Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2

O le soli toto ole suka e manaʻomia ai le soifua maloloina o le olaga atoa, a leai o meaʻai e mafua ai le toe toso o le maʻi. O tagata maʻi e fiafia ile ituaiga o fua e mafai ona maua i le maʻisuka? E i ai tapulaa, ae e le puipuia ai le maʻisuka mai le maua o vitamini ma minerale e aoga mo se tino vaivai mai nei oloa masani. E manaia pe leai?

O a ituaiga o fua e mafai ma e le tatau ona maua mo le maʻisuka

Faʻatasi ai ma le paʻu o vailaʻau faʻasolosolo o le toto, e manaʻomia e le tagata maʻi se maʻi gasegase, ma e le o le mea lea e uiga i vitamini-mineral complexes o le falemaʻi. Fualaau aoga mo le maʻisuka e maua ai elemene talafeagai e faatumauina ai galuega taua a le tino ma teena ai mea moni. E faʻatagaina e faʻaaoga le vitamini i se aofaʻi faʻatapulaʻa e aunoa ma le faʻaaoga sese o fautuaga a le fomaʻi. O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai e faʻatamaoaigaina ai le malosi o le malosi, faʻamalosi ai le puipuiga mai le tala o le toto maualuga?

O lenei tama aoga e le faateleina le faasino kulūkose, ma o le numera o le aso i aso taitasi e fuafuaina ai uiga o le insulin le faalagolago. Pe a faʻamaonia le uluaʻi laʻasaga o le maʻi, e faatagaina e aofia ai le 700-800 kene i le lisi. Paloni ma le maʻisuka ituaiga 2 - e le sili atu nai lo le 200-300 g kalama i le aso ona o le suamalie. O le mea lautele, o le berry e faia se galuega lelei, faʻaauau ona galue malosi.

Pe a tali le fesili, o le a le ituaiga o fua e mafai ona maua i le maʻisuka, ma ua tatau ona manatua lenei aoga aoga. Cherry o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualalo, o se aofaʻi faʻapulaʻaina o carbohydrates ma calories. I le avea ai ma se faʻatuga masani, o le a avea ma se puipuiga sili atu o faʻamaʻi o le cardiovascular system, e puipuia ai le faʻapipiʻi o neoplasms mama i le maʻisuka masani o le maʻisuka.

O lenei fualaau vevela e mafai ona taʻua saogalemu o le "poma vine." E vave ona tulaʻi le fesili, e mafai ona 'ai ni faʻi mo le maʻisuka, talu ai ona o le kalori o le oloa e oʻo i le 105 kcal? O nisi tagata gasegase e mumusu e faʻaaogaina lenei fetus, talu ai e le faʻatea ese le faʻamaʻi o le maʻi faʻavae. E le fautuaina e fomaʻi le faia o ia faiga faʻamalosi: faatasi ai ma se fuainumera maualalo o le 51, e mafai ona e faʻatulagaina le falaoa o le faasologa o aso ma filifili se fua o se faʻi.

O isi fualaau suamalie, ae le pei o lona muamua, ua avea ma mea taua mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina lenei mea e le tele o le faʻamautu o le suamalie, le leai o le cholesterol i lona natura natura ma le lelei o le faʻamaʻi o le maʻi. I le maʻisuka, o nei fualaau mamago e pulea ai le galalaina, faʻavaivaia le tumau o le maʻi, o le puipuia o maʻi mama o le manua tele, faʻamalosiina le tino puipuia o le tino ma le gaioiga o le tino, ma puipuia ai le maʻi o le myocardial, ate, ma fatugaʻo.

Afai e te mulimuli i fautuaga a se tagata tomai faapitoa, o fua o fua e maua i le fiva e le afaina ai le tulaga o le maʻisuka. Penekaraneta ma lona sua masani e taua mo le faʻamalosia o vaʻa toto vaivai. O lenei fua e faʻapupulaina ai le malosi o puipui ma capillaries, faʻamamaina ai le toto o atherosclerotic plate, faʻamalosia le faʻavaeina o le hemoglobin, aveesea ai mea inu, faʻamalosia le galuega o le ate ma le meaʻai.

Sugar o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le fua, ae ua oʻo mai i le au atamamai o le fua o le fiva laau, e aoga i le maʻisuka, e sili atu le maualuga. O le mea lea, kiwi e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le puipuia lea o le mamafa ma le gaʻo. O se taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai ni vaega itiiti o lenei fualaau maloloina i le lisi o aso taʻitasi.

Fualaau aina

I le sailia o se tali i le fesili o fualaau aina e mafai ona 'aina e le maʻisuka, e taua le aua nei galo e uiga i fualaau mamago. Pear, apricots ma pulu mama e tatau ona avea ma vaega taua o le taumafa. O aso e mafai ona faʻaaogaina i ni vaega faʻatapulaʻa. O vine, vine ma mati o loʻo faʻasalaga faʻamalosi mo se tagata maʻi i le maʻisuka i soo se laasaga.

O lenei fualaau vevela ua avea ma puipuiga tele o le maʻisuka. I le tulaga o le faʻamaonia tele o le maʻi, e manaʻomia le aofia i le lisi o aso taʻitasi, talu ai o loʻo faʻamalosia le punaoa faʻasaina i le koko, potassium, calcium, o oona taua, vitamini A, B 2, D, P, C ma le fiber.

Afai e le iloa e le tagata maʻi pe o le a le ituaiga o fua e mafai ona maua ma le malosi o le maʻisuka, ua oʻo i le taimi e gauai atu ai i lenei siaki. Cranberries e faʻaitiitia ai le toto suka i tagata mamaʻi e iai le faʻamaʻi 2. I le laasaga 1 o le maʻisuka, o se tulaga lelei e le o matauina. O le 'aiina o aralaki e faʻatagaina i se foliga mamā poʻo le tuufaatasiga o meaʻai.

O le auai o lenei tamaititi i le taumafa i aso taitasi o le maʻisuka ua fuafua e taʻitasi ma faʻavae i luga o le faʻalagolago i le insulin. E mafai ona faʻaaogaina le pepa persimmons i le faʻamaʻi o le ituaiga 2 faʻamaʻi mo le faʻamoemoega o le puipuiga ina ia aloese ai mai oso i le suka o le toto.

O lenei fualaau aina e aofia ai le tele o fualaau suamalie, o lea o lona i ai i le togafitiga o le soifua maloloina e fesiligia. E mafai la ona maua e le maʻisuka strawberries, ma o le a le tele? E le faasaina le fausiaina mo le faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai mea puipuia ma le puipuia o mea leaga. O se ipu tioata o oloa e aofia ai le 4 g o le fiber, o le tele o faʻamalama matua e mafai ona 'ai i le aso e se tagata maʻi.

O lenei fualaau suamalie o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga matagofie, o lea ua faatagaina ai mo le maʻisuka. Mo se aso, e fautuaina e ave se ipu vai inu fou, ma saunia se vaiinu mo le puipuia o meatotino aoga, e sili i le lima.

Vaega o le 'ai o fualaauʻai ma le maʻisuka ituaiga 2

E naʻo le fomaʻi e tatau ona faia se lisi o meaai, faʻamalamalama manino le glycemic index and portions of daily products. Talu ai o le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e manatu o le insulin-faalagolago, e taua le mataʻituina o le kulukose i aso uma. Faʻatapulaʻa fua o fualaau 'aina eseese - 300 grams i le aso, suamalie - e le sili atu ma le 200 kalama mo le taimi lava e tasi. Afai e te solia tulaga faatonuina, o le a le aofia ai se faʻaleagaina o le maʻoti autu, o le aʻafiaga o faʻafitauli. Vaʻai mea e mafai ona e 'ai ma le maʻisuka.

Aoao atili e uiga i meaʻai mo le maʻisuka ma meaʻai e aofia ai.

Glycemic index

I le atinaʻeina o le maʻisuka menu, o le autu autu o:

  • O le tau aoga o le oloa (o le aofaʻi mai le 2200 i le 2500 kcal).
  • Le aofaʻi ma le fua o meaʻai (i le faʻatatau: carbohydrates - 45%, pulu - 20%, gaʻo - 35%).
  • Auaunaga Lautele (e le silia le 350 kalama i le taumafataga autu).
  • Glycemic index.

Mo fualaau aina ma fualaʻau, o le pito mulimuli o tafaoga o le mea e sili ona taua. O le GI o se fuainumera numera e fuafua ai le fua faatatau o le vaevaeina o meaai e ulu atu i le tino, le faʻamalolo o le kulukose (e masani lava mai siakila ma amino acid) ma lona ulu atu i totonu o le toto. O le fuainumera faʻamamafa e fuaina i luga o se fuataga faapitoa (mai le 0 i le 100 iunite). O oloa e leai ni mea inu gaʻo e faʻasinoina ile zero.

E maualuga le maualuga o le GI mai le 70 ma le maualuga, o lona uiga o le vaega o le carbohydrate e manumalo i le oloa, e vave ona gaosia e le tino ma faʻafefiloi i totonu o le toto, mafua ai le maualuga o le maualuga o le suka. E faʻasaina le maʻisuka e ai i ia meaʻai. O meaai e tapulaa e iai le faasinoupu mai le 30 i le 70 iunite. O latou numera ma taimi faʻaaogaina e tatau ona malilie i le fomaʻi. I le tulaga faʻateleina o le maʻisuka, o le tele o oloa mai le kulupu ogatotonu o loʻo i totonu o le vaega o le faasaina.

O oloa faatagaina ua faasinoupuina mai le 0 i le 30. O lenei vaega e aofia ai:

  • Toeitiiti o fualaau faisua ma vine.
  • Greens ma mea manogi.
  • Legumes.
  • Faʻapipiʻi oloa.
  • Vailaʻau o fualaʻau.
  • Faʻataunuʻu o meaʻai laʻau (leai ni faʻaopoopoga).
  • O nisi o meaʻai ma fualaau faisua.
  • Vaega o le fua.

E te le manaʻomia le faʻatusatusaina o oe lava ia. O tagata tomai faapitoa na latou tausia lenei mea e ala i le atiaʻeina o se laulau faapitoa, e tusa ai ma le faigofie ona fuafua: o fua e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, lea e tatau ona faʻagata ma e tatau ona faʻamavaeina mai le taumafataga.

Le taua o fua o se maʻisuka meaai

E tusa ai ma fomaʻi, o fua e tatau ona i ai i le taumafa o tagata gasegase i le ituaiga lona lua o le maʻisuka i aso uma. O le masani o le 0.2 kilokalama / aso o soo se fua na faatagaina e le diabetologist. O le manaʻomia mo fualaau taumafa e faʻamaonia e mafuaaga nei. O fua ma fua o se punavai masani o vitamini, micro ma macro elements. O se tasi o faailoga o le maʻisuka o se faaitiitia o le puipuiga. E mafua lenei mea ona o le vavalalata vavalalata o le endocrine ma le puipuiga o le tino.

O nisi o siama puipuia e maua i le manava o meatotino, ma o se vaega o gutu o le endocrine e maua ai hormoni faapitoa e faatonutonuina ai galuega a le tino puipuia. Faʻalavelave faʻafuasei o le faʻasalaga e faʻaalia ai le puipuia o maʻi le lelei (ma le isi itu). O se faʻafitauli faʻavaivaia e le mafai ona tatalia siama ma siama, o se taunuuga o lea mea e faʻaalia ai se tino le puipuia i le malulu, SARS, faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mucous membranes. O le fua o fua o le lisi e faʻapupulaina ai le tulaga puipuia o le maʻisuka.

O loʻo i ai i totonu o vaega o lenei vaega (Antioxidants) oloa (tele vitamini A, C, E). O vailaʻau o faʻatoʻilalo o faʻamaʻi saoloto e maua i le taimi o le metabolism. I se tino maloloina, o le aʻafiaga ma le aofaʻi o tumutumu saoloto e i lalo o le puipuiga o le puipuiga. I maʻi e maua i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi, o le aofaʻi o faʻasalaga saoloto e faʻapupulaina le faʻaleagaina, lea e fesoasoani i le faʻateleina o le matua o le tino ma faʻamalosia ai faʻamaʻi lema.

O fualaʻau, fualaau faisua ma fualaau aina o loʻo i ai le tele o le fib. O le fiva masani mai le vaega o polysaccharides ua avea o se tasi o vaega autu o le maʻisuka meaai. O le fiva e maua i na o fualaʻau. E le o faagasolo i le faiga o le faʻamalosi. O le faʻatinoga o le galuega a se natura faʻapitoa, filo faʻamalositino e aveese ai le oona, cholesterol ma mea e teu ai le tino mai le tino, e saofagā ai i le paʻu mamafa.

O faʻamaumauga lelei o le fiber e sili ona talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo mafatia mai le oona ma le atherosclerosis. O le tele o fualaau aina e leai se maualuga o le malosi ma e leai ni gaʻo. O le mea lea, latou te le o ni punavai o se seti faaopoopo o pauna. Fructose (fualaau suamalie) e sili ona taua i le tuufaatasiga o fua. O lenei monosaccharide e sili atu lemu lemu nai lo le kulukose, lea e taofia ai oso oso i le suka o le toto. E le gata i lea, o le faagasologa o le vaeluaina o le fructose i le ate i vaega (gaʻo ma le kullukose) e faia e aunoa ma le fesoasoani mai o le inisalini, naʻo lalo o le malosi o enzymes.

Faatusatusaga o le Fructose ma le Sucrose

E le tatau ona e manatu e mafai ona faʻaaogaina le fusi 'aina e aunoa ma ni tapulaa. E tusa ai ma le maʻisuka, o le oloa e maua uma i tulaga lelei ma mea le lelei. Iloiloga faʻatusatusa o le suka o fualaau suamalie e fesoʻotaʻi ma le suauu:

O faʻamanuiagaFaʻafitauli
2 taimi e suamalie, o le mea lea, e manaʻomia le lua taimi e itiiti ifoE leʻi faʻafouina (e le pei o le sucrose) ma le le lava o le gaʻo
Faʻavave lemu e le tinoE le aafia ai gaioiga o le faiʻai (o le suauu e faʻamalosia ai le faia o faiʻai)
Faʻaleagaina i le taimi o le faʻamalosi (e aunoa ma le inisalini)
E le afaina ai le gaosiga ma le aofaiga o hormones
E i ai sona tau maualalo le malosi

E le manaomia e le fructose le inisalini aʻo faagasolo lona gaioiga ma aafia ai le maualuga o le glycemia i se mea itiiti nai lo le sologa manuia. Ae ui i lea, o le kulukose e maua mai le suka o le suka e le mafai ona oʻo atu i sela ma fusi o le tino e aunoa ma le inisalini ma faʻaopoopoga i le toto. Ina ia aua le faʻaosoosoina le glycemia, e le tatau ona faʻaogaina le fusi fua.

Fualaau saogalemu

Talu ai ona o fua o fualaau aina i le tino, o le itiiti ifo o le GI e faatagaina (mai le 1 i le 10 iunite). O fua nei o fualaau aina (faatasi ai ma se faʻamatalaga o le glycemic index) e maua mai ai le itiiti ifo o le lamatiaga mai le taumafaina ma le maualuga o le aoga i le maʻisuka.

Rosaceae
apu (30)pears (34)quince (35)
aofia ai fiber, pectin, apamemea, manganese, iron, potassium, antioxidants. Fesoasoani e foia faafitauli faʻafefete.I le faaopoopo atu i fualaau oona i luga o le tino, o lo o ia i latou le malosi e faʻaaogaina ai meaola niniie maua ai le anti-inflammatory, antibacterial, hemostatic, diuretic aafiaga
Fua o laau
apricots (20)nectarines (30) ma peaches (35)plums (22)
faʻavave le metabolism, faʻaleleia le gaogao, faʻanatinati le fiainu, faʻatonutonu le faiga o le choleretic ma galuega o le hepatobiliary system, fesoasoani i le lotolatou te tausisia pea le gaioiga o le toto toto ma le fatu, faʻaleleia le totoina o toto, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo ma le faʻamalosivale, maua ai se faʻaleigaleʻaleʻa, faʻamautuina le tulaga o le mafaufau, faateleina le malosi o le osimafaʻaleleia le maualuga o le hemoglobin, faʻamalosia le tino o le tino, faʻaleleia le faʻatinoina o totoga o meaola, o le puipuiga o le taʻavale (constipation)
Fualaau suamalie
lemon (20)fualaau aina (22)pomelo (30)
fesoasoani i le maualalo o le suka toto, faʻamautu le fatuga ma okeni o le hepatobiliary system, o le puipuia o le atherosclerosis ma le thrombosisfaʻamalosi, faʻamalosia pa puipui o toto toto, faʻamautu le faʻaogaina o le tino (CNS), maua ai aʻafiaga ma mea faʻaleagainaE fesoasoani i le faʻaitiitia o le mamafa, faʻaitiitia le dysmania (maʻi le moe) ma faʻamautinoa le toto maualuga, lelei e afaina ai le loto mama

E tatau ona e gauai atu i isi sui e toalua o le nuu o fualaau suamalie:

O le tele o togavao ma vaomatua o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. Luga o le lisi o le viburnum ma le GI = 10 iunite. I le maʻisuka, o mea nei o vailaau mo togafitiga o loʻo i lalo ole taua e taua tele:

  • Hypotonic.
  • Faʻaleagaina o le tino.
  • Aneti-inflammatory.
  • Faʻamālōlōina le faamalo.
  • Le malosi faʻamalosi.
  • Maʻega mafanafana o le tino.

Endocrinologists fautuaina fautuaga e faaaoga i aso taitasi. E ui i le mea moni o le GI e 43 iunite, ma o laumei e paʻu atu i le ogatotonu, ma o le maʻisuka o se tasi lea o meaʻai e sili ona aoga. O le malosi autu o le faamaloloina o le maʻisuka o le puipuia lea o le retinopathy - faʻaleagaina le vascular system of organs of vision. E le gata i lea, o le faʻaaoga masani o fualaau lanu e mafai ona faʻaleleia ai le mafaufau ma le faiʻai, toe faʻafoʻisia le paʻu o le paʻu, ma faʻamaonia le faʻafefeteina ma le galue o le ate.

Isi fua ma o latou mea aoga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka:

  • Black currant. (GI = 15). E faʻamalositinoina le fatu cardiovascular, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, faʻamaʻi fatuga ma le polokalama o le urinary system. Toe faʻafouina le paʻu o le paʻu. O le puipuia o le kanesa ma viral infections.
  • Lingonberry (25). O se auala masani o le puipuia o le nephropathy - o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka o loʻo i luga o vaʻa o le masini. E iai ona aʻafiaga, antibacterial ma aʻafiaga faʻapitoa.
  • Fualaʻau (25). Faʻaleleia le soifua maloloina o le tino, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, lagolagoina le malosi gafatia o sooga, faʻamalosia ai le faia o le faiʻai, e puipuia ai le atinaʻe o le kanesa.
  • Hawthorn.Muamua lava, o le puipuiga ma le togafitiga o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka. E faʻaitiitia ai le popole ma le faʻaleagaina, faʻamaonia le moe i le po, faʻamalositinoina gaioiga faʻasolosolo, ma faʻamalositino, faʻaleleia le gaioiga o le ate, fatu ma gaʻo.

O maʻi suka o le a aoga: strawberries, mūmū mūmū, vine, cherries, cherries. O se faʻalavelave faʻaleagaina i le faʻaaogaina o vine ma fualaau aina o se mea e faʻafefe ai tagata i nei oloa.

Fualaau suamalie

O suavai suamalie fou mo le maʻisuka e le fautuaina ona o le maualuga o le fua o le fructose i totonu oi latou. O vaiinu e faia e le tagata lava ia e tatau ona faʻaitiitia i le vai i se fua faatatau o le 1: 1. O le lamatiaga sili o le suamalie o le le lava lea o fiva i totonu oi latou. O le kulimi suamalie e le faʻafefeteina i le tino o meaʻai, ae o le taimi lava lea e aʻafia ai i le toto.

E le mafai ona faʻatagaina le inu o suavai ua saunia. O loʻo aofia ai le tele o suka, faʻaaogaina e avea ma se mea e teu ai mo le umi o le teuina o le ava.
O le mea pito sili ona aoga mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o fualaau aina ma fualaau aina fua, saunia e aunoa ma le faaopoopoina o mea suamalie.

Fualaau faasaina ma faatapulaaina

O fua e maua ai le maualuga o fuainumera faasinomaga o igoa e tatau ona faʻaaogaina atoa mai le lisi o maʻisuka: aso (sili atu ma le 100), pineapple (66). O fua faʻatapulaʻa e maua ai le GI. E faʻatagaina mo le faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ai ma le faʻatagaga a se fomaʻi, ia amanaʻia le tulaga ma le natura o le faʻafitauli o le maʻi, le i ai o faʻafitauli, BMI (numera o le tino).

E matua afaina i le:

  • Gourds: melons (GI = 65) ma suamalie (72).
  • Fua: faʻi (60), persimmons ma mango (55), kiwi (45).

O le faʻaofiina o meaʻai faʻatagaina i totonu o le taumafataga e manaʻomia ai le siakiina pea o le glycemia. Afai a maeʻa ona faʻaaogaina le suka toto e ala i le 3 mmol / l pe sili atu, e tatau ona lafoai lenei fua. O le 'ai o fua faʻatasi ma se fuainumera faʻasalalau e faʻatagaina i se tulaga o le maʻisuka tumau.

E Uiga i Fua Paʻu

Faatagaga e faaaoga ai fualaau mamago ua fuafuaina foi i le taua o le faasino igoa. Saogalēmū mo le maʻisuka o fualaau mamago masani ia: apples and dried apricots (GI = 30), paʻu (GI = 40). E mafai ona faʻamapulaʻaina vine vine, aua o lona faasinomaga faʻavae e 65 iunite. E tatau ona manatuaina o le fua lava e tasi, pe a faʻamago, e mafai ona suia le GI i luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le GI o le melonini fou e 60; pe a faʻamago le oloa, o le index e faʻateleina le sefulu.

Le lisi o fualaau faasaina faasaina:

  • Fualaau aina suamalie: papaya, guava, cannon.
  • Fua ma aso.
  • Puni, melons, pineapples.

E faaopoopo atu i fualaau mamago, e fautuaina e le diabetologists ia gauai atu i fualaau mamago o vine, viburnum, lingonberries, currants. E mafai ona faʻaopopo i le compotes, lauti ma meaʻai, saunia e tusa ai ma fualaau mo le kukaina o le maʻisuka.

Suauu o le suka i le toto

A uma ona faʻamaonia lenei faʻamaonia - o le maʻi suka, e tatau i le tagata ona vave amata togafitiga ma le mataʻituina o ia lava. A maeʻa, o nei manatu e lua e taua i le olaga ma le maʻisuka. Afai e te manaʻo ia e lagona le lelei, e ui lava i faʻafitauli uma e mafua mai i le maʻisuka, ona e manaʻomia lea ona e mataʻituina lou suka suka. E le gata i lea, o le a aloese mai le foliga mai o

Fuafuaga o le kulukose toto mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

I le taimi nei, o se tasi o metotia aupito sili ona faʻaaogaina mo le fuaina o le suka toto o le faʻaogaina lea o kulūkū e pei o masini taʻitasi mo le fuafuaina o le kulukose i totonu o le toto. O lo latou faʻaogaina e mafua mai i le tele o mafuaaga. Faʻapitoa o glucometers A e ui i lea, ae leʻi faʻatau se glucometer fou, filifili pe o fea o le ae maua ai ni faʻataʻitaʻiga mo ia. I mea uma, a aunoa ma latou, o lenei masini e leai se aoga.

Le masani o le suka o le toto - o le a le mea e tatau ona avea ma faitauga o le kulukose

I le lalolagi atoa, ua leva ona aloaia le naunautaiga o vaega o le urine acetone o se tasi o suʻesuʻega taua i togafitiga o le maʻisuka. E leai se acetone masani i le urine, ae e aliali mai ma se maualuga maualuga o le suka i le toto. Afai e iai sou maualuga toto i luga aʻe o le 12 mmol / L mo ni nai aso, o le taimi nei e te tigaina ai talu ai nei

Fualaau Faasaina ma Fua Na Faʻamaina

O fua nei o loʻo aofia i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka:

  • Fualaau suamalie: moli, lemoni ma le vine.
  • Berries: vine, vineberry, currants, strawberries, gooseberries, blueberries.
  • Plums ma apricots. E aofia ai le tele o elemene taua.
  • O cherries ma cherries e aofia ai le chromium, lea e faʻaitiitia ai taimi o le maʻisuka.
  • Pome fatu: pears ma apu. Latou te tamaoaiga i le potassium ma le uʻamea.
  • O nisi fualaau suamalie: rimoni, pineapple, mango, persimmon, avocate. O fua o le passion e iai sona aafiaga i le glycemia, o lea ua faatagaina foi mo le maʻisuka ituaiga 2.

O fualaau mamago e faʻaaogaina faapitoa lava mo le faia o fualaau suamalie po o le compote. O le mea lea, e muamua ona susunuina ona kuka ai lea. Ina ia faʻaleleia atili le tofo i le compote, e mafai ona e faʻaopopo se vaega itiiti o le suamalie, e faʻamoemoe mo le maʻisuka, ma le kinamona. O le papaya mūmū ma le avoka e tatau ona vavae ese mai le meaʻai.

O vai mama

Ole lisi o meainu inu mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le sua o le tipolo. E tatau ona e saunia se vaiinu e aunoa ma le faaopoopoina o vai. Faaaoga lemu, i sipuni laiti. O le oloa e aoga mo puipui tetele. E le gata i lea, o le suamalie o le lemoni e afaina ai gaioiga gasegase, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis.

O le suamitika ua faamaonia lelei lava. Ina ia suamalie, faaopoopo le meli. Afai ei ai ni faʻafitauli i le manava, e sili atu ona lelei le teenaina o sua suamalie fou.

I le maʻisuka ituaiga 2, o vailaʻau e afifiina e matua faasaina. I la latou gaosiga, lanu lanu, meaʻai, mea e faʻaleleia ai le vevela, ma le suka e faʻaaogaina.

Faʻafefea ona faʻaititia au fua

I le maʻisuka ituaiga 2, o le hyperglycemia e atiina ae pe a ulu vave le kulukose i totonu o le toto i se taimi tele lava. Afai e te faʻaititia le GI o oloa, o le a faʻaaogaina malie le tino i le tino. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese ai mai se tulaga matautia.

O fautuaga nei o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o fualaau aina GI:

  • Faʻaaogā meaai e le faʻamalositinoina. O le tunu ma le kukaina e le manaomia.
  • Aua le faʻamalosi le pele: o loʻo i ai le tele fiber.
  • Taumafa i le taimi tutusa e pei o gaʻo ma le polotini.
  • Faʻaopopo le paʻu poʻo le paʻu paʻu i fua o fualaau aina suamalie e maualalo ile fiber. E mafai ona e tuʻuina vine i fatu.
  • Filifili ni fua lelei atoatoa. O nisi o suga i fualaau lanumeamata e le mafai ona mafai.

Sueina o aso fua

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻatasi ma le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le vevela, toto maualuga, le gasegase o le toto, atherosclerosis. Faatasi ai ma na ituaiga o maʻi, o le anapogi o aso lelei e aoga. Latou te faʻatagaina oe e leiloa le mamafa ma faʻaleleia lau soifua maloloina ma faʻalaʻau faʻamaʻi.

Faʻatino togafitiga o togafitiga e sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso. A o faagasolo lenei vaitau, fetuunai le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka. Pusa ma le inisalini e le tatau ona toe faaui i tua.

Mo le faʻaaogaina o meaʻai e lafoaʻi, 1 kilokalama o fua fou e leai ni faʻamalosi e manaʻomia (2-3 ituaiga e faatagaina). O pusa e le talafeagai mo lenei mea. Taumafa fua o laau i le aso, vaevaeina i le fa i le lima doses (200 g i le taimi). O fualaau e ono-fua e aofia ai se oloa se tasi e mafai. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi oona ma se gaʻo oona e le silia ma le 10%.

O se taunuuga lelei e maua mai i le tuufaatasiga o fualaau 'aina ma fualaau faisua, o le faʻaopoopoga o le suauu manogi. O le faʻaaoga o masima e manaʻomia e faʻapulaʻa ai. O fualaau faisua e tatau foi ona le maluelue (faasaina pateta). O mea inu i le aso o anapogi, o se mea e faʻaaogaina fualaau mamago e talafeagai, ae le vevela. O apricots ua mama, apu ma pears o le a sili ona aoga.

Aʻo leʻi faʻaaogāina fualaʻau ma fualaʻau, ia faʻamaonia uma le tino. E tatau i le fomaʻi ona filifili po o fea fua e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2. Filifiliga o oloa e faʻavae i le glycemic index. Manatua o le sili atu o kulukose mai le faʻaaogaina o fualaau aina e mafai ona taua.

O nisi fautuaga aoga

Pe a faʻapipiʻiina fualaʻau ma fualaau aina i le taumafa i taimi masani, e tatau ona maitauina fautuaga nei:

  • Taumamafa i meaʻai fou, pei o le faasinomaga o le glycemic e faʻapupulaina i togafitiga vevela.
  • Aua e te paʻu (e le tatau ai), ona o le paʻu o le fua o loʻo faʻamalieina lemu nai lo le aano, lea e faʻaitiitia ai le fua faatatau o le toe faʻaleleia.
  • Afai e mafai, faʻaaoga faatasi ma ni fatu, o le a faʻagesegeseina ai le faagasologa o le vaevaeina ma le faʻamalamalamaina o le kulukose.

O se auaunaga i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 200 kalama.

Fualaau ma fualaau aina o fua masani o vitamini, minerale, antioxidants, fiber ma fructose. O latou faʻaaoga e fesoasoani e faʻamalosi ai le malosi o le tino ma faʻatuai ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le filifiliga o oloa e faalagolago i le taua o le faasinoupu o igoa. O fua laititi o le GI e mafai ona faʻaumatia e aunoa ma le faʻagata. Faʻamaumauina mai le 40 iunite i le 70 - manaʻomia le puleaina o le toto suka. O le maualuga o fualaau oona o lona uiga o se faʻatagaina atoatoa mo le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga