Fualaau faasaina o le Hypolipidemic Tricor - faatonuga mo le faaaogaina

O se sui sooupu mai le vaega o mea e maua mai i le fibroic acid.
Sauniuniga: TRICOR
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: faʻamaoni
ATX Encoding: C10AB05
KFG: Fualaau faasaina
Numera resitala: LSR-002450/08
Faamauina le Aso: 04/03/08
Pule faʻatau. Doc. Laboratories FOURNIER S.A.

Faʻasalaga Tricor, vailaʻau vailaʻau faʻasolo ma vailaʻau.

O loʻo faʻapipiʻi pepa i se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, ma le igoa "145" i le tasi itu ma le logo a le kamupani i le isi. Ata vali ata-vali 1 faʻala. fenofibrate (micronized) 145 mg
Tagata faʻatau: sucrose, sodium lauryl sulfate, lactose monohydrate, crospovidone, cellcrylosalline cellulose, colloidal silicon dioxyide, hypromellose, masima sodium docusate, magnesium stearate.
Lauga o le Shell: Opadry OY-B-28920 (polyvinyl alcohol, titanium dioxide, talc, lekithine soy, xanthan gum).
10 pi. - paʻu (1) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (5) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (9) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (10) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (6) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (7) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - paʻu (28) - pusa pepa (afifi mo falemaʻi).
10 pi. - paʻu (30) - pusa pepa (afifi mo falemaʻi).
O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina.

Faʻataʻitaʻiga Tricor

O se sui sooupu mai le vaega o mea e maua mai i le fibroic acid. O le faʻamaonia o loʻo i ai le gafatia e suia ai le lipid content i totonu o le tino o le tagata e ala i le faʻamalosia o le PPAR-suitupe (faʻamaumauga alpha o loʻo faʻagaoioia e le peroxisome proliferator).
Faʻaleleia atili le lipolysis o le plasma ma le excretion o le lipoproteins atherogenic ma se maualuga maualuga o triglycerides e ala i le faʻaalia o le PPAR-α receptors, lipoprotein lipase ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le apoprotein C-III. O aʻafiaga o loʻo taʻua i luga e oʻo ai i le faʻaititia o mea o loʻo iai i vaega ole LDL ma le VLDL, lea e aofia ai le apoprotein B (apo B), ma le faateleina o mea o loʻo iai i le vaega ole HDL, e aofia ai apo A-I ma apo A-II. E le gata i lea, ona o le faasaʻoina o le solia o le tuufaatasia ma le catabolism o le VLDL, o le fenofibrate e faateleina ai le faasao o le LDL ma faaitiitia ai mea o mea laiti ma le mamafa o le LDL (o se faateleina o nei LDL o loo matauina i tagata mamaʻi i le atherogenic lipid phenotype ma e fesootai ma se maualuga maualuga o le CHD).
I le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa, na maitauina ai o le faʻaaogaina o le fenofibrate e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol atoa ile 20-25% ma le triglycerides e le 40-55% faatasi ai ma le maualuga o le HDL-C e 10-30%. I tagata gasegase e maua ai le hypercholesterolemia, o le maualuga o le Chs-LDL e faaitiitia i le 20-35%, o le faʻaaogaina o le palota na mafua ai ona faʻaititia le aofaʻiga: o le Chs / Chs-HDL, Chs-LDL / Chs-HDL ma le apo B / apo A-I, o faailoga ia o le atherogenic lamatiaga.
I le manatu o le aʻafiaga i le maualuga o le LDL-C ma le triglycerides, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e aoga tele i tagata mamaʻi ma le hypercholesterolemia, e le gata e faʻatasi ma le hypertriglyceridemia, e aofia ai le hyperlipoproteinemia maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maʻisuka ituaiga 2. I le taimi o togafitiga, e mafai ona faʻaitiitia le faʻamaoni ma oʻo ai ina mou ese. Faʻapipiʻi faʻapitoa o le Xc (tendon ma pusa tuʻu). I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le fibrinogen e togafitia ma le vaeluaina, o se toesega taua o lenei faailoga sa matauina, faapea foi ma tagata mamaʻi e maualuga le maualuga o le lipoproteins. I le togafitiga o le faʻamaoni, o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le C-reactive protein ma isi faailoga o le mumū o loʻo matauina.
Mo tagata mamaʻi ma le dyslipidemia ma le hyperuricemia, o se faʻaopoopoga sili atu o le faʻamaoni o loʻo i ai se aafiaga o le uricosuric, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga o le uric acid e tusa ma le 25%.
I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega i meaola, ua faaalia ai le faʻaitiitia o le faaputuga o le platelets e le adenosine diphosphate, le arachidonic acid, ma le epinephrine.

Pharmacokinetics o fualaau faasaina.

Suiga
I le maea ai o le puleaina o le Tricor, e maua ai le 145 mg o le Cmax pe a uma le 2-4 itula. Cmax i plasma ma le aofaʻi atoa o le microinized fenofibrate i foliga o nanoparticles (Tricor 145 mg) e tutoatasi mai le taumafaina o meaai (o le mea lea, e mafai ona ave le fualaau i soo se taimi, )
Tufatufaina
Fenofibroic acid o loʻo mausali ma sili atu i le 99% tuʻuina i plainma albumin. T1 / 2 - pe a ma le 20 itula. E le faʻapipiʻi le vailaʻau pe a uma le faʻasolosolo tasi ma faʻaaoga umi.
Metabolism
A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona faʻaleleia le hydrokenzed e le pronounrases. Naʻo le metabolite matua o le faʻamaoni, o le fenofibroic acid, e maua i le plasma. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le faʻasalaga o le acid fenofibroic i le plasma e tumau tumau, e tusa lava poo a uiga o tagata taitoatasi. O le faʻamalosi e le o se mea e fai mo le CYP3A4, e le aafia i le metabolism microsomal.
Tofiga
E mafua mai i le urine i le ituaiga o le fenofibroic acid ma le glucuronide conjugate. I totonu o le 6 aso, o le solivarate ua toetoe lava atoa.

Faamatalaga lautele, tuufaatasiga ma le faiga o le faasaolotoga

E tusa ai ma le radar, o Tricor o se lipid-lowering drug - mai le cholesterol i le toto. O lona faʻaaoga e fesoasoani e faʻaititia ai le tele o gaʻo i le tino ma puipuia ai le fausia o le atherosclerosis.

O lona faasaolotoina ua faia i Farani, lea e faatauina atu ai lenei fualaau faasaina i le ituaiga o laupepa. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafua mai i le vaega autu, lea e faʻamaoni.

E mafai ona e faʻaaogaina e pei ona faatonuina e le fomaʻi, talu ai o loʻo i ai sona aafiaga malosi i le tino. E foliga mai e leai ni mea faʻaletonu e faʻaaogaina. O le mea lea, e mafai ona faʻatau na o le faʻauluina.

O le faʻatupeina o tupe e faʻatino i totonu o fualaau. O le mea aoga autu o le fualaau faasaina ua faʻamaonia. Ua aofia ai i totonu o fualaau e tusa ma le 145 mg.

I le faaopoopo i ai, o loʻo i ai vaega e pei o:

  • manuia
  • hypelloli,
  • sodium masalomia,
  • magnesium stereate,
  • microcrystalline cellulose,
  • lactose monohydrate,
  • sodium laurisulfate,
  • siliki dioxide colloidal.

O nei mea e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu le vailaʻau i foliga manaʻomia. O laupepa e ufiufi ata (bp).

O loʻo i ai foi ni meaʻai e iai le gaosiga o mea gaosi eletise i le 160 mg. O loʻo i ai ia vaega faʻaopoopo tutusa e pei o isi ituaiga vailaʻau.

O pusa o vailaau faʻasolosolo e eseese lava faʻasoasoaga. E mafai ona aofia ai mai le 10 i le 300 papa (fuataga o le 145 mg) poʻo le 10 i le 100 fasi (dose o 160 mg).

Faʻataʻitaʻiga ma vailaʻau mo togafitiga

Ina ia malamalama pe o le a le mea e faamoemoe i ai lenei vailaʻau, e tatau ona e suʻeina uiga o lana gaioiga.

O le faʻamaonia e iai sona aʻafiaga i faʻamaʻi, faʻaitiitia ai le aofaiga. E fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto. E mafua ona o le solia o le faʻasalaga o le gaʻo susu.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaititia ai le numera o fibrinogen. O se vaega e sili ona vaivai le malosi e galue i le kulukose, fesoasoani e faʻaititia lona maualuga. O nei foliga e faʻamalosia ai Tricor mo le togafitia o maʻi o le atherosclerosis o loʻo i ai se lagona e atiaʻe le maʻisuka.

O le faʻamaoni e oʻo atu i le maualuga o lona aoga i le 5 itula i le maeʻa ai o le pulega (o lenei mea e aʻafiaina e uiga o tagata taitoatasi).

O se vaega tele e fusifusia i le albumin, o le plasma protein, o le fenofibroic acid. O lona metabolism o loʻo faia i le ate. O le vailaau e umi lona aafiaga - e tusa ma le 20 itula e manaʻomia e aveese ai le afa. E tuua le tino e ala i le fatu ma gaʻo.

Faailoga ma le faʻailoga

E mafai ona e suʻeina pe o le a le fesoasoani a lenei meafaigaluega e ala i le suʻesuʻeina o faatonuga ma faʻamatalaga mo lona faʻamoemoega.

E fautuaina e faʻaaogaina mo ia soliga e pei o:

Faatasi ai ma nei faʻamaʻi, e faʻaaogaina ai le Tricorr pe afai o togafitiga e leai ni fualaau faasaina e le maua ai ni taunuuga.

E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia lenei vailaau e faʻatoʻilaloina ai isi faʻamaʻi o se vaega o togafitiga faʻapitoa, pe afai o ia gaioiga e talafeagai.

E tatau ona manatuaina o le i ai o faʻamatalaga mo le taotoga e le o lona uiga o le faʻaaoga tatau o lenei vailaʻau. O le faʻamaonia o le faʻamalosia oe ua faʻatagaina oe e lafoai lona faʻaaogaina.

E aofia ai:

  • ogaoga o le ate
  • ogaoga ogaoga o le fatu
  • le faapalepale i le tuufaatasiga,
  • lactation
  • gallbladder faamaʻi
  • tausaga o tamaiti.

E i ai foi tulaga e faʻaaogaina ai Tricor, ae e manaʻomia le faʻamaonia atili:

  • ava malosi
  • hypothyroidism
  • matua
  • solitulafono i le ate ma fatuga.

O lona uiga e mafai ona e tago i lenei vailaʻau e pei ona faatonuina e se fomaʻi. O le faʻamalositino e mafai ona oʻo atu i faʻafitauli.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

- hypercholesterolemia ma hypertriglyceridemia ua vavalalata pe fefiloi (dyslipidemia type IIa, IIb, IV) ma le le atoatoa o togafitiga e le o togafitiga (togafitiga o le hypolipidemic, gau o le mamafa, faateleina le tino), aemaise lava i le i ai o mea lamatia e aafia ai le dyslipidemia e pei o le maualuga o le toto ma le ulaula tapaa,
- Maualalo hyperlipoproteinemia, i mataupu e tumau ai le hyperlipoproteinemia, e ui i le togafitiga lelei o le maʻi maualalo (mo se faataitaiga, dyslipidemia i le maʻisuka).

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

O tagata matutua ua faʻamatalaina 1 le faʻamau. 1 taimi / aso
Tagata maʻi e ave 1 pulou. faʻamalamabrate 200 mg e mafai ona alu i le 1 laulau. Tricorra 145 mg e aunoa ma se toe teuteuina o fualaau. Tagata maʻi e tasi le laupepa. faʻamaonia 160 mg / aso, e mafai ona alu e ave le 1 le faʻamau. Tricorra 145 mg e aunoa ma se toe teuteuina o fualaau.
E fautuaina tagata maʻi matutua e faʻamaonia se fua faʻataʻitaʻi mo tagata matutua.
O le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma le ate o le ate e leʻi suʻesuʻeina.
O le vailaʻau Tricor 145 mg e ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le mea e 'ai, e tatau ona foloina uma le laulau, e aunoa ma le mumu, ma se ipu vai.
E tatau ona ave le vailaʻau mo se taimi umi, aʻo faaauau pea ona mulimuli i le taumafataga na mulimuli mai le maʻi ao leʻi amataina togafitiga ma Trikor.

Faatonuga mo le faaaogaina

Faʻaaogaina Tricor faʻaaogaina totonu i totonu. Pe a faʻaaogaina le vailaʻau i se fua o le 145 mg, e mafai ona e inuina e tusa lava po oa taumafataga. Afai o se fualaau o le 160 mg o loʻo faʻatonuina, e tatau ona ave faʻamaʻi ma meaai. E le talafeagai le ulaina ma teu le laulau, e fautuaina e na o le mulumuluina i le tele o vai.

O le faʻatulagaga ma le faasologa o le pulega e masani lava ona faatonuina e se fomaʻi pe a uma ona suʻesuʻe le ata o le faʻamaʻi ma pathologies faʻapitoa. Afai e le o iai ni tulaga e manaʻomia ai le faʻasaʻoina, e fautuaina le tagata maʻi e ave 145 poʻo le 160 mg (1 papa) i le aso.

O le umi o le vasega togafitiga e fuafuaina taitoatasi. I le tele o tulaga, e umi se taimi. E le gata i lea, e fautuaina le taumafa. O le aoga o le togafitiga e fuafuaina i iuga o suʻega e fuafua ai le aofai o le cholesterol ma triglycerides.

E tusa lava pe o le fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina ma le totoa ia suiga i lona tulaga. O foliga vaaia o ni uiga le lelei poʻo le leai o se uiga o lona uiga e le talafeagai Tricor mo lenei tulaga. E mafai foi ona taʻu mai ai le manaʻomia mo le fetuunaʻi o vailaʻau poʻo le iai o faʻamaʻiloga ua natia.

Vitio e uiga i cholesterol ma ana galuega i le tino:

Mamai Faapitoa ma Faatonuga

Le numera o tagata gasegase e fautuaina ai le faʻapitoa faapitoa pe a faʻaaoga Tricor e aofia ai vaega nei o tagata:

  1. Tamaitai i le taimi o le maitaga. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina ua solia, o le mea lea, o lona faaaogaina e faʻasaina i le vaitau lenei.
  2. Tina pepe. O aʻafiaga o le faʻaaogaina o le susu o le susu ma luga o le pepe e leʻi faavaeina. I lenei itu, e le faʻaaogaina e fomaʻi Trikor mo ia tagata gasegase.
  3. Tamaiti. I lalo o le 18 tausaga le matua, e le o faaaogaina lenei vailaʻau, aua e leʻoloa pe faʻapefea ona aʻafia le tino o le fanau i lona fatu.
  4. Tagata matutua. Mo lenei vaega o tagata gasegase, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua manatu e talia. Ae ao lei amataina lona tofiga, e manaomia e tagata maʻi se suʻega e aloese mai ai i faʻafitauli faigata. E faʻaauau foi ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o mea.

O isi tagata (i le leai o ni faʻamaʻi) e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete pe a faʻaaogaina le Traicor i le i ai o faʻafitauli nei i le tino:

  1. Toto fatu. I faʻamaʻi ogaoga o lenei totoga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faasaina. O mea laiti laiti i le gaioiga o fatugaʻo e manaʻomia le mataʻituina pea o le togafitiga ma lona faʻaaogaina.
  2. Faʻi maʻi. Mo faafitauli ole ate, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina Tricor pe a maeʻa suʻesuʻega. O soliga taua o se mafuaaga mo le teenaina o le fualaau faasaina.

O le faʻamaonia e mafai ona aʻafia ai le gaioiga o le ate, e tusa lava pe leai se faʻalavelave i lenei itu, e tatau ona e siakiina taimi ole tulaga. E le gata i lea, i lalo o le faatosinaga a le fualaau faasaina, e mafai ona suia le taofiga o le toto - e tatau foi ona pulea.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Pe a faʻaaoga Tricorr, e mafai ona tutupu aʻafiaga. Faʻatasi ai ma le taua tele, e tatau ona e teena le togafitiga i lenei vailaʻau.

O aʻafiaga autu o le vailaʻau e aofia ai:

  • taʻavale
  • tiga o le ulu
  • musele maso
  • faateleina le tele o toto toto toto,
  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi,
  • manava manava
  • tiga o le manava
  • myositis
  • urticaria
  • pancreatitis
  • sasaa
  • paʻu o le paʻu,
  • gallstones
  • alopecia
  • faaitiitia feusuaiga.

Afai e tatau ai, e tatau i le fomaʻi ona taulimaina. E leai se vaifofo faapitoa, o le mea lea, o maʻi na tuʻuina mai ai togafitiga faʻapitoa.

E le i faamaumauina nisi mataupu o le faʻaaogaina. Ua fautuaina e faapea o togafitiga faʻamaʻi e tatau ona fesoasoani i lona iloagofie.

Tafaoga faʻamalosi ma Analogs

O togafitiga talafeagai e aofia ai le saʻo lelei o faʻatauga o fualaau oona. Afai o se fofo e afaina ai le aafiaga o le isi, o taunuuga e ono le faamoemoeina. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau i le auala e mafai ai e Tricor ona aʻafia na vailaʻau e faʻaoga tutusa ma ia.

Lapataiga e manaomia ai le tuufaatasiga o lenei vailaau faasaina i:

  • (o le faʻamaoni e taumafai e faʻaleleia lo latou aafiaga, e mafua ai le lamatia o le toto),
  • Cyclosporine (gaioiga gaioiga e mafai ona vaivai),
  • statins (ei ai se tulaga matautia o aʻafiaga i luga o maso).

I le fesoʻotaʻi atu i isi vailaʻau, o suiga taua e le o matauina. Ae ui i lea, o le tagata gasegase e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i vailaʻau uma na te faʻaaogaina ina ia mafai ai e le fomaʻi ona fautuaina saʻo togafitiga.

O mafuaaga mo le faʻaaogaina o meafaigaluega analog e mafai ona eseese. O le tele lava o taimi, o loʻo sailia e tagata maʻi ni mea e sili atu ona taugofie, aua o le taugataina o fualaau faʻatau i se faʻaauau pea o se galuega sili ona taugata.

O isi o loʻo popole e uiga i aʻafiaga o le aʻafiaga lea e faigata ai mo i latou ona galulue atoatoa. I lenei tulaga, e masani lava ona filifilia e tagata tomai faapitoa fualaau faasaina ma se aafiaga talitutusa.

E aofia ai:

O nisi o tupe o lisiina o loʻo iai se foliga e talitutusa ma le Faʻatauga. Mo isi, e tutusa lava le aʻafiaga, e ui lava i feeseeseaiga i vaega.

Mo le faʻaaogaina o le faʻalogo, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le faʻataʻitaʻiga e masani lava ona lamatia, o lea e manaʻomia ai oe ia mautinoa o le vailaʻau ua filifilia e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa.

Manatu ole maʻi

O faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina Tricor e sili ona lelei - tele faʻamatalaga o lona aoga aoga i le tino ma le faʻaitiitia o le cholesterol toto.

Saw Tricor i le ono masina talu ai e pei ona faatonuina e se fomaʻi. Faafetai ia te ia, na ia aveesea le tiga i ona vae ma tulivae. Na faʻaitiitia foʻi loʻu toto maualuga, ma na faʻaitiitia ai aʻu triglycerides. Sa ia lagona lelei seia oo ina le toe aveina. Na toe foʻi mai uma faʻamaʻi, o lea o loʻo ou mafaufau e fesili i le fomaʻi mo se vasega lona lua.

O le fualaau faasaina na fesoasoani ia te aʻu e aveesea ai le faafitauli o le maualuga o le cholesterol. Ae talu ai ia te ia, na ou atiina ae ai le bronchitis - foliga mai, o nisi o itu itu. E tatau ona teena le faʻaaogaina.

Ua ou faaaogaina le oloa mo le 3 masina i le taimi nei. I le taimi muamua sa leai se aoga lelei, na o le vaivai ma le ulu. Ona toe foi mai lea o mea uma i le masani, ua faaleleia atili suega. O tiga i totonu o vae ma lima foi na taofi, ma na mou atu le gaogao. Sa masani ona ou ala i le po ona oi latou, ae o lenei e le tupu lenei mea. Ua ou lagona le sili atu le malosi - e pei o le toe faafouina.

O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago lea i le fua o le gaioiga malosi o iai i totonu ma le numera o laupepa i totonu o le afifi. Mo se afifi e 30 pauna (145 mg) e tatau ona e avatu mai le 750 i le 900 ru. I le fua o le 160 mg ma se afifi tutusa, o le tau mo Tricor e mai le 850 i le 1100 rubles.

Tuua Lau Faamatalaga