O le a le eseesega i le va o Finlepsin ma le Finlepsin? Finlepsin lata mai: faatonuga mo le faʻaaogaina

Faletupe Feterale mo Neurosurgery

Fausia se SAVALI FOU.

Ae o oe o se tagata e le faʻatagaina.

Afai e te lesitalaina muamua, ona e "nofo ai" (faʻailoga i le pito i luga taumatau o le saite). Afai o lau taimi muamua lenei, saini.

Afai e te lesitala, o le a mafai ona e suʻe tali i au savali i le lumanaʻi, faʻaauau talanoaga i mataupu mananaia ma isi tagata faʻaoga ma faufautua. E le gata i lea, o le resitala o le a mafai ai e oe ona faia faʻatalanoaga tumaoti ma faufautua ma isi tagata faʻaogaina le upega tafailagi.

Tosiga ma le pulega

100 mg i le afiafi 100 mg i le afiafi
Ole fua ole tausiga ole 200-600 mg i le taeao ile 400-600 mg i le afiafi
200 mg i le taeao 200-400 mg i le afiafi 200-400 mg i le taeao 400-600 mg i le afiafi

O laina o fualaau o loʻo faʻaalia i le laulau e le tatau ona sili atu.
Togafitiga o le ava i tua i le falemaʻi.
O le fua faatatau o aso taitasi e tutusa ma le 600 mg o le carbamazepine (200 mg i le taeao ma le 400 mg i le afiafi).
Oi
I tulaga ogaoga, i aso muamua, e mafai ona faateleina le fua i le 1200 mg o le carbamazepine i le aso, lea e vaevaeina i le 2 atumaga. Finlepsin le taimi e le tatau ona tuʻufaʻatasia ma fualaau faʻasaina-hypnotic. Afai e manaʻomia, o le Finlepsin retard e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai le faʻamalosolo o le ava. I le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina pea mea o le carbamazepine i le plasma toto. I le fesoʻotaiga ma le atinaʻeina o aʻafiaga o le aʻafiaga mai le totonugalemu ma le faʻaogaina o le tino, o loʻo togafitia ma le totoʻa tagata mamaʻi i le falemaʻi.
Neurogia faʻamaonia, le neuropathy o le gase glossopharyngeal.
O le fua muamua o le 200-400 mg o le carbamazepine i le aso, lea e vaevaeina i le 2 atumaga. O le faʻasolo muamua lava e faʻateleina seia oʻo ina mou ese atu le tiga, i le maualuga e oo i le 400-800 mg o le carbamazepine i le aso. A maeʻa lena, i se vaega patino o tagata gasegase, e mafai ona faʻaauau togafitiga ma se fua o le tausia o le maualuga o le 400 mg o le carbamazepine.
O le finlepsin o le taimi e faʻataʻitaʻiina ai i tagata matutua ma gasegase e aʻafia i le karabamazepine i se fua muamua o le 100 mg carbamazepine (1/2 le papa 200 mg) 2 taimi i le aso.
Paʻu i le neuropathy o le maʻisuka.
O le fua faatatau o aso taitasi e 200 mg i le taeao ma le 400 mg o le carbamazepine i le afiafi. I ni tulaga tulaga ese, o le tolopoina o le Finlepsin e mafai ona faatonuina i se fualaau o le 600 mg o le carbamazepine 2 taimi i le aso. Ole faʻalavelave faʻapitoa i le tele o sclerosis.
Oi
O le averesi o aso taʻitasi o le 400 - 800 mg o le carbamazepine, lea e vaevaeina i le 2 inumaga.
Togafitiga ma le puipuiga o le mafaufau
O le fua muamua, lea e masani ona tutusa ma le fua o le tausiga, o le 200-400 mg o le carbamazepine i le aso. Afai e tatau ai, o lenei fualaau e mafai ona faateleina i le 800 mg o le carbamazepine i le aso, lea e vaevaeina i le 2 atumaga.
O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i faʻamaoniga ma le tali a le tagata maʻi i le fualaau faasaina. O togafitiga e togafitiga mo se taimi umi. E tatau i se fomai faapitoa ona filifili i le fesiitaiga o le tagata maʻi i le faaiuga o Finlepsin, o le umi o le faaaogaina ma lona faaleaogaina i tulaga taitasi. O le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaitiitia pe faʻaaogaina atoa le togafitiga e leʻi muamua atu nai lo le 2-3 tausaga talu ona leai se faoa faamalosi.
O togafitiga e taofi i le faʻaitiitia malie o le fualaau o le vailaau mo le 1-2 tausaga. I lenei tulaga, e tatau i fanau ona amanaia le faateleina o le mamafa o le tino. E le tatau ona faʻaitiitia le faʻataʻitaʻiga o elemene eletenelologram.
I le togafitiga o le neuralgia, e fautuaina e faatonu Finlepsin e tolopoina i se fualaʻau e lava e faamama ai le tiga, mo le tele o vaiaso. E ala i le faʻaititia o le fualaau, e tatau ai ona fuafua le ono mafai ona toe foʻi mai ni faʻamaoniga. I le toe amataina o le tiga, o le togafitiga e faʻaauau pea i le fua o tausiga.
O le umi o togafitiga mo tiga i le neuropathy o le maʻisuka ma le faʻamaʻiina o le epileptform i le tele sclerosis e tutusa ma le neuralgia.
O le finlepsin le vave togafitiga o le faʻamaʻiina o le ava malosi e taofi faʻatasi ma se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le 7-10 aso.

Sauniuniga saogalemu

Finlepsin Retard - o se fualaau mo le togafitiga o le epinepsy series o le dibenzazepine. E iai le antidepressant, antipsychotic, vasopressin-like action. I tagata taʻitoʻatasi o loʻo aʻafia i le namu, o loʻo faʻaalia e le tele o tiga i le atnervation zone o se nasu, o loʻo faʻaalia ai se faʻalogiga mataga. O le aafiaga o le pharmacological e mafua ona o le le faʻamalosia o auala eletise eletise eletise, ma o le taunuuga lea ua faʻamautuina ai membranes o le televave o le uumi, o le fausiaina o le tele o faʻasologa o neurons ma le faʻasalalauga o pulusese i le synapses o loʻo taofia. E puipuia le glutamate, o le amino acids faatasi ai ma le galuega a se neurotransmitter, mai le ulufale atu i le avanoa intercellular, ma tuleia ai le faoa faamalosi o le faiʻai, ma o lea ua faʻaaogaina ai se aafiaga antiepileptic. Faʻaauau le faʻaaogaina o felauaiga o vailaʻau oona. I tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi (faʻapitoa mo tamaiti ma tamaiti), o le vailaʻau e faʻaitiitia ai le popole, le ogaoga o faʻalavelave faʻavaivai, faʻaitiitia le faʻaleagaina, ma le le fiafia. O le aʻafiaga o amioga faʻasolosolo ma mafaufau psychomotor ua fuafuaina i le fualaau o le fualaau ua ave. O le aafiaga o le anticonvulsant e amata ona aliali i le va o le 3-4 itula i le tele o aso (i nisi tulaga - e oo i le 30 aso). Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi, o le a toe tulei i tua le ala mo le faoa faamalosi o le cerebral, faʻaitiitia e le ava malosi, faʻasaʻo le faʻaitiitia o faʻamalologa (faʻaitiitia le faateleina o le sola ese, le mautonu le fefefe o tamatamailima, faʻamaonia le gait).

O le antipsychotic aafiaga e aliali mai ile 7-10 aso. O le umi o le amataga o gaoioiga tau fualaau faasaina i lenei itu e mafai ona fesootai ma le taofiofia o le dopamine ma le norepinephrine metabolism. Finlepsin Retard o se ituaiga o fua o le gaosiga umi e maua ai se tulaga mautu o le gaioiga malosi i le plasma ma le tele o le pulega o le 1-2 taimi i le aso. Faʻamataʻu lemu i le vailaʻau faʻamalosi, o le fualaau oona e faʻagesegese ae faʻapitoa i le gastrointestinal tract (o le i ai o meaʻai i totonu o le gastrointestinal tract e leai se faʻamalologa i luga o le saoasaoa ma le atoatoa o le faʻaaogaina). O le maualuga o le maualuga o le vaega galue i totonu o le toto e mataituina 32 itula pe a uma le pulega. O le afa-olaga e tusa ma le 70 itula. O le faʻamaʻaloga mai le tino e faʻataunuʻuina e fatugaʻo ma, i se mea maualalo, e le manava. O le taimi sili ona lelei e faʻaaogā ai le taimi pe a uma le taumafataga. E faʻatagaina e faʻamavae muamua le laulau po o se vaega o le vai i luma o le pulega: o le umi o le fualaau faasaina e le afaina ai. Tele le taliaina - 1-2 taimi i le aso. O le vailaʻau faʻataʻitaʻiga e amata i se laʻititi laʻititi aso taʻitasi ma le faʻateleina o le faʻataʻitaʻiga seia oʻo ina maua se tali faʻamaonia.

Pharmacology

O fualaau faʻasolosolo e mafua mai i le iminostilbene tricyclic. E talitonuina o le aʻafiaga o le faʻamalosia e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le mafai gafatia e faʻamautuina ai le maualuga o aafiaga ole gaioiga ole gaioiga e ala i le le faʻamalosia o auala ole sodium. I le faaopoopo atu i ai, o le taofia o le faʻafouina o le neurotransmitter e ala i le poloka o vaʻa sodium presbynaptic ma le atinaʻeina o gaioiga gaioiga, lea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le synaptic, e foliga mai e taua tele.

E i ai sona aʻafiaga o antimaniacal, antipsychotic, faʻapea foi ma se faʻalogiga faʻapitoa mo tiga o le neurogenic. O gasegase GABA, lea e mafai ona fesoʻotaʻi ma laina o le calcium, atonu e aʻafia i faiga o gaioiga, ma o le aafiaga o le carbamazepine i le neurotransmitter modulator e foliga mai e taua.

O le aʻafiaga o meaola o le carbamazepine e mafai ona fesoʻotaʻi ma se aafiaga faʻavaomalo i luga o osmoreceptors, lea e faʻatalanoaina e ala i le pulefaʻatasia a le ADH, ma e mafua mai foi i se aafiaga tuusaʻo i le renal tubules.

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le carbamazepine e toetoe lava a gaogao uma mai le vaega o meaʻai. O le tui i plasma proteins e 75%. O se faʻatoʻilaloina o enzymes o le ate ma faʻaosofia ai lona lava metabolism.

T 1/2 o le 12-29 itula. 70% ua faʻateleina i le urine (i le tulaga o le gasegase gasegase) ma le 30% i feces.

Faiga faʻapolopolo

Paʻu umi-mai le paʻepaʻe papaʻe ma le paʻepaʻe ma se lanu samasama, lapotopoto, lafola, ma ona pito i luga, faʻasolosolo faʻasalaga laina i itu uma e lua ma 4 laina i le pito i luga.

1 le
carbamazepine200 mg

(1: 2: 0.1) (Eudragit RS30D), triacetin, talc, o le copolymer o le methacrylic acid ma le ethyl acrylate (1: 1) (Eudragit L30D-55), cellulose cristalline microcrystalline (Eudragit L30D-55), microcristalline crystalline methacrylate magnesium stearate.

10 pi. - paʻu (5) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - pusa tioata (5) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - pepa faʻaola (3) - teuina o pepa pepa.
10 pi. - pepa faʻaipoipo (4) - teuina o pepa pepa.

Faʻatu taʻitasi. Pe a fai e tautala tuusaʻo mo tagata matutua ma le tupulaga talavou e 15 tausaga ma luga atu, o le muamua fualaau o le 100-400 mg. Afai e talafeagai, ma le amanaʻiaina o le aoga, o le a oʻo i le 200 mg / aso e faʻateleina ai le faʻasolosolo ile 1 vaiaso. Ole taimi ole pulega ole 1-4 taimi / aso. Ole fua ole tausiga e masani ona masani ile 600-1200 mg / aso ile tele o siama. O le umi o togafitiga e faalagolago i faʻamaoniga, le aoga o togafitiga, tali a le tagata maʻi i togafitiga.

I tamaiti ei lalo ifo o le 6 tausaga, 10-20 mg / kg / aso e faʻaaogaina i le 2-3 vaeluaina o doses, pe'ā tatau ma mafaufau i le faapalepale, e le sili atu i le 100 mg / aso e faʻaopopo ai le fua ole 1 vaiaso, o le tausiga ole 250 -350 mg / aso ma e le silia le 400 mg / aso. Tamaiti e taʻi 6-12 tausaga - 100 mg 2 taimi / aso i le aso muamua, ona faʻateleina lea o le dose i le 100 mg / aso ma se vaeluaga o le 1 vaiaso. seia oʻo i le itu sili ona lelei, ole fua ole tausiga ole 400-800 mg / aso.

Laasaga aupito maualuga: pe a faʻaalia i le tautala, tagata matutua ma le tupulaga 15 tausaga ma le matutua - 1.2 g / aso, tamaiti - 1 g / aso.

Fegalegaleaiga

Faatasi ai ma le faʻaaogaina tutusa o inhibitors o le isoenzyme CYP3A4, o se faʻalauteleina o le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto e mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻaaogaina o tagata faʻatoʻateleina o le CYP3A4 isoenzyme system, faʻavavevave o le metabolism o le carbamazepine, o le faʻaitiitia o lona faʻasalaga i le plasma toto, ma o le faʻaitiitia o le togafitiga o loʻo mafai ona mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le carbamazepine e faʻaolaina ai le metabolism o anticoagulants, gaʻo siama.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le acid valproic, o se faaitiitia i le maualuga o le carbamazepine ma le taua tele o le maualuga o le valproic acid i le plasma toto e mafai. I le taimi lava e tasi, o le faʻamaualuga o le carbamazepine metabolite, o le carbamazepine, o le faateleina (atonu e mafua mai i le puipuia o lona liua i le carbamazepine-10,11-trans-diol), lea ei ai foi le gaioiga, e mafai ai ona faʻaalia aafiaga o lenei fegalegaleaiga, vavave, vili, vaivaiga, nystagmus. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le valproic acid ma le carbamazepine, e mafai ai ona tupu le atinaʻeina o se aafiaga o le hepatotoxic (e foliga mai, ona o le fausia o se metabolite lona lua o le valproic acid, o loʻo i ai le aafiaga o le hepatotoxic).

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa, o le valpromide e faaitiitia ai le metabolism i le ate o le carbamazepine ma lona carbamazepine-epoxy metabolite ona o le le puipuia o le enzyme epoxyide hydrolase. O le metabolite faʻamaoni ua iai le faʻamalosiaga, ae o le maualuga o le faateleina o le plasma concentration e mafai ona i ai sona aʻafiaga.

Faʻatasi ma le verapamil, diltiazem, isoniazid, dextropropoxyphene, viloxazine, fluoxetine, fluvoxamine, cimetidine, acetazolamide, danazole, desipramine, nicotinamide (i tagata matutua, na o mea maualuga), erythromycin, troleandromycin, jerozromycin, jero-tromycin, jero-tromycin, jerozomycin, c e aofia ai le itraconazole, ketoconazole, fluconazole), terfenadine, loratadine, o le faateleina o le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto e mafai ona i ai le aʻafiaga o aʻafiaga (dizziness, moe, ataxia, diplopia).

I le faʻaaogaina faʻatasi ma le hexamidine, ua faʻavaivaia le aafiaga o le anticonvulsant o le carbamazepine, ma le hydrochlorothiazide, furosemide - e ono mafai ona faʻaitiitia le masini sodium i totonu o le toto, faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi - e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o togafitiga ma le atinaʻeina o le toto o le acyclic.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma hormones, o le a mafai ona faateleina le aveeseina o hormones o le thyroid, faatasi ai ma clonazepam, e mafai ona faateleina le faasao o clonazepam ma faaitiitia le kilia o le carbamazepine, faatasi ai ma sauniuniga i lithium, e mafai ona faaleleia atili le aafiaga o le leai.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le primidone, o se faaitiitia o le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto e mafai. E i ai lipoti e mafai e le primidone ona faʻateleina le faʻasalaga plasma o le metabolite pharmacologically active - carbamazepine-10,11-epoxyide.

Faʻatasi ma le ritonavir, e mafai ona faʻateleina aʻafiaga o le carbamazepine, faʻatasi ai ma le sertraline, o le faʻaitiitia i le maualuga o le sertraline, ma le toophylline, rifampicin, cisplatin, doxorubicin, faʻaitiitia i le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto, ma le tetracycline, e ono faʻavaivaia ai le ola o le carbamazepine.

Faʻatasi ma le felbamate, o le faaitiitia o le maualuga o le carbamazepine i le toto plasma e mafai, ae o se faʻaopoopoga i le maualuga o le metabolite gaosi o le carbamazepine-epoxide, ae o le faaitiitia i le maualuga i le plasma o felbamate e mafai.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le phenytoin, phenobarbital, o le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto ua faaitiitia. O le vaivai o le Mutuale o le faatinoga o le anticonvulsant e mafai, ma i se tulaga e le masani ai, o lona faamalosia.

Faʻaiʻuga

Mai i le itu o le tino tutotonu o le tino ma le faʻaoga o le tino: e masani lava - o le vevela, ataxia, o le moe, o le maʻi tigaina, o le diplopia, o le faʻalavelave nofofale, e le masani ai - agavaʻa e le gaoioi, nystagmus, i nisi tulaga - faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le dysarthria, neuritis, paresthesia, weaknesses muscle, symptoms paresis, faʻafeiloaʻiga, faʻavauvau, vaivai, amio faʻatauvaʻa, faʻavevesi, le mautonu le mafaufau, faateleina le mafaufau, tofo i le tofo, conjunctivitis, tinitus, hyperacusis.

Mai le fualaau oona: o le gasea, faateleina le GGT, faateleina le gaioiga o le phosphatase alkaline, vomiting, gutu malolo, e seasea lava - faateleina le gaioiga o le transaminases, jaundice, cholestatic hepatitis, manava po o le malosi, i nisi tulaga - faaitiitia le fiaai, tiga o le tino, glossitis, stomatitis.

Mai i le cardiovascular system: e seasea lava - faʻalavelave faʻapitoa i le myocardial, i nisi o tulaga - bradycardia, arrhythmias, poloka AV faʻatasi ma le syncope, faʻapala, fatu fatu, faʻaalia o le le atoatoa o le matelaina o maʻi, thrombophlebitis, thromboembolism.

Mai le siamatika: leukopenia, eosinophilia, thrombocytopenia, rare - leukocytosis, in some cases - agranulocytosis, aplastic anemia, erythrocytic aplasia, megaloblastic anemia, reticulocytosis, hemolytic anemia, granulomatous hepatitis.

Mai i le itu o le metabolism: hyponatremia, faatumauina o le fluid, edema, gaioiga mamafa, faʻaitiitia o le osmolality plasma, i nisi o tulaga - gasegase vavalalata, mea vaivai o le folic, maʻi o le calcium metabolism, faateleina cholesterol ma triglycerides.

Mai i le endocrine polokalama: gynecomastia poʻo le galactorrhea, e seasea lava - faʻalavelave faʻamaʻi.

Mai i le urinary system: seasea - o le le toe maua o le gaioiga o le tino, nasal interstitial ma le le atoatoa.

Mai le manava: i nisi tulaga - dyspnea, pneumonitis poʻo le niumonia.

Tali a le Allergic: o le paʻu o le paʻu, o le vevela, e seasea ona maua - lymphadenopathy, fiva, faʻasalaga, faʻasolosolo.

Epilepsy: lapoa, taulaʻi, fefiloi (e aofia ai ma lapoa ma fofo) faʻalavelave faʻaleaga. Paʻu maʻi faʻapitoa i aʻafiaga o le neurogenic, e aofia ai ogaoga taua o le neuralgia, mausali o neuralgia i le tele sclerosis, taua o le neuralgia glossopharyngeal. Puipuiga o osofaʻiga ma le faʻamaʻiina o le ava. Aafiaga faʻapitoa ma le le mafaufau (e fai ma auala e puipuia ai). Mateʻo le neuropathy ma le tiga. O le maʻisuka lipipidus ogatotonu, polyuria ma le polydipsia o le natura o le neurohormonal.

Tina ma le lactation

Afai e talafeagai, faʻaaoga i le taimi o le maitaga (aemaise lava i le uluaʻi masina) ma ao faagasolo le lapataiga e tatau ona fuafua ma le faʻaeteete ia faʻamanuiaga ua faʻamoemoeina mo togafitiga mo le tina ma le lamatiaga i le tamaititi poo le tamaititi. I lenei tulaga, ua fautuaina le carbamazepine e naʻo le monotherapy e tatau ona faʻaaogaina i le pito sili ona aoga.

O tamaitai o le vavalalata tausaga i le taimi o togafitiga ma le carbamazepine e fautuaina e faʻaaoga faʻamaʻi e leai ni mea faʻaleaga.

Faatonuga faapitoa

E leʻo faʻaogaina le Carbamazepine mo le gasegase poʻo le faʻasalalauina o mea faʻaleagaina laiti, o le myoclonic poʻo le atonic episepic seizures. E le tatau ona faʻaaogaina e faʻanoanoa ai tiga masani, e fai ma faʻasologa i taimi umi o le faʻamagaloga o neuragia taua.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le gase tuga ma / poʻo le fatugao, o le maʻisuka, na faʻateleina le mamafa o le toto, ma le talafaasolopito o le gataifale totoʻa i le faʻaaogaina o isi vailaʻau, hyponatremia, taofia o le urinary, ma le faʻalauteleina o lagona i tricyclic antidepressants , ma faʻamaoniga o se talaʻaga o le faʻalavelaveina o togafitiga o le carbamazepine, faʻapea foi tamaiti ma tagata matutua.

Togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, e tatau ona taofiofi le ata o le toto, o le tulaga o le ate ma fatugaʻo, o le faʻaogaina o le eletise i le plasma toto, ma le suʻesuʻeina o le ophthalmological. O le fuafuaina o le maualuga o le carbamazepine i le plasma toto e fautuaina e mataituina le lelei ma le saogalemu o togafitiga.

A itiiti ifo i le 2 vaiaso aʻo leʻi amataina le taʻaloga o le carbamazepine, e tatau ona taofi le togafitiga faʻatasi ma tagata inhibitors MAO.

I le vaitaimi o togafitiga e le faatagaina ai le faʻaaogaina o le ava malosi.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

I le taimi o togafitiga, e tatau i se tasi ona aloese mai le auai i gaoioiga matautia e ono lamatia ai, ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

fomaʻi talavai . O le finlepsin le taimi o se mea e faʻamalosi ai le gaʻo o le iminostilbene tricyclic. O loʻo faʻaalia ai le gasegase o le togafitiga, le neurotropic ma le psychotropic. O le togafitiga faʻapitoa e mafua ona o le faʻasaina o le faʻasalalauga o le fiafia ma, o le iʻuga, o se faʻaitiitia o le salalau atu o osofaʻiga osofaia. I maualuga maualuga, o le carbamazepine e mafua ai le faʻaititia i le vaʻalele post-tetanic. O le finlepsin le taimi e faʻaitiitia ai le matuia o le tiga i le taua o le neuralgia. O lenei aʻafiaga e mafua ona o le le faʻatagaina o le faʻaliliuina o le synaptic o le faʻavevesi i le ogatotonu o le namu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka insipidus, o le Finlepsin le umi e iai sona aʻafiaga, e ono mafua ona o se faʻaaliga i luga o osumeceptors.

Pharmacokinetics A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le carbamazepine e faʻaitiitia lemu ma toetoe lava atoa.

O le afa o le soifuaga e 8.5 itula ma ei ai le lautele (pe a ma le 1.72-12 itula). A maeʻa ona maua se tui se tasi o le C max, carbamazepine i le plasma toto i tagata matutua pe a maeʻa le 4-16 itula (e seasea lava a uma le 35 itula), pe a ma le 4-6 itula. pe a faʻaaogaina i tulaga maualuga, o le plasma concentration curve o loʻo i ai le foliga o se laufanua.

Pe a faʻaaogaina le faʻaaogaina o laumei, o le maualalo o le maualuga o le carbamazepine i le plasma o le toto e maua nai lo pepa masani.

E oʻo atu le faʻatonuina o le tau i le 2-8 aso. E leai se vavalalata vavalalata i le va o le fua o le carbamazepine ma le mausali i le paleni i le plasma toto.

E tusa ai ma faʻasologa o togafitiga ma faʻamaʻi o le carbamazepine i le plasma o le toto, ua taʻuina mai e mafai ona mou atu le faoa faamalosi i le maualuga o le plasma o le 4-12 μg / ml. O le faʻamaualuga o le vailaʻau i le plasma toto e sili atu i le 20 μg / ml, e faʻaleagaina ai le ata o le maʻi.

O le finlepsin e tuai i le faʻasalaga o le mea o loʻo galue malosi i le plasma toto o le 5-18 μg / ml e faʻagata ai le tiga o mea faʻapitoa.

70-80% o le carbamazepine e fusifusia i masini plasma. O se vaega o le carbamazepine e le o gatasi ma polotini i le maualuga o le 50 μg / ml e tumau pea. 48-53% o le vailaʻau faʻasolosolo faʻamalologic carbamazepine-10, 11-epoxy e fusifusia ai i masini plasma. Ole maualuga o le carbamazepine ile CSF o le 33% o le plasma concentration.

O Carbamazepine e sopoia le puipui o le placental ma ua alu i le susu o susu.

A maeʻa ona ave se fualaau e tasi, o le carbamazepine e alu ese mai le plasma toto ma T ½ 36 itula. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o le T ½ e faaitiitia e le 50% ona o le induction o enzymes o le ate microsomal.

I tagata soifua maloloina, o le aofaʻiga atoa mai le plasma toto e tusa ma le 19.8 ml / h / kg le mamafa o le tino, i tagata gasegase i le monotherapy - tusa o le 54.6 ml / h / kilokalama, i tagata gasegase i togafitiga tuʻufaʻatasi - e tusa ma le 113.3 ml / h / kg

A maeʻa le faʻafofoga taʻitasi o le carbamazepine, 72% o le fualaau o loʻo i le ituaiga metabolites e alu ese mai le tino e fatugaʻo. O le 28% totoe o loʻo faʻatasi ma feces, i se vaega - e le suia. E na o le 2-3% o se vailaau e faʻaaogaina i le urine o le carbamazepine e le suia.

epilepsy: faʻalavelave faʻapitoa pe faigofie faʻapitoa (faʻatasi ma le leai foi o le malamalama) faʻatasi ma le leai foi o se faʻataʻitaʻiga lona lua, faʻasalalau faʻasolosolo-oloni, ituaiga faʻafefiloi o le faoa faamalosi.

Finferpsin le taimi e mafai ona faʻaaoga uma e pei o le monotherapy ma o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga.

Tulaga maʻaleʻale manic, togafitiga faʻapitoa mo le afaina o le afaina o le bipolar ina ia mafai ai ona taofia faʻasalaga pe faʻaitiitia le mamafa o faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻamalosia.

Alu o le faʻamalolo o le ava.

Vaʻaia faʻapitoa o neuralgia ma mea faʻapitoa i le tele sclerosis (masani ma le atisipic).

Vaʻaia faʻapitoa o le faʻaoga o le namu glossopharyngeal.

Finlepsin le taimi e faʻataʻitaʻiina i le tautala, e masani lava ona tatau ona vaevaeina le dose i aso uma i le 2 inumaga. E mafai ona e tago i le fualaau oona i le taimi, pe a uma se taumafataga pe i le va o taumafataga, faatasi ai ma se aofaiga laitiiti o le vai.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, o tagata gasegase o le itū'āiga faʻa-Eletania Han po o tagata gasegase o Thai na mafua mai, pe afai e mafai, ia siakiina mo le HLA-B * 1502, talu ai o lenei allele e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻega o le syndrome Stevens-Johnson.

Lelei Togafitiga e amata i le faʻaaogaina o se fua maualalo i aso taʻitasi, lea e siʻitia lemu (fetuʻunaʻi, mafaufau i manaʻoga o tagata taitoatasi) seia oʻo ina maua le lelei sili ona lelei.

I tulaga e mafai ai, e tatau ona faʻataʻitaʻi le Finlepsin e pei o le monotherapy, ae pe a faʻaaogaina i isi vailaʻau, e faʻateleina le faʻateleina o le fua lemu o le fualaau faasaina. Afai o le Finlepsin o le a faaopoopoina i le togafitiga o le antiepileptic o loo iai, e tatau ona faasolosolo malie le alualu i luma, ae o vailaau o fualaau oona e le suia pe fetuutuunai pe a tatau ai.

Ina ia filifilia le togi sili ona lelei o le vailaʻau, atonu e aoga tele le fuafuaina o le maualuga o le mea oona i le plasma toto. O le togafitiga o le vailaau faʻasaina i le plasma toto e tatau ona 4-12 μg / ml.

I nisi o tagata gasegase, ma le faʻaaogaina o fualaau oona, atonu e tatau ona faʻaleleia le fualaau o fualaau faasaina.

Tagata matutua O le fualaau muamua fautuaina o le 100-200 mg 1-2 taimi i le aso, ona faasolosolo malie lea o le fualaau seia oʻo ina maua le lelei sili ona lelei, e masani lava o le fua o aso taitasi e 800-1200 mg, lea e vaevaeina i le 2 atumaga. O nisi tagata gasegase atonu e manaʻomia se fualaau o le Finlepsin e vave oʻo i le 1600 mg poʻo le 2000 mg / aso.

Tomaʻi matutua. Aʻo tuʻuina atu fualaau faasaina ma vailaʻau mo togafitiga faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina, e tatau ona filifilia ma le faʻaeteete tagata matutua i finlepsin.

Tamaiti mai le 5 tausaga. E masani lava, o togafitiga e tatau ona faia i se fua faatatau o le 10-20 mg / kg le mamafa o le tino i aso taʻitasi (i le tele o atopa).

Tamaiti e 5-10 tausaga - 400-600 mg / aso.

Tamaiti i le 10-15 tausaga - 600-1000 mg / aso.

Tulaga maʻaleʻale faʻalelei ma togafitiga lagolago o faʻafitauli pipisi (bipolar). Ole fua ole fua ole 400-1600 mg / aso ile 2 vaeluaina.

E masani lava, o togafitiga e faia ile fua ole 400-600 mg / aso ile 2 vaeluaina. I le togafitiga o tulaga maʻaleʻale, o le fua o le finlepsin e tatau ona vave faʻaleleia i le 800 mg / aso. Faʻamālōlōina le togafitiga mo le maʻi pipisi, o le siitia malie o le maualalo o doses e fautuaina ina ia mautinoa ai le faʻapalepale lelei.

Alu o le faʻamalolo o le ava. Ole fua ole fua ole 600 mg / aso ile 2 vaeluaina. I tulaga ogaoga, e mafai ona faateleina le fuainumera i nai aso muamua (mo se faʻataʻitaʻiga, e oo i le 1200 mg / aso, vaevaeina i le 2 atumaga). I faʻamatalaga ogaoga o le faʻamalosolo o le ava, e amata togafitiga i se tuufaatasiga o Finlepsin e lata mai i fualaau oona (hypnotic drugs) (mo se faʻataʻitaʻiga, clomethiazole, chlordiazepoxide), faʻapipiʻi i faatonuga o loʻo i luga. A maeʻa le vaega faʻapitoa, o togafitiga faʻatasi ma Finlepsin le umi e mafai ona faʻaauau pea e pei o le monotherapy.

Vaʻaia faʻapitoa o neuralgia ma mea faʻapitoa i le tele sclerosis (masani ma le atisipic). Vaʻaia faʻapitoa o le faʻaoga o le namu glossopharyngeal. Ole fua muamua ole Finlepsin Retard e 200-400 mg / aso (100 mg 2 taimi ile aso mo tagata matutua). E tatau ona faʻagesegese lemu seia oʻo ina mou atu le tiga (e masani lava i se fualaau o le 400-800 mg, vaevaeina i 1-2 inumaga). I nisi tulaga, e mafai ona manaomia se fua faatatau o le 1600 mg i aso taitasi. A maeʻa le tigā, e tatau ona faasolosolo malie le faʻaitiitia o le fua ole tausiga ole tausiga.

Finlepsin Retard e le tatau ona faʻamaonia:

  • ma le faʻamautuina o le hypersensitivity i le carbamazepine poʻo fualaau faʻasaina tutusa (tricyclic antidepressants), poʻo isi vaega o le vailaʻau,
  • faʻatasi ai ma le afifi AV,
  • talafaasolopito o le taofia o le gaʻo o le ponaivi,
  • o gasegase e iai se talaʻaga o le siafi o le hepatic (e pei o le gasegase vavalalata, le siama fefiloi, tuai paʻuria paʻu),
  • i faʻatasi ai ma faʻatoʻaga MAO,
  • faʻatasi ai ma le voriconazole, aua o togafitiga atonu e le aoga.

o aʻafiaga lauiloa na masani ona tupu i togafitiga tuʻufaʻatasi nai lo le monotherapy. E faʻatatau i le fualaau ma masani lava i le amataga o togafitiga, e mafai ona tutupu nisi aʻafiaga. I le tulaga aoao, e mou atu i latou lava pe a maeʻa le 8-14 aso poʻo le maeʻa foi o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto.

I le vaega o le toto ma le tino o le tino: leukotopia, leukotopia, thrombocytopenia, gasegase gasegase, agranulocytosis, anemia aplastic, pancytopenia, apialasia erythrocytic, anemia, anemia megaloblastia, porphyria vascular intermittent, variegative porphyria hemorrhage, late skin disease.

Mai le polokalame puipuia: o le faʻasolosolo o le faʻamaʻiina o le vailaʻau faʻasaina i le eosinophilia ma le faʻaogaina o le tino (DRESS), faʻatuai ai le gasegase o le tele-organism i le fiva, paʻu o le paʻu, vasculitis, lymphadenopathy, o faailoga e pei o le lymphoma, arthiagia, leukopenia, eosinophilia, hepatosplenomegaly, alalaʻau (faʻaumatiaga ma le leai o le gasegase bile), gasegase faʻamalosi ma le myoclonus ma le eosinophilia lautele, anaphylactic se tali, angioedema, hypogammaglobulinemia. O isi totoga (e pei o, ate, mama, gaʻo, pancreas, myocardium, gaʻo tele) atonu e aʻafia ai.

Mai le faiga o endocrine: E le gata i lea, o le a le mafai ai ona maua le gasegase o le gasegase o le toto, ma le faʻaitiitia o le toto o le plasma osmolarity e mafua mai i le carbamazepine, e tutusa ma le gaioiga o le hormones antidiuretic. e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le galactorrhea ma le gynecomastia, o mea e le masani ai o lauroid function test: o se faʻaitiitia i le maualuga o le L-thyroxine (FT 4, T 4, T 3) ma le faateleina o TSH, lea e masani lava ona alu ese e aunoa ma faʻamalositino, faʻaleagaina le ponaivi o le ponaivi (o le faʻaitiitia o le calcium plasma ma le 25-hydroxycolecalciferol i le plasma toto, lea e oʻo atu ai i le osteomalacia / osteoporosis, o le faateleina o le cholesterol, e aofia ai le HDL cholesterol ma triglycerides. O le faaitiitia o tulaga o plasma o le vitamini B 12 i lalo o le aafiaga o le carbamazepine ma le faateleina o le maualuga o le homocysteine ​​ua lipotia foi.

Mai le itu o le metabolism ma le ai o meaai: leai se meaʻai, faʻaitiitia le manava, gasegase gasegase, siama faʻapipiʻi.

Mai le itu o le mafaufau: e le o le fiaai, atuatuvalega, le fiafia, le mautonu, atuatuvalega, le mautonu, faateleina le mafaufau loloto, suiga o le loto, e pei o le atuatuvale po o le tauleleia o lagona, phobias, le lava o faaosofiaga, gaoioiga e aunoa ma le loto i ai, e pei o asterixis.

Mai le faʻalavelave faʻalavelave: ole vaivaiga masani, vaivaiga, vevela, moe, le mautonu, vaivai, tiga o le tino, mea e le masani ai faafoliga (e pei o le vevesi, vevesi tele, dystonia, tic), nystagmus, ole dyskinesia, mafaufau lemu, faafitauli tautala (e pei o le dysarthria or speech slurred), choreoathetosis, neuropathy lautele, paʻuʻeseʻese, vaivaiga o musika ma paresis, faʻaletonu o le tino, maʻi leaga antipsychotic, le mafaufauina le mafaufau, mea e afaina ai le gasegase ma le cerebellar, lea o nisi taimi e faʻatasi ai ma le ulu tiga Oi tiga.

Mai le itu o le okeni o le faaaliga vaaia: conjunctivitis, nofoaga le tumau (diplopia, vaʻaia le vaʻaia), faʻateleina le mamafa o le intraocular, faʻafefeteina o tioata, retinotoxicity, oculomotor disturbances.

I luga o le vaega o le totoga o le faʻalogo ma mea faʻapipiʻi: le faʻalogoina o le faʻaletonu, tinisitus, tinisitus, hyperacusis, hypoacusia, mafaufau le lelei o le pitch.

Mai le cardiovascular system: faʻalavelave faʻapitoa, faʻamalosi, faʻamalosi, faʻamaʻi, faʻamaʻi, fatu faʻamaʻi, fatu faʻamaʻi, faʻavauvau, faʻasolosolo AV, syrup, hypertension or hypotension, vascularitis, thrombophlebitis, thromboembolism (eg, embolism embolism).

hypersensitivity mai mama, lea e mafua mai i le faateleina o le vevela o le tino, le manava o le manava, pulmonitis poo le niumonia. I le tulai mai o ia ituaiga gaioiga o le hypersensitivity, o le fualaau faasaina e tatau ona faamutaina.

faʻaitiitia le manaʻo, manava, gase, vomiting, manava, manava, tiga o le tino, stomatitis, gingivitis, glossitis, pancreatitis, colitis.

Faʻafitauli o le Hepatobiliary: suiga i faʻamaoniga o le suʻega o le ate (fua faʻatupulaia o le gamma-glutamyl transferase, maualuga le maualuga o le phosphatase alkaline, transaminases), jaundice, ituaiga eseese o le hepatitis (cholestatic, hepatocellular, granulomatous, mixed), lamatiaga matautia o le atepatitis, faaletonu o le ate.

I luga o le vaega o le paʻu ma le gaʻo eletise: siama, derivitis, urticaria, pruritus, derfolitis exfoliative, erythroderma, necrosis o le paʻu le pisia (blelling syndrome), photosensitivity, reddening of the skin with polymorphic rashes in the form of spots and the formation of nodes, with hemorrhages (erythema multiforme exudative, erythema multiforme, erythema nodosum Stevens-Johnson), faʻapipiʻi o le paʻu ma le lupus erythematosus (faʻamatalaina le lupus erythematosus, alopecia), diaphoresis, suiga o le pigmentation o le pa, siama, hirsutism, vasculitis, pu pura, faateleina afuafu tetele, matuitui pustulosis exanthematous generalized (AGEP), lichenoid keratosis, onihomadez.

Mai le maskotakeletal system: afaina o le tino, myalgia, musele maso, tiga o musika, gau, faaitiitia le maua o le ponaivi o le ponaivi.

Mai gaʻo ma le urinary tract: proteinuria, hematuria, oliguria, dysuria, pollakiuria, taofia o le urinary, nephritic neoprital, faalēmataʻu, faateleina le toto urea / azotemia, masani urination.

Mai le gaioiga ma le mammary glands: solia o le spermatogenesis (faatasi ai ma se faaitiitia o le fuainumera ma / poo le motusia o le spermatozoa), faaleagaina i le erectile, le atoatoa, faaitiitia le manao faalefeusuaiga.

Iniseti ma faʻalavelave: toe faʻafouina o le tino o le herpes virus siaki VI.

Faiga faʻavae o suʻega suʻega: hypogammaglobulinemia.

e tatau ona faʻataʻitaʻiina le carbamazepine i lalo ifo o le vaavaaiga faafomai, pe a uma ona iloilo le fua faatatau / lamatiaga ma le mataupu e mataʻituina ma le totoʻa tagata mamaʻi i le talaaga o le fatu, faʻafitauli o le tino ma le tino poʻo le gasegase, gasegase o le gasegase i isi vailaʻau, poʻo gasegase e faʻalavelave ai le carbamazepine togafiti.

O Carbamazepine e faʻaalia ai le gaioiga faʻavavelaʻi, o le mea lea, e tatau ona lapatai ma faʻafesoʻotaʻi tagata mamaʻi ma faʻatalanoa i mea e lamatia ai.

E tatau ona manatua e uiga i le mafai ona faʻaaogaina o mafaufauga faʻapitoa, ma le fesoʻotaʻiga i tagata matutua - e uiga i le faʻatagaina o le fenumiai ma le atinaʻeina o lagona popole.

Ole fualaau faasaina e masani lava ona le aoga mo le toesea (tamai faoa faamalosi) ma le gaoia o le myoclon. O nisi tulaga e faailoa mai ai e mafai ona tupu mai ni faʻataunuʻuina i tagata mamaʻi e leai se aoga.

Hematologic aafiaga. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o agranulocytosis ma le anemia aplastic, ae ona o le tulaga maualalo o nei tulaga, e faigata ai ona iloilo le lamatiaga ogaoga pe a ave le carbamazepine.

E tatau ona logoina tagata maʻi i faʻamatalaga vave o le faʻamaʻi ma uiga o faʻafitauli o le hematologist, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o tali o le dermatological ma le ate. O le tagata maʻi e tatau ona lapataiina e faapea, pe a tupu ni tali e pei o le fiva, o le faʻaʻi, o le paʻu o le paʻu, o le gaʻo tuʻu, o le faʻamaʻalea e faigofie ona tupu, o le afaina o le afaina poʻo le tino o le purpura, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai o le numera o leukocytes poʻo platelets e faʻaitiitia le taua i le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le tulaga o le maʻi, ma e tatau foi ona faia se suʻega masani o le toto o le maʻi. Togafitiga ma le carbamazepine e tatau ona faamutaina pe afai o le maʻi e atiina ae leukopene, lea e ogaoga, alualu i luma, pe o faatasi ma faʻamatalaga o le tino, e pei o le fiva poʻo le faʻamau tiga. O le faʻaaogaina o le carbamazepine e tatau ona faamutaina pe a aliali mai ni faailoilo o le taofia o le gaʻo o le ponaivi.

O taimi taʻitasi poʻo le tele foʻi o le faʻaitiitia le tumau pe tumau i le numera o platelet poʻo leukocytes e fesoʻotaʻi ma le aveina o le carbamazepine. Ae ui i lea, mo le tele o nei mataupu, ua faʻamaonia le ola faaletino ma latou te le o faʻaalia le atinaʻeina o le anemia aplastic poʻo le agranulocytosis. Aʻo leʻi amataina togafitiga ma i taimi taʻitasi ao faagasolo lana amio, e tatau ona faia se suʻega toto, e aofia ai ma le naunautaiga o le countlet counts (faʻapea foi ma le numera o reticucytes ma le maualuga o le hemoglobin).

Malosiaga mataʻutia. O aʻafiaga mataʻutia, e aofia ai faʻamaʻi pipisi o le epidermal (TEN) poʻo le Lyell's syndrome, Stevens-Johnson syndrome (SJS), e seasea lava i le carbamazepine. O tagata maʻi e iai ni faʻamatalaga ogaoga faʻamatalaga e ono manaʻomia ai le falemaʻi, aua o nei tulaga e mafai ona lamatia ai le ola ma oʻo ai i se taunuuga leaga. O le tele o tulaga o le SJS / TEN e atiina ae i nai masina muamua o togafitiga ma le carbamazepine. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻailoga ma faʻamaoniga e faʻaalia ai ni faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (SJS, Lyell's syndrome / TEN), e tatau ona faʻaumatia le carbamazepine i le taimi lava lea ma toe faʻaleleia togafitiga.

Pharmacogenomics. O loʻo iai le faʻamaoniga o faʻamaoniga o le tele o agavaʻa ole HLA i luga o le malosi o le tagata maʻi mo aʻafiaga leaga e fesoʻotai ma le tino puipuia.

Fesootaiga ma (HLA) -B * 1502. O suʻesuʻega lata mai i tagata gasegase Saina o le faʻalapotopotoga a Khan na faʻaalia ai se faʻasalaga i le va o le paʻu o le SJS / TEN e fesoʻotaʻi ma le carbamazepine ma le i ai o le antigen (LHLA), le allele (HLA) -B * 1502 i nei maʻi. O le tele o lipoti i luga o le atinaʻeina o le SJS (e seasea lava ona seasea lava) o se uiga o nisi o atunuu i Asia (mo se faataitaiga, o motu o Taiuani, Malaysia ma le Atu Filipaina), lea e manumalo ai le allele (HLA) -B * 1502 i le faitau aofaʻi. O le numera o tagata o loʻo faʻauluina i lenei tagata i totonu o le faitau aofaʻi o Asia o le 15% i Filipaina, i Thailand, Hong Kong ma Malaysia, ≈10% - ile Matua. Taiuani, e tusa ma le 4% - i Saina i Saute, ≈2-4% - i Asia i Saute (e aofia ai Initia) ma le Faʻasologa o mea: & nbsp tables Composition:

1 papalama e aofia ai:

gaioiga galue : carbamazepine 200 mg poʻo le 400 mg,

tagata faʻatau : acyllate ethyl, methyl methacrylate and trimethylammonioethyl methacrylate copolymer (Eudragit ® RS 30 D), triacetin, talc, methacrylic acid and ethyl acrylate copolymer (Eudragit ® L 30 D-55), cellulose microcrystalline, rospovidone, dioxide silicon colloidal.

Lagolagoina-faʻasaʻoloto 200 mg:

400 mg laupepa tuʻuina atu: mai le papae i le paʻepaʻe ma se lanu samasama, laulau papaa lapotopoto ma pito i luga, faʻatasi ai ma laina faʻasolosolo i itu uma e lua ma 4 faʻaaliga i le pito i luga.

Pharmacotherapeutic group: antiepileptic agent ATX: & nbsp

Pharmacodynamics: O se vailaʻau faʻasaina (dibenzazepine derivative), lea e iai foi lona faʻaaogaina o le antidepilepic, antipsychotic ma le antidiuretic, o loʻo i ai se aafiaga faʻamalosi i tagata mamaʻi ma le neuralgia. O le faiga o gaioiga e fesoʻotaʻi ma le poloka o vaʻalele gaʻo eletise eletise, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina o le membrane o neu uaua, faʻasaina le foliga mai o le faʻaogaina o le neurons ma le faʻaitiitia o le faʻamalosi faʻasalaga synaptic. Taofiofia le toe faʻafouina o Na + -e mafai ona faʻaaogaina ni gaioiga o gaioiga i luga o ni neo faʻataʻoto. Faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le neurotransmitter amino acids glutamate, faʻapupulaina ai le maualuga o le faʻamalosia o le siama o le fatugalemu o le tino, ma, o lea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o se faʻamaʻi faʻamaʻi. E faʻaleleia ai le K +, faʻafesoʻotaʻi voltage-gated Ca 2+, lea e mafai foi ona fesoasoani i le faʻamalosia o le fualaau.

E aoga mo le fausiaina o se vaega (faigofie ma le lavelave), faʻatasi ma le faʻatasi ma le faʻataʻotoga lua, mo le faʻataʻotoina o le gaoia o tonic-clonic, faʻapea foi mo se tuufaatasiga o nei ituaiga o faoa faamalosi (laitiiti le mal, absences ma le gaoia o myoclonic )

O maʻi e maua i le maʻi faʻapitoa (aemaise lava i tamaiti ma tagata talavou) ei ai o latou aafiaga lelei i uiga o le atuatuvale ma le atuatuvale, faapea foi ma le faʻaitiitia o le le fiafia ma le faʻamalosi.

O le aʻafiaga i luga o galuega faʻatino ma le psychomotor faatinoga o le faʻalagolago i fualaau. O le amataina o le aafiaga o le anticonvulsant e ese mai le tele o itula i ni nai aso (o nisi taimi e oʻo atu i le 1 masina ona o le faʻaaogaina o le metabolism).

Faʻatasi ai ma mea taua ma le lua faʻaaogaina o le neuralgia i le tele o tulaga, e puipuia ai le faʻaalia o osofaiga o le tiga.

O le tiga o le tiga i le taua o le neuralgia e lauiloa pe a maeʻa le 8-72 itula.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻiina o le ava malosi, e faʻaleleia ai le laasaga mo le faʻamalosi faʻamalosi, lea e masani ona faʻaitiitia i lenei tulaga, ma faʻaitiitia ai le ogaoga o faʻamaʻiga o le maʻi (faʻalauteleina le faʻavevesi, vevesi, maʻi leʻo).

Antipsychotic (antimaniacal) gaioiga e atiae pe a maeʻa le 7-10 aso, atonu ona o le le puipuia o le metabolism o le dopamine ma le norepinephrine.

O se fua umi umi o le tui e mautinoa ai le tausiga o se mausali mautu o le carbamazepine i le toto pe a ave 1-2 taimi i le aso.

O le toesea e telegese ae maeʻa (o le 'ai e le afaina tele le fua faatatau ma le tele o le faʻamalosi). A maeʻa se tasi o fualaau o le laulau, e maualuga le maualuga o le concentration pe a uma le 32 itula. O le averesi o le maualuga o le maualuga o le mea e le suia le gaioiga pe a uma le fua o le 400 mg o le carbamazepine e tusa ma le 2.5 μg / ml. Ole maualuga o le fualaau faasaina ile plasma e maua i le 1-2 vaiaso (o le fua faatatau o mea e ausia e faalagolago ile uiga o le metabolism: auto-induction o le enzyme system of the ate, hetero-induction e isi vailaau faaaoga i le taimi e tasi), faapea foi ma le maʻi, fualaau o fualaau faasaina ma le umi o togafitiga. O eseesega eseese o le tagata i fuafaatatau o le fuafaatatau o fuafaatatau i le togafitiga o loo mataituina: i le tele o tagata gasegase, o nei tau aogā e mai le 4 i le 12 μg / ml (17-50 μmol / l). O le maualuga o le carbamazepine-10,11-epoxyide (metabolite e gaosia ai le vailaʻau) e tusa ma le 30% o le maualuga o le carbamazepine. Fesootaiga ma palasia proteins i tamaiti - 55-59%, i tagata matutua - 70-80%. O le tele o le tufatufaina atu o le 0.8-1.9 l / kg. O loʻo faʻatūina ni faʻavae i le vavalaʻau ma le suavaia, lea e tutusa lelei ma le aofaiga o le mea o loʻo galue e leʻo faʻatasi ma proteins (20-30%). Faʻailo i totonu o le pa puipui. O le faʻamoemoe i le susu o susu o le 25-60% o lea i le plasma.

E faʻafefiloi i le ate, e masani lava i luga o le ala eletise faatasi ai ma le faʻavaeina o le metabolites: o le carbamazepine-10,11-epoxyide ma le gaioiga faʻatasi ma le glucuronic acid. O le isoenzyme autu lea e maua ai le biotransformation o le carbamazepine i le carbamazepine-10,11-epoxyide o le cytochrome P450 (CYP3A4). O se taunuuga o nei gaioiga faʻasolosolo, o le metabolite o le 9-hydroxymethyl-10-carbamoylacridane o loʻo faʻavae foi, lea e maua ai le malosi o le falemaʻi. mafai ona faʻaaogaina lona lava metabolism.

O le afa-ola pe a uma ona gaosia se tasi o le dose e 60-100 itula (pe a ma le 70 itula), faatasi ai ma le faʻaaogaina umi, o le afa o le olaga e faʻaititia ona o le faʻaaogaina o le ate i le ate. A maeʻa le faia o se taʻitaʻaiga e tasi o le carbamazepine, e 72% o le avega e ave i le urine ma le 28% i feces, ae pe tusa ma le 2% o le avega na ave i le urine e le suia le carbamazepine, ma e tusa ma le 1% le ituaiga 10.11-epo-metabolite.

E leai se faʻamaoniga e suia le vailaʻau o le carbamazepine i tagata matutua.

Epilepsy: faʻatoʻilaloina lautele (faʻatasi ai ma le toesea), vaega o vaega o epilepsy (faʻalavelave faigofie ma lavelave), faʻasalaga faʻasalalau lona lua,

Faʻamatalaga faʻapitoa,

Natura glossopharyngeal neuralgia,

Paʻu faʻatasi ma le aʻafia o le namu i le maʻisuka, tiga i le neuropathy o le maʻisuka,

Ole faʻalavelave faʻaleagaina ile tele ole sclerosis, faʻavasegaina o le tino ma le neuralgia faʻamaʻi, faʻavevesi o le tino, paroxysmal speech and disorders (paroxysmal dysarthria and ataxia), pavysmal paresthesias ma le tele o tiga,

Alu o le faʻamalosolo o le ava (popolega, faʻavevesi, mea e le mafai ai, le faʻalavelave moe),

Faʻafitauli o le mafaufau (faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o mafaufauga, mafaufau loloto, faʻalavelave o le tino).

O le gasegase i le carbamazepine ma isi vaega o le vailaau faʻasaina, faʻapea foi ma faʻamaʻi faʻamaʻi tricyclic,

Manuaga o le hemopoiesis o le ponaivi (anemia, leukopenia),

O le gasegase mimiti tele (e aofia ai se talafaasolopito)

Faʻafoega faʻapitoa o tapenaga o le lithium ma le initaneti MAO.

Faʻateleina le vaivai o le fatu,

Vaʻaia o le hyponatremia (faʻamaʻi faʻamaʻi o le ADH, hypopituitarism, hypothyroidism, le atoatoa o cortex adrenal),

Le lava o le ate ma le fatuga o galuega,

O le malosi o le ava malosi (faʻaititia le CNS, faʻalautele atili ai le carbamazepine metabolism),

Faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi ma fualaau (talafaasolopito),

Lapatai faʻasaʻo

Faateleina le mamafa o le tino,

Faʻatasi ma vailaʻau oona-faʻapitoa.

Tina ma le lactation:

Soo se taimi lava e mafai ai, o le Finlepsin® le taimi e faʻataʻitaʻiina ai i fafine o le gafa o le tamaʻitaʻi e pei o le monotherapy, i le fua pito sili ona maualalo, ona o le tele o le faaletonu o pepe faatoa fananau mai mai tina oe na tuʻuina atu togafitiga faʻamaʻi e maualuga atu nai lo le monotherapy.

A oʻo mai le maitaga, e tatau ona faʻatusatusa le manuia o le togafitiga ma faʻafitauli faigata, aemaise ile uluaʻi masina o le maʻitaga.Ua iloa o tamaiti o tina o loʻo mafatia i le maʻi o le maʻi, ua muai faʻaaogaina i le faʻalavelave faʻalavelave tupu, e aofia ai le faʻaleagaina. Finlepsin® le taimi e mafai ai ona faʻaititia le aʻafiaga o nei faaletonu. E i ai ni lipoti vaʻaia o mataupu o faʻamaʻi pipisi ma faʻaleagaina, e aofia ai le le tapunia o faʻailoga vertebral (spina bifida).

O fualaau faʻapipiʻi e faʻateleina ai fualaau oona, lea e masani ona matauina i le taimi o le maitaga, lea e mafai ona faʻapupula ai le aʻafia o le faaletonu o fanau i tamaiti, o lea e fautuaina ai le eletini aʻo leʻi fuafuaina le maʻitaga ma aʻo gaso. Mo le puipuia o faʻalavelave faʻaleagaina i pepe faatoa fananau mai, o tamaitai i vaiaso mulimuli o le maʻitaga, faapea foi ma pepe faatoa fananau mai, ua fautuaina ina ia faatonuina le vitamini K1.

O Carbamazepine e alu i le suāsusu o susu, o le mea lea e tatau ona faʻatusatusa i le faʻaauau pea togafitiga le aoga ma mea e le manaʻomia mo le susu. Faʻatasi pea ole susu ile taimi ole tagofia o fualaau faasaina, ile siaki ole pepe e tatau ona faʻatutuina e fesootaʻi ma le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli leaga (mo se faʻataʻitaʻiga, gasegase matuia, faʻaleagaina o le paʻu).

Faʻamatalaga ma pulega:

Totonu, i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga, inu tele vai.

Mo le faigofie o le faʻaaogaina, o le laulau (faʻapea foʻi ma le afa poʻo le kuata) e mafai ona faʻamaʻi muamua i totonu o le vai poʻo le suavai, talu ai o le meatotino o le faʻasaoina umi o le mea galue pe a uma ona faʻamafola le papa i totonu o se vai faʻasaoina. Ole vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e 400-1200 mg i le aso, e tufatufa i le 1-2 inumaga i le aso.

Ole fua maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 1600 mg.

Soo se taimi lava e mafai ai, finlepsin® retard should be prescribed as monotherapy. Togafitiga e amata i le faʻaaogaina o sina togi faʻasolosolo, lea e faasolosolo malie ona faʻalauteleina seia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei. O le faʻaopoopoga o le Finlepsin® faʻatuai i se togafitiga faʻapitoa o le antiepileptic e tatau ona faʻatinoina lemu, aʻo le fua o vailaau faʻatau e le suia pe, pe a tatau ai, faʻasaʻo. Afai ua galo le gasegase e ave le isi fualaau o le fualaau faasaina i se taimi talafeagai, o le togi leiloloa e tatau ona vave ave i le taimi lava e te le iloa ai, ma e le mafai ona e faaluaina le fualaau faasaina.

Ole fua muamua o le 200-400 mg i le aso, ona faasolosolo malie lea ona tupu le fua seia oʻo ina ausia le lelei. Ole fua ole tausiga ole 800-1200 mg i le aso, lea e vaevaeina ile 1-2 toese ile aso.

O le fua muamua mo tamaiti mai le 6 i le 15 tausaga e 200 mg i le aso, ona faasolosolo malie lea ona tupu le fualaau ile 100 mg i le aso seʻia oʻo ina ausia le lelei sili ona lelei.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Finlepsin fautuaina mo le tele o faʻamaʻi e aofia ai:

  • faʻaleagaina
  • epilepsy
  • eseese tulaga faʻamalosia
  • tulaga o le mafaufau
  • ava malosi

E faia e le fomaʻi se taimi faʻapitoa e tusa ai ma faatonuga ma faʻamatalaga ile falemaʻi. O le pulea lelei o le fualaau faasaina e le o fautuaina.

Contraindications

Finlepsin e le fautuaina mo:

  • tasi le le faapalepale i se tasi o vaega poʻo le faʻamalosi (tricyclic)
  • faʻaaogaina faʻatasi o le initaneti MAO poʻo sauniuniga i le lithium
  • maʻi o le hematopoiesis o le ponaivi
  • AV poloka
  • lapisi tele

Faʻasalaga tele, o laulau ua faatonuina mo:

  • ma le solia o fatugaʻo, ate, fatu cardiovascular system
  • tagata matutua matutua
  • faʻaaogaina o mea faʻapitoa po o fualaau moe
  • faʻaopoopoga o le mamafa (intracranial, intraocular)
  • faʻamaʻi pipisi
  • o le ava malosi

Faʻaauau itu o le talosaga Finlepsin e mafai ona tuʻuina atu soʻo se solia o faatonuga mo le faʻaaogaina, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea maualuga. I nei fesuiaiga, o le faʻalavelave i le gaioiga o le popole ma le endocrine, faʻapea foi i le hematopoietics, e mafai ona maitauina. O le le tausisia o faatonuga i lenei faiga e mafai ona mafua ai le le tumau o le faaletonu i le foliga o le maʻi tigaina poo le gasegase, ae sili atu ona ogaoga faigata: leukocytosis, leukopenia, ma isi.

Finlepsin e aofia ai le carbamazepine autu (o le mea autu autu) ma vaega o ausilali: magnesium stearate, gelatin, sukascarmellose sodium, MCC, ma isi. O le faʻasalaga o le vailaʻau o fualaau. E fautuaina le vailaau e tatau ona faia e pei ona faatonuina e le fomaʻi ma ia atoatoa ona ogatasi ma faatonuga.

Pepa o Finlepsin: faatonuga mo le faʻaaogaina

Finlepsin otaota e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala, e aunoa ma se faʻamatalaga i mea taumafa. E tusa ai ma le mamafa o aiaiga poʻo faʻamaʻi ma le lautele o le falemaʻi, e mafai ona fuafua i tagata matutua le itiiti ifo i le 200 mg (1 papa, uluai togafitiga), togafitiga faʻaleleia e aofia ai le tagofia o le vailaʻau i le doses o le 800-1200 mg i le aso (vaevaeina i ni atopaʻu). O le maualuga o mea e mafai ona tuʻuina atu e 1.2-2 g. Aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le vasega, o le fua o le vailaʻau o loʻo faasolo ina faʻaititia. E tusa ai ma faʻamatalaga, o le taofia o le faʻatagaina e ono aʻafia ai taunuuga leaga. Tamaiti, i luga o le faʻavaega o faʻamaoniga, ua fautuaina e amata ona tago i le fualaau faasaina "Finlepsin Tuai "i se vailaau e 200 mg (tutusa).

Faatasi ai ma ni fuainumera e mafai ona ou aveina?

E fesoasoani le Finlepsin i mea taua, ae o nisi o tagata gasegase ua fai mai o lenei mea na mafua ai le le fiafia, lea na mafua ai ona faaitiitia le fesootaiga i le va fealoai. I soʻo se tulaga, o le tofiga e faia e se fomaʻi, o le mea lea, pe a aliali mai ni faʻafitauli e le manaʻomia (itu), e tatau ona e taofi le ave o vailaau ma faʻatalanoa lau fomaʻi.

Ma le maʻitaga ma tamaiti e mafai?

I le taimi o le maitaga, ua faatonuina tamaitai, pe afai e mafai, monotherapy i le fua maualalo (togafitiga ma le tasi fualaau faasaina). E faʻaitiitia ai le lamatiaga o togafitiga faʻapitoa o le fetus. O le tofiaina o le ulufale i totonu o le faamasinoga e na o le fomaʻi aoga e fuafuaina, faʻalagolago i faailoga a le tagata lava ia. O fautuaga tutusa, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o loʻo faʻaalia foi i le vaitaimi o le lactation.

Faʻamatalaina le fautuaina mo tamaiti Finlepsin Tuai (tutusa) i totonu o fualaau o se fua o le 200 mg:

  • 1-5 tausaga - o le fua pito i maualuga o le 400 mg i le aso (amata ona ave, faasolosolo malie mai le fualaau mai le 200 i le 400 mg)
  • 6-10 - fua maualuga o aso taitasi o le 600mg
  • 11-15 tausaga - faʻatagaina aso taʻitasi ole 1000 mg

Finlepsin Tuai

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaoga Finlepsin Latou amata amataina ma le faaeteete, ma faasolosolo malie le faateleina o le fualaau. O le faalagolago e faalagolago i faailoga: o le ogaoga o le maʻi, le ituaiga o faaaliga, tausaga ma uiga o le tino. I nisi tulaga, e mafai ona sui Finlepsin Tuai i le analogue, e ui i lea, e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia sea filifiliga.

Finlepsin ma le ava malosi?

Ua faʻamaonia o le mea autu o loʻo galue malosi i le vailaʻau e faʻaitiitia ai le aafiaga o le ethanol. Ae ui i lea, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e le fautuaina e faʻapipiʻi papa ma le faʻaaogaina o le ava malosi - o le taufaʻamataʻu o aʻafiaga o le itu ma e oʻo lava i faʻafitauli matuia e faʻapupula.

O faʻamaumauga autu o le fualaau oona Finlepsin (papa):

  • Carbalepsin Retard (INN)
  • Zeptol
  • Tulafonoerval
  • Tegretol
  • Zagretol
  • Stazepine

E naʻo le fomaʻi e mafai ona faʻatonuina faʻamaoniga ma faatonuina se analog mo le faʻaaogaina. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o le pulea e le tagata lava ia e matua le fautuaina.

O le a le tele e tau ai se fale talavai?

O le vailaau oona o se faʻasalalauga ma e faʻatuina faʻapitoa e ala i faʻasalaga. O le tau o le fualaau faasaina e eseese i le lautele o le 200-280 rubles (e faalagolago i le tui ma le fale talavai).

Faailoga mo le faʻaaogaina Finlepsin tele. Ua matauina e le au atamamai lona taua tele i le togafitiga o le tele o tulaga ma faʻamaʻi ma le tausisia o faatonuga, e pei ona molimauina e a latou iloiloga lelei.

O suʻega a le tagata maʻi e tele lava ina tutusa ma faaiuga a fomaʻi, ae faʻaopopo i le aoga, o aʻafiaga e pei o le faʻaitiitia o le atamai, gaioiga le mautonu, ma isi mea faapena.

Finlepsin Uiga

O le gaosiga e ofoina atu se vailaau i le ituaiga o laupepa e iai le 200 mg o le carbamazepine e avea o se elemene malosi. O lenei vailaau ei ai lona aafiaga i sela o le faiai, e taofiofi ai le tupu mai o lagona o le nasu. Talu ai ona o lenei, Finferpsin o loʻo tuʻuina atu ai togafitiga nei:

  • faʻamalosivale, e aofia ai ma le epilepsy,
  • anti-manic, faʻaitiitia le popole, faʻavevesi, faʻaalia o le atuatuvale,
  • o le gasegase ona o le mumū o ituaiga eseese o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga ma le vevesi.

O le vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina foi mo le faʻamaonia o le faʻasalaga e mafua mai i le faʻasolosolo maʻi, lea e afua mai i le gasegase masani.

O le Finlepsin o loʻo faʻaalia mo maʻi nei:

  • epilepsy, e aofia ai ona foliga fefiloi,
  • afaina o le epileptform lea e tupu mai i le tele o le sclerosis, paresthesia, diazartria ma isi pathologies,
  • tiga ma le vevesi ma le faaleagaina o neura o le gataifale, e aofia ai le faʻavevesi e le maʻisuka,
  • faʻaleagaina o aʻafiaga e leʻi iloa,
  • mafaufauga o le mafaufau, e aofia ai ma mafuaʻaga ona o le inupia o le tino,
  • e avea o se vaega o se togafitiga atoatoa o le toina i tua o faailoga.

O vailaʻau e tele naua faʻamaʻi, o lea e le mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. Faatasi ai ma tulaga o le tino lea e le fautuaina e faʻaaogaina ai le Finlepsin o le hematopoiesis, o le atrioventricular block, porphyria, ma le le faapalepale i vaega o le vailaʻau.

Faʻasagaga o togafitiga ma Finlepsin, o le atinaʻega o aʻafiaga leaga mai le digestive, nervous, cardiovascular, endocrine, faʻaogaina o genitourinary system, masculoskeletal system, organical sensory ma le totoina e mafai. O le lisi o aʻafiaga itu e umi. Afai e iai ni faailo leaga, taofi le ave o laupepa ma talanoa i se fomaʻi.

E le fautuaina le Finlepsin pe a fai e iai se soliga o le toto, o le atrioventricular block, porphyria, o le le faapalepale i vaega o le vailaʻau.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

O vailaau faafomai e talitutusa i le tele o itu, ae iai ni eseesega.

O sauniuniga o loʻo i ai le mea e tasi o loʻo galue malosi, ia i ai faʻamaumauga tutusa mo le faʻaaoga. Latou te le fautuaina mo le faʻaaogaina i le tulaga lava lea o le physiological ma le pathological conditions o le tino. O aʻafiaga e aʻafia ai e mafua mai i vailaʻau e talitutusa foi.

O vailaʻau faʻasaina e gaosia e se tasi gaosi oloa - le kamupani transatlantic Teva. O vailaʻau uma e maua ile togafitiga.

O le a le eseesega?

Finlepsin le taimi e ese ai mai lona muamua i le gaoioiga faaumiumi. I le taimi lava i le tino, o ona vaega e faʻamalolo malie lava, ona o le maualuga o le fualaau oona e tausia mo se taimi umi atu. O lenei mea e aʻafia ai aʻafiaga o aʻafiaga - o le aʻafiaga o le faʻaitiitia o latou faʻalavelave.

O le finlepsin le taimi e mafua ai le tele o aʻafiaga, e aofia ai le gaoioi, vomiting, moe, le mautonu, ma faafitauli faʻaaliga.

Patient Reviews

Marina, 27 tausaga, Ryazan: "Na ou feiloai ma Finlepsin ina ua maua e loʻu tama faaletulafono se faoa faamalosi. E le o se mea na tupu, ae e foliga mai o ia. Na faatonuina e le fomaʻi lenei vailaau, ma fai mai e faʻaaogaina e le gata i tagata gasegase i le maʻi maʻi, ae o tagata foi e maualuga le faʻamalosia. Na amata e le tama o le tama ona tago i fualaau, ae amata ona faitio i le faifai pea ma le gaioiga. E tatau ona ou toe foi atu i le fomai lea na ia faamaoti Finlepsin. E faapalepale Tama i nei fualaau. "

Irina, 41 tausaga, Voronezh: "Na faatonuina le Finlepsin i lona toalua ina ua mavae le taia o le maʻi. E ave e le toʻalua pili mo le masina lona lua. E le faitio o ia i aʻafiaga. E lagona e le toʻalua le lelei, e faʻamautinoa e le fomaʻi e lelei le togafitiga. "

Faʻamanatu e fomai Finlepsin ma Finlepsin vave

Igor, fomaʻi, 45 tausaga, Nizhny Novgorod: "O vailaʻau uma lava e sili ona aoga, e talia lelei e gasegase. Tau taugata. "

Vladimir, neurologist, 51 tausaga, Bryansk: "E tusa ai ma le maʻi ma le setete o le soifua maloloina o le tagata maʻi, ou te fautuaina Finlepsin poo le tutusa o gaoioiga faaumiumi. Ou te talitonu o fualaau uma e lua e aoga. O aʻafiaga, ae seasea lava, pe afai e tausisia e le tagata gasegase fautuaga faafomaʻi. O se faʻaopoopoga o le tau o vailaau: e avanoa mo toetoe o tagata uma. "

Tuua Lau Faamatalaga