ampoule e faʻafefeteina i le 4 lita o le vai. O le fufuluina o meaʻai e fai i le taimi o fugālaʻau, faʻatasi ai ma se fua faatatau o le faʻaaogaina o le 4 lita o le pipi na mauaina mo le 100m2.
  • Mo sauāga o le aisa, e lua togafitiga ua uma ona faia i le tali tutusa e pei o Colorado.
  • O le faʻaumatia o le aʻa ma le laupepa e aofia ai le gaioiga faʻatasi ma le tasi masusu o le vailaʻau, faʻamaʻi i le 10 lita o le vai.Lafoa 5 lita i le taimi o le fuga o le laau.
  • Ina ia faʻaumatia aphids, 5 ml o le vailaau faʻasaina ua faʻasese i le 5 lita o vai. E tatau ona faia le faagasologa i le vaitau o le tuputupu ae i le fua faatatau o le 1 lita i le ogalaau.
  • Puipuiga ma le togafitiga o fugalaau teuteu ma laau afu ua faia i se vaifofo i le fua faatatau o le 10 lita o le suavai i le tasi fagu. Tasi le vao e le silia le 5 lita o le apa i le 100 sq.m. totoina le eria.

Faʻatau togafitiga

Afai e saunia le vaifofo mo le laau, ona latou agaʻi atu ai lea i sauāga malulu.

Faatonuga mo le totoina o laau ma le Ala:

  • Maitau ma le faaeteete le tikeri o le totoina o fualaau faasaina, o laulaau o le laau e togafitia e faaaoga ai se fana fana,
  • O le fufuluina o meaai e faia i aso malogo ma pe a uma ona faʻaulu,
  • E tatau ona amanaʻia le taʻiala a le matagi, talu ai e le tatau ona faʻasalalau le vailaʻau i tua o laau,
  • I luga o le auala e le tatau ona vevela nai lo le 25 tikeri (pe maualalo lalo ifo o le 12 tikeri), ona o le le tausia o le puleaina o le vevela ei ai sona aafiaga leaga i le umi o le gaioiga o gaioiga galue.

Sauniuniga saogalemu

I le taimi o le pulumuina o se tagata e tatau ona i ai se suti paʻu faatasi ma lima lima uumi. O foliga e tatau ona i ai se masini poo se manava, ma matagi, talu ai o le faʻafesoʻotaʻi o se mea oona e iai mucous membranes poʻo mata e mafai ona tuʻuina ai moli mu.

Afai e maua e le Fata le paʻu poʻo le mucous membranes, poʻo mata - e tatau ona fufulu vave nei vaega i le tele o vai mafanafana.

O fea e faʻatau ai ma pe fia foi le fualaau faasaina?

Faʻatau le alaga e le faigata, tau fesili e uiga i le mauaina o fualaau faasaina i soo se faleoloa faapitoa. E le gata i lea, o le tau o le oloa e tele lava le faatemokarasi, aua o se fagu ma le 25ml e tatau ona e le sili atu i le 70-80 rubles.

Pe mafai foi ona e mauaina le fualaau faasaina i luga ole Initaneti. O se numera tele o nofoaga e maua ai avanoa e le gata ina faʻatonuina le fualaau faasaina i le fale, ae ia maua ai foi fautuaga i lona faʻaaogaina. O le tau i totonu o le fesootaiga e ese mai le 40 i le 70 rubles mo le 25 ml o Ala.

Faʻataʻitaʻiga

O le mea aoga o le glimepiride - o se vailaʻau faʻamalolo oona e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Glimepiride e faʻaolaina ai le faʻasaʻoina o le inisalini e ala i sē β-gaʻo. O lenei aafiaga e fesootaʻi ma se faʻaopoopoga o tali o sifi β i le faʻaoʻoina o le kulukose. Glimepiride ua maeʻa le bioavailability pe a uma le faʻafofoga tautala. O le taumafaina e le afaina tele ai le fuaina o le vailaau faasaina, e na o sina faaitiitiga laitiiti i le tikeri o le inu. O le maualuga o le faʻamaualuga o le vailaau faʻasaina i le siama ua tusia i le 2.5 itula pe a uma le faʻafofoga tautala. O se sootaga vavalalata i le va o le fua o le glimepiride ma lona maualuga maualuga i le toto toto e matauina. Glimepiride ei ai sina tufatufaina (pe tusa o le 8,8 L), e tutusa ma albumin, maualuga maualuga o le fusifusia i palatini masini (sili atu i le 99%) ma le maualalo (48ml / min).

O le afa-soifua o le satum ave avega 5-8 itula. Faatasi ai ma se pulega e tasi o le glimepiride ma le igoa o le leitio, o le leitio o le urine (58%) ma feces (35%) na faamaumauina. O le mea e le suia le gaioiga i le urine e lei fuafuaina. Aʻo faʻatusatusa le tele o tui, e le o suia tele le pharmacokinetics o le fualaau faasaina, ma o le eseesega o fesuiaiga e le eseese tele. E le o matauina foi le taua. I alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata talavou ma matutua (sili atu ma le 65 tausaga), o loo iai foi se tasi o vailaau mo togafitiga faafomaʻi. O se uiga o le faaititia o le gasegase o le glimepiride i le toto toto na matauina i tagata taitoatasi ei ai le tulaga maualalo o le creatinine, lea e mafai ona fesootai ma le vave aveeseina o le mea galue (ona o le maualalo o le fusifusia i masini plasma). O le faateleina o le faatuputupulaia o fualaau faasaina i lenei vaega o tagata gasegase e foliga mai e le tupu.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le pulega tutusa o le fualaau faasaina o le fata ma isi vailaʻau, o le faavaivaia po o le le manaomia o le faateleina o mea e faaaoga i le hypoglycemic e mafai ona matauina. Glimepiride e faʻaaogaina i le cytochrome P450 2C9. E faʻamaonia o le faʻaaogaina o faʻaaogā (faʻataʻitaʻiga, rifampicin) ma le cytochrome P450 2C9 inhibitors (fluconazole) e aafia ai le metabolism o le glimepiride.
O se faʻaopoopoga o mea faʻaleagaina o le vailaʻau oona e matauina pe a faʻaaogaina i le taimi lava lea e tasi ma le phenylbutazone, azapropazone, oxyphenbutazone, sulfinpyrazone, vailaʻau o antidiabetic, insulin, sulfanilamides ma gaioiga umi, tetracyclines, salicylates ma le PASA, vailaau faʻamalosi, fualaau faʻasaina ma fualaau faʻamaʻi , chloramphenicol, probenicide, faʻamatalaga faʻamaonia, miconazole, fenflura mines, pentoxifylline (os i luga o gaʻo maualuga), fibrates, tritokvalin, inhibitors ACE, fluoxetine, allopurinol, sympatholytic, cyclophosphamide, trophosphamide, ifosfamide, fluconazole.

O le faaitiitia o mea tau hypoglycemous o le fualaau oona ua matauina pe a faaaogaina i le taimi lava e tasi ma estrogens ma fualaau oona, saluretics, thiezide diuretics, sooupu e faaosofia ai le gaioiga o le thyroid gland, GCS, phenothiazine ma le chlorpromazine, epinephrine ma sympathomimetics, acidic nicotinic ma ona fua, laxatives , finitoin, diazoxide, glucagon, barbiturates, rifampicin, acetazolamide.
O le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻi ma le H2-responsive blockers, reserpine ma le clonidine e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia ai mea faʻaleagaina o le fualaau oona. I lalo o le faatosinaga a le faʻalogona alofa e pei o reserpine, guanethidine, clonidine, ma bβ-adrenergic blockers, o le aʻafiaga o le faʻamaonia o tulafono faatonutonu o le faʻaitiitia o le kulukose atonu e faʻavaivaia pe leai foi. Glimepiride e faʻavaivaia pe faʻaleleia ai aʻafiaga o faʻamatalaga o le coumarin.

Tuua Lau Faamatalaga