Olive olive mo le maʻisuka ituaiga 2

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻisuka o soʻo se ituaiga o se maʻi ogaoga. O le toto maualuga e mafua ai le tele o faafitauli, o le lisi e mafai ona faaauau mo se taimi umi lava. O le mea lea, e matua taua tele le faʻaitiitia o le maualuga o le suka toto i soʻo se auala e mafai ai - palatini ma injections, isi vailaʻau faʻatasi ma le fesoasoani o meaʻai. E talafeagai mo le maʻisuka ma faʻafefiloi le suauu.

O aoga o suauu

O le mea moni, o le manumalo i le maʻisuka o se mea e le mafai ona ausia, ae o le toʻatele e mafai ona tausia a latou toto maualuga i le maualuga o le suka. O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻamaonia ma le mautinoa o se tasi o nofoaga autu o le manumalo i le maʻisuka o mea lelei ia, aemaise lava, faʻaitiitia le maualuga o meaola manu i meaʻai, ma suia le pata i fualaau faisua.

O le a le suauu manogi e sili ona lelei mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? E tatau ona mafaufau ia i latou taʻitasi ina ia mafai ai ona faʻatusatusa a latou aoga (mo le maʻisuka o soʻo se ituaiga) meatotino. E tatau ona manatuaina soʻo se suauu e mafai ona faʻaleleia pe le faʻamaonia. I salati, e lelei tele le faʻaaoga muamua o le suauu, ma pe a kuka, faʻaaoga le lona lua. O le suauu manogi mo le maʻisuka e sili ona lauiloa i le taimi nei.

E tatau ona faʻamatala puupuu e uiga i aoga o isi fuālaʻau fuālaʻau.

Sogi suauu

O lenei ituaiga o suauu fuālaʻau e mauʻoa i minerale ma e iai nisi o vitamini A, D, E ma F e manaʻomia mo tagata. E le gata i lea, o suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai e mafua tonu lava ona o le le lava o le vitamin D o tagata e tele le aʻafiaga mo le maʻisuka ituaiga 2.

I le tele o taumafataga, e faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai, pata ma isi gaʻo manu ua suia i lenei ituaiga ituaiga o gaʻo mea manogi, lea e taua mo le maʻisuka.

Oloa suauu

O lenei ituaiga suauu e aofia ai le tele o gaʻo susu. E le gata i lea, o loʻo i ai ni phosphatides i totonu. Fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka o soo se ituaiga e fai ma vailaau faʻafofo. E mafai foi ona faʻaaoga i le kuka e puipuia ai le maʻisuka. I le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, e tatau ona 'ai, sui o gaʻo o manu.

Olive olive

O lenei suāuʻu, e tusa ai ma le au fai meaʻai ma le cosmetologists, e toe faʻafouina le tino o le tagata. E tamaoaiga i se fuainumera tele o elemene, vitamini, meaola eseese. O lenei tuufaatasiga o meaʻai faʻapitoa ma gaʻo e leʻi faʻamaʻaloina mo tagata e aumaia ai le tele o aogā i le tino atoa.

Faafetai i lenei suauu i totonu o le tino o se tagata e maua i le maʻisuka, o le inisalini e sili atu ona gauai, lea e nafa ma le faʻaitiitia o le suka o le toto. E mafai ona avea o se mea sili ona lelei mo le gaʻo manu i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka.

Laʻu suauu

O lenei ituaiga o suauu e sili atu nai lo mea uma o loʻo i luga mo le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2. Afai o se tagata maʻi ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaogaina le suauu e fai ma meaʻai (mo le faʻaofuina o salakeke eseese poʻo le kuka), ona faʻaleleia lea o le aafiaga o le insulin masani. E fesoasoani i le faʻaitiitia o suāsusu toto, e puipuia ai le faʻamaʻi mai le atinaʻe atili, faʻaititia le lamatiaga o le maʻisuka ituaiga 2 i tagata matutua.

O le suauʻu manogi e aofia ai vitamini F, A ma le E. Vitamin E o se antioxidant sili. E le gata i lea, o le suauu na faia mai le muka e aofia ai le tele o vaega o minerale ma elemene e tatau ona aofia i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka ituaiga 2. Ae o le vavae ese o ia suauu e le o fautuaina, e sili atu le faʻaaogaina o se faʻaopoopoga i mea autu.

O le suauu manogi e fesoasoani tele i le togafitiga o faʻamaʻi eseese o le oral vavao - stomatitis, laryngitis, maʻi faʻamaʻi, tonsillitis ma isi. O loʻo i ai se mea e faʻaleagaina ai le tino ma faʻaitiitia ai le afaina i totonu o le pupuʻu. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e taofi le tele o sipuni o le suauʻu manogi i totonu o lou gutu i le tele o taimi i le aso, e le o le foloina vave, ae faʻamavae e pei o se sekone.

O le suauʻu manogi e faʻaaoga lelei e togafitia ai nisi o faʻafitauli o le paʻu (faatasi ai ma psoriasis, mago o le paʻu ma isi). I lenei tulaga, e tatau ona lūlūina paʻu ua paʻuina i le suauʻu ua faʻafefeteina e aunoa ma ni mea le mama e lua i le tolu taimi i le aso.

E tatau ona manatuaina o le liliina o le suauu i totonu e le o taimi uma e fautuaina. A maeʻa ona ulufale atu i vasega taitasi, e tatau ona e malolo - e uiga i le numera tutusa o aso e faʻaaogaina e fai ma vailaau. Ona, pe a tatau ai, e mafai ona e toe faʻaaogaina le suauʻu lili.

Faʻamanuiaga o Fatu Laʻau

Talu ai nei, na amata ai ona fiafia le fatu fatu i le fiafia tele. Faʻafefea ona ave i latou? Ma o le a le faʻaogaina o ia mea mo se tagata maua i le maʻisuka?

E foliga mai o loʻo aofia ai minerale taua, gaʻo susu, o le tele o vitamini, acids ma elemene, ae peitai, e tatau ona matua faʻamautinoa e tusa ai ma suʻega e suʻesuʻeina i taimi.

Ona o lenei tuufaatasiga, o fatu o le flax e aofia i vailaau ma le tele o mea taumafa. E fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, fesoasoani e faʻaititia le mamafa (o lea e faʻaaogaina ai i mea eseese mo le mamafa o le mamafa), faʻaleleia le lelei.

O nei fatu e aofia ai lignans - mea e mafai ona faʻagesegese ai le vaevaeina o siama tumora. O le mea lea, e mafai ona ave e tagata e mafatia mai nisi ituaiga o kanesa.

Latou te faʻaleleia le tino o le tagata soifua, fesoasoani i le tele o maʻi vaivai, faʻamaloloina se tagata o le taʻavale - ma e leʻo se lisi atoa o faʻamalologa moni o le gasegase.

O nei fatu e faʻaaogaina e faia ai ni mea faʻapipiʻi ma teuteuga, lea e mafai ona faia mo:

  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faaitiitia le toto suka
  • faaitiitia le lamatiaga o toto i luga o vaa.

Afai e te faʻaaogaina ia "potions" i taimi uma, ona faʻamaonia lea o le gaioiga o le loto, ma o le a faʻaitiitia le lamatiaga o fatu ma oso.

O fatu laulaʻau e mauʻoa i le fiva, o lea ua latou maua ai le tomai e faʻaleleia ai le gaioiga o le tagata. Talu ai o loʻo aofia ai polysaccharides, decoctions ma infusions e faʻavae i luga o latou mea ua faʻamaluluina, o loʻo afifi ma mea e le faʻaleagaina. O le mea lea, mo tagata gasegase i le gastritis po o le ulugalii, o fatu lili e matua taua lava.

O nei fatu e mafai ona 'aina (fufulu i le tele o vai). E masani lava, e le manaʻomia ai se mea muamua muamua - o le a fuga le fatu pe a pasi i totonu o le tui.

E fautuaina e olo le fatu i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, aua e vave ona faʻafefeteina i le ea ma faʻamaʻaʻa atili ai i le tino o le tagata.

I le avea ai o se mea faʻasolosolo, o nei fatu e fautuaina e ave i aso uma e se sipuniti (e aunoa ma se paʻu). Ma mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e aveina le 2 sipuni tele o ia fatu aʻo lei 'ai.

E pei ona mafai ona iloa mai le pito i luga, o le flax fatu ma le suauu suauu e iai se aafiaga lelei i le tino o le tagata e maua i le maʻisuka.

Paʻu Paʻe mo le maʻi suka

Ina ia tausia se soifua manuia masani mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e taua le mulimuli i se meaʻai, aua o se elemene autu o le togafitiga atoa. Talu ai o le faʻamaʻi o se taimi le tumau, o le faʻasalaga o meaʻai e le o se mea le tumau, ae o se auala patino o le olaga. O le pi pi o se tasi o oloa e aoga mo le maʻisuka ma, i se faaopoopoga, o se mea manaia tele, o lea e mafai ona faaopoopoina o se vaega faaopoopo i le tele o ipu poo kuka e avea ma mea autu.

O le a le faʻaogaina o le oloa?

O pini e aofia ai se aofaiga tele o polotini, o lea e maua ai e se tagata se lagona o le maelega, ma o le fiber i lona tuufaatasiga ei ai lona aafiaga aoga i le inumaga. E le gata i lea, o le vailaʻau o loʻo aofia ai mea ola faʻaleagaina:

  • fructose
  • ascorbic ma nicotinicids, tocopherol, B vitamins,
  • macro- ma microelements,
  • pectin
  • lipine
  • amino acids.

O le vailaʻau faʻamalositino e faʻamalosia ai le meaʻai ma maloloina. Paʻu paepae mo le maʻisuka o soʻo se ituaiga e mafai ai e se tagata ona 'ai e le gata i le soifua maloloina, ae e manaia foi. E taua tele le leiloloa o meatotino o vaega o nei fatu pi i le taimi o kuka. E lelei lelei pi mo le maʻisuka aua latou te:

  • faʻaitiitia le toto kullukose
  • faʻaosofia le gaosiga o le inisalini e ala i le faʻaaogaina o le pancreas,
  • faʻavaveina le faʻamaloloina o paʻu o paʻu, paʻu, abrasions,
  • e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faʻapitoa mai totoga o faʻaaliga ma le cardiovascular system,
  • aveese ia toxins ma radionuclides mai le tino o le tagata (faʻafetai i le pectin substances i le tuufaatasiga),
  • Faʻasalalau le faʻamalosi,
  • e puipuia ai le puipuiga
  • saturates le tino i vitamini ma meaʻai.

Laʻau fiafia ma maloloina

O le taumafaina o pi papaʻe ma le maʻisuka e mafai ai ona e aumaia mai lenei fale laau uma aoga mo le tino. Ae mo lenei mea e tatau ona kuka lelei. E le manaʻomia le faʻaaogaina o pi i le maʻisuka faatasi ai ma aano o manufasi, aua o nei oloa e lua e mauʻoa i le popo. O la latou tuufaatasiga i le fua e tasi e mafai ona oʻo atu ai i faafitauli i le faʻapalapalaina, o foliga vaaia o le vaivai i totonu o le manava e le o faʻamaloloina.

O pini e tatau ona faatumulia i le vai malulu ma tuʻu i lenei pepa mo le po. I le taeao, e tatau ona faʻafefe le vai (e le tatau ona faʻaaogaina mo le kuka o le oloa) ma faʻapipiʻi le oloa seʻia maeʻa mo le tasi itula. I le tutusa, e manaʻomia lou kukaina o kāloti, zucchini ma le cauliflower. O le aofaiga o meaʻai e filifilia taitoatasi e tofo ai, e fuafua i luga o fualaau aina e sili ona fiafia iai se tagata.

O vaega ua saunia e tatau ona sasaa atu i totonu o se pesini pusa, faaopoopo i ai sina vai inu ma le suauu olive. A maeʻa, e sauni le supa e 'ai. O le ipu e lelei tele ma lelei, aemaise lava pe afai e te 'ai loa i le taimi lava e uma ai ona kuka i se tulaga mafanafana.

Sauerkraut Salad

Sauerkraut ma pi i le maʻisuka o meaai lelei ia e mafai ona tuʻufaʻatasia e faʻaleleia ai a latou meatotino aoga. Latou te faʻamamaina le tino ma vitamini ma isi mea taua, faʻaleleia faiga faʻafouina o le tino ma faʻamaonia le pancreas.
Ina ia faʻavasegaina le lisi o mea e masani ai, o sina palu tioata tunu ma se vaega itiiti o anisi mata e mafai ona faaopoopo i sauerkraut. Mo le teuteu o le salad, o le olive olive e sili ona lelei, lea e lagolagoina ai le soifua maloloina o le fatu ma toto toto. O se faʻaopoopoga lelei ma le soifua maloloina i le salati o le a avea ma fatu lili, pasili, pi po o le basil.

Taulaʻau ma fualaʻau

O pi pi papaʻe ma fualaau faisua o se ipu Eleni lauiloa e mafai ona fiafia ai le maʻisuka. E faasino atu i meaʻai lelei ma e le o le mamafa o le meaʻai. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  • se ipu ipu pi
  • laisi o le sipuni
  • 2 kāloka (laʻititi i le lapopoa),
  • pasili ma seleni (30 g i le tasi),
  • olive suauu (30 ml),
  • 4 cloves o le kalama,
  • 300 g tamato gaʻo.

O pipi na saunia muamua e tatau ona tuu i luga o se pepa tao, faaopoopo le sipuni, tipi i afa mama, ma liʻo manifinifi mai Karoti. Ona e manaʻomia lea e faʻapipiʻi tamato (faʻaititia i lalo i le fufuluina o vai ma faʻafefete). O Tomatoes e tatau ona tipi i totonu o se suauu toto ma togi atu le sisika ia i latou. I le sauuga e maua, e tatau ona e faaopoopo le pasesa ma seleni ma faaopoopo le suauʻu olive. O pini ma fualaau faisua ua sasaa mai i lenei laʻau ma tuu i totonu o se ogaumu aasa i le 200 ° C. O le taimi e tao ai le 40-45 minute.

Pulu i Vailaau Faasaienisi

I nisi o punaoa e tuuto atu i togafitiga faʻaleaganuʻu o le maʻisuka, e mafai ona e maua fautuaga e faʻatumu ia pi i le vai malulu i le po ona 'ai ai lea e aunoa ma le kuka. Mo le tino vaivai o se tagata maʻi, o lenei mea e matautia, aua o latou foliga masani, o lekila e le lelei ona paʻu ma mafai ona mafua ai le le mautonu o le tino po o le faʻafefe foi. Tuuina atu e faapea, i le maʻisuka, o le pancreas e galue i lalo o le avega, e na o le manava e mafai ona uma ai pi pe a uma le vevela.

O loʻo i ai suʻega mo togafitiga faʻamaʻi ma togafitiga faʻamaʻi e faʻamaonia le maualuga o le suka ma faʻamalosia le tino:

  • o le sipuni sipuni o lau paʻu paʻepaʻe mama e tatau ona sasaa mai le 0.25 lita o le vai inu ma teuina i totonu o le vai taele mo le kuata o le itula, fafati ma inu 60 moli faatolu i le aso aʻo leʻi 'ai,
  • i totonu o se koneteina ma le 0.5 l o le vai inu, e tatau ona e faaopoopo 2 tbsp. l palu mago ma faʻasolosolo 12 itula, ona toso ma ave le afa o le ipu 3 taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga,
  • 5 kalama o pi, fatu laulaau ma laulaau laulaau e tatau ona faaopoopo i se ipu vai inu, tausia i lalo o se tapuni tapuni mo le 4 itula ma ave i le 60 mili aʻo leʻi faia le taeao, aoauli ma le aiga o le afiafi.

Tapulaa ma le faʻailoga

Paʻu paepae e mafai ona faʻamaʻaina i le maʻisuka ituaiga uma ma le lua. E manatu o se oloa lautele e talafeagai mo meaai eseese mo lenei faʻamaʻi. Pe a filifilia se fua mo le kukaina, e tatau ona e mafaufau i le i ai o faʻamaʻi o le fualaau oona, ma afai e tatau ai, ia fetuunai taʻitasi ma lau fomaʻi.

O pini e mafai ona faʻaosoosoina ai faʻamaʻiga o gasegase tumau o le gastrointestinal tract. E le manaʻomia le faʻaaogaina o lenei oloa mo ia faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • gasegase gastrointestinal ma faʻamaʻi pipisi,
  • gastritis ma maualuga maualuga,
  • afaina o le gallbladder po o le pancreas,
  • solia o le metabolism o salic acid salts,
  • Nephritis (o se gaioiga mimiti i fatugaʻo).

O pi o se faleteuoloa o meaʻai ma aoga mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka. O le tele o le tofo ma le lelei fesoʻotaʻiga ma isi fualaau faisua e tatala ai avanoa mo mafaufauga, e aunoa ma le solia o mataupu faavae o se soifua maloloina. I le iloaina o le faʻailogaina ma lapataiga i le taimi o sauniuniga o lenei oloa, e mafai ona e faʻaaogaina ma le maualuga o le aoga mo le tino.

Olive olive mo le maʻisuka ituaiga 2: faʻapefea ona faʻaoga mo le maʻisuka?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Suauu na maua e ala i le tuiina o olive e masani ona faʻaaogaina mo le faʻafefiloi o salakeke, meaʻai, ma le saunia o le tele o ipu. O le suauu olive e taua tele mo le tele o mea gaʻo, vitamini, elemene e aoga i le soifua maloloina o tagata. O mea tulaga ese o le oloa ua faʻaaogaina lelei e faʻamama ai le ate, saunia ni vaega eseese mo le faʻaumatia o le atherosclerosis o vaʻa, maʻi o le maʻisuka.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le suauu e tamaoaiga i le oleic acid, e aofia ai pe tusa ma le 80% o lenei mea, ae o lona anotusi i le suauʻu suauʻu e le sili atu ma le 35%. O le Oleic acid e matua gauai i le manulele o le tagata, fesoasoani e faʻaleleia le faagasologa o metabolic process, faʻamalosi ai puipui puipui.

O le suauu olive e aofia ai gaʻo gaʻo e aʻafia ai le toto ma o le a avea ma faʻasolosolo i maʻi o le maʻisuka.

Ua faʻateleina ona faʻamaonia le faʻamaoniaina e le oloa o le cholesterol, e faʻaitiitia ai lona tulaga maualalo.Linoleic acid o le a faatelevaveina ai le faʻamalologa o manuʻa, paʻu o le paʻu, faʻaleleia le lelei o le vaʻai, aua o mata e mafai ona taʻua o le faasea sili ona taatele o le maʻisuka. O le isi meatotino o le suauu o le fesoasoani lea i le faʻaumatia o le tino, toe faʻaleleia faiga faʻaleagaina, e faʻasaina ai le gasegase toto.

E mafai e le suauu olive ona avea ma maʻisuka?

O le numera pito i maualuga o meatotino aoga o loʻo i totonu o le suauʻu o le mea e taʻua o le malulu, pe a faʻavevela le suauu e le silia ma le 27 tikeri. O lenei vaega o oloa ua taua o le suauu sili ona aoga, ua faʻaaogaina mo le teuteuina o salakeke. O le isi suauʻu olive ua faʻamamaina, e iai ni nai elemene taua, ae e sili atu ona talafeagai mo le faʻavelaina, aua e le ulaula ma e le afaina.

O le suauʻu Olive e toetoe lava 100% le gauaʻiina e le tino o le tagata, o mea taua uma lava o loʻo i ai e galue lelei i le mea e mafai ai. O le oloa e aofia ai gaʻo susu, lea e fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose o le toto, ma e sili atu mo le tagata gasegase e faʻaaogaina le inisalini. O le mea lea, e fautuaina malosi e endocrinologists ma tagata tausi meaʻai e aofia ai se suauʻu i le taumafataga.

O le mea e tatau ai, o le maʻisuka e tatau ona sui uma ai suauʻu fuālaʻau i le olive, aua e tele mea vitamini ma minerale: potassium, sodium, magnesium ma fulukalama. O nei mea uma o le ai ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata maʻi, e manaʻomia mo le lava gaioiga o le tino.

Vitamin B Fesoasoani:

  1. ma le maʻisuka ituaiga 1, faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini o le hormone,
  2. ituaiga 2 o le maʻisuka o le a faʻaitiitia ai le inisalini.

Faafetai i le vaitamini A, e mafai ona faatumauina faʻamatalaga glycemia i le tulaga tatau, o se taunuuga o lenei mea, o le tino o se tagata maʻi e faʻaaogaina le inisalini sili atu ona lelei. O le i ai o vitamini K e taua tele mo le lelei o tulafono faatonutonu o kulūkose, o le vitamini E o se vailaʻau lelei tele, e faʻaitiitia ai le soifua matua, faʻamaʻiina o gaʻo, ma aoga mo le toto. E talisapaia foi Vitamin A mo le faʻaitiitia o le ono ono iai ni faʻafitauli ma le manaʻomia mo le inisalini faaopoopo.

O vaega taʻitasi e galue naʻo ia lava ma faʻaleleia ai galuega a isi.

Nai lo o le suauʻu olive e sili atu nai lo le la, GI, XE

O le suauu olive mo le maʻisuka ituaiga 2 e tutusa lelei ma nisi o ana mea totino: e sili atu ona lelei, e le aveesea ai mea e afaina ai le soifua maloloina o le tagata i le taimi o kuka, e sili atu omega 6 ma omega 3 gaʻo. Isi meatotino o le suauu olive - e faʻaaogaina i fomaʻi ma le cosmetology e faʻafetaui ai faailoga ma faʻafitauli o le maʻisuka.

O le faasinomaga o le olive o le 35, o le 100 kalama o le oloa e aofia ai le 898 calories i le taimi e tasi, 99.9% o le gaʻo i totonu. I lalo o le faasino igoa o se oloa, e tatau ona e malamalama i le saoasaoa o le a faateleina ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. Na o na meaai lea o le faasinomaga faasinomaga o lalo ifo o le averesi e tatau ona aofia ai i le taumafataga.

E leai ni laulau falaoa i le olive olive, talu ai e tatau ona fuafua i luga o le faavae o le aofaʻi o gaʻo, ma e leai se mea faapena i totonu o le suauʻu.

Ae ui i lea, e le o lona uiga o le suauu e mafai ona faʻatagaina e faʻaumatia i le le faʻamapulaʻa.

O ai ua solia i totonu?

Afai o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e afaina mai faʻamaʻi faʻamaʻi, i nisi o tulaga e fautuaina ai o ia e lafoaia atoa le faʻaaogaina o le suauʻu mai olives pe faʻaitiitia le tele o lona tele i le taumafataga.

O lea, latou te 'ai le suauu ma le faʻaeteete i le i ai o le cholecystitis, cholelithiasis. O lenei oloa o loʻo i ai se aafiaga malosi malosi, e mafai ona mafua ai le faʻaogaina o maʻa, ma mafua ai ona afaina ai talo.

E pei lava o isi suauu, o le suauu olive o le a faateleina ai le avega i luga o okeni o le gastrointestinal tract, e maualuga i kalori. Afai o le maʻisuka e le manaʻo e maua ni faʻafitauli o le soifua maloloina, faʻaleagaina lona tulaga, e tatau ona ia le sili atu i le lua punetini o le suāuʻu i le aso.

E tatau ona tuʻuese meaʻai falai, latou te mafua ai le faʻaleagaina o le tino, pe a kuka i le suauu olive mama. E le gata i lea, e le tatau ona galo ia i tatou o lenei ituaiga oloa:

  1. aua o tatou latitudes e le o se "tagata moni",
  2. e mafai e le tino ona faʻaalu se taimi e faʻaleleia ai.

Afai e faʻatagaina e lau fomaʻi, e mafai foi ona e faʻaaogaina le suauu suauʻu mo le maʻisuka ituaiga 2.

E faapefea ona filifili le suauu olive?

E mafai ona maua le maualuga o le aoga mai le oloa i luga o le tulaga e faʻaaogaina ma filifilia saʻo. E tatau ona e faamasani oe lava i ni tulafono e fesoasoani e aloese ai mai mea sese i lenei mataupu, e maua ai se oloa sili ona maualuga.

Ua faʻamaonia o le suauʻu lea e maua ai le faʻaititia o le maualalo o le acidity o le a sili atu ona aoga ma sili atu ona lelei i le tofo. O lenei faailoga o le a faʻaalia ai le pasene o le oleic acid. E mafai ona e faatauina se fagu suauu, pe a fai o le igoa o loʻo taʻu mai ai le coefficient o le 0.8% ma lalo ifo o lenei fuainumera.

O le isi fautuaga o le faʻatau mai o suauu mai olives, lea e le sili atu i le lima masina ua mavae, ona o se oloa na taofia uma ai mea aoga o loʻo taʻua i luga, o le a maua ai se aafiaga lelei mo le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le suauʻu olive mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona le faʻamaʻoina mai olives o le muamua malulu. Afai o le faaupuga "mix" o loʻo faʻaalia i luga o le afifi, o lenei mea e faasino i se oloa na faʻafefiloi ai le suauu ma o le tasi na toe faʻamalosia. O sea oloa:

  • e itiiti ifo mea aoga
  • e sili atu le faʻaaogaina e avea o se toe mulimuli.

O le oloa e tatau ona faʻatauina i totonu o se koneteina o le tioata pogisa, e tutusa lava le mafai ona puipuia mai le susuluina o ave o le la ma le malamalama. Ae o le lanu o le suauu e taʻu mai ai sina mea e uiga i lona uiga lelei, o se oloa e sili ona matagofie e ono i ai se lanu samasama ma le malu. O le lanu o le suauu atonu e faalagolago i le tele o olive, o le taimi o le seleselega, faapea foi lona tikeri o le matua.

I le salafa o le lalolagi, o se aganuʻu le faʻatau mai o suauu na aoina ma fagu i totonu o le eria lava e tasi. E mafai foʻi ona e mauaina lenei faʻamatalaga i luga o le igoa o le oloa, e manaʻomia ona e suʻeina le faailogaina o le DOP.

O le a le aoga o le olive olive olive anapogi?

Faatasi ai ma le masani ai, o le suauu mo le maʻisuka o soo se ituaiga o le a aʻafia ai le tulaga o le vaega o meaʻai. E lelei ma e vave ona aʻafia e le tino o le maʻi, faʻatupulaʻia le saoasaoa o metabolic processes, ma faʻaititia ai foi le manaʻo i se vaega.

Afai e te inuina le suāuu i aso uma i luga o se manava gaogao, pe a mavae sina taimi o toto toto o le maʻisuka e sili atu ona ola, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o le toto maualuga, fatuga fatu, ma le stroke. O nei faʻamaʻi e masani ona avea ma soa a le maʻisuka i soʻo se matua.

E talitonuina o le faʻaaogaina umi o le suauu i luga o se manava gaogao, e faʻaititia ai le pa'ū o le calcium, o le mea e sili atu ona umi le gaʻo. O maʻi suka e afaina mai i faafitauli i le paʻu, oo latou manua, vavave ma tipi i le paʻu e faʻamalolo i le tele o taimi le umi nai lo tagata mamaʻi e aunoa ma le hyperglycemia. O le mea lea, latou te manaʻomia le faʻaaogaina o suauʻu i fafo.

I isi vailaʻau, olive olive:

  • faʻaaogaina e faʻaleleia ai le meaʻai fua,
  • pe afai e te faʻaaoga i luga o se manava gaogao i taeao uma.

Ma o lenei metotia o togafitiga e i ai se aafiaga lelei i le lelei o le vaʻaia. O le suauu olive suamalie o le a sili atu ona puipuia mai ai faʻamaʻi o le maʻisuka.

O le mea e ofo ai, o le maʻi o le maʻisuka e pei o le le atoatoa o le mafaufau, faateleina le le fiafia, popole tele, o le suauu mai olives e fesoasoani foi. O le isi ponesi lelei mai le faʻaaogaina o se vailaau faʻamalositino o se faʻaitiitia le agavaa o le mamafa o le tino, aua ua lava lea e faʻaaoga ai se sipuni se tasi o le suāuu i taeao uma i luga o se manava gaogao.

O le i ai o meaʻai i le suauu e fesoasoani e faʻateleina ai le tafe o faʻamatalaga e uiga i le satu o le manava i totonu o le faiʻai o le maʻisuka. O lenei mea o le a fesoasoani e taofia lou fiaʻai, lafoai otaota gaʻo i luga o le manava, pulou.

E tele fomaʻi e faamaonia le mea moni o le suauʻu olive ei ai le tomai sili e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le kanesa, aemaise lava o le kanesa o le susu. O lenei vaega o le oloa e taua tele mo fafine e maua i le maʻisuka, talu ai o le kanesa o le susu e masani ona naʻo le taotoga.

O le vitio i lenei tusiga o le a maua ai faʻamatalaga e uiga i aoga o le suauʻu olive mo le maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Tuua Lau Faamatalaga