Atherosclerosis o faʻamaʻi faʻamaʻi

O le atherosclerosis o coronary (coronary) o vaʻaia o se faʻasologa masani o togafitiga, lea e faʻailoaina e ala i le faʻavaeina o palesla cholesterol i maʻa o le loto. O le foliga mai ma le tuputupu ae o nei fata e fesootaʻi ma se faʻaopoopoga o le tele o le gaʻo o le gaʻo leaga o le tino - cholesterol ma lipoproteins maualalo. Aʻo faʻalauteleina le faʻaleagaina o le tino, cholesterol ma lipoproteins, o le maualuga o le plaque e tupu i le lapoa, lea e oʻo atu ai i le vavalalata faifaipea o le lumenia o le gaʻo. O le mea lea, o faʻamaoniga uma ma faʻafitauli o le maʻi. Mafaufau i mafuaʻaga ma togafitiga o le atherosclerosis o loʻo matelaina i le matelaina faʻamaʻi.

Mafuaaga o le atherosclerosis o vaʻa fatu

1. Tausaga (tagata e sili atu ma le 55 tausaga le matutua, fafine ua silia ma le 65 tausaga). Atherosclerosis e faʻalauteleina le faʻagasolosolo i luga o le tele o tausaga, ma i le matua o tausaga, o le suiga o toto toto e faʻapitoa. O le mafuaʻaga lea o faʻaaliga uma o le atherosclerosis e tutupu i lenei tausaga.

2. Tane tane.
O lenei foi tulaga faapitoa (e le mafai ona feliuliuai) e ono aʻafia ai le atherosclerosis, e tuʻuina mai ia i tatou i le natura. O tamaʻitaʻi i tulaga o le soifua mālōlōina e itiiti ifo le puipuiga mai le natura mai faʻamaʻi nai lo tamaitai. O tamaʻitaʻi (horroses) (estrogens) e faʻamoemoeina le puipuiga o vaʻa toto mai i manuaga eseese. E maua mai i mea oona, ma o le mea lea o le mamafa o le mamafa e le taua tele mo latou i le tulaga o le lamatiaga o le atherosclerosis nai lo alii.

3. Faʻailoga.
Vaaiga i le aiga (o le i ai i le aiga o se aiga e maua i le atherosclerosis i lalo ifo o le 55 tausaga o alii, e oʻo atu i le 65 i tamaitai) o se faʻaopoopoga ma e le suia le tulaga lamatia mo le atinaʻeina o arthiosclerosis.

O mafuaʻaga mafuaʻaga nei mo le atiaʻe o le atherosclerosis e mafai ona faʻaaogaina (o lea e aofia i le polokalame puipuia mo lenei maʻi).

4. ulaula.
O le Nicotine e vavalalata ai toto, ma le umi o le ulaula tapaa e taʻitaʻi atu ai i le faʻaauau ona vavalalata ia i latou, lea e faʻalavelave ai le ata o le atherosclerosis ma faʻateleina le lamatiaga o ona faʻalavelave.

5. Oona.
O le mamafa o le mamafa e fesootaʻi ma le gasegase o le gataifale ma le lamatiaga o le tuʻuina o maʻalaʻau i totonu o maʻa. E le gata i lea, o le mamafa o le mamafa e faʻapupulaina ai le mamafa i le fatu, e fesoasoani i le faateleina o le toto, lea, i le isi itu, e faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi ma faʻateleina ai le atinaʻe o le faʻaleagaina o le faʻalavelave o le atherosclerosis.

6. O le vailaau oona.
O le hypodynamia (le lava o le gaioiga) o se tulaga lamatia mo le gaʻo ma se mea e fesoasoani ai i le faʻapipiʻiina o toto i paʻu. O nei faʻatonuga uma e tolu - o le le gaoioi, o le gaʻo ma le thrombosis e fesoʻotaʻi vavalalata ma o se vaega taua o le pathogenesis (atinarosclerosis).

7. Maualuga.
O le maualuga o le toto maualuga e mafai ona i ai le tele o mafuaaga, e aofia ai mea e fesootaʻi ma le atherosclerosis. I le isi itu, o le maualuga o le toto maualuga o se avega mamafa i luga o le fatu, suiga i puipui o mea taua, ma, e tusa ai, o se vaega faaopoopo i le atinaeina o le atherosclerosis ma ona faafitauli.

8. O le maʻi suka.
O le maʻisuka e vave ona oʻo atu ai i suiga faʻapitoa i le puipui o le faita, o le mea lea e manatu ai o se tasi o tulaga sili ona lamatia mo le atinaʻe o le atherosclerosis ma aemaise lava o ona foliga.

9. Dyslipidemia (o se faʻateleina o le aofaʻi ole lipoproteins maualalo i totonu o le toto, faasaga ile talaaga o se faʻaitiitia o lipoproteins maualuga). O lenei tulaga o se mafuaʻaga tuusaʻo o le faʻaalia ma le tuputupu ae o paʻu oona i luga o puipui o maʻa.

10. Faʻaleagaina o le suka.
O le fua o le suka i aso taitasi e 25 kalama. Tatou te maua le suka e le gata i ona foliga mamā, ae faapea foʻi ma mea e faʻafiafia ai, meaʻai, meainu. O le suauu ei ai lona aafiaga tuusaʻo i luga o puipui o maʻa. I nofoaga o le faʻaleagaina, o le cholesterol e faʻapupulaina, i le faasologa mulimuli ane - o se fagu pepa ma le lumenia o le vaa e faʻamaʻapeʻa.

Faailoga o le atherosclerosis o vaʻa fatu

O le atherosclerosis o faʻamaʻi faʻamaʻi o le mafuaaga autu lea o le atinaʻeina o maʻi fatu fatu, lea e mafai ona manatu o le tino autu o le faʻaalia o le atherosclerosis. O le faʻasolosolo ona amataina lemu, ma le faʻavaivai.

O le faaputuputuina o le cholesterol i le puipui o le faga e taitai atu ai i le fausia o se atherosclerotic plate. O le papala e tupu i le lapoa ma o le a faasolosolo malie ai ona faʻaitiitia le tafe o le toto i le gaʻo. A maea le suiga o le pepa i se foliga e le maluelue (faatasi ai ma vavave ma loimata), o le faʻaaogaina o le platelet ma le faʻapipiʻiina o toto i luga o le fata lenei e afua mai. O le faʻaitiitia o le vaega o le lumena o le uaga e taʻitaʻia ai foliga o faʻamaʻi o le fatu fatu.

Pepa o matela i le fatu fatu:

1. Asymptomatic ("gutu") foliga o le maʻi. E maua e aunoa ma ni faailoga.
2. Faʻailoga faʻamalosi. O se foliga masani lenei, lea e iloa ai o ia o le puupuu o le manava ma le tiga i tua o le sternum i le taimi o le faamalositino ma le atuatuvale.
3. Faʻaleagaina le fomaʻi. O le tulai mai o osofaiga o le tiga ma le puupuu o le mānava, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga patino, e faʻaalia i le faateleina o le numera ma le mamafa o faʻamaoniga i le taimi.
4. Fomaʻi o le maʻi fatu fatu. O lenei fomu e tupu mai i le fomaʻi o fomaʻi, e masani lava ona i ai i le faʻapipiʻiina o le atrial.
5. Faʻaleagaina o le myocardial. O le ituaiga lenei o le maliu o se vaega o le muso o le fatu. O le mafuaʻaga sili ona taatele ma faʻafuaseʻi o le osofaʻi o le fatu o le vavaeeseina lea o se toto mai le puipui o le faʻaiuga o le coronary ario ma le fuga o le lumen.
6. Maliu faafuasei maliu. O le faʻamaʻiina o le loto, o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le tele o le toto na tuʻuina atu i le fatu ona o le afaina atoa o le ogatotonu o le gaʻo.

O le faailoga autu o le myocardial ischemia o tiga i tua o le sternum.

I le uiga o le matuia, e mafai ona ese - mai le toʻa le toʻa, lagona o le mamafa, mu i totonu o le fatafata i le tiga e le mafai ona faʻafanoina ma le faʻalavelave faʻalavelave o le myocardial. Paga ma le le mautonu o loʻo i tua o le sternum, i le ogatotonu o le pusa ma totonu. O le tiga e vevela (tuu atu) i le lima tauagavale, i lalo o le tauau tauagavale poʻo le lalo, i le itu o le plexus solar. E mafai foi ona afaina le auvae ma le tauau. O se osofaiga a angina pectoris e masani lava ona mafua mai i le faaletino (le masani ona mafaufau-lagona) atuatuvale, o le gaoioiga o le malulu, o se tele o meaai e aina - o lona uiga mea uma e mafua ai le faateleina o le avega i luga o le fatu.

O se osofaiga a le angina pectoris ua taofia e malolo, na o ia lava, poo le aveina o le nitroglycerin.

O Angina Pectoris e taua foi o angina pectoris. O lenei fomu e faʻaalia i le i ai o osofaʻiga o le faʻasalaga faʻasalaga i tua o le sternum ma le faʻamalama ile lima tauagavale i taimi o faʻafitauli faaletino poʻo faalelagona.

O le mea e masani ai, o le uluaʻi faʻaaliga o le fatu o le fatu fatu e mafua ai le faʻaleagaina o le fatu ma le maliu faafuasei. O le faʻaleagaina o le myocardial e faʻaalia i se faʻalavelave o faailoga masani: tiga matuitui tigaina i tua o le sternum ma le faʻamalama i le lima tauagavale ma le tua, vaivave, vaivaiga, faʻavaivaia, pa'ū i le toto, toto vaivai vaivai. E mafai ona mou atu le tiga pe a mavae ni nai minute po o itula.

O le fomaʻi o le faʻamaʻi i le foliga o le faʻamalosia o le inrial or extrasystole e le o se faailoga masani o le ischemia. Ae i tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu, e masani lava ona maua le extrasystole i le taimi o le faʻamalositino.

O faʻamaoniga o cardinal cardiomyopathy e faʻaleagaina ai le fatu o soʻo se isi lava amataga. E masani lava e puupuu le manava (lagona o le le lava o le ea i le taimi o faamalositino poʻo le malolo), tiga i tua o le sternum.

Togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa fatu

Togafitiga o le atherosclerosis o toto toto o le loto e tatau ona atoatoa, taʻitasi ma faʻaogaina. O le lavelave o togafitiga togafitiga e tatau ona taulai i le tausisia ma le faaitiitia o tulaga lamatia, tausia o le atherosclerotic plate i lalo o le puleaina, ma le faaaogaina o togafitiga o togafitiga i se taimi talafeagai.

Soifuaga

I le suiga o le olaga, o mea taua e taua tele: aloese mai masani leaga, atinaʻeina o se taumafa a le tagata lava ia, faaitiitia o tulaga atuatuvale, atinaeina o se polokalame patino o gaoioiga faaletino, faatulagaina o le faasologa o taimi o le tagata maʻi, atinaeina o se polokalame mo le totogiina o mea e lamatia ai fafo.

O loʻo faʻavae i luga o le faʻavaeina o faafitauli o le faʻaitiitia o le aofaʻiga o le malosi ole taumafa i aso uma, filifilia o meaai ma aʻafiaga faʻamalosi, faʻamautinoaina le lava lelei o le faʻaaogaina o faiga autophagy ma le puipuia o le tino.

I totonu o se meaai antisclerotic o gaʻo, e le tatau ona sili atu i le 20-25% o taumafataga i aso taitasi. O le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo mama e faʻatapulaʻaina. E faʻamaeʻaina atoa le faʻaaogaina o squash (gaʻo hydrogenated), faʻapea foʻi ma oloa o loʻo aofia ai i totonu o mea laiti (mea faʻafiafia, meaʻai, ma isi).

O le taumafataga e faʻateleina ai le mea e maua mai i meaola gaʻo ma faʻamalosi (polygenerated fatty acids) (moa, iʻa, pata pia, olive olive, suauu suauu, ma isi). O le faʻaopoopoga fautuaina i le taumafa o le gaʻo susu o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o le 15-20% o taumafa i aso taitasi.

E sili ona taua le faatea ese o meaʻai gaʻo (digestible products, sugar, coffee, jam) ma faʻaopopo i ai "mea maʻaleʻale" gaʻo (fualaau faisua, otaota, fua e le o faʻasusu) i le taumafataga. E talafeagai foi le faaopoopo o fualaau faisua e aofia ai le tele o fiber ma fusi uʻu (kāloti mata, beets, kapisi, ma greens) i le taumafataga.

Gaioiga faaletino

O sea avega e faʻapupulaina ai le tumau o le muso o le fatu, faʻapupulaina ai le masini vascular, faʻamautuina le toto maualuga, faʻamalosia le metabolism o le cholesterol. Taimi lelei o faʻatinoga faʻalavelave - 30-40 minute 1 taimi i le aso. Ituaiga o gaoioiga faʻale-tino: faʻataʻitaʻiga savali, faʻamalositino i luga o uila vilivaʻa, togafitiga faʻasoifua maloloina, togafitiga togafitiga.

Faʻaaogaina o fualaau o le atherosclerosis o vaʻa fatu

I le togafitiga togafitiga mo le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa o le fatu, e tele vaega o fualaau oona e faʻaaogaina: o fualaau oona e maualalo ai le toto cholesterol (statins), faʻamaʻiina o meainu suamalie, o le umi faaumiumi ituaiga o vailaʻau nicotinic, fibrates, antiplatelet agents, vitamini, antisclerotic drugs, symptomatic drugs.

Vaʻaia togafitiga o le atherosclerosis

O le faʻaitiiti vavalalata o le lumena o le vaʻa e mafua mai i le coronary vessel e sili atu i le 70%, i le i ai o le angina faʻamalosi, faʻaleagaina o le myocardial, o togafitiga o togafitiga faʻaaogaina. O ituaiga sili ona faʻaaogaina o togafitiga faʻapitoa i luga o vaʻa o le fatu: angioplasty o le coronary transluminal, o le aorto-coronary artery e faʻafefe ai le faapipiiina, faʻasaina o le vaa, auala e le faʻafefe mo le aveeseina o pusa, faʻaoʻo toto ma faʻalauteleina le lumenia o le vaa.

Fofo faʻapitoa mo togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa fatu

O metotia masani e faʻaaoga ma le faʻaeteete tele ma na o le faʻamaoniga o le faʻaogaina e le fomaʻi. O nisi nei o fualaau lauiloa.

1. Sasaa se sipuni sipuni o fualaau o fennel ma se ipu vai inu, vevela i totonu o se vai vai malulu, malulu, vevela, faapipii ma aumai le volume i le 200 ml. Ave 1 le sipuni 3-4 taimi i le aso.

2. O le meli ma le horseradish ma le pronounched ischemia e tatau ona ave i le taeao, tasi le itula ao lei faia se taumafataga. E tatau ona e faʻafefiloi le tasi sipuniti o le horseradish grated ma le tasi sipuniti o le meli (sili atu le lime). Ave le paluga i le vai. Faʻafefiloi ae leʻi faʻaaogaina. Ina ia puipuia le suʻesuʻeina, o le meaʻai e tatau ona faia i totonu o le 1-1.5 masina, sili atu i le tautotogo ma le autumn.

3. Faʻafefiloi 2 moa fuamoa, sasaina i le 2 teaseti o kulimi kulimi ma le 1 sipuni o le meli. Taumamafa i luga o se manava gaogao i taeao uma.

4. I le tulaga o le angina pectoris: 10 g o le muta marsh o le vao laufusi e sasaa ai se ipu vai inu, vevela i totonu o se vai vai mo le 15 minute, malulu mo le itula, ona vevela, pisi ma aumai le volume i le 200 ml. Inu 1 / 3-1 / 2 ipu tioata pe a uma se taumafataga.

5. Aumai se tasi sipuni sipuni o le dill i totonu o 1.5 ipu o le vai inu ma tuʻu ai. Faʻaaogā le fufuluina sauniuni ile ao ile angina pectoris.

6. Ave le 6 punetini o fualaau o le hawthorn ma le 6 punetini o le tinawort, sasaa le 7 ipu ipu vai. A maeʻa lenei mea, e faʻafefiloi ma le alofa le vaʻa ma le uwthorn ma le motherwort ma faʻaauau pea mo se aso. Manua, faʻapipiʻi ma ave 1 ipu tioata 3 taimi i le aso. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻafefiloi ma le susuga o le rose vao, faʻamavae i le auala lava e tasi.

O le a le faʻasologa?

I vailaau faʻasoifua, o le atherosclerosis o le gaʻo matelaina ua taʻua o se maʻi vascular, lea e o gatasi ma le faʻaputuina o le faʻaputu o le lipid i luga o le va o vaʻa. O faʻasolosolo e atiaʻe lemu ma i le tele o tulaga e iloa i taimi mulimuli. O le faʻavae o le faafitauli o se suiga i le lipid metabolism, lea e tele ai le lipoproteins maualuga e faʻaputu i le toto. I le aluga o taimi, o nei mea e faʻaputu i totonu o le puipui o le vaa - o le intima, ona o le mea e faʻamavae ai lona lumen.


I le avea ai ma tulafono, atherosclerosis e amata i le mata o vaʻa-gataifale, o lona uiga, i vaega tele o le toto. Faʻaputu lipid e latalata i lālā. O le togafitiga faʻaleagaina e aʻafia ai le tafe o le toto, ma o le mea lea e le lava ai le fatu i le okesene ma meaʻai. Talu ai o le galuega a le okeni e faʻaauau pea ma malosi tele, o lenei mea e mafua ai ona iloa faʻafitauli o le soifua maloloina.

O le atherosclerosis o le aano o le uaina e tupu mai i se talavou. Peitai, ona o le mea moni o le tuputupu aʻe o tupe teu a le lipid e telegese, o le manifesto (muamua faʻavavevave) o le faʻamaʻi e latalata i le tausaga litaea - i le 50-55 tausaga. O le mafuaʻaga lea e masani ona manatu ai le faʻamaʻi o se soa masani o le matua. Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, o fuainumera faafomaʻi ua faʻaalia ai le faʻagasolo i le faateleina o le siakiina o le loto ma le tino ona o le taofiofia o toto i tama talavou.

Cardiologists fautuaina malosi le siakiina oa latou vaa mo le atherosclerosis, amata mai i le 30 tausaga, ma pe afai ei ai le muai tuifaʻagata i le faʻamaʻi muamua.

Faʻafitauli faʻapitoa

Faʻasalaga ma le totoa i lona lava soifua maloloina, e mafai e se tagata ona iloa muamua uiga muamua o le ulunifo o le coronary atherosclerosis ao le i matua. O lenei, e tusa ai ma tagata atamamai, o le masani, aemaise lava le mafaufau i le olaga o tagata o ona po nei. E mafua mai i muaʻi foliga mai o pusa o le cholesterol tele i totonu o vaʻa e fafaga ai le fatu o le fatu.

I lona atinaʻeina, o le faʻamaʻi e tele ni laasaga, e mafai ona tumau faʻatasi mo le tele o tausaga:

  1. O le amataga i le tulaga o le falemaʻi e tuʻuina mai faatasi ma sina faʻaitiitia o le cholesterol i le tulaga o se suauu gaʻo i puipui o vaʻa. E masani lava ona tupu i le mea e faaleagaina ai le feʻau o le uaea. I le aluga o taimi, ua liua le lipoprotein i ni mea uumi po o le felafolafoai, o lona mafiafia e le sili atu i le tele o micron. Faailoga faʻasolo i le atherosclerosis i le taimi lenei e le o iai.
  2. O le tulaga lona lua o le aʻoga o le atherosclerosis o toto toto o le fatu e faʻatasi ma le faateleina o teuga tupe lipid. Ona o le faateleina o lo latou mafiafia, o se faaitiitia o le toto i le loto e mafai ona iloagofie, aemaise lava pe afai o le maʻi o loo i ai i se setete o gaoioiga. I lenei laasaga, fibrin fibers, suauu mumu mūmū e faʻapipiʻi i pusa cholesterol, o se tui toto tele lava e mafai ona fauina. O tagata faʻapitoa e valaʻauina lenei faiga o le atherosclerosis ole gaʻo, e masani lava ona faigata i le vavaeeseina o le thrombus ma le oti. O faʻamaoniga i lenei laasaga ua maeʻa ona taʻuina: o loʻo i ai le fatu fatu ma le puupuu o le manava i le taimi o le faamalositino, ua matauina le arrhythmia.
  3. O le vaega mulimuli lona tolu o le coronary and coronary arteriosclerosis e faʻatasi ma le faʻamau faʻamau ona o le faaopoopoina o le konisini.O le lumenia o le gaʻo i le taimi lava e tasi e matua faʻapuʻupuʻuina, o le puipui o le aʻau ua faʻaleagaina, ua avea ma mea e vaivai ai ma e leʻo. O le tulaga e ogatasi ma tiga matuitui i lalo o le sternum i le taimi o le malosi o le malosi, arrhythmia, oso i taimi o fatu, vaivaiga lautele.

E ui lava i le mea moni o togafitiga faʻaonaponei e iai le malosi tele mo le faʻaitiitia o le atherosclerosis, o togafitiga e sili atu ona aoga i le mauaina o le faʻamaʻi i le amataga.

Faʻailoga

O le siakiina o le atherosclerosis i le tele o mataupu e tupu i taimi o suʻega masani o le loto. E mafai e le fomaʻi ona masalomia togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma iuga o le ECG: o faailoga o le ischemia o le a manino lava ona iloa. Le faʻamaonia le faʻamaonia e faʻaaoga ai auala faigata mo le suʻesuʻega o le atherosclerosis. E masani lava latou aofia ai:

  • mamafa o le scintigraphy, lea e mafai ai e oe ona fuafua le nofoaga o teu tupe lipid, o latou lapopoa ma le tikeri o le gaioiga i totonu o le lumenia o le vaa,
  • Faʻafanua o toto toto e faʻapipiʻiina ma faʻasolosolo i meaola o meaola, e tatau ona faʻamaonia ai vaega o vailaʻau faʻataʻavale toto ma gaioiga faʻamaonia,
  • radiography o toto toto o le fatu faʻatasi ai ma le faʻatusatusa (faʻatalanoaga), lea ua mamanuina e fuafua ai le nofoaga ma le tele o le atherosclerotic foci,
  • echocardiography ma le atuatuvale, lea e mafai ai ona e iloa le solia o le maliliega o le loto ma suiga i le tafe o toto lea e foliga mai i lea taimi, mo se faataitaiga, i le taimi o le malosi faalelagona po o le tino.

E le gata i lea, o se faasologa o suʻega suʻesuʻe ile suʻega e faʻatagaina oe e faʻavae le maualuga o le lipoproteins maualuga ile toto.

O le faamaʻi e seasea afaina ai se tasi o vaega o le totoga. Pe a togafitia le atherosclerosis, e mafai ona suʻesuʻe se suʻesuʻega o isi vaega o vaa (ulu, vae pito i lalo, puʻu o le manava, ma isi mea).

Togafitiga metotia

O le auala e togafitia ai le maʻi e faʻalagolago lava i le tulaga o suiga o le atherosclerotic ma faʻamaoniga o loʻo i ai. I le laasaga muamua o le ootia o le coronary atherosclerosis, o togafitiga e aofia ai togafitiga faasao. Ina ia taofia le alualu i luma o le faʻamaʻi, ua lava lea e suia ai le ituaiga olaga:

  • tuu le ulaula ma le ava malosi,
  • Faʻasaʻo mea taumafa paleni, muamua lava, e le aofia ai meaʻai ma mea suamalie mai le lisi, sui i fualaau faisua ma fualaau 'aina, meaʻai ma meaʻai paʻepaʻe,
  • e masani ona auai i taaloga talafeagai - aau, yoga, gymnastics poʻo le taʻaloga (o le taaloga sili ona lelei ma le tikeri o le atuatuvale o le a fuafuaina e le fomaʻi).

I le faaopoopo atu i le faʻamalosia o vaʻa toto ma faʻamaonia le maualuga o le lipoproteins lamatia i totonu o le toto, o nei faiga o le a fesoasoani e faʻamaonia le mamafa.

Faʻailoaina mo le atherosclerosis o mea na maua i le fatu ma vailaʻau. O tagata maʻi e iai se faʻamautinoaga o loʻo faʻamatalaina togafitiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai lipids leaga i totonu o le toto. E faaopoopo atu i se taumafataga faapitoa, o fuainumera e faaaoga: Atorvastatin, Rosuvastatin, Petervastatin ma a latou analogues. O vailaʻau o lenei vaega e matua faʻasaʻo ai le enzymes e nafa ma le faʻasalaga o gaʻo gaʻo matautia i le hepatocytes. E le gata i lea, latou te saofagā i le toe faʻaleleia o totonu o le toto. Ona o lenei meatotino, e taua tele i le amataga o le atherosclerosis.

O tulafono e le o faʻamaonia mo tagata gasegase o loʻo iai ni gaioiga ogaoga o le ate: faʻatasi ai ma le faʻamalolo, faʻamaʻi pipisi, le mafaia o le ate, cirrhosis.


E le gata i lea, o tagata gasegase o le atherosclerosis o loʻo faʻamautuina ai fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻasolosolo o le okesene, e faʻaitiitia ai le mamafa o suiga o mea o le ischemic ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis. Mo le mafuaʻaga lenei, o fualaau o nisi vaega o loʻo faʻaaogaina:

  • sauniuniga e aofia ai peta-blockers - Bisoprolol, Nebilet, Betalok, Anaprilin,
  • Laʻau faʻasaina ACE - Enalapril, Lisinopril, Perindopril,
  • faʻafeiloaʻiga o alalaupapa o calcium - Amlodipine, Amlotop, Diltiazem, Cardilopin,
  • totoga o le toto ma le puipuia o le thrombosis - Clopidogrel, Aspicore, Aspirin Cardio.

O le tui ma le tuufaatasiga o fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi taitoatasi, ma mafaufau i le tulaga oi ai nei o le maʻi, o taunuuga o le suʻega ma maʻi o loʻo maua.

Afai ei ai ni faailo o le atherosclerosis o le gasegase, o le togafitiga faʻapitoa. I le taimi o le taotoga, e tele auala e faʻaaoga ai:

  • siama o le coronary ario ese le faapipiiina e fai ai se moega le talafeagai e ala i le pasia o vaega aafia o le faga,
  • o le angioplasty o le paluni mo le faʻateleina o le malosi o le lumena o le faga,
  • faʻasolosolo o se aluga e faʻalauteleina ai lona lumena.

O ia metotia e mafai ona foia ai le faafitauli i mataupu sili atu, ae latou te le faalēaogāina le faʻaaogaina o fualaau o fualaau o loʻo lisiina muamua.

O le suʻesuʻeina o le atherosclerosis o le matelaina o maliu e faʻalagolago lava i le taimi e iloa ai le maʻi ma le tausisia e le tagata maʻi pepa uma a le cardiologist. Faʻatasi ma togafiti talafeagai ma togafitiga, o le togafitiga e lelei, ae o mataupu o le atherosclerosis o le fatu e masani ona iu i ni faigata matuia ma le oti.

Mafuaaga o Atherosclerosis

O le mafuaaga autu mo le atiaʻe o le atherosclerosis o le i ai o le cholesterol maualuga (pe a ma le 6 mmol / l pe sili atu) i le toto. O le ā e mafai ona taʻitaʻia i lenei tulaga o mataupu:

  • Le taumafaina o gaʻo manu i ni aofaiga tetele.
  • Faʻaitiitia galuega o le metabolic process.
  • Le mau o le iniseti i le tulaga o le aveeseina o mea e gaʻo ai gaʻo.
  • O le i ai o se mea na mafua ai ona maua i le coronary arteriosclerosis.
  • Faatoilaloina o se natura faalelagona-faalelagona ma tulaga atuatuvale.
  • O le maʻi suka.
  • Hormonal mea ua le manuia.
  • Tupe mama maualalo, o lona uiga o le gaʻo.
  • Faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tino.
  • Le ola le ola (e pei o le le atoatoa o le tino).
  • Aua nei galo e uiga i tausaga o tagata gasegase ma le itupa o le itupa. E le o se mea faalilolilo o le matua o le tagata, le sosolo lemu i le metabolism. E oʻo atu i le 60 tausaga, o le faʻamaʻi e masani ona maua i tane, i fafine, o le lamatiaga o le atiaʻeina o le faʻamaʻi pe a uma le misa.

  • Le maualuga o le toto maualuga (o lona uiga o le maualuga).

Manatua! O le atherosclerosis o le aronita e mafai ona faʻaalia e ala tutusa i tulaga e pei ona faamatalaina i luga. Manatua: o le aorta o le toto pito sili ona tele o loʻo i luga aʻe o le vaʻa. E mai ia te ia o le lua o laupega autu (i le taumatau ma le tauagavale) o le toto e maua i le toto.

Le faiga o le atinaʻe o le atherosclerosis o toto toto

O le amataga mo le atinaʻeina o le atherosclerosis o le aorta o vaʻa e maua mai i mate ma gaʻo e afaina ai le mimiti e mafua mai i le maʻi o le autoimmune, faʻaalia i siama ma siama, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi o le tino. O loʻo i totonu o nei nofoaga o loʻo faʻaputuina ai le gaʻo. I le aluga o taimi, latou te faʻapupulaina pea, ona o loʻo i ai pea le tafe mai o voluma fou o "mea fau fale". O le mea na tupu, o le faʻaogaina o le tino e faʻapipiʻiina i totonu o leona, e mafua ai le vavalalata o le lumanaʻi o le aorta ma vaʻaia o le toto, o latou fesuiaiga, toilalo o le faʻalauiloa toto ma, o se taunuuga, faʻamaʻi tuga o se natura masani (mo se faʻataʻitaʻiga, . O le mea lea, i le i ai o pusa o le cholesterol, e lua ni filifiliga mo le atinaʻeina o togafitiga: o le muamua - o le vaa e lemu ae e mautinoa lava ua pipii i lona afaina mulimuli, o le lona lua - o le thrombus, ua oʻo i lona maualuga i le voluma, na o le vaeluaina ma poloka ai soʻo se gaioiga o le toto e ala i le aluga. E matua leaga lava.

O ai o loʻo lamatia

O ai ua muaʻi fuafuaina i le atherosclerosis o le aorta o vaʻaiga o gasegase oona ma mea faʻamaʻi? O loʻo i ai se vaega o tagata o loʻo i ai avanoa uma lava e atiaʻe ai faʻafitauli tutusa io latou tino. O lenei vaega e aofia ai i latou oe:

  • E taʻitaʻia se olaga ola pea, o lona uiga, e nofo pea pe pepelo. O le iʻuga, o le toto totoina e tupu i totonu o le tino ma, o se taunuuga, o le cholesterol e nofo i luga o puipui o maʻa.
  • E maualuga le cholesterol.

Manatua! O le tele o le cholesterol i totonu o le toto, o le sili atu foi lea o le aʻafiaga o paʻu toto.

  • Mafatia mai le maʻisuka. Metabolism o se tasi lea o mafuaaga autu o togafitiga.
  • E mamafa tele.

  • 'Ai e le talafeagai. O lona uiga, o le tele o masima ma manu o manu o loʻo i ai i le taumafataga.
  • E i ai le maualuga o le mamafa (o lenei mea e mafua ai le faaleagaina o puipui o toto toto).
  • E masani ona ulaula tele.

Faailoga o le maʻi

O faailoga uma o le toto totoga i totonu o le fatu e le oʻo i le tulaga o le vaevaega e vaevaeina i ni vaega se lua - o mea e masani ai ma le lautele. O muamua e fesoʻotai saʻo lava i le galuega o le fatu o le fatu, ma o le mea mulimuli e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le tafe toto i vaega eseese o le tino.

E uiga i faʻamatalaga o fualaau oona, e taua le faʻapipiʻiina o mea nei:

  • Le i ai o se fatu musika o le fatu, lea e ese mai le masani. E tupu lenei mea ona o le mea moni o le leai o se toto o le fatu e amata ona galue "leai se aoga".

  • O loʻo i ai se faʻaopoopoga o le toto maualuga e mafua mai i le faʻaogaina i le gaʻo.
  • O osofaiga o le fefe i se tagata maʻi na mafua mai i faafitauli i le fatu o le fatu. Ua faʻapupulaina le maʻi, ma ua atili ai ona faʻateleina le testosterone, lea ua na o le faʻateleina ai o le tulaga.

Faailoga o le matelaina o le mafaufau i le atherosclerosis o le natura lautele:

  • O le le lava o le manava, lea e matauina i le amataga o se osofaiga.
  • Faʻavalea ona o le le lava o le toto.
  • Faʻateʻaina o le tino tutotonu.
  • O le i ai o le tiga (mu ma le faʻamalosi) i le sternum, lea e mafai ona tuʻuina atu i le tauagavale tauagavale poʻo le tua. I le avea ai o se tulafono, latou te tulaʻi i le taimi o le malosi faaletino, ma e fesootaʻi ma le le lava o le okesene i totonu o le fatu.

  • Faateleina le atuatuvale.
  • Le iloa le mafaufau.
  • Na lagona le vaivai i vae (vae ma lima).
  • Fuʻa.
  • Lafoaʻi ma vaivaiga.
  • O le gasegase, o nisi taimi e liliu atu ai i le vomiting.
  • Lulu mumu o le paʻu.

Taua! I le laasaga muamua o le atinaʻe, o le atherosclerosis o vaʻaia o mea na gaosia i le tino maliu e le faʻaalia i soo se auala lava. O faʻamaoniga muamua e na o le taimi tonu lava e amata ai ona faʻatupulaia ma faʻafefe ai se vaega o le lumenia o vaa. O le mea lea, e tatau ona faʻaauau le suʻega, aemaise lava mo tagata o loʻo lamatia.

Ole vaega autu o le atherosclerosis

O vaega autu o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e mafai ona oʻo i le tele o tausaga ma i le leai o soʻo se tau faasaga i le faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai iʻuga ogaoga. E lima laasaga o le atherosclerosis:

  • Tausaga ole tau. O loʻo faʻaalia i se faʻapitoa o le faʻaputuina o le protein ma le lipids i muso mumu. A o faagasolo lenei vaitaimi, o loʻo i ai se faʻaleagaga o membranes intercellular, o le faʻavaeina o toto (i totonu o lona fausaga e vaivai), o le leiloa o le musika elasticity, faʻapea foi ma le gaosiga o le faʻapala i le tino. I lenei laasaga, e mafai ona toe foʻi i le masani pe'ā e tausisia meaʻai lelei ma se soifua maloloina lelei.
  • Lipoid vaega. O le tagata maʻi e le faʻaalia soʻo se popole, e ui lava o le tupu atili o le fesoʻotaʻiga o mea e fai. I lenei vaitau, e televave le faʻavaveina o le mamafa o le tino.
  • Le vaega ole liposclerosis. Faʻatumu pepa atoatoa fibrous.

  • Le vaega o le atheromatosis. I lenei laasaga, o le faʻamafunaga o atherosclerotic plate, toto toto, tino maso ma mea faʻapipiʻi. O le iʻuga o lenei mea, o faʻalavelave i le gaioiga o le faʻaogaina o le tino. E ono mafai ona maua i le faiʻai.
  • Le vaega o le faʻamalosaga. E maitauina le faʻapipiʻi faigata i luga o papa, ma vaʻaia ai vaa ma gaogao uma ai o latou foliga ma foliga.

Atherosclerosis o vaʻaiga o le gataifale

O le maʻi e mafai ona atiina ae mo se taimi uumi e matua lelei lava pe faʻatasi foi ma ni faʻaaliga toʻa. O le falemaʻi e amata ona mataʻituina pe afai o meaʻai o se natura atherosclerotic ua uma ona faʻalavelave i le gaioiga o le cerebral, e mafua ai le siama ma le faʻaleagaina o le mafaufau (o lona uiga, o le faʻasinifo o le encephalopathy). O le iʻuga, e ono faʻaleagaina le faʻaleagaina o le tino poʻo le faaleagaina o meaola.

E tolu laasaga o le atherosclerosis o le aorta o vaʻa faʻapitoa o le gataifale:

  • Muamua. O le laʻasaga muamua lea, o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga e pei o vaivaiga lautele, vaivai, le mautonu, tiga o le ulu, le mafai ona gauaʻi, gasegase, faʻaitiitia le mafaufau ma le faʻaleagaina.
  • Lua lona lua. O se laʻasaga alualu i luma lenei, lea e faʻaalia i le faateleina o faʻafitauli o le mafaufau-lagona. O le maʻi e atiina ae se tulaga faʻavaivai, faʻavauvau o tamatamailima poʻo le ulu, faʻafitauli mafaufau, faʻalogologo ma faʻalogo, ulu o le ulu, maʻi faifai pea, fegasoloaʻiga le faʻamaopoopoina, tautala masalosalo, masalosalo ma popolega o loʻo matauina.
  • Lona tolu. I lenei laasaga, o le tagata maʻi e tumau pea le solia o le tautala, le atoatoa le le fiafia i ona foliga vaaia (o lona uiga, leai se popole), le mafaufau ma le leiloa o tomai faaletagata lava ia.

O le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis o se faagasologa umi ma e le mafai ai ona faʻamalolo atoatoa. O le mea moni, o se taunuuga o togafitiga faifaipea ma faigata, e mafai ona ausia se tulaga le lelei o le atinaʻeina o togafitiga.

E tele taotoga mo togafitiga o faʻamaʻi:

  • Taʻalo taʻavale (o lona uiga o le taotoga o le abdominal plastic), lea e mafai ai e le toto ona taʻalo le vaega na afaina o le vaa.
  • Tatala faʻasaʻo, lea e tupu ai le aveeseina o le atherosclerotic plate ma le suiga o le tino o le pa.
  • Extra-intracranial anastomosis (o lona uiga, o le fesoʻotaʻiga o le lotoifale o le carotide o lona tino).
  • Aveesea o le vaega afaina o le fao (e pei o le poloka o se atherosclerotic plate) ma toe faʻafoʻiina e ala i le faʻapipiʻiina o se mea faʻapipiʻi (ie, prosthetics o le ogalaau brachiocephalic).
  • Carotid finarterectomy. O le iʻuga o le taotoga, o loʻo iai se faʻaogaina o le pito i totonu o le carotid artery.

Puipuiga

Ina ia le toe faia mulimuli ane le togafitiga o le atherosclerosis, e tatau ona faia nisi o puipuiga:

  • Faʻaauau le avega o le tino i le faʻatinoga faaletino (mo se faʻataʻitaʻiga, savali, aau, faia o galuega i le taeao poʻo le eliina o moega i lau lava togalaau). O le mea e sili ona taua o le tele o gaioiga.
  • Talia taimi uma togafitiga e te maua. O le a manaia pe afai e te asiasi i se fomaʻi maʻi i se tasi taimi i nai tausaga uma.

  • Taumafai e aloese mai tulaga faʻalavelave poʻo se mea e le maua mai ia i latou. Soo se mea e sili ona lelei ile mafaufau-lagona e afaina ai le soifua maloloina.
  • Afai oe mamafa tele, ia e mautinoa e te tau ai.
  • Taumafai e faʻafetaui gaoioiga faaletino ma le malologa.
  • O meaai lelei o le ki i le soifua maloloina. O le a le mea e fai? Tetee meaʻai a manu, fuamoa, pata, oloa susu ma le maualuga o pasene o gaʻo, kulimi mumu, faʻapea foʻi ma aano o manu ma iʻa. Fualaau faisua ma fualaau aina e talia.
  • Taofi le ulaula ma inu mea inu malosi.
  • Fai soo i le ea fou.
  • Faʻaaoga togafitiga faʻasoifua masani.

Manatua! Afai ua atiae le atherosclerosis, ona taumafai lea e faʻagesegese lona alualu i luma. Mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi e uiga i vailaʻau ma le olaga. Afai o le taotoga e le maalofia, aua le faatuai.

Faʻamatalaga o le faʻalogo o le coronary atherosclerosis

O le faagasologa o le faia o lipid plaques e tuusaʻo saʻo lava i le tele o meaʻai o gaʻo leaga i totonu o le tino - cholesterols, lea e masani ona faʻaputuina ma nofo i luga o puipui o toto.

A tele naua nei papa, e amata ona vaapiapi le lumen i totonu o vaa, e mafua ai ona afaina ai le toto ma gaosia ai le siama - o le le lava o le okesene ma meaʻai.

Atherosclerosis e mafai ona aliali i ituaiga eseese o vaa:

  • fomaʻi ma le aorta abdomina,
  • faiʻai
  • fausaga fou,
  • vaʻa o pito pito i lalo.

Ae ui i lea, o le mea pito sili ona matautia o le toilalo o vaʻa gataifale, talu mai le atinaʻeina o angina pectoris, o se taunuuga o le faʻaleagaina o le myocardial.

O le atinaʻe o le atherosclerosis e aofia ai le tele o vaega:

  1. Vaega o gaʻo pisia - o gaʻo e amata ona teuina i le puipui o le fagafala pe a fai e faʻalavelave i luga o le toto ma faʻaitiitia le tafe toto. O le vascular membrane ona o lenei mea ua amata ona vevela ma tatala - o lenei mea e tupu i nofoaga o le suluina o le vaa. E ese le umi o le laasaga, e mafai ona e mauaina ona faʻaaliga e tusa lava pe tasi le tausaga le matua. E mafai ona suesueina suʻega i lalo ole microscope.
  2. Vaega o le liposclerosis - i vaega o tupe mama, e amata ona tupu le meaola, o le atherosclerotic plate forms. I lenei laasaga, o loʻo i ai pea le vai ma e mafai ona faʻamavae, ae o lenei mea e le saogalemu, talu ai e mafai ona malepe le matala, ma o se vaega o le pusa e mafai ona aʻafia ai le lumena o le faga. I le mea na faʻamautu ai le pusa, o le vaa e faʻaleagaina ma e le mafai ona ola, e mafai ona taʻitaʻia ai le thrombosis.
  3. Vaega o atherocalcinosis - i le aluga o le taimi, e amata ona avea le papa ma mea e sili atu ona manogi ma o loʻo tuʻuina i totonu ia sima o le calcium. O le mea mulimuli lenei o le faʻavaeina o maʻalaʻau - o lea ua mausalī ma faʻaosooso lemu, e aafia ai le faasolosolo faasolosolo malie o le toto.

O le atherosclerosis e iloga i le tikeri o le vavalalata o laʻau:

  • e le faʻamalosi - pe a faʻaititia le lumen i lalo ifo o le 50%,
  • sosoʻo - o le lumen e vaeluaina e le sili atu ma le 50% ma o loʻo faʻaalia mai i ni faailoga.

Faʻalagolago i ituaiga o arteries ma o latou lālā, o ituaiga o atherosclerosis nei e iloga:

  • ogalaau o le ogatotonu o le coronary agavale,
  • afaina o le coronary tonu,
  • lala o le pito i luma o le ogatotonu o le suauu,
  • teutusi o teutusi o le suauu tuifaʻo.

Mafuaʻaga autū

O mafuaʻaga e mafua ai le fatuina o le atherosclerosis o faʻamaʻi e mafua ai le matelaina, e fiaselau, ae o mea nei e sili ona taatele, lea e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  1. Aʻa - e le mafai ona aʻafia i latou i le faʻaaliaina o le tino:
    • o le matua - o le tele o taimi o le faʻamaʻi ua faia i alii i luga aʻe o le 45 tausaga,
    • genis predisposition - mo se faataitaiga, vaʻa le atiaʻe, vaʻaia ma isi mea faʻalavelave,
    • kenera - fafine e itiiti le faʻafesoʻotaʻi i le atherosclerosis, ona o loʻo i ai le estrogen, o le hormone e fesoasoani e puipui ai toto. Ae a oʻo mai le misa, o le tulaga e suia tele, ma o le fafine foi e lamatia le atiaʻe o le maʻi.
  2. Faʻafitauli - o le tele o taimi o masaniga ma ituaiga soifuaga o se tagata, lea e mafai ai ona ia aʻafia ma suia le tulaga:
    • leaga masani - latou te aafia tuusaʻo i le faʻavaeina o le atherosclerosis o mea e maua mai i le matelaina o maliu, o le nicotine e i ai sona aafiaga le lelei,
    • leaga mea taumafa - e atiae le atherosclerosis televave pe'āfai e faʻaumatia e se tagata se tele o gaʻo manu,
    • leai se faʻamalositino - galuega faʻapitoa, o se olaga le tauagafau e afaina ai le gaʻo gaʻo, lea e mafua ai le oona, diabetes ma vascular atherosclerosis.
  3. Faʻamaʻa ese - o faʻamaʻi poʻo maʻi ia e mafai ona faasaʻoina pe togafitia:
    • maʻisuka - faʻamautuina uma gaioiga i le tino,
    • afaina maualuga - pe a maua e le tagata maʻi le maualuga o le toto maualuga, ona amata ona tumu lea o puipui lapisi i gaʻo, o le mea lea ua amata ai ona latou faia ni fata,
    • faʻamaʻi pipisi ma le inupia - fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis, i ai le faʻaleagaina o puipui o toto toto,
    • dyslipidemia - o loʻo i ai le faateleina o le cholesterol, triglycerides ma lipoproteins, lea e mafua ai ona soli le gaosiga gaʻo ma le fausia o le atherosclerosis.

Aʻo leʻi amataina e le tagata maʻi soʻo se faʻaaliga o le falemaʻi, o le a iai se taimi umi mo le umi o le taimi, talu ai ona ua talitonu e talu mai le 30 tausaga, o le toʻatele o tagata e iai ni suiga i le atherosclerotic.

O faʻamaoniga o le aumea o le coronary atherosclerosis e aofia ai faʻamatalaga nei:

  • tiga ma le mu i totonu o le fatafata, lea e mafai ona faʻalogoina i tua poʻo le tauagavale agavale,
  • dyspnea muamua tiga
  • vavao
  • manava manava
  • vili

O nei faailoga e mafai ona iloa i le 50% o tagata mamai aʻo leʻi osofaʻi fatu. O faʻamaoniga ogaoga e aofia ai:

  • arrhythmia - o se suiga i le tikeri o le faʻamalosia o manaʻoga i totonu o le loto,
  • angina pectoris - e tupu i le i ai o le malosi faʻaletino ma lagona faʻalagona,
  • cardiosclerosis - o le fausia o mea fesootai, lea e suia ai le tino musika, lea e mafua ai le maliliega o le myocardium.

Fomaʻi togafitiga

O togafitiga o vailaau e aofia ai le faʻaaogaina o nisi vaega o fualaau oona, lea e aofia ai:

Lipid-lowering drugs - O la latou sini autu o le faʻaitiitia o le aofai o le cholesterol i le toto. Mai lenei vaega o fualaau faasaina e mafai ona faatonuina:

    Tulafono - O fualaau aupito sili ona aoga e maualalo ai le cholesterol, ao latou faaitiitia lona gaosiga i le tino. O nei fualaau oona e faʻaaogaina i le po, ao faʻatupulaia le gaosiga o le cholesterol i le po. O latou faʻaoga e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le ate.
    Simvastatin, Pravastatin ma Lovastatin ua faʻataʻitaʻiina - o vailaʻau faʻatasi ma le natura, o le mea autu o le mea taua o le gaʻo.
    Fluvastatin, Atorvastatin ma Rosuvastatin o loʻo faʻatulagaina foi - o vailaʻau faʻamalosi. E i ai so latou faʻalauiloaina o le tino.
    O tulafono e iai foi le tele o tulaga lelei:

  • latou te faʻamaʻapeina maa o le cholesterol,
  • faaitiitia le taliaina o le platelet,
  • faʻaitiitia le faʻalogoina o le cell.
  • Faʻasologa o meaola o le nicotinic acid - maua se lipid-lowering effect. Faʻailoaina i tagata e maua i le ate (o le nicotinic acid, niacin, enduracin).
  • Fiti - taofia le gaosia o le tino o ona lava gaʻo. O le masani ai o nei fualaau oona e mafua ai le faateleina o le fua o le lipid oxidation, o fualaau oona, ma taofia ai le malepelepe o pusa cholesterol. O nei augatupulaga o nei vailaʻau o loʻo iai:
    • Gemfibrozil ma le faʻamaonia,
    • Faʻamalosia ma le faʻamaonia,
    • Faʻamatalaga lelei o le faʻamalosi.
  • Sequestrants of acid acids - o se isi mea e ese mai i le fuainumera o le le faapalepale. Faʻamata i le pene-fesuiaiga o resini. I totonu o le inumaga, latou te fausia ai ni faʻafitauli e le mafai ona faʻaaogaina i le cholesterol ma le bile acid, lea e faʻaitiitia ai le absorption (absorption) o le cholesterol i totonu o le vaega o le digestive.
    I le avea ai ma aʻafiaga, e mafai ona maua ai le malosi poʻo le malosi. E fautuaina e ave le faʻailoga 4 itula aʻo leʻi 'ai poʻo le itula mulimuli ane (cholestyramine, colestipol).
  • Hemorrhagic drugs - e faʻaaogaina e le gata mo le totoina o le toto, ae faʻapea foi mo le faʻaleleia atili o le toto toto i totonu o vaʻa, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o le gaioiga o le cerebral (Curantil, Warfarin, Fenilin).

    Faʻaaoga fualaau faʻamaʻi - e tatau ona filifilia ma le faaeteete, ona o nisi e mafai ona afaina ai lipid metabolism. E talafeagai mo togafitiga, mo se faʻataʻitaʻiga, Olmesartan - o loʻo i ai le malosi o le atherosclerotic i vaega eseese o le faʻamaʻi, tusa lava po o le a le tausaga o le maʻi.

    Atherosclerosis o le faʻamaonia o mea e maua ai siama

    Faʻalagolago i le tikeri o le vavalalata o laʻau, o loʻo i ai ituaiga o atherosclerosis nei:

    • e le o le faʻamalosi (o le lumenia o le vaʻa e faʻaitiitiina i lalo ifo o le 50%, e leʻo faʻaalia ile falemaʻi),
    • (o le lumenia o le vaʻa vaʻititi e sili atu ma le 50%, o loʻo i ai faʻamatalaga faʻapitoa).

    E taua le malamalama, o le mea moni, o lenei faʻavasegaga e le o se mea e sili ona taua, talu ai e masani lava ona liliu atu le gasegase i le fomaʻi mo se fesoasoani ma faʻamaonia ai faʻamaʻi pipisi o maʻi fatu fatu, o lona uiga, i le tui o le atherosclerosis. E tatau foi ona maitauina o se suʻesuʻega tutusa e mafai ona faia pe a maeʻa suʻesuʻega meafaigaluega, faʻatasi ai ma le faʻaalia saʻo o le papa.

    Faʻalagolago i arteries ma a latou lālā, o loʻo tuʻuina atu i latou i suiga o le atherosclerotic, o le faʻavasegaga faʻa-natura e faʻamaonia:

    • atherosclerosis o le ogalaau o le ogatotonu o le coronary agavale,
    • atherosclerosis o le lala faʻasolosolo masani o le gaʻo agavale agavale,
    • atherosclerosis o le teutusi o le paranesi o le agama agavale agavale,
    • atherosclerosis o le uluaʻi faʻaiuga o le coronary saʻo.

    O le faʻaogaina o le atherosclerosis e iloga:

    • lisiina (pito i luga, ogatotonu, pito i lalo ifo o le vaa),
    • faasalalauina.

    Faʻaiʻuga o le atherosclerosis, faʻafitauli aʻafiaga

    O se mafuaaga le mautonu o le atherosclerosis e lei faavaeina, ae o loo i ai se tuusaʻo tuusaʻo i le va o le faamaʻi, soifuaga mai le maʻi fatu fatu ma le faateleina o le cholesterol. O lea la, o le taua o le faateleina o le maualuga o le cholesterol maualuga o le sili atu ma le 5 mmol / L ma lipoproteins maualalo maualalo o le 3 mmol / L.

    E tutusa foi le tāua o le iai o mea e aʻafia ai le cardiovascular, lea e faʻatasi ai ma le dyslipidemia e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e mafua ona o le coronary arteriosclerosis. O mea sili ona taua o aʻafiaga o loʻo tuʻuina atu i lalo.

    O i latou e le suia:

    • matua (tagata e sili atu i le 55 tausaga, fafine ua silia ma le 65 tausaga),
    • tama tane
    • avega mamafa talafaasolopito o aiga (o le i ai i totonu o le aiga o se aiga e maua i le atherosclerosis i lalo o le 55 tausaga o alii, e oʻo atu i le 65 i tamaitai).

    O i latou e faʻaleleia:

    • ulaula
    • afaina
    • leai se faamalositino
    • ogaoga maualuga
    • maʻisuka malosi
    • dyslipidemia (o le faateleina o le lipoproteins maualalo maualalo ma le faaitiitia o lipoproteins maualuga),
    • inu ava malosi.

    Faʻaaogaina o le Komekarate Atherosclerosis

    I aso nei, e tele naua mea e mafai ona fuaina ai le toto i le fale. Matou te iloa uma lava glucometers, lea e fuaina ai le suka o le toto, aemaise lava le taua mo tagata e maua i le maʻisuka, e uiga i suʻesuʻega vave e fuafua ai le tele o le hemoglobin i le anemia. Ae mo tagata mamaʻi ei ai se talaaga cardiological ma le atherosclerosis, poʻo mo tagata o loʻo tausisia se taumafataga ma pulea le tele o le gaʻo o le gaʻo, ua faʻavaeina se suʻega o le toto e mafai ona feaveaʻi, lea, e faaopoopo atu i faʻamaumauga o loʻo i luga, e fuafua ai le maualuga o le cholesterol, lipoproteins ma le triglycerides. Peitai, e le taofia e tekonolosi faleoloa, mo se faataitaiga, o inisinia mai le University of Cornell University i Amerika na fatuina se kata atamai ma fatuina se tusi talosaga e mafai ai ona e fuaina le cholesterol mai se telefoni e faʻaaoga ai vai ola e pei o le toto, pala, ma le afu. O lenei masini e aofia ai se kata atamai e fesoʻotaʻi i le telefoni a le telefoni ma suʻe suʻega. O le kata atamai o loʻo i ai se moliuila e faʻamalamaina ai le vaega o le suʻega lea ua faʻaofiina i le masini.

    O le talosaga na faʻapipiʻiina i luga o le telefoni e faʻapipiʻi ai le saturation ma le tikeri o le lanu i luga o le sasa ma suia ai lenei faʻamatalaga o se taunuuga i luga o le telefoni. Ua fai mai tagata atiae o lenei masini e maualuga le saʻo e fuafua ai le maualuga o le cholesterol, e talosagaina ai sina taumafaiga ma le taimi mo lenei - i le na o le 1 minute. O le mea lea, o sea gaioiga o le a aʻafia ai le puipuiga o le atherosclerosis, o lona vave suʻesuʻeina ma le togafitiga o togafitiga - soo se tasi e mafai ona siakiina a latou kululalalala ao taoto i luga o le moega.

    Faʻasologa o maliu mai Atunesa

    Atherosclerosis o se faʻamaʻi lea e mafai ona puipuia pe faʻatuai le taimi o lona faʻaali. E faigofie lava ona maua lenei mea pe afai e te faʻalagolago i auala faigofie mo le puipuiga, faʻapea foʻi togafitiga o le atherosclerosis:

    • mataʻituina ma faʻaitiitia mea e lamatia ai,
    • vavalo ma pulea ia atherosclerotic plate, tali vave i lo latou teteʻa,
    • maualuga ma lelei le taotoga o taotoga.

    I le faaiuga

    Tausia lou soifua maloloina, aemaise o lou loto. E le gata i lea, o lea ituaiga o togafitiga e pei o le atherosclerosis o le gaʻo matelaina e iloa ai ia lava i lona mamalu uma lava i taimi mulimuli. O lenei faʻamaʻi e faigata ona togafitia, ae mafai ona taofi, ma o nisi taimi e mafai ai ona maua ni tulaga lelei lelei. Manatua: o le mea autu o le amata togafitiga o le coronary arteriosclerosis i le taimi. Soifua Maloloina i oe ma e pele ia te oe!

    Faʻailoga

    O lenei faiga e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai le faʻaogaina o fausaga. Laʻau - o le faʻavaa o se uaea felanulanua felanulanuaʻi foliga foliga, lea e faia i le maualuga ma le maualuga o masini faafomai. A faʻapipiʻiina i totonu o se gaʻo vaiti, o le aʻa e faʻalauteleina le lumen ma faʻafoʻi le moega lapisi. O faʻamanuiaga o le faʻatinoga o:

    • o le faʻatulagaga e toetoe lava a leai se tiga ma itiiti ifo le faʻalavelave,
    • fesoasoani e faʻaleleia atili le faʻasologa o faʻamaʻi fatu cardiovascular,
    • faia e ala i se tamai puncture, lea e afaina ai le toe faʻaleleia,
    • pe a maeʻa le taotoga, e manaʻomia na o le 1-2 aso o le falemaʻi.

    Afai o le taotoga e le o fuafuaina vave, e manaomia e le tagata maʻi se suʻega suʻesuʻega faafomaʻi e fuafua ai le mafai ona faʻamaonia.

    Ona pala lea o le paluni ma aveeseina faatasi ma le pusi, ma o le mea lea e taofia ai le pusa mai le toe vaeluaina ma mautinoa ai le taamilosaga atoa. I le tulaga e iloa ai nisi o vaa ua aafia, e tele ni siama e faʻapipiʻi foi. I le faaiuga o le pupuʻu, o loʻo faʻaaogaina se faʻaofuofu faʻamalosi i le pito i tua o le taotoga.

    A maeʻa le taotoga, e manaʻomia e le maʻi maʻi se malologa mo le tele o itula. I le tulaga o tulaga lelei, o le tagata maʻi e mafai ona faʻatuina i le aso e sosoo ai.

    Faʻasologa taotoga

    O se faʻataʻitaʻiga lea o lona faʻamoemoe o le lalagaina o prosthetes faʻapitoa faʻasolosolo ma le faʻamoemoe o le sili atu o le toto i le loto. Fesoasoani e fausia nisi auala o le toto e tafe i le fatu.
    E tele metotia mo le faia o togafiti faʻasolosolo i le matelaina o maliu - faatasi ai ma le aunoa ma le puʻeina o le fatu. Ina ia malamalama i le tele o plaques o loʻo i totonu o le tino o le tagata maʻi, e faʻataʻitaʻiina ai faʻataʻitaʻiga o mea lilo.

    O le umi o le taotoga e 4-5 itula, e faʻatatau i le numera o le faʻasolosolo. A maeʻa ona faʻasolosolo le maʻi, e amata ona saunia e fomai tipitipi ni laʻau o le a faʻaaoga mo shunts.

    E i ai le tele o ituaiga o latou - o le ufiufi o le fatafata e masani ona faʻaaogaina, ae mafai foi ona i ai se faʻailoga susulu. Afai e faʻaogaina le lona lua, ona maeʻa ai lea o le faʻalavelave e manaʻomia e le tagata gasegase ona faʻaaogaina le alalaupapa o le calcium mo le tele o masina, talu ai o nei vailaʻau e fesoasoani e faʻasaʻo ai le uaga.

    A maeʻa ona fusi e le fomai tipitipi le shunts, ona tape loa lea o le masini e faʻaleleia ai le manava ma ua amata ona paʻu le fatu. Aʻo leʻi tapunia le pusa faʻatasi ma se uaea tele, o palota lē tumau e paʻu i le fatu mo le faʻaleleia o le eletise i le fatu seia oʻo ina toe maua lona paʻu. A maeʻa le taotoga, ona tuʻuina atu lea o le maʻi i le maʻi tigaina poʻo le tausiga tigaina ma tausia i lalo o le mataʻituina mo le isi 2 aso.

    Fualaau faʻapitoa

    Mo le togafitiga o le atherosclerosis, e faʻaaogaina foʻi vailaʻau masani:

    • Fualaʻau o loʻo i ai le antisclerotic ma mea totino, ma le pectin, lea o loʻo maua i le septum fibrous o le fualaʻau, e fesoasoani i le tuʻuina o le cholesterol ma faʻamalosi matala.
    • Saito vao. Aveese masima sili atu ma le cholesterol.Ave le 20 g o laʻau o fualaau aina suamalie, sasaa se ipu vai inu ma vevela mo le 5-10 minute, ona tuu lea mo le 2 itula ma le vevela. Ave se sipuni tele tolu taimi i le aso.
    • Melissa - Faʻaaoga i foliga fou pe malogo, e mafai foi ona e saunia se teuteuga. Mo ia, ave 1 le sipunipuni o le mutia ma sasaa le tasi ipu malamalama vai, tuu sina mea itiiti, mulimuli ane e mafai ona e inuina i lea aso ma lea aso.

    Faʻalavelave ma faʻasologa

    Faʻatasi ma le atherosclerosis, o faʻafitauli nei e mafai ona tupu:

    • faʻaleagaina o le myocardial
    • taʻavale
    • gangrene, tui o le gaʻo,
    • cerebrovascular accident,
    • angina pectoris, toilalo fatu.

    O le faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago i le nofoaga ma le malosi. E masani ona faalagolago i le soifuaga o le tagata maʻi. Afai e te mulimulitaʻi i tulafono ma fautuaga faʻapitoa, faʻaaoga mea e ono aʻafia ai, ave vailaʻau, ona maua ai lea o se lanu lelei. Afai o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi e tupu, ona oʻo ai lea o le leaga.

    Tuua Lau Faamatalaga