Fraxiparin solution faʻalogo

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Fraxiparin. Tuuina atu manatu mai tagata asiasi i le nofoaga - o tagata e faaaogaina lenei vailaʻau, faapea foi manatu o fomaʻi faapitoa i le faaaogaina o Fraxiparin i la latou faiga. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs o Fraxiparin i le i ai o mea faʻapitoa e maua. Faaaoga mo togafitiga ma le puipuia o le thrombosis ma le thromboembolism i tagata matutua, tamaiti, faapea foi i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Fraxiparin - o le heparin maualalo maualalo mole molemiti (NMH) e maua mai i le depolymerization mai le heparin masani, o le glycosaminoglycan ma le mamafa fua maso o 4300 daltons.

E maua ai le malosi maualuga e fusifusia ai i se plasma protein i le antithrombin 3 (AT 3). O lenei faʻatagaga e taʻitaʻia ai le faʻavaveina o le faʻasaina o le numera 10a, lea o tala mo le maualuga antithrombotics o le nadroparin (o le vailaʻau galue o le fualaau faasaina Fraxiparin).

O isi auala e maua ai le antithrombotic effect o le nadroparin e aofia ai le faʻafouina o le inhibitor conversion o le tino (TFPI), faʻamalosia o le fibrinolysis e ala i le tuusaʻoina o se plasminogen activator mai le gata o le endothelial, ma le fesuiaiga o mea e maua i le toto (faʻaitiitia le viscosity o le toto ma le faateleina o le permeability o le plalet and granulocyte membranes).

O le nadroparin o le Calcium o loʻo faʻaalia i se mea e sili atu i le 10a le mea e faʻatusalia pe a faʻatusatusa atu i le vaega 2-factor poʻo le antithrombotic activity ma ua i ai uma le gaioiga vave o le antithrombotic.

Pe a faʻatusatusa i le heparin e le faʻafefeteina, o le nadroparin e itiiti sona aoga i luga o le galuega platelet ma le faʻaopoopoga, ma le faʻaititia o le aʻafiaga i le hemostasis matua.

I faʻasologa faʻasolosolo, Fraxiparin e le faʻapogai ai le faʻaitiitia o le faʻailoa i le APTT.

I le faagasologa o togafitiga i le vaitau o le maualuga o le gaioiga, o le faateleina o le APTT i se tau 1.4 taimi maualuga nai lo le tulaga masani e mafai. O lea faʻaopoopoga e atagia mai ai le malosi o le antithrombotic o le calcium nadroparin.

Faʻavae

Calconi nadroparin + tagata faʻatau.

Pharmacokinetics

O meatotino pharmacokinetic e fuafuaina i luga o le faavae o suiga i le anti-10a le vaega o le plasma.

O le Fraxiparin e faʻaaogaina toetoe lava atoa (pe tusa ma le 88%). Faatasi ai ma le pulea o le ita, o le maualuga o le 10a gaoioiga e ausia i le itiiti ifo ma le 10 minute. E faʻaaogaina i le ate i le gaogao ma le faʻamalolosi.

O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai e le mafai ona matauina le maualalo o le nadroparin i tagata gasegase maualalo pe leai foi (CC ≥ 30 mili / min ma

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

Faʻafefea ma le mea e aʻafia ai Fraxiparin - faʻaaogaina tui

Faatasi ai ma le pulea lelei, o le fualaau faasaina e tatau ona faia i le tulaga o le tagata maʻi, i totonu o le tino o le aneterolateral poo le posterolateral surface o le manava, i le isi itu i le itu taumatau ma le itu tauagavale. Faatagaina e ulu i le ogavae.

Ina ia aloese mai le leiloa o le fualaau faasaina pe a faʻaaogaina tui, e le tatau ona ave faʻamalosi vaalele aʻo leʻi tuiina.

O le nila e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasia, ae le o se tulaga, i totonu o le paʻu o le paʻu na faia i le va o le lima matua ma le tamatamailima. E tatau ona faʻamalosia le lafu i le taimi atoa o le puleaina o fualaau faasaina. Aua le suʻeina le nofoaga o tui ina ua uma le tui.

Mo le puipuia o le faʻamaʻi i le taotoga lautele, o le fua fautuaina o Fraxiparin e 0.3 ml (2850 anti-10a ME) s / c. O le fualaau faasaina e faʻatonuina i le 2-4 itula aʻo leʻi taoto, ona - 1 taimi i le aso. E faʻaauau le togafitiga mo le itiiti ifo ma le 7 aso poʻo le taimi atoa o le faʻaititia o le lamatiaga o le thrombosis, seia oʻo ina faʻaulu atu le tagata maʻi i se nofoaga mai fafo.

O le puipuia o le thromboembolism i taimi o togafitiga faʻamalosi, Fraxiparin e faʻapitoa ona faia i se fualaʻau fuafuaina e fuafua i le tino o le tagata maʻi i le fua faatatau o le 38 anti-10a IU / kg, lea e mafai ona faateleina i le 50% i le aso 4 o aso mulimuli. Ole faʻasologa ole fua muamua ole 12 itula aʻo leʻi faia le taotoga, o le lona lua - 12 itula i le maeʻa o le taotoga. E le gata i lea, o le Fraxiparin e faʻaauau ona faʻaaoga i le tasi aso i le taimi atoa o le faateleina o le lamatiaga o le thrombosis seia oʻo ina siitia atu le tagata i se nofoaga mai fafo. O le umi o le taimi o togafitiga e 10 aso.

I le togafitiga o le fesuiaiga o le fomaʻi ma le myocardial infarction e aunoa ma le U, o le Fraxiparin e faʻataʻitaʻiina 2 taimi i le aso (i le 12 itula). O le umi o togafitiga e masani ona 6 aso. I suʻesuʻega a le falemaʻi, o maʻi na maua i le angina pectoris e le faʻavaivai / faʻaogaina o le myocardial e aunoa ma le Fafati Fraxiparin na faʻatulagaina faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i le fua o le 325 mg i le aso.

O le muamua masini o loʻo faʻaaogaina e avea o se tui o le bolus, e faʻaaogaina i se auala faʻapitoa. Ole seti ole seti e fuafua i le mamafa o le tino i le fuainumera 86 e tetee i le 10a IU / kg.

I le togafitiga o le thromboembolism, e tatau ona faʻatalanoaina faʻamautinoaga o le manava o le tino (i le leai o ni faʻamaʻiloga) i le vave e mafai ai. O le togafitiga faʻatasi ma Fraxiparin e le faʻatoʻilaloina seia oʻo ina oʻo i le tau faʻatatau o le fua o le taimi o le prothrombin. O le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i le s / c 2 taimi i le aso (i le 12 itula), o le masani masani o le vasega e 10 aso. O le fualaau e faʻalagolago i le tino o le tagata maʻi e mafua i le 86 pe tusa ma le 10a IU / kg le mamafa o le tino.

Faʻamataʻuga itu

  • totoga o faʻalapotopotoga eseese,
  • thrombocytopenia
  • eosinophilia, toe faʻafouina pe a uma le faʻamalolo o le vailaʻau,
  • gasegase o le hypersensitivity (Quincke's edema, gaioiga o le paʻu),
  • le faʻavaeina o se hematoma laiti i le nofoaga o tui,
  • paʻu o le paʻu, masani lava i le nofoaga o tui,
  • vavalo
  • (hyperlinks) e fesoʻotaʻi ma le gafatia o le heparin e faʻaitiitia ai le puleaina o le aldosterone, aemaise lava i tagata gasegase e lamatia).

Contraindications

  • thrombocytopenia ma se talafaasolopito o nadroparin,
  • faailoga o le tafe toto poʻo le faateleina o aʻafiaga o le tafetotoga e aʻafia ma le hemostasis maʻi (sei vagana ai le DIC e le mafua mai i le heparin),
  • faʻaleagaina o le okeni o le tino ma le malosi o le tafe toto (mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻi o le manava o le tino poʻo le maʻi ulutala),
  • manuʻa poʻo faʻalavelave faʻapipiʻi i luga o le faiʻai ma le taulaʻau poʻo i mata,
  • vailaʻau faʻamaʻi,
  • ogaoga o le septic endocarditis,
  • ogaoga faaletonu (CC

Analogs o le fualaau faasaina Fraxiparin

O le analogue e taugata tele mai le 2164 rubles.

O Wessel Douay F o se faʻataʻitaʻiga faʻatautaia e faʻatatau i le sulodexide i se vailaʻau 250 LE. E mafai ona faʻamatalaina mo le togafitiga o le faʻalavelave o le cerebrovascular, o le vevela vascular, verombosis loloto ma isi faʻamaʻi.

O le analogue e taugata tele mai le 527 rubles.

Foafoa: Sanofi Winthrop Industry (Farani)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Togaina le 10,000. TAʻOLOGO / ml 0.6 ml, 2 pi,, Tau mai le 826 ru
Tau o Clexane i falemaʻi faʻainitaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Clexane o se Faʻatonu Faʻatonu Faʻatonu. E maua i le ituaiga o vaifofo e aofia ai le enoxaparin sodium. O loʻo faʻamatalaina e avea o se faʻasolosolo mo le vevela vevela, faʻapea foi ma le togafitiga o le verombosis vevela loloto. I le taimi o le maitaga ma le lactation e mafai ona faatonuina i na o tulaga tulaga ese.

O le analogue e taugata tele mai le 1428 rubles.


Anfibra o se faʻalautele sili atu ona taugata o le gaosiga o fale. Faʻailoa i totonu o se afifi o le 10 ampoules, e aofia uma ai le enoxaparin sodium. Ona o eseesega i le tuufaatasiga, e mafai ona avea o se mea e mafai ona suia pe a uma le tofiaina o se fomaʻi.

O le analogue e taugata tele mai le 1868 rubles.


O le Angioflux o se fualaau Rusia mai le tasi vaega o vailaau faafomai. E ese mai le Fragmin i le tuufaatasiga, ae tutusa lava le tulaga. E mafai ona faʻamatalaina mo le angiopathy, faʻateleina le lamatiaga o le thrombosis, o uluaʻi laasaga o le ischemia pito i lalo. E i ai eseesega i le faʻasaina ma aʻafiaga o aʻafiaga.

O le analogue e taugata tele mai le 1256 rubles.

Foafoa: Vetter Pharma-Fertigung GmbH (Siamani)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Tuʻu 2500 IU, 0.2 ml, 10 pi,, Tau mai le 1555 rubles
Fua faʻatau i luga o falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

Fragmin o se fualaau faasaina a Siamani na gaosia i le tulaga o se vaifofo mo le puleaina ma le gaogao. E mafai ona faʻamatalaina mo le togafitiga o le thrombosis vevela loloto ma le pulmonary embolism, angina e le faʻavaivai ma le infalction myocardial (e aunoa ma le U i luga o le ECG), faʻapea foi ma le puipuia o le thrombosis i taimi o taotoga.

O le analogue e taugata tele mai le 1418 rubles.


Enixum o se sui mo le Wessel Douay F faʻataʻitaʻiga, lea ei ai lona tutusa. Tagata faʻatau mai le mea muamua i le gaosiga gaosi - enoxaparin sodium. O le vailaau faasaina e faia i se auala loloto pe leai foi. O le saogalemu ma le mafai ona faatonuina le fualaau faasaina i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e lei suesueina.

O le analogue e taugofie mai 134 rubles.

Foafoa: Italfarmako S.p.A. (Italia)
Faʻasalaga Faʻapitoa:

  • Tuʻuina 10,000 anti-Ha ME / ml 0.2 ml, 1 pc., Tau mai le 165 rubles
Gemapaxan tau i falemaʻi i luga o le initaneti
Faatonuga mo le faaaogaina

O se tau faʻa-Italia sili ona taugofie. O loʻo faʻatau atu i le faiga o se fofo mo le faʻaogaina o le gaʻo ma le enoxaparin satela i faʻasologa mai le 2000 i le 6000 IU o loʻo faʻaaoga iinei e avea o se mea galue malosi. E tusa ai ma faʻamaoniga autu mo le tofiga, e tutusa lava ma Clexane ma ua faatonuina foi mo le thrombosis (togafitiga ma puipuiga).

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le mea e fesoasoani ia Fraxiparin? E tusa ai ma faatonuga, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i mataupu nei:

  • puipuiga o faʻalavelave faʻamaʻi i le faagasologa o faʻasalalauga lautele poʻo togafiti faʻapitoa,
  • i tagata mamaʻi e maualuga le lamatiaga o faʻalavelave faʻamaʻi (faʻamaʻi o le manava ma / poʻo faʻamaʻi pipisi o le manava o le tino, ma / poʻo le fatu fatu) falemai ile potu maʻi tigaina, togafitiga o faʻalavelave faʻamaʻi,
  • puipuiga o le toto i le taimi o le maʻi, togafitiga o le faʻaleagaina o le fuluʻu ma le faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma se Q le masani ai i luga ole ECG.

Faatonuga mo le faaaogaina Fraxiparin, fua

A faʻapitoa ona faʻatonuina, o le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i le tulaga o le tagata maʻi, i totonu o le tino o le aneterolateral poʻo le posterolateral surface o le manava, i le isi itu i le itu taumatau ma le itu tauagavale. Faatagaina e ulu i le ogavae.

Ina ia aloese mai le leiloa o le fualaau faasaina pe a faʻaaogaina tui, e le tatau ona ave faʻamalosi vaalele aʻo leʻi tuiina.

O le nila e tatau ona faʻapipiʻi faʻatasia, ae le o se tulaga, i totonu o le paʻu o le paʻu na faia i le va o le lima matua ma le tamatamailima. E tatau ona faʻamalosia le lafu i le taimi atoa o le puleaina o fualaau faasaina. Aua le suʻeina le nofoaga o tui ina ua uma le tui.

  • Mo le puipuia mai o le faʻamalosi i le taotoga lautele, o le fua fautuaina o Fraxiparin e 0.3 ml (2850 anti-Xa ME) s / c. O le fualaau faasaina e faʻatonuina i le 2-4 itula aʻo leʻi taoto, ona - 1 taimi i le aso. E faʻaauau le togafitiga mo le itiiti ifo ma le 7 aso poʻo le taimi atoa o le faʻaititia o le lamatiaga o le thrombosis, seia oʻo ina faʻaulu atu le tagata maʻi i se nofoaga mai fafo.
  • Ina ia puipuia le thromboembolism i taimi o togafitiga faʻapitoa, o Fraxiparin e faʻapitoa ona faia i se fualaʻau fuafuaina e fuafua i le mamafa o le tino o le tagata maʻi i le fua faatatau o le 38 anti-XA IU / kg, lea e mafai ona siitia i le 50% i le aso 4 aso mulimuli. Ole faʻasologa ole fua muamua ole 12 itula aʻo leʻi faia le taotoga, o le lona lua - 12 itula i le maeʻa o le taotoga. E le gata i lea, o le Fraxiparin e faʻaauau ona faʻaaoga i le tasi aso i le taimi atoa o le faateleina o le lamatiaga o le thrombosis seia oʻo ina siitia atu le tagata i se nofoaga mai fafo. O le umi o le taimi o togafitiga e 10 aso.
  • Tagata maʻi e maualuga le lamatiaga o le thrombosis (masani ona i totonu o le potu maʻi tigaina / maʻi tigaina maʻi / faʻafitauli o le respiratory and / or respiratory tract infection / / heart failure /) Fraxiparin ua faatonuina s / c 1 taimi i le aso i se fuataga fuafuaina e fuafua i le mamafa o le tino le maʻi. Faʻaaoga i le taimi atoa o le lamatiaga o le thrombosis.
  • I le togafitiga o fomaʻi e le toʻa ma le myocardial infarction e aunoa ma le U, o le s / c ua faatonuina 2 taimi i le aso (i le taʻi 12 itula). O le umi o togafitiga e masani ona 6 aso. I suʻesuʻega a le falemaʻi, o maʻi na maua i le angina pectoris / leococial faʻamalosi e aunoa ma le gasegase Fraxiparin na faʻatulagaina faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i le fua o le 325 mg / aso. Faatonuga mo le faʻaaogaina o fautuaga e tatau ona faʻatonuina muamua le inumaga e avea o se tui e tasi o le bolus tui, ona tuʻuina atu lea o doses mulimuli ane s.c. Ole seti ole seti e faalagolago i le mamafa o le tino i le fua faatatau ole 86 anti-XA IU / kg.
  • I le togafitiga o le thromboembolism, e tatau ona faʻatalanoaina faʻamautinoaga o le manava o le tino (i le leai o ni faʻamaʻiloga) i le vave e mafai ai. E le taofia le togafitiga seia oʻo ina ausia ia tau faʻatatau o le taimi o le prothrombin. O le vailaau faʻasaina o loʻo faʻatulagaina i le s / c 2 taimi i le aso (i le 12 itula), o le masani masani o le vasega e 10 aso. O le fualaau e faalagolago i le tino o le tagata maʻi i le fua faatatau o le 86 misa-XA ME / kg mamafa o le tino.

Faatonuga faapitoa

Aua e te tuiina le fualaau faasaina!

I tagata gasegase e iai se faʻalavelave tele o le tafe toto, e mafai ona e faʻaaoga le afa o le fua fautuaina o le fualaau faasaina.

Afai e umi le umi o le mafutaga o le dialysis nai lo le 4 itula, e mafai ona faʻatautaia isi togi laiti o fualaau faasaina.

I tagata matutua, e le manaʻomia le fetuʻunaʻi o togafitiga (sei vagana ai tagata gasegase e leai se aoga). Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Fraxiparin, e fautuaina e mataʻituina faʻamaumauga o le galuega toe faʻaleleia.

I tagata gasegase e maualalo le vaivai (CC ≥ 30 ml / min ma

3 iloiloga mo "Fraxiparin"

Ina ua maeʻa na amata ona latou faia mo aʻu, i le aso lona lua na amata ai se allergy matautia i le nofoaga o inisi, sa tatau ona ou faaleaogaina - ae e le afaina ai ona taofia uma

Luga mai ia te ia i Kleksan, e faigofie atu ona pipiʻi. E le mafai ona ou fai atu le taunuuga, aua na ou pasia ia suʻega pe a uma ona sui i le clexane ... ae o mea uma e lelei!

Sa ou fesili atu i le fomaʻi clexane poʻo fraksiparin sili atu ona lelei. Na fai mai le fomai e mautinoa o le fraksiparin. E sili lava ona o le masani o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i fafine maʻitaga e lautele ma sili atu ona suʻesuʻeina.

Tuua Lau Faamatalaga