E faʻapefea ona faʻaititia le toto suka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi sili ona taatele i le lalolagi nei. Ae o le a le mea e tatau ona fai ina ia le avea ma isi tagata afaina o se maʻi faapena? Mo lenei mea, o loʻo i ai manatu o le puipuiga muamua ma le lua o le tupuga o le maʻi.

  • Aisea e alualu ai i luma le maʻi?
  • Vaega o le puipuiga

Afai o le muamua o le taofia lea o le amataina o le faamai, o le lona lua o loo taulai i le tetee atu i se faafitauli oi ai nei ma taofia ai lona alualu i luma.

Aisea e alualu ai i luma le maʻi?

O le puipuiga faʻalua o le maʻisuka e tutusa lava mo le 1st ma le 2nd ituaiga o togafitiga faʻapitoa ma e aofia ai le faatumauina o le maualuga o le kulukose o le toto (3.33-5.55 mmol / l). Ae e tele lava ina faigata lenei mea, ma o nisi foi taimi e le mafai, mo maʻi. O le mafuaʻaga o lenei faʻataʻaiga:

  • Liliuese e suia lou olaga,
  • O se uiga le mautonu i lona lava soifua maloloina ao le i tulai mai ni faafitauli,
  • Laʻu le masani
  • O le faamoemoe o le "atonu o le a pasi na o ia."

O le faʻafitauli o le mea lea e ui o le tagata gasegase e faigofie lava ona i ai se faailoga o le hyperglycemia, o nisi taimi e manatu ai e lelei lenei mea ma o mea uma e faʻamaonia e aunoa ma lona auai. Ae o sea faamasinoga e matua afaina lava.

A o faaauau pea ona ia taʻitaʻia se auala masani o le olaga, o le suka e faʻaumatia ai ona aʻa ma mafua ai ni taunuuga leaga e pei o:

  1. Retinopathy Faʻaleagaina o mata i le vaʻaia o le gau.
  2. Nifafatathy ma le faʻavaeina o le le atoatoa.
  3. Faʻalavelave faʻalavelave e ono aʻafia ai fatu ma tuʻituʻi.
  4. Maʻisuka vae.

O nei mea uma e mafai ona avea ma mea moni pe afai e le faʻataunuʻuina le puipuiga mai le maʻisuka.

E aofia ai:

  • O le mauaina o le inisalini i le ituaiga muamua o se faʻamaʻi poʻo le suka-lowering drugs i le 2,
  • Mulimuli i se taumafa masani
  • Gaioiga faaletino,
  • Faʻaleleia togafitiga faaopoopo.

Sei vagana ua ausia uma nei tulaga, e mafai ona e tausia le suka ma masani ai ma se soifua saogalemu e leai se faʻafitauli o le alualu i luma o faʻamaʻi.

Vaega o le puipuiga

O le mea muamua mo tagata gasegase o loʻo mafatia i le ituaiga muamua o le faʻamaʻi e tatau ona faia inisalini. Mo le faʻaoga lelei, e iai ni vailaʻau faʻamalosi masani poʻo ni pamu inisalini. Faʻafetai atu ia i latou, e le manaʻomia e le tagata gasegase ona i ai ni iniseti ao le i faia taumafataga ma popole pe na saʻo mea uma na ia faia. Tasi le tui i le taeao po o le faʻaofiina o se algorithm o le gaioiga i luga o le masini, ma o le mea lena - e toetoe lava a le toe popole se tagata.

O le puipuiga faʻalua o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le faʻaaogaina o le kulūkose-faʻaitiitia o fualaau (Metformin) e faʻasaʻo ai le glycemia. O iinei o le tulaga e ese si ese. Faʻalagolago i tagata maʻi taitoatasi, o se fualaau faapitoa o vailaʻau e faʻamatalaina ia te ia e le fomaʻi aoga ma o le faʻaogaina o le faʻaoga o loʻo faʻaalia. Ina ia ausia le aoga mai le togafitiga, e tatau ona matua pipii i faatonuga a le fomaʻi.

O le auala lona lua e pulea ai lou maualuga o le suka o le 'ai lea i se meaʻai maloloina. O ona mataupu faavae autu:

  1. Aʻai soo, ae i ni vaega laiti (5-6 taimi i le aso).
  2. O le tele o le malosi lea e ulu atu i le tino o se tagata e tatau ona tutusa ma le aofaʻiga o loʻo faʻaaogaina. E tatau ona aloese mai meaʻai.
  3. Tulaga masani o le mamafa. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase ma le gaogao faʻafefe.
  4. Faʻatapulaʻa i le maualalo ole aofaʻi o mea taumafa e faʻamaua i mea manogi ma gaʻo (mea faʻafiafia, vailaʻau suamalie, meaʻai vave, mea inu gaʻo).
  5. Inu ia le itiiti ifo i le 2-2.5 lita o le vai i le aso, e le aofia ai sou, ti, kofe.
  6. Aloese mai le inu ava malosi ma le ulaula.
  7. Taumafai e fesuiai i le kuka ma kuka meaai. O meaʻai faʻamafanafana ma ulaula e iai se aafiaga le lelei i metabolic process in the pancreas.

O se auiliiliga auiliili ma fualaau mo meaʻai mo meaʻai mo le maʻisuka e mafai nei ona faigofie ona maua i la matou 'upega tafaʻilagi. E tele naua mea matagofie o meaʻai mai i meaʻai e mafai ona 'aina faʻatasi ma se faʻamaʻi. E leai se mea e tatau ona e fefe ai pe a maʻi se tagata i le maʻisuka, o le a le mafai ona ia 'ai ma le malie, o le mea autu o le saʻo lelei.

O le mea muamua e manaʻomia muamua o faamalositino masani. Latou te fiafia e aafia toto maualuga o le toto ma saofaga i lona faʻaititia.

O faʻatinoga sili ona taliaina e:

  • Savalivali O aso uma e savavali ai ma se mamao maualalo o le 3 kilomita le faaitiitia le ono aʻafiaga o faʻalavelave e 18%. Ma e tasi lava le ituaiga o avega. E matua taua lava le iloa o le faia o soʻo se ituaiga taʻaloga e talafeagai i seevae lelei. A leai, o manua laiti ma faafitauli ma o latou faamalologa e mafai ona faʻaita.
  • O le taʻalo o se faʻalapotopotoga masani mo soʻo se faʻamaʻi. E oʻo lava i le faʻaleleia o kulupu uma lava o maso ma e lelei le afaina ai o le cardiovascular and respiratory systems.
  • Taaloga. O le taʻavale e maua ai le faʻaititia o le kulukose ma faʻamalosi ai le tino atoa.

E le fautuaina le faia o ni taimi pupuu ma le mamafa (pikiapu, sikuea, toso). Latou te faʻaleleia le maualuga o le lactic acid i le tino ma aʻafia ai le glycemia - faʻatupulaia.

O le tele o fuataga o loʻo faamatalaina o le puipuiga lona lua o le maʻisuka. Afai e manaʻo le tagata maʻi e le popole i le tele o faʻafitauli, ona tatau lea ona toe iloilo lona ituaiga olaga i lenei itu.

E mafai ona e ola fiafia ma se maʻi faapena. Pau lava lou manaʻo e aoina lou loto i totonu o se moto ma fai se taumafaiga laitiiti.

Afai e le tatau ona fiu se suega o le toto toto i le 5.7 mmol / L, ae ia galue malosi i totonu o latou lava soifua maloloina

I le olaga i aso faisoo, o le faaupuga e masani ona faʻaaoga - o se auʻiliʻili mo le suka o le toto. O se faʻamatalaga sese lea. E leai se suka i totonu o le toto. Ua liua i le tino o le tagata i le kullukose, lea e taua tele mo le gasegase i le tino.

Soo se suʻega suka e aofia ai le fuaina o le kulukose i totonu o le toto. I totonu o le tino, o le kulukose o se mea malosi mo gaʻo uma. Afai o le suka toto 5.7 o le a le mea e fai ma pe faʻapefea ona malamalama lelei i ai?

Glucose concentration e fuaina i mmol / L. Afai i le suʻega 5.7 mmol / l, o le mea lea o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le faʻatupulaia. E ui o le tele o le kulukose i totonu o le toto e tele lona faalagolago i le taimi o le auiliiliga. O le a manino lenei mea mai le laulau.

Tulaga faʻamaoniaSuʻega faʻamatalaga mo

Suʻega faʻamatalaga mo

I le taeao i luga o se manava gaogao5.0 – 7.23.9 – 5.0
A uma le taumafataga ile 1 - 2 itulaE oo i le 10.0Le silia ma le 5.5
HbA1C hemoglobinlalo ifo o le 6.5 - 7.04.6 – 5.4

Glycemia poʻo le toto suka

O le faʻatatauga o le toto o le kulukose toto e vaevaeina i vaega autu e tolu:

  1. Hypoglycemia - maualalo mea,
  2. Mea masani masani
  3. Hyperglycemia - mea maualuga.

Le leai o se mea malosi i le toto e lagona e le tino mo le tele o mafuaʻaga:

  • Maʻi
  • Manatu faaletino pe faalelagona,
  • Faʻasalaga o le faasologa o meaʻai,
  • Faʻaititia le faʻaogaina o kalori.

Ae o le mea muamua lava, o le le lava o le kulukose e aʻafia ai le gaioiga o le tino. O se tagata e foliga mai e leai se afaina, o le mea e fai, o le leai o se malamalama, oʻo atu i se paʻu.

O le Hyperglycemia e tuʻuina atu i osofaʻiga o le gasegase ogaoga e le taofiofia, o le masani ona fai, o le susu, le vaivai ma le moe.

O le Hyperglycemia o loʻo i ai ni faʻamaoniga talitutusa e tutusa lelei ma le hypoglycemia: faʻaletonu le vaʻaia, paleni o lagona, faʻaitiitia le manava ma le loloto. E masani lava, faʻamaunuʻu manogi o le acetone.

O le kulukose maualuga e faʻaitiitia ai le malosi o le tino e tau ai manuʻa epithelial. O le faamalologa e manaʻomia se taimi uumi ma faigata. O lagona le lelei i totonu o vae e foliga mai, e tutusa ma le tingling, o foliga mai o pulumu fuʻa, le gaioiga o pepe iniseti.

Meaʻai talafeagai

O le aafiaga o le kinnamon i luga o le galuega o sela e matauina. Afai o aso uma e te faaopoopo ai le afa afa o le kinnamona i le meaʻai, ona faʻaopopoina lea o le faʻamatalaga o le inisalini e siama. O lenei faagasologa e faʻamalosia ai le liua o faasiliga i le malosi.

O taunuʻuga lelei e mataituina i le gataifale. O le salmon, elelele ma sardines e faateleina le gaioiga gaioiga i totonu o le tino ona o le i ai o omega-3 gaʻo gaʻo.

Green vegetables, tomatoes, berries, apples and other vegetation lea e matua taua lava le ogatotonu ole quercetin ile faʻaaoga faifaipea faʻaititia le atinaʻe o le maʻisuka.

E le mafai ona e le amanaiaina le sukalati pouliuli. E mafai foi ona faʻalauteleina le lagona o sela i le inisalini.

O le faʻaopopoina o fiber i le meaai e tausisia ai le maualuga o le kulukose ma fesoasoani e aloese ai mai oso.

O le kulukose maualuga e mafai ona faaititia e ala i le faamalositino. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi ma filifili se taaloga patino. Ae o nei mea uma, e le tatau i se tasi ona galo ona ave vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.

Fua o le kulukose self

O tagata maloloina e foaʻiina toto i le ono masina mo suʻega suʻe e avea ma se puipuiga. O lenei vaitau ua manatu e lava e tausia ai le tulaga i lalo o le puleaina. Ae mo tagata o loʻo maua i le maʻisuka, e tatau ona fai se fuataga o fuataga e sili atu i le tele-e oo atu i le lima taimi i le aso.

Mo le faia o ia suega i totonu o se fomaʻi, e tatau i le tasi ona nofo ai i totonu poʻo le nofo lata ane. Ae o le oʻo mai o le telefoni feaveaʻi e matua faʻafaigofieina olaga o tagata mamaʻi.

O manaʻoga autu mo meafaifaʻatusi o le saoasaoa ma le sao o fua. E manaʻomia le i ai o se tau taugofie ma e faigofie ona faʻaoga.

Glucose toto

O ia manaʻoga faʻapitoa e faʻatumuina e le glucometer satelite. Ina ia faia se suʻesuʻega faʻapitoa i lenei masini, e tasi lava le mataʻu o le toto. O le iuga o loʻo faʻaalia ile faʻaaliga mo le 20 minute. O taunuʻuga na maua mai e teu i le mafaufau o le masini, ma o lenei mea e mafai ai e oe ona matauina le faagasologa o le suia o le faʻamasinoga i luga o se vaitaimi o le 60 fuataga.

O le pusa glucometer e aofia ai ma le 25 suega o fasipepa ma le numera tutusa o meafaigaluega mo le tuʻia o le paʻu. O le masini e faʻamalosia e masini ua fausia, lea e lava mo faʻamatalaga 2000. O le tele o fuataga, e le maualalo i le saʻo i suʻesuʻega, e mai le 0.6 i le 35 mmol / l.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faʻaaogaina e tagata maʻi masini e gaosia ai fafo. O la latou saoasaoa o le saosaoa o totonu ole 5 - 10 sekone. Ae o le faʻaaogaina o ia mea e taugofie, aua o le tau o le suʻega sili atu le taugata nai lo le fale.

Mea faigaluega fua i totonu o le moli / l (millimole i le lita). O le tele o glucometers mai fafo e maua ai le iuga i mg / dl (milligrams per deciliter). Ina ia maua le tali saʻo, e tatau ona e faaliliuina le faitauga i se fua faatatau o le 1 mmol / l = 18 mg / dl.

Metotia mo le fuaina o le kulūkose e Satellite Plus

Aʻo leʻi amataina le fuataga, e tatau ona siakiina le faʻaogaina o le masini e faʻaaoga ai le "suega" o le taʻaloga. E tatau ona taomi le faamau ma ia mautinoa o loʻo faʻatinoina vaega uma o faailoilo. Ona faʻaofiina lea o le taʻavale o loʻo i totonu o le laupepa o le masini faʻaaoga. A maeʻa le kiliki, o le a faʻaalia le faʻaaliga.

A maeʻa le suʻega o le suʻega, matou te faʻatutuina se mea e tuʻi ai, o faʻataʻitaʻiga ma faʻataʻitaʻiga. Ina ia maua taunuuga, e tatau ona e ulufale i le numera o pepa o suega, lea e tatau ona i totonu o le afifi. Ua tuʻuina le laupepa code i totonu o le sola o le masini.

O le tolu numera numera o loʻo i luga o le faʻaaliga e tatau ona fetaui ma le numera i luga o le afifi. Afai o le kilia tulafono, e mafai ona e amataina le fua.

Vavaeese se fasi pepa ma aveese se vaega o le afifiina. Matou te faʻapipiʻi le fasi pepa i le masini i lenei vaega. Tatou kiliki i luga o le ki ma o se savali e faaalia e uiga i le sauniuni mo fua. Tatou te tulei se tamai aluga o se tamailima ma faʻaaoga se mataʻu o le toto i le fasipepa i luga o le nofoaga faigaluega.

O le masini o le a matauina se mataua o le toto, ma o le a amata ona faitauina mai le 20 i le zero. A maeʻa le faaiuga o le faitauga, o le a faʻaalia i luga o le lau. A uma le kilikiina o le ki, o le a tape le masini. Matou te aveeseina le fasipepa, ae o le numera ma faitauga o loʻo teuina i le masini. Mo le vaai ia i latou, e tatau ona e taomi le faamau 3 taimi ma faasaoloto. A maeʻa lena, o le a faʻaalia le faitauga mulimuli.

Ina ia maimoa i faitauga talu ai, kiliki le faamau ma uu. O le savali P1 ma le taua o le fua muamua faamaumauina o le a aliali mai. O lea e mafai ona e vaʻaia uma 60 fuataga. A maeʻa ona matamataina, kiliki le ki ma vaʻai le masini.

Fautuaga mo le faʻaitiitia o le kulukose o le toto

I le faaopoopo atu i faʻasologa o fomaʻi ma tausiniga, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻavae. O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleaganuʻu e tatau foi ona faʻamaopoopoina ma le fomaʻi aoga, ma o suʻega faifai pea e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o se telefoni feaveaʻi.

I totonu o le lisi o tupe: Ierusalema atisitoke, namamona, teasbal teas, decoctions, mea laiti.

A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻamalolo, e lava le ave o se fua ma iloa lona mana faamalolo moni. Afai e leai ni iuga, e tatau ona lafoai le meafaigaluega. A oʻo i le mea na filifilia e le mea faigaluega na maua ai sina laʻititi laʻitiiti - aua le faʻaaogaina. E tatau ona tatou manatua pea le lotogatasi talafeagai.

O le a le maualuga o le suka o le toto i tamaiti?

  • E uiga i le suka
  • E uiga i le masani
  • E uiga i le maʻisuka
  • E uiga i togafitiga

E pei ona e iloa, o le soifua maloloina o le tamaititi e tatau ona tausia i lalo o le mataituina lelei. Muamua lava, e tatau lea mea, ona o galuega uma i lona tino e leʻi faʻamautuina, o lona uiga e le gata o le inisalini e mafai ona faʻatupulaia, ae tele foʻi isi hormones i totonu o le toto. E uiga i lenei mea ma sili atu mulimuli ane i le tusitusiga.

E leai se manaʻoga e talanoa e uiga i le mea moni o le maualuga o le toto o le tamaititi e le tatau ona matauina. Ae peitaʻi, o fea o tamaiti e lamatia? O le mea moni, mamao mai ia i latou taʻitasi e pulea le fua o le kulukose i totonu o le toto, faʻaaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, tui tui inisalini. E tatau ona maitauina e tatau ona avea lenei faiga ma tulafono faʻapitoa ma e le gata mo i latou e:

  • sa i ai ni faaletonu i le fanau mai, mo se faʻataʻitaʻiga, tele tele faʻamaufaʻailoga o le tino,
  • ua maua ai e le tina le maʻi maʻisuka e taʻua o le maʻisuka, lea e maualuga ai foi le suka. E le gata i lea, o loʻo maualuga foi le tausisia o le maualuga o le tamaititi.

O le mafuaʻaga o se tamaititi i nisi tulaga e iloa ai o ia lava o se lino ogaoga i le pancreas, faʻapea foi ma ana masini inisalini - o le mea lea, e taua tele le matauina o aiaiga mo le teuina lelei o le inisalini. Afai o tagata atamamai e maua i le maʻisuka ma matua uma, ona oʻo lea i le 35% o le a tupu lenei faʻamaʻi i la latou tama.

I le tulaga lava e tasi, pe a naʻo le toʻatasi lava matua e faʻaalia i le faʻamaʻi, ua tuʻuina atu i le tamaititi se foliga tutusa i le 15% o mataupu. E le gata i lea, afai e na o se tasi o masaga e lua e iloa ai le faateleina o le suka, o lona uiga o se tama e le lelei, o ona totoga e gaosia mea uma 100%, e maua ai foi lona tulaga i le vaega lamatia. Faatasi ai ma le maʻisuka o le vaega muamua, o le avanoa e maua ai le maʻi ma maua ai le maualuga maualuga o le suka i le tamaitiiti lona lua e 50%.

I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le avanoa e le feagai ai ma le maʻi na tuuina mai o le mea moni lava, aemaise lava pe afai o le tamaititi ua maua le mamafa ma, o se taunuuga, maualuga maualuga le suka.

Ae peitaʻi, o le a le fua o le kulukose i totonu o le toto ma mea e tatau ona e iloa e uiga i ituaiga insulin?

O le tino o tamaiti taʻitoʻatasi i le amataga o le matua, e tusa ai ma uiga o le physiological, e faʻaitiitia ai le fua o le kulukose i totonu o le toto. I le tulaga masani, o le faʻasinomaga tuʻuina atu i pepe ma tamaiti aʻoga e ono itiiti ifo nai lo tagata matutua.

O le mea lea, o le auʻiliʻiliga tuʻufaʻatasia e mafai ona faʻatuina ai ia mea e tatau ona manatua e tusa lava pe itiiti le masalosalo e maualuga le suka:

  1. i pepe, mai le 2.78 i le 4.4 mmol i le lita,
  2. i tamaiti mai le lua i le ono tausaga - mai le 3.3 i le 5 mmol i le lita,
  3. i tamaiti aʻoga, mai le 3.3 i le 5.5 mmol i le lita.

Mo le mauaina o faʻamatalaga sili ona saʻo, o suʻega uma e aunoa ma le toilalo e tatau ona faia naʻo luga o se manava gaogao. Afai i totonu o sea setete e sili atu i le 6.1 mmol i le lita, o le a mafai ona talanoa i se tulaga maualuga. I le taimi lava lea, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le tino i le lautele i le tamaititi ua faʻalauteleina. I le tulaga pe a iai ni faʻamaumauga eseese, e fautuaina e faia se mea lona lua. E le tatau ona galo lenei mea i le tulaga pe afai o le maʻi o le maʻisuka i totonu o se tamaitiiti e mafua ai masalosaloga pe masalosalo i matua.

O le filifilia o le itiiti ifo i le 2.5 mmol i le lita atonu o se faʻamaoniga tuusaʻo o le hypoglycemia, lea, i se isi tulaga, o le toto o le kulukose o le toto e faʻaitiitia. Afai, a uma ona pasia se suʻega o le toto i luga o se manava gaogao, ua faʻaalia e se tamaititi le i ai o le suka i le range mai le 5.5 i le 6.1 mmol i le lita, ona tulai mai ai lea o se fesili talafeagai e uiga i le faʻatinoina o se suʻega faʻafofo tautala mo le faʻapalepale kullukose.

O le faʻamatalaga faʻaalia i se tamaititi e sili atu le maualuga nai lo tagata taʻitoʻatasi.

I lenei itu, i le tulaga masani, o le faailo o le fua o le kulukose i totonu o le toto i le lua itula pe a maeʻa le mamafa masani o suka e mafai ona faʻaititia ma e le faʻaititia.

O le mea lea, e tatau ona amanaia le fua o le suka o le toto, aua o le faailoga aupito sili lea ona mautinoa o le i ai pe leai foi o le maʻisuka.

E uiga i le maʻisuka

O le maʻi suka, lea o loʻo i ai i totonu o se tamaititi, lea e faʻateleina ai le maualuga o le suka toto i tamaiti, i ona faʻaaliga e ese mai le matua matutua. O le maʻisuka ituaiga 1, lea e fesootaʻi ma le le atoatoa o le insulin, o le tele o taimi e masani ona fai ma le malosi ma faʻamalosia, pe a maeʻa loa ona pasi atu i se setete lata ane poo le ketoacidosis. O le mea lea, i le itu, e mafai ona taʻitaʻia ai i se uumi faaumiumi.

O le maʻi suka o le vaega lona lua, lea e masani ona faaosofia i le mafuaʻaga ona o le leai o se lagona i le inisalini, e mafai ona pasi mo se taimi uumi ma toetoe lava a leai ni faʻamaoniga, e tusa lava pe maualuga le maualuga o le suka. Afai o le ituaiga o faamai ua tuuina mai, o se taunuuga o le faaleaogaina o faaagaga o loo maua i le pancreas, o loo i ai le le lava o le insulin, o lona uiga o faailoga o le maʻisuka e sili atu ona manino.

O le mea lea e mafua ai ona e sailia se lagolago faapitoa. Ae i lenei tulaga, i le avea ai o se tulafono, o faafitauli faigata tele ua uma ona fai, lea o le a le mafai ona togafitia i se taimi puupuu.

I le tulaga pe a siitia maualuga le suka o le toto i le tamaititi, e manaʻomia togafitiga faanatinati e fesoasoani ai e toe faʻafoisia le paleni. Ae ui i lea, mo i latou ua aafia i le maʻisuka ituaiga 1 i le matua o le matutua, e le mafai ona maua se fofo tino.

I lenei itu, e iai se manaʻoga mo le faʻaauau pea o le inisalini, faʻapea foʻi ma le faʻamautinoaina o fualaau.

E tāua le faia o togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma tulafono ia e filifilia e le fomaʻi.

I lenei tulaga, pe a siitia aʻe le suka i totonu o le toto o tamaiti ma o le inisalini e tui, e fautuaina:

  • mataituina se faasologa o taumafa,
  • aua nei galo e uiga i gaoioiga faaletino,
  • manatua taumafa gaʻo.

O le fesili o le manaoga mo le parakalafa mulimuli e tatau foi ona filifili e le fomaʻi, aua o ia lea na te fuafuaina po o fea o latou ituaiga e tatau ona faʻaaogaina. I le tulaga o togafitiga le talafeagai poʻo le faia foi o ni faʻasolosolo le lelei, e masani ona iai faʻataʻitaʻiga o le glycemic coma ma isi tulaga faigata.

Talu ai o le maʻisuka i tamaiti o se tasi lea o mea e sili ona faigata ile togafitia o pepa, o lona puipuiga e tatau ona faia i taimi uma e mafai ai. I nisi tulaga, o le maʻisuka e tupu foi ia i latou e le o lamatia. O le mea lea, e le mafai e se tasi ona faʻagaloina naʻo suega mo le masani o le suka i tamaiti, ae faʻapea foi le puipuiga o le maʻi. Ole tele ole auala ile togafitiga o le faamai e mafai ona avea o se faamaoniga o le manuia.

Mafuaaga ma faailoga

O le mea masani, o le mafuaʻaga o le maualuga o le toto suka o le faia e se tagata le ituaiga 2 maʻisuka ituaiga 2. E talafeagai le pasia o suʻega, suʻesuʻeina i se fomaʻi. A maeʻa ona maua oe ma togafitiga mo le maʻisuka, o le a alu ifo lou suka. E le tatau ona e faʻaaluina le taimi e tolopo ai se asiasiga i le fomaʻi ma faʻamoemoe o le a faʻaitiitia le suka o le toto. O le le amanaiaina o le faafitauli e tau atu i le atiina ae o faafitauli o le maʻisuka, o le tele o ia mea e le mafai ona faʻafitia. Latou te vave faia le oti pe faʻamalosia le maʻi.


O le maʻisuka tatau ole togafitiga ole maualalo o le toto suka. E le gata i lea, e mafai ona tausia lelei le masani, pei o tagata soifua maloloina. Ae ui i lea, o nisi taimi o le suka e faʻalauteleina le tumau e oʻo lava i le maʻisuka o loʻo togafitia ma le faʻamaoni ma le maelega. O faʻapogai taatele o lenei mea o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma se faʻafitauli mamafa, e pei o le fefe i le tautala lautele. O fulufulu, faapea foi ma mea e pagatia ai meaʻai, lea eo mai faatasi ma le manava, vomiting ma le faʻamalaina, e faʻaititia ai le suka. Faitau le tusiga Le Auala e Taulimaina ai le Maʻi, Vomiting, ma le Diarrhea i Tagata Matemaʻi. E tupu mai e galo le maʻisuka e faia se iniseti o le inisalini pe ave fualaau ile taimi. O le inisalini e mafai ona faʻaleagaina ona o le soliina o faʻamaumauga.

Faailoga o le maualuga maualuga o le toto: galala tele, faʻanatinati faifaipea, faʻafitauli o le vaʻai, vaivai, le mafai ona taulai. Soo se paʻu paʻu e faʻamalolo mo se taimi e le masani ai. E faigata tele i tamaitai ona faʻaumatia faʻamalosi. Afai o loʻo maʻi le maʻisuka, o le mea lea e mafua ai le gau o le mamafa. O le le amanaiaina o faailoga o loo lisi atu i luga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni o le tagata maʻi o le a leiloa lona iloa ma e manaʻomia ona valaʻau i se taʻavale. Faitau le tusiga "Faailoga o le maʻi suka" i auiliiliga. Saili po o le a le mafuaʻaga o loʻo lisiina i luga. Fuafua pe maua oe i le maʻisuka pe leai.

Aisea e tulai mai ai le toto toto?

I le 90% o mataupu, o le toto toto e mafua ona o le le paleni. O le taumafataga o tagata faʻaonapo nei ua tumu tele i gaʻo vailaʻau. Evolution e leʻi faʻafeiloaʻi tagata e faʻaumatia latou e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina. I le taimi muamua, o le faʻamalosia o le inisalini ma le maʻi faʻasolosolo. E aoga le suesue i le uiga o nei faaupuga. I le avea ai o se tulafono, o le toto maualuga e tulai mai. Mulimuli ane, o le pancreas ua faamuta le taulimaina o le tele o mea oona, lea e siitia ai le suka suka. I lenei laasaga, ua maua ai le maʻisuka poʻo le maʻisuka. I le 10% o mataupu, o le mafuaʻaga o le maualuga o le suka o le ituaiga 1 suka o le maʻisuka, lea e le fesootaʻi ma se olaga le lelei.

O le a le maualuga o le suka suka?

O le tulaga masani o le suka o le toto e te manaʻomia e taumafai e le sili atu nai lo le 5.5 mmol / l pe a uma le 1 ma le 2 itula pe a maeʻa taumafataga taʻitasi, faʻapea foʻi i le taeao i luga o se manava gaogao. O sea suka o loʻo tausia i tagata soifua maloloina. O tagata gasegase e mafai ona maua tutusa tali, ma lalo o le ae iloa ai pe faapefea ona fai.

O le sao o le suka e masani lava o se 100% faʻamautinoa o le a le tupu le faʻafitauli o le maʻisuka, ma o mea ua uma ona faʻaalia o le a mou atu i le taimi. O le maualuga o le maualuga o le sugar sugar standards ua faamaonia e le Matagaluega o le Soifua Maloloina e sili atu le maualuga. Ua faia lenei mea ina ia faafaigofie ai le soifua maloloina mo fomaʻi, ae i le afaina ai o gasegase, aua e faaosofia ai le atiina ae o faafitauli o le maʻisuka ia i latou. Faitau le tusiga, "Suga Sugar Rates." Saili le eseesega i le va o tamaiti ma tagata matutua, alii ma tamaitai. Malamalama po o le a le hemoglobin glyc, o a aoga o lenei auiliiliga. O le maʻisuka maualuga lava o le taimi e maualuga ai le kulukose o le toto i luga o le 12-14 mmol / L. O nei gasegase e manaʻomia le faʻaitiitia o le suka i le masani e le o vave, ae faasolosolo lava, i totonu o le 1-3 masina.

Toto maualuga toto: mea e fai

O le meafaigaluega autu e faʻaitiitia ai le suka o le toto e tatau ona mulimulitaʻia mulimuli i se taumafataga maualalo-carbohydrate, lea o loʻo faamatalaina i lalo. O lenei taumafataga ua lava lea e toe faʻafoʻi ai vailaʻau, e puipuia ai lona suiga i le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaitiitia ai le toto suka, ma faʻamaonia foi le cholesterol ma le toto. O meaʻai laiti-carbohydrate e le gata mo le soifua mālōlōina, ae faʻamafanafana ma lelei foi. Suʻe i lenei taumafataga - ma a maeʻa le 2-3 aso o le a faʻaalia e le glucometer o le suka ua faʻaititia le taua. Faʻaleleia le cholesterol ma le toto maualuga mulimuli ane.

O le maualalo o le gaʻo meaai o le faavae lea o togafitiga lelei mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le maʻisuka atonu e manaʻomia togafitiga ma le inisalini e faʻaopopo i suiga i meaʻai. Aua e te fiu i le inisalini pe afai e te manaʻomia. E le afaina, ma e mafai ona faia ma le le faʻaleagaina. Amata i le toe iloiloina o le tusiga "togafitiga o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 Tisuka ma Insulin." Ini le inisalini e aumai lau suka i tagata soifua maloloina masani - e leai se sili atu i le 5.5 mmol / L i le taeao i luga o se manava gaogao ma pe a maeʻa taumafataga taitasi. O tui o le inisalini e te manaʻomia o le a 2-8 taimi e maualalo ai nai lo mea ua faatonuina e fomaʻi.

E tele gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona tausia le maualuga o le suka o le 7-9 mmol / l ma se taumafataga e maualalo le carbohydrate. Latou te talitonu e lava lea, ma teena le inisalini. Ina ia faafaigofie le togafitiga, o le tasi e tatau ona totogi ma se faaitiitia i le umi ma le lelei o le olaga. I nei ituaiga o gasegase, o le lamatiaga o le maʻi cardiovascular e faateleina i le 1.5-2 taimi. Latou te ola e itiiti ifo nai lo i latou o loʻo togafitia atoatoa. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka e tupu i totonu ia i latou, e tusa lava pe lemu. O le faʻaitiitia o le toto toto ma faʻafaigofie ona maua i lalo, faʻaaoga auala aoga uma - o se meaʻai maloloina, pulu, mea faʻale-tino, ma pe'ā tatau ai, faʻaitiitia le tui o inisalini.

E faʻapefea ona faʻaitiitia vave le toto suka?

O le toʻatele o tagata e naunau i le faʻaitiitia vave o le toto toto, vave, aʻo leʻi faia se suʻega faaletino poʻo ni suʻega suʻega. Mo le ausia o lenei sini, e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau poʻo le tuiina o le inisalini vave i se fua faatatau saʻo. Afai e te faʻaaogaina le fua o le suka-lowering tablets or insulin, e mafai ona mafua ai le leiloa o le mafaufau ma e oo lava i le oti. E le tatau ona e taumafai e vave faʻaititia lou toto suka. Faʻatalatalanoa i se fomaʻi atamai o loʻo iloa le auala e fuafua ai a latou metotia o le maʻisuka ma le inisalini faʻataʻitaʻi. O igoa o fualaau faasaina, ituaiga o inisalini, ma a latou gaosiga e le mafai ona tuuina mai iinei. Talu ai o le suʻeina o le inisalini ma fualaau o le maʻisuka na o oe lava e mate. Aua le faʻatau, ae togafiti togafiti lou maʻisuka i auala o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

E faʻapefea ona maualalo le suka i le fale?

Ina ia faʻaitiitia le suka i le fale ma ia tumau mausali masani, e tatau ona e mulimulitaʻi i se taumafa maualalo-carbohydrate. Afai e tatau ai, faʻapipiʻi fualaau palatini ma inisalini ile inumaga. O loʻo taua i lalo mea taumafa e maua ai le suka ma o lea ua faasaina, ma, i le isi itu, faʻaitiitia ma e fautuaina mo le taumafaina. Faʻatau se mita o le kulukose toto ma fua le suka i le tele o taimi i le vaiaso. Siaki le tusiga E faapefea ona filifili se mita lelei. Atiae se masani o le faia o gaoioiga faaletino masani. O le a le aumaia ai ia te oe le atuatuvale ma le mafatia, ae o le fiafia, ma e oo lava i le soifua maloloina.

O le taumafataga o le meafaigaluega autu lea e faʻaitiitia ai le suka o le toto i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ma le maʻisuka. Tau lava le taofi le 'ai o meaʻai e maua ai le suka, ma' ai meaʻai e le faʻatupulaia. Ole tali talafeagai lenei i le faafitauli. O le faʻaaogaina o oloa leaga mai le taumafa e mautinoa e le afaina ai aʻafiaga, e le pei o ni meaʻai. I le avea ai o se tulafono, e fautuaina e fomaʻi le maʻisuka e mulimuli i le maualalo o le kalorie "mea maualalo-gaʻo" poʻo le "paleni" mea taumafa. E mafua ai ona matelaina le fiaai, ma sili ona taua - e le fesoasoani mai le maualuga o le toto suka. O le mea moni, o le filifiliga saʻo mo oe o le sui i se meaʻai maualalo-carbohydrate ma faʻamalie lelei lava, taofi le fefe i gaʻo masani.

E faigofie ona e malamalama pe o le a le meaʻai e fesoasoani e maualalo ai le suka toto ma e le o. Ina ia faia lenei mea, e masani ona fua lau suka i se glucometer. O tagata e tausisia le maualalo o meaʻai, i le mavae o le 2-3 aso o faʻamatalaga e faʻaitiitia ai le suka. I totonu o le 2 vaiaso, o le maualuga o triglycerides i le toto e paʻu ma le toto maualuga e faʻamaopoopo. A maeʻa le 6 vaiaso, e mafai ona e toe faia suʻesuʻega toto mo le "lelei" ma le "leaga" cholesterol ma ia mautinoa ua faaleleia atili a latou taunuuga. O maʻi e pipii i se "mea maualalo" pe "faapaleniina" meaai e fiaaai ma feita i taimi uma. O a latou suka toto e osofaʻi pe tumau i luga o fale maualuluga. Cholesterol ma le toto maualuga e le o faʻamalosiauina.

O fomaʻi o loʻo fautuaina pea le maualalo o le kalori, o le tamaoaiga o le gaʻo-o le tamaoaiga e faʻaleagaina ai o latou gasegase. O le toʻatele oi latou latou te faia lenei mea ona o le valea, lalelei, ma le tetee i suiga. O le tele o faatonu fomaʻi ua totogi sui mo inisalini ma fualaau o le maʻisuka. O se meaʻai maualalo-carbohydrate e mafai ai ona e tumau i le maualuga o le suka toto, faʻaitiitia le inisalini e faʻaaoga i le 2-7 taimi. Mai fualaau leaga mo le maʻisuka e mafai ma e tatau ona lafoai atoa. O gaosiga o inisalini ma fualaau oona o loʻo taumafai e faʻagesegese le faʻaaogaina o le taumafa maualalo o meaʻai e faʻamaonia ai le suka toto. Ae e le o se mea e te fiafia i ai. I le auala, faʻaali lenei tusiga i lau fomaʻi.

Mea faasainaMea ua faatagaina
Suga, pateta ma meaʻai:

  • table sugar - paʻepaʻe ma enaena
  • soʻo se mea suamalie
  • saito, araisa, keke, salama, oats, sana ma isi meaʻai,
  • oloa na faʻasolosolo ona faaopoopo i ai le suka
  • soo se ituaiga o pateta
  • falaoa, e aofia ai fatuga atoa,
  • fala falala
  • falaoamata oloa, e oʻo lava i le tino,
  • cereals, pasta, vermicelli,
  • granola ma cereal mo le 'aiga o le taeao,
  • Rice, e aofia ai le faʻasalaina, enaena.

  • soʻo se fua ma fua (.),
  • fualaau suamalie
  • beets
  • kāloti
  • paka
  • pepa suamalie
  • pi, pi, lentils,
  • tunu pe falai aniani,
  • tamato tamato ma ketchup.

Tele oloa gaosi susu:

  • atoa ma susu susu
  • yogurt pe afai e leai ni gaʻo, suamalie pe 'aina,
  • susu susu.

  • mea e leʻi faʻaaogaina-toetoe lava o mea uma
  • supa tao
  • afifi afaina.

Sweets ma Sweeteners:

  • meli
  • suka ma ona sui - dextrose, glucose, fructose, lactose, xylose, xylitol, sipuni o sana, masini suamalie, malt, maltodextrin,
  • "Meaʻai o le maʻisuka" lea e aofia ai le fusi ma / poʻo le falaoamata.
  • aano o manu
  • manu
  • fuamoa
  • iʻa ma iʻa,
  • malosi kulimi
  • vailaʻau papaʻe paʻepaʻe,
  • pata
  • nati - o nisi ituaiga, laʻititi laitiiti,
  • kapisi - toeitiiti lava
  • greens - pasili, dill, cilantro,
  • zucchini
  • eggplant
  • kukama
  • meaʻai
  • musika
  • lanumeamata lanumeamata
  • lanumeamata lanumeamata
  • aniani - na o le mata,
  • tamato - i se salati 2-3 fasi pepa,
  • suamati toto - e oo atu i le 50 g,
  • olive
  • avoka
  • Soa - leai se saʻo.

O le faʻamatalaga e te faitauina i luga e ono feteenai ma fautuaga a lau fomaʻi. O le tele o meaʻai ua faʻasaina i totonu o le taumafa maualalo o meaʻai e masani ona mafaufauina o le soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, keke falala, lanu enaena, ma aemaise lava fua. Matamata i le vitio e uiga i fualaau aina mo le maʻisuka. Dr. Bernstein o loo talanoaina lenei mataupu mai lana vaaiga o se ituaiga o le maʻisuka ituaiga 1. O lona toʻalua o se matua o lona atalii e maua i le maʻisuka mammmu. Ua fiasefulu afe o tagata gasegase e tumau lelei le suka masani ma le maualalo o taumafa-gaʻo.O mea uma o loʻo taʻua i le vitio e uiga i mea lamatia o fualaau aina e faatatau i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae le na o le 1.

I le taimi lava e tasi, atonu e te fefe e ala i aano o manu, fuamoa, pata. E lelei e le tatau ona e faia se mea e aunoa ma se faʻamaoni. O le mita o le a faʻaali atu ia te oe taunuuga faʻamoemoe o le faʻaaogaina o togafitiga eseese ole maʻisuka. Taumafai e faʻamaualalo se meaʻai mo le 3 aso. O le a vave ona e talitonu e maualalo ai le toto suka, mafua ai se lagona fiafia o le nofo filemu ma faaleleia ai lou manuia.

I le lomiga o gaʻo ma le cholesterol, faitau ia tusiga:

O le aoga o se taumafataga maualalo o le gaʻo i le togafitiga o le maʻisuka ua faamaonia e le tele o suesuega faasaienisi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le tusitala Nutrition & Metabolism ia Iulai 2008, na lolomiina ai se tusiga Peretania e faʻatusatusa ai aafiaga o le maualalo o le carbohydrate ma le maualalo o calorie i luga o le maʻisuka ituaiga 2. O le suʻesuʻega, lea na tumau ai le 24 vaiaso, e aofia ai tagata e 84. O i latou na ulu atu i le vaega o meaʻai laiti-carbohydrate na faʻatapulaʻaina lo latou gaʻo gaʻo i le 20 g i le aso e aunoa ma le faʻaitiitia o le aoga caloric. O le maʻisuka i le vaega lona lua na malilie e faʻaitiitia le aoga o le malosi oa latou meaʻai e ala i le 500 kilokalo i le aso.

Meaʻai maualalo ole gaʻoLaititi mea taumafa kalori
O le mamafa o le tino-11.1-6.9
"Lelei" HDL cholesterol, mmol / l+0.31Leai se suiga
O le hemoglobin glycini HbA1c,%-1.5-0.5
O faʻaaogaina o inisalini ma fualaau o le maʻisuka na faʻaititia,%-95,2-62

O lou suka toto e aʻafia i le atuatuvale, faʻamaʻi pipisi, tulaga o le tino, gaioiga o tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi, ae sili atu i mea uma - meaʻai e te 'ai. O se mea maualalo ole gaʻo gaʻo e mautinoa e maualalo le suka. I tulaga ogaoga, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaopopo i ai se vailaʻau ma inisalini. Faʻaaogaina o vailaʻau faʻasoifua maloloina e tele taimi e maualalo ifo nai lo le tulaga masani. O le maualalo o le meaʻai gaʻo e fesoasoani e sili atu le mamafa o le mamafa nai lo le faʻatapulaʻaina o le kalori. E le o se meafaigaluega lelei lea mo le aveesea o le mamafa. O tagata gasegase e manuia i le faʻaitiitia o le suka o le toto, ma e le o tagata uma e manuia i le aveesea o le mamafa. Ae ui i lea, e leai se auala e sili atu ona lelei e foia ai le mea e sili atu nai lo le suia i se taumafa maualalo.

O a meaai e faateleina ai le suka toto?

O le suka toto e totoina i meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai, aemaise lava o suauu gaʻo mama, o lona uiga, faʻamamaina mai le fiber. O le tele o meaai e masani ona mafaufauina i le soifua maloloina e mafua ai le faateleina vave ma le malosi o le suka. O le falaoa meaai, lanu enaena, oatmeal, soo se fualaau aina ma vine. E ui lava i vitamini o loʻo i ai, o ia meaʻai e faʻaleagaina. O se lisi auiliili o oloa faasaina ua tuuina atu i luga. Aua neʻi 'ai i latou i le tasi gram! Tetee atu i faaosoosoga e faimalaga, aluese, i faleaiga, i totonu o se vaalele. Aumai i taimi uma se meaʻai o meaʻai faatagaina - sisi, puaa vela, nati, fuamoa ua tunu. Afai e leai se meaai talafeagai, ona e matelaina lea mo le tele o itula. E sili atu lenei mea nai lo le 'ai tele o mea faasaina, ona faʻaumatia ai lea o se oso i le toto suka.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le suka maualuga?

E mafai ma e tatau ona 'aʻai aano o manufasi, iʻa, moa, sisi malo, faʻapea fualaʻau lanumeamata - kapisi, zucchini, kukama, puʻamuʻu, pasili, pi, cilantro, vaitau. Aua le fefe i meaʻai gaʻo o meaola manu. Aua o gaʻo masani e le afaina, ae aoga i lou soifua maloloina. Ae ui i lea, aloese mai meaai e aofia ai le margarine ma le gaʻo. Faʻalogo lelei i fuamoa. O se tasi lea o meaʻai maloloina mo se meaʻai maualalo o le gaʻo. O lapisi o loʻo i ai se tino lelei o vailaʻau amino, gaʻo masani, faʻapea foʻi ma tau taugofie. O se lisi auiliili o oloa faatagaina ua tuuina atu i luga.

E faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol ma le suka i le taimi lava e tasi?

O le maualalo o le gaʻolaʻau taumafa i le taimi e tasi e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma le "leaga" cholesterol. O le mita i le 2-3 aso o le a faʻaalia ai ua alu ifo lau suka. O le toto cholesterol maualuga e faaleleia atili mulimuli ane, i le mavae ai o le 6-8 vaiaso. E toe faʻavave vave le faʻamaʻi o Triglycerides - i totonu o le 4-10 aso. Aʻo le fesuiaiga i se meaʻai maualalo-carbohydrate, e fautuaina e suʻe suʻega toto mo le "lelei" ma le "leaga" cholesterol, ona toe fai lea pe a uma le 6-8 vaiaso e faʻatusatusa ai taunuuga. Afai e lei faaleleia le talaaga o le cholesterol, atonu o le a le lava lau hormones i le toto. Fai suʻesuʻega mo nei homone - TSH, T4 free, T3 saoloto. O le vaivai o le thyroid hormonone o se maʻi e taʻua o le hypothyroidism. E matautia ma e tatau ona togafitia eseese.

E mafai ona e fautuaina fualaau oomi i lalo o le suka?

O le toatele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te ave metformin-o loʻo aofia ai vailaʻau e pei o le Siofor poʻo le kullufafa. O lenei fualaau faasaina ua uma ona faatonuina talu mai le 1970s. E faʻaaoga e le fiasefulu miliona tagata. Sa ia faamaonia lona saogalemu ma lona aoga. Manatua o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e le sili atu nai lo le 5.5 mmol / L pe a uma taumafa ma i le taeao i luga o se manava gaogao. Masalo o se meaʻai maualalo o le carbohydrate o le a faʻaititia lau suka i le 6.5-7 mmol / L. I lenei tulaga, o fuamoa metformin o le a fesoasoani e faaleleia lona aʻafiaga. Afai e le pa'ū le suka toto i lalo ifo o le 7 mmol / l, ona tatau lea ona e tuiina sina insulin, aua o le a le lava le fualaau oona i totonu o maa.

O pamu fou mo le maʻisuka ituaiga 2 o DPP-4 inhibitors (Januvia, Galvus, Onglisa). E taugata, ae latou te fesoasoani tele, o lea e leai se manatu e ave ai. O loʻo i ai foʻi le fualaau faasaina Forsig, lea e faʻaosofia ai le excretion o le kulukose mai le toto e fatugaʻo i le urine. E mafua ai ona afaina le gasegase o le urinary. Afai e oso aʻe le siama i fatugaʻo, ona i ai lea o le pyelonephritis, e afaina i le gaʻo fatugaʻo. O tagata mamaʻi faʻamalosi e le o suʻe ni vailaau fou, ae mulimuli lava i se taumafa maualalo-carbohydrate. O pele lauiloa e taʻua o sulfonylureas ma meglitinides o Diabeton, Amaril, Novonorm ma isi. O mea leaga ia, faateleina le ola faaletino, o lea e tatau ai ona vave lafoaʻi. Faitau faatonuga mo fualaau faasaina ua uma ona faatonuina oe.

E mafai ona ou faia e aunoa ma le inisalini?

O se meaʻai maualalo-carbohydrate e fesoasoani i le tele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te tausia le suka suka i le masani ai e aunoa ma le tuiina o le inisalini. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi i tulaga ogaoga ma le maʻisuka ituaiga 2, e le lava le mulimuli i se meaʻai. O le ae manaʻomia nisi fualaau, gaioiga faʻaletino, ma atonu o inisalini. O se taumafa maualalo ole tino gaʻo e faʻaitiitia ai le tui ole inisalini ile 2-7. Ae afai e le pa'ū le suka i lalo ifo o le 7.0 mmol / l, ona tatau lea ona e tuiina sina insulin. E sili atu nai lo le mafatia i faʻafitauli o le maʻisuka i le aluga o taimi.

O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe o le suka e 7-9 mmol / l - o se mea sili ona lelei. Manatua e manaʻo o ia e faʻafaigofie lana galuega, ma e le fiafia i lou soifua maloloina. Ia mautinoa o lau suka i le va o le 4.0-5.5 mmol / L. Afai e manaʻomia lou tuiina o le inisalini i mea maualalo - aua le faʻavalevalea e fai lenei mea. Siaki le tusiga, "Le Auala e Fai Inisalini Inisiua Faʻasalaga." Faʻataʻitaʻi le metotia o loʻo tuiina ai i totonu.

E faʻapefea ona faʻaitiitia le suka o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao?

O le suka toto e ala i le taeao ona o mea e taʻua o le taeao o le taeao. E mafai ona faia i lalo o le puleaina, e ui o lenei mea e faʻalavelave. Ina ia iloa pe faapefea ona maualalo le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, siaki lenei tusiga. Afai e te le faia fua o loʻo faʻamatalaina i totonu, ona tumau pea lea o le suka mo le tele o itula ile laina - mai le 4-5 i le 8-9 i le taeao. O faʻafitauli o le maʻisuka o le a tupu i lenei taimi.

E faʻafefea ona mulimuli i se taumafa maualalo o le gaʻo

Ua faitau sefulu afe afe tagata Rusia ma selau fia afe o tagata mai fafo na maua i le maʻisuka ua suia i se taumafa maualalo o le suka, aua ua latou vaaia: e maualalo ai le toto suka ma mafai ai ona e tausia mausali masani. O le maualalo o meaʻai e mafai ona mafua ai aʻafiaga, lea o loʻo faamatalaina i lalo. E faigofie ona faʻaumatia, ma e le afaina ai le soifua maloloina. Ia mautinoa o loʻo maua e lou tino ni vai mama. Afai e te le maua le palau o le edema ma le fatu fatu, ona tatau lea ona e inu 30 ml o le vai mo le 1 kg o le mamafa o le tino i aso uma. Mo se tagata e mamafa le 80 kilokalama, o le tusa lea ma le 2.5 lita o le vai, susu ma le laʻau.

I le faʻaopopo atu i le faʻamalaina, o le mafuaʻaga o le le lelei o le soifua maloloina e mafai ona avea ma se faʻafitauli o eletise-potassium, sodium ma magnesium. O se vaifofo faigofie mo lenei mea o le soloia lea o le 0.5 teaseti o le masima i luga o le laulau i totonu o se ipu vai ma inu. O le gaʻo suamalie malosi mai aano o manufasi, moa po o iʻa e sili ona fesoasoani. E tusa lava pe iai lou maualuga o le toto maualuga, atonu e manaʻomia pea le faʻaopopoina o lau masima. E faʻamamafa lou tino i le masala, inu le teasbal teas. Ia mautinoa e te gaʻo le gaʻo. Afai e le masalosalo, 'ai le pata ma le 82% gaʻo. Aua e te taumafai e faʻatapulaʻa faʻatasi mea inu ma gaʻo i au mea taumafa!

Saili pe faapefea ona ese gaioiga o taumafa i lou toto suka. Ina ia faia lenei mea, masani ona faʻaaoga le mita ao leʻi 'ai, e pei o le 1-2 itula pe a uma. E tele 'oloa' laina 'tuaoi' - tamato ma le suamato, kulimi sipuni, mea soya, nisi ituaiga o nati. O tagata uma e maua i le maʻisuka latou te tali ese i nei oloa. Masalo e mafai ona e faʻalauteleina au mea taumafa faatasi ma le fesoasoani o oloa o le "frontline". Po o le mita o le a faʻaalia ai latou te mafua ai ni aʻa i le suka o le toto. I lenei tulaga, e tatau ona e lafoaia atoa. Taumafai e 'ai soo i ni vaega laiti. E le mafai ona e gaosia meaʻai e le o iai ni meaʻai.

Lē vaivai, vaivai, vaivaiO faʻamaʻi tutusa-faʻaalia e tupu i le 1-2 aso muamua pe a uma ona sui i se taumafa maualalo-carbohydrate. Lafoaʻi le faʻamalolo ma le vaivai eletise e pei ona faamatalaina i luga. Le mea aupito sili ona lelei - faʻaaogaina o le fala oona. E tusa lava pe leai se mea e faia, o nei faailoga o le a mou atu i le 3-5 aso. Tuu atu i lou tino le taimi e fetuunai ai i le tulafono fou.
FaʻailogainaO le itu pito sili ona leaga o le aʻafiaga o se taumafataga maualalo-gaʻoloʻo e manaʻomia ona tau malosi. Faʻaaofia le suavai ma le eletise e pei ona faamatalaina i luga. Taumafa fualaʻau ma nusipepa o loʻo iai fipa. Taumafai e faʻatau faʻatau. Ave le magnesium i le 400-600 mg i le aso, faapea foi le vaitamini C i le 1000-2500 mg i le aso. O gaoioiga faaletino e matua tatau lava. Lelei mo le tafaoga fiafiaga.
Vaʻa vaeO lenei faafitauli e tupu ona o le le lava o le magnesium, potassium ma le calcium i le tino. Faʻaaoga papatini magnesium - o le 3 vaiaso muamua o le 400-600 mg i le aso, ma i aso uma 200-400 mg. Taumafa le kisi malosi e fai ma puna o le kesi. Afai, a maeʻa le 3 vaiaso o togafitiga o le magnesium, faʻalavelave faʻalavelave oe, o le ae faʻaititia sina mea e te maua ai le gaʻo.
Le manava leagaO le manogi o le acetone mai le gutu o lona uiga o lou tino o loʻo mu tele ona gaʻo. O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu le mamafa e tatau ona fiafia i lenei mea. Afai e te fiafia o loʻo leiloloa lou mamafa, ona e faʻaaogaina lea o se manava manava ma e leai se isi mea e te faia. O tagata e le tele le mamafa e manaʻomia ona faʻalauteleina a latou gaʻo i le 10 g i le aso i le 3 aso seia oʻo ina mou atu le manogi o le acetone.
Faʻaaliga, faʻavaivaiO le maualalo o meaʻai gaʻo e mafua ai ona leiloloa le tino i le urine tele le potassium ma le magnesium - o mea taua e taua mo le fatu. Ona o lenei mea, atonu e ono iai ni faafitauli o le fatu. Ia mautinoa o lau suka toto e le maualalo, e leai se hypoglycemia. Inu suamalie masima ma moa vao, ma ave palatini magnesium e pei ona faamatalaina i luga.
Hypoglycemia - lalo o le suka masaniMo tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo nonofo i luga o le inisalini poʻo fualaau, pe a uma ona sui i se meaʻai maualalo-carbohydrate, e manaʻomia ona latou faʻaititia le fua o nei vailaʻau. A leai, o le suka o le a paʻu maualalo. E taʻua lea mea o le hypoglycemia. O lona uiga: o le gatete, faʻavaivaia, faʻaleagaina, leai se malamalama. Iloilo le tusiga Hypoglycemia: Faailoga ma Togafitiga. Faaitiitia au tui o le inisalini. Aloese mai fualaau oona e maualalo ai suka.
O le suka toto e le mafai ona faʻaaliaE tele mafuaʻaga. E le mafai ona e togiina e tusa lava pe i ai meaai faatagaina, a leai o le toto toto o le a tulai mai. E mafai ona faaopoopo le suka i se ipu i le taimi o kuka, ae e leʻi lapataia oe. Tulaga faigata. Lafoaia o le nifo (!), Faʻailogaina, taoto ma vili. Le lava le moe. O le inisalini na faʻaleagaina ona o le mea moni na latou solia tulafono mo lona teuina. Suesue le tusiga "O Le Aafiaga o le Suga Suauu" ma fai le mea o loo fai mai ai.

Tausia se faʻataʻitaʻiga o le puleaina o le maʻisuka. Tusi i lalo po o le a le tele ma le tele na 'aina, o le faailoga o le suka i le ao, faʻapea foi ma tulaga e fesootaʻi ai - popolega, faʻamaʻi pipisi, aʻoaʻoga faʻapitoa. Uunaia tagata uma o le aiga e sui i se meaai paleni, o se taumafa maualalo-carbohydrate. O le mea lelei, o le fale e leai ni faʻasaina oloa.

O vailaʻau faʻamalosi ua faʻamamaina e le aoga i tamaiti ma e matua afaina lava i tagata matutua. Manatua: e leai ni vailaʻau faʻamalosi tino - e le o tagata matutua poʻo tamaiti. E iai mea taua o le amino ma gaʻo gaʻo. O le mea lea, e tatau ona e 'ai i meaola ma gaʻo, a leai o le ae oti mai le vaivai. Ae o vailaʻau gaʻo taua - leai. Northern people, nonofo i le malulu e faavavau, na faʻaaogaina na o iʻa, faʻamafaʻailoga o aano o manu ma gaʻo. Latou te leʻi 'aina ni mea gaʻo. O nei tagata sa matua ola maloloina. Latou te leʻi maua i le maʻisuka poʻo le faʻamaʻi fatu seia oʻo ina faʻafeiloaia i latou e tagata paʻepaʻe papaʻe i le suka ma le falaoamata o saito.

Fai mai le fomai o se taumafa maualalo-carbohydrate o le a afaina ai oʻu fatugaʻo. Le mea e fai

Siaki le meaʻai mo le fatu o le maʻisuka. Fai mea o loʻo tusia ai i totonu. Muamua lava, suʻe ni suʻega e fuafua ai lau fuainumera faʻamamaina o fatugaʻo (fatufiti faʻateina). Auina soo atu ia te oe - ma ia mautinoa ua sese le fomaʻi. O se meaʻai maualalo o le gaʻolaʻau o lona uiga o le a faateleina lau tupe polotini. E feteenai ma talitonuga masani, e le faateleina ai le lamatiaga o faʻamaʻi fatuga. I nisi o atunuu, e sili atu le tele o meaʻai a tagata, i isi e itiiti. Ma o le le atoatoa i totonu ia i latou e taatele. O le mafuaʻaga o aʻafiaga o fatugaʻo o le maʻisuka o le maualuga maualuga o le toto, ae le o meaʻai fuatini ma gaʻo. O le maualalo o le 'carbohydrate meaai e maua ai le suka i le masani ma puipui ai fatugaʻo.

Fofo faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa mo le tuʻuina o le suka o le kannamon, aniani, keleni, suauu o le sana, togafusi i luga o le fanua, mauga mauga, laumei, rose vao, ma le artichoke a Ierusalema. O fua uma e masani ai mo le maʻisuka o loʻo i ai le mafuʻe. E faigofie ona e mautinoa e le fesoasoani i latou uma. Ina ia faia lenei mea, e masani ona fua lau suka i se glucometer. E mafai ona e inuina ni meaʻai ma teuteuga o laau o loʻo lisi atu i luga i pakete atoa, ae o le suka mai lenei mea o le a le faʻaitiitia. Tagata gasegase e faʻalagolago i togafitiga faʻasolosolo nai lo meaʻai, fualaau faʻasaina, ma le inisalini e vave maliu pe le atoatoa.

Faʻaaogā togafitiga o togalaau e faʻamamafa ai le tino i vitamini, ae naʻo le faʻaopoopoga i togafitiga autu mo le maʻisuka, ae le o lona tulaga. E aoga le 'ai o aniani aniani ma le kirikoni, o lenamamoni, inu leuti mai le telefoni mauga poʻo le siʻusiʻu alofilima. Soo se fualaau aina ma se vine e matua faateleina ai le suka toto. O le mea lea, e le mafai ona e 'ai i blueberries ma le artichoke a Ierusalema. Latou te sili atu le leaga nai lo le lelei. Afai e te manaʻo e faʻaaoga blueberries e faʻamalosi ai lau vaʻavaʻai, ona vavae ese lea o le la mai ona lau mago ma fua. O le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le vave maliu mai le maʻi cardiovascular, mafua ai le gau o le vae, tauaso, po o le fatu fatu. Aua nei faia ni mea valea, ae ia togafiti lelei oe lava i se meaʻai, fua metformin ma inisua inisalini.

O aʻau e fesoasoani e maua ai le toto maualalo?

O fualaau o togafitiga masani e taua i le maʻisuka o le ginseng, eleutherococcus, Aralia Manchurian, vine magnolia vine, dandelion, dioica nettle, elecampane, burdock, chicory ma le tele o isi. Latou te fesoasoani i le auala lava e tasi e pei o togafitiga a tagata o loʻo lisi atu i luga. O lona uiga, leai se auala. E leai se aoga o lo latou aoga. O togalaau vao ma mea teuteu e lelei aua latou te faʻamamaina le tino i le vai. O le tele o le maʻisuka, ae maise lava i latou matutua, e mafatia i le fia inu e aunoa ma le iloaina. Amata ona togafitia i laau, ua faamalosia i latou e faʻateleina vaiinu, ma ua faʻaleleia ai lo latou manuia. I lenei tulaga, o le toto toto e toetoe lava a le faʻaitiitia.Taumafai e inu i aso uma 30 ml o le vai mo le 1 kilokalama o le mamafa o le tino. Suesue le tusi "Ua fesili mai lou tino vai." O fualaau vao e fuafua i le aofaiga atoa o le vai inu. E mafai ona faaopoopo laulaau laulaau talavou i le salati pe afai e aoina i se nofoaga mama.

Toa maualuga i le maitaga

O togafitiga autu mo le maualuga o le suka i le maʻitaga o le taumafa. Ole tele o fualaau o loʻo maʻimau e tagata maʻi suka e faʻasaina mo fafine maʻitaga. Ua faʻamaonia o le iniseti o le inisalini i le taimi o le maitaga e le afaina ai le fetus. O le mea lea, afai e manaʻomia lou tuiina o le inisalini e faʻaitiitia ai le toto suka, fai ma le saogalemu. Aua nei fefefe i aʻafiaga o le pepe mo le pepe. O le a le mafai, pe afai e saʻo lau fua ole inisalini. Ae ui i lea, i le tele o tulaga, ua lava mo tamaitai ona mulimuli i se taumafataga e taofi ai le suka masani i le taimi o le maitaga. E manaʻomia tele le inisalini pe afai oe maʻitaga aʻo iai muamua le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

O vailaau faʻapitoa e fautuaina ai fafine maʻitaga o loʻo maua i le maualuga o le toto suka e faʻaitiitia ai gaʻo mai le 50-60% i le 30-40% o le faʻaogaina o calorie i aso taʻitasi. Ae paga lea, e masani lava e le lava lenei mea. O meaai maualalo-carbohydrate, lea e faʻamaoni i le tusiga, o loʻo fautua mai ai le sili atu ona faʻatapulaʻaina faʻamalosi o gaʻo - e le sili atu ma le 20 g i le aso, ma e na o oloa o loʻo i luga o le lisi o faʻatagaina. Ae ui i lea, e le o iloa pe o se taumafa maualalo-carbohydrate e mafua ai le faʻalavelave pe leai foi. O le mea lea, i le taimi nei, o le fautuaga o meaʻai mo fafine maʻitaga o loʻo i ai le maualuga o le toto suka o loʻo mulimuli mai. Taumafa meaai o loʻo i luga o lisi lisi. Taumafa kaloti, beets ma fualaau aina, ina ia leai ni tino o le ketone i totonu o le toto ma le acetone i le urine.

Faitau faʻamatalaga auiliili e uiga i le acetone i le urine. E le afaina i maʻisuka masani ma e masani ona aoga. Ae mo fafine maʻitaga - e leʻi iloa muamua. O le mea lea, o se taumafataga o le maliega fetuutuunai ua fuafua nei e maualalo le toto o le toto i le taimi o maitaga. Aua nei 'ai ni faʻi. O isi fualaau, kāloti ma beets, e le mafai ona aveʻesea. Taumafa tutusa i le mea e tatau ai ina ia leai se acetone i le urine. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga, o le a mafai ai e oe ona tumau pea le suka e aunoa ma le insulin, ia tumau ma fanauina se pepe maloloina. A uma le fanau, o le suka i tamaitai e masani lava ona toe foi mai i tulaga masani. Ae peitai, afai e tele le suka i le taimi o le maitaga, o lona uiga o lona uiga o se maualuga maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka mulimuli ane - i le matua o le 35-40 tausaga. Suesue le tusiga "Tisuka i Tamaitai" - saili nisi mea e uiga i le puipuia.

Tuua Lau Faamatalaga