Pancreatitis tiga oona: mafuaʻaga, auala togafitiga, iloiloga o fualaau

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o isi faʻamaoniga e mafai ona tupu, e pei o le ulu tiga ma le pancreatitis. E i ai le tele o faʻaaliga o le faʻaalia o maʻi le neuropsychiatric i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, ae o le mafuaaga tonu e le o iloa.

E masani lava o le televave ma le tele o migraines e faalagolago i foliga o le maʻi. O faʻamaoniga faʻapitoa e mafai ona tutupu i le taimi o le faʻamalosia ma le faʻamagaloina.

O nisi taimi e tagiauvale ai i le tulaga o le faaletonu o le pancreatic eo mai faatasi ma le vevela. O le mea lea, e tatau i tagata e tutusa lelei togafitiga ona iloa pe faapefea ona faʻaumatia esega o mea tutupu e tutupu mai i tua o le mumu o le okeni parenchymal.

Mafuaʻaga o le maʻi tiga ma le pancreatitis

O le mumu o le pancreatic o se gasegase, faʻaauau, tumau ma faʻamalosi. Neuropsychiatric disorders e mafai ona tupu ma soo se ituaiga o le maʻi. I le faaopoopo atu i le migraine, e masani lava ona maua mai faʻamaʻi a NS ma le anisoreflexia, o le le mautonu o le mafaufau, le mafaufau o le psychomotor, dizziness, ma le epilepsy.

O faʻaletonu i taualumaga o le faʻamalosi e tutupu i le pancreas e taʻitaʻia ai foliga o toxins lea e faia i le taimi o le faʻamavaeina o meaai. O le tupu o le pancreatitis tele e faʻaitiitia ai le faʻagasologa o le faʻaogaina o meaai, ona o le tele o faʻasologa o oloa e le faʻamaoniaina e faʻapupulaina i le tino.

Mulimuli ane, o nei mea e ulu atu i totonu o le iniseti, mafua ai le faʻamalosi ma foliga mai o toxins. O lea ei ai le oona o le tino atoa.

O le pancreas e puleaina le tele o auala:

  1. faʻasaʻo le faʻamalosi,
  2. faʻamalosia le faʻavaeina o le suka gaosia,
  3. e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

A oʻo ina mumū le okeni o le parenchymal, ona faʻalavelaveina lea o le faʻaogaina o enzymes aoga. O isi toxins ua faʻaaogaina, o le taunuuga oo latou aʻafiaga leaga atonu o se suiga faʻafuaseʻi i le kulukose o le toto, lea e faʻalavelave ai le soifua maloloina o le maʻi.

O faʻaletonu i le gaioiga o le pancreas e mafai foi ona taʻitaʻia ai le namu taua. O lenei mea e mafua ai se faʻamaoniga e pei o le tiga i le vaega o foliga.

Faʻataʻitaʻiga fomaʻi e faʻapea o le ulu o le ulu ma le pancreatitis e tupu ona o le mumū o le lymph uaua ma le paʻu o le toto, lea e masani ona faʻatasi ma le vavao.

Isi mafuaʻaga o migraines ma le mumū o le pancreas:

  • malfunctions i le faagasologa o meaʻai,
  • leai o meaʻai i totonu o le tino,
  • tigā
  • ave ni fualaau faapitoa.

O le mafutaga o le pancreatitis ma le ulu tiga o le leai o se aoga o le gastrointestinal tract, e le na o le oona o le tino, ae o le tino foi o le tino. O lenei mea leaga e afaina ai le galuega a isi faiga ma okeni - o le faiʻai, fatu, toto toto, NS.

E masani lava o le faailoga muamua o pancreatitis o migraines, faʻatasi ai ma vaivaiga ma le mamafa. A maeʻa lenei mea, e amata ona lagona e le maʻi le lagona le toʻa i le manava.

I le togafitiga o le mumū i le pancreas, e pei o le cholecystitis, e tatau i le tagata maʻi ona mulimuli i se meaʻai po o se nofoaga i anapogi faʻapitoa. Faʻasagaga lenei tala, e leai ni meaʻai e le tino ma o ona sela e amata ona matelaina, lea e mafua ai foi le migraines ma le vevela.

Ina ia taofia le alualu i luma o le faamai pe a aliali mai muamua faailoga, e tatau ona talanoa i se gastroenterologist.

O le a faatonuina e le fomai se ultrasound ma suʻega, lea o le a mafai ai ona vave togafitiga e puipuia ai le tupu mai o faʻafitauli e le manaʻomia (pancreatic necrosis, oncology).

Mafuaʻaga o tiga

O le pancreatitis o se gaioiga e le afaina o le tino o le tino. O ona faʻapogai autu o tiga i totonu o le vaega pito i lalo, o le itu tauagavale o le hypochondrium. O le tiga e faʻaauau ma sili atu ona leaga i le gaʻo, meaʻai suamalie, ipu suamalie, ma le ava malosi. O le falemaʻi o loʻo togafitia faʻatasi ai ma le naʻo ma le vomiting i le talo. I le pancreatitis, o le tiga o le ulu e le o se faailoga lelei, e ui lava e masani ona i ai faatasi ma le maʻi.

O le galuega autu o le pancreas o le gaosia lea o enzymes mo le gaosia o triglycerides, proteins ma gaʻo. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le enzymes e gaosia e le gland e le lafoai, ae ua faʻaaogaina i totonu ma faʻaumatia. Toxins ma enzymes, lea e faʻamalolo i le faagasologa o lenei faagasologa, ulu i le toto ma ala atu i isi totoga, mafua ai le faʻaumatiaga, faʻatasi ai ma le tiga.

O le ulu tiga ma le mumū o le pancreas e tupu foi ona o le le lava o meaʻai. O le puleaina o le pancreatic e aofia ai i le tuueseeseina o le pa. I le solia o le faiga o meaʻai, o meaʻai e ulufale i le toto i le le lava o le volume. O le le atoatoa o le ss, minerals, ma vitamini e mafua ai le faʻaleagaina o gaioiga gaioiga o neu. O loʻo maua pea i le ulu ni faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻalogoina o le faʻalogo o le faʻalogo i le faʻalogo.

Paʻu i le masaniga masani o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas

O le pancreatitis o taimi masani e masani ona fai. A oʻo mai uluaʻi faʻamatalaga o le falemaʻi i totonu o le toto, o le solia o solitulafono matuia ua uma ona matauina. O le ulu o le ulu i le pancreatitis masani e tupu ona o le solia o le meaai.

I le taimi o faʻasalaga, o faitioga o faitioga o le faʻaalia pea o le le mautonu i totonu o le manava, tuʻuina i se lio i tua. O le tiga e tuʻuina atu i le nausea, faʻafefeteina faifaipea, nofoa le fiafia (o le manava o loʻo faʻateleina ona suia e le taʻaloga). O se tagata e taumafa i taimi uma, leiloloa le mamafa. Ina ia faatumauina le tulaga masani, o le tino e amata ona ave meaʻai mai mea ua taʻua o "faaagaga" - mea e afaina. E le afaina le gasegase lipid, lea e tau atu i le atinaʻeina o isi maʻi, o lona uiga o le ulu o le ulu.

Faʻamaumauga o le Faʻamamaʻi Paʻa

A o leʻi togafitia le tiga, e tatau ona e malamalama i le mafuaʻaga o lona tupu. Afai o le tiga e fesoʻotai ma le le lava o meaʻai, e tatau ona toe iloilo le tulafono o mea taumafa. Mo meaʻai e lelei, e tatau ona faigofie ona eli, mālū ma lelei.

Afai o le tiga e tumau ma o meaʻai e masani lava, o togafitiga faʻapitoa e tatau ona faia e faʻaumatia ai.

  • Le faaaogaina o fualaau faasaina. Analgesics, e pei o Solpadein, ua vave ona faʻaumatia. E toatele tagata e iloa le auala e fesoasoani ai fualaau faasaina, ae o lona faʻaaogaina e manaʻomia ai foi le faʻasaʻo.
  • Meaʻai O le faʻavae o togafitiga faʻafesoʻotaʻi o togafitiga o le togafitiga o meaʻai. Meaʻai e faʻafefe ai le mucosa gastric ua aveesea mai le meaʻai. O le sini autū o le togafitiga o le faʻamautuina lea o le faʻaogaina o meaʻai.
  • Vailaau faʻapitoa. E tele suʻega e fesoasoani e faʻamaligi ai le ulu o le ulu ma puipuia ai faʻalavelave o togafitiga. Ae, e oʻo lava i le faʻaaogaina o, i le taimi muamua e tilotilo ai, e le afaina ai le maʻi, e tatau ona talanoaina muamua ma le fomaʻi.

O le a le mea e ave mai se maʻi tiga ma le pancreatitis: o se toe iloiloga o vailaʻau

A oʻo mai ni lagona le lelei, e te manaʻo e faʻaumatia i latou i le vave e mafai ai. Afai e le mafai ona e faʻafeiloaʻi, e tatau ona e faia togafitiga togafitiga. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona aoga e aveesea ai le tiga o le inu lea o se vailaʻau.

Faatasi ai ma le tele o fualaau o fualaau faasaina, e faigata ona iloa po o le a le mea e tatau ona ave ae leai foi. Ina ia faafaigofie ona malamalama, mo se faataitaiga, o le a le "Askofen" mai i, e tatau ona e iloa po o le fea vaega o le pharmacological e aofia ai.

E faʻaaogaina suʻesuʻega i le tiga. E le o ni nakoti ma nakoti. O nei faʻatau e faʻatau naʻo le faʻamalosaga ma e pulea. O faʻamalositino e leai ni nakoti e itiiti ifo i le faʻamaʻi faʻamaʻi, ae e tele naua aʻafiaga o aʻafiaga. Faatasi ai ma le mumū o le pancreas mai se ulu, o nei fualaau oona e mafai ona faʻaaoga e aunoa ma le fefe:

  • Faʻaauau o le salicylic acid: Aspirin.
  • Faʻamatalaga o le pyrazoline: "Faʻamatalaga."
  • Faʻataʻitaʻiga o le aniline: "Cefecon", "Nurofen", "Askofen", "Next", "Rinza", "Solpadein".
  • Totoga o meaola faʻapitoa: Ibuprofen, Ortofen.
  • Oksikama: "Piroxicam."

E le gata i lea, o spasmodics e fesoasoani i le ulu o le ulu: No-shpa, Spazoverin.

Puleaina o le tiga NSAID

O le ulu tiga e le naʻo le lagona le fiafia i pancreatitis. I totonu o le gland, ua salalau atu se gaioiga mimiti i totoga tuaoi. Ina ia faʻaaogaina, o loʻo faʻamautuina ai vailaau e le o le faʻamaʻi-fomaʻi. O se tasi o lauiloa sili o Citramon. Faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona ave e aunoa ma ni tuutuuga, aua o le fualaau faasaina, sei vagana ai le le faapalepale taitoatasi, e leai se faʻailoga.

Pau lava le mea e te manatua o le oloa e aofia ai le acetylsalicylic acid. O le gasegase o le fualaau faasaina e afaina ai le mucosa o le intestinal, lea ua leva ona afaina mai aafiaga leaga o le enzymes o le pancreas mumū.

O le isi vaifofo lauiloa ma tutusa o Citramon o Askofen. O le a le mea ua faʻamatalaina mai? I le faaopoopo atu i le ulu o le ulu, toothache, ua ave i lalo ifo o le vevela i le malulu. O fualaau faasaina e le gata o faʻaopopoga faʻaopopo, ae faʻamaʻi foi. O le mea lea, e tatau ona onā i le faʻaeteete tele. E tusa lava pe lelei le ulu o Askofen mo le ulu o le ulu, e mafai ona e aveina mo le silia ma le lima aso.

Aniline derivatives - paracetamol

O le sili ona lauiloa mai i faʻalavelave eseese, e aofia ai le ulu o ni mea e maua mai i meainu oona. O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e aofia ai le paracetamol. O vailaʻau o lenei vaega o vailaʻau faʻasaina ua faʻamaonia e le gata mo tiga. E le o taimi uma e manino ai le mafuaaga e fesoasoani ai Solpadein, Nurofen, poʻo isi mea e maua mai i le analin (paracetamol).

O le mea moni e faapea i le faaopoopo atu i fualaau oona, o fualaau oona foi ei ai se antipyretic. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoasoani le Solpadein i le pagatia ma le toe foʻi i tua. O auala e sili atu ona aoga mo le tiga ma se mea e faʻaleagaina. Afai e le gata o le ulu, ae o le manava foi e afaina i le pancreatitis (ona o le sili atu ona faigata o le maʻi), o sooupu ma le paracetamol oona e manatu lelei e aoga mo lona aveeseina. I se faaopoopoga, e masani lava latou te le faʻafefeina ai le mea o loʻo i ai meaʻai.

O le a le mea e ave mai se maʻi tigaina ma le pancreatitis ao maitaga?

Pancreatitis o se faʻamaʻi matautia lea e masani ona mafua ai le taofia o le maʻitaga. O le faʻafitauli o le faʻaleagaina o le faʻagasologa masani e masani lava ona alu ese ma faʻamaloiloga faʻaletino, lea e ave e se fafine mo le faʻamaʻi. O le tiga faifai pea ao maitaga e ono avea ma se faailoga o le pancreatitis.

Faʻailoa, e fai ma tulafono, e iloa i le taimi muamua o le suʻega (10-13 vaiaso o le maitaga). I le taimi lena, o toxins atonu ua i ai se aafiaga oona i luga o le fomaʻi. O le mafai o le faapau pepe ua fuafuaina i le maea ai o le tele o suʻega. I soʻo se tulaga, o le togafitiga mo le paʻu o le pancreatic ua faʻamaonia.

O faʻalavelave faʻapitoa e faʻatasi ma faʻamaʻi e taofi faʻatasi ma le fesoasoani a fualaau. E mafai pe leai foi mo pancreatitis "Spazmalgon" mo fafine maʻitaga e filifili ai se fomaʻi. E tusa ai ma faʻamatalaga, ona o le lamatiaga o le tapunia vave o le ductus arteriosus ma faʻafitauli faʻapitoa ona o le faaputuga o le platelet, o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i le 12 muamua ma le 6 vaiaso talu ai ua solia.

Oti

O le tele o taimi, o le tiga o le ulu ma le pancreatitis e fesoʻotaʻi ma le soliga o le vaega o le digestive. Faʻatasi ai ma togafiti togafitiga lelei, o faʻamaoniga o togafitiga e otometi lava ona faʻaumatia. O se tasi o metotia o togafitiga o meaai, poo le numera o le laulau 5 B. O vaega taua o le togafitiga o meaʻai:

  • Taumafa masani i vaega laiti.
  • Suauu pe fufulu ipu.
  • O meaai e masani lava o le protein, o le tele o gaʻo ma gaʻo.
  • O le taumafa suamalie e gata i le 6 kalama.
  • O meaai e le tatau ona vevela pe malulu.
  • E oʻo atu i le 1.5 lita o le vai e tatau ona faʻaalu i le aso.

O se tagata gasegase e tatau ona tusa ma le 2600 kcal i le aso.

Isi Faʻamatalaga Pain

Afai e leai se mea e fesoasoani i le tiga o le ulu ma le pancreatitis, e mafai ona e suʻeina auala eseese o togafitiga. O le sili ona lelei o teas ma infusions. O togafitiga mafanafana e aofia ai gaʻo e iai aʻafiaga faʻaleagaina ma faʻaitiitia ai le na o le ulu o le ulu, ae e iai foʻi se togafitiga faʻapitoa i le toto o le tino.

Ina ia saunia se vaiinu, ave se sipuniti o le faʻafefiloi mago ma sasaa se ipu malamalama (250 g) o le vai vevela. A maeʻa le la i se vevela vevela e inu ai, ona inu loa lea aʻo leʻi 'ai. E mafai ona e vavao muamua i le teuina o le vai i totonu o le pusaaisa. E faʻamafanafana le tea aʻo leʻi faʻaaogaina.

E mafai ona e faʻaumatia se maʻi tigaina i le pancreatitis i auala eseese, o le mea autu o le auala e le mafua ai ona afaina.

Mafuaaga o mea tutupu

O le tele o gasegase o loʻo mafatia i le pancreatitis e masani ona latou mafaufau pe aisea e afaina ai le tiga o le ulu ona o le maʻi o le pancreatic ma o le a le sootaga i inei?

O se tasi o mea sili ona taatele ma ogaoga o faʻamaʻi pipisi o pancreatic o le atinaʻeina lea o se faiga o le inisua.

O faʻalavelave faʻavevesiina i le pancreatic cavity e fesoasoani i le faʻavaeina o mea oona e tupu i le taimi o le malepelepe o meaai. I se isi faaupuga, o le atinaʻeina o ituaiga o pancreatites e mafua ai le faʻaitiitia o le gaosiga o meaʻai, lea o loʻo totoe ai le tele o mea e leʻi togafitia, lea e amata mulimuli ane ona toe faʻafeiloaʻi i isi vaega o le manava, lea e fesoasoani i le faʻavaeina o le faʻamalosi ma le atinaʻe o siama oona. O siama faʻaleagaina na mafua ai le faʻaaogaina o le inisua o le tino atoa.

O le palanisal gland e nafa ma faiga nei i le tino o le tagata:

  • tulafono faatonutonu o le fausia o le sua oona,
  • faʻasologa masani o faiga faʻamalosi,
  • pulea le maualuga o le glucose concentration i totonu o le toto ma lona faateleina pe a manaʻomia.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le mumū i totonu o le lua o lenei okeni, o le faagasologa mo le gaosiga o vailaau eletene aoga i totonu o le gland e faalavelaveina. O lenei mea e mafua ai le faateleina o aʻafiaga le lelei o mea oona i le tino o le tagata maʻi. O le taunuuga e mafai ona avea ma se suiga tele i le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia o le tulaga masani o le maʻi. E le gata i lea, o se gaioiga tumau poʻo le maʻi faʻapitoa i totonu o le lua o le pancreas e mafai ona faʻaalia ai le mumū o le neura taua, na faʻaalia i foliga vaaia o ogaoga tiga i le itu.

A amata ona afaina le ulu, o le mafuaaga o lenei faailoga e ono:

  • atinaʻeina o se faiga o le inisua ma le salalau o toxins i le tino atoa,
  • tulaga le lelei o meaʻai aoga
  • faʻalavelave faʻaleagaina otaota,
  • flamed lymph node,
  • o le atinaʻeina o le le mautonu e mafai foi ona mafua ai le ulu tiga,
  • toilalo i le faagaoioia o le pancreas,
  • fesuiaiga o le toto, o foliga vaaia o le vevela.

O le iai o nei faʻafitauli e mafai ona faʻaleagaina ai le gaioiga o isi gaioiga i totonu.

O le mafutaga o le le fiafia ma le tiga

O le atinaʻeina o pancreatitis ma le cephalgia o ni mea e lua e le fesoʻotaʻi faʻatasi e tutupu i le taimi o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le inflammatory i totonu o le tino o le pacreas e tusa ai ma faʻamaʻi o faʻamaʻi o le gallbladder ma le talo, pei o le cholecystitis, gcb ma isi.

O le pancreas o se tasi lea o mea sili ona taua o le gastrointestinal tract, e nafa ma le faʻamalositino o vailaau oona e pei o glucagon, somatostatin, faapea foi ma le insulin ma isi. Afai o le gaioiga o lenei okeni ua vaivai, o le inu o le tino i le tino ma le faʻaleagaina o le tino i totonu o fausaga o le totoga o loʻo aʻafia ua amata ona tupu, lea e ono mafua ai le le lelei o le tino cardiovascular o totoga, o le faiʻai ma le fatugalemu o le tino.

E taua le iloa o le atinaʻeina o pancreatitis e amata ona tupu tonu i le tupuga o le ulu o le ulu, vaivaiga lautele o le tino ma se suiga tele i le mamafa. Ona amata lea ona faʻaalia ni faʻalavelave i totonu o le mea oona.

A oʻo ina faʻalauteleina le faʻamaʻi, e tatau ile 2-3 aso ole anapogi, ole taimi lea e amata ai ona maua e le tino o le maʻi se vaega maualalo o meaai, ma o vaega o mea taumafa e leʻo gaʻo atoatoa i le tulaga o le soifua maloloina o le tino. O le taunuuga o lenei mea o le le lava lea o le paleni o mea e fai i le telefoni feaveai, lea e tau atu ai i le atinaʻeina o osofaiga o le vevela ma le fausiaina o ulu.

Pe a oʻo mai faailoga muamua o faʻamaʻi, e faanatinati le asiasi atu i se gastroenterologist, maua se faʻamautinoaga atoa ma amata togafitiga talafeagai. I le leai o ni togafitiga vave, o le maʻi e mafai ona amata le alualu i luma, e mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga i le tino o le necrosis, kanesa, ma isi togafitiga faʻaleaga.

Togafitiga o maʻi

O se togafitiga faapitoa e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le ulu tonu o le ulu e le o faʻamaonia. I le mea e amata ona afaina le ulu ona o le le lava o le moe, ona ave ese lea o mea le lelei, e tatau lava ona e malolo ma moe lelei.

I nisi tulaga, o vailaʻau poʻo togafitiga mo fomaʻi faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai cephalgia. Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga.

Faaleaogaina o le Calagia ma Vailaau

O nisi taimi o osofaiga o le tiga ma le vevela e mafai ona tupu mai i le talaaga o le le aoga o taumafa taumafa. I se tulaga faapena, e tatau ai ona ave se vailaʻau o se fomaʻi o le gaioiga o le gaioiga, lea e fesoasoani e faʻamalolo ai le manava o le manava ma faʻaitiitia le tiga i le ulu ma taʻoto i lalo e malolo. O vailaau nei e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le tiga:

E taua le manatuaina pe a maeʻa ona faia se vailaʻau faʻasolosolo ma faʻaitiitia le tiga e tatau ona 'ai.

Afai ei ai ni faaletonu i le cardiovascular system of organs, e taʻu mai e fomaʻi fualaau e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le faagasologa o toto, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o fualaau.

O le togafitiga a le tagata ia te ia mo le paʻu o le paopacane ua matua le fautuaina. Talu ai o ia amioga ma fualaau faasaina e le mafai ona filifilia e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia, faʻapea foi ma vailaʻau faʻavavela, faʻaalia i foliga o lanu mumu i luga o le paʻu o le tua, le manava ma le fatafata. O le mea lea, e matua taua lava, ao lei faia se vailaau, muamua feutagai ma lau fomaʻi.

Fualaau faʻapitoa

Faʻamaumauga mai tagata faʻamalolo masani o se faʻaopoopoga sili lea i togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa, lea e mafai foi ona fesoasoani e aveese le tiga i le ulu.

O le tīpena saunia o le tipi mumu e lelei lona faʻalelei. Mo lana tapenapenaga, e matua faigofie lava le sasaa o se fugalaau mumu ma se ipu vai inu ma tuʻu ai mo le itiiti ifo i le 15 minute.

O le aafiaga lava e tasi o le laina o le la, saunia e tusa ai ma le tekinolosi tutusa. Ina ia faʻaleleia le togafiti o togafitiga, e fautuaina e faʻapipiʻi nei laau e lua, faʻasolosolo faʻatasi, lea o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai le popole.

E leai se faʻamalositiga o fualaau oona mai fatu e pei o le pama lemoni, aʻa valerian ma le chamomile. Ina ia mafai ona faia ni mea mai lenei faaputuga, e tatau ai ona faʻaaoga fualaau aina i le fualaau susu. O le aofaʻi tutusa o mea taʻitasi taʻitasi e ave ma fefiloi. O le aoina o sauniuniga e tatau ona faia i le aofaiga o le tasi sipuniti ma sasaa le 300 ml o le vai kuka ma tuu e faʻaaoga mo le 60 minute. E tolu taimi ile aso mo le afa itula aʻo leʻi 'aʻai,' afa 'afa.

Aisea e tupu ai lenei faafitauli?

Faʻaleagaina o le tino o se tasi lea o ogaoga ogaoga o faʻamaʻi pipisi. Ona o le faʻavaivaia o le faʻamalosi, toxins ma mea matautia e mafua mai i le malepelepe o meaʻai o loʻo faʻapipiʻiina i le tino.

I se isi faaupuga, faʻatasi ai ma faʻateleina ituaiga o le faʻamaʻi, o le gaosiga o mea taumafa e vave faʻaitiitia. O toega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina e toe faʻafeiloaia e ala i le mea oona, ona o le mea e tupu ai le fuga ma faʻaleagaina siama siama, lea e avea ma punavai autu o le inupia.

O le pancreas e nafa ma le tele o galuega a le tino, e pei o:

  • faʻaleleia le faʻamaina o mea
  • toto kullukose
  • faateleina le kulukose
  • tulafono faatonutonu o le gaosiga o gaioiga gaosia.

I le tulaga o le afaina o le okeni, o le gaosiga o enzymes aoga ua le manuia. Ona o lenei mea, o le toxins e amata ona i ai se aafiaga sili ona taua i le tino o le maʻi. O se taunuuga o lenei mea, o se suiga tele i le maualuga o le suka e mafai ona tupu ma o le a manuia le soifua manuia o le tagata.

O se taunuuga o lenei aafiaga, o suiga o le toto, suiga o le toto, e avea ma mafuaaga autu o le maʻi tiga.

Afai e afaina le ulu i le pancreatitis, o mea nei e mafai ona avea ma mafuaʻaga o lenei maʻi:

  1. Faʻaleagaina o le tino i mea oona.
  2. Faʻatoʻa meaʻai.
  3. Faʻatauva ma faʻagesegese le nutimomoia meaai.
  4. Faʻaleagaina o le pancreas.

O faafitauli uma o loʻo i luga e aʻafia ai le tulaga lautele o le tino ma ua afaina i ni faʻalavelave matuia i le faagaoioia o le tele o totoga.

Faʻaitiitia o ulu o le ulu i fualaau

E toatele e fiafia i le fesili pe o le tiga o le maʻi ma le pancreatitis mai le le lelei o le moe ma le leai o se moe e mafai ona afaina. O le mafuaaga lea o le tiga, ma o ona togafitiga e aofia ai le malologa ma le toe faʻaleleia o le malosi.

I nisi tulaga, afai e faigata i le tagata maʻi ona moe, faʻamamaina togafitiga o togalaau ma fualaau oona, e ono faʻamaonia, talu ai o loʻo moe faasaina i totonu o lenei mataupu.

O le tiga ma le vevela ma le pancreatitis e mafai ona tupu ona o le mea moni e le 'ai se tagata i le taimi. I ia tulaga, e taua le taoto i lalo ma le faaaogaina o fualaau faasaina lea e fesoasoani ai i le pipisi ma le tiga, e aofia ai:

E le tatau ona galo ia i tatou o le aveina o meaʻai i luga o se manava gaogao e le mafai, e mafua mai i le faʻalavelave o le maʻi.

Afai e maua faafitauli i galuega a le fatu ma toto toto, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina se ala o le tagofia o fualaau faasaina e faʻaleleia ai le taʻavale o le toto poʻo le tele o fualaʻau.

E le taliaina e le tagata ia te ia lava. Ae leʻi faʻaaogaina fualaau oona, e tatau ona e maua se faʻamatalaga faʻapitoa i le gastroenterology. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia fualaau faasaina ma faatonu se meaai faapitoa ina ia mafai ona aloese mai faafitauli ogaoga.

Faiga faʻamalositino ma se soifua maloloina lelei e faʻafefe ai le tiga

Afai e popole le tagata maʻi e uiga i le vevela ma le pancreatitis, e tatau ona malolo o ia ma o nisi taimi e mālōlō ai lona moega. Afai e le mafai, ona tatau lea ona e galue ma agai malie, lemu ma e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi.

Faʻafetai i lenei mea, o le aʻafiaga pe a maeʻa le tagofia o fualaau o le a vave ona oʻo mai ma o le ulu o le a faʻagata le tiga. Ma e tatau foi ona i ai pea se meaʻai lelei ia te oe, lea o le a fesoasoani e faamama avega ma e mafai ona e inuina fualaau.

Afai e manaʻomia, e fautuaina le faʻaogaina o le ulu ma le ua e malolo ai ma faʻafefe ai le maso o le maso, auai i se yoga poʻo le mafaufau loloto.

O meaʻai talafeagai o le ki lea i se paʻu lelei ma le puipuia o le ulu. O le mea lea, o le mea muamua lava e fai o le faʻatonutonuina lea ole taimi o taumafataga. E lima taumafataga i le aso ma ni vaega laiti o le a sili ona lelei. O le meaai e tatau ona aofia ai mea taumafa ei ai le tele o vitamini, ma e faigofie foi ona faʻaleleia ma faʻafefeina e le tino.

E le gata i lea, faatasi ai ma meaai, e taua le ave o vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻamalosi, e pei o Mezim ma Pancreatin.

  • meaai maualuga suka
  • meaʻai gaʻo, e le lelei le gauaʻi,
  • tele volumes of fluid.

O se tagata gasegase e iai se faʻamaʻi e tatau ona vavaeeseina atoa le ava malosi. O fualaau oona e aofia ai le saofaga i le oti o totoga o okeni.

Sui oloa faʻaleagaina ia i latou o loʻo i ai se aofaiga tele o multivitamins, protein ma vailaʻau gaosi lelei. Ma e fesoasoani foi e faafaigofie le faagasologa o le gaosia o meaʻai ma le nutimomoia o meaai. O nei oloa e aofia ai

  • iʻa, aemaise le gataifale aoga,
  • aano paʻepaʻe - moa ma le lapiti, faʻapea foʻi ma vela vevela,
  • fualaau faisua, aemaise lava i le tulaga o salakeke,
  • eleʻele uʻamea maualuga.

O se tagata e fia iloa pe afaina lona ulu i le pancreatitis e tatau ona muamua fefaʻatauaʻi i se tagata gastroenterologist. O le a faatonuina e le fomai se suʻesuʻega o le a fesoasoani i le fuafuaina o le mafuaaga o le tiga ma faatonuina ai togafitiga. Aua le manatu faatauvaa i le ulu o le ulu i luma o pancreatitis, e tusa lava pe faigofie ona aveeseina i fualaau. I nisi tulaga, ei ai le avanoa e atiaʻe ai le maʻisuka.

O le pancreatitis ma le ulu tiga e toetoe lava a le mafai ona vavalalata manatu. E masani lava ona mafai ona iloa i le i ai o le maualuga o le vevela ma le foliga o se lanu samasama lanu samasama, lea e taʻu mai ai se gaioiga le lelei i totonu o le tino o le tino.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Mafuaaga ma foliga o fiva i pancreatitis

Paʻu maʻi o loʻo i le pito i luga o le faʻamaʻi sili lea o loʻo i ai pea. O le tiga e mafai ona faʻamalosi, tipi, pe faʻaauau pea, ae le malie.

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le tiga ma le mumu o le pancreas?

Ina ia le toe faʻalavelaveina oe i le tulaga o le maʻi, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa mea e 'ai, ae faʻapea foʻi le soifuaga masani.

O le a le uiga o le siama o le pancreatitis faʻamaʻi?

O maʻi gastrointestinal uma e le gata ina laveaʻiina ai le tele o faʻalavelave, ae faʻamaʻapeʻa atoa ai le soifua maloloina o tagata, e aofia ai le oti.

Le ata o le maʻi pancreatitis ma isi faʻamatalaga

Hemorrhagic pancreatitis o se tasi o na faʻamaʻi e le gata ina oʻo atu ai i se faʻafitauli i le tulaga lautele, ae o loʻo faʻaalia foi i le vave faʻaleagaina o le pancreas.

i le tulaga o le maʻi tigaina, ou te vave alu e leai se paʻu ma faʻaaoga se laʻau tipu i loʻu ulu - Ou te tootuli laitiiti ma taomi i loʻu muaulu. e fou ma malulu ma vave ona aumaia lagona. afai e leai se kapisi, ona mafai lea ona e susuina se solo ile vai malulu ma tuʻu i lou muaulu ma le musumusu

Ona faapipii lea o se laʻau tipolo i le pancreas, aemaise lava i le taimi o le vevela, ma faatalitali seia oʻo ina vevela le vevela o le tino.

Aiseā e afaina ai i le pancreatitis: faʻamatalaga le manino o se faʻamaʻi matautia

O le pancreatitis o se mumū i le pancreas, lea e faʻaalia i le ogaoga o le faʻafefe o le tiga i lona suʻesuʻega ma le solia o lana galuega. O faʻataʻitaʻiga lautele o loʻo faʻaalia i le gasegase faʻamaʻi ma vaivaiga lautele, faʻalautele le vaivai, faʻamatalaga cachexic. O le paʻu o le pancreatitis, o le masani lea o le faʻamaʻi, e le faʻatea.

O le pancreatitis e mafai ona mafua ai le maʻi tiga

Faailoga o pathogenesis

O le mafuaaga autu o le faʻaalia o ulu o loʻo tupu i le pancreatitis o le inupia o le tino. O le afaina o le pancreas e mafua ai le solia o lana galuega - o le pulefaʻatasia o le enzymes i le luminaʻi o le intestinal e faafaigofie ai le gaogaina o meaai.

Le leai o se elemene gaoioiga e mafua ai le solia o le gaʻoina o meaai, lea e oʻo atu ai i le faʻaleleia o toxins ma le leai o ni elemene e manaʻomia mo le tino o le tagata, vitamini ma minerale.

O lenei mea e oʻo atu ai i le fausiaina o le iniseti syndrome, faʻatasi ai ma fiva, moe, vaivaiga.

Faʻafitauli o le pancreas e oʻo atu ai i suiga faʻaleagaina i totoga uma o le gastrointestinal tract

O le togafitiga autu o le maʻi o le fiaai, e le maua e se tagata le mea e tatau ai mo le olaga masani ma le soifua lelei. Le lava o meaʻai, aemaise lava glucose mo le malosi atoatoa o le malosi i le tino, e mafua ai foi ona matelaina ni manulele nerve. I lenei tulaga, e ono afaina le ulu.

E masani lava, o le mumū o le pancreas e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka. O lenei mea e faʻateleina ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi, aua e le ogatasi le tulaga o meaʻai paleni, o le inisalini ua le ogatasi, lea e faʻapipiʻi le glucose i totonu o le masini. O lenei mea e oʻo atu ai i ni suiga sili atu i le vaʻaia o le tino.

O le vaivai o le malosi e galue malosi foi i le cardiovascular system, e faaitiitia ai le toto, lea e oo atu ai i le sili atu le le atoatoa o le toto i le mafaufau.

O le masaniga masani o pancreatitis e masani ona o mai faatasi ma gastropathies, uluai o le mucosa gastric ma duodenal, ma le faʻalavelave i le gaioiga o le ate ma le gall vladder. O lenei mea e mafua ai le solia o le faʻauigaina o le mea na tupu i Castle, lea e fesoasoani i le faʻaaogaina o le vitamini B12 ma le faʻaalia o le anaemia.

O nei mafuaaga uma e faʻaleagaina ai le tiga i le ulu ma faʻaopoopoina i isi faʻalavelave i le gaioiga o le tino.

O le faateleina o le tiga o le ulu e mafai ona tupu o se taunuuga o le atuatuvale ma le popole i le lotolotoi o lagona o le tagata maʻi e uiga i lona manuia. O se taumafataga umi e matuā faʻafefe tele ai lagona o le tagata maʻi ma e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli psychosomatic.

Faailoga faʻapitoa

O le palasi o se masani masani o le tiga o le ulu ona o le mumu o le pancreatic. Aemaise lava, o le faateleina o le faailoga ua matauina i le talaaga o le anapogi faaumiumi.

O le pancreatitis e tuʻuina mai ma vaivaiga lautele, toʻotoʻo, faʻavalea.

I le taimi masani o le faʻamaʻi, o le atinaʻeina o le encephalopathy e mafai ona faia ma le paʻu o le mafaufau ma faʻaaliga o tiga, e oʻo lava i le taimi o le faʻamagaloga.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le taimi o faʻasalaga, o aʻafiaga o siama e oʻo i le oona ma mafai ona oti.

O vaega o le potu ola e le afaina ai le faiʻai o le faiʻai, lea e mafai ona o faatasi ma le tiga tumau i le ulu, faʻaitiitia le mafaufau, gauai, ma isi.

Faʻailoga

O le ulu o le pancreatitis e manaʻomia ai se feutagaiga ma se neurologist.

E faʻavae i luga o le aoina o faitioga, le tala faʻasolopito o le soifua maloloina ma le suʻesuʻeina o le neurology, ua agavaa le fomaʻi e faʻatonu nisi faʻamaonia:

  • Suʻega o le toto lautele ma le naunautaiga o le maualuga o le toto mumu ma le hemoglobin.
  • Suʻega o le toto mo le suka, glucose toleni.
  • Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le vateatea o le ulu ma le ua.
  • Igoa elemene
  • Faʻafanua.
  • Faʻaauau foliga faʻataʻitaʻi o le faiʻai i le faʻavaʻaiga masani.

O taunuʻuga o metotia faaopoopo o le a faamanino ai le siama ma fetuunai le togafitiga.

Fomaʻi togafitiga

Mo le faʻamafanafanaga o le tiga i le pancreatitis, o le faʻaaogaina o vailaʻau nei ua faatagaina:

    Leai-shpa - O se antispasmodic lea e mafai ona faʻaititia ai le tiga e le gata i le ulu, ae faapena foi i le suʻesuʻeina o le pancreas.O le faʻaogaina o le musika e mafai ai e oe ona faʻalauteleina laina o le gland ma le vasini lumen, faʻasaʻo le faʻafefete ma le toto i le mafaufau.

Antispasmodics - o le auala sili e faʻaitiitia ai le tiga

  • Citramon - fesoasoani i le faʻalauteleina o le totoina o toto toto ma faʻaleleia atili ai le toto, suauu namu sela e iai le okesene ma le kulukose. O le vailaau faʻamaʻi e faʻamamaina ai le toto ma faʻatautaia lona ala i totonu o le microvascular bed.
  • Solpadein - O loʻo i ai se mea e tetee ai ma le faʻaleagaina.
  • Askofen - o loʻo iai se aafiaga faʻapitoa, e aʻafia ai le faʻasao-inflammatory ma le analgesic. O le meafaigaluega e faʻamalosia ai nofoaga faʻalaulema ma vasomotor o le taulaʻau, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le okesene o le toto ma le faateleina o le masini vascular - o se taunuuga o le toto.
  • O fualaau e tatau ona ave pe a uma meaai. O lo latou faʻaaogaina e tapulaa, talu ai o vailaʻau faʻamaʻi-faʻamaʻi e fesoasoani i le faʻaumatia o le mucosa gastric ma le faʻavaeina o uluaʻi. Ma o vailaau faʻasaina e faʻateleina ai le lamatiaga o le toto.

    Puipuiga o togafitiga

    Mo le puipuia ma o le togafitiga autu mo le encephalopathy, o fualaau faasaina o le nootropic series o loo faaaogaina. E i ai a latou faʻalavelave faʻapitoa, e puipuia ai siama namu mai le hypoxia ma le suka. O le tele o fualaau faasaina e mafai ona faʻatonutonuina ai le faʻalavelave popolega, faʻamafanafanaina se tagata, faʻaitiitia le faʻaalia o faʻamaʻi ma le faʻavaivai o setete ona o le maʻi faʻamaʻi.

    O fualaau e masani ona faʻaaogaina:

    Fualaau e puipui ai le faiʻai o le tino mai le matelaina - nootropics

    O fualaau faʻasaina e faʻamautuina ai gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino o le tino ma faʻaleleia ai faiga faʻafouina o le a aoga foi i togafitiga.

    Mo le puipuiga, faʻaaoga:

    • Galue,
    • Cerebrolysin
    • Solcoserla ma isi.

    E taua le mulimuli i fautuaga a se tagata tausi meaʻai. O mea taumafa e tatau ona avea ma vaevaega, ia aofia ai mea uma e tatau ai, fualaau aina ma minerale. I le taimi o le faigata tele, e tatau ona faʻaaogaina le enzyme pancreatic (vailaʻau Creon, Mezim, Pancreatin ma isi). Mo maʻi gasegase masani, o le tulituliloaina faifaipea e faʻamalosia, e aofia ai le pulea o le suka.

    Pada le ulu

    O le ulu tiga ma le pancreatitis o se soa faifai pea o lenei maʻi, e matua sili atu ona maualuga le soifua manuia o tagata mamaʻi. E faigata tele ona fuafua le mafuaʻaga patino o le atinaʻeina o nei tiga i le maʻi pancreatic pancreatic.

    I le tele o tulaga, o le maualuga ma le faʻafia ona tupu mai o lenei faʻaʻailoga e faalagolago i le laasaga o le maʻi faʻamaʻi ma le tulaga lautele o le tino atoa o le maʻi.

    O le ulu (cephalgia) faʻatasi ma le atinaʻe o pancreatitis e mafai ona tupu i le taimi o se osofaʻiga oso, faʻalavelave e se vevela maualuga i subfebrile tuaoi.

    Pancreatitis Paʻu o Vailaʻau

    Afai o le mimiti ma le mumū o le pancreas e tupu ona o le leai o se moe poʻo le leai o se malologa, ona tatau ai lea ona moe lelei ma toe faʻafoʻisia le malosi. E masani lava, o le feʻaveaʻiina ma le vevela e mafua ona o le le taumafa e 'ai.

    I lenei tulaga, o antispasmodics e mafai ona fesoasoani e faʻamafiesea ai se tiga matuia.

    Ina ia taofia le aveeseina o mea le lelei, e tatau ona e ave se tasi o fualaau nei: Caffeine, No-Shpa, Solpadein, Spazmalgon, Solpadein.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, e sili atu le aua le inu pati. O pusa na i ai aspirin, lea e faʻasaina i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le vailaʻau e faʻateleina le eletise, lea e mafai ona mafua ai le toto.

    Faatasi ai ma soliga i galuega a le loto ma toto toto, o le pulega o antispasmodics ua faaopoopoina i fualaau faasaina e amataina ai le tafe toto.

    Ma ia faʻamalosia le tino atoa, o le faʻaaogaina o vailaʻau o le vailaʻau o le a le o ese mai.

    Faaletino, togafitiga ma isi togafitiga

    Afai e afaina lou ulu i le pancreatitis, ona mafai lea ona e faia se massage o le ua ma le ulu. O lenei mea o le a fesoasoani e malolo ma faʻafefe ai le le mautonu o le musika. Faʻamanatuga ma faʻamalositino i aʻoaʻoga sikolasipi e fautuaina foi.

    O le mulimuli i se taumafataga faapitoa o le a faʻaleleia ai le pancreas, lea o le a faʻaitiitia ai le televave ma le malosi o le ulu o le ulu. Ina ia aveese ni mea le lelei, e taua le aua nei galo e ave meaʻai ile tootoo 5-6 taimi i le aso.

    Ina ia faʻaleleia le manaʻo ma saturate le tino i mea aoga, o vitamini o loʻo aofia i le lisi o aso taʻitasi. E le gata i lea, o meaai e tatau ona lelei ma faʻaaogaina. Enzymes (Mezim, Pancreatin 8000, Festal), lea e ave i meaai, o le a fesoasoani e faʻaleleia nei faiga.

    Ina ia le faʻaosoosoina ai le tiga o le pancreatitis, lea o le a mafua ai le atinaʻeina o se ulu tiga, o le a le aofia ai mea nei mai le taumafataga:

    E tutusa le taua o le mataʻituina o le paleni-masima. O meaai leaga e tatau ona suia i meaʻai e maua i le gaosiga o gaʻo, polotini, ma multivitamins. O nei meaai e aofia ai veal, lapiti, moa, iʻa masima, fualaau faisua, fua, ma laau.

    I le avea ai o se togafitiga faaopoopo mo pancreatitis, faatasi ai ma migraine, o le a fesoa- soani ai tagata togafitiga. O le tii mint has a calming and analgesic effect. Ina ia saunia se vaiinu, o se moa o le mint fou po o le 1 sipunipuni o le mutia vao e sasaa mai i le vai tafe (200 ml) ma faʻaosoina mo le 15 minute.

    O le lauti tiuti e tutusa lona aafiaga. Ina ia faʻaleleia le gaioiga ma faʻaitiitia le popole, e mafai ona e faʻaopopoina sina pulu lemoni i ai.

    Afai o le osofaiga o le ulu o le ulu ua malosi tele, ona mafai lea ona e saunia se faʻaleugalaʻau e faʻavae ile:

    O le numera tutusa o laau totō e faʻafefiloi (1 sipuni) ma sasaa 300 ml o vai inu. Inu inu malosi ile itula e tasi. Ua inu i le 30 minute ao lei faia se taumafataga, 0.5 ipu tolu taimi i le aso.

    Ina ia faʻaitiitia le tiga i le pancreatitis, e faʻaaogaina foi le decoction o oregano. E sefulu kalama o le laau ua sasaa i totonu o le 400 ml o le vai inu ma tuu mo le afa itula ile pusa tapuni. Inu inu i le 4 taimi i le aso mo le tasi vaetolu o se ipu malamalama.

    Afai o le tiga o le ulu na mafua ona o se vevela o pancreatitis, o le a le aoga uma metotia o togafitiga i luga seia oo i le taimi o le faamagaloga. E le gata i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa na faʻamatala mai e se gastroenterologist, na o le pau lava le auala e alu ese ai le tolu aso o le anapogi ma le mulimuli atu i le taumafataga tino.

    O faʻafitauli o pancreatitis o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

    Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

    Antispasmodics mo pancreatitis: o fea e sili atu ona lelei?

    Antispasmodics mo pacreatiti mataʻutia po o le chronic o fualaau sili ona taua. Latou te faʻamamāina tiga ogaoga e mafua mai i le pipisi (non-contraction) o fiva maso i totonu o masini o le pancreas.

    O le tiga o le tiga i le mumū tele o le gland e matautia tele i le atinaʻeina o se tulaga teteʻi ma se maualuga maualuga o le maliu o le tagata maʻi.

    O le mea lea, o le aveeseina o vavave vavave i totonu o le okeni ma faʻaitiitia ai le malosi o le tiga ma le antispasmodics o se tasi o sini taua o togafitiga.

    O a ni antispasmodics

    Antispasmodics o vailaʻau faʻatasi ma se masini faʻapitoa o gaioiga e faʻamoemoe i le faʻavaveina o microfibers muscle i puipui o toto toto ma soʻo se totoga i totonu o loʻo iai se fausaga malie maso.

    Anispasmodics o loʻo faʻaaogaina i le gastroenterology ua mamanuina e faʻamalolo ai le toto o musele lamolemole o le tino o le tino, e aofia ai le pancreas, faapea foi ma puipui o le toto i totonu o le fofo o le spasm.

    O mea faʻaleagaina o nei vailaʻau faʻamalosi e aofia ai:

    • malologa o musele o le meaʻai fualaau, e aofia ai mea o le pancreas ma le talo,
    • aveeseina o le tiga e mafua mai i le vavaeeseina o le muscle fibers of system digestive,
    • faaitiitia i le fiafia tele o le pancreas,
    • faaitiitia i le puleaina o le eletise chlorhydrate,
    • faʻalauteleina o vaʻa toto, masusu, faʻaosofia o le fatu, faʻaititia o le mamafa.

    O le Antispasmodics e le gata na te taofia le tiga o le tiga, ae ia faʻaalia foi le toto i totoga. I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina o nei vailaau e le afaina ai le faiga o le lagona tiga ma o le mea lea e le aʻafia ai le siama.

    Vaega o gaioiga mo le pancreatitis

    O se tasi o faʻavae autu o le mumu o le pancreatic o le tiga. O mafuaʻaga o lona tupuga e tele mea taua:

    • o le faalavelaveina o le pulelautusi autu o le gland ona o se spasm o le sphincter ua taʻua o Oddi - o le mama maso faatasi ai ma se avanoa lea e tupu mai ai le sua o le vai inu ma le talo i le duodenum,
    • le faʻalavelave faʻalauteleina o le paʻu o se totoga mumū,
    • O le faʻataʻitaʻiga o le peʻa ma le gall vess,
    • vaʻavaʻai faʻapitoa i le tootoo laiti.

    I faʻalavelave faʻafuaseʻi o pancreatitis, tipi, e masani lava e le mafai ona faʻavelaina paʻu paʻu e mafai ona aumaia le maʻi i se tulaga o le tiga ma le oti.

    Ina ia fesoasoani i le malosi o lagona tiga ma puipuia ai se tulaga faateia, e faʻaaoga vave ai le antispasmodics e faʻafilemu ai le mama o le moa Oddi, faʻaitiitia le taofiofia o le vaʻaia ma tatala le ala mo le sua ma inu i totonu o le togafiti.

    O se osofaiga mataʻutia o pancreatitis e manaʻomia ai le tuiina o vailaau faafomaʻi, lea e malosi tele ma faʻamalosia ai togafitiga.

    Anispasmodics ua mamanuina e faʻafilemu ai okeni mumu vavae o le gastrointestinal tract, vavave i totonu o le lotoifale o le veto o le manava, ulu, fatu, ma isi.

    I le tulaga o le vaivai o le tiga o le tiga ma le le maua o le vomiting, o vailaau o loʻo faʻamatalaina ai le antispasmodics i foliga o laumei e faʻafilemu ai maso mumu o le tino o le tino o le tino ma faʻaitiitia le faʻamaʻi tiga.

    Faʻaaoga vailaʻau faʻasaina

    O le tele o togafitiga o le antispasmodics e mafua ona o le mamafa o faʻaaliga o pancreatitis, o le faʻafitauli o le maʻi (faʻaleagaina poʻo le faʻasolosolo), o le vailaau o togafitiga (papa poʻo le injections), tausaga ma isi faʻamaʻi i totonu e faʻalavelave ai le mumu i le paʻu.

    Mafaufau i se lisi o vailaau autu o antispasmodic ua faatonuina mo pancreatitis.

    Drotaverine

    O le Drotaverin mo pancreatitis o se tasi lea o vailaʻau e sili ona taatele, aoga ma taugofie. O le vailaʻau e umi le faʻaoʻoina o le musika o sosoʻo o le tino ma toto.

    O le faavae o le drotaverin e faapea o se vailaʻau lauiloa e leai No-shpa na atiaeina e aveesea ai le vavave o le maso o le tino o le tino, e aofia ai le papa pancreatic ducts. E amata ona galue papalama laititi i le 25-40 minute pe a maeʻa le pulega, o lea e faʻaaogaina ai i le leai o se tiga ogaoga ma le vomia i le maʻi.

    O le tui i totonu ole intramuscular o le Drotaverinum poʻo le No-shpa e maua ai se togafitiga faʻasoifua maloloina pe a uma le 5-7 minute.

    Contraindications mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina drotaverine e aofia ai:

    • ogaoga ogaoga o le cardiac, e aofia ai le le mautonu le cardiogenic,
    • toto maualuga
    • ogaoga ogaoga ma le ate,
    • tamaiti ei lalo o le 7 tausaga
    • tasi le le faapalepale.

    I le taimi o le maʻitaga ma le susu o loʻo faʻatulagaina ma le faʻaeteete.

    Papaverine i pancreatitis e faʻaitiitia ai le tiga, faʻaitiitia le mamafa i totonu o le okeni e mafua mai i le vavao o le glandular ducts, ma toe faʻafoʻi le tafe o le suka ma le sua o le pancreatic. O le vailaʻau e faʻaaogaina i le tulaga o suppositories, tablets and a solution 2 injection. Papaverine e sili ona lelei pe a faʻafoe faʻafuaseʻi poʻo le faʻamalosi faʻamalosi.

    I tamaiti aoga, o le papaverine ua faatonuina foi mo tamaiti. I totonu o maʻa ma mea faʻapitoa - e amata mai i le 6 tausaga, i le ituaiga o injections - mai le 1 le tausaga. E filifilia le fomaʻi e le fomaʻi e tusa ai ma le matua ma le mamafa o faʻaaliga o pancreatitis.

    Contraindications mo Papaverine e tutusa ma Drotaverin ma No-shpa. Ae le o le papaverine e faʻaaogaina i gasegase i le glaucoma, hypothyroidism.

    Atropine i pancreatitis ua faʻatulagaina e avea o se antispasmodic, i lalo o le aʻafiaga o le siʻitia o le manogi ma le vaʻaia o le vavave i le pancreas ua aveesea. I le faʻatinoga, o le atropine e faʻaaogaina i na o le vaega laititi o togafitiga.

    Faʻafetai i le lautele o le gaioiga o gaioiga ma le vave faʻafuaseʻi o le togafitiga o togafitiga, e masani ona faʻasolosolo ona faʻasolosolo ai le antispasmodics e faʻaitiitia ai le tiga o le tiga i pancreatitis.

    I se osofaiga matautia o pancreatitis, o le Atropine ua faatonuina i le faiga o le injections e taofia ai le tiga e tusa ai ma faʻamaoniga manino ma le vaavaaiga tatau a le aufaigaluega faafomaʻi.

    O le tulaga ese o le togafitiga o le Atropine e mafua ona o lona meatotino e faʻaleleia atili ai le aafiaga o le analgesic o analgesics - Analgin, Baralgin. O le mea lea, faʻatasi ai ma le faʻasalaga pisapisao i le pancreatitis, o le Atropine solution e masani lava ona faʻaopoopoina faʻatasi ma faʻamaʻi. O lenei mea e mafai ona faʻaitiitia ai le umi o se osofaiga ogaoga.

    Atropine e faʻaitiitia le ogaoga o aʻafiaga leaga mai fualaau faʻataʻitaʻi, mo se faataitaiga, morphine, lea e tatau ona faʻaaogaina i le tulaga o le tiga.

    E tatau ona manatua i le mafaufau o le vailaʻau faʻasaina i Atropine o se palloid lea o loʻo i ai i totonu o filo o laau oona - paʻu, belladonna, dope. O le mea lea, o vailaau faʻasaina e faʻasaʻoina ma faʻamaonia ai le le manaʻomia. I lenei tulaga, i tamaiti, E le mafai ona faatonuina le Atropine i tamaiti pe faʻaaogaina, e faʻatatau tonu lava le gaʻo e tusa ai ma le mamafa o le tino o le tamaititi.

    Platyphyllin

    O le platifillin o se vailaau o le vaega o mea e pei o le toropine, lea, e faaopoopo atu i le aafiaga antispasmodic i le maso musele o le gland, e i ai se aafiaga filemu lotomaualalo.

    O se fofo o le 0.2% o loʻo faʻaaogaina mo injections laiti e avea o se fesoasoani faʻafuaseʻi mo le toomaga o ni osofaiga ogaoga o le tiga. O le vailaʻau o loʻo i ai se lisi lautele o aʻafiaga ogaoga, o le mea lea, e pei o le Atropine, e naʻo lalo o le vaavaaiga faafomai, aemaise lava i tamaiti.

    Duspatalin

    O se antispasmodic, e gaosia i laupepa ma capsules ma le mea galue malosi. O le vailaau faʻasaina e tele uiga lelei ma le faʻamalosia o pancreatiti:

    • e faʻaitiitia ai le vaʻaia o le tino o le pancreatic conduct,
    • e aafia ai le leo o le sphincter muscular o Oddi,
    • faʻaleleia galuega faʻatonuina, puipuia le faʻamaʻiina o le sua o le pancreatic,
    • faatasi ai ma le faʻaosoosoina o le faʻaaliga e faʻaalia ai le itiiti ifo o aʻafiaga le talafeagai.

    Mo le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taimi o se osofaiga ogaoga o le tiga, e le faʻaaogaina le Duspatalin. Ae o togafitiga uumi (e oo i le 6 masina) i le faagasologa faifai pea e mafai ai ona tatou ausia ma lana fesoasoani e faʻavaivaia ai faʻaaliga o pancreatitis.

    O le Duspatalin e naʻo le faʻamalositinoina o le motumotu faʻamalosi, e aunoa ma le faʻaitiitia o le masani, ma e le mafua ai se tasi o faʻafitauli masani pe a faʻaaoga togafitiga o le antispasmodic ─ le atinal atony.

    O isi fualaau oona e faʻaaogaina i faʻamaʻi o le pancreas, lea o loʻo tuʻuina atu i le vavao o sela musele maso:

    1. Niaspam, Sparex. Faʻaaogaina fualaau faasaina e faavae i luga o le mebeverin, ae e le taugata e faʻatusatusa i le Duspatalin.
    2. Taʻitoʻatasi (mafutaga faʻatasi). O se antispasmodic i le foliga o se siva, lea e faʻaaogaina i tamaititi i pepe laiti mai le 3 masina. Faʻaitiitia le tiga i le taimi o le mumū o le gland, o le gaogao o le intestinal (colic), faʻamaʻi i pepe.
    3. Dicetel (pinaverine bromide).
    4. Halidor (i totonu o laʻau ma injections).
    5. Buscopan. O loʻo aofia ai i le tele o auala aoga mo le faʻasaʻoina o tiga faʻapitoa i le faasologa masani o pancreatitis. E taofia ai le atinaʻeina o se osofaiga mataʻutia, faʻafeiloaʻi le sphincter ma faʻaitiitia ai le faʻasalaga o le talo ma le sua o le pancreatic.I le taimi lava e tasi e faʻasaʻo ai le tiga mai le pipili o musele mumu o totoga uma o le gastrointestinal tract, nausea, bloating, manava.
    6. Spazmoanalgetik Spazmalgon (i totonu o laupepa ma inisiua). Talu ai ona o fegalegaleaiga a vaega e tolu o loʻo galue malosi, o loʻo i ai se aafiaga faʻalauiloa i le pancreatitis. Spazmalgon e lua ituaiga o antispasmodics (fenpiverinium bromide, pitophenone) ma le sodium metamizole painkiller (analgin), lea e faʻaleleia ai le aafiaga o le tasi ma le isi. I totonu o laulau, e faʻaaogaina mo le tiga faʻapitoa o le spastic. O le iniseti ei ai sona malosi malosi i se tiga matuia. Faʻaopoopoina e galue o se anti-inflammatory ma antipyretic.
    7. Isi vailaʻau tuʻufaʻatasia: Na ou aveina, Revalgin (i injections), Spazgan (i totonu o maʻa ma injections), Maksigan, Spazmalin.

    Contraindications ma aʻafiaga itu

    E ui lava i le faʻalauiloaina o le togafitiga o antispasmodics, o nei fualaau oona ei ai le numera tele o faʻasalaga ma faʻapogai ai nisi faʻafitauli e le manaʻomia. O faʻamatalaga leaga e le sili ona faʻaalia e iloa i le faʻaaogaina o Drotaverin, No-shpa, Spazgan, Duspatalin, Dietetel, ae ui i lea, o le faʻaaoga umi o se antispasmodic i laupepa ma capsules e mafai foi ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga.

    O le lisi o faʻailoga lautele mo vaega eseese o lubricants e mafai ona aofia ai:

    • le faapalepale i mea gaosi ma vaega o ausilali o fualaau faasaina,
    • le vaitaimi o le faʻamoemoe o le pepe ma le susu,
    • tausaga e oʻo atu i le 2 tausaga (o nisi taimi e oʻo i le 10-12 tausaga),
    • glaucoma, myasthenia gravis,
    • susu o le gutu prostate, faʻalavelaveina o le urinary tract and intestines,
    • toto maualuga
    • gasegase gastrointestinal,
    • ogaoga o le cerebral Atherosclerosis,
    • ogaoga o le fatu, fatuga o le fatu cardia, poloka o le atrioventricular,
    • ogaoga o le ate.

    I le faaopoopo atu i nei faʻailoga, o vailaʻau taʻitasi o loʻo i ai se lisi o tuʻutuʻuga ma faʻamaʻi e na o ia lava, lea e faʻasaina ai lona faʻatagaina.

    O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina (tusa lava pe a maeʻa le tofiaina o se fomaʻi), e tatau ona e faamasani ia oe lava i faatonuga i auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, Atropine, o le Platifillin e le mafai ona faʻamaonia mo le tuai o le toxicosis, o le faiʻai o le faiʻai ma le palsy cerebral in children, Down's disease.

    O le mea lea, o vailaʻau a le tagata lava ia e leʻo pulea e se fomaʻi e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga.

    O fomaʻi lautele o aʻafiaga i itu mo antispasmodics:

    • faʻalauteleina le fatu i le maualalo o le toto,
    • matagogo, paʻu,
    • mafatiaga faʻanoanoa, puupuu le manava,
    • taofi o le urinary, intestinal atony,
    • afaina o le ita ma le vevela,
    • osofaiga mataga
    • photophobia
    • vevela, sasa, mumu,
    • anaphylactic reactions - laryngeal edema, puupuu le manava, paʻu o le mamafa.

    I le tulaga o le atinaʻeina o se tasi o le itu, e faanatinati le feutagai ma se fomaʻi, ma i le tulaga o le le atoatoa o le manava, valaau vave i se 'au taʻavale.

    E mafai ona tupu se ulu i le pancreatitis?

    O le ulu o le pancreatitis e masani lava ona o faatasi ma le faamaʻi lava ia. I le taimi lava e tasi, e faigata tele ona iloa le mafuaʻaga autu o le maʻi tiga, ae mafai ona i ai lenei avanoa.

    O le ulu o le pancreatitis e masani lava ona o faatasi ma le faamaʻi lava ia.

    E talitonuina o se tasi o tulaga autu o nei lagona tiga atonu o le pancreatite.

    O le natura ma le malosi o le tiga e faalagolago i le setete o le soifua maloloina o le pancreas ma le tino atoa o le tagata.

    I le tulaga o le tino pancreatitis, e mafai ona tupu se maʻi tigaina i le taimi o se osofaiga o le faamai faatasi ai ma fiva ma isi faailoga.

    O le a le pancreatitis ma aisea e matautia ai?

    O le pancreatitis o se mumū o le pancreas. Ua vaevaeina le faamai i ituaiga nei:

    • maai
    • faʻaauau faifaipea,
    • masani

    O ituaiga uma o pancreatitis ei ai ona lava faailoga. Ae ui i lea, e mataʻituina se maʻi tigaina i ituaiga taʻitasi o faʻamaʻi. E pei ona e iloa, o le faʻaleagaina o le tino o le pancreas e mafua ai se lamatiaga tele i tagata. O lenei okeni o loʻo i totonu o le manava i le itu tauagavale, e sosoo ma le inumaga.

    O le uʻamea e taua tele i le fausiaina o enzymes digestive. Ona o le faalavelaveina o le ulufale atu i le kolone, ua faaleagaina ai sela o le okeni, o mea leaga e oʻo i totonu o le toto ma suiga o le tino.

    O le taunuuga o lenei mea o se suiga i le fausaga o le faiʻai, galuega le atoatoa o le fatu, gaioiga o le tino ma gaʻo.

    Faʻailoga muamua o le faʻamaʻi, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata gastroenterologist o le a faʻatonuina le tagata gasegase e foai atu toto ma feeseeseaʻi. Faatasi ai ma nei auiliiliga, e tatau ona faia se biopsy ma maua se suesuega ultrasound o le okeni.

    Faailoga o pancreatitis e mafai ona ese. Muamua, e amata ona pagatia le tagata mai le ulu o le ulu, vaivaiga lautele o le tino ma le faalavelaveina o le manava. O le pancreatitis e mafai ona avea o se faʻalavelave o pancreatitis - o le faʻaumatia atoatoa o le pancreas, faʻapea foʻi ma le kanesa. O le lamatiaga o le kanesa e faateleina pe a le togafitia.

    O le pancreatitis e mafai ona avea o se faʻalavelave o pancreatitis - o le faʻaumatia atoatoa o le pancreas, faʻapea foʻi ma le kanesa.

    E faʻapefea ona malamalama pe o le a tonu le tiga o le pancreas ma le ala e amata ai togafitiga i le taimi? Faitau e uiga i le tusiga.

    Pancreatitis tigaina o togafitiga

    I le tulaga o le ulu tiga ona o le leai o se moe, o togafitiga e aofia ai le malologa. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tuʻuina atu le taimi sili e toe faʻafoʻisia ai le malosi ma moe lelei.

    A oʻo mai le tiga ona o le le taumafa e 'ai, e tatau ona fai se mea faʻapitoa ma taoto i lalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaoga Spazmalgon, Askofen, Citramon poʻo Solpadein. E tatau ona manatua o le pancreatitis, o le inuina o fualaau i luga o se manava gaogao e matua faasaina.

    A oʻo mai le tiga ona o le le taumafa e 'ai, e tatau ona fai se mea faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina Spazmalgon.

    Afai a maeʻa le aveina o vailaau e leai se auala e malolo ai, e tatau ona faʻaalia lelei uma gaioiga ma e aunoa ma le faanatinati, ona maua ai lea o le malosi o vailaʻau.

    O le taimi lava e faamuta ai le ulu, e tatau ona e 'ai ma toe foi atu i mataupu ua mavae.

    E tatau ona e mulimuli i se meaʻai, faʻaauau i se taumafa malosi. O meaai a se tagata e le tatau ona aofia ai meaai ma le tele o suka. I le taimi lava e tasi, e tatau ona pulea le faʻaaogaina o suavai ma aloese ai e faʻatau meaai. E fautuaina e tagata tomai faapitoa le faia o se sauniuniga o le enzyme i le taimi o taumafataga, mo se faataitaiga Mezim poʻo Pancreatin.

    O se tagata o loʻo i ai le ulu o lona ulu ma se faʻamaʻi pipisi e tatau ona sailia le fesoasoani a se gastroenterologist.

    A uma ona pasia se suʻesuʻega faafomaʻi atoatoa, o le a mafai e se fomaʻi ona faʻavae le mafuaʻaga o le maʻi tigaina i le pancreatitis. Aua e te le amanaiaina lenei maʻi, e tusa lava pe alu ese le tiga pe a uma ona ave lau vailaʻau.

    E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o tulaga, o le pancreatitis e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka.

    O le tiga o le ulu ma le atinaʻe o pancreatitis o se mea taatele lea e aliali mai i tua o le vaivai ma le vaivai o le tino. Ae ui i lea, e le o faʻatasi ma le maualuga o le vevela o le tino, ae i le tele lava o tulaga e faʻaalia ai e ia lava i foliga o le samasama o le paʻu o foliga ma le tino.

    Fautuaga aoga mo tagata ei ai pancreatitis

    Mo le tausia o le laiga o meaʻai i le taimi o gasegase, e tatau ona mataituina mea lelei tatau. O le taumafaina e tatau ona sili atu i le 5-6 taimi i le aso, ma e tatau ona faʻaaoga meaai i ni vaega laiti. O meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai meaai ia e faigofie ona gauai i le manava ma maua ai se maualuga maualuga o vitamini.

    O se tagata ei ai le pancreatitis e tatau ona lafoaia atoa le ava malosi. E oʻo lava i le laʻititi laʻititi o le ava malosi e mafai ona taʻitaʻi atu i le pancreatic necrosis.

    E le fautuaina e tagata atamamai mea taumafa e pei o le gaʻo o aano o manufasi, salu oona, mea manogi vevela, meaʻai, pusa ma meainu ma gaʻo. I le taimi o le taumafataga, e tatau i se tagata ona maua se aofaiga o polotini ma vitamini maloloina e aofia ai meaʻai ma iʻa papaʻe.

    Faʻatasi ma le pancreatitis, e le fautuaina se tagata ia mafaufau ia te oe, ae tatau ona e sailia se fesoasoani mai se fomaʻi. O se tagata tomai faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e filifili togafitiga tatau, ona o le a mafai ai ona puipuia ni faafitauli matuia.

    O le mea lea, o foliga vaaia o le tiga o le ulu ma le atinaʻe o pancreatitis ua manatu o se faailoga lea e manaʻomia ai se tagata e saili fesoasoani fesoasoani. Afai e te le amanaʻiaina faailoga o le maʻi, faʻaleagaina matuia i le pancreas ma le tino atoa e mafai ona tupu.

    Tuua Lau Faamatalaga