9 faʻamatalaga mo le faʻamalieina o lou manaʻoga mo lau sima pe afai oe maua le maʻisuka ituaiga 2

  1. Chrome fesoasoani e faʻasaʻo le suka o le toto, ma o nisi o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e maualalo ai le kulūkose i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II. O le fualaau e tatau ona i le 200 ma le 1000 micrograms i le aso. Chromium picolinate. O 500 ug o elemene chromium e aofia ai le 4 mg (4000 μg) o le chromium picolinate tripicolinate.
  2. Ua fautuaina foi vitamini b. O le le lava o le faaaogaina o meaʻai gaʻo e te 'ai e mafai ona taʻitaʻia ai oe e tatau ona e' ai atili i meaʻai gaʻo, o lea e mafai ai ona e faʻaaogaina se vailaʻau o vitamini B e fesoasoani ai i le gaosiga o le carbohydrate ma faʻaaogaina ai gaʻo gaʻo avanoa. Vitamin B6, poʻo le pyridoxine, o se vaega tāua o le coenzyme PLP, lea e faʻafefiloi ai amino acids. Ona o lona gafatia e faʻafeiloaʻi ia mea amino, o le tino e mafai ona maua ai amino faʻamalosia taua mai vaega o loʻo i ai amino, faapea foi ma le gaioiga o le polotini ma le urea. Vitamin B6 e aʻafia ai i le sili atu ma le 100 faʻamalosi o le enzymatic, e aofia ai le metabolism, le liua o le tryptophan i le niacin ma le galuega a le neurotransmitters. O loʻo i ai meaʻai e pei o fuamoa, meaʻai a le faifaʻaili, kāloti, moa, iʻa, alalaʻau enaena, fatuga atoa ma kapisi, vitio B6 (faʻatasi ai ma B12 ma le folic acid) e taua tele i le tausisia o tulaga masani o le homocysteine.

O se amataga lelei i le tau faasaga i mea ua fai ma vaisu i laʻau suamalie - taumafa i aso taitasi o mea faaopoopo chromium ma vitamini b.

Faaaoga ava malosi ia faia lauti pe a e fia 'ai i lau sitaili, ma ginseng ina ia ausia ai le tumau tumau.

E faʻafefea ona faʻaumatia le tagofia o vaisu i fualaau suamalie ma falaoamata

Uo pele! E i ai au tala fou mo oe, na ou amata galue malosi i luga o laʻu laina i le ITTUBE ma o le aso ou te fautua atu e matamata i se vitio.

O le a ou talanoa e uiga i mea ua fai ma vaisu i mea suamalie, mafuaʻaga o le naunau mo lauusiusi, auala e foia ai ma pe faapefea ona faʻaumatia. Mo i latou e telegese le televave o le Initaneti, ou te lafoina se faʻamaumauga o le pueina ma e mafai ona e faitau pe o le a le mea lenei i le vitio.

Vaʻai matagofie! Faʻasalaga i laʻu auala http://www.youtube.com/c/SaharvNormTV

I le sefulu tausaga talu ai, na siitia ai Rusia mai le 19 i le 4th nofoaga i le numera o le oona i fafine, ma e oo atu i le 2030 e tatau ona faʻalatalata i ata o Amerika ma Peretania Tele. I le ala, ua i ai le tusa ma le 50% o le faitau aofaʻi o le mamafa ma le mamafa.

O mafuaaga mo le mamafa o oloa e tele, ae o se tasi o mea sili ona masani ai o le tele o le taumafaina o suti ma meaʻai, e taua o le malosi malosi, ma le manava mo nei oloa.

Ma o le asō o le a tatou talanoa ai i nisi o mafuaʻaga o le naunau mo le laufofoga ma pe faapefea ona foia lenei amio leaga.

O le moe maloloina o se tulaga masani lea i le faatumauina o le mamafa o le mamafa poo le mamafa o faafitauli. E mafai ona e faia le tele e te fiafia i ai i le faletaalo, ae afai e te moe laitiiti, alu i le moega pe tuai foi le moe, ona mafai lea ona e galo e uiga i le tagata matagofie.

E mautinoa lava, na e maitauina pe a maeʻa le po e le moe po o le tuai ona faʻamauina, o le aso atoa e sosoo ai e tuʻuina atu i lalo ma se tulaga maualalo o le malosi ma taimi uma e te manaʻo ai i se mea lelei. O le mea moni, o se mea moni lenei ua leva ona faamaonia.

O se suʻesuʻega na faia e pei o le tele o le moe, o le a amata ona 'ai atili e se tagata ma i le taimi lava lea e filifili ai ma le le mautonu meaai faatasi ai ma se faasinomaga maualuga.

E faigofie ona faamatalaina lenei mea. O le moe o se taimi mo le malologa atoatoa ma le toe faʻaleleia o le malosi, aemaise lava mo la tatou tino popole. A o momoe, e teu le faiʻai i le aso e sosoo ai. E taua tele le le naʻo le numera o itula, ae o le taimi e alu ai i le moega ma le lelei o le moe lava ia, o lona uiga le leai o ni leo ma se malamalama. O hormonite pituitary (ACTH, STH ma isi) ma le melatonin (o le hormone o le pine pine) o loʻo aafia i le toe faʻaleleia o malosiaga. E i ai a latou lava itula o le sili atu o galuega, e fesootaʻi ma le moe ma ona vaega.

I le masani ai, pe ae alu e moe vave lava, o le faiʻai e le maua se taimi e toe faʻaleleia ai, ma o le mea lea o le tino atoa, talu ai o le faiʻai lea e tuʻuina le leo mo le tino atoa. Faatasi ai ma se tulaga maualalo o le malosi, o se tagata ua faamalosia e toe faatumu i le aso. Ma o le a le vave vave o le malosi? E saʻo, o gaʻo! Ma o le suamalie sili atu!

O le mea lea, o le taimi lelei mo le alu e moe ai e le sili atu i le 22:00, o le umi o le moe e le itiiti ifo ma le 7 itula, ma e tatau ona e moe i le filemu atoa, ma faʻamalama vavalalata, aveʻesea mea itiiti i totonu o le potu. O taliga taliga ma fusi mata e faʻamalosia.

Faʻafefea ona faʻaitiitia ma faʻaitiitia le manaʻoga mo le sipuni pe a maeʻa le moe

O le a se mea e fai pe a iai se po leaga, ma e leai se tasi na faalēaogāina le gaoioiga i aso taitasi? I lenei tulaga, e mafai ona ou tuuina atu ni fautuaga. E masani lava, le lelei o le soifua maloloina e amata ona aofia ai pe a uma le 'aiga o le afiafi mai le 2 i le taeao i le 4 i le taeao. Na faʻaaogaina e nei pusi o latou fanua atoa a latou tupe faʻaagaga i se aso.

E faitau piliona o siama eseese, siama ma galu ola i totonu oo tatou tino. O le candida lefete o se faʻalavelave faʻapitoa. I se isi faaupuga, e le afaina ai faʻaaliga sei vagana ua i ai tulaga talafeagai mo le toe gaosia tele.

O le le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le puipuiga o le immunity ma le tele o le alofa o laʻau suamalie e maua ai le eleele lelei mo le atinaʻeina o togafitiga. E le gata i lea, e le gata i le faaleagaina o le itutino, e pei ona masani ona talitonuina. O le candida e amata ona salalau solo i le tino atoa ma afaina ai le tele o okeni ma masini, ae maise lava le gaogao o le intestinal.

E pei ona e iloa, e tupu le vavao i le glucose. E manaʻomia foi le faʻamaoni mo le atinaʻe o le kulukose ma o le galo o le a faʻapipiʻi ai mea faʻapitoa ia o le a faia ma le faʻaeteete i luga o le 'aiina o amioga ma faʻapogai ai le manaʻoga mo le suamalie. O se taunuuga, e fafagaina e se tagata se candida candida e aunoa ma le iloaina, ma mafaufau o lana filifiliga lea.

O le a le mea e fai i lenei mataupu? Ina ia faʻaitiitia le vaisu i falaoamata ma suamalie, e tatau ona muamua faʻamaonia le i ai o se maualuga maualuga o lenei gaʻo. O se auiliiliga o feces e tusa ai ma Osipov ua fautuaina, lea o le a faʻaalia ai ia te oe e le gata o le suka, ae o isi foi mea faʻapitoa faʻamaʻi ma le faʻaleagaina.

Aʻo manino le suʻesuʻega ma o loʻo i ai ni tagata faʻapitoa, e tulai mai se isi fesili. E faapefea ona togafitia? I lenei tulaga, o le laasaga muamua o le sui lea i se mea e tetee ai candida. Me e manaʻomia le tofiaina o vailaau faʻasaina ma meaʻai. O le a ou taʻu atu ia te oe lenei mea i se isi taimi, teu i le auala ina ia e le misia.

E lua ituaiga o faʻafitauli: popolega o le physiological ma le faʻalavelave, o lona uiga. maʻi faʻaleaga. O le faʻafitauli o le tino e faʻafefe ai le tino ma faʻamalosi ai. I lenei tulaga, o le faʻasaʻolotoina vave o hormones faʻapitoa, e oʻo i le fofo o se faafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sola ese mai le urosa o se faʻafitauli maloloina lea e laveaʻiina ai le ola o se tagata pe teena ai se faʻamaʻi pipisi - o se faʻafitauli maloloina e fesoasoani foi i se tagata ia toe faʻaleleia.

O le atuatuvale o se mea umi ma faʻaalia lelei i mea e le faʻafefeina ai e le lamatiaina ai le olaga o se tagata, ae faʻaleagaina ai le ola fiafia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se pule leaga o loʻo ulagia se tagata faigaluega i aso uma. O se taunuuga, o le le fiafia e faʻapupulaina i totonu o se tagata, talu ai e le mafai ona e aoai ia te ia, aua o le a le toe maua lana galuega. Po o le taimi e faʻaosoina ai le faʻavavau, pe a manaʻomia ona e faia le tele o galuega i le aso, ma i le aso na o le 24 itula. Po o se tina talavou o loʻo taumafai e puʻe se tamaititi ma alu e faigaluega ma alu e 'ai ma kuka ma faia le tele o mea i le fale, ae leai se taimi patino e malolo ai.

Faʻatasi ai ma le le lelei o mea taumafa, faʻaletonu o le tino, faʻaleagaina o le siosiomaga, tulaga maualalo o le faʻaleagaga, ava malosi ma le ulaula, faʻalavelave faʻafuaseʻi ma mautinoa le faʻamafunaina o le tino e ala i le faʻaleleia o sulu oona, e taʻua o le hormone cortisol. I le taimi muamua, e tele le cortisol e maua, ma e taua le matauina o le "hormone of destruction". I le tele o nei mea, e aʻafia ai le faʻaleagaina o ituaiga uma o metabolism.

Peitai e le mafai ona galue ia lauulu i aso uma i se tafaoga le fiafia e aunoa ma le toe faʻaaoga. I le aluga o taimi, o le galuega e amata ona mou ma suia le tulaga pe a amata ona misia le cortisol. A le lava le cortisol, e le o se mea lelei le sola ese mai le urosa, e matua faigata lava ona aluese mai le moega. O le masani lautele ma le galue galue e amata ona mafatia.

I tulaga uma e lua, o loʻo i ai se mea ua fai ma vaisu i mea suamalie ma ina ia mafai ona aveeseina, e manaʻomia ona e taulimaina lauulu. I le tulaga muamua, o gaʻo gaʻo e afaina ai le faiʻai, mafua ai le manaia ma le malologa. E faʻatusatusa lenei mea i le ava malosi, naʻo gaʻo paluga - o se faʻamaonia faaletulafono.

I le tulaga lona lua, e taua tele ia carbohydrates aua latou te maua ai le malosi, ona o ala, ua vaivai le vaega eleele faʻaagaga. I lenei tulaga, o le tele foi o lou 'ai i laʻau suamalie, o le sili atu foi lea o le mea e sili ona leaga ai le faʻaogaina o laufanua.

Muamua, galue ma le atuatuvale. Ma e leai ni fofo lautele, ona o tulaga uma o le olaga o tagata eseese. E masani lava o se faafitauli e nofo i luga oo tatou ulu ma o nisi taimi e fesoasoani i le galue ma se suiga i uiga faaalia i le faafitauli, e tusa lava pe le tumau le faafitauli.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o oe o se pule mataga o loʻo alaga leotele ma faʻaalia le le fiafia. E le mafai ona e alu mo se isi galuega, ae e mafai ona suia le uiga faaalia i lenei tulaga. Atiaʻe le le lelei o le ola maloloina, aʻoaʻo e aua le tali atu i manatu, aua le ave mea uma i le loto. E faigata tele ona fai lenei mea pe a oʻo i le taimi nei ua e matua mafatia. Ou te vaʻavaʻai atu i se auala e galulue faatasi ai ma se fomai o le mafaufau po o se fomaʻi mafaufau. Ma o le mea moni, atinaʻe patino, faitauina o tusi i luga o le mafaufau, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le taʻalo i taaloga poʻo le savali i totonu o fafie, ma le faia o se mea e sili ona fiafia i ai.

O le mea sili lava o le mafai ona faʻaali atu mea faʻaleagaina ma e le faʻaputuina ia oe lava. E tele auala ma auala e mafai ona e suʻeina i le Initaneti. Taumafai e faʻamalosi atili, ae le o le televise i le tele o pia, ae i le faiga o gaoioiga i fafo po o fonotaga ma au uo pele, ae aunoa ma le ava malosi.

E le gata i lea, o nisi taimi o taumafa faapitoa, faaopoopo faaopoopo, ma e manaʻomia foʻi vailaʻau. Ae o lenei autu ua uma ona i ai mo se isi vitio.

E tele faʻamatalaga i luga o le Initaneti e uiga i le autu o le "naunau mo lauusiusi" ma o lenei faʻailoga e masani ona taʻua. O le a ou solia lenei tu masani ma o le a le talanoa i ai, aua o le tele lava o tamaitai ma tamaitai e suia le tiutetauave i lenei minerale, ma ituaiga uma o tuinanau-faaitiitia o fualaau faasaina, ae latou te lei aveesea ia mafuaaga ua taua i luga.

Ioe, o le chromium e aofia i le glucose, le gaosiga o le inisalini ma le faʻaleleia atili o le tino i le glucose. Ae o se mea vaivai moni o le chromium e seasea lava e manaʻomia pea ona e vaʻavaʻai mo tagata mamaʻi ua i ai se faaletonu. O lenei elemene taua e matua leai se mea e manaomia e ala i meaai lelei, o lona manaoga e puipuia ma le saogalemu e meaʻai.

Afai e te masalosalo i ai, e mafai ona e foaʻiina le toto mo se auiliiliga e faʻamaonia ai pe faafitia ai le le atoatoa o le chromium. Afai e faʻamaonia, ona mafai lea ona e inuina pills e faʻaitiitia ai le manaʻonaʻo mo lauusiusi. Faatasi ai ma se faaletonu, e faigofie lava ona tumu i papa ma meaʻai.

Ma le mafuaaga mulimuli mo aso nei. E tusa lava po o le a le taua e ono foliga mai, ae o le faʻalagolago i luga o laʻau suamalie e mafua ai le faʻaaogaina o nei lava sipuni. I se isi faaupuga, o le tele foi o mea e te 'ai, o le tele foi lena e te manaʻo ai. Afai e te faʻaititia le taumafaina o meaai suamalie, ona mafai loa lea e le vaisu ona alu ese na o ia.

Vaʻai faalemafaufau na e 'aina se mea suamalie suamalie - cheesecake poʻo le esterhazy. O nei mea suamalie e aofia ai le tele o suga vave, lea e vave ona tuʻuina i totonu o le toto ma siitia maualuga le kulukose toto. E vave ona tali atu le pancreas i lenei mea ma maua ai le tele o le inisalini ina ia mafai ai ona faʻapipiʻi le glucose ulufale i sulu

O se taunuuga, o le inisalini e maualalo le maualuga o le kulūkose, ma pe a oʻo i tulaga masani e le faʻagata, ae faʻaauau ona faʻaitiitia. E amata ona iloa e se tagata le fiaai fiaai, ma nisi o faailoga moni o le hypoglycemia. Ina ua uma ona faatalitali mo le isi taumafataga, e filifili e se tagata mea inu gaʻo ma se mea suamalie mo le suamalie ... toe ... pe toe ...

O nisi e le faʻatali ma 'ai fualaʻau i luga o se manava gaogao, toe fai le tulaga ma le inisalini. O ia suiga e mafai ona tupu i le tele o taimi i le aso. O le manaʻo moni faʻapitoa mo le siʻosiʻomaga e atiaʻe ma e sili atu le faigata ona foia, ae moni.

O le isi mea e sili ona leaga ma o meaʻai laiti. A leai se tagata e 'ai i se mea i le ao, ona ia fatuina ai lea o le malosi o le malosi, lea o le a ia faia mo se taumafataga tele ma se taumafataga manaia i le leva o le afiafi.

O le a le mea e fai i sea tulaga? Muamua, 'ai e le aunoa ma le atoatoa i le gasologa o le aso ina ia aua le iloa le fiaai i lona iuga. Lona lua, e tatau ona e faʻaitiitia le fesuiaiga o le carbohydrate, i le lafoaia atoa o le suamalie. I totonu o ni nai aso, e mafai ona e iloa le gasegase moni, lea e vave ona alu, ma o se naunauga le fefe e lafo se pai.

E i ai foʻi faʻafitauli faʻalagona e mafai ona taʻitaʻia ai le tagofia o mea 'ai, ae o le a ou talanoa e uiga i lenei taimi i le isi taimi.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

Faʻafefea ona taulimaina le manaʻo e 'ai le selu ma le maʻisuka?

Faʻafefea ona foʻia lenei manaʻoga, pe afai e le mafai ma e te iloa. E ese mai le metotia o le faaaogaina o mea suamalie.

O le namamoni e fesoasoani ia te oe e tineia ai ou manaʻoga mo laufofoga. Faaopopo se sipuni o le laau oona i se ipu malamalama o le kefir, yogurt poo le susu susu i lea aso ma lea aso. Pe a ave le kinamoni, faʻaititia le maualuga ole kulukose o le toto, ma faʻaleleia le gaosiga o le inisalini. I le amataga, e mafai ona fesoasoani lenei mea. O le mea moni, e tatau ona e faʻaalia ni taumafaiga malosi-taumafai e tuʻuina atu le suamalie. Aua le faʻatau saito, aveese le ipu suka mai le laulauʻai, aʻoaʻo pe faʻapefea ona inu le lauti e aunoa ma le suka, ma isi.

Ia faʻaeteete foʻi i mea taumafa e maua mai i elemene elemene chromium. Ua matauina o le leai o chrome o le laasaga muamua i le maʻisuka.

9 fesoasoaniga mai i meaʻai faʻapitoa e fesoasoani i le tuʻuina atu o selu i taimi uma ma mo mea uma

O le sogasolo mo le suamalie ua avea ma faafitauli moni mo tagata uma. I le tasi itu, tatou te malamalama e tatau ona tatou lafoaia mo le lelei o le soifua maloloina ma se tagata lelei. I le isi itu, e faʻapefea ona e pasia le mea faʻafiafia ma le faʻaosoosoina? E fesuiaʻi ai o loo i ai togafiti e mafai ona laveaʻiina ai oe mai i mea faʻaleagaina.

Luga Moli O le a ia taʻuina atu ia te oe le auala e foia ai le naunau i laʻau suamalie, ma o le a matou le talanoa e uiga i oloa e maua ai le suka masani, pei o fua. E manaʻomia lou faʻaititia o le tele o meaʻai e leai ni mea e 'ai ai meaʻai.

Talu ai nei, ua faamaonia e saienitisi e ui lava o taumafa suamalie, suamalie, pe gaʻo, o le faiʻai o le tagata e maua ai vailaʻau e galue e pei o fualaau faasaina. O lona uiga o le tagofia o mea ua fai ma vaisu e le o se 'alofaga mo tagata ua vaivai, ae o se faafitauli moni faʻapitoa.

Ua faailoa mai e saienitisi suʻesuʻe e le aoga le suamalie i le aveeseina o mea mo le suamalie ma le mamafa o le mamafa. O le mea moni, latou te faʻaleleia le manaʻo ma maua atili ai le fesoasoani i le faaputuputuina o gaʻo tino i le tino.

Filifili fualaau suamalie e sili ona e fiafia i ai (pei o sukalati), ma faʻamaʻese uma mai le meaai. O se togafiti faapea o le a fesoasoani: afai e te le toe pulea oe lava ma e le mafai ona taofi i luga o le tasi itu, e sili atu le faʻamamaina o lenei mea suamalie mai le olaga.

Afai e te tosina atu i laʻau suamalie, filifili meaʻai e te fiafia i ai. O lea la, o le a le toe faʻafiafiaina le suamalie ma e naʻo le tasi le mea e sili ona fiafia i ai, ma o le a sili atu le faigofie ona fulitua.

Ina ia togafiti le faiʻai, vaevae mea suamalie taitasi o loʻo e sauni e 'ai i fasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e 'aina uma se sukalati, ma o le a iloa e le faiʻai o se tasi vaega. Pe mafai foi ona e vaevaeina i ni sikuea, ona faasolosolo ai lea o le 4-5 vaega.O le aofaiga o le a tutusa, ae o le a sili atu le faamalieina lelei.

E mafai ona e vaevaeina e le gata nala sukalati: tipi mea suamalie taitasi, ma faʻaitiitia le numera o nei fasi pepa. E tusa lava pe totoe se fasi fasi falaoamata, e sili atu le alu, pe a fai o le a faaitiitia le tele o le suamalie.

Afai oei luga o le ala e aveesea ai le suka, ona e faʻaitiitia ai lea o le caffeine, o loʻo faʻapea mai ai saienitisi. O le mea moni o le caffeine faʻatasi ma le faʻaauau ma masani ona faʻaaogaina e mafua ai le faateleina o le inisalini i le toto.

E le gata i lea, o le toʻatele o tagata latou te inu kofe i le suka poʻo se mea suamalie, lea naʻo le faʻateleina ai o le faafitauli. Sui i fualaau aina suamalie (natura, e le o afifiina!) Po o le teasbal teas.

Ua faamaonia e saienitisi e fesoasoani vitam B i le tino o le tino e tau ai le atuatuvale lea e faafefe ai i tatou i soo se mea. Ma talu ai ona o le mafatiaga e masani ona afaina mo le suamalie, o le tagofia o lenei vaitamini o le a fesoasoani e aveesea le manao e togafitia oe i kuki i le faaiuga o se aso faigata.


  1. Oppel, V. A. Lectures i le Tausiga o Falemaʻi ma le Endocrinology Clinical. Tusi II: Monograph. / V.A. Tetee. - M.: Malo lolomiina fale o tusi faafomaʻi, 2011. - 296 i.

  2. Baranov V.G. Taʻiala i Vailaʻau Faʻaleleia. O faamai o le endocrin system ma le metabolism, Fale Lomiga a le Setete o Fomaʻi - M., 2015. - 304 p.

  3. Mazovetsky A.G. O le maʻi suka / A.G. Mazowiecki, V.K. Velikov. - M.: Medicine, 2014 .-- 288 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

1) Saunia

Afai e te mafaufau i gaʻo, ia taumafai e faʻapipiʻi lauusiusi i lau lisi autu e faʻatatau i nei faʻatusatusaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia vavao se meaʻai maualuga-kapisi po o ni meaai e lua-maualalo mo se tasi o mea manaia ma ia mautinoa o oe o loʻo i totonu o lau vailaʻau o gaʻo. E mafai ona e faʻaaoga se tasi o talosaga mo smartphones mo lenei mea - ua faigofie, vave ma aofia ai faʻamaumauga tele oloa.

2) Faʻatonu le tausiga

Afai e te manaʻo e 'aʻai lole, ave le mea itiiti. Taumafai e aloese mai le suamalie na faia mai le suka mama e pei o le lole (latou te faʻasaina malosi le suka), ma filifili se mea i ni fatu poʻo ni sukalati malulu. Aua nei galo e mafaufau i le mea na 'aina pe a fuaina mea oona. Selu, e oʻo lava i nai mea laiti, e aofia ai le tele o mea inu.

4) Ia mautinoa e te le fia 'ai

O le sogasolo mo laʻau suamalie ma mea leaga o le a fesoasoani i le puleaina o taumafa paleni. Taumafai e 'ai i se faʻasologa masani ma aua le faʻailoga meaai. Ia mautinoa e amata le aso i le taeao ma aofia ai mea faigata, gaʻo-mauʻoa gaʻo i au mea taumafa. O lenei ituaiga o meaai, e pei o kulimi atoa, legumes, ma pateta suamalie, o le a fesoasoani ia te oe e lagona ai le atoatoa ma le faamalieina.

5) Ia mautinoa e leai sau suauu maualalo

O le taʻalo ma le tuai i meaai, faʻapea foʻi ma vailaʻau, e mafai ona mafua ai le pa'ū i le suka o le toto. Afai e te maua oe lava i se tulaga talitutusa, e aoga le fuaina o lou suka oi ai nei. Afai o le mita e iloa ifo i lalo ifo i le 3.9 mmol / L, 'ai e tusa ma le 15 g o vailaau faʻataʻalomilo vave, mo se faataitaiga: 120 ml o le moli moli, 5 candies, 4 glucose tablets. Suʻe le suka pe a uma le 15 minute. Afai e le oʻo i ou tulaga faatauaina autu, e tatau ona e toe 'ai e tusa ma le 15 g o gaʻo vailaau faʻamaʻi. A maeʻa lenei mea, atonu e tatau ona i ai se meaʻai e te 'ai pe' ai lelei ina ia le toe pau lau suka.

A iai sau hypoglycemia, e te lagona le vaivai ma le fiaai. O lenei tulaga e mafai ona lamatia pe afai e leai se mea e faia. Afai e masani ona pa'ū le suka, ia faʻafesoʻotaʻi lau 'auʻaunaga soifua maloloina, atonu e manaʻomia lou sui i se vailaʻau.

8) 'Ai ma le malamalama

Afai e te 'ai se mea e te manaʻo moni ai, ia e tuʻuina atu oe i le faagasologa atoa. Tuu le meaai i luga o se ipu matagofie po o se siva, tuu i luga o le laulau, nofo i tafatafa ane, ia faamemelo i ai, ma na o le faasolosolo e aunoa ma le faanatinati. Aua le 'ai ao tamoe, i luma o le televise poʻo le komepiuta, faʻamalosi. O lea o le ae mafai ona faʻaitiitia le vaega tele ma e le tele le 'ai, ma toetoe lava a sili atu le fiafia.

Solotykh Vera Vladimirovna

Le fomaʻi mafaufau. Tagata faapitoa mai le saite b17.ru

Ia, alu i le fomaʻi ina ia aua le ave taavale. I lenei la taimi o loʻo i ai foi loʻu naunau mo lauusiusi, o loʻo ou nofo, 'ai le selu.

E leai se auala e te alu ai i le fomaʻi (ou te faigaluega i ni tulaga e iai manaoga faʻapitoa tau soifua maloloina pe a fai ou maua se galuega ei ai se mea sese, tusa lava pe ou te masalomia o le a ou alu i le fefaʻatauaiga). Ou te manatu na fafagaina au mo le suamalie, ou te masani foi ona ou alofa, ae le o le taumafa i se keke (i se tauiviga ou te tuuina atu i taimi uma laʻu vaega o aano o aano o manufasi i tagata e sui mo granola poo sukalati)

E leai se auala e te alu ai i le fomaʻi (ou te faigaluega i ni tulaga e iai manaoga faʻapitoa tau soifua maloloina pe a fai ou maua se galuega ei ai se mea sese, tusa lava pe ou te masalomia o le a ou alu i le fefaʻatauaiga). Ou te manatu na fafagaina au mo le suamalie, ou te masani foi ona ou alofa, ae le o le taumafa i se keke (i se tauiviga ou te tuuina atu i taimi uma laʻu vaega o aano o aano o manufasi i tagata e sui mo granola poo sukalati)

E leai se auala e te alu ai i le fomaʻi (ou te faigaluega i ni tulaga e iai manaoga faʻapitoa tau soifua maloloina pe a fai ou maua se galuega ei ai se mea sese, tusa lava pe ou te masalomia o le a ou alu i le fefaʻatauaiga). Ou te manatu na fafagaina au mo le suamalie, ou te masani foi ona ou alofa, ae le o le taumafa i se keke (i se tauiviga ou te tuuina atu i taimi uma laʻu vaega o aano o aano o manufasi i tagata e sui mo granola poo sukalati)

Ma e le o matauina mafaufauga faalemafaufau? E masani lava, o le nifo manogi tele o tagata e leai se alofa ma lagona lelei i le olaga

Ia, o le a le ituaiga o maʻisuka) o le maʻisuka, e fai ma faʻataʻitaʻiga, galala, fiavalea ma lagona le maʻi pe afai e te le 'ai mo se taimi umi. Atonu e na ona e taaalo i le hormones. O loʻu toalua o le maʻisuka, ou te malamalama) E i ai foi taimi ou te le mafai ona galo ese ai mai le suamalie, ona ou tamoe solo e pei o le vale) ma ua gaogao laʻu suka i luga o se manava gaogao 5.4) afai oe popole, alu i soo se falemaʻi ma ave se meaola se suʻega o le toto pe naʻo le kulukose, pe afai oe popolega, ona tuʻuina atu lea o le hemoglobin glycated. Aua le faʻamalosia oe)

5-o loʻo i ai moni faafitauli faʻafitauli mafaufau, popolega, ae o le manaʻoga e manino lava o se mea faʻapitoa i le tino, ae le o le popole. Ou te manaʻo ia maʻi saʻo.
7-o le ae le talitonu ia te au, i le 30 o oʻu tausaga, e leai se tasi na faatumuina loʻu gutu, leai se taavale, Ou te iloa lava e uiga i le gasegase, cystitis ma isi faʻamaʻi mai le Initaneti, e ui lava e masani ona ou maua le nifo fiafia. Ou te fefe e mafai ona i ai, e 2 dogs i le fale, matou te nonofo i se fale tumaoti, e masani ona 'ai e le faʻapalaina mai se togavao / togalaau. Mataʻu i le tasi upu.

E na o le i ai o lou nifo fiafia, o loʻo ou 'aina le aisa-kulimi, keke, keke, sukalati, aso uma o le Atua, ou te le maua i le maʻisuka, na ou ofoina toto toto 100 taimi.

A maeʻa se suʻega toto, fai se auiliiliga, e tatau ona e vaʻai i eosinophils, pe afai e maualuga, ona o anufe, inu inu pyrantel, vermox poʻo mea leaga, pe afai e pasi atu le fiafia i lau laʻau suamalie, ona mafua ai lea i le anufe.
Ae o loʻo i ai se sauniuniga, chromium picolinate, e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo lauusiusi.

O nisi ituaiga o mea valea ... ma pe aisea foi e totogi ai falemai faafomai. Pe e te alu e foaʻi toto naʻo le falemai? Latou te lipotia e faigaluega pe a oʻo i le HIV, e pei lava ona ou iloa, ae iinei .. aisea e te ... ioe, tuʻuina atu i soo se mea, e oʻo lava i soʻo se mea, e leai se tasi e iloa se mea. Aisea e te faia ai. Ma mo le leai o se mafuaaga o le a ou le talitonu ai i totonu o lau 'au o tagata uma ua naʻo le soifua mālōlōina ma e le suʻe suʻega i totonu o nofoaga totogi. Ou te foai toto i Helix mo le 10 tausaga talu ai, o mea uma e le o iloa, o loʻo manaʻomia lau suka poʻo oe faʻamalolo ma soʻo .. tusitala ese. Damn .. Ou te lei faalogo muamua i se mea faapea, pe a uma, o se matua matua matua o loʻo faigaluega i se tulaga ogaoga ma e le iloa mea masani.

Ma faauta ma silasila, o le tusitala, latou te le fesiligia lau nofoaga o galuega i ia nofoaga tutotonu, pe o se mea fou lava? naʻo se telefoni, e oʻo lava i se ituaiga o le leai o se tusifolau. O suauu o le otaota lautele. Ma afai e faʻamafanafanaina oe, ou te 'ai foi i tonati, ae siaki tonu lava pe a e popole pe afai ei ai le agavaʻa.

Ou te le manatua e uiga i le tusifolau talu ai na tusia ia Helix i le 10 tausaga talu ai ina ua amata ona foliga mai o ni pulou i totonu o lo matou taulaga, ae leai se tasi na fesili mautinoa le nofoaga o le galuega !! E le o se falemaʻi. Ma afai e te fefe tele e tatau ona e fai atu o oe o se tagata faufautua taitoatasi ma galue mo oe lava ia. E le o malamalama lelei i ou faafitauli.

E leai se auala e te alu ai i le fomaʻi (ou te faigaluega i ni tulaga e iai manaoga faʻapitoa tau soifua maloloina pe a fai ou maua se galuega ei ai se mea sese, tusa lava pe ou te masalomia o le a ou alu i le fefaʻatauaiga).
tusitala, tusi se mea le atoatoa.
E te alu i se falemaʻi totogi ma o iina e te foia ai ou faafitauli uma. O mea uma lava e faia iina mo le tupe, ae o au mea lilo uma o le a tumau ai iina

Suʻega mo le hemoglobin glyc. Lelei ma le anapogi glucose. Mo le totogi i le taeao, faʻaalu se taimi 3 minute. Faʻasalaga mai se fomaʻi e le manaʻomia. I totonu o soʻo se falesuesue, in vitro, suʻega toto, CDL, ma isi .. A e mafai ona e filifili pe maua oe i le maʻisuka pe leai foi ma afai e iai sou masalosalo, o lona uiga, muamua, ona mafai lea ona e maua le maʻisuka i le siʻu i le taimi ma puipuia mai le atinaʻe pe afai ua i ai muamua. Ia, afai ua uma ona maua oe i le maʻisuka, ona aloese mai lea o taunuuga o le a aofia muamua nai lo lou talitonu ia i latou. .

E leai se auala e te alu ai i le fomaʻi (ou te faigaluega i ni tulaga e iai manaoga faʻapitoa tau soifua maloloina pe a fai ou maua se galuega ei ai se mea sese, tusa lava pe ou te masalomia o le a ou alu i le fefaʻatauaiga).

Le tino e leai se CHROME. Fai se vai inu chromevital vk.cc/58inGE
IA MAUA LE SOIFUA MALOLOINA!

Snow White, e te maua pea lena ituaiga suka? 5.4 o le tele o (

Ia, i totonu o totogi ua talosagaina foi i matou mo se tusifolau, ae o le a ou taumafai i se isi mea, pe a uma aso malolo o le a ou tuuina atu mo le suka ma mo anufe. E i ai ni popolega, ioe, ae o aʻu foi o se mea lelei i loʻu olaga. O le a ou taumafai foi i chrome.

Ia, i totonu o totogi ua talosagaina foi i matou mo se tusifolau, ae o le a ou taumafai i se isi mea, pe a uma aso malolo o le a ou tuuina atu mo le suka ma mo anufe. E i ai ni popolega, ioe, ae o aʻu foi o se mea lelei i loʻu olaga. O le a ou taumafai foi i chrome.

Snow White, e te maua pea lena ituaiga suka? 5.4 o le tele o (

Ia, i totonu o totogi ua talosagaina foi i matou mo se tusifolau, ae o le a ou taumafai i se isi mea, pe a uma aso malolo o le a ou tuuina atu mo le suka ma mo anufe. E i ai ni popolega, ioe, ae o aʻu foi o se mea lelei i loʻu olaga. O le a ou taumafai foi i chrome.

Ma pasia pe a uma aso malolo .. ma o le a le mea e taofia taeao e alu ma pasi? O nei nofoaga autu uma e 7 aso i vaiaso taʻitasi.

Damn .. Sa ou manatu o au o se pagatia, e foliga mai e faigata tele i nisi ona ola, pe a na ou ola e pei o lena masalo ou te tautau umi lava i le taimi ua leva.

Damn .. Sa ou manatu o au o se pagatia, e foliga mai e faigata tele i nisi ona ola, pe a na ou ola e pei o lena masalo ou te tautau umi lava i le taimi ua leva.

Ou te fiafia foi i le suamalie, ae ou te le o mauaina le mamafa.

O lea na ou manatu ai o le a ou fuaina le limasefulu pasene mo aso uma o totoe o loʻu olaga, ae e suia i le matua, o uiga masani leaga uma ua faateteleina, ma o loʻu fiafia mo le suamalie e lei uma. E le mafai ona ou vaai faalemafaufau pe a uma le 35, o le auala lena o le a oso ai aʻu. O lenei la o loʻo ou sailia ituaiga uma o auala e le toe maua ai pauna faaopoopo.

O lea na ou manatu ai o le a ou fuaina le limasefulu pasene mo aso uma o totoe o loʻu olaga, ae e suia i le matua, o uiga masani leaga uma ua faateteleina, ma o loʻu fiafia mo le suamalie e lei uma. E le mafai ona ou vaai faalemafaufau pe a uma le 35, o le auala lena o le a oso ai aʻu. O lenei la o loʻo ou sailia ituaiga uma o auala e le toe maua ai pauna faaopoopo.

A maeʻa le 30, e tatau ona e faʻagalo e uiga i sitaili atoa, o lea tatou te le talanoa tele e uiga i se ata tusi e uiga i le soifua maloloina. Ma o le leiloa o le mamafa i le alofa o le a matua faigata lava. Ia, masalo, e mafai ona e faʻaaluina i le simulator mo ni nai itula, faalua i le vaiaso. Masalo e le lava lau vitamini i totonu o le tino, ma e faia ai mo lauusiusi? taumafai e inu.

O le mea moni lava na ou alu i totonu mo taʻaloga, i ni nai tausaga, ona toilalo ai lea, ma o loʻu mamafa na alu e maua ai le saoasaoa tele, e le gata na ou maua loʻu mamafa, ae na ou faateleina foi le lima kilokalama. O le mea lea, ua ou fefe nei e faia se taʻaloga i taaloga, o loʻo ou sailia se auala i nisi auala. Ua leva ona ou mafaufau atonu e mafai ona ou alu i le fomai, ou te le iloa pe faapefea ona aveesea le alofa mo le suamalie.

E mautinoa lava le alu i le fomaʻi, e faalagolago lava i le mea na muamua, o le faailoga lea o le tino e le lelei. O le a le fesoasoani le mate ia te oe, o le mea lava lea e tasi e pei o taʻaloga, pe e te manaʻomia e ave atoa, o se ituaiga o olaga, pe le amataina, ina ia le maua ai se meaalofa i se ituaiga o pauna faaopoopo. Taumafai e inu le chrome, o le a faʻamamaina le suka i totonu o lou tino, ma o lea e mafai ai ona e faʻateʻa ese le tagofia o mea ua fai ma vaisu.

E mafai ona ou aveina na o aʻu le chrome? A uma mea uma, e tatau ona e iloa le metotia ma le vasega ..

Ou te faatoese atu, pe afai o lena, mo le fesili, ae atonu i le taimi ua tuanai sa i ai sau maʻi le lelei? Afai o lea, ona ono toe fai mai lea mai le taimi ua tuanai. A leai, ona ou toe fai atu lea o se tasi mea: afai na e "hamstering" sweets mo se taimi umi, ona faigata ai lea ona e alu ese. E pei o se fualaau faasaina, e oo lava i saienitisi ua faamaonia. O le mea lea, e mafai ona e suʻeina se isi mea, o se polotini turboslim, mo se faʻataʻitaʻiga. E le inu suamalie e pei o cholala masani, ma e tele le palatini i totonu, ae o le a le sili atu le lelei. Sa ou taumafai, ou te fiafia i ai

Sui, ou te tosina atu lou mafaufau i le mea moni e faapea o le tusitusiga e aofia ai:

Fono: Soifua Maloloina

Fou mo aso nei

Fiafia mo aso nei

O le faʻaaogaina o le website website Woman.ru e malamalama ma talia o ia e nafa ma mea uma i se vaega pe faʻapipiʻi atoa e ia e faʻaaoga ai le Woman.ru auaunaga.
O le faʻaaogaina o le website Woman.ru e faʻamaonia ai le tuʻuina atu o mea na tuʻuina atu e ia e le solia ai aia a isi vaega (e aofia ai, ae le faatapulaaina i puletaofia), ma e le afaina ai lo latou mamalu ma le mamalu.
O le faʻaaogaina o Woman.ru, o le auina atu o mea, e fiafia tele i le lolomiina i luga o le laupepa ma faʻaalia lana maliega i lo latou faʻaaoga atili e le au faatonu o Woman.ru.

Faʻalapotopotoga faʻasalalau "WOMAN.RU" (Woman.RU)

Faataʻitaʻiga o le resitalaina o Alalafaga EL Numera FS77-65950, na tuuina atu e le Federal Service mo le Supervision of Communications,
tekinolosi faʻamatalaga ma fesoʻotaʻiga tele (Roskomnadzor) Iuni 10, 2016. 16+

Foafoa: Hirst Shkulev Publishing Limited Limited Company

Faʻasusu mo laʻau suamalie - o se masani poʻo se gasegase?

O le sogasolo i le suamalie ma le falaoamata i nisi tagata o se mea masani lava e tupu.

Aisea e le mafai ai e le tele o tagata ona lafoai le suamalie ae o isi e matua le amanaiaina lava?

O a ni mea e fiafia i ai e faatatau i - ma uiga o le tino pe o se faailoga o le maʻisuka? Faʻafefea ona lafoai lenei vaisu?

E faavae i luga o le suʻesuʻega, ua maua nei e saienitisi Amerika le mafuaaga autu ua maua ai faʻasaienisi faʻamaonia.

Aisea e i ai le manaʻonaʻo i laʻau suamalie ma falaoamata

E pei ona faamaonia e le au suʻesuʻe, o le hormone FGF21 e nafa ma le fiafia i meaʻai suamalie.

Afai na talitonu muamua o le hormone e tali atu i suiga i le inisalini i totonu o le toto, ua faamaonia nei o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto e mafua ai le gaosia o le hormone FGF21 i le ate.

O le hormone e faʻatautaia le galuega o le ogatotonu o le tofo, o ona laupeʻa e nafa ma se uiga lelei.

E faapefea ona galue uma

O le hormone e amata ona gaosia i le ate pe a oʻo i luga le kulukose toto.

Ona ia auina atu lea o se faailo i le faiʻai e "liliu ese" le manao mo lauusiusi.

I le taimi muamua, sa lipotia mai e saienitisi le i ai o hormones e nafa ma le manaʻo i le lautele, na gaosia e isi totoga.

Suesuega faasaienisi

E lua vaega o kusi e fesuisuiai na aofia ai i le suʻega.

  • I le uluai vaega faataitai o manu, FGF21 na toe gaosia i le tele o taimi nai lo le masani.
  • O le isi e leʻi taalo lava.

O le iʻuga, o le vaega muamua o moa - mo laʻau suamalie, e leai se uiga, ma le lona lua - sili ona fiafia i meaʻai.

E le gata i lea, pe a uma le tui o le hormone, o meaola e matua faʻaitiitia ai le faaaogaina o selu.

Na foliga mai o le hormone na i ai se aafiaga ese i le alofa o le sucrose, fructose ma glucose, ma e leʻi afaina ai le manao e ai meaʻai gaʻo.

E tusa ai ma le au saienitisi, o lenei suʻesuʻega o le a faʻatagaina ai se tauiviga lelei e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi ma le oona, faʻapea foʻi isi faafitauli e fesoʻotai ma le manaʻoga mo laufofoga.
Tala faʻatatau:

O le tele o manaʻoga mo laufofoga e mafai ona talanoa i nei faʻamaʻi

Fai mai tagata 'ai meaʻai - ina ia le maua le mamafa, e tatau ona e lafoaia lauusiusi.

Aisea e faigofie ai i nisi tagata ona mulimuli ai, ma o nisi e le mafai ona ola e aunoa ma ni laulaʻau? Matou te mafaufau pe aisea e te manao ai i taimi uma i se mea matagofie, lipoti Chronicle.info e faatatau i loʻu sunny7.ua

O le toatele o tagata e nonofo i luga o le lalolagi oe mananao e aveesea le mamafa. O nisi tagata e fiafia i meaai, o isi i taaloga. O le mea moni e faapea, o mea taua uma lava e faia ina ia latou maua ai taunuuga e ala i le tausisia lelei. E fesuisuiai e le mo tagata uma, ona o le saoasaoa o le olaga. Aisea tatou te mananaʻo ai i taimi uma i sisiva? Aua e te taʻusalaina le malosi, aua e tele mafuaaga - mai le fiafia i faʻamaʻi.

1. Malosiaga
Sweets o vailaʻau gaʻo vave ia e maua ai le malosi. A pa'ū lemu le kulūkose (pe a uma ona 'ai le suamalie), e toe lagona e le tagata le fiaai, ina ia mafai ona toe faʻafoʻi le lagona o le nofo filemu ma le malosi, e tatau ona e' ai atili ma sili atu. O le taunuʻuga o le taumafaina.

2. O taimi masani
O taumafataga masani e mafai ona avea ma mafuaʻaga e te manaʻo ai i laʻau suamalie. A oʻo ina tele naua meaʻai, ma e faʻamalosi, o le tino e osofaia. Ina ia faatumauina le taua tele, o le tino e faʻaalu gaʻo gaʻo e leai ni kullukose (e manaʻomia mo le faiʻai ma okeni). O le mea lena o le a avea ma mafuaʻaga e mafai ai ona toso mo le suamalie.

3. Faʻamalosi
I taimi o mafatiaga, e faalua ona faʻaaluina e le tino le kulūkose, o lea o le valea ma e oʻo lava i le le mautonu e mafai ona tupu i le taimi o le atuatuvale. O le mea lea, aua e te maofa i le taimi o le atuatuvale atonu e te manao moni lava i sisi. Ia faaeteete, aua o lenei mea ua tumu i le mamafa.

4. Le aoga o le ola maloloina
O le le lava o vitamini ma elemene elemene e taʻitaʻia ai i le mea moni tatou te mananaʻo i taimi uma. O meaʻai le paleni e aʻafia ai le leai o le chromium (meaʻai leaga, vine, mushrooms, broccoli, nati, aso), carbon (fresh non-acidic fruits), phosphorus (legumes, grains, iʻa iʻa, fuamoa), tryptophan (kulimi mama, vine, meaʻai).

5. Osteochondrosis
Osteochondrosis o se tasi lea o mafuaʻaga ua mafua ai ona matou tosina atu i lau laʻau suamalie. O se taunuuga o le tuʻiina o arteries e mafua ai le toto i le faiʻai, e le maua e le tagata mulimuli le glucose, e pei ona faʻatusalia i le faateleina o le naunau mo le suamalie.

6. Maʻi gasegase
Faʻatasi ai ma le dysbiosis, le afaina, maualuga maualuga o le eletise, le mafiafia, ma le faʻasiliina o amino acids ma minerale.

7. Maʻi o le ate
O tagata na maua le faʻamaʻi o Botkin ua muta le fiafia i laʻau suamalie. E afaina le totole mai mea e le lelei, e ono manaʻomia ai laʻau suamalie.

8. Ova malosi
Ina ia mafai e le tino ona eliina e tusa lava po o sina fualaau oona, e manaʻomia le kulukose. O se taunuuga, e mafai e le tino ona tuʻuina atu e ala i le faʻaaogaina o laʻau suamalie.

9. Mea suamalie
E le tuʻuina atu le kulukose i le tino. O le mea lea, afai e te 'aina fualaʻau suamalie ma sui suka ae le o se mea masani - e itiiti ifo lou kulukose, ma e mafai ona tosina atu i lau' aina ma keke.

10. Maʻisuka
O le mafuaʻaga aupito sili ona taua o le manaʻoga mo le sipuni o le maʻisuka ituaiga 1. A maʻi se tagata, e le lava le insulin e maua ai, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose. Faailoga o le faʻamaʻi: toʻotoʻo, galala tele i le taeao, faʻafitauli o le paʻu i foliga o le mumu ma le gaogao.

Aua e te tuuaia le naunau i lau laʻau ona o le leai o se malosi, atonu o se faailoga lea o le maʻi. Vaʻai se fomaʻi.

Uluai faailoga o le maʻisuka ma o latou uiga lelei

O le siama o le maʻisuka e iloa e le toʻatele e pei o se fuaiupu.

Ae o le mea sese lenei, aua o togafitiga faʻaonapo nei o loʻo i ai auala lelei mo togafitiga.

O le mea taua o le mafai lea ona vave iloa faailoga muamua o le maʻisuka ma amata togafitiga talafeagai.

E faʻapefea ona iloa uluaʻi faailoga o le maʻisuka

I se taimi lata mai, e mafai ona e iloa le faʻamaʻi pe afai e te iloa ona uiga muamua ma taua.

Ma ei ai se avanoa e malamalama ai e tusa lava ma lona ituaiga.

O faʻamaoniga e faʻavae i faʻasesega nei ma faʻailoga:

  1. Vomiting, naunu.
  2. Faʻamama lemu i manuʻa.
  3. Mo le lona lua, o le oona o le uiga lea, mo le leiloa muamua-mamafa ma le faateleina o le 'ai.
  4. Totoina i luga o le paʻu, faʻapitoa i totonu o le manava, i luga o vae, genital, peʻa o le paʻu.
  5. O le lona lua o loʻo faʻaalia i le faʻaleleia atili o le ulu o lauulu, ae maise lava o le tamaitai o loʻo i lalo o lenei faʻaaliga.
  6. Ole faʻasolosolo vave ma le faʻafesoʻotaʻi ole tamaititi ole tamaititi.
  7. O le atinaʻeina o tuputupu aʻe i le tino o le tagata e laʻititi i le lapoa ma se fusi samasama.
  8. Paʻu gutu, fiainu, e tusa lava pe a uma ona inu se aofaiga tele o le vai.
  9. Faʻaaliga faʻafefe i tamaʻi povi.
  10. Vaʻai matala.

Soo se faailoga muamua o le maʻisuka e tatau ona avea ma mafuaaga mo le alu i se fomaʻi ma se suʻesuʻega auiliili, o le a fesoasoani lea e puipuia ai aʻafiaga faʻapitoa o le maʻi.

O se tagata matua o loʻo i ai se faasesega o le suka i totonu o le toto, e tatau ona iloa lelei pe faʻapefea ona faʻaalia e le faailoga o le maʻisuka ia lava. O lenei mea o le a fesoasoani i le taimi e saili togafitiga ma foia lelei le mafuaʻaga.

Tigā ma masani ai

I le vavalo o le tautala ma le amataga o le maʻisuka, e mafai ona lagona se lagona o le metotia ma le fia inu pea. O susu e inu i le 5 lita o le vai i le aso. E le gata i lea, o le urination e faʻaleleia, aemaise ile po. O nei faailoga e fesoʻotaʻi ma le mea moni e faapea, faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le a amata ona pasi i le urini, ma ave ai le vai. O le mafuaʻaga lea e masani ona savali ai se tagata "i se auala itiiti", maʻi inu, mago mucous mu, ma le manaʻo e inu e amata i le tino.

Faailoga o le maʻisuka i luga o le paʻu

O le faapipiiina o le paʻu, aemaise lava le perineum, i tane uma ma fafine e mafai foi ona faʻamaonia se soliga. E le gata i lea, faatasi ai ma se "faʻamaʻi" faʻamaʻi, o se tagata e sili atu ona masani nai lo isi na afaina mai faʻaaliga, furunculosis. Ua uma ona faaigoa e fomaʻi e tusa ma le 30 ituaiga o mea e maua ai le maʻisuka lea e tupu i le amataga o le maʻisuka.

O le tele o taimi e mafai ona e vaʻai i le dermatopathy, o le faʻamaʻi pipisi i le vae pito i lalo, o lona pito pito i luma, o lona lapoa 5-12 mm ma se lanu enaena. A maeʻa, e mafai e le kosi ona faʻaleleia ma avea ma se mea taufaʻailoga, ma mulimuli ane e mou atu. O se tulaga e le masani ai o se maʻi o le maʻisuka e tupu i luga o vae, tamatamailima, lima. O le faʻamalologa e fai lava ia ile 2-4 vaiaso.

O faʻaaliga i luga o le siama o loʻo i ai se vai e leʻi faʻamamaina i totonu, e leʻi afaina i se faʻamaʻi. I le vaega o le limo o le limo, i luga o le fatafata, mata, ua, pepa lanu samasama e ono aliali - xanthomas, o le mafuaʻaga o se mea e le lelei i le lipid metabolism. I luga o le paʻu o le vae pito i lalo ma le maʻisuka, e tupu aʻe ai lanu piniki-lanumoana, o loʻo i ai se vaega tutotonu o le vaeluagalemu ma se pito maualuga. E mafai ona tatui.

Mo togafitiga o le paʻu o le paʻu, e leai se togafitiga ua faʻavaeina, na o na o le faʻamoemoega e faʻaleleia ai le metabolism ma le microcirculation e mafai ona faʻaaogaina. Ae o le manaia, o ia foi o se taufaʻailoga o le faʻamaʻi. E mafai ona amata 2 masina i le 7 tausaga aʻo lumanaʻi le maʻisuka. Tulu, e masani lava, o le gaʻo, e pipii i luga o le manava, vaeluagalemu o le vaeluagalemu, ulnar fossa.

Faʻafitauli o nifo

O faailoga muamua ma le le mafaaseseina o le maʻisuka e mafai foi ona faʻaalia e ala i faafitauli i le vavao o le tautala: nifo mama, maʻi o le periota ma stomatitis. E mafua lenei mea i le mea moni o le mucous membrane e fatuina i fatu o le ituaiga o Candida. E le gata i lea, o le lafoaia e leiloa ai ona foliga puipui, o se taunuuga - o le puaa i totonu o le vavau o le tautala e faalavelaveina.

Suiga o le mamafa o le tino

O le mamafa po o le paʻu o le mamafa o faʻamaoniga muamua ma autu o le maʻisuka maʻi. E mafai ona tupu le mamafa o le mamafa o le mamafa ona o le leai atoatoa o le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 1 lenei. Mo le ituaiga lona lua, o le tele o le inisalini e taua, o le mea lea o se tagata e faasolosolo malie ona maua kilokalama i se isi itu, talu ai o le inisalini o se hormone lea e faaosofia ai le gaosia o gaʻo.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka: amio mo ituaiga taʻitasi ma suʻesuʻega o le maʻi

E ese le eseese o le maʻi i se tamaititi, i le tino ma le tane. O faailoga muamua ma sili o le maʻisuka tane o le toilalo lea o le gaioiga o feusuaiga, lea e afua mai i le faafitauli i le maua o le toto i totoga o le pelvic, faapea foi ma le i ai o tino o le ketone e taofia ai le gaosiga o le testosterone. I tamaitai, o le mafuaaga autu o le faigata i le faalilolilo o le inisalini mai le pancreas.

E taua foi le faapea atu o le fafine e mafai ona maua i le maʻisuka ona o le maitaga, gasegase vavalalata, se taamilosaga sese. Ae mo tamaiti, o le natura o le maʻisuka i lo latou tulaga e faʻavae i luga o le manaʻomia tele o le tino o le tamaititi mo se manaʻoga manaia ma le fiafia e 'ai.

Faailoga o ituaiga eseese o le maʻisuka

O ituaiga sili ona taatele o le faamaʻi lea o le ituaiga 1, ituaiga 2 ma le gaioiga. O faailoga muamua e maua mai i le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le mamafa o le tino, aʻo tumau pea le fiaʻai. E masani ona tupu i tupulaga talavou i lalo o le 30 tausaga. E mafai foi ona e fuafuaina o loʻo maʻi se tagata i le manogi o le acetone, lea o loʻo i ai i le urine ma faʻasaina le ea. O le mafuaaga mo lenei mea o le fausia lea o se aofaiga tele o tino o le ketone.

O le amataina o le faʻamaʻi o le a sili atu le malamalama i le vave lava ona faʻaalia mai. Faʻasalaga e faʻafuaseʻi i le natura, o le tulaga e alualu i luma mo le leaga e toetoe a vave. O le mea lea, o le faʻamaʻi e le masani ona iloa. O le maʻisuka ituaiga 2 o le gasegase o tagata ina ua mavae le 40 tausaga, o le tele o taimi e masani ona maua ai i le tele o fafine.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻega atonu o le le amanaiaina o le inisalini ia latou lava masini. Faatasi ai ma uluai faailoga o le hypoglycemia, o lona uiga, o le maualuga o le suka e faaitiitia. Ona amata lea o le gatete i lima, o le tele o le fatu, fiaai, faateleina le mamafa.

O le a le mea e fai i le uluaʻi faailoga o le maʻisuka

A i ai ni faailoga o le maʻisuka i luga o foliga, e tatau, muamua, asiasi i se fomaʻi. Masalo e le o se "mea malie" lenei faʻamaʻi, aua o loʻo i ai eseesega o faʻamaʻi pipisi e tutusa ma faʻamaoniga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka insipidus poʻo le hyperparathyroidism. Na o se fomaʻi e faʻatalanoaina se suʻesuʻega e mafai ona faʻamaonia saʻo ma saili le mafuaʻaga ma le ituaiga o le maʻi. E taua le malamalama o le a vave ona amata togafitiga, o le sili atu lea.

O se tagata gasegase ua maua faailoga o le maʻisuka e tatau ona mautinoa e mataʻituina le maualuga o le suka o le suka, ona o lenei faʻamatalaga faʻapitoa faapitoa e faʻaaogaina.

Faailoga o le maʻisuka e aʻafia ma le okeni ma le faʻaleagaina o mea

Aemaise lava, o le maʻisuka ituaiga 2 e faigata ona iloa, i lenei mea e le o iai ni faailoga muamua o le maʻisuka. E leai ni faitioga a tagata maʻi, poʻo latou e le o gauai atu i ai. Ona le amanaʻiaina lea o le faafitauli e ono afaina ai gaʻo ma okeni.

E mafai ona masalomia le faʻamaʻi i tulaga nei:

  1. Faʻailoga faʻapitoa o neura o vae, lima, ma vae. Faatasi ai ma lenei filifiliga, e lagona e se tagata le le mautonu ma le malulu i totonu o tamatamailima, "goosebumps", ua maso maso.
  2. O le maʻi faʻamaʻi pipisi, lea e faʻamoemoeina e ala i le faʻamalolo umi o manua, maʻi o le tino, le mafiafia i pito pito i lalo. O lenei faʻaaliga e mafai ona oʻo atu ai i le gangrene ma le toesea mulimuli ane.
  3. Faʻaitiitia le faʻaaliga, faʻapitoa o le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi le faaleagaina o vaʻa o le tupe.
  4. Faʻaitiitia le faʻamaʻi. O iinei e mafai ona e suʻe ai togafitiga faʻamalolo umi, faʻaauau pea ona gasegase maʻi, faʻafitauli pe a mavae se gasegase. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se malulu masani e mafai ona tupu i le niumonia. E le gata i lea, talu ai ona o le le atoatoa, maʻi faʻamaʻi o le fao plafola, paʻu, mucous membranes e mafai ona tupu.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E mafai ona e iloa le faʻamaʻi e ala ile iloa o faailoga muamua o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i se faʻataʻitaʻiga o le toto mo le siakiina o kulūkose, o suʻega falesuesue e faia i totonu o se faʻalavelave. O le muamua o se mea faigaluega, o le 50% o se faʻataʻitaʻiga manuia e faʻamoemoe i lona saoina saʻo. O lona lua o faitioga a le tagata maʻi: le lava, fia inu, ulu o le tino, fia ai, suiga i le mamafa o le tino, ma isi.

O auala suʻesuʻe e:

  • Toto mo le siakiina o le kulukose. Ua faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao i le taeao. A oʻo i le sili atu i le 6.1 mmol / l, e iai le soliga o le gasegase o le tino ile glucose.
  • Toto 2 itula talu ona 'ai. Afai o le toto vevela e sili atu ma le 10.0 mmol / L, ma le toto capillary 11.1 mmol / L pe sili atu, ona manatu lea o lenei faailoga o se mea matautia.
  • Glucose toleniga suʻega. E tatau ona faʻatinoina pe'ā uma ona fiaai le tagata maʻi mo le 10-14 itula. O mea inu 300 g o le glucose ua faʻafefe i le vai, fuafua lona maualuga i le 60-120 minute. Afai o le faʻailoga e itiiti ifo nai lo le 7.8 mmol / l, ona lelei lea o mea uma.
  • Urine mo le siakiina o le kulukose ma tino ketone. Afai e matauina tino o le ketone, ona amata ai lea o le ketoacidosis, ma afai ua leiloa le taimi ma ua leiloa le togafitiga, e mafai ona taitai atu ai, ma oʻo ai i le oti.
  • Fuafuaina o le hemoglobin i le toto glycosylated. E iai le lamatiaga pe afai e sili atu le maualuga o le HbA1c i le 6.5%.
  • Sueina o le C-peptide o le inisalini ma le toto.

E faʻapefea ona faʻaalia le maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti: faʻamaoniga uiga

I le mea lava ia, o le faʻamaʻi o se tuusaʻo tuusaʻo o faiga faʻavae. O le mafuaʻaga o lenei mea o le leai o le inisalini i le tino (ituaiga 1) poʻo le solia o le aafiaga o le inisalini i luga o masini (ituaiga 2). I le iloa o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e faʻaalia i tagata matutua, e mafai ona e taofia le taotoga o le faʻamaʻi ma faʻaumatia vave. O le mea taua o le tausia lea o le pancreas, talu ai o lenei tino e nafa ma le gaosia o le inisalini.

Faailoga faʻapitoa o le maʻisuka i tamaiti

E iai foʻi le faʻafitauli i le tamaititi i le maʻi. Mai lava i le amataga, e tatau ona faia le puipuiga. Iloaina le ala o faʻaalia ai le maʻisuka i tagata matutua, e taua le iloa e uiga i le laʻitiiti o le maʻi. O le mea lea, e mafai e le tamaititi ona tuʻuina le mamafa, ma o le tuputupu ae e mafai ona faateleina i se auala sili atu. Ae mo tamaiti laiti, o le urine, faʻamago i luga o se peʻa, tuʻu ai se lanu sinasina.

Faailoga faʻapitoa o le maʻisuka i fafine

E tatau foi i tamaitai ona nofouta pe faapefea ona faʻaalia le maʻisuka matutua: o le sasaina o totoga o le gaosia o le gaʻo, o le gaʻo, lea e faigata ona faʻaumatia. O le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai togafitiga umi o le ovary polycystic. E i ai foi se tulaga lamatia o le le iloa o le fanau. Malamalama i le ala e iloa ai e le maʻisuka ia lava i faailoga faʻapitoa i tagata matutua, e aoga le gauai atu i le tuputupu ae o lauulu, e mafai ona faʻamalosia i le tino ma foliga.

Tuua Lau Faamatalaga