Protaphane® HM (Protaphane® HM)

O le vailaau oona, o le tui tui.
Sauniuniga: PROTAFAN® NM
O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina: isophane insulin human suspension
ATX Encoding: A10AC01
KFG: Vaitaimi le umi ole Inisalini tagata
Pulea. numera: P Nu. 014722/01
Aso resitalaina: 04/20/07
Pule faʻatau. acc .: NOVO NORDISK A / S

Faʻaaloalogia Protafan nm, vailaʻau faʻamalositino ma fatuga.

O le faʻamalolo mo le faʻaaogaina o le lanu paʻepaʻe, pe a faʻauʻuina, fai se vaʻa paʻepaʻe ma se lanu e le lanu ma e le mafiafia, ma le faʻamalosia, e tatau ona toe faʻaaogaina le ala.

1 ml
asinal insulin (faʻainisinia o vailaʻau)
100 IU *

* IU e tutusa ma le 35 μg o le inisalini o le tagata anhydrous.

10 ml - fagu paʻu tioata (1) - teuina o pepa pepa.

DESCRIPTION OF SUBSTANCE ACTIVE.
O faʻamatalaga uma e tuʻuina atu naʻo le masani i le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi e uiga i le avanoa e faʻaoga ai.

Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga Protafan nm

O se sui o le hypoglycemic, o le inisalini e galue i le toto e maua mai i le inisinia, e foliga tutusa ma le inisalini o le tagata.

O le faʻaaogaina ma se masini faapitoa i luga ole membrane o sela, e fai ai se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. I le faateleina o le faʻaopoopoga o le CAMP (i gaʻo gaʻo ma ate o le ate) poʻo le tuusao saʻo i totonu o le masini (maso), o le inisalini receptor complex stimulates processes intracellular, e aofia ai sifi o se numera o enzymes autu (e aofia ai hexokinase, pyruvate kinase, glycogen synthetase).

O le faaitiitia o le mamafa o le kulukose i totonu o le toto e afua mai i le faateleina o le femalagaiga o le intracellular, faateleina le malosi o le absorption ma le avega e le masini, faaosofia o le lipogenesis, glycogenogenesis, synthesis synthesis, ma le faaitiitia o le fua o le gaososa gaosi (faaitiitia o le glycogen breakdown).

Pharmacokinetics o fualaau faasaina.

O le toesea ma le gaioiga o gaioiga e faalagolago i luga o le auala o le pulega (sc poo intramuscularly), nofoaga (manava, suʻu, totoa) ma le maualuga o tui, le faʻamoemoe o le inisalini i totonu o le vailaʻau. E tufatufaina faʻasalalau i totonu o masini, e le ulu atu i le pa puipui ma le susu susu. E faʻaumatia e insulinase, aemaise i le ate ma fatuga. E maua e fatugaʻo (30-80%).

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina.

Ulufale s / c, 1-2 taimi / aso, 30-45 minute aʻo leʻi faia le taeao. O le nofoaga e tui ai e tatau ona suia i taimi uma. I tulaga faʻapitoa, e mafai ona i ai se faʻamatalaga / / m.

I / i le folasaga o le inisalini o le umi ole taimi e le faatagaina.

O meaola e faʻapipiʻi taʻitasi, e fuafua i mea o loʻo i totonu o le kulukose i le toto ma le urine, o uiga o le kosi o le maʻi.

Faʻamataʻuga o le Protafan nm:

Faʻatonuga ona o le aʻafiaga o le gaosiga o le gaʻo: hypoglycemia (pallor o le paʻu, faʻateleina o le pala, palapitations, atuatuvale, fiaai, vevesi, paʻu i le gutu, ma le ulu). O le malosi o le hypoglycemia e ono oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

Tali a le Allergic: e seasea lava - o le paʻu o le paʻu, Quincke's edema, i nisi tulaga - faʻalavelave anaphylactic.

Faʻaalia i le lotoifale: vaʻaia, fulafula, sosolo, ma le faʻaʻumiʻumi faʻaoga - lipodystrophy.

Isi: edema, faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo (masani i le amataga o togafitiga).

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation.

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona amanaia le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina poʻo le faateleina o le lona lua ma le tolu piliona. I le taimi ma i le taimi lava e maeʻa ai le fanau mai, e manaʻomia ona faʻaitiitia le manaʻomia o le inisalini.

I le taimi o le lactation, o le siakiina o aso taitasi e manaʻomia mo le tele o masina (sei vagana ua manaʻomia le inisalini).

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o Protafan nm.

Ma le faʻaeteete, o le fuaina o fualaau o fualaau faʻasaina e faia i tagata gasegase e iai maʻi o le cerebrovascular i le taimi muamua e tusa ai ma le ituaiga o siama ma le tele o faʻafitauli ogaoga o le fatu fatu.
O le manaomia mo le inisalini e mafai ona sui i mataupu nei: pe a suia i se isi ituaiga insulin, pe a suia le meaʻai, manava, vomiting, pe a suia le masani masani o le tino, i faʻamaʻi o gaʻo, ate, pituitary, thyroid gland, pe a suia le inisi.
E manaʻomia le faʻaleleia o le inisalini mo faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaina o le thyroid, Addison, faʻamaʻipopituitarism, le faʻasolosolo i taimi uma, ma le maʻi suka i le gasegase ua silia ma le 65 tausaga.

O le fesiitaiga o le tagata gasegase i le inisalini o le tagata e tatau ona matua faʻamaoniaina ma faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O mafuaʻaga o le hypoglycemia e mafai ona: ole inisalini, vailaau faʻasaina, faʻailoga o mea taumafa, vomiting, manava manava, faʻafitauli o le tino, faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le manaomia mo insulin (ogaoga o fatugaʻo ma le ate, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le cortex adrenal, pituitary poo le thyroid gland), suiga o le inisi (mo se faataitaiga, paʻu i luga o le manava, tauau, ogavae), faʻapea foi fegalegaleaiga ma isi fualaau. E mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto pe a fesiitai se tagata maʻi mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata.

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i uiga o se tulaga o le hypoglycemic, e uiga i faailoga muamua o le maʻi suka ma le tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i suiga uma i lona tulaga.

I le tulaga o le hypoglycemia, pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ua faʻamaonia o ia i totonu, s / c, i / m poʻo iv injected glucagon poo iv hypertonic dextrose solution. Faatasi ai ma le atinaʻeina o se vailaʻau hypoglycemic, o le 20-40 ml (oʻo atu i le 100ml) o le 40% lextrose vaifofo ua tui i iv i totonu o le vaitafe seʻia oʻo mai le maʻi mai se taʻavale.

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona taofi le itiiti o le hypoglycemia e lagona e latou i le 'ai o le suka poʻo meaʻai maualuga i le gaʻo (ole gaʻo fautuaina e iai pea le 20 g suka ma i latou).

O le faapalepale o le ava i tagata e maua le inisalini e faaitiitia.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

O le uiga o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai ona faʻaleagaina ai le gafatia o tagata gasegase e ave taavale ma galulue i auala.

Fegalegaleaiga o Protafan nm ma isi vailaʻau.

O le aafiaga o le hypoglycemone e faʻaleleia e sulfonamides (e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemic, sulfanilamides), inhibitors MAO (e aofia ai furazolidone, procarbizine, selegiline), carbonic anhydrase inhibitors, inhibitors ACE, NSAID (including salicylides), anabolic (e aofia ai le stanozolol, oxandrolone, methandrostenolone), androgens, bromocriptine, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, sauniuni o le lithium, pyridoxine, quinidine, quinine, chloroquinine, et.

Glucagon, somatropin, GCS, fomaʻi faʻamataʻu, estrogens, thiazide ma le "loop" diuretics, faʻatoʻaga o le calcium, hormones thyroid, heparin, sulfin pyrazone, sympathomimetics, danazole, tricyclic antidepressants, calcium chloride, moron, faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic nicotine, phenytoin, epinephrine, histamine HS receptors blockers.

Beta-blockers, reserpine, octootide, pentamidine e mafai ona faʻaleleia ma faʻaitiitia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Faʻataʻitaʻiga e le feteʻenaʻi ma fofo ma isi fualaau.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Taofia mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa1 ml
mea galue malosi:
inisalini isophane (faʻataienia o vailaʻau tagata)100 IU (3.5 mg)
(1 IU e tutusa ma le 0.035 mg o le inisalini o le tagata)
tagata faʻapitoa: zinc chloride, glycerin (glycerol), metacresol, phenol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, protamine sulfate, sodium hydroxide ma / poo le chlorhydrate (mo fetuunaiga o le pH), vai mo le tui
1 le fagu e aofia ai le 10 ml o le fualaau faasaina, lea e tutusa ma le 1000 IU

Protafan ® HM Penfill ®

Taofia mo le faʻaaogaina o mea faʻapitoa1 ml
mea galue malosi:
inisalini isophane (faʻataienia o vailaʻau tagata)100 IU (3.5 mg)
(1 IU e tutusa ma le 0.035 mg o le inisalini o le tagata)
tagata faʻapitoa: zinc chloride, glycerin (glycerol), metacresol, phenol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, protamine sulfate, sodium hydroxide ma / poo le chlorhydrate (mo fetuunaiga o le pH), vai mo le tui
1 Penfill ® cartridge e aofia ai le 3 ml o le fualaau faasaina, lea e tutusa ma le 300 IU

Clinical Pharmacology

O le aafiaga e atiaʻe ai le 1.5 itula i le maea ai o le pulega, ausia le maualuga pe a maeʻa le 4-12 itula ma e 24 itula mulimuli ai. , ma i le faʻatasi ai ma iniseti gaioi.

Tosiga ma le pulega

Protafan ® HM Penfill ®

P / c. O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le pulea o meaola. Lagolago o inisalini e le mafai ona ulufale i totonu.

O le fualaau o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi, ma mafaufau i manaoga o le tagata maʻi. E masani lava, o le inisalini e manaʻomia ile 0.3 ma le 1 IU / kg / aso. O manaoga o aso taitasi mo le inisalini e ono maualuga atu i tagata gasegase e maua ai le inisalini (mo se faataitaiga, i le taimi o le tamaititi, faapea foi ma tagata gasegase i le gaʻo), ma le maualalo i tagata mamaʻi ma le gaosiga o le insulin.

Protafan ® NM e mafai ona faʻaaogaina uma i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini faʻataʻitaʻi vave pe puupuu.

Protafan ® NM e masani lava ona faʻapipiʻiina i lalo i le suilapalapa. Afai e faigofie lenei mea, ona mafai lea ona faia ni inisiua i le paʻu o le abdomina pito i luma, i totonu o le vanu poʻo le itu o le muso tafatafa o le tauau. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaʻau i totonu o le ogavae, o loʻo i ai se faʻagasolo malie atu nai lo le taimi e faʻaofiina ai i isi eria. Afai o le tui e faia i le paʻu o le paʻu paʻu, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻatautaia o le intramuscular administration o le fualaau faasaina.

O le nila e tatau ona tumau i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo ma le 6 sekone, lea e faʻamaonia ai se fualaau atoa. E tatau ona suia i taimi uma le nofoaga o inisiua i totonu o le itulagi faʻaanatura e puipuia ai le atinaʻe o lipodystrophy.

Protafan ® NM Penfill ® ua mamanuina mo le faaaogaina i Novo Nordisk insulin injection systems ma NovoFine ® poo NovoTvist ®. O auiliiliga auiliili mo le faaaogaina ma le pulea o fualaau faasaina e tatau ona matauina.

O faʻamaʻi faʻamaʻi, aemaise lava le afaina ma eo mai faatasi ma fiva, e masani ona faateleina le manaʻo o le tino mo le inisalini. E mafai foi ona manaʻomia le fetuunaiga pe a fai o le maʻi e maua ai faʻamaʻi faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, faʻaleagaina o le tino, pituitary poo le thyroid gland. O le manaʻomia mo le fetuʻunaʻiga o fualaau e mafai ona tulaʻi mai pe a suia le tino poʻo le masani a le tagata maʻi. E mafai ona manaʻomia le fetuunaiga pe a fesiitai se maʻi mai le tasi ituaiga insulin i se isi

Faʻasalaga

Faailoga atinaʻe o le hypoglycemia (afu vevela, faʻavevesi, vevesi, fiaai, faʻavevesi, faʻavevesi, pallor, maʻi vevela, moe, leai se gaioiga, tautala ma le faʻaletonu le mafaufau, atuatuvale). O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le le tumau pe tumau le faʻaleagaina o le gaioiga o le gaioiga, paʻu, ma le oti.

Togafitiga: sugar or glucose solutions i totonu (pe afai o loʻo maʻi le tagata maʻi), s / c, i / m poʻo iv - glucagon poʻo iv - glucose.

Tau o falemaʻi i Moscow

Polokalame a le AtuaTau, siaki.Falemaʻi
6736379.00
I le fale talavai
333.00
I le fale talavai

O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu i luga o tau o fualaau oona e le o se ofo e faʻatau pe faʻatau oloa.
O le faʻamatalaga ua na o le faatusatusaina o tau i falemaʻi tuusao o loʻo galue e tusa ai ma le Mataupu 55 o le Tulafono a le Federal Law On "Circulation of Medicines" i le aso 12.04.2010 N 61-ФЗ.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Fomu o le tino - faʻamalologa mo pulega faʻapipiʻi: paʻepaʻe, pe a tulaʻi i luga e pei o se vai e leai se paʻu ma se paʻepaʻe paʻepaʻe, e toe faʻaleleia ma faʻaosoosoina (10 ml i fagu vali lanu, 1 fagu i totonu o pepa pepa pepa).

Aano gaosi: insulin-isophan (inisinia), i totonu o le 1 fagu - 100 Vaega faʻavaomalo, e tusa ma le 3.5 mita o le inisalini o le tagata.

Vaega faʻaopopo: protamine sulfate, phenol, metacresol, sodium hydrogen phosphate dihydrate, glycerol, masini sene, sodium hydroxide ma / poʻo le chloride chloride, vai mo le tuiina.

Tosiga ma le pulega

Protafan NM o loʻo faʻatonutonuina i se auala faʻapitoa.

O le fuataga e filifilia taʻitasi e faalagolago i manaoga o le tagata maʻi, e masani lava 0.3-1 IU / kg i le aso. O le manaʻoga atonu e maualalo i tagata mamaʻi ma o loʻo totoe o le inisalini gaosiga poʻo sili atu foi i tagata mamaʻi i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, i le lapisi ma le palau).

Protafan NM e mafai ona faʻaaoga uma e avea o se vailaʻau faʻatasi ma faʻatasi ai ma le inisalini vave pe puupuu.

I mataupu pe a manaʻomia le togafitiga o le inisalini, o le faʻamalologa e mafai ona faʻaaogaina e fai ma inisalini basal (injections i le afiafi ma / poʻo le taeao) faʻatasi ma le inisalini pupuu pe vave (o lona tui e tatau ona faʻapipiʻi i taumafataga). Afai e mafai ona ausia le lelei o le puleaina o le glycemic, ona oʻo mai lea o faʻafitauli o le maʻisuka e foliga mai mulimuli ane, ma o le mea lea e tatau ai i se tasi ona taumafai e faʻamautinoa le pulea o le tino, pulea lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le Protafan HM e masani lava ona faʻapipiʻiina i lalo i le gaogao. E mafai foi ona e tui i totonu o le paʻu o le abdomina muamua, i totonu o le itu o loʻo i luga o le tauau, poʻo totonu o le vaega o le aluga. Ae ui i lea, i le tulaga muamua, o le vave vave ona tagofia le fualaau faasaina.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le iniseti intramuscular accident, e tatau ona faia se tui i le paʻu lautele. Ina ia taofia le atinaʻeina o le lipodystrophy, ua fautuaina e sui le nofoaga o tui i totonu o le itulagi o le anatomical.

I tagata gasegase ma le gasegase o le tino ma le gasegase, o le manaoga mo le inisalini e faaitiitia, o le mea lea, e manaʻomia le fetuunaiga o fualaau ole Protafan NM.

O le faʻamalologa e mafai ona faʻaaogaina naʻo le tuiina o le inisalini ma se fua e mafai ai ona e fuaina le fuainumera manaʻomia i iunite o gaioiga. Vials e mo na o le tagata lava ia.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le Protafan NM:

  • Siaki le afifiina ma ia mautinoa ua filifilia le ituaiga saʻo ole inisalini,
  • Faataga le vailaʻau e mafanafana i le vevela o le potu ma na ona faʻafefiloi le faʻamalolo,
  • Le faʻamaʻaloina se pusa paʻu.

E faasaina le fualaau faasaina e faaaoga i mataupu nei:

  • I pamu inisalini
  • O le pupuni puipui o le fagu o loʻo misi pe tatalaina
  • O le fualaau faasaina ua teuina saʻo pe ua malolo,
  • A maeʻa ona faʻafefiloi, o le fualaau faasaina e le faʻaaogaina (e le faʻafefeteina ma papaʻe).

Faʻataʻitaʻiga i le faʻaaogaina o Protafan NM:

  • Faʻaoso le faʻamalolo, ia faia lenei mea, taʻavale le fagu i le va o alofilima (faʻafefiloi i le vevela vevela),
  • Tusi le vaalele i totonu o le suauu i se aofaiga e fetaui ma le fua o le insulin,
  • Faailoa atu le ea i totonu o le vial i le tipiina o le paʻu paʻu ma tapuni le pulupulu,
  • Liliu le fagu i luga, maua le fua saʻo o le inisalini,
  • Aveese le nila mai le fagu ma aveese le ea mai le suauu,
  • Siaki le fua saʻo
  • Imata vave.

Faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina pe a faʻaaoga le Protafan NM i le faʻatasi ma le insulin:

  • Faʻaoso le faʻamalolo (e pei ona faʻamatalaina i luga),
  • Vaʻavaʻai i le suauu i le voluma e fetaui ma le fua o le Protafan NM, tuʻu i totonu o le fagu talafeagai ma aveese le nila,
  • Ina ia maua le ea i totonu o le suauu i totonu o le voluma e fetaui ma le fua o le insulin (ICD) puupuu, fai i totonu o le fagu talafeagai,
  • Faʻasaga i lalo le fagu ma faʻapipiʻi le fualaau o le ICD,
  • Ave ese le nila, aveese le ea mai le suauu ma siaki le sao o le fua na aoina,
  • Faʻaofi le tola i totonu o le fagu ma le Protafan NM, liliu le fagu ile pito i lalo ma faʻafesoʻotaʻi le fua ole manaʻomia,
  • Aveese le nila mai le fagu ma le ea mai le suauu, siaki le sao o le fua na aoina,
  • Faʻaaoga vave le gaosiga o le inisalini umi ma faʻataunuʻu.

O le insulin e tatau ona aoina i taimi uma i le faasologa o loʻo taʻua i luga!

O tulafono o le pulega o fualaau faasaina:

  • Faatasi ai ma tamatamailima e lua, gagau le paʻu o se pulu, ia tuu se nila i totonu o lona faavae i le maualuga o le 45 ° ma tui inisalini i lalo o le paʻu,
  • Tuʻu le nila i lalo o le paʻu mo le itiiti ifo i le 6 sekone ina ia mautinoa ai o loʻo faʻatino lelei le fualaau.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga i taimi o togafitiga ma le Protafan NM e masani ona faʻalagolago i le totoga ma e mafua ona o le togafitiga o le inisalini. O le tali masani masani o le hypoglycemia, lea e masani lava ona atiae pe afai o le tele o le tui o le inisalini e fesootaʻi ma le manaʻomia. O le malosi o le hypoglycemia e mafai ona o mai faatasi ma le le iloa o le mafaufau ma / poʻo le faʻasalaga, e mafua ai le faiva o le faiʻai ma e oʻo lava i le oti.

O aʻafiaga e ono aʻafia ai:

    Mai le itu o le puipuiga o le tino: i se taimi le tumau (> 1/1000, 5 11111 Faʻamanatu: 5 - 1 palota

Tina ma le lactation

E leai ni tapulaʻa i le faʻaaogaina o le insulin i le taimi o le maitaga, talu ai ole inisalini e le pasia le pa puipui.

O le hypoglycemia ma le hyperglycemia, lea e mafai ona atiae i mataupu o le le filifilia lelei o le togafitiga, faateleina le lamatiaga o le faaletonu o le fetal ma le maliu o le tama. O fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona mataituina i le taimi atoa o le maʻitaga, latou te manaʻomia le faʻaleleia atili o le puleaina o le kulukose o le toto, o fautuaga lava ia e faatatau i tamaitai o loʻo fuafuaina se maitaga.

O le manaʻomia mo le inisalini e masani lava ona paʻu i le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga ma faasolosolo malie le faʻatupulaia o le lua ma le tolu piliona.

A maeʻa le fananau mai, o le manaʻomia mo le inisalini, e pei o se tulafono, vave ona toe foʻi i le maualuga na maitauina aʻo lei maʻitaga.

E leai foi ni tapulaa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Protafan® NM i le taimi o susu. O le taitaia o le insulin i togafitiga mo fafine i le taimi o le susu pepe e le afaina mo le pepe. Ae ui i lea, atonu e talafeagai le fetuutuunaiga o le fualaau o le vailaau faasaina Protafan® NM ma / poo le taumafa.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E iai fualaau o fualaau e aʻafia ai le manaʻomia mo le inisalini.

aafiaga Hypoglycemic o inisalini faaleleia sui hypoglycemic tuufofoga, monoamine inhibitors oxidase, angiotensin faaliliuina inhibitors enzyme, inhibitors anhydrase carbonic, filifili beta-blockers, bromocriptine, sulfonamides, steroids vailaʻau faʻasaina, tetracyclines, clofibrate, ketoconazole, mebendazole, pyridoxine, theophylline, cyclophosphamide, fenfluramine, fualaau faasaina salicylates lithium .

O le aafiaga o le hypoglycemous o le inisalini e faʻavaivaia e fomaʻi faʻapitoa, glucocorticosteroids, hormones thyroid, thiezide diuretics, heparin, tricyclic antidepressants, sympathomimetics, hormone tuputupu aʻe (somatropin), danazol, clonidine, faʻalaulele o le alalaupapa o le calcium, diafenin, diazoxide.

Beta-blockers e mafai ona ufiufi faailoga o le hypoglycemia ma faʻagesegese le toe faʻaleleia pe a uma le hypoglycemia.

O Octreotide / lanerotide e mafai ona faʻateleina ma faaititia le manaʻo o le tino mo le inisalini.

O le ava malosi e mafai ona faʻaleleia pe faʻaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin. Faʻafeteʻaiga

O faʻamalositili insulin e le tatau ona faʻaopopoina i fofo fofo.

Talosaga faʻaoga

O le le lava o fualaau poʻo le faʻavaivai o togafitiga, aemaise lava i le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hyperglycemia.

I le avea ai o se tulafono, o foliga muamua o le hyperglycemia e foliga malie, i le tele o itula poʻo aso. O faʻafitauli o le hyperglycemia e aofia ai le galala, faʻalauteleina o le urination, leu, vomiting, moe, mūmū ma le mago o le paʻu, gutu malolo, leai se manaʻo, ma le foliga mai o se manogi o le acetone i le ea. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le hyperglycemia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona oʻo atu ai i le ketoacidosis o le maʻisuka, o se tulaga e ono lamatia.

E mafai ona atiaʻe le hypoglycemia pe afai o le maualuga o le inisalini e faia e tusa ai ma manaoga ole maʻi.

O le tafaoga o meaai poʻo le faʻatinoga malosi o le tino e mafai ona taʻitaʻi atu i le hypoglycemia.

A maeʻa le taui mo le gaosiga o le gaʻo, mo se faataitaiga, ao faia le malosi o le inisalini, e mafai ona suia faʻamaʻi o tagata mamaʻi - o vailaau o le hypoglycemia, e tatau ona logoina ai tagata gasegase. O faʻataʻitaʻiga lapatai masani e mafai ona mou atu i se umi umi o le maʻisuka.

Faʻaliliuina atu o tagata gasegase i se isi ituaiga o inisalini poʻo le inisalini o se isi gaosi oloa e tatau ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai. Afai e te suia le faʻasalaga, gaosi oloa, ituaiga, ituaiga (inisalini o le tagata, se analog o le inisalini o le tagata) ma / poʻo le metotia o le gaosiga, atonu e manaʻomia le sui o le inisalini. O faʻamaʻi togafitiga faʻatasi ma le Protafan® NM e ono manaʻomia ai se suiga ole fomaʻi poʻo se faʻaopoopoga i le taimi ole injections pe a faʻatusatusa i sauniuniga o inisalini na faʻaaoga muamua. Afai e manaʻomia se fetuutuunaiga o fualaau oona pe a tuʻuina atu tagata gasegase i togafitiga ma Protafan® NM, e mafai ona faia i le taimi nei ma le faʻaofiina o le fua muamua poo i vaiaso muamua poo masina o togafitiga.

E pei o isi sauniuniga o inisalini, e mafai ona atiaʻe ni tali i le nofoaga o tui, lea e faʻaalia i le tiga, mumu, sulu, mumu, hematoma, fulafula ma le vevela. Ole suiga faifai pea o le inisiua i le nofoaga e tasi o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻamaoniga poʻo le puipuia o le atinaʻeina o nei gaioiga. E masani lava ona mou ese atu ia gaioiga i totonu o ni nai aso i ni nai vaiaso. I nisi o tulaga e le masani ai, o le le toe faʻaaogaina o Protafan® NM e ono manaʻomia ona o gaioiga i le injection site.

Aʻo leʻi faimalaga faʻatasi ma se fesuiaiga o taimi, e tatau i le tagata gasegase ona feutagai ma la latou fomaʻi, e pei o le suia o le taimi o lona uiga o le maʻi e tatau ona 'ai ma faʻaauau le inisalini i se taimi ese. O faʻamalositili insulin e le mafai ona faʻaaogaina i pamu inisalini.

Le faʻaaogaina o fualaau oona o le thiazolidinedione ma sauniuniga inisalini

O mataupu o le atinaʻeina o faaletonu tumau o le fatu ua lipotia i le togafitiga o tagata gasegase i le thiazolidinediones faatasi ai ma le inisalini sauniuniga, aemaise lava pe afai o nei tagata maʻi e i ai tulaga lamatia mo le atinaʻe o le le atoatoa o fatu. O lenei mea moni e tatau ona amanaia pe a faatonuina le tuufaatasiga o togafitiga ma thiazolidinediones ma inisalini sauniuniga mo tagata gasegase. Faʻatasi ai ma le tofiaina o nei togafitiga faʻapitoa, e tatau ona faia suʻesuʻega faafomaʻi o tagata gasegase e iloa ai faailoga ma faailo o le le tumau o le fatu, gaioiga mamafa ma le i ai o le edema. Afai e sili atu le leaga o faailoga o le faaletonu o le fatu i tagata gasegase, o togafitiga ma thiazolidinediones e tatau ona faamutaina.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma galulue i auala

O le gafatia o tagata gasegase e taulai atu ma le tali o le tali e mafai ona faʻavaivaia i le taimi o le hypoglycemia, lea e ono lamatia i tulaga e matua talafeagai ai nei tomai (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻataʻavale taavale pe faigaluega i masini ma masini). E tatau ona fautuaina tagata maʻi e fai ni auala e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia aʻo faʻataʻavale. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e leai ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o vailaau o le atiaʻeina o le hypoglycemia poʻo le mafatia mai faʻalavelave masani o le hypoglycemia. I nei mataupu, e tatau ona iloiloina le talafeagai o le avetaavale ma le faatinoina o ia galuega.

Tulaga o le teuina

Teu i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C (i totonu o le pusaaisa), ae le latalata i le pusaaisa. Aua e te malolo.

Teu le fagu i totonu o se atigipusa pepa e puipuia mai le malamalama.

Mo le fagu matala: aua nei teuina i totonu o le pusaaisa. Teu i le vevela e le silia le 25 ° C mo le 6 vaiaso.

Protafan® NM e tatau ona puipuia mai le vevela tele ma le malamalama. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Tuua Lau Faamatalaga