Afai o le suka e maualuga atu i le 7 mmol

Anava toto toto: saili mea uma e te manaʻomia. Faitau pe o le a lona masani, le auala e faia ai se auʻiliʻiliga mai se tamatamailima ma mai se vein, ma sili ona taua - pe faapefea ona faʻaitiitia lenei faʻaʻailoga i se soifua maloloina lelei, ave fualaau ma inisua. Malamalama pe o le a le mea e tupu i taeao o le taeao, pe aisea e maualuga ai le kulūkose i le taeao i luga o se manava gaogao malosi atu nai lo le aoauli ma le afiafi.

E faʻapefea ona faia se suʻega o le kulūkose anapogi?

E manino lava, e le mafai ona e 'ai i se mea i le afiafi. Ae i le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona faatagaina le manava o le tino. Inu vai ma laʻau tila. Taumafai e aloese mai le faʻafitauli faaletino ma faalelagona i le aso ao leʻi faia le suʻega.

Aua le inuina ava malosi tele. Afai o loʻo i ai se faʻamaʻi manino poʻo le faʻamaʻi i le tino, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faateleina. Taumafai e faʻaaoga lenei mea.

I le tulaga o se suʻega o le suʻega e le manuia, ia e mafaufau pe oe maua le nifo o le nifo, fatuga o fatugaʻo, siama o le urinary tract, poʻo se malulu.

O le a le mea e anapogi ai le toto?

O se tali auiliili i lenei fesili o loʻo tuʻuina atu i le tusiga "O le fua o le toto sugar". O loʻo faʻaalia ai tulaga masani mo tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi matutua, tamaiti o vaitausaga eseese, fafine maʻitaga. Malamalama pe faapefea ona ese le kulukose o le toto mo tagata soifua maloloina ma tagata e maua i le maʻisuka. O faʻamatalaga e tuʻuina atu i le tulaga o laulau faigofie ma ata.

E faʻapefea ona ese le suka mai le taumafa ao leʻi faia le taeao?

E leai se eseesega pe a fai e 'ai lau taeao i le vave lava, i le taimi e te ala ai i le taeao. O le maʻisuka e le 'ai i le afiafi pe a ma le 18-19 itula, e masani ona taumafai e vave ai le taeao i le taeao. Talu ai latou te ala lelei ma malolo lelei.

Afai na e 'ai i le leva o le afiafi, o le taeao e te le manaʻo ai e' ai le taeao i le vaveao. Ma, e foliga mai, o le tuai o le 'aiga o le afiafi o le a faʻaleagaina ai le lelei o lau moe. Faʻapea o le 30-60 minute poʻo le sili atu foʻi e alu i le va o le ala i luga o le taeao. I lenei tulaga, o le fua o le fuaina o le suka i le maeʻa ai o le ala ma ao le i ai, o le a ese.

O le aafiaga o le taeao o le taeao (vaai lalo) e amata ona galue mai le 4-5 i le taeao. I le itulagi o 7-9 itula, e faasolo ina vaivai ma mou atu. I le 30-60 minute e faʻamalosi e faʻavaivaia. Ona o lenei mea, o le suka o le toto aʻo leʻi 'ai taumafa atonu e maualalo ifo nai lo le taimi e uma ai.

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao nai lo le aoauli ma le afiafi?

E taua lea mea o le taeao o le taeao. O loʻo faʻamatala auiliili i lalo. O le suka i le taeao i luga o se manava gaogao e maualuga atu nai lo le aoauli ma le afiafi, i le tele o le maʻisuka.

Afai e te matauina lenei mea i le fale, e le manaʻomia ona e mafaufau i se mea faʻapitoa i le tulafono. O mafuaʻaga o lenei faʻalavelave e le o faʻamautuina, ma e le tatau ona e popole ia i latou.

Fesili e sili atu ona taua: pe faʻafefea ona faʻasalalau le maualuga o le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao. Faitau e uiga i lalo.

Aisea e maualuga ai le maualuga o le suka i le taeao, ma pe a uma ona 'ai e avea ma masani?

O le aafiaga o le taeao o le taeao o le taeao e muta i le 8-9 i le taeao. O le tele o le maʻisuka e faigata tele ona faʻasaʻo le suka pe a uma le 'aiga o le taeao nai lo le maeʻa o le aoauli ma le' aiga o le afiafi.

O le mea lea, mo le taumafataga o le taeao, e tatau ona faaitiitia le aoga o le carbohydrate, ma mafai ona faateleina le fua o le inisalini. I nisi o tagata, o le taeao o le taeao o le taeao e faʻavaivaia ai ma vave ona taofi.

O nei gasegase e leai ni faafitauli matuia ma o latou kulukose o le toto pe a uma le 'aiga o le taeao.

O le a le mea e fai, pe faʻapefea ona togafitiga pe afai o le suka e na o le taeao lava e alu ai i luga o se manava gaogao?

I le tele o tagata gasegase, o le toto toto e na o le taeao lava e tulai mai i luga o se manava gaogao, ma i le ao ma le afiafi ao lei moe, e tumau pea le masani. Afai ei ai sou tulaga, aua e te manatu oe o se tuusaunoaga. O le mafuaʻaga o le vaveao o le taeao, lea e taatele i le maʻisuka.

O le suʻesuʻega o le prediabetes poʻo le maʻisuka. E faʻalagolago i le maualuga o le maualuga o lau suka i le taeao. Vaʻaia fua o le suka toto. Ma mai le hemoglobin glyc.

  1. Tetee i afiafi tuai, aua nei 'aʻai pe a ma le 18-19 itula.
  2. Aveina o le metformin fualaau faasaina (sili Glucofage Long) i le po faatasi ai ma le faʻalemuina malie o fualaau mai le 500 i le 2000 mg.
  3. Afai o meaʻai muamua ma le fualaau o le Glucofage e le lava le fesoasoani, e tatau lava ona e faia se insulin umi i le po.

O le faafitauli o le toto maualuga i le taeao i luga o se manava gaogao e le tatau ona le amanaiaina. O le le fiafia i ai e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka i le gasologa o nai masina poʻo tausaga. Afai o le maʻisuka e faʻaauau pea ona 'ai le taumafataga o le afiafi, e le o fualaau oona po o inisalini o le a fesoasoani ia te ia e toe aumai le suka i le taeao.

O le a le mea e fai pe afai o le keva anapogi e 6 ma luga? O le maʻisuka pe leai?

O lau fomaʻi atonu o le a taʻuina atu ia te oe o le suka o le anapogi e 6.1-6.9 mmol / L o loʻo togafitia, ae leʻo se faʻamaʻi matautia.

O le mea moni, faatasi ai ma nei faailoilo, o faʻafitauli masani o le maʻisuka e tupu aʻe i le sologa lelei. E maualuga lou lamatiaga o le fatu o le fatu ma le maualalo o le ola.

Afai o le fatu ma le toto o loʻo fafagaina e faigata, ona lava lea o le taimi e faamasani ai i faafitauli matautia o le vaʻaia, gaʻo ma vae.

Suauu anapogi o le 6.1-6.9 mmol / L o se faailo e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga ogaoga.

E tatau ona e suʻe pe faʻapefea ona amio lau kulukose pe a uma ona 'ai, faʻapea foʻi ma le suʻeina o le hemoglobin glycated, ma siaki le gaioiga.

Faitau le tusiga "Suʻeina o le maʻisuka" ma fuafua po o fea ituaiga o faʻamaʻi e sili atu ona e masani i ai. A maeʻa lena, faʻaaoga se fuafuaga o le maʻisuka ituaiga 2 ole maʻisuka poʻo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka.

O le afifi o le taeao

Mai le 4:00 i le 9:00 i le taeao, o le ate e sili ona aveʻesea le insulin mai le toto ma faʻaumatia ai. Ona o lenei mea, o le tele o le maʻisuka e le lava le insulin i vaveao e tausia ai le maualuga o latou suka. O maualuga o kulukose e maualuga pe a fuaina pe a uma ona fafagu i luga o se manava gaogao.

E sili atu ona faigata le faʻasaʻoina o le suka pe a uma le 'aiga o le taeao nai lo le maeʻa o le aoauli ma le' aiga o le afiafi. E taua lea mea o le taeao o le taeao. E le o matauina i maʻisuka uma, ae i le tele. O lona mafuaʻaga e fesootaʻi ma le gaioiga o le adrenaline, cortisol ma isi hormones lea e ala ai le tino i le taeao.

O le faateleina o le suka mo le tele o itula o le taeao e faʻaolaina ai le atinaʻega o faʻafitauli masani o le maʻisuka. O le mea lea, o tagata gasegase maaleale e taumafai e taofiofi ata o le taeao. Ae e le faigofie ona ausia.

O le gaioiga o se inisalini umi, faia i le po, i le taeao e faʻavaivaia pe ua maeʻa foi. E tusa lava pe itiiti le aoga o le meaʻai na faia i le po.

O le taumafai e faateleina le fua o le inisalini lautele e tui i le afiafi e mafai ona taitai atu ai i le hypoglycemia (maualalo le toto suka) i le ogatotonu o le po. O le faaitiitia o le kulukose i le po e mafua ai le pogisa, palapeti ma le sulu.

E faapefea ona faʻaititia le toto toto?

Manatua o le suka maualuga i le taeao i luga o se manava gaogao, e pei o soo se isi taimi o le aso, e 4.0-5.5 mmol / l. Ina ia ausia, muamua lava, e tatau ona e aʻoaʻo e 'ai vave. Taumafa i le afiafi pe a ma le 4 itula aʻo lei moe, ma sili atu ile 5 itula. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai le 'aiga o le afiafi i le 18:00 ma alu e moe i le 23:00.

Mulimuli ane o le taumafataga o le a faateleina le anapogi o le toto glucose i le taeao e sosoo ai. E leai se inisalini ma fualaau o loʻo ave i le po o le a faʻaolaina ai oe mai lenei mea. E oʻo lava ile inisalini Treshiba sili ona fou ma aupito sili ona maualuga, lea o loʻo faamatalaina i lalo. Fai vave le 'aiga o lau' aʻai maualuga.

Faʻailoga i lau telefoni feʻaveaʻi afa afa itula ao lumanaʻi le taimi sili ona lelei mo se taumafataga afiafi.

O le maualuga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona taumafai e ave Metformin paluga o le ao Glucofage Long. E mafai ona faasolosolo lemu le siʻosiʻomaga i le maualuga o le 2000 mg, 4 papa o le 500 mg.

O lenei vailaau e aoga ile toetoe lava o le po atoa ma fesoasoani ai i tagata gasegase e maua le maualuga o le suka i le taeao e sosoo ai i luga o se manava gaogao. Mo le faʻaaogaina o le po, e na o glucophage o meaʻai e umi ona fai. O a latou tagatanuu taugofie e sili atu le lelei e le faʻaaogaina.

I le gasologa o le aso, i le aiga o le taeao ma le aoauli, e mafai ona e faia se isi laulau masani o le metformin 500 poʻo le 850 mg. Ole aofaʻi ole fua ole aso o lenei vailaʻau e le tatau ona silia le 2550-3000 mg.

Ina ia faʻaitiitia le kulukose i le taeao i luga o se manava gaogao, e le tatau ona e faʻaaogaina soʻo se isi lava mea sei vagana ai metformin. Siaki le lisi o vailaau leaga o le maʻisuka. Tetee e ave vave loa.

O le isi laasaga o le faʻaaogaina o le inisalini. Ina ia maua le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, e tatau ona e tuiina le inisalini tele i le afiafi.

Faitau atili i le tusiga "Iloiloga o tui o le insulin umi mo le injections i le po ma le taeao." E maua uma ai faʻamatalaga talafeagai. Malamalama pe aisea e sili atu ai ona lelei le inisalini o Tresiba i aso nei nai lo ona tagata. Amata ona e tuiina le inisalini, e tatau ona e faʻaauau pea ona mulimuli i se taumafataga maualalo ma le vaveʻai, e pei ona faamatalaina i luga.

O le a le mea e 'ai i le afiafi mo le' aiga o le afiafi po o le po ao leʻi alu i le moega ina ia masani ai le suka i le taeao e sosoo ai?

Eseese ituaiga o meaai e sili atu pe itiiti ifo foi le malosi e faateleina ai le toto suka. Faʻalagolago i nei meatotino, faʻapena foi i luga o mea o vitamini ma minerale, o meaʻai e vaevaeina ma faʻasaina ma faʻatagaina mo le maʻisuka. Ae leai se meaai e faʻaitiitia ai kulukose!

E mautinoa lava e te iloa o le suka gaʻo toto e maualuga ai le suka toto pe a maeʻa ona faʻafefe ma faʻafefe. Ae paga lea, o le suka e mafua foi ona o le lautele o puipui o le manava e ala i meaai e aina. E tupu lenei mea e tusa lava po o le a le mea na 'ai e se tagata, e oo lava i le vao laupapa.

I le lagonaina o le faʻalauteleina o puipui o le manava, e tuʻuina atu ai e le tino le kulūkose i totonu o le toto mai ona faʻaagaga i totonu. O le auala lenei o hormones matautia, na maua i le vaitau o le 90, galue. Dr. Bernstein i lana tusi e taʻua ai o le "aafiaga o se faleaiga Saina."

E leai se meaʻai e mafai ona faʻaititia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a 'ai i le afiafi, ma sili atu, i le po ao lei moe. E tatau ona fai se taumafataga ma faʻatagaina oloa ma ia mautinoa e le silia i le 18-19 itula. O le maʻisuka e le faʻaumatia le masani o le faia o le taumafataga o le afiafi, e leai ni vailaʻau ma inisalini e mafai ona fesoasoani e toe aumaia le suka i le taeao.

E faʻafefea ona aʻafia le suka i le taeao i luga o se manava gaogao i le taumafa ava malosi?

O le tali i lenei fesili e faʻalagolago i:

  • ituaiga taʻitasi o le maʻisuka,
  • le aofaiga o le ava ua ave
  • afaina
  • ituaiga o meainu malolosi na faʻaumatia.

E mafai ona e faʻataʻitaʻi. E le faʻatagaina le maʻi suka e faʻaaoga lelei le ava malosi. Ae ui i lea, o le inu malosi o le tele o taimi e sili atu ona lamatia nai lo tagata e maua i le glucose metabolism. O le tusitusiga "Ava malosi mo le maʻisuka" e aofia ai le tele o faamatalaga manaia ma aoga.

Aisea i le taeao maualuga maualuga le suka o le toto

Fesili ia Bauyrzhan:

Talofa! O loʻu tama ei ai le maʻisuka ituaiga 2. E masani ona ia vaaia meaʻai ma pulu e usu i le taimi, o le toto toto o le maualuga maualuga lea o le 7-8 mmol / L. ma e masani lava. Fesili I aso uma o le taeao, e aliali mai le fula i lona itu tauagavale. A moe o ia e leai se edema. ma tulaʻi i le taeao pe a maeʻa le 20-25 minute. Aisea ma o le a le mafuaʻaga?

Ua fesili mai Alla:

Talofa. O loʻu mamafa e 90 kilokalama, maualuga 165 cm. Ua 31 ou tausaga. I le fale, ou te faʻaaogaina le mita o le glucose Omron (mo le 9 aso) e fua ai le maualuga o suka. Suga i le taeao i luga o se manava gaogao e masani lava ona sili atu nai lo le plasma masani 6.2-6.4, pe a tasi e ono 6.8. O le masani ole plasma e oʻo i le 6.1. 2 itula i le maeʻa ai, 5.4-6.3.

Mo se masina i le taimi nei, ou te vavaeese sipuni ma isi mea suamalie mai meaʻai, ou te le 'ai ni meaʻai, ou te faʻamapulaʻaina gaʻo. Afai ou te nofo i luga o le falala mo le aso, o le aso e sosoo ai o le toto toto e masani lava i le aso atoa mai le 4.9-5.8 (i le plasma).

I le atuatuvalega, o le suka e maualuga lona malosi i le 7.2 i luga o se manava gaogao, toe i le plasma.

Aisea e maualuga ai le suka? Masalo ei ai sau mea ma le ate? O le afa o le tausaga talu ai sa i ai se suʻega faafomaʻi, o le suka mai le vein e 4.2, aisea na tupu tele ai? Ua ou popole lava, mafai ona aafia loʻu suka i loʻu popolega? O loʻo ou fuafuaina se maʻitaga, pe mafai ona ou maʻitaga i le suka o le toto? Faafetai

Tali Shikht Olga Ivanovna:

Talofa Alla. O loʻo i ai le meaʻai 3 tbsp. +, e foliga mai, e amata le maʻisuka. O le mamafa o le nerve e masani ona faateleina le suka o le toto. O le maʻitaga e sili atu le le fuafua i le taimi nei. Atonu o le a muta mo oe DIABETES. Maua muamua lou mamafa ina ia muamua.

  1. Muamua, e te manaʻomia le DIET: faʻamalo le sipuni mai le taumafataga, faʻaitiitia meaʻai i le taumafataga i le faʻatapulaʻa (faʻasaʻo mea faʻataʻitaʻi: palafoni, pailani, margarine, tuʻuina o se mea itiiti ole fualaau aina ma le pata), talu ai o gaʻo o le mea sili lea ona malosi le malosi. Ma o le mea e totoe, e tatau ona i ai le tele o meaai e te le maua ai se mamafa seʻia e oʻo atu i lau avega mamafa.
  2. Tele malosi faaletino, gaoioiga.
  3. Ma o le tofiaina o togafitiga e faʻatagaina - i le tagata i le endocrinologist. O le maʻitaga e tatau ona fuafuaina i le sili atu i le 62-64 kilokalama.

. Ou te moomoo ia te oe i le soifua maloloina ma le manuia!

Na fesili Lisa:

Le aoauli lelei! Tau mai ia te aʻu faamolemole se a le mea e fai? Ou te sauni mo Eco ma foai mai le suesuega o le toto ia Fepuari e uiga i le tala o le fula. Sugar maualuga-5.5 ma se faasinomaga o le 5.6. Ma, aʻo ou tago i fualaau, na ou maua ai le pancreatitis (e le o le tino, ae o le pancreas ma le manava ma le ate na toe tali mai foi.) O le taimi lona lua na ou maua ai le siama o le siama i le mavae ai o le 3 masina e aunoa ma ni faanatinati.

Suga 5.5 i se suʻesuʻega suʻesuʻega o le 5.83. O le pancreatic amylase 17 faatasi ai ma se faasinomaga e oo atu i le 50, diastase 48 faatasi ai ma se ata o le 28 i le 100, creatinine, bilirubin e masani lava, o le cholesterol i le pito i luga o le masani, e tusa ai ma le suega o le toto, ua faateleina le hemoglobin 138 i le fua faatatau o 140, platelets ma eoconophils.

Na tuʻuina mai ia te aʻu se glucometa eletise e faʻamaonia i le faʻaaogaina o se glucometer suʻesuʻega faʻatautaia (sese e oʻo i le 0.1 mmol pe a faʻatusatusa i le fale suesue) ma fai atu e matamata. I le taeao ou te fuaina le suka (8 itula o le anapogi) suka 4.7, 5, 4.9.E tatau ona ou savali lemu e aunoa ma se avega mo le 20-30 minute (o loo i ai pea i luga o se manava gaogao) ma e oso i le 5.5 ma se masani glucometer o le 5.9. E masani lava ona i ai se manava gaogao i le taimi nei ma le suka. 4.7-4.8 e tusa lava pe maeʻa le savali. A maeʻa se taumafataga (se keke keke 100 kalama) pe a mavae le 7.2 itula, ma a maeʻa le 2 -5.4. O au e laititi (50 kilokalama i le 166), e leai ni maʻisuka i totonu o le aiga, 34 tausaga, ou te le 'aina fualaʻau.

Aisea ua faateleina ai le sugar sugar, o le amataga lea o le maʻisuka? Pe tatau ona ou alu i le polokalame o le eco i ni nai aso ma ni faailoga faapena? Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali!

Tali atu Volobaeva Lyudmila Yuryevna:

Soifua maloloina lelei! O le kulukose i le taimi o le aso e tatau ona eseese (i totonu o le mau). E te alu, 'ai, galue, o le mea lea o suiga o le kulukose.

O le glucometer o se meafaigaluega fale lea ei ai mea sese, o le mea lea, o faaiuga mulimuli e faatoa mafai ona faia pe a uma ona fuafuaina le kulukose e se metotia suʻesuʻe. O le a le mea e tatau mo se faʻamaonia saʻo:

  • 1) hemoglobin glycosylated.
  • 2) toto kulisose plasma oona toto. Faʻaalia iuga i le endocrinologist.

O le a le uiga pe afai o le glucose anapogi e 7 mmol / L ma sili atu?

O le toto o le toto anapogi o le 7 mmol / L poʻo le sili atu o se faʻamaoniga talafeagai lea o le i ai o faʻafitauli i le glucose metabolism i le tino. O se tagata poto faapitoa i lenei tulaga o le a fautuaina pea oe e fai se isi auiliiliga. Faatasi ai ma le maualuga o taunuuga maualuga, e tatau ona pasi se suega o le faapaleni kullukose. O le auiliiliga lautele e tatau ona matua taua i taimi uma:

  • Aua neʻi 'ai i le 8-9 itula ao leʻi faia le suʻega, ina ia le maua ai le tele o taunuuga,
  • e le tatau foʻi ona e inu vai ao lei faia le suʻega, ina ia le maua ai se manatu e le maualalo
  • E fautuaina e aua nei inuina le ava malosi ae aua le ulaula 1-2 aso aʻo lei faia suʻega.

O le faaupuga "toto sugar" e le o saʻo le uiga. O le amataga o lenei vaitaimi e mafua mai i le mea moni e faapea, i aso anamua, o fomaʻi e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o mea suamalie ma le maualuga o le fia inu ma le tele o taimi o le urination. Ae o le mea moni, o le kulukose o se vailaʻau lea e faʻamavae ai le tino i le tino o le tagata. O le mea lea, o lenei upu o le a faauigaina i taimi uma o se suʻega toto mo le kulukose.

Le faʻaaogaina o le kulukose i le tino

O le suʻega o le toleniga o le glucose e faʻaalia ai le tele o le tino e mafai ona taʻaina le uta suka. Ina ia faia lenei mea, e manaomia e le tagata maʻi ona inu se vaifofo suamalie i le sua o le tipolo.O siaki e siaki pe a maeʻa le 100-120 minute, aua o le pito maualuga lenei o le toto suka. Mo ituaiga uma o le maʻisuka, o le matua le mafai ona faʻaaogaina le suka vave e tele lava ina matauina, ma o lea o le mea lea e oʻo atu i luga o le 11 mmol / L..

I laʻititi o laʻasaga, ua setiina se setete o le faʻapalepale kulukosese. O nei faʻatusa e aofia ai le 7.8-11 mmol / L. O lona uiga o le lamatiaga o le atiinaʻeina o le maʻisuka e matua maualuga, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani a le endocrinologist, e mafai ona e puleaina le ala o le maʻi.

Suauu toto 8 - o le a le uiga o lenei masani?

Glucose o se punavai o le malosi mo le tino. Ae mo potu taitasi ina ia maua i le tele o le aofaiga, e manaʻomia se vailaʻau e momoli atu ai le malosi i totoga uma ma gaʻo. O le inisalini.

I le ituaiga 1 o le maʻisuka, e le mafai e le pancreas ona gaosia i le aofaiga manaomia, o le mea lea, o le maualuga o le suka toto e 8 ma le maualuga.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le aʻafiaga o siama i le inisalini e faʻavaivaia, e le mafai ona ulu atu le kulukose i totonu o masini, ma o lea ua tulaʻi mai ai le glycemia, faʻaleagaina le lelei.

O le mamafa o le mamafa, vaivai, ulu o le ulu ma le mamafa i vae o ni mea faʻalavelave e ono faʻaalia ai le amataina o le maʻisuka. O fomaʻi e fautua mai o tagata ua oʻo i le fasefulu tausaga ma e mafatia mai faʻamaʻi e masani ona siakiina e le aunoa o latou toto ile kulukose toto - a itiiti ifo i le 2 tausaga. E mafai ona faia lenei mea i le fale ma le fesoasoani a se glucometer pe faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Suauu toto o le 8 mmol / L e le o le maʻisuka. E faalagolago lava i le a le taimi na faia ai le suʻega ma i le a le tulaga o le tagata.

A maeʻa ona 'ai, faʻatupulaia le gaioiga faaletino, ao maitaga, o faʻamaoniga e eseese mai le masani, ae le o se mafuaaga lea o le popole.

I lenei tulaga, e tatau ona e faia ni puipuiga, toe iloilo le meaai ma le galuega, ona toe fai lea o suega i se isi aso.

O le maualuga o le kulukose o le 3.9-5.3 mmol / L. A maeʻa ona 'ai, ona tulaʻi lea, ma afai o le meaʻai e mauʻoa i gaʻo, o lona uiga e mafai ona oʻo atu le glycemia i le 6.7-6.9 mmol / L. Ae peitai, o lenei faailo e vave lava ona toe foi mai i le masani, ma ua lagona e le tagata le faamalieina.

Faʻateleina le suka o le toto i le 8 mmol / L pe a uma ona 'ai o se' alofaga e faʻamaonia ai vailaʻau. Ae mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o se faailo sili lea o le glycemia pe a uma ona 'ai. Afai o le maualuga o le suka o le toto e 8, e lelei oe i le taulimaina o le faʻamaʻi ma mafai ona agaʻi i luma i le ala i le toe faʻaleleia.

Faatasi ai ma nei faailoilo, e le mafai e fomai ona faatonuina ni togafitiga, ae na o le fautuaina o se taumafataga maualalo.

Le masani o le suka pe a uma ona 'ai

I se tagata soifua maloloina i luga o se manava gaogao, o le faailoga o loʻo i totonu o le masani - 3.3-5.5 mmol / L. I le gasologa o le aso, e maualuga le tau, aemaise pe a uma ona 'ai. Na faʻaleleia e fomaʻi tulaga o le kulukose i le maeʻa o taumafataga. O nei tulaga faatauaina e talafeagai mo le pulea o le suka.

Tulaga masani o loʻo faʻamatalaina i le laulau.

Le numera o itula pe a uma ona 'aiGlucose maualuga, mmol / l
17,5-8,86
26,9-7,4
35,8-6,8
44,3-5,7
53,3-5,5

O le faailoga e tulaʻi mai, talu ai ona o le manava ma le toto oona o loʻo faʻafefe i totonu o vaʻa. O le pancreas e maua ai le inisalini, lea e maua ai le kulukose i fusi ma okeni. E tele gaioiga o loʻo i totonu o vaega vavalalata, o le felauaiga o le suka e manaʻomia ai se taimi tele. O le mea lea, o lona maualuga i le ola olaola faʻaitiitia lemu.

E oo lava i mea sese i iuga o le auiliiliga e mafai ona taʻu mai ai foliga o le maʻi. O le mea lea, o na tagata e manaʻomia le suʻeina o suʻega suʻesuʻe i lea taimi ma lea taimi ina ia le misia le faʻamaʻi ma ona faʻalavelave.

Suiga Endocrin

O suiga o le Hormonal e mafua ai le faateleina o le aofaʻi o hormones e talepeina ai gaʻo. Ua amata le toto toto. Ae i le aluga o taimi, e faʻamaonia, faʻaitiitia pe a uma ona 'ai. Afai e iai ni faʻalavelave tumau, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, pasi suega suʻesuʻe suʻesuʻega e faʻamaonia ai le mumū o le pancreas poʻo le le mautonu o le tino.

Faʻasaga i fautuaga a se fomaʻi

O le le mautonu o fautuaga a le fomaʻi, o le le tausisia o tui na ia faatonuina, e mafua ai le le mafaia e le tino ona taui mo solitulafono ua tupu i totonu. O le pancreas e le taulimaina lona aoga. O le le atoatoa o mea e faatonutonuina ai le tino o le tino e aliali mai.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Vailaʻau, faʻamaʻi pipisi

O foliga vaaia o viral, infectious agents i le tino.

Le numera o itula pe a uma ona 'aiGlucose maualuga, mmol / l 17,5-8,86 26,9-7,4 35,8-6,8 44,3-5,7 53,3-5,5

O le faailoga e tulaʻi mai, talu ai ona o le manava ma le toto oona o loʻo faʻafefe i totonu o vaʻa. O le pancreas e maua ai le inisalini, lea e maua ai le kulukose i fusi ma okeni. E tele gaioiga o loʻo i totonu o vaega vavalalata, o le felauaiga o le suka e manaʻomia ai se taimi tele. O le mea lea, o lona maualuga i le ola olaola faʻaitiitia lemu.

E oo lava i mea sese i iuga o le auiliiliga e mafai ona taʻu mai ai foliga o le maʻi. O le mea lea, o na tagata e manaʻomia le suʻeina o suʻega suʻesuʻe i lea taimi ma lea taimi ina ia le misia le faʻamaʻi ma ona faʻalavelave.

Faʻatatau mea

Taumafa tele o meaʻai gaʻo-gaʻo. Pe a momoe se tagata, o ana hormones ma enzymes e talepeina ma faʻapipiʻi le kulukose i totoga o totoga. O le mea lea, o loʻo i totonu o le toto mo se taimi umi. A maeʻa, e faasolosolo lava ona amata faʻaitiitia, oʻo atu i tulaga masani.

Faailoga meli meli i fafine. I le taimi nei, o le aofaʻi o hormones sexually decreases. E mafua ai ona maualuga le suka i le taeao. E masani lava o loʻo i ai pea le hyperglycemia tumau.

Togafitiga o le taeao hypoglycemia

Afai e sili atu le maualuga o le glucose, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ao le i 'ai. Ina ia iloa le mafuaaga, o le suʻesuʻega e manaʻomia ai suʻega falesuesue. Ina ia faia lenei mea, ave se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai i taeao. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai se uiga o le toto toto e sui.

Mo togafitiga faʻaaoga togafitiga faʻapitoa:

  • meaʻai, le gaʻo o gaʻo, falai, meaʻai vevela, le lava o gaʻo i le taimi e momoe ai,
  • o se olaga ola malosi o loʻo faʻaalia, o taaloga faʻapolofesa ua solia,
  • afai e le toe foʻi mai le kulukose i le tele o taimi, e filifili e le fomaʻi le inumaga o le inisalini, e faʻatatau i le taimi o le aso, pe a oʻo i luga le kulukose ma lona aofaiga,

Afai e te suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faafesootai se fomai, o le a ia taʻuina pe aisea ua sili atu ai le suka i luga o se manava gaogao pe a uma le taumafataga. Afai o le togafitiga e matauina mo sina taimi, ona mou atu lea, e leai se mea e manaʻomia mo togafitiga. E tatau i se tagata ona fetuutuunai lona ituaiga olaga, meaʻai, pe afai o le solitulafono e tumau pea mo se taimi umi, ua faatonuina e le fomai ni fualaau.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Le mea e fai

Muamua, i se tulaga faapena e le tatau i se tasi ona fefe, e sili atu le tuʻuina atu o lou soifua maloloina i se tagata tomai faapitoa. O le a mafai e se fomai faapitoa ona faamatala i auiliiliga mea e tatau ona fai pe afai o le maualuga o le suka o le toto e 7.7 mmol / L. O vaega autu o togafitiga:

  • taumafa a tagata taitoatasi,
  • faamalositino masani
  • vailaʻau.

O le tofiaina o togafitiga e tatau ona faia pe a uma ona maeʻa maeʻa iloiloga o faitioga ma se talafaasolopito o le olaga. Ma le isi foi suʻesuʻega atoa mo le maʻisuka ma ona faʻafitauli.

O le siakiina e le aunoa o le suka toto e taua tele.

E ese le matautia o lenei mea?

O le gasegase o le kulukose ole tino e taʻua foi o le latent type of the type of diabetes. Faʻatasi ai ma le avanoa vave i se endocrinologist, e mafai ona e pulea le ala o le faʻamaʻi ma faʻatuai ai ia taunuuga. O le ituaiga o maʻisuka lona lua e taʻua o le insulin. O lona uiga o le faafitauli o le togafitiga e solia ai le faaaogaina o le suka i siama. I se isi faaupuga, o le faʻaaogaina o le inisalini e masani lava, ma e le mafai ona iloa e sela le hormone e galue lelei - o loʻo puipuia i latou.

O le maʻisuka ituaiga 2 ua avea ma se faafitauli ogaoga ona o le leai o togafitiga. E mafai ona taofiofia le faʻamaʻi, puipuia le atinaʻe o faʻafitauli. Ae leai se fofo atoatoa mo togafitiga. O le lamatiaga o loʻo i totonu o faʻafitauli o le maʻisuka, o le mafuaʻaga o le solia o le toto i totoga ma gaʻo. O le Hyperglycemia e iai sona aafiaga faʻaleagaina ile puipui o le vaa, ma mafua ai le angiopathy. E mafai ona maua i vaʻa:

E faapefea ona togafitia?

O le le atoatoa o le kulukose e manaʻomia ai togafitiga faapitoa. O se endocrinologist e faia ai se taumafa a le tagata lava ia, lea e tatau ona tausisia i taimi uma ma i le olaga atoa. O faʻaaliga uma o le a faʻatatauina e se fomaʻi, ae o ona autu autu e pei ona taua i lalo:

  • o le faʻaaogaina atoatoa o le '' vave '' ole gaʻo, lea e aofia ai laufanua, pusa,
  • fua masani o mea taumafa
  • faatapulaaina lau faʻaaogaina o falai, meaʻai gaʻo ma ulaula,
  • tuu atu le fiafia i meaʻai ma moa,
  • faʻaaogaina fualaau faisua
  • folasia fua o susu susu i totonu o meaai.

O le filifiliga tonu o le tofia lea o faʻamalositino faapitoa e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino. Ae e tatau ona e amanaʻia foliga o le gaioiga o le loto ina ia aloese ai mai le tele o avega i luga o lea mea.

O se vailaʻau ua manatu o se auala e le lauiloa o togafitiga, ae ua faʻamaonia pe afai e le aoga isi togafitiga o le maʻi. Faʻailoaina fualaau e faʻaitiitia ai le suka toto. O le tele o taimi, e sili atu le lelei o Metformin. O togafitiga faʻamalositino e aofia ai le tofiaina o angioprotectors - fualaau oona e iai le puipuiga i luga o le puipui o le vaa.

Isi suʻesuʻega

O le masani o le suka toto e 3.3-5.5 mmol / l. O le a le mea e fai i isi suʻesuʻega auʻiliʻili?

O lenei tulaga e masani lava mo le toto ma le faʻamaʻavale, ae faʻamautinoa atoatoa i sauniuniga tatau mo le suʻeina e le tagata maʻi.

O lenei laʻasaga ua manatu e masalosalo ma e manaʻomia se suʻega lona lua. I fua maualuga, o le suʻega o le toleniga o le glucose ua faʻamaonia mo le taimi lona lua.

O lenei taunuuga o le anapogi o se faailoga mautinoa o le maʻisuka. E mafai ona faʻataʻitaʻiina se suega faaopoopo.

O le a le uiga o le suka maualuga i le toto i le taeao?

E lua mafuaʻaga autu mo le taeao e tulaʻi i le suka o le toto - o le ata o le taeao ma le aʻafiaga o Somoji. Mafaufau i mafuaaga uma e lua, ta◊u atu ia oe poo a ni aʻafiaga lamatia e mafai ona mafua ai le le lelei o le soifua maloloina i le taeao, ma tuuina atu fautuaga aoga i le auala e sili atu ona pulea toto suka.

Va o le 3 ma le 8 i le taeao

O le tino e amata lava ona teu le suka (glucose) mo le aso o sau. E faapena foi E faʻamalolo ai hormones ma faʻaitiitia ai le gauai o le tino ile inisalini.

A o faagasolo lea vaitaimi, ua faʻamalolo ai hormones faʻatautaia e mafai ona faʻalavelave i le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai le faateleina o le toto suka.

O faʻataʻamilosaga faʻasalalau e aofia ai hormones tuputupu aʻee pei o:

A tutupu loa nei mea uma i le taimi e tasi, ao moe, o le a amata ona faʻaitiitia le maualuga ole inisalini. Ae ui i lea, o nei laasaga taitasi e faia ai se sao i le faateleina o le maualuga o le suka toto i le taeao po o le taeao.

O ai e aʻafia i le vave o le taeao?

E ui lava o tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona malamalama i le uiga o le taeao, e mafai ona tupu lenei mea i tagata uma. I se tasi auala poʻo le isi, o lenei mea uigaese e ese lona aafiaga i luga oi latou e maua i le maʻisuka ma i latou e leai.

E masani lava tagata e le maua i le maʻisuka e masani ona le matauina le maualuga o le suka i le taeao. E mafua ona o le inisalini i totonu o le tino e faʻasaina ai le maualuga o le suka, e aunoa ma le tuua o le sili atu o le kulukose i totonu o le toto.

Ma le isi itu tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona pulea a latou tulaga o le inisalini. O se taunuuga, latou te masani ona tupu i le faateleina o le anapogi toto toto.

Le masani ma faʻatagaina fesuiaiga i le suka pe a uma ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻi suka o se tulaga faʻaleagaina o le pancreas e fesoʻotaʻi ma le gasegase carbohydrate. E lua ituaiga o faamai: o se ituaiga o togafitiga e faalagolago ma tutoatasi mai le insulin. O a latou eseesega e faʻavae i le faiga o le atinaʻeina o le maʻi ma lona ala.

Vaega o le maʻisuka e le o le insulin

I le tele lava o tulaga, o le vavaega o mea na tutupu ma tausaga e fesoʻotai i tausaga e avea ma matafaioi autu i le atinaʻeina o le faʻamaʻi i totonu o mea taua uma.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea o le pancreas e maua ai le tele o le hormone, ae o sel ma tisipenesa o le tino ua faʻaitiitia ai le lagona gauai i lana gaioiga.

Fai mai, "latou te le vaʻavaʻai i ai," o se taunuuga lea e le mafai ona tuʻuina atu ai le kulukose mai le toto e faʻaalu ai le tele o le malosi o le malosi. O le Hyperglycemia e atiina ae.

O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma se ituaiga o le insulin-tutoatasi o le "maʻi mama" e le maluelue ma e mafai ona o mai faatasi ma ni osofaʻi mataʻutia i taimi eseese o le aso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suka pe a uma ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2 e matuā ese lava mai lona aofaiga i le po po o luga o se manava gaogao.

O le toto toto e maualalo le maualuga o le suka nai lo le toto oona. O le eseesega e mafai ona oʻo i le 10-12%. I le taeao ao leʻi oʻo mai meaai i totonu o le tino, o taunuuga o le aveina o mea mai le maʻisuka ituaiga 2 mai le tamatamailima e tatau ona tutusa ma se tagata soifua maloloina (mulimuli ane, o kulūkosa uma o loʻo faʻaalia i le mmol / l):

Faailoga o le toto o le fafine e le ese mai tane. E le mafai ona fai lenei mea e uiga i le tino o le fanau. O pepe faatoa fananau ma pepe laiti ei ai le maualuga o le suka:

O le auiliiliga o le toto capillary o tamaiti o le aoga aoga faataitai o loo faailoa mai i le va o le 3.3 i le 5.

Tau toto

O le faʻataʻitaʻiga o mea mai le vein e manaʻomia ai le falesuesue. O le faʻamautinoaina lea e mafai ona faia le faʻamaoniga o suauu toto toto i le fale e faʻaaoga ai se glucometer. O taunuʻuga o le aofaʻi o le kulukose e lauiloa i le aso e tasi talu ona ave le mea.

Tau toto - mea mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le kulūkose

Tagata matutua ma tamaiti, e amata mai i le vaitaimi o aʻoga, e mafai ona maua se tali ma se faailoga o le 6 mmol / l, ma o lenei mea o le a avea ma masani.

O mea taua i le maualuga o suka i le maʻisuka ituaiga 2 e le o faʻamoemoeina seʻi vagana ua oʻo mai faʻafitauli o le maʻi. O se laʻititi laʻititi e mafai, lea ei ai nisi faʻatagaga e mafai ona faʻamautinoa e faatumauina le maualuga o le kulukose (i le mmol / l):

  • i le taeao, aʻo leʻi oʻo mai meaai i le tino - e oo i le 6-6.1,
  • pe a mavae le itula talu ona 'ai - e oo atu i le 8.8-8.9,
  • pe a mavae ni nai itula - e oo atu i le 6.5-6.7,
  • ao le i oʻo i le afiafi malolo - e oʻo i le 6.7,
  • i le po - e oʻo i le 5,
  • i le auiliiliga o le urine - alu ese pe oʻo atu i le 0.5%.

Taua! I le tulaga o le tele o fesuiaiga i faailoga ma le eseesega i le va oi latou i le sili atu i le 0.5 mmol / l, o le numera o aso taitasi i le ituaiga o le siakiina o le tagata lava ia e tatau ona faateleina, sosoo ai ma le toe faaleleia o taunuuga uma o le tusi o le maʻisuka.

Pe a oʻo mai se taumafataga faʻatasi ma le tele o meaʻai i totonu o le gutu, o le enzymes o se tagata soifua maloloina, o se vaega o le pala, amata le faagasologa o le vaevaeina i monosaccharides.

Na maua le kulukose i le mucosa ma ulu atu i le toto. O le faailoga lea i le pancreas e manaʻomia ai se vaega ole inisalini.

Ua leva ona saunia ma faʻapipiʻi muamua ina ia mafai ai ona taofia le malosi tele o le suka.

O le inisalini e maualalo ai le glucose, ao faʻaauau pea le "galue" o le pancreas e faʻafetaui atili ai. O le puleaina o le hormone faaopoopo ua taʻua o le "vaega lona lua o le tali o le inisalini." E manaʻomia muamua i le tulaga o le faʻaogaina. O se vaega o le suka e avea ma glycogen ma alu atu i le ate, ma se vaega i le musele ma le tino.

O le faʻaaogaina o le inisalini o se vaega taua o le metabolism gaʻo.

O le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka faafomai e eseese lava.O le faagasologa o le eleʻele gaʻo ma le maualuga o le suka o le toto e tupu mai i le fuafuaga lava e tasi, ae o le pancreas e le o saunia le hormone faʻapitoa ona o le faʻaaogaina o sela, o lea o le aofaʻiga o loʻo faʻasaoina i lenei taimi e le taua.

Afai o le vaega lona lua o le faagasologa e le i aafia, o le a tatau ona sili atu le maualuga o le maualuga o lemoni i le tele o itula, ae o le taimi atoa lava e maualuga le maualuga o le suka.

E le gata i lea, o le inisalini e tatau ona auina atu le suka i sela ma masini, ae ona o le tele o lona tetee atu i ai, ua tapunia "faitotoa". E aʻafia ai foʻi ile hyperglycemia faaumiumi.

O sea tulaga e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faiga e le mafai ona faʻafefeteina i le vaega o le fatu ma toto toto, fatugaʻo, tino o le tino, ma le tagata suʻesuʻe.

O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai se vaega e taʻua o Morning Dawn Syndrome. O lenei mea faʻafuaseʻi eoʻo mai ma se suiga tele i le aofaʻi o le kulukose i le toto i le taeao pe a maeʻa. O le tulaga e mafai ona matauina e le gata i tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina atoatoa.

Fluctuations i le suka e masani ona tupu i le va o le 4 i le taeao ma le 8 i le taeao. O se tagata soifua maloloina e le matauina suiga i lona tulaga, ae o le tagata maʻi e lagona le le fiafia. E leai ni mafuaʻaga mo sea suiga i faʻamatalaga: o fualaau talafeagai e tatau ona faia i le taimi, e leai ni osofaʻiga o le suka i le taimi lata mai. Mafaufau pe aisea ua i ai se osooso malosi.

O le tulaga o taeao o le taeao - o se tulaga e aumaia ai le le toʻa i tagata gasegase i se "maʻi mama"

Le faiga o le atinaʻeina o le mea ofoofogia

I le po i le taimi o le moe, o le ate ma le maso system e maua ai se faailoilo o le maualuga o le glucagon i le tino e maualuga ma e manaomia e le tagata ona faateleina faleoloa suka, aua e le o maua meaai.

O le sili atu o le kulukose e aliali mai ona o le faaletonu o le hormonal mai le peptide-1, insulin ma le amylin (o se enzyme lea e faʻagesegese ai le gaʻoina o le kulukose pe a uma ona 'ai mai le gastrointestinal tract into the blood).

O le hyperglycemia o le taeao e mafai foi ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o le gaioiga galue a le cortisol ma le tuputupu aʻe o le homone. O le taeao e tupu ai le latou pulelaa maualuga. O se tino soifua maloloina e tali atu i le faia o se aofaiga faaopoopo o hormones e pulea ai le kulūkose. Ae e le mafai e le tagata gasegase ona faia lenei mea.

E leai se auala e faʻaumatia atoa ai le gaʻo maualuga i le maualuga o le suka, ae o loʻo i ai auala e faʻaleleia ai le faʻatinoga.

O le filifiliga silisili o le a ave le mita o le kulukose toto i le po. E fautuaina e le au atamamai le amataina o vaega ina ua mavae le 2 itula ma taitaia i vaitaimi e oʻo atu i le 7 i le afa itula. O le isi, o faʻatusa o le muamua ma le mea mulimuli ua faʻatusatusaina. Faatasi ai ma a latou faateleina ma o se eseesega taua, e mafai ona tatou manatu o le tulaga o ata o taeao e iloa.

E i ai le tele o fautuaga, o le tausisia lea o le a faʻaleleia ai le faʻatinoina o le taeao:

  • Amata le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka, ma afai o le ua uma ona faʻamatalaina e le aoga, iloilo le togafitiga pe faʻaopopo se mea fou. O taunuuga lelei na maua i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e ave Metformin, Januvia, Onglizu, Victoza.
  • Afai e manaʻomia, faʻaaoga togafitiga o le inisalini, lea e aofia i le vaega o le umi o le gaioiga.
  • Le leiloa le mamafa. O lenei mea o le a faʻaleleia atili ai lagona o le tino i le insulin.
  • Aumai sina meaʻai ao le i momoe. O lenei mea e faʻaitiitia ai le taimi e manaʻomia ai e le ate le maua o le kulukose.
  • Faʻateleina le gaioiga o le afi. O le auala o le feʻaveaʻi e faʻateleina ai le gasegase o masini i mea e gaosia ai le gaʻo.

O le faatumuina o le tusi o le siakiina e le tagata o ia lava o se vaega taua o le matauina o togafitiga i le malosi

Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga

Soo se tagata maʻi e iloa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tatau ona i ai se suʻega e mataituina ai le tagata lava ia, lea o le a maua ai iʻuga o le fuafuaina o faʻataʻitaʻiga i le fale ma le fesoasoani a se glucometer. O le maʻisuka e le o le insulin e manaʻomia ai le fua o le suka i le faasologa o taimi nei:

  • aso uma i se tulaga o taui,
  • afai o le togafitiga o le inisalini e tatau ai, ona oʻo lea i luma o pulega taʻitasi o fualaau faasaina,
  • O le faʻaaogaina o vailaau e maua ai le suka e manaʻomia ai ni fuataga - muamua ma pe a uma ona faʻamalosia meaai,
  • soo se taimi lava e lagona ai e se tagata le fiaaai, ae e lava meaai e maua,
  • i le po
  • pe a uma le faamalositino.

Taua! Faʻatasi ai ma le kulūkose, o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi, o le meaai meaai, o le umi o taʻaloga, o le aofaʻi o inisalini ua faʻauluina.

O se tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona 'ai, aloese mai ni malologa umi i le va o' aiga. O se mea e manaʻomia muamua o le mumusu e faʻaaoga le tele o mea manogi, meaʻai vave, falai ma ulaula.

O le pulega o le gaioiga faaletino e tatau ona suia ma se malologa lelei. E tatau lava ona i ai se meaʻai ma oe e faamalie ai lou fiaai i totonu. Aua le tuʻuina se tapulaʻa i luga ole aofaʻi o le vai faʻapala, ae i le taimi e tasi ia mataʻituina le tulaga o fatugaʻo.

Tetee i aʻafiaga o le atuatuvale. Asiasi i lau fomaʻi i le ono masina e faʻataʻitaʻi ai le faʻamaʻi. E tatau i le tagata tomai faapitoa ona masani i faailoilo o le pulea e le tagata o ia lava, faamaumauina i se api talaaga patino.

O le faʻafitauli 2 e tatau ona mataʻituina i taimi uma, ona o le tele o faʻafitauli. O le mulimuli i le fautuaga a fomaʻi o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o ia maʻi ma tumau le maualuga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai.

Aisea e tulai mai ai le toto toto i le po

Fluctuations i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto ao faagasolo le aso o se faafitauli matuia mo le maʻisuka. Ina ia aloese mai le le lelei o taunuuga, e tatau ona e malamalama pe aisea e tulaʻi ai le suka toto i le po. E mafai ona e malamalama i le auala e amio ai le tino i le po pe a uma ona faia ni fua faʻatonutonu i le po ma le ao atoa.

Faʻailoa se faʻafitauli

Ina ia iloa mafuaʻaga o suiga o le suka i le po ma le taeao, e tatau ona faia fua i le po i le 3 itula. O nisi fautuaina le tele o fuataga - o lenei mea o le a mafai ai e oe ona suʻe le taimi tonu o le faʻaleleia ma faʻaititia le maualuga o le kulukose.

Afai e leai se manaʻoga e ala i itula uma i le po, ona e fuaina lea o faailo i le 3 i.m., 6 ma le 8 i le taeao. E faʻalagolago i tulaga ua maua, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le mea ua fuafuaina.

E mafai ona mafua mai oso i ni mafuaaga:

  • o le faʻalauiloaina o se inumaga ole insulin i le afiafi: i le 3 ma le 6 itula o le suka o le a matua faateleina,
  • Somogy's syndrome poʻo le hyperglycemia posthypoglycemic: o le suka e pau i le 3 po ma e ala i le 6 i le taeao,
  • ata o le taeao o le taeao: i le po o faailoga e masani, ma i le taeao ao leʻi toefafa i luga ua faateleina.

E alu aʻe le suā i le po i le taimi e faʻaaogaina ai le tele o meaʻai i le po. I le po, latou te amata ona malepe ma maua ai le maualuga o le kulukose. O se faʻaopoopoga o faʻataʻitaʻiga e tupu pe a 'ai sina maʻi maʻisuka i le ao, ma' ai i le po. O le maualuga o le mamafa e pau i luga o na o po.

E tatau i le maʻisuka ona nofouta e faapea, o le taeao o le taeao o le taeao ma le Somoji syndrome, e tulai mai se tulaga pe a oʻo i le taeao i luga o le manava gaogao maualuga maualuga le maualuga o le suka i le taeao pe a uma le taumafataga. O le mea lea, e tatau ona e fuaina fua o le suka i le po e saili ai le mafuaaga o lenei tulaga.

I le faaopoopo atu i nei mafuaaga, o le leai o se 'aiga o le afiafi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia i le taeao. Afai e le o faʻamaonia gaʻo gaʻo, e mafai ona amata le hypoglycemia. I le tali, o le ate o le a aveesea le glycogen ua faʻapipiʻiina i totonu. O lona tele tele o le a faʻaosofia ai le hyperglycemia.

Mafuaaga o le hypoglycemia i le po

E toatele e maise pe aisea e alu ifo ai le kulukose i le po. I le uma, i lenei taimi e leai se avega. E mafai ona atiaʻe le hypoglycemia ona o le le lava o meaʻai i le taimi o le taumafataga o le afiafi. E le gata i lea, o tulaga maualalo i le po e tau atu ai i:

  • tuai le puleaina o le inisalini (mulimuli ane i le 23 itula),
  • maualuga le suka i itula o afiafi,
  • leai o ni suka gaʻo mo le 'aiga o le afiafi.

E tatau ona e nofouta i lenei mea e aloese ai mai se osofaiga o le hypoglycemia i le po. E le fautuaina tagata maʻi o le insulin e alu e moe i luga o se manava gaogao.

Ricochet hyperglycemia

I le avea ai o se tulafono, o le suka e paʻu i le ogatotonu o le po - o fua i le 3 i le taeao o le a faʻaalia ai ua amata le maʻisuka i le hypoglycemia. E ala i le taeao, o le a tulai mai faailoga.

O le oso o le po e mafua mai i le mea moni o le tino e tali atu i le hypoglycemia e peiseai o loʻo i ai i le ogaoga o mafatiaga. O le taunuʻuga o le faʻasaʻolotoina o hormones o le contra-hormonal: faʻalauteleina o le cortisol, adrenaline, norepinephrine, glucagon, somatropin.

O le mea moni, o latou ia o le faʻapogai mo le aveeseina o glycogen mai le ate.

O le Somoji syndrome e amataina ma le maualuga o le inisalini. O le maʻisuka ua faʻaalia ai le tele o le hormone i totonu o le tino, ma o le hypoglycemia e amata i le tali atu i lona pulega. Ina ia faʻamaonia le tulaga, o le ate e faʻasaʻo ai le glycogen. Ae e le mafai e le tino ona taulimaina, o le mea lea ua atiaʻe ai le hyperglycemia.

E liua se liʻo mataʻutia: o le vaaia o se suka maualuga, o le maʻisuka e faʻapupulaina le tui ole inisalini. O lona faʻavae e mafua ai le hypoglycemia ma le faʻaleleia o le hyperglycemia. E mafai ona e faʻamaonia le tulaga pe afai e te faʻaititia le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina. Ae o lenei mea e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se endocrinologist.

O le aofaiga o le hormone e faʻatonutonuina e faʻaititia i le 10, o le maualuga e 20%. Ae o le faʻamoemoe mo se aafiaga vave e le aoga. I le taimi lava e tasi, e faʻafetaui le meaai, faʻaopoopoina le gaioiga faaletino. E naʻo le faʻafelagolagomaʻi e mafai e se tasi ona faʻaumatia le mea na tupu i le Somoji.

Taeao i le taeao

O le tele o le maʻisuka e masani i le tulaga pe a oʻo i le glucose masani i le po, e tupu aʻe le hyperglycemia i le taeao ona e leai se mafuaaga. O lenei tulaga o se popolega faapitoa i talavou, ona o loʻo i ai le vaʻa sili ona manino.

E le o se faʻamaʻi: o tagata uma i vave itula o loʻo i ai se faʻaopoopoga i le glucose concentration. Ae na o le maʻisuka latou te iloa.

I le maʻisuka totogi, o le suka e masani lava i le afiafi, ma e leai ni fesuiaiga faapitoa i le po. Ae i le vaitau mai le 4 o le taeao o loʻo i ai se faʻaopoopoga o le aofai o le kulukose.

E mafua mai i le mea moni o le po, o le tino e maua mai ai le homone o le tuputupu aʻe - e taofia ai le gaioiga o le inisalini. E le gata i lea, o le glycogen e amata ona tatala mai le ate e fafagu ai le tino.

O lenei mea faʻatasi e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le glucose concentration.

Afai e maualuga tele ia faailo i le taeao, ona tatau loa lea ona e feutagai ma se endocrinologist. Atonu e talafeagai le faʻaitiitia o le aofaʻi o mea inu gaʻo mo le 'aiga o le afiafi poo le faʻataʻitaʻiina o le inisalini ile 4 i le taeao. O lea tui e faaopoopo atu i talavou - pe a uma, o le aofaʻi o le hormone o le tuputupu ae e alu ese mai le fua, o lea o le tuputupu ae o le kulukose e sili ona faʻailoaina.

Isi mafuaaga o faafitauli

O le tulaga o loʻo faʻaalia foi pe a uma le taumafa pe a uma ona 'ai e sili atu nai lo le manava oona. O le faʻavaivai e mafai ona tupu pe a fai o loʻo alu le gastroparesis i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i le le mautonu o le manava, o lona maʻi pipili.

O tagata e faʻalagolago ile insulin e tatau ona suʻeina le inisalini aʻo lei faia le taumafataga. Afai latou te amata gastroparesis e faasaga i tua o le maʻisuka e le afaina ma faaleagaina ai le nerve vavao, ona faʻalavelaveina lea o le faʻaogaina masani o le digestion. Meaʻai e le aʻafia saʻo ile iniseti pe a uma ona gaʻoina - e mafai ona tumau i le manava mo ni nai itula.

O lenei mea e oʻo atu ai i le hypoglycemia pe a uma ona 'ai ma faʻamaʻi i le taimi e sau ai meaai mai le manava i le manava. Gastroparesis e mafai ona taʻitaʻia ai i se tulaga ogaoga. Afai ua pa'ū le suka i lalo ifo o le 3.2, ona mafai ai lea ona atiaʻe e le hypoglycemic coma.

O le masani masani pe'ā uma ona 'ai e avea ma faailoga i le maualuga e oʻo i le 7.8 i le leai o se faʻamaʻi ma e oʻo atu i le 11.1 mmol / l i le maʻisuka. O faʻamanuiaga i lalo ifo o le 5.5 mo le maʻisuka e manatu maualalo - faʻatasi ai ma ia faailoga latou te faʻaalia ai le hypoglycemia. O lenei tulaga e manaʻomia ai le siakiina lelei o le hyperglycemia.

Faʻataʻitaʻiga gaioiga

I le iloa ai o le suka e ala i le po, e tatau ona e feutagai ma se suʻega. Afai e iai ni faafitauli le masani ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. E tatau ona faia lenei mea pe afai o le kulukosese o le:

  • ifo i lalo pe a uma ona 'ai
  • maualuga i luga o se manava leai
  • siitia i le po,
  • tuʻu ifo i le po
  • tulaʻi i le aoauli
  • maualuga i le taeao pe a maeʻa.

O nei mea uma e manaʻomia ai le fetuutuunaiga o le tulaga. O faʻamaʻi e mafai ona iloa pe afai e masani ona e suʻe toto mo auiliiliga. O togafitiga togafitiga e faʻamoemoeina pe a maeʻa le faʻamaonia saʻo. I nisi tulaga, e manaʻomia togafitiga fualaau faasaina.

O le po e tulaʻi mai i le kulūkose, o se tulafono, e mafua mai i le le saʻo o le fua o le inisalini, lea e tatau ona tusia i le afiafi. E le gata i lea, o le oso e mafai ona mafua mai i le taumafaina o le tele o meaʻai gaʻo. Afai o le faafitauli lenei, ona mafai lea ona e faasaʻo le tulaga.

O mea e sili atu ona faigata pe a tupu le mea na tupu i le Somoji. O lenei togafitiga e faigata ona iloa ma sili atu ona faigata ona faʻaumatia.

O le tagata gasegase e tatau ona mataʻituina le faitauina o le suka i le po: mo se faʻamaonia saʻo, e sili atu le siakiina mo ni nai po.

Togafitiga e aofia ai le suia o le meaai, gaioiga faʻaletino ma faʻaititia le aofaʻi o le inisalini e faʻatonu. O le taimi lava e faʻasolosolo ai le tulaga, o le a alu ese le hyperglycemia nocturnal.

Tuua Lau Faamatalaga