Milu suauʻu manogi e maualalo le cholesterol

O le cholesterol maualuga o se faʻamaʻi matautia. E taʻitaʻia ai le tuʻuina o paʻu i luga o puipui o toto toto, o foliga mai o paʻu toto, e mafua ai le tele o faʻafitauli.

Ina ia faafetaiaʻia lenei faamaʻi, sa i ai le tele o fualaau faasaina, fualaau oona ma meaola. E mafai ona latou aʻafia ai aʻafiaga aʻafiaga ma o lea e le talitonuina ai. I ia tulaga, o le tele o metotia e suʻesuʻeina taimi e oʻo mai i le laveai. Mo se faʻataʻitaʻiga, susu laʻau, cholesterol, e fesoasoani e aunoa ma ni faʻafitauli faapitoa. Manatunatu i mea o loʻo i ai ma pe faʻafefea ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto.

Tuʻu faʻasa

O vailaau i le vaovao o le vaomalo e iai sona aoga aoga i le faiga o le totoga

O le susu o le vaomalo e tele mea aoga e faʻaaogaina e le gata i vailaʻau. O se aofaiga tele e aofia ai vitamini B, vitamini K, e oʻo atu i le 32% suauu gaʻo ma le 0.08% e manaʻomia. Ae o mea autu o loʻo i lalo ifo o le cholesterol o vailaʻau oona ma mea na maua mai:

O le tele o nei mea e mafai ona faʻamalosi puipui o toto toto, faʻateleina ai o latou gaioiga, momotu ma aveese pusa ma faʻamama le toto. E mafai ai foi ona faaititia le ono lamatia o vaʻa laiti ma capillaries.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le susu vaitui

O le laʻau manogi e taua lauiloa o le "vaitui", lea e tupu e pei o se masani masani. Ae aua le manatu faatauvaa i lenei togavao. O lona aoga aoga i le tino ua maua ai le tele o iloiloga lelei mai fomaʻi. E ese mai i le aʻafia ai o le cholesterol, e faʻapea foi:

  1. O se faʻamaʻi pipisi - puipuia le ate ma le gall julo, ia atili faʻafefeteina ai faʻamaʻi,
  2. E faʻaaogaina i togafitiga o le manava o le tino, i le tulaga o le gaʻo masani (fesoasoani i le faamamaina o le manava o le tino),
  3. Na te togafitia faʻamaʻi ate - o le cirrhosis, toxin alcohol, hepatitis,
  4. E faʻaaogaina i le kuka e avea o se vaifofo fua (faʻafaigofie le faʻamaʻiina),
  5. Malosiaga mamana.

E ui lava i le mea moni, o le vaovao susu e tele naua mea aoga, e mafai foi ona afaina. Soo se vailaʻau e mafai ona avea ma se mea oona - e faalagolago lava i le inumaga. O aʻafiaga e aʻafia ai:

  • paʻu paʻu
  • sasaa
  • taoto ma vili
  • tiga o le manava
  • ulu matua.

O le vaovao o le vaovao e leai sona faʻalavelave faʻapitoa. E le o se mea e faʻafefe ma e le afaina. O aʻafiaga e seasea ona tupu ona o le masani ona faʻaaoga tele.

Aafiaga i Cholesterol

O le vaovao faʻamalosi e faʻaleleia ai le gaioiga lautele ma faʻasolosolo ai le tafe toto

O se tasi o gaioiga autu o le vaovao susu o le faʻaleleia lea o le ate, lea, i le isi itu, e maua ai le cholesterol. O le ate o loʻo faʻapipiʻiina ituaiga ituaiga cholesterol - "lelei" ma le "leaga". O le "lelei" e faʻatinoina ana galuega faʻavae i totonu o le tino, ma le "leaga", i le isi itu, o loʻo teuina i luga o puipui o toto toto ma fai ni pusa.
O lenei mea e mafua ai le fesuiaiga o ipu toto, i le thrombosis, ona o le a mafai ai ona malepe ma le necrosis.

E mafai ona faʻaumatia le vailaʻau o le cholesterol ma aveese mai le tino. Faʻatasi ai ma antioxidants, latou te faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto - faʻamalosia o latou puipui, toe faʻaleleia le faʻaaogaina, ma puipuia ai le faʻaletonu.

Toa

O mea aupito sili ona aoga o le susu o le vaomalo i lalo ifo o le cholesterol o loʻo i totonu o fatu.

E taua le iloa lelei le auala e ave ai le susu. O vailaʻau o loʻo i totonu o fatu o se laau e mafai ona faʻaitiitia le cholesterol. O isi vaega o loʻo i ai isi vaega e leai se mea e fai i le cholesterol.

I le maualuga o le cholesterol, e faʻaaoga ai le suauu suauu vavalaʻau, lea e maua mai fatu i le malulu. O loʻo i ai le maualuga o le flavanoids ma a latou mea e maua. Faʻaaogaina e avea o se sui o le hepatoprotective.

I totonu o tagata faʻataʻitaʻiga, latou te faʻaaogaina falaoamata - fatu eleele. Latou te fesoasoani e faamalosia toto toto ma faamama le toto. E tatau ona 'ai le 1 teaspoon 3-4 taimi i le aso ao leʻi' ai, ma se ipu vai. E masani lava, e fomaʻi e le fomaʻi se vasega mo le 40 aso, ae leʻi faʻaaogaina e tatau ona feutagai, talu ai o le togafitiga e patino mo tagata uma.

Contraindications

E ui lava i le mea moni o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai e le o faʻalauiloaina, o le vaovao susu foi ei ai le tele o faʻasolega.
E le fautuaina e ave ma:

  • maʻitaga
  • maʻi ma le mafaufau,
  • fatu fatu (e iai le tele o le calcium i lona fatuga),
  • tasi le le faapalepale.

A o leʻi faʻaaogaina le vaovao, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

O le vaomago e le gata ina mafai ona faʻamamaina le toto ma faʻamalosia ai vaʻa toto, ae faʻaleleia foi le gaioiga o le ate - o le okeni e synthesi le cholesterol. Talu ai ona o se aafiaga tele i luga o le tino, ua faaalia ai o ia lava o se tasi o togafitiga aupito sili ona lelei a tagata e faasaga i tui i totonu o toto.

Lemon, garlic ma le meli i le togafitiga o toto toto - faamama ma faʻamalosia

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

Le lelei o taumafa, le lava o le gaioiga faaletino, suiga o le tausaga i le tino e tau atu ai i le teuina o mea gaʻo i puipui i totonu o vaʻa toto. Cholesterol ma isi lipine tuufaatasia e faaputuputuina i totonu o le ogatotonu i foliga o papa, ao faateleina le tuputupu aʻe o mea fesootai i totonu ma le teuina o masima e taitai atu ai i se fesuiaiga o le fesuiaiga o foliga o laʻau ma lo latou vavalalata i le poloka atoatoa. O taunuuga o ia suiga e sili ona lamatia mo le ola o le tagata, o le mafuaʻaga lea e taua tele ai le ola maloloina i le taimi ma amata ai ona tau ai faʻataʻitaʻiga o le cholesterol.

O auala lelei e fufulu ai mea taua e faʻatasi ma taumafa ma faamalositino o le a fesoasoani i le ausia o taunuuga lelei ma toe faʻaleleia le soifua maloloina lelei. O se faʻaleleia ma le amanaiaina e le sili atu i le tasi le metotia o augatupulaga o le faʻamamāina o vaa i le kalani ma le lemoni. Masalo o tagata uma na faʻalogo i se togafitiga faapena, ae o tagata e masani ona le mautonu i le faʻapipiʻiina o ia oloa maoti. O vailaʻau malolosi ma gaosi alofilima o le citrus-reducing e taua o oloa aoga faalenatura, ae e tatau ona fufulu ma le faaeteete, ona o le malosi o latou aʻa i nisi o totoga. Ae peitaʻi, afai e te faaaofia i latou i le faʻatusatusaina o fuainumera, aemaise lava e faatatau i fua o togafitiga faʻaleaganuʻu ma faʻaaogaina vavega mo le faamamaina o vaʻa mai nei oloa, o le a sili ona lelei.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Uiga aoga o le keke ma le lemoni

O mea faʻamalolo o lemoni ma le keleni o loʻo faʻamatalaina e elemene o loʻo faia ai a latou fatuga. O paluga o le eletise matalaina e aofia ai meaʻai o le fatu ma vaʻa toto, B vitamini, meaola eletise, monosaccharides, mea faʻalauiloa, suauu taua ma se faleteuoloa atoa o minerale - calcium, zinc, sodium, copper, phosphorus, iron, iodine ma isi . O mea nei e sili ona taʻutaʻua taua o le kalaka:

  • Faʻaitiitia le cholesterol toto,
  • E taofia ai le pipisi o le toto
  • O loʻo i ai sona malosi faʻaleagaina,
  • Aveese toxins mai le tino,
  • E le faʻaleagaina ai le faʻamalosia o faʻamaʻi pipisi,
  • E i ai ona aʻafiaga, vaʻaia ma le faʻamalosi.

O le manogi o le manogi paʻu manogi ua tumu i vitamini, vailaʻau oona, flavonoids, pectins, ma suauu taua. O le elemoni o loʻo i ai mea taua nei:

  1. E faʻamalosia ma faʻasolosolo puipui puipui o toto
  2. Faʻaleleia faiga faʻalelei ma le metabolism,
  3. Fesoasoani e aveese faʻamaʻi mai le tino,
  4. E i ai aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafia,
  5. Faʻataunuʻuina le lomiina ma faʻamamaina le toto,
  6. O se tonic sili ona lelei.

O le mea lea, o le faʻamalologa o togafitiga o gaioiga o le kalama ma lemoni faʻatasi ai ma le tasi ma le isi e afaina ai le tulaga o arteries, e mafua ai le aveeseina o tupe mama mai o latou puipui. E le o se faʻalavelave na faʻaaogaina nei oloa talu mai aso anamua mo le faamamaina o vaʻa toto i fomaʻi o malo eseese.

Fufulu solo i le garlic-lemon elixir

Mo i latou oe filifili e fufulu ipu i le lanu ma lemoni, e mafai ona fautuaina se fua faigofie. Ua mamanuina mo se fasefulu aso o le togafitiga:

O le ae manaʻomia le 16 kulimi ma 16 ulu o le kalaka. O oloa e tatau ona faatauina mai le lelei, e aunoa ma ni faaletonu. Lemoni e tatau ona ufiufi - susulu, vevela, e matua faigata lava. Filifili ulutala ulu i fasi pepa lapoa, mausali, mama, ma paʻu vevela. O uluai galuega e fa o le elixir ua saunia mai 4 citruses ma 4 ulu o keleka.

1. E faapefea ona kuka?

E tatau ona vele le kalu, ae tatau ona fufuluina lelei ia lemoni ma faʻaaogaina i le peel. Taʻu meaʻai - faatasi ai ma se mea e fai ai meaʻai poʻo se meaʻai. E fesuiaʻi le pusa o le semi-liquid, lea e sasaa atu i totonu o se atigipusa tioata e tolu-lita ma sasaa i le vai inu vevela, e leai se vai e fufulu vai. Tuu le faʻamalolo mo le tolu aso e teu ai i le vevela o le potu, faʻaosofia mai lea taimi i lea taimi. A maeʻa aso e tolu, faʻaaoga le fualaau faasaina ma teuina i le pusaaisa.

2. Faaaoga

Taumafa lemoni ma le kalaka mo vaʻa e te manaʻomia 100 ml tolu taimi i le aso i luga o se manava gaogao. Faʻaleleia le lelei o lenei metotia e mafai ai ona tausisia le tele o taumafa inu ava malosi. Afai e te inuina se aofaiga tele o le vai (e le faʻaaogaina i le maualuga)! O lenei mea o le a fesoasoani i se faʻavave vave ma lelei o le faʻamamaina o toto toto o pusa o le cholesterol. Afai e faʻafuaseʻi ona galo oe e ave le isi vaega o le vailaʻau vailaʻau, faʻaauau pea le faamamaina i le tulaga muamua, e aunoa ma le suia o le tele o le isi mea na faʻaaogaina.

Lemon acidity ma le meli suamalie e faaleleia ai le soifua maloloina lautele

Mo tagata e le mananao e togafitia i le galala, e mafai ona filifilia se suauu meli lemoni. Laʻau faʻamalosi ua teuteuina ma se uiga masani o le faʻamamāina o le tino - ma mea uma ile tasi fagu! O le meli ua lauiloa talu mai le taimi o le a avea ma se oloa o le taua tele o le faʻamalolo - e faʻamalosia le malosi o le tino, faʻaleleia le puipuiga, fiafia i le lelei o le gaioiga o gaioiga o le tino ma faʻaleleia lelei le toto. O se tamaoaiga mau o vitamini ma minerale, suga masani e fausia ai lenei oloa uiga ese, e faʻamalosia lelei ai le fatu muso ma le faga o le taliga.

Lemon, garlic, honey - e toʻatolu fitafita tausi lou soifua maloloina

Lemon, garlic, honey - o mea faʻamalolo o nei oloa taua e mafai ona tuʻufaʻatasia i le fua e tasi. O le kulupu na faia mai i luga o le vaiinu o le ola maloloina ma le umi, lea e mafai ai e tagata mamai ona faʻaleleia le tulaga o toto toto, aveesea le cholesterol matautia, ma faʻamautuina le fatu galuega. Ina ia saunia le tincture, o le ae manaomia 10 laʻau lelei lelei, o le lita o le meli masani (e le o le candida) ma 10 lapopoa tetele o le kāleka.

Saunia se elixir faamalolo e pei ona taua i lalo:

  1. Fufulu ia lemoni, pi, tipi lelei pe uʻamea i totonu o se mea e teu ai manu.
  2. Fufulu ma tapuni le kalama.
  3. Faaopopo faʻamalo laʻau eleni i lemoni.
  4. Ona faʻaopopo lea o le meli suamalie ma faʻafefiloi lelei ia mea.
  5. O le fualaau oona e tatau ona tuʻuina atu i totonu o se fagu telē tele ma tuʻu i se nofoaga mafanafana e aunoa ma se malamalama mo le vaiaso. Aua nei tapuni le fagu i se tapuni ufiufi, e tatau ona e ufiufi i se ie masani ina ia mafai ai e le limon-garlic-honey mix "ona manava".

Faʻaaoga le siʻosiʻomaga o le 4 teaset i le aso, o le sauniuni faʻapena e tumau mo le 30 aso. Ia manatua o le tagofia o fualaau faʻamalosi e faʻamalosia ma faʻamalosi. O le mea lea, afai e masani ona e mafatia mai le le mautonu, aua e te faʻaaogaina se faʻasologa o se vavega ao le i alu i le moega. O le toʻatele o tagata e popole i le lelei o le kelati, ae i lenei tulaga e le mafai ona latou popole - i lenei fua o le manogi manogi o le keleni ua toetoe lava a faaleaogaina.

Tafa o le Tibet mai lea taimi i lea taimi

I le tautala e uiga i metotia o togafitiga o toto toto ma le kalama, e le mafai e se tasi ona toilalo e taʻua le fua o le Tibet, lea na faamanuiaina talu mai aso anamua. E tusa ai ma le fomaʻi, o lenei meafaigaluega e mafai lava ona faʻalauteleina le talavou. E fautuaina mo le atherosclerosis, veins varicose, ulu o le ulu, le lava le malosi ma le tele o isi faafitauli i le tino. O le vailaau faʻataʻitaʻi o se faʻaogaina o keleka i le ava malosi.

2. Faʻaaogaina ma faʻailoga mo le faʻaaogaina

Faʻaaʻu faatolu faatolu i le aso, 25 faʻaleleia le 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. E tatau ona e faʻaaogaina ma le susu susu susu (faʻaopopo se vaega o le tincture i le 50 ml o susu) ma inu vai tele. E tatau ona togafitia i lenei auala mo le 3 masina, o le tele lava o mea e tatau ona lava. E talitonuina o le auala o le faamamaina e tatau ona toe faaluaina i le 5 tausaga. Togafitiga ma le kalama ma le ava malosi e le o fautuaina mo tagata mamaʻi i le maʻi pipili, o tagata ei ai ni mafaufauga faaletonu ma tina faʻamoemoe. O mea inu o le Hoppy ma meaʻai suamalie i le taimi o togafitiga i lalo o le faasaina sili.

O le Tibet sa faʻavaeina o ia lava o se meafaigaluega matagofie mo le puipuia o maʻi o le fatu - le faʻaogaina o le myocardial, angina pectoris, ona o lona faʻamamaina o aafiaga i luga o toto. O minerale e faia ai laumei maamaa mafiafia e sili atu ona malosi, malolosi, ma faʻaogaina ai ia vaa. E le gata i lea, e aofia ai le kalama i le faʻamavaeina o se polotini faapitoa lea e faʻapipiʻi ai toto, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻapipiʻi vascular. E tusa ai ma iloiloga, fesoasoani a le kelanikisi fesoasoani i tagata o loʻo matutua atu e faʻaleleia lo latou soifua manuia - susu, susu, tiga ma le taʻavale i totonu o le loto ua mou ese atu, faʻatupulaia ma manatuaina le mafaufau.

Ata ma susu

O lapisi ma susu o se faʻapotopotoga fou i le taimi muamua na tilotilo ai, ae pei o le masaniga o vailaau faʻale-aganuʻu ua faʻaalia, e matua aoga lava i faafitauli tau soifua maloloina. I Rusia, ua leva ona faʻaaogaina e le au faamalolo, ma matauina ai se aafiaga lelei i vailaau faʻamaʻi, fatu o le fatu ma le manava. O se fua faigofie lea e mafai ona aoga i le au faitau:

  • E tatau ona e ave se sipuni sipuni olatilatilatilatilati totō ma faaopoopo i se ipu susu o susu. E tatau ona kukaina le paluga mo se minute, ona ufiufi lea ma alu mo le afa itula. A maeʻa ona faʻamamaina le kulimi e ala i le susu ma faʻaaogaina pe a uma le 'aiga, 2 leunisi punetolu i le aso mo le 2-3 vaiaso.

Laʻau, meli ma fugalaau

O le isi fua talafeagai mo le faʻaitiitia o le cholesterol e faʻavae i luga o mea e pei o le vine, honey, garlic. O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai o le pipi vine e taofia ai le faʻavaeina o paʻu palapala i luga o puipui o maʻa, puipuia mai le sasa, e faʻateleina ai le puipui o toto toto. O suamalie suamalie o loʻo i ai se faʻasoaga lelei o vailaau o le phenolic e faʻatuai ai le faagasologa o le matua ma tau ai i le kanesa. O se fesuiaiga lea o le vailaʻau faʻamalositino ma fualaau oona ma na muaʻi manatu i oloa:

  • Faʻasalalau se kilokalama o fualaau 'aina e ala i se fai meaʻai meaʻai ma le 200 g olati. I le mea e tupu mai ai, e tatau ona e faaopoopo le 100 g o le meli masani. E tatau ona palu lelei le faʻafefiloi ma tuʻu mo le 3 aso - ia faʻamavae. E tatau ona ave le fualaau faasaina i totonu o le sipuni faalua i le aso ao le i ai. O lea ituaiga meafaigaluega e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le tagata maʻi pe a maeʻa se fatu fatu.

E pei ona tatou vaʻaia, o le togafitiga o toto toto ma le kalama na faia mo se taimi umi ma e tele ituaiga o togafiti o togafitiga a tagata.Ua malilie tagata saienitisi mai fafo ma aiga e uiga i le lelei o le garlic i le setete o le cardiovascular system. O palu lanu eleni e faamamaina ai le vevesi i totonu o capillaries, faʻaitiitia le mamafa, fesoasoani e faʻamamaina o latou puipui o le toto o le cholesterol, ma taofia ai le faʻavaeina o paʻu toto matautia. Ma, e pei ona taʻua e le au suʻesuʻe i taimi uma, i totonu o na atunuu o loʻo faʻasalalau ai meaʻai ma garlic, o le maualuga o maʻi fatu i tagata o loʻo nonofo ai e sili atu le maualalo.

O le a le ituaiga ma le faʻaaogaina?

I se tagata soifua maloloina, o le toto cholesterol toto e tatau ona itiiti ifo ma le 5.0 mmol / L. E tatau ona manatuaina o le cholesterol e manaʻomia ma aoga mo le tino, ae o le tele o lona aofaiga e aafia ai toto toto.

E aliali mai o le maualalo o le cholesterol, e tatau ona e faʻafoeina au mea taumafa ma aua le faʻagaloina mea o vailaʻau.

O le faʻamalosi o le vao o se tasi o togafitiga matagofie mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. O se vailaau malosi e tatau ona onā i le cholesterol.

A maeʻa le masina ona faʻaaogaina le susu susu, o le maualuga o le cholesterol i le toto o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia, ae fautuaina e faʻatino le faʻataʻitaʻiga 2 taimi i le tausaga.

I le faaopoopo atu i le tincture, e mafai lava ona e faʻaaogaina deco deco ma teas mai le susu. I falemaʻi, e mafai ona e maua le suāuʻu i fualaau. O tagata e le talitonuina vailaʻau oona o le a maua se isi mea i le natura.

Ia, o tupe teu e leʻo le tau mulimuli. Afai e faafuasei ona lagona e se tagata ia faailoga o le maualuga o le cholesterol maualuga, ona tatau lea ona e taumafai e amata le taua ma le susu. Ae aua nei galo e na o le tuufaatasia o le a taitai atu ai i le taunuuga manaomia.

Ona o le tele o antioxidants o loo i ai i le vaovao o le vaomalo, o le faagasologa o le soifua tuai o le tino ua faasolosolo lemu, ma o le lamatiaga o le kanesa ua faaitiitia foi.

O le susu o le vaovao na te maualalo le cholesterol aua o loo i ai le piapini, lea ei ai le malosi o le hepatoprotective, lea e aofia ai le puipuia o le tino mai elemene malolosi.

I se tulaga lautele, o le tele o vaega o falemaʻi ma togafitiga o lenei togavao e faʻaleleia le puipuiga ma faʻateleina le tetee o le tino. Aua e te faatalale i le faaaogaina o le susu susu i au meaai.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Nofoaga lelei ma leaga

I le faleopathy, ua leva ona maua e lenei laau lona nofoaga. Afai tatou te talanoa e uiga i mea faʻamalolo i le lautele, e mafai ona tatou faʻamaonia se numera o mea lelei:

  • faʻamalosia le puipuiga o le tino,
  • faʻamalosia o le tino,
  • faʻasologa o le maualuga o hormones i le toto,
  • faʻamaʻi tino
  • faiga faʻavae toto.

O le mea lea, o le togafitiga o le vaovao susu e faʻaaogaina mo le tele o faʻamaʻi, ma e le gata mo le maualuga o le cholesterol. E taua le mafaufau e le na o le faʻamaloloina o meatotino, ae o nisi foi o faʻatau, lea e tatau ona manatuaina pe a faʻaaogaina.

Contraindications ma aʻafiaga o le laʻau o le susu:

  • ave le susu o vaitui i ituaiga eseese e mafai ona fesoasoani i allergies, afaina o le intestinal,
  • e sili atu mo fafine maʻitaga le aloese mai le faʻaaogaina o susu o fualaau vaovao,
  • e faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina mo tamaiti tausi maʻi,
  • solia i tagata e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract,
  • suamalie o le susu o le a faʻaitiitia ai aʻafiaga o fualaau o faʻamalosi fanau,
  • o le maʻisuka e manaʻomia ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo le i tagofia nei vailaʻau, aua o le maualuga o le suka e mafai ona paʻu.

Ae le gata i vailaʻau, o le vaitui o le vaomalo na maua lona faʻaaogaina, e faʻaaogaina foi e avea o se meaʻai i le kuka.

E taua le iloa o le susu o le vaotuitui ua naʻo se tagata faʻasusu o le a faʻaitiitia ai le cholesterol. E iai isi, auala e le faʻapitoa e faʻaititia ai. E mafai ona foia le faafitauli e aunoa ma le faaaogaina o fualaau.

E moni e leai se togafitiga sili atu nai lo faʻamaʻi faʻamaʻi. O se olaga malosi ma ola maloloina o le a fesoasoani. Savalivali i le ea fou, o meaʻai talafeagai ma taʻalo taʻaloga ma le itiiti ifo o sina faʻamalosi tino - o le faʻamaoniga lea o le soifua maloloina. Ona leai lea o se cholesterol o le a taufaamatau.

Anna Ivanovna Zhukova

  • Sitemaʻe
  • Suʻesuʻe toto
  • Iloiloga
  • Atherosclerosis
  • Fomaʻi
  • Togafitiga
  • Faʻatau auala
  • Meaʻai

O le vaomago, e lauiloa e taʻua o le vaovao o le susu, ua faʻaaogaina i vailaau mai aso anamua. O le laʻau manogi ma le maualuga o le cholesterol ua faʻaaogaina mo se taimi umi, aua e aofia ai mea e sili atu ma le 300 mea faʻamalosi i mea faʻamalolo.

Milu valaʻau i le cholesterol: faʻataʻitaʻiga, auala e faʻaaoga ai decoctions ma tinctures

O le susu ma le vaovao o le vaitama na faʻaaogaina mo se taimi umi lava i totonu o vailaau faʻapitoa. O le susu o le vao ma le maualuga o le cholesterol ua faʻavaeina o ia lava o se vailaau sili ona aoga.

O le faʻaaoga lautele o lenei fale i vailaʻau faʻaleaganuʻu e mafua mai i le tele o vailaʻau kemini o loʻo maua i lenei sui o le fugalaau. O le i ai o le sili atu ma le 300 vaega faʻapitoa o meaola faʻaalia ua faʻaalia i le vaovao o le susu.

O le vailaʻau o le laau

E i ai se numera toʻalaiti o sui o le lalolagi totino e mafai ona latou mitamita i se ituaiga o vailaʻau faʻamalosi e pei o le susu.

O le vaega autu o le laau na faʻaaogaina e avea o se vailaʻau faʻataʻitaʻi o le fetus.

I le faaopoopo i le fua, o nisi o togafitiga faʻapitoa masani faʻapitoa e mafai ona faʻaaogaina ai aʻa, gaʻo ma lau o lenei vao vao.

O nei vaega uma e faʻaaogaina mo sauniuniga o teuteuga, infusions ma tinctures.

O le vaega autu o vaega o loʻo faʻaaogā faʻasolosolo e faʻapitoa i le tuufaatasiga o fatu o loʻo maua i fua.

O vaega uma o loʻo i ai i fua e maua ai le faʻamalolo i le tino.

O vitamini nei na maua i le susu o le vaomago:

  1. Vitamin C.
  2. Vitamin K.
  3. Vitamini
  4. Vitamin E.
  5. Vitamin A.
  6. Vitamin H ma isi.

E le gata i lea, o mataupu o le tele o macro-ma microelements e pei o:

O le tuufaatasiga o lenei vao na faaalia ai le i ai o se aofaiga tele o le silymarin, o se mea faigata o antioxidants e faʻamaonia ai le gaioiga o le ate.

I le faaopoopo atu i nei elemene ma elemene i fua o le laau, o loʻo i ai vaega taua o vailaʻau faʻasolosolo ma le maualuga o meaola ola ma se aafiaga aoga i le tino o le tagata:

  1. Seleniuma.
  2. Alkaloids.
  3. O suauu mama.
  4. Squirrels.
  5. Ole suāsusu taua.
  6. Resini
  7. Flavonoids.
  8. Lignans.

O aʻafiaga aoga o vailaʻau i le susu o le vaovao i luga o le ate o loʻo faʻatulagaina ma toe faʻaleleia ai lona gaioiga.

O se aoga aoga i le ate e maua ai e tagata gasegase le gasegase o le lipid metabolism mafaufau e uiga i le suamalie o le susu o le vailaau o le cholesterol i le tino.

Faʻaaogaina mo togafitiga o le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli, susu o le vaomalo ma le cholesterol e iai se vavalalata vavalalata.

O le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o fatu o lenei laau, e mafai, ona o le faʻamautuina o le ate, e faʻaleleia ma faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol i le toto o le tagata maʻi.

Milu selu - manuia mo le tino

Ona o le i ai o antioxidants i totonu o le fale gaosi oloa, o oloa e faʻavae i luga o lea faʻagasolo malie le faʻagasolo i luga o le tino i le tino.

O le i ai o se faʻalavelave atoa o mea faʻapitoa e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa.

O le aʻafiaga o fualaau oona e faʻavae i luga o le susu o le vaovao i luga o le tino o le faʻalapotopotoga tele.

O le tele o ituaiga o falemaʻi o lenei togavao e faʻaleleia le faʻaogaina o le tino ma le malosi o le tino i aʻafiaga leaga fafo.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le mutia e fesoasoani i:

  • faʻamaʻi tino
  • faamautuina o le gaosiga o le palatini ma le metabolism i se tulaga lautele,
  • le faʻamautuina o tulaga o hormonal i le toto,
  • faʻamalosia le faiga o puipuiga
  • faʻamalosia faiga faʻavae toto.

Ona o nei meatotino, o tapenapenaga sauniuni i luga o le faavae o le vaovao susu ua faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese ma faʻafitauli.

O fomaʻi e fautuaina le faʻaaogaina o oloa e faʻavae i luga o lenei vao mo faʻafitauli ma faʻamaʻi nei:

  1. Faʻatasi ma faʻamaʻi ate e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, cirrhosis, hepatitis, degeneration fatty ma isi.
  2. Afai ei ai ni faʻafitauli i le paʻu. O ia faafitauli e mafai ona avea ma siama, dermatitis ma le eczema.
  3. I le tulaga o faʻafitauli i le cardiovascular system. O le faʻaaogaina o tinctures ma teuteuga fesoasoani e faʻamalosia ma faamama ai vaa.
  4. I le tulaga o faafitauli i le endocrin system ma le atiina ae o ia maʻi pei o le maʻisuka.
  5. I le tulaga o mea oona ma faatasi ai ma le atinaʻeina o le iniseti i fafine aʻo maʻitaga.
  6. I le faagasologa o le togafitia o le kanesa ma pe a uma togafitiga o le chemotherapy.
  7. Afai ole gasegase o le gasegase e afua mai i faʻafitauli eseese ile faiga o le tino, faʻapea ma le gaʻo e mafua ona o le masani ona fai ma faʻafitauli i le gaioiga o totoga o totonu.

O le togafitiga o le vaovao o le susu e faʻaalia pe a faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa tau vailaʻau faʻasaina ua saunia i luga o lona tulaga. O ia togafitiga e mafai ona avea ma teuteuga, infusions, palu, sisi ma le falaoamata.

Mea tau vailaau faʻasaina ma faʻailoga

O le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o le vaovao susu e mafai ona faʻaleleia ai le galuega o le mea oona e ala i le faateleina o tui, faʻamamāina mai toxins ma faʻaitiitia ai le malosi o faʻataunuʻu.

E le gata i lea, o le laʻau vaovao e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o le pipi ma fualaau oona.

O tapenapenaga sauniuni e faʻaaogaina ai nei vaovao ei ai le tele o vailaʻau faʻaleagaina.

O faʻamalologa o faʻamalositino o le vaovao susu e mafai ona faʻavasegaina e pei ona taua i lalo

  • toe faʻafouina
  • faʻamaʻi
  • filifili
  • anti-sclerotic,
  • antiviral
  • faʻailoga
  • antibacterial
  • antioxyidant
  • faʻasalaga
  • anti-inflammatory.

E ui i le tele o mea aoga, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau i luga o le vaovao o le susu e mafai ona maua i le leai o ni faʻamaʻi.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o nei vailaʻau o tulaga nei:

  1. O le i ai o le pancreatitis masani i totonu o le vaega laititi.
  2. O le tagata gasegase e iai se ituaiga o cholecystitis.
  3. Le i ai o le maʻisuka masani i le tino.
  4. Lelei
  5. Cholangitis.
  6. Appendicitis.

Aʻo leʻi faʻaaogāina laʻau mo togafitiga o le ate, e tatau ona e asiasi muamua i se fomaʻi maʻi poʻo le hepatologist ma talanoa i le faʻaaogaina o lenei laau ile togafitiga.

O faʻatalanoaga ma se fomaʻi e faʻamalosia pe afai o le tagata maʻi e i ai le urolithiasis.

I le i ai o ni faaletonu o le mafaufau, ao le i faaaogaina fualaau faasaina e faavae i luga o lenei laau toto, e manaomia se feutagaiga a se fomai faapitoa ma se neurologist.

I le toesea o nei faʻailoga, o le vaovao susu e masani lava ona faigofie ona faʻasaʻoina e le tino.

Ona o lona aafiaga lelei i le ate ma le gafatia e faamama ai toto toto, o le vaovao o le susu ua masani ona faaaoga e fai ma auala e tuuitiitia ai le cholesterol i le tino. O se aafiaga lelei i le tino, o vaega ia o le vaovao faʻaitiitia le aofai o le LDL i le plasma. Ma o le faʻamalosia o le ate e mafua ai le faateleina o le numera o le HDL.

O lenei mea e mafua ai se suiga i le fua faʻatusatusa o vaega eseese o le lipoproteins.

E faʻafefea ona ave le susu o le vaitui mo le cholesterol?

O le vao e mafai ona faʻaaogaina i le faagasologa o togafitiga i foliga o teuteuga, meaʻai, suauu, lauti, meaʻai ma meaʻai.

O le faʻaaogaina o le tincture o se tasi lea o metotia sili ona aoga o togafitiga. E mafai e le taʻalo faʻamalosi ona faʻaititia le cholesterol.

O le faʻaaogaina o lenei metotia ituaiga mo se masina e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga i le plasma toto. Ina ia maua se manuia tumau, e fautuaina e faʻatonu faʻataʻitaʻiga faʻalua i le lua tausaga.

I le faaopoopo atu i le tincture, e tusa ai ma gasegase ma le togafitiga o fomai, o le suauu na maua mai fatu o le vaovao ua faamaonia ai ia lava e sili ona lelei. I totonu o falemaʻi, o loʻo faʻatau atu se vailaʻau i fualaau aina. O lenei ituaiga vailaʻau e faigofie tele mo le faʻaaogaina.

O le faʻaitiitia o le cholesterol toto e mafua ona o le i ai o se mea e pei o le silibirin i totonu o le laau. O lenei vaega o loʻo i ai se malosi malosi o le fofesa i le tino, lea e aofia ai le puipuia o le ate mai aʻafiaga le lelei o vaega eseese faʻamalosi.

I lalo ifo o le cholesterol, e mafai ona e faʻaaogaina se paʻu e faia mai fatu. Mai lenei paʻu, ua teuteuina se teuteu i totonu o se vai taele. Ina ia saunia le susu, e te manaʻomia le 20-30 g o le paʻu ma le vai inu. O le suka e kuka mo le 30 minute. O se teuteuga o le 2 teaspoons e ave i le 2 itula mo le 20-22 aso. E mafai ona faʻaaogā lenei au e fufulu ma faʻaleleia le toto.

O faʻamatalaga e uiga i aoga o le vaovao susu o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Laʻau maualuga o le cholesterol flax

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le cholesterol maualuga e mafai ona tupu i soo se tagata, talu ai o mafuaʻaga o lenei mea e matua ese lava. E tusa lava pe maualalo le taumafataga o le cholesterol, o le ono tulai mai o faafitauli ma le loto ma toto toto e tumau pea. O le mea moni, i le falemaʻi o loʻo iai le tele o vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol. Ae peitai, o le toʻatele oi latou e iai aʻafiaga. O le mea lea, o le tele lava o tagata e liliu atu i togafitiga faʻasoifua masani mo fesoasoaniga. O se tasi o vailaau e fofo mai le cholesterol.

  • Aisea e matautia ai le maualuga o le cholesterol?
  • Faʻaaogaina o mea totino o fatu lili
  • E faʻapefea ona ave fatu fatulaʻau i le maualuga o le cholesterol?
  • Cholesterol Flax Kissel
  • Faʻafefiloi i le kulimi kirimigi
  • Laʻau manogi ma susu mo le maualuga o le cholesterol
  • O ai e le tatau ona faʻaaogaina le pala

Aisea e matautia ai le maualuga o le cholesterol?

I le maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol poʻo le maualalo o le "lelei" i le lumen o se ipu toto, e amata ona teuina le atherosclerotic plaque cholesterol. Latou te ola i totonu o le puipui o le vaa, ma faasolosolo malie le faateleina i le tele. I le aluga o taimi, o le tele o tupe teu e oʻo atu i le tele o le tele. O lenei mea e aʻafia ai le tafe o le toto ma taʻitaʻia ai faʻafitauli ma faʻamaʻi e pei o:

  • atherosclerosis
  • taʻavale
  • maliu faafuasei maliu
  • toto toto,
  • fatu fatu
  • pulmonary arterial embolism.

Faʻaaogaina o mea totino o fatu lili

O mea faʻamalolo o le muka e lauiloa mo le silia ma le tasi le meleniuma. E faʻaaoga uma i fafo ma totonu. Ona o lona tuufaatasiga o fualaau oona, o fatu laau e afaina ai le tulaga o le cardiovascular system:

  • O le maualuga o mea o le OMEGA 3 ma le 6 o gaʻo gaʻo i le fua saʻo mo le tino (muamua muamua). O se tasi lenei o mea taua o le gasegase, lea e fesoasoani e puipuia ai foliga o atherosclerosis ma isi faʻamaʻi o le fatu ma toto toto.
  • Seleniuma. O le le lava o lenei uiga o loʻo tupu i le tele o tagata, lea e fesootaʻi atu i le tele o le faʻaaogaina o gaʻo. E aʻafia uma ai le tuufaatasiga o le toto ma le setete o puipui puipui, puipui le tupu mai o faamai o le cardiovascular system.
  • Potassium O se elemene taua mo le faatumauina o galuega masani a le loto ma toto toto. Tuʻuina le fatu saʻo, faʻaitiitia le viscosity o le toto, puipuia le thrombosis.

E le gata i le mea moni o fatu lili e lelei lona aafiaga i le fatu ma toto toto, e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o faafitauli ma isi totoga. O faʻamaʻi pipisi ia, faʻamalositisi, faʻamalositino taualumaga i mucous membranes, inu o le tino, ma isi.

E faʻapefea ona ave fatu fatulaʻau i le maualuga o le cholesterol?

I le masani ona faʻaaogaina le fatu o le suka i le cholesterol e avea o se sui sola, o le maualuga o le cholesterol i le toto e faʻaititia. Ma afai e faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo, o le a mafai ona faʻaitiitia le tino o le fatu ma le toto. E le gata i lea, i le faagasologa o le mauaina o fatu, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina.

E masani lava o fatu o le flax e muamua ona nutimomoia. O le totoina o se fuainumera fuafuaina o fatu e le fautuaina, talu ai ua vave ona faʻamaʻiina i le okesene ma ua le aoga. O le mea lea, na o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga.

O fua fautuaina i aso taitasi mo le togafitiga o le maualuga o le cholesterol e tusa ma le 100 kalama o fatu (e fa le tele punetuni tumu tele), mo le puipuia e mafai ona faaitiitia. A maeʻa ona fufulu, e tatau ona faʻatumu i le vai ma inu ao leʻi 'ai. Ole taimi o le pulega e 1-2 taimi i le aso, ma le aofaiga o le vai e afa afa i le taimi e talia ai. E tatau ona manatua i le mafaufau o le palasi e iai sona aafiaga itiiti i luga ole inumaga. Faatasi ai ma se uiga o le manava, e tatau ona amanaia, ma sili atu le amata ona faia i faaiuga o vaiaso i le fale.

I le faʻaopopo atu i le mea moni e faʻapea, o fatu paʻu e maua e ala i le fefiloi ma le vai, ei ai isi auala e faʻaaogaina ai:

  • e mafai lava ona fufulu i le vai,
  • o le paʻu e mafai ona faʻaopoopo i ipu saunia, faʻapea foʻi ma le paluga poʻo le faʻaaogaina o se falaoa.

Mo togafitiga, e tatau ona e 'ave fatu lino mo le 3 masina. I le avea ai o se faʻasologa, o le taimi o le faʻatagaina e le faatapulaaina.

Cholesterol Flax Kissel

Ina ia saunia le siloti mai fatu o le flax ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e mafai ona e tago i fatu uma, faapea foi le gaʻo poo le falaoamata. E mafai foi ona fafaguina pe kuka. I le tulaga muamua, 100 g fatu e sasaa i le vai inu (200 ml), ona faʻamalosi ma filiga.

I le faʻatulagaga lona lua, o le falaoamata po o le fatuina o fatu e sili atu i le tutusa le tele o le vai, ona kuka ai lea mo le 10 minute, faʻatasi ai ma le faʻaosooso pea. E tatau ona matua vaivai le afi. O ia mea uma lava, ae o le isi e tatau ona onā i le afa itula ao lei faia meaai. O meaʻai e pei o suka, siamu, meli ma isi e le fautuaina ina ia faʻaopopo i le silo.

Faʻafefiloi i le kulimi kirimigi

E tusa ai ma le fua mo le sauniaina o fatu o le flax mai le cholesterol ma le kirimulimi oona, o le umi ole togafitiga e 3 vaiaso. I aso uma, nai lo le 'aina o le taeao,' ave se faʻafefiloi o kulimi kulimi ma fatu laulaʻau. O le tele o meaʻai e fuaina i se sipuni suamalie mo fatu ma se potu 'ai mo kulimi kirimigi. Ole vaega ole vaega ole 1: 1.

I le vaiaso muamua, e tatau ona e faʻafefiloi 1 sipunipuni o fatu ma kulimi kirimigi, i le vaiaso lona lua - 2 sipuni tele, i le tolu - 3. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻaaogaina o le vai manino i taimi o togafitiga, e tusa ma le 2 lita. E faʻaopopo i le tuʻuina atu o le cholesterol, faʻafefiloi ma le kirimoli oona e aveesea ai toxins, faʻamamā le tino, faʻafaigofieina le toto ma le faʻamaʻi.

Laʻau manogi ma susu mo le maualuga o le cholesterol

O le tuufaatasiga o nei laau toto e mafai ai ona e ausia le aafiaga i se taimi puupuu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se vaega oa latou fatu. Muamua, tutusa le tele o laʻau vevela ma le susu e tatau ona aumai i se tulaga eleʻele, ona tolu lea o punetini o le paluga e tatau ona faʻafefiloi ma vodka (0.5). Taofi pea i le pogisa mo aso e 7, a maeʻa ona saunia mo le faʻaaogaina. Faʻaalu faatolu i le aso mo le 20 fuga, faʻapena foi ma se teuteu ma le fusi, aʻo leʻi 'ai.

O ai e le tatau ona faʻaaogaina le pala

E faʻasalaina le togafitia i le vaʻaia i le taimi o le gaioiga. O se aofaiga tele o phytoestrogen i totonu o le oloa e mafai ona oʻo atu ai i le faapau pepe. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaitiitia le cholesterol pe togafiti i isi faʻamaʻi ma le pipisi mo tagata e maualalo le toto toto. E le gata i lea, e le fautuaina e tuʻuina atu infusions ma decoctions a lenei fale laau i tamaiti.

Milk Thistle Flask

2 leotele puno o fatu laau talatala suamalie ua sasaaina i le 0.5 lita. vodka, faʻasolosolo afa masina. Faʻaaoga le 20 - 25 faʻafefe, faʻafefe i le afa afa ipu vai i le afa itula ao leʻi faia le taumafataga tolu taimi / aso. O le vasega o se masina, toe fai pe a uma le ono masina. I le va o vasega e mafai ona e inu leuti mai fatu. O le tea oona vevela, i tamai sipuni. Faʻaosooso sea lauti mo le 10-15 minute.

Milu vele vevela

Taʻu faʻamalosi vaovao vao. Saunia se mea teuteu i le fua o le tasi sipuni tele i le ipu vai - faaopoopo vai inu. Sulu i luga o le vevela vevela mo le 30 minute. 10 minute e tuʻu ai, ma faʻavaivai. Liligi i totonu o le vai, toe faʻaleleia le uluai voluma. Ave se mea teuteu ao leʻi faia taumafataga mo se sipuni siva tolu / aso mo le 20 aso. Toe faia ono masina mulimuli ane.

Fatu suauu

O se fofo tulaga ese o le susu susu o le suauu pati. O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo, faʻapea foʻi ma le vaitamini E, e fesoasoani tele i le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻamalosia o vaʻa toto.

Mo faamoemoega puipuia, o le suauu suauu e tatau ona faʻaaogaina i le teaspoon tasi / aso, ma i le taimi o togafitiga, tolu taimi / aso afa ile itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O le vasega e tasi le masina.

Cholesterol-faʻaititia ma vaʻa faamama

O le cardiovascular system e matua aʻafia lava i le maualuga o le cholesterol toto. Afai e te le aʻafia i lau taumafataga ma e le 'ai meaʻai e faasaga i le cholesterol, ona mafai lea ona e faia oe sili atu le ogaoga o le soifua maloloina. O loʻo faʻamatalaina e le tusiga le lisi o oloa uma e maualalo ai le cholesterol ma faʻamamaina ai toto toto. O le masani ai o le matelaina o le a fesoasoani e taulima vave le faʻamaʻi ma maua ai le manuia.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Vaega o vailaau aoga

Ua leva ona faamaonia e saienitisi o meaai o laau ia o meaai e maualalo ai le cholesterol. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o laau e taofia ai le faʻaaogāina o mea leaga i le toto, faʻamalosi puipui o toto toto ma aveesea ai le cholesterol oi ai nei. O le masani ona 'ai i nei oloa e fesoasoani tele i le foia o le faafitauli e aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga. O fualaʻau 'aina e maualalo ai le cholesterol i le toto - tele. Na pau le tulafono o le taliaina i lenei mataupu o le faʻaaoga pea lea o meaʻai.

O a meaai e maualalo ai le cholesterol?

Phytosterols

O mea ia e taʻua foi o le cholesterol. Latou te faʻafefe mea leaga i totonu o le tino ma toe suia i mea aoga.

Suauu suauu. O fatu masani e masani ona paʻepaʻe, uliuli. O le taumafa masani e faʻamautinoa ai le maualuga o le faʻamalolo o meatotino. Mai ia mea e mafai ai ona e kuka sisi, faaopoopo i meaʻai ma salakeke. O le kopi mulimuli o le ipu mai le aoga e sili ona aoga. O le faʻaaogaina tele o le faʻasaina mo fafine maʻitaga ma tagata e maua i gasegase gastrointestinal.

Le sui o le aiga pi. E lava le calorie product, ma o lenei ata e matua leai se afaina. E le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia mai urolithiasis. E mafai ona tupu se faʻafefe o le maʻi.

O se fomaʻi lelei mo le faʻaitiitia o le cholesterol. I se faaopoopoga, o se oloa faamalieloto. E fetaui mo se meaai lelei. Lisi o nuts fautuaina:

  • peanesi
  • Pasila nut
  • otaota
  • pistachios
  • vai fagu
  • chestnut
  • Popo
  • hazelnut
  • Pecan
  • nutmeg.

O se laau o le cereal ma le afe o ituaiga. O loʻo i ai ni togi malu ma faigata. E sili atu le saofaga i le faʻamamaina o vaʻa toto pe a 'aina i le fomaʻi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ufiufi fatu i le kulimi ma faʻamalamalama lemu le vai. Faʻaosooso i le vevela o le potu mo ni nai aso. E le mafai ona e 'ai faʻatasi ma ulitisrative colitis, maʻisuka, neoplasms.

I le taua, e lisiina pe a uma le saito. O le faʻaaoga masani, e tusa ai ma saienitisi, e faʻaitiitia ai aʻafiaga o le atiaʻe o le maʻi cardiovascular. E faʻasaina i le maʻi o le manava.

O se mea matagofie laau toto e faamama ai le tino. Mine o minerale. E fautuaina e 'ai se sipuni suamalie i le aso i luga o se manava gaogao e maualalo ai le cholesterol. E le afaina ai allergies, ae mo tagata ei ai cholelithiasis ua solia.

Sea buckthorn o se moli fuamoa e talafeagai mo le taumafa tagata. E masani ona faʻaaogaina i le kuka, ae faʻapea foi i lona mamanu lelei e aoga. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e fautuaina e 'ai se sipuni o le suauu buckthorn i luga o se manava gaogao.

O loʻo i ai le tele o meaʻai, vitamini ma elemene. O le faʻaaoga masani e faʻaititia ai le ono aʻafia ai o toto i totonu o vaʻa.

Laʻau vao o le aiga legume. O se meaʻai fualaʻau taumafa. Faʻafouina le tino, fesoasoani e maua ai le gaioiga i puipui o toto toto. O le sili atu e matautia mo tagata ua matutua, o tagata e mafatia i gastritis, cholecystitis.

O se fualaau lauiloa iloga ma antioxidants i le tuufaatasiga. E le maua ai ni faʻamanuiaga i le ituaiga o pati tamato e tusa lava pe maeʻa togafitiga vevela. E mafai ona mafua ai se allergy.

Ua taʻua foi o le mati, o le uaina. Naʻo fua fou, fua tele e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol. O tagata e maua i le maʻisuka, o faafitauli ma le manava ma le gout ua matua faasaina.

O se tamaoaiga mau o polotini. E aoga mo tagata e maua i faʻamaʻi pipisi o le tino. E leai ni gaʻo i le tuufaatasiga, ae o loʻo i ai fiva e maualalo ai le cholesterol toto. E le faʻamaonia i le faʻavaivaia o fatu, gasegase taatele, gout.

O se laau o le arasi e mauoa i vitamini ma elemene alkaline. E mafai ona e faʻaaogaina uma le pulupulu ma le vevela o le tamaititi. E le faatagaina mo allergies, tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga, maitaga. O le nifo lalata, o lea, pe a uma ona faʻaaoga, fufulu lou gutu.

Fualaau suamalie. O le mamafa i le mamafa, o le juicier ma tofo i ai. Faʻaaogaina mo le tele o tino. Fesoasoani e faʻaitiitia le thrombosis. Ae ui i lea, o se maʻi sili ona leaga.

Faʻaalia mai fatu fatu pe a uma le germination. Lelei mo le faʻataunuʻuina o oloa. Faʻavave ona aveese le cholesterol mai le tino. Le faʻamaonia mo allergies i le kuluten, mo ulia.

Polyphenols

O loʻo i ai i le tele o oloa, maua ai se malosi faʻaleagaina e faʻaititia ai le cholesterol i le tino. O i latou o ni faʻamaʻi masani. Puipuia mai meaʻai ma faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa. Ia i ai le gafatia e teu ai meaai.

E fautuaina e te le inu sili atu ma le tasi ipu tioata mumu masani i aso taitasi. Faʻaaogaina e fautuaina e suitulaga i isi mea taumafa, lea e aofia ai se mea aoga.

O loʻo i ai se aafiaga faʻamalolo i le tele o faʻamaʻi, faʻafitauli ma le faʻamalositino, e aofia ai. Faʻaaogaina mo le toe faʻaaogaina. E tusa ma le 3 ipu e mafai ona onā i le aso.

  • lanu
  • rimoni ma lona sua,
  • strawberries
  • fugalaau
  • povi pipi
  • Basil
  • apu
  • vine
  • vine.

O nei mea taumafa e faʻaitiitia le cholesterol o le toto, ma fautuaina tagata e 'ai i aso uma.

I le faaopoopo atu i mea o loʻo i ai i le phytosterols o loʻo i ai se aoga aoga i le tino, o loʻo aofia ai polyphenols, lea e taua mo le faatumauina o le masini vascular.

E tele otaota e tumu i polyphenols i la latou tuufaatasiga. E mafai ona latou faʻamamaina le toto o toxins ma toxins, faʻatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o latou aʻafiaga.

Resveratrol

Resveratrol o se vailaʻau o le polyphenol group. O se mea masani e mafai e laau ona gaosia e puipuia mai aʻafiaga o le siosiomaga. O lenei vailaau ei ai lona aafiaga tutusa i le tino o le tagata. Maua i le tulaga o meaʻai mo mea taumafa a tagata.

  • faʻasolosolo ai lipids toto,
  • aveese mea leaga
  • toto le toto
  • tausisia pea le malosi o puipui o toto toto ma totola mumu mumu,
  • aafiaga e tetee ai le inflammatory
  • maualalo le suka i le tino,
  • faaleleia le vaaiga mamao
  • aoga aoga i luga o galuega o le platelet,
  • aʻafiaga o le antibacterial.

Mo le faʻaaogaina, e fautuaina e ave le 1 capsule i le aso, lea o loʻo aofia ai vaega o le lanu meamata, vine mumu, vine vine ma isi mea aoga. O le fagu e 60 pauna, o le ala o le faʻatagaina o le 1 masina. O le faʻamasino i faatonuga, e masani lava e le afaina ai aʻafiaga. E aʻafia ai le paʻu, toto toto ma le tino atoa.

Oona gaʻo faʻamalolo

O le tino o le tino e manaʻomia gaʻo maloloina. O meaʻai e mauʻoa i gaʻo gaʻo e le faʻamamafa e lelei tele mo lou soifua maloloina. Meaʻai e aofia ai gaʻo maloloina i lau faʻasolosolo maualalo cholesterol ma i le taimi lava e tasi o vailaau moni e leai se leaga mo tagata. O nei gaioiga e tamaoaiga i oloa, e masani lava o laau toto, e masani ona masani ai manu.

Faʻaauau i le fesuiaiga o aofaiga i:

O gaʻo faʻamamafa e tatau ona suia i le gaʻo susu. O loʻo i ai taʻiala faʻavae e fesoasoani e ausia lenei mea.

  1. Aua le 'ai le niu ma le pama pama. E tatau ona suia i latou i le sesame, olive, o le pīni.
  2. E fautuaina e 'ai iʻa o gaʻo gaʻo, nai lo aano o manufasi.
  3. Faatapulaa le pata, paila.
  4. Aua le faʻaaogaina ni mayonnaise dressings mo salakeke; e sili atu le lelei o le taumafa i mea taumafa ma suauu fautuaina ma faʻaopopo i ai meaʻai.

E leai se tulaga e mafai ona e vavaeese ai gaʻo mai meaʻai, e ono afaina ai lou soifua maloloina. Ae o le suitulaga ia i latou i mea aoga e taua lava. I se tulaga le lelei, o le tino o le a tumu i le maualuga o le toto toto. O le a oʻo atu i faʻamaʻi.

Laʻau fualaʻau

O fiva soluble ma le faʻamalosi e maua i meaʻai. O i latou uma o loo i ai i laau uma i luga o le paneta ma e aoga tele mo le faʻamamāina o le tino. Fomaʻi fautuaina e 'ai e tusa ma le 50 kalama i aso uma. fiber. O lenei aofaiga e mafai ona maualalo ai le cholesterol i tulaga masani.

E faʻafefeina ai le vevela, ae o le faʻaaoga o le a sili atu ona aoga pe a oʻo i le gaʻo.

O le tele o saienitisi e talitonu o le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi o le tino o le tino e fesoʻotaʻi tonu ma mea maualalo o le fiber i le taumafataga. O meaʻai o loʻo mauʻoa i lenei vailaʻau o se mea taua tele o le anti-cholesterol. E le o faʻafefeteina ma faʻaleleia e le suia, o loʻo faʻamatalaina ai lona faamamaina.

I le faaopoopo atu i meatotino e faʻaitiitia ai le lipids, e iai foi isi faʻamatalaga aoga:

  1. Faʻafaigofieina le faʻaogaina o meaʻai e ala i le sosolo.
  2. Taumafaiga o taua.
  3. O se puipuiga mai le maʻisuka.
  4. E mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa, ona o se aoga aoga i luga ole tino puipuia.
  5. Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo.
  6. E afaina ai le faia o faiʻai.
  7. Faʻaleleia le tulaga o le tino atoa.

O a meaai e aofia ai lenei mea aoga?

Pala ma le atigi fatu o fatuga uma o taʻitoʻatasi taʻutaʻua i totonu o mataupu o lenei elemene i la latou tuufaatasiga. Le tamaoaiga tele: saito, araisa, oats, rye. O le fiber o loʻo i totonu o le saito ma lona atigi ma oʻo atu i se mea e aofia ai le 50-60% o le aofaʻiga o mea i totonu.

Laulau i le fiber i oloa:

O nei oloa e sili ona mau i le fiber ma o la latou masani masani i meaai o le ai ai se aoga aoga i le soifua maloloina o le tino.

Paʻu i le maualalo o le cholesterol

Ina ia amata ona faʻaitiitia le cholesterol, o le oti e tatau ona tumau, i le olaga atoa. Ina ia faia lenei mea, e taua le vavaeeseina o le "leaga" gaʻo mai le taumafataga ma faʻamaoaigaina i le gaʻo susu. O gaʻo maualalo o loʻo maua i iʻa ma iʻa e taofi pea le lipids e oo i le pala.

O fea meaai e maualalo ai le cholesterol, ma o fea mea e tatau ona lafoai?

  1. Mea gaosi susu.Faʻatagaina mo le faʻaaogaina, ae naʻo le le gaʻo, pe maualalo le gaʻo (1.5 - 2%). O le kulimi e tatau ona tuʻuina atoa, faʻapea foʻi ma le kulimi mumu. Margarine ma le pata e le aoga foi. E tatau ona faʻatagaina tasi i le vaiaso.
  2. Vailaʻau o fualaʻau. E aoga mo le taumafa a se tagata o loʻo mafatia i se maʻi. Ae o le suauu suauu o le a le aumaia ai ni faʻamanuiaga. E lelei tele le suia i le olive, sana, sesame.
  3. Aano o manu. E sili atu le filifilia o meaʻai vela - povi, tamaʻi mamoe, vela, lapiti. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona aveese le lapoʻa gaʻo. E mafai ona e 'ai i nisi o faʻalavelave, lea e tauivi foi ma le faafitauli. Mai i aano o moa, e mafai ona e tuʻuina atu le fiafia i le pipi, e lelei ma maloloina lelei. Ae o le gastronomic otaota i le ituaiga o sausago, sausa ma mea leaga - e mautinoa lava le vavae ese e faavavau. E le fetaui foi le meaʻai mo le meaai.
  4. Iʻa. E aoga le 'aiina o iʻa, aua o loʻo mauʻoa i gaʻo gaʻo e aoga i tagata. O le faʻaaoga masani e faʻamaonia ai le maualalo o le cholesterol, faʻapea foi ma le foia o faafitauli ma faʻamaʻi pipisi. E mafai ona e 'ai tuna, paʻuvale, cod. Ae peitai, e sili atu le aua nei 'ai le caviar ma le squid.
  5. O fuamoa. O le anufe e afaina i le taimi o le taumafataga ona o le gaʻo o gaʻo afaina, e sili atu le faʻagata oe ile 2-3 yolks i le vaiaso. E mafai ona 'aina faʻamaʻi manu e aunoa ma se faʻatapulaʻaina.
  6. Fualaau faisua. O le taumafaina i aso uma e tusa ma le pauna o fualaau faisua ma fua e faʻamaonia ai le maualuga o lipids i totonu o le toto. Flavonoids o loʻo maua i totonu o fualaʻau 'aina ei ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le tele o tino.
  7. Fua o meaola. O le tao mai le falaoamata atoatoa e aoga. Cereal, keke falaoa, saito, falala ma le falaoamata sana. E sili atu le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e leai se mea i le ituaiga falaoa paʻepaʻe mai le lisi.
  8. Legumes. Se mea e manaomia i le taumafataga o aso uma pe a fai e leʻoina meaʻai. Legumes are rich in protein and fiber. O le mea lea, pi, pi (e aofia ai le chilli), o lentils e tatau ona aofia i le lisi.
  9. Alu O se ipu mūmū mūmū ua faʻatagaina mai le 'ava malosi. E sili atu le le faʻaleagaina o lenei vailaʻau, talu ai afai e faʻaaoga sese, o le a faʻaaogaina le faʻafeagai. O le tele o le ava malosi e afaina ai le puipuiga o le tino, sosoo ai ma le faaitiitia o le malosi o totoga uma.
  10. Nati. O lenei oloa o se meaʻai maloloina lelei. E mafai ona faaopoopo i pastry, saladi, ma 'ai foi i le meaʻai. O le au faiʻai o se meaʻai maloloina lelei mo le aso i totonu o le vai, ma o le mea na mafua ai ona faʻalauiloaina i latou i le tele o faiga. Nuclei ua faʻamaoaigaina ma vailaau aoga ma ua i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina. Ua iloa e saienitisi e sili atu le soifua maloloina o le kulino.
  11. Meainu. O fua o fualaau aina suamalie o le a faia se saofaga lelei. O le masani ai o fefaʻatauaiga o le a fesoasoani foi i vai masani masani. O le inu i le meaai e tatau ona le itiiti ifo ma le lua lita. Ae ui i lea, o le tino e tatau ona faʻamalosi mo meaai. Lapoʻao loʻo tuʻuina, suauu e faʻasaina.

O se faʻamatalaga puupuu lea o le taumafa o le cholesterol. E tatau ona e mulimuli i le fautuaga a fomaʻi, a leai e le mafai ona e maua se faʻaitiitia o le cholesterol e oʻo lava i togafitiga fualaau.

Faataʻitaʻiga mo le maualuga o le cholesterol

E taua le manatuaina o lenei mea ua naʻo se filifiliga o le lisi o filifiliga. O eseesega atonu e eseese. O le faatauina mai o selu, meaai falai, ma gaʻo gaʻo e leai se mea e tatau ona le aofia ai.

Breakfast: oatmeal i susu susu.

Taumafa: 100 kalama o palatini.

Taumafa: o soup - faʻafefiloi seleni ma pateta, zuciniini faʻasusu i pulou.

Taina o le afiafi: fualaau faisua, se fasi falaoa falaoa.

Breakfast: sina sisi kuka gaʻo ma fualaau mamago.

Snack: o se ipu tioata.

Taumafa: kuka tipisi ma kapisi fou, vaʻa pipi ma palu pateta, se fasi falaoa.

Taumafa: tuna tuna ma le araisa.

Breakfast: falaoamata sana ma apricots malogo.

Snack: kuki e fai i le fale ma fatu fatu.

Taʻaloga: 'aila i luga o le paluga paluga lua, moa tao i totonu o le foila ma pasta pasta.

Taumafa: faʻatasi ma fualaau faisua, falaoa o le cereal.

Breakfast: alalaisa ma fig.

Snack: sapalai fou sapalai i le olive olive, o se fasi falaoa.

Taumafa: gaʻo moa ma vermicelli, pilaf ma le pipi moa.

Snack: kuki e tele-cereal.

Taina o le afiafi: fualaau faisua.

Breakfast: meli falale.

Snack: O le fualaau fualaau o le avocado e faʻaaogaina i sina yogurt gaʻo.

Taʻaloga: kuka kuka i sauerkraut, buckwheat cutlets.

Taumafa: o le salmon sa taoina i le pepa ma le araisa.

Taumafa: sisiva, tao falaoa.

Snack: o le lima o fugalaau.

Taumafa: kulimi kulimi o fualaau faisua fou ma musika, pulu lanumeamata ma pateta pateta, se fasi falaoa.

Taumafa: taʻavale mai i le tele o meaʻai o iʻa, fuamoa fuamoa.

Breakfast: oatmeal with prunes.

Taumafa: o le paluga o le paluga o palu, moa moa ma moa masi e teuteuina ai.

Taumafa: salati fua.

Taumafa: falaofa pipi i croutons, tea ma kuki kuki.

E tatau i isi mea taumafa i le taumafataga e faʻamalosia atili ai le tino i mea aoga. O le tele o menus o le a faateleina ai le naunau e ai meaʻai maloloina, ma lima taumafataga i le aso o le a mafai ai e oe ona tumau i le aso atoa. O se tulafono taua i le taumafataga: 'aiga o le taeao - loto, taumafataga - malamalama. Ia mautinoa ia i ai ni meaai mama maloloina e aofia ai meaai maualalo o le cholesterol.

Musika mo le Cholesterol Maualuga

E ui lava i le le lava o le photosynthesis ma le chitin i le telefoni feaveaʻi, o le sigi e aofia i le malo. O i latou o se atua pepelo mo se tagata o loʻo taumafai e faʻamaulalo le lipids.

O loʻo i ai ni gaʻo leaga, masima, ma kalori, ma e matua mauʻoa i filo o meaʻai ma antioxidants.

Mea aoga i le tuufaatasiga o pulou:

  • B vitamini,
  • folic, pantothenic acid,
  • measina
  • riboflavin
  • Vitamin D
  • uʻamea
  • paluka
  • apamemea
  • fumela
  • seleni.

'Oloʻo i ai foloʻamea beta-glucans, lea na faʻamaonia ai i latou i le taulau manuia i le gaʻo ma le lipids. Choline i totonu o pulou e faaleleia ai le faia o le faiʻai, e faʻaitiitia ai le mumū i totonu o le tino ma faʻaleleia ai le lelei o le gaʻo o gaʻo maloloina. Fiber ma le potassium i le tuufaatasiga e afaina ai le galuega a le loto, ei ai sona aafiaga i puipui o toto toto. Faʻaaoga masani e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto maualuga, faʻafetaui le maualuga o le toto, maʻi le cardiovascular.

O meaai e tatau ona 'aiina, tao tao, masimasi. E mafai ona e kuka kuka ma fualaau faisua, pies mai le falaoamata o le saito, salakeke.

E le fautuaina le faʻaaogaina o lenei oloa mo tagata e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ona o le mativa mativa o meaʻai. E faasaina le 'aina o tamaiti i lalo ifo o le tolu tausaga. E le aoga foi le 'ai i le po.

O le sili atu o lenei oloa i le taumafataga o le a le aumaia ai le lelei aoga. O mea uma lava e tatau ona i ai i le faʻalelei.

Ginger root

O le aoga o aʻafiaga o aʻa i le togafiti ua iloa talu mai taimi anamua. Used as a seasoning in cooking, faapea foi ma le teas. I totonu o faleoloa, o loʻo faʻatau atu i ituaiga eseese: eleele i le paʻu, totoina, faʻamago, fou. O le fale talavai e mafai ona faʻatau mai i le foliga o le tincture poʻo le decoction. I foliga vaaia, o le aʻa e sinasina-enaena i le lanu ma pei o se paʻu lau. E manaia, susulu, le manogi le manogi ma le manaia tele, lea na ia maua ai se galuega a le atunuu.

Faʻaaogaina o mea totino:

  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino
  • faʻamalosia le faʻalaumalie,
  • fasioti microbes ma microorganisms (o le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai i faleaiga faatasi ai ma sushi mai le iʻa),
  • O loʻo i ai se faʻalogona agaʻi faʻalautele
  • fesoasoani i le pulelaʻau o le vai gastric
  • aveese le talo mai le tino,
  • maualalo le cholesterol.

E i ai sina aafiaga lelei. E faʻasaina le faʻaaoga i le vevela maualuga, faʻafefe (e aofia ai le faʻasologa o manu), faʻapea foʻi aso vevela. E le talafeagai mo tagata mamaʻi e maua i le gastroenterology, o loʻo mafatia i se ulutala, gastritis.

Recipes ma aʻa aʻa.

E saunia le ginger decoction e pei ona taua i lalo. E tatau ona faamama le aʻa, tipi i ni fasipepa ma sasaa vai. Tuu le apa i luga o le kesi ma aumai i se vevela. E mafai ona faʻaopopo lenei fala i le teas, faʻatau ma inu e aunoa ma le faaopoopoina o mea faaopoopo.

E mafai ona saunia le tining ginger i le faʻaopopoina o le tasi vaega o aʻa i le 7 vaega o vodka. Faʻaosooso i se nofoaga malulu mo le lua vaiaso. Fufulu i le vai pe a faʻaumatia. E le fautuaina le faʻaaogaina o lenei mea faigaluega.

Liligi le afa o le sipuniti o le lanu lanumeamata i totonu o se ipu, sasaa le vevela (vai e le faʻafefeteina, aʻa). Liligi le laʻau faʻamaʻa i le vai, sasaa le salu o le ginger i totonu o le ipu, faaopoopo se sipuniti o le meli, se fasi keke o le lemon. O lena lauti e matua lelei tele ma o le a faʻamalosia ai le tau faasaga i faʻamaʻi i le tau malulu.

Faʻafefiloi le kuata o le sipuni o le fanua o loʻo i ai se sipuniti o laufanua. Faaopopo se sipuni sipuni o le meli i le paʻu. Aso faʻamalosi i se nofoaga malulu. Faaaoga se sipuni tele o vailaau falemaʻi aʻo leʻi 'aʻai.

Tuʻu le numera o loʻo manaʻomia ile faʻamafaʻiina o aʻa faʻamau ma se lemoni atoa e ala i se suʻi meaʻai. Aʻo leʻi kukaina, fufuluina lelei le lemoni ma faʻafefe. Faʻaopoopo i le mea na maua ai le meli ua tutusa ma le mamafa o le faʻaoʻoina o le totoa. Teuina le paluga i totonu o le pusaaisa. Ua lava le talosaga mo le faʻamaʻi faʻasalaga i le aso, i le taimi o togafitiga - faatolu i le aso.

Milk Terra

O le vao vaovao o se laau totō faʻatasi ma se patina o lanu paʻepaʻe i luga o laulaʻau ma faʻalavelave mataʻutia. O loʻo i ai i lana galuega se tauiviga manuia i faʻamaʻi o le fatu, ate, fatugaʻo, manava. Mo togafitiga, ia faʻaaoga vaega uma o le laau - mai le aʻa i le faʻalavelave. O suauʻu, pulupulu, teuteuga, mea faʻapitoa e saunia mai ai. O loʻo faʻatau atu foi i le tulaga o mea taumafa faaopoopo i falemaʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei vao, ia mautinoa e feutagai lau fomaʻi.

E leai ni aʻafiaga itu. Faʻasalaina i le appendicitis, le faʻasolosolo, le pancreatitis, faʻapea foi ma le le faapalepale e totoina vaega.

Laʻau.

O le faʻaaogaina o teuteuga mai lenei laau fesoasoani e faʻamamā ai le tino o toxins, faʻaitiitia le maualuga o le lipid, ma le inu ava malosi.

Mo le kukaina, soʻo se vaega o le susu laʻau manogi e talafeagai. E tatau ona sasaa i le vai malulu ma faʻapipiʻi seia oʻo i le kuka. A maeʻa le vevela, ma e mafai ona e inu i se aso e sili atu ma le 10 punetini.

E fautuaina mo le faamamaina o le tino, pe a fai e le lelei le totoina o totoga o le gastrointestinal tract, faʻalauteleina o veins.

Sasaa se sipuniti o fatu fuʻa i le vai inu ma tuʻu ai e faʻamalolo atoa. Ona faʻaaogaina lea o le mea e faʻaaogaina ma ave i totonu o le kuata kaʻa tolu taimi i le aso.

O lenei laau e faʻaaogaina foi i le ituaiga o suamalie e maua mai laʻau, meaʻai, suauu.

E faʻasaina ma lamatia i le soifua maloloina e faʻatonu ai oe lava mo togafitiga o lenei fofo.

Kombucha

O lenei oloa e masani ona faaaoga mo togafitiga faafomaʻi. O se fua e mafai ona e inu i le aso atoa ma tineia lo latou galala. O le tino o le galo e aofia ai siama ma le fefete. O le fusi e aofia ai sina vaega itiiti o le alcohol alcohol. O le oloa e taua foi o le laisa, o le mushroom Japanese, sea kvass.

E tusa ai ma le tala anamua a Saina, o le vai e maua ai le tino ola pea. Faʻamanuiaga faʻamautinoa tausiga lelei o oloa. E tatau ona totō lelei, tausia ma le faʻaeteete le mushroom ma le inu i nisi taimi o le olaga o lauti.

E taua le iloa afai e pau i le pito i lalo i totonu o se fagu, e maʻi le mushroom ma faʻasao nisi mea leaga nai lo mea aoga.

E i ai sona tulaga tulagaese ma e aoga i faʻamaʻi e pei o:

  • faafitauli i le manava ma le fatu,
  • mata mata
  • afaina o le tino
  • e faʻamalolo ai le gasegase ma sili atu.

E le mafai ona e 'ai ma gastritis, maʻi o le maʻi ma le maʻisuka. O isi tagata inu ai e le gata e mafai, ae e tatau foi.

Mai lenei tusiga, e mafai ona tatou faʻapea o loʻo i ai le tele o oloa e maualalo ai le cholesterol. Faatasi ai ma le faʻaaoga tatau ma masani, e mafai ona faʻaleleia lou tino e aunoa ma le faʻaaogaina o mea taumafa ma vailaau leaga.

Tuua Lau Faamatalaga