Le aʻafiaga o le uaina i le tino ma le maʻisuka

O le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava ua solia i soʻo se faʻamaʻi, e aofia ai le endocrine. Mo le tele o tausaga, ua i ai le feeseeseaiga e uiga i le uaina i luga o tagata atamamai, o nisi o loo finau faapea o lenei vaiinu e mafai ona onia e tagata maʻisuka ona e aoga. E faapefea la ona aafia ai le tino ma o le a le mea e faatagaina i lenei maʻi?

Taumafa tau taumafa

Puipuia, g

Fats, g

Carbohydrates, g

Calories, kcal

GI

44

44

Igoa
Red:

- faʻamago

- faʻailoga0,14830,330
- semi-faʻagogo0,33780,230
- suamalie0,281000,730
Paʻepaʻe:

- faʻamago

- faʻailoga0,26880,530
- semi-faʻagogo0,41,8740,130
- suamalie0,28980,730

Aafiaga i luga o Sugar Levels

Pe a inuina le uaina, e vave ona ulu atu le ava i le toto. O le gaosiga o le kulukose i le ate e faʻagata, ao taumafai le tino e faʻafetaui le inu. O le iʻuga, o le maualuga o le suka, na o le pau i lalo pe a mavae ni nai itula. O le mea lea, o soʻo se ava malosi o le a faʻaleleia le gaioiga o le inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic.

O lenei aafiaga e sili ona lamatia mo le maʻisuka. A maeʻa le 4-5 itula pe a maeʻa le gaʻoina o le ava i totonu o le tino, o le faʻaitiitia o le kulūkose e mafai ona tutupu i se tulaga maualuga. E mafua mai i le foliga mai o le hypoglycemia ma le hypoglycemic coma, lea e matautia e ala i le faailoaina o le tagata maʻi i se tulaga ogaoga, lea e mafai ona oo atu ai i le oti le fesoasoani le talafeagai. E iai le faʻafitauli pe afai e tupu lenei mea i le po, pe a momoe se tagata ma e le o vaʻaia faʻalavelavega. O le tulaga lamatia o loʻo i ai i le mea moni e faapea, o faʻaaliga o le hypoglycemia ma le masani ona onisai e tutusa lava: o le atuatuvale, le faʻaleagaina ma le moe.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le ava malosi, lea e aofia ai le uaina, faʻalauteleina ai le manaʻo, ma o lenei foi mea e lamatia ai le maʻisuka, aʻo ia maua le tele o kalori.

E ui i lenei, e toʻatele saienitisi ua faamaonia le lelei o le aafiaga o le uaina mumu i le taimi o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka. O togi togi ma le ituaiga 2 e mafai ona faʻaititia ai le suka i tulaga talafeagai.

Taua! Aua nei suia le uaina i fualaau faasaina e faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le a le uaina ua faatagaina mo le maʻisuka

Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka, e mafai ona e inu i sina taimi sina uaina mumu, o le pasene o le suka e le sili atu ma le 5%. O loʻo i lalo le faʻamatalaga i le tele o lenei vailaʻau i ituaiga eseese o lenei mea mamalu:

  • mago - itiiti tele, faʻatagaina e faʻaumatia,
  • semi-dry - e oo atu i le 5%, lea e masani foi,
  • semi-sweet - mai le 3 i le 8%,
  • 'oloʻo faʻamalosi ma faʻamalolo - o lo o aofia ai mai le 10 i le 30% suka, lea e matua faʻaseseina mo le maʻisuka.

Pe a filifilia se inu, e tatau ona taulai atu e le gata i luga o le suka, ae faʻapea foi lona natura. O le a aoga le uaina pe'āfai e faia mai mea masani faalenatura i se auala masani. O mea e maua ai le suamalie o loʻo lauiloa i le mūmū mūmū, e ui i lea, o le paʻe papaʻe e le afaina ai le tagata maʻi i le faʻaaoga lelei.

Fainu saʻo

Afai o le maʻisuka e leai se faʻamaʻiina o le soifua maloloina ma e le faʻasaina e le fomai le uaina mo ia, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono:

  • e mafai ona e inu na o se vaʻa tauia o le maʻi,
  • o le masani ile aso e mai le 100-150 ml mo alii ma le 2 taimi e itiiti ifo mo tamaitai,
  • ole taimi e faʻaaoga ai e le sili atu ma le 2-3 i le vaiaso,
  • filifili le uaina mūmū mūmū ma le suka e le sili atu i le 5%,
  • inu i luga o se manava atoa,
  • i le aso o le ava malosi, e tatau ona fetuutuunai le fualaau o le insulin poo le suka-lowering drugs, ona o le a faaitiitia le maualuga o le suka,
  • inuina o le uaina e sili atu ona tuʻuina atu faatasi ma vaega faʻalautele o meaai,
  • Muamua ma le maeʻa, e tatau ona pulea le maualuga o le suka i se glucometer.

Taua! E le faatagaina e inuina ava malosi e aofia ai le maʻisuka i luga o se manava gaogao.

Contraindications

Afai e faʻaopopo atu i faʻafitauli i le faʻaaogaina o le suka i totonu o le tino o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi, o le uaina (faʻapea foʻi ma le ava i le lautele) e tatau ona le aofia. E faʻamaonia le faʻataga pe afai:

  • pancreatitis
  • gout
  • toe le manuia
  • cirrhosis, hepatitis,
  • maʻisuka neuropathy
  • masani ai le hypoglycemia.

Aua le inuina le ava malosi i le maʻisuka ituaiga, aua e le afaina ai se fafine maʻitaga, ae o lana pepe e leʻi fanau mai. A o faagasolo lenei vaitau, ua tupu ai ni faaletonu o le pancreas, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o le suka. Afai e le mafaufau le tina o loʻo faʻamoemoe e inu sina uaina laitiiti, e tatau ona faʻatalanoa lana fomaʻi. Ma o le filifiliga e tatau ona faia naʻo le fiafia i se oloa masani.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo, e le mafai foi ona e inuina ava malosi, lea e taua o le maualuga-kalori. Ae ui i lea, i le leai o ni faʻasolega mo le soifua maloloina, e mafai ona e faatagaina i nisi taimi le faʻaaogaina o le uaina ua maeʻa. I le faʻatusatusaina, e iai sona aafiaga lelei i le tino: faʻamamaina toto toto mai cholesterol ma fesoasoani e susunuina le gaʻo. Ae naʻo le tulaga o le a avea ma se meainu e maua mai mea masani masani ma se mea maualalo o le suka.

O le ava e le tatau ona faʻaumatia e tagata e maua i le maʻisuka. O le ava malosi e matautia i lenei maʻi, aua e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e mafua ai le lamatiaga o le soifua o le tagata maʻi. Ae afai e maua le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa ma e lagona lelei e se tagata, e mafai ona inu i nisi taimi le 100ml o le uaina mūmū mūmū. E tatau ona faia lenei mea i luga o se manava atoa ma le pule suka i luma ma le maeʻa ona faʻaaoga. E itiiti lava ma i ni mea laiti, o le uaina mūmū mūmū e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le fatu, vaʻa toto ma le tino, ma o le a avea foi ma se puipuiga mo le tele o faʻamaʻi.

Lisi o tusi faʻaaogaina:

  • Faamaumauga o le clinical clinical: o se ala puupuu. Fesoasoani faʻafaiaoga. Skvortsov V.V., Tumarenko A.V. 2015. ISBN 978-5-299-00621-6,
  • Meaʻai mo le tumama. O se taiala mo fomaʻi. Korolev A.A. 2016. ISBN 978-5-9704-3706-3,
  • Se vaifofo mo le maʻisuka mai Dr. Bernstein. 2011. ISBN 978-0316182690.

O le a le faʻaaogaina o le uaina mo le maʻisuka

O aʻafiaga leaga o le ava i luga o le tino o le maʻisuka e le mafai ona faʻafitia. O le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava i le taimi muamua e faʻagesegese ai le gau o le kulukose ma faʻaleleia ai le aʻafiaga o fualaʻau o le suka, lea e oʻo atu ai i le hypoglycemia. O le mea lea, i le fesili pe mafai ona gafatia le inuina o le ava i aso malolo, o le tele o taimi e le lelei le tali a le endocrinologist.

E tusa ai ma le uaina, e le o mea uma e matua faʻapitoa. O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi masani i luga o le paneta, ma o le mea lea, o aʻafiaga o fualaau faasaina ma mea taumafa i luga o le gasegase e masani ona suʻesuʻeina.

Sa faia suʻesuʻega e tusa ai ma le uaina, na maua ai o meainu maualuga ma le maualalo o le suka, e le mafua ai le alualu i luma o faʻamaʻi. E le gata i lea, o le uaina mūmū mūmū ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona toe faʻafoʻiina ai le gasegase o sela i le inisalini na gaosia i le tino.

O mea faʻaleagaina o le uaina masani lelei e fesoʻotaʻi ma pigments polyphenols. O elemene elemene e le gata o loʻo i ai ni uiga faʻaleagaina, ae ia gaoioi foi i luga o le PPAR gamma receptors i foliga o gaʻo gaʻo. O se taunuuga o lenei gaioiga, o faʻasolosolo o meaola oona e faʻasolosolo lelei, o le anotusi o toxins i totonu o siama e faaitiitia.

Polyphenols o le mūmū mūmū i lo latou aʻafiaga i le tino e tutusa ma vailaau faʻaonapo nei mo le maʻisuka, latou te aʻafia ai foi le gasegase o togafitiga o le endocrin.

O le faʻaaogaina o le uaina e faʻalagolago foi i lona lanu, o le numera o polyphenols e faʻapupula pe afai o vine vine ma se lanu uliuli ma se paʻu paʻu e faʻaaogaina e maua ai le ava. O le mea lea, o le uaina mumu mo le maʻisuka o le filifiliga pito sili ona talafeagai mo se taumafataga fiafia.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e na o se vaega itiiti o le uaina e taliaina. Afai o le ava malosi e onā i le le faʻamapulaʻa, o lenei mea o le a mafua ai ona faʻaitiitia le gaioiga o le ate ma le paʻu. E mafua ai le inupia, faʻaleagaina le setete o toto ma le polokalama urinary. O mea uma e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o faʻafitauli matuia ma mamao o le maʻisuka.

Tulafono mo le faʻalauiloaina o le uaina i totonu o le meaai

Muamua, e tatau ona e iloa le uaina e mafai ona e inu i le maʻisuka. Muamua lava, o le gauai atu e totogi i le suka i totonu o oloa. I le maʻisuka, o latou aofaiga e le tatau ona sili atu i le 4%, o nei vini e aofia ai:

Ole ituaiga o uaina ua faatagaina i le maʻisuka i ni vaega laiti.

E matua faʻasaina le inu o meaʻai ma vailaʻau faʻamalosi, ava malosi, mea inu vevela. Ae e le faasaina ona e togafitia oe lava i aso nei, ae e tatau foi ona suamalie pe matua maeʻa.

Pe a faʻaaogaina vine, o le maʻisuka o le muamua ma le lona lua e tatau ona usitaia fautuaga nei:

  • E mafai ona e inuina le uaina mo na o gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e le sili atu le maualuga i le 10 mmol / l,
  • Pe a filifilia se inu, e tatau i se tasi ona gauai atu i mea uma e maua ai le suka ma lona tikeri. O suauu i totonu o le oloa e le tatau ona sili atu nai lo le 4% ma le maualalo ifo o le tikeri o le vaiinu, o le itiiti ifo foi o le atinaʻeina o taunuuga e le manaomia,
  • E tatau ona pulea le fua o le ava malosi. Mo fafine e maua i le maʻi suka, o le tele o le uaina i le aso e le tatau ona sili atu i le 150 ml, mo tane 200 ml. E sili le vaeluaina o lenei fua ile 2-3 taimi,
  • E tatau ona e inuina le uaina pe a uma ona 'ai,
  • O aso uma latou te le inuina ava malosi. I le maʻisuka, e tatau ona onunu le uaina e le silia ma le faatolu i le vaiaso,
  • I le aso o le inuina o ava malosi, e tatau ona e faʻaititia le fualaau o vailaʻau e te ave muamua ma e tatau ona e suʻesuʻeina i taimi taʻitasi le taua o le suka.

E iloa e tagata uma o le ava malosi e faʻaleleia ai le fia 'ai, ma le maʻisuka, e le manaomia le inu. O le mea lea, e tatau ona e pulea lou manao e faʻaaoga meaai.

O le manuia o se tagata pe a uma le inu ua fuafuaina e le gata i le fualaau, ae o le lelei foi o le ava. Pe a filifilia le uaina, e tatau ona e faʻatuatuaina na o tagata taʻutaʻua lauiloa ma e manaʻomia ona e manatua o le maualuga o le ava ma le faʻamaonia o le ava malosi e le mafai ona tau i le 200-300 rubles.

Le aʻafiaga o le ava i le maʻisuka: e mafai ona inu?

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona aafia le tino o le tagata maʻi mo le maʻisuka, e tatau ona faamanino le ituaiga o lenei maʻi. O le lamatiaga o le ethyl mo le maʻisuka e faalagolago i lenei. E lua manatu i lenei mataupu:

  1. le manatu o le endocrinologist e matua le mafai,
  2. o manatu o tagata gasegase i le maʻisuka e mafai, ae i totonu o tapulaa masani, i le noatia i tulafono patino.
    Ae pei ona latou fai mai, iinei e tatau ona e iloa le "uiga auro." Ma ona o le toatele o tagata latou te le iloa le auala e pulea ai le tele o le ava malosi i le taimi o se taumafataga, e feteʻenaʻi fomai i soʻo se ava malosi i le taumafa o le maʻisuka. Ae ui i lea, e tasi le tulafono faʻavae mo tagata gasegase - o le le lava lea o gaʻo i totonu o le ava malosi ma lona tikeri. Aisea e taua tele ai le iloa ole aofaʻi o meaʻai i le ava malosi, o le a tatou toe suʻesuʻe atili.

Ava malosi, pe a uma ona ulufale atu i le vaega o meaʻai, ma le tafe o le toto e ulu atu i le ate. E le gata i lea, i lalo o le malosi o enzymes e maua mai i le ate, o le ava malosi o le a malepe ai i le sili atu ona afaina (ae o loo i ai pea le vevela o vaega). E oʻo lava i se tagata soifua maloloina, e maua e le ate se maualuga maualuga o le atuatuvale. Ae o le maʻisuka, o lona ate o loʻo i ai se popolega ogaoga. O le tele o le ethyl e mafai ona faʻaitiitia ai le gaosiga o le gland. O se taunuuga, o le numera o enzymes i le toto ua faaitiitia, ua matua leai lava se glycogen.

O le taunuuga - o le kulūkose ua faʻaititia, lea, i le itu, e ono oʻo atu ai i se faʻamaʻi faʻamaʻi - hypoglycemia. O le maʻisuka e mafai ona pa'ū i totonu o se paʻu pe oti foi. O le mea e sili ona leaga, o faʻamaoniga o fafo o le hypoglycemia e talitutusa ma le inu ava malosi:

  • tiga o le ulu ma le taotoga,
  • faʻalauteleina le fatu (tachycardia),
  • solia o le faamaopoopoga o gaoioiga,
  • le mautonu, taofi tautala,
  • paʻu paʻu,
  • faateleina le sosolo,
  • puupuu pe tumau le leiloa o le malamalama.

O i latou e le iloa le faʻamaʻi e mafai ona faʻalavelaveina ia uiga faʻapitoa i le inu ava malosi. Ae, pe a mavae le faʻaitiitia o le kulukose i le 2.2mol / L o le toto, e mafai e le tagata gasegase ona oʻo i faʻafitauli faʻapitoa o le falemaʻi, ma le tele o mea e faaleagaina ai sela o faiʻai. O le lamatiaga o le maliu mo le maʻisuka ma le le pulea lelei o le taumafaina o le ava malosi e faateleina. Mo le mafuaʻaga lenei, e toʻatele faʻatetologolologists e faʻatagaina le faʻaaogaina o le ava (o soo se uiga) i le maʻisuka.

Ava malosi mo se maʻisuka: tulaga matautia

O le isi foi, e taua le manatuaina o le endocrinologists e mafaufau i le maʻisuka ma le ava e le fetaui. O le mea lea, faatasi ai ma se filifiliga tuusaʻo e inuina le ava malosi, e tatau ona e iloa mea e aʻafia ai e ono mate mo le maʻisuka:

  • anapogi e faasaina. I luma o le laulau autu (afai o le aso malolo ua fuafua e avea ma malolo), e tatau ona e 'ai meaʻai laiti-calo-iti-iti. Ma, i le gasologa o le taumafataga atoa, ia pulea lelei le aofaiga o meaʻai uma,
  • o le vevela e faʻagesegese ai le gaosia o enzymes i le ate ma le manava,
  • ava malosi, meaʻai i luga o vine, faia o le moonshine, le champagne ma vine suamalie ua matua faʻasaina le inu malosi, lea i soʻo se tele e lamatia ai le ola mo le maʻisuka,
  • o le vaega pito i maualuga o le ava malosi o le 100 kalama o vodka mama e aunoa ma se fefiloi o laau afu ma mea laiti,
  • e manaʻomia lou tuʻuina atu o le mea e sili ona fiafia i le 'ava malosi ma le malosi o le itiiti ifo ma le 39 tikeri,
  • o le maualalo o le ava malosi le inu o mea inu e mafua ai le hypoglycemic coma mo le 95% o tagata maʻisuka,
  • e le mafai ona e faʻafefiloi pia ma vodka,
  • i le taimi o le tausamaʻaga, faʻamautinoa ma le aunoa le siaki toto,
  • faatapulaʻa le faʻaaogaina o le gaʻo ma gaʻo meaʻai manu, e faʻasaina le 'ai faʻatasi i le taimi lava e tasi meaʻai manogi ma le ava malosi,
  • ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 2 i alii e faatagaina i se aofaiga e le sili atu i le 50 kalama o vodka, mo fafine ua vaeluaina lenei ata,
  • ava malosi e le tatau ona faʻaaoga i le taimi e momoe ai. E sili atu ona lelei le fuafua i se auala e le itiiti ifo i le 5 itula o le alagaʻi ao leʻi moe.

Fesoʻotaʻiga o le ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent)

O le maʻisuka ituaiga 1 e manatu e le mafai ona faʻaleleia. O tagata gasegase e totogi mo le le lava o le inisalini i totonu o le toto e ala i le tui faalua i le aso. I lenei tulaga, e taua tele le pulea lelei o le taimi o le tui ma mea uma e ulu atu i le manava. O le tele o taimi, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e taatele mo tagata ei lalo ifo o le 40 tausaga, i le 60% o le faʻamautinoaga ua iloa ai se mea na tupu. O le lavelave o lenei ituaiga o se tagata e faʻatusatusaina le aofaʻiga o le insulin. O le vaega o le injections e faalagolago i le tele o mea, e aofia ai le ate o le ate, pancreas, masani masani ma le mamafa o le maʻi.

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le ava malosi, o ona taunuuga e mafai ona faʻaitiitia ma faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i se tulaga lamatia matautia, e mafaufauina o ni mea e le atoatoa ai. Ole fegalegaleaiga o le ava malosi ma le inisalini e le mafai ona valoia ma le saʻo atoatoa. O le mea lea, e tusa lava pe i ai se manaʻoga malosi e inu se vaega o cognac mo se kamupani fiafia, e taua le mataʻituina le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a uma le 'aiga ma le taimi.

Ava malosi ma le ituaiga 2 maʻisuka

E mafai ona ou inu ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 2, ma o a taunuuga mo le maʻi? O le maʻisuka ituaiga 2 e manatu o se faʻamaʻi masani i tagata matutua (mauaina). Suiga ma faʻamaoniga e tupu ma faʻamaoniga iloga o faʻafitauli o le tino i le tino. I lenei tulaga, o loʻo i ai pea le gutu mago, o se faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o le suavai i aso taitasi, o le vevela ma le vaivai faifai pea.

Ava malosi mo le maʻisuka ituaiga 2 e manatu foi ua faasaina. Ae peitai, e mafai ona tatou talanoa e uiga i vaega o le "saogalemu" o le ava malosi.Faatagaina e inu i le vaiaso e sili atu nai lo le:

  • 200 kalama o le uaina soli,
  • 75 kalama o keke
  • 100 kalama o le vodka 40-tikeri mama,
  • 0.5 lita o le pia (o le pogisa o loo aofia ai le tele o meaʻai gaʻo).

O lenei tulaga masani e le fautuaina e endocrinologists mo mafuaaga o faigata i le puleaina o le suka. E le gata i lea, o le laulau o loʻo i lalo e le o se "taʻiala" tuusao e fai: e tofu le tagata ma vaaiga eseese o le ava, ma e le mafai ona talanoa e uiga i tulafono lautele mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1.

O le faʻamautinoaina o le maʻisuka ua uma ona avea ma faʻamautinoaga i le taumafa a se tagata. Naʻo le fomaʻi o le a mafai ona faasaʻo ni vaega o meaai ma ava malosi e faavae i luga o faʻamatalaga ma le ata o le maʻi. O se mea taua o le mea moni lea: o le ava malosi (inu ava) i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le umi ma le lelei o le ola mo le 95% o tagata gasegase. O le aʻafiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma i le ava malosi e faʻateleina e 90%. O nei ma le tele o isi mea moni e mafai ai ona tatou talanoa e uiga i le le mautonu o le ava malosi ma le maʻisuka. O le tulaga lamatia, i lenei tulaga, e matua le tauamiotonuina.

Tuua Lau Faamatalaga