Metformin Zentiva 1000: analogues ma iloiloga e uiga i le fualaau faasaina

Metformin o se auala aoga e faʻafefe ai le kulukose maualuga. I le faaopoopo atu ile togafitiga mo le maʻisuka, o le fualaau faasaina e faʻaaoga lelei e faʻaitiitia ai le mamafa. O lenei vailaau e aofia ai le vaega o biguanides. O loʻo i ai le tele o suʻesuʻega e faʻamaonia ai, e faaopoopo atu i ana mea e faʻaaoga ai le hypoglycemic acid, metformin hydrochloride e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatia o le kanesa o le pancreatic.

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga autu a Metformin o le faaitiitia o le concentrated glucose plasma. Ae peitai, e le faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, ona o lenei mea e leai se lamatiaga o le hypoglycemia.

O le togafitiga o le fualaau faasaina e mafua ona o lona gafatia e faʻaauau ai gaioiga faʻapitoa, ma faʻalautele ai lo latou lagona ile inisalini. E le gata i lea, metformin:

  • inhibits le faagasologa o le gaosiose gaosia i le ate,
  • e taofiofia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le manava,
  • faʻaosofia le faʻaaogaina o le kulukose intracellular ma le faʻasologa o le glycogen,
  • faʻaititia le numera o le 'au sopo o le kulukose i totonu o siama,
  • faʻagasolo le gaosiga o le gaʻo, faʻaititia le mea o loʻo maua i triglycerides, lipoproteins maualalo ma le aofaʻi o le cholesterol.

O le gaioiga autu a Metformin o le faaitiitia o le concentrated glucose plasma. Ae peitai, e le faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, ona o lenei mea e leai se lamatiaga o le hypoglycemia.

O le a le mea ua faatonuina

O le taliaina o lenei vailaʻau ua faailoa mai mo le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava le faigata ona o le tele o meaʻai. Ona o lona gafatia e faʻaleleia faiga faʻavae, o le vailaʻau o se meafaigaluega lelei e foia ai le mamafa o le mamafa.

O le faʻaaogaina o le Trental 100 e faʻaleleia ai le toto ma faʻaleleia le tulaga o toto toto.

I faʻamalositino auala mai siama, e faʻaaoga ai fualaau o le gentamicin. Faitau atili iinei.

Le vailaʻau Victoza: faatonuga mo le faʻaaoga.

Contraindications

O le tagofia o lenei vailaʻau e faʻasalaina i le:

  • faateleina le ono gafatia i ona vaega,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • diabetic precoma ma le coma,
  • agavaʻa faʻaleagaina pe ogaoga,
  • le faʻamalūina ma isi tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le tino,
  • afaina o le manava ma nisi tulaga e mafua ai le hypoxia,
  • lactic acidosis,
  • gaioiga o le ate, le gasegase malosi,
  • ava malosi ma le tagofia o fualaau faasaina,
  • maʻitaga
  • calorie le atoatoa (taumafa ma meaai e itiiti ifo i le 1000 kcal / aso),
  • faʻatautaia o taotoga poʻo suʻesuʻega lea e faʻaaogaina ai se vailaau faʻasao.

Metformin ua faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava le faigata i le gaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau

O le vailaʻau Metformin zentiva ua leva ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, faatasi ai ma se meaʻai na faatonuina e se fomaʻi.

O fualaau e le gata ina mafai ona aumaia le maualuga o le kulukose o le toto i se taua latalata i se faailoga o le physiologically, ae mafai ai foi ona aveesea le mamafa ma pulea lelei i tulaga masani, o se vaega taua mo tagata o loo i ai lenei faafitauli.

O aso nei, faʻafetai i suʻesuʻega faifaipea, o loʻo maua i le taimi nei ni mea fou o lenei vailaʻau, ma o lona faʻaaogaina ua faʻalauteleina, e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le gata i le tau faasaga i togafitiga.

Metformin zentiva e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ma togafitia faʻamaʻi nei:

  1. Fesoasoani e puipui le faiʻai mai le matua, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo e faasaga i le faʻamaʻi o Alzheimer.
  2. E afaina tele ai le setete o toto toto ma suauu. O le mea lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le metformin, o le atiaʻe o le atherosclerosis vascular, o le fatu, le maualuga, ma le fuafuaina o vascular e mafai ona puipuia.
  3. Faʻaitiitia le ono mafai ona maua i le kanesa.
  4. E matua afaina ai le faʻaleleia atili o le malosi i alii, lea na faʻaleagaina ona o le tele o faʻamaʻi pipisi.
  5. E le faʻaleagaina ai le atinaʻe o le osteoporosis i le maʻisuka. Aemaise lava, o fafine e pagatia i ponaivi pupuʻu pe a maeʻa le moa, talu ai o loʻo i ai se faʻaitiitia tele o hormones - estrogen.
  6. E matua afaina ai le faatinoga o le vevela.
  7. O loʻo i ai se mea e puipuia ai e tusa ai ma le faʻaleleia o le tino.

E ui i le mea moni o le vailaau faʻasaina e tele naua mea lelei, e le mafai ona fai atu e maloloina ma e mafai ona fofoina le tele o faʻamaʻi.

E pei lava o isi vailaʻau, e mafai ona faʻaaogaina le metformin e pei ona faatonuina e le fomaʻi, pe a mafai ona ono aʻafia ona aafiaga uma.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina o fualaau papa

O le vailaʻau e aʻafia i le vasega o biguanides, lea e faʻaogaina i le tautala.

O lenei vailaʻau faʻamalolo e fesoasoani e maualalo ai le kulūkose plasma.

O se tasi o aoga sili o le fualaau faasaina o le, e le pei o vailaʻau e maua mai le sulfonylureas, e le mafua ai le hypoglycemia. O lenei meatotino o loʻo faʻamatalaina i le mea moni e faʻapea, o Metformin e le o se mea e faʻamalosia ai le faʻamalosiina o le inisalini e ala i peta peta pancreatic.

Pe a faʻatatau saʻo, o le vailaʻau e faʻapupulaina ai le lagona o le resitara o le tino i le inisalini, lea e mafua ai ona faʻaaogaina le kulūkose e faʻaogaina i le insulin. E fesoasoani i le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose e ala i suauu feaveaʻi o le ate e ala i le taofiofia o faiga o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. Faatasi ai ma meatotino lelei e mafai foi ona mafua ona o lona gafatia e faʻaitiitia le tikeri o le absorption o le kulukose i le inumaga.

O aʻafiaga aoga o le metformin i le lipid metabolism ua matauina foi:

  • faʻaitiitia i le aofaʻi o le cholesterol,
  • e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le toto,
  • faʻaitiitia LDL ma triglycerides.

O se mea tāua foʻi, o le tausia o se taumafataga tatau, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin, e fesoasoani i le paʻu malie o le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Medication Metformin Zentiva ua gaosia i le pepa lapopoa i ni fua eseese.

O le gaosiga o lea ituaiga vailaau o loʻo i totonu o le Republic of Slovakia, ao avea le Czech Republic o se pule o le tusi resitala.

E mafai ona faʻatau se vailaʻau i le toetoe o soʻo se fale talimalo i tulaga nei:

  • 500 mg o meafaigaluega gaosi i le tasi papafa,
  • 850 mg o mea ola
  • 1000 mg o metformin.

E faʻatatau i le tui, o tulafono mo le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona fesuisuiai. E tatau ona maitauina e naʻo le fomaʻi e mafai ona fautuaina le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e aofia ai le sui mo se vailaʻau muamua na tagofia.

O se togafitiga o loʻo faʻamatalaina i ni faʻataʻitaʻiga, lea e faʻamoemoeina iʻuga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega o le tino ma uiga o le tagata maʻi. O le faailoga autu e tatau ona e gauai i ai pe a fuafuaina le fualaau o le maualuga o le kulukose i le toto plasma ma le vaega mamafa o le maʻi.

O le fua aupito maualalo lea e amata ai le togafitiga e 500 mg o le vailaʻau faʻatasi ma se faʻateleina mulimuli ane. E le gata i lea, e le mafai foi ona sili atu i le tasi le mea e mafai ona sili atu i le numera o loʻo i luga Mo le sili atu ona mafai ona tuʻuina atu le vailaau faʻasaina, faʻapea foʻi ma le tulaga maualuga o atigi tuʻutuʻuga, o le numera o atumaga e mafai ona vaevaeina i le lua pe tolu i le aso. O le mea lea, o le a mafai ona taofia le atiina ae o aʻafiaga leaga.

O le fua aupito maualuga o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 3000 mg o le mea galue.

O le vailaau e ave faʻaalia, a maeʻa, a maeʻa le lua i le tolu itula, o le a amata ona oʻo mai le maualuga o lana galuega. E tusa ma le ono itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, o le faʻaititia o le plasma o le metformin ua faʻaitiitia, talu ai ua maeʻa le afaina o le vaega galue.

I nisi tulaga, e faʻatagaina e suʻe fualaau mo faamoemoega faʻasolosolo, o le fua, i le taimi e tasi, e tatau ona faaitiitia e le lua i le tolu taimi.

O le maualuga o le aoga o le tagofia o fualaau faasaina e maua pe a maeʻa le lua vaiaso o togafitiga.

Afai, i ni tulaga patino, ua le iloa se vailaau, e leai se mea e tatau ona totogi ai e ala i le faateleina o le isi fualaau.

Pe a ave le fualaau faasaina, e tatau ona amanaia le masani masani o metabolic processes ma le soifua maloloina lelei, talu ai o loʻo i ai le maualuga o le aʻafia o le lactic acidosis.

Lapataiga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Le faʻaaoga sese o Metformin e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga, o le a tatalaina ia mea leaga o le vailaʻau mo le tino o le tagata. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻatalanoaina faapitoa le vailaʻau e le fomaʻi, ia mafaufau i uiga uma o le tagata maʻi, le mamafa o le atinaʻeina o maʻi ma faʻamaʻi pipisi.

O faʻamatalaga le lelei o le fualaau faʻatau e aofia ai mea nei:

  1. Le atinaʻeina o faʻafitauli i gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻalavelave fomaʻi, lea e mafai ona o mai faatasi ma le tele o le gaosiga o le kesi, tiga i le manava poʻo le manava.
  2. O se taimi le lelei o le uamea i le gutu e ono aliali mai pe a uma ona faʻafefiloi.
  3. Naua ma vili.
  4. Le lava o vaega o vitamini, aemaise lava B12. O le mafuaʻaga lea, ua fautuaina ai le faʻaopopoina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa faapitoa mo togafitiga e mafai ai ona faʻafaigofie le tulaga o mea uma e manaʻomia mo le tino.
  5. Le atinaʻeina o faʻamaʻi i le tino i vaega o loʻo i ai le mea o loʻo i luga o le laulau.
  6. Se faʻaitiitia o le kulukose toto i lalo ifo o tulaga faatauaina.
  7. O le faʻaalia o lactic acidosis.
  8. Meemasiliia anaemia.

Ma e ui o Metformin e aofia i le vaega o vailaau saogalemu, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faʻamatalaga leaga uma. O se vailaʻau faapena e mafai ona lamatia pe afai e te le mulimulitai i tulafono talafeagai mo lona pulega.

O se tasi o aʻafiaga le lelei masani mai le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina o le acidosis i le maʻisuka. O lenei tulaga e tuʻuina mai ma faʻamaoniga e pei o le tele o le moe, le tiga o musika, faʻaitiitia le vevela o le tino ma le toto, ma faigata ona manava.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o sea ituaiga maʻi, o le maʻi e manaʻomia le faʻamaʻi vave ile falemai. Laosis acidosis o se tasi lea o aʻafiaga e mafua mai ona o le malosi malosi o le fualaau faasaina.

Metastin Zentiva ua faʻasaina ona faʻaaogaina i luma o le tasi poʻo le tele o mafuaʻaga:

  • gasegase metabolic i foliga lapopoa pe masani,
  • se tulaga o se maʻisuka poʻo se tuaa,
  • faatasi ai ma faafitauli matuia i fatugaʻo,
  • o se taunuuga o le faʻamalaina,
  • pe a tulaʻi mai faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pe vave ona maeʻa,
  • toilalo o le fatu po o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • faafitauli i le masani ai o le faagaioia o le tino,
  • o le ava malosi.

E faʻasaina foi le tagofia o fualaau faasaina i le aso na muamua atu ma i le maea ai o taotoga gasegase (e tatau ona pasia pe a ma le lua aso aʻo lei faia le taotoga ma lua aso pe a uma).

Analogs o Metformin Zentiva

O faʻamaoniga o tagata gasegase e faʻaalia ai le lelei o togafitiga metformin. O lona tau masani i le teritori o le Russian Federation e mafai ona aofia ai le 100 i le 150 rubles, e fuafua i le nofoaga o le falemaʻi.

Afai e tatau ai, e mafai e le fomaʻi ona sui i se isi oloa faʻapitoa faʻatasi ma le mea lava e tutusa poʻo meatotino tutusa. I le taimi nei, ua ofoina mai e le maketi o vailaau faʻataʻitaʻiga le faʻaogaina o le fualaau faasaina Metformin, lea, e tusa ai ma iloiloga, ei ai foi aafiaga lelei:

  1. Glucopeli - mea e maua ai le suka-o loʻo maua i vailaʻau eseese. O le eletise autu autu o le metformin hydrochloride. Fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o kulukose toto e aunoa ma le mafua ai o le hypoglycemia. O le tau o vaega o ia papatusi, e pei o se tulafono, e le sili atu i le 200 rubles.
  2. Glycon o se vailaau, i lona tuufaatasiga e lua mea gaosi i le taimi e tasi - metformin ma glibenclamide. O se vailaʻau tuʻufaʻatasia lea e tuufaatasia ai meatotino o biguanides ma sulfonylureas. E masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le maʻi o le maʻisuka ituaiga II. O le tau masani o le fualaau faasaina e 210-240 rubles.
  3. Diasphor o se fualaau faasaina mai le group biguanide, o se faʻatusatusaga atoatoa o fualaau Metformin. O lona tau masani i faleoloa o le aai e mafai ona eseese mai le 250 i le 350 rubles.
  4. Metadiene - otaota mai le vasega o dimethylbiguanides, o loʻo maua i ni vailaʻau eseese. E faʻatatau i le tele o le mea galue, o le tau o le fualaau faasaina ua faʻatuina. I le avea ai o se tulafono, o le tau o Sofamed i falemaʻi eseese o le taulaga e le sili atu i le 130 rubles.
  5. Nova Met.
  6. Glibenclamide.

I le taimi nei, o le numera o analogues poʻo synonyms e tele lava. O i latou uma, i le avea ai o se tulafono, e tutusa pe tutusa mea totino, ae eseese i le kamupani gaosiga, tau, igoa.

E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa faafomaʻi e fautuaina le faʻaogaina o masini faʻapitoa o loʻo i ai, e faaopoopo atu i le vaega autu autu, o se aofaʻiga maualalo o sui lagolago.

O faʻamatalaga e uiga i le fualaau faʻatau Metformin o loʻo tuʻuina atu i le vitio i lenei tusiga.

Fale faʻamaloilo

Metformin o se faʻasolosolo faʻatasi ma se aʻafiaga o le antihyperglycemic. E faʻaitiitia ai kullukose plasma i luga o se manava gaogao ma pe a uma se taumafataga. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai se aafiaga o le hypoglycem i le faiga o lenei faiga.

Metformin galue i ni auala se tolu:

  • e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i le ate ona o le faʻasaina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,
  • faʻaleleia lagona o le insulin i totonu o maso, e mafua ai le faʻaleleia o le gaioiga ma le faʻaaogaina o le kulukose
  • tolopoina le mimiti o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala ile galue i glycogen synthetases. Faateleina le gafatia o femalagaiga o ituaiga uma o loʻo iloa faʻapitoa o le kalama (glucose transporters) (GLUT).

Po o le a lava lona aafiaga i le maualuga o le kulukose o le toto, o le metformin ei ai sona aafiaga lelei i le lipid metabolism. Metformin maualalo le aofaʻi o cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

I taimi aʻoga faʻamalositino ma le faʻaaogaina o le metformin, o le mamafa o le tino o le maʻi na tumau pea le tumau poʻo ua faʻaitiitia le faʻaititia.

Suiga. I le maeʻa ai o le metformin, o le taimi e oʻo ai i le maualuga maualuga (T max) e tusa ma le 2.5 itula. O le bioavailability o le 500 mg poo le 800 mg tablets e tusa ma le 50-60%. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le vaega lea e le o aʻafia ma o loʻo faʻasalaina i fecesite e 20-30%.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le faʻaaogaina o le metformin e tele ma le atoatoa.

O le pharmacokinetics o le absorption o metformin ua manatu e le o laina. Pe a faʻaaogaina i fua o le metformin ma le faia o mea faʻapitoa, o faʻatonuga o plasma tumau e ausia i totonu o le 24-48 itula ma e itiiti ifo i le 1 μg / ml. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le maualuga o le metformin i le plasma (C max) e le sili atu i le 5 μg / ml e oʻo lava i le maualuga pito maualuga.

Faatasi ai ma se taumafataga tutusa, o le faʻaitiitia o le metformin ua faʻaitiitia ma e tau lemu lemu.

E tusa ai ma suʻesuʻega, pe a maeʻa ona tuʻuina atu se fuataga o le 850 mg, o le faʻaitiitia o le maualuga o le plasma concentration e 40%, o le faaitiitia o le AUC e 25%, ma le 35 minute le maualuga e maua ai le maualuga o le plasma concentration. O le taua o nei suiga e le o iloa.

Tufatufaina. O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi.Metformin e oʻo i totonu o sela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto i le toto e maualalo ifo nai lo le maualuga o le maualuga ile plasma toto, ma e oʻo i le taimi e tasi. O le toto mumu e foliga mai e fai ma sui o le potu lua tufatufa. O le averesi o le tufatufaga (Vd) e mai le 63-276 lita.

Metabolism. Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. E leʻi maua ni tagata gasegase i tagata.

Faaiuga O le lafoaʻiga o le metformin e sili atu i le 400 ml / min. Ua faailoa mai ai e faapea, o le metformin ua faʻateleina i le filtration ma le faʻamautotoga. A maeʻa le puleaina, o le afa o le ola e tusa ma le 6.5 itula. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le pipili e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliata creatinine ma, o le mea lea, o le faʻaititia o le afa-ola e faʻalautele, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamanuiaina ma le le lelei o le soifua maloloina o le soifua maloloina ma le faʻamalositino, aemaise lava i tagata mamaʻi e sili atu le mamafa:

  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic o le tautala poʻo faʻatasi ma le inisalini mo togafitiga o tagata matutua.
  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo ma le inisalini mo le togafitiga o tamaiti mai le 10 tausaga le matua ma talavou.

Le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka i tagata matutua e iai le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa e avea o se fualaau faʻamuamua ma le faʻamalositino o meaʻai.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

E le fautuaina faʻatasi.

Alu O le inupia malosi o le ava malosi e fesoʻotaʻi ma se faʻaopoopoga o le aʻafia o le lactic acidosis, aemaise lava i mataupu o le anapogi poʻo le mulimuli i meaai maualalo-calorie, faʻapea foʻi ma le toilalo o le ate. Pe a togafitia i le metformin, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma fualaau faasaina.

Mea e maua i le Iodine. O le faʻaaogaina ma le faʻaleagaina o vailaʻau o le iodine e mafai ona oʻo atu ai i le toilalo ma, o le iʻuga, o le faatumu o le metformin ma le aʻafiaga o le aʻafia o le lactic acidosis.

Mo tagata mamaʻi i le GFR> 60 ml / min / 1.73 m 2, e tatau ona faamutaina le metformin muamua pe ao faagasolo le suʻesuʻega ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula pe a maeʻa le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloilo le galuega toefaʻailogaina ma faʻamaonia le leai o se isi faʻafitauli (see .

E le tatau i tagata maʻi ma le faaletonu (GFR 45 - 60 ml / min / 1.73 m 2) ona faʻaaoga le Metformin 48 itula aʻo leʻi faia le faʻaogaina o meaola eletise iodine ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloilo le galuega faʻapitoa ma le faʻamaoniga o le leai o se isi faʻafitauli faʻapitoa.

E tatau ona faʻaaoga faʻatasi faʻatasi ma le faʻaeteete.

O vailaʻau faʻainisinia e maua ai le gasegase o le hyperglycemic (GCS o faʻatinoga masani ma faʻalapotopotoga, sympathomimetics). E tatau ona pulea lelei le maualuga o le kulukose i le toto, aemaise i le amataga o togafitiga. I le taimi ma pe a maeʻa le faʻasologa o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fualaau o le fualaau faasaina.

O le diuretics, aemaise lava o le gasegase o le poloka, e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le lactic acidosis ona o le faaitiitia o le gaioiga o le gaioiga.

Talosaga faʻaoga

Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, ae o le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi (maualuga le maualuga o le tino i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi), e mafai ona tupu ona o le faʻalavelave o le metformin. Ua lipotia mai mataupu o lactic acidosis i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻi suka ma le faʻaleagaina o le maʻisuka poʻo le faʻaleagaina o le gasegase o le tino. E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i mataupu pe a faʻavaivaia le galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalalaina (ogaoga o le manava ma le vomiting), poo le amataga o togafitiga ma fualaau faʻamalosi, togafitiga, ma i le amataga o togafitiga NSAID. I le tulaga o nei faʻavavega, e tatau ona taofia le faʻaaogaina o le metformin mo sina taimi.

O isi mea e aʻafia ai e tatau ona vaʻaia e taofia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis: le puleaina o le maʻisuka le lelei, kososis, anapogi umi, le tele o le ava malosi, gase le ate, poʻo soʻo se tulaga e aʻafia ai le hypoxia (faʻaleagaina o le loto, faʻaleagaina le myocardial) (vaai

Lactic acidosis e mafai ona faʻaalia e pei o ni gasegase maso, maʻi inu, tiga o le manava ma le malosi o le asthenia. E tatau i tagata maʻi ona vave logoina le fomaʻi e uiga i le tupuga o ia ituaiga o gaioiga, aemaise lava pe afai o le a faʻasaʻoina muamua e le gasegase le faʻaaogaina o le metformin. I ia tulaga, e tatau ona taofia le faʻaaogaina o le metformin mo se taimi le tumau seia oʻo ina faamanino le tulaga. Metformin togafitiga e tatau ona toe faʻaleleia pe a uma ona iloilo le fua faatatau / lamatiaga i tulaga taʻitasi ma iloilo le galuega faʻapitoa.

Faʻailoga Laosis acidosis o loʻo faʻaalia i le puupuu o le manava, tiga o le tino ma le maalili, o le alualu i luma o le coma e mafai. O faailoga o faʻamaʻi e aofia ai le faʻaitiitia o suʻesuʻega i le toto pH, o se faʻaopoopoga o le maualuga o le lactate i le toto toto i luga atu o le 5 mmol / l, o le faʻaopoopoga i le va o le vaʻa ma le fua o le lactate / pyruvate. I le tulaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi vave (tagaʻi i le vaega "Vaʻavaʻaʻi"). E tatau i le fomaʻi ona lapatai tagata gasegase e uiga i le lamatiaga o le atinaʻe ma faailoga o le lactic acidosis.

Faʻasalaga o Renal. Talu ai ua afaina le metformin e fatugaʻo, e tatau ona siaki le kiliaina o le creatinine (e mafai ona fuafuaina e le maualuga o le creatinine i le toto plasma e faaaoga ai le fuainumera Cockcroft-Gault) poʻo le GFR aʻo le i amataina ma masani i taimi o togafitiga metformin:

  • tagata gasegase e masani ona faigaluega - ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga,
  • mo tagata mamaʻi e faʻamaonia le creatinine i le tapulaʻa maualalo o tagata masani ma tagata matutua - ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga.

I le mataupu pe a faʻamaonia le creatinine

Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le tagata matutua ile tagata matutua ua masani ma faʻamalosi. E tatau ona faʻaeteete i faʻasalalauga pe a fai e le faʻaaogaina le galuega, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalolo poʻo le amataga o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina, togafitiga, ma i le amataga o togafitiga ma NSAID. I ia tulaga, e fautuaina foi e mataʻituina le aoga o le resin ao le i amata togafitiga ma metformin.

Galuega faʻa-cardiac. O maʻi e maua i le fatu o le fatu ua i ai se tulaga sili atu le maualuga o le atiaʻeina o le hypoxia ma le le atoatoa. I tagata gasegase ma le mausali o le fatu le fatu, e mafai ona faʻaaoga le metformin ma le siakiina faifaipea o le fatu ma le gaioiga masani. Metformin ua faʻasaina i tagata mamaʻi ma le le mautonu o le loto vaivai (tagai

Iuline-o loʻo i ai le sola eleketi. O le faʻaaogaina o faʻasalalauga o le radiopaque mo suʻesuʻega i luga o le leitio e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa, ma o le iʻuga, i le faʻateleina o le metformin ma le faʻaopoopoga o le aʻafia o le siako acid. Mo tagata mamaʻi i le GFR> 60 ml / min / 1.73 m 2, e tatau ona faamuta le faʻaaogaina o le metformin muamua pe ao faagasolo le suʻesuʻega ae le toe faʻafou muamua nai lo le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, pe a uma le toe iloiloga o le gaʻo ma faʻamaonia le leai o se faʻaletonu o le tino (vaai vaega "Fesootaiga ma isi vailaau faʻamaʻi ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

E le tatau i tagata maʻi ma le faaletonu (GFR 45 - 60 ml / min / 1.73 m 2) ona faʻaaoga le Metformin 48 itula aʻo leʻi faia le faʻaogaina o meaola eletise iodine ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula i le maeʻa ai o le suʻesuʻega, pe a maeʻa ona toe iloilo le galuega faʻapitoa ma le faʻamaoniga o le leai o se isi faʻafitauli o le tino (tagai i le "Fesootaiga ma isi vailaʻau ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

Tausiga faʻapitoa. E tatau ona taofi le faʻaaogaina o le metformin 48 itula ao lei faia le taotoga o le taotoga, lea e faia i lalo o le faʻalauteleina, o le vaʻaia poʻo le faʻasolosolo faʻasolosolo ma e le toe faʻafou muamua nai lo le 48 itula i le maea ai o le taotoga poʻo le toe faʻaleleia o meaʻai masani ma naʻo pe afai e faʻamautu le faʻaaogaina o le tino.

Tamaiti. Aʻo leʻi amataina togafitiga ma metformin, e tatau ona faʻamaonia le siama o le maʻisuka ituaiga 2. E tusa ai ma iuga o le tausaga e tasi o taʻavale a le falemaʻi, e leai se aafiaga o le metformin i luga o le tuputupu ae ma le tamaititi i tamaiti. Ae ui i lea, e leai ni faʻamatalaga i luga o aʻafiaga o le metformin tuputupu aʻe ma le tamaititi ma le umi o le faʻaaogaina o le metformin, o le mea lea, o le mataʻituina ma le faʻaeteete nei laina i tamaiti o loʻo togafitia ma metformin, aemaise lava i le taimi o le talavou, ua fautuaina.

Tamaiti e 10 i le 12 tausaga. E tusa ai ma taunuʻuga o faamasinoga faʻapitoa o le 15 tamaiti mai le 10 i le 12 tausaga, o le lelei ma le saogalemu o le metformin i lenei vaega ole gasegase e le ese mai i tamaiti matutua ma talavou. E tatau ona faʻamaonia le fualaau faasaina i tamaiti e 10 i le 12 tausaga.

Isi lapataiga. O maʻi e tatau ona mulimuli i se taumafataga, o le faʻaaogaina tatau o mea inu i le gasologa o le aso. E tatau ona faaauau pea ona mulimulitaʻi le toʻatele o tagata gasegase i meaai maualalo-calorie. E talafeagai le siakiina e le aunoa o faailoilo o le gaosiga o gasegase o gasegase.

Metformin monotherapy e le mafua ai le hypoglycemia, ae tatau ona faʻaaogaina le metformin ma le inisalini poʻo isi mea e fai ai le hypoglycem (e fai ma faʻataʻitaʻiga, sulfonylureas poʻo meglitinidam derivatives).

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation.

Toto O le maʻisuka le pulea i le taimi o maitaga (faʻagasolo pe faʻaauau pea) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faaletonu o le tino ma le tino faaletino. E le lava le faʻamatalaga i luga o le faʻaaogaina o le metformin mo fafine maʻitaga, e leʻo faʻaalia se faʻalavelave maualuga o faʻalavelave faʻalavelave. O suʻesuʻega faʻamuamua e leʻi faʻaalia ai se aʻafiaga i le maʻitaga, atinaʻeina o le pepe po o le fetus, fanau fanau ma le atinaʻe o le tina failele. I le tulaga o le fuafuaina o le maitaga, faʻapea foi i le tulaga o le maitaga, ua fautuaina e faʻaaoga le metformin mo le togafitiga o le maʻisuka, ma le insulin e faatumauina maualuga le kulukose o le toto e latalata i le masani, pe a faʻaitiitia le lamatiaga o le faaletonu o le fetal.

Fafagaina susu. Metformin ua faʻateleina i susu o susu, ae leai ni aʻafiaga na matauina i pepe faatoa fananau mai / pepe e fafagaina. Ae ui i lea, talu ai le le lava o faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le fualaau faasaina, o le fafagaina o susu e le fautuaina i le taimi o le togafitiga metformin. O le faaiuga e taofi le tausiga o le susu e tatau ona faia e mafaufau ai i aoga o le susu ma le ono lamatia o aʻafiaga ile pepe.

Fertility. Metformin e leʻi afaina ai le fafagaina o manu pe a faʻaaogaina i popo o le 600 mg / kg / aso, lea e tusa ma le 3 taimi sili atu nai lo le maualuga o aso fautuaina mo aso taʻitasi mo tagata e faʻavae i luga o le tino.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala.

O le monotherapy Metformin e le afaina ai le fua o le tali pe a avetaʻavale pe galue foi ma isi auala, talu ai e le mafua ai le vailaʻau o le hypoglycemia. Ae peitai, o le lapataiga e tatau ona faʻaaoga pe a faʻaaoga le metformin faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic (sulfonylureas, insulin, poo meglitinides) ona o le lamatiaga o le hypoglycemia.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemral oral.

E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga.

A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fuataga e tusa ai ma taunuuga o fua o le maualuga o le kulukose i le toto toto.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

I le togafitiga o le maualuga o doses (2000-3000 mg i le aso), e fautuaina ai le faʻaaogaina o laupepa ma se fatu o le 1000 mg.

O le maualuga o le fua fautuaina o le 3000 mg i le aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

I le tulaga o se fesuiaiga mai se isi fualaau faasaina, e tatau ona taofi le ave o lenei fualaau ma faatonu metformin e pei ona faamatalaina i luga.

Faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le inisalini.

Ina ia ausia lelei le maualuga ole kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa faʻasoasoa. E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg poo le 850 mg o le metformin hydrochloride 2-3 taimi i le aso, ae tatau ona filifilia le fualaau o le inisalini e tusa ai ma fua o le fuaina o le toto kulukose.

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo ma le inisalini.

E faʻaaogaina le vailaʻau mo tamaiti e sili atu i le 10 tausaga le matua ma talavou. E masani lava, o le muamua fualaau e 500 mg poo le 850 mg i aso taʻitasi i le taimi pe a maeʻa foʻi taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso, e tatau ona fetuutuunai le fuataga e tusa ai ma taunuuga o fua o le maualuga o le kulukose i le toto toto.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

O le maualuga ole fua fautuaina ole 2000 mg i le aso, vaevaeina ile 2-3 doses.

I tagata matutua, o le faaitiitia o le galuega toeititi e mafai, o le mea lea, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia e faavae i luga o se iloiloga o le galuega faanatinati, lea e tatau ona faia e le aunoa (tagai

Tagata gasegase e le toe i ai le faaletonu. Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le faʻaaogaina o le tino, le tulaga Sha (faʻaleagaina o le creatinine 45 - 59 ml / min poʻo le GFR 45 - 59 ml / min / 1.73 m 2) i le leai o isi tulaga e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le acidosis lactic, ma siaki mulimuli ane: ole fua muamua ole 500 mg poʻo le 850 mg o le metformin hydrochloride 1 taimi i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg i le aso ma e tatau ona vaevaeina i le 2 atumaga. Mataʻituina ma le faʻaeteete galuega faʻapitoa (i le 3 i le 6 masina) e tatau ona faia.

Afai e faʻaitiitia le faʻamaonia o le creatinine poʻo le GFR

Tamaiti. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e togafitia ai tamaiti ua taʻi 10 tausaga.

Ma le faʻaeteete

I mataupu nei, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻatagaina, ae o le maʻi o le maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi:

  • lactation
  • silia ma le 60 tausaga
  • faigata faaletino galuega
  • afaina o le tino vaivai.

I le faʻaitiitia o le mamafa, e fautuaina e ave Metformin 3 taimi i le aso i le 500 mg poʻo le 2 taimi i le aso i le 850 mg mo le 3 vaiaso.

Mo le gau o le mamafa

I le faʻaitiitia o le mamafa, e fautuaina e ave le fualaau faʻatau 3 taimi i le aso mo le 500 mg poʻo le 2 taimi i le aso mo le 850 mg mo le 3 vaiaso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e malolo mo le itiiti ifo i le masina.

E taua le na o le Metformin lava e le maua ai le paʻu o le mamafa, o se mea e manaʻomia muamua o se meaʻai i tua o togafitiga ma lenei fualaau.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le fua muamua ole fualaau fautuaina e le kamupanī mo le maʻisuka ituaiga 2 o le 1 papa maʻa e 500 mg metformin 2-3 taimi i le aso. O le faateleina o le fualaau e mafai ona fai i le 10-15 aso. O le faaiuga e siitia e tatau ona faavae i luga o taunuuga o suesuega toto mo le suka. O le 3% o le fua o le togafitiga o le aso e masani ai, e 1.5-2 g. O le maualuga o le fualaau faasaina ma lona vaevaega i 2-3 inumaga e talafeagai e faʻaitiitia ai le ono tulai mai o aʻafiaga le lelei mai le masini digestive.

O le tuufaatasiga tuufaatasi o le inisalini e filifilia taitoatasi e tausia ai le kulūkose masani. O le aofaiga ole Metformin e tutusa lava ma le monotherapy

O le tuufaatasiga tuufaatasi o le inisalini e filifilia taitoatasi e tausia ai le kulūkose masani.

Fale gasegase

I le taimi muamua o le togafitiga e masani ona tulai mai:

  • taʻavale
  • manava manava
  • tiga o le manava
  • faaitiitia le fiaai.

O nei faʻaʻailoga i le tele o tulaga e mou atu ia i latou lava aʻo faʻaaogaina le tino i le vailaʻau.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

Metotin monotherapy e le afaina ai le gafatia e pulea ai auala. Pe a faia faʻatasi ma isi faʻaliliuga faʻataʻitaʻi, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e mafai, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻatonuga ma faigata i le galulue ai ma auala.

Metotin monotherapy e le afaina ai le gafatia e pulea ai auala.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E ui lava i le faʻamaoniga o togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaau faʻasaina e le faʻateleina ai aʻafiaga o faʻalavelave i le atinaʻeina o le tamaititi, o fafine ua maitaga ua faʻaalia e suitulaga i le inisalini.

Metformin hydrochloride e mafai ona ulu i le susu o susu; e leai ni faʻamaumauga mautinoa i lona saogalemu mo pepe fou. O le mea lea, pe a manaʻomia, e fautuaina e taofi le fafaga.

Faaaoga i le matua

I le matua, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le lafoaʻi, lea e mafai ona faʻamalosi, ua faateleina. O le mea lea, e tatau ona filifili vailaau ma faia togafitiga masani, mataʻituina le faʻatinoga o lenei okeni.

I le matua, o le tulaga lamatia o le atinaʻeina o le lafoaʻi, lea e mafai ona faʻamalosi, ua faateleina.

Faʻasologa o Metformin Zentiva

O le maualuga o metformin hydrochloride e mafai ona iu i le atinaʻeina o tulaga e pei o le lactic acidosis ma pancreatitis. Pe a aliali mai, e tatau ona faamuta le fualaau faasaina. Mo le vave vave mafai ona aveese le mea galue mai le tino, ua faailoa mai ai le maʻi. O togafitiga faʻapitoa e fautuaina foi.

O le maualuga o metformin hydrochloride e mafai ona iu i le atinaʻeina o tulaga e pei o le lactic acidosis ma pancreatitis.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le tuufaatasiga o vailaau e maua i le iodine e faʻasaina. I le taimi o le togafitiga ma Metformin, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo i ai le alcohol ethyl alcohol e le fautuaina. Le mataituina ma le faaeteete o le kulūkose ma / poʻo le fatugaʻo e manaʻomia pe a tuʻufaʻatasia ma mea e pei ole:

  • Danazole
  • Chlorpromazine
  • glucocorticosteroids,
  • togafitiga
  • isrogens ma hormones,
  • bta2-adrenomimetics i foliga o injections,
  • vailaʻau faʻasaina e faʻaitiitia ai le toto maualuga, sei vagana ai faʻamaʻi le ACE,
  • alapopo,
  • sulfonylurea meaola,
  • salicylate,
  • Nifaipine
  • MAO inhibitors
  • Ibuprofen ma isi NSAIDs
  • Morphine ma isi fualaau faasaina.

O le faʻaaogaina o nei vailaʻau e mafai ona manaʻomia oe e fetuunai le fua o le Metformin.

E le gata i lea, o Metformin e faʻaitiitia ai le aoga o togafitiga o le Fenprocumone.

I le taimi o le togafitiga ma Metformin, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o loʻo i ai le alcohol ethyl alcohol e le fautuaina.

Ava malosi

O le malosi o lenei vailaʻau e le fetaui ma le ethanol.

O le analogue o soʻo se vailaau faʻasaina o loʻo i ai le metformin hydrochloride mai le tele o gaosiga, e pei o:

  • Gideon Richter,
  • Izvarino Pharma,
  • Akrikhin,
  • LLC "Merk",
  • Canon Pharma Production.

O vailaʻau e mafai ona i ai igoa tau fefaʻatauaʻiga, mo se faataitaiga Glucofage poʻo Siofor.

O le a le eseesega i le va o Metformin ma Metformin Zentiva

Pau lava le eseesega i le va o Metformin Zentiva ma Metformin o le kamupani papa. E leai se eseesega i metotia poʻo gaioiga faʻataʻitaʻi.

Faʻamatalaga e uiga i Metformin Zentiva

Galina, endocrinologist tamaiti, 25 tausaga, Moscow: "O le lelei tele o Metformin o le talafeagai lea mo le togafitia o se tamaititi. O le mea autu o le faia o se faʻamaonia saʻo ao leʻi amataina togafitiga. "

Svetlana, endocrinologist, 47 tausaga, Tyumen: "Ou te manatu o Metformin o se fualaau fualaau oona maloloina. Ae peitaʻi, e ui lava i lona lauiloa o se auala e faʻaitiitia ai le mamafa, ua ou talitonu o lenei vailaʻau e tatau ona naʻo latou e maua i le maʻisuka, ma e sili atu le le maua o le mamafa ma le fesoasoani o taʻaloga ma meaʻai.

Gulnaz, 26 tausaga, Kazan: "Na fautuaina e le tausinisia le faaaogaina o fualaau faasaina ei ai Metformin e faaitiitia ai le fiaai. Na ia fautuaina le faatauina o oloa a lenei gaosi oloa, fai mai na ia faatuatuaina lona lelei ma lona igoa tauleleia. Ou te fiafia na ou mulimuli i lana fautuaga. O le manaʻomia mo meaai ua faʻaitiitia faʻaititia. Ou te lei matauina se tali le lelei i le vailaau. "

Tali leaga

O faʻafitauli masani i le amataga o togafitiga o le gasea, vomiting, manava manava, tiga o le tino, leai se manaʻo. O nei faʻamaoniga i le tele o tulaga e alu ese na o latou. Ina ia taofia le tupu mai o nei itu, o le faʻagesegese le alualu i luma i le tui ma le faʻaaogaina o le dose i aso taitasi i le 2-3 onumaga ua fautuaina.

O aʻafiaga i le tele o taimi e tupu ai ua vaevaeina i vaega nei:

masani (> 1/10), masani (> 1/100 ma le 1/1000 ma le 1/10000 ma faʻamatalaga Laisene

Manatunatuga le lelei

Na ou ave le American Combogliz Prolong .. i le saʻo ... i le 205 Moscow polyclinic, o le endocrinologist e suia le fualaau faasaina ma faatonuina le Russian Formmetin ma viiga ... ma i le afiafi e tatau ona ou inuina se isi laulau ...... ... Na ou fuaina le suka 8.6 ... Ou te faatali mo ni nai itula e siaki ai le paʻu ma na amata ... na afaina le ate ... ma o iina na amata ai ona gaoioi maa laiti ... na amata ... tiga ... tiga ... sa i ai le afu pulapula i luga o loʻu tino ... gatete ... na oso aʻe le mamafa ma le suka i le 12.6 ma le osofaiga a le angina ... e ui lava o le fatu fatu ua uma ona i ai i le 2016 tausaga .. taʻavale a le tino. resitala Ia .. faʻamalosi ... O loʻo ou faatauina nei mo laʻu tupe mai le penisione Combogliz Prolong so 4.500 rubles. ma pe a uma ona faʻamalosi, ave Brilintu i le tausaga mo le 5.500 rubles ... e le faitauina 2,000 statins ... .. O se vailaʻau eleelea ma se itu aʻafia ... Ou te le fautuaina atu i soo se tasi!

Sa latou faatonuina foi au e inu le metformin ona o le faateleina o le kulukose o le toto i le taeao, ua fautuaina au e fomai i luga o le televise ma luga o le Initaneti, latou te viia tagata uma. Sa ou inu i le 10 aso, o lenei vailaau atonu o se vailaau oona, aua na tietie i sina aso. A o le sefulu o aso, na amata ai ona le mautonu loʻu fatu, na sese laʻu fati, ua faateleina loʻu toto, ua matua malulu lava, ou te lei moe i le po ma pe ana ou le ola, ou te le ola. Na tuʻuina mai ia te aʻu le afa o le papalama o le concor, 1 le papalama o le equapril mo le mamafa, aspirin.asp O le sugar e masani ona tulaʻi i le 7 i le taeao.E foliga mai ia te au e fasiotia tagata, atonu e aoga mo se tasi. Lelei e te le faia oe lava i se mea e sili ona lelei, sili atu galuega faaletino, itiiti le falaoamata ma suamalie.

Aiseā a mavae aso e 3 e leai se aoga i soo se mea

Metformin o se fualaau faasaina, e faaopoopo i le faaleagaina o le tino, e le aumaia ai se mea. E mafai faapefea ona e kukaina se mea e tetee ma tetee malosi le tino, aua o le mea oona. Faitau le ituaiga o aʻafiaga o loʻo i ai i luga o tagata. O le fualaau faasaina e taofia ai le faaputuputuina o le glycogen i le ate, ma o le punavai autu lea o le malosi mo maso. O le le mautonu ma le moe malo. Maʻi, manava ma isi paopao. Na te le faʻamalolo, ae pipili. O le mea o leoli o se faʻaopoopoga o le ola, ae o lenei vailaau e sili atu ona ono avea ai oe ma se tagata le lelei. nai lo le fofoina o se mea.

Le fualaau faasaina Metformin "Glucofage" - Metformin ma ona analogues - o se pomu mo le vaega o meaʻai

  • O aʻafiaga o le tagofia o fualaau faʻamaʻi o faʻamaʻi tumau o faʻamaʻi uma o le meaʻai.

Na ia aveina glucophage, mo le 4 masina na leiloa ai le 19 kilokalama. Ae o le taimi nei i le 12 tausaga talu ona ou mafatia mai le pancreatitis faifaipea, gastroduodenitis gasegase, ma le faafitia o maʻi o le manava. I le tulaga lautele, o lenei vailaʻau ua na o se pomu mo le vaega o meaʻai. Na faamaonia e le gastroenterologist o lenei fualaau faasaina na mafua ai ou maʻi. O lea e tatau ai ona e mafaufau lelei ao lei aveina. E ui o le fualaau faasaina na faatonuina mai ia te aʻu e le fomai, o se endocrinologist, ma sa ou mulimuli i se meaai. Ma toe foʻi mai le mamafa mo le 5 tausaga i tua.

Ou te aveina le metformin 850 e pei ona faatonuina e le fomaʻi mo le maʻisuka ma le faamalositino. Ou te faʻaalia tino faʻapitoa, ou te tausisi i se meaʻai, o nisi taimi ou te le taumafa ai selu, o nisi taimi 2 sipuni, kuki ma le lauti. Ae o lenei ua i ai le tele o vine i le fale - o nisi taimi ou te 'ai ai i se tamai pulumu. Suauu anapogi 5, 7-6, 1 e le maualuga. Ae sa i ai se faafitauli ogaoga - manava manava ma se nifo faatasi ma ia. O lagona le lelei ma le le lelei. Saw loperamide ua ou inu nei i le neosmectin (ua faatonuina e se fomaʻi). O loʻo oʻu faʻaauau pea NSAIDs-melaxics, e foliga mai e itiiti le afaina. Taʻu mai, faʻamolemole, se a le mea e fai ma le a le mea e fai? E leai so tatou faʻauʻuga i le vaega.

E maua loʻu maʻisuka, faafetai i le Atua, leai. Ae ui i lea, mai lava i le laʻititi ou te foliga o le mamafa tele. O le taimi lava ou te leʻi tau ai, o loʻo ou taamilo pea. O laʻu uo sili o laʻu fomaʻi foi. Faʻafeiloaʻi foi. Na ia fai mai muamua o le a matou inu nei i le Metformin e aveesea le mamafa. E leai se mafuaaga e le talitonu ai ia te ia; na amata ona latou inu i se laulau i le aso. O le masina mulimuli ane, na ou togi ai, e le aoga ia te au, sa ou maʻi ma o loʻu ulu na viliina. Ae sa ola se uo, inu mo le tusa ma le ono masina, ma o lona mamafa na faaitiitia ai i le afu. O se taunuuga, na faʻaititia i le 9 kilokalama. E le maʻi foi le maʻi suka. E leai se mea, ou te le fautuaina se tasi, e ui lava o le fomaʻi lava ia na faʻaogaina lenei metotia, na o loʻu faʻamatalaina o le poto masani o le faʻaaogaina o metformin.

Ou te nofo i Siamani. Sa ia inu foi metformin i le tausaga talu ai. Ae paga lea sa le fesoasoani mai o ia ia te au, o le suka na toe foi mai i le masani, ae leʻi oʻo mai le maitaga. Na ou le toe inu ona sa i ai itu matautia matautia. Ae o le fautuaga a le fomaʻi: o le inu seia oʻo ina e maʻitaga, aʻo ou vaʻaia ni matāua se lua. O loʻo i ai isi auala e le faʻasaina ai le fesoasoani i faʻamuamua ma le taimi o le maitaga. Mo se faʻataʻitaʻiga inofert. O le sukanamon foi e maualalo ai le suka. E moni, e tatau lava ona e inu ma le faʻaeteete. E ono faia se leo. O le mea lautele, ou te manatu e leai se manaʻoga e faʻalogo i le auala o loʻo i fafo.

Ua ou maʻi i le maʻisuka, pe a ma le 20 tausaga - i le taimi nei - ou te ave Metformin ma tui inisalini - Novo Mix 30 Flex Pen - inisiua mo le 6 masina - 6 iunite i le tasi. - e le fesoasoani. 2 vaiaso talu ai, faaopoopo - 2 iunite. ma o lenei ua ou totoina - 8 iunite. ae a ou misia se taumafataga, ou te le prick. O oʻu faia saʻo. Suga - toetoe lava le faʻaitiitia - mea e fai. ? Faafetai

Sa ou inu i le 5 masina, e pei ona faatonuina e le fomai mo le paʻu o le mamafa. E leai se mea na ou leiloa, na ou ofoina atu le toto ma na faateia ona o le faaaogaina o lenei ***** suka (na amata i le amataga o le aveina o le 4. 8, 3 masina i le maea ai ona faia le 6. O le hormone TSH e 2 taimi sili atu nai lo le masani, uric acid i totonu o le toto e 2 taimi maualuga atu nai lo le masani, ou te le i maeʻa le aso gataʻaga, pe a maeʻa le masina na ou toe ofoina atu le toto - e atoatoa mea uma.

  • fesoasoani i le faʻavavevaveina o metabolic processes ma taʻitaʻia ai le leiloa o kilokalama

O lenei fofo na faaaoga e loʻu tinamatua o se fualaau faasaina lea na avea ma vaega o le faigata mo togafitiga o le maʻisuka. O le mea moni lava, o loʻu tinamatua o se tamaitai sili ona ootia ma sa popole le fomai i lona tulaga o le soifua maloloina i lenei tulaga.

Ma talu ai nei lava na ou iloa ai o le fualaau faasaina e mafai ona afaina tele ai le metabolism ma saofagā ai i le mamafa o le gau ona o le faʻamautuina o faagasologa o digestive ma le saoasaoa o le metabolism.

O au nei, i le avea ai ma se tagata fiafia alofa i meaʻai ma o lona uiga e mafua ai le paʻu o le gaʻo, na ou filifili loa ou te iloa patino. Sa ou faatauina se afifi o fualaau faasaina i le fale talavai, i le ala, o le tau na foliga mai ia te au e laitiiti tele. Na ou faitauina le faamatalaga i le faatonuga i faatonuga mo le faʻaaogaina ma filifili loa e ave e tusa ai.

I ni nai aso mulimuli ane na ou lagona ai se malosi malosi. Sa ou manaia, ae e le masani e masani ona tupu i le taimi o le oona, ae sa na o le le manava ma sa i ai se lagona o vaivaiga, ma o loʻu tino atoa.

Na ou tuulafoaia le ave o nei fualaau aina ma ou te le fautuaina se tasi e inu ia mea ma a latou foi analogues.

Toe iloiloga

Le fualaau faasaina Metformin "Glucophage" - O le gasegase, manava ma le leai o se meaʻai e fesoasoani e aveesea le mamafa

  • leiloa le mamafa o le mamafa
  • leai se manaʻo

Glucophage Sa ou filifili e taumafai mai le atuatuvale. Mo se taimi umi sa ou taumafai e aveesea le mamafa i mea eseese ma taaloga. E leai se mea na fesoasoani ia te aʻu. I se taimi sili ona fou, ao ou sailia se moa vavega, na ou tau atu i Glucophage. E uiga ia te ia na tusia teine ​​o loo taumafai e maʻitaga, na latou faatonuina o ia mo le polycystic ovary. Ma na tusia e tagata uma, e aofia ai ma isi mea uma, na latou le maua le mamafa.

Sa ou alu i le fale talavai ma manatu ai latou te le faatauina atu ia te aʻu e aunoa ma se taotoga. Ae latou te leʻi fesili e uiga i le fua.

E tusa ma le lua itula talu ona ave le pulu, na ou maʻi maʻi. I le faaiuga, o lenei taotoga na iu i le vomiting. Ae e le o mea uma, ona mimilo ai lea o loʻu manava. I le gasologa o le aso na ou tamoe atu ai i le faletaele. E moni, o le mea lenei e sili atu - sa ou le fia taumafa, ou te leʻi manatuaina foi meaʻai.

Ina ua uma ona ou suesue i faatonuga, sa ou iloaina ua ou amata i se fua tele naua. E aliali mai e tatau ona faia lenei mea i le faasolosolo malie, i le gasologa o nai vaiaso.

O se taunuuga, na tele mea mamafa na ou le maua. Ae i le gasologa o le taimi, e leʻi taofia le tausea, e pei o le manava. Sa leai se manaʻoga, na ou fiafia i ai.

Sa ou manao e aveesea le mamafa e faaaoga ai nei fualaau. Amata pe a uma ni hormones. O le mea lautele, o loʻu lagona lelei i le inisalini e manino lava le faʻaitiitia, aua e mafai ona ou 'aina fualaʻau i ni aofaiga tele. E le gata i lea, na ou faitau e fesoasoani i le maʻitaga mo i latou ei ai PCOS. O le mea moni, e leʻo tuʻuina mai ia te aʻu se mea na maua ai, ae o lau fomaʻi e le o tele le agavaa. I se tulaga lautele, na ia faaleagaina loʻu olaga laitiiti - ae o se tala ese lenei. Sa ou mulimuli i se taumafataga e aunoa ma le falaoamata - suamalie, gaʻo, malosi 3 taimi i le vaiaso. (galuega faʻatulagaina masani) ma leai se mea ua suia. I le amataga, sa ou fai si ou taoto, ona "malolo ai lea" mea uma. Sa ou inu pe a ma le masina. -1 kilo, o lea e aluese ai ma aʻu i taimi o toleniga ma meaʻai. Ia, o le mea moni, e leʻi oʻo mai foi tamaiti. I le lautele, mo aʻu, e leʻi tupu se vavega. E tasi le isi mea mo aʻu - i le amataga e te le o fia manaʻo tele, ae e te faʻaaogaina. Teine, pe a fai e iloa e se tasi le mea lilo - faʻasoa. Faitau e uiga i loʻu aafiaga i aʻu iloiloga.

O lenei ata tifaga o le a fesoasoani e tosoina aʻu faatasi - Ou te fautuaina malosi. Fai taga i le taimi lava lena.

Tinu, inu Glucophage mo le 20 aso. O lenei i le afa-taimi. Na ou lafoina na o le 2 kilokalama. Ou te le iloa pe faaauau pea ona inu. E matua maualalo le aafiaga. Ou te le fautuaina.

Sa tonu ia te au e inu Metformin ina ia le maua ai le mamafa, aua e foliga mai o poloka poloka o gaʻo. Sa ou inuina e tusa ai ma faatonuga, ma faasolosolo malie le faateleina o le metotia. E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena, ou te le maua i le maʻisuka poʻo soʻo se faʻamaʻi lautele e inu ai e tusa ai ma faʻamatalaga. Ma, i le mea moni, ou te leʻi matauina soʻo se aafiaga pe a uma le masina. Ua tusia e se tasi e leai sona aafiaga i le itu, e mafai ona e maʻi pe ae inu e aunoa ma se taimi atofaina. Na lelei mea uma ia te au, pe leai foi, leai se auala - na ou inu i le mea ou te lei faia. Atonu e lelei e pei o se vailaau, ae mo le leiloa o le mamafa - 0. O lea e le mafai ona ou fai atu mautinoa pe ou te fautuaina pe leai. Ae mo le gau o le mamafa, e mautinoa lava le leai.

I se togafitiga faigata

"Metformin" o se vailaʻau tulaga ese. O le gaioiga malosi o lo o ia te ia le igoa tutusa - metformin. O se vaega o le tele o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, tutusa "Glucophage". E masani ona faʻataʻitaʻiina mo endocrinologists poʻo fomaʻi e faʻamaonia le metabolism. Na faaigoaina o ia e se gata mai o le finocrinologist ia te au.

O le metoga o Metformin e filifilia taitoatasi. Sa inu 1 le papa i le aso talu ona uma taumafataga i le masina muamua, ma le 2 pusa i le aso mo le isi 3 masina. O le vaiaso muamua sa i ai se itu malosi malosi - e tele lava ina tamoe i le faletaele, sina siʻosiʻomaga. Le fiafia, ioe. Ona toe foi mai lea o mea uma i le masani ma inu e aunoa ma se mea sili.

Na faatonuina aʻu i le Metformin i togafitiga faʻapitoa, o lea e le mafai ai ona ou fai atu ma le mautinoa po o le a tonu le mea na fesoasoani ia te aʻu i lenei vailaau.

Metformin, glucophage poʻo le siofor (o le mea lava e tasi) e moni o vailaau faʻasaina ua faatonuina mo le maʻisuka, ma o le inisalini ma le inisalini e fai ma vaisu.

I soʻo se tagata (e aofia ai se mea ola maloloina), a uma ona 'ai meaʻai, o le maualuga o le kulukose i le toto e faateleina. O le maualuga o le kulukose, o le tele o le inisalini e gaosia ai le tino. O le insulin e faʻaitiitia ai le gau o le gaʻo ma faʻalauteleina le faʻapipiʻi o meaʻai gaʻo, e faʻamalosia ai le tuputupu ae o le gaʻo o le tino.

Ma le metformin, glucophage ma le siofor, faʻaititia le maualuga o le kulukose pe a uma ona 'ai, faʻaititia le maualuga o le inisalini e tuʻuina atu, ma puipuia le tele o aʻafiaga o le maʻisuka.

E le gata i lea, o nei fualaau oona e mafai ona faʻaaogaina e tagata e mananao e aveesea le mamafa. E sili atu le tuʻufaʻatasia o aʻafiaga o le metformin, glucophage ma le siofor ma se taumafataga maualalo ma le faʻamalositino. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o metformin o le a sili atu

Ae peitai, e sili atu le fesili i le fomaʻi pe mafai ona e aveina pe leai. Ona faia lea o le gaioiga i le faʻaitiitia o le suka o le toto, e ui ina le taua. E leʻo i le endocrinologist, o tagata togafitiga uma ma fomai e iloa lelei meatotino o nei vailaʻau lea e le mafai ai ona maua le mamafa.

E i ai i tagata taʻitoʻatasi taunuuga, ei ai i latou e fesoasoani e aveesea le mamafa, ma o loʻo i ai i latou e "pei o se mea ua oti."

Tali lelei

Le fualaau faasaina Metformin "Glucophage" - Pauga mamafa o le mamafa, ae mo na o loo i ai faafitauli i le pancreas

  • Talosaga
  • leai se manaʻo.

O le fualaau faasaina e ogaoga, e tatau ona faʻaaogaina ma le poto ma na o le faʻatonuina. se fomai. Na maua aʻu i le tui o le inisalini (o se predisposition o le maʻisuka ituaiga 2), ma na faatonuina e inu le glucophage. Na amata ona ou le toe mamafa le mamafa i le 2 kilokalama i le masina, o se mea itiiti, ae o le gaʻo na totoe i itu, manava, ma frogs. na amata ona lagonaina le mama i le tino atoa. O le fualaau faasaina na fesoasoani ia te au e maua lelei ai pepa talafeagai, ua ou faamalieina. Ae sili atu pe afai o loʻo suʻesuʻeina pea oe mo lau maʻi (ituaiga 2 maʻisuka), o le mea moni o lau fualaau lea. Fai mai fomaʻi mai le salafa o le lalolagi e 90% o tagata maualalo ua i ai le malosi o le inisalini. E fesoasoani le glucopifa i le gasegase ina ia lelei ona faʻatino le paleni gaʻo-gaʻo ma e le mamafa tele.

E i ai loʻu talaaga le lelei o le maʻisuka. Mai lea taimi i lea taimi ou te fuaina ai le suka ma e le o se taimi umi lava, i le lotolotoi o le atuatuvale, o le faailoga na oo i le 6, 5. E le mafai ona ou fai atu ou te ai falaoamata po o le suamalie. E leai se mea faʻapea ma le suka suka puipuia aʻu, aemaise lava pe a ou iloa e le o se faʻalavelave. O le mea moni, na amata ona ou fuaina le suka pe a uma ona ou iloa ua ou matua vaivai lava, e le fiafia i se mea ma ou te fia momoe.

Na ou manatua sa masani lava ona i ai loʻu tina i lenei setete. Na faʻalogo mai le finocrinologist ia te au, ma tilotilo i suʻega ma fautuaina e sui loʻu olaga, savali umi, ma mulimuli i se meaʻai. I le taimi lava e tasi, na fautuaina mai aʻu e le Metformin fualaau faasaina. E faʻamalosia ai le fusifusia o inisalini i faʻaleleia.

I le amataga sa tatau ona ou ave se piliki i le po, ona na o le tasi lea o le piliki i le taeao, o le lona lua i le afiafi. E leai se aʻafiaga i itu. Na manava lou manava ma sa i ai sina manava faʻapitoa i aso muamua o le taliaina.

O le tulaga lautele e vave lava ona toe foi mai i le masani. Ua vaivai le vaivai ma le moe. E le mafai ona ou fai atu ua suia le manaʻo, atonu o se mea itiiti ua faaitiitia, ou te le iloa. Na toe foʻi le suka i le masani. Na fai mai le fomai e tatau ona ave seia oʻo ina pa'ū le mamafa, e ui lava e le tele ni au pauna faaopoopo. O le fualaau faasaina e le afaina ai loʻu mamafa. Atonu na tepa i le tautoulu, ou te le iloa.

I se tulaga lautele, ou te manatu o le fualaau faasaina e fesoasoani tele ia te au. O aʻafiaga na vave alu.

Faʻamatalaga faigata ma sili ona lelei mo i latou o loʻo i ai se setete predabetic. O laʻu suka i luga o se manava gaogao e tutusa ma le 5, 3 iunite, ma sa i ai faafitauli i le mamafa - meaʻai ma na fesoasoani tele le faletaavale, ma sa vave ona ou maua le mamafa vave ma faigofie. Na foliga mai sa i ai loʻu malosi o le inisalini, o lea e le mafai ona ou faia e leai ni fualaau. O le a ou le fai atu o le taunuuga e vave lava - o laʻu suka na paʻu, ae o le telegese. I le tasi itu, tatou te mananao i taimi uma, ae i le isi itu, o le toso malosi o le suka e matautia tele, o lea e sili ai le onosaʻi. Na faatonuina au e inu Metformin mo le 5 masina, ma a maeʻa le 4 masina, ua uma le 4, 4 iunite, ma o se taunuuga sili ona lelei. O le mea autu lava pe a maeʻa le faʻamaina o le vailaʻau, o loʻo taofiofia pea, o le suka ua alaititi laitiiti (4, 5 i le taimi nei), ae leai ni suiga tele i le ono masina, e pei ona e vaʻaia. I le taimi o le tagofia o fualaau faasaina, na ou togi ai le 19, 2 kilokalama - mo aʻu, mai le malo o le mafaufauga, o le mamafa na totoe ma le faigofie e pei ona masani ona ou mauaina. Na ou lafoaia foi le fiaai tele pe a ou 'ai, ma ou te manao foi i ai, o lea la ua leai se lamatiaga o le toe gaʻo.

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Ua ou aveina Metformin faatasi ai ma inisua injections mo le tusa o le tausaga. O lenei vailaʻau e maualalo ai le toto toto, talu ai nei na ou matua aʻafia ai i le tuʻuina atu o le inisalini. E lua vaiaso e tatau ona ave se tasi "Metformin" ma e fiafia mai ia te aʻu i lana galuega lelei. Ma ei ai foi loʻu maʻi o le ate, i lenei itu, na ou aʻoaʻoina le manatu o le fomaʻi i le auala e aafia ai loʻu maʻi maʻi i le Metformin. Na ia fiafia ia te au, ma fai mai ua lelei mea uma, aua le lotovaivai - e le oi ai se aafiaga aloaia. I le tulaga lautele, ou te fiafia lava i le fualaau faasaina. Ae e ese tagata uma ma e ese uma le tino o le tino, o lea e vaʻai ai, mafaufau, feutagai ma fomaʻi.

"Ou te togafitia tagata maʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma ou faʻaaoga metformin i taimi uma. I se tasi taimi, mafaufau loloto i lana matafaioi i le puipuia o le matua. Ae na ou filifili e filifili nisi ala masani. I mataupu lata mai, ou te manatuaina se fafine e 45 tausaga o le na mafatia mo se taimi umi mai le mamafa (30 kilokalama ina ua mavae le maitaga i le 37). O le manaʻo autu i le faʻafeiloaʻiga o le fesoasoani lea i le paʻu o le mamafa. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai mea le lelei na te leʻi faʻaalia o se popolega ogaoga. O le suʻesuʻega na faʻaalia ai le vaivai o le kulukose. Ioe, na faaleleia lona metformin, na amata ona paʻu le mamafa. Ae ou te le manatu o se mea taua lenei o le fualaau faasaina. O le mea sili ona manuia o le taumafa. O le tagata gasegase na matua fefe lava i faafitauli mataʻutia o le soifua maloloina ma ua ia tausisia fautuaga. "

E ui lava, e moni, e leai se fualaau taugofie. Na ou aveina Metformin i le tasi taimi na siitia ai laʻu suka i le 6. 5. E tele tausaga talu ai. Ou te le malamalama lelei pe aisea na tupu ai lenei mea. Ona ia faamatalaina lea ia te ia lava i le vevela vevela ma le tulaga popole. E ui lava, e moni, e i ai loʻu muaʻi mafaufau i le maʻisuka.

E leʻo tumu foʻi taumafataga i gaʻo gaʻo vave, ae ona o le aso faigaluega masani a loʻu toʻalua, ua i ai loʻu naunau e 'ai i le po. Ua sau o ia i le leva ma mo se taimi uumi, i lalo o le komepiuta ma o le televise e 'ai ma le fiafia. Faamalosia, ou te manaʻo foi, lelei, ou te nofo i lalo mo le mafutaga. Na amata ona ou iloa o loo i ai pea ou vaivaiga faifai pea, ou te fia moe i taimi uma, ou te le maua le malosi e fai ai se mea, o le a ou toe faaleleia mea uma i oʻu mata, ma ou aluese mai le nofoa e fai se faaiuga malosi. Na maua i se tulaga faafuasei le maualuga o le suka, e le gata i lea, e faifai pea ma e tusa lava po o le a le mea na ou 'ai i le po ma le taimi.

Ona amata lea ona ou aveina Siofor - o le metformin tutusa lea, ae e sili atu le tau. O le vailaʻau e faʻateleina le fegalegaleaiga o le kulukose ma tagata faʻaleleia, lea na mafua ai ona le iloa lenei monosugar. Sa vave lava ona oo mai le tolauapiga. Na ou lagonaina le faateleina o loʻu malosi, na amata ona ou tausia atili, na atili ai foi loʻu lagona. Sa ou inu se pusa, ona oʻo mai ai lea o se tau i totonu ma sa ou faimalaga i luga o le Initaneti i le sailia o Siofor taugofie mo analogues. E moni o le tele o latou. Ona ou faatauina mai lea o metformin ma amata ona ou ave. Ou te lei lagonaina le eseesega.

O lenei ou te taliaina, ae seasea lava, pe a toe tafe le vaivaiga, ou te inu mo ni nai aso. Sa siaki le suāsami i le tele o taimi - i le tuaoi o le masani, e leai ni faitioga a fomaʻi. Latou te leʻi faasino atu i se tagata e finau. E tusa ai ma le metformin - e talitonuina o se vailaʻau e faʻaleleia ai le lelei o le olaga pe'ā mavae se tausaga patino e manaʻomia mo tagata uma e inu ai.

Mo aʻu lava, na ou faia ni faaiuga. Ioe, e te manaʻomia se meaʻai, e le mafai ona e faia e aunoa ma lena mea. O lea la ou te taumafai i mea lelei uma pe suamalie, pe afai ou te manaʻo moni e 'ai i le afa muamua o le aso. A maeʻa le 12, e aunoa ma le falaoamata, pe a ou manaʻo i le suamalie - 70% sukalati e fesoasoani ai. Na ou vavaeina pateta mai laʻu meaai. Ou te kukaina eggplants ma zucchini seia oʻo i le afa-kuka - e ui lava, pe afai e gaosi, o loʻo taofia pea le fiva, e ui lava o loʻo faaopoopo le suka. I le afiafi, pe a sau loʻu toalua ma nofo i lalo e 'ai, ou te taumafai e fai se pisinisi ina ia faalavelaveina pe, pe a ou nofo i lalo, ou te' aina fualaau faisua po o le aano o manu.

Ae, ina ia mafai ona taofia le maualuga o le kulukose mai le siʻitia, e tatau ona e alu ese. Ou te taumafai e savali tele, o nisi taimi ou te alu atu ai i totonu o le vai - o loʻu soifua maloloina o le a sili atu le lelei. Ia, o le metformin e masani lava i taimi uma. I faailoga muamua o le faateleina o le suka, amata ona ou ave, auiliili, lea na mafua ai ona faateleina ma fetuunai laʻu amio. A aunoa ma metformin, o le a sili atu ona faigata ona fai, aua e foliga mai o se liʻo mataʻutia: vaivaiga - toe le toe naunau e savali tele - ua le lelei le lagona - O loʻo oʻu faʻamaina - vaivaiga. Ma o iinei e foliga mai o le tagofia o fualaau faasaina ma o le vaivaiga e aluese ma o le a tulai mai lagona. Ma o le 20 minute i luga o le vae ma se laasaga vave i le galue e foliga mai e le toe fefefe.

Tomai lelei o le maʻisuka

Ou te le iloa pe o tagata o loʻo taumafai e aveesea le mamafa ma lenei vailaau o loʻo taumafai e ausia. Pau le mamafa e ono le manuia. O lenei togafitiga ua faamoemoe e togafitia ai le maʻisuka. Ioe, faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo, o le fualaau oona o le a fesoasoani i le paʻu o le mamafa, ae pe a e mulimuli i se meaʻai. Ae i lenei tulaga, a aunoa ma le fualaau faasaina, o le a tutusa le aafiaga. Ae o le mea moni o le faʻaaogaina e aunoa ma se mafuaʻaga e mafai ona faʻaleagaina ai le soifua maloloina, e leai se tasi e mafaufau i ai. E mafai foi ona afaina. Ae o le a tupu lenei mea pe afai e le faʻaaogaina e pei ona faʻatonuina e se fomaʻi. Ma o lona tofiga o se tulaga masani - maʻisuka. E le gata i lea, e oʻo lava i se gasegase tuga, ua faatonuina o ia, e le gata i le tagata lava ia.

Mo se faataitaiga, o loʻu tina ei ai le maʻisuka ituaiga 2. Na ia faʻaaogaina taimi uma lava na o le togi. Ae na oo mai le taimi ma ua le toe fesoasoani i se tasi. Sa tauivi fomaʻi mo se taimi umi, taumafai e maualalo le suka. Na fesoasoani Metformin. I se fua tele, ioe, ae o lea ua ia aveesea mai ia te au, ma o le suka e masani lava. Ioe, o lona tau atonu e maualalo, ae e leai se mea e tatau ona filifili. Soifua maloloina e sili atu le taugata. Ae ui i lea, i tau oi ai nei atonu e le taugata, ae e faigata tele mo tagata matutua. Ae o tagata matutua, ei ai a latou fanau, fanau a fanau, ua na ona latou fesoasoani e fesoasoani ie pele ia i latou i lenei faamaʻi

O le maʻi suka i aso nei e lautele ma tele e foliga mai e toetoe lava tasi i le tolu e mafatia mai ai.

Ou te le masani i fuainumera, ae mo nisi mafuaaga ua ou talitonu o loo i ai nisi o tagata mafatia i toetoe lava o aiga uma.

I laʻu - e lua oi latou!

O loʻu tina ma tinamatua.

Ua leva ona latou maʻi i lenei faʻamaʻi e malamalama ai i mea uma e uiga i ai, aʻoaʻo ia nonofo faʻatasi ma ia, ma taumafai e faatumauina le lelei ma le faʻalelei (sili atu ma le mafai) lelei o le olaga, faʻatagaina i latou lava i se tulaga o le solia o meaʻai ma meaai.

E le o aʻu o se fomaʻi, ae ui i lea o le a ou taumafai e faamalamalama mea na feagai ma oʻu aiga ma le ituaiga "maʻi suka" lenei meaola, aua na faamatala mai e fomai lenei mea ia te au, ma o loʻu malamalama amateur na mafai ai ona ou malamalama i lenei mea.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le faʻapalepale o le kulukose i le inisalini, ma o se lagona o le fiaaai e sili atu nai lo tagata soifua maloloina.

O lona uiga, o le inisalini e gaosia i ni aofaiga tele, e aunoa ma le iloaina o le kulukose i totonu o le toto - i ni upu faigofie.

O isi mea uma, pe afai e faafuasei, e tatau ona e feagai ma lenei faamaʻi o le a faamalamalama, faatonu ma faatonuina se fomaʻi.

Na faatonuina loʻu aiga Metformin, faatasi ai ma isi fualaau.

O le mea lea e foliga mai ai foliga o Metformin.

O papa maa e papaʻe, ae lapoa, ae e lamolemole ma e mafai ai ona faʻaumatia i latou e aunoa ma se faʻaletonu)

O le vailaʻau na faʻatonu e le fomaʻi - 850 mg i le laulau i le taeao ma le afiafi, i le taimi o taumafataga poʻo le taimi lava e uma ai meaai.

Tulaga maualuga - 3000 mg

Ma o le mea moni, o lenei taumafataga mo aso uma o totoe o lona soifuaga, lea o le a fesoasoani e puipuia ai le maualuga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai, ma afai e mafaia, aloese mai faʻafitauli i le tele o faʻamaʻi e maua i le maʻisuka ma le gaʻo.

O le mea moni, e tele faʻasolega, ma o le a ou le lisiina i latou iinei - o le faamatalaga o loʻo i totonu o faatonuga, ma o le a masani le masani a le fomaʻi ma faia se faʻaiuga), ae o faamanuiaga e maua mai e Metformin togafitiga e le mafai ona faʻamagaloina i loʻu manatu, mo oʻu aiga .

Leai se itu aʻafiaga na lipotia. O fualaau faasaina e galue malie ae lelei.

O le mea pito sili ona taua o le faʻamautuina o le maualuga o le suka i le toto, o le taofiofia o lagona o le fiainu ma le fiaʻai, ma, e tusa ai ma lea, o le taofi o le mamafa i se tulaga sili atu pe le taliaina.

O loʻo maua le vailaʻau i falemaʻi. I totonu o Iukureini, na tuʻuina atu e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Atonu e ese le gaosi oloa, mai lenei mea e le suia.

E tele isi faʻaoga tutusa e faʻaaogaina ai le vailaʻau galue ma e mafai foi ona ave. I la matou mataupu, o Diaformin lenei.

Faʻafitauli sili. O le a ou mautinoa lava.

Lelei ma tele pe itiiti foi le taugofie.

Ae i soo se tulaga lava, o le faaiuga e faʻatasi ma le fomaʻi - na o ia lava, e aunoa ma se faʻasalaga, e le ave le fualaau faasaina "Metformin".

Tuua Lau Faamatalaga