Puni sikuea

O mafuaʻaga e faʻavae ai maa i le pancreas e tumau pea le faʻafitauli i le vailaʻau e le mafai ona maua ai se tali saʻo. I tulaga lava e tasi, e mafai ona aʻafia le au i siama a le pathological, e mafai ona tumau pea ona saoloto mo le tafe masani o vai inu.

E itiiti e uiga i upu

O le pancreas poʻo le gland lapopoa, o le vaega pito sili ona taua o le system endocrine, o loʻo i le pito i luga o le puʻu o le manava, o loʻo i ai se foliga foliga paʻu. I totonu o ana galuega tauave, o se nofoaga taua o loo nofoia e le pulelasi a le enzymes, o lona fatuina i totonu o le fualaau oona e faamautinoa ai le motusia o oloa, le avea ma avega o mea aoga ma talafeagai i le tino. O maʻaoloa o le iuga lea o le faʻamalamalamaina o le cholesterol ma le bilirubin i le i ai o togafitiga i totonu o laina. E masani lava o se mea e mafua ai ona tupu, o le pancreatitis, e oʻo atu i le 60% o tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi e ave maʻa i le paʻu.

Etiology o le maʻi

I le pancreatitis poʻo isi faʻamaʻi faʻavevelaina, o le masani lelei o le totonugalemu o le gaʻo o le tino e faʻaleagaina. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻavaivaia o nisi o enzymes e mafua ai le vaʻaia, sosoo ai ma lona faʻamalamalamaina i maʻa. O se taunuuga, o suamalie o meaʻai e le mafai ona pasi atoatoa i le gaʻo ma avea ma se vaega faaopoopo e faʻaumatia ai le tino o le totoga o le okeni. O le aʻafiaga o sea faʻalavelave e faʻapupulaina ma le:

  • vailaau faʻapitoa
  • amio le taua ma le mamafa,
  • oti, faatasi ai ma se toso malosi i le mamafa o le tino,
  • ate faʻamaʻi ma le maʻisuka,
  • faʻamaʻi toto
  • eletise maualuga o le bilirubin, cholesterol i le sua pati,
  • aapa atu i le matua i alii,
  • tauaveina le tamaʻi
  • tagofia o vailaʻau, e pei o le fanau mai o le pepe poʻo le kulupeluelu.

Ina ia aloese mai le faamai, ua lava lea e faalogo ai i lou tino, afai e te aafia i se uiga le lelei, vave ona e faafesootai se fomai.

E faʻapefea ona iloa lenei maʻi?

Afai ei ai se faʻalogona o le tiga i totonu o le manava poʻo le tua, e tatau ona e asiasi i se fomaʻi, o ia lea e tatau ona faatulaga se leitio.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e mafaufau i maa e pei o faʻamalamalamaga, o loʻo faʻalauiloaina i le pancreas.

Ina ia mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo ma le mautinoa, e manaʻomia le faʻatautaia o ultrasound.

I le lalolagi faʻaonaponei, e tele ana tekinolosi - mo le suʻeina o maa e tatau ona faʻaaogaina, ona o lenei mea e tatau ai ona faʻalauiloa se suʻega i totonu o le manava ma se masini.

I le faʻaopoopoga i le auala ua taua i luga, o le suʻega foi e faʻaaogaina mo le retrograde cholangiopanormography, aua o lenei mea e tatau ai ona faia se sui soʻotaga, e tui i totonu o le taʻavale.

Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faatumulia ai le talo ma le pacreatic, ma ina ua uma lena ua mafai ona ave ata.

O se tagata tomai faapitoa, ma vaai pe faapefea ona tumu ia pusi, e mafai ona talanoa e uiga i le masani poo le le talafeagai foi le fuaitau, faapea foi le mea e tupu ai le paʻu poʻo le mea e mafai ai e le maa ona poloka le taʻavale.

I tulaga faigata poʻo le le mafaamatalaina, faʻataʻitaʻiga o faʻasalalauga poʻo le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, o nei metotia e manaʻomia ina ia faia ai suʻesuʻega eseese o le okeni ma ia iloa ai le tulaga o loʻo iai le parenchyma.

Faailoga o maʻa papa

O maʻa i le pancreas, o faʻamaoniga o le faʻamaʻi e matua le lelei ma afaina ai le lelei o le olaga o le maʻi.

O le lagonaina o le tiga o le faailoga lea o lo o lisiina i le pito i luga o le peritoneum po o le itu i le itu taumatau, pe a tumau pea le tiga ma e le faaitiitia mo se taimi umi, asiasi atu i se fomaʻi, o se tasi lea o faailoga muamua o le fausia o maʻa i le gland.

O nisi taimi o le tiga o foliga e mafai ona tumau mo le tele o itula ma susulu atu i le itu taumatau o le tino, e taua i le tauau ma le vaega i le va o le tauau.

O le tagata gasegase atonu e masani ona lagona le gaogao ma e mafai ona faateleina le afaina. E le gata i lea, ona o le i ai o maʻa, e ono tupu ai se faʻalavelave faʻapitoa o mea faʻapitoa.

I le faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, o lenei tulaga faʻaleagaina ei ai foi isi, o le a tatou iloiloina i latou i auiliiliga atili ina ia mafai ai ona e iloa lo latou i ai i totonu ia te oe lava:

  • O le i ai o se uiga o le tiga, e masani ona faʻaalia o ia lava mo se taimi umi, i totonu o le manava ma e mafai ona susulu atu i tua.
  • Liva feces having a brown color brown.
  • Uiga masani o le poloka.
  • A maeʻa lau taumafataga, o loʻo e iai sau maʻi.
  • E masani ona e sau faatasi ma le lagona o le ae lagona le maʻi.
  • O se tagata e mafatia i le faʻaleagaina soo.
  • O le paʻu o le manava o le tagata maʻi, ua faʻamalosia o ia e se mea oona.

Afai e taulaʻi maa laʻititi i le okeni, ona poloka loa lea o le gaioiga o enzymes digestive, ma o le mafuaaga lea o le ai ai se tulaga maualuga o le a tupu se faʻalavelave.

O nisi tagata latou te iloa, ae o nisi e leai, o le pancreas e nafa ma le gaosia o hormones, ma oi latou, i le isi itu, e aafia i le pulea o le maualuga o le kulukose i le plasma.

Ona o le i ai o le fua, e mafai ona faʻaitiitia le faʻasolosolo o le hormone, ma e lamatia ai le tuputupu ae o le maʻisuka. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona tofotofoina le tagata maʻi mo lenei maʻi.

Afai, mo se taimi umi, e faʻaauau pea le faʻalavelave o le taʻavale, ona i ai lea o le avanoa o le a tupu mai ai le mumū, ma o lenei ua uma ona mafaufauina o se ituaiga o pancreatitis.

O le tino o le faʻamaʻi ua faʻamaonia e ni faailoilo e pei o:

  • E i ai le faʻalauteleina o le vevela o le tino.
  • Ma o le pancreas ua atili faateleina le pipisi
  • Mo se taimi umi, o le tiga e le o pasi.

O le tupuga o le tiga, e masani ona faʻamaonia ai e leai se avanoa e alu ai le vai.

O le i ai o ia faailoilo e taʻu mai ai i le taimi e faʻatulagaina ai i totonu o le talo, taloina le talo.

O loʻo faʻaalia lenei faʻaaliga:

  • O lagona tiga.
  • Laʻau maualuga o le tino.
  • Lanu samasama samasama.

I le i ai o ia faailoga, e manaʻomia le falemaʻi i le vave e mafai ai. A maeʻa ona suʻeina le tagata maʻi, e faatonuina e le fomaʻi le tagofia o vailaʻau e pei o vailaau faʻamaʻi ma pulu.

E uiga i le i ai o le calcula i le pancreas

I le faʻamuamua, o le i ai o le calcula i le pancreas o se maʻi e seasea ona tupu, ae i le gasologa o nai tausaga, o le numera o tagata o loʻo mafatia mai ai ua tele atu.

O le mafuaʻaga o lenei mea o le mumū tumau i le tino o le tagata.

O se tasi o mafuaʻaga e mafai ona iloa ai le metabolism, e aliali mai ona o le i ai o se faʻaputuina o le calcium, o le mea lea e poloka ai le elemene masini.

O maa e mafai ona eseese lanu, e mafai ona tele ma laiti.

O tagata tomai faapitoa e le mafai ona tali sao i le fesili: aisea e faia ai e nisi tagata, ao isi e le faia.

Ae latou te tuʻuina atu se lisi o mea e fesoasoani i le faʻaalia o le faitau i tagata, mafaufau i ai i auiliiliga auiliili ina ia faʻaesea ai mai lou olaga pe a mafai:

  • Le i ai o le mamafa mamafa i se tagata.
  • O le tele lava o taimi, o le maʻi na maua i totonu o se afa matagofie o le faitau aofaʻi - i fafine.
  • Afai e tulaʻi mai le bilirubin poʻo le cholesterol.
  • Afai e le toaga lou olaga.
  • E le gata i lea, o le mafuaʻaga o se vailaau i le urolithiasis.
  • E masani lava, o maa e fausia i tagata matutua.
  • E le gata i lea, o se vaega o le fausia o le calcula o le maʻisuka poʻo faafitauli i le gaioiga o le ate.

O le faʻavaeina o le calcula mai le cholesterol poʻo le bilirubin e tupu i nei vaega o tagata:

  • Tagata na maua i faʻamaʻi tuga o le gutu endocrine.
  • E iai foi i lamatiaga o tagata e ave vailaau ina ia maualalo ai le cholesterol.
  • Ma i le lamatiaga foi o tagata ei ai faafitauli i le faʻaaogaina o le toto.
  • E te ono aʻafia le faʻaaogaina o fualaau oona ma vailaʻau.
  • Ae i le tulaga lamatia o tamaitai i tulaga ma tamaitai oe na sopoia le tuaoi o le luasefulu tausaga.
  • O tagata ei ai le mamafa o le tino e mafai ona pagatia.
  • O tagata ua matelaina mo le tele o le leiloa o le mamafa o le mamafa o loʻo i ai foi i le lamatiaga.

Fuafuaga puipui

Ou te manatu e leai se tasi o le a finau e faapea o soʻo se maʻi e sili atu ona puipuia nai lo le togafitia, ma o le i ai o maʻa i totonu o le pancreas e le o se faʻalavelave.

Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga mea e mafai ona faia ina ia le afaina ai lou tino lenei maʻi. O le laasaga muamua ma le taua i le puipuia o le faʻatulagaina o le fuafuaina, e talafeagai, meaai paleni.

E le gata i lea, o vaega e le tatau ona lapoa, ae o le meaʻai e tatau ona vaevaeina, ae afai e faʻafuaseʻi ona i ai ni faʻafitauli i lenei mea, e tatau ona e 'ai e le aunoa.

E fautuaina e aua le taumafa meaai e iai se aafiaga leaga i le tino, e tatau foi ona e lafoaia le ava malosi ma oloa tau tapaa, e taua le taofi o meaʻai i le alu.

I le i ai o lagona le lelei, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻalapotopotoga, o ituaiga eseese o lauti ma mea teuteu e mafai ona sili atu ona lelei le faʻaogaina o le gland.

Mo le sauniuniga o mea teuteu poʻo mea inu inu lauti, e mafai ona e faʻaaogaina laumela (e taʻua la latou laulaau), faʻaputu i luga o sipuni, blueberries poʻo lingonberries.

Faʻalogo togafiti

A maeʻa ona asiasi atu i se fomaʻi na e aʻoaʻoina e uiga i le i ai o le faʻaaogaina o lau lapisi, e te fesili vave ia te oe lava i se fesili faigofie, ae o se mea e ono mafaufauina: e mafai faapefea ona e faʻateʻaina, pe a iai ni maa i lau lapisi, e te manaʻomia taotoga pe leai, poo le a le togafitiga e le mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina.

E filifilia e le fomaʻi togafitiga mo tagata taitoatasi. Togafitiga e le gata o togafitiga, ae o togafitiga faafomaʻi.

E le toatele tagata e iloa o le togafitiga faʻapitoa i tagata tomai faapitoa e taʻua o laparotomy poʻo pancreatectomy, o sea faʻafitauli e faʻaalia i le solia o le tino o se okeni e suia ai le pathologically ina ia mafai ai ona faʻaaoga le mafuaaga.

Ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e avea o se toe mulimuli, i le taimi o le faoa faamalosi, lea e tupu ai le faʻaleagaina o le tino o le tagata.

Mo le taotoga, o mea nei e tatau ona i ai:

  • Afai o le mumū o loʻo matua malosi le salalau.
  • Afai o faʻamaoniga e faʻaalia ma le malosi tele.
  • Afai o le faʻaalia o faʻamaoniga e le alu ese mo se taimi umi.

A maeʻa ona faamanino le nofoaga o maʻa i totonu o le okeni, lea e mafai ona faia faʻatasi ma le fesoasoani a mea tau fomaʻi faʻaonapo nei, e tatau i le fomaʻi taʻitoʻatasi mo tagata taitoatasi ona tusia se fuafuaga o le togafitiga fuafuaina.

Afai o le taotoga na faia, o le a manaʻomia e le tagata gasegase ona tausisi i se taumafa taumafa.

Mafaufau i meaʻai e mafai ona faʻaumatia:

  • Fualaau aina suamalie.
  • Soupisi fualaau faisua.
  • O gaʻo susu susu ma susu o loʻo faʻatagaina foi.
  • Laʻau gaʻo maualalo.
  • Ma e mafai ona e 'ai pasta.

Mo le kukaina, e sili ona lelei le kukaina. Mafaufau pe o a meaai e tatau ona aveeseina mai le taumafataga, o nei oloa o loʻo aofia i totonu o le lisi e taʻua o "STOP":

  • O sukalati ma soʻo se sipuni e faʻasaina foi.
  • E talafeagai le aveese o fuamoa, fualaau faisua poo suauʻu manogi mai le taumafataga.
  • E faasa ona 'ai le gaʻo, vela ma falai.
  • O mea inu meainu, ava malosi ma le suauu e le tatau foi ona faʻaumatia.
  • E le faatagaina foi musika ma mea ulaula.

Afai o le faʻamaʻi i le taimi muamua, ona mafai lea ona vaeluaina maa ia togafitiga talafeagai.

E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o togafitiga faʻapolokalame, latou te, o le a, saofaga i le faʻaititia o le talo ma mafai ai ona faʻaumatia faiga faʻavae.

E le na o le pau lenei o le auala e mafai ai ona e talepeina maa, o le isi auala e taua - cholangiopanomeragraphy.

I le faʻaogaina o lenei metotia, e mafai ona e faʻamalo ese le gland mai ni mea e faʻaaogaina, aveese faʻamaoniga e faʻaleagaina le tulaga o le ola o le tagata, ma o nei mea uma e le afaina ai le tino o le tagata.

O le auala lona tolu o le lithotripsy - e mafai ai foi ona aveesea lou tino o le fuaina, o lenei metotia o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o se galu, lea e faʻaumatia ai maa.

E taua le manatuaina o soʻo se togafitiga e tatau ona amata i se feutagaiga ma se tagata tomai faapitoa, pe a uma ona ia faia se faʻamaonia saʻo. E mafai e le tagata lava ia ona faʻaaogaina vailaʻau e faʻaleagaina ai lou lelei o le olaga.

Vitio aoga

O foliga vaaia o maʻa i le pancreas ua manatu o se faʻaleagaga faʻaleagaina. O lenei faagasologa ua taua o le pancreolithiasis, o se faamaʻi e tupu pe a tupu aʻe maʻa i parenchyma po o pancreatic ducts.

I le tele o tulaga, e le tupu naʻo le faamaʻi, o se taunuuga o le gaioiga muamua i le pancreato-hepatobiliary system.

E faʻapefea ona iloa maʻa i totonu o le pancreas? Ina ia mafai ona e iloa vave se faafitauli na tulai mai i totonu o le tino, e tatau ona e iloa le ala e faʻagasolo ai faʻamaʻi o le maʻi, ma faʻaalia ai mafuaʻaga na avea o se faʻaosofiaga mo le atinaʻeina o le tulaga.

Mafuaaga o le Faia o le Stone

O maa i totonu o le pancreas - o se togafitiga matautia o pathological

O le pancreas i le tino o le tagata e tele sona sao. E faʻaleleia ai le gaosia o le vai inu, lea e talafeagai mo le faʻamavaeina o mea taumafa, o lo latou gaogao ma le faʻaleleia lelei.

I le tulaga masani, o le tino autu o le tino o loʻo i ai se laulau mafolafola ma se sulu lamolemole. Faafetai ia te ia, o le suavai e ulu atu i totonu o le manava. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le faamai, o le okeni e mafai ona suia, lea e mafua ai le taofia o le felauaiga o le vai i totonu. O lenei faagasologa o le tuai o le sua i totonu o le taʻavale e taʻitaʻia ai le fausiaina o maʻa. I taimi faapena pe a tapunia le au, o le maʻi e maua ai se tiga ogaoga.

O le tele o taimi, o le mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi i le pancreas o ni faʻalavelave faʻaleagaina e tutupu i le tino o le maʻi mo se taimi umi. O le isi mafuaaga mo foliga mai o maa o le metabolism, lea e matauina ona o le faaputuputuina o le calcium i totonu o le totoga, lea e taofia ai elemene oona mai le galue ma poloka poloka.

O maa poʻo maa o se mea o se tulaga mausali, o foliga masani masani. Ua faia i lalo o le faatosinaga o le faʻamalamalamaina o elemene. O le telē o ia ituaiga faʻavae e mafai ona ese mai aʻafiaga o le oneone i le tele.

O mafuaʻaga sili ona taatele e mafua mai i le neoplasms o loʻo i totonu o laina o le gland o tulaga nei:

  1. Le faagasologa o suiga i le vailaʻau kemini o le gaioiga i totonu o le pancreas e mafua mai i mea ua fai ma vaisu i meainu malolosi po o le faalagolago i oloa tau tapaa.
  2. Faiva i le faʻatinoina o le tino o le tino, faʻaosofia i totonu o le lotoifale ma fafo.
  3. Suiga i le faagasologa o metabolic processes i totoga i totonu.
  4. O le atinaʻeina o le mumū i totonu o totoga o le tino o le manava, o foliga mai o neoplasms o eseese etiologies poʻo cysts.
  5. Le faʻavaeina o se togafitiga faʻaleagaina i le gallbladder, duodenum poʻo le pancreas.
  6. Le tuputupu ae o le mamafa o le tino o le maʻi.
  7. Le toaga, toetoe lava a leai se uiga ola solo.
  8. Faʻi maʻi.
  9. Le faʻaalia i le tino o faʻamaʻi pipisi e pei o le maʻisuka.
  10. Faʻasologa o mea na tutupu i faafitauli faʻapitoa.
  11. O le faateleina o le faatinoga i taimi o auiliiliga i le tuufaatasiga o bile cholesterol poo bilirubin.

O le tele o taimi, faʻatulagaina le fomaʻi i tagata matutua, faʻapea foi ma teineiti ma tamaitai i se tulaga manaia. Afai tatou te faia le faavae o feusuaiga, ona sili atu lea o le tele o le gasegase o le gasegase e sili atu nai lo le alii.

O le auivi autu mo le atinaʻeina o togafitiga o tagata gasegase o loʻo i ai faafitauli i le faʻamaʻi totoga, ate. Tagata o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol o le toto, faapea foi ma tamaitai e faʻaaoga auala e puipui ai le hormonal.

Faʻailoga o maʻa papa

O se tasi o faailo o maʻa o le pancreatic o le paʻu le tumau i totonu o le manava, faʻalautele i tua

O le vave ona iloa o le atinaʻeina o maʻa i le pancreas, o le saoasaoa e mafai ai ona e togafitia togafitiga, lea o le a faʻaitiitia ai le tiga ma faʻamaonia ai le galuega a le tino. O faʻamaʻi o maʻi faifai pea e eseese, ae mo le tele o faʻailoga e mafai ona iloa ai le faafitauli.

O le faʻalauiloaina o le faʻagasologa o le faʻagasologa e faʻagasolo i nisi o tulaga:

  • Laasaga 1 - maa ua faia i lalo o le aafiaga o suiga i le ogatasi o le sua oona, o le a faasolo ina mamafa,
  • Laasaga 2 - O se masini polotini e le mafai ona faʻaaogaina ua fausia i totonu o le va. E mulimuli ane avea ma amataga o le lafoina o suauu masiʻi i totonu o le paʻu. I le faʻaauau pea o le faagasologa, o le faʻavaeina o le aofaʻi o tupe faʻaleleia e faʻaleleia atili ai suiga O le vailaʻau faʻasolosolo o le faʻaaogaina i totonu,
  • Vaevaega 3 - o le faʻasolosolo lona lua o loʻo pipii ai, i luga o le faavae e faʻavaeina ai le faʻaogaina o le inflammatory process.

A oʻo ina tupu se mea e le lelei ai, o le a amataina le faailoga, e ese, ae i le tele lava o tulaga, e mafai ona iloa le maʻi e ala i le taina o faailoga.

O faailoga nei o le pancreolithiasis e faʻailoaina ai:

  1. Faʻaaliga faifaipea o le gaioiga ma aioi e aveese mea o totonu o le manava.
  2. Faʻanoanoa tiga pe a uma ona 'ai meaʻai, meaʻai vevela poʻo meaʻai vevela.
  3. O faʻamaʻaina malosi o se masani masani e tupu i totonu o le manava, faʻalautele i tua.
  4. Faʻateleina le faʻafeiloaʻiga.
  5. O le faʻaalia o se nofoa o le faʻamausalisa vai, lanu enaena i lanu.
  6. Totoina.
  7. I sina mea itiiti lava e paʻi i le manava, e lagona e le maʻi le tiga.
  8. O loʻo i ai le faʻalauteleina o le galuega o laʻau vavave, faʻatasi ma le afu suamalie.

E le o iai le tiga i taimi uma, e sau taimi ma e mou atu. O le umi o osofaiga e eseese mai le tele o itula i ni nai aso. O le tupuga o le le mautonu tigaina e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o le mamafa i le ala i le taimi o le vevela, faʻapea foʻi ma le faateleina o le mumū i totonu o le nofoaga.

I nisi o gasegase, o le atinaʻeina o maʻa i le pancreas e mafai ona tupu e aunoa ma le faʻaalia o faʻamaʻi tiga. O sea ituaiga o faʻamaʻi e le o maua ai se ata atoatoa o le faafitauli ma faʻamalosia ai metotia o faʻataʻitaʻiga.

Ina ia saʻo le fuafuaina o le siama o le mimilo faifaipea, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi mo fautuaga ma faia se faasologa o suʻega. Seiloga o le mauaina o le faamaʻi o se togafiti lelei lea ua faatonuina.

E faʻapefea ona iloa se faʻamaʻi

O faʻamatalaga o se metotia faʻamaonia lelei.

E le tatau ona le amanaiaina pe tapeina le faʻamalologa o faʻamaʻi i fualaau oona. O le maʻi e manaomia ai togafitiga uumi, ae ao le i faatonuina togafitiga, e tatau ona faia se suʻesuʻega. Mo feutagaiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata gastroenterologist.

E faʻavae i luga o suʻega ma faʻailoga e tafe mai fafo, e faigata ona faʻamaonia se faʻafitauli i le pancreas, o lea ua auina atu le tagata maʻi mo se suʻega faʻapitoa:

  1. O le suʻesuʻeina o faʻamatalaga - o loʻo faʻaalia ai le tele o le okeni, o lona faʻalogo. E mafai ai ona iloa le i ai poʻo le toesea o le faʻamaʻiina i totonu o le va o le gland.
  2. X-ray - faʻaalia le tele moni o tumutumu, o latou nofoaga ma le mafai gafatia.
  3. Faʻaauau foliga faʻapitoa - e fuafua ai le i ai poʻo le leai o se faʻatonu i le pancreas.
  4. Faʻailogaina - ua tuʻuina atu se faʻamalologa e ala i se tamai pu na faia, lea e mafai ai e oe ona suʻe atoa le atigi toto ma maua mai meaola (faʻaaogaina) e suesue ai le tele ma le faifai pea.

O le fomaʻi e tosina atu manatu i uiga o loʻo tuʻuina atu, faʻataʻitaʻi i suʻega suʻega. Mo suʻesuʻega, ua faia ai se suʻega o le toto ma le urine e faʻamalamalama ai le maualuga o enzymes diastase, faʻapea foʻi ma feʻau mo le siakiina o le konisini. E naʻo le maeʻa ona maua o taunuʻuga o le suʻesuʻega, e mafai e le fomaʻi ona iloa le faʻamaʻi.

Totoga togafitiga

Pe a faʻapipiʻi maa i totonu o le paʻu, e tatau ona togafitia togafitiga mo maʻi taʻitasi. E fautuaina le faia o togafitiga faʻasoifua maloloina i auala nei:

  1. Conservatively (faatasi ma vailaʻau).
  2. Totogi
  3. Fofo faʻapitoa.
  4. Meaai taumafa.

O metotia faasao o le faatosinaina o le calcula i le ala e faia pe a maua ni maa po o oneone i totonu o le ala. Mo togafitiga, o fualaau oona e faʻatinoina e tatau ona faʻamauasoina ai le faʻataʻitaʻiga i totonu, lea e faʻafefe ai le faʻaleagaina faʻaleagaga o maa e aunoa ma se taotoga.

Ae o togafitiga faʻamaʻi e mafai ona mafai pe afai e le tetele lapoa, e leai ni togafitiga faʻaleaga, ma e leai se faʻalavelave tele o tiga. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau e pei o Henodiol poʻo Ursodiol ua fautuaina.

I le togafitiga o togafitiga, o nisi taimi latou te togafitia ai togafitiga faʻapitoa

O togafitiga faʻapitoa e talafeagai mo faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tiga i totonu o le manava, faʻapea foʻi ma le faʻapipiʻiina o le tuputupu ae o maʻa. Mo lenei, ua faia le ERCP. O le faʻatinoga e faʻatinoina e ala i le faʻapipiʻiina o le vavalalata ma se masini faʻapitoa; o le fuafuaina e aveesea i le aofaiga e le silia le 10 mm.

I nisi tulaga, o le tagata gasegase e faʻaalia i le emitter. O le mea mulimuli e tuʻimomomoina maa ma le laser. A maeʻa le mea na tupu, ona ave ese lea o maa oloʻo i ai se faʻamafaʻailoga pe tuʻu i totonu o le potu mo se mea masani mai fafo. E faia le faʻatinoga i totonu o le 60 minute.

O le faʻaleagaina o masini mūmū e faʻatinoina pe a fai e poloka le taʻavale e le gata i le tasi, ae faʻapea foi i faʻamaufaʻailoga e tele. Aʻo oʻo mai le faʻataʻitaʻiga, o mea uma lava e mafai ona paʻu ai le oneone e mafai ona faʻamamaina. A maeʻa le faʻatinoga, faʻapipiʻi ma le faaeteete le ie.

Togafitiga ma togafiti a tagata

Ofo mai le oats o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻi

E le gata i lea, i le avea ai o se ausilali fesoasoani, e fautuaina e faʻaaoga le aoga o isi togafitiga. Mo lenei, o auala eseese ua faamaonia, e pei o:

  1. O se teuteuga o oona - ua faʻaaogaina mo se gasegase o gasegase, e leai ni uiga taua. E leʻi faʻaaogaina fatu fatu. Mo le fausiaina, e tatau ona e ave 100 gr. oloa ma faʻafefete i le 1 lita o vai. Ulufale i le manava i le 0.5 tbsp. ma le 1 tbsp. l meli.
  2. Leli mai le oona - aveese le gaogao ma tiga, faaleleia le tulaga lautele. I le taimi muamua, ua saunia le faavae: 1 kilokalama o le oats ua sasaa i le vai, tuu mo le 12 itula, i le po. A maeʻa le vai, e fufulu ma paʻu fatu. Mo le gaosia o se vaimamafiafia e ave 3 tbsp. l o le mea e maua ai le faʻamausalisa e tui i totonu o le 50 mita vai, faʻamaopoopo lelei. Sosoo, sasaa le 200 ml o le vai e kuka ai, vevela pe a uma le kuka mo le 3 minute ma le mea e inu mo le afa itula.
  3. Meli - faʻafaigofieina faiga faʻavae, toe faʻafoisia le gaioiga o le pancreas. E fautuaina e 'ai le 1 lita o le meli aʻo leʻi' ai i aso uma i le taeao.
  4. Soda - 3 taimi ao le i ai taumafa, 0.5 tsp. suauu faʻapala i lalo i le tele o vai poʻo susu.
  5. Propolis - e faʻamalosia ai le aʻafia o le okesene i totonu o faʻalavelave ua afaina ma toe faʻafouina ai mea faaleagaina. O le Propolis e faʻaaogaina i lona foliga masani, faʻamalo, ona feanu ai lea.

E tatau ona pipii atu i se meaai faʻapitoa faapitoa, faʻamavae atoa le inu ava malosi. E fautuaina e fai le tele o le tamoe, e aofia ai taʻaloga ma isi gaioiga faaletino i le faiga o aso taʻitasi.

Pancreatic maʻa ma togafitiga

O se faʻafefeteina o papatusi lanu moana e fesoasoani i le faʻamaʻi

I le faʻaopoopoga i fualaau faʻapitoa, o afu ua filifilia faapitoa e faʻaleleia le tulaga masani ma faʻasalalau le tatau ona faʻaaogaina le pancreas. O fualaau sili ona aoga e faʻaaoga ai laʻau e iloga:

  1. Faʻatauga o papatusi lanu moana - 20 gr. mea e gaosia i le 0.5 lita o le vai. Ona faʻamamāina lea, o le mea e maua mai ai le gaʻo e ave i totonu o le 12 aso aʻo leʻi 'ai i le taeao.
  2. Burdock - o lau o le laau ua nutimomoia ma 500 ml o vai malulu ua sasaa. O le faʻaauau e tuʻuina mo le 12 itula, ona kuka ai lea mo le silia ma le 15 minute. Faʻatinoina i totonu o le tino pe a uma ona 'ai.
  3. O le faʻaleleia o togatogo o le chamomile, violets, linden, le St. John's wort ma le mint, ua tuufaatasia. O le mea e tupu mai i le aofaiga o le 1 tbsp. l liligi le 1 tbsp. vai. Mo le faʻatagaina, faʻaaogaina le meaʻai ma faʻaaoga i le taeao ma le afiafi.

E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻapitoa masani, ae e tatau ona e manatua e le mafai e togafitiga o togafitiga ma isi metotia ona faʻamalolo atoatoa le faafitauli. Ia mautinoa e feutagai ma se gastroenterologist ma suʻe vai.

Forecast and Prevention

Afai o maʻa e maua i le paʻu i soo se laasaga o le faʻamaʻi, e faigofie lava ona togafitia, o le mea lea o le faʻamalosi i le tele o tulaga e lelei.

O le tele o taimi, o le taunuuga e faalagolago i le i ai o le mafanafana o le mumu ma taunuuga o le maʻi. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o taunuuga lelei e maua i le 85% o mataupu ma na o le 2% o loʻo faamaumauina i le taimi o le faʻasologa.

E toetoe lava a le mafai ona iloa ni puipuiga e taofia ai le faʻatulagaina o fua i totonu o totoga.

E fautuaina e faapea faatasi ai ma le faʻataʻitaʻiina ma le faʻamaonia o mea e manaʻomia muamua mo le aʻoga, tausisia se taumafataga faapitoa, lafoai faʻamaʻi masani leaga, ma mataʻituina faʻamaoniga o le phosphorus-potassium i totonu ole lymph.

E le gata i lea, o maʻi uma faʻamaʻi i totonu o le tino e tatau ona faʻamalolo.

O le mea lea, o foliga mai o maa i le pancreas e fesoʻotaʻi ma le amataina o faʻamaʻi tiga e faigata ona le amanaiaina. Mo le suʻesuʻeina ma le siakiina o le maʻi, o le tele o suʻega e faia, i luga o le mafuaʻaga o loʻo faia ai togafitiga. O le togafitiga e faia i auala eseese ma e iai se faʻamaoniga lelei mo le maʻi.

O faʻamaoniga o le tino pancreatite e mafai ona maua i le vitio.

Faatasi ai ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, o le papa o le pancreatic e taulaʻi faapitoa i ai. O faʻamaoniga o lenei tulaga e talitutusa lava ma i latou i le gallstone o le maʻi ma le pancreatitis, e ui i lea, o le i ai o maa e mafai ona avea ma soymptomatic mo se taimi umi, e faʻaalia ai se maʻi tigaina tiga. E faʻapefea ona taofia le atinaʻeina o faʻalavelave faigata o lenei faʻamaʻi, e pei o le pancreatic necrosis poʻo le faʻamalosi faʻamalosi?

Faailoga uiga

I le avea ai o se tulafono, o maʻa i totonu o le pancreas e faʻatasi ma faʻamaoniga e faʻaalia i tiga. E mafai ona latou faia ni eseesega eseese mai se taimi puupuu i ni nai minute i le umi, tele itula. E ese i latou i tikeri eseese o le malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosia pe a uma ona 'ai poʻo pe a paʻi i le manava. Lisi o nofoaga e aofia ai:

  • tootoga pito i luga po o le itu taumatau,
  • taumatau taumatau
  • le va i le va o tauʻau o tauau,
  • itulagi o le manava ma toe faʻasolo i tua.

I le faaopoopoga i le faʻaleagaina o maʻi, e mafai ona faʻalavelaveina le tagata maʻi e ala i le faʻalavelave faifai pea, vomiting, bloating, soona inu, suauu enaena e le o faʻamalamalamaina.

Faʻailoga faʻafitauli

O faʻafitauli autu o faʻafitauli e tumau pea i le pancreatitis ma le maʻisuka, poʻo le mulimuli i le talaaga o le muamua. Ae ui i lea, o loʻo i ai foi se manatu faaalia, o le mumū i le pancreatitis o loʻo i ai foi i faʻamaʻi e faʻaosoina ai maa pe a lavea le ala i le paʻu. Ina ia faatumauina le paleni o hormonal, o le mea mulimuli e maua ai le inisalini, lea e tatau ona alu ese le taʻaloga e aunoa ma le faatuai e faʻaititia le aofaʻi o suka i totonu o le toto. Afai e le tupu lenei mea, e leai se faaletonu o le inisalini ma iu ai ina maua le maʻisuka. Faʻasolosolo taimi umi, faʻapipiʻi pancreatitis forms, lea e tuʻuina atu i:

  • maualuga le vevela
  • umi tiga
  • faʻamaʻi.

I le ogaoga o le tiga e mafua mai i le afifi, lanu samasama o le paʻu, ua faʻaopoopoina se suiga o le lanu o mata. O le tele o faʻamaoniga atonu e manaʻomia ai togafitiga i se falemaʻi, ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu ai le taotoga.

Mafuaaga mo aʻoga

O le i ai o maʻa i le pancreas o se maʻi e seasea ona tupu, ae i tausaga talu ai, o le numera o tagata ua afaina ua faateleina ma le manino.

O le faʻatinoga mo le fausiaina o maʻa papacreatic e faigata tele. O le amataina o le a manaʻomia ai se tuufaatasiga o le tele o mafuaaga fiafia. O le auala mo le atinaʻeina o le faʻatulagaina ua faʻatulagaina e faʻatuai ai le fualaau suamalie, lea e mafiafia pe a faʻatuputeleina. Ona i ai lea o le fausia o le polotini masini ma le atinaeina malie o le uiga o lona calcination. O maʻa na faʻapipiʻi i le pancreas e fesoasoani i le faʻamalosiina o le ala, e mafua ai ona suia suiga.

O mafuaaga mo le fausiaina o maa e le o malamalama lelei. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni mafuaaga e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o se faʻamaʻi.

  1. O faʻamaʻi pipisi i le manava ma le manava - pancreatitis, cholecystitis, duodenitis.
  2. Faʻasalaga o laʻau o le gland ona o le i ai o se paʻu, faga.
  3. Tausaga - tagata gasegase e sili atu i le 40 e mafai ai ona faia le calcula i le okeni.
  4. Faʻafitauli o le fefaʻasoaʻiga - o le solia o le faʻafefe o le calcium, fuakalama.
  5. Faamai pipisi.
  6. Totogi mamafa.
  7. Auala le lelei - inu ava malosi, ulaula, le lelei o meaai.
  8. Malfunctions o se natura o meaola.

I le lamatiaga o tagata gasegase ei ai le tele o mea tiga i le manava o le manava, aemaise lava pe a latou faʻalavelave i le tafe mai o le fualaau suamalie.

Nofoaga o maʻa:

  1. I le laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, o le aliali mai o le faʻatuputupulaia e tupu. O le mafuaʻaga o le faʻateleina o le suamalie. I le tagata afaina, o le tele o polotini o loʻo maua i totonu o le ala.
  2. O le vaega lona lua o le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le vavaeʻese o sima calcium, lea e oʻo atu ai i se faʻaleagaina o le tulaga.
  3. I le vaega lona tolu, o le faʻamaʻi pipisi, pe a maeʻa ona faia i le gland.

Faamatalaga lautele

O pancreatic stones o se masani masani o faʻamaʻi faʻamaʻi o le pancreato-hepatobiliary zone. I le faitau aofai o tagata e maua i le 0.75% o mataupu. O le mea masani, o maa e fausia i ni lapoa lapoa, i le vaega o le ulu, e le masani ai i le tino poʻo le siʻu o le okeni. I tausaga talu ai nei, na amata ai ona iloagofie le numera o le pancreatic calculation, ae e le mafua mai i le siʻitia o aʻafiaga, ae o le faʻaleleia atili o meafaigaluega faʻataʻitaʻi. I le luasefulu tausaga talu ai, e na o le tele o faʻamalamalamaga e mafai ona iloa e le suʻega X-ray, i le taimi nei e mafai ona iloa ai ni faʻatalanoaga laiti.

O suesuega i le fanua o le taotoga o le tino e faʻamaonia ai le aʻafiaga o le pancreatolithiasis: e tusa ma le afa o mataupu o le pancreatitis o loʻo faʻatasi ma le fausiaina o maʻa.I tagata gasegase e afaina ai le afaina o le pia (alcoholic pancreatitis), o le aafiaga o le calcula e maualuga foi - i soo se lua, faatasi ai ma le atinaʻeina o pancreatitis ma le parathyroiditis - i totonu o le fa.

I le amataina o le faagasologa o maʻa, o loʻo faʻaalia le tele o faʻamaoniga e mafua ai. Soo se tulaga e mafua ai le vai o le pancreatic juice o le a taʻitaʻia ai i pancreolithiasis: o le tino, choledoch calcula, cycreatic cysts. Talu ai ona o le malologa, o le faʻaaogaina o le pancreas e faʻamaunuʻu, o vaega ninii o le porotini e vaʻaia. O le faʻasalaina o mea (o le tele o le calcium-phosphorus) ma le metabolism o le hormonal e fesootaʻi ma le fausiaina o maʻa o le pancreatic e mafua ai se suiga i le vailaʻau kemikolo o le vai inu.

O suauu o le calcium e amata ona aafia ai le polotini masini i totonu o le apa o le pancreas, ma mafua ai lo latou fuafuaina. Faiga o inflammatory i le duodenum, pilia ma le tuusao i totonu o le pancreas e faʻapupula vave ai le faiga o le calcination. O le faʻamaoniaga e tupu e le gata i le au o le pancreas, ae faʻapea foi i lona parenchyma. A maeʻa le faʻatulagaga o le fua, e faʻapupulaina le sua o le pancreatic, o le a faʻalauteleina ma faʻalauteleina le tata, ma o le a oʻo mai le mamafa.

O le focal necrosis o le pancreatic tissue e tupu, lea e mafai foi ona fuafua i le lumanaʻi. E le gata o vaega o exocrine o le okeni ua faaleagaina, ae o tamaʻi foi o Langerhans. O le aofaʻi o enzymes tuʻufaʻatasia ua matuā faʻaitiitia, ma o le gaosiga o le inisalini e amata ona pagatia. O faʻasologa o taimi umi e mafai ona fesoasoani i le fausiaina o le maʻisuka lona lua.

I uluaʻi laʻasaga, o maʻa o le pancreatic e faʻaalia e ala i faailo o pancreatitis, lea e masani ona amata ma taʻalo faatasi ma le calcination process. O tagata maʻi latou te faitioina le afaina o le fusi paʻu i totonu o le manava (faʻaauau pe paroxysmal, pei o le colic), faʻasaga i le pito i tua poʻo lalo o le tauau o le tauau. O osofaiga e masani ona faateteleina i le nausea, vomiting o bile. O le tiga o le resdominina eo faatasi ma le episodic steatorrhea (o le tele o gaʻo i le feces). I le amataga o le faʻamaʻi, o le faʻaalia o le tiga e mafua ai mea sese ole meaʻai, taumafa ava malosi.

A o faasolosolo le faagasologa, o le tele o vaega tetele o le pancreas e tupu, o le enzymatic ma le intracecretory galuega e matua aʻafia lava. I lenei laasaga, e mafai ona maua le tagata maʻi i le maʻisuka e faʻalagolago i le glucosuria, o le faʻaitiitia o le faʻapalepale o le kulukose. E le gata i lea, o le faʻavaeina o maa e mafai ona faʻaalia ai le tiga i le gaʻo i le taimi o le faʻavavega o le manava, faʻateleina le laveaʻi. Faatasi ai ma le femalagaaiga o le fuainumera i totonu o le mulilua masani, o le a mafai ona atiaʻe ai le taofiofia o le kiona.

Faʻailoga o maʻa papa

O le malosi o faʻamaoniga o maʻa i le pancreas e faʻalagolago i le tulaga o le faʻatulagaga. O faʻatulagaga o loʻo i totonu o le ala poʻo le vaega o le okeni.

I tulaga uma lava, afai o papa pancreatic stones na amataina, o le mea muamua e foliga mai o le tiga e le mafai ona faʻaalia. O le faʻavauvau tiga e tumau mai le 2-3 minute i le tele o itula, o le tiga e oʻo atu i le tauau taumatau ma le vaega i le ogatotonu o le tauau.
O le vevela tiga, o nisi taimi e foliga mai o le colic, puʻe le manava ma le pito i lalo. O faʻalavelave e tutupu i aso uma poʻo ni mea e le masani ai (tasi i le masina, tausaga).

O maa i totonu o le pancreas o loʻo faʻaalia i na faʻaaliga:

  • ogaoga tiga i le taimi o taumafataga, a e paʻi atu i lou manava,
  • taʻavale
  • vomiting o bile
  • fecesi maua se paolo malulu, o loʻo aofia ai le gaʻo e leai ni mea - gaogao gaʻo,
  • selu e matua vavaeeseina,
  • i fafo, o le manava e foliga mai e fulafula,
  • vaivaiga
  • sosolo.

E le gata i lea, i le i ai o maʻa i le pancreas, o le poloka o le galuega o le enzymes e tupu, o le mea lea, o le tagata afaina ua i ai faafitauli matuia.

O le pancreas e nafa ma le gaosia o hormones e pulea ai le fua o le kulukose i totonu o le tino. Talu ai ona o le i ai o le fua, e mafai ona faʻaitiitia le faʻamalositino o hormones, o le a mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka. I lenei tulaga, ua fautuaina le tagata manua e faia se suʻesuʻega mo lenei maʻi.

Afai, ona o le fuaina, o se vavave umi o le peʻa e atiaʻe, o nisi taimi o le mumū o le pancreas e amataina, lea e faʻaalia i se ala tele o pancreatitis. O lenei mea matautia e mafua ai le faateleina o le vevela, tiga faaumiumi ma le oona. E masani lava ona tupu le le mautonu le tiga ona o le le taliaina o le vai e ui atu i le ala.

O maa o loʻo faia i le alalele e taʻitaʻi atu i tiga, fiva ma lanu paʻu, e faʻamaonia ai ua fausia le talo. Pe a matauina ia faailoga, e manaʻomia vave e le tagata maʻi le fesoasoani faafomaʻi.
I se tasi o tulaga mai le 20 tausaga, o le faʻamaʻi o maʻa papaʻa e maua e aunoa ma ni faʻaaliga manino. O se mea talitutusa tutusa i le siakiina o maʻi e mafua ai faigata.

E aoga le fefe?

Ua faʻalogo tagata uma ei ai maʻa i totonu o fatugaʻo, ate, poʻo le gall vladder, ae o nai tagata e iloa o maʻa foi e faia i totonu o le paʻu. I le iloaina o se maʻi faapena, tatou te lagona ai le fefe ma le fefe.

I le taimi nei, e le tatau i se tasi ona fefe i lenei mea matautia. E tatau ona e tau ma ia. Ma afai e leai ni maa i totonu o lou tino, e tatau ona e faia uma auala e puipuia ai le faʻalavelave o le maʻi lava ia: mataʻituina lelei lou soifua maloloina, faʻamalo ese amio leaga, matau le pulega ole galuega ma malolo.

Afai ua i ai ni maa, ia mataala. A aunoa ma se togafitiga talafeagai, e mafai ona latou mafua ai lagona tiga tele. Taofi mau i luga o lima: e le faigofie le vaʻai pe a amata se osofaʻiga.

Ia mautinoa ia faʻaauau ona e faia se suʻega faaletino. O le vave lava ona iloa atu se faʻamaʻi, o le faigofie lava ona taulimaina ma le itiiti ifo i le ono ono tupu mai ni faʻafitauli.

O le amataina o le maʻa i le pancreas e tuʻuina atu ma faʻamaoniga o pancreatitis - o se faʻamaʻi e mafua ai lenei gaioiga ma faʻatasi ai ma le auala atoa. O le faailo sili ona taua lea e mafai ai e le tagata lava ia ona taumateina le i ai o maʻa i totonu o le pancreas o se tiga mu, lea e fusi ai le manava ma avatu i lalo o le tauau poʻo le tua. I le tele o mataupu, e faaopoopo atu i tiga ogaoga tiga, o loʻo i ai le vevela, vomiting o bile ma le episodic steatorrhea - o le i ai i fecess o le tele o gaʻo. I lenei la taimi, o le tiga e mafai ona mafua mai i laasaga tetele o le ava malosi poʻo le 'ai foi o meaai lelei.

O le tele o le alualu i luma o le alualu i luma, o le tele foi lea o le tiga o le pancreas. O le faʻatonuina o galuega faʻapitoa ma le enzymene o loʻo tuʻuina mai ma le necrosis. O le tagata gasegase e faʻaleagaina e ala i le faʻaleleia o le salivation, i le taimi o le faʻavauvau o le itu o loʻo aʻafia ai lona lagona o se tiga matuia. Afai o se maʻa o loʻo i totonu o le pancreas e ulufale atu i le taatele o le talo, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o jaundice faʻalavelave. O le tele o tagata mamaʻi i lenei laasaga ua maua i le faateleina o le kulukose toto - maʻisuka.

O le faʻavaeina o maa i totonu o le pancreas e tele lava ina faigata ona o le mumū o le tino o le tino, le pancreatitis, o le fausiaina o abscesses ma cysts, pine o le fua faʻatatau ma le totoga i totonu o le papa paneta.

Ina ia mafai ona fuafua e amata ona faʻatulagaina le fuafuaina, e tatau ona tele ni mea e faʻaosofia ai e fesoʻotaʻi i le taimi e tasi:

  • Faʻafitauli e mafua mai i le tino, tumutumu poʻo le siakiina o le mulilua masani (ona o lenei mea o loʻo i ai le faʻamalosia o le pulelasi a le pancreas ma le faʻaolaina o vaega ninii o le porotini)
  • Faʻaleagaina o fefaʻatauaiga oona ma le faʻaaogaina o felauaiga, o se taunuuga o le suiga o le vailaʻau o le pancreas juice,
  • Faʻaleagaina o masini protein ma masini calcium,
  • Le i ai o le faʻaogaina o le infodmatory processes o le duodenum 12, pancreas ma le biliary tract.

E taua le matauina o maʻa e fausia uma i le pancreatic duct ma lona parenchyma. Faatasi ai ma le faateleina o lo latou telē, o le auala i totonu o le au o le vai o le pancreatic o loo mamafa ma ua faateleina ai le faaletonu. O se taunuuga o le faʻateleina o le mamafa, o le a amata ona faʻalautele ma faʻalauteleina le ala. I totonu o fusi o le pancreas, o nofoaga ua maliliu, ua maeʻa le fuafuaina. Faʻaleagaina e lua i le exocrin o vaega o le pancreas ma totonu o le tisifale. O le gaosiga o le inisalini e faʻaitiitia, o le pancreas e amata ona maua ai le itiiti ifo ma le itiiti ifo o le enzymes. Ma afai e fuafua e fausia i le taimi ua leva, e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka o le maʻisuka, poʻo ituaiga lua o lenei maʻi.

Filifiliga Faʻamatalaga

O maa i le pancreas e faigofie ona iloa e le x-ray, lea e faʻaaogaina mo se suʻega o okeni i totonu o le manava. O maa o loʻo faʻapupulaina e le tele po o se tasi e foliga tutusa foliga ataata. Vaʻaia faʻapitoa i lalo ifo o le auala, i le itu taumatau ma le itu tauagavale e fesoʻotaʻi ma le ogatotonu. Ae peitai, o taunuuga o lenei metotia e masani lava e le lava, e faaleleia ai, e tatau ona e faia:

  • Ultrasonography, lea o le a iloilo ai le nofoaga, lapopoa, foliga ma le fausaga o faatulagaga.
  • Faʻaauau foliga faʻataʻitaʻi, faatasi ai ma le fesoasoani lea e toe faʻatulagaina ai se ata e tolu-vaega o le okeni ma ona vaa ma se faʻamatalaga auiliili o ni faaletonu.
  • Retrograde cholangiopanomygraphy, faʻamalamalama le faʻavasegaina o aʻoaʻoga faʻapitoa. E fuafua foi le pule o le pule.

E faʻavae i luga o taunuʻuga o faʻataʻitaʻiga, e faʻatalanoaina se gastroenterologist, lea e fuafua ai le togafitiga o togafiti a le tagata lava ia.

Faʻailoga

E masani lava, o le siamaina o maʻa o le pancreatic e le faigata, peitaʻi, pe a faia suʻega mo isi faʻamaʻi, e masani ona le gauai atu i ai leo o le leitio o faʻamatalaga. Pe a suʻesuʻeina e ala i le leitio, o ata o le OBP e faʻaalia i foliga o ata laiti (tasi poʻo le tele) o loʻo i lalo o le faasologa o le xiphoid, i le taumatau ma le agavale o le laina laina. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, e tatau ona e faia se faasologa o ata i ni eseesega eseese.

O faʻataʻitaʻiga faʻamaonia saʻo e sili atu ona lelei ma faʻamaonia le telefoni faʻataʻitaʻiga, faʻatautaia o faʻasalalauga ma ata faʻataʻitaʻi magnetreatic MRI. O nei suʻesuʻega e le gata ina mafai ona faʻamaonia le i ai o le fuafuaina, ae fuafua foi lo latou localization, iloilo le setete o mea faʻapitoa. Toe faʻataʻitaʻiina e le Retrograde cholangiopanchography le fesoasoani i le faʻamalamalamaina o le localization o le maʻa, e iloilo ai le maualuga o le mafai ona gafatia o le papa pancreatic duct.

Togafitiga o maʻa papa

Faatasi ai ma maa i totonu o le pancreas, o le togafitiga oe ua afaina e faia e se tagata gastroenterologist. O le faʻataʻitaʻiga mo togafitiga faʻaleagaina o le a faʻalagolago i le tele o faʻavae, o latou fausaga ma le telē.
Metotia mo le togafitia o maʻa i le pancreas.

  1. Faʻamanatuga mea tutupu.
  2. Faʻatino auala.
  3. Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga.
  4. Taumafa paleni taumafa.

Fofo faʻapitoa

Pe a faitau e uiga i auala faigofie mo le aveeseina o le fuafuaina i le pancreas, atonu o le a mafaufau le au faitau i le auala na togafitia ai tagata gasegase i le "taimi muamua". E pei ona masani ai - latou te faʻaaoga togafitiga faʻaleaganuʻu. E le gata i aso anamua: i le selau tausaga ua mavae, o tagata o loʻo nonofo i nuu maotua mamao ma togafiti na togafitia i le auala lava e tasi, ma e ui lava o le vave amataina o maʻa i le pancreas e le o iai le fesili, ae ui i lea, o nei tupe na matua aoga lava.

E masani ona faʻaaogaina e fomaʻi masani le faʻavaʻaina o le ava malosi o le propolis ma lona faʻafeinu vai mo le togafitiga o faʻamaʻi eseese - e aofia ai le paʻu. E mafai ona e faʻaaoga uma vailaʻau faʻatau ma vailaʻau faʻasaina ua saunia i le fale.

I le saunia o le tincture o le ava, 100 kalama o propolis ua sasaaina i le 200 kalama o le ethyl 70% o le ava malosi ma saua mo le lua vaiaso, lulu le fagu i le paluga i aso uma.

O le faʻafefe o le vai ua saunia i se auala e ese le eseese: 20 kalama o pulupulu palamole paʻu i totonu o se tamai fagu vevela, sasaa i le 180 mililiters o vai vevela vevela ma tuua mo le aso.

O le fua e tasi e faʻaaogaina i le auala lava lea e tasi: 10-15 laulaʻau o le vai ua faaopoopo i le afa o le susu susu ma ua vave ona onā. E tatau ona e susu susu i le propolis 1-2 taimi i le aso mo le masina, ona fai lea o se malologa mo le lua vaiaso, ma afai e tatau ai, toe fai togafitiga.

Chicory aʻa

Laʻau aʻa ma faʻafefete i totonu o le vai. Aumai i se vevela ma vela mo le 5 minute. Faʻafiafia, vele ma inu sina mea itiiti i le aso atoa.

Ave se sipuni sipuni o le palanisa. Sasaa i se ipu vai inu. Tuʻu le susu mo le luasefulu minute. Ave se sipuni tele i le tele o taimi i le aso.

Puipuiga

Faatasi ai ma lo matou manao uma e pulea le faagasologa o le fausia o maa papa, e le mafai ona tatou faia: o lona uiga o le a taofia ai le fausia o maa e le o iai.

O auala aupito sili ona aoga o le puipuiga o:

  • Meaʻai
  • Tuuina atu o masani leaga,
  • Maualuga suavai
  • Faateleina le gaioiga afi.

E le gata i lea, o asiasiga i le fomaʻi e le tatau ona faʻagaloina: o le suʻesuʻega faafomaʻi taʻitasi ma le leitio o le manava o le manava e mafai ai ona iloa ni maʻa laʻitiiti e mafai ona nutililiiina ma aveese mai le tino i le ituaiga oneone. E le gata i lea, o le mataʻituina o le maualuga o fulukalama ma le calcium i totonu o le toto e talafeagai.

Togafitiga tau

Le tau o gaioiga ma taualumaga e ono manaʻomia i le togafitiga o maʻa i le paʻu:

  • Feutagai ma se gastroenterologist - 2000 rubles,
  • O le faʻamalosi o le pancreas - 1000 rubles,
  • Pancreatic MRI - 6,000 rubles,
  • Pomaʻi MRI - 8500 ru.
  • X-ray o le afaina-1900 ru,
  • Retrograde cholangiopancreatorygraphy - 11,000 rubles.
  • Suʻesuʻega o le toto faʻamaʻi - 700 rubles,
  • Suesuega o meaola o le suamalie - 550 rubles,
  • Iloiloga o feces for pancreatitis - 2000 rubles,
  • Faʻaiʻuga faʻamaonia o le aveeseina o le aofaʻi o le tino pacreatic lect - 30,000 rubles,
  • Aofaʻi pancreatectomy - 105,000 rubles.

I le tele o tulaga, faatasi ai ma maa i totonu o le pancreas, o le togafitiga e lelei tele. Afai e le faigata le faʻamaʻi ma o isi faʻamaʻi e le o faʻatasi ma ia, ua lelei le faʻamaloloina e ala i le faʻaogaina o le togafiti togafitia.

O faʻafitauli faʻapitoa e maua ai se taunuuga lelei: e sili atu ma le 80% o tagata gasegase ua toe malosi ma e mafai ona taitaia se olaga masani, "muamua" (seivagana ua e mulimuli i se meaai e le mamafa tele). E na o le 2% o galuega e maeʻa i le maliu, ma e pau lea ona o le matua le amanaiaina le tulaga o le maʻi.

Ua uma ona maua oe i ni maʻa papa? Ia mautinoa e feutagai ma se gastroenterologist! O le a le vave ona faʻaaogaina le aofaʻi o le a fesoasoani i le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli eseese: toʻamea, gasegase, pancreatitis pagatia, afaina o le tino o le tino ma gasegase cystic.

Le au pele pele e, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e toe iloilo ia maʻa i le pancreas i faʻamatalaga, o le a aoga foi i isi tagata faʻaoga o le 'upega tafaʻilagi.

Margarita, Voronezh

"O le mea na tupu, i le liliu atu i le fomaʻi e uiga i le bronchitis faaumiumi, na ou iloa ai ei ai oʻu maa i totonu o le pancreas, ma e tele lava. Sa vave ona auina atu le fomaʻi i le gastroenterologist, o le tasi mo le suʻega, e tusa ai ma taunuuga na ou alu saʻo atu ai i le laulau o loʻo galue.Sa ia faia le taotoga e le leaga, ae o le taimi o le toe faaleleia o se mea matautia. Na lua tausaga na ou toe manuia ai. Afai na ou iloa o loʻo i ai oʻu maa i laʻu paʻu, e mafai ona ou aloese mai le tele o faafitauli, e aofia ai, atonu, taotoga. Ae mo nisi mafuaaga, e leʻi oʻo mai lava i loʻu ulu e siaki le pancreas mo soʻo se fomai na ou asia. "

Elena, Armavir

"I le lima tausaga ua mavae, na ou maua ai i le pancreatitis, o lona uiga, o maʻa i le pancreas. I luga o le x-ray, tamai laumei, valu pe sefulu fasi vaega, na manino lava le iloa. O le gastroenterologist na ia faatonuina au e togafitia le togafitiga, na faatonuina au ou te mulimuli i se taumafa malosi - leai se mea suamalie, falai, vevela, seleseleina, leai ni mea manogi (ma ou te alofa ia i latou, ou te totoina ni ituaiga laau i le faapaologa ma le fale vevela). Sa ou faia mea uma, e pei ona ia fai mai ai, na o vailaau na amata ona ou inu ai fualaʻau ma 'ai le tele o pasili. O taimi taʻitasi na alu mo le asiasiga. Ona, mo mafuaaga patino, e tatau ona ou siitia atu i aiga i Belarus, e leai se taimi mo togafitiga. Pau lava le mea na le galo ona ou faia, o le inu o meaʻai ma faʻasusu i le pasesa mea uma na faʻaalia i luga o laʻu ipu. I le tolu tausaga mulimuli ane, na ia toe foi mai ma alu loa i le fomaʻi. O le a le mea na faateia ai au ina ua oo mai i totonu o loʻu paʻu ua ou mama atoatoa! Sa maofa le fomai, ma amata ona fesiligia ma le totoʻa mea sa ou togafitia, ma, i le faaiuga, na iu ai i le faaiuga o le pasesa lea na avea ma vaega taua i le talepeina o maa ma aveeseina mai le tino. "

Ituaiga togafitiga

E tusa lava pe o le a le soymptomatic course of the disease, o le calcula e ono lamatia ai le tino. I se tulaga maualuga atu, latou te faaosofia ai le tele o maʻi o le pancreas, ei ai aafiaga le lelei i le tulaga lautele, ma mafai ona mafua ai le oncologization o le epithelium. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona togafitia i tulaga uma. Faatasi ai ma ni laʻitiiti laiti o aʻoaʻoga, o auala masani e masani ona faʻaaogaina.

Ae peitai, o lo latou faatapulaaina le aoga e taua ai le faaaogaina o maa lapoa mai le pancreas e tusa ai ma faailoga taitasi. E aofia ai:

  • faʻaiʻuga
  • pancreatomy
  • matafefe o le galu,
  • le laser version of lithotripsy.

E tatau lava ona faʻaaogaina ia maʻa i le pancreas ona faʻaaogaina soʻo se gaioiga o loʻo lisiina, ae ui i lea, o se tulaga taua mo le manuia o le agavaa lea o le fomai tipitipi ma le tausisia o le taualumaga. O aʻafiaga e ono avea ma faʻamaʻi tiga mulimuli, o le hematomas, le maeʻa ona aveeseina.

Metotia o togafitiga faasao

E faʻaaogaina e iloa ai faʻamaʻi i le laasaga muamua. O le faʻaaogaina o vailaʻau e tuʻufaʻatasia ma mea taumafa taumafa, togafitiga toga. O le tagofia o vailaʻau faatonuina e tatau ona faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o siama, faʻaitiitia le fulafula i le vaega ua afaina, ma faʻamaonia le metabolism. O le le atoatoa o le Enzyme e totogi i le faʻaaogaina o fualaau oona. O le taunuuga e mafai ona avea ma femalagaiga o le siakiina i totonu o le manaʻoga ma le toe tosoina i fafo poʻo le faʻamavaeina pe a ave ni laupepa sauniuniga e aofia ai le chenodiol ma le ursodiol.

Auala laser

Atraumatic technique, lea e faia e aunoa ma le solia o le amiosaʻo o masini, o le faʻaaogaina lea o le laser. O loʻo faʻaaogaina se ata puʻupuʻu mo le mataʻituina, o le ata vitio o loʻo faʻaalia i le mata. O le manipulator ua faʻaofiina i totonu o le tino, pe a maeʻa ona toso le masini i totonu o le oneone ma alu ese. O le faʻagasologa e faʻapitoa, e leai ni maʻila ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe foʻi. E toetoe lava leai se faʻafitauli ma e sili ona aoga.

O le faʻalavelave faʻaletonu i le faagasologa o le faʻaaogaina e maua ai le toe vave faʻafouina o le tino.

Faʻatonuga faʻapitoa

Pancreotomy e faʻaaogaina mo le tele o faʻalapotopotoga tetele. O le tuputupu aʻe e maua mai e ala i le faʻasologa. Faatasi ai ma le natura masani o togafitiga, ua faia i luga o le atoa o le okeni. O totonu ua uma ona fufulu, e aofia ai vaega laiti. O le taotoga e matua faigata lava, e masani ona mafua ai ni faʻalavelave, e faia i se tulaga ogaoga, pe a le maua pe faalēaoga isi auala.

Le faʻaaogaina o le tino pancreatomy

E faʻaaogaina mo le siʻosiʻomaga, e aofia ai le aveeseina o le gland ma le vaega o le duodenum. O faʻamatalaga o se toe faʻafouina o le pancreatitis ma le aofaiga atoa o le necrosis pancreatic. O le taunuuga o le tupuga o le exocrine ma le endocrine e le atoatoa. Faʻaleagaina o meaʻai ma le atinaʻeina o le maʻisuka. O le olaga atoa o le iniseti o loʻo i totonu o le enzyme ma le inisalini e manaʻomia, lea e tauia ai le le lava o faʻailoga faanatura.

Taofiaga

O fua puipui e mafai ona puipuia ai le atinaʻeina o togafitiga e le o iai, aemaise lava i le i ai o ni mea lelei. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o lona tupuga o le a mafai ai:

  • meaai meaai
  • tuuese o masaniga leaga,
  • iloiloga o le tagata lava ia o le setete o le tino ma le atinaʻeina o faailoga.

O le vave ona iloa o le mumū ma faia ai ni fuafuaga talafeagai, o le sili atu foi lea o avanoa e aloese mai ai i foliga vaaia o tuputupu aʻe ma le manaʻomia mo a latou togafitiga. E tusa lava pe le mafai ona aloese le taotoga, o lona faʻatinoina i le amataga o le a puipuia ai le faʻaaogaina o fua faʻataʻitaʻi.

Auala o fualaau

E ui lava i le lavelave o le tulaga, e amata togafitiga togafitiga i metotia faasao.

  1. Faʻamalie le mumū.
  2. Taofi le fetogi o gland ma ducts.
  3. Faʻatuina faiga faʻava-o-tino.

Enzymes ua faatonuina i tagata gasegase - Pancreatin, o le taumafa i aso uma o le fualaau faasaina ua filifilia e le fomaʻi. O nisi taimi e mafai ai ona faʻaaoga meafaigaluega faʻapitoa e mafai ona faʻaumatia se maa i totonu o le paʻu. O nei vailaʻau e mafai ona foia le faʻavaeina o laʻititi laʻitiiti, ma faʻaitiitia le laʻitiiti ma faʻaumatia le faʻavaeina.

E le gata i lea, o le soifua manuia o le ua afaina e mafai ona faaleleia atili, o le faia o se laititi e mafai lava ona latou o atu i totonu o le vailaau.

Faʻamatalaga tuʻufaʻatasia i le faafitauli

Afai o loʻo i ai faʻasalalauga tetele e faʻaogaina auala e le faʻaogaina, e masani lava e le mafai ona toe faʻaleleia. I lenei tulaga, e manaʻomia le togafitiga o taotoga.
O pancreatic stones e aveesea pe afai:

  • faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faaumiumi faʻafitauli
  • i le i ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le inflammatory,
  • atiaʻe faʻamaʻi,
  • vaivai o le tino.

O se tasi o auala o togafitiga faʻapitoa o le ERCP. Ua faʻaaogaina nai faʻaoga laiti e faʻaaogaina ai se faʻamatalaga. I le i ai o le tele o le tau, ua faia se taotoga o le tino ma ua tuleia le fuainumera i le vaega o le intestinal.
E sili atu ona faʻasaina e le tagata gasegase le faʻamaʻi faʻamaʻi, o se togafitiga e le manaʻomia ai se faʻasalaga umi, ma i lenei auala e le mafai ona faʻaaogaina uma faʻavae.

O le fou fou o metotia faʻanatura e aofia ai le solia. Ua aveese maa e ala i le faʻaogaina o galu. O le mafuaʻaga o le laulaʻau pe a uma ona faʻamavae ese le tino. O le togafitiga e faia i lalo o faʻamaʻi lautele mo le tusa o le itula. Aʻo lei faia le faʻatinoga, e tatau ona sauniuni sauniuniga, lea e aofia ai le tuʻufaʻatasiga uma o meaʻai, fualaau e faʻafefe ai toto, ma ulaula.

Afai e tele ni fausaga, aemaise lava i latou o loʻo i totonu o le pitonuʻu o le paluga ma i le tino, o le laototomy ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le pancreatotomy e mafai ona faʻatulagaina. O lea togafitiga e sili atu ona faigata ona fai, pe a maeʻa faʻalavelave e masani ona tupu, o le mea lea e faʻaaogaina pe a iai faʻamaoniga mamafa.

Pe a faʻavasega faʻasalaga o le gland tissue e faʻaalia i le taimi o taotoga, o le a faia se faʻasalaga atoa o le okeni.

Isi togafitiga

E mafai ona togafitia i togafitiga masani. Aʻo leʻi faʻaogaina lenei auala, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O togafitiga faʻalaʻau e fesoasoani e aveese maʻa.

  1. Laʻau aʻa, faʻafefe i le vai ma kuka mo le 5 minute. Faʻafiafia, faʻamama ma inu le palu i sina vaega i le aso atoa.
  2. Liligi i ai se sipuni tele o le paʻai o le barberry ma le vai faʻafefe - 250 ml. Susū le susu, ave 2-3 taimi i le aso mo se sipuni sipuni.
  3. Tui le aʻa o le paʻu i le paʻu. Ava 2 sipuni tetele o le 500 ml o le vai inu ma tuʻu ese mo le 3 aso. Faʻaaogā le gaʻo susu 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga i le aso atoa.

Ina ia faʻamalosia le galuega a le tino, latou te inu lauti mai le linden, chamomile, violets, St. John's wort. O le a manaʻomia lou ave o laau i le lava voluma, o le aofaiga atoa o le 50 gr. Faʻafei ma faʻatau 2 taimi i le aso.

Meaai taumafa

I le taimi ua maeʻa ai, e manaʻomia le togafitiga o meaʻai. O oloa e taliaina ma fautuaina e:

  • fuālaʻau kuka
  • soupeti
  • aano o manufasi, iʻa maualalo-gaʻo,
  • oloa susu, susu,
  • pasta.

E tatau ona fufulu pe kuka le kuka.

E fautuaina ina ia faatapulaa le faaaogaina o fuamoa, fualaau aina ma le pata. Aveese meaai nei mai meaai:

  • gaʻo, falai meaʻai,
  • sukalati
  • sipuni
  • kofe
  • ava malosi
  • suauu.

Tuua Lau Faamatalaga