Sweetland suamalie pe o le a

Sweeteners - mea e faʻaaogaina e maua ai se tofo suamalie. O vailaau masani ma vailaʻau oona e masani ona faʻaaogaina mo meaai suamalie, meainu, ma vailaʻau.

Le iloiloga o le suamalie o suamalie, faʻaaogaina faʻavae vaega faʻapitoa, o le mea lea e tele lava ina fesuisuiaʻi le fuainumera. E mafai ona faia le faʻatusatusaga i le 2%, 5% poʻo le 10% sugase solution. O le faʻaogaina o le fofo o faʻamaumauga e iai foi sona aafiaga taua i le iloiloga o le suamalie, talu ai o le faʻalagolago i le suamalie i luga o le faʻatonuga e le laina. I le avea ai ma vaega o le suamalie, o le fua faatatau o le faʻaogaina o le suauu i le faʻatusatusaga faʻafoʻi i le faʻaogaina o le suʻega ma, i le manatu o tagata atamamai, o le tikeri tutusa o le suamalie o loʻo faʻaalia. I lomiga mai fafo, o le iunite o le suamalie o nisi taimi e faailoa mai e le SES (i le faaliliuga a Rusia - o le suamalie tutusa ma le sologa manuia). E tatau foi ona e gauai i mea e faaaoga ai iunite mo le fuafuaina o le suamalie - o le pasene po o le telefoni e masani ona maua ai fuainumera eseese (mo thaumatin (o le paluga o isomers), o le fua faatatau o pasene e maua ai le suamalie o le 1600, molar - 200,000).

Artificial Sweeteners

Mea suamalie faalenatura - mea vavalalata mai mea masani masani poʻo mea na maua mai i se mea faʻapitoa, ae maua i le natura. Lisi o mea suamalie masani: (i nisi tulaga, o le mamafa o le mamafa o le suamalie o loʻo faʻaalia, e fesoʻotaʻi ma le suauu)

  1. Brazzein o se palatini 800 taimi sili ona suamalie nai lo le suka
  2. Suauu suavai suamalie - 0.4-0.9 mai le suamalie o le suka i le mamafa, 0.5-1.2 mai le suamalie o le suka i le taua o meaʻai
  3. Glycerin - polyhydric alcohol, 0.6 i le suka suamalie i le mamafa, 0.55 i le suamalie suamalie i le taua o taumafa, mea taumafa faaopoopo E422
  4. Liquorice glycyrrhizin (lala o le laisene) - 50 taimi sili atu le suamalie nai lo le suka, E958
  5. Glucose - o se vailaʻau faʻamalosi, 0.73 mai le suamalie o le sucrose
  6. Isomalt o se polyhydric ava malosi, 0.45-0.65 mai le suamalie o le suka i le mamafa, 0.9-1.3 mai le suamalie o le suka e ala i le taua o meaʻai, E953
  7. Xylitol (xylitol) - polyhydric alcohol, 1.0 - tutusa ma le suamalie i le suamalie, 1.7 mai le suamalie o le suka e ala i le taua o meaʻai, E967
  8. Curculin o se protein 550 taimi sili ona suamalie nai lo le suka
  9. Lactitol - polyhydric alcohol, 0.4 mai le suamalie suamalie i le mamafa, 0.8 mai le suamalie suamalie i le taua o meaʻai, E966
  10. Mabinlin - o se porotini 100 taimi sili ona suamalie nai lo le suka
  11. Maltitol (maltitol, maltitol syrup) - 0.9% o le suamalie suamalie i le mamafa, 1.7% o le suamalie suamalie i le taua o meaʻai, E965
  12. Mannitol - polyhydric alcohol, 0.5 mai le suamalie o le suka i le mamafa, 1.2 mai le suamalie o le suka i le taua o meaʻai, E421
  13. Miraculin o se polotini e le suamalie ia te ia lava, ae ia faʻafaigofie le tofo ina ia mafai ai ona lagona le manava oona mo se taimi le tumau
  14. Monellin o se polotini 3000 taimi sili ona suamalie nai lo le suka
  15. Osladin - 3000 taimi sili atu ona suamalie nai lo le sosolo
  16. Pentadine - 500 taimi sili ona suamalie nai lo suka
  17. Sorbitol (sorbitol) - polyhydric ava malosi, 0.6 o le suamalie suamalie i le mamafa, 0.9 o le suamalie suamalie i le taua tau taumafa, E420
  18. Stevioside - terpenoid glycoside, 200-300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, E960
  19. Tagatose - 0.92 mai le suamalie o le suka i le mamafa, 2.4 mai le suamalie o le suka i le taua o meaʻai
  20. Thaumatin - protein, - 2000 taimi sili atu le suamalie nai lo le suka, mamafa E957
  21. DTryptophan - o le amino acids e le maua i pulu, e 35 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sucrose
  22. Filodulcin - 200-300 taimi sili atu le suamalie nai lo le sosolo
  23. O le fructose o se meaola faanatura, 1.7 taimi le suamalie o le suka i le mamafa, tutusa ma le suka e ala i le taua o meaai
  24. Hernandulcin - 1000 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sucrose
  25. O le Erythritol o se polyhydric alcohol, 0.7 o le suamalie o le suka i le mamafa, o le kalori o le 20 kcal i le 100 kalama o le oloa.

Artificial Sweeteners teuteu |Mea Aano Suamalie

Tatau suamalie pe itiiti le suamalie pe a faatusatusa i le suka

Mai i le manatu o le suamalie e fesootaʻi atu i le suauu, o polyols e maualalo ifo i mea e sui ai, lea i lenei tulaga e tele taimi i luma ole xylitol ma le suka paʻepaʻe.

Pe a faatusatusa i le caloric content of sucrose (4 kcal per gram), o polyols ma mea suamalie e maua mai i le eleele o loo faamatalaina i le tau maualalo o le malosi. Ae ui i lea, o polyols ma a latou kalori o le tusa ma le 2.4 kcal i le kalama e leiloa mea e gaosi mai le kalori.

Allowable Daily Intake (ADI)

Ole aofaiga o mea (i le milligrams i le kilokalama o le mamafa o le tino i le aso), lea, e le afaina ai le tino i aso uma o le olaga, o le fua lea ole ADI. E faʻamalamalamaina mo na o mea suamalie. O le Polyols e pei o le tuufaatasiga masani, o le faʻaaogaina e le manaʻomia ai ni faʻasalaga, i se faaopoopoga, o le tele o mea faaopoopo i mea taumafa ua "pulea" e le mataupu faavae o le faamalieina tele - "e mafai ona e maua le suamalie o lo o manaomia i lalo ifo."

O le tele o mea suamalie faʻamalosi ma gaosia o polyols e faʻaaogaina i le paʻu - e pei lava o le suka paʻepaʻe. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻatulaga lelei, teu ma faʻatau oloa.

Aisea latou te manaomia ai?

A faʻaaogaina meaʻai suamalie, e tatau ona mataituina le metotia faʻatulagaina ina ia alofia ai le atinaʻeina o aʻafiaga.

Faʻatasi ma le maʻisuka, maualuga maualuga le kulukose i le tino e matautia. O se maualuga maualuga o lenei vailaʻau i totonu o le toto e mafua ai le faaleagaina tele o le tino atoa, e oʻo i le le atoatoa. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mulimuli i taimi uma i se taumafataga maualalo. E faʻamaina le suāuʻu atoa pe faʻaitiitia foʻi lona taumafa.

Sweeteners ua avea ma ituaiga o faaolataga mo le maʻisuka. O nei mea e faʻatagaina ai oe e te faia oe lava ia i latou ua faasaina le suka. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, o mea suamalie e sili ona fiafia i ai i latou o loo tauivi malosi ma le mamafa o le mamafa, ona o nisi o nei mea e le o gauai i le tino ma e le o tauaveina ni avega o taumafa. Ina ia faʻaitiitia le kalori, ua faaopoopoina i le inu o le "malamalama" ituaiga.

Le aoga o mea suamalie masani

O vailaʻau oona i totonu o mea e masani ai i le suka, o loʻo faasolosolo lemu i totonu o le tino, ma o le mea lea, i le i ai o le maʻisuka, o le aʻafiaga i le tulaga o le tagata e le lava. O ia suiga e masani ona fautua mai e fomaʻi, aua e le o taliaina lelei e le gastrointestinal tract, aua le faʻaosofia le fatuga o le inisalini ma e le afaina ai le soifua maloloina. E faatagaina le aso e le sili atu i le 50 g o suamalie masani. Faʻasolosolo, o le manava manava e mafai. O le le lelei o ia tupe o le maualuga o le kalori mea e faʻamalosi ai le mea oona.

O a nisi mea e maua ai le suka?

O lenei sui e faʻavae i le stevia plant. O loʻo vaʻaia le vaʻaia o le suamalie sili ona lauiloa. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le tino. O le aoga sili o lenei meafaigaluega e maualalo le kalori. O le faʻaaogaina o le pito i tua o le maʻisuka ua faʻamaonia, aua o kamupani vailaau faʻapitoa e maua mai i le ituaiga o paʻu ma papa, lea e faigofie ai ona faʻaaoga.

Fualaau suamalie

Fructose e 1.7 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suauu, ma 30% le maualalo i le tau aoga. E faʻatagaina le aso e le sili atu i le 40 g o le fructose. O le taofiofia e faateleina ai le lamatiaga o le fatu fatu. O loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • e le faʻateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le tino,
  • o se mea e puipuia
  • faʻaosofia le malepe o le ava malosi,
  • faia le tao susu ma lush.

Toe foʻi i le laulau o mea

Sorbitol (sorbitol)

O le tele o le sorbitol o loo iai i le pusi o le mauga. E maua mai ile oxidation o le kulukose. O lenei vailaau e 3 taimi itiiti ifo le suamalie nai lo le suka, ae 53% sili atu le maualuga o kalori. O le vailaau o se mea faaopoopo faaopoopo. Pe a faʻailoga meaai, ua taʻua o le E420. Faʻatagaina oe e faʻamama le ate o toxins, e le faʻapupulaina le kulūkose, e fesoasoani e faateleina le mamafa o le tino.

Xylitol (E967)

O lenei suamalie e maua mai i le gaosiga o ulu o sana. Xylitol e suamalie e pei o le suka. O se uiga iloga o le vailaau o se aafiaga aoga i nifo, ona o le vaega lea o nifo nifo. O tulaga lelei ole xylitol e pei ona taua i lalo:

  • e le afaina ai le maualuga o le kulukose i le tino,
  • e puipuia ai le pala,
  • faʻaosofia le gaosia o le suka gaosia,
  • masini taʻavale.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le ā le afaina o meaʻai suamalie?

O mea e gaosia ai le suka e leai ni mea e maua mai i le kemikali. E matua suamalie lava ma e leai se aoga taua. O le le lelei o ia mea suamalie o le faʻaaogaina o mea oona i la latou gaosiga, lea e ono afaina ai le soifua maloloina. I nisi atunuu, o la latou gaosiga e faasaina. Faatasi ai ma le tuufaatasiga o suamalie suamalie, o mea taua faapitoa o loo i ai e aofia ai le tele o ituaiga o suka, mo se faataitaiga, Sweetland, Multisvit, Dietmix, ma isi.

Cyclamate (E952)

Ua faʻatagaina i Amerika ma le EU, e le faatagaina e faʻaaogaina e fafine maʻitaga ma tagata e leai ni fatuga fatu. O se fagu suauu e suia ai le 8 kilokalama o le suka. E tele mea lelei:

  • leai ni meaʻai,
  • leai ni mea faaopoopo
  • solu i totonu o le vai
  • e le paʻu i le vevela.

Toe foʻi i le laulau o mea

Acesulfame Potassium

E lelei le teuina, e leai se aoga o le aoga, e le faʻaosofia ai se mea faʻafefe. E faasaina le faʻaaogaina e tamaiti, maʻitaga ma fafine lacting. O le methanol o loʻo i totonu o le mea e faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻamaʻi fatu. O le i ai o le aspartic acid i le tuufaatasiga e mafua ai le fiafia o le tino popole ma le tagofia o mea ua fai ma vaisu i lenei mea.

Aspartame (E951)

E lauiloa foi o le sucracite ma nutimomoia. E leai sona aoga aoga, e mafai ona suia le 8 kilokalama o le suka. Faʻasologa o amino faʻapitoa. Faʻatauga o le vailaʻau:

  • malolo i le vevela
  • faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia mai le phenylketonuria.

Toe foʻi i le laulau o mea

O Stevia o se sua suamalie lauiloa

O laʻau o lenei laau e aofia ai glycoside, o le mea lea latou te suamalie ai. Ua tupu Stevia i Pasila ma Paraguay. E i ai aoga aoga i luga o le soifua maloloina o tagata ma suia saogalemu ai le suka. O fualaau toto e masani ona faʻaaogaina i nisi o atunuu i le ituaiga o le paʻu, faʻasusu, lauti. E faʻaaogaina le paʻu i le taimi o kuka nai lo le suka, o le stevia e 25 taimi e suamalie.

Maple syrup

O le faʻavae o le siva e faʻasolosolo, faʻasaina mo tagata e maua i le maʻisuka. Ina ia maua le 1 lita o le sipuni, 40 lita o le suka sua suamalie ua gaosia. O lenei laau e ola i Kanata. Pe a filifilia le maple syrup, e fautuaina e suesue le tuufaatasiga. Afai e aofia ai suka ma vailaʻau, o lona uiga o se mea sese lea e ono afaina ai le soifua maloloina. Ua faaopoopo le oloa i pancakes ma waffles.

Faʻavae ma meatotino o le suamalie Sweetland

Sugar o se tasi o oloa lauiloa i le lalolagi, ae e matua faʻasaina mo nisi tagata. O le mea lea, o le suka e faʻasaina i le maʻisuka, malosi ma chronic pancreatitis, necrosis pancreatic ma isi faʻamaʻi o le pancreas.

E le gata i lea, e le fautuaina le suka mo le osteoporosis ma le tele o caries, aua e ono faʻaleagaina ai le gasologa o nei faʻamaʻi. E le gata i lea, e tatau ona vavae ese le suka mai le taumafataga mo tagata uma o loʻo mataʻituina a latou foliga ma le mamafa, e aofia ai tagata taʻaalo ma tagata faʻalelei.

Ma o le mea moni, o le suka e le tatau ona faʻaumatia e tagata e tausisi i tulafono o se meaʻai maloloina, aua e manatu o se oloa e sili ona leaga, e leai ni aoga lelei. Ae o le a se mea e mafai ona sui ai le suka? E i ai ni mea faʻapipiʻi ma se suamalie suamalie tutusa lelei?

Ioe, ei ai, ma e taʻua i latou o mea suamalie. Sweetland ma Marmix suamalie, lea e fiaselau taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, ua amata ona lauiloa i aso nei. Ua fai mai le kamupanī e matua le afaina i latou i le tino, ae e moni lava?

Ina ia malamalama i lenei mataupu, e tatau ona e suʻeina le suamalie Sweetland ma Marmix suamalie e aofia ai, pe faapefea ona gaosia, pe faʻafefea ona aafia ai se tagata, oa latou aoga ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina. O lenei mea o le a fesoasoani i le faia o le filifiliga saʻo, ma, atonu, e faʻavavau le tuʻuina atu o le suka.

Sweetland ma Marmix e le o ni mea manogi suamalie, ae o se faʻafefiloi o isi suka suka. O le faʻalavelave faʻapitoa e fesoasoani e natia ai mea le talafeagai o nei taumafa taumafa ma faamamafa atu o latou lelei. O Sweetland ma Marmix ei ai se suamalie suamalie, e talitutusa ma le suamalie o le suka. I le taimi lava e tasi, o le uiga oona o le tele o mea suamalie ua toetoe lava a le oi ai.

E le gata i lea, o Sweetland ma Marmixime e maualuga le vevela o le vevela ma e le maumau o latou meatotino e tusa lava pe faʻaalia ile maualuga. O lona uiga e mafai ona faʻaaogaina i le sauniuniga o le tele o pastry, preserves, jams poʻo compotes.

O le isi mea taua o Sweetland ma Marmix e leai se mea e maua ai le kalori ma le maualuga o taumafa. E pei ona e iloa, o le suka e maualuga tele-kalori - 387 kcal mo le 100 g. oloa. O le mea lea, o le faʻaaogaina o laʻau suamalie ma le suka e masani lava ona atagia i totonu o le ata i foliga o se ulugalii pe tolu isi pauna.

I le taimi nei, o Sweetland ma Marmix e fesoasoani e tausia se ata matagofie e aunoa ma se meaai ma ni meaʻai malosi. O le suia o suāuʻu masani ma i latou, e mafai e le tagata ona le toe maua ni pauna faaopoopo i vaiaso taitasi e aunoa ma le tuʻuina atu o meaʻai ma meainu suamalie. Mo lenei mafuaʻaga, o nei meaʻai faʻalauteleina e taua tele i le soifua maloloina o tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo.

Ae o le aoga sili ona taua o Sweetland ma Marmix i luga o le suka masani o lo latou le atoatoa lea i tagata e maua i le maʻisuka. O nei mea suamalie e leai sona aafiaga i le suka o le toto, ma o le mea lea e le mafai ai ona faʻaosoosoina le gasegase i le maʻisuka.

E le gata i lea, latou te saogalemu atoatoa mo le soifua maloloina, aua e le o gauai i le manava o le tagata ma ua faʻamaʻaʻese atoa mai le tino i totonu o le 24 itula. E aofia ai na o le suka suka na faʻatagaina i totonu o Europa, e le faʻamaonia ma e le faʻaosofia le atiaʻe o le kanesa ma isi faʻamaʻi matautia.

Faʻavaeina o Sweetland ma Marmix:

  1. Aspartame o le suka e suitulaga i le 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. O le suamalie o le aspartame e telegese lava, ae o loʻo tumau pea mo se taimi umi. E maualalo le vevela o le vevela, ae e leai ni mea e sili ona lelei. I nei tuufaatasiga ua faʻaaogaina e faʻaʻumiʻumi ai lagona o le suamalie ma faʻaitiitia ai le vevela o isi mea suamalie,
  2. Acesulfame potassium o se mea suamalie 200 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani. Acesulfame e matua puipuia lava i le maualuga o le vevela, ae i luga o le maualuga e ono i ai sona tofo oona pe feʻau. Ua faaopoopo i Sweetland ma Marmix ina ia faateleina ai lo latou vevela,
  3. Sodium saccharinate - ei ai se manogi manaia, ae e iai sona tofo metotia. E faigofie lava ona tatalia le vevela e oo atu i le 230 tikeri. E le lelei le soluina i le vai, o lea e na o le tuufaatasiga ma isi mea suamalie. I nei paluga ua faʻaaogaina e faʻaleleia atili ai le suamalie o mea taumafa faaopoopo ma faateleina ai le vevela o le vevela,
  4. Sodium cyclamate e 50 taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka, ei ai le suamalie suamalie ma e le faʻavaivai i le taimi o togafitiga vevela. I se pasene laitiiti o le faitau aofai o tagata, e mafai ona gauai i totonu o le manava, e mafua ai taunuuga leaga. O se vaega o Sweetland ma Marmix e teu ai le oona oona.

Faʻaleagaga, faʻamanuiaga, faʻaoga saogalemu o mea suamalie

Sweeteners sa masani ona faʻaaogaina i meaʻai a tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae o lenei ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i meaʻai ma vailaau mo togafitiga, ma e le mafai e tagata e fiafia i ai ona fai mea e aunoa ma i latou. E faigata mo le tagata faatau ona malamalama, ma e masani lava ona filifili e le kamupanī mea e sili atu ona lelei. Ae afai tatou te kukaina a tatou lava meaai, e mafai ona tatou faʻaaogaina le mea e sili atu ona maloloina, ma filifili le tofo "ia i tatou lava".

Talia suamalie

O lenei lisi e aofia ai foi le kulukose - o le mea sili ona taua o le carbohydrate, o le punavai autu o le malosi mo tagata, ua iloa ai e le mafai e le faiʻai ona galue e aunoa ma lena.I le avea ai ma tulafono, o le kulukose o loʻo faʻaaoga i le falemaʻi faʻamalositino ma i togafitiga o gasegase, i lona mamā lelei - masalo e iloa e tagata uma o loʻo faia i se auala vavalalata, e seasea ona faʻaaogaina le kulukose i totonu o le alalafaga taumafa.

O le xylitol suamalie faalenatura, lea e manatuaina le tofo o le vao po o le suka, ua lauiloa tele i lenei tulaga: o ai e lei faalogo e uiga i le kulu "Dirol"? I le tele o atunuu, o le xylitol o loʻo faʻaaogaina i meaʻai, vailaʻau faʻapitoa, fale gaosi oloa - o lafoaʻi, o nifo, papaʻitusi, sipuni, suti, isi oloa ma oloa. O le mea e malie ai, o oloa e maua i le xylitol toetoe lava a le faia. O le Xylitol e maua mai laau - o loʻo maua i fualaau aina ma fualaʻau, ae o le taimi nei o loʻo i ai le kosi, o le birch bark ma le paʻu o le muti ua avea ma punavai. O Xylitol na lauiloa i Europa muamua: na maua ai iina i le 19 seneturi, ma vave ona matauina e saogalemu mo tagata mamaʻi maua i le maʻisuka. E masani foi ona gaosia e le tino - e tupu lenei mea pe a paʻu i lalo o le ate. E leai se sili atu i le 50 g xylitol e mafai ona faʻapalaina i le aso.

Europa - Farani - na maua ma sorbitol, ma i le XIX senituri - na maua mai i rowan berries. E pei o le xylitol, e le o se carbohydrate, ae o le ava malosi, e pei o se paʻu o loʻo solo i totonu o le vai, ma o le maʻisuka latou te faʻaaoga nai lo le suka - e mafai ona e faatauina le sorbitol i soo se matagaluega o le soifua maloloina. E le suamalie e pei o le suka, ae e tele atu kalori, i totonu o le alalafaga taumafa ua faaopoopoina i laʻau suamalie, pusa, meainu, pusa - o kuki e tumau pea le umi ma e le maua ai le pupuʻu. E faʻaaogaina e le cosmetologists ma tagata poto faapitoa i vailaau faʻataʻitaʻi le sorbitol - o loʻo i totonu o fualaau o le ascorbic acid, lea e fiafia tele i ai fanau, e faʻaaoga foi i le gaosia o pepa, paʻu, ma isi. O aso nei ua maua mai le sorbitol mai nisi o vine - sei vagana ai mauga eleelea, o se laau talatala, hawthorn, cotoarier - faʻapea foi mai pineapples, algae ma isi laau. E faʻamoemoe e saogalemu, ae afai e faʻaleagaina, o aʻafiaga le lelei e mafai ona aliali mai: vaivaiga, vevela, poloka toto, taotoga, ma isi. O le fua fautuaina ole 30 g i le aso.

O le fructose o se vailaʻau faʻamalosi faigofie, sili ona suamalie - suamalie nai lo le kulukose. E maua i sela o toetoe lava o mea ola ola uma, ae o le autu autu o fua suamalie, vine ma fualaʻau, meli paʻu.

O lona aoga ua leva ona faʻamaonia e ala i suʻega: o le suka gasegase e lelei ona toleniina e le maʻisuka, ma afai e te suia le suka i ai, o le ono mafai ona pala le nifo e 30%. Latou te faʻaaogaina e pei o le suka e suitulaga i le gaosiga o falemaʻi ma fale, i vailaʻau ma vailaʻau. E talitonu o loʻo i ai ana meatotino, o lea ua fautuaina ai mo tagata taʻaalo ma tagata o latou gaioiga e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau.

Mea suamalie i le taimi o le maitaga: o le suka e suitulaga e mafai ona maʻitaga

O se fafine maʻitaga, ina ia mafai ona ola lelei lona pepe ma ola maloloina, e tatau ona paleni lelei. O le mea lea, i le taimi o le maʻitaga, e tatau ona faaitiitia le taumafaina o nisi o meaai. O mea autu i luga o le lisi faasaina o mea inu ia ma meaai e aofia ai mea e sui ai le suka.

O se mea e le faʻaaogaina o se mea lea e suamalie ai meaai. O le tele o mea suamalie o loʻo maua i le tele o oloa, e aofia ai:

  • sipuni
  • mea inu
  • Fale faʻafiafia
  • suamalie suamalie.

E le gata i lea, o mea suamalie uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  1. se sui o le suka maualuga maualuga
  2. le suamalie e leai ni meaʻai.

Saua suamalie mo fafine maʻitaga

O mea suamalie o le vaega muamua e maua ai le tino i calories le aoga. E sili atu le saʻo, o le mea lea e faʻatupulaʻia ai le aofai o kalori i meaʻai, ae o loʻo i ai le pito maualalo o minerale ma vitamini.

Mo fafine maʻitaga, o nei mea suamalie e na o sina tootoo e mafai ona faʻaaogaina ma na o le taimi latou te le saofagā ai i le mamafa.

Ae ui i lea, o nisi taimi e le fautuaina le suʻi sugar. Muamua lava, e le tatau ona faʻamalo i le taimi o le maitaga pe a maʻi le tina faʻamoemoe mai ituaiga o maʻisuka eseese ma maua ai le faʻamalosia o le inisalini.

O le ituaiga muamua o sugar e sui ai o:

  • sucrose (faia mai le tooto),
  • maltose (faia mai le malt),
  • meli
  • fructose
  • dextrose (faia mai vine)
  • suauu sana.

O mea suamalie e leai ni calorie o le vaega lona lua e faʻaopoopoina i mea taumafa i nai togi. E masani lava, o nei mea suamalie e faʻaaogaina i le gaosiga o mea taumafa taumafa ma mea inu gaʻo.

Sugar mea e mafai ona e faʻaaoga i le taimi o le maitaga e aofia ai:

O a ni mea manogi leaga?

E tusa ai ma fomaʻi ma nisi o meaʻai, o le faʻaaogaina o mea suamalie e sili atu le leaga nai lo le faʻaaogaina o le suka masani ma sui mo le natura moni. E faapena?

E le fautuaina ina ia faʻaaogaina e le tagata lava ia nisi mea suamalie faʻamalosi! Faʻatalanoa i lau tausi soifua maloloina aʻo leʻi amataina togafitiga.

Diet Coke ma isi tala fatu e fasiotia ai lou ola maloloina!

Faasalalauga i aso nei o loʻo 'alalaga leotele' e uiga i meaʻai (sodas, juice, low-calorie sweets) lea o le a fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa ma i le taimi lava e tasi e faʻaalu ai oe i le malosi. Ae o le mea lena?

Ua matou tuufaatasia mo oe talafatu sili ona lauiloa e uiga i oloa o loʻo i ai mea suamalie.

Talaʻu 1: Soda ma upu "taumafa" e le mafai ona afaina.

Soʻo se suamalie e afaina i le soifua maloloina, tusa lava pe faʻaigoaina "malamalama" poʻo le "free free". Pau lava le eseesega, o le soda taumafa, o le suka masani na suia i le suamalie (aspartame poʻo le sucarlose). Ioe, o le kalori content content of such water is slightly less than a drink sweet, but the damage health made by a product diet with replacements is much more than ordinary soda.

Talaʻu 2: O le siva suamalie e sili atu nai lo le suka.

Mo le taimi muamua e lagona ai le afaina o mea e le mafai ona fai, o tagata faatau na gauai atu i le latou mea faatoa maua - glucose-fructose syrup. O faʻamatalaga tau oloa na maua ai se mea maloloina, leai se gaogao gaosi. O le iʻuga, o lea ituaiga osofaʻiga na taʻua o le taufaasese o tagata faʻatauvalea: o le syrup ma le suka e aofia ai le faʻafefiloi o le fructose ma le glucose (e tusa ma le 1: 1). O le sukari ma le sukari suka e tutusa ma tutusa. Faaiuga: o mea taumafa e tutusa le afaina i ni aofaiga tetele.

Talaʻu 3: Sweeteners o fualaau oona.

O mea suamalie e le o se panacea mo le mamafa. Latou te le maua se aʻafiaga o le falemaʻi e faʻaaoga i le paʻu mamafa. I le faʻaaogaina o suka, ua na o le faʻaititia o le kalori i au mea taumafa. O le mea lea, o le sui o le suka i le suamalie i le kuka e mafai ai ona faʻasaoina pe a ma le 40 g suka i aso uma. Ae faʻatasi ai ma se auala taua, e ala i le faʻaitiitia o le kalori ma le faʻaaogaina o se paleni paleni, faatasi ai ma le gaioiga faaletino, e mafai ona e maua le paʻu o le mamafa. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ona manatuaina le le lelei o mea suamalie - o le tele o na mea e faateleina ai lou manaʻo, lea e mamao mai lou lima.

Manatu o fomaʻi ma tagata fai meaʻai

O suamalie suamalie e le maualuga i calories, ae matautia tele i le ola maloloina. Faʻaaoga soʻo se mea inu i totonu o le faleoloa - mo le tele lava o le vai o le a faia i luga o le base o le aspartame (o nisi taimi e taua o le "nutrisvit"). O le faʻaaogaina o lenei suka i totonu o le fale inu ava e sili ona aoga - e 200 taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. Ae o le aspartame e le teteʻe i togafitiga vevela. Pe a vevela i le 30 tikeri, formaldehyde - se tino o le A carcinogen - e faʻasaolotoina mai i le vai inu. Conclusion: o aʻafiaga i tua o tua o mea uma e sui. O mea suamalie e mafai ona faʻaaogaina i luga o le fautuaga a se fomaʻi.

O meaʻai suamalie o vailaau faʻatau meaʻai e mafua mai i vailaʻau. E mafai ona suia le suāuʻu i fualaʻau lava e tasi o loʻo i ai fua. Ae o se mea fesuisuiai sina eseese. O fua e suamalie foi, ae o se mea masani. E oo lava i le meli o se mea suamalie, ae naʻo le natura. O le mea moni, e sili atu ona aoga le faʻaaogaina o oloa na foaʻiina mai e le natura ia i tatou nai lo a latou mea gaosia.

O le gafatia e leiloa le mamafa e ala i le suia o le suka masani faatasi ma mea suamalie e mafai ona i ai se itu o loʻo i lalo - o le kemisi e faʻaleagaina ai le tino, fatugaʻo ma le ate. O le mea lea, o le saccharin e mafai ona avea ma mafuaʻaga o suauʻu ma maa i le gallbladder. O le Sweeteners o loʻo iai se lamatiaga matuia i le tino ma e mafai ona e faʻaaogaina naʻo le faatonuina e lau fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga