Pe mafai ona ou faatauina le inisalini e aunoa ma ni tusi talavai

O le faʻatauina o se vailaʻau e faigofie lava. Afai o se fualaau o le hormone e manaʻomia vave, ma o le maʻisuka ua alu ese mai le inisalini, i mataupu faʻafuaseʻi e mafai ona faʻatau i se fale talavai e tagofia ai le faʻatagaina lelei o le faʻatagaina o le vailaʻau. E sili atu le valaʻau i itu uma e sili ona lata ane o le faʻatau atu muamua ma saili pe o lenei oloa o loʻo faʻatau atu, talu ai e le o faʻatau atu faʻatau atu oloa faapena.

E mafai ona e faʻatau le fualaau faasaina mo le saʻo pe afai e te alu i lau fomaʻi endocrinologist ma tusi se faʻamatalaga. O vailaʻau faʻapitoa e tuʻuina atu e le tulafono i tagatanuʻu o le Rusia, Malo ma tagata ese mai se pemita ulufale. O i latou na maua i le maʻisuka faʻalagolago i le maʻisuka. O le tuʻuina atu o nei faʻamanuiaga e faʻatulafonoina e le tulafono feterale i le fesoasoani a le malo 178-FZ ma le Faaiuga a le Malo No. 890.

E i ai le aia tatau e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga mo le faatauina fua o le inisalini e se endocrinologist poʻo se fomai, o loʻo i luga o le lisi o tagata o loʻo tuʻuina atu fualaau faʻamaonia. O lenei resitala ua faia e le pulega o le soifua maloloina o le atunuu.

O sea fua e le mafai ona maua i luga o le Initaneti, o lea e tatau ai ona e mataituina le vave mauaina o le pepa pe a oʻo mai le inisalini. O le maʻisuka e tatau ona asiasi atu i se fomaʻi, pe a uma ona suʻeina ma faʻamaonia le togafitiga o togafitiga, o se tasi o vailaʻau e faʻamaonia, lea e mafai ona maua e le tagata gasegase e aunoa ma se totogi.

Ina ia faatonuina se taotoga, e tatau i le tagata gasegase ona i ai ni numera o pepa faʻatasi ma ia:

  • Ua tuʻuina atu se pepa faʻatumu i le nofoaga o le resitalaina o le maʻisuka, o lea e manaʻomia ai se tusifolau. E taua le mafaufau pe afai e le ola se tagata i le nofoaga o le resitalaina, e tatau ona e filifilia muamua se fomaʻi ma faʻapipiʻi atu i le ofisa ua filifilia ma se pepa. E mafai ona e suia le falemaʻi e sili atu nai lo le tasi i le tausaga.
  • A asiasi i le falemai e tatau ona i ai i lima o se inisiua inisiua ma se inisiua inisiua taitoatasi (SNILS).
  • E le gata i lea, o se tusi faamaonia o le le atoatoa po o isi pepa aloaia e faʻamaonia ai le aia i faamanuiaga e tatau ona tuʻuina atu.
  • E manaʻomia foi le tuʻuina atu o se tusi faamaonia mai le Pension Tau Tupe e faʻamaonia ai le leai o se teena le mauaina o auaunaga faʻaagafesootai.

O nei pepa e manaʻomia ina ia faʻatumu uma atigipusa o le suʻaiga sili ona lelei ma le faʻamaoniga tonu o fuainumera.

O fea e maua ai le inisalini mo le saolotoga

O se fale talavai lea ua sainia ai e se fomaʻi se maliega e iai le aiā tatau e tuʻuina atu ai fualaau faasaina mo le saolotoga. E masani lava, e tuʻuina atu e le fomaʻi ni nai faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu ai le maʻisuka i fualaau e sili ona lelei.

O le vailaau faʻasologa e aoga mo le faatauina fua o le hormone mo le lua i le fa vaiaso, o le taimi tonu e mafai ona maua i le fua. E le gata o le tagata maʻi e maua le aia tatau e maua ai le inisalini, ae faʻapea foʻi ona aiga i luga o le tuʻuina atu o le fomaʻi.

Atonu o le a le maua e le fale talavai se vailaau faʻasaʻo, i lenei tulaga, e tatau ona e faʻaogaina le faʻataʻitaʻiga lea.

  1. Muamua lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le tagata faʻamalosi ile falemaʻi ile tagata e lesitala se pepa faʻa-fomaʻi e faʻamaonia ai le aia tatau e maua ai vailaʻau faʻapitoa i se api talaaga faapitoa.
  2. Ma le isi, e tusa ai ma le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻe Faʻaagafesoʻotaʻi o Rusia, e tatau ona tuʻuina atu se vailaʻau faʻamaʻi i le tagata maʻi mo le silia ma le sefulu aso. Afai e le mafai ona maua se mafuaʻaga lelei, e tatau i le fale talavai ona taʻu atu ia te oe pe faapefea ona faʻaauau le maʻisuka.
  3. Afai o le falemaʻi e foliga mai e tuʻuina atu ile inisalini e ala i faʻasalaga, e tatau ona e aumaia lenei faafitauli i le fomaʻi. E le gata i lea, latou te faatoʻaina se faitioga i le TFOMS poʻo le QS - o nei faalapotopotoga e nafa ma le matauina o aia tatau a tagata gasegase i le inisiua o inisiua lautele.

Afai e leiloa lau fomu, e tatau foi ona e faafesootaʻi se fomaʻi, o le a ia tusia se faʻasalaga fou ma lipotia le leiloa i le fale talavai lea ua maeʻa ai le konekarate.

O lenei mea o le a le mafai ai e tagata e le faatagaina ona faʻaaogaina le pepa faʻamolemole.

Afai e le faia e le fomai se taotoga

Ae e te leʻi faia se faasea i pulega maualuga, e tatau ona e malamalama e le o fomaʻi uma le aiā tatau e tuʻuina atu se faʻasalalauga. O le mea lea, e aoga le faʻamalamalama muamua poʻo ai e iai le pule e tuʻuina atu ai le pepa.

O se lisi o nei fomaʻi e mafai ona maua tuusao i le falemaʻi, e tatau ona tuʻuina atu i le maʻi pe a talosaga. O nei faʻamatalaga e lautele ma e masani lava ona maua, o le mea lea e masani lava ona tuʻuina i papa komiti.

Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, e leʻi tusia e le fomaʻi se fomaʻi mo se togafitiga e le faʻaaogaina mo le maʻisuka, e ui i le siama, e tatau ona e lafoina se faasea i le fomaʻi fomai o le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, i lenei taimi, ua foia le feeseeseaiga, o le maʻi ma le pule e sau i se maliliega autasi.

O a mea latou te faia

E mafai ona e maua auala nei:

  • faʻaaogaina togafitiga faʻapitoa mo le inisalini porcine mama,
  • i le taimi o le tali, lea e aofia ai le gasegase o le fefete poʻo Escherichia coli, e coli bacteria.

Ole inisalini ole biphasic. E faʻamaʻa muamua, ona faʻapipiʻiina lea i le fausaga faʻasolosolo. O le tuufaatasiga o lenei vailaau e le ese tele mai le insulin lemoni mama e le o synthesized. O nisi o faʻamausali, faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o siama ua faʻaopopoina i le tino.

O le auala autu o le faʻamalolo o se vailaʻau tui. 1 ml e mafai ona aofia ai le 40 poo le 100 iunite o le inisalini.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O lenei vaifofo e fesootaʻi ma insulin. O se tui faapitoa o le inisalini-taligalu e faʻapipiʻi i luga o paʻu o le tele o siama, lea e aliali mai pe a maeʻa fegalegaleaiga faʻatasi ma le pito o le membrane. O le faʻasologa o le cycloxygenase i totonu o le ate ma le tino o fausaga ua faateleina.

Pe a faʻaaogaina, o le a faʻaauau ona tupu mea leaga nei:

  • faʻamaʻi faʻafuaseʻi: urticaria, Quincke's edema,
  • ogaoga le manava, paʻu faafuasei i le mamafa,
  • hypoglycemia: faʻateleina le salu, palloruli o le paʻu, mataʻutia ma le le mautonu, fiaai pea, faʻalauteleina o palpitations, tigā, migraine, faʻavalea tele ma le vaivai, mafaufau le lelei ma tautala, maso maso o mata,
  • hypoglycemic coma,
  • hyperglycemia ma acidosis: faʻaauau pea le gutu, o le paʻu o le manava, le mumu o le paʻu o foliga,
  • mafaufau le lelei
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • suamalie ma le fulafula i le nofoaga na faia ai le vailaʻau,
  • foliga vaaia o le fulafula o foliga ma vae, o le solia o le faafesagai.

O se fofo o le synthesized insulin e matua faasaina le tuufaatasi ma isi fofo tui. O le autu o le hypoglycemic e faʻapupulaina pe a faʻaoga faatasi ma nisi o sulfonamides, inhibitors MAO, ma le anabolic steroids. Androgens, tetracyclines, bromocriptine, ethanol, pyridoxine ma nisi o beta-blockers e faʻaleleia atili ai le aoga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Auala e ave ai le inisalini o le tagata

O le metotia ma le auala o le pulega tuusaʻo e faʻamoemoeina i luga o le faavae o le avefaʻatasiga o le toto toto, ona sosoo ai lea ma le 2 itula i le maeʻa ai o se taumafataga. E le gata i lea, o le taliaina e faalagolago i le malosi o le atinaʻe o glucosuria.

O le tele o taimi, pulega faʻapitoa. Fai i le 15 minute ao lei faia le taumafataga autu. I le tulaga o le maʻi ketoacidosis ma le maʻisuka, o le inisalini o le inisalini e tui i le vaalele, i taimi uma pe soʻo le muso, ao lei faia se taotoga.

E fautuaina e faʻatino le vailaʻau pe tusa o le 3 taimi i le aso. Ina ia aloese mai le lipodystrophy mataga, e le mafai ona e togiina fualaau faasaina i le nofoaga e tasi. Ona le matauina ai lea o le gaʻo o le gaʻo gaʻo.

O le averesi o le matua o aso taitasi e 40 iunite, ma mo tamaiti e 8 iunite. O le masani o le pulega e 3 taimi i le aso. Afai ei ai se manaʻoga faapena, ona e maua lea o le inisalini i le 5 taimi.

Faatonuga faapitoa

Ae e te leʻi aoina saʻo le fofo mai le fagu, e tatau lava ona e siakiina mo le manino. Afai e aliali mai se afaina, e le tatau ona ave sea vailaau.

Ole fomaʻi o le inisalini e faʻafetaui mo ituaiga faʻamaʻi:

  • faʻamaʻi pipisi
  • le lelei o le vevela,
  • Addison's disease
  • tulaga faʻapitoa,
  • maʻisuka i tagata matutua.

E masani lava, o faʻamatalaga o le maʻi o le hypoglycemia. O nei mea uma e mafai ona mafua mai i le maualuga, o le malosi o le inisalini o le mea na tupu i tagata, fia ai, ma le manava, vomiting ma isi faailoga o le inisua. O le hypoglycemia mama e mafai ona taofi i le suʻeina o suka.

Afai e maua ni nai faʻailoga o le hypoglycemia, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se tagata poto faapitoa. I tulaga maʻaleʻale, e mafai ona fesoasoani le fetuutuunaiga o fua. I tulaga sili atu ona ogaoga, e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea e le masani ai, o le faʻamaʻi atoa o se vailaau poʻo le fesuiaiga o togafitiga e manaʻomia.

E tatau ona manatuaina, i le eria o le pulega tuusaʻo, e mafai ona aliali mai i lalo o le oona o le gaʻo. Ae e mafai ona aloese mai lenei mea e ala i le suia o le nofoaga mo inisiua.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le puleaina o le suka i le tino o se fafine maʻitaga e taua. I le tolu masina muamua, o le manaomia mo le inisalini mama e faaitiitia sinamu, ma i le faaiuga o le taimi ua faateleina.

I le taimi o le susu, atonu e manaʻomia e se fafine le faʻaleleia o le inisalini ma se meaʻai faapitoa.

Faʻasalaga

O faʻasologa o faʻamaoniga e mafai ona tupu soo:

  • hypoglycemia - vaivaiga, vevela tele, pallor o le paʻu, paʻu o le tino, laulaufaiva fefe, fiaai,
  • hypoglycemic coma ma le maʻi faʻamaʻi.

O le togafitiga e tele lava le faailoga. O le hypoglycemia mama e mafai ona pasia pe a uma ona faʻaaogaina le suka poʻo le 'oloa gaʻo.

O le glucagon mama ua tuiina e taofi ai faailoga o le faʻalavelave tele. I le faʻafuaseʻi o le faʻafuaseʻi o le atinaʻe o le coma, e oʻo atu i le 100 ml o se vaifofo o le derosolo o le a faʻapipiʻi le palau seia oʻo mai le maʻi maʻi ma le maʻi.

O loʻo maʻi le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti. Soifua Maloloina Tamaʻitaʻi

e leai ni upu :( folau :( i le taimi nei e leai se mea e faaulufale mai, pulmikrot, oi ai a tatou mea e le galue (o lo o tatou talanoa e uiga i fualaau faasaina), ae tatou .. matou te lagolago i le gaosiga fale, ma e le popole i le soifua maloloina. e pei o se fasi uʻamea :( e ui lava o le a se eseesega e faia pe a ou le maua ni iloiloga lelei :( 11 tausaga na maua togafitiga masani *** Faʻaliliuina le autu mai le fono "SP: faʻasalaga"

O faamatalaga na sau mai le uso o loʻu tina - ananafi sa i ai o ia i se falemaʻi taugofie, ma tu i laina mo le tusa o le afa itula. O loʻo i ai se vaega o Penisione ma kilomita kilomita, faʻamalu mea uma. O le aso, sa ou i ai i le fale talimalo masani, taumafai e faatau. O le faapaleʻaleʻa mo le faʻamaʻaina o le vilia mulimuli lea, ia. Mulimuli ane na ou alu i se fale talavai e sili atu ona taugata, faatauina se isi vailaau, faapea foi le fagu mulimuli. O lea ua ia valaau i lona tina e lapatai ia te ia, fai mai o ia na matua ofo lava ananafi ina ua ia vaaia le laina i le faleoloa falemaʻi, mo le tasi pe toalua tagata iina. O lea la pe a fai e iai.

Faamolemole tusi mai ia te aʻu tulaga faatonuina o inisalini mo tamaiti. Ma o se suʻesuʻega toto mo le inisalini e maua ai le maʻisuka latito?

tagata faʻataʻitaʻiga e le faʻafefe faamolemole. i vailaau, mea uma lava "i lana vaega," ma o se tagata e atoa. O tina o isi tamaiti e sili atu nai lo le fomai. Tulaga: o loʻo maʻi loʻu tina, 72 tausaga, faʻaleagaina ia Novema. Mo soʻo se taumafataga. Ua ou leiloloa le 30 pauna. Ua uma ona ou aina na o le tasi le pogo i le taimi. Sa i ai le maʻisuka faʻalagolago i le insulin. O lenei ua faalēaogāina le inisalini. i le falemaʻi ma toe leai foi se tali pe o le a lea ma pe faʻapefea ona taofi lenei vili. O a nisi o manatu?

O le kamupani vailaau faafomai Lilly na faasilasilaina le faalauiloaina o se poloketi fou mo tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga I - faatasi ai ma Disney, o le tusi aoga "Coco ma Goofy's Happy Birthday" na fatuina. O le tusi o loʻo taʻu mai ai mea tutupu o le manuki Coco, o loʻo i ai le ituaiga o maʻisuka. O tamaiti e sili atu ona latou malamalama i faamatalaga i se auala malie, faatasi ai ma le auai o tagata fai tala, faatasi ai ma le fesoasoani o le lanuina mai o meafaitino, o le tusi o le a faatagaina ai i tatou e talanoa e uiga i se maʻi faigata i se avanoa e maua ai.

. Toronto na mauaina le inisalini, lea i totonu o se taifau na maua i le maʻisuka na faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faamai, ma i le 1922 na muamua amata ona maua e le tagata muamua maʻi i le maʻisuka inisiua inisalini. I le 1960, na faavaeina ai le fausaga o vailaʻau o le inisalini o le tagata. I le 1976, na tuufaatasia ai le inisalini o le tagata mai le inisalini puaʻa, ma i le 1979 na faia ai se inisinia atoa o le inisinia o le inisalini o le tagata.

O loʻo iai a matou maʻi faʻamaʻi. Ua maeʻa nei 6 tausaga talu ai. Ona taʻu mai lea e fomai ia i matou o loo faaauau le faamaʻi. Sa faaopoopo i ai le malamalama. Ona maua ai lea o le hemochromatosis (o oloa uʻamea e le mafai ona), ua tulai nei le suka. Ou te leʻi iloa poʻo le a le mea e fafagaina ai - e le faatagaina le falaoamata, O fualaau uma ua le mafai nei, e le faatagaina meaʻai, e tele le uʻamea i fua, ma e le faatagaina foi. Ua ou popole! Tama teine, pele, tali atu, oi latou o loʻo i ai se mea talitutusa. E le o taumafa le tamaititi i mea latou te maua. Ae ou te le iloa pe faʻapefea ona faʻapipiʻi.

O lau lisi e ogaoga, e saʻo.

Ou te fautuaina foi Elina e faitau, e tele faamatalaga ma mea aoga. Ma e na o le pi lava e sau i le mafaufau - ae ou te le o mautinoa e uiga i ituaiga uma o uʻamea.

Afai ei ai se masalosaloga o le maʻisuka, ona taua lea ona e iloa po o le a le ituaiga o le 1st poʻo le 2. O le lona lua e sili atu ona faigofie i se taumafataga.

O le maʻi suka ma le maʻitaga. Faamai i le taimi o le maitaga

. Aʻo lei faʻaaogaina le inisalini e avea o se vailaʻau, o le fanauina o pepe i fafine e maua i le maʻisuka e seasea lava. O le maʻitaga na tupu i na o le 5% o fafine ma lamatia ai o latou ola, na oʻo i le 60% le tino maliu o le tamaititi o le fetus. O togafitiga insulin na mafai ai le tele o fafine o loʻo maua i le maʻisuka ia maua ni a latou fanau. E ui o le intrauterine fetal mortality e mafai foi ma togafitiga ma le puleaina o le maitaga, o lona ono mafai e sili ona poto.

Na o le tolu aso talu ai, na ou iloa ai ua ou maʻitaga ma filifili e vaai i faʻamatalaga e uiga i le maʻisuka ma le maitaga i luga o le Initaneti, na ou mauaina lenei sootaga - lelei, na o le pau lava le mea ou te manaʻo i fomaʻi e musuia le manaʻoga ma faʻamatalaga le lelei ae tatau ona maua iinei. I le tagata lava ia, e leai se numera toaitiiti o tagata e masani i le siama o le maʻisuka, ma o le afa o latou ua uma ona fananau mai, ma e tatau ona ou fai atu na lelei mea uma - ma le mataituina lelei, masani, maloloina lelei tamaiti, e ui lava i lo tatou taimi o le manatu o tamaiti soifua maloloina e matua le mautonu lava.

. O lona mafuaaga o le faaitiitia o le lagona o sela i lo latou lava inisalini (faʻamalosia o le inisalini), lea e fesoʻotaʻi ma se maualuga o mea e tutupu i gaʻo o le maʻitaga i totonu o le toto. A maeʻa le fānauga, o le maualuga o le suka o le toto e masani lava ona toe foʻi i le masani. Ae peitai, o le avanoa e atiaʻe ai le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 i le taimi o le maitaga e le mafai ona taofia. Faʻamatalaga o nei faʻamaʻi e faʻatino pe a uma le fanau. Aʻo suʻesuʻeina faʻamatalaga na maua mai ona o le tele o suʻesuʻega, na oʻo mai fomaʻi e sili atu ma le 5.

. E tatau i le tina faʻamoemoe ona maua le inisalini - peitaʻi, e sili atu pe afai e tupu lenei mea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi: ua iloa e manaʻomia nisi vailaʻau o fualaau faasaina i laʻasaga eseese ole maitaga. I le auala, o le mea tonu lava mo lenei mafuaaga, o le taimi lava e maʻitaga ai se fafine o loʻo manaʻomia ai togafitiga faifai pea, e manaʻomia ona ia vaʻai i se fomaʻi: atonu, aʻo faʻatali le pepe, o le a fautuaina e le fomaʻi se isi fualaau. Tulaga masani: pe ou te inu se pulu? Ae faʻapefea pe a maʻi le tina faʻamoemoe ma filifili ia faʻalelei.

Marina e uiga i le West syndrome - West syndrome o loʻo i ai se fofo

Marina, ina ua e faitau e uiga i lau "bouquet", sa ou sailia le Initaneti mo faamatalaga e uiga i le West syndrome. Na ou mauaina ma vaai i ni tulaga lelei ma ni tala mai atunuu ese. O le mea moni, e le o aʻu o se tagata tomai faapitoa, ae o le manatu o lenei "maʻi" ua na o se faʻaaliga tutusa o eseesega faʻapitoa poʻo le mauaina (e fai ma faʻataʻitaʻiga, ona o tui) o le faʻafitauli ole gasegase, o lona uiga, e le o le tulaga faʻaleagaina lea e manaʻomia ona togafitia lelei, ae o lona mafuaaga . Sei o tatou mafaufau lelei - pe a fai e atiaʻe le pepe e masani lava e oʻo i le 9 masina, ona.

(malformations o le faiʻai, liprous sclerosis, percepatal encephalopathy, thesaurismosis, etc.) ma foliga cryptogenic. Faʻatasi ai ma se foliga faʻapitoa, o le atinaʻe o le mafaufau o tamaiti e masani lava ona pagatia mai le fanau mai, ma le cryptogenic, mai le taimi e amata ai

vaevaega, lea e masani lava e tutusa ma tutusa ma tutusa. Le tele o mea masani

pulumu spasms ("Salaam osofaiga") faʻatasi ai ma fusi o le ua, ogalaau, auupega, punou, aumaia ma siʻi vae. O osofaiga e pupuu, faʻapipiʻi i le faasologa, tele taimi

tulaʻi vave pe a maeʻa le fafaguina o tagata gasegase.

atinaʻe, masani o le tetrapramidal symptoms.

monotherapy poʻo faʻatasi ma ACTH. I tausaga talu ai, e tusa ai ma le tele o tusitala, o le faʻaaogaina o le vigabatrin i se fualaau o le 100 mg / kg / aso ua fautuaina. Vigabatrin o le vailaʻau o filifiliga maʻoti i le togafitiga o le SV ona o le sclerosis. At

o le leai o se aafiaga o le monotherapy, o AEDs autu ua tuufaatasia ma le lamotrigine,

carbamazepine poʻo benzodiazepines.

o le ola. I le aluga o taimi, ua suia le SV i le SLH (1/3 mataupu) poʻo le epilepsy multifocal.

O laʻu teine ​​na atiae masani e oo i le 2.5 masina. Ona i ai lea o le osofaiga muamua.

O le suʻesuʻega na faaalia ai na fanau mai o ia e le o mafatia mai i le IUI pei o le tele o tamaiti, ae na maʻi i se foliga laititi, na amata ona ia maua le encephalitis ma o lea na faateleina ai le suiga o le IUI, ae talu ai ona o le togafitiga e tau atu i le afe tala, latou te lei togafitia ai tamaiti ua maliliu i falemai. E i ai se mea e taua o le "lanu uliuli". Na amata ona latou togafitia togafitiga ina ua amata ona uu le ulu o le tama. Ona osooso ai lea o tagata uma, tuʻituʻi atu lenei vailaʻau, ma isi.

Ou te leʻi iloa le afa o lenei mea, ona o le fomaʻi na natia ia suega, ma isi. E moni, na latou misia le pepe ma e le o faʻamaoniaina vave lava le mea na fai. E tele naua mea sese, ma e ui lava e le o ou talavou, sa ou valea, ou te leʻi iloa se mea E ui lava i lea, atonu e le iloa e se tina nofofua o se tama soifua maloloina. O le taimi lea latou te uunaia ai tagata uma e amata ona fiafia ma suesue i tusitusiga.

I le lautele, faafetai mo le lagolago, e manaia le iloa o loʻo popole se tasi i le malaia o laʻu tama. E oo lava i le taimi nei ua ou tagi. Faafetai

Vailaʻau ma le susu o tina. O faʻamaʻi o le tina i le vaitau o le susu.

Mo le tele o tausaga i le taimi nei, ua ou mafatia i le maʻi o le maʻisuka, o loʻu tuiina o le inisalini lava ia. O lenei auala na o ia e le talafeagai ma tiga. E mafai ona ou suia le inisalini i fualaau?

. O mea na e aʻafia lelei e ala atu i le pupuni o le toto-faiʻai, e aʻafia lelei e ala i le puipui o le toto. O le mea moni lava, o fualaau oona e tatau ona tuʻuina i le mea muamua: phenobarbital, sodium barbital, sodium faʻamala ma isi mea e maua mai le acetarium. O latou lava na o le faatauina atu e tusa ai ma se fomaʻi faapitoa a le fomaʻi, ae o se vaega o le tele o sauniuniga tuʻufaʻatasiga lea e maualalo ai mea o loʻo i totonu o faʻasalalauga, ma o le mea lea e foliga mai e le afaina, ae le o le pepe.

. O vailaʻau faʻamaʻi o le oleandomycin phosphate ma lincomycin hydrochloride e le afaina ai le tamaititi. O le manava o le pepe I le mea mulimuli, o le pa puipui mulimuli o inumaga o le pepe lava ia. O nisi o mea e maua mai i le susu o le tina ua faʻamaʻiina e tamaiti. O le mafuaʻaga lea o le tele o sauniuniga faʻasalaga o se natura peptide. I le maʻisuka, o loʻo faʻaauau pea ona maua e le tina le inisalini, e ui lava o le mea moni e faʻasusu i le susu.

Swinsulin o se vaifofo malosi o le insulin tioata na maua mai le pancreas puaʻa. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i tagata gasegase e tetee atu ai i fualaau faasaina e maua mai le paluga o povi.

Monosuinsulin o se sauniuniga puupuu e aofia ai le inisalini porcine cristalline, lea e vave ona maualalo ai le suka. E faʻaaogaina mo le faʻamalosia o le inisalini, lipodystrophy, faʻamaʻi o le tino ma le lautele e mafua mai i le injections o isi inisalini sauniuniga. Monosuinsulin e faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe o le intramuscularly 15-20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, tasi i le tele o taimi i le aso.

O le gaioiga e tupu pe a uma le 15-20 minute, o le maualuga o le taunuʻuga e maua pe a uma le 2 itula, o le umi o le vailaʻau e le silia le 6 itula. I le tulaga o mea e afaina ai le tino, e faia se suega faigata (0.02-0.04 U) ao le i faaaogaina le monosuinsulin. I le lipodystrophy, o le fofo o loʻo faʻafoʻi faʻafuaseʻi i le tuaoi o se nofoaga maloloina ma afaina o gaʻo pipisi: i tamaiti, 2-4 vaega, i tagata matutua, 4-8 iunite mo le 30-40 aso.

O le taofiga o le inisalini zinc o le taofiga lea e aofia ai le susunuina o le inisalini zinc ma tioata tioata.

Faʻaleagaina o le inisalini o le inisalini o le faʻamalolo i le foliga o se paʻu o le paʻu i totonu o le faʻatoʻaga o le acetate ma se umi o le 10-12 itula ma sili atu le malosi i le taimi muamua o le 7 itula muamua.

O le taofiga o le inisalini sine tioata o le tuumamaina o le inisalini tioata i le peta, o se fualaau faasaina e umi atu i le 36 itula, o le maualuga e tupu i le 16-20 itula pe a uma le pulega.

O le taofiofia o le protamine-inisalini o se faʻamalolo lē tumau mai tioata o le inisalini i le faʻalavelave ma le protamine i le pusa phosphate.

Inisalini-lita-insulin - 10 ml fagu, tuufaatasiga: inisalini - 40 iunite, chloride sine - 0.08 mg, triprotamine - 0.8 ml, glucose - 40 mg, sodium phosphate - e tusa ma le 4 mg, tricresol - 3 mg

O le Globin-zinc-insulin o se fualaau umi faaumiumi, i le umi ole gaioiga e faia ai le ogatotonu i le va o fualaau masani ma le Triprotamine-zinc-insulin.

O le Protamine-zinc-inisalini o se faʻaaogaina lea o le lanu paʻepaʻe. O se vaega o le taofiga, pe a faatusatusa i fualaau faasaina masani, o se sosolo malie o le aafiaga ma se umi umi.

O le taofiofia o le insulin-insinusini o le tuumatiina lea o le inisalini tioata, protamine, zinc chloride ma sodium phosphate, o se fualaau o le faaumiumi o gaioiga.

Inisalini B - o le inisalini umi na faia ma le faʻaopoopoga o le aminoquinocarbamide hydrochloride.

Inisalini-umi le faʻamalologa - amorphous inisini inisini e fefiloi ma le zinc ma le inisalini pipi i le faʻalavelave ma le zinc (i le fua faatatau o le 3: 7). O le vailaau oona o se gaioiga faaumiumi, o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa ma i totonu o le intramuscularly ma le maʻisuka ma le ogaoga o le maʻisuka. O le faʻaitiitia o le suka e tupu i le 2-4 itula, e oʻo i le maualuga o le gaioiga i le 8-10 itula ma e 20-24 itula.

O meaʻai ma le aofaʻiga o injections i le aso e faʻapitoa, e faʻatatau i le aofaʻi o suka o loʻo faʻasolo i le urine i taimi eseese o le aso, le maualuga o le suka o le toto. E le faʻaaogaina le vailaʻau mo le maʻisuka ma le tulaga muamua. I le tulaga o se tulaga maualuga, o se tulaga o le hypoglycemic ma mea e afaina ai (urticaria, vevela, paʻu o le paʻu, Quarkke's edema) e mafai ona atiaʻe.

Inisalini-Semi le faʻamalologa - e aofia ai le inisinia aminphous inisalini i le maʻa ma le zinc. O fualaau faasaina o se gaioiga faaumiumi. Faʻaaogaina i le maʻisuka malosi o le agavaʻa ma le ogaoga o le maʻisuka, ma le hyperglycemia ma le glucosuria i le ao, e faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe faʻapipiʻi. O le tulaga e matauina pe a maeʻa le 1-1.5 itula, le maualuga o le gaoioiga - pe a maeʻa le 5-8 itula. O le umi o le fualaau faasaina e 10-12 itula.

Inisalini-pito umi le faʻamalolo - e aofia ai le insulin i totonu o le maʻa ma le zinc. Faʻaaoga i lalo o le vaʻaia ma le intramuscularly faʻatasi ma le maʻisuka malosi o le malosi ma le ogaoga o foliga, i le afa lona lua o le po ma i taeao po. O le faʻaititia o le suāuʻu e matauina pe a maʻea le 6-8 itula. Umi 30-36 itula.

Inisalini - Faatonuga mo le faʻaaogaina

E tele faʻamaʻi pipisi e faʻaalia ai togafitiga:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • maʻisuka acidosis,
  • ketoacidotic coma,
  • maʻisuka aʻo maitaga.

I le tulaga o se tulaga muamua i se maʻi, e tatau ona faʻamaʻi i le falemaʻi. Afai e le faʻaleleia le soifua maloloina, e faia le totogia. I isi tulaga uma lava, pe a leai ni aʻafiaga le lelei, faʻataʻitaʻi togafitiga faʻamalosi. O le vailaʻau ma le umi o togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi o loʻo i luga o le malosi o faʻamaʻi o le faʻamaʻi.

I nai tootoo (5-10 iunite), o le inisalini e faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le ate (hepatitis, uluaʻi amataga o le cirrhosis), mo le acidosis, vaivai, pa'ū o meaʻai, furunculosis, ma thyrotoxicosis.

I le neuropsychiatric practice, o le inisalini e faʻaaoga mo le ava malosi, ma mo le faʻaitiitia o le tino (i tui e mafua ai se tulaga o le hypoglycemic).

I le mafaufau, mo le insulinocomatosis togafitiga (i le togafitiga o nisi ituaiga o schizophrenia, o le fofo o le inisalini e faia i ni aofaiga taua, lea, faatasi ai ma le faasolosolo lemu o tui, mafua ai le faateia o le hypoglycemic).

I le dermatology, o le inisalini e faʻaaoga i le toxidemia o le maʻisuka, e fai ma vailaau e le mafaamatalaina mo le eczema, siama, urticaria, psoriasis, pyoderma masani ma le faʻafefete i le paʻu.

O le masani lava, o le inisalini e faʻapitoa ona faia i se mea faʻapitoa pe i totonu o le iniseti, e aunoa ma se faʻalavelave - naʻo mataupu sili ona ogaoga e maua ai le maʻi suka, o faʻatulagaga le tumau e faʻatinoina i se auala faʻafuaseʻi.

Injections o se aso i aso taitasi e faia i le 2-3 ituaso afa afa itula - o le itula ao leʻi oʻo i taumafataga, o le aʻafiaga o se tasi fualaau o le vailaʻau e amata i le 30-60 minute ma e 4-8 itula le umi.

Faatasi ai ma le puleaina o le inisalini, o le maualuga o le hypoglycemic effect e maua pe a maeʻa le 20-30 minute, toe foi le maualuga o le suka i le tulaga muamua pe a uma le 1-2 itula.

A o leʻi faʻatumu se tui o le suspenuina o sauniuniga o inisalini mo le faʻasili umi, e tatau ona lūlūina mea uma seʻia oʻo ina tuʻuina se faʻamalologa tuʻufaʻatasiga i totonu o le fagu.

I le tulaga o le maʻisuka, o le togafitiga e faia i le mataupu i le taimi e tasi, o le togafiti e faʻavae e fuafua i le ogaoga o le maʻi, maʻi o le maʻi ma le suka i totonu o le urine (e faʻavae i le 1 le iunite mo 5 g o suka uma na faʻasolo i le urine). E masani lava, o tui inisalini e mai le 10-40 iunite i le aso.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le fua o aso uma o le vailaʻau faʻataʻitaʻiina e mafai ona faʻatonuina i luga ole suʻega e mafai ona oʻo atu i le 100 PIECES ma sili atu, faatasi ai ma le faʻatonuina o pulega - e oo atu i le 50 PIECES i le aso.

I le maʻisuka toxiamia, o le inisalini e faʻataʻitaʻiina i ni gaʻo tele, o lona tau e faʻalagolago i le matuia o le faʻamaʻi pipisi.

Mo nisi faʻamaoniga, e masani ona faʻatulagaina ni tui laiti o le inisalini (6-10 iunite i le aso), masani (faʻatasi ai ma le faʻavavega lautele, faʻamaʻi o le ate) faʻatasi ma le mamafa o le kulukose.

Faʻataʻitaʻiga ma fautuaga a fale o tina.

Ae e te leʻi faia se faasea i pulega maualuga, e tatau ona e malamalama e le o fomaʻi uma le aiā tatau e tuʻuina atu se faʻasalalauga. O le mea lea, e aoga le faʻamalamalama muamua poʻo ai e iai le pule e tuʻuina atu ai le pepa.

O se lisi o nei fomaʻi e mafai ona maua tuusao i le falemaʻi, e tatau ona tuʻuina atu i le maʻi pe a talosaga. O nei faʻamatalaga e lautele ma e masani lava ona maua, o le mea lea e masani lava ona tuʻuina i papa komiti.

Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, e leʻi tusia e le fomaʻi se fomaʻi mo se togafitiga e le faʻaaogaina mo le maʻisuka, e ui i le siama, e tatau ona e lafoina se faasea i le fomaʻi fomai o le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, i lenei taimi, ua foia le feeseeseaiga, o le maʻi ma le pule e sau i se maliliega autasi.

  1. I le tulaga o le teenaina mai le pulega mo mafuaʻaga le talafeagai, ua faia se faasea e faasaga i tagata faigaluega uma oe na taofia le avanoa e maua ai vailaau sili ona lelei i le Federal Service for Supervision in the Field of Health. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le upega tafaʻilagi aloaia a Roszdravnadzor, lea e maua i le http://www.roszdravnadzor.ru.
  2. I le faʻaaogaina o manatu faaalia, e mafai ona e oʻo i le vaega o talosaga a tagatanuu, o loʻo i ai faʻamatalaga atoa i le auala e tatau ai ona tuʻuina atu se faitioga, o fea o ofisa faʻaitulagi ma le taimi latou te galulue ai. E mafai foi ona e mauaina se lisi o tino faatagaina e pulea ai gaoioiga a isi faʻalapotopotoga.
  3. Aʻo leʻi faʻatumu le tusi talosaga, e fautuaina le ataina o faʻamaumauga uma o loʻo maua e faʻamaonia ai le aia tatau e faʻaaoga ai penefiti e faʻaaoga ai le telefoni. O faila uma e lafoina i le pepa lava lea e tasi o le a lafoina ai le faasea. E taua tele le faʻamatalaina o le faʻamatalaga e pei ona mafai ai, faatasi ai ma faʻamatalaga patino.

Afai e le mafai ona faʻaaogaina se komepiuta, e tuʻuina atu se faasea e ala i le faʻaaogaina o le tusi resitalaina ile meli. O pepa e auina atu i le tuatusi: 109074, Moscow, Slavyanskaya Square, 4, itulau 1. E tusa ai ma lea, o le a umi se taimi e faatali ai, aua e umi se taimi e teu ai, talia, ma mafaufau i le tagata e fai ma sui. Mo feutagaiga, e mafai ona e faʻaogaina telefoni i Moscow:

  • 8 (499) 5780226
  • 8 (499) 5980224
  • 8 (495) 6984538

O le inisalini o se hormone taua i totonu o le tino o le tino e puleaina ai le suka toto. O le pancreas e nafa ma le gaosia o lenei hormone, i le tulaga o le solia o lenei okeni, o le inisalini e amata le lelei ona atiaʻe. O lenei mea e mafua ai le le atoatoa o le maʻisuka ma le atinaʻe o le maʻisuka.

O loʻo faʻamalosia le maʻisuka io latou olaga atoa e mataʻituina le maualuga o le kulukose o le toto, tausisia se togafitiga maloloina, faamalositino, ma puleaina insulin i aso uma pe a faatonuina e se fomaʻi. Afai o nei tulafono faigofie e le o mulimulitaʻia, e tele ni faʻafitauli e tupu, e matua faigata lava ona togafitia.

O le tele o tagata gasegase ma aiga o le maʻisuka e fiafia i le mauaina o le insulin i le leai pe leai foi. E mafai ona e maua le homone mo se totogifuapauina e aunoa ma se pepa, faʻapea foi ma le saolotoga, pe'ā uma ona tuʻuina atu se faʻamaoniga e faʻamaonia ai le saʻo o le vailaʻau. E ui i lea, e taua le malamalama pe a faʻatau se vailaau faʻamalomilo e aunoa ma se faʻasologa, o le a tuʻuina atu e se tagata ia lava se faʻalavelave, e mafai ona oʻo atu ai i ni tulaga mataʻutia ma e le mafai ona faʻafitia.

Tuua Lau Faamatalaga