Faʻafefea ona faʻaaoga Rotomox?

Faʻafefea ona faʻaaoga a matou faʻasalalauga mo faʻamaonia ma isi vailaʻau OnlineManuals.ru
O la matou sini o le tuʻuina atu ia te oe o le avanoa vave i mea e aofia ai faatonuga mo le fualaau faasaina Rotomox. Faatasi ai ma le fesoasoani o le matamata i le initaneti, e mafai ona e vaʻavaʻai vave i mea o loʻo i ai faatonuga mo le fualaau oona Rotomox.

Mo lou faigofie
Afai e te laasia i totonu o faatonuga mo le faʻaaogaina saʻo o le fualaau o le Rotomox i luga o le 'upega tafaʻilagi, e le faigofie tele mo oe, e lua tali talafeagai:

• Vaavaai i le ata atoa - e faigofie ona matamata i faatonuga mo le faʻaaogaina (e aunoa ma le faʻaaogaina i lau komepiuta), e mafai ona e faʻaogaina le faʻatulagaga atoa o mata. Ina ia matamata i faatonuga "mo Rotomox i le atoa atoa o le ata, faaaoga le" Tatala i Pdf-viewer "button.
• Sau i luga o se komipiuta - E mafai foi ona e siiina faatonuga mo sauniuniga a Rotomox i lau komepiuta ma teu i faila.

E toatele tagata e fiafia e faitau pepa e le o luga o le mata, ae i le lolomi. O le mafai ona lolomiina ia faatonuga mo vailaau ma laulau na saunia foi i luga o la matou upega tafaʻilagi, ma e mafai ona e faʻaaogaina e ala i le kiliki i luga o le ata "lolomi" i le Pdf-viewer. E le manaʻomia le lolomiina o faatonuga uma mo sauniuniga a le Rotomox, e mafai ona e filifilia na o itulau talafeagai o le faʻatonuga mo le faʻaaogaina o se vailaʻau maʻoti poʻo fualaau.

Faatonuga mo le faʻaaoga mo fualaau faasaina Rotomox e mafai ona sii mai i lalo:

Pharmacological group

E tusa ai ma le Physicians Desk Reference (2009), o le moxifloxacin ua faʻaalia mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i aʻafiaga o microorganisms i tagata matutua (sili atu i le 18 tausaga).

Gasegase siamamafua mai Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae poʻo Moraxella catarrhalis.

Vaʻaia o le bronchitis masani e fesootaʻi ma se faʻamaʻi pipisi(Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Haemophilus parainfluenzae, Klebsiella pneumoniae, methicillin-maaleale Staphylococcus aureus poʻo Moraxella catarrhalis).

Pisinisi-maua mai le niumoniamafua mai Streptococcus pneumoniae (e aʻafia ai aʻafiaga o meaola ninii ma le tele o aʻafiaga o vailaau faʻasaina), Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis, methicillin-maaleale Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumonia, Mycoplasma pneumonia poʻo Chlamydia pneumoniae.

O faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma ona faʻaopoopogamafua mai i le methicillin-mataʻituina Staphylococcus aureus poʻo Streptococcus pyogenes.

Faʻamatalaga Faigata Faʻafitaulie aofia ai faʻamaʻi pipisi o le polymicrobial e pei o le faʻaogaina o le aloese na mafua mai Escherichia coli, Bacteroides fragilis, Streptococcus anginosus, Streptococcus constellatus, Enterococcus faecalis, Proteus mirabilis, Clostridium perfringens, Bacteroides thetaiotaomicron poʻo Peptostreptococcus spp.

Maʻi faʻalavelave faʻaleagaina o le paʻu ma ona faʻaopoopogamafua mai i le methicillin-mataʻituina Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae poʻo Enterobacter cloacae.

* - faʻalavelave i le tele o faʻamaʻi (anti-drug resistant) Streptococcus pneumoniae - MDRSP), e aʻafia ai ma faʻafitauli ua leva ona lauiloa o le PRSP (O le malosi o le Penicillin S. pneumoniae) ma faʻafitauli e puipuia i le lua poʻo le sili atu o vailaau faʻasaʻi nei: penisillin (faatasi ai ma MIC ≥2 μg / ml), gafalosporins lona lua (e pei o cefuroxime), macrolides, tetracyclines ma trimethoprim / sulfamethoxazole.

Tina ma le lactation

Faʻaaoga i le taimi o le maitaga e ono mafai pe a fai o le faʻamoemoega o le togafitiga e sili atu i le ono lamatiaga i le tamaititi (o suʻesuʻega lelei ma faʻamaonia lelei mo le saogalemu o le faʻaaogaina i fafine maʻitaga e lei faʻatautaia).

Teratogenic aafiaga. O le Moxifloxacin e leai sona aafiaga teratogenic pe a faʻatonutonuina i ratua ua maitaga i le taimi o le organogenesis i doses e sili atu i le 500 mg / kg / aso, e tusa ma le 0.24 MPD (faʻavae i luga o le maualuga o le AUC), ae na i ai le faʻaitiitia o le tino o le fetal ma le itiiti o le tuai i le faia o skeleton, fetotoxicity.

Faʻatasi ai ma le iv puleaina o fulufulu maitaga o le moxifloxacin i se fualaau o le 80 mg / kg / aso (e tusa ma le 2 taimi maualuga atu nai lo le MPD, na fuafuaina i luga o le tino (mg / m 2), na maitauina le oona mo tamaitai ma itiiti le aafiaga i le fetus, mamafa ma foliga vaaia o le placenta. I le iv i luga ifo o le 80 mg / kg / aso, e leai se tauatofiaga na maitauina. IV pulega i lapiti aʻo maitaga aʻo faagasolo le vaitaimi o organogenesis doses o le 20 mg / kg / aso (e foliga tutusa ma le MPD pe a fai na tautalagia) na mafua ai ona paʻu i le mamafa o le tino ma le tuai ona faʻauʻuina o le skeleton. Faailoga o mea oona mo tamaitai e Sa i ai le matelaina, le mautonu, o le toesea iloga o le taumafa o meaai, o le faaitiitia o le suavai, ma le hypoactivity i nei fua. E leai se molimau tuusaʻo o le teratogenicity i Cynomolgus bekeys i le fualaau o le 100 mg / kg / aso (2.5 MRDI). na maua i le fualaau o le 100 mg / kg / aso. I tamaʻi, na maua ai e tusa ma le 500 mg / kg / aso, o mea nei na matauina: ole laʻititi laʻititi i le umi o le maitaga, pasi le leiloa, faʻaitiitia le mamafa ile pepe fou s talavou, faaitiitia ola fananau. O le aafiaga oona o le moxifloxacin i luga o le tino o le tina sa faaalia pe afai o le dose o le 500 mg / kg / aso na faia i rauga ao maʻitaga.

FDA ituaiga o gaioiga i luga o le tamaititi - C.

O le Moxifloxacin ua alu i le susu o susu o tama. Talu ai e mafai e le moxifloxacin ona pasi i le susu susu o tamaitai tausi maʻi ma mafua ai le ogaoga o le faʻaalia i pepe fafagaina, e tatau i tamaitai tausi maʻi ona taofia le fafagaina o le susu po o le faʻaaogaina o le moxifloxacin (tuʻuina atu le taua o le fualaau faasaina i le tina).

Faʻaiʻuga

I le taimi o aʻoga faʻapitoa na aʻafia ai le sili atu i le 9,200 tagata na maua mai le moxifloxacin i le tautala ma iv (sili atu i le 8600 tagata na maua i le fualaau o le 400 mg), o le tele o aʻafiaga na taua na laʻititi ma agavaʻa ma e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o togafitiga. O le togafitiga na faamuta ona o le tulai mai o aʻafiaga o le itu e aofia ai le tagofia o le fualaau faasaina i le 2.9% o tagata gasegase pe a ave le tautala ma le 6.3% o tagata gasegase na mauaina vave (iv ma le tautala).

O aʻafiaga o loʻo taua i lalo na faʻamauina e ono mafai ona maua i fualaau faʻasaina ma sa matauina i le ≥2% o tagata gasegase: taʻavale (6%), manava (5%), vavao (2%).

Faʻailogaina o le aʻafiaga o le tino na iloiloina i se mea e ono aʻafia i fualaau ma matauina i le QT, leukopenia, faʻaitiitia le prothrombin (faʻaopoopoga le taimi o le gathrombin / faateleina le INR), eosinophilia, thrombocythemia, ECG, maualuga maualuga, vaʻavaʻaveʻa, edema lautele, faʻateleina le prothrombin (faʻaitiitia o le taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ile taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi ole taimi).

Mai le vaega o meaʻai: ≥0.1% aofia ai tiga i totonu o le fatafata, tua, vae, tiga o le pelvic, fomaʻi, fulafula o le tino, hyperglycemia, hyperlipidemia, maualuga o le toto, faʻaogaina o le tino, gaioiga ole gasegase / fetaulaiga o le phototoxicity, syncope, tenopathy.

I totonu sailiga faʻasalalau faʻatau O aʻafiaga o loʻo mulimuli mai na lipotia mai: faʻamaʻaloga anaphylactic, angioedema (e aofia ai le edery laryngeal), faʻafitauli o le ate (e aofia ai mataupu faʻamaʻi), o le hepatitis (tele cholestatic), photosensitivity / phototoxicity responses, psychotic reactions, syndrome Stevens-Johnson, tendon rupture, toxic epidermal necrolysis ma le tachyarrhythmia faʻataunuʻu (e aofia ai mataupu e seasea lava ona maua i le puʻeina o fatu ma torsade de pointes e masani lava i tagata gasegase e iai faʻamaʻi ogaoga faʻamalosi).

Sauniuniga saogalemu

I le itu i tua o le moxifloxacin, o le faateleina o le vaitaimi ole QT e mafai, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase maua isi vailaʻau i le taimi e tasi lea e faʻalauteleina ai le vaitaimi ole QT (cisapride, erythromycin, antipsychotics, tricyclic antidepressants), E le mafai ona faʻamalofia le faʻaaogaina o aʻafiaga.

Ma le faʻaeteete, o loʻo faʻataunuʻuina i latou e uiga i le talaaga o fualaau faʻamaʻi o le vasega IA (quinidine, procainamide) poʻo le vasega III (amiodarone, sotalol).

Ona o le faʻamapulaʻaina o suʻesuʻega i le faʻaaogaina o le moxifloxacin i tagata gasegase ei ai le bradycardia aoga ma faʻamaoniga o le myocardial ischemia, e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete i nei maʻi. O le maualuga o le faapaleni o le vaitaimi QT e mafai ona faateleina i le faateleina o le mamafa o le vailaʻau ma le faateleina o le fua faatatau o le afaina ma iv pule, o le mea lea, o laasaga fautuaina ma le taimi o le puleaina o fualaau faasaina e le tatau ona sili atu. O le siʻitia i le vaitaimi QT e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o aʻafiaga o faʻasolosolo a le ventricular, e aofia ai torsade de pointes. E leʻi i ai ni tulaga o le faʻaleagaina o le tino poʻo le olaga faaletino e fesootaʻi ma le faʻagasolo o le QT i vaʻaia faʻapitoa i le faʻaaogaina o le moxifloxacin i le sili atu i le 9,200 tagata maʻi (e aofia ai ma le 223 tagata mamaʻi ma le hypokalemia i le amataga o togafitiga), ma e leai se faateleina o le tino i le 18,000 tagata gasegase e maua le moxifloxacin i totonu, i le vaitaimi ole suʻesuʻega faʻatau atu e aunoa ma le ECG.

O le faʻaaogaina o quinolones e fesoʻotai ma se tulaga lamatia o le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻaleagaina, faʻapea foi ma isi faʻalavelave o le fatugalemu o le tino (vaʻavaʻava, fenumiai, atuatuvale, faʻafeiloaʻiga, atuatuvalega, ma e seasea ona maua ni mafaufauga ma ni mea e fai). O nei gaioiga e mafai ona matauina pe a uma le fua muamua o le fualaau faasaina. I le tulaga o ia ituaiga o gaioiga, e tatau ona faamutaina le moxifloxacin. E pei o isi quinolones, e tatau ona faʻaaogaina le moxifloxacin ma le faʻaeteete i luma poʻo le masalosalo o se faʻalavelave faʻaogaina o le tino (e aofia ai le ogaoga o le cerebral arteriosclerosis, epilepsy) poʻo le i ai o isi mea e mafua ai le faoa faamalosi po o le faʻaitiitia o le faoa faamalosi.

O mataupu o le atinaʻeina o gaioiga ogaoga anaphylactic pe a ave le vailaau i tagata gasegase e maua ai quinolones, e aofia ai le moxifloxacin, ua lipotia. I nisi tulaga, o nei gaioiga sa o faatasi ma le faʻaleaʻoina o le loto, le iloa le mafaufau, le mautonu, fula o le faai poʻo foliga, dyspnea, urticaria, ma le toso. I le tulaga o anaphylactic reactions, e manaʻomia le puleaina vave o le epinephrine. Afai o le paʻu o le paʻu po o isi faʻailoga o le vaʻaia o le tino, e tatau ona faʻagata le togafitiga o le moxifloxacin ma talafeagai ai le faʻamalologa e tatau ona faia (pe a manaʻomia).

E taua le amanaia le ono mafai ona atiaʻe se pseudomembranous colitis, pe a maua mai le manava o maʻi i tagata mamaʻi e maua mai le antibacterial agents. Togafitiga ma faʻamaʻi pipisi e taʻitaʻi atu ai i se fesuiaiga o le masani masani o le atigilima tele ma e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le tuputupu aʻe o le clostridia. A oʻo ina faʻamautu se faʻamaʻi o le pseudomembranous colitis, e tatau ona amataina togafitiga talafeagai.

I le taimi o le togafitiga ma le fluoroquinolones, e aofia ai Moxifloxacin, o le atinaʻe o tendonitis ma le gau o le tendon (Achilles ma isi) e mafai. O faʻamatalaga faʻasalalau na lipotia mai ai le tele o aʻafiaga i tagata gasegase o loʻo maua i latou e faʻatasi ma le corticosteroids, ae maise lava i latou na sili atu i le 60 tausaga. O le mea lea, pe a oʻo mai le tiga, afaina poʻo le malepe o le tendon, e tatau ona faamuta le puleaina o le moxifloxacin. E tatau ona manatuaina o le malepelepe o le tendon e mafai ona tupu i le taimi poʻo le maeʻa foi o le faʻamalositino (e aofia ai le moxifloxacin).

Faatonuga faapitoa

Aʻo leʻi togafitiga, e tatau ona faia ni suʻesuʻega talafeagai e iloagofie ai meaola ninii na mafua ai le faʻamaʻi ma iloilo ai le lagona lelei i le moxifloxacin. O le togafitiga o le Moxifloxacin e mafai ona amataina aʻo le i maua mai iuga o nei suʻega. A oʻo ina iloa le suʻega, e tatau ona faʻaauau le togafitiga.

Tuua Lau Faamatalaga