Sui o loʻo iai i le maʻisuka ituaiga 2: faʻapefea ona togafiti i fafine?

Togafitiga o le gasegase i tagata mamaʻi ma le maʻisuka o se faʻalavelave faigata ma umi. O se maʻi le gasegase e mafua mai i le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai le vevela ma lona toe faʻafoʻi. O se fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia lona onosaʻi ma saunia mo se taimi umi e tau ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo tino, e aofia ai le vevela.

O le mafutaga a le au suʻesuʻe ma le maʻisuka

O faʻataʻitaʻiga faʻamaonia i fafine e maua i le maʻisuka na o le pau lea o le faailoga faapitoa e iloa ai le maʻisuka fafine mai le tane. O le tele o taimi, o faailoga ia o failautusi faʻapitoa o mafuaaga ia e suʻesuʻe ai le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine:

  • sasaa
  • mu
  • tiga tiga ma feusuaiga,
  • lafoaʻi paʻepaʻe paʻepaʻe.

O le suamalie e masani ona taatele i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, i le 90% o mataupu, o le vevela i le maʻisuka o se mea taua i le siama ma le siakiina o le maʻi maualalo.

E mafai ona togafitia le gasegase o le maʻisuka ma le tele o faigata, o fualaau faʻasaina faʻasao faʻasao ma fomaʻi e masani ona le aoga pe saunia se toomaga mo taimi pupuu.

O le gasegase ma le maʻisuka ua masani ona felagolagomaʻi ma le tasi, talu ai o le solia o le gaosiga o le carbohydrate e taʻitaʻia ai le solia o le galuega faalilolilo a le mucosa. O le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o microangiopathy - o le solia o le tui o le toto i totonu o masini, lea e mafua ai le faʻalavelave i le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai i le mucosa.

Ona o le faʻaitiitia o galuega faalilolilo, ua faʻaitiitia ai le puipuiga o le puipuiga o le lotoifale. O le vevela ma le faʻaitiitia o lona malosi e mafua ai le faʻaalia o le microdamage, o le faitotoa lea i siama.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o le glycogen i sela o le mucous membrane, ma o le mea lea o le lactic acid, ua faaleagaina, o le tali atu o le ala e agai atu i alkaline, o le ola o lactobacilli ua faateteleina, atinae ai le surface o dysbiosis, lea e tatalaina ai le auala mo le atinaeina o le suka. O le tane e aofia ai i le gaioiga o le mu, lea e gata i le faʻavaeina o le otaota.

O faʻaʻailoga o le gasegase e aliali mai i le tulaga o le faʻamaʻiina o microcakes i le malie ma faateleina i lalo o le malosi o le kulukose, o le maualuga o le toto e tulaʻi mai. E mafai ona tumau le tuʻuina atu e tusa lava pe a uma ona faʻaaogaina faailoga o totoe o le au faʻasalalau ma e le mafai ona faʻafeteina ma le itiiti o le tausia o le tumama. O le sosolo, lea e le alu ese pe a maeʻa se togafitiga mo le faʻamaonia ma le faʻamaʻeseina o mafuaaga talafeagai o allergies, e masani lava ona matauina i le maʻisuka ituaiga 2. O le i ai o faʻamaʻoga o vae ma faʻamau fao e faʻaalia ai foi o le maʻi o le maʻi o le maʻisuka.

O le faʻamalolo i tagata o le maʻisuka latou te faia le ituaiga o paleni o le paleni o le tino poʻo le isi ituaiga o faʻamaʻi urogenital.

Togafitiga mo le vevela i le maʻisuka

Togafitiga o le suamalie i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e tatau ona atoatoa ma aofia ai mea nei e manaʻomia muamua:

  • mataʻituina ma faʻavasega le maualuga ole kulukose o le toto,
  • togafitiga faafomaʻi
  • nofoia o le mucosa tino ma le microflora masani,
  • talafeagai le tumama lelei.

Mafaufau i vaega uma o togafitiga i auiliiliga. Togafitiga o le gasegase ma le maʻisuka e tatau ona amata i lona taui. A aunoa ma lenei laasaga, o le a le mafai ona faia ni tulaga i totonu o le vaʻai lelei mo le atinaʻeina o le microflora masani, e toe faʻafoisia ai le saʻo o le membrane mucous, o ana galuega faalilolilo ma le puipuia. O le latalata i le maualuga o le suka o le masani lea, o le lelei o le maʻisuka e totogi, o lona uiga o le lamatiaga o le atinaʻeina o le gaʻo ma le toe faʻafoʻi ua faʻaitiitia. O le mea lea, o mea uma e saofaga i taui manuia o le maʻisuka - mea taumafa, faia o vailaau faʻapitoa, inisua insulin (pe a tatau ai) - e taua foi mo le togafitiga o le au suʻesuʻe.

E mafai ona togafitia lelei le gasegase i le maʻisuka na o na o sauniuniga mo togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma se masini faamaonia. O isi metotia, e pei o teuteuga, infusions, mea mo le fufuluina ma le fausiaina, e lelei mo le faamamaina o faʻamaʻi ma faʻaleleia le tulaga o le mucous membrane, ae e le mafai ona latou faʻaumatia le gaʻo pathogenic.

O le gasegase i le maʻisuka ua vave ona avea ma foliga masani faifai pea, ma o lea e taua ai le taofi le toe gaosia o le patho i se vave vave ma puipuia ai mai le salalau atu i le au. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina fualaau faʻatau mo fafo ma totonugafale faʻaaoga. O le suāsusu i alii e togafitia e tusa ai ma le mataupu faavae lava e tasi.

O sauniuniga i le lotoifale e faʻaaogaina i le tulaga o suppositories, capsules, tablets and ointments. O nei o le clotrimazole, butoconazole ma le natamycin.

O vailaʻau lautele e faʻaaogaina - Itraconazole ma Fluconazole. Ae o Nystatin ma Levorin mo le faʻaaogaina o le laupepa e le aoga ona o le maualalo o le ulu atu i totonu o le pito i fafo.

O sauniuniga pito sili e faʻamalieina ai faʻamaoniga o le au failautusi, ma le faʻaogaina o mea - e faʻaumatia ai kolone o se gaʻo pathogenic ma taofi lo latou tuputupu aʻe. E mafai ona togafitia ia candidate mo le maʻisuka pe a uma le suʻesuʻeina o mea faalilolilo, lea e mafai ai ona fuafua le lagona o le fasipolo i se fualaau faasaina faapitoa. O le faatonuina o se fualaau faasaina i soo se mea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o suiga fesuisuiai. E masani ona togafitiga masani le togafitiga masani ma se tasi (seasea faalua) fualaau.

O le gasegase i le maʻisuka e masani ona manaʻomia ai le tele o le gauai. O le auala e ave ai laulaʻau poʻo le injections e mafai ona toe faʻaupu pe a ma le 2 vaiaso, poʻo le silia ma le ono masina. Ina ia faʻamalieina le tino o le faʻamaʻi, o le Fluconazole 150 mg e masani ona faʻaaoga e tusa ai ma se polokalame faʻapitoa: 72 itula uma, 1 papalama. Ina ia puipuia le toe faʻafoʻi, o le Fluconazole e faʻaaoga mo le ono masina i le 1 papa i le vaiaso. Mo lenei faamoemoe, faʻaaoga oloa faʻapitonuʻu, e pei o moligao "Zalain" (e tusa ai ma le polokalame lava e tasi).

O le nofoia o le lactobacilli aoga e le mucosa o le tino e mafai ona na o le ola mama lelei, lea o le a fesoasoani e faatumauina se siosiomaga oona i luga o le membrane, ma faamalolo microtraumas. Mo le toe faʻaleleia o microflora vavalalata, o loʻo faʻaogaina ai ni fualaau vavalalata - o vailaau Vagilak, Ginoflor, Ecofemin, Bifidumbacterin, Lactobacterin ma isi. O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa i totonu o loʻo i ai foi se aafiaga lelei.

O nai upu i le faaiuga

Togafitiga o le gasegase i le maʻisuka e manaʻomia ai le tele o taumafaiga, o le mea lea o le puipuia o le maʻi e taua tele. Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka togafiti le toto toto ma totogi sao mo le maʻisuka, e mataituina e tagata tomai faapitoa ma e masani ona siakiina, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le aufailautusi tutoatasi ma ona toe foi, ua faaitiitia, e faatagaina ai le maʻisuka ia ola atoa.

Faʻaiʻuga o le gasegase i le maʻisuka

O le gasegase ma le maʻisuka e atiae e tetee atu i se talaaga o mea e mafua ai. E aofia ai:

  1. Faʻaitiitia o le tali atu a le tino.
  2. Fofo o faʻamaʻi pipisi.
  3. Agavaʻa i faʻamaʻi o le tino.
  4. Aveina o vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau faʻatagaina o fanau.
  5. Manatua.
  6. Faʻafesoʻotaʻi ma se tagata gasegase i le au faʻasalalauga

O le suāsusu e tuʻuina atu e ala i fesoʻotaʻiga tau feusuaʻiga, e faʻaaoga ai mea masani o le tumama. O le tuʻuina atu ma le i ai o microculamu i luga o le mucous membranes, o lo latou gaogao ma le le amanaʻiaina o tulafono o le tumama lelei e mafua ai le faʻamaʻi.

O le suia o gaioiga o le siosiomaga i totonu o le vevela agai atu i alalaupapa alkaline i tagata mamai e maua i le maʻisuka e maua ai tulaga mo le atiina ae o le fuga.

O le le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia, faapea foi ma le tele, masani ona faaaoga auala mo le tumama lelei, o le faia pea o mea mama i aso taitasi, o se suiga e le masani ai o le lino, fufulu ma le ie o se tagata maʻi e saofagā i le maʻi.

Faailoga o le gasegase o tagata gasegase maua i le maʻisuka

O le gasegase ma le maʻisuka e lua faʻamaʻi e mafai ona faʻaalia e ala i le gaioiga masani. O nisi taimi o le faailoga lea e iloa ai e tagata maʻi se fomaʻi ma, ma o le maʻisuka le iloa. O le gao i tane e maua mai i le atinaʻe o balanoposthitis (mumū o le vaitusi) - atonu o le faailoga muamua lenei o le maʻisuka.

O faʻapogai autu o le gasegase faʻapitoa:

  • Paʻu ma le susunuina o le lagona pe a fai ma le faʻafeusuaiga.
  • Cheesy plaque ma le faʻamaʻi tino.
  • Tumau tumau e le talafeagai.
  • O foliga vaaia o le lafoaia ma se manogi le lelei.

I le maʻisuka, ona o le maualalo o le tetee atu i faʻamaʻi pipisi, e ono aʻafia ai le au faʻapitoa e le gata i le gaosia o le tino, ae faʻapea foi le vavalalata o le tautala ma le atinaʻeina o le mumu, tale, ma le faʻaʻi tiga.

Pe a salalau atu i le bronchi ma le mama, le bronchitis tumau ma le niumonia ma se kosi ua maeʻa. Faʻaalia i le manava, manava o le fatu, tale. O le vevela e tulaʻi mai ma suiga lelei e aliali mai i le leitio.

O le faʻaleagaina o le urinary system e mafai ona tupu i le tino o le urethritis, cystitis, prostatitis, pyelonephritis. Faatasi ai ma i latou, e le afaina ai le urination, o tiga e aliali mai i le vevela ma le lumbar eria, o le mimita e aunoa ma se maʻi. Leukocytosis ua matauina i le urine, ua maua le protein.

O le suāsusu ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaleagaina ai le manaʻoga. I ia tulaga, o le a faitioina e tagata gasegase i le gasegase, o le tino, o le manava ile manava, manava. O nisi taimi o gaioiga ma vaivaiga lautele e mafai ona fenumiai. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamaʻi, o le vevela e alu aʻe i numera fafaʻi.

O faʻamaumauga faʻapitoa uma lava o loʻo faʻaalia i se auala faaumiumi, ata faʻasolosolo faʻamalo, o se faʻaletonu vaivai i togafitiga masani.

I le leai o se faʻamalologa poʻo se faʻafitauli ogaoga le faʻavaivaia, ua toe faʻaleagaina ai le maʻi.

Togafitiga o le vevela ma le maʻisuka

Aʻo leʻi togafitia le gasegase i le maʻisuka, e manaʻomia ona fetuunai lou toto suka. O lenei mea o le a fesoasoani e fausia ai tuutuuga mo le taofia o le tuputupu ae o le fuga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e mulimuli i se maʻisuka meaai ma filifili se fualaau pe a maeʻa ona suʻeina le talaaga o le maʻisuka.

O le faʻaitiitia o le vevela, tiga ma le ita i totonu o le itutino, o le bath baths e faʻaaogaina aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina. Ole togafitiga ole togafitiga ole tino pe a maeʻa asiasiga taʻitasi i le faletaele e fautuaina, e pei o le tino o le urine e avea o se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o siama.

Togafitiga o le gasegase i le maʻisuka i fafine e amata i le faʻaaogaina o sauniuniga i le lotoifale i le tulaga o suauu ma suppositories. Faatasi ai ma le mea muamua, o le tofiaina o aso e lima aso o mea e fuafua e tusa ai ma le ituaiga Livarol, Gino - pevaril, Mikogal, Macmirror e mafai ona fofoina ai lenei faamai. Faatasi ai ma suppositories, o le fluconazole e faia i se tasi i le 150 mg.

I le tulaga o le gasegase masani, o le moligao e faia mo le le itiiti ifo ma le sefulu aso, ona toe faia lea o aʻoga faʻasalalau i le lima masina aʻo lumanaʻi le faʻagasologa o le taotoga. Fluconazole ua faatonuina mo aso e fitu.

Faatasi ai ma le au failotu i alii, o fualaau o le antifungal ua faatonuina i foliga o se suauu po o se kulimi. O se mea e manaʻomia muamua o le togafitiga tutusa o paaga feusuaʻiga. E tatau ona e faʻamaeʻaina le vasega atoa o togafitiga seia oʻo ina faʻaaoga uma ia faailoga.

I le taimi lava lea, o le faʻaaogaina o lectobacilli mo le faʻafofoga tautala e fautuaina ina ia toe faʻaleleia ai le microflora masani. Mo lenei mea, Linex, Lactovit forte, Yogurt i capsules poʻo papa maʻalaʻau e mafai ona faʻaaogaina. E tauamiotonuina foi le faatonuina o fualaau e faateleina ai le puipuiga i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

Afai e faʻaauau pea ona faʻaulu, o faʻamaoniga o le tino poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le maʻisuka ua faʻaopopoina, o lona uiga o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaonia e pei o le fluconazole poʻo le Orungal lua vaiaso, ona toe fai lea o le faʻafefe i le masina. Togafitiga o nisi taimi e tasi le tausaga.

I le tele o taimi faifaipea, e tatau ona faia suʻesuʻega mo faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, talu ai o faʻaaliga o le vevela e masani ona ufitia le chlamydia, siama o le siama, gonorrhea, ma le trichomonas infections.

Puipuia o le faʻamalolo i le maʻisuka

Puipuiga o le Peraimeri mai le maʻisuka e aofia ai i taimi uma le puleaina o lau meaʻai gaʻo ma le tausisia o lau kulukose fautuaina. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le aofia ai o susu susu, fualaau aina ma fualaau aina i luga o le lisi, ma le aofia ai le fefete ma fufulu sisi, ava malosi ma ipu vevela.

O lavalava e tatau ona na o le cotton, o tamaitai i aso faigata e le manaomia le faʻaaogaina o pamu. E le tatau ona ofuina laumei. A filifilia filifiliga fomaʻi, filifili le condom e faia i le polyurethane.

Fufulu lavalava naʻo pulu-alumini, e faʻapipiʻi solo, uʻamea i itu uma e lua ma le vevela vevela.

Aua nei faʻaaogaina gels manogi, deodorants, pads mo le tumama lelei. I le mafanafana o le va, e fautuaina e mumusu e fai aso uma. Afai e le mafai ona faia lenei mea, e tatau ona e suia i taimi uma e mafai ai ma faʻaaogaina ni nai mataua ole laʻau.

Ole fufulu e tatau ona faalua i le aso, e faʻaaoga ai se vaifofo o le suamalie, vaivai le palatini i le taimi, teuteuga o le gamomile herbs, sage, o suauu taua o le lavender poʻo le lauti. E sili le lelei o le fasimoli e le faʻaaogaina.

Mo le vaitau o togafitiga e faʻatapulaʻa ai le gaioiga faaletino. Faʻateʻa le feusuaiga seia oʻo ina faʻamalolo uma ia paaga feusuaʻiga.

Pe a ave vailaʻau, e faʻatagaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. O nei lava lapataiga e faʻaaogaina foi pe a ave fualaau faʻamalo mo le fesuiaiga o togafitiga i fafine i totonu o le moapo ma fomaʻi i fafine o loʻo fananau mai.

A maeʻa ona toe malosi mai le gasegase, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona tofotofoina ia le itiiti ifo i le ono masina ma suʻesuʻeina e se fomaʻi poʻo se urologist. Talu ai o se vaega o le au failautusi o lo latou naunau lea i le toe foʻi mai. O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaauau pea le autu o le candidiasis ma le maʻisuka.

Toto

O fomaʻi ua taʻua lenei fomaʻi masukvavaginal candidiasis (e pei ona taua i lalo VVC), talu ai o faʻatoʻaga o le gasegase e pei o le lev-like fungi o le ituaiga o Candida (Candida).

I le taimi nei, e tusa ma le 170 ituaiga o meaʻai o le fefete e pei o le fefete, ua avea ma Candida albicans o ni siama pipisi o le "thrush" i le 80% o mataupu, i isi tulaga: C. Glabrata - 15-30%, C. tropicalis, C. krusei, C. parapsilosis - i le 4-7% o mataupu.

O i latou ua taʻua o non-albicans. I fafine e maua i le maʻisuka, e sili atu ona masani tagata faʻamalosia o lenei vaega faapitoa o non-albicans. 10-20% - o fafine e maloloina ile soifua maloloina ma e faigofie lava ona ave: o lona uiga, o le i ai o lenei microorganism i totonu o le vavalalata e le o tulaga taʻitasi e oʻo atu ai i le mumū ma le foliga mai o faʻamaoniga o le "thrush".

Aua o foliga vaaia o faailoilo o le "thrush" e taua e fesoasoani i le faamaʻi o tamaitai.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O aʻafiaga o aʻafiaga e aofia ai:

  1. Le mautonu o le puipuiga o le lotoifale ona o tulaga e le masani ai (le maualalo o sela vavalalata, le lava po o le le mafai ona latou gaosia mea e maua ai le puipuiga o le lotoifale).
  2. O faʻamaʻi pipisi (faʻasologa o le maʻisuka e le o-ma le supercosated, ova, o le fomaʻi fomaʻi).
  3. Faʻasologa o le gynecological (faʻamafanafana tumau i totonu o le vaʻa, afaina o puipui o le vaʻa, dysbiosis o le vagin).

E iai foi itu i fafo faʻaosoina le foliga mai o le "veveh" e oʻo lava i fafine e le mafaaseseina:

  1. Faʻaavanoa, vailaau faʻamaʻi, glucocorticoids, cytostatics, immunosuppressants, aemaise lava e aunoa ma le tofiaina o se fomaʻi.
  2. Faʻataʻititi laei o vailaʻau faʻapipiʻi, faʻaaogaina umi o paluga mama (e tatau ona suia taimi uma e te faʻaoga ai le faletaele), le tausisia o tulaga tumama.
  3. Inisinia o le intrauterine ma spermicides (fualaau o pepe fanau ma kulimi).

Faʻasalaga ala

75% o tamaitai mai le 14 i le 45 tausaga, i le olaga atoa na feagai ma le faafitauli o le "thrush," o le isi 40-45% e lua pe sili atu mataupu.

O fafine e maua i le maʻisuka e feagai ma se faafitauli i le 30% o mataupu. "O le gaogao" - e le faʻafefeina i feusuaiga, ae e mafai ona aliali i totonu o tane pe a maeʻa (feusuaʻiga faʻafeusuaiga) ma se fafine o loʻo i ai faʻaaliga o le "gaogao" poʻo se uila o lenei fuga.

O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka, muamua lava, e tatau ona mataʻituina le aofaʻi o suka i totonu o le toto ma tausia lona maualuga ile tulaga lelei - e le aunoa! O le a avea ma puipuiga sili o le "gaogao" i fafine e maua i le maʻisuka!

Toto mo le maʻisuka

Mafaufau O aʻafiaga autu e mafua mai i le "suamalie" i fafine e maua i le maʻisuka:

  1. Tuʻu, susunuina i le vaega o labia minora ma labia majora.
  2. Paʻepaʻe "tagata faʻailoa"
  3. Paʻu, le toʻa i le taimi o feusuaiga.
  4. Faʻanoanoa, le faʻavauvau i le taimi o le solo.
  5. E mafai ona maitauina se ufiufi paʻepaʻe i luga o paʻu mucous o totoga tino i fafo.

O nei faʻaʻailoga o uiga ia o le "veveve", ae o le faʻamaonia saʻo e na o se fomaʻi poʻo se faʻataʻitaʻiga e maua mai.

Faʻailoga

O le suʻega e faia e se fomaʻi i le suʻesuʻega o faitioga o maʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, suʻesuʻega ma le faaiuga o suʻega a le suʻega mai le puipui o le va.

O smears na faia i le taimi o suʻega e auina atu i se suʻesuʻega o meaola faʻasolosolo ma suʻesuʻeina suʻesuʻega faanatura, o le sao o le suʻesuʻega e tusa ma le 95%.

I nisi o tulaga, o se suʻesuʻega faaopoopo o smears e talafeagai mo suʻesuʻega faʻaleaganuʻu ina ia iloa ai le vaega faapitoa o le pathogen e aofia ai.

O le auala aupito sili ona faigofie ma sili ona faigofie e mafai ona maua, o le auala lea e suʻesuʻeina ai suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga vavalalata (smear). O suʻesuʻega ole microscopic fesoasoani e iloa ai:

  • o le i ai o le mycelium o le namu, o le siva lava ia, faapea foi ma spores,
  • pe oi ai ni tagata e leai ni mea e faʻaogaina (microbial associates) (faʻafitauli faʻapitoa).

Suesuega faaleaganuu e fesoasoani e faailoa ai:

  • pe o le a le ituaiga ma ituaiga o meaola e iai
  • e faʻapitoa i vailaau faʻamaʻi ma antimycotics (o latou aoga),
  • o a isi siama o loo i totonu o le pule faitalia.

I le taimi nei, i le galuega a fomaʻi e maualuga le faʻaaogaina o le metotia o le vave faʻavasega. Faatasi ai ma a latou fesoasoani, e mafai ona tuʻuina mea faʻaleagaina (leucorrhoea) i le faiga o suʻega ua maeʻa, lea e iai tulaga lelei mo le tuputupu aʻe o mushroom ma fuafua ai le i ai o le paluga saʻo lelei i le taimi aupito sili ona mamafa.

E le gata i lea, mo le suʻesuʻeina o le au suʻesuʻe, e faʻaaogaina auala faʻapitoa. O le faʻamatalaga lea o le tagata faʻatau faʻamaʻi i le pathogen anufe i le toto toto. Ae o lenei metotia o faʻataʻitaʻiga e le lava le aoga, talu ai o le tele o taimi o faʻamatalaga sese-le lelei ma le sese-o loʻo faʻaalia.

O le suʻesuʻega Colposcopic o se avanoa foi lea mo le suʻesuʻega o ituaiga asymptomatic flamma. O se auala alualu i luma o le suʻesuʻeina o le colposcopy, ua faaalia ai faailoga o le colpitis. Aʻo faʻaaogaina le vaifofo a Lugol, o loʻo faʻaalia mai ni mea laiti laititi ("semolina"), e masani ona faʻaalia se mamanu lautele.

O loʻo i ai ni tagata faʻapitoa faigata ma faigata. O le faʻaaliga o le "thrush" mo le taimi muamua, poʻo le faʻaalia faʻafuaseʻi, ae le sili atu ma le fa taimi i le tausaga, e le faigata. Faʻasalalau e aofia ai le faʻaaliga o le "thrush" 4 pe sili atu taimi i le tausaga, faʻapea foʻi ma le talaaga o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o cytostatics, glucocorticoids, etc.

Faailoga o le vevela i le maʻisuka

O faʻaaliga o togafitiga i alii ma tamaitai e eseese. O le gasegase i le maʻisuka i fafine e fesoʻotaʻi faʻatasi ma le vevela ma le susunuina i le tino i fafo. O lenei mea e mafua ai le atuatuvale ma le tele o mea faigata i le maʻisuka. I nisi tulaga, o le suamalie e mafai ona le mafai ona taofi, ma faʻateleina foi i le po, faʻaleagaina le faʻafefeteina o le eleele mucous o le faʻaleagaina ona o le sasaina. Faailoga ma faailoga atonu e aofia ai foi:

  • lafoaia o le lanu paʻepaʻe, faatasi ai ma se tulaga tutusa,
  • le i ai o se manogi manogi,
  • le lagona o le tiga e amata ona aliali mai i taimi o feusuaiga,
  • tiga ma le mu i le taimi o le solo.

O le faʻaleagaina o faʻamaoniga i fafine e tutupu ao le i amataina le taotoga. E tupu lenei mea ona o le taimi lenei i le taamilosaga o le fua o le faʻafeusuaiga o hormones i le toto e sui, aemaise lava i le maʻisuka. O fafine i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻafefeteina i le maʻisuka. I lenei tulaga, e tumau lava le tutusa o tamaʻitaʻi, ae atonu o le a le faʻaogaina.

O le faʻamalolo i tagata e faʻaosoina ai le faʻailoga o le ulaula ma le ulu o le penisina. O faailoga autu ma faailoga e tatau ona mafaufauina o le vevela ma le mu, o le faʻavaeina o papulaa le taua po o vailaʻau i luga o le penis ma le sulu. Faatasi ai ma le au failotu, o le mumu o nei eria e mafai ona atiae, faapea foi ma foliga vaaia o se maa papaʻe.

O faailoga iloga e tatau foi ona taua o tiga i le taimi o feusuaiga ma le taimi o le solo. O mea uma e tuʻuina atu i tama e masani lava ona faʻafefea ma e ono tupu pe faʻaosolosi ile tele o itula pe a maeʻa feusuaiga.

Mafuaaga o le faamai

O le mafuaaga autu mo le foliga mai o le vevela e tatau ona manatu o le faʻaleagaina o le tino, o le faʻaitiitia o galuega faʻa-physiological. I lenei itu, soʻo se mea e faʻaosofia ai e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o gaioiga. O le mafuaaga muamua e tatau ona manatu e le ogatasi ma tulaga masani o le tumama. E le gata i lea, o tagata atamamai latou te gauai i mea nei:

  • o le faaleagaina o ofuvaega e faalauiloaina ai le tuputupu ae o meaola ninii,
  • filifiliga le saʻo o mea tau tumama ma oloa mo le tumama lelei,
  • afaina i mea e le masani ai (synthetic) ofu,
  • maʻitaga

O le gasegase i le maʻisuka e mafai ona tupu ma faʻaleagaina faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻi mo se taimi umi.

Olala mo le suamalie

O le faʻaaogaina o suppositories o se togafitiga taugofie i le fale. O igoa e pei o Sertazole (Zalain), Rumizole ma Metronidazole e mafai ona faʻaaoga. O le tele o taimi, o suppositories e faʻatautaia i le taimi lava e te leʻi momoe, o le toe faʻaleleia o le auala e amata mai le tasi i le lua vaiaso. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o Sertazol e faʻaalia ai faʻaaliga nei: o le faʻaaogaina e tatau ona faʻatinoina ao le i momoe, o le auala autu e tasi le vaiaso e fai, ae ui i lea, o le toe faia o faailoga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i lona faʻaopoopoga. Aʻo leʻi faʻaaogaina suppositories, o laʻau o loʻo i fafo e faʻamamaina i se vailaʻau e le paleni poʻo le faʻapitoa. E le tatau ona faʻaaoga Sertazole seia oʻo i le 14 tausaga.

I le faʻaaogaina o moligao, e taua le mulimuli i tulafono lautele o le a fesoasoani i le fofoina o le afi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le fautuaina le laei faʻamalosi. E le gata i lea, e le tatau lava ona mautinoa. Le isi, o le a e manaʻomia:

  • sui se solo i aso uma,
  • musu e faʻaaoga vailaau faʻaleleia poʻo faʻamalolo. E tutusa foi le faaaogaina i pepa o le faletaele, oloa tau vai tumama e faamoemoe mo le tumama lelei,
  • pe a maeʻa le fufulu ma le fufuluina, faʻaalu le sili atu i le 10 minute, pe'ā maeʻa ona tuʻuina atu le moligao i le loloto e mafai ai. O le malolo i le moega mo le lima minute o le a mafai ai ona solo le suppository.

O le taua o mea taumafa i le taua faasaga i le vevela

Mo le maʻisuka, o meaʻai e le itiiti ifo ma se vaega taua o togafitiga. E tatau ona aloese mai soʻo se igoa faasaina. O nei meaai ia, e le gata na maua ai vailaʻau faʻamalosi, ae o le maso foi. O maʻi suka e tatau ona lafoaʻi ituaiga uma o meaʻai falaoa, nai lo le aano o manufasi, ai fua, sisi, fualaau faisua, faapea foʻi ma fatu, iʻa ma iʻa.

Faatasi ai ma se ituaiga taumafataga, e le talafeagai le faʻaaoga o le kulukose fautuaina-faʻaitiitia le faʻaogaina. E mafua ona o sea taumafataga e fesoasoani i le mea moni o le suka o le a tausia i taimi uma i se tulaga masani. Talosaga saʻo mo le faʻalagolago i le gaʻo, o le maʻisuka o le a mafai ona tetee atu i faʻamaʻi e fesoʻotai ma le au faʻasalalau sili atu ona lelei.

Mata e fesoasoani togafitiga tagata?

O le aoga o togafitiga faʻa-tagata atonu e naʻo tagata maʻisuka e maua ai taui masani o le maʻi, i le leai o ni faʻafitauli. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o ia ituaiga auala e tatau ona talanoaina ma se tagata poto faapitoa. O le tele lava o taimi, o faʻasalalauga faʻapitoa e faʻalauiloaina i uluai vaega o le au suʻevalea e avea ma taʻiala e fetaui ma le aʻoaʻoga o le toe faaleleia.

E mafai ona togafitia le uʻamea e faʻaaoga ai le meli masani, faʻaitiitia i le 10 vaega o le vai mafanafana ua tunuina. E le gata i lea, o le mucous membrane o loʻo faʻafefiloi ma le vaifofo e maua ai, lea e faʻaitiitia ai le foliga mai o microcracks ma e fesoasoani i la latou manuia manuia.

E mafai ona faʻaaoga le fualaupapa Calendula. Mo lenei, tasi le ata. l soluble i le 200 ml o vai malulu. O le faʻaaogaina faʻaaogaina o ia pusa suamalie ma calendula fesoasoani e faʻavaveina ai le toe faʻaleleia. O le metotia nei e:

  1. o se gau gau ua tuu i le kefir ma se vaega maualalo o le gaʻo o mea oona o loʻo tuʻu i totonu o le vaʻa aʻo leʻi alu i le moega,
  2. ua faia le taualumaga i totonu o le lima aso,
  3. afai e fesoʻotaʻi le masusu ma lagona le lelei, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa i se taimi vave e mafai ai.

Taofiaga

A aunoa ma le tausisia o togafitiga puipuia, e oo lava i le faʻaaogaina o vailaʻau ma suppositories o le a le aoga. E taua tele le tausisi i fautuaga uma a se fomaʻi mo le fetuunaʻi o kulūkose. Faʻatasi ai ma le suka-lowering tablets, insulin. E pei ona taʻua muamua, e tatau ona e 'ai lelei ma faamalositino. I lenei tulaga, soo se faamalositino e tatau ona malie. O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona taugata e tatau ona mafaufau i ai o vaʻavaʻa.

E le gata i lea, o le vaisu o le nicotine o le a avea ma tali saʻo. O maʻi suka o le a manaʻomia ona mataʻituina le tumama lelei, faʻaogaina ai le le faʻaituau mo le fufuluina. O se tasi o fautuaga taua o le ofuina lea o le ie mai vela masani, le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi (sei vagana ai tulaga faʻafuaseʻi). E taua tele le siakiina o le taimi o gaioiga o le manava ma faʻamalosia le puipuiga. Mo lenei mea, o vitamini ma multivitamins e mafai ona faʻaaogaina, e fautuaina e 'ai fua, fualaau faisua, pata ma isi igoa aoga.

O le mea lea, o le togafitiga o le gasegase i le maʻisuka e mafai ona faʻatino i le tau o vailaʻau, suppositories. O fuataga faaopoopo o faatosinaga e tatau ona manatu i meaai paleni, meaʻai o vitamini, gaioiga faaletino ma, ioe, ola maloloina o le tagata lava ia. Faʻatasi ai ma se fesoʻotaʻiga faʻatasi e mafai ona tatou talanoa e uiga i le togafitia lelei o le au suʻesuʻe i le maʻisuka.

CANDIDIOSIS
- maʻi o le maʻisuka - o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e masani lava ona masani i vaega o le faʻamafanafanaina nai lo tamaitai soifua maloloina,
Faʻamatalaga o le vevela i alii ma tamaitai
Afai o loʻo taʻua i luga o faʻamaoniga o le gaogao, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o ia lea, a maeʻa ona faia suʻesuʻega talafeagai, o le a faʻavaeina se faʻamaoniga. O le mataupu autu mo le sailia o urogenital candidiasis e le o le tele o le faailoagofieina o sui o le Candida (talu ai o tamaitai soifua maloloina ei ai sui taitoatasi o fualaau), ae i le fuafuaina o le numera o nei sui. O auala sili ona faʻatuatuaina mo le suʻeina o le suāsusu e:
Suesuega o le microscopic o se mimiti poʻo le lafoaʻi mai le urethra (i alii)
O tupuga tuputupu aʻe o Candida e faʻafeiloaʻi musika i luga o alalaʻau paleni, ona sosoo ai lea ma le suʻesuʻeina o le faʻalogoina o aganuʻu na tupu i vailaʻau eseese (aganuu).
! E te le manaʻomia le togafitia pe afai:
leai ni faailoga - e leai ni faailoga o le mumu i le paʻu - ae o Candida i le paʻu.
E na o le faʻamaoniga lea e masani lava ona nofo Candida i le va.
E tatau ona togafitia pe afai: ei ai ni faʻamaoniga - o loʻo i ai Candida paʻu
Togafitiga o le vevesi i alii ma tamaitai
Togafitiga o le gasegase e tatau ona faia e le fomaʻi i luga o le faavae o faʻamatalaga i luga o le lagona o le soona faʻaaogaina o le suamalie i nisi o vailaʻau. Togafitiga o le vevela i le fale e le manaomia, aua e mafai ona oo atu ai i le leiloloa poo le vaivai o uiga, e aunoa ma se togafitiga (o le maʻi e alu ese mai le vaega laʻititi i se taimi le tumau).
Talu ai o le soona o le gaosiga o le gasegase o le malie o le ituaiga o Candida, o togafiti e togafitia i vailaʻau faʻamalo, e le o vailaau faʻamaʻi.
O fualaau oona, poʻo vailaʻau faʻamaʻi, e vaevaeina i totonu o le lotoifale (pei o suauʻu, kulimi, gels, suppositories, ma isi) ma faʻaogaina (i le ituaiga o laulau, inisiua).
E tele vailaʻau faʻasaina, ma e na o se fomaʻi e mafai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga aupito sili ona aoga i mataupu taʻitasi.
Afai o le gasegase e tupu i ni faʻamaʻi ogaoga (e le mafai ona faʻaaogaina i totonu o le potu, mumu ma le tiga), e fautuaina e faʻaitiitia le mumunia i le tino i fafo ae leʻi amataina le togafitiga autu mo le vevela. I le faʻaitiitia o le mumū, e fautuaina le faia o aso taʻele i aso taʻitasi ma le suamalie poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e togafitia vaega o paʻu mumū (vaega o perineal i fafine ma penisini i tamaloloa) i aso taʻitasi ma le faʻataʻitaʻiga o Travocort. E fautuaina tamaitai e faʻaaoga le kulimi 1 le taimi i le aso, aʻo lei momoe, alii 2 taimi i le aso: taeao ma afiafi. O le travocor o loʻo i ai vailaau faʻamaʻi ma anti-inflammatory, ma o le mea lea e fesoasoani ai e faʻaumatia faʻamaoniga o le gaogao. Ae peitai, o le leiloloa o faailoga e le o faailoa mai ai se vaifofo mo le vevela ma o lea e tatau ai ona faaauauina togafitiga.
O togafitiga faʻapitonuʻu o faifeau i fafine e faia faʻatasi ma le fesoasoani a suppositories mo le faʻamalosi: Livarol, Gino-Dactanol, Macmirror ma isi. O le vailaʻau o le Livarol suamalie e sili atu ona aoga mo le uluaʻi uumi (thrush, lea e le silia le 2 masina). O le moligao e tui loloto i totonu o le vaʻa i lea aso ma lea aso, i le taimi e momoe ai, mo le 3-5 aso. O Macmirror e faʻaaogaina se tasi mea e tasi i le aso mo le 10 aso.
O le togafitiga masani o le gaogao i fafine ma alii e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻamalo i fualaau. O le tele o taimi, o le fualaau faasaina Fluconazole e faaaoga i le togafitiga o le gasegase (igoa tau fefaʻatauaiga o Mikoflucan, Diflucan, Mikoslu, Flucostat, ma isi mea) Ina ia mafai ona togafitia, o le 150 mg o le Fluconazole e faʻaaogaina (150 mg o le Fluconazole e tutusa ma le 1 capsule 150 mg o Diflucan, 1 papalama 150 mg o Mikoflucan ma t .d.) O loʻo iai foi se isi fofo mo le suamalie o le suamalie i capsules, lea e fautuaina e ave 200 mg (2 capsules 100 mg) i le taimi.
I le tulaga o le faʻaauau (faʻamalo) faʻasalalau, pe a fai e televave faʻasalaga i le tausaga pe sili atu foi, o le togafitiga umi e fautuaina, faʻapea foʻi ma le faʻapitoa o togafitiga faʻale-lotoifale ma togafitiga.
O togafitiga faʻapitonuʻu mo le gasegase masani e faia faʻatasi ma Livarol suppositories, o loʻo faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: tasi le suppository Livarol e faʻatautaia loloto i totonu o le vaʻa faalua i le aso, taeao ma afiafi, mo le vaiaso e tasi, ona sosoo ai lea ma se tasi mea e tasi i le aso, 5 aso aʻo lei amataina le tafaoga (naʻo le 5 aso), i totonu o le 6 masina.
O togafitiga masani o le urogenital candidiasis faifaipea e faia faʻatasi ma fualaau oona nei mo le gaʻo:
1. Fluconazole (Diflucan, Mikosist, Mikoflucan, ma isi) 150 mg tasi i aso uma e tolu mo le 2 vaiaso, ona 150 mg lea i le masina mo le tausaga.
2. Ugaina 2 capsules (200 mg le aofaiga) i le aso mo le 6 aso.
A maeʻa le vasega o togafitiga, e tatau ona faia se suʻesuʻega lona lua e iloa ai le gaogao.O le faʻasolosolo faifaipea faifai pea, e pei o se tulafono, e manaʻomia le togafitiga umi, peitaʻi, o le vaifofo atoatoa mo le gaogao e mafai pe afai e tausia uma mataupu faavae o togafitiga.
Togafitiga o le vevela i tamaiti
Pe a faʻatūina se faʻamaoniga o le urogenital candidiasis (thrush) i totonu o se tamaititi, e na o le fomaʻi e mafai ona faatonuina togafitiga. Togafitiga o le suamalie i tamaiti e tatau ona tauaveina faʻatasi ma fualaau oona. O se tasi o vaifofo mo le suamalie o le Pimafucin cream. O le pimafucin cream e faʻaaogaina ma le faʻaeteete i le vaega o le fale puipui o teineiti ma le ulu o le penis mo tamaiti i lea aso ma lea aso. I le tulaga o le faʻaauau pea o le vevela, e manaʻomia se togafitiga ogaoga, lea e fuafuaina e le fomaʻi.
Togafitiga o le vevela i le taimi o le maitaga
Togafitiga o le vevela i fafine maʻitaga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O se vaega o le togafitiga o le suamalie i le taimi o le maitaga o le faʻaaogaina lea o fualaau oona (creams, gels, suppositories) faʻamatalaina i luga, talu ai o peleti e mafai ona afaina ai le atinaʻe o le tamaʻi.

Togafitiga o le gasegase i tagata mamaʻi ma le maʻisuka o se faʻalavelave faigata ma umi. O se maʻi le gasegase e mafua mai i le maʻisuka ituaiga uma 1 ma le ituaiga 2 o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai le vevela ma lona toe faʻafoʻi. O se fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia lona onosaʻi ma saunia mo se taimi umi e tau ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi o gaʻo tino, e aofia ai le vevela.

Milk oloa mo le vevela

O aoga aoga o oloa gaosi e faigata tele ona faʻamaualuga, aemaise lava i le togafitia o le suamalie. Ae o le suāsusu e ono mafai ona gaʻo? O lenei mataupu e tatau ona vaʻaia. Faatasi ai ma le au failautusi, o meaʻai e faʻateleina le faʻamalosi i totonu o le manaʻoga. O nei mea e aofia ai laʻau 'aina suamalie, keke keke, fualaau ma susu. I le faʻaaogaina o na mea, e mafai ona e ausia naʻo le tuputupu ae o candida.

O le inuina o susu, susu ma le suamalie e vave ona nutimomoia ma le faʻasili. A maua le susu i lalo o le malosi o enzymes, e maua ai se vailaau mama e aofia ai puipuiga faigofie. O le susu masani e aofia ai mea faʻapitoa e teu ai le tino mo se taimi umi pe leai foi, talu ai i tagata matutua, e ese mai i pepe, e leai se enzyme faʻapitoa. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona e inu susu, ma naʻo le faʻamalosiina o le eletise.

I le fesili "E mafai ona kuka le kuki i le gaʻo?" E mafai ona e tuʻuina atu se tali lelei. O oloa gaosi susu faatasi ma le au faʻasalalau e aoga. O latou faʻamalologa e matua taua tele, aʻo latou taofia le faasolosolo o le pala i totonu o le manava, lea e afaina ai le tino. O le mea lea, e mafai ona e 'ai i le siʻi kuka ma le suamalie, ona o lona aofia i totonu o le taumafataga e puipuia ai le gaioiga o le fomaʻi. Lactic acid bacteria o se ituaiga togafitiga faanatura masani mo candida ma vailaau mo siama.

O le kulimi laumua e aoga tele, ona o le tamaoaiga i amino o loʻo manaʻomia e lagolago ai le tino puipuia. I le faaopoopo atu i ai, ua toetoe lava a gauai atoa. Afai e manaʻomia (vaivai, leai se malosi, anemia, faʻaitiitia le faʻamaʻi), e fautuaina e 'ai leisi siisi ma le kirimigi.

Afai e faʻasauā se uu, o le yogurt o le a fesoasoani foi e faʻaumatia vave le faʻamaʻi. O Yoghurts e saofagā i le faʻavaveina o le faʻaaogaina o meaʻai mai meaai faʻafeʻai ma auai i faiga uma. E le gata i lea, o le tele o vitamini e maua i yoghurts. O le tulaga tulaga ese o le vitamini A, B, C e lagolagoina ai le puipuiga o le tino, puipuia le tino mai radical free, e afaina ai le mucous membranes. O elemene o elemene i le yogurt o loʻo i ai faʻamanuiaga aoga i luga o metabolic processes, faʻaleleia atili le tulaga o mamanu uma.

O le galuega o le yogurt o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le vaomatua, e faʻalavelave ai le tuputupu aʻe o siama faʻasoa ma le candida. O le mea lea, o le faaaofiaina i aso uma o yoghurts i le taumafataga e fesoasoani vave vave mai ai mai le gasegase ma isi gastrointestinal diseases (dysbiosis, hepatitis, cholecystitis, ma isi). O Yoghurts ei ai foi le aafiaga o le ola mama, o lea ua fautuaina ai i latou e fomaʻi mo le faaleagaina o le candida o le polokalama urinary.

E fautuaina e tilotilo i le igoa ao le i faatauina mai yoghurts. E le o mea uma e gaosi oloa e faʻaopopoina faʻalapotopotoga faʻamaʻi ola. O le tele o ia mea e faʻaopoopoina ma le tele o faʻatoʻaga ma faʻamautuina e faʻateleina ai le ola ola. E le gata i lea, ina ia faʻaleleia le tofo, o le yogurt e mafai ona aofia ai mea manogi ma suauu, lea e le gata o le a le maua ai ni faʻamanuiaga, ae e mafai ona afaina ai le gaogao. E sili ona lelei le faʻatau mai o ni yogurts e le o ni suamalie mai le meaʻai pepe poo le kukaina foi i latou ile fale. I totonu o falemaʻi, o loʻo ola faʻasalalau mo le sauniuniga o meaʻai susu (yoghurts, kefir, cheese cheese).

O le faʻaaogaina pea o susu susu ma oloa gaʻo e mafai ona maua ai se faʻaleleia vave ma vave. E malamalama lenei mea. Muamua, o le microflora i le gastrointestinal tract ua toe faʻaleleia, lona lua, o le tino e tumu i vitamini B, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai toxins o fualaau o Candida, ma le lona tolu, latou te aofia ai mea sili ona taua o le amino (globulin, arginine, albumin, etc.). le faiga.

Kefir ma le vevela

O tagata e mafatia i tagata taʻutaʻua e masani ona fesili i le fesili: "E mafai ona faʻafefeina le agavaʻa?" Lefir e le na o le saofaga i le tuinanau masani ile tuinanau. Faʻafetai i lona acidophilus bacillus, e toe faʻafoisia ai le microflora. O le mea lea, o fomaʻi uma e fautuaina le inu o lefir i le suamalie. O lenei mea lactic acid e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, lea e oʻo atu ai i le candidiasis.

E iai foi le aafiaga o le antimicrobial. O le faʻapipiʻiina i totonu o le iniseti, acidophilus bacillus e faʻateleina ai le faaseeina ma faʻaleleia faiga faʻavae. O le faʻalavelave o mea gaioiolosi e faʻaosofia ai le puipuiga, faʻateleina le gaioiga o gasegase faʻapitoa e aʻafia ai faʻamaʻi pipisi. Ona o nei meatotino, o le vai inu o loʻo aofia i totonu o le soifua maloloina mo tagata mamaʻi na maua i le HIV ma faʻavaivaia ai tagata i gasegase masani masani.

I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai ona e inu i le kefir ma le suamalie, e fautuaina e faʻaaogaina mo togafitiga mo togafitiga vavalalata. O le faʻataʻitaʻiga e aofia ai le faʻaaogaina o le lapisi i le kefir free-gaʻo ma faʻalauiloaina i le po i le va. I le taeao, ua aveese le tampon ma ua fafagu i se teuteuga o le chamomile. Afai, i le ogatasi ma le faʻaaogaina o soʻo seisi, faʻaalia se gaioiga mo le 5 aso sosoo, e mafai ona e vave faʻaleleia le masani masani, faʻaaogaina toxins.

Faafetai i elemene aoga ma minerale, e aoga le ave faʻatasi ma le au failautusi, talu ai ona toe faʻafoʻiina se faʻafitauli faʻavaivaia ma togafitia le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. E faʻaaogaina le Kefir e faʻafefe ai le vevela ma puipuia ai. O aoga o lenei vaiinu e matua tele lava e aofia ai i le toetoe lava o laulau taumafa uma o meaʻai maloloina.

O faʻamatalaga mo le aofia ai i le taumafataga o le kefir o: faʻamaʻi gastrointestinal, inxication, hypovitaminosis, galuega faʻaletonu le lelei, faʻalavelave, vaivai. Faʻafetai i le faʻaaogaina o lenei suasusu suamalie, o le gaioiga o le faʻamaʻi pipisi, ua faʻamalosia le puipuiga, ma o le microflora maloloina e fausiaina. Ae peitai, e tatau ona manatua i le mafaufau e le o fautuaina lefirfir mo se taimi umi, talu ai ona o le tele o le taumafa i totonu o le tino, o le tagofia o vaisu o le microflora pathogenic e mafai ona tupu. O le mea lea, e fautuaina le suia o le kefir ma isi mea gaosi susu poo le momoe mo ni nai aso. O le umi o le faʻaaogaina o susu inu susu mo tagata faʻasalalau e le fautuaina mo tagata gasegase o loʻo mafatia i le maʻi papatiso.

Ava malosi ma le suamalie

O le taʻitaʻiina o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma fomaʻi-fomaʻi, aʻo faia le suʻesuʻega, na tuʻuina atu ai se tali malosi i le fesili: "E mafai ona inuina le ava malosi?" I le tele o tagata gasegase o loʻo mafatia i tagata masani, pe a uma ona inu le ava malosi, o le a amata se osofaʻiga mataʻutia o le gao. E le gata i lea, o le maualuga o le ava malosi e le afaina ai le tupuga o le toe foʻi. O le mea moni o le ava malosi e mafai ona faʻaititia le tele o galuega puipui, lea e mafua ai le faʻateleina o le tele o candida i le tino.

I ia tulaga, e tatau ona ave fualaau faʻamalosi. E le fautuaina le filifilia o fualaau oona ia oe lava, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I le avea ai o se puipuiga o le toe foʻi, ua fautuaina e togafitia le dysbiosis. O aʻafiaga e aʻafia ai atonu e mafua mai i le mea moni e faapea o le tagata maʻi e maua i le maʻi ma le fatu fatu fatu. O le mea lea, o le atoaga o le faʻaogaina o le tino. O lenei mea e faʻaalia mai i ni faʻamaoni tuusaʻo o maʻi. Afai e toe faʻafoʻi i taimi uma pe a uma ona inuina le ava malosi, e tusa lava pe maua i ni tootoo, e fautuaina e faia se suʻega (fai se ultrasound o le ate ma fatugaʻo, foaʻi toto mo suʻesuʻega o meaola).

Seʻi vagana ua faʻamalamalamaina le mafuaʻaga o le toe faʻaleleia, e le fautuaina e inuina le ava malosi ma le gaʻo, e ono taofia le faʻalavelave. Afai o le mafuaʻaga o le toe toilalo o le 'au faʻasalalau e inu malolosi ava malosi, e mafai ona inu pia i le gaʻo? O le tali e le manino - faʻapitoa le mafai. O lenei vai inu e mafai ona mafua ai le toe faʻafoʻiina o le faʻamaʻi o le candidiasis, ae faʻapea foʻi isi faʻamaʻi o le tino.

O lenei vai inu e tau atu ai i le vevela, aua o loʻo i ai vailaʻau (gaʻo, gaʻo), o le mea aupito sili lea ona aoga mo le candida. O le faʻamalosia oa latou gaioiga e fesoasoani i le maltose o iai i le pia (se ituaiga o suka). O le faʻasa e faʻaaoga i isi mea inu ava malosi faʻatasi ai ma le au failautusi. I le faaopoopo atu i le suka, atonu e aofia ai ni vailaau ma mea e maua ai mea e mafua ai le toe faʻafoʻi.

O le a le mea e le mafai ona 'aina faʻatasi?

Na tuʻuina atu e le 'ai mea taumafa se lisi o mea e le mafai ona e' ai faʻatasi ma le au failautusi. O le oloa muamua lava e faʻasaina o le suka i soo se ituaiga. I le vaitaimi o le vevela, e tusa lava pe itiiti le lanu o le meli, sukalati, masila poo le sipili e mafua ai le vevela ma faateleina ai faailoga uma o le au failautusi. E oʻo lava i mea suamalie faʻamalosi e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o tagata gasegase. O le mea lea, ao le i faatauina uma mea inu, e tatau ona e mautinoa latou te le o iai le suka poʻo ana mea tutusa.

O le ava malosi e matua faʻasaina i totonu o failautusi. O loʻo i ai le tele o suka e fafaga ai candida. E le gata i lea, o le taumafa ava malosi o le atuatuvale lea mo le tino, lea e mafua ai ona paʻu i galuega puipui. I le taimi o togafitiga, ua fautuaina tagata maʻi e lafoaʻi pasta, paʻepaʻe po o le falaoa. O se mea lea e le mafai ona 'aina faʻatasi.

O le lisi e aofia ai fua fou, otaota ma mamago. E oʻo lava i le suka (fructose), lea e maua i fua suamalie, e faʻaalia ai se faʻamaʻi pe faʻateleina ai faʻamaoniga. I le faaopoopo atu i fua, o nisi fualaau faisua e le aofia. O nisi nei o meaʻai e le faʻatagaina i le suamalie: pateta (suamalie), kāloti, beets, parsnips, beets, peas.

O mea uma e ulaula tapaa, saula ma meaʻai e mafai ona tuʻuina ese mai le meaʻai. E mafai ona e 'aina meaʻai aano o le pipi poʻo le moa i ni mea laiti. E le fautuaina foi le susu mo le taumafaina (sei vagana ai le susu acidophilus).

O nai nuts (pistachios, peanuti) e le aofia ai i le taumafataga, aua o loʻo aofia ai le tele o meaola. O le pīnoa, faʻasolosolo ma le suauu o le kulimi e faʻasese foʻi. E le mafai ona e 'aina ni ipu ma le faʻaopoopoga o le vinika (sei vagana ai le vailaau o le apple cider vinegar). E mafai ona afaina ai le manava o le manava ma mafua ai le mumū ma le dysbiosis.

O le fomai o le a fesoasoani i le fautuaina o mea e gaosia e le aofia ai i le suamalie. Ma afai e te teenaina i latou i taimi o togafitiga ma pulea le faʻaaogaina o mea faʻafefete, e mafai ona e vave faʻavaveina le faagasologa o le faʻamalolo ma aloese mai faʻamaoniga le lelei e ō faatasi ma le faʻamaʻi.

Afai o le tele o mea taumafa e le aofia mai le meaai, o le a le mea e 'ai ma le gaʻo? O le gaʻo gaʻo ma le gaʻo e leai se mea e maua i soo se aofaiga e talia. O fatu autu o le anti-candida o meaai sa fou ma fufuluina fualaʻau, sukalati ma aniani, vela o aano o manu ma iʻa, fuamoa. Mo le kuka ma le salad dressing, olive poo le suauʻu manogi ua fautuaina. O le mea lenei e mafai ona e 'ai faatasi ma le au failautusi e aunoa ma le faatupuina o le tuputupu aʻe o le siʻi.

O fua, vine, cranberries, sea buckthorn, laumei ua fautuaina. Latou te maua le tele o vitamini ma sina aofaiga itiiti o suka, lea e le afaina ai le tuputupu ae o candida. O meainu e lelei tele e suia i le biokefirs poʻo le bioogurts, lea o le a fesoasoani e faʻavae ai le manaʻoga. O le tele o fomaʻi o loʻo faʻapitoa i le togafitia o faʻamaʻi faʻamaʻi o le a fai mai e mafai ona e 'ai ma le au failautusi. O se mafuaʻaga taua mo le faʻaumatiaina o le gasegase masani i fafine o se mea e leai se meaʻai faʻafefeteina ma le aofia ai o meaʻai fualaʻau maualalo-gaʻo ma mea taumafa e maua i meaʻai faʻapitoa i mea taumafa.

O se tasi o mea taatele e masani ona tupu i le tuputupu ae o sigi o le sauerkraut. O fualaau o le chia i fafo o se auala sili lea e tau ai le candida. I le aveʻesea o toxins mai le intestine, e manaʻomia le tele o fiva. O fualaau aoga o loʻo i totonu o fatu e fesoasoani e faʻavave ona faʻaaoga mea leaga ma faʻaleleia le galuega o le toto.

O se fuamoa puipuia lelei ua totogo le karite. O lona aoga aoga e tutusa ma le spirulina, lea e fautuaina e fomaʻi e feoaʻi ma le au failautusi. O maʻi e masani ona toe foʻi mai, e tatau ona talanoa i la latou fomaʻi mo fautuaga i luga o mea e 'ai ma le gaʻo ma mea e le mafai. Masalo, i le tuʻufaʻatasia i mea taumafa paleni, o fualaau o probiotic o le a faʻamatalaina e fesoasoani e toe faʻaleleia tulaga masani o siama aoga.

O a ni mea faʻapitoa mo tagata suʻesuʻe

E tusa ai ma fuainumera, e tusa ma le 70% o tamaitai na tatau ona maua ni faʻamaoniga o le gasegase a itiiti mai e tasi. I le feusuaiga lelei, o lenei maʻi faʻamaʻi masani e masani ona tuʻuina atu ma faʻamaoniga e pei o le foliga mai o le gasegase o le gase, fufulu ma le mu, o se lagona o le faʻavaivai tumau i totonu o le itutino. O le mea e lelei ai, o le faʻaipoipoina o se faʻamaʻi e talafeagai le togafitiga faafomaʻi e le faigata. E masani lava, o se fuataga lelei o fualaau faasaina o le lautele ma le itu i le lotoifale ua faatonuina mo lenei faamoemoe.

Mataupu faavae o le taotoga

O mafaufauga faʻaleagaina ua faʻatuina i latou lava e fai ma fofo lelei mo le faʻamalosi e faʻamalolo ai faʻamalologa le lelei, toe faʻafoʻi le paleni masani o siama o le vaʻa ma taofia le gaioiga a Candida e avea ma pathogen.

O suppositories o le faʻaaogaina tele o vailaʻau e faʻaaogaina i le au failotu matitiva i fafine. E i ai o latou aʻafiaga faʻasamaʻi ma antibacterial, e fesoasoani e taulimaina e le gata i faʻamaoniga, ae o mafuaʻaga foi o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

Faʻafefea ona faʻaaogaina manatu faʻapitoa

Ina ia mafai ai ona maua le maualuga aoga i le togafitiga o le gaogao ma suppositories vavalalata ma aloese mai le le mautonu, le fautuaina, ia fautuaina i latou ae leʻi alu i le moega. O lenei mea e saofaga i le maualuga o le faʻaaogāina o le mea galue e ala i le mucous membrane, ma fesoasoani foi e aloese mai faʻafitauli i nilava palapala.

O sauniuniga faʻapitoa e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma le faʻasologa o togafitiga. O faʻamaʻi o faʻamaʻi pipisi e ono mou atu i ni nai aso, ae e le o lona uiga na faʻamalolo atoa le maʻi i se taimi pupuu. E le mafai ona faʻataʻitaʻi le togafitiga e mafua ai ona tafe le faʻamaʻi i le taimi masani, ma e mafai foi ona faʻaosofia le vailaʻau lea na faia ai le togafitiga i le gaʻo.

Mea e Fai

O suppositories faʻailoga e tuʻuina atu i falemaʻi i se lautele lautele. E mafai ona latou fesuiaʻi i mea aoga o loʻo i ai, vailaau, aʻafiaga i le tino ma le taimi faʻatulagaina o togafitiga mo le vevela.E ui i le mea moni o le tele o sauniuniga i totonu ole vaʻaia e i ai se tuufaatasiga tuʻufaʻatasi (antibacterial ma antifungal), mo vaega taitasi o le silo e tatau ona filifili se mea tino galue. O le mea lea, o le filifiliga saʻo o vailaʻau faʻapitoa e mafai ona faia e se fomaʻi.

O vaega autu o loʻo aʻafia ai le vaʻaia o le clotrimazole, ketoconazole, isoconazole, natamycin ma nystatin. Seʻi o tatou taumafai faʻatasi ina ia malamalama i foliga o mea e sili ona taatele mo tamaʻitaʻi.

O loʻo faʻamatalaina i le amataga o le faʻalavelave tele o le maʻi. E talafeagai mo togafitiga o fafine e leʻi feagai muamua ma le faafitauli o le gaogao. Fesoasoani e faʻavave ma faʻamalosia lelei le faʻaaogaina o faʻamaoniga. Toeitiiti leai ni aʻafiaga.

O se vailaʻau faʻamalosi malosi e faasaga i le tele o fualaau o Candida. E masani ona faʻataʻitaʻiina mo se tulaga masani poʻo le toe foʻi mai o le maʻi. I mataupu e le puipuia ai le galo i le gaioiga a isi vailaʻau, e mafai lava e Nystatin ona foʻia le faafitauli. I lenei tulaga, e mafai ona faaopoopoina le Macmirror, lea e mafai ai ona faaleleia atili le aafiaga o moligao.

O nei moligao e tele foi ituaiga o gaioiga. E mafai ona faʻataʻitaʻiina e puipuia ai le toe foʻi mai o le maʻi. O le vailaau faasaina ua matua faʻasaina i fafine maʻitaga, faʻapea foi ma tina talavou i le taimi o le susu.

Ketoconazole

Mo se fomaʻi, o le mafuaʻaga e faʻamaonia ai nei mea e mafai ona fai e le gata o ni failautusi, ae o le taua foi e faasaga i isi maʻi o le va. O le fualaau faasaina e aoga tele, ae e tele naua aafiaga. O nei mea e aofia ai le faʻaitiitia o le manaʻoga feusuaʻiga, maʻi tigaina, o se faʻalavelave faʻaleagaina i le soifua manuia ma le faʻalauiloa. O mea nei e le tatau ona ave e fafine maʻitaga, ina ia le afaina ai le atinaʻe o le tamaititi.

Gino-Dactinol

O se tasi o fualaau sili ona "faauo". E ui i le malosi malosi o le antifungal, e le taofia ai le soifua maloloina o le microflora ma e le afaina ai le tino.

Fesoasoani e taulima le malie i le taimi sili ona puupuu e aunoa ma se afaina i le microflora o le mucosa ma isi faafitauli. Aotelega e le mafai ona faʻaopoopoina le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le faʻaaogaina o le ava.

E mafai ona faʻaaoga e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o se natura faatosina. E i ai faʻafitauli faʻaleagaina ma aʻafiaga faʻapitoa.

O nei mea faʻapitoa e aofia ai vailaau faʻasaʻi faʻaleaganuʻu ma maua ai se faʻamatalaga faʻamaʻi-inflammatory. Talu ai ona o le tele o aʻafiaga o le itu, o loʻo faʻamatalaina muamua lava mo le togafitiga o fomaʻi faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi.

Saogalēmū faʻamalositino saogalemu ma aoga e le afaina ai le tulaga lautele o le tino. O le Pimafucin e vave ona aluese mai le tino ma e le faʻaosofia ai le foliga mai o se faʻafitauli o le maʻi. E mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai fafine maʻitaga ma tamaiti.

O le isi vailaʻau e le maua ai le toxins matautia mo le atinaʻe o le tamaititi, o le mea lea, e masani ona faʻataʻitaʻiina mo fafine maʻitaga.

O le mea autu i togafitiga e le faʻaleagaina!

O faʻamaonia e mafai ona avea ma faʻamaʻi faʻatasi. I lalo o lana "mask" e mafai ona natia ai isi faʻamaʻi e aʻafia ai faʻamaʻi o fafine, faʻapea foʻi ma faʻafitauli masani i le tino - mai faafitauli ma le gastrointestinal tract i le maʻisuka. O le mea lea, e saʻo le faia o se siama ma maua ai le mafuaʻaga o le faʻamaʻi (aemaise lava pe a toe faʻafoʻi), na o se fomai fomai e mafai.

Tusa lava poʻo a mea e masani ona faʻaumatia e au uo, latou te le manatu faʻapitoa! O le auala pito sili ona lelei e tau ai ma le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina lea o fualaau oona lea e mafai ona faʻaogaina ai le ituaiga o meaola i se tulaga faapitoa.

Mea faasaina mo le vevela

O Candidias o se faʻamaʻi pipisi, lea e o mai faatasi ma le faʻaalia o le faʻamaʻi o le suka ma faʻafefe ai le faʻavauvau i le vaega faʻapitoa i foliga o le vevela, susunuina ma le tiga. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faamai e pei o le siva-e pei o le sigi e faatatau i microflora opportunistic. O le taua faasaga i le vevela e le gata o le faʻaaogaina o vailaʻau, e aofia ai foʻi meaʻai talafeagai. O a meaai e le mafai ona 'aina faʻatasi?

  • Meaʻai faʻamalosi
  • Sweets
  • Fua ma sua
  • Fua o meaola
  • Rice ma pateta
  • Pickles, marinades, ulaula ulaula
  • Blue Cheeses
  • Mea inu ava malosi
  • O a mea taumafa e le aofia ai i le suamalie?

O tapulaa i le taumafa e tatau ona tausia i le faagasologa o togafitiga, ma ina ia mafai ona taofia, e taua le aua le galo e uiga i oloa faatagaina ma faasaina mo tagata suesue. O mea taumafa e taulai i le toe faʻafoʻiina o le microflora o le intestinal, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o siama aoga - tagata tetee o le siva-pei o le sigi.

Afai e te mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e uiga i meaʻai, o le a fesoasoani lea e faʻateleina ai le faʻamalologa i taimi ma o le a fesoasoani i le faʻamaeʻaina atoatoa o le faʻamaʻi. E mafai ona e faatauina ni manogi taugata ma fualaau, ae o mea uma lava e mafai ona "alu i luga o le smarka" pe afai e te faaaogaina meaai faasolitulafono.

Ou te fia vavaeeseina le tala o meaʻai susu e mafua ai le gaogao. O le mea moni, o meaʻai susu e avea ma fili mo le vevela. O le mea moni o loʻo i totonu o le tino ma le lactobacilli, lea e mautinoa ai e le o faʻateleina siama faʻaleagaina ma e le mafua ai faʻamaʻi.

O le tulaga lamatia moni o le fefete ma le suka. O le faatapulaaina o nei oloa o se vaega taua i togafitiga ma le puipuiga o le au failautusi.

Meaʻai faʻamalosi

O le 'ai o meaai "saʻo" o le a fesoasoani i le faʻamaʻi ese vave o le faʻamaʻi, ae o nisi meaʻai e mafai, i se isi itu, ona faʻateleina faʻamaʻi pipisi. O a nei oloa?

E faigata le teena o lau sulu mo tagata matutua ma tamaiti, ae mafai ona latou faʻaaoga uma au taumafaiga i le tauiviga mo le soifua maloloina. E aofia ai mea suamalie, sukalati, aisa kulimi, keke, ma isi.

E leitioa e taʻua e tagata o ni tagata o le a avea ma faʻamaʻi o le nifo manogi. Ae o le maʻisuka o se tasi lea o mafuaʻaga mataʻutia o le gaogao.

Fua ma sua

E leai ni suamalie, o mea inu inu inu e le o taʻua o suamalie, ae o le mea moni o le maualuga o le suka e le maualalo nai lo le suamalie. O suamalie e aofia ai le fructose, ioe, e le o le glucose, ae ui i lea, e vave lava ona aʻafia i le toto.

I le tulaga lautele, o fualaau aina e tatau ona faaeteete i le suamalie. O le mea moni, o le lafoaia atoatoa oi latou e le aoga, talu ai e mafai lava ona e faʻaaogaina le tino o mea aoga. Faailoa atu i latou i lau meaai ma le faasolosolo malie ma aloese mai fua suamalie.

Fua o meaola

O oloa o le bakeri o se "taboo" mo le vevela, e tatau ona faʻaumatia atoa. O nei mea e aofia ai pusi, pies, falaoa paʻepaʻe, ma isi mea faapena. E le faasaina fua o le falaoamata mai falaoamata atoa, ae na faʻamalosiauina foi. O le mea moni o lo oi ai i totonu o vailaʻau faʻamalosi faʻalavelave ia e le mafua ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka o le toto.

Rice ma pateta

O se fesili o le paʻepaʻe, ae le o le laisa enaena, lea e pei o pateta, e aofia ai le tele o le paʻu. O le iʻuga, ua liua le masini i le glucose tutusa lava. O le mea moni, i totonu o fualaʻau ma masini, o le sima e le afaina e pei o se faʻataʻitaʻiga, i le suamalie, ae sili atu le sui o le sukalati ma paluga pateta ma le fala, le oatmeal poʻo le lanu enaena.

Pickles, marinades, ulaula ulaula

O meaʻai faʻapitoa, e moni, e le o se mea suamalie, ae o loʻo i ai pea le suka ma o le faʻaaogaina o ia meaʻai e mafua ai le osooso malosi i le kulukose i totonu o le toto.

Ma aisea e le mafai ai ona ulaula? O le mea moni, o ia meaʻai e aofia ai le acetic acid, lea e faʻapupulaina ai le eletise. Ma o lenei mea e taʻitaʻia ai le soliga o le puipui puipui i le masini vai. I le lumanaʻi, o lenei tulaga taufaamatau e faʻaitiitia le puipuiga, o lona uiga o le faʻamalologa i lenei tulaga o le a umi atu.

Tau maua (Maua uma!)

  • Paypal Cash (Up to $ 1000)
  • Western Union transfer (Up to $ 1000)
  • BestBuy kata kata (Up to $ 1000)
  • Newegg meaalofa kata (E oo atu i le 1000 $)
  • Kata kata meaalofa (Up to $ 1000)
  • Pepa meaalofa meaalofa Amazon (Up to $ 1000)
  • Samsung Galaxy S10
  • Apple iPhone XS Max
  • Ma le tele o isi meaalofa

Na pau le mea e tatau ona e faia o kiliki le ki lalo (GET REWARDS) ma faʻamaeʻaina soʻo se ofo na lisiina, mulimuli ane o le a mafai ona e filifilia lou taui (faʻatapulaʻa le aofaʻi!):

O faʻamaoniga o le au failotu, lea e tupu i le maʻisuka, e masani ona fenumiai ma aʻafiaga o le maʻi o loʻo aʻafia ai. A leai se togafitiga talafeagai ma taimi, o nei faʻamaʻi e lua e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli ogaoga. Afai e maua le gaselase i le maʻisuka, o togafitiga ma ona foliga o le a iloiloina i le tusiga.

Blue Cheeses

O le mea e mataʻina ai, o ia falesa o loʻo i ai se ituaiga o filo, lea e aofia ai vaega o le antibacterial. Afai e te 'ai lenei ituaiga o siisi i ni nai taimi, o le a leai se faʻafitauli, ae o tagata tomai faapitoa e tutusa lelei le faʻaaogaina o ia oloa ma togafitiga faʻamaʻi. O se taunuuga o lenei mea, o le a aoga le siama o siama ona o vaega o le sisi e faaleagaina ai lo latou puipui puipui, ma o le a amata ona uluola faʻamaʻi faʻamaʻi saoloto ma avea ma aulotu atoa.

Symptomatology

Afai e maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma fai se fomaʻi, o le a fesoasoani lea e iloa ai le au failautusi i se taimi vave.

O le i ai o le vevela e mafai ona iloa tutoʻatasi, o loʻo faʻaalia i le i ai o:

  • Totoina, susunuina, lea e iloa i totonu o le itupa.
  • Faʻateleina le matutu, faʻamago i le vaega o le mucosa, lea e taua foi i le maʻisuka malosi.
  • Faʻaaogaina o lanu paʻepaʻe ma se foliga paʻepaʻe.
  • Paga ma le le toʻa i le taimi o feusuaiga.

I fafine, o le tele lava o taimi e iloa ai le vaginitis, i tane, o maʻi faʻapitoa e maua i le paleoposthitis poʻo le urogenital pathology.

Mea inu ava malosi

Faʻasalaga, ua faʻatagaina le faʻatagaina o mea inu uma o loʻo iai le ava malosi. I totonu o lona fausaga vailaʻau, o ia oloa e tutusa ma le suka ma mafua ai ona oso i le kulukose. O se tasi o mea aupito sili ona matautia mo meaola o le pia, lea e aofia uma ai le suka ma le fefete. O se mea manaia o nisi o vaevaega e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi atonu e aofia ai le ava malosi, o lea e tatau ai foi ona lafoai.

O a mea taumafa e le aofia ai i le suamalie?

O le muamua ma atonu o le oloa autu lea e tatau ona le aofia ai ma le au failautusi o le suka. E le gata i le mama mama, ae e uiga foi i oloa e aofia ai, e aofia ai:

  • siama
  • Fale faʻafiafia
  • sukalati
  • mea inu gaʻo
  • suamalie suamalie ma vine, faapea foi ma suamalie mai ia latou.

Aisea e matua afaina ai le glucose ma le vevesi? O le mea moni, o le suka o le mea autu lea e mafua ai ona matua faʻateleina le sigi-pei o le sigi. O se siosiomaga manaia o tulaga lelei ia mo le faʻaleleia o microflora opportunistic.

Faʻaolaina le faʻalauteleina o faʻamaʻi pipisi o le a avea ma oloa e aofia ai le fefete.

E tele gasegase e matauina o le vevela e aliali mai i le maʻisuka. Faʻatoagaina o meaʻai o le fefete e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le faateleina o le maualuga o le suka o le maʻisuka. Faatasi ai ma isi faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma tagata mamaʻi i le maʻisuka, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le puipuiga ma le faʻamalosi pea o le epithelium i le microtrauma, faʻapea foʻi le leaga o aʻafiaga o meaola faʻapitoa i le tino.

Aisea e masani ai ona tupu i le maʻisuka?

O le gasegase ma le maʻisuka o se mafutaga o mafuaʻaga. O tagata e maua i le toto maualuga e masani lava ona masani i le faʻaauau pea o le faʻamaʻi, aua o mafuaaga o le au faʻasalalau e masani ona o mai i lenei faʻamaʻi. Sugar o se meaʻai mo le faʻafefeteina o meaola e pei o le fefete, ma o le faʻaitiitia o galuega faʻamalosi a le tino ua mafai ai ona faatelevaveina lo latou nuʻu. O mea e mafua ai le maʻisuka e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gaʻo:

O faʻamatalaga a le au failotu i le maʻisuka e tele lava ina fenumiai ma aʻafiaga o le faʻamaʻi. O le auai o nei maʻi e lua, e aunoa ma togafitiga talafeagai, i le taimi e tasi e mafai ona oo atu ai i ni faafitauli ogaoga. O le mea lea, afai e maua le maualuga o le kulukose toto, e fautuaina le suʻesuʻeina e le fomaʻi ma fai se fomaʻi e fuafua ai le faʻamaʻi i le amataga o le atinaʻe. O le tele lava o taimi, o se fafine e iai le malosi o le vaginitis, o le gaogao i tane e faʻaalia i paleoposthitis poʻo togafitiga urogenital. E mafai ona e filifilia au lava togafitiga e ala i faʻamaoniga nei:

O le susunuina ma le sasaina e masani lava ona faalavelaveina i le faitalia.

  • suamalie ma le mu, masani lava i le itutino,
  • malogo ma le paʻu o le paʻu, faʻamago mai le mucosa (masani mo le maʻisuka),
  • lanu paʻepaʻe paʻepaʻe,
  • tiga i taimi o feusuaiga.

Lelei togafitiga

O le uiga autu o le togafitiga o tagata suesue i le maʻisuka o le faʻaitiitia o le toto toto i le faagasologa o togafitiga ma faʻamautinoa lelei e aloese mai le toe faʻafoʻi. O le faʻataʻitaʻiga atoa o se faʻafitauli faʻapitoa e mafai ona faʻamoemoeina e se fomaʻi o le a faʻamaonia le faiga saʻo togafitiga. O le gasegase i le maʻisuka e manaʻomia ai togafiti faʻapitoa i vaega nei:

  • aofia ai faʻamatalaga o le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • le faʻaogaina o togafitiga i le lotoifale
  • togafitiga masani fualaau faasaina.

Faʻataʻitaʻiga sauniuniga

Togafitiga o tagata suesue i le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻatagaina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa faʻamalosi (tablets, injections) ma aʻafiaga faʻapitonuʻu (suppositories, ointments, sprays). O le saʻo saʻo e na o le fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina, ma mafaufau i le talaʻaga o le maʻi. O fualaau e masani ona faʻaaogaina i le antifungal:

Mo togafitiga i le lotoifale, ua faʻaalia ai tane e faʻaaogaina mea manogi. Togafitiga o le vevela i fafine e maua i le maʻisuka e manaʻomia ai le faʻaaogaina o suppositories vaʻaia poʻo papa maʻalaʻau pe afai o loʻo taulaʻi le taulaʻi i totonu o le vaʻa. Mo togafitiga i le lotoifale, o nei vailaʻau faʻaaogaina:

E mafai ona togafitia tamaitai i le zalain.

E taua tele le faia o le togafitiga i le taimi tutusa i le lautele ma le lotoifale, ia tumau pea le maualalo o le suka i le toto ina ia mafai ai ona aveese le meaʻai mai i meaola ninii faʻaleagaina mo le togafitia o le suamalie ile tino. O paaga uma e aafia i togafitiga togafitiga, o le a fesoasoani lea e aloese mai le toe faʻamaʻi. Mo le togafitiga o le tui o le intestinal, i le taimi e tasi e pei o togafitiga ma fualaau faasaina, o se taumafa malosi e mulimulitaia.

Faʻavave i le maʻisuka: togafitiga o fafine

O le togafitiga o le au faʻasalalau, faʻavae i tua o le maʻisuka, e faia i ni nai tulaga. I le taimi muamua, o vailaʻau o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻauluuluga, o nei mea o ni meaʻai poo ni inisiua:

  • Fluconazole.
  • Nystatin.
  • Clotrimazole.
  • Natamycin.

O le suʻega ua fuafuaina e le fomaʻi, ua tuʻuina atu i le fainesis o le atinaʻeina o le maʻi.
Afai e maua i le fafine le maʻisuka, o togafitiga e faia e ala i le suʻeina o vailaʻau (ogaga poʻo mea faʻapitoa). E manaʻomia lenei mea pe a fai o le maʻi na maua mo le taimi muamua pe faʻalauiloa i le va. O le tele o taimi, ua faʻamatalaina ai le Livarol (mo le 5 aso - o le faʻaofiina o le 1 mea faʻapitoa i le aso ao le i momoe). E le gata i lea, o se aafiaga lelei e faia mai le faaaogaina o: Gino-Pevarila, Mikogal, Macmirror, Zalain, Rumizole, Metronidazole.

Faatasi ai ma se asiasiga muamua i le fomaʻi, e mafai ona togafitia le maʻi ile 10-14 aso. O fualaau o le a faatonuina mo le lua faʻalua. O lenei mea e faʻatautaia ai togafitiga o le au faʻasalalau i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1, ma le maʻisuka ituaiga 2. O le masaniga masani o le gasegase ua faʻaitiitia le umi, atonu e tusa ma le tausaga e faʻamalo ai faʻamaoniga ma puipuia le toe faʻafoʻi.

Faʻasusu i tane e maua i le maʻisuka: togafitiga togafitiga

O le togafitiga e togafitia e ala i le faatonuina o vailaʻau faʻamalo, o vailaʻau ma kulimi ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina pito i luga. I le i ai o se faʻalapotopotoga faʻapitoa, ma faʻaaogaina le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻailoga.

O le togafitiga faʻapitoa e taua (lautele ma le lotoifale), o le pulea o maualuga o le suka toto, o nei auala o le a fesoasoani e faʻamavaeina ai le faʻatoʻaga mo le atinaʻeina o maʻi.

Ina ia taofia le ono toe faʻaleagaina, e aofia ai uma feusuaʻiga i le togafitiga.

Faʻamālōlō atoatoa mo le faʻamaʻi, e tatau ona tofotofoina tagata uma i le maʻisuka i le ono masina ma suʻesuʻeina e le fomaʻi poʻo le urologist. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea o le au faʻasalalauga e faigofie ona toe foʻi mai.

Isi auala o togafitiga

Ina ia faʻamaloloina faailoga o le au failotu (faʻaleleia o totoga tino, lagona o le sasaina), ia faatelevaveina le faʻamautuina o le paleni o le mucosa mumū, infusions ma deco decorations mai laau afu. O nei auala e faʻaaogaina mo le fufuluina, faʻalanu.

Manatunatu i fua lelei:

  • I le 10 tbsp. vai mamā e faʻaumatia 1 tbsp. vai suavai. O le vaifofo e maua ai e faʻaaogaina ai le mucous membranes.
  • O le fua o lauʻau (calendula poʻo chamomile) e faʻaaogaina mo le faʻalanu poʻo le fufuluina. Mo lana sauniuniga, 1-1.5 tbsp. otaota matutu e sasaa ai se ipu vai inu (250 ml), faʻasolosolo ma vevela.
  • Sogi se totoa o le cotton (disk) ma le kefir (yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo), tuu i totonu o le va i le po. O lenei tuufaatasiga o le a fesoasoani e faʻamaonia le microflora ma le siama siama i luga o le mucosa.

Afai o le faʻalavelave e tupu i le taimi o soʻo se faʻagasologa, e tatau ona taofi ma se auala fou togafitiga ua filifilia.
E taua foi le malamalama o isi metotia o togafitiga e le faalēaogāina ai vailaau na faatonuina e se fomaʻi. E tatau ona faʻaaogaina i le tuufaatasiga, fesoasoani e faʻamafiesea le faʻaalia o le faamaʻi ma faatelevave le toe faʻaleleia.

Tuua Lau Faamatalaga