Faʻatoʻa togafitiga

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le pancreas ua faʻalavelaveina, o le faʻafitauli o le tino o le tino i le siama o le hormone ua faʻaitiitia. O se togafitiga talitutusa e masani ona maua i tagata e silia ma le 45 tausaga.

O togafitiga o le faamaʻi e aofia ai le ave o fualaau faasaina, ma o le fomaʻi foi e faatonuina ai se soifua maloloina faapitoa ma se seti o faamalositino. Muamua o maʻi suka e tatau ona toe iloilo lau ituaiga olaga, faʻasaʻo le meaʻai ma faʻaleleia le gaioiga o le afi.

Ina ia mautinoa o le maualuga o le suka o le toto e masani, o fualaau e maualalo ai le kulūkose toto e faʻatulaga. O le fualaau faasaina e toe faʻafoʻi ai le gasegase o siama i le homone, faʻaititia ai le maualuga o le faʻaaogaina o le inisalini i totonu o le inumaga, faʻaitiitia le gaosia o le suka e ala ile ate, ma faʻamaonia ai le cholesterol.

Maʻisuka Faʻaitiitia Fualaau

O vailaau faʻasaina uma mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona vaevaeina i ni vaega e tusa ai ma le taʻiala oa latou taga. O nei mea e aofia ai mea tetele, faʻamaunuʻu, sulfanylurea, mea faʻapitoa, inhibitors alpha-glucosidase, mea thiazolidinone, 4 inhibitors dipeptidyl peptidiase 4, GLP-1 agonists.

Biguanides latou te faia ni suauʻu lautele e sili atu ona faigofie i le inisalini, faʻaitiitia le gaosia o le hormone, ma faʻasaʻo le fiaʻai. E aofia ai ia Siofor ma Metformin. I le taimi o togafitiga, o le maʻisuka faʻaitiitia le mamafa, lipid metabolism faʻamaonia. O le fualaau faasaina e masani ona mafua ai le itu i le tulaga o se mea e le fiafia i ai le tino, o lona uiga o le fualaau faasaina e faia i se fua faatapulaa pe a uma ona feutagai ma le fomai.

O le tele o taimi, togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e togafitia i mea e maua mai le sulfanilurea - Chlorpropamide, Starlix, Glimepiride, Tolbutamide, Diabeton. O nei vailaʻau e faʻaalia ai le gaosia o le hormone e siama o le pancreas ma faʻaititia ai le gasegase o le tino i le inisalini. O nei vailaʻau e mafai ona faʻaumatia le pancreas, o lea afai o le mea sese e sese, e tau atu i le hypoglycemia.

  1. Faʻafomaʻi Inisalinirosopic polyphopid ma le Enteroglucagon e ese i le i ai o mea manogi - omoni o le fualaau oona, o le gaosiga e tupu pe a uma ona 'ai e se tagata. O nei hormones e faʻaosofia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Faatasi ai ma le matua, o lenei meatotino o sela e faaitiitia i totonu o se tagata, latou te faaaogaina fualaau faasaina e toefaatuina ai lenei galuega.
  2. E le faatagaina e le initaneti Alpha-glucosidase ia gaʻo ia gaʻo i totonu o le inumaga laiti, ma faʻaitiitia ai le glycemia pe a uma ona 'ai ma faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini. Glucobai, Miglitol, Acarbose, pepa o le Voglibosis ua faʻataʻitaʻiina o se vailaʻau faʻapitoa.
  3. Faafetai i mafuaʻaga o le thiazolidinone, o le tetee o le inisalini o le a faʻaleleia le toto, ua faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, ua toe faʻaleleia le metabolism, o le aveeseina o le sili atu o le kulukose mai le tino ua faʻavaveina. Ua maualuga foi le maualuga o le maualuga o le cholesterol. O le sili ona lauiloa o fualaau faasaina Pioglitazone ma Rosiglitazone. O lenei kulupu o fualaau oona e mafua ai le tele o aʻafiaga o le itu ma faateleina ai le mamafa o le tino
  4. O le faateleina o le telefoni feaveai o le pancreas i le suka, o le hemoglobin glycated ma triglycerides i le toto, o togafitiga ma inhibitors o le dipeptidyl peptidiasis 4. O le fesoasoani a Sitagliptin, Vildagliptin, o le maʻisuka e mafai ona pulea le glycemia. O le fualaau faasaina e ave faʻatasi ma faʻatasi ma Metformin.
  5. Ina ia pulea lou manaʻo, e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se maʻisuka e ave GLP-1 agonists agonists. O lenei vailaau faʻamalosi e vave faʻavaveina ai le tino ma e le mafai ai ona faʻafefe. Ona o lenei mea, o le mamafa o le mamafa o le maʻi o loʻo faʻaitiitia ma faʻamaonia le faʻaaogaina o faʻamaonia. O fualaau o lenei vaega e aofia ai vaifofo mo le tuiina o Viktoz ma Baeta, o le tau o nei mea e maualuga tele ma e oo atu i le 10,000 rubles.

E tusa ai ma le taʻiala o le gaioiga, e mafai ona vaeluaina fualaau faasaina i ituaiga autu e tolu: fualaau e afaina ai tamaʻitaʻi o Langerhans ma le pancreas e faʻaleleia atili ai le inisalini, fualaau e faʻateleina ai le aafiaga o le hormone i suka ma antipyretic fualaau lea e aafia ai le tikeri o le inu o le kulukose.

Aafiaga i luga o le pancreas

O vailaʻau e aʻafia ai le pancreas ina ia faʻaleleia ai le gaosia o le inisalini e aofia ai Maninil, Diabeton, Glyurenorm, Amaril.

Maninil e faʻamalosi le pancreas e faʻasaʻo le maualuga pito i luga o le hormone e tatau ai ina ia faʻavave vave le kulūkose e ulu atu i le tino e ala i meaʻai. O lenei vailaʻau e mafua ai se faʻalavelave faʻaleagaina, e faʻasaina mo fafine maitaga, tamaiti ma tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O le maʻi suka e sili atu le malie, e fesoasoani i le puipuia o toto toto ma galue i le vaega muamua o le gaosiga o le inisalini. O vailaʻau e tele naua aʻafiaga i luga o foliga o le maʻi tigaina, hypoglycemia, faʻaitiitia le taimi o le mafaufau, faʻagesegeseina le tali atu, atuatuvale, leai se pulea o le tagata lava ia. O le vailaʻau faʻasaina i le taimi o le lactation, ma faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo.

  • Glurenorm ua faatonuina mo tagata matutua ma e mafai ona ave mo faamaʻi fatugao. E fesoasoani i le galue malosi o le inisalini. O le maualuga o le aafiaga e tupu i le itula pe a uma ona 'ai. E ono iai aʻafiaga i le itu o le leukopenia, thrombocytopenia, maʻi vevela, vevela, moe, le lava, cardiovascular failure. I le maʻisuka ituaiga 1, o le fualaau faasaina ua solia.
  • Amaryl o se auala aoga o le augatupulaga mulimuli. O fualaau faasaina ua i ai se aafiaga faaumiumi ma fesoasoani e faaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia. Contraindications aofia ai le maʻisuka ituaiga 1.

Faʻaleleia le gaioiga o le inisalini

O vailaʻau e faʻaleleia ai le gaioiga o le hormone e aofia ai Siofor ma Metformin. O fualaau nei e le afaina ai le gasegase, ae faateleina le gaioiga o le inisalini, faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo ma gaʻo mai le inumaga. Fesoasoani i le glucose ia faʻavave vave.

Siofor papaʻu maualalo le toto suka, aveesea le mamafa ma fesoasoani i le oona. O le vailaau faʻasaina ua solia i le maʻisuka vae, hypoglycemia, o le ava malosi, ao maitaga. I le popofou o le aveina o vailaau, o le maʻisuka e mafai ona lagona se tofo lelei i lona gutu ma le tiga i le manava.

Metformin ua manatu o se hypoglycemic lelei, e faʻatasi ma le inisalini togafitiga.

O le tagofia o fualaau faasaina ua solia i le gaʻo ma le ate, o le maʻisuka, ketoacidosis, faʻamaʻi pipisi, vaʻaia o le tino, fatu le fatu, faʻalavelave fatu.

Siʻitia le Glucose Absorption

Ina ia faʻamaonia le faʻaaogāina o le faʻaaogaina ma faʻaitiitia le toto toto, lea na mafua ona o le malepelepe o meaʻai, ua faatonuina e le fomai e ave Acarbose ma Glucobay. O nei laʻau e mafai ona mafua ai aʻafiaga i le itu o le dysbiosis, cholecystitis, o se gaioiga o le mumusu i le manava ma le fatu.

O le Acarbose e i ai lona aafiaga o le hypoglycemic. O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i le cirrhosis, ketoacidosis, togafiti o totoga o meaʻai, gaʻo le tino, ao maitaga ma le lactation. E i ai aʻafiaga i le itu o le manava ma le pala.

Glucobai fesoasoani e faʻaitiitia le kulūkose pe a uma ona 'ai, o le vailaʻau ua faʻamatalaina o se auala faaopoopo i se meaʻai maloloina. Ole vailaau e le mafai ona ave faʻamaʻi ile maʻi, aʻo gaʻo ma lactation.

O nisi taimi o le maʻisuka e mafai ona oʻo i le sosoʻo ma le agavaivai i totonu o le manava.

Fualaau fou fou

I aso nei, o le Initaneti faasalalauina faalauaitele ituaiga vailaʻau fou e aveesea ai le suka e ala i le urine. O fualaau sili ona lauiloa o togafitiga Farmiga mo le maʻisuka, Farsida, Forbinol.

O nei fualaau oona e tele naua iloiloga lelei mai tagata faʻaoga. Ae ui i lea, e tusa ai ma fomaʻi, e le manaʻomia ona e talitonu i nei faʻafetai. O le mea moni o le taimi nei e leai ni vailaʻau e mafai ona fofoina lelei ai se faʻafitauli o le pancreas.

E le gata i lea, o le uiga o le taimi nei o loʻo i ai le tele o faʻasolega. Aemaise lava, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e masani ona oʻo atu ai i siama faʻamaʻi o le urinary, ma o le taunuuga o lea e mafai ai e le maʻisuka ona atiaʻe le le atoatoa.

O vailaʻau e leai ni faʻamatalaga atoatoa, o se faailoga o le leaga o le lelei o oloa. I se tau, o nei vailaʻau e le mafai ona maua i le tele o le maʻisuka.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a sili atu ona faʻamatala atu ia te oe e uiga i le suka e faʻaititia ai fualaau.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Forsig ma ona analogues

O faʻamatalaga mo le faʻatauga mo Forsig mo le faʻaaogaina e sili ona auiliili. O lenei fualaau faasaina ua maua ai le lauiloa tele ona o lona maualuga ma lona maua. Ae ui i lea, ao lei folasia lenei vailaau i se togafitiga togafitiga, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa ia uiga lautele o fualaau faasaina, aemaise lava le tufatufaina atu o fualaau, ma faitau foi iloiloga.

Tulaga lautele o le fualaau faasaina Forsig

A e leʻi amata ona e aveina le vailaau, e taua le suʻesuʻeina o uiga masani ma fefaʻatauaʻi se fomaʻi. O le gasegase o se vailaau mo le faʻaaogā faʻamataʻu, o le galuega autu o le faʻamautuina o le suka ma le hypoglycemia. E faʻaaogaina mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le mea autu e gaosia ai le dapagliflozin propanediol monohydrate. O loʻo avanoa i foliga o ata vali ata.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o Forsig e pei ona taua i lalo:

  • hypoglycemia monotherapy,
  • togafitiga faʻapitoa i vailaʻau faʻasaina e faʻavae i luga o le inisalini ma metformin i le le lava o le pulea o maualuga o suka,
  • amataina o fualaau faʻasaina i le tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin.

Taking Forsig fualaau e le fautuaina i le auai o syndromes nei:

  • tasi le le faapalepale o vaega taua o le vailaau faasaina,
  • ituaiga 1 hypoglycemia,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • agavaʻa i le ogaoga o le toilalo, tulaga o le maʻi,
  • lapatose inlerance i se tulaga tutoatasi, ma i le tuufaatasiga ma le kulukose,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract
  • maʻitaga ma susu susu,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga,
  • matua mai le 75 tausaga.

A o leʻi folasia atu le vailaʻau i totonu o se vailaau togafitiga, feutagai ma se endocrinologist e uiga i le faʻaalia o lou tino i faʻasagaga ua tuʻuina atu.

Aafiaga aʻafiaga

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le vailaʻau Forsig e mafai ona i ai aʻafiaga taʻitasi. O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o teteega mataga e mafai ona vave faʻaitiitia i le suka toto ona o le le saʻo o le fuaina o fualaau oona.

O faʻamatalaga nei e masani lava ona faatatau ia i latou:

  1. Faʻafitauli o le tino o meaʻai. I le avea ai o se vaega o lenei itu itu, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaalia tino oona o le tino. I nisi tulaga, e mafai ona vaaia i totonu o fafine ni faailoga e pei o le vevela ma le gasegase o le tino.
  2. Faiva i le metabolism. I nisi tulaga, o gasegase e tagofia fualaau faasaina mo le maʻisuka atonu o le a le fiafia i ai, gasegase le mamafa o le tupe maua ma le leiloa o le mamafa, faapea foi ma faailoga o le faamalolo.

I le avea ai o se tulafono, o nei aʻafiaga itu e seasea lava. Ae o le lafoai ia i latou e le aoga lava. I le tulaga o aʻafiaga i le itu mai le ave o Forsig, e fautuaina e vave ona fesiligia se fomaʻi mo se suiga i le fuafuaga faʻaleoleo.

Tuuina atu o mea

Ua lauiloa o le manuia o togafitiga e aafia pea i le saʻo o le filifilia o aso taitasi o fualaau faasaina. Fai mai Endocrinologists o le aveina o vailaau e manaʻomia i lea taimi i lea aso, e tusa lava po o le a le taimi o taumafataga. E le gata i lea, mo le sili atu le aoga, o le maʻisuka togafitiga e fautuaina e ave i se taimi atofaina.

O fautuaga i aso taitasi e fautuaina ina ia tufatufaina e tusa ai ma le mataupu faavae lenei:

E taua le manatua o le togafitiga o le a le aoga e aunoa ma le suia o le olaga o le tagata maʻi. Taking Forsig's drug, e tatau ona fetuunai le fuafuaga o mea taumafa a le tagata maʻi i le tutusa. Oona, ulaula, suamalie ma le alofa e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga. E fautuaina e faapea, pe a faʻapipiʻi se meaʻai i aso taitasi, tausisi i tulafono o le soifua maloloina.

E fautuaina e tuʻuina atu a itiiti ifo ma le 1 le itula i le aso i le gaioiga faaletino. O lenei mea o le a fesoasoani i le faatumauina o le mamafa masani ma aloese mai le atinaʻeina o le oona, lea e taatele i le maʻisuka.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Ole vaʻaiga faapitoa e fautuaina e fau se fuafuaga mo togafitiga mo tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi pipisi o totoga i totonu.

Mo tagata gasegase e leai se aoga, e tatau ona filifilia le fualaau o aso taitasi o le vailaʻau ma le faʻaeteete tele. E fautuaina le folasia o le fualaau faasaina mo Forsig ile tuufaatasiga faatasi ma isi vailaʻau. I le taimi lava e tasi, e tatau foi ona mataʻituina lelei le gaioiga o fatugaʻo e tusa ai ma mataupu faavae nei:

  • iloiloga auiliili o fatugaʻo,
  • Faʻasaʻoina o le fua faatatau o fualaau oona mo Forsig ma togafitiga faʻatasi e tusa ai ma le soifua maloloina o le maʻi,
  • ma le umi faʻaaogaina (sili atu i le 4 tausaga), e fautuaina e vavae ese le fualaau faasaina mo Forsig mai le togafitiga togafitiga ma faʻaoga faʻaoga (NovoNorm, Diagnlinid).

Mo tagata gasegase oe na faʻaalia mai le gasegase o le tino o le tino, e fautuaina e togafitia togafitiga o faʻamaʻi urinary e tusa ai ma le maʻisuka. O le taimi o lea togafitiga e tatau ona le itiiti ifo ma le 24 aso.

O tagata maʻi na maua muamua i faʻamaʻi o le cardiovascular system ua fautuaina e faʻaopopo i le fuafuaga lautele o togafitiga faʻatasi ai ma cardioprotectors. O lenei manaoga e mafua mai i le mea moni e faapea, o le gaioiga malosi o le fualaau faasaina e mafai ona afaina tele ai galuega a le fatu muso.

Patient Reviews

Pe a filifilia se vailaau e maualalo ai le suka o le toto, i le faaopoopo atu i uiga lautele o fualaau faasaina ma le tau, e tele gasegase e amanaʻia iloiloga e uiga i vailaau. O nisi nei o iloiloga e uiga i le fualaau faasaina mo Forsig.

"I loʻu olaga atoa na ou auai ai i se tulaga faapolofesa i tafaoga faamasani. I le 24 tausaga, na ia faaipoipo ai, fanau mai, sa ia faatofa atu i le taʻaloga tele. Afai, o le avea o ia ma tagata taaalo, na te pulea, ona amataina lea o se "olaga masani," ua le toe taofia o ia lava. Sa amata ona ou faalagolago i meaai maualuga-kalori. Sa amata ona ia maua le mamafa, ae na te lei faalavelave tele, seia oo ina foliga mai o vaivaiga, o le fia inu ma le fiavalea. I luga o le fautuaga a lona toʻalua, na ia pasia se suʻi suka, o se taunuuga, latou te tuʻuina le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia faʻaitiitia le faʻatinoga, na faatonuina ai e le fomaʻi Forsigu. Sa ou aveina mo le tusa ma le tausaga i le taimi lenei. Ua ou lagona le sili atu ona lelei. "

Valery, 56 tausaga le matua:

"Ua ou maʻi i le maʻisuka mo le tusa ma le 15 tausaga. Sa ou taumafai i fualaau eseese eseese. O nisi na fesoasoani, ae leai isi. I le 3 tausaga ua tuanaʻi, i luga o le fautuaga a loʻu finocrinologist, ua ou aveina pepa mo Forsig. Ou te fai atu loa, o le vailaau e lelei, ou te fiafia i ai. Sa amata ona pa'ū le maualuga o suāuʻu mai i vaiaso muamua o le ave o fualaau. I le mavae ai o le 6 masina, o le faailo na faʻaaogaina ma faʻamalosia i totonu o le tulaga masani.O lenei la e mafai ona ou taitaia se olaga masani ma e le pei o se tagata matua maʻi. "

"E leai sou maʻisuka, ae o lenei maʻi na aafia ai loʻu aiga. I le tausaga talu ai, na maua ai o ia ma loʻu tina. O se tamaitai e 46 tausaga le matua, e leʻi faitio e uiga i soo se mea ma o loʻo i ai se teteʻi! I luga o le fautuaga a le endocrinologist, na amata ona inu e loʻu tina Forsig. Sa tatau foi ona ou galue i meaai paleni, e le aofia ai meaai uma. I le faamasinoina e ala i faailoga, na pa'ū le toto suka, ae na amata ona faitio loʻu tina e lagona le tiga i le taimi o le solo. A tatou fesuiaʻi i isi laulau, ona leʻo lea. O ai na te iloa, atonu o le auala lea e aafia ai le tino ona o Forsyga. "

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e le tatau ona faʻamaloloina i soo se tulaga. Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o le maʻi e aunoa ma se avega mamafa i le tino, faʻaaoga le fualaau faasaina Forsig. Ae ui i lea, ao lei folasia lenei fualaau faasaina i se togafitiga togafitiga, muamua feutagai ma lau fomaʻi e uiga i le fetaui lelei o vaega taua o le vailaʻau ma lou tino. Vaʻaia oe lava ia ma ola maloloina!

Fualaau faasaina mo le maʻisuka Januvia

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e 90% o ituaiga uma o le maʻisuka. I le tasi itu, o le tui o le inisalini e puipuia ai ia lela mai le tali atu masani i le inisalini. I le isi itu, o le β-cell le afaina: mai le soliga o le plasticity e faamaea ai le oti, ma i le maʻisuka, o le latou voluma e faaitiitia e 63% (i le manifinifi - e itiiti le afa). O nei mea uma e le mafai ai e le tino ona faʻamalieina atoa le homone ina ia mafai ai ona foʻia le faʻamalosia o le insulin.

Ina ia motusia lenei liʻo mataʻutia, e tele fualaau faasaina ua atiae mo le pulea lelei. Biguanides ma thiazolidinediones e tetee atu i le insulin resistance, sulfonylureas ma mea omea e faaosofia ai le fatuina o insulin, Acarbose ma Glucobay e poloka le absorption o le kulukose i totonu o le inumaga, ae, e faaopoopo atu i le aoga, ei ai foi se faafitauli saogalemu. Aemaise lava, o le toʻatele oi latou e aʻafia ai le mamafa o le tino, aʻo le gasegase o se mafuaaga autu o le maʻisuka ituaiga 2.

O le gaosiga aupito lata mai o vailaʻau o se vailaau faʻamaʻi o vailaʻau. O le DPP-4 Januvia (igoa faavaomalo - Sitagliptin, Januvia, Sitagliptin) e le faaituau i lenei tulaga - e faaitiitia ai le fiaai, ma le sili atu le taimi - ma le mamafa, ma e le na o le pau lea o lona aoga.

I le silia ma le 10 tausaga o togafitiga faafomaʻi, ua maua ai se faʻamaoniga talafeagai o lona aoga.

Faiga o foliga ma foliga

Janucius incretomimetic, o le ata lea o loo tuuina mai i lenei vaega, ua atiae i luga o le faavae o le sitagliptin, ua tuuina mai i le ituaiga phosphate monohydrate. Faʻaaogā i laupepa o ituaiga eseese ma tuʻuina atu: magnesium, microcrystalline cellulose, sodium, calcium hydrogen phosphate.

O maʻi suka e mafai ona iloa le vailaʻau o le vailaʻau i le lanu: e maualalo le laʻitiiti - lanu piniki, ma le maualuga - beige. E faʻatatau i le mamafa, ua faʻamaonia papamaa: "221" - fuataga 25 mg, "112" - 50 mg, "277" - 100 mg. O vailaau faʻapitoa o loʻo faʻapipiʻiina i pusa tioata. Atonu e tele ni paʻu i pusa taʻitasi.

I le maualuga o le vevela e oʻo i le 30 ° C, o vailaʻau e mafai ona teuina i totonu o le vaitaimi ole tusi poloaiga (e oʻo atu i le tausaga).

Faʻafefea ona galue Januvia

O se vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi faʻasolosolo e maua mai i le vaega o mimetics faʻamalosi e taofia ai le DPP-4. O le faʻaaoga masani o Januvia e faʻapupula ai le gaosiga o mea manogi, faʻamalosia ai a latou gaioiga. O le gaosiga o le inisalini oona, o le faʻasologa o le glucagon i le ate o loʻo taofia.

O le tautala tautala e faʻalavelave ai le vaevaeina o le glucagon-like peptide GLP-1, lea e taʻalo ai se vaega taua i le faʻamautinoaina o le inisalini e faalagolago i le kulukose, ma toe faʻafoʻi ai ona faʻavae o le tino. O lenei seti o fuataga e fesoasoani i le faʻamautuina o le glycemia.

Sitagliptin e fesoasoani e faʻaitiitia le hemoglobin glycated, glucose anapogi, ma le mamafa o le tino. Mai le mea o loʻo i ai meaʻai, o le vailaʻau e faʻaaogaina i le toto i totonu o le 1-4 itula. O le taimi o le taumafaina ma le caloric o le meaʻai e le afaina ai le pharmacokinetics a le inhibitor.

O le vailaʻau e talafeagai mo le pulega i soʻo se taimi talafeagai: muamua, i le taimi ma le taimi o taumafataga. E oʻo atu i le 80% o le eletise galue e faʻamalosi e fatugaʻo. O vailaau faʻaaoga e mafai ona faʻaaoga uma i le monotherapy ma i le togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i le tele o taimi o osofaiga o le hypoglycemic.

I le tulaga masani, o Januvia ua faaopoopoina e Metformin, o se taumafataga maualalo-gaosiolosi ma gaioiga faaletino.

E mafai ona e vaʻavaʻai i le faiga o le aʻafiaga o fualaau i lenei vitio:

O ai e faʻaalia mo le fualaau faasaina

Ua faatonuina Januvia mo le maʻisuka ituaiga 2 i vaega eseese o le puleaina o faamaʻi.

Pe a tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau oona, e faʻamatalaina Januvia:

  • I le faaopoopo atu i le Metformin, afai o le suia o le olaga e le aumaia ai taunuuga faamoemoeina,
  • Faatasi ai ma mea na maua mai i le sulfonylurea group - Euglucan, Daonil, Diabeton, Amaril, pe afai o le togafitiga talu ai e leʻi lava le aoga pe le taliaina e le tagata maʻi Metformin,
  • E faʻatusatusa atu i thiazolidinediones - Pioglitazan, Rosiglitazone, pe a faʻapea o ia faʻavae e talafeagai.

I le faalua togafitiga, ua tuufaatasia ai Januvius:

  • Faʻatasi ai ma Metformin, o le sulfonylurea, meaʻai laiti-carb ma faamalositino, a aunoa ma le Januvia e le mafai ona ausia le 100% le faʻaogaina o le glycemic,
  • I le taimi lava lea e tasi ma Metformin ma thiazolidinediones, PPARy tagata faʻatau, pe afai e le lava le lelei o isi algorithms faʻamalositino.

E mafai ona faʻaaoga Januvia i le faaopoopoina i le togafitiga o le insulin pe afai o le vailaau e foia ai le faafitauli o le faʻamalosia o insulin.

O ai e le tatau ona faʻatulagaina sitagliptin

I le maʻisuka ituaiga 1 ma allergies i mea o loʻo i ai le fua, e faʻasoleina Januvia. Aua le faatonuina le fualaau faasaina:

  1. Tina ma lapatating tina
  2. I le ketoacidosis o le maʻisuka,
  3. I le tamaitiiti.

Tagata faʻamaʻi pipisi i le taimi o le faatonuina o Januvia e tatau ona faateleina le gauai. I se tulaga ogaoga, e sili atu le filifilia o analogues mo togafitiga. O tagata maʻi i luga o le siama o loʻo i ai foi i lalo o le vaavaaiga faifaipea.

Eseesega o faʻafitauli

I le tulaga o le sologa lelei, hypersensitivity, togafitiga e le lelei le filifilia, o taunuuga e le manaomia e ono foliga mai i le tulaga o le faigata tele o maʻi faʻatasi ma le faʻasolosolo fou. O nei mea uiga ese e mafai foi ona avea ma se taunuuga o le fegalegaleaiga o se lavelave o fualaau faasaina e maua e le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le maʻisuka, o loʻo i ai ituaiga tino (ketoacidosis o le maʻisuka, precoma ma le glycemic coma) ma le chronic - angiopathy, neuropathy, retinopathy, nephropathy, encephalopathy, etc. O le retinopathy o le mafuaaga autu lea o le tauaso i le maʻisuka: i le Iunaite Setete, 24,000 mataupu fou i tausaga taʻitasi. O le Nifropathy o le mea sili lea e manaʻomia mo le faʻauluuluga - 44% o mataupu i le tausaga, o le neuropathy o le mafuaʻaga autu lea o le faʻamavaeina o le tino (60% o mataupu fou i le tausaga).

Afai e le o mulimulitaʻia fautuaga a le fomaʻi e uiga i tui ma taimi o le faʻatagaina, o le a le mafai ona faʻalavelave le mafaufau ma le faʻavaivai.

O isi aʻafiaga, o le faʻavaivaia o le tino puipuia o le tino e masani ona tupu, faatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o le tino.

E uiga i le vailaʻau o Januvia i iloiloga, o faitioga a le maʻisuka e faitio i le ulu o le ulu ma faʻafefe i le toto. I le suʻega, o le leukocyte count e ono faʻaititia, ae o fomaʻi e le manatu o lenei tulaga e faitio. E le mafai ona maua se fesootaʻiga ma le vailaʻau faʻatasi ma le atinaʻe o pancreatitis.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le sitagliptin, soliga mai le itu o le fatu, toto toto, ma mafai ona faia le toto. O le maʻisuka e tatau ona logoina e uiga i le manaomia ona asiasi i se fomaʻi pe afai ei ai se suiga i le toto maualuga pe o le fatu ao alu Januvia.

E leʻi i ai ni tulaga o le tagofia o mea ua fai ma vaisu i vailaau i togafitiga faafomaʻi, ma le le lava o suiga o le olaga, ae na o le maualalo o lona gafatia e mafai.

Faʻasalaga mataupu

O Januvia o se vailaau faʻapitoa, ma o le usitai mausali i fautuaga a le endocrinologist o le tulaga autu lea mo lona aoga. O le amataga saogalemu o le sitagliptin o le 80 mg.

O suʻesuʻega i luga o aʻafiaga o le sologa lelei na faʻatinoina ma faʻateleina lona fa sefulu i lenei fua.

Afai e osofaia se osofaiga o le hypoglycem, o le ua afaina ua afaina i le tiga o le ulu, vaivaiga, faaletonu o le mafaufau, o le faateteleina o le soifua lelei, e tatau ona fufulu le manava, tuu atu i fualaau o fualaau oona. O togafitiga faʻapitoa o le a avatu i le falemaʻi o le maʻisuka.O le tele o mea faʻaletonu ua tusia e seasea lava. E masani ona fesoʻotaʻi ma le le faʻalogo poʻo le aʻafiaga o isi vailaau faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa.

O le siama o Januvia e le aoga. Mo le 4 itula, aʻo faʻatautaia le faʻataʻitaʻiga, ina ua uma ona faʻaaogaina se fualaau e tasi, e na o le 13% o le vailaʻau na faʻasaʻolotoina.

O avanoa o Januvia ma togafitiga faʻapitoa

Sitagliptin e le taofia le gaoioiga a Simvastatin, Warfarin, Metformin, Rosiglitazone. Januvia e mafai ona faʻaaogaina e fafine e masani ona faʻaaoga faʻamaʻi faʻamaʻi. O pulega faʻatasi ma Dioxin e faʻaleleia atili ai le mafai ona maua e le vaega mulimuli, ae o ia suiga e le manaʻomia ai ni fetuunaiga o fua.

E mafai ona faʻaaoga Januvia i le faʻatasi ma le cyclosporine poʻo le inhibitors (e pei o le ketoconazole). O le aʻafiaga o le sitagliptin i nei mataupu e le taua ma e le suia ai aiaiga mo le aveina o vailaʻau.

Fautuaga mo le faaaogaina

Mo vailaʻau a Januvia, o faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo tusia i se auiliiliga talafeagai, ma e tatau ona suʻesuʻeina aʻo lei amataina le togafitiga.

Afai e misi le taimi o le taliaina, o le vailaau e tatau ona onā i le avanoa muamua. I le taimi lava e tasi, o le le toe faʻaluaina o le masani e matautia, talu ai e tatau ona i ai se taimi i aso uma i le va o tui.

Ole fua ole fua o Januvia e 100 mg / aso. Faʻasolosolo i le maʻi tigaina, 50 mg / aso ua faʻataʻitaʻiina. Afai o le maʻi ua faʻagasolo ma ua mamafa, ua faʻafetaui le masani ile 25 mg / aso. Afai e faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau o le suka, e tatau ona faaitiitia le tui o le inisalini poʻo le papala e aloese mai le hypoglycemia.

Afai e tatau ai, e faia le dialysis, aʻo faʻamaonia le fua maualalo. O le taimi o le mauaina o Januvia e le noatia i le taimi o le taualumaga. I le matua (mai le 65 tausaga), e mafai e le maʻisuka ona faʻaaogaina vailaʻau e aunoa ma ni tapulaa faaopoopo, pe afai e leai ni faʻafitauli mai fatugaʻo. I le mataupu mulimuli, e manaʻomia se fetuunaiga o fualaau.

Fautuaga faapitoa

Januvia e mafai ona faʻatau i le fale faʻamalositino faʻatasi ma se faʻamaumauga. O le hypoglycemia, e tusa ai ma suʻesuʻega, o togafitiga faʻapitoa e le masani ai nai lo le placebo. O le aafiaga i le tino o Januvia e tetee atu i le talaaga o le maualuga o tui o le inisalini e leʻi suʻesuʻeina, o lea e gata ai le gasegase i le puleaina o le hypoglycemic.

O le aʻafiaga leaga o le fualaau faasaina i luga o le malosi e pulea ai femalagaaiga poʻo faʻalavelave faʻapitoa e leʻi tusia, talu ai o le vaega galue o le tino tutotonu e le taofia.

Ole gaioiga ole gaioiga pe a avea Januvia e mafai ona faʻaalia e pei o le faʻalavelave anaphylactic. Ua paʻu foliga o le tagata manua, ua aliali mai le paʻu. I tulaga ogaoga, o loʻo tausia ai le upusite o Quincke. Faatasi ai ma nei faailoga, e vave ona taofi le vailaau ma saili fesoasoani faafomaʻi.

Januvia i togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina i le leai o ni faʻamoemoega na maua ina ua maeʻa ona ave Metformin ma faʻaleleia le olaga. E mafai foi ona e faʻaaogaina vailaau pe a sui i le inisalini.

Faʻamatalaga e uiga ia Januvia

Faʻasolosolo pea le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma ni meaʻai e maua ai le suka, e toʻaitiiti e mafai ona aloese mai le faʻamaʻi o le kulūkose.

E taua foi le sailia o lau lava vailaʻau e fesoasoani e pulea lau maʻi faifaipea e aunoa ma le faaopoopoina o ni faafitauli fou i lau maʻisuka.

Pe a filifilia se vailaʻau faʻamalolo mo le gasegase o le maʻisuka, e gauai tagata tomai faapitoa i gaioiga faʻapitoa ma le leai o se faʻamalosi. I le tulaga muamua, o le faʻaitiitia lea o le hemoglobin glycated, o le lamatiaga o le hypoglycemia, o le inisalini, ma se faʻailoga saogalemu. I le lona lua - suiga i le mamafa o le tino, mea e lamatia ai le HF, faapalepale, faʻasalalauga saogalemu, gafatia, tau, faigofie le faʻaaogaina.

E tusa ai ma le fualaau faasaina o Januvia, o le iloiloga o fomaʻi e mautinoa: o le anapogi anapogi e latalata i tulaga masani, o le maualuga o le kulukose pe a mulimuli i se taumafataga e le sili atu i mea e taliaina, e leai se suka malosi, o le fualaau faasao e saogalemu ma aoga ma ausia atoatoa tulaga maʻoti. Manatu o le Polofesa A.S. Ametova, ulu. Matagaluega o Endocrinology ma Diabetology GBOU DPO RMAPO Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Russian Federation, e uiga i avanoa o le sitagliptin, matamata i le vitio:

Faatusatusa uiga vaaia o analogues a Januvia

Afai tatou te faatusatusa vailaʻau e tusa ai ma le code ATX 4, ona sui ai lea o Januvia, e mafai ona e filifilia ni mea e tutusa ai:

  • Onglizu ma le gaioiga galue saxagliptin,
  • Galvus, na atiae i luga o le faavae o vildagliptin,
  • Galvus Met - vildagliptin faʻatasi ma le metformin,
  • Faʻasalaga faʻatasi ma le mea galue malosi linagliptin,
  • Combogliz Longlong - faʻavae i metformin ma saxagliptin,
  • Nesinu faʻatasi ai ma le eletise malosi alogliptin.

O le masini o le faatosinaga o fualaau faasaina e foliga tutusa: latou te taofiofia le manava, aua le taofia le mea e teu ai le fatu ma le cardiovascular system. Afai e te faʻatusatusaina tutusa ma Yanuvia i se tau, ona mafai lea ona e maua le taugofie: mo le 30 laupepa o Galvus Meta ma le fua tutusa, e tatau ona e totogiina 1,448 rubles, mo vaega e 28 o Galvus - 841 rubles. O le a sili atu le tau o Onali: 1978 rubles mo le 30 pcs. I le tau tutusa ma Trazhenta: 1866 rubles. mo le 30 papa. O le tau sili ona taugata i lenei lisi o le Combogliz Prolong: 2863 rubles. mo le 30 pcs.

Afai e le mafai ona ausia se vaega itiiti o taui mo le tau o fualaau faʻatau fualaau taugata, e mafai ona e filifilia se filifiliga talafeagai ma lau fomaʻi.

I aso nei, o le maʻisuka ituaiga 2 e le o se faʻalavelave i se olaga atoa. O loʻo maua e le maʻisuka ia togafitiga faʻasolosolo fou o auala eseese o faʻalauiloa, masini feaveai faʻafomaʻi mo le faʻaaogaina o vailaʻau ma le siakiina o le tagata lava ia. O aʻoga o le maʻisuka na faia i fomaʻi ma falemaʻi, ma o loʻo i ai uma faʻamatalaga talafeagai i luga o le Initaneti.

Pe o Januvia se pusa fou fou mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo se mea e manaʻomia mo suʻesuʻega faasaienisi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le foliga o le faasaolotoga o Forsigi o se ata e valiina ai ata: samasama, biconvex, 5 mg i le tasi itu, i le tasi itu ma le togitogiga "5", i le isi "1427", 10 mg i ia tai-taimane, i le tasi itu ma se togitogiga "10 ", I le isi -" 1428 "(10 pi. I paʻu, i totonu o pepa pepa pepa 3 po o le 9, 14 pcs. I paʻu, i le pepa pepa pepa 2 po o le 4).

Faʻavae 1 papa maʻa:

  • mea gaosi: dapagliflozin - 5 poʻo le 10 mg (propanediol dapagliflozin monohydrate - 6.15 poʻo le 12.3 mg, i le faasologa),
  • Vaega o ausilali (5/10 mg): cellullose microcrystalline - 85.725 / 171.45 mg, lactose anhydrous - 25/50 mg, crospovidone - 5/10 mg, diocide - 1.875 / 3.75 mg, magnesium stearate - 1.25 / 2.5 mg
  • atigi (5/10 mg): Opadry II lanu samasama (polyvinyl alcohol partially hydrolyzed - 2/4 mg, dioxide titanium - 1.177 / 2.35 mg, macrogol 3350 - 1.01 / 2.02 mg, talc - 0.74 / 1.48 mg, suauu oxide samasama samasama - 0.073 / 0.15 mg) - 5/10 mg.

Fale faʻamaloilo

O le gaioiga malosi a Forsigi, dapagliflozin, o se mea e mafai ai ona faʻaauau (Ki) - 0.55 nM filifilia ituaiga 2 masini sodium glucose transporteur (SGLT2) inhibitor, lea e filifilia ma le filifilia i fatugaʻo ma i le sili atu ma le 70 isi tino o le tino (e aofia ai le ate, musika o le skeletal, tino o le tino, mammary glands, vladder ma le faiʻai) e le maua.

SGLT2 o le taʻavale autu lea e aafia i le gaioiga o le glucose reabsorption i le renal tubules. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka (T2DM), o le glucose reabsorption i renal tubules e faʻaauau pea e ui lava i le hyperglycemia. Dapagliflozin, i le taofia o le fesiitaiga o le kulukose, e faaitiitia ai lona toe maua i le renal tubules, lea e mafua ai le aveesea o le kulukose e fatugaʻo.O se taunuuga o le gaioigalaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻatupulaia o le anapogi glucose ma pe a uma le 'ai ua faʻaitiitia, ma ua faʻaitiitia foi le faʻaogaina o le hemoglobin glycosylated.

O le glucosuric effect (glucose excretion) e matauina pe a uma ona ave le fua muamua o le Forsigi, o le a tumau pea le aafiaga mo le isi 24 itula e sosoo ai ma faaauau ai i le taimi atoa o le faʻaaogaina. O le aofaʻi o kulukose o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo ona o lenei masini e faalagolago i le fua o le filtration (GFR) ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Dapagliflozin o le gaosiga masani o le kulukose i le tali atu i le hypoglycemia e le solia. O le aʻafiaga o le vailaau i luga o le inisalini ma le gauai i ai e le faalagolago. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga a Forsigi, sa maitauina le faʻaleleia atili o le ß-cell function.

O le supercretion glucose excretion e mafua mai le dapagliflozin eo mai faatasi ma le leiloa o kalori ma le mamafa o le mamafa. O le faʻamaina o le sodium glucose cotransport e tupu i le vaivai ma le faʻavaivai o aʻafiaga masani ma le ola.

E leai se aoga a Dapagliflozin i isi tagata sosolo o le kulukose e feaveaʻi le kulukose i totonu o fusi lautele. O le vailaʻau e sili atu i le 1400 taimi e sili atu ai le filifilia o le SGLT2 nai lo le SGLT1, o le mea autu lea o le avelaʻau o le intestinal e nafa ma le faʻamamaina o le kulukose.

Pharmacodynamics

E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le T2DM e uiga i le talaaga o se umi umi (e oʻo atu i le 2 tausaga) i aso taitasi o le 10 mg, o le glucose excretion na tausia i le vaitaimi atoa o le ave o fualaau faasaina.

O le manava o le glucose e fatugaʻo e tau atu ai i le osmotic diuresis ma le faateleina o le volumine o le urine, lea e tumau mo le 12 vaiaso (375 ml / aso). O le siʻitia o le volumine o le urine na tuʻuina mai ma se faʻasolosolo ma le faʻaitiitia le faateleina o le excretion o le sodium e fatugaʻo, lea na le iʻu ai i suiga i le siama o le sodium concentration i totonu o le toto.

E tusa ai ma sailiiliga o suʻesuʻega, na maua ai le faʻaaogaina o le vailaʻau e mafua ai le faʻaitiitia o le toto ma le diastolic toto (SBP ma le DBP) i le 3.7 ma le 1.8 mm RT. Art. (faasolosolo) i le 24 vaiaso o le aveina 10 mg o lepagpaglozin i le aso pe a faatusatusa i le placebo group (faaitiitia i le SBP ma le DBP - ile 0.5 mm Hg). Sa iai se aafiaga talitutusa na matauina i le 104 vaiaso o togafitiga.

Pe a faʻaaogaina le 10 mg o lepagpaglozin i aso taitasi i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le le atoatoa o le puleaina o le angiotensin II receptor blockers, angiotensin-converting inhibitors enzyme, e aofia ai faʻatasi ma isi fualaau faʻamalosi, pe a uma le 12 vaiaso o togafitiga faʻatusatusa i le placebo o se faaitiitia o le hemoglobin glycosylated e 3.1% ma o se faaitiitia i le SBP e 4.3 mm Hg sa maitauina. Art.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le dapagliflozin e atoatoa ma faʻavave ona gase mai le gastrointestinal tract. E mafai ona ave fualaau faasaina i taimi o taumafataga ma fafo. Fmax (maualuga le maualuga o se mea) o le dapagliflozin i le plasma toto, e fai ma tulafono, e ausia i totonu o le 2 itula pe a uma le anapogi. C tauamax ma le AUC (o le nofoaga i lalo o le taimi faʻataʻatitia) faʻaopopo i le faʻatusatusa i le tui na maua. O le le atoatoa o le bioavailability o le vailaau pe a fai le tautala i se fualaau o le 10 mg o le 78%. I tagata volenitia maloloina, o le taumafa i le pharmacokinetics o le dapagliflozin e i ai sona aafiaga lelei. Meaʻai maualuga ma faʻaitiitia Cmax 50% dapagliflozin faaumiumi Tmax (taimi e oʻo ai le maualuga o le maualuga) i plasma mo le tusa o le 1 itula, ae leai se aoga i le AUC pe a faatusatusa i le anapogi. O nei suiga e le taua tele.

O le fusifusia o dapagliflozin i pulu plasma e tusa ma le 91%. Ole gasegase o le tino / ate ma isi faʻamaʻi e le afaina ai lenei faailo.

Dapagliflozin o se glucoside C e fesoʻotaʻi ma lona glucose e fesoʻotaʻi ma le kullukose e se carbon-carbon bonds. O le vailaau e gaosia ai le tino e avea ai le dapagliflozin-3-O-glucuronide (le metabolite e le galue).

61% o le tui na faia ina ua uma le puleaina o le 50 mg o le 14 C-dapagliflozin e maua i le diapaglozin-3-O-glucuronide (o le tala o le 42% o le aofaʻi o le radioactivity plasma). Ole vaega ole vailaau e le suia ole 39% o le aofaʻi ole radioactivity plasma, o tagata totoe ole metabolites taitoatasi - e oo ile 5%. Dapagliflozin-3-O-glucuronide ma isi metabolites e leai ni aʻafiaga faafomaʻi.

Faatatau T1/2 (afa-ola) mai plasma i volenitia soifua maloloina e 12.9 itula pe a uma le tasi o le 10 mg o dapagliflosin. O le manava o le vailaʻau ma ona metabolites e tupu tele i gaʻo, e itiiti ifo i le 2% - e le suia. I le maeʻa ai o le 50 mg o le 14 C-dapagliflozin, e 96% o le radioactivity e maua (i le urine - 75%, i feces - 21%). E tusa ma le 15% o le leitio o loʻo maua i feces e le suia le dapagliflozin.

I le paleni (AUC taua), o le faʻaalia o le dapagliflozin i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le agamalu, agavaʻa poʻo le ogaoga o le faaletonu, o le 32%, 60% ma le 87%, i le faasologa, nai lo le galuega masani. Ole aofaʻi o le kulukose e faʻamalosi e fatugaʻo i totonu o le 24 itula pe a faʻaaogaina le tekonolosi i le paleni e faʻalagolago i le setete o le galuega faʻapitoa. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le masani o le resine ma le agavaʻa, agavaʻa pe ogaoga foi le faaletonu, 85, 52, 18 ma le 11 g o le kulukose e faʻasala i aso taitasi. O eseesega i le fusifusia o dapagliflozin i proteins i volenitia soifua maloloina ma tagata mamaʻi e le mafai ona iloa le matuitui o le mamafa na le iloa. E le o iloa pe o aafia i le faʻavasegaina o le tepagliflozin.

Mo le faʻaleagaina o le faʻafitauli o le hepatic, o lona uiga Cmax ma dapagliflozin AUC e 12% ma le 36% (taʻitasi) sili atu pe a faʻatusatusa i le aufaigaluega volenitia (e leai so latou aoga). I le toilalo ogaoga o le ate, o le averesi o nei faʻataʻitaʻiga e maualuga atu i le 40% ma le 67% (taʻitasi).

I tagata gasegase e sili atu ma le 65 tausaga, o le faateleina o le faʻaalia e mafai ona faʻamoemoeina, lea e fesoʻotaʻi ma le paʻu o le galuega faʻapitoa.

O le tau aofaʻi o le AUC i le faʻamaonia i fafine e 22% le maualuga nai lo i alii.

Faʻatasi ai ma le mamafa o le tino, e iloagofie ai faʻamaumauga faʻaalia (e leai sona aoga).

Faailoga mo le faʻaaogaina

Mosig ua fautuaina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o se fesoasoani i mea taumafa ma faamalositino e faaleleia atili ai le pulea o le glycemic.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e pei ona taua i lalo:

  • monotherapy
  • amata faʻatasi faʻatasi ma le metformin (pe a fai o lenei tuʻufaʻatasiga e fautuaina),
  • faʻaopoopoga i togafitiga faʻatasi ma metformin, thiazolidinediones, sulfonylurea faʻatoʻa (aofia ai le metformin), inhibitors olepeptidyl peptidase 4 (DPP-4) (e aofia ai ma le metformin), faʻapalapala ile inisalini (e aofia ai tuufaatasiga faatasi ma le tasi pe lua o upu ole vailaau oona) i tulaga o le le atoatoa o le pulea lelei.

Contraindications

  • gasegase o le glucose-galactose, le gasegase o le lapatose, lactase deficiency,
  • ituaiga 1 maʻisuka
  • faʻasolosolo i le taimi mulimuli poʻo le faʻavaivaia / ogaoga o le le atoatoa (GFR 2),
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • tuufaatasiga o togafitiga ma togafitiga o le laulau po o se faaitiitia o le voluma o le felafolafoaʻi o toto, e aofia ai, mo se faataitaiga, ma faamai pipisi (e pei o gasegase gasegase),
  • tausaga e 18 tausaga
  • tausaga e 75 tausaga (amata faʻaaoga),
  • maʻitaga ma lactation,
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.

Faʻapitoa (Forsyga o loʻo faʻamaonia i lalo o le vaavaaiga faafomai):

  • faateleina le tamaitusi
  • loto vaivai tumau
  • ogaoga o le ate
  • le lamatiaga o se faaitiitia i le faasalalauina o le toto,
  • urinary tract infection
  • tausaga matua.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le auala: auala ma metotia

Faʻaaogaina ole suʻega. O le 'ai e le afaina ai le aoga o togafitiga.

O le togafitiga ole togafitiga fautuaina e tasi i le aso, 10 mg i le tasi.

Aʻo faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻapitoa ma togafitiga o inisalini ma fualaau faasaina lea e faʻateleina ai le fausiaina o insulin (aemaise lava, sulfonylurea o meaola), e mafai ona manaʻomia se faʻaititia o fualaau.

Afai o le Forsiga o loʻo faʻaaogaina i le uluai tuufaatasiga o togafitiga ma le metformin, ole fua ole aso ole 500 mg i le 1 dose. I le le atoatoa o le pulea, o le fua o le metformin ua faateleina.

Ole fua muamua mo le faʻaleagaina o le hepatic ua 5 mg. I le faapalepale lelei, o le faʻaaogaina o le 10 mg o le Forsigi e mafai.

Faʻaiʻuga

Faatasi ai ma mea sili ona taatele o mea leaga na tutupu e mafua ai le faalēaogāina o le Forsigi o le valevala, maʻi pipisi, gase, vevela, ma le faateleina o le toto toto fatu fatu. I se tasi tulaga, o le atinaʻeina o se mea e le manaomia le ate (autoimmune ma / poʻo le faʻamaʻi pipisi) sa matauina. O le tele o taimi, o le hypoglycemia na tupu i le taimi o togafitiga.

O aʻafiaga e ono tutupu (> 10% - tele lava,> 1% ma le 0.1% ma le Vaʻavaʻa

E tusa ai ma faʻatonuga, o Forsig o se vailaau saogalemu, pe a ave i se tasi o doses e oo atu i le 500 mg e tagata faigaluega vaʻaia soifua maloloina, e lelei le faʻafefe. I le tulaga o le televave, o le faafia ona tupu mai o mea leaga, e aofia ai le faʻasolosolo faʻasalaga poʻo le faʻamaʻavaina, e tutusa ma le taimi i le vaega placebo, e leai se suiga tele o le toto i totonu ole potu suesue.

I mataupu o le sologa lelei, togafitiga tausiga e tatau ona faia i le amanaia o le tulaga o le maʻi. E leʻo suʻesuʻeina le faʻaaogaina o le dapagliflozin e le siama.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

  • thiazide ma le loopedtics: faʻalelei atili o latou aʻafiaga ma faʻalauteleina ai le ono mafai ona maua ai le faʻasalaga ma le faʻamalolo,
  • inisalini ma fualaau faasaina lea e faateleina ai le puleaina o le inisalini: o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o se tuufaatasiga e manaomia ai le lapataiga ma, atonu, o le suia o nei fualaau.

Faʻamatalaga e uiga i analogues o Forsigi o loo misi.

Faʻamatalaga e uiga i Forsig

E tusa ai ma iloiloga, o Forsig o se fualaau lelei e faʻaaogaina e aveese ai le kulukose mai le tino. I nisi tulaga, togafitiga e mafai ai ona e lafoaia atoa le inisalini. Ae ui i lea, e tele e matauina le atinaʻeina o ni faʻalavelave matuia, e aofia ai le faʻasolosolo e masani ona faʻalavelaveina, faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi o le tino o meaʻai, faʻalavelave moe, vevela, fiva, le manava.

Ituaiga o le maʻisuka

E lua ituaiga o faʻamaʻi. O ia mea uma e lua e maua i le toto maualuga, lea e tupu mo mafuaaga eseese. I le maʻisuka ituaiga 1, lea e taʻua foi o le insulin-e faalagolago, e le o faia e le tino lenei hormoni taua. E mafua lenei mea ona o le faʻaumatia o sela o le pancreatic. Ma o le vailaau autu mo lenei ituaiga maʻi o le maʻisuka o le inisalini.

Afai e le faʻavaivaia galuega a le pancreas, ae mo nisi mafuaaga e maua mai ai sina mea itiiti, pe afai foi e le mafai e siama o le tino ona faʻaaogaina, faʻapipiʻi le maʻisuka ituaiga 2. E taʻua foi o le inisalini-tutoʻatasi. I lenei tulaga, o le kulūkose e mafai ona tulaʻi ona o le tele o meaʻai o le gaʻo, gaʻo faʻaleagaga. O le tele o taimi, i le maʻisuka ituaiga 2, o se tagata e mamafa tele. O le mea lea, e fautuaina e faʻapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo, aemaise lava o fua o le falaoamata, suamalie ma le masini. Ae, e faaopoopo i mea taumafa, togafitiga faafomaʻi e taua foi. E eseese fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2, ua faatonuina i latou e se fomaʻi e fuafua i uiga patino o le maʻi.

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka: togafitiga

E leai se fofo mo lenei maʻi. Naʻo le fesoasoani faʻasolosolo e manaʻomia. Aisea e le aoga ai fualaau oona? I se tagata soifua maloloina, o le pancreas e faʻapupulaina pea le insulin, lea e talafeagai mo le gaosiga masani. E tuʻuina atu i totonu o le toto i le taimi lava e 'ai ai se tagata, ma o le mea lea o le maualuga o lona kulukose. Ma o le inisalini e faʻasaoina mai le toto i siama ma tisipesa. Afai e tele le kulukose, o lenei hormone e aʻafia i le fausiaina o ana faʻaagaga i le ate, faʻapea foi i le teuina o le tele i le gaʻo.

I le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le gaosiga o le inisalini e le pancreas e faʻalavelaveina. O le mea lea, o le toto toto e tulaʻi, lea e sili ona matautia. O lenei tulaga e mafua ai le faaleagaina o fiva nasu, o le atinaʻeina o le le atoatoa ma le fatu, le faʻavaeina o toto ma isi faafitauli. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mautinoa le tuʻuina atu o le inisalini mai fafo. O le tali lenei i le fesili o loʻo faʻaaogaina ai vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 1. I le saʻo saʻoga o le inisalini, o le faʻaaogaina o fualaau oona e masani ona le manaʻomia.

Vaega o le faʻaaogaina o le inisalini

O lenei hormone e vave paʻu i totonu o le manava, o lea e le mafai ona ave i le fomu. Pau lava le auala e tuiina ai le inisalini i totonu o le tino o loʻo i ai se tuila poʻo se pama faapitoa i totonu o le toto. O le vailaʻau e sili atu ona vave faʻaleleia pe afai e faʻapipiʻi i luga o le manava poʻo le pito i luga o le tauau. O le nofoaga sili ona aoga o tui o le ogavae poʻo le papa. E masani lava e tatau ona tui le fualaau faasaina i le nofoaga e tasi. E le gata i lea, e iai isi vaega o le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le osofaʻi o le homone e faalagolago lea i le tele o le maʻi e alu, mea na te 'ai, ma lona matua. Faʻalagolago i lenei mea, o loʻo tuʻuina atu ituaiga eseese o fualaau faasaina ma ua filifilia le metotia. O a ituaiga o lenei hormone oi ai iina?

  • Inisalini umi-gaioiga kulukose i le aso atoa. O se faʻataʻitaʻiga manino o le Glargin fualaau faasaina. E tumau pea le maualuga o le suka i le toto ma e lua faalua ona faia i le aso.
  • O le inisalini pupuu e maua mai le hormone tagata e faʻaaoga ai siama faapitoa. O fualaau nei o le "Humodar" ma le "Faʻapitoa". O a latou taga e amata pe a uma le afa itula, o lea e fautuaina ai e faʻalauiloa i latou ao leʻi 'aʻai.
  • Ole inisalini e faia ile maeʻa taumafa. E amata ona gaoioi i le 5-10 minute, ae o le aafiaga e le sili atu i le itula, o lea latou te faʻaaogaina ai ma isi ituaiga insulin. O nei fualaau faasaina e vave ona faia: Humalog ma Apidra.

O le maʻisuka e le o le insulin-maʻi e faʻamanuiaina: vailaʻau

O sauniuniga mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona eseese. O lenei ituaiga o faʻamaʻi e tupu mo mafuaʻaga eseese: ona o le le paleni o meaai, se olaga e le taua, poʻo le mamafa. Ole maualuga o le kulukose i le toto ma lenei maʻi e mafai ona faʻaitiitia i le tele o auala. I le laasaga muamua, o suiga o olaga ma se taumafataga faapitoa e lava. Ona tatau ai lea o fualaau. E iai fualaau mo le maʻisuka:

  • inisalini e faʻamalosia ai soʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas poʻo uʻamea,
  • o lona uiga o le faʻaleleia atili o le faʻamalosia o le inisalini ma le mea e mafai ai e le tino, o nei mea tetele ma faʻasalaga,
  • fualaau faasaina e poloka ai le inu o le kulukose,
  • Vaega fou o vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiʻitia le manava ma faʻaitiitia le mamafa.

O fualaau e fesoasoani i le tino e faia ai le insulin ia i latou lava

O nei vailaʻau mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le amataga o togafitiga o le maʻi. Afai o le maualuga o le kulukose o le toto ua siʻitia, e faʻamalosia ai le faʻamalosiina o le insulin. O ni gaioiga pupuu - meglitinides ma sulfonylurea, e maua ai se aafiaga tumau. O le tele oi latou e mafua ai le tele o aʻafiaga, mo se faʻataʻitaʻiga, hypoglycemia, maʻi tigaina, tachycardia. Na o le fou fou o vailaʻau, Maninil ma le Fata, e le mafuatiaina nei faaletonu.Ae tutusa uma lava, o fomaʻi e masani ona faʻateleina le tele o vailaʻau faʻamaonia ma masani ai: Diabeton, Glidiab, Amaril, Glurenorm, Movogleken, Starlix ma isi. E tolu taimi i le aso e ave ai, e fuafua i le umi o le gaioiga.

O vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le insulin

Afai e maua e le tino se aofaiga o lenei hormone, ae maualuga maualuga le kulukose, o isi vailaʻau o loʻo faʻatulagaina. O le tele o taimi o nei mea e faʻateleina, lea e faʻaleleia ai le aʻafia o le inisalini e siama. Latou te fesoasoani i le faʻaitiitia o le manava, faʻaitiitia le gaosia o le kulukose e le ate ma lona niniina i totonu o le manava. O faʻailoga masani e sili ona taatele o Siofor, Glyukofazh, Bagomet, Metformin ma isi. O faʻasalalauga: O faiga, Pioglar, Diaglitazone, Amalvia ma isi o loʻo i ai le aafiaga tutusa i luga o masini e faʻatele ai lo latou gafatia i le inisalini.

O a isi vailaʻau o iai iina mo le maʻisuka?

O isi vaega o vailaʻau e masani ona fesoasoani i le maʻisuka. Na latou faaali lata mai, ae ua uma ona faamaonia lo latou aoga.

  • O le fualaau faasaina "Glucobai" e taofia ai le mimitiina o le kulukose i totonu o le inumaga, ona o lona maualuga i le toto ua faaitiitia.
  • O fualaau faasaina "Glucovans" e tuufaatasia ai auala eseese e aafia ai le tino.
  • Januvia papalama e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai le suka toto.
  • O le fualaau faasaina "Trazhenta" o loo aofia ai mea e faaleagaina ai le enzymes e faatumauina ai maualuga maualuga o suka.

Meaʻai taumafa

I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka e leai se inisalini, o le aofaʻi o vailaʻau e faʻaleagaina ai le manava e mafai ona faʻaititia. O le togafitiga e faʻapipiʻiina i se taumafataga faapitoa ma le faʻaaogaina o teuteuga o lauʻau ma faʻalaʻau faʻalaʻau. O nei mea e le mafai ona suia le togafitiga ua faatonuina e se fomaʻi, e mafai ona e faaopoopo i ai.

  • BAA "Faʻasalaga" faʻaleleia le gataifale, faʻalauteleina le pancreas ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose.
  • O fualaau faʻasaina i Iapani "Tuoti" e faʻaitiitia lelei ai le maualuga o le suka ma faʻamaonia ai le metabolism
  • O vailaʻau faʻavae e faʻavae i fualaau o le "Glucberry" e le gata ina maualalo ai le kulukose o le toto, ae faʻamaonia ai foi le mamafa o le tino, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻisuka.

Vaega o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2

O nei vailaʻau o loʻo maua i laulau. O le tele oi latou na mafua ai aʻafiaga:

  • tupe mama
  • fulafula
  • ponaivi ivi,
  • loto vaivai,
  • afu ma le manava o le manava
  • lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia.

E le gata i lea, o fualaau mai vaega eseese e afaina ai le tino i auala eseese. O le mea lea, o le maʻi lava ia e le mafai ona filifili pe o le a le ituaiga o maʻisuka e tatau ona ia faia. E naʻo se fomaʻi e mafai ona fuafua pe faʻapefea ona lelei le faʻaititia o lau kulūkose. Afai ei ai ni faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le inisalini, ona sili atu lea ona sui i le taimi lava lena, e aunoa ma le taumafai e suitulaga i le suka.

O a nisi vailaʻau e mafai ona e ave mo le maʻisuka?

O lea tagata maʻi e manaʻomia le mataʻituina e le naʻo meaʻai. E taua le suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo soʻo se vailaau, e tusa lava pe malulu poʻo ulu o le ulu. O le tele o ia mea e solia i le maʻisuka. O fualaau uma e le tatau ona afaina ai le kulukose ma maua ai le itiiti ifo o aʻafiaga i itu.

  • O a vailaʻau maʻisuka e mafai ona ou inuina? O loʻo talia le "Faʻaalia", "Torasemide", "Mannitol", "Diacarb", "Amlodipine", "Verapramil", "Rasilez".
  • O le tele o faʻamaʻi ma non-steroidal anti-inflammatory drugs e faatagaina mo le maʻisuka, aua latou te le aafia ai le kulukose toto: Aspirin, Ibuprofen, Citramon ma isi.
  • I le taimi o le malulu, e tatau ona aloese mai suauu-toto ma faʻalouga mo le toe faʻavae. Sinupret ma le Bronchipret ua faatagaina.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le fualaau faasaina ua gaosia i foliga o laumei, o loʻo ufiufi. O le tuufaatasiga o vailaau e aofia ai vaega taua e lua - o le metformin ma le sitagliptin monohydrate phosphate. O le aofaiga o le sitagliptin o le 50 mg, ma o le mea lona lua aoga o le 500, 850 ma le 1000 mg, e fuafua i le tui. O vaega faaopoopo o le MCC, povidone ma le sodium lauryl sulfate. O papa maa o loʻo i luga o paʻu i se aofaiga e 14 fasi vaega.

Faʻatinoga o gaioiga

O Sitagliptin ei ai sona aafiaga i le tala o le tino, ma o se taunuuga o lea e faavasegaina ai e le tino i totonu o le kulukose le homeostasis. A o le metformin, e puipuia ai le paʻu o le kulūkose masani i totonu o le tino. E taua le maitauina o le fualaau faasaina e mafai ona saogalemu saogalemu mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina e manaʻomia ona faʻamautuina a latou sukū.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le tele o taimi, o le fualaau o le "Yanumet" e faʻaaogaina e togafitia ai tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o se vailaʻau e faʻaaogaina foi i ia tulaga:

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini.

  • ina ia mafai ai ona faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o le suka e avea o se vaega faʻaopoopo i togafitiga faʻale-soifua maloloina ma meaʻai,
  • o se vaega o togafitiga faigata, pe a togafitia togafitiga ma le sulfonylurea ma le metformin,
  • pe a faʻatasi ma le inisalini.

E faʻapefea ona fai?

O faatonuga mo le faʻaaogaina faʻaalia e tatau ona faʻaaoga ia laumasini Yanumet 2 taimi i le aso ao leʻi 'ai. O le vailaʻau e le faʻafefeteina ma fufulu i lalo i se aofaiga tele o le vai, sili i le vai. Afai e te manaʻomia le faateleina o le metotia, e tatau ona e faia lenei mea ia faasolosolo malie ina ia faʻamalosolo aʻafiaga le lelei e fesootai ma le gastrointestinal tract. Ole fua pito i maualuga ile aso e le tatau ona sili atu i le 2 papa. O le fua saʻo e mafai ona faatonuina e na o le fomaʻi o loʻo auai, e fuafua i uiga patino o le tagata maʻi ma le faʻafitauli o le maʻi.

Faʻaiʻuga

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai o nisi taimi o le "Yanumet" i le tulaga o papamaa e mafua ai itu o itu nei:

  • tiga i le ulu
  • vaivaiga
  • tele o taotoga
  • ogaoga ogaoga
  • malogo i le gutu
  • gagging
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o le pancreas,
  • valea.

O le maualuga o le fualaau faasaina "Janumet" mo le maʻisuka

Afai o le tagata gasegase ua ave le siʻitia o le Yanumet, e taua le fufuluina o le manava i se taimi vave e mafai ai. Ona faʻaaogaina lea o le carbon in activated i le fuainumera manaomia ma faʻamaonia ai faailoga taua. I nisi o tulaga, e mafai ona faia le faamamaina o le toto mai fafo. E mulimuli mai i togafitiga faʻapitoa.

Tu ma malologa

E mafai ona faʻatau lau laupepa Yanumet i totonu o vailaau faʻamalositino i naʻo le fomaʻi o le fomaʻi. Tausia le fualaau mo le sili atu i le 2 tausaga mai le aso o le gaosiga, lea o loʻo faʻaalia i luga o le pepa afifi. I le maeʻa ai o le aso, o le faʻaaogaina o le "Yanumet" e faʻasaina. O le vailaau faʻasaina e faʻaolaina i totonu o le potu e leai se avanoa e maua ai le susulu o le la ma tamaiti. O le vevela i totonu e le sili atu i le 25 tikeri Celsius.

Analogues o fualaau faasaina

O le fale talimalo e tutusa lona tutusa, lea e aofia ai vaega taua e pei o Yanumet. O lenei vailaau e taua o Velmetia. O loʻo i ai vailaʻau e tutusa lona aafiaga i le tino. O le tele lava o tagata soifua maloloina e faatonuina nei fualaau:

E taua le maitauina o togafitiga taʻitasi o loʻo iai i luga ole numera o ona aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻailoga. O le faʻafoega o le tagata lava ia poʻo le sui o vailaʻau e mafua mai i faʻalavelave faʻalavelave ma faʻafitauli matuia o le soifua maloloina. O vailaʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi o loʻo auai, o le a faia uma suʻega manaʻomia muamua ma faatoa maeʻa ona mafai ona faia se filifiliga e fiafia i se vailaʻau.

Ituaiga lua o vailaau maʻisuka

Tagata mamai e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona alu e aunoa ma le suka-lower tablets mo se taimi umi ma tausisia tulaga taua o le kulukose o le toto i le na o le mulimuli i se taumafataga maualalo ma le gaosiga o le tino. Ae o tino faʻapitonuʻu o le tino e le iʻu ma pe a latou vaivai, e tatau i sui ona sui i le tagofia o fualaau.

O vailaʻau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamaonia pe a le maua e le taumafa ni aʻafiaga ma o le suka toto e faʻaauau pea ona faateleina mo le 3 masina. Ae i nisi tulaga, e oo lava i le inu o vailaʻau e leai se aoga. Ona tatau ai lea i le tagata gasegase ona sui i inisua o le inisalini.

O le lisi o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 e matua lautele lava, e mafai uma ona vaeluaina i ni vaega autu:

Ata: fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

  1. O faʻasalalau o vailaʻau ia e faaosofia ai le faʻamalosia o le inisalini. I le isi itu, ua vaevaeina i ni vaega se lua: sulfonylurea o mea (Diabeton, Glurenorm) ma meglitinides (Novonorm).
  2. Sensitizers - vailaʻau e faʻalauteleina ai le lagona o gaʻo i le gaioiga o le inisalini. E vaevaeina foi i le 2 vaega laiti: biguanides (Metformin, Siofor) ma thiazolidinediones (Avandia, Aktos).
  3. Alpha glucosidase inhibitors. O fualaau i totonu o lenei vaega e nafa ma le faatonutonuina o le inu o gaʻo i totonu o le manava ma le aveesea mai le tino (Acarbose).
  4. O fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2 o le tupulaga fou e le fiafia. E aofia ai ia Januvia, Exenatide, Lyraglutide.

Sei o tatou nonofo i vaega taitasi o vailaau:

Sulfonylureas

Ata: Sulfonylurea

O sauniuniga o lenei vaega ua faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi mo le sili atu ma le 50 tausaga ma ua talafeagai lelei. E i ai so latou aafiaga o le hypoglycemie ona o se aafiaga tuusaʻo i luga o sela beta e maua ai le inisalini i le pancreas.

O gaioiga e tutupu i le telefoni feaveaʻi e maua ai le faʻasaʻoina o le inisalini ma lona tatalaina i le toto. O vailaʻau i lenei vaega e faʻalauteleina ai le lagona lelei o sela i le kulukose, puipui ai fatugaʻo mai le faʻaleagaina, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli faʻapitoa.

I le taimi lava e tasi, o sauniuniga o sulfonylurea e faʻafuaseʻi lava ona faʻaogaina sela o le pancreatic, mafua ai le faʻafefe o le tino, maua ai le mamafa, le galala, ma faʻaititia ai le lamatiaga o tulaga o le hypoglycemic. E le faʻaaogaina i latou e maua i le maʻisuka, tamaiti, maʻitaga ma fafine lacting.

A o togafitiga i fualaau faasaina, e tatau i le tagata gasegase ona tausisi lelei i se taumafataga o le maualalo o le kapitiva ma ia nonoa le faaaogaina o fualaau aina i le taumafataga. Sui mamalu o lenei vaega:

    Ata: Glycidon

Glycvidone - o lenei vailaʻau e itiiti lava le faʻasaina, o le mea lea ua faʻataʻitaʻiina ai tagata mamaʻi e le o maua mai le togafitiga o mea taumafa mo tagata matutua. O aʻafiaga leaga (paʻu o le paʻu, diva) e mafai ona toe faʻafitia. E mafai ona faʻamautuina le vailaʻau e tusa lava pe le o toe faʻalavelaveina, talu ai e le auai le fatuga i lona manava mai le tino.

  • Maninil - ua manatu o le fualaau sili ona mamana mo le pancreas i le maʻisuka. E maua mai i le ituaiga o laupepa ma eseesega o le mea galue (1.75, 3.5 ma le 5 mg) ma e faʻaaogaina i laʻasaga uma o le fatuga o le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le suka i se taimi umi (mai le 10 i le 24 itula).
  • Maʻisuka o le fualaau faasaina e sili ona aoga i le vaega muamua o le gaosiga o le inisalini. E faaopoopo atu ai le puipuiga malu o vaʻa toto mai aafiaga faʻaleagaina o le kulukose.
  • Amaryl o le fualaau sili lea mo le maʻisuka ituaiga 2. E le pei o isi fualaau o le suka, e le faʻaosofia ai le maualalo o tupe maua ma e itiiti ni aʻafiaga leaga i le loto ma toto. O le aoga o le vailaau faʻasaina o le aveese malie lea o le inisalini i totonu o le toto, lea e aloese ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.
  • O le tau o le sulfonylurea o sauniuniga mai le 170 i le 300 rubles.

    Meglitinides

    Ata: Starlix

    O le taʻiala o le gaioiga a lenei vaega o vailaʻau o le faʻaosofia lea o le gaosiga o le inisalini e le pancreas. Le aoga o vailaau e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le maualuga o le suka, o le tele o le inisalini o le a faʻapipiʻiina.

    Sui o meglitinides o sauniuniga Novonorm ma Starlix. Latou te auai i se tupulaga fou o fualaau faasaina, e iloa i se gaioiga pupuu. E tatau ona faia ni laulau i ni nai minute aʻo leʻi 'aʻai. E tele taimi e faʻamatalaina ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E mafai ona latou aʻafia ai aʻafiaga e pei ole tiga o le manava, manava manava, mea e afaina ai ma gaioiga o le hypoglycemic.

    1. Novonorm - e filifili e le fomaʻi le fua o le vailaʻau faʻatasi. O le laulau e faʻaalu 3-4 taimi i le aso, ao le i oʻo i taumafataga. Novonorm faʻaitiitia le kulūkose maualuga, o lea o le aʻafiaga o le pa'ū mataʻutia i le suka toto e itiiti lava. O le tau o le fualaau faasaina e mai le 180 rubles.
    2. Starlix - o le maualuga o le fualaau oona e matauina 60 minute pe a uma le pulega ma tumau mo le 6 -8 itula. O le vailaʻau e ese i le le faʻaosofia o le mamafa o le mamafa, e leai sona aʻafiaga i gaʻo ma le ate. O le fuataga ua filifilia taitoatasi.

    Ata: Biguanides

    O nei vailaau mo le maʻisuka ituaiga 2 e faalavelave i le faʻasaʻoina o le suka mai le ate ma saofagā ai i le sili atu o le inu ma le gaioiga o le kulukose i totonu o siama ma tisipesa o le tino. O vailaau faafomai o lenei vaega e le mafai ona faaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2 o loo mafatia mai le fatu po o le fatu fatu.

    O le gaioiga o biguanides e mai i le 6 i le 16 itula, latou te faʻaitiitia ai le faʻafefe o gaʻo ma gaʻo mai le tuāʻau oona ma e le faʻaosofia ai le pa'ū mataʻutia i le kulukose toto. E mafai ona latou faia se suiga i le tofo, inu, manava. O vailaau nei e aofia ai le vaega o biguanides:

    1. Siofor. O le fualaau faasaina e masani ona faatonuina mo tagata mamaʻi e mamafa tele, talu ai o le faaaogaina o fualaau e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. O le maualuga o aso taitasi o fualaau e 3 g, ua vaevaeina i ni atopaʻu. O le togi lelei o vailaau e filifilia e le fomaʻi.
    2. Metformin. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaaogāina o le kulukose i totonu o le inumaga ma faʻalautele ai lona faʻaogaina i totonu o vaʻa. O pusa e lelei ona tuʻuina e tagata gasegase, e mafai ona faʻamatalaina i le faʻatasi ma le inisalini ma le gaʻo mafanafana. E filifili e le fomaʻi le fua o le vailaʻau faʻatasi. O le faʻalavelave i le faʻaaogaina o Metformin o se uiga masani i le ketoacidosis, faʻamaʻi ogaoga ogaoga, ma le taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le taotoga.

    O le tau masani o fualaau oona mai le 110 i le 260 ruuga.

    Thiazolidinediones

    Ata: Thiazolidinediones

    O fualaau mo le maʻisuka i lenei vaega, faʻapea foi ma biguanides, faʻaleleia le faʻafefe o le kulukose e le tino o le tino ma faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le suka mai le ate. Ae e le pei o le vaega muamua, o loʻo i ai se tau maualuga atu ma se lisi matagofie o aʻafiaga i itu. O mea nei e maua ai le mamafa, o le vaivai o ponaivi, eczema, fulafula, o se aafiaga leaga i galuega a le loto ma le ate.

    1. Aktos - o lenei meafaigaluega e mafai ona faʻaaoga e avea o se fualaau faʻasaina i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le gaioiga o pepa maʻalaʻau e faʻatatau i le faʻaleleia atili o le gasegase o masini i le inisalini, faʻavaveina o le sisiʻo o suga i le ate, faʻaititia ai le lamatiaga o le faʻaleagaina o le tino. Faatasi ai ma le le lelei o le fualaau faasaina, o le faateleina o le mamafa o le tino ao faagasolo le pulega e matauina. O le tau o le vailaʻau e mai le 3000 rubles.
    2. Avandia - o se sui malosi malosi o le hypoglycemic o lona gaioiga e taulai i le faʻaleleia atili o metabolic processes, faʻaitiitia le maualuga o le kulukose toto ma faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini. E mafai ona faʻaaoga pusa mo le maʻisuka ituaiga 2 e pei o le monotherapy poʻo le tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le hypoglycemic. Ole fualaau e le tatau ona faʻamaonia mo faʻamaʻi fatugao, i le taimi o le maitaga, i le laʻititi ma le faʻaleleia o le tino i le mea galue. Faatasi ai ma ni uiga le lelei, o le foliga mai o le edema ma le soliga o galuega o le cardiovascular and digestive systems e matauina.O le tau masani o se vailaau e mai le 600 rubles.

    Tuua Lau Faamatalaga