Faʻaitiitia le insulin toto pe aisea e maualalo ai le maualuga o le hormone

O le inisalini o le hormone e manaʻomia mo le gau masani o le kulukose, ae, i se faʻaopoopoga, e aofia ai le vaega o le gaosiga o le protein ma le faʻavaeina o gaʻo gaʻo. E masani lava, e faʻamalosi i le tele o mea, ae pe a faʻaitiitia lona maualuga i le toto, atonu o se tasi lea o le au faʻamaʻi o le maʻisuka.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

O le maualuga o le insulin o le maualuga e masani ona tuufaatasia ma se maualuga maualuga o le kulukose, ma e aunoa ma togafitiga, o lenei tulaga e ono lamatia ai le ola maloloina o le tagata.

Faailoga ma Faailoga

O faailoilo o le maualalo o le insulin i le tele o auala e talitutusa ma faʻamatalaga iloga o le hyperglycemia. E mafai e se tagata ona faitio i uiga nei:

  • faʻaauau faifaipea
  • paʻu o le paʻu ma le vevela,
  • umi le faʻamalolo o le sili atu o manua ma maʻila,
  • faaitiitia galuega, faateleina le vaivai,
  • moe i le moe
  • faʻaleagaina
  • matuai galala
  • soona inu tele.

Afai o le inisalini e faʻaitiitia le faʻaititia, ole a mafai e le tagata gasegase ona faitio ile paʻu mamafa, e ui lava e 'ai le masani masani. O le suʻeina o le toto mo le suka e masani lava ona faaalia ai o lenei faailoga e maualuga atu nai lo le masani.

Ole inisalini ole maualalo ole suka e le o se faailoga o le maʻisuka. Mo le suʻesuʻeina o faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo, o suʻesuʻega i fale suʻesuʻe e pei o le anapogi ma le kulupu o le suʻega ua lava. Afai o nei faailo e masani, e le manaʻomia se suʻega insulin. Atonu e maualalo ona o mafuaaga o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a ofoina atu le toto i se manava gaogao). Afai o isi uma sailiiliga e masani ma e le popole le tagata maʻi, e le tatau ona avea ma mafuaaga e popole ai, e ui lava, ioe, o le feutagai ma se endocrinologist i lenei mataupu e tatau ona faamalosia.

Mafuaaga o mea tutupu

O le faaitiitia o le inisalini i totonu o le toto atonu o le taunuuga o le faatosinaga o ia tulaga:

  • le tele o le maualuga maualuga o le suka i le taumafataga,
  • maualalo le tino (pe, i se isi itu, faʻafitauli faʻavaivai e faʻaleagaina ai le soifua maloloina o se tagata),
  • faateleina le faʻaogaina o kalori, fafagaina soo,
  • faiga faʻafefe
  • popolega faalemafaufau-lagona.

Suga o se oloa "leai" e naʻo le tofo lelei. E leʻo iai ni vailaʻau faʻasolosolo, ma tuʻuina atu ia punaoa o meaʻai gaʻo atonu o le a sili atu taumafa lelei, o lona aofaiga i le taumafataga e tatau ona faaitiitia. O le suka faamamaina ma ipu o loʻo i ai o loʻo faʻaalia ai suiga tetele i le maualuga o le toto suka ma faʻaitiitia ai le lagona o le gaʻo i le inisalini. O le faʻaleagaina o laʻau suamalie e oʻo atu ai i le mataʻutia ma foliga mai o faʻafitauli mai le endocrin system. O se taunuuga, e leai se inisalini ma, o se taunuuga, o se maualuga o le suka i le toto.

O le tulaga lava lea e ono tulaʻi mai ona o mea faʻalavelave popole. O le faʻaoʻoina o hormones i le toto o se tagata e faʻatatau tonu i lona tulaga faʻalagona. Faatasi ai ma le tele o le popole ma le gasegase masani, ma le le lava o le moe, e mafai e le maʻi ona atiae le maʻisuka ituaiga 1. E le gata i lea, i suʻesuʻega e maua ai o le inisalini ua faʻaitiitia i totonu o le toto, ae ua maualuga le suka.

Afai o le tagata maʻi ei ai le maualuga o le toto suka i le tutusa ma le maualalo o le inisalini, atonu e ono manaomia le iniseti faifai pea o lenei hormone e faʻaaogaina ai se inisalini insulin poo se peni faapitoa. O le maʻisuka ituaiga 1, faʻamalosia le tino e maua ai lenei hormone na o ia lava i le aofaʻi tatau, o le mea e leaga ai, e le mafai. O le togafitiga o le inisalini i le injections ua na o le pau lava lea o le auala i lenei tulaga. Ae faʻatasi ai ma lenei mea, e tatau ona mulimuli i se taumafataga maualalo maualalo (aemaise lava i le taimi muamua) ma 'ai i le faʻamalamalamaina o itula i ni vaega laiti.

O se taumafataga e maualalo i lalo o le gaosiga ua faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ina ia mafai ai ona lalagaina le pancreas ma tuʻuina atu i ai le avanoa e faʻateleina ai lona gaioiga galue.

O tulafono o nei meaʻai e aofia ai le teena lē tumau o ia oloa:

  • sweets ma le suka
  • fualaau suamalie
  • cereals (e tusa lava pe leai ni mea),
  • falaoa
  • vine
  • pasta.

O le a se mea e mafai e tagata ona 'ai i luga o se taumafataga maualalo-kapiti? O le faavae o le meaai e tatau ona paʻepaʻe ma lanu meamata (sei vagana ai pateta ma le atisiliko a Ierusalema), aano o manufasi, iʻa e maualalo tele, sisi, fuamoa ma iʻa. E maua sina laʻititi o le pata. I le tepa muamua, e ono foliga mai o nei tapulaa e matua faigata lava, ae e tatau ona e malamalama o se mea le tumau ma e talafeagai e faaleleia atili ai le tulaga lautele.

I le faaopoopo atu i meaʻai ma inisalini, e mafai ona faʻamaonia le fualaau oona mo le faʻaleleia atili o le toto, ma afai e tatau ai, o fualaau e faʻaumatia ai le edema ma faʻamausali le fatu. O vailaʻau uma lava e filifilia faʻapitoa, ma mafaufau i tausaga o le maʻi ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. O nisi taimi atonu e fautuaina e le fomai le tagata maʻi i mea taumafa e pei o Civilin, Medzivin ma Livitsin. O vailaʻau nei e faʻavae i luga o vailaʻau o vailaʻau faʻamalositino e faʻaleleia ai le toto, faʻafilemuina le tino o le tino ma fesoasoani i le tino e faʻateleina le puipuiga. Ae le o tagata gasegase e manaʻomia uma, o lona uiga e le mafai ona e aveina i latou e aunoa ma le tofiaina o se endocrinologist.

Puipuiga

O le puipuia o le maʻi e tele lava ina faigofie nai lo le togafitia. I le le lava o le inisalini e le faia ai ni faafitauli mo se tagata, e tatau ona e mataʻituina lelei le lelei ma le tele o mea taumafa ua 'aina. Faatasi ai ma gaʻo gaʻo, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i ai a latou ituaiga faiva, lea e maua i le pata ma le falaoa atoa o le falaoa. O fualaau faisua, fualaau aina, nati, ma fualaʻau e maloloina, meaai paleni e tatau ona avea ma faavae o se soifua maloloina maloloina. O meaai lelei e tatau ona avea ma masani, aua e le gata ina faʻaititia le lamatiaga o le maʻisuka, ae faʻaleleia ai foi le gaioiga o le tele o totoga ma tino.

E taua le aua nei galo le gaioiga faaletino faʻavaomalo. E oʻo lava i se savaliga masani i le ea fou mo le 30 minute faʻaleleia le polokalame cardiovascular ma e mafai ai ona e faatumauina le mamafa o le tino (ioe, pe a fai e le faʻamaonia e se tagata). E le mafai ona e auai i taaloga mamafa pe afai latou te vaivai ma taitai atu i le soifua maloloina. E itiiti ifo le aoga mai se avega nai lo le leaga. O le faʻaitiitia o le tino e mafua ai le faʻaitiitia o le tui puipuia ma e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaitiitia o le inisalini ma le faateleina o le suka o le toto.

Faʻaititia le maualuga ole inisalini o se avanoa e faʻatalanoa ai se endocrinologist. E mafai lava e ia lava e le o faʻamaonia ai le i ai o se faʻamaʻi, ae e na o se fomaʻi agavaa e mafai ona faʻamaonia i luga ole laiga o faʻamatalaga.

Ole inisalini ole toto maualalo: o le a le uiga?

O le inisalini o le hormone o le peptide, lea e maua i se tagata soifua maloloina e gaosia e le pancreas. O lenei vailaau e tuusao saʻo i le metabolism ma mafai ona faʻaititia le maualuga ole kulukose toto. O le inisalini e faʻateleina foi le gaosiga o le porotini ma le faʻavaeina o popo fou.

Afai o le inisalini e le masani ai, o le tagata ua matua faateleina le suka o le toto, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka. I tagata matutua, o le masani o le inisalini o hormone e 3-25 mkU / ml, o tamaiti soifua maloloina e masani lava ona i ai se faailoga o le 3-20 mkU / ml. O le maualuga o le insulin i le tamaititi poʻo se tagata matua e masani ona taʻu mai ai se siama o le maʻisuka ituaiga 1.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faailoa le maualuga o tulaga o le insulin i pepe laiti e mafai ona iai ni faʻamatalaga mautinoa. E mafai e le pepe ona inu inu vai poʻo susu, o le pepe mai le urini e faigata, e mafua ona o le tele o suka i totonu o le tino.

Afai e maualalo le maualuga o le inisalini, e matauina muamua faailoga o le hyperglycemia - maualuga toto suka. I le tulaga o le maualalo o le inisalini po o le toesea atoatoa e iloa, e le mafai ona feaveaʻi le kulukose i sela na o ia lava, ma o le mea e tupu mai ai i totonu o le toto. O siama e maua ai se vaivaiga o le suka.

A maua e se fomaʻi le maualalo o le toto insulin, e masani ona maua i le maʻisuka ituaiga 1. I o latou soifuaga atoa, o tagata faapena e tatau ona mataʻituina o latou kulūkose toto ma faʻaaogaina le insulin i taimi uma e faʻaitiitia ai a latou maualuga maualuga o suka.

E mafai foi ona lava le maualuga o le inisalini, ae le mafai e le hormone ona taulimaina lana galuega masani ona o nisi faaletonu. I lenei tulaga, o le inisalini o le faʻafitauli e iloa ma maua ai le maʻisuka ituaiga 2.

Mo soʻo se ituaiga faʻamaʻi, e mafai e le tagata gasegase ona aʻafia i mea nei:

  1. Faʻateleina le faʻaaogaina o le urine, aemaise i le po. Afai e tulaʻi le maualuga o le suka i le toto, e taumafai le tino e faʻamalosiina e ala i le faʻavave. Glucose, i le isi itu, tosina vai, o lona uiga o le tele o le urine e faateleina ma o se mea e pei o le polyuria e aliali mai.
  2. I le maualuga maualuga o le kulukose, o se tagata e fia inu pea. O lenei tulaga o le polydipsia e fesootai tuusaʻo ma le faateleina o le manaoga o le tino mo le suavai ona o le televave ma le tele o le urination.
  3. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, o le tulaga maualalo o le inisalini e amata ona alualu i luma, ma o se taunuuga o le a atili ai ona susulu ma sili atu ona logoina ia faailoga. I le leai o se togafitiga faʻapitoa, o le le lava o le homone e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga e lamatia ai le ola o le tagata.

O le maualuga o le inisalini o le toto e mafai ona mafua mai i mea eseese. Ina ia faʻamaonia saʻo le mafuaaga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, ia faia se suʻega atoa, faʻaaoga uma totoga ma totoga o suʻega.

E mafai ona faaitiitia le maualuga o le tino ma le taumafa masani ma le taumafa i meaai le lelei, maualuga-kalori. Afai e masani ona 'ai e se tagata ua faʻatūina ni ipu e mafai ona aofia ai vailaʻau' eleʻele faamamaina, o le a taʻitaʻia ai i le faateleina o le kulukose toto.

Ina ia mafai ona feagai ma le tele o le suka e sau, e tatau ona faateleina le insulin i le pancreas. Afai e faʻaitiitia le inisalini, ona i ai lea o se faʻafitauli o le atiaʻe o le maʻisuka.

  • I faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, o le tino ua matua vaivai, ma o se taunuuga o le faʻaitiitia o le puipuiga. O le mea lea e mafua ai le le atoatoa o le tino.
  • E masani ona maualalo le maualuga ole inisalini i le taimi o le atuatuvale ma le popole. I lenei itu, ua fautuaina e aoao e pulea ou lagona ma aloese mai tulaga popole.
  • O le tele o faamalositino, pe, i se isi itu, o le tausia o se olaga le atoatoa, e mafua ai foʻi ona afaina le inisalini. O le gaosiga o le hormone e taofi, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi.
  • E aofia ai le le lelei o le ola maloloina e mafua ai le le atoatoa o le tino i le tino. Ina ia faʻaitiitia le taua o le maualuga maualuga o le suka, o loʻo faʻapitoaina ai se togafitiga faʻapitoa.

Ina ia mautinoa o le maualuga o le suka o le toto e masani lava, e taua foi le pulea o le inisalini. O le faʻatupuina o lenei hormone ua faʻapupulaina e ala i le 'ai o mea suamalie ma le inisalini togafitiga. E le gata i lea, e mafai e lau fomaʻi ona faʻataʻitaʻiina vai inu pala.

O le vailaʻau o le Livitsin e i ai lona aafiaga vasodilating, o lea e faʻamamaina ai le toto mai mea vevela ma sili atu le kulukose. O le fualaau faasaina Civili e faʻafouina ai sela o le pancreatic, lea i le lumanaʻi e aʻafia ai i le gaosiga o le inisalini, ma faʻapupulaina ai le mamafa o le hormone.

O le fualaau faasaina e toe faʻafoʻiina ai le faʻasalaga faʻasalaga ma le puipuiga o le tino, faʻamalosia ai ana faʻatinoga. E fesoasoani foʻi pe a faʻaitiitia le inisalini, vailaʻau masani.

Togafitiga o le faamai maualalo ile insulin e tatau ona atoatoa, o le tagata maʻi e tatau ona faatonuina se mea faapitoa o le soifua maloloina. O le a le uiga o lenei maʻi mo le maʻisuka? O mea taumafa e tatau ona paleni ma tumu atoatoa. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae tele taimi, a itiiti ifo i le lima i le ono taimi i le aso.

  1. O meaai maualuga ma le kalori ma ipu o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. E tatau ona lafoaʻi pateta, araisa, semolina, meli ma isi mea e faʻaleleia ai le suka toto ma faʻalavelave ai le tino o le tino.
  2. O meaai e tatau ona aofia ai meaʻai ma meaʻai e faʻafefe ai le pancreas. O nei mea e aofia ai apu, mumu, vela, kefir, pasesa, ma kapisi. Afai e te 'ai saʻo, i le vaiaso muamua o togafitiga e mafai ona e ausia ni taunuuga lelei.
  3. Mo togafitiga lelei, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia e le gata o vailaʻau, ae faʻapea foi togafitiga o le physiotherapeutics, faʻapea foi le electrophoresis. Ina ia faʻamalosia le puipuiga ma faʻamaonia le faʻamalositino, e maua foi le Biozinc ma le Biocalcium, o ia meaʻai e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose, fesoasoani i le suka e sili atu ona lelei, ma fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto ma le gaioiga o le tino.
  4. E mafai ona e faʻateleina le inisalini e ala ile faʻatupulaia o le gaioiga faaletino E fautuaina tagata taamilosaga mo le maʻisuka, o se gaoioiga faaletino talitutusa e fesoasoani i le glucose ina ia faʻavave vave ai le tino maso ma faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. O le gauai atu i le inisalini ma faʻamalositino faifai pea e faʻaleleia i le 25-30%.

O fua o le kulukose e maua i le faia o se suʻega toto i le fale suesue. E mafai foi ona e faʻaaoga le mita mo suʻega ile fale.

I le iloaina o faailoga, o le maʻisuka e mafai ona pulea lona lava tulaga ma, afai e tatau ai, ia faia ni metotia e faatulaga ai le maualuga ole kulukose toto.

I tamaitai ma alii, o le tulaga masani o le inisalini i se manava gaogao e mai i le 3 i le 26 mcED / ml, ao le maualuga o le toto toto e pei o le masani mai le 3.3 i le 5.5 mmol / lita.

I tagata matutua, o le tulaga masani e ese si ese ma e oo atu i le 6-35 mkU / ml. E le gata i lea, e mafai ona i ai ni faailoga eseese i tamaitai i le maitaga - mai le 6 i le 28 μU / ml. O lenei fua faatatau o le inisalini e amanaia i le taimi o le siama o le maʻisuka.

I le faaopoopo i le suʻega mo le suka o le toto, suʻesuʻega mo le inisalini fesoasoani e fesoasoani e fuafua pe iai ni mea e manaʻomia mo le maʻi. E mafua ai lenei mea i le maualuga ma le maualalo o le insulin.

  • O se maualuga maualuga o le hormone e ono taʻu mai ai o le pancreas e maua ai le tele o le inisalini, lea e le o aʻafia i sulu o le tino. I le maualalo o le inisalini, ua iloa ai e le fomaʻi e le o maua mai i sela o le pancreas le aofaiga tonu o le hormone.
  • O suiga i le insulin i le taimi o le maitaga e fesootaʻi ma le mea moni o le placenta e faʻaleleia le gaosia o hormones e faʻalautele ai le kulūkose. Glucose, i le isi itu, e faaoso le tino e faʻasaʻo le inisalini.
  • O le mea lea, o le suka o loʻo i le placenta o le fetus, ma mafua ai ona malosi malosi le pancreas ma maua ai le tele o le inisalini. Glucose ua liua i le gaʻo o le tino, ma mafua ai ona faʻaititia le mamafa o le fafine ma le tamaititi e leʻi fanau mai. Ina ia puipuia lenei tulaga, e mulimuli mai se meaai faapitoa.

I tagata, o faʻafitauli e mafai ona fesoʻotaʻi ma le faʻaumatia o sela o le pani. O lenei tulaga matautia e mafai ona mataituina i tupulaga talavou e uiga i le talaaga o le atinaʻeina o se gasegase viral iniseti.E le gata i lea, o le faateleina o le inisalini e mafai ona taʻu mai ai le i ai o se maʻi o le pancreatic, o le gland gland ma le ate. I le leai o nei maʻi, e masani lava ona maua e le fomaʻi le maʻisuka ituaiga 2.

O le masani o le inisalini i le toto i tama talavou ma tamaiti e 3-20 μU / ml. I le tulaga o le atinaʻeina o soʻo se faʻamaʻi, o le maualuga o le hormone e mafai ona sui uma i luga ma lalo. E mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia le maʻisuka ituaiga 1, lea, e pei o se tulafono, ia te ia lava i le amataga.

O faʻamatalaga e uiga i mea e faia e le inisalini i totonu o le tino o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

O le a se mea e fai mai ai le maualalo o le insulin i totonu o le toto ma le suka masani: masani, mafuaaga ma togafitiga

O le inisalini ua saʻo le mafaufau o se tasi o hormonia e sili ona taua e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le tino e ala i siama.

Ae ui i lea, i nisi tulaga, o lona gaosiga e ala i le pancreas ua faaitiitia ma mafai ona taofia atoa.

O le a le uiga o le inisalini ile maualalo ole suka, ma o le a le togafitiga e faʻaaogaina i lenei tulaga?

O le hormone pancreatic ma le toto glucose norms

Ina ia fuafuaina le maualuga o le atinaʻeina o togafitiga, o loʻo faia se faasologa o auiliiliga, ma o nei faʻamaumauga e siakiina e tusa ai ma aga masani masani e faʻamaonia.

O le a le tulaga o le inisalini ma le kulukose i totonu o le toto o se tagata e leai ni faʻafitauli i le endocrine? O tulafono masani o inisalini e tutusa mo alii ma tamaitai, ma e le tatau ona suia tele i le taimi atoa o le olaga o se tagata.

O le faasinomaga o le taua o lenei hormone e 3-17 mcU / ml. O lenei eseesega taua o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o le gaosiga o le inisalini e faʻaaogaina pe a uma le faʻaaogaina o meaʻai masoā ma meaʻai, i le taimi o le ogaoga o le tino, mafaufau poʻo le mafaufau .secs-1

I tamaiti ma tagata talavou, o ni faʻataʻitaʻiga eseese o faʻamaumauga ole inisalini e manatu masani lava. Afai o le tau maualalo i le toto e tatau ona tutusa tutusa ma le 3 μU / ml, ona mafai lea ona faateleina le maualuga ona o uiga o le matua i le 20 microunits.

O le maualuga ma le maualalo o le inisalini e mafai ona avea ma faailoga o le tele o faʻamaʻi o le tino o le endocrine, e aofia ai e le gata o le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma le tele o maʻi o le pancreatic, adenomatoses, ma le muscle dystrophy.

O le faateleina o le inisalini e mafai foi ona tupu ma:

O nisi taimi o maualuga maualuga i le faʻataʻitaʻiga e leʻo faʻaalia se faʻamaʻi.

Ae maise lava, o le maualuga o le inisalini e tupu i le taimi o le maitaga, ma faʻaitiitia le insulin e mafai ona faʻaalia ai le malosi faaletino.

O lea la, afai e faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini ona o se suiga o le pathological i suauu o le pancreas, o loʻo tatou talanoa e uiga i le mea saʻo, e taʻua o le le atoatoa o le pancreatic.

I le eseesega, o le le atoatoa o le inisalini e maua mai i le taimi masani o lenei gaioiga

O le tele, o le tele o inisalini e gaosia, ae peitai, o lona gasegase i le tino e le afaina, po o le faʻaitiitia o galuega. I le tulaga muamua, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 1. Ole inisalini i lenei tulaga e le lava le gaosia, pe o le gaosiga ua maeʻa ona taofia.

O le leai o se inisalini e mafai ona avea ma faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 2. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi i lenei tulaga e matua telegese lava, o lea la e matua faigata tele lona faʻamaonia i se taimi vave.

Mafuaaga o Inisalini Laititi i le Laʻu Suavai masani

O mafuaʻaga autu mo lenei faʻalavelave, e pei o le faʻaitiitia o le inisalini maualuga e maua ai le kulūkose masani, e mafai ona eseese.

I le tele o taimi, o le faʻaititia o le inisalini o loʻo maitauina ma le umi o meaʻai paleni.

O faʻasologa o vascular sclerotic e mafai ona oʻo atu ai i le le maua o le toto i le pancreas. O se taunuuga, o le aofai o le inisalini i le toto e faaitiitia.

O se mea talitutusa tutusa e mataituina i le taimi ma pe a uma le fesiitaiga o faamai ogaoga ogaoga o se ituaiga faatosina. O taunuuga o le tau faasaga i le faʻamaʻi o le toe faʻaleleia o le biochemistry o le tino, e aofia ai le faʻaitiitia o le aofaiga o le inisalini.

Atherosclerosis o se tasi lea o mafuaʻaga o se paʻu i le maualuga o le hormone pancreatic i le toto

O le le lava o le gaioiga faaletino e mafua ai foi ona faaitiitia le aofai o le inisalini. Ma e moni lenei mea mo le tele o le mamafa mo se taimi umi, ma mo le toeitiiti atoa le toesea.

Afai o le suka toto e masani ma le tele o le inisalini e faʻaitiitia, e ono le maua e le tagata maʻi ni faʻaaliga e iloagofie ai le atinaʻeina o le maʻisuka - masani ona fia inu ma faateleina le urination.

O le vaivai e atiina ae, lea e tatau ona mafaufauina o le faailoga autu o se tulaga maʻi.

O le gaioiga faaletino e faigata mo le tagata maʻi, o le tulaga e matua faʻapupulaina pe a uma ona 'ai. O lenei faailoga e mafua mai i le mea moni e faapea o le kulukose, o le punavai autu lea o le malosi mo sela tagata, e le ulu i le tele o aofaiga ona o le faaitiitia o le inisalini.

O se uiga lona lua e fesoʻotaʻi ma lenei mea uiga ese - o le faateleina o le manaʻo ma manaʻoga mo meaai sugary. I lenei auala, e taumafai le tino e taui mo le leai o se malosi.

Ae ui i lea, nai lo le liua i le malosi i le tele o aofaiga, o le kulukose maualuga ua faʻaaogaina ua liua i le gaʻo gaʻo e ala i se faiga faʻapitoa o meaola oona.O le lona tolu o faʻamaoniga o le le lava o le insulin i le suka masani o le mamafa o le maua.

E tupu ona o le faateleina o le gaʻo o le tino, aʻo le maso maso e le gata e tupu aʻe, ae mafai foi ona faʻaititia.

A o faagasolo lea vaitaimi, e mafai ona mataʻituina faʻamaʻi manuʻa. O le uiga o le tafe toto, e oʻo lava i manua laiti, e faʻaaogaina ma faigata ona taofi.

O le uiga o le fausiaina o hematomas e faʻapupulaina e oʻo lava i sina aafiaga faʻaletino laitiiti.

O le a le mea e fai pe a faʻaitiitia le inisalini toto i le kulūkose masani?

O le mea e leaga ai, e leai se "togafitiga faʻapitoa" e foʻia ai le faafitauli ma aloese mai le atinaʻeina o le maʻi. O le taunuʻuga e faʻapitoa, e faʻapitoa ma faʻaauau le togafitiga.

O togafitiga faʻatau togafitiga faʻapitoa e faia i fualaau faʻasaina e faʻatasi ma aʻafiaga o le physiotherapeutic. O fualaau e masani ona faʻaaogaina o Medcivin, Civilin ma Livicin. O nei mea e aʻafia ai le ola maloloina e faʻamaʻo lelei ai le setete o le endocrine.

Sauniuniga Medcivin, Livitsin, Civilin

I lenei laasaga, e le faʻaaogaina faʻateleina ma le DPP-4 inhibitors. I tulaga e le masani ai, e mafai e le fomaʻi ona fautua mai fualaau faasaina e faaosofia ai le pancreas - tele lava, sulfonylureas.

Ae ui i lea, o le auala autu o togafitiga o le faasaʻoina o meaʻai, faapea foi ma le olaga. E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o tulaga, o se taumafataga faapitoa ma se suiga i le masani masani a le tagata maʻi o le a lava le aoga e ausia ai le mea e manaʻo ai.

I le faaopoopoga i le faaitiitia o le faaaogaina o meaai e aofia ai se aofaiga tele o meaola gaʻo matautia, o fautuaga o mea taumafa e aofia ai le faaaogaina o meaai e faaleleia ai le faagaioia o le pancreas.

O le polotini e faavae i le taumafa o le aano o aano o manu, palu ma fuʻu, faapea foi ma fualaʻau lanumeamata ma salati.

O le faʻaaogaina o lanumeamata lanumeamata ma nisi o vine, aemaise lava laumei, o loʻo faʻaalia foi. Ae o pateta, araisa, ma semolina e tatau ona tuuese mai le taumafa poo le faatapulaaina tele.

Faʻaeteete e 'ai lekisi, susu. I le taimi lava e tasi, o meaʻai susu - susu yogurt natura, e le tatau ona fafagaina.

O meaai e tatau ona avea ma vaega faʻavae pe a mafai ai. I le mea e lelei ai, e tatau ona e 'ai 5-6 taimi i le aso i ni vaega maʻoti. I le aoauli, ia sili atu le fiafia i ipu malamalama.

O le gaioiga tatau o le isi elemene taua ole togafitiga. O le a le gata ina fesoasoani e faʻamaonia le mamafa, ae faʻaleleia foi le tulaga o le tino ma, ioe, o le endocrin system.

O le mea autu i le filifilia o le ituaiga o faamalositino o le faʻaleleia ma le tusitusi o le maualuga o lo latou faʻalavelave i le tulaga faaletino.

O le mea lea, aau, tietie solofanua, o le savaliga e amanaʻia e lelei. Afai e mafai e le setete o le soifua maloloina, e mafai ona e faia taʻaloga i aso taʻitasi, taʻavale masani.

Ae o le galue ma masini mamafa, e aofia ai mea eseese, e mafai ona manatu e matautia mo le soifua maloloina o tagata mamaʻi. E le tatau foʻi ona e faʻaleagaina le faʻasaga ma e oʻo lava i le savali i aso vevela.

O togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-Iutaia e tatau ona manatu o se faʻaopoopoga i faiga o loʻo faamatalaina i luga. E le mafai ona e suia i le faʻaaogaina o fualaau oona, e le gata i lea, o le faʻamautuina o amioga masani.

O le faʻaaogaina o le verbena e faʻapipiʻiina e avea o se soʻo lagolago ua maua ai se tufatufaga faapitoa.

Mo lana tapenapenaga, o le sipuni sipuni o le oloa ua tumu i le 200 ml o le vai vevela. Inu le ½ vodka tioata o le afu ao lei faia le taumafataga.

O se taunuuga lelei o le mauaina lea o le tinate rosehip. O se sipuni tele o ona fua o loʻo tuʻuina i luga o se ipu vai inu. O le fualaau faasaina e tolu taimi i aso uma. E i ai isi fua. La latou tali mai e tatau ona malilie i le fomaʻi.ads-mob-2

Ma aiseā ua faateleina ai le inisalini i totonu o le toto ma le suka masani? Tali i le vitio:

E le mafai ona le amanaia le faʻaitiitia o le inisalini, e tusa lava pe tausia le suka i totonu o le masani. A uma, o le taimi amata o togafitiga e mafai ona fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka pe faʻatuai tele lona atinaʻe.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le inisalini o se hormone synthesized e le pancreas ma faʻafoeina ai faiga faʻavae. E maua ai le felauaiga o gaʻo, carbohydrates ma glucose i sulu o okeni. O le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le le atoatoa o le tino, o le faateleina o le toto suka ma isi faafitauli ogaoga. O le a se mea e mafai ona faʻaosoosoina ai se mea o le hormone ma faʻapefea ona faʻaalia?

O le inisalini e taua tele i le faatumauina o le lelei o galuega a le tino. E faʻamalosia ai le polotini ma le gaʻo gaʻo, ma faʻamaonia foi le suka o le toto. I le tulaga o le faateleina o le kulukose, o le pancreas e amata galuega galue ma le faʻasologa o le inisalini. O le hormone e fusifusia ai le suka ma faʻapipiʻi atu i le tino poʻo le maso. E tasi lava i totonu o maso, o le glucose e gaosia ma faʻamaʻi, faateleina le malosi o le malosi. O lenei mea e faʻaleleia ai le faʻatinoga, malosi ma le tumau, ma aʻafia ai foʻi le malosi faaletino ma le taʻaloga.

O le ulufale atu i gaʻo gaʻo, sili atu le kulukose ua liua i le gaʻo ma teuina i totonu o le tino. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino ma le atinaʻe o le oona.

I se tulaga maloloina, o le tulaga masani o le inisalini e faalagolago i le matua ma le itupa o le tagata. I totonu o tagata ogatotonu, o le masani e 3-26 mkU / ml, ao tamaitai i le taimi o maitaga, e mafai ona eseese le tau i le va o le 6-28 mkU / ml. A o laʻitiiti, o le maualuga o le hormone e tatau ona iai i le va o le 3-20 mkU / ml. Mo tagata matutua, 6-35 mkU / ml ua manatu o se faailoga masani.

Eseese sini ma mea taua e mafai ona aʻafia ai le inisalini. O mafuaʻaga sili ona taatele o le lē paleniina, le taumafa ma le 'ai o meaʻai gaʻo gaʻo. Ina ia faʻamaonia le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, o le pancreas e faʻaalia lelei ai le hormone. Ae ui i lea, faatasi ai ma se avega masani, o le okeni e le mafai ona taulimaina ana galuega tauave, lea e mafua ai se tulaga maʻi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaosofia ai le faaletonu o le hormone pancreatic. O faʻamaʻi pipisi e afaina ai le puipuiga a le tino, faʻaleagaina ai le manuia lautele ma le soifua maloloina.

O le mafuaʻaga o le le lava o le inisalini e tele taimi e faʻalavelave ai, faʻalavelave faʻalagona ma faʻalauteleina ai le atuatuvale. I lenei tulaga, o le maualuga o le adrenaline i le toto e faateleina, o mea e maua i le hormone o le pancreas ua faaitiitia. O gaioiga faʻatupulaia o le tino po o le tausisia o se olaga e sili ona sologa lelei e aafia ai le le lelei o le galuega a le okeni.

I nisi tulaga, o faʻamaʻi mimimune e mafai ona taʻitaʻia ai le inisalini. I lenei tulaga, o le puipuiga o le tino lava ia e taofiofi ai le gasegase, faʻalavelaveina le sosoʻo o le hormone, ma e masani lava ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Laititi o le insulin i le maualuga o le suka e mafai ona tupu ma le anapogi umi. O lenei tulaga o le tapulaa o le masani ma e le tatau ona mafua ai le popolega.

O le inisalini maualalo e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka ma le atinaʻe o le hyperglycemia, lea e mafai ona tupu i ni ituaiga lua - ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2.

A oʻo le pa'ū o le maualuga i lalo o le masani, o le kulūkose e faʻapupulaina i totonu o le toto, ma e le mafai ona feaveaia i maso ma gaʻo gaʻo. O lenei mea e mafua ai lo latou matelaina ma le atinaʻe o le maʻisuka e faʻalagolago ile inisalini 1. O tagata maʻi e maua ai lenei faʻamalosi e faamalosia e siakiina pea o latou toto suka ma faatumauina o latou tulaga sili ona lelei e ala i inisopa injections.

O le faateleina o le kulūkose e mafua ai le fia inu malosi ma le gasegase, o se faʻaopoopoga o le aofaʻi o le urine e alu ese, aemaise i le po. O maʻi e maua i le hyperglycemia e masani lava ona faitio i le vaivai, faateleina le vaivai ma maualalo le gaosiga.

Afai o le inisalini e faʻaititia i totonu o se tamaititi (e masani ona matauina i le 5-11 tausaga), o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi, rubella, mumps, etc. faʻalautele. E ono iai se soliga o le fausiaina o auala namu. E tatau ona fafaguina se alaga pe a aliali mai nei uiga: faʻalauteleina le fia inu, masani ai i le po.

I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, ua matauina le le atoatoa o le inisalini. O le tino e faʻapipiʻi le sili ona lelei o le hormone. Ae ui i lea, e le mafai ona ia faatinoina atoatoa ana galuega pe fegalegaleai ma isi siama, lea e tau atu i le atinaʻe o le hyperglycemia.

O le le atoatoa o le insulin e mafua ai le faateleina o le toto toto ma le atinaʻe o le maʻisuka. Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e tatau ona e mataʻituina le maualuga o le hormone ma fai ni fua e faʻaleleia ai. Mo lenei mafuaʻaga, e mafai ona faʻaaoga togafitiga insulin ma togafitiga faapitoa. O tagata maʻi ua faʻaalia le tagofia o vailaʻau e faʻalauteleina ai toto toto (Livitsin), faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas (Civilin) ​​ma le faʻaoga o le tino. I nisi tulaga, ua faatonuina le hormones e faatumauina ai le maualuga o le maualuga o le hormonal levels.

E le gata i lea, o aʻafiaga o meaola faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Biocalcium ma Biozinc, e mafai ona faʻaaogaina. O nei vailaʻau e lagolago ai le malosi o le tino i le tino, faʻaleleia le toto ma faʻateleina le faʻafefe o le kulukose.

O le filifiliga e ave vailaau e faia faapitoa e le fomaʻi pe a maeʻa se suʻesuʻega faafomaʻi atoa. O le vailaʻau a le tagata lava ia i se tulaga faapena e matua lamatia tele ma e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia, mo se faʻataʻitaʻiga, le toe faʻailogaina poʻo le gasegase hyperglycemic.

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le hormone, e taua le tausisi i se taumafataga faapitoa. O lona autu autu o le tapulaa o gaʻo, aemaise lava i le maualuga o le faasinomaga, ma le faʻamalosia o le taumafataga ma oloa e faʻalautele ai le inisalini. E taua le faʻamautinoa o le soifua maloloina e maloloina, soifua maloloina ma paleni. Semolina, araisa, pateta ma suti i lalo o le faasaina. Lisi o oloa e faʻaleleia ai le inisalini: pasili, uila, kapisi, apu, kefir, meaʻai aano, ma isi.

I le avea ai o se togafitiga, o le physiotherapy, aemaise lava ole electrophoresis, e mafai ona faʻatulagaina. O faʻataʻitaʻiga e faʻaosofia ai le pancreas ma maua ai le faʻasalaga talafeagai.

O gaioiga faaletino e fesoasoani e toe faʻafouina le maualuga o le inisalini.E mafai ona faʻamalosi, sopo poʻo le aau. I le gasologa o le tino, o le glucose e televavave ona alu atu i le tino maso, faateleina le malosi o le malosi ma faaitiitia le maualuga o le suka.

Laititi maualalo o le inisalini i totonu o le toto e lamatia ai le faʻalavelaveina o metabolic processes ma le atinaʻe o le maʻisuka. O mea taumafa paleni ma paleni paleni, togafitiga vave o faʻamaʻi pipisi ma le aloese mai le popole o le a fesoasoani e puipuia lenei tulaga. A oʻo mai uluaʻi faʻamatalaga o le faaletonu o le hormone, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma maua se suʻega atoa faafomaʻi.

Fua e faʻaleleia ai le hormone inisalini i le toto o le tagata

O le faaitiitia o le aafiaga o le tuufaatasiga o le hormone i le toto ei ai se taimi umi o le anapogi. O se mea le tumau lenei ma ua toe faʻafoisia ma le faʻamautuina o taumafa.

E le gata i lea, o le le lelei o lenei mea ola maloloina e mafai ona faʻaaogaina e ala i le tagofia o le suamalie ma le inisalini.

E iai vailaʻau mo lenei togafitiga:

  • faaleleia o le puipuiga ma le faʻamaoniaina o faʻamatalaga faʻamaloilo - o le fualaau faasaina Medcivin,
  • vasodilator - Livitsin,
  • faʻafouina o le tino o le pancreas - Civilin,
  • meaai meaai.

Mafuaaga o le toto insulin i luga o tagata matutua ma tamaiti

O le inisalini o se hormone taua tele mo tagata e gaosia e le pancreas, o le leai o se mea e mafua ai le le atoatoa ma le faaletonu o le tino. O le toto o le kulukose toto e faʻalavelaveina, talu ai o le vailaʻau o loʻo i ai le telefactorial aafiaga i metabolic processes i le tino o le tagata.

O le le lava o le maualuga o le hormone e faʻaleagaina ai le metabolism, o le maʻisuka e amataina lemu, ma o le aʻafiaga o faʻamaʻi fatuga e faateleina. O le vaega e tatau mo le metabolism ma le fausiaina o popo fou.

Mafaufau pe faapefea ona faateleina le inisalini i le toto.

Faʻaitiitia le inisalini i totonu o le toto - o le a le uiga, pe faʻafefea ona faʻaleleia faailoga? E na o le pau lea o le homone e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ole le atoatoa o le inisalini o se vaega taua lea e mafua ai le fatuina o le maʻisuka. Faʻamatalaga o faailoga o le hyperglycemia - o le maualuga o le suka e maualuga.

Glucose monosaccharide e le mafai ona gaoioi i totonu o sela; e faʻapupula i totonu o toto toto. O siama e pagatia i le maualuga o le suka, ma vaavaai mo isi punavai o le malosi. Faʻapupula le Ketosis. Ona o le gaʻo o le matelaina o sela, gaʻo ai le gaʻo ma tuʻuina ai tino o le ketone. E faasolosolo lava, o le faaleagaina o oloa e faateleina, mafua ai le oti mai le inupia.

O le maʻisuka ituaiga e masani ona maua. O tagata maʻi ei ai se faʻamautinoaga tutusa e tatau ona mataʻituina le kulukose i o latou olaga atoa ma faʻaaogaina pea le inisalini e faʻaitiitia ai a latou sukū.

Ole fua o insulin e mafai ona talia, ioe. o loʻo i ai se mea e leai se aiga, ae o le hormone protein e le o faʻatinoina ana galuega i le atoatoa ona o soliga. Ona maua lea o le tui o le inisalini ma le maʻisuka ituaiga II.

Faatasi ai ma nei tagata suʻesuʻe, o faitioga a le au gasegase e faitioina ai faʻamaʻi o mea nei:

  1. O le tele o le mimilo na mafua ai le faateleina. Ua faʻamalosia le faʻamalosia o le malosi i le po. Ona o le faateleina o le suka, o le tino na te aveesea le mea i le urine. O le gafatia o le kulukose e utu ai le suavai e faʻaleleia ai le maualuga o le urine, ma mafua ai le siliva.
  2. E faigata mo se tagata maʻi ona tineia lona fiainu. E manaʻomia e le tino le tele o le vai, aua e sili atu ona masani ona maua ai le urination.
  3. Faʻaitiitia le inisalini i le toto alualu i luma, faʻalauteleina le aʻafiaga, faʻaalia ai le uiga ma le tiga. A aunoa ma se taimi faʻatino, o le gau o le hormone o le a taʻitaʻia ai taunuuga.

Afai o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e maualalo, o tulaga nei o mea e le o maua ai le tino e iloga:

  1. Pancreatic (atoatoa). Pancreatic sela e suia suiga. O lenei fomu e masani ona mafua mai i faiga faʻaleagaina i suauu beta o le okeni, lea e aoina i ni fuifui vine. O le faʻaogaina o le tino e afua ai le fatuina o le maʻisuka ituaiga 1.
  2. E leai se pancreatic (aiga). E le tupu ona o le le lelei o le tino. O le hormone o loʻo faʻapipiʻiina i se aofaiga e taliaina pe sili atu, ae o le inisalini o le gaioiga poʻo le gaioiga o le vailaʻau i siama ma masini ua faʻalavelaveina. O le uiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Faatasi ai ma se foliga tutusa, e le mafai e le tino ona faʻaaoga le hormone ona o le faʻaitiitia o le lagona.

O le faʻaitiitia o le inisalini ma le maualuga o le suka o le toto e mafai foʻi ona oʻo atu ai i faʻafitauli matuia o le tino. O le tele o suka o le a faʻaalia i suʻesuʻega o le urine. Glycosuria e masani lava ona o faatasi ma polyuria. E mafai ona tupu le Ketosis.

O le isi ituaiga o hormone le lelei o le faateleina o maualuga o le hormone popo. O le lafoaia e maualalo ai le maualuga ole glucose e ave i totonu o siama, fesoasoani i le maualuga o le suka. Faatasi ai ma le tele o mea e fiafia i ai, ua amata ona sili atu le malosi o le galue malosi o glands mataga.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le hormone e mafua ai le tele o mea. Ina ia iloa mafuaʻaga tonu, latou te alu i le fomaʻi, faia suʻesuʻega, ma faia suʻega.

O lenei suʻesuʻega e taʻitaʻia ai i:

O le tausaga pito sili lea ona matautia mo faʻaletonu. I le lima o le lima tausaga, o le pancreas ua atiina ae ma faagaoioia. O le inisalini maualalo i se tamaititi e lamatia ona o le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi (mumps, measles, rubella), faʻatuai o atinae.

E mafai ona e suʻeina se inisalini tuʻu ifo i totonu o le pepe: o le pepe o fia inu, inu vai poʻo susu susu, e le inu i le uaina, faʻamalosi faʻamalosi ona o le tele o suka. O se tamaitiiti matua atu foi o loo i ai se manaoga faifai pea mo le suavai.

Ina ia aloese mai faʻafitauli ma le lamatiaga o le maʻisuka, e tatau ona e tui e faasagatau i faʻamaʻi masani, pulea lelei meaʻai a lau fanau. E fautuaina ina ia faʻatagaina le tamaititi e faʻaaoga le 10g / kg.

Aoao pe faapefea ona faateleina le inisalini.

Le togafitiga o le le atoatoa o le inisalini ua mamanuina ina ia faʻamautuina ai le mea e maua mai i le homone, faʻamaonia le maualuga o le suka. Soo se togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi. O le tagata poto faapitoa o le a tuʻuina mai fautuaga saʻo, filifili le togafitiga lelei, taʻu atu pe faʻapefea ona faateleina le inisalini i le tino.

I le maualalo o le insulin ma le suka maualuga, e manaʻomia le iniseti o le hormonal. E le mafai e le tino ona gaosia le homone e manaʻomia e ia i le maʻisuka ituaiga 1.

Ua fautuaina foi e fomaʻi mea faaopoopo o taumafa nei:

Mo se taua lelei e faasagatau i le hormone, o le taumafa o mea taumafa e faʻapipiʻiina ma le fomaʻi, meaʻai, ma taʻaloga.

Aisea e faaopoopo ai meaai? O nei oloa e fesoasoani lelei i le suka, e faʻaleleia ai le toto, faʻasalalau faiga faʻavaomalo.

Saili po o le a le aafiaga o le taumafa.

Afai e tuʻuina atu le inisalini, e faʻamautu togafitiga faigata. O le soifua maloloina e taua i le maʻisuka. O le meaai e tatau ona faapaleniina, ia maualalo meaʻai e maua ai le inisalini.

O meaai e maua ai le maualuga maualuga o le faʻamaʻi ma meaʻai maualuga-kalori e le aofia ai: pateta, araisa, caramel, semolina, honey.

O le togafitiga faʻamaʻi mo tagata mamaʻi e aofia ai ni ipu e faʻateleina ai le pancreas. O a meaai e faateleina ai le insulin? O apples nei, aano o meaʻai, susu susu, kapisi, iʻa, lafumanu, susu.

O a isi meaai e maualalo ifo ile insulin? Oatmeal, nuts (e le taumafaina le sili atu ma le 50 g i le aso), o lenamon (e mafai ona faaopoopo i masini, yogurts, meainu suamalie), avoka, millet (o le cereal e leai se suka, ae tele le fiber), broccoli, kele.

Faatasi ai ma se paleni paleni o taumafa, o le a amata ona mataʻupu taunuuga muamua i le vaiaso muamua o se taumafataga faapitoa. E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, vaevae le taumafataga i ni vaega se lima. O meaʻai laiti-calori e faʻaleagaina ai le soifua maloloina.

E faʻapefea ona totoina le insulin toto i taaloga? E tatau i tagata gasegase ona sili atu le televave, o le a faʻaleleia le faʻaogaina o le kulukose ina ia maua ai le musika, faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. O faʻamalositino masani e faʻaleleia ai le soifua manuia o le maʻisuka ma faʻamautuina le faʻatinoga.

E faʻapefea ona faateleina le inisalini i togafitiga o le toto toto? Mo lenei galuega e talafeagai:

  • O le teuteuga o sigā saito,
  • Verbena infusion
  • Rosehip drinks.

E tolu taimi i le aso e faʻailoa ai, ae aua le faaopoopo le suka poʻo le suauu. O mea teuteu ma mea e maua ai fesoasoani e fesoasoani i togafitiga faaopoopo o le maʻisuka insipidus. O le faʻamaʻi o le endocrine lea e le fesootaʻi ma le faʻasologa o le hormonone le atoatoa. E faʻaalia ai lava ia i faʻamaoniga tutusa, ae o le kulukose i totonu o le toto e le faʻateleina. E faʻaitiitia le mamafa o le tino, o le maualuga o le uric acid e maualuga. E masani lava, faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, e mafatia ai fatugaʻo.

O fua o le kulukose e fuafuaina e faʻaaoga ai suʻega toto poʻo se mita o le kulukose toto e mafai ona e faʻaaoga i le fale. O le siakiina o faailoilo o le a fesoasoani i le siaki o le maʻisuka i lona tulaga ma, pe a tatau ai, faʻamaonia le maualuga o le suka.

Faʻaitiitia le insulin e le o taimi uma e faʻaalia ai le fatuina o le maʻisuka. E mafai ona faʻaalia le umi o le galuega.


  1. Brooke, C. O Se Taiala mo le Tumau o le Tumama / C. Brooke. - M .: GEOTAR-Media, 2017 .-- 771 p.

  2. Brusenskaya I.V. (faʻapipiʻiina) E uiga i le maʻisuka. Rostov-on-Don, Moscow, Phoenix Publishing House, ACT, 1999, 320 itulau, 10,000 kopi

  3. Balabolkin M.I. Soifua atoatoa i le maʻisuka. Moscow, Fale Lomiga Universum Publishing House, 1995, 112 itulau, faasalalau 30,000 kopi.
  4. O oe faʻamaʻi maʻi i fafine o le tausaga fanau. O se taʻiala mo fomaʻi, GEOTAR-Media - M., 2013. - 80 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga