E faapefea e le meli ona manino le cholesterol leaga?

O le maualuga maualuga o le cholesterol i totonu o le toto o se tagata e tupu ona o le le paleni o meaai, tumu i gaʻo manu, mea falai ma le suamalie, mamafa, ola le lelei.

E foliga mai o le a atili faʻaleagaina le tulaga e ala i le faʻaaogaina o le meli sili ona suamalie.

Ae ui i lea, i fomaʻi ma tagata e faia meaʻai, o loʻo i ai se manatu e ese mai ai le lelei o le meli ma i totonu o laasaga tatau e toe faʻafoisia ai le tino i lona tulaga muamua. Ae o le meli e talafeagai mo le maualuga o le cholesterol, pe pe na o le pau lava lea e faʻaaoga i le toto maloloina lelei?

Le tuufaatasiga ma meatotino o le oloa

O le meli fugalaau o se fugalaau fugalaau na aoina mai le sua o fugalaau, o se vaega na nutimomoia i le pusi anufe. O le aoga o le meli ua faʻamaonia e le gata i vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foi i suʻesuʻega faʻasolosolo masani. I le faaopoopo atu i lona tofo tulaga ese, i vailaau faafomai ua lauiloa le oloa ona o lona lautele o mea aoga ma vitamini aoga.

O le atoaga o mea aoga ma eletise malosi o le meli.

O le faavae o le oloa e:

O vaega taua ia e tatau ai mo le galue masani o se tino ola.

I le taimi lava e tasi, o le meli e le o iai ni gaʻo, o lona uiga, e leai lava se cholesterol i totonu ma, e tusa ai ma lea, o le oloa e le mafai ona aʻafia lona maualuga ile toto. Ae ui i lea, o vaega autu e aafia ai le tuufaatasiga o le toto ma le galuega o le cardiovascular system o:

    B vitamini . Niacin (niacin, vitamini B3) e aʻafia i le tele o gaioiga toe faʻafoʻi, faapea foi ma le lipid metabolism (aofia ai le gaʻo). Niacin e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le atherosclerosis, aua e faʻafaigofieina le maualuga o le lipoproteins toto, faʻaititia le aofaʻi o le cholesterol ma faʻapupula le maualuga o le HDL. E fesoasoani foi Niacin i le faalauteleina o toto toto, faaleleia atili le toto. O le isi vaega o le vailaʻau B i totonu o le meli o le oona o le pantothenic (vitamin B5). O le Pantothenic acid e faʻamaonia ai le faʻaleagaina o le gaʻo o gaʻo, gaʻo gaʻo ma le cholesterol, e faʻaolaina ai le gaosiga o hormones glucocorticoid, lea e avea ai ma vailaau lelei mo faʻamaʻi fatu fatu.

Le aʻafiaga o flavonoids i le cardiovascular system ma le tino atoa.

Flavonoids . O nei vailaʻau e le gaosia e le tino o le tagata, ae o loʻo iai i le tele o meaʻai i le meli. Flavonoids o vailaʻau faʻasaʻo lelei e puipuia ai le soifua matua matutua, ma atili ai ona ola ma faʻalauteleina le lumenia o nai capillaries.

  • Matagofie . O fualaau faʻamaʻi faʻaleaganuʻu e iai aʻafiaga faʻapitoa, antiseptic ma aʻafiaga-inflammatory. Faʻaauau le vave faʻaleleia o mea na faaleagaina, e aofia ai toto toto.
  • A maeʻa ona faʻafefiloi, ona ulu atu ai lea o le meli i totonu o le meaʻai, e afaina i puipui o le manava, ma o se taunuuga e vave ona ulu atu i le toto. E ui lava i le maualalo o mea o loʻo aoga ma vitamini, o le aafiaga e mafai ona matauina pe a mavae ni nai itula. O le maualuga o le togafitiga faʻamalosia e ausia pe a mavae ni nai aso, mulimuli ane o loʻo faʻaauau pea le agaigai.

    E mafai ona ou faʻaaoga le meli i le maualuga o le cholesterol?

    E le gata i le atamai o tagata, ae o suʻesuʻega faʻavae foi ua faʻamaonia ai e mafai pea ona faʻamaunuʻu le meli i le maualuga o le cholesterol i le toto, ma i le faʻaitiitia o le aogā e aoga tele ma ei ai le faʻamalositino (o le oloa o loʻo aofia ai foi i le taumafa o se taumafa faapitoa o le hypocholesterol). Ua uma ona matou faʻamatalaina le tele o aʻafiaga lelei o le faʻaaogaina o se oloa. Latou te tumau pea i le maualuga o le cholesterol.

    O le mea lautele, ona o le masani ona faʻaaogaina o le meli, i nai vaiaso mulimuli ane, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le atherogenic tele (faʻapipiʻi i luga o le vaa) vaega ninii o le cholesterol ma le faateleina o vaega laiti atherogenic i le 2-5%.

    Ae ui i lea, e taua le malamalama o le meli e na o le pau lea o vailaau e le mafai ona maua ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻamaopoopoina atoatoa le tuufaatasiga o le toto. O lenei meafaigaluega e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ai ma statins ma fibrates - fualaau faʻatau e fuafua e faʻaitiitia ai le gase cholesterol gaosiga.

    I le togafitiga o le atherosclerosis ma le meli, e tatau ona matua tausisia se taumafataga lea e faailoa ai le gaʻo faatagaina o le oloa, ma ia maitauina le fua o fuamasi e faaaoga ai le meli ma mulimuli i fautuaga a le fomai o le a sili ona saʻo le taʻuina o le masani o le oloa.

    A le o lea, o le a na o le leaga lava, aua o le oloa o loʻo i ai foi le aofaiga o le kulukose, fructose ma le sucrose.

    O a latou gaioiga o le a mafua ai le faateleina o le suka o le toto, maua ai le mamafa, faateleina le lamatiaga o le maʻisuka.

    Afai o loʻo e maʻi i le oloa o le beekeeping, e tatau ona vave faʻaaogaina.

    Totogi sili ona lelei

    E mafai ona e faʻaaogaina le meli i lona mamanu mamā. O suʻesuʻega e faʻaalia ai afai e te 'aina le 20 kalama o le meli i aso uma (pe tusa ma le 90% o le sipunipuni) 30 minute aʻo leʻi faia le taeao, i ni nai itula mulimuli ane, faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol ma le lipid metabolism.

    E tele isi faʻataʻitaʻiga talafeagai ma sili atu ona aoga e faʻaaoga ai le meli:

    1. Meli ma lemoni. O se sipuni sipuni o le nectar e tatau ona faʻafefeteina i totonu o se ipu (250 ml) o le vai mafanafana, ona togi lea o le sua mai le 1 le afa o le lemoni iina. E tatau foi ona e inu i aso uma, 30 minute ao lei faia le taeao.
    2. Meli, lemoni ma le garlic. Ina ia saunia le vailaʻau, e tatau ona vali le 10 kulimi atoa faatasi ma le ulu ma 10 ulu o le kalaka. O le isi, e tatau ona e faʻaopoopo 1 kg o se meaʻai lelei o le beekeeping i le tuʻuga, faʻafefiloi lelei ma tuʻu i totonu o se potu malulu, mago. A mavae le vaiaso, ua sauni le oloa mo le faʻaaogaina. Taofi i totonu o le pusaaisa ma ave se sipuniti o le kulupu 4 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

    Meli ma le paina mo le faamamaina o ipu mai cholesterol

    O lenamamoni e iai sona aafiaga lelei tele i le faagaioiga o le cardiovascular system. E tuusaʻo sao i le faʻaitiitia o le cholesterol toto, faʻaitiitia ai toto toto ma faʻateleina le toto toto. I fuainumera a tagata, e masani lava ona faaopoopoina i ni mea malie. Ae o le meli ma le kinamona o le sili ona aoga tele mo le faamamaina o toto mai cholesterol.

    O le fua e faigofie lava:

    1. I le 1 ipu (250 ml) o le vai vevela, ia faaopoopo le 1 tsp. 'aina o le afamoni ma tuʻu ai e faʻapipiʻi mo le 30-40 minute, ona fufulu lea.
    2. E tumau pea e faaopoopo 1 tbsp. l meli, mulimuli ane o le a saunia vailaau mo le faʻaaogaina.

    E tatau ona vaevaeina le mea inu e lua i le tutusa, o le mea muamua e tatau ona ave i luga o se manava gaogao, 30 minute aʻo le i ai, le lua - 30 minute aʻo le i momoe. O le aso e sosoo ai, o le inu ua leiloloa ona meatotino, o lea e tatau ai ona e kukaina i aso uma.

    Aʻo leʻi faʻamaʻaina le meli ma le kinamona, e taua tele le faʻatalanoa o le fomaʻi mo le faʻasaina. O oloa o le tausiga o le beekeeping e le fautuaina mo le maʻisuka, oona, o se mea e faʻafefe ai. E le fautuaina e fomai ni lenamon mo fafine maʻitaga, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi fatugaʻo ma le ate.

    Aisea e matautia ai le maualuga o le cholesterol?

    O maualuga o le cholesterol maualuga e matautia mo vaʻa toto. E faʻapupulaina i totonu o vaʻa, faʻaputuina pulu cholesterol. I le aluga o taimi, latou te avea ma faʻalavelave i le tafe o le toto i totoga. Ma o lenei mea ua afaina i le tele o faamaʻi ma tulaga, aemaise lava:

    • lapisi atherosclerosis,
    • afaina fatu poʻo le taʻavale,
    • angina pectoris
    • faʻafuaseʻi le puʻeina o le cardiac
    • le lava le lele o le mafaufau,
    • faʻapipiʻi faʻamalosi.

    E tatau i tagata uma ona manatua le lamatiaga, aemaise lava tagata o loʻo ola i megacities ma taʻitaʻia se olaga le mautonu. O meaai tatau ma le aofia ai o le meli i le taumafataga o le a fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol.

    E faapefea ona aafia le cholesterol i le meli?

    O le meli e maua mai i le nectar ma faʻaleleia mai fugalaau o laau eseese. O lona aoga e faʻamaonia e le gata i se isi mea, ae faʻapitoa foi i togafitiga aloaia. Mo tagata e maua i le cardiovascular, o faʻamatalaga e uiga i le leai o se "leaga" cholesterol i le meli e sili ona talafeagai. O le oloa e le faʻateleina le maualuga o lenei mea i le tino.

    E le gata i lea, o le meli e aoga tele mo le faʻaitiitia o le cholesterol ona o ona fua taua. O lenei:

    • B vitamini - ia aofia ai i le lipid metabolism, toe faʻafoʻi mea. Vitamin B3 e taatele mo le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis, aua e faʻamaonia le lipoproteins o le toto, faʻaitiitia ai toto toto ma faʻaosofia ai toto toto. Vitamin B5 e aoga foi mo gasegase vascular, e pei ona faʻamaonia ai le metabolism o gaʻo, gaʻo gaʻo ma le cholesterol,
    • flavonoids o antioxidants sili ona lelei. Latou te puipuia le tuai o toto toto, tuʻuina atu ia i latou le talavou ma elasticity,
    • mea faʻalavelave - o vailaau faʻamaʻi masani e neutralizes siama ma faʻamalolo le mumu. E fesoasoani i mea faʻapipiʻi ma vaʻa e vave faʻafuaseʻi.

    O le mea lea, o le fesili pe mafai ona 'ai le meli i le maualuga o le cholesterol, o le tali o le ioe.

    Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

    E mafai ona 'ai le meli i le cholesterol oe lava. Ua iloa e saienitisi afai e te 'aina se sipuni sipuni i aso uma e aunoa ma se paʻu o oloa gaosi i luga o se manava gaogao 30 minute ao leʻi faia le taeao, o le maualuga o le cholesterol leaga i le lua itula e faʻaititia e 10-12%. Ae e sili atu ona aoga faʻatasi ma isi oloa. E tele ni fualaau faigofie mo le faʻaaogaina.

    O le meaʻai e aofia ai meaola faʻasolosolo e faʻamalosi ai gaioiga gaioiga ma faʻaleleia puipui a le tino.

    • se ipu vai vevela
    • 1 tsp paʻu paulo paʻu
    • 1 tbsp. l faʻataʻitaʻiga.

    I totonu o se ipu vai e kuka ai le vai, faʻapipiʻi le afononi. A maeʻa ona uma le paluga, faamama ma faʻaopopo le nectar. E inu le ava ile lua atopa. O le vaega muamua o le taeao ao leʻi 'ai, le lua-afa itula ao le i momoe. O togafitiga e faia i aso taitasi mo le itiiti ifo i le masina.

    O le faʻafefiloi e aoga i vaitau o malulu - i le autumn ma le tautotogo. E le gata ina maualalo ai le cholesterol, ae e tetee foi i faʻamaʻi viral. Manaomia e ave:

    O le sua o le suamalie ua tuʻi i totonu o se ipu vai vevela ma ua faʻaopoopoina le faʻamalosi. Inu i taeao uma i se manava gaogao mo le masina.

    Faatasi ai ma le kalaka

    O le alo o le cholesterol sili ona lauiloa. Garlic - o se antisclerotic agent ua iloa, faʻamamaina lelei vaʻa toto ma fesoasoani e aveese faʻamaʻi mai le tino. Ina ia saunia e ave:

    • 5 lemu
    • 4 ulu o garlic,
    • 250 ml o le nectar.

    E faʻamaʻi faʻasusu faʻatasi ma le pulu, ua togiina le keleni i totonu ma faʻafefiloi lelei ma le meli. Faʻaosooso i totonu o le pusaaisa mo le vaiaso, ona ave lea o le sipuni vavave faʻatolu i le aso. Togafitiga e tumau mo le masina, ma o le vasega e faia faʻa-tasi i le tausaga.

    Faatasi ai ma valerian ma dill

    Ia faʻamamaina lelei vaʻa o vili, valerian ma le meli. O le meafaigaluega e faigofie ona saunia oe lava. O le a e manaʻomia:

    • 100 g o fatu o fatu,
    • 2 tbsp. l rhizomes o valerian,
    • lua tbsp. l nectar
    • 2 lita o vai inu.

    Rhizomes o valerian e faʻasaina i le paʻu, ma faʻatasi ai ma fatu o fatu, sasaa vai inu. Faʻaosoosisi 2-3 itula, ona faʻaopopo lea i le mea o le tausiga o le beekeeping. Tuʻu mo se isi aso. Ave se sipuni tele i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. Ole togafitiga e 20 aso, sosoo ai ma le 10 aso malolo.

    Faʻatasi ma le laisa uliuli

    O fualaʻau aʻa e maua ai vailaau e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto, o le mea lea e matua tatau ai mo le puipuia o toto toto ma a latou togafitiga. Faʻatasi ai ma le nectar bee, o loʻo faʻaleleia lona aafiaga. Faatulagaga:

    • felafolafoaʻi tele
    • 100 g o le meli.

    Lafoaina ma siakiina aʻa o fualaau aina o loo togiina i luga o se pulu. I le tau o le sua e faaopoopo ai le aofaiga tutusa o le nectar. Inu se sipuni tele e le silia ma le faatolu i le aso. Lanu uliuli ma le meli e ave mo le 3 vaiaso.

    O se paluga ma aniani e taatele i totonu o le tino. E faʻavavevave ai le gataifale, ma faʻatasi ai ma lenei mea, o le tino e amata ona faʻamalosia ma faʻafefe ai le cholesterol. Meaʻai

    • 1 lemoni vaega
    • 2 vaega o le meli
    • 2 vaega aniani.

    O le tipolo lemoni ma le sipuni o loʻo faʻaputuina i totonu o se mea faʻaleleia i se mushy consistency. Faʻaopopo le meli ma tuʻu mo aso e lua i le vevela o le potu. Faʻafefiloi aʻo leʻi faʻaaoga. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, ave sina sipuni faalua i le aso. I le taeao - e aunoa ma se toilalo i luga o se manava gaogao. O le umi o le faʻatagaina e tolu masina sosoo. A maeʻa ni nai masina, o le faʻaaogaina o vai tipisi e mafai ona toe faia.

    Laʻau teuteu

    Mai le cholesterol, o se laʻau e teuteuina ai le nectar e aoga. Ave:

    • 1 tbsp. l aoina o gaʻo (chamomile, hypericum, yarrow ma birch buds),
    • 0.5 vai
    • 2 tbsp. l meli.

    Laʻau e sasaa mai i le vai inu, faʻafesoʻotaʻi mo le afa itula, faʻamamaina. Vaeluaina i ni vaega se lua, ia tofu mea e faaopoopo ai se sipuni sipuni. Inu se tasi vaega i le taeao, le lua - aʻo lei moe. O le togafitiga e 2-3 vaiaso.

    Contraindications

    E i ai le meli mo vaʻa toto ma pe aoga le 'ai, matou te iloa. Ae le tatau ona galo o le meli i le maualuga o le cholesterol e le aoga i tagata uma. E pei o isi faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai meatotino, ona e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina:

    • glucose o loo iai i lona fatuga. O lenei mea e tatau ona manatuaina i le maʻisuka, talu ai ona o le faʻaaogaina o le meli e mafua ai le faateleina o le suka o le toto,
    • o se mea e tupu ai se mea e alu ai, ma e le fautuaina mo tagata e le faʻalepale i oloa o le tausiga o le beekeeping,
    • ua maualuga o ia i calorie. O lona faʻaaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai le maualalo o le tupe maua, lea, i le isi itu, e faʻamalosia ai le tino e faʻamaopoopoina lana lava cholesterol.

    O togafitiga o lenamamoni o le a solia i le taimi o le maitaga, aua o lenei mea manogi e faʻalauteleina ai le leo o le tagata matua ma e ono oʻo atu ai i le faʻanoanoa po o le vave fanau mai.

    Faʻasalaga, e faʻaaogaina e le hypertonic le nectar ma le kinnamon, tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, ma e le fautuaina foi e ave faʻatasi ma faʻamatalaga faʻamaʻi. O le kulimi ma le kalakeke e faʻasalaina i faʻamaʻi o le manava i le vaega laititi.

    I le tele o tulaga, o le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto e afua mai i le le paleni o meaai ma le televave o le metabolism. I lenei itu, e fautuaina le tuʻufaʻatasia o fua o le kulimi ma le meli i se paleni paleni taumafa ma se faʻalauteleina o le gaioiga faaletino.

    Aisea e manaomia ai le meli mo le maualuga o le cholesterol?

    E toaitiiti tagata latou te iloa o le cholesterol o se vaega taua o tatou tino. I se isi itu, e aoga le cholesterol:

    • o loʻo aʻafia o ia i le faʻapipiʻiina o siama,
    • e aʻafia ai le faʻaaogaina o le fausiaina, le gaioiga o le faʻaleleia ma le faʻafefe.

    Ae o nei mea uma e faatatau i le sooga o le "lelei" cholesterol. O le "leaga" o le ava malosi o le cholesterol leaga lea e tasi e fesoasoani i le fausiaina o paʻu i puipui o toto toto. O le tele naua o le gaʻo i totonu o le toto e mafua ai le faʻaleagaina o faʻafitauli eseese o le cardiovascular.

    Leitioa lapatai mai fomai e uiga i le manaomia ona pulea le maualuga o le cholesterol. I le maualuga o le cholesterol maualuga, o le lamatiaga o le atherosclerosis, o le fatu fatu, stroke, coronary cardiovascular disease, faapea foi ma le malepelepe o le tino, lea o le tele o mataupu ua afaina, ua faateleina ai.

    E tele auala e faʻafaigofieina ai le tele o le ava malosi i le tino. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a vailaʻau, ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi.O le auala pito sili ona faigofie ma saogalemu i lalo ifo o le cholesterol e aunoa ma le faaaogaina o fualaau taugata o le faʻaaogaina o le meli.

    O le faatosinaga lelei o meaʻai faalenatura i lenei tulaga ua faʻamatalaina e lona fatuga o vailaʻau.

    O le oloa o le paluga o loʻo aofia ai mea e pei o le potassium, calcium, sodium, vitamini B, acid ascorbic. O nei masini taitasi uma ei ai le meatotino o le faʻaitiitia o le "cholesterol" i le toto. O le meli e aoina ai uiga lelei o nei vitamini ma minerale ma sili ona lelei ma vave ona aveese mea e le tatau ai mai toto toto, aveesea otaota gaʻo ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi matautia.

    E faʻapefea ona aveese le cholesterol ma se mea e gaosi ai le palu?

    Afai e masani ona e ai i le meli i ni mea laiti, o le a oʻo mai ai le tele o aogā i le tino atoa o se tino ma le cardiovascular system. Ae afai e te tuufaatasia se togafiti masani ma isi oloa ma le malosi e aveese ai le cholesterol, o le a faʻaleleia le taunuʻuga ma faʻamaonia le maualuga o le ava malosi i totonu o le toto i le taimi sili ona puupuu. O vailaau nei e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai cholesterol:

    1. Meli ma lemoni. Mai le afa o le 1 lemoni e te manaʻomia e togi ai le sua, ona faʻafefiloi lea o le vai e maua ai le 1-2 tbsp. l meli ma le 1 ipu vai mafanafana. Inu le oloa i aso uma ao leʻi faia le taeao.
    2. Meli ma le kinamona. Liligi 1 teaspoon i le 1 ipu vai vevela. mea manogi eleele, faʻaosologo 30 minute, faamama. I sina vai mafanafana faaopoopo faaopoopo 1 tbsp. l nectar. O le oloa e maua ai ua vaevaeina i le 2 tautua - e tatau i se tasi ona onā i le taeao i luga o se manava gaogao, ma le lona lua i le afiafi 30 minute aʻo lei moe. O aso uma e te manaʻomia e saunia ai se vaiinu fou.
    3. Faʻafefiloi o le kulimi-meli ma le kalaka. Aʻau i se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea suamalie 5 lago laiti faatasi ai ma le vevela, 4 ulu faʻaluluina (e le o paleni!) O le keke. Faaopopo le 200 ml o le meli masani i le masini, faʻafefiloi lelei ma faʻafeiloaʻi i se fagu tioata. O loʻo faʻaosoosoina le meafaigaluega i totonu o le pusaaisa mo le 1 le vaiaso, ona faʻaalu 3 lea i le aso mo le 1 tbsp. l

    E taua le mafaufau o le meli ma le maualuga o le cholesterol maualuga o le a aoga pe afai e leai se faʻailoga i lona faʻaaogaina. E tatau ona lafoaia le fufulu meli mo le gaʻo, maʻisuka, ma le le gauaʻi i le oloa o le pipi. O lenamamoni e le fautuaina mo le faʻaaogaina i taimi o gasegase ma maʻi o le ate, ma o le lemon ma le garlic e solia i le ogaoga o faaletonu o le vaega o meaʻai.

    O le taimi aupito sili ona lelei o se auala faʻamamaina e faʻaaoga ai le meli e 1 masina. A maeʻa togafitiga, o le galuega o le cardiovascular system e matua faʻaleleia atili, ma o le soifua maloloina lautele e faʻapitoa. O vasega e mafai ona toe fai mai lea taimi i lea taimi, pe a uma ona siaki le maualuga o le cholesterol i le toto.

    Mea aoga o le meli

    O le meli e aofia ai le tolu selau gaioiga galue. O nei tamaoaiga ma ituaiga o meaʻai na maua ai le gaosiga o le paluga o meaola faʻapitoa ma togafitiga.

    O le a matou suʻesuʻeina po o fea mataupu e mafai ona e ai ai le meli, ma e aoga mo le maualuga o le cholesterol? O se oloa o le paluga e fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga o le fatu, toto toto, ma faʻamalolo soʻo se maʻi e fesootaʻi ma lenei faiga. Meli e faalauteleina, faʻamamaina toto toto mai tupe teu, faʻamalosi, malosi. O lenei mea e maua ai se aafiaga lelei i le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, le lava le toto i le myocardium, gasegase fatu, cerebral arteriosclerosis ma le tele o isi faʻamaʻi.

    I fuainumera tele, o le kulukose digestible faigofie e maua i le meli. E vave ona gauai ma ulu atu i le toto. E maua ai le malosi i musele uma a se tagata, e aofia ai le fatu. O le iʻuga, o le fati o faʻasoesa e masani ona faʻaleleia, faʻaleleia toto toto. O aʻafiaga faʻapitoa e aʻafia ai le toto, toe faʻaleleia paleni masani:

    • low cholesterol maualalo maualalo,
    • faʻaleleia le faʻamaʻi hemoglobin,
    • mimiti le toto.

    E taofia ai le atinaʻeina o le anemia, thrombosis, ma, o se taunuuga, e taofia ai le faʻaogaina o toto toto ma o aʻafiaga e fesootaʻi ma lenei faʻalavelave. E i ai cholesterol i le meli? E leai, ae o loʻo i ai le tele o gaioiga gaioiolosi e iai le malosi e aveesea ai le tele o lenei mea mai le tino. O elemene aoga aoga, o le ulu atu i totonu o le toto, fesoasoani e vavaeina pusa cholesterol mai puipui i totonu o toto toto, ona faʻaitiitia ai lea o mea na totoe i nei nofoaga, faʻamalolo le mumu, ma faʻamalolo.

    Mea moni fiafia

    O le meli ua faaliliuina mai le upu Eperu e pei o le "magic magic". I le tele o seneturi ua mavae, na manatu ai o se mea suamalie matagofie, ua faaaogaina o se tupe "suamalie". I le taimi o le Taua Lona II a le Lalolagi, ae le lava ni vailaʻau, o manua na togafitia i le meli. O lenei faʻavavevaveina o le tino, toe puipuia ai le faʻaleleia o le mumu, abscesses.

    O le meli o loʻo tumau pea ana meatotino mo se taimi umi. Ae peitai, ua matua leiloloa lava i latou i le vevela malosi, i luga aʻe o le 40 0 ​​C. I le taimi nei o loo faaaogaina i tala faa-fomaʻi i lalo ifo o le cholesterol, kukaina o meaʻai, mea inu, mea faapipii.

    Laʻu meli

    O le tofo o le oloa e faalagolago i laau o le meli lea na aoina mai ai le pollen. O le tuufaatasiga o vailaʻau e sili atu i le tolu selau vaega eseese. O mea aoga autu:

    • O masini gasegase faigofie: glucose, sucrose, fructose. Malosiaga taua mo le tino. Siʻitia le lelei, talafeagai mo le gaosia o nucleotides. E leai se mea e afaina ai le gaʻo susu o le meli, o le mea lea o le oloa e mafai ona faʻaumatia i le maʻisuka.
    • Faʻasologa o elemene: paluga, vevela, sulfur, fuluula, magnesium. O le fua faatatau o nei mea e toetoe lava a tutusa ma le toto o le tagata. O le mea lea, latou te maua se aoga aoga i luga o le totoga, toto, toto toto.
    • Apalai gaosi: acetic, gluconic, lactic, citric, oxalic. Latou te faʻaleleia le metabolism, faʻateleina le faʻaumatia o toxins ma toxins mai le tino. Faʻamasala vasospasm, faʻalauteleina. Lactic acids e faaitiitia ai le faagasologa o le liua o meaʻai gaʻo i le triglycerides, e puipuia ai le teuina o pusa atherosclerotic.
    • Enzymes: diastase, faʻalavelave. Faʻatupulaia faiga faʻavaomalo. Galue i nisi vaega o vailaʻau e foliga tutusa i vailaʻau.

    O le oloa faʻapitoa e aofia ai alkaloids, faʻalavelave, flavonoids. E leai se cholesterol olaola, fualaau faisua poo gaʻo manu i le meli. E faigofie ma gauai atoa i le tino.

    I le amataga, o le meli ua vaevaeina i le fugalaau ma le paluga. Muamua ei ai sona tofo sili atu ona taua. E maua mai i pi mai le nectar o laau totō. O le ituaiga lona lua e aofia ai elemene sili atu, enzymes. Iniseti e mafua mai i mea manaia o le aphids poʻo le suamalie suamalie o loʻo faʻapipiʻi i luga o laʻau o laau totō, nila o le pine. O le meli ma le maualuga o le cholesterol e sili atu ona aoga. O loʻo i ai elemene e faʻavaveina ai le faʻaitiitia o lipine matautia, lea e faʻaleleia ai le setete o le cardiovascular system.

    Faʻamanuiaga ma faʻailoga

    O le tele o suʻesuʻega a saienitisi ua faʻamaonia ai mea aoga o le meli, faʻateleina le lautele o lona talosaga:

    • Fesoasoani i le malulu, faʻamaʻi viral. Faateleina puipuiga. E i ai sona aʻafiaga o le antibacterial. Faʻateleina le faʻamalolo manuʻa, faʻasaʻo le mumu.
    • Lagolagosua i le tulaga tatau o le konisini. Faʻaleleia le galue o le fatu, tausia vaʻa toto, ponaivi, nifo maloloina.
    • Vitamini A, B, C e itiiti ifo nai lo fua, aano po o susu, ma le vitamini E, i se isi tulaga, sili atu. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga.
    • E aofia ai le flavonoids e avea ma antioxidants. Latou te faʻaleleia le fatu lapopoʻa, puipuia le ola o le tino, faʻamaonia le galue o le fatu, faʻagesegese le atherosclerosis.

    Ua faʻaalia i suʻesuʻega, i tagata na amata ona faʻaaogaina le meli, o le maualuga o le cholesterol na faʻaititia e 2-5% i le mavae ai o 3-4 vaiaso. Ae faʻamaʻi faʻaleagaina, e le mafai ona manatu lenei oloa o le beekeeping e na o le pau lea o vailaʻau.

    Lapataiga, o le faʻaleagaina o le meli e faʻaleagaina toto toto.

    E ui i faʻamanuiaga, faʻaaoga lelei se mea suamalie. E mafai ona afaina ai allergies. Ae ui i lea, ua faapea mai saienitisi o le gasegase i le meli o se mea e le masani ai. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona atiaʻe i luga o se oloa e le lelei tele e aofia ai mea faʻaletino poʻo mea leaga.

    O se fuamoa meli e sili atu ona maloloina nai lo le suka, ae sili atu ona lelei. 100 g o le oloa e aofia ai le 300-400 kcal. O le masani i aso uma mo tagata matutua e le sili atu ma le 100 g, mo tamaiti - e le silia ma le 50 g, e le aofia ai soʻo se isi suamalie.

    Laʻau meli ma le kinamona

    Le fua masani masani. O mea e faʻaaogaina e faia ile tutusa tutusa, fefiloi. O le masini e mafua ai ua faʻafefeina i le vai mafanafana. I le 2 tbsp. l o le paluga o le a manaomia 200 ml o le vai. Inu lua i luma o le taeao ma le aoauli.

    E le mafai ona faʻasalalauina le pasta i le vai, ae faʻalalau i luga o le togo mago ma 'ai i le taimi o le taeao.

    Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, o le meainu e ave mo le 2-3 vaiaso. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le vasega pe a uma 3-4 masina.

    E le fautuaina le ulanamona e faʻaaoga i le maitaga, ma le maualuga. O loʻo i ai mea e faʻaleleia atili ai le musika, faʻateleina le fua o le fatu.

    Meli-lemon mix

    Mo le 100 ml o le meli, ave 1 lemoni, afa o le ulu o le siloni. E faʻataʻapeʻapeʻa uma i se mea faʻaleleia. Faʻavave tasi i le taeao, aʻo leʻi 'aʻai. O togafitiga e sili atu ile masina.

    O lenei paluga e fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, faʻamalosia le puipuiga. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina i le tautoulu po o le tautotogo, pe a faʻaleagaina faʻamaʻi vailaʻau. E le fautuaina le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega mo faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, faateleina le faʻateleina o le sua oona.

    Honey-Herbal Vascular Cleansing

    O le afaina o le chamomile, immortelle, o le St. John's wort, o le birch buds ma le meli lemu le atherosclerosis, faʻamalo ai toto toto mai plaques, aveesea le cholesterol sili atu. Ina ia saunia le susu, ave le 100 g o laau afu taʻitasi, sasaa le 500 ml o vai inu, ia tumau le 1 itula.

    E vaevaeina le broth i ni vaega se lua. I taitasi faaopoopo 1 lepp. meli. O le tasi vaega o le 'ava i le taeao, o le lona lua i le afiafi ao leʻi oʻo i taumafataga. O le faagasologa o togafitiga e faia i le 1 taimi i le tolu tausaga, le umi 2-3 vaiaso.

    E tusa ai ma fomaʻi, o le meli e sili atu ona aoga faʻatasi ma oloa e faʻaleleia ai ona aʻafiaga. Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, o togafitiga o le togafitiga e lava lea e faatino ai 2-3 taimi i le tausaga, e faatumauina ai le vascular tone ma le tino atoa - 1 taimi i le tausaga.

    Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
    e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

    E mafai ona 'ai le meli i le maualuga o le cholesterol

    O le meli ma le cholesterol e mafai ma e tatau ona 'ai, ae naʻo le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. O Nectar e aoga tele i lona tuufaatasia o vailaʻau. Toeitiiti o vaega taʻitasi o loʻo i ai le meatotino tulaga ese o le faʻaitiitia o le aofaʻi o cholesterol lamatia. Faʻafetai ia i latou, o le mea e le tatau ai e vave ona aveesea mai le toto, o le toto e tafe mai i le vascular system ua faʻamautuina, ua faʻamamaina toto toto mai le cholesterol - ua maeʻa ona faʻaaogaina pusa gaʻo, ma o meaʻai e fesoasoani e faʻafilemuina ai le faʻaogaina o mea leaga i lo latou nofoaga.

    Sa faia e saienitisi ni suʻesuʻega e uiga i le faʻaaogaina o le meli i le maualuga o le cholesterol. Na maua ai o le ave o le nectar ao lei faia le taeao i se fuataga o le 20 kalama mo le lua itula na fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le cholesterol leaga i le toto o tagata mamaʻi e 10-12%. Ina ia taunuʻu i lenei taunuuga, e tatau ona 'aina le meli ma isi oloa e saʻo ma faʻaleleia ona aʻafiaga.

    Tuua Lau Faamatalaga