Finlepsin Retard 400: faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

A aunoa ma ni faʻamatalaga maoti a lau fomaʻi, o le fuataga o fualaau oona e aoga mo le finlepsin 400 le taimi e teʻi ai. Faamolemole ia pipii i vailaau na faatonuina e lau fomaʻi, aua a fai o le finlepsin 400 le taimi e le maua ai se togafiti togafitiga!

E fia ma e faʻafia ona e suʻe finlepsin 400 le taimi e teʻi ai

Togafitiga ma finlepsin 400 le taimi e vave ai ona amata ma le faaeteete, faatonuina le fualaau faasaina ile tino maualalo mo tagata maʻi taitoatasi, e faalagolago i le natura ma le matuia o le ata o le maʻi. Ona faasolosolo lemu lea o le fualaau seia oo ina oʻo i le fua o togafitiga sili ona lelei. O le maualuga o le fualaau o le vailaau mo le tagata maʻi, aemaise lava i le tuufaatasiga o togafitiga, ua fuafuaina i lona tulaga plasma. E tusa ai ma le faʻaopoopoga o aafiaga, o le togafitiga faʻapitoa o le finlepsin 400 faʻalaʻi i le plasma toto o le 4-12 μg / ml.

Sui le tasi antiepileptic i le finlepsin 400 le taimi e tatau ai ona faia lemu, faaitiitia le fualaau o le fualaau ua uma ona faaaoga muamua. Afai e mafai, o le sui sui ole antiepileptic e naʻo le monotherapy e faʻaaogaina. O le togafitiga e siakiina e se fomaʻi faapitoa.

O le fua masani lautele o le 400-1200 mg o le finlepsin 400 faʻataʻitaʻia i le aso, lea e vaevaeina i 1-2 laasaga e tasi i le aso. O le tele o le aofaʻi i aso uma o le 1400 mg e le talafeagai. Ole fua maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 1600 mg, aua o maualuga maualuga e mafai ona faateleina le numera o aʻafiaga itu.

I nisi tulaga, o le fualaau e manaʻomia mo togafitiga e mafai ona sola ese mai le lapataiga muamua ma le tausiga, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le faʻavaveina o metabolism ona o le fausiaina o enzymes o le ate microsomal, poʻo le mafuaʻaga o feusuaʻiga i le faʻamalosia faʻatasi.

A aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa mai se fomaʻi, o loʻo taʻitaʻia i latou i le faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

Faʻatau togafitiga

O le mea lautele, i tagata matutua, o le fua muamua o le 1 / 2-1 o le papaʻi (e tutusa ma le 200-400 mg o le carbamazepine) e faʻagesegese lemu i le fua o le tausiga 2-3 2-3 tausaga le tumau (tusa ma le 800-1200 mg o le carbamazepine).

O loʻo tuʻuina atu le faʻatulagaga o le tuʻuina atu i lalo.

Ua fautuaina tagata matutua taeao / afiafi200-300 mg i le afiafi 200-600 mg 400-600 mg Ua faatonuina fanauVaʻai tusi mai le 6 i le 10 tausaga i le afiafi200 mg i le afiafi200 mg i le taeao 200-400 mg 11 i le 15 tausaga le taeao / afiafi200 mg i le afiafi200-400 mg 400-600 mg

Mo tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga le matua, mo le togafitiga muamua ma le lagolago, o loʻo iai faʻamaonia o mea e leʻi faia umi. Talu ai ona o le le lava o le poto masani na maua mai i le faasologa o pepa, e le fautuaina i latou mo tamaiti i lenei vaitau.

Puipuiga o le atinaʻeina o faʻamalosi faʻamalosi ma le faʻamaʻiina o le ava i se falemaʻi

O le fua faatatau o aso taitasi e 1/2 le papapu o le tafa i le taeao, i le afiafi 1 le papatini o le taimi e faʻataʻitaʻiina (faʻatusatusa i le 600 mg o le carbamazepine). I tulaga ogaoga, i aso muamua, e mafai ona faateleina le fualaau i le 1 ma le 1/2 papa o le tolopo 2 taimi i le aso (tusa ma le 1200 mg o le carbamazepine).

Finlepsin 400 le tolopo e le tatau ona tuʻufaʻatasia ma fualaau faʻamaʻi-hypnotic. E tusa ai ma manaoga o le falemaʻi, peitaʻi, afai e manaʻomia, finlepsin 400 tolopo e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai le faʻamalosolo o le ava.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina taimi uma o le finlepsin 400 faʻasologa i le plasma toto.

I le fesoʻotaʻiga ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga mai le totonugalemu ma le faʻaogaina o le tino (silasila i le uiga o le ava i le vaega o le "Faʻafitauli matuia"), e maua e tagata gasegase se suʻesuʻega mataʻituina.

Faʻamatalaga o le neuralgia, faʻafouina moni o le neuralgia

O le fua muamua o le 1 / 2-1 taimi e le o toe iai (e tutusa ma le 200-400 mg o le carbamazepine), lea, pe a maeʻa le tiga, ua faateleina i le tusa ma le 1-2 ripoti (e tutusa ma le 400-800 mg o le carbamazepine), lea e vaevaeina i le 1-2 tootoo i le aso.A maeʻa lena mea, i se vaega faapitoa o tagata gasegase, e mafai ona faʻaauau togafitiga ma se fua o le tausiga maualalo, lea e mafai ona taofia ai osofaʻiga o le 1/2 le laulau e tolopo 2 taimi i le aso (e tusa ma le 400 mg o le carbamazepine).

Mo tagata matutua ma gasegase togafiti, finlepsin 400 tolopoina o loʻo faʻamatalaina i se fua muamua o le 1/2 tablet o le tolopo i le aso (e tusa ma le 200 mg o le carbamazepine).

Paʻu i le neuropathy o le maʻisuka

O le fua faatatau o aso taitasi e 1/2 le papa i le taeao ma le 1 le papa i le afiafi (tusa ma le 600 mg o le carbamazepine). I tulaga tulaga ese, finlepsin 400 tolopo e mafai ona faatonuina i se fualaau o le 1 ma le 1/2 le papa e tolopo 2 taimi i le aso (e tusa ma le 1200 mg o le carbamazepine).

Ole faʻalavelave faʻapitoa i le tele o sclerosis

O le averesi o aso taʻitasi o le 1 / 2-1 o le taimi e teʻa ai faʻalua 2 aso i le aso (tusa ma le 400-800 mg o le carbamazepine).

Puipuiga o vaega-manua-depressive

O le fua muamua, lea, e pei o se tulafono, ua lava foi e avea o se fua o tausiga, o le 1 / 2-1 le umi o meaʻai i aso taitasi (tusa ma le 200-400 mg o le carbamazepine). Afai e tatau ai, e mafai ona faateleina lenei fualaau i le 1 laulau e tolopo 2 taimi i le aso (tusa ma le 800 mg o le carbamazepine).

O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi fatu, fatu o le ate ma le fatu fatu, faʻapea foʻi ma tagata matutua o loʻo faʻasolo atu i lalo ifo o fualaau faasaina.

Faʻafefea ma o afea e tatau ai ona e ave finlepsin 400 le taimi e teʻi ai

O loʻo faʻapipiʻiina ia meaʻai i se vaeluaga, e ave i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga, faʻamamaina i se aofaiga o le vai (mo se faataitaiga, o se ipu vai).

E mafai ona ave faʻamaʻavale papamaʻa pe a maeʻa le faʻamavaega muamua i le vai (i le tulaga o le taofiga). O le taimi faaumiumi e tumau pea pe a uma ona faʻapalapala le papa i le vai.

I nisi o tulaga, o le tufatufaina atu o le dose i aso taitasi i le 4-5 tasi doses i aso taitasi e faamaonia tele. Mo lenei mea, o fua o fua o se gaioiga e le uumi le sili ona talafeagai.

O le a le umi e tatau ai ona e tolopo finlepsin 400 le taimi

O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i faʻamaoniga ma le tali a le tagata maʻi i le fualaau faasaina.

O togafitiga e togafitiga mo se taimi umi. E tatau i se fomai faapitoa ona filifili i le fesiitaiga o le tagata maʻi i le finlepsin 200 le umi, le umi o le faaaogaina ma lona faaleaogaina i mataupu taitasi. I se tulaga masani, e mafai ona e taumafai e faʻaititia le fualaau o le vailaʻau poʻo faʻamaeʻa le togafitiga muamua ae leʻi maeʻa le 2-3-tausaga talu ona leai se faoa faamalosi.

O togafitiga e taofi i le faʻaitiitia malie o le fualaau o le vailaau mo le 1-2 tausaga. I lenei tulaga, e tatau i fanau ona amanaia le faateleina o le mamafa o le tino. E le tatau ona faʻavaivaia faʻamatalaga EEG.

I le togafitiga o le neuralgia, na aoga le faatonuina o le finlepsin 200 le taimi i se togafitiga tausiga, lea ua naʻo lava e fesoasoani ai i le tiga, mo le tele o vaiaso. Faatasi ai ma le faʻavaivai faʻavaivaia o le fualaau, e tatau ai ona fuafua pe faʻaalia le faʻamagalo faʻafuaseʻi o faʻamaoniga o le maʻi. I le toe amataina o osofaiga o le tiga, o loʻo faʻaauau pea togafitiga ma le togafitiga muamua.

O le umi o togafitiga mo tiga i le neuropathy o le maʻisuka ma le faʻamaʻiina o le epileptform i le tele sclerosis e tutusa ma le neuralgia.

Togafitiga o le faʻamaʻiina o le ava ma le finlepsin 200 le taimi e taofi ai i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le 7-10 aso.

O le puipuia o vaega manic-depressive ua faia mo se taimi umi.

Mea sese i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le faʻaogaina o mea

Afai na galo ia te oe le ave tasi o le fualaau faasaina, o le taimi lava e te matauina ai, ia vave ona ave. Afai e leʻi leva ona maeʻa lea, e tatau ona e ave le isi togafitiga faʻatulagaina, ona e lafoaʻi lea, ona toe taumafai lea e ulufale i lau faʻataʻitaʻiga saʻo. I le leai o se tulaga, a maeʻa le tasi o le gaʻo le galo, aua le faʻaaluaina le dose ole finlepsin 400 le taimi e teʻa ai. I le tulaga o masalosalo, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi lau 'auʻaunaga soifua maloloina mo se fesoasoani!

O mea e tatau ona e mafaufauina pe afai e te manaʻo e faʻavevesi poʻo le vave taofia togafitiga

Suʻeina o le sola ia oe lava poʻo le taofi foʻi o le vailaʻau e aunoa ma se togafitiga faafomai e matautia! I lenei tulaga, o faʻamaoniga o lau faʻamaʻi e mafai ona faʻateteleina. Ae e te leʻi tuʻuina Finlepsin 400 Faʻafoʻi oe lava, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

O le a le mea e fai pe a fai o le finlepsin 400 le taimi e teʻi ai ua tele naua

O le maualuga o le fualaau faasaina e manaomia ai le togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. O le ata pito i luga o le finlepsin 400 le tuai ona faʻaalia i le faateleina o aʻafiaga e pei o le gatete, o le osofaia lea e tupu pe a fiafia le faiʻai (faʻavave o le gaʻo), faʻamafanafanaga, faʻapea foi ma le manava ma le cardiovascular galuega ma faʻateleina faʻaitiitia (o nisi taimi e maualuga ai) toto maualuga, faateleina le fatu fatu (tachycardia) ma faʻalavelave i le fiafia i totonu o le loto (atrioventricular poloka, ECG suiga), faʻaletonu le malamalama i o respiratory le toilalo ma le pueina fatu. I tulaga vavalalata, na matauina le leukocytosis, leukopenia, neutropenia, glucosuria po o acetonuria, lea na faavaeina e ala i suiga fesuiaiga o suega suʻesuʻe.

E leai se vaifofo faapitoa mo le togafitiga o se vailaau mataʻutia ma le finlepsin 400 le tuai. Togafitiga o overdoses o le finlepsin 400 tolopo, o se tulafono, e faʻatatau i luga o faʻamaʻi tiga ile falemaʻi.

O aʻafiaga faʻapitoa e matauina e masani ona tupu i togafitiga tuʻufaʻatasi nai lo le monotherapy. Faʻalagolago i le fualaau ma le tele i le amataga o togafitiga, o aʻafiaga e lua e mafai ona tupu:

Soifua Maloloina Tutotonu / Manatu

O le le mautonu o le mafaufau, mafaufau le mafaufau (moe), vaivalea, vaivai, gasegase ma gaioiga (cerebellar ataxia) ma ulu tiga e masani lava ona tupu. E mafai e tagata matutua matutua ona atiaʻe le fenumiai ma le popole.

I tulaga vavalalata, o lagona le fiafia, amioga le fiafia, le mautonu o mafaufauga, faʻaleagaina o mafaufauga, faʻapea foʻi ma faʻalavelave i mafaufauga (hallucinations) ma tinisitus. Pe a togafitia i le finlepsin 400 le taimi, e mafai ona faʻagaoioia mafaufauga le tumau.

O mea e le masani ai, e seasea ona tupu, e pei o le vevesi tele, muso vavave, poʻo le mimilo o le mata (nystagmus). E le gata i lea, i tagata matutua ma gasegala o le faiʻai, o le le mafai ona tupu mai ni faʻalavelave faʻamalosi faʻatasi, e pei o gaioiga e le auai i totonu o le rotolitic eria e fai ma grimacing (rotolitic dyskinesias), suiga o le choreoathetosis. O nisi o faʻafitauli o le tautala, lagona sese, vaivaiga o le musika, afaina o le nerve (perurioral neuritis), faʻapea foʻi ma faʻaaliga o le limite o le tino (paresis) ma le tofo o le mafaufau na lipotia mai.

O le tele o nei mea faʻafuaseʻi o le a mou atu ia i latou lava pe a maeʻa le 8-14 aso poʻo le maeʻa foi o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto. O le mea lea, afai e mafai, finlepsin 400 tolopoina ole suʻeina ma le faaeteete, amata togafitiga ile maualalo ole tino, ona faasolosolo malie ona faateleina.

Mata

I nisi tulaga, sa i ai le mumū o le paʻu fesoʻotaʻiga o mata (conjunctivitis), o nisi taimi e le mafai ai ona faʻaalia le vaaia o le tino (faʻaletonu o le mata o le mata, lua faʻailoga, vaʻaia le vaʻai). Ua lipotia mai le tele o ao o le tioata.

I tagata gasegase ma le glaucoma, e tatau ona fai i taimi uma le mamafa o le toto.

Polokalame faʻapitoa

I tulaga vavalalata, o le tiga na matauina i sooga ma musele (faʻasolosolo, myalgia), faʻapea foi ma maso maso. O nei mamanu na mou atu ina ua uma le faʻamavaeina o fualaau.

Pepa ma mucous membranes

O mea na tutupu i le paʻu o le paʻu ma le leai foi o le fiva ua lipotia mai, e pei o se mea e seasea pe masani ona tutupu i le urticaria (urticaria), tosoina, o nisi taimi o lapisi tele poʻo le vevela o le paʻu (exfoliative dermatitis, erythroderma), siama o le paʻu o le paʻu ma le maʻi Lyell), ata o le gaosiga (photosensitivity), lanu mumu o le paʻu ma fuluʻi polymorphic i foliga o afifi ma le fausiaina o nonoa, faatasi ai ma otaota (erythema multiforme exudative, erythema nodosum, syndrome Stevens Johnson), hemorrhages petechial i le paʻu, ma erythematosus lupus faiga (lupus erythematosus disseminated).

I mea e le masani ai pe le masani ai, o le gau o lauulu (alopecia) ma le suasua (diaphoresis) na maitauina.

Faiga faʻavae ma le faʻaogaina o le tino

I le fesoʻotaʻiga ma le faʻaaogaina o le hypersensitivity i le togafitiga o le finlepsin 400 faʻasologa, faʻaopopo, o mea nei e ono tutupu i le ata o le toto e mafai ona tupu: e seasea pe tele (leukocytosis, eosinophilia) poʻo le faʻaitiitia (leukopene) i le numera o leukocytes poo platelets (thrombocytopenia) i le toto. E tusa ai ma tusitusiga, o le leukopeneia sili ona leaga e masani lava ona aliali mai (faʻaaogaina pe a ma le 10% o mataupu, ma tumau i le 2% o mataupu).

Na lipotia mai i mataupu tuʻufua o faʻamaʻi toto, o nisi taimi e lamatia ai le ola, e pei o le agranulocytosis, anemia aplastic, faatasi ai ma isi ituaiga o anemia (hemolytic, megaloblastics), faapea foi ma le faateleina o le toto ma le lymph.

I le faʻaalia o leukopenia (sili atu ona le faʻaʻauʻau), thrombocytopenia, faʻamaʻi pipisi o le paʻu (faʻasalaga) ma le filati fiva fever 400 le toe faʻataʻitaʻia.

Fale gasegase

O nisi taimi o le leai o se meaʻai, o le gutu malulu, o le gasea ma le vomiting, manava manava po o le malosi e seasea ona tupu. O tulaga le mama o le tiga o le manava ma le mumu o le mucous membranes o le oropharynx cavity (stomatitis, gingivitis, glossitis) na lipotia. O nei mamanu e pasi ane i latou lava pe a maeʻa le 8-14 aso o togafitiga pe a maeʻa le faʻaitiitia o le fualaau o le vailaʻau. E mafai ona aloese mai i le taimi muamua o le maualalo o vailaau o fualaau faasaina ma lo latou alualu i luma faifai malie.

E iai faʻamatalaga i tusitusiga e mafai e le carbamazepine ona mafua ai le mumū o le pancreatitis.

Foʻu ma le talo

O nisi taimi e suia ai faʻamaoniga o le suʻega o le ate o loʻo galue, i se mea e seasea tutupu, o le jaundice e aliali mai; i nisi tulaga, o ituaiga eseese o le hepatitis (cholestatic, hepatocellular, granulomatous, mixed) e tupu.

E lua mataupu o le gasegase mimiti tele na faamatalaina.

Hormonal, vai ma masima metabolism

O tulaga le mama o le faʻateleina o le susu i tane (gynecomastia) ma le tuusaunoa o le susu mai mamanu mammary i tamaitai (galactorrhea) ua lipotia.

Finlepsin 400 tolopoina e mafai ona aʻafia ai lau faʻataʻitaʻiga meaʻai (trimonothyronine, thyroxine, thyroid stimulating hormone ma le saoloto lauroxine), aemaise lava pe a tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

Ona o le gaioiga o le finlepsin 400 le umi, lea e faaitiitia ai le excretion o le urine mai le tino (aafiaga o le antidiuretic), i se tulaga e le masani ai, o le faaitiitia o le sodium (hyponatremia) e mafai ona matauina, faatasi ai ma le vomiting, maʻi tiga ma le le mautonu.

O mataupu tuueseese o le foliga mai o le edema ma le faateleina o le mamafa o le tino na matauina. Finlepsin 400 Taʻitaʻitaʻitaʻe atonu e faʻaititia ai le maualuga o le calcium. I mea vavalalata, e taʻitaʻia ai le ponaivi (osteomalacia).

Vailaau respiratory

O le vaʻavaʻai o faʻataʻitaʻiga o le faʻalauteleina o le lagona o le mama i le fualaau faasaina, faatasi ai ma fiva, puupuu le manava (dyspnea), pneumonia ma fibrosis pulmonary, o loo faamatalaina.

Pusa Komiini

E seasea ona i ai ni galuega le atoatoa, ua faailoa mai e le faateleina o le protein i totonu o le urine (proteinuria), o foliga o le toto i le urine (hematuria), faaitiitia le excretion o le urine (oliguria), i nisi tulaga e tupu aʻe ai i le gaioiga fatu fatu. Masalo o nei faaletonu e mafua ona o le aʻafiaga o le vailaau oona. O nisi taimi o le dysuria, pollakiuria ma le taofia o le urinary.

E le gata i lea, o loʻo iai faʻamatalaga masani o feusuaʻiga tau feusuaʻiga, e pei o le leai o se malosi ma faʻaititia ai le tisaʻiina o feusuaiga.

Polokalama cardiovascular

I se tulaga e seasea pe vavae ese, e masani lava i tagata matutua pe o gasegase e maua ai le maʻi fatu cardiac, o le faʻaititia o le fatu fatu (bradycardia), faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, ma le faʻalavelaveina o faʻamaʻi fatu fatu.

E seasea ona i ai ni soliga o le fiafia i totonu o le fatu (atrioventricular blocks), i mea vavalalata e faʻatasi ma le faʻanoanoa. E le gata i lea, i nisi itu, o le toto o le toto ua paʻu pe ua tulaʻi. O le mataʻu o le toto maualuga e masani lava ona tupu ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o nifo.

E le gata i lea, na matauina le vasculitis, thrombophlebitis, ma le thromboembolism.

Gaioiga o le eletise

Ole taimi e le toe tupu, ole maʻi ole vevela, afaina ai le tino, fulafula fulafula, paʻu faatasi, se numera fesuiaiga o leukocytes i le toto toto, o le ate ma le toto ua faateleina, ma se suiga o le fofo galuega o mea e mafai ona tutupu i eseese tuufaatasiga, ma aofia ai foi isi okeni i le faagasologa, e pei o le mama, fatuga, pancreas ma le myocardium.

I tulaga vavalalata, na matauina ai se gaioiga lautele lautele ma le mumu o le mumu o maninges ma le myoclonus ma le eosinophilia.

Afai e te vaʻai i aʻafiaga e le o taʻua i lenei faʻamatalaga, faʻamolemole logo lau fomaʻi poʻo le fomaʻi e uiga i lenei mea.

O a fua e tatau ona faia faatasi ma aʻafiaga

Afai e te vaʻai i aʻafiaga o loʻo taʻua i luga, ona vave logoina lea o lau fomaʻi o le a fuafua le malosi ma faia ni auala e faʻafefe ai (faʻafesoʻotaʻi le vaega "Taofi mo le faʻaaoga"). Aemaise lava pe'ā iai se fiva, faʻamaʻi, faʻafeiloaʻiga o le paʻu o le tino i foliga o le faʻamaʻi ma pipili o le lymph / / poʻo le fomaʻi-e pei o faʻamaʻi tiga i le taimi o togafitiga ma finlepsin 400 faʻasologa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma suʻe le ata o le toto.

Faʻatasi ai ma le atinaʻega o faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi, finlepsin 400 le taimi e vave ona faalēaogāina.

Afai e iai ni suiga faapitoa i le ata o le toto (leukopenia, tele le neutropenia, thrombocytopenia), o le paʻu o le paʻu o le tino ma le filasela fiva 400 le toe faʻailoga.

Afai ei ai ni faailoilo o le ate po o le faʻaaogaina o le gaioiga, e pei o le lafoaʻi, leai se manaʻo, inu, lanu paʻu lanu samasama poʻo le faʻalauteleina o le ate, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Aso faʻamaʻi faʻamaʻi

3 tausaga
O le soifuaga ola o paʻu o loʻo i tua o loʻo faʻaalia i luga o le pepa o le afifiina o fasi pepa ma luga o se pusa pepa.
A maeʻa le taimi atofaina, aua le faʻaaogaina nisi o mea e sili ona tuai o lenei pusa.

O vailaʻau faʻasaina e le mafai ona maua e tamaiti!

Finlepsin 400 Tausaga e sau ai i totonu o se tamaʻi tamaʻi afifi faʻamaonia ma se paʻu ufiufi. I le tulaga e faigata tele ia te oe ona togi le taotoga o le taimi, ae e te lei faia lenei mea, matou te fautua atu ia te oe ina ia faʻapipiʻi le pepa e ufiufi ai.

Tulaga o le teuina

O le fualaau faasaina e teuina i tulaga masani.

Faʻasalaga Fomu

Finlepsin 400 le taimi e maua ai i totonu o teuga o paʻi 50, 100, ma 200 paʻu pepa.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Vailaʻau faʻasolosolo (dibenzazepine derivative), lea e iai foi le normotymic, antimaniacal, antidiuretic (i tagata e maua i le maʻisuka insipidus) ma le analgesic (i tagata mamaʻi i le neuralgia). O le faiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le poloka o vaʻavaʻalele Na +, lea e taʻitaʻia ai le membrane, e faʻasaina le foliga mai o le faʻaaogaina o le neurons ma le faʻaitiitia i le synaptic conduction of impulses. Taofiofia le toe faʻafouina o Na + -e mafai ona faʻaaogaina ni gaioiga o gaioiga i luga o ni neo faʻataʻoto.Faʻaititia le faʻasaʻolotoina o le amino acids glutamate e faʻaleleia ai le neurotransmitter, faʻateleina le faʻasologa o le faoa faamalosi, ma isi. faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻaleaga. E faʻaleleia ai le amio mo le K +, faʻafetaui ai laina eletise-gase Ca2 +, lea e mafai foi ona mafua ai le malosi o le vailaʻau. Faʻasalaga suiga faʻaleagaga o tagata ma mulimuli ane faʻapupulaina le vavalalata o tagata gasegase, e fesoasoani i le faʻaleleia o agafesootai. E mafai ona faʻataʻitaʻiina o le vailaʻau faʻamalosi autu ma faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi pipisi. E aoga tele i le faʻasolosolo (vaeluaina) (faigofie ma faʻalavelave), faʻatasi pe le o faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga lua, i le faʻaaogaina o nei ituaiga (e masani ona le aoga i nai mea laiti - laitiiti mal, absences ma le gaoia o le myoclon) . O maʻi e maua i le maʻi faʻapitoa (aemaise lava i tamaiti ma tagata talavou) ei ai o latou aafiaga lelei i uiga o le atuatuvale ma le atuatuvale, faapea foi ma le faʻaitiitia o le le fiafia ma le faʻamalosi. O le aʻafiaga i galuega faʻatonu ma le psychomotor faatinoga o le fua-faʻalagolago ma matua fesuiaʻi. O le amataina o le aafiaga o le anticonvulsant e ese mai le tele o itula i ni nai aso (o nisi taimi e oʻo atu i le 1 masina ona o le faʻaaogaina o le metabolism). Faʻatasi ai ma mea taua ma le lua faʻaaogaina o le neuralgia i le tele o tulaga, e puipuia ai le faʻaalia o osofaiga o le tiga. E aoga tele mo le faʻasaʻoina o le tiga o le neurogenic i le malogo o le taulaʻau, faʻamaʻaloga post-traumatic ma posthelpetic neuralgia. O le tiga o le tiga i le neuralgia matua e matauina pe a maeʻa le 8-72 itula. Faatasi ai ma le faʻamaʻiina o le ava, e faʻaleleia ai le fao o le faoa (lea e masani ona faʻaitiitia i lenei tulaga) ma faʻaititia ai le mamafa o faʻamaʻiga o le maʻi (faʻalauteleina le faʻavevesi, vevesi, maʻi leitio). I maʻi e maua i le maʻisuka insipidus e taʻitaʻia vave ai le paleni o le vai, faʻaitiitia le diuresis ma le galala. Antipsychotic (antimaniacal) gaioiga e atiae pe a maeʻa le 7-10 aso, atonu ona o le le puipuia o le metabolism o le dopamine ma le norepinephrine. O le umi o le dosage o dosage e mautinoa ai le tausiga o se mausali mautu o le carbamazepine i totonu o le toto e aunoa ma ni "tumutumu" ma "paʻu", e mafai ai ona faaitiitia le taimi ma le faigata o faafitauli faigata o togafitiga, e faateleina ai le aoga o togafitiga e tusa lava pe faaaoga ni gaʻo maualalo. Dr. o se aoga taua o le pepa faaumiumi o le mafai lea ona ave 1-2 taimi i le aso.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

• faʻamaʻaloga: faʻalavelave faʻailoga faʻatasi ma elemene elemene (faʻasolosolo faʻasolosolo), faʻalavelave faʻanoanoa ma faʻamaoniga faʻapitoa (puʻeina o le psychomotor), faʻataunuʻu tele, e masani ona afua mai (afu tetele i le taimi o le moe, tufatufaina atu), ituaiga faʻafefiloi o epilepsy,
• faʻaaogaina o le neuralgia,
• Pagatia tiga o se mafuaaga le iloa e tupu i le tasi itu o aʻa o le laulaufaiva, pharynx ma le pala pala (moni moni le neuralgia),
• tiga ma liona o neura lautele i le maʻi suka (tiga i le maʻisuka neuropathy),
• faʻalavelave faʻaleagaina i le tele o le sclerosis, e pei o le fuluʻi mata i le taua o le neuralgia, faʻasalaga o le tino, paroxysmal speech and troubles movement (paroxysmal dysarthria and ataxia), faʻafitauli (paroxysmal paresthesia) ma osofaiga o le tiga,
• puipuia le atiina ae o faʻamalosi faʻamalosi i le faʻamaʻiina o le ava malosi,
• mafaufauga faʻapitoa (faʻapitoa i setete manic-depressive, faanoanoaga hypochondriacal). Puipuiga lona lua o lagona afaina ma le le atoatoa.

Lapataiga: ia taofia le atinaʻeina o faʻamalosi faʻamalosi ma le faʻamaʻiina o le ava, o le finlepsin e naʻo totonu o le falemaʻi e faʻaaogaina ai.

Talosaga Talosaga:

I le fesootaʻi atu i le ono tulai mai o aʻafiaga o le itu, faʻapea foʻi ma le gasegase e toe faʻafoʻi atu i le vailaau faʻasaina, e fautuaina, aemaise lava i le faʻaaogaina umi, e suʻesuʻeina i taimi uma mamanu toto ma siaki le galuega o le ate ma fatuga. E faia lenei mea ao lei amataina togafitiga, ona oʻo lea i le masina muamua o togafitiga ile tasi vaiaso, ona tasi lea i le masina. A maeʻa le 6 masina muamua o togafitiga, o nei faʻatonuga e faʻatatau 2-4 taimi i le tausaga.

I le auala lava lea e tasi, e tatau ona siaki le siakiina o le finlepsin 400 le tolopoina ma isi vailaau faʻamaʻi pipisi i le toto plasma i le taimi o le faʻamalosia o togafitiga ma, pe a manaʻomia, faʻaititia aso maualalo.

O le faamutaina o togafitiga ma le finlepsin 400 tolopoina o tagata mamaʻi i le epilepsy ma lo latou fesiitaiga i se isi vailaau faasaina e le o faia faafuasei, ae faasolosolo malie le faaitiitia o le fualaau.

I tagata gasegase ma le glaucoma, o le mamafa o le toto e masani ona mataitu. E tatau ona manatua i le mafaufau o aʻafiaga o le finlepsin 400 le taimi e toe foʻi ai i le togafitiga o le faʻamaʻi o le ava e tutusa ma le tolopoina o faʻamaoniga ma faigofie ona fenumiai ma i latou.

Afai o ni tulaga tulaga ese mo le puipuia o le manic-depressive phase with insufficient effectiveness of one lithium, finlepsin 400 delayed should be prescribed with it, then in order to avoid interactions non required (see "Interactions with other drugs"), e tatau ona mautinoa e le sili atu le maualuga o le carbamazepine. i le plasma toto (8 μg / ml), o le lithium content sa tausia i le vaega o le soifua maloloina (0.3-0.8 mEq / l), antipsychotic treatment was carried out more than 8 weeks ago , ma ia le mafai foi ona faia i le taimi e tasi.

Le faʻaaogaina o fualaau faʻamaina pe a fai masini tautua ma pe a fai le galuega e aunoa ma le matauina o tulafono saogalemu

I le fesootaʻi ma le tupuga o aʻafiaga o le tino mai le fatugalemu o le tino i le amataga o togafitiga, e pei o le vevela, moe, le saogalemu ma le ulu, pe a faaaoga le fualaau faasaina i luga o gaʻo ma / poo pe a tuufaatasi ma isi vailaau e afaina ai le togafiti autu, finlepsin 400 teteʻa, e tusa lava pe faʻaaoga saʻo - e tusa lava po o le a le aʻafiaga i le faʻamaʻi pipisi e togafitia - e mafai ona suia lau gaioiga faʻavevesi i se auala e le mafai ai ona e auai malosi i auala feoai Ai po o Tautuaina o le masini.

E le mafai foi ona toe tali vave atu ma gauai atu i mea e le i faamoemoeina. E le tatau ona e tietie i se taavale poʻo isi felauaiga! E le tatau ona e faʻaaogaina meafaigaluega eletise eletise poʻo masini tautua! E le tatau ona e faia galuega e aunoa ma le matauina o tulafono mo le saogalemu! Manatua faapitoa o le ava malosi e mafai ona faʻavaivaia ai lou gafatia ona tali faʻafuaseʻi pe a aafia i fefaʻatauaiga.

Faʻafitauli:

O aʻafiaga faʻapitoa e matauina e masani ona tupu i togafitiga tuʻufaʻatasi nai lo le monotherapy. Faʻalagolago i le fualaau ma le tele i le amataga o togafitiga, o aʻafiaga e lua e mafai ona tupu:

Soifua Maloloina Tutotonu / Manatu

O le le mautonu o le mafaufau, mafaufau le mafaufau (moe), vaivalea, vaivai, gasegase ma gaioiga (cerebellar ataxia) ma ulu tiga e masani lava ona tupu. E mafai e tagata matutua matutua ona atiaʻe le fenumiai ma le popole.

I tulaga vavalalata, o lagona le fiafia, amioga le fiafia, le mautonu o mafaufauga, faʻaleagaina o mafaufauga, faʻapea foʻi ma faʻalavelave i mafaufauga (hallucinations) ma tinisitus. Pe a togafitia i le finlepsin 400 le taimi, e mafai ona faʻagaoioia mafaufauga le tumau.

O mea e le masani ai, e seasea ona tupu, e pei o le vevesi tele, muso vavave, poʻo le mimilo o le mata (nystagmus). E le gata i lea, i tagata matutua ma gasegala o le faiʻai, o le le mafai ona tupu mai ni faʻalavelave faʻamalosi faʻatasi, e pei o gaioiga e le auai i totonu o le rotolitic eria e fai ma grimacing (rotolitic dyskinesias), suiga o le choreoathetosis. O nisi o faʻafitauli o le tautala, lagona sese, vaivaiga o le musika, afaina o le nerve (perurioral neuritis), faʻapea foʻi ma faʻaaliga o le limite o le tino (paresis) ma le tofo o le mafaufau na lipotia mai.

O le tele o nei mea faʻafuaseʻi o le a mou atu ia i latou lava pe a maeʻa le 8-14 aso poʻo le maeʻa foi o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto. O le mea lea, afai e mafai, finlepsin 400 tolopoina ole suʻeina ma le faaeteete, amata togafitiga ile maualalo ole tino, ona faasolosolo malie ona faateleina.

I nisi tulaga, sa i ai le mumū o le paʻu fesoʻotaʻiga o mata (conjunctivitis), o nisi taimi e le mafai ai ona faʻaalia le vaaia o le tino (faʻaletonu o le mata o le mata, lua faʻailoga, vaʻaia le vaʻai). Ua lipotia mai le tele o ao o le tioata.

I tagata gasegase ma le glaucoma, e tatau ona fai i taimi uma le mamafa o le toto.

I tulaga vavalalata, o le tiga na matauina i sooga ma musele (faʻasolosolo, myalgia), faʻapea foi ma maso maso. O nei mamanu na mou atu ina ua uma le faʻamavaeina o fualaau.

Pepa ma mucous membranes

O mea na tutupu i le paʻu o le paʻu ma le leai foi o le fiva ua lipotia mai, e pei o se mea e seasea pe masani ona tutupu i le urticaria (urticaria), tosoina, o nisi taimi o lapisi tele poʻo le vevela o le paʻu (exfoliative dermatitis, erythroderma), siama o le paʻu o le paʻu ma le maʻi Lyell), ata o le gaosiga (photosensitivity), lanu mumu o le paʻu ma fuluʻi polymorphic i foliga o afifi ma le fausiaina o nonoa, faatasi ai ma otaota (erythema multiforme exudative, erythema nodosum, syndrome Stevens Johnson), hemorrhages petechial i le paʻu, ma erythematosus lupus faiga (lupus erythematosus disseminated).

I mea e le masani ai pe le masani ai, o le gau o lauulu (alopecia) ma le suasua (diaphoresis) na maitauina.

Faiga faʻavae ma le faʻaogaina o le tino

I le fesoʻotaʻiga ma le faʻaaogaina o le hypersensitivity i le togafitiga o le finlepsin 400 faʻasologa, faʻaopopo, o mea nei e ono tutupu i le ata o le toto e mafai ona tupu: e seasea pe tele (leukocytosis, eosinophilia) poʻo le faʻaitiitia (leukopene) i le numera o leukocytes poo platelets (thrombocytopenia) i le toto. E tusa ai ma tusitusiga, o le leukopeneia sili ona leaga e masani lava ona aliali mai (faʻaaogaina pe a ma le 10% o mataupu, ma tumau i le 2% o mataupu).

Na lipotia mai i mataupu tuʻufua o faʻamaʻi toto, o nisi taimi e lamatia ai le ola, e pei o le agranulocytosis, anemia aplastic, faatasi ai ma isi ituaiga o anemia (hemolytic, megaloblastics), faapea foi ma le faateleina o le toto ma le lymph.

I le faʻaalia o leukopenia (sili atu ona le faʻaʻauʻau), thrombocytopenia, faʻamaʻi pipisi o le paʻu (faʻasalaga) ma le filati fiva fever 400 le toe faʻataʻitaʻia.

O nisi taimi o le leai o se meaʻai, o le gutu malulu, o le gasea ma le vomiting, manava manava po o le malosi e seasea ona tupu. O tulaga le mama o le tiga o le manava ma le mumu o le mucous membranes o le oropharynx cavity (stomatitis, gingivitis, glossitis) na lipotia. O nei mamanu e pasi ane i latou lava pe a maeʻa le 8-14 aso o togafitiga pe a maeʻa le faʻaitiitia o le fualaau o le vailaʻau. E mafai ona aloese mai i le taimi muamua o le maualalo o vailaau o fualaau faasaina ma lo latou alualu i luma faifai malie.

E iai faʻamatalaga i tusitusiga e mafai e le carbamazepine ona mafua ai le mumū o le pancreatitis.

O nisi taimi e suia ai faʻamaoniga o le suʻega o le ate o loʻo galue, i se mea e seasea tutupu, o le jaundice e aliali mai; i nisi tulaga, o ituaiga eseese o le hepatitis (cholestatic, hepatocellular, granulomatous, mixed) e tupu.

E lua mataupu o le gasegase mimiti tele na faamatalaina.

Hormonal, vai ma masima metabolism

O tulaga le mama o le faʻateleina o le susu i tane (gynecomastia) ma le tuusaunoa o le susu mai mamanu mammary i tamaitai (galactorrhea) ua lipotia.

Finlepsin 400 tolopoina e mafai ona aʻafia ai lau faʻataʻitaʻiga meaʻai (trimonothyronine, thyroxine, thyroid stimulating hormone ma le saoloto lauroxine), aemaise lava pe a tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

Ona o le gaioiga o le finlepsin 400 le umi, lea e faaitiitia ai le excretion o le urine mai le tino (aafiaga o le antidiuretic), i se tulaga e le masani ai, o le faaitiitia o le sodium (hyponatremia) e mafai ona matauina, faatasi ai ma le vomiting, maʻi tiga ma le le mautonu.

O mataupu tuueseese o le foliga mai o le edema ma le faateleina o le mamafa o le tino na matauina. Finlepsin 400 Taʻitaʻitaʻitaʻe atonu e faʻaititia ai le maualuga o le calcium. I mea vavalalata, e taʻitaʻia ai le ponaivi (osteomalacia).

O le vaʻavaʻai o faʻataʻitaʻiga o le faʻalauteleina o le lagona o le mama i le fualaau faasaina, faatasi ai ma fiva, puupuu le manava (dyspnea), pneumonia ma fibrosis pulmonary, o loo faamatalaina.

E seasea ona i ai ni galuega le atoatoa, ua faailoa mai e le faateleina o le protein i totonu o le urine (proteinuria), o foliga o le toto i le urine (hematuria), faaitiitia le excretion o le urine (oliguria), i nisi tulaga e tupu aʻe ai i le gaioiga fatu fatu. Masalo o nei faaletonu e mafua ona o le aʻafiaga o le vailaau oona. O nisi taimi o le dysuria, pollakiuria ma le taofia o le urinary.

E le gata i lea, o loʻo iai faʻamatalaga masani o feusuaʻiga tau feusuaʻiga, e pei o le leai o se malosi ma faʻaititia ai le tisaʻiina o feusuaiga.

I se tulaga e seasea pe vavae ese, e masani lava i tagata matutua pe o gasegase e maua ai le maʻi fatu cardiac, o le faʻaititia o le fatu fatu (bradycardia), faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu, ma le faʻalavelaveina o faʻamaʻi fatu fatu.

E seasea ona i ai ni soliga o le fiafia i totonu o le fatu (atrioventricular blocks), i mea vavalalata e faʻatasi ma le faʻanoanoa. E le gata i lea, i nisi itu, o le toto o le toto ua paʻu pe ua tulaʻi. O le mataʻu o le toto maualuga e masani lava ona tupu ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luga o nifo.

E le gata i lea, na matauina le vasculitis, thrombophlebitis, ma le thromboembolism.

Gaioiga o le eletise

Ole taimi e le toe tupu, ole maʻi ole vevela, afaina ai le tino, fulafula fulafula, paʻu faatasi, se numera fesuiaiga o leukocytes i le toto toto, o le ate ma le toto ua faateleina, ma se suiga o le fofo galuega o mea e mafai ona tutupu i eseese tuufaatasiga, ma aofia ai foi isi okeni i le faagasologa, e pei o le mama, fatuga, pancreas ma le myocardium.

I tulaga vavalalata, na matauina ai se gaioiga lautele lautele ma le mumu o le mumu o maninges ma le myoclonus ma le eosinophilia.

Afai e te vaʻai i aʻafiaga e le o taʻua i lenei faʻamatalaga, faʻamolemole logo lau fomaʻi poʻo le fomaʻi e uiga i lenei mea.

O a fua e tatau ona faia faatasi ma aʻafiaga

Afai e te vaʻai i aʻafiaga o loʻo taʻua i luga, ona vave logoina lea o lau fomaʻi o le a fuafua le malosi ma faia ni auala e faʻafefe ai (faʻafesoʻotaʻi le vaega "Taofi mo le faʻaaoga"). Aemaise lava pe'ā iai se fiva, faʻamaʻi, faʻafeiloaʻiga o le paʻu o le tino i foliga o le faʻamaʻi ma pipili o le lymph / / poʻo le fomaʻi-e pei o faʻamaʻi tiga i le taimi o togafitiga ma finlepsin 400 faʻasologa, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma suʻe le ata o le toto.

Faʻatasi ai ma le atinaʻega o faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi, finlepsin 400 le taimi e vave ona faalēaogāina.

Afai e iai ni suiga faapitoa i le ata o le toto (leukopenia, tele le neutropenia, thrombocytopenia), o le paʻu o le paʻu o le tino ma le filasela fiva 400 le toe faʻailoga.

Afai ei ai ni faailoilo o le ate po o le faʻaaogaina o le gaioiga, e pei o le lafoaʻi, leai se manaʻo, inu, lanu paʻu lanu samasama poʻo le faʻalauteleina o le ate, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

O a vailaau e suia ai le aafiaga o le finlepsin 400 le umi poʻo o a vailaau e sui ai le finlepsin 400 le taimi e teʻi ai?

I le fesoʻotaʻiga ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le itu mai le fatugalemu o le tino, o le faʻaaogaina o le finlepsin 400 faʻataʻitaʻiga i le initaneti monoamine oxidase (anti-depression agents) e tatau ona alofia. Pe a fesuiaʻi mai le tasi fualaau i le isi, latou te faia se malologa e 14-aso i togafitiga!

O le aʻafiaga o le finlepsin 400 faʻalaʻi i le faʻaogaina o isi fualaau faʻasaina i le plasma toto

Finlepsin 400 tolopoina e mafai ona faʻaleleia ai le gaioiga o nisi o enzymes o le ate ma faʻaitiitia ai le maualuga o isi fualaau oona ile plasma toto.

O le mea lea, o le aʻafiaga o nisi mea faʻaaoga i fualaau faʻatasi, o lona fausaga faʻasolosolo e lata i le finlepsin 400 faʻasologa, atonu e faʻavaivaia pe leai foi.

I le faʻaaogaina o le finlepsin 400 le umi, e tusa ai ma manaʻoga faʻapitoa, pe a manaʻomia, faasaʻo mea o loʻo taua i lalo: clonazepam, ethosuximide, primidone, valproic acid, lamotrigine (isi vailaʻau mo le togafiti o maʻi o le maʻi), alprazolam, clobazam (fualaau e faʻasaʻo ai le fefe), corticosteroids (mo se faataitaiga , prednisolone, dexamethasone), cyclosporine (o se meafaigaluega mo le taofiofia o puipuiga a le tino i le maea ai o le totoina o totoga), digoxin (o se meafaigaluega mo togafitiga o fatu fatu), tetras o le faʻasolosolo, o le faʻasolosolo i luga o le toto, e pei o le toxiccycline (faʻamaʻi), felodipine (o le toto toto e faʻasaʻo ai fualaau faʻasaina), haloperidol (o vailaʻau mo togafitiga o maʻi mafaufau), imipramine (o vailaʻau faʻasaina), methadone (painkiller), theophylline pusa o le manava o le tino), mea e faʻaogaina ai le tino, e pei o warfarin, fenprocoumon, dicumarol. E pei o isi vailaʻau faʻasaina, finlepsin 400 tolopo e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o fomaʻi faʻamaʻi (fualaau e puipuia ai le maʻitaga, o le "pill"). O le foliga mai o le gasegase o le manava mai le vavalalata o loʻo taʻu mai ai le leai o puipuiga mai le maitaga. O le mea lea, i ia tulaga, ua fautuaina e faʻaaoga isi faʻamaʻi e le o ni mea faʻaleaga.

Finlepsin 400 tolopoina e mafai ona faʻalauteleina ma faaitiitia ai le maualuga o le phenytoin i le plasma toto, o se taunuuga o lea tulaga, i tulaga tulaga ese, o le fenumiai e mafai ona oʻo mai i le atinaʻe o le coma.

Faʻaitiitia le faʻamasinoga o le finlepsin 400 faʻalaʻi i le plasma toto ma isi vailaʻau

O le maualuga o le finlepsin 400 le tuai i le plasma toto e mafai ona maualalo: phenobarbital, primidone, valproic acid, theophylline.

I le isi itu, o le valproic acid ma le primidone e mafai ona faateleina le maualuga o le metabolite o le pharmacologically active (metabolic product of finlepsin 400 delay) carbamazepine - 10,11 - epoxyide i le toto toto.

Ona o le fefaʻasoaʻiga a le tasi i le isi, aemaise lava i le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi, ua fautuaina e pulea a latou plasma, ma, pe a manaʻomia, fetuunai le fua o le finlepsin 400 le taimi e teʻi ai.

O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le finlepsin 400 faʻalaʻi i le plasma o le toto ma isi fualaau

O vailaʻau faʻasolo nei e mafai ona faʻatupulaʻia ai le maualuga o le finlepsin 400 le tolopo i le plasma toto: antibiotic - macrolides, e pei o le erythromycin, josamycin (mea gaosia mo le togafitia o faʻamaʻi pipisi),isoniazid (o fualaau mo le togafitia o le gasegase), faʻamalosi o le calcium, e pei o verapamil, diltiazem (fualaau mo le togafitia o le angina pectoris), acetazolamide (o fualaau mo le togafitiga o glaucoma), viloxazine (vailaʻau faʻasaina), danazol (o fualaau mo le taofiofia o le puleaina o feusuaiga gonadotropin hormone), nicotinamide i tulaga maualuga i tagata matutua (kulupu vitamin B), atonu foi cimetidine (o fualaau mo le togafitiga o le maʻi gastrointestinal) ma le desipramine (antide compressively auala).

O le maualuga o le finlepsin 400 le tolopoina i le plasma toto e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o faailoga o loʻo taua i le vaega o "Side Effects" (mo se faʻataʻitaʻiga, vavao, lagona vaivai, le mautonu, lua faʻaaliga). O le mea lea, pe a tutupu na faailoga, o le faʻaogaina o le carbamazepine i le plasma toto e mataitu ma, pe a manaʻomia, e faʻaititia le fuainumera.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le finlepsin 400 faʻasologa ma antipsychotics (fualaau mo togafitiga o maʻi mafaufau) poʻo metoclopramide (o fualaau mo togafitiga o le gastrointestinal disorders) e mafai ona saofagā i le tupuga o aʻafiaga o aʻafiaga.

I le isi itu, i tagata gasegase e togafitia i antipsychotics, finlepsin 400 le taimi e mafai ai ona faʻaititia le maualuga o nei vailaʻau i le plasma toto ma faʻaleagaina ai le ata o le maʻi. O le mea lea, e mafai e le fomaʻi ona manatu e talafeagai le faʻaleleia o le fua o le antipsychotic tutusa.

O loʻo faʻaalia e faapitoa lava i le faʻaaogaina o le lithium (o fualaau faasaina mo togafitiga ma le puipuia o nisi o maʻi mafaufau) ma le finlepsin 400 le taimi, o le aʻafiaga o mea faʻamalosi e faaleagaina ai le faʻaoga o le tino e mafai ona faʻaleleia. O le mea lea, i ia tulaga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa mea uma o fualaau oona ile plasma o le toto. O togafitiga muamua faʻatasi ai ma antipsychotics e tatau ona faʻagataina i le 8 vaiaso aʻo lumanaʻi le amataga o togafitiga ma nei fualaau faʻamaʻi, ma e le tatau ona faʻataunuuina ma i latou. E tatau ona mataʻituina le faʻaalia o faailoga nei o aʻafiaga o aʻafiaga: le mautinoa o le gasegase (ataxia), faʻafefeteina poʻo le gatete o mata (puipui nystagmus horizontal), faʻateleina mafaufauga o le muscle, faʻavavevave o faʻasagaga o filati muscle taitasi (fibrillar twitches), faʻalavelave faʻalavelave o fusi taʻitasi o fiva muscle (fascia) .

Finlepsin 400 tolopoina e mafai ona faʻaleleia le aʻafiaga o isoniazid, lea e faaleagaina ai le ate.

O le faʻaaogaina o le finlepsin 400 faʻasolosolo i nisi o vailaʻau (hydrochlorothiazide, furosemide) e mafai ona mafua ai se faʻaitiitia o le sodium i le toto toto.

Finlepsin 400 tolopoina e mafai ona aʻafia ai le aoga o vailaʻau e malupuipuia ai maso (maso maso), e pei o le pancuronium. O se taunuuga o lenei mea, o le vave vave faʻamaʻapeina o le paʻu neuromuscular e mafai. O le mea lea, o tagata gasegase e togafitia i le maso maso e mataʻitu ma, pe a manaʻomia, faʻaititia le fua o nei vailaʻau.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le estotretinoin (o se mea gaosi mo le togafiti o siama) ma le finlepsin 400 le toe foʻi, o mea o le finlepsin 400 toe tolopo i le toto toto e tatau ona mataituina.

Finlepsin 400 tolopo atonu e faʻaleleia le faʻasaʻoina (faʻamaina) o hormones thyroid ma faateleina ai le manaʻomia mo i latou i gasegase ma le faʻaitiitia o lauroid function. O le mea lea, i nei tagata gasegase o loʻo maua le togafitiga faafomaʻi, i le amataga ma i le faaiuga o togafitiga ma finlepsin 400 faʻasologa, ua faʻatulagaina ai faʻamaoniga o galuega o le thyroid function. Afai e tatau ai, faasaʻo le fualaau o sauniuniga o le hormone.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e pei o le serotonin reuptake blockers (faʻamaʻi pipisi, e pei o le fluoxetine) ma le finlepsin 400 faʻasolosolo, mafai ona faʻalauteleina se syndrome serotonin.

Ia manatua o lenei faʻamatalaga e mafai foi ona talafeagai mo vailaʻau na faia i se taimi puupuu ae leʻi amataina le togafitiga ma le finlepsin 400 le taimi e teʻi ai.

O a mea e faʻamalosi ai, ipu ma meainu e tatau ona e musu

I le taimi o le togafitiga ma le finlepsin 400 le umi, e tatau ona e le toe inuina le ava malosi, aua e mafai ona suia ma faʻaleleia le aafiaga o le finlepsin 400 le taimi e teʻi ai.

Contraindications:

Finlepsin 400 tolopoina ua solia i mataupu o: le i ai o le gaʻo o le ponaivi, faʻalavelave i le fiafia i totonu o le fatu (atrioventricular block), vaʻaia o le gasegase i mea oona, fualaau faʻamaʻi tricyclic po o se tasi o isi vaega (silasila i le "Composition"), faʻapea foʻi gasegase e le faʻafefeteina (o se tulaga faʻaleagaina i le fesuiaiga o porphyrins).

Finlepsin 400 tolopo e le tatau ona faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma sauniuniga lithium (silasila i "Fesootaiga ma isi Vailaau Faʻasaina").

Talu ai le finlepsin 400 o le tolopoina e mafai ona faʻaoso fou pe faʻamalosia ai ituaiga faapitoa o le faoa faamalosi (o le mea ua taʻua o le toesea), e le fautuaina e tofia i tagata gasegase e mafatia i nei ituaiga o faoa faamalosi.

O a tulaga e mafai ai ona e tolopo finlepsin 400 le taimi na o le maeʻa ona talanoa i se fomaʻi?

Lalo o loʻo faʻaalia pe a mafai ona e suʻe finlepsin 400 toe tolopoina i lalo o nisi tulaga ma e naʻo le tausiga tele. Faamolemole talanoa ma lau fomaʻi e uiga i lenei mea. E faʻaaogaina foi lenei tulaga i mataupu na faʻataunuʻuina ai faʻamatalaga ua uma ona faʻataunuʻuina ma oe.

Finlepsin 400 le tolopo e le tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le atinaʻe MAO. O le togafitiga faʻatasi ma MAO inhibitors e taofi le silia i le 14 aso aʻo leʻi amataina le togafitiga ma le finlepsin 400 faʻasologa.

Naʻo le maeʻa ona faʻatusatusa ma le faʻaeteete le faʻafitauli o le togafitiga ma le faʻamoemoe ole aoga, faʻapea foʻi ma le tausiaina o lapataiga tatau, finlepsin 400 tolopoina e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi o totoga totoga (maʻi o le hematological), solitulafono matuia o le loto, ate ma fatuga (tagai " ), faʻaleagaina o le sodium metabolism.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le taimi o le maitaga, finlepsin 400 le vave ona faʻaaogaina pe a uma ona faʻatusatusa ma le faʻaeteete le faʻafitauli o le togafitiga ma le faʻamoemoe ole aoga mai le fomaʻi.

I le tulaga o se mea o loʻo i ai pe na o le amataina o le maitaga, aemaise lava i le va o le 20 ma le 40 aso o le maitaga, finlepsin 400 le taimi e faʻataʻitaʻiina ai i le pito sili ona maualalo o le puleaina o le faoa faamalosi. O le fua o aso taitasi, aemaise lava i le taimi sili ona maaleale o le maitaga, ua vaevaeina i ni nai tootoo na faia i le aso. E fautuaina e pulea le maualuga o le mea galue i le toto toto.

I nisi tulaga e le masani ai, e tusa ai ma le faʻaaogaina o le mea galue malosi o le carbamazepine, o le leaga o le fetus ua lipotia, faapea foi le vaeluaina o le tui.

Afai e mafai, e tatau ona e aloese mai le tuufaatasia o le finlepsin 400 faʻasologa i isi vailaʻau faʻasolosolo poo isi vailaʻau, aua o lenei mea e faʻateleina ai le lamatiaga o le faaletonu o le fetal.

I le fesoʻotaiga ma meatotino o le enzyme-faatosina o le carbamazepine, atonu e fautuaina e faʻamaonia muamua le gaʻo aʻo leʻi oʻo i le maitaga.

Ina ia aloese mai faʻalavelave faʻaanatura i le pepe faatoa fanau mai, o loʻo faʻatulagaina le puleaina o le vitamini K mo le tina i vaiaso mulimuli o le maʻitaga poʻo le pepe faatoa fananau vave i le taimi lava na fanau ai. Afai e te manaʻo e maua se pepe, ia mautinoa e siaki lau fomaʻi.

Finlepsin 400 le taimi e pasi ai i le susu o le tina, ae i ni mea laiti pe a faʻaaogaina i vailaau togafitiga, i se tulaga lautele, e le afaina mo le pepe.Seʻi vagana lava pe a maua se tupe maualalo po o le faʻatuputeleina o le moe (vavalo) ile pepe, e taofia le fafagaina ole susu.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti ma tagata matutua

Ona o le maualuga o mea o le gaioiga galue ma le le lava o le poto masani i le faʻaaogaina o laupepa, toe tolopo le finlepsin 400 le taimi e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.

I tagata matutua, o le finlepsin 400 le taimi e faʻataʻitaʻiina ai i lalo ifo.

Faʻasalaga

Mea sese i le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le faʻaogaina o mea

Afai na galo ia te oe le ave tasi o le fualaau faasaina, o le taimi lava e te matauina ai, ia vave ona ave. Afai e leʻi leva ona maeʻa lea, e tatau ona e ave le isi togafitiga faʻatulagaina, ona e lafoaʻi lea, ona toe taumafai lea e ulufale i lau faʻataʻitaʻiga saʻo. I le leai o se tulaga, a maeʻa le tasi o le gaʻo le galo, aua le faʻaaluaina le dose ole finlepsin 400 le taimi e teʻa ai. I le tulaga o masalosalo, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi lau 'auʻaunaga soifua maloloina mo se fesoasoani!

O mea e tatau ona e mafaufauina pe afai e te manaʻo e faʻavevesi poʻo le vave taofia togafitiga

Suʻeina o le sola ia oe lava poʻo le taofi foʻi o le vailaʻau e aunoa ma se togafitiga faafomai e matautia! I lenei tulaga, o faʻamaoniga o lau faʻamaʻi e mafai ona faʻateteleina. Ae e te leʻi tuʻuina Finlepsin 400 Faʻafoʻi oe lava, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

O le a le mea e fai pe a fai o le finlepsin 400 le taimi e teʻi ai ua tele naua

O le maualuga o le fualaau faasaina e manaomia ai le togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi. O le ata pito i luga o le finlepsin 400 le tuai ona faʻaalia i le faateleina o aʻafiaga e pei o le gatete, o le osofaia lea e tupu pe a fiafia le faiʻai (faʻavave o le gaʻo), faʻamafanafanaga, faʻapea foi ma le manava ma le cardiovascular galuega ma faʻateleina faʻaitiitia (o nisi taimi e maualuga ai) toto maualuga, faateleina le fatu fatu (tachycardia) ma faʻalavelave i le fiafia i totonu o le loto (atrioventricular poloka, ECG suiga), faʻaletonu le malamalama i o respiratory le toilalo ma le pueina fatu. I tulaga vavalalata, na matauina le leukocytosis, leukopenia, neutropenia, glucosuria po o acetonuria, lea na faavaeina e ala i suiga fesuiaiga o suega suʻesuʻe.

E leai se vaifofo faapitoa mo le togafitiga o se vailaau mataʻutia ma le finlepsin 400 le tuai. Togafitiga o overdoses o le finlepsin 400 tolopo, o se tulafono, e faʻatatau i luga o faʻamaʻi tiga ile falemaʻi.

Tulaga o le teuina:

O le ola ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga.
O le soifuaga ola o paʻu o loʻo i tua o loʻo faʻaalia i luga o le pepa o le afifiina o fasi pepa ma luga o se pusa pepa.
A maeʻa le taimi atofaina, aua le faʻaaogaina nisi o mea e sili ona tuai o lenei pusa.

O vailaʻau faʻasaina e le mafai ona maua e tamaiti!

Finlepsin 400 Tausaga e sau ai i totonu o se tamaʻi tamaʻi afifi faʻamaonia ma se paʻu ufiufi. I le tulaga e faigata tele ia te oe ona togi le taotoga o le taimi, ae e te lei faia lenei mea, matou te fautua atu ia te oe ina ia faʻapipiʻi le pepa e ufiufi ai.

O le fualaau faasaina e teuina i tulaga masani.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O fualaau uumi umi e aofia ai le 400 mg carbamazepine. E tusa ai ma le faʻamatalaga, o isi vaega o loʻo iai foi:

  • Talimaʻi paʻu
  • Crospovidone
  • MCC
  • Triacetin
  • Si dioxide ua vaeluaina lelei
  • Metolicrypol copolymers
  • Steinic Acid Mg.

O fua faʻataunuʻu mafolafola o se paʻepaʻe paʻepaʻe po o le samasama ua tuʻuina i totonu o se vailaʻau o le 10 pcs., I totonu o le afifi o loʻo i ai le 5 pulu.

Faamalologa meatotino

O se vailaʻau faʻamalosi, o lona vaega galue o se mea e mafua mai i se mea e pei o le tinoyllic iminostilbene. I le faʻaopopo atu i le faʻaaogaina o le antiepileptic, o le mafaufau faʻapitoa ma le gaioiga o le neurotropic activity o loʻo matauina.O le faʻaaliga o le togafitiga faʻasoifua maloloina e fesoʻotaʻi ma le faʻasaina o le faagasologa o le faʻasalalau o le fiafia i le va o synapses, ma faʻaitiitia ai le salalau o le faoa faamalosi. A oʻo i le maualuga o tui o le carbamazepine, o loʻo i ai se paʻu mataʻutia i le vaʻalele post-tetanic. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faaitiitia ai le tiga o le tiga ma le taua o le neuralgia, o lenei aafiaga e mafua ona o le faaitiitia o le faasalalauina o le lagona o le ita i totonu o le toto, lea o loo i totonu o le namu taua.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua i ai se aafiaga i le osomaceptors lava ia, o se aafiaga o le antidiuretic o loo faamauina i le maʻisuka insipidus.

A maeʻa ona tago i fualaau, o le eletise o loʻo galue malosi e faʻagesegese lemu ma toetoe lava atoa. O le maualuga o le plasma concentrations o le carbamazepine e faamaumauina pe a uma le 4-6 itula. E taua le maitauina o le maualuga o le plasma o le carbamazepine e le faalagolago i le fualaau o vailaʻau, i le tulaga o le maualuga o tui, ma le maualuga o le plasma concentration curve lava ia o loo i ai le foliga o se laufanua.

I le tulaga o le aveina o fualaau o le umi faaumiumi, e mafai ona ausia se laʻititi o le plasma level o le carbamazepine pe a faatusatusa i le faʻaaogaina o maʻa masani. E masani lava, o faʻatautaiga o le paleni e tutupu pe a mavae le 2-8 aso.

O le faailoga o le fusifusia i masini plasma e faamauina i le maualuga o le 70-80%. O le vaega malosi e ulu atu i le pa puipui, ma pasi i susu o susu.

A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau oona, o le afa-ola e le silia le 36 itula. I le umi o le togafitiga, o lenei faailo e mafai ona faaititia e ala i le afa, o lenei mea e mafua tonu lava i le faia o iniseti o le hepatic microsomal.

A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau oona, e tusa ma le 72% o le gaʻo taliaina ua gaʻo e fatugaʻo (i le ituaiga o metabolites), o le totoe o le aofaiga ma feces, o se aofaiga laitiiti - i lona tulaga muamua.

Faatonuga mo le faaaogaina

Tau: mai le 174 i le 350 rubles.

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, o le a manaomia le fufuluina o fualaau oona i le lava o le vai. Mo le faʻaogagofie, e mafai foi ona faʻapala le pulu i le vai, ona inu ai lea o le vaifofo e maua ai. O loʻo faʻamatalaina i se aso o le 400-1200 mg, vaevaeina i le 1-2 talosaga i le aso.

E tatau ona maitauina o le maualuga pito i luga i aso taitasi e le tatau ona sili atu ma le 1.6 g.

Lelei

E masani ona fautuaina le monotherapy. Muamua, ua faatonuina i latou e inu vai maualalo o fualaau faasaina, i le lumanaʻi o le a faʻateleina i latou seia oʻo i le taimi e faʻaalia ai le malosi o le togafiti. Afai o le Finlepsin ua faʻamatalaina i le faaopoopoina i le togafitiga faʻapitoa, o le a faʻaosooso lemu, atonu e manaʻomia le fetuunaʻi o fua o isi fualaau.

Afai e te misia le isi tootoo, ave le pulu i le vave e mafai ai, e pei ona e manatuaina. Aua le inuina le lua o fualaau faasaina.

Ua fautuaina tagata matutua e inu i le 200-400 mg i le aso atoa, ma faʻagasolo lemu le faʻatinoga seia oʻo ina faʻaalia le sili ona lelei. I le taimi o le togafitiga, 800 mg ua faatonuina - 1.2 g o fualaau oona i le aso, o le taimi o le taliaina ile aso e 1-2 p.

Mo tamaiti 6-15 tausaga, o le uluaʻi fua ole aso e 200 mg, o lona faʻaopoopoga e faia i le 100 mg i le aso. Faatasi ai ma togafitiga faafomaʻi, ua fautuaina tamaiti e 6-10 tausaga le matutua e ave le 400-600 mg o fualaau faasaina, o tamaiti o le matutua (11-15 tausaga) ua faatonuina 600 mg - 1 g o le fualaau faasaina.

O le umi o togafitiga faʻasiliu e fuafua faʻapitoa ma faalagolago i le tulaga lautele o le maʻi ma le aoga o le togafitiga. Faʻaititia le fua o vailaʻau poʻo le faʻamaeʻa maeʻaeʻa o togafitiga e ono mafai ona tupu i le 2-3 tausaga o le leai o ni faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faʻaleleia togafitiga e ala i le faifai malie le faʻaititia o le fua o fualaau faasaina mo le 1-2 tausaga, ma e manaʻomia le EEG. I tamaiti, pe a faʻaititia le fua o le fualaau faasaina, o le a tatau ona amanaia le suiga o le mamafa i tausaga.

O le gaosiose glossopharyngeal, o le neuralgia faʻapitoa

I le taimi muamua, ua faʻaalia ai le inu o le 200-400 mg i le aso, o le taimi e faʻaaoga ai le 2 r. O se faʻaopoopoga i le vailaʻau e faʻatinoina ao lei maua le toomaga o le tiga, e masani ona faʻaaogaina le 400-800 mg o vailaʻau. Mulimuli ane, o le tele o tagata gasegase ua fautuaina e inu 400 mg o Finlepsin.

O gasegase matutua, faapea foi ma tagata e tele le gasegase i le vaega galue, ua faaalia ai e inu sina fua itiiti o le 200 mg o fualaau faasaina i lea aso ma lea aso.

Paʻu maʻi ma le neuropathy o le maʻisuka

E fautuaina e inuina le 600 mg i le aso (ave le 1/3 o le fua o le aso i le taeao, o le malologa i le afiafi). E seasea fautuaina oe e ave le 600 mg faalua i le aso.

Faʻafofo mo le faʻamaʻiina o le ava (nofo i le falemaʻi)

I le gasologa o le aso, ua faaalia ai e ave le 600 ml o fualaau faasaina, o le taimi ole pulega e 2 r. I tulaga ogaoga, e mafai ona faateleina le fua i le 1.2 g, o le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tutusa lava.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o isi vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai faʻamatalaga o le faʻamavaeina o le ava, sei vagana ai vailaau faʻasaina o loʻo i ai le aʻafiaga ma le faʻamalosi, e le faʻamaloloina.

I le faagasologa o togafitiga, o le a tatau ona mataʻituina le faailo o le plasma o le carbamazepine.

Talu mai le tutupu mai o faʻamatalaga le lelei mai le fatugalemu o le tino ma le autonomous NS, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le maʻi.

Ole faʻalavelave faʻaleagaina e tetee ile talaaga o le alualu i luma o le tele sclerosis

I le averesi, 200-400 mg ua faatonuina, e faalua i le aso ona togafitiga. O le umi o togafitiga ma Finlepsin e fuafuaina faʻapitoa.

Fomaʻi (togafitiga faafomaʻi ma puipuiga)

O le muamua, faʻapea foi le tausia o le metotia e masani ona 200-400 mg. Afai e tatau ai, o le ae manaomia le faateleina i le 400 mg.

Tina, HB

I le taimi o le maitaga ma le lactation, o le faʻaaogaina o vailaau e mafai pe a fai o le sili atu o faamanuiaga aoga e sili atu nai lo le lamatiaga.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻaaoga togafitiga aʻo maʻitaga 20-40 aso. faʻatonuina le faʻaaogaina o fualaau oona i le fua faʻatatau. E sili le vaeluaina o aso taitasi i ni nai tootoo laʻititi e faia i le aso. O lenei mea e manaʻomia ai le pulea o le plasma concentration o Finlepsin.

E seasea lava, i tamaiti oe na togafitia o latou tina i fualaau faasaina, o mea leaga na maua, i se tulaga e le masani ai, o le vaeluaina o le tui.

Ina ia puipuia le tupu mai o faafitauli faʻafitauli i tamaiti laiti, o le a tatau ona faʻaopoopoina le faʻatinoina o sauniuniga a tina i luga ole vit. K, e mafai foi ona faia ia togafitiga i pepe faatoa fananau mai.

O le Finlepsin e alu i le susu o susu, ae i ni nai laasaga, o le mea lea e le mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tino o le pepe. Afai o le pepe faatoa fanau mai o loʻo i ai se tupe maualalo, o le gasegase ogaoga ua faamaumauina, o le a tatau ona taofi le susu.

Contraindications ma Puipuiga

E le tatau ona e ave le carbamazepine ma:

  • Faʻamatalaga lavea o le manua o le bone
  • Cardiac Conduction Disorders
  • Faʻateleina le faʻagasolo i le mea galue, i sui e faʻaalia le aʻafiaga o aʻafiaga
  • O le faʻaaliga o le gaioiga e le masani ai.

O le mea moni o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai ituaiga eseese o le faoa faamalosi, i lenei itu, o lona faamoemoega ua solia i tagata ua maua i nei ituaiga o faoa faamalosi.

O fualaau oona e manaomia ona faʻaoga ma le faʻaeteete i tulaga o le gaioiga o le sodium metabolism, o le tele o faʻamaʻi o le toto e avea ma totoga, gaioiga o le galue o le CVS, faʻaoga o le tino, ma le ate.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

Faʻasalalauga ma inhibitors o le iso isozyzyme CYP3A4 patino e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le plasma levels o le carbamazepine, faʻapea foʻi le tupuga o faʻamaoniga leaga.

O le faʻaaogaina o tagata faʻamalosi o le CYP3A4 isoenzyme e mafai faʻavavevave ai le suiga o le metabolic o le mea malosi o le Finlepsin ma faʻaitiitia ai lona faʻasalaga plasma, ma faʻaititia ai le mamafa o le togafiti. Ma ona o le faalēaogāina, o le faaitiitia o le fua faatatau o le biotransformation o le carbamazepine lava ia ma le faateleina o le index plasma e mafai ona faamaumauina.

E mafai e Felbamate ona faʻaitiitia le maualuga o le plasma o le carbamazepine, aʻo faʻalauteleina le fua faatatau o ana metabolites ma faʻaititia le maualuga o le talo o le felbamate.

O le faʻaogaina o isotretinoin e aʻafia ai le bioavailability, faʻapea foi ma le faʻamaonia o le mea totino Finlepsin, o lea e tatau ai ona e pulea le plasma indicator o le carbamazepine.

tulaga plasma Carbamazepine E faateleina e ala i le faaaogaina lava lena o macrolides, azoles, inhibitors protease, loratadine, isoniazid, terfenadine, fluoxetine, danazol, nicotinamide, diltiazem, dextropropoxyphene, cimetidine, kerapeferuta sua, propoxyphene, felodipine, verapamil, viloksazina, fluvoxamine, acetazolamide, desipramine.

O le primidone ma le valproic acid e mafai ona suia le vaega autu o le Finlepsin mai le fesootaʻiga ma pulu plasma, aʻo faʻalauteleina le faʻatupulaia o le gaosia o metabolites. Pe a ave le valproic acid, o le le mautonu e mafai ona matauina, e mafai e le tagata maʻi ona pa'ū i totonu o se coma.

I le taimi o le faʻaaogaina o le Finlepsin, o le faʻaitiitia o le faʻasalaga plasma o nei vailaʻau e mafai:

  • GKS
  • Digoxin
  • Clobazam
  • Valproic Acid
  • Primidon
  • Tetracyclines
  • Alprazolam
  • Oxcarbazepine
  • Ethosuximide
  • Cyclosporin
  • Estrogen-progestogen fomaʻi
  • Methadone
  • Theophylline
  • Haloperidol
  • Risperidone
  • Anticoagulants o loʻo ave faʻatalanoa
  • Faʻatoʻa poloka alalaupapa
  • Trimadol
  • Lamotrigine
  • Tricyclic antidepressants
  • Felbamate
  • Tiagabin
  • Topiramat
  • Tramadol
  • Puipuia inhibitors
  • Olanzapine
  • Intraconazole
  • Midazolam
  • Clozapine
  • Levothyroxine
  • Ziprasidone
  • Praziquantel.

O le faʻaitiitia o plasma carbamazepine levels e matauina i le cisplatin, primidone, doxorubicin, phenobarbital, metsuximide, theophylline, phenytoin, rifampicin, fensuximide. Clonazepam, sauniuniga e faʻavae i luga o le St. John's wort, valproic acid, valpromide, oxcarbazepine, e ono faʻaosoina ai le aafiaga tutusa.

O se mea e seasea lava ona tupu, o le paʻu tele i le plasma levels o le phenytoin e faʻamaumau e uiga i le talaaga o le carbamazepine togafitiga, faapea foi ma le faateleina o le mefenitoin.

O auala mai le tetracycline vaega e mafai ona faʻaitiitia ai le togafitiga o le faʻaaogaina o le carbamazepine.

Finlepsin faaitiitia le faapalepale o vailaʻau oona.

Aʻo ave fualaau o le Li, e mafai ona faʻaleleia atili aʻafiaga o fualaau taʻitasi.

O le fualaau faasaina e matua faateleina ai le tiga o le hepatotoxic o isoniazid.

O le faʻaaogaina o le paracetamol e mafai ona faʻatupulaia ai le ono afaina i luga o le ate ma faʻaitiitia ai le togafitiga o le fualaau faʻasaina e ala i le faatelevaveina o suiga o le gataifale.

O fualaau faasaina e mafai ona faatelevave suiga faafomai o fualaau faasaina mo le puleaina i le faamai, o le lamatiaga o aafiaga o le hepatotoxic e faateleina.

O loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave i le fatugalemu o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le carbamazepine i le togafitiga ma le phenothiazine, clozapine, molindone, antidepressants mai le tricyclic group, maprotiline, ma le haloperidol.

Metelotoxic fualaau faasaina e faateleina ai le hematotoxicity o le carbamazepine.

O le aveina o togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le hyponatremia.

E mafai e le fualaau faasaina ona faʻaitiitia le faʻaumatia o meaʻai oona.

Finlepsin faʻavaveina le suiga o le gataifale o praziquantel, o mea faʻapitoa tuusaʻo, COCs, ma oloa faʻasolosolo.

E taua le matauina o le Finlepsin e faʻavaivaia ai le aʻafiaga o tagata e le o le faʻafefeteina o musika.

MAO inhibitors e faateleina le ono mafai ona maua mai le hyperthermic faapea foi ma faʻalavelave faʻalavelave maualuga, faʻalavelave faʻamaʻi, i se tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu se taunuuga oti.

O se sooupu mo le togafitiga o le epilepsy ua faatelevaveina ai le fausia o metabolites o le nephrotoxic o fualaau faasaina e pei ole methoxyflurane.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

O le masani lava, o foliga vaaia o mea le lelei e fesoʻotaʻi ma le sologa lelei o vailaʻau, faapea foi ma se suiga i le plasma level o le mea totino Finlepsin. E masani lava, o soliga mai le NS o loʻo tusia: ataxia, faʻafefe, moe malosi, foliga mai o ulu ulu. O le tupuga o allergies e le faʻamaloloina (faʻavave o ituaiga urticaria, erythroderma). I le vaega o le hematopoietics, e ono iai foʻi soliga tulafono:

  • Lymphadenopathy
  • Faʻaaliga o le eosinophilia
  • Le atinaʻeina o leukocytosis poʻo leukopenia
  • Faailoga o le thrombocytopenia.

O le gastrointestinal tract e mafai ona tali atu i osofaʻiga o le nausea, faʻaosooso atu i le vomiti, matagogo, ma le faateleina i le maualuga o enzymes o le ate. Atonu e maua ai le manava poʻo le faʻamalosi.

O le faatumauina o le vai, fesuiaiga o le mamafa, edema, ma le hyponatremia e mafai foi ona faamaumauina. Faʻaleagaina o le CVS (angina osofaiga), okeni faʻalogo, tino o meaʻai, faʻapea foi ma le masukalokelet system.

A maeʻa ona tagofia le fualaau oona, o faʻamaoniga e mafai ona matauina e faʻaalia ai le solia o le gaioioiga o le CVS, totoga faʻalogo ma le manava. O le fuafuaina o le vaaiga vaaia, o le puipuia o le fatugalemu o le tino, o le edema pulmonary, o le faailoga o le bradycardia, fesuiaiga o le toto, o foliga vaaia o le gaosiga o le tino, le tele o le fiafia, le faaletonu o le urination, o le tele o taoto ma vomiting.

O togafitiga faʻapitoa e faʻamaonia, i nisi tulaga e manaʻomia le falemaʻi.

Carbamazepine

ALSI Pharma, Rusia

Tau mai le 50 i le 196 ruʻu.

O le vailaau faʻamaina e faʻaalia i le gaioiga o le anticonvulsant. E faʻaaogaina mo le maʻi o le maʻi, o le faʻaalia o le neuropathy o le maʻisuka, o le aveeseina o le ava, tulaga o manic. O le elemene malosi e tutusa ma Finlepsin, o lea la o le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e tutusa. Avanoa i le pepa.

Faʻamatalaga:

  • Faʻaitiitia le atuatuvale
  • Faʻamalosia le Fesootaiga Patient
  • Faʻaaogaina mo le maʻi maʻi Kluver-Bucy.

Cons:

  • E le o faʻamaonia mo le atrioventricular block
  • E mafai ona faʻaosoosoina le gaosiga o suʻetusi
  • O faʻamalosiga ua faʻamaonia mo le hyperplasia prostatic.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

Totonu, e tusa lava po o le a le taumafataga ma se vaega itiiti o le vai.

O fualaau faʻasolosolo (o le laulau atoa poʻo le afa) e tatau ona foloina uma, e aunoa ma le faimamago, faatasi ai ma sina aofaiga o le vai, 2 taimi i le aso. I nisi o tagata gasegase, pe a faʻaaoga le toe tolopoina o pepa, atonu e tatau ona faʻaleleia le fualaau o le vailaʻau.

Lelei I mataupu pe a mafai ai, e tatau ona faʻatulagaina le carbamazepine e pei o le monotherapy. Togafitiga e amata i le faʻaaogaina o sina togi faʻasolosolo, lea e faasolosolo malie ona faʻalauteleina seia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei.

O le faʻaopoopoga o le Finlepsin i se taimi e faʻaauau ai togafitiga faʻapitoa e tatau ona faʻatupulaʻia, ao le fua o vailaau faʻatau e le suia pe, pe a tatau ai, e fetuunai.

Mo tagata matutua, o le fua muamua o le 100-200 mg 1-2 taimi i le aso. Ona faasolosolo lemu lea o le fualaau seia oʻo ina ausia le taunuʻuga lelei o le togafitiga (masani le 400 mg 2-3 taimi i le aso, maualuga 1.6-2 g / aso).

Tamaiti mai le 4 tausaga le matua - i se fua muamua o le 20-60 mg / aso, faasolosolo malie le faateleina i le 20-60 mg i aso uma. I tamaiti e sili atu nai lo le 4 tausaga - i le muamua fualaau o le 100 mg / aso, o le a faasolosolo malie lava le fua, i vaiaso uma e 100 mg. Lagolagosua: 10-20 mg / kg i le aso (i le tele o atopa): mo 4-5 tausaga - 200-400 mg (i 1-2 inumaga), 6-10 tausaga - 400-600 mg (i 2-3 inumaga ), mo le 11-15 tausaga - 600-1000 mg (i le 2-3 inumaga).

Faʻamau i le neuralgia 200-400 mg / aso i le aso muamua, faʻaititia le sili atu ma le 200 mg / aso seia maeʻa le tiga (pe tusa ma le 400-800 mg / aso), ona faʻaitiitia ai lea i le aofaʻiga pito sili ona lelei. I le tulaga o le tiga o le afaina o le neurogenic, o le muamua fualaau e 100 mg 2 taimi i le aso i le aso muamua, ona faateleina lea o le fualaau e le sili atu nai lo le 200 mg / aso, pe afai e tatau, ia faateleina i le 100 mg i le taʻi 12 itula seia oʻo ina lavea le tiga. Ole fua ole tausiga ole 200-1200 mg / aso ile tele ole atopa.

I le togafitiga o tagata matutua ma gasegase e maua mai i le hypersensitivity, ole fua muamua ole 100 mg 2 taimi i le aso.

Ava o le tuumuli ese o le ava: fua o le toto - 200 mg 3 taimi i le aso, i tulaga ogaoga, i nai aso muamua, e mafai ona faateleina le fualaau i le 400 mg 3 taimi i le aso. I le amataga o togafitiga mo faʻamalologa ogaoga, e fautuaina e faʻamaopoopoina faʻatasi ma vailaʻau faʻasaina-hypnotic (clomethiazole, chlordiazepoxide).

O le maʻisuka insipidus: o le fua faatatau mo tagata matutua o le 200 mg 2-3 taimi i le aso. I tamaiti, e tatau ona faaitiitia le fua faatatau e tusa ai ma le matua ma le mamafa o le tino o le tamaititi.

O le neuropathy o le maʻisuka, faatasi ai ma le tiga: o le fua faatatau o le maʻi e 200 mg 2-4 taimi i le aso.

I le puipuia o le toe faʻafoʻi o lagona faʻapitoa ma le mafaufau i le mafaufau - 600 mg / aso i le 3-4 doses.

I tulaga ogaoga ma le afaina (bipolar), o aso taitasi e 400-1600 mg. O le fua faatatau o aso taʻitasi o le 400-600 mg (i le 2-3 inumaga). I totonu o se tulaga manic state, o le a vave ona tupu le vevela, faatasi ai ma le togafitiga o le faʻafitauli o le faʻalavelave - faasolosolo malie (ia faʻaleleia le faapalepale).

Faʻataʻitaʻiga

Vailaʻau faʻasolosolo (dibenzazepine derivative), lea e iai foi le normotymic, antimaniacal, antidiuretic (i tagata e maua i le maʻisuka insipidus) ma le analgesic (i tagata mamaʻi i le neuralgia).

O le faiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le poloka o vaʻavaʻalele Na +, lea e taʻitaʻia ai le membrane, e faʻasaina le foliga mai o le faʻaaogaina o le neurons ma le faʻaitiitia i le synaptic conduction of impulses. Taofiofia le toe faʻafouina o Na + -e mafai ona faʻaaogaina ni gaioiga o gaioiga i luga o ni neo faʻataʻoto. Faʻaititia le faʻasaʻolotoina o le amino acids glutamate e faʻaleleia ai le neurotransmitter, faʻateleina le faʻasologa o le faoa faamalosi, ma isi. faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻaleaga. E faʻaleleia ai le amio mo le K +, faʻafetaui ai laina eletise-gase Ca2 +, lea e mafai foi ona mafua ai le malosi o le vailaʻau.

Faʻasalaga suiga faʻaleagaga o tagata ma mulimuli ane faʻapupulaina le vavalalata o tagata gasegase, e fesoasoani i le faʻaleleia o agafesootai. E mafai ona faʻataʻitaʻiina o le vailaʻau faʻamalosi autu ma faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi pipisi.

E aoga tele i le faʻasolosolo (vaeluaina) (faigofie ma faʻalavelave), faʻatasi pe le o faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga lua, i le faʻaaogaina o nei ituaiga (e masani ona le aoga i nai mea laiti - laitiiti mal, absences ma le gaoia o le myoclon) .

O maʻi e maua i le maʻi faʻapitoa (aemaise lava i tamaiti ma tagata talavou) ei ai o latou aafiaga lelei i uiga o le atuatuvale ma le atuatuvale, faapea foi ma le faʻaitiitia o le le fiafia ma le faʻamalosi. O le aʻafiaga i galuega faʻatonu ma le psychomotor faatinoga o le fua-faʻalagolago ma matua fesuiaʻi.

O le amataina o le aafiaga o le anticonvulsant e ese mai le tele o itula i ni nai aso (o nisi taimi e oʻo atu i le 1 masina ona o le faʻaaogaina o le metabolism).

Faʻatasi ai ma mea taua ma le lua faʻaaogaina o le neuralgia i le tele o tulaga, e puipuia ai le faʻaalia o osofaiga o le tiga. E aoga mo le faʻasaʻoina o le tiga o le neurogenic i le magogo o le uaea o le taulaʻau, siama o le post-traumatic ma le posthelpetic neuralgia.O le faʻavaivaia o le tiga ma le faʻaaogaina o neuralgia e lauiloa pe a maeʻa le 8-72 itula.

I le tulaga o le faʻamaʻiina o le ava, e faʻaleleia ai le laasaga mo sauniuniga faʻamalosi (lea e masani ona faʻaitiitia i lenei tulaga) ma faʻaitiitia ai le ogaoga o faʻamaʻiga o le maʻi (faʻalauteleina o le gasegase, vevesi, maʻi leʻo).

I maʻi e maua i le maʻisuka insipidus e taʻitaʻia vave ai le paleni o le vai, faʻaitiitia le diuresis ma le galala.

Antipsychotic (antimaniacal) gaioiga e atiae pe a maeʻa le 7-10 aso, atonu ona o le le puipuia o le metabolism o le dopamine ma le norepinephrine.

O le umi o le dosage o dosage e mautinoa ai le tausiga o se mausali mautu o le carbamazepine i totonu o le toto e aunoa ma ni "tumutumu" ma "paʻu", e mafai ai ona faaitiitia le taimi ma le faigata o faafitauli faigata o togafitiga, e faateleina ai le aoga o togafitiga e tusa lava pe faaaoga ni gaʻo maualalo. Dr. o se aoga taua o le pepa faaumiumi o le mafai lea ona ave 1-2 taimi i le aso.

Faatonuga faapitoa

O le monotherapy o epilepsy e amata i le tofiaina o ni tootoo laiti, ma faʻateleina i latou taʻitoʻatasi ina ia ausia ai le togafitiga e manaʻomia.

E fautuaina e fuafua le faʻasalaga i le plasma ina ia mafai ai ona filifili le togi sili ona lelei, aemaise lava ile faʻasologa o togafitiga.

Pe a faʻafeiloaʻi le tagata maʻi i le carbamazepine, o le fualaau o le vailaʻau faʻasaina muamua na faʻamatalaina muamua e tatau ona faasolosolo malie le faʻaitiitia seia maeʻa ona faalēaogaina.

O le faanatinati o le aveina o le Finlepsin Retard e mafai ona mafua ai le faoa faamalosi. Afai e tatau ona faʻalavelaveina le togafitiga, e tatau ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i isi vailaʻau faʻamaʻi pipisi i lalo o le ufiufi o le fualaau faasaina ua faʻasinoina i ia tulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, diazepam e faia i luga o le vavave poʻo le saʻo, poʻo le phenytoin e faʻatonutonu iv).

E tele ituaiga o vomiting, manava ma / poʻo le faʻaitiitia o meaʻai, faʻavevesi ma / poʻo le faʻalagona o le manava i pepe faatoa fananau mai oe na ave faʻamafanafana e le tina le carbamazepine faatasi ai ma isi tagata tui puipuia (o nei tali e mafai ona avea ma faʻaaliga o le "withdrawal" syndrome in newborns).

Aʻo leʻi faʻatonuina Finlepsin vave ma ao faagasolo togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe le galuega o le ate, aemaise lava i tagata maʻi o loʻo i ai se talaaga o faʻamaʻi ate, faʻapea foʻi ma tagata matutua. I le tulaga o le faʻalauteleina o faʻamalosiaga o loʻo i ai nei i le ate poʻo le foliga mai o le maʻi o le ate, o le vailaʻau e tatau ona faʻaumatia loa. A o leʻi amataina togafitiga, e tatau foi ona faia se suʻesuʻega o le ata o le toto (e aofia ai le platelet, counticlordte counts), concentrated concentrated Serum concentrations, urinalysis, concentrated toto toto, EEG, faʻamautinoaga o le faʻamalosi (electrolyte concentration) mafai ona atiaʻe le hyponatremia). Mulimuli ane, o nei faailo e tatau ona mataituina i le masina muamua o togafitiga i vaiaso taitasi, ona taʻitasi masina.

O Carbamazepine e tatau ona faʻateʻa vave pe a fai o ni faʻafitauli o le maʻi poʻo foliga e masalomia o le atiaʻe o syndrome Stevens-Johnson poʻo le syndrome o Lyell. O le paʻu o le paʻu o le paʻu (vavalalata i luga o le tino poʻo le moalopapular) e masani ona mou atu i totonu o ni nai aso poʻo ni vaiaso e oʻo lava i le faʻaauau pea togafitiga pe a maeʻa le faʻaititia o fualaau (e tatau ona mataʻituina e le fomaʻi i le taimi nei).

O Carbamazepine ei ai se mea faʻaletonu malosi, pe a faʻatonuina i maʻi ma le faʻateleina o le mamafa o le tino, o lona mataʻituina pea e manaʻomia.

O le mafai ona toe faʻafouina o mafaufauga faʻafuaseʻi e tatau ona amanaia, ma i luga o tagata matutua, o le avanoa e atiaʻe ai le le fiafia poʻo le faʻanofo.

I le taimi nei, o loʻo i ai lipoti eseese o le gasegase o le tamaʻitaʻi ma / poʻo le maʻi spermatogenesis (o le mafutaga o nei faaletonu ma le carbamazepine e leʻi i ai).

E i ai lipoti o le faʻamaligiina o toto i fafine i le va o le tamaʻitaʻi i mataupu na faʻaaogaina ai faʻamaʻi faʻamalosi i le taimi lava e tasi. O Carbamazepine e mafai ona afaina tele ai le faʻamaoni o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mea lea e tatau i tamaitai o le tausaga faʻatulagaina ona faʻaaoga auala faʻapitoa mo le maitaga o le maitaga i taimi o togafitiga.

Carbamazepine e tatau ona faʻaaogaina i lalo ole vaavaaiga faafomai.

E talafeagai le logoina o tagata mamai e uiga i uluai faailoga o le faʻamaʻi oona e mafua mai i le faʻafitauli o le hematologic, faʻapea foʻi ma faʻaaliga mai le paʻu ma le ate. O loʻo logoina le tagata maʻi e uiga i le manaʻomia ona vave faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe a iai ni faʻataʻitaʻiga e le manaʻomia e pei o le fiva, o le tiga, o le faʻanoanoa o le mucosa, o le mafuaaga o le tuʻimomomoina, o le gasegase o le petechiae poʻo le purpura.

I le tele o tulaga, o le faʻaitiitia ole faifai pea o le platelet ma / poʻo le toto paʻepaʻe paʻepaʻe e le o se taʻavale o le amataina o le anemia aplastic poʻo le agranulocytosis. Ae ui lava i lea, ao lei amataina togafitiga, faapea foi i taimi taʻitasi aʻo togafitiga, e tatau ona faia suʻesuʻega ole toto, e aofia ai le faitauina o le numera o platelet ma atonu o le reticucytes, ma le fuafuaina o le maualuga o le Fe i le toto toto.

O leukopenia e le o alualu i luma e le alualu i luma e le manaomia le toina i tua, ae tatau ona le toe faʻaaogaina togafitiga pe a oʻo mai le leukopene poʻo le leukopene, faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi o se faʻamaʻi pipisi.

Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e fautuaina e faia se suʻesuʻega o le siama, e aofia ai le suʻesuʻega o le tupe ma se moli paʻu ma le fuaina o le mamafa pe a manaʻomia. I le tulaga o le faatonuina o le fualaau faasaina i tagata gasegase ma le faateleina o le mamafa o le toto, o le mataʻituina pea o lenei faailo e manaomia.

E fautuaina e lafoai le faʻaaogaina o le ethanol.

O le vailaau faʻasolosolo i se taimi faaumiumi e mafai ona ave muamua, i le po. O le manaʻoga e faʻaleleia le fualaau pe a fesuiaʻi le toe tolopoina o fualaau e matua le masani lava.

E ui lava o le sootaga i le va o le fualaau o le carbamazepine, o lona malosi ma le aoga ole aoga poo le faapalepale e matua laitiiti lava, ae ui i lea, o le fuafuaina masani o le maualuga o le carbamazepine atonu e aoga i tulaga nei: faatasi ai ma le faateleina o le taimi o osofaiga, ina ia siaki ai pe o lelei le fualaau i le taimi o le maitaga, i le togafitiga o tamaiti poʻo tamaiti talavou, ma le masalomia o le malabsorption o le vailaau faʻasaina, ma le masalomia le atinaʻeina o aʻafiaga o aʻafiaga pe a fai e maʻi le tagata maʻi maet le tele o fualaau faasaina.

I tamaitai o le tausaga fanau, e tatau ona faaaoga le carbamazepine e avea ma monotherapy i soo se taimi e mafai ai (faʻaaoga fua aupito sili ona aoga) - o le tele o faʻalavelave faʻaleagaina i pepe faatoa fananau mai i fafine oe na faia ni togafitiga faʻasolosolo e maualuga atu nai lo i latou na mauaina nei fualaau oona e pei o le monotherapy.

A oʻo mai le maitaga (pe a filifili i le tofiaina o le carbamazepine aʻo maitaga), e tatau ona faʻatusatusa ma le faʻaeteete faʻamanuiaga e ono faʻamoemoeina o togafitiga ma ona faʻafitauli faʻapitoa, aemaise lava i le tolu masina muamua o le maitaga. E iloa e faʻapea o fanau e fananau mai i tina e maua i le maʻi vaevaega e muaʻi tuʻuina atu i faʻafitauli o le tuputupu aʻe o le intrauterine, e aofia ai le faʻaleagaina. Carbamazepine, e pei o isi vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faateleina le aʻafiaga o nei faaletonu.E i ai ni lipoti vaʻaia o mataupu o faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina, e aofia ai le le tapunia o faʻailoga vertebral (spina bifida). E tatau i tagata maʻi ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i le ono mafai ona faateleina le aʻafiaga o faʻamalositino ma le mafai gafatia e maua ai le faʻamautinoaga faʻalavelave.

O fualaau faʻapipiʻi e faʻateleina ai fualaʻau gaʻo, lea e masani ona matauina i le taimi o le maitaga, lea e mafai ona faʻapupulaina le aʻafia o le faaletonu o fanau i tamaiti (aʻo leʻi oʻo i le maʻitaga, fautuaina fautuaga ole acid acid). Mo le puipuia o le faateleina o le toto i pepe faatoa fananau mai, ua fautuaina ai o tamaitai i vaiaso mulimuli o le maitaga, faapea foi ma pepe faatoa fananau mai, ia faatonuina vitamin K1.

O Carbamazepine e alu i le suāsusu o susu, o aoga ma mea e le manaʻomia e maua ile susu ole tatau ona faʻatusatusa i le faʻaauau pea togafitiga. Tina e ave le carbamazepine e mafai ona fafagaina a latou fanau, pe a fai e vaavaaia le tamaitiiti mo le atinaʻeina o ni mea e ono tutupu (e fai ma faataitaiga, gasegase tuga, faʻaleagaina o le paʻu).

Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i isi gaoioiga matautia e ono lamatia ai le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Tina ma le lactation

Afai e mafai, o le Finlepsin le umi e faʻataʻitaʻiina i fafine o le tausaga faʻapitoa i le tino o le monotherapy, i se fua e sili ona aoga, aua o le taimi o le faaletonu o le fanau mai faatoa fananau mai tina oe na tagofia togafitiga faʻamaʻi faʻatasi e sili atu le maualuga nai lo le monotherapy.

A oʻo mai le maitaga, e tatau ona faʻatusatusa le manuia o le togafitiga ma faʻafitauli faigata, aemaise ile uluaʻi masina o le maʻitaga.

Ua iloa o tamaiti o tina o loʻo mafatia i le maʻi o le maʻi, ua muai faʻaaogaina i le faʻalavelave faʻalavelave tupu, e aofia ai le faʻaleagaina. O le taimi o le finlepsin e mafai ona faateleina ai le aʻafiaga o nei faaletonu. E i ai ni lipoti vaʻaia o mataupu o faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina, e aofia ai le le tapunia o faʻailoga vertebral (spina bifida). O fualaau faʻapipiʻi e faʻateleina ai fualaau oona, lea e masani ona matauina i le taimi o le maʻitaga, lea e mafai ona faʻapupulaina le aʻafia o le faaletonu o fanau i tamaiti, o lea e fautuaina ai le eletini aʻo leʻi fuafuaina le maʻitaga ma aʻo gaso. Mo le puipuia o faʻalavelave faʻaleagaina i pepe faatoa fananau mai, ua fautuaina ai o tamaitai i vaiaso mulimuli o le maitaga, faʻapea foʻi ma pepe faatoa fananau mai, ia faʻamatalaina vitamin K.

O Carbamazepine e alu i le suāsusu o susu, o le mea lea e tatau ona faʻatusatusa i le faʻaauau pea togafitiga le aoga ma mea e le manaʻomia mo le susu. Faʻatasi pea ole susu ile taimi ole taumafaina o fualaau faasaina, e tatau ona e faia le siakiina mo le tamaititi e fesootai ma le ono mafai ona atiae ni mea le lelei (mo se faataitaiga, gasegase tuga, ma le gasegase o le tino).

Tuua Lau Faamatalaga