Glucofage® (850 mg) Metformin

O maʻi e maua i le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2 latou te masani ona fesili pe faapefea ona ave Glucophage e ausia ai le maualuga o le togafitiga o le maʻi? O se tasi o fualaau lauiloa e sili ona lauiloa o loʻo i ai metformin hydrochloride, o le kalapu e faʻaaogaina e le gata mo le "gasegase suamalie". O faʻamatalaga e uiga i le tele o tagata gasegase e iloa ai o vailaʻau e fesoasoani e aveesea le mamafa

O le fati o aso nei o le olaga e matua mamao lava mai le fautuaga a fomaʻi. Sa taofi e tagata le savali, nai lo gaoioiga i fafo latou te fiafia ai i se televise po o se komipiuta, ma sui meaʻai maloloina i meaai pisapisao. O sea ituaiga olaga muamua e tau atu ai i le foliga mai o isi pauna, sosoo ai ma le tele o meaʻai, lea, i le isi itu, o se paʻu o le maʻisuka.

Afai i le amataga, e mafai e le tagata gasegase ona taofia le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai se taumafataga laiti ma le faʻamalositino, ona oʻo lea i le taimi e sili atu ona faigata ona pulea. I lenei tulaga, o le Glucophage i le maʻisuka e fesoasoani e faʻaititia ai le suka ma tuʻuina i totonu o le tulaga masani.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

O se vaega o biguanides, o le glucophage o se vailaʻau o le hypoglycemic. I le faaopoopo atu i le vaega autū, o le oloa e aofia ai sina vaega ole povidone ma le magnesium stearate.

E gaosia e le gaosi oloa lenei vailaau i se tasi ituaiga - i totonu o fualaau e eseese a latou doses: 500 mg, 850 mg ma le 1000 mg. E le gata i lea, o loʻo i ai foi le Glucophage Long, o se vailaʻau faʻasolosolo umi. E maua i vailaau pei o le 500 mg ma le 750 mg.

Fai mai faatonuga o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina ma isi vailaʻau oona ma faʻamaʻi faʻatasi ma inisini injections. E le gata i lea, e faatagaina le Glucofage mo tamaiti e sili atu ile 10 tausaga. I lenei tulaga, e faʻaaogaina faʻatasi ma isi auala.

O le aoga sili o le vailaʻau o le faʻamavaeina lea o le hyperglycemia ma e le taʻitaʻia ai le atinaʻe o le hypoglycemia. Pe a ulufale atu le kalukafa i totonu o le gastrointestinal tract, o loʻo aofia ai mea o loʻo i totonu, ulufale i totonu o le toto. O aʻafiaga autu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o:

  • faʻateleina le faʻavaveina o le inisalini,
  • faʻaogaina o kulukose,
  • tolopo le absorption o le kulukose i totonu o le manava,
  • faaosofia o le faʻaogaina o le glycogen,
  • faaitiitia i le cholesterol toto, faapea foi le TG ma le LDL,
  • faaitiitia le gaosiga o le kulukose i le ate,
  • faamalositino poʻo le gau o le tagata maʻi.

E le fautuaina e inu le vailaau i le taimi o le taumafataga. O le faʻaaogaina o metformin ma meaʻai e mafua ai le faʻaitiitia o le aoga o le vailaʻau. O le kelikaloga e masani lava ona le fusifusia i fusitelatini plasma. E tatau ona maitauina o vaega o le vailaʻau e toetoe lava a le mafai ona gafatia i le metabolism, e aveesea mai le tino e fatugaʻo i se foliga toetoe lava a le suia.

Ina ia puipuia ni aʻafiaga le lelei, e tatau i tagata matutua ona tausia faʻamalositino saogalemu mai tamaiti laiti. O le vevela e le tatau ona sili atu ma le 25 tikeri.

A e faʻatau se oloa e faʻatau atu na o se faʻamaumauga, e tatau ona e gauai atu i le aso na gaosia ai.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

O lea la, faʻapefea ona faʻaaoga le glucophage? Aʻo leʻi ave le vailaʻau, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e mafai ona saʻo le fuafuaina o laasaga tatau. I lenei tulaga, o le maualuga o le suka, o le tulaga lautele o le tagata maʻi ma le i ai o faʻamaʻi pipisi.

I le taimi muamua, e faatagaina le gasegase e ave le 500 mg i le aso poʻo le Glucofage 850 mg 2-3 taimi. Lua vaiaso mulimuli ane, e mafai ona faateleina le fualaau o le vailaʻau pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.E tatau ona maitauina, i le taimi muamua e faʻaaogaina le metformin, o le maʻisuka e mafai ona faitio i faafitauli faʻaogaina. O na uiga leaga e tupu ona o le fetuunaiga o le tino i le gaioiga a le mea galue. A maeʻa le 10-14 aso, ona toe foʻi lea o le faʻaogaina o meaʻai. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga o itu, e fautuaina e vaeluaina le vailaau o le vailaau faʻasaina i nisi o siama.

Ole fua ole tausiga ole 1500-2000 mg. I le gasologa o le aso, e mafai e le tagata gasegase ona oʻo atu i le 3000 mg. I le faaaogaina o tui tetele, e sili atu ona lelei mo le maʻisuka e sui i le Glucofage 1000 mg. I le tulaga na filifili ai o ia e sui mai se isi sui o le hypoglycemic i Glucofage, muamua e tatau ona taofi le toe tago i se isi fualaau, ona amata lea o togafitiga i lenei vailaʻau. O loʻo i ai nisi o vaega o le faʻaaogaina o le Glucofage.

I tamaiti ma talavou. Afai e sili atu le matua o le tamaititi i le 10 tausaga, e mafai ona ia tagofia le vailaau faʻasaina pe tuʻu faʻatasi ma inisini injections. O le fua muamua o le 500-850 mg, ma le maualuga e oo atu i le 2000 mg, lea e tatau ona vaevaeina i le 2-3 inumaga.

I le maʻisuka matutua. E filifilia e le fomaʻi fua o mea, talu ai e mafai e le vailaʻau ona afaina tele ai le gaioiga o fatuga i lenei tausaga. A maeʻa le togafitiga o fualaau, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi.

Faʻatasi ma togafitiga insulin. E tusa ai ma le Glucofage, o le muamua o taooto e tumau pea - mai le 500 i le 850 mg faalua pe faatolu i le aso, ae o le fua o le insulin e fuafuaina e faavae i luga o le glucose concentration.

Glucophage Taimi umi: mea e faʻaaoga ai

Ua uma ona matou iloa le tele o le faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage. Ole taimi nei e tatau ona e taulimaina vailaau Glucophage Long - papa o mea faaumiumi.

Glucophage Long 500 mg. I le avea ai o se tulafono, o meaʻai e onā i taimi o taumafataga. O le endocrinologist na te fuafuaina le fuainumera manaomia, ma mafaufau i le maualuga o le suka o le suka. I le amataga o togafitiga, ave le 500 mg i le aso (sili ona lelei i le afiafi). Faʻalagolago i faʻataʻitaʻiga o le kulukose toto, o fua o le fualaau faasaina e mafai ona faʻatupulaʻia lemu i le lua vaiaso, ae naʻo lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. O le maualuga pito i aso taitasi o le 2000 mg.

Pe a faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina i le inisalini, o le fua o le hormone ua fuafuaina e faavae i le maualuga o le suka. Afai e galo le tagata maʻi e ave le pulu, o le masalosalo o le tui e faasaina.

Glucophage 750 mg. Ole fua muamua o le vailaʻau e 750 mg. E mafai ona faʻafetaui le mea naʻo le lua vaiaso talu ona ave le fualaau. O le togafitiga o le tausiga o aso taitasi e 1500 mg, ma le maualuga - e oo atu i le 2250 mg. Afai e le mafai e le tagata gasegase ona ausia le masani kullukose faatasi ai ma le fesoasoani a lenei fualaau faasaina, ona mafai lea ona ia fesuiaiga i le togafitiga ma le masani fualaau faasaina Glucofage.

E tatau ona e iloa o le maʻisuka e le fautuaina e sui i togafitiga ma Glucofage Long pe afai latou te faʻaaogaina le Glucofage i aso taitasi o sili atu ma le 2000 mg.

Pe a fesuiaʻi mai le tasi vailaʻau i le isi, e tatau ona matau le tutusa o doses.

Contraindications ma aʻafiaga leaga

O fafine o loʻo fuafuaina se maʻitaga, poʻo o loʻo fananau mai i se tamaititi, ua solia i le faʻaaogaina o lenei fofo. E tele suʻesuʻega e faʻaalia ai e mafai e le vailaau ona aʻafia ai le atinaʻe o le fomaʻi. Ae ui i lea, o taunuuga o isi faʻataʻitaʻiga fai mai o le aveina o metformin e leʻi faʻapupulaina ai le ono tulai mai o ni faaletonu i le tamaititi.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua gase i le susu susu, e le tatau ona faia i le taimi o le lactation. E oʻo mai i le taimi nei, e le lava le tele o faʻamatalaga a le au maketi Glucofage e uiga i le aafiaga o le metformin i se pepe fou.

I le faaopoopo atu i nei faʻailoga, o faatonuga ua tuʻuina atu e maua ai se lisi tele o tuutuuga ma faʻamaʻi lea e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le kalapu:

  1. Faʻaleagaina o le Renal ma tulaga e ono mafai ona faʻavaivaia masani ai le gaioiga o fatugaʻo. O nei mea e aofia ai faʻamaʻi pipisi, teteʻi, faʻamalasea o se taunuuga o le manava manaia po o le vomiting.
  2. Faʻaavanoaina o iodine-faʻapipiʻi oloa mo faʻataʻitaʻiga X-ray poʻo le radioisotope. I le vaitaimi muamua ma le mavae le 48 itula o lo latou faʻaaogaina, e faʻasaina ona inu Glucofage.
  3. Faʻasolosolo o le faʻamaʻi poʻo le faʻaoga o le ate.
  4. Le atinaʻeina o le ketoacidosis o le maʻisuka, coma ma le precoma.
  5. O le gasegase ile vaega ole vailaʻau.
  6. Faʻaaloalo i se taumafa maualalo-kalori (itiiti ifo i le afe kcal),
  7. Ava oona po o le ava malosi.
  8. Lactic acidosis.

E pei ona taʻua muamua, o le aveina o Glucopeli i le amataga o le togafitiga e mafua ai aʻafiaga e aʻafia ai ma le faʻaogaina o le tino. O se tagata maʻi atonu e faitio i le nausea, tiga o le manava, se suiga i le tofo, manava manava, ma le leai o se manaʻo. Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻauiga ogaoga na tupu e seasea ona tupu, e aofia ai:

O le kesivaʻa na o ia e le mafua ai ona faʻaitiitia vave le suka, o le mea lea, e le afaina ai le gauai atu o le mafaufau ma le mafai ona ave taavale ma auala eseese.

Ae pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini poʻo isi vailaau oona, e tatau i tagata maʻi ona mafaufau i le ono mafai ona maua i le hypoglycemia.

Faʻafesoʻotaʻi faʻamaloilo ma isi mea

Pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau, e taua tele le logoina o le fomaʻi i maʻi uma faʻatasi. O sea mea na tupu e mafai ona puipuia mai le amataina o taunuuga le lelei ona o le avea o ni fualaau faʻamalosi e lua.

O faʻasoaga faʻaopoopo o loʻo i ai se lisi maʻoti o fualaau faasaina e faasaina pe le fautuaina pe a faʻaaoga Glucofage. O nei mea e aofia ai vailaau iodine, e faʻatagaina e faʻaaoga i le taimi o le metformin togafitiga.

Faatasi ai ma vaega e le o fautuaina e aofia ai ava malosi ma sauniuniga e aofia ai le ethanol. O le faʻafoega faʻapitoa o latou ma Glucophage e mafai ona taʻitaʻia ai i le lactic acidosis.

E iai foi fualaau o fualaau oona e aafia ai le aafiaga o le hypoglycemic o Glucofage i auala eseese. O le mea lea, o nisi oi latou na faʻaosoosoina ai le faʻaitiitia o le maualuga o le suka, ao isi, i le isi itu, mafua ai le hyperglycemia.

Uiga e faaleleia atili ai le aafiaga o le hypoglycemic:

  1. ACE inhibitors.
  2. Salicylates.
  3. Inisalini
  4. Acarbose.
  5. Tusa o le sulfonylureas.

Vailaʻau e faʻavaivaia ai mea e faʻaleagaina ai le hypoglycemic - danazol, chlorpromazine, beta2-adrenergic agonists, corticosteroids.

Tau, manatu o tagata faatau ma mea tutusa

Pe a faʻatau se vailaʻau maʻoti, e manatu le tagata gasegase e le gata i ona togafitiga, ae o le tau foi. E mafai ona faʻatau faʻasolosolo i se falemaʻi masani pe tuʻu se poloaiga i le upega tafaʻilagi a le gaosiga. Tau mo se fualaau faasaina e eseese lava i le ituaiga o faʻamalolo:

  • Glucofage 500 mg (30 papa) - mai le 102 i le 122 rubles,
  • Glucophage 850 mg (30 papa) - mai le 109 i le 190 rubles,
  • Glucopifa 1000 mg (30 papa) - mai le 178 i le 393 rubles,
  • Glucophage Long 500 mg (30 papa) - mai le 238 i le 300 rubles,
  • Glucopeli Long 750 mg (30 papa) - mai le 315 i le 356 rubles.

E faavae i luga o faʻamatalaga o loʻo i luga, e mafai ona finau e faapea o le tau o lenei meafaigaluega e le maualuga tele. O iloiloga o le tele o tagata gasegase e faamaonia ai lenei mea: E mafai e le glucophage ona maua uma le maʻisuka ma maualalo maualalo tupe maua. Faatasi ai ma itu lelei o le faaaogaina o fualaau faasaina:

  1. Faʻaitiitia le faʻaititia i le maualuga o le suka.
  2. Faʻaputuina o le glycemia.
  3. Faaleaogaina o faailoga o le maʻisuka.
  4. Paʻu mamafa.
  5. Faʻaaogaina.

O se tasi lea o le tele o iloiloga lelei mai le maʻi. Polina (51 tausaga le matua): "Na faatonuina aʻu e le fomai i lenei fualaau faasaina i le 2 tausaga talu ai, ina ua amata ona alualu i luma le maʻisuka. I lena taimi, e leai se taimi ou te taaalo ai i taaloga, e ui lava sa i ai nisi pauna. Vaʻaia Glucofage umi ma amata ona maitauina o le mamafa o laʻu mamafa. E mafai ona ou fai atu se mea se tasi - o le vailaʻau o se tasi lea o auala sili e faʻafaigofie ai le suka ma faʻaitiitia le mamafa. "

Metformin o loʻo maua i le tele o fualaau oona, o le mea lea o le Glucofage e tele naua analogues.Faatasi ai ma i latou, o fualaau faasaina e pei o Metokuma, Metformin, Gliformin, Siofor, Formmetin, Metformin Canon ma isi e iloga.

Le alofa pele, fai mai leai i le maʻisuka! O le umi e te faʻatuai ai e alu i le fomaʻi, o le televave lea o le alualu i luma o le maʻi. A e inuina Glucopifa, faʻapipiʻi le saʻo saʻo. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i se paleni paleni o taumafa, gaioiga faaletino ma le pulea lelei. O le auala lea o le a maua ai le masaniga o le toto toto.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a tuʻuina atu faʻamatalaga auiliiliga e uiga i le Glucofage ma isi fualaau o le suka.

Faʻasologa o foliga

500 mg, 850 mg ma le 1000 mg ata e vali ai ata

E tasi le api e aofia ai

mea galue malosi - metformin hydrochloride 500 mg, 850 mg poʻo 1000 mg,

tagata faʻatau: povidone, magnesium stearate,

faʻatalanoaina o ata tifaga - hydroxypropyl methylcellulose, i pepa o 1000 mg - faʻaaogaina le YS-1-7472 mama (hydroxypropyl methylcellulose, macrogol 400, macrogol 8000).

Glucopeli500 mg ma le 850 mg: taamilomilo, biconvex papa, lanu paʻepaʻe ata

Glucopeli1000 mg: oval, biconvex tablets, o loʻo ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, ma se lamatiaga mo le malepe i itu uma e lua ma le faailoga "1000" i le tasi itu o le laulau

Fale faʻamaloilo

A maeʻa ona tuʻuina atu fualaau metformin, o le maualuga o le plasma concentration (Cmax) e ausia pe a ma le 2.5 itula (T max). O le le atoatoa o le bioavailability i tagata soifua maloloina o le 50-60%. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le 20-30% o le metformin e faʻavaveina i le gastrointestinal tract (GIT) e le suia.

Pe a faʻaaoga le metformin i vailaau masani ma auala o le pulega, o le faʻaauau pea o le plasma i totonu o le 24-48 itula ma e masani lava e itiiti ifo i le 1 μg / ml.

Le maualuga o le fusia o le metformin i masini plasma e le lava. Metformin o loʻo tufatufaina i lela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto e maualalo ifo nai lo le plasma ma e oʻo i le taimi e tasi. O le averesi o le tufatufaga (Vd) o le 63-276 lita.

Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. Leai metastin metabolites ua faʻaalia i tagata.

O le lafoaʻiga o le metformin e sili atu nai lo le 400 ml / min, lea e faʻamaonia ai le faʻaumatia o le metformin e faʻaaogaina ai le filtration ma le faʻamaualalo. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le taofiga o le tino e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliata creatinine, ma o lea, o le faʻaititia o le afa-ola e faʻalautele, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

O le Metformin o se faʻateleina ma se faʻaoga o le antihyperglycemic, lea e faʻaititia ai le maualuga o kulukose plasma ma le postprandial glucose. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia.

Metformin e tolu auala e faʻatino ai:

faaitiitia le galu glucose gaosiga e ala i le taofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,

faaleleia atili le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulūkose i totonu o maso e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini,

tolopoina le mimiti o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻaolaina le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala i le galue i le glycogen synthase. E faʻaleleia ai foi le mafai gafatia o ituaiga uma o suauu tulu (glucose transporters) (GLUT).

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o le aveina o le metformin e le afaina ai le tino poʻo le faʻaitiitia ai foi.

Po o le a lava lona aafiaga i le glycemia, o le metformin ei ai lona aafiaga lelei i le lipid metabolism. I le taimi o togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻaaoga vailaau togafitiga, na maua ai le metformin e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Glucophage Na faʻaalia le talo mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata gasegase e sili atu le mamafa, pe a naʻo le togafitiga faʻamalositino ma le faamalositino e le lava le puleaina lelei o le maʻisuka.

i tagata matutua, e mafai ona faʻaaogaina le Glucofage TA e pei o le monotherapy, faʻatasi ai ma isi vailaau o le antidiabetic tautala poʻo le inisalini,

i tamaiti mai le 10 tausaga, Glucofage TA e mafai ona faʻaaogaina e avea ma monotherapy pe faʻatasi ma le inisalini.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga ma isi gasegase antidiabetic oral:

Ole fua amata masani ole 500 poo le 850 mg ole Glucofage O.

2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa taumafa.

A maeʻa le 10-15 aso mai le amataga o le togafitiga, e tatau ona fetuunai le fualaau o le fualaau faasaina e faavae i luga o fua o le fuaina o le toto glucose. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faapalepale gastrointestinal.

I maʻi e maua ai le maualuga o le metformin hydrochloride (2-3 g i le aso), e lua fualaʻau Glucofage ma se fuataga o le 500 mg e mafai ona suia i le tasi le kulumafage pepa ma se vailaau e 1000 mg. O le maualuga maualuga o loʻo fautuaina e 3 g i le aso (vaevaeina i tolu inumaga).

Afai e te fuafua e fesuiai mai se isi fualaau faasaina: e tatau ona e taofi le toe tago i se isi fualaau faasaina ma amata ona ave le fualaau o le Glucofage Hala i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini:

Ina ia maua le lelei o le kulukose o le toto, e mafai ona faʻaaogaina le Glucofage Hala ma le inisalini e fai ma faʻasologa faʻasologa. O le fua masani muamua o le Glucofage® o le 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e faavae i luga o fua o le fuaina o le kulukose i totonu o le toto.

I tamaiti mai le 10 tausaga, e mafai ona faʻaaogaina Glucofage Hala i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. Ole fua amata muamua e 500 mg poo le 850 mg i aso taitasi i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fualaau o le vailaau faʻatau e faʻavae i luga o le fua o le fuaina o le toto glucose. O le faʻaititia o le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻaleleia ai le gasegase o le gastrointestinal. O le maualuga o le fua fautuaina o le 2 g o le fualaau oona Glucofage Hala i aso taitasi, e vaevaeina i 2-3 inumaga.

Ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le galuega tele i tagata matutua, o le fualaau o le vailaʻau o le Glucofage e tatau ona filifilia e faʻavae i luga o faʻamaumauga ole galuega ole fatuga. Iloiloga masani o le galuega i tua o loʻo manaʻomia.

Tagata maʻi e leai se aoga galuega:

Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le gaioiga o le tino vaivai - laasaga 3a o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (kiliata creatinine KlKr 45-59 ml / min poʻo le fua faatatau o le filtration glomerular o le rSCF 45-59 ml / min / 1.73 m2) - na o le leai lava o isi tulaga , lea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis, faatasi ai ma le isi fetuunaiga o fualaau o mulimuli ane: ole fua muamua o le metformin hydrochloride o le 500 mg poo le 850 mg i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg i le aso, vaevaeina i le 2 atumaga. Mataʻituina ma le faʻaeteete le toe faʻaleleia o galuega (i le 3-6 masina).

Afai o le CLKr poo le rSKF ua taua le pa'ū i tulaga

Faʻaiʻuga

I le amataga o togafitiga, o gaioiga sili ona taatele o le faʻalavelave, vomiting, manava manava, tiga o le manava ma le le lava o le manaʻo, lea i le tele o mataupu e pasi faʻafuaseʻi. Ina ia taofia le atinaʻeina o nei faailoga, e fautuaina e ave le Glucofage Hala i le 2 pe 3 inumaga ma se faʻagasolo malie o le fua.

I le taimi o togafitiga ma Glucofage®, e mafai ona tulai mai tali leaga nei. O le tele o nei tali e faʻavasegaina e pei ona taua i lalo: tele lava (≥1 / 10), masani (≥1 / 100, e uiga i:

Faamai o le gasegase

afaina o le gastrointestinal disorders e pei o le nausea, vomiting, manava manava, tiga o le manava, le le fia ai. O le tele lava o taimi, o nei uiga leaga e tutupu i le amataga o togafitiga ma, i le avea ai o se tulafono, pasi ese atu. Ina ia puipuia le atinaʻeina o nei faailoga, e fautuaina e ave le Glucofage Hala i le 2 pe 3 inumaga muamua pe a maeʻa le taumafataga faatasi ai ma le faʻagesegese lemu

Faʻasalaga o le ate ma le vaeluala

sa i ai ni mataupu vavaeese o le faʻaaogaina o tui o le ate poo le hepatitis na tupu ina ua maeʻa le metformin

Faʻafitauli o le paʻu ma mea faʻapipiʻi:

paʻu o le paʻu e pei o le erythema, pruritus, urticaria

Tagata maʻi Pediatric:

O aʻafiaga i tamaiti e foliga tutusa i le natura ma le malosi i mea na matauina i tagata matutua.

A maeʻa le togafitiga faʻatasi ma Glucofage®, e tatau ona lipotia uma aʻafiaga faʻapitoa. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻaauau pea ona mataʻituina le faʻamatalaga manuia / lamatia o le fualaau faasaina.

Tafaoga faʻamalosi

Alu: o le lamatiaga o le atinaʻeina o le lactic acidosis ua faʻapupulaina i le inu malosi o le ava malosi, aemaise lava i le tulaga o le matelaina po o le leai o se meaʻai ma le toilalo o le ate. I taimi o togafitiga ma Glucofage®, e tatau ona aloese mai le ava malosi ma fualaau faasaina.

Faʻafesoʻotaʻi vavalalata Iodine:

O le faʻaaogaina o vailaʻau o iodine e aofia ai soʻo se mea e mafai ona mafua ai le le atoatoa. E mafai ona taʻitaʻia ai le metformin ma faʻapogai ai le siama lactic.

I tagata gasegase i le eGFR> 60 ml / min / 1.73 m2, e tatau ona faamuta le faʻaaogaina o le metformin muamua pe ao faagasolo le suʻesuʻega e faʻaaoga ai iodine, ma aua nei toe amata muamua i le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega, ma naʻo le toe iloiloga o le gaioiga, iuga masani, pe a faʻapea o le a le faʻaleagaina mulimuli ane.

I maʻi gasegase o le malosi o le malosi o le mamafa (eGFR 45-60 ml / min / 1.73 m2), e tatau ona faamutaina le metformin i le 48 itula ao le i faaaogaina ia iodine ma mea e ese ai ma e le toe toe amataina muamua atu nai lo le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega ma faatoa maeʻa Iloiloina o galuega a le tagata matua, lea na faʻaalia ai taunuuga masani ma tuʻuina atu o le a le faʻateteleina mulimuli ane.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

O vailaʻau faʻainisinia e maua ai le maualuga o le faʻamalosi (glucocorticoids (aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga i le lotoifale) ma sympotomimetics): e sili atu ona manaʻomia le suʻeina o le kulūkose toto, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le metformin o le vailaʻau talafeagai e tatau ona fetuutuunai seia oʻo ina faalēaogāina le tua.

Diuretics, aemaise o taotoga o le poloka e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le lactic acidosis ona o le aʻafiaga o le aʻafiaga o le gaioiga o le tino.

Faatonuga faapitoa

Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ae ogaoga le faʻalavelave faʻaleagaina i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi, lea e mafai ona tupu ona o le faʻaopoopoga o le metformin. O lipoti na lipotia mai o le lactic acidosis i tagata gasegase na maua le metformin na faʻapupulaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le faaletonu ogaoga o le maʻisuka, poʻo le faʻalavelave matuia o le toe galue. E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete i tulaga e le mafai ai ona faʻavaivaia le galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalalaina (ogaoga o le manava, vomiting) poʻo le tofiaina o togafitiga faʻamalosi, togafitiga o togafitiga, poʻo togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAID). I nei tulaga matuia, o le metformin togafitiga e tatau ona taofia le tumau.

O isi mea e ono aʻafia ai, e tatau ona mafaufau i ai, e pei o le maʻisuka pulea lelei, kososis, anapogi faaumiumi, le tele o le ava malosi, faaletonu o le ate, ma soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le hypoxia (e pei o le toilalo o le fatu, faʻaleagaina le myocardial).

O se suʻesuʻega o le lactic acidosis e tatau ona iloiloina i le tulaga o ni faʻamatalaga e leai ni faʻamatalaga, e pei o le gasegase maso, tiga o le manava, ma / poʻo le malosi o le asthenia. E tatau ona logoina tagata maʻi e tatau ona latou lipotia nei faailoga ile latou tausi soifua maloloina, ae maise lava pe afai o le a maua muamua e gasegase le faapalepale metformin.Afai e masalomia le alose acidosis, e tatau ona faamuta le togafitiga ma Glucofage. O le toe faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage OLO e tatau ona iloiloina i luga o se faavae taʻitasi pe a maeʻa ona amanaʻia le fua faatatau o le manuia / lamatiaga ma le gaioiga faʻapitoa.

Laosis acidosis o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le puupuu o le manava acidotic, tiga o le tino ma le maalili, sosoo ai ma coma. Faʻamaumauga o suʻesuʻega faʻamalositino e aofia ai le faʻaitiitia o le pH toto, o le plasma lactate level of more than 5 mmol / l, o se faʻaopoopoga o le vaeluaga, ma se fua faatatau lactate / pyruvate. Afai o masalomia lactic acid e masalomia, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi vave. E tatau i fomaʻi ona logoina tagata gasegase o aʻafiaga ma faʻamaoniga o le lactic acidosis.

Talu ai ona o le metformin ua faʻamalosi e fatugaʻo, muamua ma masani i le taimi o togafitiga ma Glucofage®, e tatau ona siakiina le kiliata creatinine (e ala i le fuafuaina o le creatinine i le toto toto e faʻaaogaina ai le faʻatonuga o Cockcroft-Gault):

ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga i tagata gasegase e maua ai galuega masani,

ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga i tagata matutua, faapea foi ma tagata gasegase i le creatinine clearance i le pito i lalo o le masani.

I le mataupu KlKr

Faʻasalaga

Aʻo faʻaaogaina le fualaau oona Glucofage Hala i se fuataga o le 85 g, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e leʻi matauina. Peitai, i lenei tulaga, o le atinaʻeina o le siako acidosis sa matauina.

O le taua tele o metformin poʻo aʻafiaga e aʻafia ai e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis. Lactic acidosis o se maʻi faafomaʻi faʻapitoa e manaomia ai le falemai.

Togafitiga: o le fua aupito sili ona aoga e aveese le lactate ma le metformin mai le tino o le fomaʻi.

Folasaga faʻapitoa ma le afifi

Ata vali ata, 500 mg ma le 850 mg:

20 pusa o loʻo tuʻuina i pusa tioata o se ata o le polyvinyl chloride ma le alumini pepa.

3 ato faʻatasi ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa pepa

1000 mg laupepa velanisi:

15 laulau o loʻo tuʻuina i pusa tioata o se ata o le polyvinyl chloride ma le alumini pepa.

4 faʻatalanoaga faʻatasi ma faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le soifua maloloina i le setete ma le gagana Rusia o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa pepa

Tagata e Faamauina le Tusi Faamaonia

Merck Sante SAAS, Farani

37 Rue Saint Romain 69379 Lyon Cedex 08, Farani /

37 ryu Saint-Romain 69379 Lyon Zedex, Farani

Merck Sante SAAS, Farani

O le tuatusi o le faʻapotopotoga e talia talosaga mai tagata faʻatau i luga o le tulaga lelei o oloa (oloa) i le Malo o Kazakhstan

Sui o Takeda Osteuropa Holding GmbH (Austria) i Kazakhstan

Pepa o glucopifa

E tusa ai ma le faʻavasegaina o vailaʻau, o le vailaʻau o le Glucofage e aʻafia i le vaega ole vailaʻau o le hypoglycemic e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka. O lenei vailaau e maua ai le faapalepale o le gastrointestinal, o le mea galue o le tuufaatasiga o le metformin hydrochloride, o se vaega o le group biguanides (oa latou mea e maua ai).

Glucophage Long 500 poʻo le Glucophage 500 - o auala autu nei o le tuʻuina atu o le vailaʻau. Muamua o loʻo faʻaalia i se gaioiga faaumiumi. O isi laumei e iai eseesega o le metformin hydrochloride ua vavae ese foi. La latou auiliiliga auiliili:

O le faʻaogaina o le mea galue, mg i le 1 pc.

500, 850 poʻo le 1000

Paʻepaʻe, lapotopoto (oval mo le 1000, ma le vaneina)

Povidone, hypromelilose, magnesium stearate, pure opadra (hypromellose, macrogol)

Carmellose sodium, magnesium stearate, hypromelilose

10, 15 po o le 20 fasi vaega i totonu o se matagi

30 pe 60 pi. i se pusa

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O se fualaau faasaina ma se aafiaga o le hypoglycemic from group biguanide e faaitiitia ai le atinae o le hyperglycemia, e taofia ai le hypoglycemia. Pe a faatusatusa i le sulfonylurea o mea na faaaoga i togafitiga o le maʻisuka, o le fualaau faasaina e le faaosofia ai le manava o le inisalini.O le fualaau faʻatele e faʻapupulaina ai le lagona o le faʻaleleia, faʻateleina le excretion o le glucose e sela, e faʻaitiitia ai le gaioiga o le suka i le ate e ala i le taofiofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis. O le meafaigaluega e mafai ona faʻatuai ai le absorption o le kulukose i totonu o le inumaga.

O le mea galue malosi metformin hydrochloride e faʻaosoosoina ai le gaosiga o le glycogen, galue i luga o le enzyme e faʻaumatia ai, faʻalauteleina le gaosiga o felaʻuaiga ma le voluma o suauu gaosi uma. I le faʻaopoopoga, o le vaega e faʻavaveina ai le lipid metabolism, e faʻaitiitia ai mea o le cholesterol atoa, lea e oʻo atu ai i le faʻamautuina poʻo se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

A maeʻa ona tago i le vailaau faʻamaina, e gauai i totonu o le manava ma le fatu, ona aʻafia ai lea i le taumafa taumafa i le itu o le faʻagesegese. O le bioavailability of metformin hydrochloride e 55%, e oʻo i le maualuga ile plasma toto pe a mavae le 2.5 itula (mo Glucofage Long lenei taimi e 5 itula). O le gaioiga malosi e oʻo atu i totonu o gaʻo uma, faʻatapulaʻa ona fusifusia i masini plasma, e laʻititi ona faʻafefeteina ma faʻamalosi e gaʻo.

Glucophage fualaau mo le maʻisuka

O le fualaau faʻatele e faʻapupulaina ai le lagona o le atigipusa i le inisalini ma faatelevaveina le gaosia o le suka i totonu o maso, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le kulukose toto. E fesoasoani lea i le puipuia o le hyperglycemia, lea e mafai ona o faatasi ma le maʻisuka ituaiga 2. O se tasi (mo le Glucofage Long) poʻo le lua faʻalua o le vailaʻau e fesoasoani e faʻamautu ai le maʻi i le maʻisuka.

O le a le eseesega i le va o le glucophage ma le metformin?

Glucophage o le igoa tau fefaʻatauaʻiga o le vailaau faʻasaina, ma metformin o lona vailaau galue. E le o le glucopifa e na o le pau lea o ituaiga o papalama o le a gaosia ai le mea gaosi. I totonu o le fale talavai e mafai ona e faatauina lenei vailaau mo le maʻisuka ma le mamafa o le paʻu i lalo o le tele o igoa eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, Siofor, Gliformin, Diaformin, ma isi mea faapena. O le Glucofage o se faʻatau fualaau faʻatau muamua. E le o le taugofie, ae e sili ona maualuga le taua. O lenei vailaau faʻapitoa e taugofie tele, e oʻo lava i tagata matutua, o lea la e le fautuaina e le site endocrin-patient.com le faʻataʻitaʻiga ma ona tagata taugofie.

O le a le eseesega i le va o le glucophage ma le glucophage umi? O fea vailaʻau e sili atu?

Glucophage Long - o le laupapa lenei ma le faʻagasolo lemu o le mea galue malosi. Latou te amata galue mulimuli ane nai lo le Glucophage masani, ae o latou aafiaga e sili atu le umi. E le o le faapea o le tasi fualaau e sili atu nai lo le isi. Ua mamanuina mo faamoemoega eseese. O se faʻasili faʻagaloalaʻi e masani lava ona ave i le po ina ia oʻo i le taeao e sosoo ai e masani ona maua le toto toto. Ae ui i lea, o lenei fofo e sili atu le leaga nai lo le kulupu, e talafeagai mo le puleaina o suka i le aso atoa. O tagata e masani ona i ai fualaʻau metformin e mafua ai le manava manava ua fautuaina e amata ona ave le togi maualalo ma aua le faanatinati e fausiaina. Afai e le fesoasoani lenei mea, ona e manaʻomia lea e sui i le faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage Long.

O a faʻamanuiaga ma aʻafiaga o le tino mai nei fualaau?

I faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa vaega o faʻamaoniga, faʻamaʻi ma aʻafiaga i itu. Afai e leai sau faʻailoga, ona leai lea o se afaina. Mo tagata o loʻo gasegase, maʻoti poʻo le maʻisuka ituaiga 2, o fua o metformin e sili ona lelei. Latou te faʻaititia le toto toto, fesoasoani e aveesea le mamafa, faʻaleleia iuga o suʻega mo le cholesterol ma isi mea lamatia o le cardiovascular. Ua faʻamaonia o lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka ma faʻaʻumiʻumi le soifua o tagata mamaʻi.

Glucophage Long mo le maʻi suka: Suʻega o Patient

E faitau miliona tagata ua ave Glucopeli mo le lata i le 50 tausaga. O lo latou masani masani na faʻamaonia ai o se vailaau saogalemu. Pau le afaina o le le lava o le vitamini B12 ile tino. E mafai ona e ave i lea taimi ma lea taimi lenei vaitamini ma vasega mo le puipuiga.

Glucopeli, Glucophage Long or Siofor: o le fea e sili atu?

Glucophage o se uluai metformin fualaau faasaina. O le aloaia o le pateni mo le umi ua maeʻa, o le tele o analogues o loʻo faʻatau atu i falemaʻi. Siofor o se tasi oi latou.E faʻapea foi i luga o maketi o loʻo i ai le tele o analogues o le gaosiga a Rusia. Fai mai Dr. Bernstein o Glucofage na te maualalo le toto maualuga i le Siofor ma isi metformin tauva. O le au maimoa tele o endocrin-patient.com e faʻamaonia ai foi e sili atu le Glucofage nai lo fua faʻatau fua metformin ma e ono le afaina ai le manava.

O le metformin muamua o fualaau oona ei ai se tau e taugofie tele. O le mea lea, e leai se aoga e ave Siofor ma isi analogues ina ia faʻaola. Glucophage Long - Metformin tele-lafoaia o laupepa o le kamupani e tasi lea e maua ai le uluai Glucopifa. O lenei fualaau faasaina e lelei mo le puleaina o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, pe afai e ave i le afiafi. E le gata i lea, afai o Siofor poʻo le faʻaaogaina o le galufale e mafua ai lou maʻi manava, taumafai e sui i Glucofage Long.

E faʻafefea ona aʻafia le ate ma fatuga i lenei fualaau?

Faʻafofoga i le vaega i luga o le faʻasaʻoina i faatonuga mo le faʻaaogaina. O le kelikaloga e solia i le gau o le ate, faʻapea foi ma le le atoatoa i le ogatotonu ma tulaga maualuga. Faʻasolo i le ate ma le fatu fatu, ua tuai ona togafitia mo le maʻisuka.

I le taimi lava lea e tasi, e mafai ma e tatau ona ave i ai masini metformin e gasegase o loʻo i ai le gasegase o le gasegase - ate o le ate. Faatasi ai ma se taumafataga maualalo ma le gaioiga ma le gaioiga faaletino, o le vailaʻau e faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase. E vave ona mou ese atu le vave faamalolo vave pe a uma ona amata e tagata ona faaaoga fautuaga fautuaina i luga o lenei saite. O isi faʻalavelave, e pei o le televave i vae, e manaʻomia ai se taimi sili atu e faʻamalolo ai.

Mo le gau o le mamafa

Glucophage o se mea e faʻaaogaina le mamafa o le mamafa, e pei o isi vailaʻau tutusa e aofia ai metformin. O lenei vailaau e fesoasoani tele e aveese ai paʻu paʻu e le gata mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi mo tagata ei ai le suka o le toto. Metformin e toetoe lava o le fualaau faasaina lea e mafai ai ona gau le mamafa e le afaina ai le soifua maloloina. I se isi itu, o le a faʻaleleia atili ai iuga o suʻega mo le cholesterol ma triglycerides. O faʻamatalaga e uiga i tagata o loʻo ave glucophage mo le gau o le mamafa ua faʻamaonia lona aoga. Ae ui i lea, o le mamafa o le mamafa e le vave ona alu vave, ae i ni nai vaiaso. E mafai ona e faʻamoemoe e leiloa ni nai pauna, ae o masini metformin atonu e le mafai ona fesoasoani i le ausiaina o lou mamafa.

Glucophage ma Siofor mo le gau o le mamafa: iloiloga o maʻi

Ina ia togafiti le meaʻai, e tatau ona e ave Glucofage e tusa ai ma fuafuaga tutusa e pei o le maʻisuka. Amata i se fua maualalo o le 500-850 mg i le aso ma faasolosolo malie le faʻaleleia i le maualuga e mafai ona tuʻuina atu. E mafai ona e faʻamoemoe o le faʻafetai i lenei vailaʻau o le a faaitiitia lou mamafa o le tino i le 2-3 kilokalama e aunoa ma ni suiga i meaʻai ma tulaga o le gaioiga faaletino. Afai oe laki, o le a mafai ona e leiloa 4-8 kilokalama. E tatau ona faʻaauau pea le faʻasolosolo ina ia faʻamautu ai taunuʻuga na maua. I le tulaga o le faʻamavaeina o vine, o se vaega o kilokone na leiloloa e mafai ona toe foʻi mai, poʻo le mea foi lea. O le website endocrin-patient.com e fautuaina ai le suia i se meaʻai maualalo-gaosiolosi ina ia sili atu le lelei o le gau.

Ole inisalini o se hormone e le gata ina afaina ai le gaogao o le kulukose, ae e faʻaosofia foi le teuina o le gaʻo, poloka ai le malepelepe o le tino. O tagata e masani i le meaʻai e masani lava ona maualuga le maualuga o le inisalini i totonu oo latou toto. O a latou masini e faʻaitiitia ai le faʻalogo i lenei hormone. O lenei maʻi le gasegase e taua o le faʻamalosia o le inisalini. O le vailaʻau Glucophage e faʻaumatia ai, o le maualuga o le insulin i le toto e faʻaititia. O lenei mea e aoga mo tagata ua mamafa tele, faʻapea foi ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le vavalalata i tulaga masani o le inisalini i totonu o le toto, o le faigofie foi ona le maua le mamafa. O se taumafataga maualalo e maua ai le fesoasoani i le inisalini sili atu nai lo Glucofage. O le taunuʻuga sili ona lelei e maua mai i le tausia faʻatasi o le taumafataga ma ave fua metformin.

Auala e ave

A o leʻi aveina Glucofage mo le paʻu o le mamafa poʻo le maʻisuka, ia faitau ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e leai sau faʻailoga. Siaki mo aʻafiaga i itu.Malamalama i le eseesega i le va o le kulupu Tafaʻi umi ma mea masani metformin, o fualaau e sili ona lelei mo au sini. E fautuaina e suʻe suʻega e siaki ai galuega o le ate ma fatugaʻo, faʻapea foi ma le fomai. Ae ui i lea, o le metformin ua manatu o se vailaau saogalemu lea e faatauina atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa.

O le glucopifa e masani ona mafua ai le manava ma isi faafitauli nutimomoia. Ina ia faʻamamaina, pe aloese foi mai ia i latou, ia amata ona ave i latou i se vaega itiiti ole 500-850 mg i le aso. Inu i lenei vailaau i meaʻai. E mafai ona e faʻaleleia le fualaau ile 500 poʻo le 850 mg i le aso ile tasi vaiaso pe 10-15 aso uma, pe a tuʻuina atu ile maʻi e faʻafeiloaʻi togafitiga lelei. O le maualuga pito i luga o aso taitasi ole 2000 mg mo le fualaau o le Glucofage Long ma le 2550 mg (tolu papa o 850 mg) mo fua masani o metformin. Ole fua ole fua lea mo togafitiga o meaʻai ma le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2.

O tagata mamaʻie mafai ona maua i le maʻisuka malosi ma e tatau ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o le vailaau faʻasolosolo Glucophage ma injections o le inisalini. Metformin e faʻaitiitia ai le manaʻomia mo le inisalini e tusa ma le 20-25%, ma o le fesuiaiga i se 'aiga laiti-carb e 2-10 taimi. Mo le maʻisuka, o le lamatiaga o le tuiina o le maualuga o le inisalini ma mafua ai le maualuga o le hypoglycemia. Amata e ave le metformin, e lelei tele le faʻaitiitia faʻaitiitia o le inisalini, ona faʻaleleia ma le faaeteete pe'ā tatau.

O le glucopifa o se mea taua ae le o le vaega autu o se togafitiga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. O le fofo autu o se taumafataga, ma o fualaau ma insulin e na o le fetaui lelei.

Le faʻagesegese o le matua

O nisi tagata latou te aveina Glucophage e faaumiumi ai lo latou ola. Tagata ola maloloina mo le faʻamaʻi pipisi latou te le manaʻomia le maualuga o le maualuga o le maʻisuka ma le gaʻo. Masalo o le a latou lava ma 500-1700 mg i le aso. O le mea e leaga ai, e leai ni faʻamatalaga saʻo i le metotia o se vailaau mo le matua. O suʻesuʻega i lenei mataupu o loʻo faʻaauau pea, o latou taunuuga e le o toe mamao ona fuafuaina. Glucophage O pusa umi e le mafai ona tatina, e tatau ona e faʻaumatia atoa. O lenei vailaʻau e itiiti lava le ono aʻafia ai le manava ma isi aʻafiaga e sili atu nai lo le metformin masani, lea e vave faʻaleleia. Matamata i lenei itulau se vitio e Elena Malysheva e uiga i le aveina o metformin o se vailaau mo le matua.

O le a le umi e tatau ona ou tago ai i lenei vailaʻau? E mafai ona inu Glucofage i taimi uma?

Glucophage e le o se vailaʻau mo le faʻaaogaina o le vasega. Afai ei ai au faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina, ma e mafai ona faʻatagaina aʻafiaga, ona tatau lea ona e ave fualaau faʻaulu i taimi uma, i aso uma, e aunoa ma le faalavelaveina. Afai e le toe faʻaaogaina le vailaʻau, o le maualuga o le suka o le toto atonu o le a sili atu ona leaga, ma o nisi o paʻu faaopoopo e paʻu mai o le a toe foʻi mai.

O nisi taimi o tagata e mafatia i le maʻisuka ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona galo le mamafa o le mamafa, suia atoatoa o latou mafaufauga ma metabolism. I ia tulaga, e mafai ona e mumusu e faia metformin e aunoa ma ni taunuuga leaga. Ae e seasea lava ona mafai.

O nei fualaau oona ua fai ma vaisu?

O nisi taimi pe a uma ona oʻo le maʻi i le maualuga o le metformin, e faʻaitiitia lona toto toto ma le mamafa o le tino. Latou te tumau mausali, ma e lelei. O le vailaau Glucophage e faʻaleleia ai le gasegase o le maʻi, ae le o se panacea ma e le mafai ona maua se faʻamaʻi atoatoa. Ina ia lelei le pulea o le maʻisuka po o le togavao, e tatau ona e le gata ina ave fualaau, ae mulimuli foi i se taumafataga ma faamalositino.

I tagata gasegase e le o taʻitaʻia se olaga ola maloloina, o le toto toto e tupu mai i le tele o tausaga. I ia tulaga, e faigofie ona faitioina o le vailaʻau e fai ma vaisu. O le mea moni, o le faafitauli o lou le mulimuli i le tulafono. O le taumafaina o mea faasaina, faapea foi ma se olaga le talafeagai, ei ai se aafiaga faataumaoi i le tino. E le mafai ona ia taui mo soʻo se fualaau, e oo lava i le sili ona taugofie ma taugata.

O a meaai e tatau ona ou mulimuli i ai ao ou tago atu i lenei vailaʻau?

O le maualalo o meaʻai mo le gaosi e na o le pau lea o le vaifofo saʻo mo tagata mamaʻi i le gaʻo, prediabetes ma le ituaiga 2 maʻisuka. Iloilo le lisi o meaai faʻasaina ma faʻamalo atoa ia mea mai lau taumafataga.Taumamafa i meaai lelei ma maloloina, e mafai ona e faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso. O le taumafa-maualalo o le gaosi meaai o le togafitiga muamua mo le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona faaopoopoina i le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Glucophage, ma, pe a manaʻomia, faʻapea foʻi ma inisalini i inumaga maualalo. Mo nisi tagata, o se taumafataga maualalo e maua ai le mamafa, ae mo isi, e leai. Ae ui i lea, o le meafaigaluega aupito sili lea ia i matou. O le taunuuga o se mea maualalo-maualalo, maualalo-meaʻai e sili atu le leaga. E ala i le fesuiaiga i se taumafataga maualalo, o le ae faʻavasegaina lou suka toto, e tusa lava pe e le mafai ona e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa.

E faateleina le glucophage pe faʻaitiitia le toto maualuga?

O le keluʻiloga e le o faʻateleina ai le mamafa o le toto. E sili atu le faʻaleleia o le aʻafiaga o fualaau o le toto maualuga - taʻavale, beta-blockers, inhibitors ACE ma isi.

I le maʻisuka o loʻo togafitia e tusa ai ma metotia o le site endocrin-patient.com, o le toto faʻafuaseʻi ua faʻaitiitia i le masani. Aua o le auala lea e galue ai se taumafataga maualalo maualalo. E aveeseina le tele o le vai mai le tino, faʻamalo le edema ma faʻalautele le mamafa i luga o toto toto. Glucophage ma fualaau mo le maualuga o le toto maualuga e faʻaleleia ai le aafiaga o le tasi ma le isi. Faʻatasi ai ma se maualuga maualuga, o le ae manaomia le lafoai atoa o vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto. E ono le afaina ai oe :).

O lenei vailaʻau e faʻataʻatia ma le ava malosi?

Faʻafeiloaʻi le kelikaloga ma le taumafa ava malosi. O le aveina o lenei vailaau e le manaʻomia ai se olaga soifua maloloina atoatoa. Afai e leai se faʻailoga i le ave metformin, ona le faʻatagaina oe e inu ava malosi. Siaki le tusiga "Ava malosi mo le maʻisuka," lea e aofia ai le tele o faamatalaga aoga. Ua e faitau i luga e faapea o metformin ei ai se itu matautia ae seasea ona tupu - o le acidosis lactic. I tulaga masani, o le ono mafai ona atiaʻe lenei faʻalavelave e toetoe lava a leai. Ae e tulai mai i le ava malosi malosi. O le mea lea, e le tatau ai ona onā i le tulaga o le ave metformin. O tagata e le mafai ona tausisia le amio tatau e tatau ona matua aloese mai le ava malosi.

O le a le mea e fai pe a le fesoasoani le glucophage? O fea vailaʻau e malosi?

Afai o le kalukafa pe a mavae le 6-8 vaiaso o le aoga e le fesoasoani i le leiloa o le tele o kilokalama o le mamafa o le mamafa, ia suʻe suʻega toto mo hormones thyroid, ona faʻatalanoa ai lea o se endocrinologist. Afai e iloa le hypothyroidism (o le leai o sefo o le hormones), e tatau ona togafitia oe i fualaau oona e faatonuina e lau fomaʻi.

I nisi o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le glucophage e le faʻaitiitia ai le suka toto. O lona uiga o le pancreas ua maeʻa atoa, o le gaosiga o lona lava inisalini ua taofi, o le faʻamaʻi e peiseai ua liua i le maʻisuka matautia 1. Manaomia vave e amata tui le inisalini. E iloa foi e le mafai ona fesoasoani fuamoa metformin i meaʻai maʻisuka. O nei tagata gasegase e tatau ona vave liliu atu i le insulin, ae le o le gauai atu i fualaau faasaina.

Manatua o le sini o le togafiti o le maʻisuka o le tausia pea o le suka i totonu o le 4.0-5.5 mmol / L. I le tele o le maʻisuka, o le glucophage e maualalo le suka, ae le lava e toe aumai i le masani. E tatau ona fuafua pe o le a le taimi o le aso e le mafai ai e le pancreas ona taulimaina le avega, ona fesoasoani ai lea i inisalini injections i mea maualalo maualalo. Aua le faʻavalevalea e faʻaaoga le inisalini e faʻaopopo i le tagofia o fualaau ma mate. A le o lena, o le a tupu le faʻafitauli o le maʻisuka, e tusa lava pe taua ile maualuga o le 6.0-7.0 ma le maualuga.

Ole iloiloga o tagata o loʻo ave Glucofage mo le gau ma le togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia ai le aoga maualuga o nei fualaau. Latou te fesoasoani sili atu nai lo le Siofor ma le faʻatusatusaina o analogues o le gaosiga a Rusia. O taunuʻuga sili ona lelei e maua e tagata gasegase o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo i lalo o le gaosiga o taumafa ao latou fufuluina fualaau. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaitiitia ai a latou suka i le masani ma tumau mausali masani, pei o tagata soifua maloloina. O le tele oa latou iloiloga latou te mitamita foi e mafai ona latou galo le 15-20 kilokalama o le mamafa mamafa. E ui lava o le faʻamaoniga o le gau o le mamafa o le mamafa e le mafai ona tuʻuina muamua.O le website endocrin-patient.com e faʻamaonia ai le maʻisuka o le a mafai ona latou puleaina o latou maʻi, e tusa lava pe latou te le maua le mamafa mamafa.

Faatusatusaga o Glucophage ma Siofor vailaʻau: iloiloga o maʻi

O nisi tagata ua le fiafia e le mafuatiaina le gau o Glucophage. O le mea moni, o le aʻafiaga o le avega e mafai ona iloa e leai muamua nai lo le lua vaiaso, aemaise lava pe afai e te amata togafitiga i se fua maualalo. O le sili atu le sologalelei o le ae leiloa le mamafa, o le maualuga atu lea o le avanoa e mafai ai ona e maua le taunuʻuga manuia mo se taimi umi. O le vailaʻau Glucophage Long e itiiti ifo nai lo isi fualaau metformin e mafua ai le manava ma isi aʻafiaga. Mo tagata e mananao e aveesea le mamafa, e fesoasoani tele. Ae o lenei fualaau faasaina e le talafeagai mo le puleaina o le suka i le maʻisuka pe a uma ona 'ai i le aso.

Glucophage Long for Type 2 Tisuka: Toe Iloilo Patient

O manatu le lelei e uiga i fualaau o le Glucofage o loʻo tuʻuina e tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le o iloa se taumafataga maualalo-maumafaʻi pe le manaʻo e sui i ai. O mea faasaina e mamafa tele i gaʻo eletise e maualuga ai le suka toto ma le manuia o le soifua maloloina. O tapenaga o Metformin ma e oʻo lava ile inisalini e le mafai ona totogiina mo o latou aʻafiaga leaga. I le maʻisuka oe mulimuli i se tulaga masani ole maualalo ole calorie, o togafitiga e masani ona leaga. E le tatau ona manatu e mafua lenei ona o le vaivai o le fualaau faasaina.

57 faamatalaga e uiga i le "Glucophage ma le Glucophage Long"

Talofa E i ai loʻu gaʻo ona o le hypothyroidism, 24 tausaga, maualuga 164 cm, mamafa 82 kilokalama. Ua ou alu i le paleni o eutirox ma le iodine mo ni nai tausaga. Sa ou nofo i luga o meaai eseese, ae sa itiiti lava le iloa - ina ua maeʻa, ua toe foi mai le mamafa ma tele lava ina faateleina. E le mafai e Siofor ona ave laulau masani ona o aʻafiaga. Sa ou aoao e uiga i Glucophage Long, lea e foliga mai e sili atu ona fai malie. Na ou faitauina lau tusiga, ae o le tele lava o fesili e tumau pea. E mafai ona ou inu Glucofage Long e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi? Afai o lea, e tatau faapefea ona ou aveina? E mafai ona faʻapipiʻi lenei meafaigaluega ma le Xenical? Faamoemoe e vaai i le tali.

E mafai ona ou inu Glucofage Long e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi?

Ioe, i le leai o ni faʻasolega

Siofor papaa e le mafai ona ave ona o aʻafiaga

E tatau ona faʻaaogaina se polokalame ma se faʻagasolo maliega o le metotia. Masalo o le a leai ni faafitauli ogaoga.

pe faapefea ona tatau?

E pei ona taʻua i le tusiga

E mafai ona faʻapipiʻi lenei meafaigaluega ma le Xenical?

Afai o aʻu oe, o le a ou fesuiaiga i se taumafataga maualalo maualalo (lea, e le o se mea e tupu ai, e leai foi se saolotoga) ma e le taliaina Xenical

O le Hypothyroidism (le lava o hormones) o lau faafitauli autu lea. Ina ia e puleaina, e tatau ona e iloa le Igilisi, suʻesuʻe le tusi "Aisea ua ou i ai pea i ai ni faʻafitauli faʻafefefea pe a Suʻe Tue Laʻu Tasi" po o se tasi o ana mea tutusa. Ou te lei vaai i nei mea i le gagana Rusia. I lima tonu e le oʻo atu i le fesiitaiga.

E i ai le masalosalo o le aveina o supa o le iodine e le fesoasoani, ae sili ai le faʻaleagaina o lou maʻi. Ma o le eutirox e le aveesea ai le mafuaaga.

Le aoauli lelei, Lau pele pele pele! Ou te manaʻomia lau fautuaga. Tausaga 68 tausaga, maualuga 164 cm, mamafa 68 kilokalama, hemoglobin glyc 5.8%. Na fai mai le endocrinologist e ave Glucophage Long 500 ina ua uma le 'aiga o le afiafi. E manaʻomia lenei vailaʻau pe a e mulimuli i se taumafataga e maualalo le carbohydrate? E uiga i faamalositino faaletino, na o le 50-60 minute ou te savali ai aua o isi mea uma e mafua ai le toto maualuga. Faafetai

E manaʻomia lenei vailaʻau pe a e mulimuli i se taumafataga e maualalo le carbohydrate?

O le mea muamua lava, i luga o au faailo o le kulukose i le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. Mo nisi faʻamatalaga tagaʻii le tusiga - http://endocrin-patient.com/sahar-natoschak/

E na ona ou savali mo le 50-60 minute, aua o isi mea uma e mafua ai le toto maualuga

E manino lava o loʻo i ai sau taumafa maulalo. I tagata gasegase ua uma ona vaʻavaʻavaʻai i mea faasaina, o le toto e vave ona toe foʻi i le masani. O le suka o le toto e tatau ona fafagaina e sili atu nai lo le maualuga o le toto.

Talofa. E 32 ou tausaga. Na ou sau i le endocrinologist e foia faafitauli o le mamafa o le mamafa (maualuga 167 cm, mamafa 95 kg).Na ou pasia le suʻeina o le toto ma faʻamataʻu mo hormones - o mea uma lava e masani, sei vagana ai le inisalini maualuga. O le meaʻai na faatonuina 1 le papafa 2 taimi i le aso, faʻapea foi ma le Glucofage 500 - 1 le laupepa i le aso, na faia mo le 3 masina. Na ou faitauina lau tusiga ma tulai mai le fesili. O se fua o le metformin e fai si laʻititi? Atonu e lelei le faʻaalu 2-3 taimi i le aso? Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali.

O se fua o le metformin e fai si laʻititi?

I le mataupu faavae, e le lava. Ae i soo se tulaga, e tatau ona e amata i se fua maualalo, ona faʻalemu malie lea pe afai e te faʻafesoʻotaʻi togafitiga lelei.

Ou te faʻamanatu atu ia te oe o se taumafataga maualalo-gasegase o le meafaigaluega autu. Ma o soʻo se fualaau, e aofia ai Glucophage, ua na o se faʻaopoopoga i se soifua maloloina lelei.

Talofa. E 61 oʻu tausaga. Heumi 170 cm, mamafa 106 kilokalama. Ua maua le maʻisuka maʻi talu mai le 2012. E mafai ona inu Glucofage i le taeao masani 850, ma i le po e lautele 500? Po o le taeao ma le afiafi, e tasi le papafa e 500? I luga o se taumafa maualalo i lalo o le kalapu talu mai Tesema 2016. Ua faʻaitiitia le maualuga o le kulukose ma le mamafa, ae e le mafai ona faʻamautuina lelei le suka.

le faʻamautuina fetuutuunai le suka e le galue.

Ole mea e ono tupu, e tatau ona e amata lemu le amataina o le inisalini i lalo ifo. E foliga mai o le fua aupito maualuga o le metformin o le ae maua ai le avanoa e teu ai le suka i le masani, lea o loo faailoa atu iinei - http://endocrin-patient.com/norma-sahara-v-krovi/

E mafai ona inu Glucofage i le taeao masani 850, ma i le po e lautele 500?

I le faʻamuamua, e mafai, ae atonu e le lava lenei mea mo oe e aunoa ma le inisua o le inisalini. Sa e taumafai mo le tele o masina e aumai ai le suka i le masani, ae e le lelei tele. Ua ou matauina le tele o tulaga faapena.

Talofa E 63 ou tausaga, maualuga 157 cm, mamafa 74 kilokalama. Sugar e 6.3. E pei ona faatonuina e le endocrinologist, na ia inu Glucofage 1000 i le taeao ma le afiafi mo le 8 masina. O le taunuuga e sili ona lelei - o le suka na pa'ū i le 5.1. Na faaitiitia e le fomai loʻu fua i le 500 mg i le taeao ma le afiafi. Talu ai o fualaau o le Glucofage ua i ai se ola ola mo le 3 tausaga, na vave lava ona faatau mai e laʻu tama ia te aʻu ni pepa se 10 o fualaau faasaina mai Merck (Spain). Na ou matauina i luga o laulau uma ei ai se ata. Fesili: e mafai ona vaeluaina i vaega?

e tofu le laulau ma se ata. Fesili: e mafai ona vaeluaina i vaega?

Aʻo ou malamalama i ai, o aʻoaʻoga aloaia e le maua ai se tali i lenei fesili. I lou tulaga, o le a faaauau pea ona ou faia se fualaau o le 2 * 1000 mg i le aso, lea na fesoasoani tele. Ou te le malamalama pe aisea e tatau ai ona faʻaititia le fua. Sei vagana ua i ai ni aʻafiaga ogaoga e te le o tusia.

E pei ona masani ai, ou te faamanatu atu ia te oe o le togafitiga autu o se taumafataga maualalo-gaosi - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/. O ou faʻafitauli o le soifua maloloina e mafua ona o le le faapalepale i meaʻai gaʻo. Ole fualaau faasaina ole Glucofage e le mafai ona sili atu nai lo le 10-15% o le aafiaga faavavega lea e maua ai se suiga i se taumafataga maloloina.

E 67 ou tausaga, maualuga 157 cm, mamafa 85 kg. I le tolu tausaga talu ai, o loʻu mamafa o le 72-75 kilokalama. Na gasegase sooga o vae, amata ona alu ese, ma amata ona maua le mamafa. Faʻailoga pasi mo insulin ma glucose. Inisalini 19.6 mcU / ml. Glucose 6.6 mmol / L. Tofia Glyukofazh Long 1000 i le po. Muamua, i le lua vaiaso, na leiloa 2 kilokalama, o lea na taofi ai le mamafa. Totogi toto i hormones thyroid - TSH 0.34, T4 aofaiga 83.9. O fualaau faasaina Laminaria, ou te inu i le vaiaso. O loʻo i ai ni suʻesuʻega fou o le biochemistry - Ou te le iloa po o fea mea e tusi e uiga i ai. E le mafai ona ou taulimaina le mamafa! Atonu e faateleina le faʻaaogaina o le glucophage? Ou te matua manaʻomia se fautuaga. E le gata i lea, e maualuga loʻu maualuga. Ou te faia se concord 5 mg, noliprel 10 + 2.5. O se pisa matautia i loʻu ulu talu mai le 2015. O loʻo ou faia se MRI - e foliga mai e leai se mea e popole ai. Ma ei ai oʻu aso malolo, pe a leotele lenei aso pe a itiiti se aso. O fomai ni neurologists ma isi o fai mai o le ola faatasi ma ia i le taimi nei. Ae o lenei mea e mafai ona e alu vale, ou te mate. O ananafi na ou i ai i se faleʻai i se cardiocenter i se angioneurologist. Sa ia fiafia ia te au e le mafai ona togafitia le pisa i loʻu ulu, ae e tatau ona ou taumafai e saili se fomai lelei.

Inisalini 19.6 mcU / ml. Glucose 6.6 mmol / L.

E iai sau maʻi gasegase lea ua liua i le prediabetes. O le lamatiaga o le oti mai le fatu fatu poʻo le stroke e matua maualuga lava pe afai e te le faia fua o loʻo ou talaʻiina.

Atonu e faateleina le faʻaaogaina o le glucophage?

Afai e te manaʻo e te ola, e manaʻomia ona e faia mea uma ua tusia i lalo - http://endocrin-patient.com/topics/diabet-2-tipa/ - ae o le a itiiti se faʻaaogaina mo fualaau papa. E ui lava, i le faʻamuamua, e mafai ona faʻatupulaʻia lemu i le fua maualuga o aso taʻitasi. Ae aua nei e faamoemoeina se vavega mai lenei mea, e aunoa ma le suia o lou olaga.

E le gata i lea, e maualuga loʻu maualuga.Ou te faia se concord 5 mg, noliprel 10 + 2.5.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, e leʻo manaʻomia meaʻai, ae o le maualuga o le suka e aoga. Faitau atili iinei. Aua nei e moemiti o le faia o mea faaopoopo o le a suitulaga i lau meaai ma gaoioiga faaletino. E taua tele le faimalaga, faʻatoʻilaloina paʻu faʻatasi.

E 50 ou tausaga, mamafa 91 kilokalama, maualuga 160 cm Totogi toto - suka 6.6. Na pasia mo le 3 masina - hemoglobin glycated 5.85%. Sa latou fai mai e masani. Ae o le endocrinologist na faatonuina Glucofage 2 taimi i le aso i le 850 mg. Sat i luga o se taumafataga maualalo. O le mamafa na pa'ū i le 126/80. A o le i ai lena o le 140/100, ma ao leʻi tulaʻi i le 190. Gastritis. Ou te inu omeprazole.
Pe tatau ona ou faaauau pea ona inu le lisinopril mai le mamafa? Ma e faʻafefea ona faʻapipiʻi le omeprazole ma fualaau glucophage i afiafi?

E le masani oe, ae o le togafitiga. E le gata i lea, e foliga mai, o le le lava o lemoni.

Afai e te le suia lou olaga, ae faʻaauau pea i le tino lava e tasi, o avanoa e ola ai i le litaea e le maualuga tele.

Pe tatau ona ou faaauau pea ona inu le lisinopril mai le mamafa?

Taumafai e faʻaitiitia le toʻotoʻo, seʻia oʻo lava ina faʻatagaina atoa lenei fualaau.

pe faʻafefea ona faʻapipiʻi le omeprazole ma fualaau glucophage

E tatau ona e taumafai e taofiofia le gastritis e aunoa ma le fesoasoani o lenei fualaau faasaina ma ana analogues. E sili atu le leaga nai lo le fualaau o loʻo e talosagaina. Talu ai, ona o le le faʻamaina o le eletise gastric acid, o meaʻai mai mea taumafa e le faʻavaivai, o le aʻafiaga o le kanesa o le susu e faateleina. E tatau ona e atiina ae le masani o le fafagaina lemu ma le lemu ma le maeʻa, e leai se mea e te ai vave ai. Faʻatau ulaula ma susunuina (faʻafefeteina) meaai. Faafetai i lenei, o le gastritis lava ia o le a pasi.

Talofa, e mafai ona tuʻufaʻatasia le Glucofage Long 1000 ma papa mamafa, aemaise lava, perindopril?

E mafai e le Glucofage Long 1000 ona tuʻufaʻatasia ma pepa mamafa, aemaise le perindopril?

I le faʻamuamua, e mafai, ae o le a ou talanoa ma lau fomaʻi pe ana fai o oe. I soʻo se tulaga, suesue i le faʻamaʻiina aʻo le i faia ni fualaau fou.

Ou te tosina atu lou mafaufau i le mea moni e faapea o le taumafa maualalo-carb - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/ - fesoasoani i tagata ua mamafa tele mai le maualuga o le toto. E mafai ona faʻaitiitia faʻafitauli o meaʻai mai i mea mamafa, o nisi taimi e le atoatoa.

Lelei lelei Tausaga 36 tausaga, maualuga 168 cm, mamafa 86 kilokalama. E tusa ai ma suʻesuʻega, suka 5.5 inisalini 12. Faʻasalalau Glyukofazh Long 500 mg ave 3 masina ma faʻatasi ai ma le tele o fualaau - vitamini B12, gaʻo siaki, iodomarin, zinc. E i ai soʻu manaʻoga i ni faʻafitauli faʻaleaga. Ou te fefe neʻi tupu Quesske le edema. Faʻafefea ona afaina le fualaau oona Glucofage?

Faʻafefea ona afaina le fualaau oona Glucofage?

I le taimi muamua, e na o se tagata manino e mafai ona vaʻai pe o le a e afaina i nei fualaau aina pe leai.

I le avea ai o se tulafono, o le suiga i se taumafataga maualalo e maualalo ai le soifua maloloina o le tino ma faʻaitiitia ai le matuia o mea uma o allergy manifestations. Talu ai o le 'aisa, fualaau suamalie ma isi allergens latou te tuʻuina meaai a tagata.

Tausaga 56 tausaga, maualuga 164 cm, mamafa 69 kg. Ituaiga 2 maʻisuka, hypothyroidism, osteochondrosis. Galuega faʻamaonia! TSH masani

6, hemoglobin glycated

6% Ou te aveina Glucofage Long 750, eutirox 75 ma rosuvastatin 10 mg. I le gasologa o le aso e mafai ai ona taofi le suka, aofia ai. ma faatasi ai ma le fesoasoani a au fautuaga. Ae ui i lea, e ui lava i le aveina o le Glucofage Long ma o se taumafataga muamua, o le sugar sugar still holds 6-6.5. E ese mai i le taimi na faʻaaluina i le sami - o loʻo i ai moni i le lua aso o le suka e toe foʻi i le masani! Aisea, i le ala? Ma e mafai ona faʻamalosia lenei aafiaga? O le isi fesili: pe mafai ona ou ave vitamini D3 ma Omega 3 (Solgar) i le taimi lava e tasi? Faamolemole taʻu mai ia aʻu atumaga ma vasega. Faafetai

e ui lava i le aveina o le Glucofage Long ma o se taumafataga muamua, o le sugar sugar still holds 6-6.5.

O lea la, e manaʻomia lou tuiina o le insulin i le po. E leai se fofo faigofie mo oe.

E mafai 'ona' ou 'ave le Vitamini D3 ma le Omega 3 (Solgar) i le taimi lava e tasi?

Ioe, ua tuufaatasia. O le mea moni, o le suauu popo e maualalo i le vailaʻau D3.

Faamolemole taʻu mai ia aʻu atumaga ma vasega.

Saili le upega tafaʻilagi a le Falemaʻi.

Tausaga 66 tausaga, maualuga 164 cm, mamafa 96 kg.Cholesterol 4.7 ao suʻe fuamoa rosuvastatin 5 mg i le aso. Suga 5.7. O nisi taimi e lagona ai le foliga o le faʻamalosia o le iniseti. Ou te taofiofia le mamafa masani. Ou te taliaina: i le taeao sotaprolol, omega-3, i le afiafi Valsartan 40 mg, Pradax 150 mg, rosuvastine 5 mg. I le masina talu ai sa ou faʻaaogaina moligao Estronorm i luga o le fautuaga a se fomaʻi. O lenei taumalulu na mamafa mai le 92 i le 96 kilokalama. E saʻo, faatasi ai ma le meaʻai O aʻu agasala - cereals, oranisi, o nisi taimi e gaosia ai mea. Ou te le galo, e ui lava ona o le le mautonu e mafai ona ou gase i le 2 i le taeao. E tatau ona ou aveina Glucophage ma o le a le fua? O fea e amata ai?

E tatau ona ou aveina Glucophage ma o le a le fua?

O le a itiiti se faʻaoga e aunoa ma le fesuiaiga i se taumafa maumaututu-maualalo - http://endocrin-patient.com/dieta-pri-saharnom-diabete/ - faʻatasi ai ma le teena atoatoa o oloa faʻasaina

E saʻo, faatasi ai ma le meaʻai O aʻu agasala - cereals, oranisi, o nisi taimi e gaosia ai mea.

O nei mea uma o le a oʻo atu ia te oe, e tusa lava pe le vave. E ui lava, ioe, e faalagolago i le tele ma le auala e te manaʻo e te ola ai. Afai ua faamalieina oe mo sina taimi puupuu ma le maʻi - leai se fesili, faaauau.

O nisi taimi e lagona ai le foliga o le faʻamalosia o le iniseti.

E tatau ona ave le magnesium-B6 i le tele o doses, e pei ona fautuaina mai e isi punaoa faʻafomaʻi

E i ai sou 'upega matagofie! Ou te faitau ma le faigofie ma fiafia! O mea uma lava e matua manino lava, mafai ona maua ma manaia! Sa ou aoaoina le tele mo au lava ia. Faafetai mo se galuega matagofie!
E 30 ou tausaga, ma e maualuga le 171 cm - mamafa 90 kilokalama, o lona uiga, sili atu. O lenei mamafa na taofiofi mo ni nai tausaga, e ui lava aʻo lei oʻo ile manava. Sa ou nofo i luga o le tele o meaai, lafo ese le 4-5 kilokalama i le vaiaso, ona malepe loa lea ma vave ona toe fuatia. Ou te malamalama e le saʻo lenei mea.
Na tonu ia te au e faafesootai se fomai tipitipi-endocrinologist. Sa ou ofoina toto mo hormones. Na foliga mai ua faateleina le hemoglobin glyc - HbA1c = 6.37%. Inisalini o loʻo i totonu o tapulaa masani, ae i luga o le laina 24.3 μMe / ml.
Na faatonuina e le fomai le Glucofage ia te au faalua i le aso mo le tele o masina, seia oo ina ou le maua se mamafa i se tulaga lelei, ma se taumafataga maualalo-maulalo-e faaitiitia ai le "saoasaoa" o gaʻo i le tele e mafai ai. Ma lapatai mai foi afai e te faia nei mea uma, e mafai ona e "taamilo" i le maʻisuka! Faʻailoga.
Afai e mafai, faamolemole ia matau loʻu tulaga. E saʻo lelei le togafitiga, ma o le a le mea e tatau ona ou faia i lenei maʻi?

Na foliga mai ua faateleina le hemoglobin glyc - HbA1c = 6.37%.

I le tulaga faʻapitoa, o le vaʻaia lea, tusa lava po o le a le matautia. Ou te taʻu atu ia te oe ua maeʻa le maʻisuka. Afai e le masani ona togafitia, o le a itiiti se avanoa e ola ai i le litaea.

Pe o saʻo togafiti togafitiga?

O le vailaau faʻasaʻo ua saʻo ona faʻatonu. Faʻateleina le fuainumera, e pei ona fautuaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. O se taumafataga e maualalo le gaosiga e galue pe afai e te faʻaaogaina uma meaʻai faasaina, e le naʻo "gaʻo" gaʻo.

O le a se mea e tatau ona ou faia i lenei maʻi?

E manaia le suʻeina o suʻega mo hormones.

Le afiafi lelei Na faatonuina e le fomai le Glucofage Long. Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, e mafai ona faʻaaoga faʻatasi ma Regulon? Menstruation e le 4 masina. Talu ai nei na ou inu ai i le 10 aso o Dupasone. Na faatonuina foi e le fomai Regulon, ae ou te lei malamalama, e mafai ona amata i le aso muamua o le taotoga? O le a ou faafetai mo le tali)))

Na faatonuina e le fomai le Glucofage Long. Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, e mafai ona faʻaaoga faʻatasi ma Regulon?

O lenei fesili e sili atu nai lo loʻu tomai. Talanoa ma lau fomaʻi.

Talofa E 63 ou tausaga, maualuga 168 cm, mamafa 78 kilokalama. Novema talu ai, na maua ai le prediabetes e faavae i luga o faitauga glucose anapogi o le 6.4-6.8. O le hemoglobin glycated 5.3%. Ua ou i ai i luga o se meaʻai maualalo. O le suga i le taeao muamua na paʻu i le 5.8-6.1. Ae na ia toe foi i le tusa o le 6.5. Na amata ona ou aveina Metformin 500 mg i le po. Faailoilo 5.9-6.1. Na ou faitau i luga o lau 'upega tafaʻilagi o Glucofage Long e sili. Ou te ave le 1 papalama 750 mg i le taimi o le taumafataga o le afiafi. Suga 6.8 i le taeao. O le a le taimi sili ona lelei mo le aveina o le kalapu? E i ai laʻu taumafataga i le 8 i le afiafi, alu i le moega i le vaeluapo. O a mea e te fautuaina? Faʻafetai)

Maua se suʻega o le toto C-peptide. E tusa ai ma ona taunuuga, atonu e ono aliali mai e tatau ona e amata tui le inisalini laitiiti. Ma e le na o le mulimuli i se meaʻai ma inu vailaʻau.

Glucophage Long. Ou te ave le 1 papalama 750 mg i le taimi o le taumafataga o le afiafi.

Ole laʻititi lea, e toetoe lava a leai se uiga. Ave i atumaga o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Talofa. Tausaga 26 tausaga, maualuga 167 cm, mamafa 70 kilokalama. Faʻamaumauga o suʻesuʻega: TSH - 5.37, T4 free - 16.7, glucose - 5.4, inisalini - 6.95.O le endocrinologist na faatonuina L-thyroxine 100, glucophage 500 mg 2 taimi i le aso, e leai se tala e uiga i le meaai. Ou te inu nei vailaʻau mo le 3 masina, ae o le mamafa o loʻo tumau pea. Ina ua maeʻa lau tusiga, na ou iloa e le mafai ona e faia e aunoa ma se mea e maualalo ai le gaosiga. Tau mai ia te au, pe tatau ona ou faateleina le fua o fualaau glucophage? Ou te manaʻo e leiloa le mamafa, i le tausaga talu ai e 58 kilokalama.

Tau mai ia te au, pe tatau ona ou faateleina le fua o fualaau glucophage?

Ioe, e mafai ona e taumafai e faʻaosooso atili

E sili atu le taua nai lo le tagofia o vailaau e maua ai le fualaau.

Ma siaki foi isi togafitiga mo le hypothyroidism, lea e faavae i le tusi Aisea e i ai pea ia te au ni faailoga o ou toʻalua pe a masani au suega. Taumafai e fai ni mea faʻaopopo, ae aua le 'ai fua ma isi mea gaʻo faʻamalosi.

Le afiafi lelei E 54 tausaga le matua, e taitaia se olaga soifua maloloina, sugar ma le hemoglobin glycina i totonu o taʻaloga masani, mamafa 110 kilokalama ma le maualuga o le 178 cm. Na ou taumafai e tau le mamafa mo le tele o tausaga, e mafai ona ou leiloa le 10 kilokalama, ae o le taumalulu na toe maua ai. E leai ni faafitauli i le endocrinology, ae na fautuaina i latou e inu Glucofage Long 750, 2 pusa i le aso. Ua sili atu ma le vaiaso talu ona ou inupia, o le taunuuga e leai se aoga. Pe tatau ona ou faateleina le metotia? Faafetai sili atu mo lau tali.

Ua ou inu i le sili atu ma le vaiaso, o le taunuuga e le taua. Pe tatau ona ou faateleina le metotia?

Ioe, e mafai ona e taumafai e faateleina i le 3 papa i le aso. Ae ui i lea, o se taumafataga maualalo-gasegase i lau mataupu e sili atu ona taua nai lo soʻo se vailaʻau.

Talofa, ua 32 oʻu tausaga, maualuga 157 cm, mamafa 75 kilokalama. Ina ua mavae le fanau mai, ua mavae le 7 tausaga, ua mamafa le mamafa i le 60 kilokalama, e lei aoga le leiloa o le mamafa i le tele o tausaga. Na ia pasia suega o TSH - 2.5, insulin - 11, glucose - 5.8.
Na latou faʻamatalaina le Glucophage Long 500 mg i le afiafi, o se vasega o le 3 masina, ma se isi faʻafitauli.
Pe o se laʻititi laʻititi? I lou manatu, o le togafitiga saʻo saʻo lava? Faafetai

Laititi, e mafai ona e taumafai e faʻapupula lemu

I lou manatu, o le togafitiga saʻo saʻo lava?

Afai e le o fautuaina oe i se meaʻai maualalo, e le saʻo

Talofa, ua ou 45 tausaga, ua ou mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 talu mai le 2012. E fautuaina oe e ave le Glucophage Long mo le po - pe o le taumafataga mulimuli i le 18 itula pe mulimuli ane? O loʻu fua ole aso ole 2000 mg. O le a le tele o le mea e ave i le po? Pe vaevaeina le faasologa o aso uma i ni tulaga tutusa se tolu? Faafetai tele mo lau tali.

E fautuaina e ave Glucofage Long mo le po - pe o le taumafataga mulimuli i le 18 itula pe mulimuli ane?

Ina ia faʻaleleia le maualuga o le suka i le taeao i luga o se manava gaogao, ave i le po ao leʻi oʻo i le taimi e momoe ai, i le vave e mafai ai

O loʻu fua ole aso ole 2000 mg. O le a le tele o le mea e ave i le po? Pe vaevaeina le faasologa o aso uma i ni tulaga tutusa se tolu?

Mataʻituina le matuia o au aʻa i le taeao i luga o se manava gaogao

Talofa. E 53 oʻu tausaga. Maʻisuka 2 tikeri. Taʻu Glyukofazh Long. O lenei vailaau faasaina le maualuga o le suka, ae ou te leiloa le mamafa i tua atu o lona aoga. I le maualuga o le 170 cm, o le mamafa e 67 kilokalama - o le mea masani lenei, e 75 kilokalama. Ou te fefe e le toe maua le mamafa, ona o lenei mea na ou le toe inu ai nei fualaau. Nai lo lena, na faatonuina e le fomai Vipidia. O le a lau tala e uiga i lenei vailaʻau?

I le maualuga o le 170 cm, o le mamafa e 67 kilokalama - o le mea masani lenei, e 75 kilokalama. Ou te fefe e faʻaitiitia le mamafa o le mamafa

E talitonuina o le mamafa o le tino e tatau ona iloiloina e tusa ai ma le fua faʻatatau e le o le "tuputupu ae itiiti ifo i le 100", ae o le "tuputupu aʻe e itiiti ifo i le 110". O le a ou aveina foi se suʻega toto C-peptide i lou nofoaga e suʻe ai le maʻisuka ituaiga 1 i tagata matutua (LADA).

Na faatonuina e le fomai Vipidia. O le a lau tala e uiga i lenei vailaʻau?

Taumafa mataʻutia ma vaivai. Galuega vaivai nai lo metformin.

Le aso lelei! E 29 ou tausaga, maualuga 180 cm, mamafa 125 kilokalama, na gau le hemoglobin glyc 5.4%. I le vaiaso talu ai, na amata ai ona ou tausisi i se meaai e leai ni meaʻai, e le aofia ai le po o le po, inu pia ma le ava malosi, o le taimi nei o le 120 kilokalama loʻu mamafa. Tina e maua i le maʻisuka, vae o le maʻisuka. Fesili: e aoga le aveina o Glucophage i loʻu tulaga? O a isi suʻega e manaʻomia?

E aoga le aveina o Glucopika i loʻu tulaga?

E mafai ona e taumafai e vave faʻavave le paʻu o le mamafa.

O le a ou siakiina e le aunoa lou toto maualuga i lou tulaga.

O suʻega o le toto mo cholesterol ma triglycerides e tatau ona pasia ae leʻi faʻafeiloaʻi i se meaʻai maualalo. Ona e afaina ai lea i le tele oa latou taunuuga ua siitia mo le sili atu.

P. S. E le o faasaina le uaina mumu. Vodka, i le mataupu faavae foi. O le sainia o le 100% teetotalers e le manaʻomia.

Lelei lelei O le endocrinologist na faatonuina Glucophage Long 1000 mg.A maeʻa le utaina, faʻaleleia le inisalini, ma faʻateleina le 169 cm, o le mamafa e 84 kilokalama. O isi suʻega e masani. Ou te fuafuaina se maʻitaga. Taʻu mai ia te aʻu, faamolemole, e mafai ona e faia le glucophage pe a fuafuaina le maʻitaga?

E mafai ona faʻaaogaina le glucophage pe a fuafuaina le maʻitaga?

Ioe, ma oʻo lava i le 2550 mg i le aso (3 taimi 850 mg) e faʻapupulaina ai avanoa o le maʻitaga.

A e maʻitaga - faʻaaoga. Afai e te faʻafuasei ona e faia ni nai vaiaso muamua o se maitaga e le iloa, e le lelei.

Ae ui i lea, mafaufau pe o le a le aafiaga o le maitaga i lou tino ma pe aoga le ulufale i ai. O loʻo i ai se vaega o VKontakte "fiafia o le avea ma tina."

Talofa. Ina ua maeʻa le fanau mai lona lua na ou mauaina le 30 kilokalama. O le taumafa ma le malosi faaletino e leai ni taunuuga. O le a le metotia o le Glucophage sili atu ona lelei? O le maualuga 160 cm, mamafa 82 kilokalama, 34 tausaga.

O le a le metotia o le Glucophage sili atu ona lelei? O le maualuga 160 cm, mamafa 82 kilokalama, 34 tausaga.

E manaʻomia lou fesuiaiga i se meaʻai laʻititi, ma ave fualaau e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i lenei itulau.

E le gata i lea, i lou tulaga semanu ou te suʻe suʻega toto mo hormones thyroid, aemaise lava mo le T3 saoloto.

Le aoauli lelei, Sergey!
Faafetai lava mo le lelei ma le aofia ai!
E 27 ou tausaga, maualuga 158 cm, mamafa 80 kilokalama. O le suka e masani lava, o hormoni uma, o le vevela, e ui i lea, o le mea sili ona maualuga o le tikeri lona lua. E leʻi fesoasoani se taumafataga maualalo o le gaʻolaʻau, na fautuaina e le fomaʻi talu ai ona o le vaetamaina o le COCs. Na fautuaina e le endocrinologist Glucofage umi + se taumafa maualalo-carbohydrate.
I le 3.5 masina na ave ai le 10 kilokalama! Na ia aveina se fua o le 1500 mg.
Ae o lenei ua siitia le mamafa, mo le masina ma le afa ua leai se mea ua suia. Sa ou taumafai e faateleina le fualaau i le 2000, e leai se aoga, e na o nausea, ae e talafeagai.
Aisea na taofiofi ai le mamafa? Atonu e tatau ona taofi? Afai o lea, mo le a le umi?

maualuga 158 cm, mamafa 80 kg. O le suka e masani lava, o hormoni uma, lauroid gland foi

E le lelei le talitonu o le ituaiga o meaʻai e leai sau hypothyroidism. E le tatau ona faatapulaa i le auiliiliga ile TSH. Manaomia le siakiina o le laulau atoa, aemaise lava le T3 saoloto.

Na fautua mai e le fomaʻi talu ai ona o le taliaina o le COCs.

Afai o oe o oe, o le a tofotofoina foi au mo le ovary polycystic.

Atonu e tatau ona taofi? Afai o lea, mo le a le umi?

Ou te manatu e talafeagai mo oe le faʻaauau pea ona ave Glucophage, e aunoa ma le malolo. E le afaina lenei mea.

Matamata i laʻu ata vitio i meaʻai o le ketogenic. Saili i luga ole ala o le 'upega tafaʻilagi.

Hello Sergey! 58 tausaga. Glucose, insulin, hormones thyroid e masani lava. E masani lava ou te le 'aina le suamalie. Maualuga maualuga PCES. Totogi mamafa. Na fautua mai e le endocrinologist ia te aʻu Glucofage umi 500 mg ma le siitia malie i le 1000 mg i le aso, i le afiafi, 1 le itula pe a uma le taumafataga. Le faʻaitiitia o le mamafa. I le taimi lava e tasi, o le taumafataga e le silia le 17-18 itula, protein. Faʻesea gaʻo. E fesuiaʻi ile Glucofage umi i le 18-19 itula? E ese lava. E te fautuaina e ave le fualaau i le po. Ua ou le mautonu, o le a le auala sili e ave ai le mamafa o le mamafa mo le sili atu ona aoga? O le a le auala sili e inu ai se pulu ma se tele pe itiiti le vai?

E te fautuaina e ave le fualaau i le po.

E faatatau lea i le maʻisuka o loʻo i ai faafitauli i le suka o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao

O le a le auala sili e ave ai le gau o le mamafa mo le sili atu le aoga?

Aumai le fualaau i le 3 * 850 = 2550 mg i le aso. Faʻaalu 3 taimi i le aso i meaai.

O le a le auala sili e inu ai se pulu ma se tele pe itiiti le vai?

Ole maualuga o le ava e le afaina ai lou tino, inu atili ai.

Man, 66 tausaga. E leai se maʻisuka, ae sili atu le mamafa.
E i ai se eseesega i le auala e ave ai Glucofage Long ma T2DM poʻo le mamafa o le paʻu?

E te le tau taulai atu i le ave o le pilini i le po. E mafai ona e inuina 3 taimi i le aso mo le 500-850 mg ma meaai.

E mafai ona tuʻu faʻatasi le faʻaaogaina o le kullucofa umi i le suavai o Kanefron N (ava malosi), pe afai e le fautuaina e fualaau metformin e le na o le ava malosi, ae aofia ai foi fualaau oona?

E mafai ona tuʻufaʻatasia le mauaina ole Glucofage umi i le vai o Kanefron N

Mo le puipuia o maʻa fatuga, ou te fautuaina oe e aua le ave Kanefron, ae magnesium i laulau, 400-800 mg i le aso, sili ona lelei i le ituaiga citrate.

Ou te masalosalo ua aumaia e Kanefron soo se manuia.

E leai sau fesili, ae faitau ma le fiafia tele! Faafetai mo le fesoasoani tele.

E 66 ou tausaga, mamafa 94 kg. Faamauina e uiga i le maʻisuka ituaiga 2 mo le tusa ma le 10 tausaga. Suauu anapogi 5.8-6.5. O le Cholesterol na tuʻituʻu i lalo e 6.85 i fuainumera i le 4.84, ae e faigata ona inu nei fualaau, o le itu e malosi i sooga ma maso, e leai se malosi e tumau ai.Sa ou taumafai e inu Glucofage i le 750 i le afiafi 1 le taimi, ae o faafitauli gastrointestinal foi. Ou te inu i le taeao Diabeton. Ou te taumafai e pipii i se mea maualalo ma le maualalo-meaʻai. E le alu ese le mamafa, e ui ou te faia i le taeao 3-4 taimi i le vaiaso mo le 45 minute. Ou te alu 3-4 km 2-3 taimi i le vaiaso foi. O le maualuga o le maualuga, ou te inu soo ai losartan i ni togafitiga i le taeao. Na faaopoopo le fomai i le 5 mg i le po. Fautuaina le mea e fai.

Suesue ma le faʻaeteete lenei 'upega tafaʻilagi ma mulimuli i fautuaga. E mafai foi ona e faitau mai ia te au i fesoʻotaʻiga lautele, e uiga i le cholesterol e masani ona ou tusi iina.

Lelei lelei E 30 oʻu tausaga, maualuga 172 cm, mamafa 82 kilokalama. Suauu anapogi 6.6, pe a uma le kulukose pe a uma le 2 itula 9.0. O le hemoglobin glycated 6.3%. O le endocrinologist na faatonuina se meaʻai + faaletino. uta + Glucofage Long 500 1 papa i le afiafi mo le 3 masina. E 12 aso, ma le sugar sugar 6.0-6.3. E ui i le amataga o le 5.6-5.8. I le 12 aso sa ave ai le 4 kilokalama. Masalo e tatau ona e faateleina le metotia? E faapefea ona fai saʻo? O le a le tele e inu ai ma tutusa lava i le afiafi?

Masalo e tatau ona e faateleina le metotia? E faapefea ona fai saʻo?

E tatau ona e suesue ma le totoʻa le tusiga na e tusia ai se faʻamatalaga, ma le saite atoa.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

O vailaʻau uma (Glucophage ma Glucophage Long) e faʻatau i se fale talavai, ma maua ai faʻamatalaga a le endocrinologist faʻatasi ma i latou. Ua faatonuina e le fomai se fua faatatau e faavae i luga o le aofaiga o le kulukose ma faailoga i le maʻisuka.

I le amataga o togafitiga, e fautuaina e faaaoga le 500 mg faalua-tolu taimi i le aso. A maeʻa vaiaso e lua, e mafai ona faʻateleina le metotia.

E tatau ona maitauina ina ua maeʻa le aveina o le kalapu i le 10-14 aso muamua, e iai aʻafiaga e fesootaʻi ma le fetuunaiga o le tino i le vaega galue. O tagata gasegase e faitio i le soliga o le meaʻai, o le osofaʻiga o le nausea poo le vomiting, faamaʻi pe, i se isi itu, manava manava, o se tofo i le ooto.

Ole fua ole tausiga ole 1500-2000 mg i le aso. Ina ia faʻaitiitia aʻafiaga o le itu mai le tagofia o fualaau faasaina, e tatau ona e vaevaeina le dose ole aso ile 2-3 taimi. Le maualuga i aso taitasi e mafai ona faʻaumatia e oo atu i le 3000 mg.

Afai e faʻaaogaina e le tagata maʻi se isi vailaau faʻamalolo, ona tatau ai lea ona ia faalēaogāina lana meaʻai ma amata togafitiga faʻatasi ma Glucofage. Pe a faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina i le togafitiga o le inisalini, e tatau ona e pipii atu i se fua o le 500 pe 850 mg faalua pe faatolu i le aso, faapea foi ma le 1000 mg i le aso.

Tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i le le atoa o le faʻamaʻi po o isi faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e filifili se fualaau o le vailaʻau faʻatasi. I ia tulaga, o le maʻisuka e fuaina le creatinine tasi i le 3-6 masina.

Faaaoga le Glucofage Long 500 e manaʻomia i le aso i le afiafi. O le fualaau faasaina e fetuunai tasi i vaiaso uma. Glucophage Lisi 500 ua faʻasaina ona faʻaoga sili atu ma le faalua i le aso. E tusa ai ma le metotia e 750 mg, e tatau ona maitauina o le maualuga o le inisiua e faalua i le aso.

Mo maʻi o le tamaitiiti ma le matua (sili atu ma le 10 tausaga) ua faatagaina e faʻaumatia e oo i le 2000 mg i le aso. Mo tagata mamai e sili atu ma le 60 tausaga le matutua, e filifilia e le fomaʻi le atunuʻu ona o le ono mafai ona faʻaitiitia le galuega faʻapitoa.

Ua fufulu palapala i lalo i se ipu vai manino, e aunoa ma le pisapisao poʻo le mimiti. Afai e te le ave le vailaau, e le mafai ona e faaluaina le metotia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e ave vave le fualaau tatau ole Glucofage.

Mo na gasegase e inu sili atu nai lo le 2000 mg o glucophage, e leai se mea e manaʻomia e ave ai se faʻamaʻi faʻasaʻoloto.

Pe a faʻatau se sui soʻo, siaki lona aso faʻauma, lea e 500 tausaga ma le 500 mg mo Glucofage, ma lima tausaga mo Glucofage 1000 mg - tolu tausaga. O le faiga o le vevela lea e teuina ai le afifiina e le sili atu i le 25 ° C.

O lea la, e mafai e Glucopesa ona mafua ai aʻafiaga, ma ei ai soʻo se faʻamaʻi? Seʻio tatou taumafai e faʻataʻitaʻi atili.

Faʻatasi ma isi vailaʻau

VailaʻauAafiaga le talafeagai i le gaioiga a le metformin
Faʻailoga faasaina ma metforminX-ray faasesega sauniuniga ma le iodine contentO lenei tuufaatasiga e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako lactic acid. Afai e masalomia le faaletonu o fatugao, e faʻailoa le metformin i le 2 aso ao leʻi amataina le suʻesuʻega. E mafai ona toe faʻaauau le faʻailoga pe a faʻamaʻaʻa atoa le vailaau faʻasaina (2 aso) ma naʻo pe afai e le faʻamautuina le togiaso.
E le manaʻomia le ave ma le metforminEthanolO le inupia o le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le alose acidosis. E sili atu le matautia i le faʻatasi ma le toilalo o le okeni, ma le le paleni. E fautuaina e le Endocrinologists pe a ave le Glucofage Long e taofi ai mai le inu o le ava malosi, ae faapena foi i fualaau o le ethanol.
E manaʻomia le faʻaeteeteLuga totogoFurosemide, Torasemide, Diuver, Uregit ma a latou analogues e mafai ona faʻateteleina le tulaga o gaʻo i le tulaga o le le atoatoa.
Sugar-lowering medicinesFaʻasolosolo fua ole togi, e mafai ona maua le hypoglycemia. E sili ona lamatia le inisalini ma le sulfonylurea, lea e masani ona faatonuina mo le maʻisuka.
Faiga faʻapitoaNifaipipine (Cordaflex ma analogues), Digoxin, Novocainamide, Ranitidine faateleina le maualuga o le metformin i le toto.

Faʻavae ma fua o le faʻasalaga

I le vaega "Faʻaaliga" vaega o faatonuga mo le faʻaaogaina o le Glucophage Long - naʻo le 2 ituaiga o le maʻisuka. O le vailaʻau e tatau ona faʻatulagaina faatasi ai ma meaʻai ma aʻoga faʻapitoa, faʻatasi ai ma isi meaʻai suka, o le inisalini e faatagaina.

O le mea moni, o le tele o talosaga a Glucofage Long o loʻo lautele atu. E mafai ona tofia:

  1. Mo togafitiga o prediabetes. Metformin e faaitiitia ai le ono mafai ona maua i le maʻisuka ma maua ai le taimi vave e iloa ai le faaletonu o le tino.
  2. I le avea ai o se tasi o vaega o le togafitiga o le gasegase metabolic, faatasi ai ma fualaau mo le faasaʻoina o le lipid composition o le toto, fualaau faasaina.
  3. Tagata mamaʻi o loʻo i ai le ogaoga o le manuʻa, lea i le tele o tulaga e tuʻuina atu faʻatasi ma le faʻamalosia o le inisalini. Glucofage Long tablets fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le insulin, o lona uiga o le faʻavaveina o le faagasologa o gaʻo vavae ma "amata" le gau o le mamafa.
  4. Tina ma PCOS. Na maua ai le metformin o loʻo i ai se aafiaga faʻaleleia i le ovula. E tusa ai ma iloiloga, o lenei vailaau faʻateleina le ono mafai ona maʻitaga i le polycystic.
  5. O le maʻisuka ituaiga 1 ma le mamafa o le mamafa o le mamafa ma le tele o le inisalini i aso taʻitasi e faʻaosofia ai le mamafa o le mamafa ma faʻaitiitia ai le manaʻomia mo hormones.

O loʻo i ai se faʻamaoniga e mafai e Glucofage Long ona faʻaitiitia le lamatiaga o nisi o ituaiga o kanesa, ae i le faiga o togafitiga e leʻi maua ai le talosaga.

O vailaau e gaosia i ni eseesega eseese: 500, 850, poo le 1000 mg o le metformin i le tasi piliki.

Glucopifa 500 mg

  • Isi vaega: povidone, E572
  • Shell Ingredients: Hypromelilose.

O papatusi e taamilomilo, faʻafefe i itu uma e lua. Pe a paʻu le pulu, e mafai ona iloa se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe. O loʻo faʻapipiʻi le meafaigaluega i paʻu mo le 10, 15 poʻo le 20 fasi vaega. I totonu o se faʻailoga ma le tusi talosaga - 2/3/4/5 papatusi. Tau faʻatatau: (30 pcs.) - 104 rubles., (60 pcs) - 153 rubles.

  • Isi elemene: povidone, E572
  • Shell: hypromelilose.

O fuamoa e lapotopoto, foliga mai i itu uma e lua, e ufiufi i se ata paʻepaʻe. Paʻepaʻe paʻepaʻe e iloa i luga o le sese. O loʻo faʻapipiʻiina le meafaigaluega mo le 15 po o le 20 fasi vaega. I totonu o se pepa pepa - 2/3/4/5 faamaumauga, faʻamaonia. O le tau o Glucophage 850: Leai 30 - 123 solo., Leai 60 -208 paʻu.

Glucophage 1000 mg

  • Mea Faʻaopoopo: Povidone, E572
  • Vaega o le Shell: Opadra mama.

O fualaau e pei o le Oval, faʻapipiʻi i itu uma e lua, o loʻo tuʻuina i totonu o se paʻepaʻe paʻepaʻe. Pe a gau, mea papaʻe. O loʻo faʻapipiʻi le meafaigaluega i le paʻu mo le 10 po o le 15 fasi vaega. I totonu o se pusa palama - 2/3/4/5 papa, o se taʻiala mo le faʻaaogaina i togafitiga. Tau faʻatatau: Leai 30 - 176 rubles, leai 60 - 287 rubles.

Mea gaosi gaosi: 500, 750 poʻo le 1000 mg o metformin i pilini

  • Gluconazh Long 500 mg: sodium carmellose, hypromelilose-2910, hypromelilose-2208, MCC, E572.
  • Gluconazh Long 750 ma le 1000 mg: sodium carmellose, hypromelilose-2208, E572.

O le vailaʻau e 500 mg - o fualaau o le capsule paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe, e tuʻuina i itu uma e lua. I luga o se tasi o luga o loʻo i ai se lolomi o le vailaʻau - o le fuainumera e 500. O le oloa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le 15 fasi vaega mo le cell. I totonu o se pusa - 2 poʻo le 4 faamaumauga, faʻamatalaga. Tau faʻatatau: (30 laulau) - 260 p., (60 tab.) - 383 p.

750 mg papa o fualaau o le capsule paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe. Felafolafoaiga i itu uma e lua. E tasi le pito i luga ua faailogaina i se lolomi e faailoa mai ai le metotia - faatasi ai ma le numera 750, le lona lua - faatasi ai ma le faapuupuuga MERCK. O pills o loʻo faʻapipiʻiina i le paʻu o 15 fasi vaega. I totonu o se pusa - 2 poʻo le 4 papatusi, faʻamatalaga. Tau faʻatatau: (30 laulau.) - 299 rub., (60 tab.) - 493 rub.

Glucophage 1000 mg pills ei ai le lanu tutusa ma foliga e 750 mg papa. I luga o le tasi itu o loʻo i ai foi le lolomiina o le MERCK, i le isi - o se vailaau o le 1000 o loʻo faʻaalia. O le vailaʻau tuʻuina i paʻu o 15 fasi vaega. I totonu o se atigi pusa pepa - 2 poʻo le 4 papa, faʻamatalaga i luga o le faʻaoga. Tau faʻatatau: (30 laulau.) - 351 suʻe., (60 tab.) - 669 suʻe.

O soʻo se vailaʻau o loʻo i ai le Iodine pe a faʻapipiʻiina ma le Glucofage e faʻamalosia ai le gasegase lactic. E le tatau ona faʻaaogaina vailaʻau ma le metformin mo aso e lua aʻo lei faia le suʻesuʻega o le leitio ma mo aso e lua talu mai (naʻo le tuʻuina atu o le gaioiga o gaʻo i le tulaga masani).

Glucopeli ma le ava malosi: e leʻi fautuaina le fesoʻotaʻiga

O pia oona poʻo vailaʻau faʻamalosi pe a faʻatasi ma le metformin e faʻatupulaʻia ma le faʻatetele le faʻamataʻu o le lactic acidosis. O se tulaga faʻapitoa faʻapitoa e faʻapupulaina i:

  • Taumafa leaga, mulimuli i meaai maualalo-calorie
  • Faʻasologa o le gaʻo

I le taimi o togafitiga, aloese mai le inupia po o fualaau faasaina ma le ethanol.

Faʻatasiga o vailaʻau e manaʻomia ai le tausiga tele

Pe a faʻapipiʻi le glucopifa ma Danazole, o le aʻafiaga maualuga o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻateleina e tele taimi. Afai e talafeagai, e tatau ona fetuutuunai le fua o le metformin e tusa ai ma faailoilo o le kulukose i le taimi o togafitiga ma se taimi pe a uma le faʻamalolo o Danazol.

O le faʻaaogaina o fualaʻau tele o le chlorpromazine ma le metforimine e faʻateleina ai le kulūkose ma i le taimi e tasi e faʻaitiitia ai le faʻasaʻoina o le inisalini. I le taimi o togafitiga ma togafitiga antipsychotic ma pe a uma ona faalēaogāina, e tatau ona fetuunai le masani o le metformin i aso taitasi e tusa ai ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Glucocorticosteroids (faʻaogaina i le lotoifale ma le faʻaaogaina) faʻaitiitia le faʻapalepale kullukose, ma o le mea na mafua ai ona faateleina lona anotusi, lea e mafai ona amata ai le ketosis. Mo le puipuia o tulaga leaga, e tatau ona mataʻituina pea ma fetuutuunai le fua o le Glucophage i le taimi o togafitiga GCS ma pe a maeʻa.

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻasolosolo, e mafai ona tupu mai le acidosis lactic ona o le faʻaitiitia o le gaioiga. E le fautuaina le glucopeli mo tagata mamaʻi i le CC i lalo o le 60 ml i le minute.

O le tui o le beta-2-adrenergic agonists e faʻapupulaina ai le kulūkose, ona o fualaau oona e iai le faʻaosofiaina o aafiaga i faʻamaʻi seta β2-adrenergic. O le mea lea, o se fesuiaiga i le atunuʻu o le glucopeta poʻo le faʻaaogaina o le inisalini e manaʻomia.

O loʻo faʻamaonia e le inisinia ACE ma isi vailaʻau faʻasaʻi le malosi e maualalo ai le kulūkose, o le mea lea, o le mataʻituina o mea e aofia ai ma le suiga i le taimi ole metformin.

Lafoaʻiina ma tuʻuina atu le vailaʻau

O le vaega sili ona aoga o lenei vailaʻau o le metformin hydrochloride. Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i lenei mea, o loʻo aofia ai vaega o ausilali.

O nei mea e aofia ai le povidone, le magnesium stearate, microcrystalline cellulose ma le hypromelilose. O le fualaau faasaina "Glucophage" (o le leiloa o iloiloga o le mamafa o loo faamatalaina i lalo) o loo i ai le ituaiga o fualaau aina, lea e eseese i le aofaiga o mea oona.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le tasi piliki atonu o le 500, 850 poʻo le 1000 mg o mea gaʻo.O laulau taʻitasi e iai foliga oval biconvex ma o loʻo ufiufi i se palani paʻepaʻe paʻepaʻe.

O se tasi o mea masani e masani ona i ai ni ipu e tolu.

Aiseā e taʻitaʻi atu ai e lenei meafaigaluega le pa'ū mamafa

Pepa o glucopifa o loʻo faʻamatalaina i faatonuga mo le faʻaaogaina o se auala mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, o le vailaau e masani lava ona faʻaaoga saʻo mo le gau o le mamafa. Aisea e matua lauiloa ai lenei fualaau faasaina i le aveesea o tagata mamafa?

Metformin e mafai ona faʻaititia le toto toto, lea e tupu tele pe a maeʻa taʻitasi taumafataga. O nei gaioiga e matua natura lava i totonu o le tino, ae o le maʻisuka latou te faʻalavelaveina. E le gata i lea, o hormones e maua mai i le pancreas e fesoʻotaʻi atu i lenei gaioiga. Latou te saofagā i le liuaina o suga i totonu o sima gaʻo.

O le mea lea, o le tagofia o lenei fualaau faasaina, e mafai ai e tagata gasegase ona pulea le maualuga o suka, faapea foi ma le faatulaga lelei o taualumaga o le hormonal i totonu o le tino. Metformin ei ai se aafiaga sili ona manaia i le tino o le tagata.

E matuā faʻaitiitia ai le suka o le toto ona o le faʻaoga saʻo o le tino maso. O le mea lea, o le kulukose e amata ona mu, e aunoa ma le liliu atu i le gaʻo.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina "Glucophage" ei ai isi tulaga lelei. O faʻamatalaga o le leiloa o le mamafa e faʻamaonia ai o lenei meafaigaluega e sili ona leaga le lagona o le fiaʻai.

O se taunuuga, e le mafai e se tagata ona faʻateleina le tele o meaai.

"Glucopeli": faatonuga mo le faʻaaogaina

O le fualaau oona Glucofage o se vailaʻau e le o se faʻamalosaga lea ua mamanuina ina ia maua ai se aafiaga o le hypoglycemic i le tino o le maʻi.

O le gaosiga o vailaʻau o Merck Sante, Farani. E mafai ona e faʻatau Glucophage i falemaʻi i le tele o atunuu e aunoa ma ni faʻafitauli.

Ole vailaʻau e le o faʻapalapalaina, ma e le manaʻomia se faʻamatalaga faafomaʻi mo le mauaina.

E maua le kelikafaʻi i ni pepa, e aofia uma ai le 500, 750 poʻo le 1000 mg o le metformin.

O le tau e faʻalagolago i le fua o le fualaau faasaina. O le tau o le 30 pauna o le 500 mg taitasi e tusa ma le $ 5.

Faʻatinoga o gaioiga

O le glucopifa o se vailaʻau oona mai le vaega teleuanide. A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona faʻaaogaina papa maʻa i luga o le mucosa o le mea o loʻo gaosia.

O le maualuga o le maualuga o le vaega galue i le plasma e maua ile 2-3 itula pe a uma ona faʻaaogaina. O le faiga o le gaioiga o le vailaʻau o le faʻaitiitia lea o le hyperglycemia.

I lenei tulaga, o le vailaau e le mafua ai le hypoglycemia, pei o le tele o vailaau faapena. Mo le fualaau faasaina e leai se avanoa e faaosofia ai le inisalini, faʻapea foi ma le tuʻuina atu o le faʻaoga o le hypoglycem in patients who do not need it.

O le falemaʻi o le Glucophage e mafua mai i le faʻalauteleina o le lagona o gasegase i le inisalini ma le saoasaoa o le gaosiga o le kulukose e siama tino. O se taunuuga o le faʻaaogaina, o le taunuʻuga mulimuli e ausia:

  • o le aofaʻi o le suka i le toto e faʻaititia, ae naʻo pe afai e manaʻomia,
  • glucose ma le suka e vave ona gaosia i maso,
  • e taofia le ate i le gaosia o le kulukose, lea e le manaʻomia e le tino,
  • o le inu o le suka i totonu o le vaega o meaʻai e faʻagesegese,
  • lipid metabolism faaleleia
  • o le tino o le maʻi e faʻaitiitia pe leai foi.

O faʻasologa o kelikaloga mo le faʻaaoga e fautuaina mo le faʻaaogaina i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2.

Ae maise lava o fualaau talafeagai e mo tagata mamaʻi lea e avea ai le gasegase o se maʻi faʻafefe.

O le glucopifa o le suāsusu o le suāsusu mo le tautala tautala (e ala i le gutu), o se sui o biguanides. E aofia ai le vaega galue - metformin hydrochloride, ma le magnesium stearate ma povidone ua faʻavasegaina o mea faaopoopo. O le atigi figota Glucofage 1000 o loʻo i ai, faʻaopoopoga i le hypromelilose, macrogol.

E ui i le faʻaitiitia o le suka o le toto, e le maua ai le hypoglycemia.O le taʻiala o le gaioiga a Glucophage e faʻavae i luga o le faʻateleina o le mafanafana o le inisalini na talia, faʻapea foʻi ma le puʻeina ma le faʻaleagaina o le kulukose e sela. E le gata i lea, o le vailaʻau e taofia ai le gaosia o le kulukose e lelasea - e ala i le taofiofia o faiga o le glucogenolysis ma le gluconeogenesis.

O se tapenapenaga mo le faʻafofoga tautala i foliga o laupepa e ufiufi ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.

Mai le amataga o le vasega, ua faatonuina i se aofaiga o le 500 pe 850 mg i le tele o taimi i le aso pe a maeʻa foi taumafataga. Faʻalagolago i le faʻamalūina o le toto i le suka, e mafai ai ona faʻalemu lemu le fua.

O le vaega lagolago i le taimi o togafitiga e 1500-2000 mg i le aso. O le aofaiga atoa e vaevaeina i 2-3 inumaga e aloese ai mai le gasegase o le gastrointestinal. O le fua faatatau maualuga o le tausiga o le 3000 mg, e tatau ona vaevaeina i 3 inumaga i aso taitasi.

A maeʻa sina taimi, e mafai e tagata gasegase ona suia mai se fua faatatau masani o le 500-850 mg i se vailaau e 1000 mg. O le maualuga pito i maualuga i nei mataupu e tutusa lava ma le togafitiga o le tausiga - 3000 mg, vaevaeina i 3 atumaga.

Afai e manaʻomia le fesuiaiga mai se sui sogasolo ua uma ona ave i le glucophage, e tatau ona taofi le ave muamua, ma amata ona inuina le glucopeta i le fua na taʻua muamua.

E le afaina ai le sifi o lenei hormone ma e le afaina ai aʻafiaga i le faʻamalosia faʻatasi. E mafai ona tuʻu faatasi faʻatasi mo iuga sili ona lelei. Mo lenei, o le fua o le kullufafa e tatau ona faʻamaonia - 500-850 mg, ma o le aofaiga o le inisalini e faʻatinoina e tatau ona filifilia e amanaʻia le faʻasalaga o le mulimuli i totonu o le toto.

E amata mai i le 10 tausaga, e mafai ona e faatonuina i le togafitiga o glucophage uma se vailaʻau e tasi, ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le metotia e tutusa ma tagata matutua. A maeʻa vaiaso e lua, e mafai ona faia se fetuunaiga ole fomaʻi e faavae i luga o le kulukose.

O le fua o Glucophage i tagata matutua e tatau ona filifilia e amanaia le tulaga o le masini. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fuafua le maualuga o le creatinine i le toto toto 2-4 taimi i le tausaga.

Paʻu paepae paʻepaʻe mo le faʻafofoga tautala. E tatau ona faʻaumatia atoatoa, e aunoa ma le solia o lo latou faamaoni, faʻamamaina i le vai.

Puleaina o se fualaau o le 500 mg - tasi i le aso i le 'aiga o le afiafi poo le lua taimi i totonu o se pusa e 250 mg i le taimi o le taeao ma le aiga o le afiafi. Ole aofaiga lea ua filifilia i luga o se faailoga o le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

Afai e te manaʻomia le fesuiaiga mai pepa masani i Glucofage Long, o le fua o le a mulimuli mai o le a faʻatasi ma le fua o le fua masani masani.

E tusa ai ma le maualuga o le suka, pe a uma le lua vaiaso, e mafai ona faateleina le fua faatatau ile 500 mg, ae le sili atu nai lo le maualuga ole dose - 2000 mg.

Afai ole faʻaititia o le fualaau oona Glucofage Long, pe leai foi, ona tatau ai lea ona ave le fua pito i maualuga e pei ona faatonuina - lua laulau i le taeao ma le afiafi.

O fesoʻotaʻiga ma le inisalini e le ese mai i le taimi e ave ai le glucophage e aunoa ma se faaumiumi.

Ole fua muamua o Glucophage Long 850 mg - 1 le papa i aso taitasi. O le maualuga maualuga o le 2250 mg. E talitutusa le faʻailoga ma se fua o le 500 mg.

O se vailaau o le 1000 mg e tutusa ma isi filifiliga faaumiumi - 1 laulau i le aso ma meaai.

E tatau ona inu mea e tatau ona gaosia i le glucophage e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaoga poʻo le tusa ai ma le fomaʻi. Ae sili atu, pe faapefea ona faʻaaoga le Glucofage (pe fia taimi i le aso ma le aso) e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi auai. O pills e tatau ona onā i aso uma, aloese mai le momoe ma le tuai.

Afai o nisi mafuaʻaga, e le mafai e le tagata ona ave faʻamaʻi i le taimi, ona faʻatumu lea o le avanoa i ni faʻalua se lua e le tatau, aua o lenei mea e mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave matuia i le tulaga. O le misi na misia e tatau ona onā i le isi fuafuaga fuafuaina.

Afai ua le toe inu fuaina e le tagata maʻi, e tatau ona ia logoina lana fomaʻi e uiga i lenei mea.

Tomaʻi (mono pe faʻalavelave i fualaau oona) i le maʻisuka ituaiga II

Pusa 500 mg po o le kululufaʻi 850 mg take 2-3 r./s. i meaai poʻo vave pe a uma se taumafataga.

O le siʻitia o mea e mafai ona faʻatino i le tasi i le 10-15 aso e tusa ai ma faʻamatalaga glycemia.O le faʻaleleia o le faʻaleleia o fualaau e fautuaina e faʻaitiitia ai aʻafiaga mai le mea o loʻo i ai.

Faatasi ai ma togafitiga o tausiga, o le masani i aso uma e 1500-2000 mg. Ina ia faʻaitiitia le tali le lelei o le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina i ni auala tutusa. O le maualuga o fualaau oona lea e mafai e le tagata maʻi ona ave e 3000 mg i le aso.

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai isi fualaau oona, o le fua muamua o le Glucofage e fuafua i le auala lava e tasi mo i latou e leʻi faia muamua metformin.

O le faʻaaogaina o le lua vailaʻau e faʻataunuʻuina ina ia maua ai le lelei o le pulea o le glycemia. I le laasaga muamua o le togafitiga, o le fua o le Glucofage o le 500-850 mg, lea e faia i ni vaega se tele i le aso, ma o le insulin e filifilia e tusa ai ma le tali a le tino ma le kulukose.

Mo tamaiti (pe a mavae le 10 tausaga), o le muamua HF o le 500-850 mg x 1 p. i le afiafi. A maeʻa le 10-15 aso, e mafai ona fetuunai i luga. O le tele o fualaau oona e 2 g i le tele o atopa (2-3).

Preditebetes

Afai e faʻaaogaina le kullucofage i le monotherapy, ona masani lea o le 1-1.7 g / s o loʻo faʻatulagaina i le amataga o le vasega. i laasaga e lua.

Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi fatu

O vailaʻau e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase e leai se faʻaogaina. Ma e na o ia lava pe afai e leai sona aʻafiaga o mea e mafai ona faʻaosoina ai le siama lactic acid. I le tulaga o le faatonuina o fualaau, o siaki masani e faia i le gaioiga o fatugaʻo (3-6 masina).

Pe a faʻasolo mai le Faʻasologa Faʻataʻi i tagata matutua, o le vailaʻau e filifilia taitoatasi, faʻalagolago i faʻamatalaga glycemia.

Le o ai le faʻamaina o le vailaau faasaina

O le fualaau oona Glucofage Long 500 ua faatonuina mo maʻi nei:

  • Ituaiga 2 maʻisuka. I le taimi lava e tasi, e televave le mamafa o le tagata pe a fai o ia o se mea e sili ona mamafa, ae leai se kilo kilokalama o le mamafa mamafa. O le faʻaaoga e faʻamaonia pe a faʻatupulaia le avega ma le le atoatoa o mea taumafa.
  • Faatasi ai ma le monotherapy, pe a na o le glucophage e faaaoga e aunoa ma se tuufaatasiga ma isi fualaau o le suka.
  • I le taimi o le togafitiga ma le inisalini ma isi ituaiga o vailaau i tagata ua silia ma le 18 tausaga.
  • Faʻailoaina i le maʻisuka i tamaiti ma tamaiti.
  • Monotherapy faʻatasi ma le inisalini i le maʻisuka malosi.

A o lei aveina Glucofage mo le gau o le mamafa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi ma faia se suʻega. O le a latou fesoasoani ia te oe e filifili le fua saʻo o le fualaau faasaina, lea o le a le afaina ai lou soifua maloloina ma maua ai se taunuuga lelei.

O i latou e mananao e aveesea le mamafa faatasi ai ma le fesoasoani a le Kamupani e tatau ona mafaufau i ona faʻailoga:

  • Faʻaleagaina o Renal, lea e faʻavaivaia ai galuega le fiafia. O se taunuuga o lenei mea, o le a le faʻaaogaina le vailaau i le taimi ma faʻateleina i le tino.
  • Ketoacidosis poʻo le maʻisuka coma.
  • O faʻamaʻi e mafua ai le faʻamalolo, faʻaleagaina o le tino - o le manava tuga ma le vomiting, fiva, o le okesene le atoatoa i totonu o masini, faʻamaʻi pipisi.
  • Loto po o le toilalo.
  • Faʻaleagaina o le myocardial.
  • Faiva i le ate.
  • Toe faʻaleleia le taimi pe a uma le manua poʻo le taotoga.
  • Ava malosi.
  • Tina ma le lactation.
  • Taaloga masani ma taʻavale.
  • Tausaga pe a ma le 60 tausaga.
  • Faʻaaloalo i se taumafataga mo le mamafa o le mamafa, lea e aʻafia ai le itiiti ifo ma le 1000 kaloli i le aso.

Afai e fuafua se fafine e avea ma tina i se taimi lata mai, ona tatau lea ona e musu e ave Glucofage. Afai na tupu se maitaga ao ia faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le mumusu e ave Glucofage i le taimi o le lactation e mafua mai i le mea moni e leai lava se faʻalagolagoina o faʻamatalaga i luga o le inuina o se vailaau i le susu susu.

Ua taofia le faletalimalo i le 2 aso ao leʻi faia le suʻega X-ray ma se sui soʻotaga o loʻo aofia ai se aofaiga tele o le iodine. O le a mafai ona toe amata togafitiga i le na o le 2 aso talu ona maeʻa.

O se faʻalavelave i le faʻaaogaina o fualaau oona mo le leiloa o le faʻaaogaina o isi vailaʻau mai vaega nei:

  • glucocorticoids,
  • hypoglycemic,
  • antipsychotics.

E le mafai ona e tagofia lenei fualaau faasaina i tagata o mafatia mai:

  • ketoacidosis faasaga i le maʻisuka
  • mai solitulafono i le galuega a le masini faʻapipiʻi ma le kilia e itiiti ifo i le 60 ml / min
  • faʻamaʻaloga ona o le vomiting poo le manava, faateia, faʻamaʻi pipisi
  • fatu faʻapitoa e pei o le toilalo o le fatu
  • faʻamaʻi pipisi - CLL
  • foia o le ate ma le gase o le galuega
  • o le ava malosi
  • tasi le le faapalepale i mea i totonu o fualaau faasaina

E le gata i lea, e faʻasaina le ave Glucofage i maʻitaga maʻitaga o loʻo tausisia se taumafataga maualalo-kalori, i tagata o loʻo i totonu o se laasaga poʻo le coma faasaga i tua o le maʻisuka.

O vailaau ma metformin e faʻasaina mo le faʻaaogaina ma:

  • Lafoaia o le tagata lava ia i totonu o vaega
  • Faʻaiʻuga o le maʻisuka: ketoacidosis, precoma, coma
  • Faʻaleagaina o le Renal, o se okeni le lelei
  • Faʻaauau le faʻamalosia o tulaga e mafai ona mafai ai ona le mafai ona fai le faʻamaʻi (vai inu ona o le vomiting ma / poʻo le manava, ituaiga ogaoga o faʻamaʻi pipisi (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaleleia o le tino poʻo le tino), faʻalavelave
  • O faʻamaʻi pipisi e maua ai le tino o le hypoxia (fatu ma / poʻo le faʻafitauli o le tino, MI)
  • Faʻalavelave faʻapitoa vavave ma manua e manaʻomia ai togafitiga ile inisalini
  • Le atoatoa le galue o le ate, o le toto o le okeni
  • Alu oona, vailaau oona ethanol
  • Toto
  • Lactic acidosis (e aofia ai le talafaasolopito)
  • O le faʻaogaina o iodine-o loʻo i ai ni soʻeseʻesega eseese pe a faʻaauau le faʻalogo radioisotope / X-ray metotia o suʻesuʻega (2 aso aʻo lumanaʻi le mea na tutupu ma 2 aso mulimuli mai ia i latou)
  • Meaʻai Hypocaloric (itiiti ifo i le 1000 Kcal / s.).

Talosaga e le talafeagai, ae mafai ona maua fualaau faasaina:

  • I le matua (60) ona o le maualalo o le malamalama o le aʻafiaga o fualaau oona i le tulaga o tagata gasegase i lenei vaega ma le leai o se faʻamaoniga o le saogalemu o fualaau faasaina.
  • Afai o le tagata gasegase e galue malosi i le tino, ona o lenei mea e mafua ai le faateleina o le faʻamataʻu o le lactic acidosis
  • Faatasi ai ma le le atoatoa
  • Faatasi ai ma le GV.

Glucophage (i soʻo se metotia) e le tatau ona faʻamaonia i tagata o loʻo i lalo ifo o le 18 tausaga le matua ona o le leai o se faʻamaoniga o le saogalemu o le oloa ma e ono afaina ai le soifua maloloina.

O le tau o Glucopka i falemaʻi a Rusia o le:

  • pusa o le 500 milligrams, 60 vaega - 139 rubles,
  • paluga o le 850 milligrams, 60 vaega - 185 rubles,
  • pusa o 1000 milligrams, 60 fasi - 269 rubles,
  • pusa o le 500 milligrams, 30 vaega - 127 rubles,
  • pusa o 1000 milligrams, 30 vaega - 187 rubles.

Tau e fesuisuiai i faleoloa faʻatau faleoloa ma faleoloa i le initaneti O le tau e faʻalagolago foi i le fualaau o le vailaʻau ma le numera o laulau i totonu o le afifi.

I le faleoloa i luga o le initaneti, o le faʻamatalaga o tau mo teuga o pusa i fuataga e 30 fasi pepa - 500 mg - pe tusa ma le 130 rubles, 850 mg - 130-140 rubles, 1000 mg - e tusa ma le 200 rubles. O ia lava dosages, ae mo se pusa faʻatasi ma le aofaiga o 60 fasi vaega i totonu o se afifi - 170, 220 ma 320 rupu, i le faasologa.

I totonu o potu faʻatau faleoloa, o le tau e mafai ona sili atu i le lautele o le 20-30 rubles.

Tatou te mananao uma ia avea ma se aulelei ma se laumei. Matou te faia uma taumafaiga mo lenei mea - o se tasi e faʻasolosolo ma masani, o se tasi mai lea taimi i lea taimi, pe a oʻo i le manaʻo e ulu atu i ofu matagofie e sili atu i le fiafia i keke ma se sofa malu.

Ae i le taimi nei ma le leai, leai, leai, ma sa i ai se mafaufau valea: o se mea alofa e le mafai ona e faʻaaogaina se togafiti togafiti ma faʻaumatia ni tusi faaopoopo e aunoa ma ni mea faigata ma meaʻai ... Ae faʻapefea pe afai ua i ai se piliki, ma ua taʻua o le Glucofage? I le iloiloina e nisi o iloiloga, o lenei fualaau faasaina e toeitiiti lava moni moni o le mamafa o le mamafa.

Glucopeli - o se vaifofo mo le maʻisuka poʻo se auala e faʻaitiitia ai le mamafa?

O se mea alofa, ae o le au faitau o le a vave ona le fiafia, oe na mafai ona faʻafeiloaʻi i le faigofie ona vaeluaina ma le mamafa o le mamafa: Glucofage na leʻi faia ina ia mafai ai e tagata uma ona maua le lelei i se taimi vave, ae o se auala e togafitia ai le maʻisuka.

O lana galuega autu o le faʻaitiitia o le gaosiga o le inisalini i totonu o le tino, faʻamaonia le maualuga o le suka o le toto ma faʻamalositino faiga faʻavave. O le mea moni, o le kalapu o le a tuʻuina atu pea le aoga o le leiloa o le mamafa, talu ai e taofia ai le faʻaleleia o gaʻo ma faʻaitiitia ai le manava.

Ae aua nei galo o, muamua lava, o se sauniuniga malosi faafomai, ma e tatau ona e faia ma le matuia tele.

O le vailaau faʻasaina e maua ile eseese gase - 500, 750, 850 ma le 1000 mg

E faapefea ona galue le vailaʻau?

Aʻo leʻi malamalama i mea o loʻo faʻatulagaina e Glucophage, ia tatou manatua pe aisea e maua ai le mamafa o le mamafa.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani lea e mafua mai i le solia o le vevela ma le gasegase i totonu o le tino. O le iʻuga, o loʻo i ai le faateleina o le toto suka.

O le maʻisuka i le amataga o le siakiina e pulea e ala i taumafa ma le malosi o le tino, ma i le sili atu ona ogaoga o le faʻafitauli, o loʻo faʻapipiʻi ai le fua o le suka, e pei o le Glucofage 1000 mo le maʻisuka, i le togafitiga.

Taua! O le maʻisuka, fualaau, fuataga ma le umi o togafitiga e naʻo le fomaʻi e tatau ona faatonuina. E mafai ona faʻaleagaina e le tagata ia te ia lava le soifua maloloina ma mafua ai ni faʻafitauli matautia.

Mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o fualaau oona e faʻaaogaina e mafai ona aʻafia ai le mafuaʻaga autu o le hyperglycemia - lagona le lelei ile inisalini. Talu ai o le toʻatele o tagata maʻi e iai le ituaiga lua o faʻamaʻi e mamafa tele, e lelei tele pe'ā mafai e se vailaʻau ona fesoasoani i le taimi e tasi i togafitiga o le gaʻo.

Talu ai ona o le fualaau faasaina mai le group biguanide - Metformin (Metuau, Glucofage, Siofor, Dianormet) e mafai ona aʻafia ai le gaʻololo ma le gaʻo gaʻo, e fautuaina i togafitiga faʻapitoa o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faʻatasi ma le oona.

I le 2017, o le faʻaaogaina o vailaau o loʻo i ai le metformin e 60 tausaga, ae o lea ua aofia ai i totonu o le lisi o fualaau mo le togafitia o le maʻisuka e tusa ai ma WHO fautuaina. O suʻesuʻega o meatotino o le metformin e taʻitaʻia ai le faʻaopoopoga o faʻamatalaga mo lona faʻaaoga.

Glucofage 500 mo le mamafa o le mamafa

I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le suka o le toto, e faʻaaogaina le kullucofage mo le paʻu o le mamafa. E tusa ai ma fomaʻi, e le manaʻomia le ave o fualaau mo tagata soifua maloloina, aua e masani ona i ai faʻaaliga o le le lelei. O le vailaʻau e maualalo ai le cholesterol leaga ma faʻamaopoopo le gaʻo gaʻo i le maʻisuka. O nisi e le o gauai atu i faamatalaga a fomaʻi ma inu pati fualaau. I lenei tulaga, o feutagaiga ma le usitaia o faatonuga e manaomia:

  • inu i se fuataga o le 500 mg ao leʻi fafagaina faatolu i le aso, o le fua aupito maualuga o le metformin o le 3000 mg,
  • pe afai o le fualaau maualuga e maualuga (vaʻaia le vaomago ma le gaioiga), faaitiitia i le afa,
  • o le vasega e tumau i le 18-22 aso, e mafai ona e toe faia le fualaau pe a mavae ni nai masina.

Glucopeli mo le paʻu o le mamafa (500, 750, 850, 1000): pe faʻapefea ona galue, pe faʻapefea ona faia isi fautuaga saʻo + faʻamatalaga a le mea sili ma le fomai

Tatou te mananao uma ia avea ma se aulelei ma se laumei. Matou te faia uma taumafaiga mo lenei mea - o se tasi e faʻasolosolo ma masani, o se tasi mai lea taimi i lea taimi, pe a oʻo i le manaʻo e ulu atu i ofu matagofie e sili atu i le fiafia i keke ma se sofa malu.

Ae i le taimi nei ma le leai, leai, leai, ma sa i ai se mafaufau valea: o se mea alofa e le mafai ona e faʻaaogaina se togafiti togafiti ma faʻaumatia ni tusi faaopoopo e aunoa ma ni mea faigata ma meaʻai ... Ae faʻapefea pe afai ua i ai se piliki, ma ua taʻua o le Glucofage? I le iloiloina e nisi o iloiloga, o lenei fualaau faasaina e toetoe lava o moni moni o le mamafa o le mamafa!

Contraindications ma aʻafiaga itu

E faʻasaina le faʻaaogaina o kelikalo mo le faʻaaogaina:

  • tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 3
  • mo i latou e maua i soʻo se faʻafitauli tau fatuga,
  • gasegase o loʻo mafatia i le le mautonu o le gastrointestinal tract,
  • fafine i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • tagata o loʻo pagatia mai le tagofia o le ava (ava malosi ma le kalapu e le fetaui),
  • o le tagofia o fualaau faasaina e le mafai ai ma le le usitai i ona vaega.

O taunuuga o le le mafaufauina o le Glucofage e mafai ona ogaoga

Ae tusa lava pe e te le auai i nei vaega, e le o lona uiga o le a ave e lou tino le fualaau faasaina "ma lima matala". O le glucopifa e masani ona mafua ai ni aʻafiaga le lelei i tagata maloloina atoatoa:

  • o le tofo sa i loʻu gutu
  • taʻavale
  • vili
  • vavao
  • puupuu le manava
  • fufulu
  • tipi i le manava
  • manava manava
  • vaivai,
  • tiga o musika
  • aemaise lava mataupu ogaoga - mafaufau le lelei.

Faʻafefea ona aloese mai nei mea uma? E faigofie le tali: fai se taimi atofaina ma le fomaʻi ma mulimuli i ana faatonuga.

Le manatu o fomaʻi

Tomaʻi faʻaauau ma fautuaina ma le naunautai Glucophage e le gata i "tagata fiafia" oe e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ae faapena foi i tagata e maualuga le cholesterol, faapea foi ma i latou o loo gaogao. Ae i le taimi lava e tasi, latou te matua le lelei lava i le manatu o le faʻaaogaina o le vailaʻau mo le mamafa o le mamafa, naʻo le leai o ni faʻamaoniga manino o le soifua maloloina.

O faʻatalanoaga faʻapitoa e le afaina lava

E le gata o le valea le faʻaogaina o se fofo ogaoga e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi - E mafai e le kullufafage ona taofia le faʻasologa o lou lava inisalini mo se taimi umi, faʻalavelaveina le ate ma fatuga ma tuʻuina atu se tagata pagatia le mafaufau ma se ituaiga o faʻamaʻi matautia - e le fesoasoani i taimi uma. O lona uiga, e mafai ona e ofoina atu ma le loto i ai lou tino i le tele o tulaga lamatia ma e le lagona ai soʻo se aafiaga.

Ma le mea mulimuli, e oʻo lava i le fualaau faasaina ua faʻasalalau ina ua maeʻa le suʻega atoa ua i ai avanoa uma e aʻafia ai le tulaga o le maʻi. E leitioa lauiloa tele Glyukofazh ona e le o le "fiafiaga sili ona fiafia"! Ae afai o le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa, o le a le tupu le leaga.

O le fomaʻi o le a vave ona fetuunai le faasologa o le faʻatagaina, sui le fualaau o le vailaau poʻo le sui atoa foi i le isi.

O le alu i totonu o le "taele tutoatasi", e te ave atoa le tiutetauave, ma o ai e iloa le mea o le a tupu ai oe i le suʻega e le lelei lou mafaufau? Masalo saʻo i le moega o le falemaʻi?

Iloiloga a tagata

Ina ua mavae le fanau mai o le pepe, sa i ai se faaletonu o le hormonal, o le mamafa e 97 kilokalama. Ua na o se mala! Sa ou maua i le maʻi pipisi. Sa latou tusia se meaai ma le Glucofage o le 500 mita i le taimi o le taumafataga mulimuli. 2 masina na pasia - leai se taunuuga, e ui lava na mulimuli mai se taumafa malosi.

Na ou toe alu i le fomaʻi ma iloa ai e tatau ona ou ave mo le itiiti ifo ma le ono masina ma ao leʻi oʻo i le masina lona tolu o le a le mafai ona matauina taunuuga. Ae na matou siitia le metotia i le 1000 mg. Ma faauta ma faauta, i le isi 2 masina na sosoo ai, i le faaopoopo atu i le glucophage, na leiloa ai le 8 kilokalama. O le taimi nei 89 kilokalama ma ou faaauau pea i le vevela tutusa.

Leitio telefoni Ket

//irecommend.ru/content/pri-pravilnom-primenenii-ochen-deistvennyi-preparat

O le fualaau faasaina (Glucofage 850) e gafatia lelei ma ona tiute tuusaʻo: o le toto maualuga o le suka e pa'ū i le maeʻa pe a ma le 5 aso o le taumafa - mai le 7 i le 4-4.5 m / mol, le moe ma le vaivai.

O aʻafiaga, na o le faʻaitiitia o le manava. A maeʻa le 3 vaiaso o le aoga, o le mamafa na faʻaititia e na o le 2 kilokalama mai le 54 i le 52.

O le a ou fai atu foi e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le faagasologa, aua afai e pa'ū i lalo ifo o le 1,5 m mol, o le a tupu se coma faatasi ai ma taunuuga uma. Malamalama i le ogaoga o le vailaʻau?

Marguerite gautier

//irecommend.ru/content/mozhno-li-pokhudet-zaedaya-pirozhnye-glyukofazhem-priem-s-preddiabetom

O se endocrinologist ua faatonuina Glucophage Long mo aʻu (500 mg). Na inu lenei fualaau mo le 9 masina, 2 pusa. taeao ma afiafi.

O le tolu muamua masina e leai se mea na tupu, o le mamafa na faʻalauteleina pea i le 200-400 g i le masina, e leʻi faʻaitiitia le manaʻo.

I le faaiuga o le masina lona tolu, na amata ona ou matauina ua vave ona ou tumu, ma ina ua mavae le ono i le afiafi sa ou le fiaai. I le taimi atoa o togafitiga ma Glucofage, na toetoe a 6 kilokalama. Se fualaau lelei mo le gaʻo!

Jeanne2478

//irecommend.ru/content/otlichno-snizhaet-appetit-pri-gormonalnom-sboe

Faʻafetai i le faʻaaogaina o le Glucofage, na mafai ai ona ou teena le sitiva, o loʻu manava e le uma, ae ou te lagona le tumu mai se vaega itiiti, o oʻu mata ua faʻamamaina, ua avea le suka ma mea masani, o hormones ua toe foi mai i le masani, ua 40 kilokalama i le ono masina talu ai. O laʻu fautuaga - e le lamatia lou soifua maloloina e ala i lou tagofia o fualaau, e aunoa ma ni suʻega talafeagai ma fautuaga a se fomaʻi!

LisaWeta

//otzovik.com/review_1394887.html

E tatau ona ou fai atu e tusa ai ma ou lagona ma le tulaga o le soifua maloloina, ou te lagona lava le taunuuga. O masina e lua na inu ai Glucofage, o aʻu, i luga o le fua, na ou moemiti faalilolilo i le vaaia o se ata maualalo. Ioe, o le mea lea na tumau ai se miti - Glyukofazh e le fesoasoani ia te au e aveesea le mamafa, o loʻu mamafa o loo tumau pea.

Ae e tusa lava pe o le a le mea e leiloa loʻu mamafa, o le a ou le faʻaaogaina le Glucofage. I le uma, muamua o se vailaau mo le maʻisuka.

Ma le maualuga o le suka i le maeʻa o le gaosiga o Glucofage na ou pa'ū ifo i le 5, e ui lava ou te leʻi nofo i luga o se taumafataga maualalo (lea e faʻaalia mo tagata uma).

Ariadne777

//irecommend.ru/content/ne-dumaite-chto-vy-budete-est-i-khudet-takogo-ne-budet-no-glyukofazh-realno-pomozhet-nemnogo

Faatasi ai ma le Glucophage, e taua tele le aua nei oʻo i se tulaga e "malolo ai le tasi ae o isi ua pipili." Afai e te faia i luga o le fautuaga a se fomaʻi e tusa ai ma le fua, o le fualaau oona o le a faʻafetaui ai lou manaʻo, faʻamaonia le suka toto ma fesoasoani e faʻafeiloaʻi le mamafa o le mamafa.

Ae o le tuʻuina atu o se mea e le faʻamaonia, e te ono aʻafia le faʻaopoopoina o faafitauli faʻalesoifua maloloina fou ia oe lava. Ma o le mea pito sili ona taua, e oʻo lava ile Glucofage e le faʻafefeina ai i latou o loʻo leiloloa le mamafa mai le manaʻoga e pulea a latou meaʻai ma faʻamautinoa le gaioiga faaletino.

Ala ma ah, ae naʻo luga o nei tulaga o le a faʻaalia ai ona uiga faʻapitoa ma fesoasoani ia te oe e faʻatumu tulaga o mea matagofie i se taimi puupuu.

E mafai ona gau le mamafa i le glucophage

O meaʻai e ulu atu i le tino e taʻitaʻi atu ai i le malosi o le glucose. Na te tali mai e ala i le tuufaatasia o le inisalini, ma mafua ai le liua o le kulukose i totonu o suauu gaʻo ma lo latou teuina i totonu o masini. O le vailaʻau faʻasaina o le Glucofage o loʻo i ai le faʻavae faatonutonu, faʻamaonia le taua o le kulukose toto.

O le vaega malosi o le fualaau faasaina e metformin, e faaitiitia ai le malepelepe o gaʻo ma faʻamaonia le faʻamaʻiina o le lipid metabolism:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi gaʻo
  • faateleina le lagona lelei o tagata e taliaina i le inisalini,
  • initia le sifi o le kulukose i le ate ma le faʻaleleia o lona ulufale atu i totonu o le musele,
  • faʻaosoina le faagasologa o le faʻaumatia o sela gaʻo, faʻaitiitia le cholesterol.

Aʻo ave le fualaau faʻamaʻi i tagata mamaʻi, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le manava ma le manaʻoga mo laʻau suamalie, lea e mafai ai ona e saturate vave, taumafa itiiti.

O le faʻaaogaina o le Glucofage faʻatasi ai ma se taumafataga maualalo-gaosiga e maua ai le lelei o le gau o le mamafa. Afai e te le tausisia ia tapulaa i luga o oloa gaosi-uta, o le aafiaga o le gau o le mamafa o le a vaivai pe leai foi.

Pe a faʻaaogaina lenei vailaau faʻapitoa mo le gau o le mamafa, e faia i se vasega o le 18-22 aso, pe a maeʻa ona tatau lea ona faia se malologa umi mo le 2-3 masina ma toe fai le vasega. O se vailaau e ave ma taumafa - 2-3 taimi i le aso, ao inu tele vai .ads-mob-1

Faʻasalaga Fomu

I fafo atu, o le kelikafa e pei o le paʻepaʻe, ata vela, vela e lua.

I luga o le fale o le fale talavai o loʻo tuʻuina atu i nisi o lomiga, lea e ese mai i le faʻaogaina o le mea galue malosi, mg:

Lau lapotopoto o 500 ma le 850 mg o loʻo tuʻuina i paʻu o le 10, 15, 20 pi. ma pusa pepa. 1 afifi o Glucofage atonu e aofia ai 2-5 paʻu. O pepa e 1000 mg o le oval, e iai ni laupepa i itu uma e lua ma faailogaina "1000" i le tasi.

O loʻo faʻapipiʻiina foi i paʻu o le 10 po o le 15 pi., Faʻapipiʻi i pepa pepa pepa mai le 2 i le 12 pepa. I le faaopoopo atu i filifiliga o loʻo i luga Glucofage, i luga o pusa fale faʻamalositino na tuʻuina atu foi le Glucophage Long - o se vailaau faʻasaina ma se umi faaumiumi. O lona uiga masani o le faʻagasolo lemu o le vaega galue ma se gaioiga umi.

O laumei uumi e lalelei, paʻepaʻe, i luga o se tasi o luga ei ai o latou faailoga e faailoa ai mea o lo o gaosia - 500 ma le 750 mg. O le 750 pauna ua taʻua foi "Merck" i le isi itu o le faailoilo. E pei lava o isi tagata uma, o loʻo afifiina i le paʻu o le 15 fasi vaega. ma faʻapipiʻi i pusa pepa o 2-4 pepa.

Faʻatau ma faʻasoa

O le uuina o le glucophage e puipuia ai le hypoglycemia, ae faaitiitia ai faailoga o le hyperglycemia. E le afaina ai le aofaiga o inisalini e gaosia ma e le maua ai se aafiaga o le hypoglycem i tagata soifua maloloina.

Glucophage 1000 papa

Metformin o iai i totonu o le vailaʻau faʻasaina le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le ate, faʻaititia ai lona faʻafesoʻotaʻi i le gasegase lautele, ma le faʻaleleia o le intestinal. O le gaosiga o le kullufafage e faʻasaʻoina le lipid metabolism, lea e mafai ai e oe ona faʻamalosia lou mamafa ma faʻaitiitia ai foi.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina ile tulaga o le maʻisuka e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2.

O le taunuuga o le aveina o le kulupu e mafai ona avea ma se itu mai le:

  • Fale gasegase. I le avea ai o se tulafono, o itu o faʻamaoniga e aliali i le amataga o le pulega ma faasolosolo malie le mou atu. Faʻailoa e ala i le siʻosiʻomaga poʻo le manava, le fia 'ai. O le faapalepale i le fualaau faasaina e faaleleia pe afai e faasolosolo ona faasolosolo ona alualu i luma,
  • popolega, faʻaalia i le tulaga o le solia o le tofo,
  • kele ma le ate. E faʻaalia e le totoga o le okeni, hepatitis. Faatasi ai ma le faaleaogaina o fualaau faasaina, o le a mou atu faailoga,
  • metabolism - e ono mafai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o vitamini B12, o le atinaʻeina o le lactic acidosis,
  • paʻu o le paʻu. E ono foliga mai i luga o le paʻu o loʻo i ai se vevela, vevela, poʻo le erythema.

O le maualuga o le fualaau faasaina e tau atu ai i le atinaʻe o lactic acidosis. O togafitiga o le a manaʻomia ai le vave faʻataʻi falemai, suʻesuʻega e faʻavae ai le maualuga o le lactate i le toto, ma togafitiga faʻapitoa.

O le faʻaseseina i le aveina o Glucopesa o le i ai o se tagata maʻi:

E le mafai ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i se taumafa maualalo-kalori, ma e tatau foi ona e aloese mai le faia i le maitaga. Ma le faʻaeteete, ua faatonuina o ia e faʻamalosi fafine, tagata matutua - sili atu i le 60, tagata faigaluega faʻapitoa.ads-mob-2

E faʻapefea ona fai?

O le kiliva faʻafeiloaʻiga e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala i aso uma e tagata matutua ma tamaiti. O fua o aso uma e fuafuaina e le fomaʻi.

E masani ona faʻasolo le kilivaʻi mo tagata matutua e maualalo le maualuga o le 500 poʻo le 850 mg, 1 le papa faalua pe tolu i le aso i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga.

Afai e te manaʻomia le maualuga o tui, e fautuaina le faasolosolo faasolosolo i Glucofage 1000.

O le lagolagosua masani o le Glucofage, e tusa lava po o le maualuga o le fualaau faasaina - 500, 850 poʻo le 1000, e vaevaeina i 2-3 doses i le ao, e 2000 mg, o le tapulaa e 3000 mg.

Mo tagata matutua, o le suʻega e filifilia taitoatasi, ma mafaufau i le gaioiga o gaʻo, lea o le a manaʻomia ile 2-4 taimi i le tausaga e faia ai suʻesuʻega i le creatinine. O le glucophage o loʻo faʻaaogaina i le tasi-ma le faʻasologa o togafitiga, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

I le faʻatasi ai ma le inisalini, o le pepa 500 poʻo le 850 mg e masani lava ona faʻatulagaina, lea e faʻaopopoina i le 3 taimi i le aso, o le suʻe talafeagai o le inisalini e fuafuaina taitoatasi, e faʻavae i luga o le kulukose.

Mo tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matutua, o le vailaau oona ua faatonuina i foliga o le 500 poo le 850 mg, 1 le laulau 1 taimi i le aso e pei o le monotherapy poo le inisalini.

A maeʻa le lua vaiaso, ona mafai lea ona fetuʻunaʻi le metotia faʻatulagaina e tusa ai ma le faʻatonuga o le kulukose i le plasma. Ole fua pito i maualuga mo tamaiti e 2000 mg / aso. E vaevaeina i 2-3 inumaga ina ia aua neʻi mafua ai fua o meaʻai.

Glucophage O le umi, e le pei o isi ituaiga o lenei oloa, e faʻaaogaina i se auala e ese le eseese. E ave i le po, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona lelei le suka i le taeao. Ona o le tuai ona fai, e le fetaui mo tulaga masani o aso taitasi. Afai i le taimi o lona tofiga mo le 1-2 vaiaso, e le ausia le mea e manaʻomia, e fautuaina e sui i le Glucofage masani .ads-mob-1

I le faʻamasinoina e iloiloga, o le faʻaaogaina o le Glucofage na te faatagaina ai le maʻisuka o le ituaiga lona lua e teu ai le kulūkose i le masani ma i le taimi lava e tasi e le maua ai le mamafa.

I le taimi lava e tasi, o tagata na faʻaaogaina na o le aveeseina o pauna faaopoopo o loʻo i ai ni manatu pola - e fesoasoani le tasi, ae le o le isi, o le itu lona tolu o loʻo aʻafia ai faamanuiaga o le taunuuga i le paʻu mamafa.

O aʻafiaga leaga i vailaʻau e mafai ona fesootaʻi ma le vaʻaia o le tino, le i ai o faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma togafitiga e pulea e le tagata lava ia - e aunoa ma le amanaʻiaina o uiga o le tino, le le usitaia o tulaga o meaʻai .ads-mob-2

O nisi o iloiloga i le faʻaogaina o le glucophage:

faasalalauga-pc-3

  • Marina, 42 tausaga. Ou te inu Glucofage 1000 mg pei ona faatonuina e le endocrinologist. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e aloese mai le maualuga o le kulukose. I le taimi lea, na faʻaitiitia loʻu fiaʻai ma ua mou atu loʻu naunau mo lauusiusi. I le amataga lava o le aveina o fualaau, sa i ai le itu - o se mea e manaia, ae pe a toesea e le fomai le tui, o mea uma lava e aluese, ma o lenei ua leai ni faafitauli i le mea e maua.
  • Iulia, 27 tausaga. I le faʻaitiitia o le mamafa, na faatonuina ai au e le endocrinologist, le glucofage, e ui lava e le o maua loʻu maʻisuka, ae na o le maualuga o le suka - 6.9 m / mol. Tulaga na toesea i le 2 siitaga i le maeʻa ai o le 3-masina. O le taunuuga e ono ono masina, tusa lava pe ua uma le faʻamalolo. Ona amata lea ona ia toe malosi.
  • Svetlana, 32 tausaga. Ae mo le faʻamoemoe o le leiloa o le mamafa, na ou vaʻaia Glucofage mo le 3 vaiaso, e ui lava e leai ni ou faafitauli ma le suka. O le tulaga e le lelei tele - o le manava faʻafuaseʻi e tutupu i lea taimi ma lea taimi, ma e masani lava ona ou manaʻo ou te 'ai. O le taunuuga, na ou togi ese le 1.5 kilokalama ma togi ese ia papatusi. O le leai o se mamafa ma i latou e manino lava e le o se filifiliga mo au.
  • Irina, 56 tausaga. Aʻo togafitia se vailaau muamua, na faʻatulagaina Glucophage. Faatasi ai ma lana fesoasoani, na mafai ai ona faʻaititia le suka i le 5.5 iunite. ma aveese le 9 kg sili atu, lea ou te matua fiafia i ai. Na ou matauina o lana meaʻai e faʻafefe ai le fiaʻai ma mafai ai e oe ona 'ai sina vaega itiiti. E leʻi i ai ni aʻafiaga i le itu mo le taimi atoa o le pulega.

Filifiliga tatau ma filifilia ma le togafitiga faafomaʻi e mafai ona puipuia ai lo latou tupuga ma maua ai le lelei sili ona lelei mai le aveina o le kalapu.

I le aafiaga o sauniuniga a Siofor ma Glucophage i le tino i se vitio:

Faʻasologa o glucophage mo le maʻisuka ituaiga 2

Glucophage o se igoa tau fefaʻatauaʻiga. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o Metformin. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o laupepa i totonu o se atigi. E tuʻuina atu e le kamupanī i tagata faʻatau le tolu ituaiga o suʻega mo le oloa talafeagai:

  1. 500 mg - o loʻo faʻamatalaina i le amataga.
  2. 850 mg - talafeagai mo maʻi na togafitia mo se taimi umi.
  3. 1000 mg - faʻaaogaina i tagata gasegase i ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi.

O le fualaau o fualaau faasaina i tulaga taitasi e filifilia e le fomaʻi taitoatasi, e fuafua i uiga o le mataupu faapitoa. O le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina e afaina i:

  • Le ogaoga o le maʻisuka.
  • Totogi mamafa.
  • Tetele i togafitiga.
  • Soifuaga.
  • Le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Glucophage O le umi o se vailaʻau tuʻufaʻatasi. O le vailaau e tutusa lona aafiaga i le tino o le tagata maʻi, ae o loʻo i ai se fualaau faʻapitoa faʻasolosolo ma se taimi uumi o le faʻaaogaina o le vailaʻau i le toto. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina e le au fualaau lenei fualaau faasaina. O le oloa ua maketi i le 0.5 g papa.

O le fua faʻatatau o le 1-2 papafa faʻatasi pe faalua i le aso. O le tele o vailaʻau e faalagolago i le kulukose i totonu o le toto. E faʻatagaina le inu vailaʻau e tusa lava po o le a le meaʻai.

Faʻaaogaina o vailaau faasaina

O le faʻamoemoe o le fualaau oona Glucophage i le maʻisuka e mafua ona o se aafiaga lelei i luga o le faʻaogaina o meaʻai i gaʻo. O fualaau faasaina ua i ai se aafiaga o le hypoglycemic, faamautuina le soifua manuia o le tagata maʻi.

Ua taʻua e fomai Metformin le tulaga "auro" mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2. O le vailaʻau e aʻafia i le vaega o biguanides ma faʻaititia le kulūkose. O le faiga o le gaioiga o fualaau faasaina e aofia ai mea nei:

  • Faʻaitiitia le faʻamalosia o le insulin. O gasegase o le peripheral ma sela e mafai ona malamalama i le aafiaga o le hormone. O fomaʻi e taulai atu i le leai o se faʻaopoopoga o le faʻamalosi o le inisalini, o le uiga lea o isi vaega o fualaau faasaina.
  • Faʻaitiitia le faʻasologa o le kulūkose o le ate. O le vailaʻau e taofia ai le gluconeogenesis ma le glycolysis i totonu o le tino, lea e taofia ai le tatalaina o vaega fou o le gaʻo i totonu o le toto.
  • Faʻailogaina o le faʻaaogaina o le kulukose mai le paʻu o le intestinal.
  • Faamalosia o le glycogenesis. O le fualaau faasaina e faaosofia ai le glycogen synthase enzyme, e mafua ai ona fusifusia ma maua ai i totonu ole ate.
  • Faʻateleina le mafai ona faʻaogaina o puipui o le membrane mo galufale o le kulukose. O le gaosiga o le glucofage e faʻaleleia ai le faʻaleleia o meaola gaʻo i le elemene mole elemene ile tino.

O se aafiaga lelei i le gaosiga o le gaosiga o le gaʻo ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic e le faatapulaaina ai aafiaga o lenei fualaau faasaina. O le vailaau faʻasaina e faʻaleleia atili ai le gasegase lipid, e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, lipoproteins ma le triacylglycerides.

I lalo o le aafiaga o le metformin, o le tino o le tagata maʻi e le suia pe faaitiitia. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata e sili atu le mamafa e faatulaga lelei le mamafa. O nisi taimi e fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o le glucophage e puipuia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 i le tulaga o le le atoatoa o le kulukose.

Faailoga ma le faʻailoga

O le faʻaaogaina o le glucophage e faʻatapulaʻaina i aʻafiaga o le falemaʻi lea e maua e le vailaʻau i le tino o le maʻi. Metformin e afaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • Tusa 2 le maʻisuka, e le mafai ona faʻamaonia faʻatasi ma le fesoasoani o mea tau soifua maloloina ma gaoioiga faaletino, lea eo mai ma le oona. O vailaʻau faʻapitoa foi e faʻamaonia mo tagata mamaʻi e mamafa le mamafa.
  • Puipuia o le maʻisuka. O se ituaiga muamua o le faamai e le masani ona avea ma se fomaʻi atoatoa e tetee atu i le talaaga o le faaaogaina o le kalapu. O nisi fomaʻi e talitonu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le saʻo.

O le vailaʻau ua avea o le autu i le monotherapy o ituaiga o le maʻisuka. O se togafitiga faʻalauiloa e manaʻomia ai se tuufaatasiga o le glucophage ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

O le faʻaaoga lelei o fualaau e faʻamautuina ai le tulaga o le maʻi ma puipuia ai le alualu i luma o faʻafitauli. E le mafai ona e inuina le vailaau i tulaga nei:

  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i metformin poʻo isi vaega ole vailaʻau.
  • Ketoacidosis, o se aiaiga o le precoma poʻo le coma.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Tulaga o le taufaamatau, faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina, faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le malosi.
  • Gaoioiga tetele e manaʻomia ai le tofiaina o le inisalini togafitiga.
  • O le faateleina i le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto o le siako lactic.
  • Felafolafoaiga, lactation.

E manaʻomia lou togafitia saʻo, e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi aʻo leʻi tago i le fualaau.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o vailaʻau e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga o ni uiga le lelei. Afai e te inuina le vailaau e tusa ai ma tulafono ma mulimuli i faatonuga, ona faʻaitiitia lea o le aʻafiaga o aʻafiaga e le manaʻomia.

Faʻafomaʻi e fomaʻi aʻafiaga o loʻo i lalo e tupu pe a faʻaaoga Glucofage:

  • Lactic acidosis ma le faaitiitia i le fua o le absorption o vitamin B12. Tagata faʻamaʻi ma measina megaloblastia faʻaaogaina lenei fualaau faasaina ma le faʻaeteete.
  • Sui i le tofo.
  • Dyspeptic disorders: naʻo, vomiting, manava manava, flatulence. O nei soliga o le gastrointestinal function tract e tupu ma pasi faʻafuaseʻi e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau e taofi ai.
  • Mumu o le paʻu, o foliga mai o se vevela.
  • Lē vaivai, maʻi tiga.

O nei aʻafiaga e tutupu e fuafua i le tausisia o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o uiga patino o le tino ma le mamafa o le maʻi. Ina ia faaitiitia le solia o le gaioiga o le gastrointestinal tract, e fautuaina e fomai e ave pulu fua i meaai.

Sauniuniga saogalemu

O fomaʻi e taulai atu i le faʻaeteete faʻaaogaina o le glucophage i totonu o fagu. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasolosolo faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻasolosolo ona faʻaitiitia le faʻasalaga o le kulūkose, lea e oʻo atu ai i le hypoglycemia i le leai o se fesuiaiga o fualaau o fualaau.

O se tuusaunoaga o le angiotensin-liliu mai o le inhibitors o le enzyme (tagata inhibitors ACE).Afai e te faʻaaogaina le glucophage ma le hormone o le pancreas poʻo isi suka o le suka, o le a faʻapupulaina le lamatiaga o le hypoglycemia.

O le sili atu o le metformin e le mafua ai ona paʻu tele i le maualuga o le suka i totonu o le toto. I le taimi o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai e saienitisi o le lamatiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le alualu i luma o le alotosicosis.

Ina ia faʻafeteia taunuuga o se faʻalavelave maualuga, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi ma o togafitiga faʻapitoa e faia e faʻamamaina ai le toto o le lactic acid. O fomaʻi e taʻua le leo o le auala e filifili ai i se tulaga ogaoga o le maʻi.

Glucopeli i le maʻisuka: iloiloga, faatonuga mo le faʻaaogaina

Metabolic syndrome, o ona uiga autu e taua o le oona, ituaiga 2 o le maʻisuka ma le maualuga o le maualuga o le faafitauli o se sosaiete faʻalauiloa faʻaonaponei. O le faateleina o numera o tagata i totonu o setete lelei o loʻo mafatia i lenei maʻi.

Faʻafefea ona fesoasoani ia te oe lava e toe faʻaleleia le tulaga o le tino ma le faʻaititia o le malosi? O le mea moni, o le toʻatele o tagata aloaʻia e le o naunau pe le mafai ona taʻalo i taʻaloga, ma o le maʻisuka o le, o le mea moni, o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalosi. O le falemaʻi falemaʻi e oʻo mai i le laveai.

O se tasi o fualaau e faʻaitiitia ai le kulukose toto ma fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino o le glucophage. E tusa ai ma faʻamatalaga suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻaititia ai le soifua maloloina o le maʻisuka e 53%, e 35% mai le infarction myocardial ma e 39% mai le faʻamaʻi.

Metformin hydrochloride ua avea o le elemene autu o le fualaau faasaina. I le avea ai ma vaega faaopoopo o:

  • magnesium stearate,
  • povidone
  • fiva microcrystalline
  • hypelliols (2820 ma le 2356).

E maua le fomaʻi togafitiga i fua o fualaau, fuamoa ma se vailaau o le mea autu autu i le aofaiga o le 500, 850 ma le 1000 mg. Tusi a le maʻisuka Biconvex O le kelikafaʻi e elliptical.

O loʻo ufiufiina i se papa puipui o se atigi paʻepaʻe. I itu e lua, o faʻafitauli faʻapitoa e faʻaaogaina i le laulau, i luga o se tasi oi latou o le suʻega o loʻo faʻaalia.

Glucophage Long mo le maʻisuka

Glucophage O le umi o se metformin sili ona aoga ona o lona lava togafitiga umi umi.

Ole fomaʻi faʻapitoa o lenei vailaʻau e mafai ai ona maua tutusa aafiaga e pei o le faʻaaogaina o le metformin masani, ae ui i lea, o le aafiaga e tumau mo se taimi umi, o le mea lea, i le tele o tulaga o le a lava le faʻaaogaina o le Glucophage Long i le aso.

O lenei tulaga e faʻaleleia atili ai le faapalepale o fualaau faasaina ma le lelei o le ola o tagata gasegase.

O le faʻapitoa faʻapitoa na faʻaaogaina i le gaosia o laʻau e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o le vailaau oona i totonu o le lumenese o le tui ile inumaga, ma o le mea lea o loʻo tumau ai le maualuga o le kulukose i le taimi atoa, e aunoa ma ni osofaʻi ma faʻafefe.

I fafo atu, o le laulau e ufiufi i se ata tifaga malie, o totonu o le faavae ma elemene metformin. Aʻo faasolosolo malie le faʻagasolo o le membrane, o le mea lava ia e faʻasaʻolotoina. I le taimi lava e tasi, o le vavaevaʻaina o le intestinal tract ma le acidity e leai se aafiaga tele i le faagasologa o le faʻasalaga metformin; i lenei itu, o taunuuga lelei e tupu mai i gasegase eseese.

E tasi le taimi e faʻaaoga ai le Glucofage Long e suia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o metformin masani. O lenei mea e faʻaaogaina ai gaioiga e le manaʻomia mai le gastrointestinal tract, lea e tupu pe a oʻo i le metformin masani, e fesootaʻi ma se faʻalavelave maualuga i lona faʻasalaga i le toto.

O le vailaʻau e aʻafia i le vaega o biguanides ma ua faia e faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le mataupu faavae o le glucophage o le, i le faaitiitia o le maualuga o le kulukose, e le maua ai se faafitauli i le hypoglycemic.

E le gata i lea, e le faateleina ai le gaosiga o le inisalini ma e le afaina ai le kulukose i tagata soifua maloloina. O le tulaga ese o le faʻaaogaina o le glucophage e faʻavae i luga o le mea moni e faʻaleleia ai le lagona o le faʻaleleia o le inisalini ma faʻamalosia ai le gaosia o suga e siama maso.

Faaitiitia le faagasologa o le faaputuputuina o le kulukose i totonu o le ate, faapea foi ma le galoina o le gaʻo i le masini vai. E i ai sona aafiaga tele i le gaʻo gaʻo: faʻaitiitia le aofai o cholesterol, triglycerides ma le lipoproteins maualalo.

O le bioavailability of the product is not less than 60%. E vave ona gaoioi i luga o puipui o le gastrointestinal tract ma sili atu le tele o le vailaʻau i totonu o le toto e ulufale atu i le 2 ma le afa itula i le maea ai o le faʻafofoga tautala.

O se mea e galue ai e le aʻafia ai aʻafiaga o le toto ma vave ona salalau atu i sel o le tino. E leʻo gaioigaina e le ate ma faʻamalosi i le mimi. O loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻasaina o fualaau faasaina i totonu o tagata i totonu o tagata e le atoatoa le aoga.

O ai e le tatau ona tago i lenei vailaʻau?

O nisi o tagata gasegase e maua le kullufaga mafatia mai se tulaga lamatia - lactic acidosis. E mafua mai lenei mea i le faaputuga o le lactic acid i totonu o le toto ma tele lava ina tupu i tagata e iai faafitauli tau fatuga.

O le tele o tagata e mafatia i lenei ituaiga faʻamaʻi, e le o faʻamaonia e fomaʻi lenei vailaʻau. E le gata i lea, o loʻo i ai isi tulaga e mafai ona faateleina ai avanoa e maua ai le siama lactic.

E faʻaoga nei i tagata gasegase e:

  • fofo faafitauli
  • loto vaivai
  • o loʻo i ai se faʻaaogaina o vailaau faʻatauvaʻa,
  • Tina po o le lactation
  • taotoga ua fuafuaina i se taimi lata mai.

O a isi fualaau oona e aafia ai le aafiaga o le glucophage?

Talanoa i lau fomaʻi e uiga i le tagofia o vailaʻau i le taimi lava lea e pei o le glucophage.

E le fautuaina e faʻapipiʻi lenei vailaʻau i:

O le faʻaaogaina o vailaʻau nei faʻatasi ai ma glucophage e mafai ona mafua ai le hyperglycemia (toto maualuga), e aofia ai:

  • phenytoin
  • pepe o fualaau o pepe fananau mai poʻo togafitiga faafomaʻi,
  • fualaau oona po o vailaʻau mo le maʻama, malulu poʻo allergies,
  • fualaau diuretic
  • fatu po o vailaʻau oona,
  • niacin (Advicor, Niaspan, Niacor, Simcor, Srb-niacin, ma isi),
  • phenothiazine (Compazin et al.),
  • fomaʻi faʻamalosi (prednisone, dexamethasone ma isi),
  • fualaau oona mo fualaau oona (Synthroid ma isi).

E le maeʻa lenei lisi. O isi fualaau faasaina e mafai ona faateleina pe faaitiitia ai le aafiaga o le glucophage i le faaitiitia o le suka o le toto.

Fesili e masani ona fesiligia

  1. O le a le mea e tupu pe a ou misia se fualaau?

Ave le fua o le misia i le taimi e te manatua ai (ia mautinoa ia ave le fualaau faʻatau ma meaai). Faʻasolo le fua o le misi pe a fai o le taimi ae leʻi faia lau suʻega e sosoo ai. E le fautuaina e suʻe nisi vailaʻau e faʻaleleia ai le togi.

  1. O le a le mea e tupu pe afai e te faʻaleagaina?

O le maualuga o metformin e mafua ai le atinaʻeina o le lactic acidosis, lea e ono afaina.

  1. O le a se mea e tatau ona ou aloese aʻo ou faia ni kiliva?

Aloese mai le inu ava malosi. E faʻaitiitia ai le suka toto ma atonu e faʻaititia ai le lamatiaga o le lactic acidosis pe a fai le glucophage.

Glucopifa mai le maʻisuka: iloiloga

Ina ia tuufaatasia se ata lautele o le vasega o le maʻisuka i lalo o le aafiaga o le glucophage, sa faia se suesuega i tagata mamaʻi. Ina ia faafaigofie taunuuga, na vaevaeina ia iloiloga i ni vaega se tolu ma o le sini sili ona filifilia na filifilia:

Sa ou alu i le fomaʻi ma le faafitauli o le paʻu vave o le paʻu e ui lava i le leai o meaai ma le gaioiga faaletino, ma ina ua uma se suʻesuʻega faafomaʻi sa ou maua i le malosi o le insulin ma le hypothyroidism, lea na mafua ai le faafitauli mamafa. Na taʻu mai e lau fomaʻi ou te ave metformin i se fua faatatau maualuga o le 850 mg 3 taimi i le aso ma amata togafitiga mo lau thyroid gland.I totonu o le 3 masina, na toe faʻaleleia le mamafa o le mamafa ma le inisalini. Na fuafua e ave Glucofage mo aso uma o loʻu olaga.

Faaiuga: o le faʻaaoga masani o le glucophage e maua ai ni taunuuga lelei ma le maualuga o le tuʻuina atu.

E lua taimi i le aso na faʻaaogaina ai le glucopifa ma lona faletua. Na ou misia ni nai taimi. Sa ou faʻaitiitia laʻu toto maualuga i le suka, ae o mea na aʻafia ai na matautia. Faaitiitia le fua o le metformin. Faatasi ai ma taumafa ma faamalositino, o le fualaau faasaina ua faaitiitia le suka o le toto, o le a ou fai atu, e 20%.

Faaiuga: Faʻamauina o fualaau e mafua ai aʻafiaga.

Tofia e tusa o le masina talu ai, talu ai nei ua maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ave mo le tolu vaiaso. O aʻafiaga na vaivai i le taimi muamua, ae na matua malosi lava na iu ai i le falemaʻi. Taofi le aveina i le lua aso talu ai ma faasolo ina toe maua le malosi.

Faaiuga: tasi le le faapalepale o le mea galue malosi

Glucopeli ao maitaga

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua solia i le taimi o le maitaga, ae, e tusa ai ma nai faʻataʻitaʻiga o fafine maʻitaga, e ui i lea na faamalosia e ave, e leai se atinaʻe o aʻafiaga o pepe ile pepe fou. Pe a fuafua se maʻitaga poʻo le taimi e tupu ai, e tatau ona faamuta le togafitiga o fualaau faasaina, o le inisalini e tatau ona faatonuina. Metformin ua faʻamalosi i le susu o susu; e le fautuaina le susu ile togafitiga fualaau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le kalapu e faʻaalia ai ona fegalegaleaiga faafomaʻi ma isi vailaʻau:

  • e faʻasaina le tuʻufaʻatasia o le vailaʻau faʻasaina i meaola eletise e aʻafia ai le iodine ina ia le aʻafia ai le lactic acidosis ma faʻafitauli o le maʻisuka,
  • ma le faʻaeteete, o se faʻatasi ma Danazole o loʻo faʻaaoga e aloese mai ai i se faʻasalaga hyperglycemic,
  • Chlorpromazine e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaitiitia ai le tuʻuina atu o le inisalini,
  • togafitiga faʻatasi ai ma antipsychotics e manaʻomia le faʻatulagaga o le glucophage,
  • glucocorticosteroids faaitiitia le faapaleni o le kulukose, faateleina lona maualuga i le toto, e ono mafua ai le kososis,
  • faʻatasi ai ma le togafitiga o le diuretic, e mafai ona atiaʻe le acidosis lactic,
  • Injections o le agonist beta-adrenergic faʻateleina le maualuga o le suka, faʻatoʻaga o le ACE ma le antihypertensive therapy e faʻaitiitia ai lenei faʻamaoniga,
  • pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma le sulfonylurea o meaʻai, acarbose, salicylates, hypoglycemia e mafai ona tupu,
  • Amylord, Morphine, Quinidine, Ranitidine e taʻitaʻia ai le faateleina o le faʻaogaina o le mea galue malosi.

Ava malosi

O le tuʻufaʻatasiga fautuaina o le faʻapipiʻiina o le glucophage ma le ava malosi. O le ethanol i le ava malosi oona e faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis, lea e faʻaleleia i meaai maualalo-calori, taumafa maualalo-calorie, faʻasologa o le ate. I le faagasologa atoa o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau, inu ava malosi ma vailaʻau, tatau ona aloese mai le ava malosi.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

E mafai ona faʻatau faʻasolosolo faʻapitoa e ala i le faʻauluina. O le fualaau faasaina e teuina mai tamaiti i se nofoaga pogisa i le vevela e oʻo atu i le 25 tikeri, o le olaga ola e 3-5 tausaga, e fuafua i le maualuga o metformin hydrochloride i totonu o fualaau.

E tele faʻamaumauga tuusao ma le faʻaalatua o Glucofage. O le mea muamua e tali tutusa ma le fualaau faasaina i le gaioiga malosi ma mea aoga, o le mea mulimuli i tulaga o le aafiaga o loʻo faʻaalia. I luga o fata o vailaʻau faʻapolofesa e mafai ona e maua ai fualaau faasaina nei ua gaosia i faleoloa i Rusia ma fafo atu:

Tuua Lau Faamatalaga