Moxifloxacin - faatonuga aloaia mo le faʻaaogaina

Faamatalaga talafeagai i 30.01.2015

  • Igoa Latina: Moxifloxacine
  • ATX Code: J01MA14
  • Mea aoga: Moxifloxacin (Moxifloxacin)
  • Foafoa: Vertex (Rusia), Macleods Pharmaceutical (Initia).

1 le papa moxifloxacin hydrochloride 400 mg

Cellulose, lactose monohydrate, hydroxypropyl cellulose, magnesium stearate, hypromelilose, polyethylene glycol, dioxide, talc, uʻamea mūmū mūmū, e avea ma mea e maua ai.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

Pharmacodynamics

O se vailaau antibacterial mai le vaega o le iv generation quinolones (trifluoroquinolone), e galue malosi. Faʻavave i totonu o lela o le pathogen ma poloka i le taimi e tasi enzymeaofia ai i le DNA faʻasologa ma le puleaina o meatotino a le DNA, lea e oʻo atu ai i suiga loloto i le puipui o le cell, faʻaleagaina DNA ma le maliu o le pathogen.

Moxifloxacin faʻaalia siamagaioiga e faatatau i pathogens intracellular, siamu-lelei ma mea e leai ni mea e aʻafia ai. E aoga tele faasaga i anaerobes, siama faʻamaʻi ma le gasegase. O se tasi o malosi mai le staphylococci, e aofia ai le staphylococci-methicillin. I le gaioiga i le mycoplasmas maualuga Levofloxacinma le chlamydia - Ofloxacin.

Leai se teteʻe ma penisillins, aminoglycosides, macrolidesma cephalosporins. O le tele o le malosi o fualaau faasaina e maualalo, o le a vave ona tupu le tetee. Ole fualaau faasaina e leai sona aafiaga e mafai ona maua mai ai ni ata. O le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e tutusa lelei lava i lona faʻasalaga i totonu toto ma gaʻo ma e tuʻuina atu i ai ma sina faʻamalolo toxinso le mea lea e leai se lamatiaga o le atiina ae inupia faasaga i tua o togafitiga.

Pharmacokinetics

Moxifloxacin pe a uma le tuʻuina atu o tautalaga tuʻufaʻatasia e matua faʻaaogaina. Ole 91% e le maua. O le maualuga maualuga o le fualaau faasaina e mataituina i le mavae o le 0.5-4 itula, ma a maeʻa aso e tolu o le masani ona maua, ona ausia lea o lona maualuga. O le fualaau faasaina ua tufatufaina i totonu o masini, ma o le taua tele o le mea e fuafuaina i totonu o le manava ma le paʻu. Vaitaimi T 1/2 - 12 itula. E faʻamalosi e fatugaʻo ma i totonu o le vaega o meaʻai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

  • Toto (i le faʻatasi ai ma isi vailaau anti-TB, e pei o se vailaʻau faʻasolo lua),
  • afaina o le manava: Hr bronchitis i totonu o le laʻasaga tetele, sinusitis, pneumonia,
  • afaina ma le urogenital infections,
  • faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma masini mūmū.

Contraindications

  • mamafa foia le ate,
  • hypersensitivity
  • pseudomembranous colitis,
  • tausaga e 18 tausaga
  • se naunautaiga e atiae se faoa faamalosi,
  • maʻitaga.

C ua faʻamaonia ma le faʻaeteete pe a faʻalauteleina le va o le Q-T, leocateocococalia, o le bradycardia taua tele, hypokalemia, aʻo fai ni corticosteroids.

Faʻaiʻuga

  • Paʻu o le tino afaina, vomiting, faamaʻi,maualuga le maualuga o feeseeseaiga, o le susu, o le anorexia, o le au faʻapitoa vaʻa tautalagastritis, dysphagia,faʻamalamalamaina o le laulaufaiva,
  • dizziness, asthenia, tigā, ita, lagona atuatuvale, pagatia. E seasea ona tupu - faʻafitauli le tautala, talatalanoaga, gaogao,fenumiai,
  • tofo o le a suia pe leai foi le tofo lelei,
  • Tachycardiatiga o le pusa, faateleina HionaQ-T vaitaimi le va,
  • puupuu le manavaseasea lava - faoa faamalosi bronchial asthma,
  • faʻasolosolotoe tiga
  • vavalo ololotaua le atoatoa le aoga,
  • vave, urticaria,
  • leukopenia, eosinophilia, anemia, thrombocytosis, hyperglycemia.

Fegalegaleaiga

Antacids, multivitaminsma minerale ma Ranitidine faʻaleagaina le faʻafefe ma faʻaitiitia le faʻamalosi o le vailaʻau i plasma. E tatau ona faatonuina i le 2 itula pe a uma ona ave le fualaau faasaina autu. Faʻasili uʻamea, faʻamalieina faʻaitiitia le bioavailability, e tatau ona faʻaaoga pe a maeʻa le 8 itula.

Faʻaaogaina tutusa o isi quinolonesfaʻaopoopo le faʻalavelave o le faaumiumi o le Q-T i le tele o taimi. O le Moxifloxacin laitiiti e aafia ai le falemaʻi Digoxin.

A o aveina Warfarin oe manaʻomia le pulea o faʻataʻitaʻiga. I le taliga corticosteroids faateleina le aʻafiaga o le gau o le tendon ma foliga mai o le tendonginitis.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics


O le Moxifloxacin o se vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi lautele, 8-methoxyphoroquinolone. O le aʻafiaga o le moxifloxacin e afua mai i le faʻamaina o fuamoa siama II ma le IV, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o faagasologa o le faʻataʻitaʻiga, toe faʻaleleia ma le tusiga o le DNA biosynthesis o siama faʻamaʻi ma, o se taunuuga, i le oti o le masini siaki.
O faʻataʻitaʻiga o le gaxifloxacin aupito itiiti o le bactericidal e masani lava ona faatusatusa i ona tapulaa faʻasaina aupito maualuga (MICs).
Auala tetee


O auala e taʻitaʻia ai le tetee atu i penicillins, cephalosporins, aminoglycosides, macrolides ma tetracyclines e le afaina ai le antibacterial o le moxifloxacin. E leai se feteenaʻiga i le va o nei vaega o vailaʻau faʻasaina ma le moxifloxacin. I le taimi nei, e leai foi ni tulaga o le malosi o le plasmid. O le tele o taimi o le atinaʻeina o teteʻe e laʻititi (10 -7 -10 -10). O le faʻafitauli o le Moxifloxacin e faʻaleleia lemu e ala i le tele o suiga. O le faʻateleina o le aafiaga o le moxifloxacin i luga o microorganisms i totonu o concentrations i lalo o le MIC e faʻatasi ma sina siʻitaga laʻititi i MIC. O mataupu o le tetee atu i quinolones e maitauina. Ae ui i lea, o nisi o mea e gaosi ma faʻamalosiolosi e tetee atu i isi quinolones e tumau pea le nofouta i le moxifloxacin.
Na faavaeina e faapea o le faaopoopoga o se vaega talafeagai i le tulaga C8 i le mocifloxacin molecula structure e faateleina ai le gaoioiga o le moxifloxacin ma faaitiitia ai le fausia o ni aʻafiaga mausali o siama siama. O le faʻaopoopoga o le vaega o le bicycloamine i le tulaga C7 e puipuia ai le atinaʻe o galulolo malosi, o se masini o le tetee atu i fluoroquinolones.
Moxifloxacin in vitro gaioiga e faasaga i le tele o ituaiga o meaola-gaioiga ma le galem-positive, anaerobes, siama faʻamaʻi faʻamaʻi ma siama oona e pei ole Mycoplasma spp., Chlamydia spp., Legionella $ pp.faʻapea foʻi ma siama faʻasaga i le ß-lactam ma le 'antibiotic' macrolide.
Aafiaga i luga o le microflora intestinal human


I ni suʻesuʻega se lua na faia i luga o volenitia, o suiga nei i le intestinal microflora na matauina i le maea ai o le puleaina o le moxifloxacin. Sa maitauina le faaitiitia o le taua. Escherichia coli, Bacillus spp., Bacteroides vulgatus, Enterococcus spp., Klebsiella spp.faʻapea foʻi anaerobes Bifidobacterium spp., Eubacterium spp., Peptostreptococcus spp. O nei suiga na mafai ona toe suia i totonu o le lua vaiaso. Toxins Clostridium faigata le maua.
I le Vitro Sensitivity Testing


O le fusi o le antibacterial o le moxifloxacin e aofia ai microorganisms nei:

Mafaufauga Faʻasalaga leleiTetee
Gram lelei
Gardnerella vaginalis
Streptococcus pneumonia
(e aofia ai aʻafiaga faʻasaina i le penisillin ma faʻalavelave i le tele o vailaau faʻasaina), faʻapea foʻi ma aʻafiaga i le lua poʻo le sili atu o vailaau faʻamaʻi, e pei o le penicillin (MIC> 2 mg / ml), II generation cephalosporins (e pei o cefuroxime), macrolides, tetracyclines, trimethoprim / sulfamethoxazole
Streptococcus pyogenes
(vaega A) *
Le vaega Streptococcus milleri (S. anginosus * S. constellatus * ma le fesoʻotaʻiga *)
Le vaega Streptococcus viridans (S. viridans, S. mutans, S. mitis, S. sanguinis, S. salivarius, S. thermophilic, S. constellatus)
Streptococcus agalactiae
Streptococcus dysgalactiae
Staphylococcus aureus
(e aofia ai aʻafiaga o le methicillin) *
Staphylococcus aureus
(methicillin / oloxacin faʻasaga) *
Coagulonegata Staphylococci (S .. cohnii, S. epidermic! O, S. haemolyticus, S. hominis, S. saprophytic matou, S s ​​imulans)Methicillin-sensitive seninsCoagul galue staphylococci (S.cohnii, S. epidermic / o, S. haemolyticus, S. horn in is, S.saprophytics, S. simulans)methicillin vevela
Enterococcus faecalis* (na o le popole i le vancomycin ma le gentamicin)
Enterococcus avium *
Enterococcus faecium *
Gram negative
Haemophilus influenzae
(e aofia ai aʻafiaga e gaosia ma gaosia ai le ß-lactamases) *
Haemophillus parainfluenzae*
Moraxella catarrhalis (e aofia ai aʻafiaga e gaosia ma gaosia ai le ß-lactamases) *
Bordetella pertussis
Legionella pneumophilaEscherichia coli *
Acinetobacter baumaniiKlebsiella pneumoniae *
Klebsiella oxytoca
Citrobacter freundii *
Entero bader spp (E.aerogenes, E.intermedins, E.sakazakii)
Enterobacter cloacae *
Pantoea agglomerans
Pseudomonas aeruginosa
Pseudomonas fluorescens
Burkholderia cepacia
Stenotrophomonas maltophilia
Proteus mirabilis *
Proteus vulgaris
Morganella morganii
Neisseria gonorrhoeae *
Providencia spp. (P. rettgeri, P. Stuartii)
Anaerobes
Bacteroides spp. (B.fragi / o * B. Distasoni * I le thetaiotaomicron *, B. ovatus *, B. le laiga o *, B. vulgaris *)
Fusobacterium spp.
Peptos treptococcus spp. *
Porphyromonas spp.
Prevotella spp.
Propionibacterium spp.
Clostridium spp. *
Atypical
Chlamydia pneumoniae *
Chiamydia trachomatis *
Mycoplasma pneumoniae *
Mycoplasma hominis
Mycoplasma genitalium
CoxieIla burnettii
Legionella pneumohila
* O le mafaufau i le moxifloxacin ua faʻamaonia e faʻamatalaga o falemaʻi.

O le faʻaaogaina o le moxifloxacin e le fautuaina mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i aʻafiaga methicillin o S. aureus (MRSA). I le tulaga o masalomia pe faʻamaonia faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le MRSA, o togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaonia talafeagai e tatau ona faʻatulagaina.
Mo nisi faʻalavelave, o le salalau o le teteʻeina e mafai ona fesuisuiai i le oganuu ma le tele o taimi. I lenei itu, pe a tofotofoina le lagona o le faafitauli, e manaʻomia le i ai o faamatalaga i le lotoifale e uiga i le tetee, aemaise i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.
Afai oi latou o loʻo gasegase togafitiga i totonu o le falemaʻi, o le eria i lalo o le gaosiga o le pharmacokinetic taimi (AUC) / MHK90 sili atu ma le 125, ma le maualuga maualuga o plasma concentration (Cmax) / MIC90 i le va o 8-10 - o loʻo taʻu mai ai le faaleleia o falemaʻi. I totonu o falemaʻi, o nei taʻavale e masani ona faʻaititia: AUC / MIC90>30-40.

Parakalafa (tau aogā) AUIC * (h)Cmax / MIC90
(faʻafefete mo le 1 h)
MIC90 0.125 mg / ml31332,5
MIC90 0.25 mg / ml15616,2
MIC90 0.5 mg / ml788,1
* AUIC - eria i lalo o le va o le inhibitory (ratio (AUC) / MMK90).

Pharmacokinetics
Suiga
A maeʻa le tasi fua o le moxifloxacin i se fualaau o le 400 mg mo le 1 h, e oʻo atu le C max i le pito o le fusi ma e tusa ma le 4.1 mg / l, e tutusa ma le siitaga e tusa ma le 26% pe a faatusatusa i le taua o lenei faailo pe a ave le moxifloxacin i le gutu. O le faʻaalia o le moxifloxacin, ua fuafuaina e le AUG, e sili atu nai lo le faʻafofoga tautala o le moxifloxacin. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%. I le maea ai o faʻamatalaga faʻaleagaina o le moxifloxacin i se fualaau o le 400 mg mo le 1 itula, o le maualuga ma le pito i lalo ifo o faʻatulagaga tuusaʻo e mai le 4.1 mg / L i le 5.9 mg / L ma mai le 0.43 mg / L i le 0.84 mg / L, tusa ai. O le maualuga o le mausali o le maualuga o le 4.4 mg / L ua ausia i le faaiuga o le fusi.
Tufatufaina
O le Moxifloxacin e vave ona tufatufaina i totonu o masini ma okeni ma e fusifusia i le toto totolo (o le albumin) pe a ma le 45%. O le tele o le tufatufa e tusa ma le 2 l / kg.
O maualuga maualuga o le moxifloxacin, e sili atu nai lo i totonu o le plasma toto, e faia i totonu o le tino (e aofia ai le epithelial fluid, alveolar macrophages), i sinuses (maxillary ma ethmoid sinuses), i totonu o polyps, i le folasia o le mumū (i totonu o mea o le paʻu paʻu o le paʻu). I le va o le vai ma le pala, o le moxifloxacin ua fuafuaina i se fua, e leai se polotini, i le maualuga maualuga nai lo le plasma toto. E le gata i lea, o maualuga maualuga o le moxifloxacin e maua i totonu o masini o le tino, tino o le peritoneal, ma le tino o le fafine.
Metabolism
E maua e Moxifloxacin le biotransformation o le vaega lona lua ma e alu ese mai le tino e fatugaʻo ma gaogao, e le suia uma ma i le foliga o le gaʻo vaivai (Ml) ma glucuronides (M2).
O le Moxifloxacin e le o faʻasalalauina e le microsomal cytochrome P450. O Metabolites Ml ma M2 o loʻo i ai i le plasma toto i totonu o faʻamaumauga maualalo ifo nai lo le matua matua. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega tuusaʻo, na faamaonia ai o nei metabolites e leai se aafiaga leaga i le tino i tulaga saogalemu ma le gafatia.
Tofiga
O le afa o le ola o le moxifloxacin e tusa ma le 12 itula. O le aofaʻi atoa o le faʻatagaga pe a maeʻa le puleaina i le fualaau o le 400 mg o le 1 79-246 ml / min. Ole faʻatagaina ile Renal e 24-53 ml / min. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai se vaega o le faʻamautuina o le moxifloxacin.
O le paleni mo le amataina o le eletise ma le vaega 2 metabolites e tusa ma le 96-98%, lea e faailoa ai le leai o se metabolism oxidative. E tusa ma le 22% o se tasi o le fatu (400 mg) e le suia e fatugaʻo, e tusa ma le 26% - e le intestine.
Pharmacokinetics i vaega eseese ole maʻi
Tausaga, itupa ma ituaiga
O se suʻesuʻega o vailaʻau mo togafitiga o le moxifloxacin i tane ma fafine na faʻaalia ai le eseesega o le 33% i tulaga o le AUC ma Cmax. O le leai o le moxifloxacin e leʻi faalagolago i le itupa. O eseesega i le AUC ma le Cmax na sili atu ona sili atu i le eseesega o le mamafa o le tino nai lo le itupa ma e le taua tele.
E leʻi i ai ni eseesega faʻapitoa i totonu o le pharmacokinetics o le moxifloxacin i tagata gasegase o ituaiga eseese ituaiga ma vaitausaga eseese.
Tamaiti
O vailaʻau o le mocifloxacin i tamaiti e leʻi suʻesuʻeina.
Faʻasalaga o Renal
E leai ni suiga taua i le pharmacokinetics o le moxifloxacin i tagata gasegase e le atoatoa le galuega (e aofia ai ma gasegase i le kiliata creatinine 2) ma i gasegase o lo o faaauau pea le gasegase o le hemodialysis ma le umi o le gasegase o le diathsis.
Galuega gaʻo maʻi

E leʻi iai se eseesega tele i le faʻasalaga o le moxifloxacin i tagata gasegase o le gase function function (classroom classification A and B) Child compared to volatile soifua maloloina ma tagata gasegase i le gase masani (mo le faʻaaogaina o tagata gasegase i le cirrhosis, tagaʻi foi i le vaega "Faatonuga faapitoa" )

Tosiga ma le pulega


Fautuaina togafiti faʻatulagaga o le moxifloxacin: 400 mg (250 ml o le fofo mo le faʻasolo) 1 taimi i le aso ma faʻamaʻi pipisi o loʻo faʻasino atu i luga. Aua le sili atu le fua fautuaina.
Taimi o togafitiga


O le umi o togafitiga e fuafuaina e le nofoaga ma le malosi o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi le aoga.

  • Alalafaga-maua mai le niumonia: o le aofaʻi o le taimi e faia ai le togafitiga faʻatasi ma le moxifloxacin (faʻamalositino pulega faʻapitoa ma le faʻafofoga tautala) e 7-14 aso,
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o le paʻu ma faʻapipiʻi vaʻaia: o le aofaʻi o le taimi o le togafitiga ma le moxifloxacin o le 7-21 aso,
  • Faʻafitauli faigata faʻapitoa ile inisinia: o le aofaʻi ole taimi ole siakiina ma le moxifloxacin ole 5-14 aso.
Aua le sili atu le fautuaina o le umi o togafitiga. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le umi o togafitiga ma le moxifloxacin e mafai ona oʻo i le 21 aso.
Tomaʻi matutua


Suʻeina o le faʻatulagaina o metotia i tagata matutua matutua e le manaʻomia.
Tamaiti


O le aoga ma le saogalemu o le faʻaaogaina o le moxifloxacin i tamaiti ma talavou e leʻi faavaeina.
Gaʻo maʻi ole gaʻo (Igoa ole Child ma Pugh L ma le B)


O tagata mamaʻi e leai se galuega ole gaogao e le manaʻomia le suia o le suʻega o suʻega (mo le faʻaaogaina o tagata gasegase i le cirrhosis, vaʻai i le vaega o "Tofiga Faʻapitoa").
Faʻasalaga o Renal


I tagata gasegase e le atoatoa le galue (e aofia ai i latou e le atoatoa le faaletonu ma le clearance creatinine o le 30 ml / min / 1.73 m 2), faapea foi ma tagata gasegase o loo faaauau pea le siama o le tino ma le umi ole gasegase o le peritoneal dialysis, e le manaomia se tulafono ole tausiga .
Faaaoga faʻamaʻi o ituaiga faʻalapotopotoga


E le manaʻomia le suia o le faʻatulagaga o fuataga.
Metotia o le talosaga


O le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina i se tulaga le tutusa i foliga o se fusi e tumau i le itiiti ifo ma le 60 minute, e le gata ma e faʻatasi ma fofo nei e tutusa ma ia (faʻaaogaina o se mea e faʻaogaina ai le T):

  • vai mo le tui
  • 0.9% o le suauu chloride solution,
  • 1M sodium chloride solution,
  • 5% solution faʻapitoa,
  • 10% fofo solution,
  • 40% fofo solution,
  • 20% xylitol solution,
  • tali a le sui
  • lactate solution a le sui,
Afai o le vailaʻau moxifloxacin, o se vaifofo mo le faʻasolo, e faʻaaogaina faatasi ma isi vailaʻau, ona tatau lea ona faʻaaogaina faʻasoasoa fualaau taʻitasi.
O le faʻafefiloi o le vailaʻau faʻasaina faatasi ai ma fofo o loʻo iai i luga ua tumau pea mo le 24 itula i le vevela o le potu.
Talu ai ona o le fofo e le mafai ona maalili pe manava, e le mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa. I le malulu, o se gaioiga e mafai ona faʻaaogaina lea e solo i le vevela o le potu. O le fofo e tatau ona teuina i totonu o lona afifi. E na o se vaifofo manino e tatau ona faʻaaogaina.

Faʻamataʻuga itu


E le mafai ona e faʻaogaina le fofo o le moxifloxacin i le taimi lava e tasi ma isi fofo e le fetaui ma lea, e aofia ai:

  • 10% fofo o le chloride solution,
  • 20% o le fofo o le chloride solution,
  • 4.2% sodium bicarbonate solution,
  • 8.4% suauu bicarbonate solution.

Faatonuga faapitoa

Aafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma masini

O fualaau oona, e aofia ai le moxifloxacin, e mafai ona faaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e ave taavale ma auai i isi gaoioiga matautia e manaomia ai le tele o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor ona o le aʻafiaga i le ogaoga o le tino ma le faaletonu vaaia.

Faʻatau

Tagata e Faamauina le Tusi Faamaonia
ITULAU FAʻAMASOLOGA RUS, Rusia,
101000, Moscow, Arkhangelsky Lane, 1, fale 1

Tuatusi tulafono:
Rusia, Republic of Mordovia,
430030, Saransk, st. Vasenko, 1 5A.

Lauga o le nofoaga o gaosiga:
Rusia, Republic of Mordovia,
430030, Saransk, st. Vasenko, 15A.

Igoa, tuatusi ma le numera telefoni o se faalapotopotoga faatagaina mo faʻafesoʻotaʻiga (lafoina o faitioga ma faasea):
ITULAU FAʻAMASOLOGA RUS, Rusia,
129090, Moscow, Vaʻalele Vavalo, i. 13, itulau 1.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Moxifloxacin o loʻo maua i ni faiga se tolu: fofo mo le faʻafefeteina, fuamoa mo le faʻafofoga tautala ma mata mata. La latou tuufaatasiga:

Biconvex samasama samasama

O le faʻaogaina o le moxifloxacin hydrochloride, mg

O le oxide iron oxide, calcium stearate, dioxide titanium, masini o le sana, talc, le sukamcarmellose sodium, macrogol, alcohol polyvinyl, mannitol, opadra, microcrystalline cellulose, povidone, hydroxypropyl cellulose, hypromellose, polyethylene glycol

Sodium Chloride, Sodium Hydroxide, Suavai Suavai, Suavai

Sodium hydroxide, chloride chloride, acid chlorhydrate, acidic acid, vai

Paʻu mo le 5 pcs., 1 poʻo le 2 paʻu i totonu o se fagu

250 ml fagu

5 ml pusa tiola eletise polyethylene

Tosiga ma le pulega

O ituaiga eseese o le faʻasaʻoina o fualaau faasaina e eseese i metotia faʻaaogaina. O fualaau e fuafua mo le faʻafofoga tautala, o le fofo o loʻo faʻafoʻi matua, ma o laulaʻau e totoina i mata ma faʻamaʻi pipisi tutusa. Faʻalagolago i le malosi o le faʻamaʻi, lona ituaiga, uiga taʻitasi o le maʻi. O loʻo tuʻuina atu faʻamatalaga i faatonuga.

I le taimi o le maitaga

I le taimi o le fanauina o se tamaititi, o le ave o se vailaʻau faʻasaina e solia, sei vagana ai le sili atu i le tina e le sili atu i le lamatiaga ile fetus. Suesuega i le saogalemu o le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga e lei faia. Pe a faatonuina le fualaau oona i le taimi o le lactation, e tatau ona faalēaogāina le fafagaina o le susu o le pepe, aua o le mea galue malosi o le tuufaatasiga e ulu atu i le susu o susu ma afaina ai le soifua maloloina o le pepe.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

A o leʻi amataina le togafitiga ma Moxifloxacin, e tatau ona suʻesuʻeina le feusuaʻiga ma fualaau faʻasaina. Faʻatasiga ma aʻafiaga:

  1. Anatekini e faʻavae i luga o le magnesium poʻo le aluminium hydroxide, faʻamaliega, sima ma le uʻamea mea faʻapitoa e faʻagesegese ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  2. O vailaʻau faʻateleina le maualuga o le maualuga o le digoxin, faʻaititia le aoga o glibenclamide.
  3. O le Ranitidine e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le vailaʻau faʻasaʻi i totonu o le toto, e mafai ona mafua ai ni tagata faʻataʻitaʻi.
  4. Ole tuufaatasiga o fualaau faasaina faatasi ai ma isi fuavai, o le Penicillin e faateleina ai le tali o le phototoxic.

Faʻasalaga

O le tele o le fualaau o le vailaau oona e faʻaalia e ala i aʻafiaga o aʻafiaga. A oʻo mai se faʻalavelave, e tatau ona fufuluina le manava, taofi le tagofia o fualaau faasaina, faʻaaoga sorbents e aveese ai toxins (Smecta, carbon activated, Enterosgel, Sorbex). Faʻatasi ai ma le inupia, faʻaaogaina o le fofo o vaifofo, o le faʻaaogaina o fualaau oona, multivitamins e faatagaina.

Faʻataʻitaʻiga

O le Moxifloxacin o se vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalosi faʻamaʻi ma le tele o fuluʻivao. O le Moxifloxacin o loo faaalia ai le gaoioiga i vitro faasaga i le tele o ituaiga o meaola gaosi-siama ma siama, siama ole palatini, siama ma le gasegase, mo se faataitaiga Chlamidia spp., Mycoplasma spp. ma Legionella spp. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafua mai i le le faʻatagaina o siama fuamoa II ma le IV, lea e mafua ai le solia o le biosynthesis o le DNA o le microbial cell and, o se taunuuga, i le maliu o le masini eletise. Ole faʻataʻitaʻiga ole fualaau ole fualaau faʻasaina e masani lava ona faatusatusa i ana tapulaa faʻasaina ile maualalo.

O le Moxifloxacin e iai sona aʻafiaga i siama e tetee atu i vailaau o le p-lactam ma macrolides.

O auala e taʻitaʻia ai le tetee atu i penicillins, cephalosporins, aminoglycosides, macrolides ma tetracyclines e le solia ai le antibacterial o le moxifloxacin. E leai se feteenaʻiga i le va o nei vaega o vailaʻau faʻasaina ma le moxifloxacin. Faʻasalaga faʻasalalau i le plalasmid e leʻi maeʻa ona matauina. O le aotelega o le aʻafiaga o le tetee e laʻititi lava (10 '- 10') Faʻaauau le faʻaosoosoina o le moxifloxacin e ala i le tele o suiga. Ae ui i lea, o nisi o mea e gaosi ma faʻamalosiolosi e tetee atu i isi quinolones e tumau pea le nofouta i le moxifloxacin.

O le fusi o le antibacterial o le moxifloxacin e aofia ai microorganisms nei:

1. polokalama-lelei - Streptococcus pneumoniae (e aofia ai leo e tetee atu penisilini ma macrolides ma le leo ma le tele o tetee atu i fualaau) *, pyogenes Streptococcus (Vaega A) *, Streptococcus milleri, Streptococcus mitis, Streptococcus agalactiae *, Streptococcus dysgalactiae, Streptococcus anginosus *, Streptococcus constellatus *, Staphylococcus aureus (aofia ai methicillin-sensitive senins) *, Staphylococcus cohnii, Staphylococcus epidermidis (e aofia ai methicillin-sensitive senins), Staphylococcus haemolyticus, Staphylocococecococococcus hominis, Staphylocococococcus hominis maaleale i le vancomycin ma le gentamicin) *.

2. Gram-negative - Haemophillus influenzae (e aofia ai aʻafiaga e gaosia ma le le gaosia (3-lactamases) *, Haemophillus parainfluenzae *, Klebsiella pneumoniae *, Moraxella catarrhalis (e aofia ai mea e gaosia ma le le gaosia (3-lactamases) *, Escherobacteria coli * , Bordetella pertussis, Klebsiella oxytoca, Enterobacter aerogenes, Enterobacter agglomerans, Enterobacter intermedius, Enterobacter sakazaki, Proteus mirabilis *, Proteus vulgaris, Morganella morganii, Providencia rettgeri, Providencia stuartii.

3. anaerobes - Bacteroides distasonis, Bacteroides eggerthii, Bacteroides fragilis *, Bacteroides ovatum, Bacteroides thetaiotaomicron *, Bacteroides uniformis, spp Fusobacterium, Peptostreptococcus spp *, Porphyromonas spp, Porphyromonas anaerobius, Porphyromonas asaccharolyticus, Porphyromonas Magnus, Prevotella spp, .... Propionibacterium spp., Clostridium perfringens *, Clostridium ramosum.

4. Atypical - Chlamydia pneumoniae *, Mycoplasma pneumoniae *,

Legionella pneumophila *, Coxiella bumetti.

* - o le lagona i le moxifloxacin ua faʻamaonia e faʻamatalaga o falemaʻi.

Moxifloxacin e le toaga mai Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas fluorescens, Burkholderia cepacia, Stenotrophomonas maltophilia.

Pharmacokinetics

Pe a maeʻa se tasi o fualaau o le moxifloxacin i se fualaau o le 400 mg mo le 1 le itula, o le maualuga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina (Ctah) e maua i le faaiuga o le fusi ma e tusa ma le 4.1 mg / l, e tutusa ma le siitaga e tusa ma le 26% pe a faatusatusa i le tau o lenei faailo pe a ave le vailaʻau i totonu. O le faʻaalia o fualaau faasaina, fuafuaina e le AUC (o le eria i lalo o le taimi faʻatautau), e sili atu nai lo le taimi e ave ai fualaau faasaina i totonu. O le bioavailability atoatoa e tusa ma le 91%.

A maeʻa ona faia faʻamatalaga faʻasauā o se vaifofo o le moxifloxacin i se fualaau o le 400 mg mo le 1 itula, o le maualuga ma le maualalo o plasma concentrations i se tulaga mautu (400 mg i aso taitasi) e ausia ai tulaga faatauaina mai le 4.1 i le 5.9 mg / l ma mai le 0.43 i le 0.84 mg / l, i le faasologa. I totonu o se tulaga mautu, o le aafiaga o se vaifofo o le moxifloxacin i totonu o le taimi o le doses e tusa ma le 30% le maualuga nai lo le muamua o le fualaau muamua. Ole fua faʻatatau ile maualuga o le 4.4 mg / L e maua i le pito i lalo o le fua.

O le Moxifloxacin e vave ona tufatufaina i totonu o masini ma okeni ma e fusifusia i le toto totolo (o le albumin) pe a ma le 45%. O le tele o le tufatufa e tusa ma le 2 l / kg.

E maua e Moxifloxacin le biotransformation o le vaega lona lua ma e alu ese mai le tino e fatugaʻo, faapea foi ma feces, e le suia uma ma i le ituaiga o gasegase vaivai ma glucuronides. O le Moxifloxacin e le o faʻasalalauina e le microsomal cytochrome P450. O le afa o le ola o le fualaau faasaina e tusa ma le 12 itula. O le aofaʻiga atoa o le faʻatagaina pe a maeʻa le pulega i se fualaau o le 400 mg mai le 179 i le 246 ml / min. E tusa ma le 22% o se tasi mea (400 mg) e le suia i le urine, e tusa ma le 26% - ma fecesi.

Sauniuniga saogalemu

I nisi tulaga, a maeʻa le faʻaaogaina muamua o le moxifloxacin, e mafai ona atiaʻe le faʻauigaina ma le faʻamaʻi. E seasea lava, o gaioiga anaphylactic e mafai ona alualu i luma i le lamatia o le anaphylactic shock, tusa lava pe a uma ona faaaoga muamua le fualaau faasaina. I nei tulaga, e tatau ona faamutaina le moxifloxacin ma le togafitiga talafeagai e ave (e aofia ai le teteʻe).

I le faʻaaogaina o le moxifloxacin i nisi o gasegase, e mafai ona matauina se faʻaopoopoga o le vaitau QT.

Talu ai ona o fafine e faʻalautele le vaitaimi ole QT pe a faatusatusa i tamaloloa, atonu o le a sili atu ona latou nofouta i fualaau faasaina lea e faalautele ai le QT vaitaimi. O gasegase matutua e sili atu ona maaleale i fualaau oona e afaina ai le vaitau QT.

O le maualuga o le faʻalauteleina o le vaitaimi QT e mafai ona faateleina i le faʻaopoopoga o le fualaau faasaina, o lea e le tatau ona sili atu i le fua fautuaina ma le fuaina o fua (400 mg i le 60 minute). Ae ui i lea, i tagata mamaʻi na maua i le niumonia sa leai se faʻamaonia i le va o le faʻaogaina o le moxifloxacin i le plasma toto ma le faʻaopoopoga o le vaitaimi QT. O le faʻalauteleina o le vaitaimi ole QT e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave maualuga o faʻasolosolo o le ventricular, e aofia ai le tachycardia ventricular polymorph. E leai se tasi o le 9,000 gasegase na togafitia i le moxifloxacin na i ai ni faafitauli faʻapitoa i le cardiovascular poʻo ni faʻasalaga faʻasalaga e fesootaʻi ma le faʻalauteleina o le vaitaimi QT. Ae ui i lea, i tagata gasegase e iai tulaga e mafua ai le faʻataunuʻu, o le faʻaaogaina o le moxifloxacin e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le arrhythmias ventricular.

I le itu lea, e tatau ona aloese le pulea o le moxifloxacin i tagata gasegase i le taimi faaopoopo ole QT, le hypokalemia e lei faia, faapea foi ma latou o loo mauaina fualaau oona o le vasega IA (quinidine, procainamide) poo le vasega III (amiodarone, sotalol), talu mai le aafiaga o le faaaogaina o le moxifloxacin i nei gasegase o mea ola.

O le Moxifloxacin e tatau ona faʻamaonia ma le faʻaeteete, talu ai

o le malosi faaopoopo o le moxifloxacin e le mafai ona aofia i tulaga nei:

- i tagata gasegase e maua togafitiga faʻamaʻi faʻamalosi e faʻalautele le vaitaimi QT (cisapride, erythromycin,

antipsychotic fualaau faasaina, tricyclic antidepressants),

- i tagata gasegase e iai tulaga e faʻamuamua i faʻasalaga, e pei o le bradycardia aoga, o le myocardial ischemia,

- i tagata mamai i le gasegase, ona o le iai o se faʻaopoopoga o le vaitau QT i totonu e le mafai ona faʻamavaeina,

- i fafine poʻo tagata matutua, oe atonu e sili atu ona nofouta i fualaau faasaina lea e faalautele ai le QT vaitaimi. O mataupu o le atinaʻeina o le fiva samasama, o loʻo taʻitaʻia ai le gasegase o le ate, e aofia ai le oti, ua lipotia. Afai e aliali mai ni faailoilo o le ate, e tatau i fomaʻi ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo le i faia togafitiga.

O nisi o gaioiga mataʻutia o le paʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, o maʻi syndrome o Stevens-Johnson poʻo mea tiga o le epidermal (e ono lamatia ai le ola), na lipotia. Afai e maua se tali i luga o le vaega o le paʻu ma / poʻo le mucous membranes, e tatau foi ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi aʻo leʻi faʻaauau togafitiga. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e fesoʻotai ma se tulaga lamatia o le atiaeina o se faoa faamalosi. E tatau ona faʻaaogaina le Moxifloxacin ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma faʻamaʻi i le totonugalemu o faʻamaʻi ma faatasi ai ma tulaga e masalomia ai le aʻafiaga o le tino, faʻapitoa i le tupuga o le faʻamalosi, poʻo le faʻaititia o le faitotoʻa mo gaoioiga faʻamalosi.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e faʻasaʻo ai le spectrum, e aofia ai le moxifloxacin, e fesoʻotai ma se lamatiaga o le atinaʻeina o le pseudomembranous colitis e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o vailaʻau. O lenei suʻesuʻega e tatau ona teu i mafaufau i tagata gasegase o loʻo feagai ma le manava manaia i taimi o togafitiga ma le moxifloxacin. I lenei tulaga, e talafeagai togafitiga talafeagai i le taimi nei. O tagata maʻi e maua i le manava manava ua faʻasaina i fualaau oona lea e taofia ai le motumotu o le iniseti.

O le Moxifloxacin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase i le Gravis myasthenia gravis, talu ai ona o le fualaau faasaina e ono faʻaleagaina ai le faʻaalia o lenei maʻi.

I le taimi o le togafitiga ma le fluoroquinolones, e aofia ai le moxifloxacin, aemaise lava i tagata matutua ma tagata gasegase o maua glucocorticosteroids, o le atinaeina o le tendonitis ma le gau o le tendon e mafai. I uluai faailoga o le tiga poʻo le mumū i le nofoaga o manuʻa, e tatau ona taofi le vailaʻau ma faʻavaivai le lima o loʻo aʻafia.

Mo maʻi na maua i faʻamaʻi faʻalavelave faʻaleagaina o totoga o le pelvic (mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo fesoʻotai atu i le tubo-ovarian poo le pelvic abscesses) o loʻo faʻaalia i togafitiga faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le 400 mg papalama e le fautuaina.

Pe a faʻaaogaina quinolones, e maitauina ia tali o le photosensitivity. Ae ui i lea, i le taimi o le vailaau oona, suʻesuʻega faʻapitoa, ma le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le faʻatinoga, e leai ni faʻataʻitaʻiga o le photosensitivity. Ae ui i lea, o tagata gasegase e maua le moxifloxacin e tatau ona aloese mai le susulu o le la ma le ultraviolet radiation.

Mo tagata mamaʻi i le taumafa maualalo o le sodium (mo fatuga o le fatu, toe toilalo, ma le nephrotic syndrome), faaopoopo le sodium supplementation ma se fofo e afaina ai e tatau ona amanaia.

Tuua Lau Faamatalaga