Faʻafefea ona tuʻuina atu tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma

Faatasi ai ma soʻo se faʻalavelave i le metabolism, tulaga faʻapitoa e mafai ai e se tagata ona maua ni lagona le lelei. O nisi taimi latou te aafia ai i ni taunuuga ogaoga.

O le mea lava e tasi e tupu i le taimi o le gaosiga o le gasegase gaʻo.

I le maʻisuka, o le faafitauli sili ona taatele o le faaputuputu, o le tele o suka - hyperglycemia. O le mafuaʻaga lea na taʻua ai lenei maʻi e pei o se mea manaia itiiti.

E masani ona atiae le Hyperglycemia i le maʻisuka ituaiga 2, ae o se isi tulaga e faafeagai ma le mea-o le hypoglycemia e masani ona tupu i le maʻisuka e faalagolago i le insulin ma sili atu le leaga nai lo lona tuafafine polyglucose.

O le a le hypoglycemic coma ma lona pathogenesis

O le mea moni o le leai o le kulukose - o le punavai autu o le malosi mo sela o meaola uma i totonu ma masini a le tagata, o se faʻafoʻi vave lava e tupu ai mea taua o le maʻisuka. O le le lava o le suka o le toto, i le uiga moni o le upu, liliu ese le komepiuta autu a tagata - o le faiʻai.

Mo siama o le faiʻai, o le kulukose o le punavai autu lea o meaai, e aunoa ma se isi galuega a lenei okeni e le mafai.

O le faiʻai na ia faʻamautinoa lava ia ma tuʻuina atu le faʻamautuina o le suamalie e faʻafefe ai le fesoasoani o le inisalini o le felauaiga i hormone.

Afai e taofi le galue, o le taimi lava lea e amata ai ona toilalo le toe vaega o le tino. E tupu i ni minute! O se tagata e muamua oʻo i vaivaiga ogaoga, ona pa'ū ai lea i totonu o le tino o le hypoglycemic.

ICD Code - 10:

  • O le maʻisuka na mafua mai i le E10 - E14 faʻaopoopoga .0 - hypoglycemia ma le coma
  • E16.2 Hypoglycemia, e le o taʻua

O le mea lea, o le mea pito sili lea ona matautia ma e tupu i le taimi o se pa'ū malosi i le kulukose.

O se tagata ua le iloa pe a pa'ū le suka i lalo ifo o le 3.0 mmol / lita (Faailoga

Faailoga o le hypoglycemic coma e mafai ona eseese laʻititi e fuafua i le saoasaoa o lona faʻaaliga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se faʻagesegese le atinaʻe, o se maʻi muamua o le maʻisuka:

  • fiaaai
  • vaivaiga
  • e sosolo (afu le afu malulu)
  • tiga o le ulu
  • vavao
  • moe
  • faʻasalaga mulimuli mai ia te ia
  • e mafai ona ia maua se lagona le talafeagai o le fefe
  • e paʻu le paʻu

Ma afai, i lenei laasaga e te le faalavelaveina ma aua le toe faʻaleleia le aofaʻi o meaʻai gaʻo ('aina se mea suamalie), ona alu lea o le setete i se pepa faʻapitoa ma:

  • Tachycardia
  • paresthesia (faʻalavelave o vaega o le tino pe a leʻa le lagona o nisi vaega o le tino)
  • faigata le manava
  • gatete
  • faʻaleagaga faʻalologo poʻo le faʻaleagaina o mea faʻaleaganuʻu
  • psychomotor agitation (i se tulaga e le masani ai)
  • matala le malamalama

A maeʻa lena, ona pau lea o se tagata i totonu o se paʻu ma ua maitauina:

  • le paʻu le lelei o paʻu
  • tamaiti aoga
  • leai se tali a tamaiti i le malamalama
  • tele taimi e masani ai ona osofaʻi
  • masani poʻo le maualuga le maualuga o le toto
  • vevela o le tino
  • faailoga o Kernig e aliali mai
  • i faʻasalaga sili atu ona ogaoga, e mafai ona faʻalauteleina manatu o le tendon ma le periota

O nei lava faailoga o le ai ai i tagata matutua ma tamaiti.

E pei ona taʻua muamua, o le coma e tupu pe a iai se vaivaiga manino o le kulukose, ae o le a le mea e mafua ai lenei mea?

Mo le tele o vaega, o le togafitiga ole inisalini e le saʻo mo le maʻisuka ituaiga 1, pe a fai mai se maʻisuka, ua tuiina le tele o le inisalini, aʻo faʻaaogaina le le lava o le maʻamaʻa ma / pe ua galo foi e amanaʻia le faamalama o le carbohydrate aʻo gaioiga faaletino.

A leai se malamalama tatau, e faigata i se tagata ona taofi le hypoglycemia ina ia taofia ai le atinaʻeina o le coma.O le mea lea, e le mafai ona e faʻataʻitaʻiina le tui o le inisalini i le mea e te leʻi maua ai fautuaga faʻafomaʻi tatau, e leʻi pasi le aʻoga o le maʻisuka.

E iai foi le tulaga lamatia pe a liliu le tagata maʻi i se isi ituaiga o meaai. O le suia o meaʻai ma mea taumafa e aʻafia ai foi le tele o taunuuga le lelei.

O le mea e lelei ai, o le tele o maʻi maʻisuka e ola maloloina ma tausia pea se tusi o le maʻisuka, e le naʻo le faitauga o le glucometer, ae o loʻo faamaumauina foi isi faailoilo: taimi, aofaiga o mea taumafa e faʻaaogaina, faʻaaogaina o le inisalini ma le faitauina o le falaoa, toto totoga, tulaʻi mai i se vaitaimi atofaina.

I le faʻaopoopoga i luga o loʻo i luga, o loʻo i ai isi mea masani masani ole togafitiga ile inisalini:

  • faʻaaoga sese o le inisalini

Afai e te ulufale i le vailaau faʻatautaia, ae le o se mea faʻapitoa, e tatau ona togafitia, ona faʻapupulaina ai lea o le inisalini. O le faʻatagaina o le tele o le hormone i totonu o le toto o le a mautinoa ai le faʻavaveina o le kulukose ua faʻaputu i le toto.

O le faʻalauiloaina o se vailaau faʻasolosolo e mafua ai le aafiaga o le hormonal faifaipea, lea e maua ai tulaga lelei mo nisi faʻamalosi gaʻo. Glycemia e le paʻu lemu, ae o le suauʻu ma e le mafua ai aʻafiaga e le manaʻomia.

  • faaseʻe meaai

E masani lava i se pisinisi pisinisi, i le nofoaga faitele, o le maʻisuka aafiaga e le faʻavaivai ma popolega faʻalagona pe a faʻamaasiasi ia faʻailoa e le lautele se mea e 'ai i le taimi na faʻaulu muamua ai le inisalini aʻo le i alu i se mea na tupu poʻo le leai foi o se taimi, o le avanoa e ai masani ai.

  • le faʻatonuina o le avega

Afai o le maʻisuka e taitaia se olaga ola malosi, e tatau ona ia manatua pea i le taimi o le utaina, o maso e amata ona faʻaalu malosi le kulūkose ina ia tumau ai lo latou leo. Afai e te le 'aina faʻamalosi aʻo leʻi amataina lau taʻaloga, o le a faʻaitiitia le maualuga o lou suka.

I le auala, o le faamalama o le carbohydrate e faaauau pea mo le 2 itula pe a maeʻa aʻoaʻoga (o nisi taimi e sili atu). Aua nei galo e uiga i ai!

Fua tele lou glycemia i le taimi muamua, i le taimi, ma a maeʻa lau taʻaloga ina ia mafai ai ona e taofia le le manaʻomia o le hypoglycemia i le taimi.

  • gaʻo gaʻo

Ole aofaiga tele o tamaoaiga o loʻo faʻaputu i le ate. I se tulaga sili atu, o le a avea ma vaega i le tulafono faatonutonu o le cholesterol ma e tutoatasi lava e gaosia i le aofaiga o le 80% o le aofaiga atoa o loo i totonu oo tatou tino. O le vaega totoe totoe e sau ma meaai.

O le gaʻo susu o le ate e tatau mo le tausiga faʻafuaseʻi i le taimi o le leai o ni gaʻo. Afai ua le atoatoa le talo o le ate, ona le mafai lea e lenei punaoa o le malosi ona mafai ona auai i le faatulagaina o le glycemia.

  • ogaoga o le nephropathy, e oʻo atu ai i le gasegase faifai pea (CRF)

Afai e le lelei le gaogao, latou te le faʻamamaina lelei le toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le inisalini ma isi mea e faʻaitiitia. O le tele o inisalini e taʻitaʻia ai le vave faʻaaogaina o le kulukose. O le iloaina o lenei maʻisuka e tatau ona faʻafetaui le fua o le insulin. I le faaletonu masani, o se tui o le inisalini e faia ile laʻititi.

Sugar foi e paʻu i le ava malosi. E oʻo lava i le faʻaaogaina tatau, o le tulaga o le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia le malosi. O le mea lea, e tatau ona e faʻaaogaina le ava i le mea e gata ai!

Aisea?

Ethanol o se ava malosi e poloka poloka glucogenesis - o le gaosia o le kulukose mai le glucagon i le ate.

Faailoga o le '' 'onā' '' onā '' ava 'oloʻo matuā tutusa lava ma le soona inu ma tutupu i le tele o itula pe a maeʻa se taumafataga.

Ina ia malamalama o se tagata i lenei setete o loʻo i luga o le pito o se coma e faigata tele.

E le gata i lea, afai e leaga le maʻisuka, fai mai, i luga o le auala, ona pasia lea - e ala i le talitonu tonu o le ua mafatia ua onā ma o ia o se mea malie laitiiti muamua. O le mea lea, talu ai ona ua lagona le manogi o le ava malosi mai le gutu, e leai se tasi na te ilia le faailo.I le taimi nei, o le gao hypoglycemic alualu i luma e manaomia vave le gaioiga. O le faatuai e pei o le oti!

Faʻaleagaina o le pancreas (adenoma, kanesa, hyperplasia) poʻo le diencephalon ua manatu foi o le mafuaʻaga o le coma.

O taunuuga

E mafai ona matua eseese lava, talu ai ona o le leai o ni meaʻai gaʻo e aʻafia ai sela, masini o totoga uma.

I ni nai itula talu ona amata le coma, o le a muamua ona mafatia le faiʻai o le tagata, o le mea lea, o le hypoglycemia e mafai ona faaosoina ai le cerebral edema, stroke (ma le le lava o le toto), le gaʻo o le myocardial, aphasia (vaivaiga tautala), epilepsy, encephalopathy, ma isi.

E le gata i lea, o faafitauli nei o le maʻisuka e taua tele, lea, e masani ona maua i le hypo-hyperglycemia, o le a alualu pea lava i luma, o lea e tatalaina ai le tino o le maʻisuka.

Faʻailoga

E le faigofie tele le faia o se faʻamaonia saʻo, e pei ona tatau ai le suʻeina o le toto mo le suka pe siaki lona maualuga i se glucometer.

O se suʻega vave o le toto o se mea e manaʻomia muamua mo se tagata maʻi e ulufale atu i le potu maʻi tigaina o le falemaʻi, ae e le lava lea, talu ai ona o le faʻamaʻi na mafua mai i le hypoglycemia, o le tuai ona faʻagata le ola maʻi.

O se suʻega masani o le toto (meaola faʻapitoa poʻo le lautele) e faia mo se taimi umi lava. I la tatou tulaga, e tatau ona maua ni taunuʻuga i ni nai minute talu ona oʻo mai le maʻi.

Ae e mafai foi ona iai se tulaga pe afai e mafai ona tupu se coma i ni tulaga maualuga o le glycemia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i na tagata maʻisuka oe sa i ai muamua le suka i tulaga maualuga, ma ina ua maeʻa ona latou tago atu i fualaau faʻasaina (gaosia ai le suka e pei o le metformin), na faʻaitiitia le glycemia. O sea pa'ū e mafua ai le lafoaia o togafitiga puipui a le tino, lea ua tele tausaga o le hyperglycemia ua mafai ona fetuʻutuʻunaʻi i nisi o na tulaga malulu.

E le mafai ona e faʻaitiitia le kulūkose! E tutusa lava le mea e alu i le toto.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na tuʻuina atu i le togafitiga o le inisalini, ma na te le iloa lelei le inisalini nai lo le fautuaga a le fomaʻi. I le tali atu i lenei mea, na amata ona faʻaaluina e le tino le glucose, o le faʻatupulaʻia na paʻu i ni nai minute mai le 22.0 mmol / lita i le 11.1 mmol / l. Ina ua mavae lena mea, sa lagona e le alii le vaivai tele, o lona ulu na mou ese atu, ua paʻu i ona mata, ma ua amata ona ia nofo i luga o le eleele, toeitiiti lava a le iloa.

O le mea lea, soʻo se fomaʻi o loʻo i luga o tiute i totonu o se falemaʻi taavale o le a na o le pau lava le filifiliga tonu e faia i le tulaga o se setete tumaoti o se tagata - e faʻataʻitaʻiina vave se fua o le kulukose. O le a ia faia foi i le hyperglycemic coma ma o le a saʻo, talu ai o le oti ona o se siama ma se faaletonu o le kulukose e sili atu le vave nai lo le sili atu ona tele.

Fesoasoani faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma (algorithm of action)

Talu ai o le mafuaaga autu mo lenei tulaga o le mea e leai se suka, pe a avatu le fesoasoani muamua e tatau ai:

O lea e le paʻu le laulaufaiva, o le tagata e le faʻatau, manava lelei, ma isi.

2. Faʻasaʻo le pupuʻu tautala mai meaʻai

Afai ei ai se auvae sesega i le gutu, ona aoga lea ona aveese.

3. Aʻo tumau le mafaufau ma faʻafefe galuega, e aoga le tuʻuina atu i se tagata o se vaiinu suamalie

Tea ma le suka, vai suamalie, mo se faʻataʻitaʻiga, saunia se 10% glucose solution ma tuʻuina atu i le tagata se sipuni sipi o ia mea. E mafai ona e inuina soo se meainu suamalie, ae le o se mea e mafiafia. I lenei tulaga, e le mafai ona e faʻatagaina le tagata e 'ai,' ai se lole suamalie, talu ai o le a sili atu le faʻapalaina nai lo se vaifofo suamalie.

I le faʻaopoopoga, ao iai se tagata, fai mai, o le sukalati, i le faagasologa o le 'aiina o lole, e faigofie lava ona le iloa pe faʻafefeteina, ona o lona tulaga e vave faʻafuaseʻi, ma e le mafai ona pasi vave i totonu o puipui o le manava ma faʻaolaina ai le toto.

Afai ua le iloa e se tagata, ona e le inu ai lea i le suavai suamalie. E matautia lenei mea, aua e mafai ona oʻo atu le vai i totonu o le faʻaʻaoga sese ma se tagata e na o le tatagi, malelemo.

4. I le leai o se malamalamaaga ma le i ai o se suauu i le kalukalo, ia faʻaaogaina i se voluma e le sili atu ma le 1ml i se mea faʻapitoa poʻo le le mafaufau

5. Valaau vave i se taʻavale

Togafitiga

I totonu o se falemaʻi faʻapitoa faʻapitoa, o vailaʻau nei o le a tuʻuina atu i le tagata maʻi:

I le tulaga o le coma: 40-60 ml 40% glucose solution.

E tupu foi e le o lava mea e fai, ona faʻaaogaina lea o le 5% glucose ma faʻafefeteina seia oʻo ina toe faʻaleleia le mafaufau.

Mo le loloto, ua fautuaina e 150 - 200 mg o le hydrocortisone e faʻaaogaina i se auala vavalalata poo se mea faʻapitoa. O le pulea lelei o le adrenaline (1 ml o le 0.1% fofo) poo le ephedrine chloride (1 ml o se vaifofo 5%) e aoga foi. I le tulaga o veins leaga, o le kullukose e tatau ona faʻatonuina i lalo pe o se enema (i le 500 ml o se vaifofo 5%).

Mo le faʻaleleia o le loto mama, caffeine, tolauapiga ma vailaʻau tutusa o loʻo faʻatonutonuina.

Soʻo se fomaʻi e iloa e iai le kulūkose, o lona maualuga i le toto e faʻamaonia le vave televave nai lo le faʻalogoina o le mafaufau ua leiloa.

Afai i totonu o le 4 itula poo le umi e le toe maua ai e se tagata le malamalama, ona i ai lea o se maualuga maualuga o se faʻalavelave matuia - o le cerebral edema, lea e ono mafua ai le le atoatoa poʻo le oti foi.

Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa ma kiliki Ctrl + Enter.

Mafuaaga o se tulaga matautia

O se tulaga matautia, e pei o se tulafono, mafua mai ni mafuaʻaga:

  • Toatele naua. Faatasi ai ma le sili atu o le inisalini, o le kulukose mai le toto e tuʻuina atu i sela vave nai lo le masani. O le iʻuga, e tele naua mea e maua e fusi, ma le leai o se mea e faʻaleleia i totonu o le toto.
  • O le faʻalauiloaina o se faʻateleina o le inisalini i le maʻisuka, ae le o le faʻamaopoopoina ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma gaioiga faaletino.
  • Faʻateleina le taumafa ava malosi.

O le lamatiaga o le hypoglycemic coma e faateleina pe afai e mafatia le maʻisuka:

  • gaʻo gaʻo,
  • faʻasologa masani o le faʻailoga
  • maualuga o le pancreas.

I le tulaga o nei faamai, o le faʻaaogaina o le inisalini e faʻagesegese, e mafai ona faaitiitia lona fua. O le le lelei o le puleaina o le inisalini e mafai foi ona mafua ai le paʻu o le kulūkose ma le hypoglycemic coma. O le tui e tatau ona faia faʻasalaga. Afai e ulufale le nila i le maso, ona vave tele lea o le inisalini nai lo le mea e tatau ai i le plasma toto, o le a faʻateteleina lona faʻatupulaia.

Uluai faailoga ma faailoga

O faailoga o le hypoglycemic coma e le tutusa ma le maʻisuka, pe a maualuga le maualuga o le suka. E masani lava, o se soa e avea ma se taufaʻailoga o se au. Afai e iloa i se taimi talafeagai, o le a fesoasoani faʻamalosi vave fesoasoani muamua e aloese mai ai i se vaʻa.

Vailaʻau o le Brain o le muamua lea e pagatia mai le glucose. I se tagata, o faʻamaoniga muamua o se hypoglycemic coma e mafai ona matauina:

  • vavao
  • vaivaiga
  • moe
  • lima lima
  • lagona o le fiaaai.

Ina ia vave taofia lenei osofaiga, e mafai ona tuʻuina atu sina suka poʻo se lole. O le kulimi kulimi ma le sukalati e le fetaui lelei, e umi se taimi latou te uuina.

Uluai faailoga o le au:

  • pallo o le paʻu
  • gaogao
  • Tachycardia
  • manatu faʻapitoa
  • vili
  • leai se tali i le malamalama,
  • soona inu tele
  • tamaiti aoga
  • fenumiai ma le leiloa o le malamalama.

Taua! Afai ole maualuga ole kulūkose e le faʻatūina i se taimi talafeagai, ona faʻaopopoina lea o faailoga o le hypoglycemia. O le faʻamaopoopoina o gaioiga e faʻalavelaveina, tautala, o le maualuga o le tulaga o le setete o le leiloa o le malamalama ma le coma.

Fesoasoani Muamua

A o leʻi oʻo mai le falemaʻi, o le algorithm o taga e tatau ona faapenei:

  • tatala le faamalama, maua le ea fou,
  • afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, tuʻu atu ia te ia se meainu suamalie po o se lole,
  • faataatia i luga o se mea laugatasi ile itu,
  • saoloto mai ofu malulu
  • afai e totoe meaʻai i lou gutu, aveese,
  • afai o le maʻi ua leiloloa, taumafai e sasaa atu ma le faaeteete suamalie suamalie i lona gutu,
  • tui 1 ml o glucagon i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi, pe afai e le aoga, faʻafoe tautala,
  • ma faʻamafanafana, liliu le tagata maʻi i le isi itu, faʻaofi se mea malosi (ae le o le uʻamea) i le va o nifo.

Aoao e uiga i uiga lelei ma togafitiga lelei mo tamaitai.

E tusa ai ma tulafono mo le fuafuaina o iunite falaoa mo le maʻisuka ituaiga 1 faitau le itulau.

Alu i le tuatusi ma aoao e uiga i metotia taʻavale mo le aveese o lipomas ole.

Faailoga o le hypoglycemic coma ma faʻailoga

O faailoga o le hypoglycemic coma e tuʻuina mai ai uiga lelei mo lenei tulaga. I le vaega o le tagata maʻi, faʻavasegaina le tautala, fenumiai, malulu, afu pipisi, paʻu o le paʻu ua iloga. E mafai e se tagata maʻi ona oo i ai:

  • faateleina le sosolo,
  • gatete i luga o le tino atoa
  • se lagona malosi o le fiaaai
  • tiga ma le vaivai
  • vaivai ma vaivai vaivai
  • lima lima.

O faʻaʻailoga ma faailoilo e ono fesuisuiai, ae o mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni o le faasolosolo malie o le tagata e amata ona magoto ifo i se tulaga le iloa. Muamua, o lenei mea o loʻo faʻaalia i le taofia o le tali atu i fesili, ona i ai lea i le faigata o le tautala. E ui lava i tulaga ogaoga, o le leiloa o le mafaufau e mafai ona tupu faafuasei.

Puipuia o le hypoglycemic coma

Ina ia taofia le amataina o le hypoglycemic coma, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le suka toto. I le faaopoopo atu, ua fautuaina:

  • matau le taumafataga fautuaina e le fomai,
  • ave togafitiga e tusa ai ma le faʻasologa a le fomaʻi,
  • faʻaitiitia le fualaau o le insulin aʻo leʻi faia faamalositino ma faʻateleina le aofaʻi o meaʻai i le taumafataga pe a fai galuega mamafa.

Ma le isi, o le ae fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o lenei tulaga faʻaleagaina:

O le tulaga o le hypoglycemic, pe a faʻaitiitia le maua o le toto toto (glucose), e mafai ona i totonu o tagata uma, aemaise lava i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le pancreas exocrine. O le hypoglycemic coma, lea e taua tele ai le tausiga faʻafuaseʻi i le taimi sili ona puupuu, e toetoe lava o le tele o le maʻisuka. O le tele o taimi, oi latou o loʻo maua se "tulaga lelei" faʻaleagaina o le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) e aʻafia.

O le a le mea matautia matautia o le hypoglycemic coma? Faʻaleagaina o le tino, sili atu le saʻo - O le mea moni o le toeitiiti o le afa o le kulukose e ulufale i totonu o le tino o loʻo faʻaaogā e le faiʻai. Afai e tupu se coma hypoglycemic, o le tausiga o faalavelave faʻanatinati e tolopo, e le lava le malosi o le faiʻai, e le mafai ona galue i le "malosi atoatoa", o lona uiga, e aofia ai se "moe moe". O se umi faaumiumi o le nofo i lenei tulaga e faʻapupulaina ai le tulaga, talu ai o le toto e aunoa ma le kulukose e mafai ona taofia le itiiti o le vai (faʻaitiitia le mamafa o le toto), o lenei "mea sili" e alu i totonu o le tino, aemaise lava i le faiʻai. Ma afai o se tagata soifua maloloina, i le tali atu i le faʻaititia o le kulūkose, o le tele o hormones e faʻatau i le inisalini e maua mai i se faʻasalaga, e faʻamoemoe e tuʻu le glucose talafeagai mai lona fale i totonu o le ate, ona maʻi ai lea o tulafono faatonutonu.

E le gata i lea, o le maʻisuka, e le gata o le "faigofie" o le insulin o loʻo faʻatulagaina, ae ua faaumiumi foi, e iai se aafiaga umi. I le tulaga o le televave poʻo nisi o gaioiga e mafua ai le faʻaititia o le toto maualuga o le suka, e mafai ona tupu i se miti le tulaga o le hypoglycemic, e le o iloa e se tagata i le taimi, ma atiina ae i se pa.

Aiseā e tupu ai le vaʻaia o le hypoglycemic? ma faailoga

E le gata o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le hypoglycemia, ae peitai - o le tulaga sili lea ona taatele. I isi tulaga, atonu e lagona e se tagata le uluaʻi faʻaaliga o le faʻaititia o le maualuga o le suka ma ave fua ('ai), i le tulaga o se "tele" aafiaga o le maʻi, atonu e le tupu, ma e oʻo mai i se fomaʻi.O le mea lea e tupu pe a pa'ū le kulūkose i lalo ifo o le 2.5 mmol / lita (o le tapulaa pito i lalo ole masani ole 3.3 mmol / lita, mo le tele o tagata gasegase o le "masani masani" e 7-8 mmol / lita, ma o mea uma o loʻo i lalo mafua ai lagona o le hypoglycemia).

I se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e mafai ona tupu se coma hypoglycemic ona o:

  • le maualuga o le inisalini ma le loto i ai poo se faʻafuaseʻi foi,
  • o le maualuga o le paluga o le hypoglycemic,
  • anapogi po o le aveina o se vaega itiiti o meaai 30-40 minute talu ona tui tui inisalini,
  • ina ua ulufale se tagata i se fua faatatau na fuafuaina muamua, ae o le taimi lena na ia faateleina ai le faagaioia faaletino,
  • i le soliga o le faasologa o inisua o inisalini. E tatau ona fai mai ole tagata e mafatia i le maʻisuka e le tatau ona tuʻuina atu ile inisalini "pei o muamua" e aunoa ma le filifilia o le talaaga faʻapitoa pe afai e alu i le falemaʻi: o se maʻi sili atu pe itiiti foi le maʻi e "faʻalavelaveina ai taui", ma o le inisalini e tatau ona fuafuaina i aso uma, a maeʻa ona iloa e le fomaʻi le maualuga o le suka o le toto,
  • pe a uma ona inuina le ava malosi: o le alcohol ethyl e faʻaitiitia ai le gaioiga a na enzymes e nafa ma le gaosia o mea faaopoopo, pe'ā tatau, glucose. O lona uiga, o le ava malosi "poloka le auala" i auala puipuia.

Isi mafuaaga o le hypoglycemia:

  • umi le matelaina, aemaise lava i le taimi lava lea e galue malosi ai se tagata,
  • Faʻafoeina o le inisalini e se tagata soifua maloloina ia te ia lava poʻo se isi tagata,
  • pancreatic necrosis, lapisi pancreatitis ma le hepatitis,
  • o le i ai i totonu o le tino o se fulu e maua ai le inisalini.

A o le i faia le coma lava, mo sina taimi (seia oo i le tele o itula), o mea nei e mafai ona matauina:

  • amioga le atoatoa (tele taimi - osofaiga),
  • vaivaiga, vaivai,
  • lima lulu
  • gatete i luga o le tino atoa
  • lagona o le fia aai tele.

I lenei tulaga, e masani lava ona ufiufi se tagata i le malulu, afu le afu, e avea ma pale, o le vave oso mai o le pulupulu mai ia te ia. Ona mafai ai lea e se tagata ona toʻafilemu, taoto i lalo e malolo, ma mai fafo e matauina o le lafoaia e faaauau pea ma le moe, e masani ona tagi mai le tagata, faailoa mai manaoga faavalevalea. Afai e te taumafai e faʻasala ia te ia, i le taimi muamua e mafai ona tali, ae masani lava - e aunoa ma le pupula o ona mata ma le le amanaiaina o isi. O le amataga lenei o le hypoglycemic coma. O tausiga faʻafuaseʻi e tatau ona saunia i le taimi nei.

O le mea lea, pe afai e te maitauina le le atoatoa, faʻamalosi ma le le fiafia i se tagata ua maʻi i le maʻisuka (e tusa lava pe na te tali mai i nisi taimi e lelei o ia), ae e leai se mita o le kulukose toto i luga o le lima, fesoasoani e peiseai ua i ai sou tulaga o le hypoglycemic: e le o se mea matautia i le olaga o se setete pe a le lava. O loʻo i totonu o le tulaga o le hypoglycemic (couna) e faʻatatau mo minute, ao le coma e mafua mai i maualuga maualuga o le suka atonu e ono oʻo atu ai i le oti ma le le atoatoa pe afai e tuʻuina atu le fesoasoani pe a uma le 30-40 minute.

E faia faʻatasi ma le loto i ai. Le mea sili, pe afai o le fale ei ai se glucometer. Afai e te iloa le auala o le iniseti, o le taimi e te aliali mai ai e mafai ona e ulufale i le 40% kulukose i le aofaiga ole 20-40 ml. Aua le tuua le vein. E mafai ona tuiina le glucagon (pe afai ei ai).

Talosagaina e se tasi se falemaʻi (falemaʻi o le a manaʻomia, aemaise lava pe a iai se faʻalavelave maualuga o le inisalini faaumiumi).

Afai e le toe faʻaleleia le malamalama, ia faia se isi 20 ml o le kulukose tutusa, ia faʻaaogaina le 1 amipoule o Prednisolone poʻo le Dexamethasone, ma faʻamalosi i le 10 ml o sodium chloride isotoni. Afai e faia lenei mea e aunoa ma le mataituina o le kulūkose, aua le toe faia se isi mea sei vagana ua taunuu le falemaʻi.

Fesoasoani Muamua mo le hypoglycemic coma, pe afai o le aiga e le oi ai le auala o injections ogaoga, ma e le oi totonu o le fale (o se fualaau taugata tele), ua faapenei:

  • ia taoto le tagata maʻi i lona itu, mataʻituina lona manava ina ia le uma,
  • tatala le faamalama, le faamalama ina ia tele atu le okesene,
  • Afai e mafai, ia tuʻuina i lalo o laulaufaiva ni nai fasi mea suamalie lelei, ma ia mautinoa o le a le foloina lenei suka, e pei o se tagata maʻi i se tulaga le iloa, e ala i le liliuina o ona auvae, poloka ona ala vaalele i se ituaiga.

E le mafai ona e tuʻuina atu i le tagata gasegase se coma: e na o le faatumuina lenei suavai i totonu o ou mama, ona faigata tele lea ma o nisi taimi e le mafai ona fofoina na taunuuga.

Afai e mafai ona e puʻeina se tagata pe a ia nofouta, ae le lava ma fiafia, taumafai e avatu ia te ia le suamalie suamalie, vai mafanafana ma le suka poo le meli, naʻo le lole po o se sipuni o le meli. E tatau ona valaʻau i se taʻavale, e tusa lava pe o oe lava na e taofia lenei tulaga lamatia na o oe lava ma gaʻo.

O le faʻafitauli o le hypoglycemic complexes ua faʻaalia ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto toto. E faʻafuaseʻi ona tupu aʻe, ao maʻi le maʻi, e mafai ona oʻo atu ai i le hypoglycemic coma. E manaʻomia lou faʻatinoina vave ma le faʻamaoni, o isi faʻasalaga ogaoga e le mafai ona alofia.

O le hypoglycemia e pito sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e ui lava e mafai ona matauina i le leai o lenei maʻi. I ia tulaga, ua faʻaaogaina le faʻasalaga, ma o le ono mafai ona atiae se paʻu e matua maualalo. I le maʻisuka, o le mafuaaga o le tulaga o le hypoglycemic e mafai ona:

  • maualalo meaʻai faʻamalosi ma le inisalini togafitiga,
  • faateleina le va i le va o 'aiga,
  • mamafa tele po o le faaumiumi o le tino faaletino,
  • le mafuli o fualaau oona,
  • le faʻaaogaina o le ava malosi,
  • gastroparesis, gasegase faʻapitoa, gaioiga o le ate.

I le hypoglycemia, o le kulukose toto e itiiti ifo i le 2.8 mmol / L. O le faiʻai e matelaina, lea e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le tino tutotonu. O se taunuuga, o uiga taua e aliali mai:

  1. Maualuga maualuga, popole.
  2. Lagonaina o le fiaaai.
  3. Tremor, faʻaleagaina o aʻafia, afaina ma le tiga o le muso.
  4. Sweating, avanoa o le fefaʻasoaʻiga.
  5. Faʻalavelave faʻaitulagi, tachycardia.
  6. Dizziness, migraine, asthenia.
  7. Feteenai, diplopia, faaletonu o le suʻeina o suʻega, vavaeeseina o amioga.

O le hypoglycemia e faatatau i tulaga le tumau. Faatasi ai ma lona faʻalavelave, o loʻo tupu ai se coma hypoglycemic, lea e mafua mai i le faaleagaina o faiʻai, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻagataina o gaioiga ma le oti.

Afai e maua ni faʻafitauli matautia, e manaʻomia e le tagata maʻi fesoasoani faʻafuaseʻi. O le algorithm o gaioiga faʻalagolago i le tikeri o le le malamalama. Fesoasoani Muamua mo le hypoglycemia, pe afai o loʻo malamalama le tagata:

  1. O le tagata gasegase o loʻo nofo pe tuʻu.
  2. O se vaega o anava gaʻo vave e faʻafofoga tautalaina ia te ia vave, mo se faʻataʻitaʻiga:
    • se ipu vai suamalie
    • 1.5 tbsp. l meli
    • lauti ma le 4 tsp suka
    • 3-4 vaega o le faamamaina,
    • kuki pata, ma isi.
  3. I se maualuga maualuga o le inisalini ona o lona maualuga, e tatau ona faʻaumatia nisi o vailaʻau gaʻo.
  4. O le tuʻuina atu o le maʻi i le filemu, latou te faʻamoemoe e faʻaleleia lona tulaga.
  5. A maeʻa le 15 minute, e fua le fua o le toto i le faʻaaogaina o le glucometer feaveaʻi. Afai o le a le maua le lelei, o le toe faʻaaogaina o mea e maua ai suka e manaʻomia.

I le leai o ni faʻaleleia atili, faʻapea foʻi i le tulaga o se faʻalavelave faʻafitauli o le maʻi, e manaʻomia e ia togafitiga faafomaʻi.

Fesoasoani i se tamaitiiti

I le taimi o le osofaia o le hypoglycemia i tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua, o le toto toto e pa'ū i lalo ifo o le 1.7 mmol / L, e sili atu i le 2 tausaga - i lalo o le 2.2 mmol / L. O faʻamaoniga o loʻo faʻaalia i lenei mataupu, e pei o tagata matutua, e fesootaʻi ma le solia o le tulafono faatonutonu. O le hypoglycemia e masani ona faʻaalia i le tagi i se miti, ma pe a ala mai se tamaititi, ua i ai le fenumiai ma faailoga o le amnesia.O le eseesega tele i le va o faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le neuropsychiatric o lo latou toesea ina ua uma ona 'ai.

I le hypoglycemia malu e uiga i le maʻisuka, e tatau ona tuu le tamaititi i se tulaga nofoa ma avatu ia te ia lole, glucose i totonu o fualaau aina, se sipuni o siamu, sina suamalie suamalie po o se sua. Afai e leʻi toe foʻi le tulaga i le masani, e tatau i le tagata maʻi ona tuʻuina atu se vaega faaopoopo o meaʻai gaʻolaʻo ma valaʻau i se falemaʻi. O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai, e manaʻomia le falemaʻi faʻafuaseʻi.

Afai e le iloa e le tamaitiiti, latou te liliu o ia i lona itu ma faʻamoemoe o le taunuu mai o fomaʻi. O le ooto ole gasegase ole maʻi e tatau ona faʻamamaina meaʻai poʻo le vomit. Afai e mafai, o le glucagon e faʻatautaia i le iniseti.

Falemai ile Hypoglycemia Treatment

O togafitiga togafitiga i se falemaʻi e leʻo ese mai le tausiga muamua. Afai e maua ni faailoga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaaoga se suka e maua ai le suka pe ave le papalama kullukose. Afai e le mafai ona faʻafofoga tautala, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina i se auala le lelei i se ituaiga o fofo. Afai e le lelei le tulaga, atonu e manaʻomia le faʻaaogāina e le gata o se endocrinologist, ae o isi tagata tomai faapitoa (cardiologist, resuscitator, ma isi).

A maeʻa le faoa faamalosi, o mea taumafa e mauʻoa i gaʻo vailaʻau faʻamalosi atonu e manaʻomia e puipuia ai le toe tupu. I le lumanaʻi, e tatau ona fetuunai le fua o vailaʻau o le hypoglycemic o loʻo faʻaaogaina e le tagata maʻi, aʻoaʻo ia te ia e faia lenei lava mea ma ia fautuaina se meaai sili ona lelei.

Fesoasoani Muamua ma Tausiga Mataga

I le fesoasoani a le tagata lava ia ma le felagolagomaʻi, i le muaʻi laasaga, e tatau ona ave le lauti suamalie, sugar, sweets. I le tulaga lautele, o soʻo se oloa e aofia ai mea e taʻua o le vailaʻau faʻasaʻa e talafeagai.

E le gata i lea, o le faʻaofiina o se fofo o le glycogen e maua ai se taunuuga lelei. E masani lava, o tagata gasegase o loʻo i ai se peni tui ma lenei mea. O le mafuaaga mo le valaʻauina o le falemaʻi o le leai o se aoga mai nei mea tutupu. I le laasaga o le falemaʻi, 40% kullukose e masani lava ona faʻaaogaina i se auala vavalalata.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemic coma, o le faʻaofiina o le kulukose e faʻatagaina. O le uluai masini e 60 ml. 40% fofo (fofo). E le gata i lea, o le suavai o le 5% o le kulukose o loʻo faʻavaeina. O lenei fuataga e manaʻomia, e tusa lava pe toe iloa e le tagata maʻi pe a uma le 40% o se vaifofo, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o le toe faʻaalia pea o le coma.

O le tele o taimi, o nei faiga ua lava ma ua vave ona aveeseina se tagata, mai le setete o le hypoglycemic coma ma le precoma. Ma, afai e le aoga nei metotia, o lona uiga o lenei mea e na o le lua tulaga: o le vasega o le hypoglycemic coma ua "alu" mamao tele, pe o iai foi isi togafitiga.

I le tulaga muamua, o le faaitiitia o le kulūkose e masani ona faalauiloaina, ma o le mea e sili ona taua, o le taimi o le hypoglycemia e umi lava le umi o le gasegase o neuron ua maeʻa atoa. O le iʻuga, o faʻafitauli masani o le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina ua faʻalavelaveina. O lona uiga, o le fesuiaiga o le eletise e ala i paʻu. E tusa lava pe i ai se faʻalauteleina o le maualuga o carbohydrates, o nisi neu e le mafai ona aoga.

O le isi vaega o le faʻamaopoopoina atoatoa o le fausaga o le membrane, ma e umi se taimi e toe faʻafoʻi ai. Muamua lava, o le tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i le faʻamalosi o masini. Afai e tatau ai, o vailaʻau e faʻaopoopo e lagolago ai le vascular tone ma le fatu i le tulaga sili ona lelei. O lenei mea e taʻua o le inotropic support.

Faʻaauauina pea le pulea o le kulūkose e le fautuaina. Nai lo lena, e faʻaaogaina se paluga faʻamalosi. E aofia ai le 5% glucose, faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o se vaifofo o le potassium chloride ma le inisalini. O le mea mulimuli e tatau mo le tuʻuina atu o le kulukose i masini, ma o le potassium o le eletise sili ona taua. O le faʻaofiina o isi fualaau oona e faia e tusa ai ma faʻamatalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau e faʻaaoga e puipuia ai faʻamaʻi nosocomial.

O le vaega lona lua o mafuaʻaga e manaʻomia ai suʻesuʻega auiliili ma toe faʻaleleia.Ma, i le faaopoopo i le togafitiga o le hypoglycemic coma, ua faaopoopo ai vailaau faapitoa e aveese ai lenei mafuaaga.

Faʻaaliga o le maʻi hypoglycemic coma

O le hypoglycemic coma o se maʻi maʻi faʻapitoa e faʻaalia i se tali o le tino i se faasologa patino (cerebral cortex → cerebellum → subcortical-diencephalic structures → o nofoaga autu o medulla oblongata), e aʻafia i le pa'ū poʻo le paʻu mataʻutia i le maualuga o le glycemia (faʻasalaga o gaʻo inu i le plasma toto).

O le gaioiga mo le atinaʻeina o le hypoglycemic coma o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le suka toto i le maualuga o le 3 mmol / L pe maualalo. O le hypoglycemic coma i tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona avea o se taunuuga o le malosi o le tino, gasegase o le inisalini, ma le le tausisia o le meaai.

E fa ni laasaga autu e iloagofie ai i le tino, e aofia ai tulaga o le hypoglycemic and who:

  1. O le gasegase o lona atinaʻe e fesoʻotaʻi ma le hypoxia o sela o le tino tutotonu o le tino, aemaise lava o le cerebral cortex. O taunuʻuga o lenei tulaga e faʻaalia i foliga o se suiga i le loto, fiafiaga tele po o le atuatuvale, o le maʻi tigaina e ono tupu, vaivai lagona musika, ma e mafai e le tagata maʻi ona feagai ma ituaiga o popolega eseese. E le gata i lea, o le tachycardia e atiina ae, o le lagona o le fiaaai e leaga, ma o le paʻu e susu.
  2. O le faʻaitiitia o le suka toto e oʻo atu ai i nisi faʻaleagaga i le vaega subcortical-diencephalic, lea o loʻo faʻaalia i le maualuga o le sosolo, fiafiaga o le tino, e mafai e le tagata gasegase ona amio le talafeagai, faʻafefe o foliga, diplopia.
  3. O le solia o le gaioiga galue o le ogatotonu o le uila e taʻitaʻi atu ai i le faoa faamalosi, faʻateleina ai le musika. O le tulaga o le tagata maʻi e mafai ona pei o le faoa faamaʻi o le epilepsy, faʻaopopo atu, o loʻo i ai le faʻalauteleina o tamaiti aoga. O le maualuga o le toto maualuga, tachycardia ma le vevesi o loo faateleina.
  4. E i ai se faʻalavelave i le gaioiga o le medulla oblongata, poʻo le, o ona vaega pito i luga. O loʻo i ai se siama o le hypoglycemic, o faʻamaumauga o le falemaʻi o le: le lava o le malamalama, paʻu o le paʻu, masani poʻo sina faʻalauteleina o le vevela o le tino, manava masani, faʻalauteleina o le periota ma le tendon reflexes, tamaiti vaevaeina, oso vave ma faateleina le leo o le fatu.
  5. Laasaga mulimuli mulimuli. O le faiga o tulafono faatonutonu o vaega pito i lalo o le medulla oblongata e aofia i le tulaga o le hypoglycemic. E i ai le faateleina o se coma. O faailoga o le falemaʻi e faʻaalia mai i le faʻaitiitia o le musika, o le toto maualuga, ma le faʻaaogaina o le suamalie e le o matauina, o le mafaufau e tupu, ma ua faʻalavelave le fatu.

O le olaga o se tagata e ono lamatia ai le oti, talu ai o le pa'ū malosi o le toto suka na mafua ai le tuputupu ae o faailoga o le hypoglycemic coma, lea e ono mafua ai le tupu o le cerebral edema.

O le hypoglycemic coma - o le a le ituaiga faʻamaʻi?

Mo galuega masani, e manaʻomia e le tino le "suauʻu" - glucose. O le hypoglycemic coma o se tulaga ogaoga lea e atiina ae i le leai o le kulukose, o lona uiga, pe a pa'ū lona toto i lalo o le 2.77 mmol / lita.

O le hypoglycemic coma e atiae i tagata e maua i le maʻisuka ma le maualuga o le inisalini, popolega, ava malosi, matelaina, le lava o le gaosiga o gaʻo, ma le faateleina o le gaioiga faaletino. O lenei tulaga e mafai ona atiina ae ma le faʻaaogaina umi o vailaʻau.

O le hypoglycemic coma e tupu ona o le le lava o le kulukose i totonu ole tino faiʻai. E iloa lelei o le autu o le "suauu" mo le totoga tutotonu o le tino o le kulukose. O le faʻaoga o le tino e faʻaaogaina le kulukose 30 taimi e sili atu nai lo le maso. Ma o le leai o se mea e taʻitaʻi atu ai i le hypoxia ma le solia o le metabolism o gaʻo ma proteins i totonu o sela o le tino tutotonu.

E le gata i lea, o ona matagaluega eseese e le aʻafia i le taimi lava e tasi, ae faasolosolo malie lava.O le mea lea, o faailoga o laasaga eseese o le le atoatoa o le kulukose e ese. O le cerebral cortex e afaina tele i le le lava o le kulukose. Ona faʻalavelaveina ai lea o le galuega o le faʻaogaina o fausaga ma le cerebellum. O le medulla oblongata o le mulimuli lea e toe faafoi.

O se taunuuga o le hypoglycemic coma, o le galuega a le tino atoa ua faʻaleagaina. O ona taunuuga e ono tupu lata ane lava, pe ono tele ni masina. Apasaia (faʻafitauli le tautala), edema cerebral, infarction o le myocardial e vave mafai ona atiaʻe. O aʻafiaga umi o aʻafiaga, paka parkinsonism, ma le encephalopathy.

Fesoasoani Muamua

O le hypoglycemic coma e vave ona atiina ae ma manaʻomia le fesoasoani vave. I le taimi muamua, o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻolatigofie faigofie - o le mana malosi o le lauti, jam, suka, se fasi falaoa po o se lole e mafai ona fesoasoani. Ae ui i lea, i le tulaga o le faaletonu o le mafaufau po o le taimi o coma, o le fesoasoani a isi o le valaau lea i se taʻavale.

I lenei laasaga, naʻo le afaina o mea inu e 40% le kulukose e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi. Ae naʻo se fomaʻi e mafai ona faia lenei mea. Ma ao lei taunuu mai fomai, e tatau ona e taoto se tagata i lona itu ma tuu 1-2 fasi kulimi malosi i lona alafau. E le tatau ona sasaa le lauti i totonu, e le mafai ona folo, ae o le vai e mafai ona oʻo i totonu o le manava ma faʻalavelave ai le manava.

Afai ua tuai le fesoasoani faafomaʻi, o nisi tagata atamamai e fautuaina le faaoolima i se tagata, mo se faataitaiga, tui pe tuʻi. O le tali atu i le tiga o le ita o le faʻasaʻoloto lea o catecholamines, lea o le a faʻavaivaia ai le glycogen, ma le faʻavae o le kulukose. O lenei kulukose e taofi ai le hypoglycemia.

Faailoga o le hyperglycemia ma le hypoglycemia

Faaaoga le faʻaeteete ma le inisalini umi. E fautuaina ina ia faia i lalo o le paʻu o sulugatiti poʻo le tauau, talu ai o lona faʻaaogaina i nei nofoaga e faʻagesegese. O se galuega sili ona taua o le faia lea o se suʻesuʻega o le talaaga faʻapitoa i le aso. O lenei mea o le a fesoasoani i le filifilia o le insulin mo le pule i le po ma mafai ai ona puipuia le hypoglycemia i le moe.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia se taumafataga e faavae i luga o latou manaʻoga malosi. I se isi faaupuga, o le aofaʻi o calorie e oʻo mai e tatau ona faʻaogaina atoatoa e le tino, ma o le aofaiga o le inisalini e faʻaaogaina e tatau ona fetaui ma meaʻai gaʻo.

O le faʻaleleia o le fuaina o kalori i tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina i laulau eseese o loʻo faʻamaonia ai le taua o mea taumafa ma meaʻai e tasi. Ae o le fuafuaina o le carbohydrate avega i oloa na faʻaaogaina ai falaoa. O se tasi o ia iunite e tutusa lelei ma le 12 kalama o gaʻo ma gaʻo. Po o le 25 kalama o falaoa masani. O fasi falaoa e faʻaaogaina mo le pulea e le tagata lava ia o mea taumafa mo le maʻisuka, ua mamanuina e faaleleia atili ai le lelei o le ola o le maʻisuka, ma masani ai i latou mo latou lava soifua maloloina.

Mo le togafitiga o le hypoglycemic coma, e 10% glucose solution i le aofaiga o le 100 i le 250 milliliters e faʻaaoga. E taua lenei mea ina ia tumau pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le toe iloa e le tagata gasegase i le taimi o le kulūkose, e tatau ona faia fua e puipuia ai le cerebral edema - faʻaaogaina le 15% o le solution o Mannitol mai le 1 i le 2.5 milligrams i le kilokalama o le mamafa o le tino, ona ulufale lea i le Furosemide (Lasix) 75 - 110 mg faʻamalosi.

Mannitol o se sui o le vaega o tagata suʻesuʻe, o lona faʻatinoga e faʻavae i luga o tulafono faʻaletino o le fegalegaleaiga o kulimi vai ma se vailaau faʻasaina. E leai se fesuiaiga ma le tosoina o ni vai mama. O le Lasix foi ei ai lona aafiaga faapitoa i le masini eletise, e faaosofia ai le fausiaina o le urine ma lona isi faasiliga. E tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, aua e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o le diuresis - o le leai o se faʻavaivai o le tino.

I tulaga o le puipuia poʻo le togafitia o faʻafitauli faʻapitoa o le hypoglycemic coma, o vailaʻau e pei o Piracetam poʻo Nootropil e talafeagai lelei. O nei fualaau oona o sui masani ia o le soona taʻua o le nootropics - o fualaau faasaina e faaleleia ai le gasegase. E faʻaaogaina foi i latou o loʻo matutua ma i latou na gasegase i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular.

Ina ia taofia le faateleina o le toto maualuga i totonu o vaʻa o le faiʻai, o le vaifofo o le magnesium sulfate, e sili ona lauiloa o Magnesia, e faʻaaogaina. E masani lava ona faʻaaogaina i le 10 ml (faʻalagolago i le mamafa o le tino) i se faʻatonuga e le silia le 25%.

O le faʻaofiina o se kulūkose e tatau ona faia i lalo o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega i lona toto i lona toto. Pe a oʻo i le maualuga o le glucose e oʻo atu i le 14 - 16 mmol i le lita, e tatau ona faʻatonuina le inisalini o le inisalini e faia i le gaosiga i se vaega e oʻo i le 6 iunite i le 3 i le 5 itula.

O le hypoglycemic coma - o le a le mea, aisea e matautia ai?

O le hypoglycemic coma e tupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka pe a tupu se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto. I totonu o lenei setete, o se tagata e vave ulufale. Mai le taimi o uluaʻi faailoga e oʻo mai seia oʻo ina le iloa, e le silia le 15 minute le pasi.

O le i ai i lenei setete e matua lamatia tele mo le ola o le tagata ma le soifua maloloina. Ona o le leai o le kulukose, o le faiʻai o meaʻai e fafagaina ai lenei vailaau. A aunoa ma se fesoasoani talafeagai, o taualumaga e le mafai ona suia e tupu i ona fausaga.

Faailoga ma mafuaʻaga

O le hypoglycemic coma e mafai ona atiaʻe pe afai ua tui le tagata maʻi i le tele o le inisalini. O se taunuuga, o le suka mai le toto e vave ona tuʻuina atu i sela, o lona uiga o le le lava o lenei mea e foliga mai.

O sea tulaga matautia e mafai ona tupu pe a faʻaaogaina e se tagata e maua i le maʻisuka se fualaau o fualaau faasaina e le fetaui ma le aofaʻi o mea inu. E masani ona tupu lenei mea i le taimi o le malosi o le tino, pe a manaʻomia e le lapoa le tele o kulukose.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e faʻasaina le inu ava malosi. E oʻo lava i sina vaega ole alcohol alcohol e mafai ona faʻaosoina ai se vailaʻau o le hypoglycemic. O le lamatiaga o le atiaeina o lenei tulaga e faateleina pe a maua e le tagata maʻi ni maʻi o le ate, fatuga o fatugao, poo le gasegase o le fatucreatic. Pe a togafitia nei maʻi, e tatau ona faʻaitiitia le fualaau o le insulin ona o le tino e le mafai ona lelei ona faʻafoeina.

O le le lelei o le puleaina o fualaau o le maʻisuka e matua faateleina ai le lamatia o se paʻu mataʻutia i le suka o le toto. Injections e tuʻuina atu i lalo. Afai e te faia i luga o le toto, o le inisalini e vave ona ulufale atu i le toto, lea o le a mafua ai ona leai se kulūkose.

Faailoga autu

O faailoga muamua o le hypoglycemic coma i le maʻisuka ua taʻua:

  • o foliga mai o se lagona malosi o le fiaaai,
  • ogaoga vaivai
  • afu malulu malulu foliga i luga o le paʻu,
  • ogaoga tiga ma le agavaʻa
  • moe, moe ua amata,
  • ei ai se lagona malosi o le fefe
  • o le paʻu ua paʻu.







Afai e te le faalavelaveina pe a aliali mai nei faailoga, o le a sili atu ona sili atu ona tupu uiga leaga. O se tagata gasegase maua i le maʻisuka e lagona le tachycardia, faigata le manava, faʻanoanoa ma le gatete o nisi vaega o le tino, le mautonu, faʻalavelave faʻalavelave. E faasolosolo ona pa'ū se tagata i se paʻu. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma tamaiti vavalalata (latou te le toe tali atu i le malamalama), o se faʻalavelave faʻamalosi, faʻaitiitia le vevela o le tino, ma le atinaʻe o le Kernig Syndrome.

O faʻafitauli faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma o le faʻateleina o le kulukose toto. Afai e iloa e se tagata, e tatau ona avatu ia te ia se mea suamalie. Tea, candy, o le suka o le a faia. Afai o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka ua le iloa, o le algorithm of action is:

  • O loʻo taatia le tagata i le tasi itu, lea e fesoasoani e taofia le taofia o gagana.
  • Afai o meaʻai e totoe i le gutu, e tatau ona faʻaumatia.
  • O se tagata gasegase i le maʻisuka e tuusaʻo mai lavalava fufusi e taofi lana manava.
  • Afai e faʻaumatia le galuega a le tagata maʻi, e tatau ona liligi se sua inu suamalie i lona gutu.
  • E mafai ona liligi ifo ni nai kulūkose paʻu i totonu o le pupuʻu tautala.
  • Afai ei ai se tuilaʻau i le kalukeka, e tatau ona faʻatonuina i se mea faʻapitoa poʻo le le faʻaaogaina. Ole fua fautuaina ole 1 ml.
  • Pe a tulaʻi mai le toʻalua i le va o nifo, e tatau ona e tuʻuina se mea malosi, ae le o le uamea.
  • E tatau ona valaʻau i se falemaʻi i le vave e mafai ai.

I totonu o se falemaʻi, o loʻo maua ai se tagata e maua i le maʻisuka ona o le ogaoga o manua ogaoga o le mafaufau, o le afaina. E faʻamaonia pe na inisiua e le tagata maʻi inisalini poʻo isi fualaau oona ao lei oʻo i le hypoglycemic coma. O le lisi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e aofia ai foʻi le manaʻoga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Mo lenei mea, e masani ona faʻaaogaina vave suʻega. Latou te fesoasoani e vave fuafua le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e mafai ai ona e filifilia togafitiga sili ona lelei.

O togafitiga e faia e faʻaaoga ai fualaau oona nei:

  • faaaoga sorbents e faʻaitiitia ai le inupia,
  • o le kulūkose e faʻafefe. Mo tagata matutua, e tasi le 10-25 g, mo tamaiti - 2 ml i le 1 kilokalama o le mamafa,
  • inisinia chloride faʻasaina e faʻamaonia le maualuga o le pāmala i le toto,
  • e faʻamaonia ai faʻamaoniga o le toto, Norepinephrine, Dopamine e faʻaaogaina,
  • faatasi ai ma le atinaʻeina o le loloto o le hypoglycemic coma, o le hydrocortisone e faia i luga o le vavalalata poo le iniseti.

Afai o le togafitiga e maua mai ai le manaʻoga, ma o le tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka toe maua le malamalama, ua fautuaina o ia e 'ai mea taumafa i mea faigofie e mafai ona maua i le maʻisuka mo sina taimi. E aofia ai le semolina porridge, honey, drinks delicious. E fautuaina le vai alkaline. I le faagasologa o le taimi o le toe faʻaleleia, e tatau ona lafoai uma faʻamaʻi manu ma gaʻo. E faʻafeiloaʻia i latou i le taumafataga pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Vitio: Tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma

Afai ei ai le maʻisuka o lou aiga, e tatau ona e iloa poʻo a gaioiga e aofia ai tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma.

O le hypoglycemic coma o se faʻalavelave taatele o le maʻisuka na mafua ona o le paʻu tele i le maualuga o le kulukose o le toto. Faailoilo mai le 2.2 i le 2.8 mmol / L ua avea o se faailoga o le hypoglycemia, i tamaiti laiti e itiiti ifo i le 1.7 mmol / L, i pepe laiti e itiiti ifo ile 1.1 mmol / L. O faʻamaʻi atonu ua aliali mai ma le maualuga o le toto toto o le 2.6-3.5 mmol / L. E mafai foʻi ona faʻaleagaina tulaga faʻaleagaina i le faʻaitiitia o le glucose mai le maualuga i tulaga masani.

Aiseā e pa'ū ifo ai le maualuga o le toto i le maualuga o le toto? E lua mafuaaga autu.

Muamua, e tupu lenei mea pe a tele tele le insulin i le toto. - Tuʻu le kulukose i totonu o sela o le tino. Afai ei ai le sili atu o le inisalini, o le kulukose mai le plasma e vave ona pasi i totonu o siama, o lona faʻatuputeleina i totonu o masini e faʻateleina, ma i le toto e faʻaititia.

O le mea masani lava, o lenei tulaga e tupu i tagata o loʻo faʻamanuiaina ile inisalini ma maua ai le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se fua tele o le hormone ona o se mea sese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o le fualaʻau na le saʻo le fuafua e faʻatatau i le faʻatupulaia o le vailaʻau. O le faʻamalosia o insulin e fuaina i iunite o meaola. O faʻafitauli e maua i concentrations o le 40 IU / ml poʻo le 100 IU / ml. Mo a latou faʻasuaga, e faʻaaogaina faapitoa, e le o le voluma, ae o le numera o iunite ua makaina. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le mea sese, e tatau ona e filifili ma le faaeteete le suauu e fetaui ma le faʻamalosi o le vailaʻau: mo le 40 IU / ml - U40, mo le 100 IU / ml - U100.

E mafai foi ona tulai mai le hypoglycemia ona o le le saʻo le tui: o le inisalini e tatau ona faia i se mea faʻapitoa, pe afai e ulufale i totonu o le maso, o le a vave ona tupu i le toto ma o le a faateleina lona faʻateleina.

I nisi faʻamaʻi, o le pancreas e maua ai le tele o le insulin.E mafai foi ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia.

O le mea lona lua, pe a masani le maualuga o le inisalini, ma e le lava le suka i totonu o le toto. O le mafuaʻaga o le hypoglycemia e fesoʻotaʻi ma meaʻai poʻo gaioiga faaletino. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le 'aina e se tagata ni meaʻai gaʻo gaʻo.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga ole kulukose o le toto. O le ava malosi e tuʻuina atu ai se avega i le ate, o le glycogen e le toe gagau i le kulukose ma ulu i le toto, tausia le maualuga o le suka i le va o meaʻai. O se taunuuga, pe a mavae 3-4 itula pe a uma ona 'ai, e faʻaititia le kulūkose plasma.

O le faʻaopopoina o le meaʻai o carbohydrates i le faʻaogaina lelei e manaʻomia pe a uma le faʻatonuga.

I le gasologa o le tino, e malosi le malosi o le malosi, o le mea lea e tatau ona faateleina le faʻaaogaina o gaʻo i le puleaina o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

Faailoga o tulaga hypoglycemic

O le atinaʻeina o se coma e muamua i luma. Afai e te iloaina i le taimi ma faia le gaioiga i totonu o le 10-20 minute, e mafai ona aloese mai le leiloa o le mafaufau.

E faʻapefea ona faʻaalia le hypoglycemia i se taimi vave? Glucose o se punaoa vave o le malosi. Pe a faʻaitiitia lona maualuga o le toto, o le faiʻai o sela muamua e mafatia. O le vaivai ma le vevela ua lagona, i le taimi muamua na faateleina le le fiafia, ma ua le fiafia, o le a vave ona oo mai le moe, o le gafatia e taulai atu le mafaufau e faaitiitia. O loʻo i ai se lagona o le fiaai, faʻaliliu malulu ma le afu paʻu, o gatete lima. Ua mataituina Pallor o le paʻu.

Ina ia faamatuu ese nei faailoga, ia inu na o se lauti suamalie pe ai foi se mea suamalie, pei o le lole po o se fasi suka. O le taimi lava e ulu ai le suka i le toto, e toe foʻi le tulaga i le masani. O sukalaki ma aisa kulimi ma le hypoglycemia e sili ona le aoga, aua e faʻagesegese lemu.

Afai e te le faʻateleina le suka i le taimi, o le a faʻapupulaina faailoga. E mafai ona aliali mai ni faʻalavelave tautala ma le faʻamaopoopo. O le tulaga o le muaʻi faʻamuta o le a muta i le leiloa o le mafaufau ma pasi atu i se paʻu.

O le hypoglycemic coma e mafai ona faʻatusalia i faʻamaʻi nei:

  • o le paʻu e paʻu, susu ma malulu i le paʻi,
  • afu tele
  • gaogaosa, vomiting,
  • fatu fatu
  • ua vaʻaia tamaiti ma faʻavaivai tali atu i le malamalama.

Hypoglycemia i tamaiti

A o laʻitiiti, e le mafai e le tamaititi ona tuʻuina atu le fesoasoani i le hypoglycemia, ma i tausaga muamua o le soifuaga, o le tulaga e sili ona lamatia mo le tino. Faʻatasi ai ma se faʻasologa o le hypoglycemic, o le manaʻoga mo tausiga faʻafuaseʻi faʻatasi ma matua. Afai e te maitauina se tamaititi e maua i le maʻisuka mo le leai o se mafuaʻaga, e masani lava o le moe ma le mea e le masani ai mo ia, o le leai o se meaʻai, e tatau ona e vave siaki lona maualuga o le suka.

O le leiloa o le mafaufau ma le hypoglycemic coma i tamaiti e faafuasei ona tupu. E masani ona tupu lenei mea i le po ao moe. O le malosi o le hypoglycemia i lenei tulaga e faʻaalia i le afu o le afu, faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavevesi.

Fesoasoani Algorithm

O le muamua fesoasoani muamua mo le hypoglycemia o le taumafa o mea suamalie po o le lauti ma le suka. Afai e le o iai le malamalama ma e le mafai ona faʻaaogaina le gaʻo gaʻo, e tatau ona valaʻau se falemaʻi.

Muamua fesoasoani mo le hypoglycemic coma o le puleaina o le 60 ml o le 40% glucose solution. I le avea ai o se tulafono, o ese mai se coma i le taimi o le tui e tupu i totonu o le minute e tasi.

O le mea lea e le toe tupu ai le hypoglycemia, pe a uma ona faʻasolosolo lelei, e fautuaina e 'ai meaʻai gaʻo (e aofia ai le falaoa, fualaau, susu).

Faʻapitoa i se hypoglycemic coma, le faʻafoega o Glucagon, pe afai o loʻo i ai le penisini ma lenei vailaʻau. Glucagon e faaosofia ai le gau o le glycogen i le ate ma le tafe o le kulukose i totonu o le toto. O le fualaau faasaina e faia i luga o le faalagolago i le mamafa.

Afai o le malamalama e le toe faʻaleleia pe a uma le tui o le kulukose poʻo le kullucagon solution, ona amataina lea o faʻafitauli e manaʻomia vave ile falemaʻi.

A e masalomia ua atiaʻe se coma hypoglycemic, o le tausiga faʻafuaseʻi, o le algorithm lea o loʻo faʻamatalaina i luga, e tatau ona faia i le faasologa lea:

  • Faʻaaloalogia vave le tulaga o le hypoglycemic e ala i faailoilo, fuafuaina o le suka toto ma se glucometer,
  • i le tulaga o le muaʻi - o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo,
  • i le tulaga o le leiloa o le iloa - o se falemaʻi e valaau mo le faʻaofiina o se vaifofo 40% glucose ma le faʻafefe.

Taofiaga

O le auala autu mo le puipuia o le hypoglycemia o le pulea lea o maualuga o kulukose plasma. Faʻaaogaina o se glucometer, e mafai ona e faia faʻamatalaga manino i le fale.

O nisi o faʻamaʻi, e pei o le le atoatoa o le tino, e manaʻomia ai le faʻasologa ole inisalini.

O tagata e maua i le maʻisuka e le mafai ona faʻalauteleina le vavao i le va o ni meaʻai poʻo le suia i se tulaga tutoatasi le fua o le insulin.

Manatua pe a oʻo mai se coma hypoglycemic, e vave tuʻuina atu le tausiga faʻafuaseʻi, ona o sea tulaga e lamatia ai le ola.

O le taimi lava lea e aoga ai le malamalama o le hypoglycemic coma o le taunuuga lea o togafitiga o le maʻisuka, ae le o se faʻaaliga o le maʻi. O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o se tagata e mafai ona oʻo atu ai i le oti ona o le puʻeina o le cardiac ma le siama o le mea enaena o le faiʻai.

O le hypoglycemia e masani ona atiina ae i tagata gasegase ia e masani ona maua le inisalini. Faʻatasi ai ma le faʻafofogaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o ia tulaga e faʻalauteleina le tele o taimi. O nisi taimi, i tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1, e ono tupu vave le oti i le taimi o le moe ona o le faʻaitiitia o mea inu i totonu o le toto ma le puʻeina o le fatu. I se tulaga moe, e le mafai e se tagata ona fuafua lona tulaga e faalagolago.

Faʻatasi ai ma mafuaʻaga e fesoasoani i le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, o se mea tuusaʻo tuusaʻo o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E ui lava i tagata soifua maloloina atoatoa e mafai ona afaina lenei tulaga i le umi o le matelaina, o se paʻu mataʻutia i le maualuga o carbohydrates i le taumafataga ma le atinaʻe o le pancreatic necrosis.

Isi mafuaʻaga e aofia ai:

  • meaai e tuai pe a uma le tuiina o le inisalini,
  • le fua le saʻo o le inumaga o le inisalini mo le pulega tasi ma aso uma,
  • inopportulin insulin
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • inu ava malosi
  • faʻatau fua.

Ava o le tino i tamaiti

O le mataupu faavae o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma i tamaiti e tutusa lelei lava ma tagata matutua. E mafai ona latou faʻaosofia se mea faapena i le umi o le matelaina po o le maualalo o calorie, faʻapea foʻi ma le lē talafeagai o le inisalini poʻo le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi.

E le gata i lea, o le mafuaʻaga atonu o le le lelei poʻo le leai foi o ni enzymes. O se komepiuta hypoglycemic i tamaiti o se tulaga maualuga maualuga, talu ai e leʻo taimi uma e mafai ona iloa i le amataga. E le mafai e le tamaititi ona saʻo ma manino le faʻamalamalamaina o le mea tonu e faʻalavelave ai ia te ia.

E masani lava ona amata e matua ona ili le leo pe a atuatuvale a latou fanau pe ua matua tagi. Ona o le faatupulaia o le tiga i totonu o le manava, o lo latou fiaʻai ua faaitiitia pe ua le toe i ai. O le fiaʻai o le faailoga tonu lea o le atiaʻe o le hypoglycemia. I le aluga o taimi, e avea fanau ma mea e le faʻaaogaina, e le faʻafesootai, e le popole i mea uma e tupu. O ia suiga uma e tatau ona mautinoa e faʻailoa ai matua.

Ole kamupani hypoglycemous i tamaiti, e pei o tagata matutua, e muamua atu i le paʻu o le paʻu, le vevesi o le pito i tua, faʻalautele le vevela. Faatasi ai ma soʻo se faʻagasologa faʻafuaseʻi, o loʻo faʻalauteleina se tulaga vaivai, o le tamaititi ua le iloa mo ni nai sekone.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le faʻaalia o lenei tulaga i tamaiti e vave tele ona atiina ae nai lo tagata matutua. Faailoga o lenei tulaga e le eseese lava.O le vave ona e valaʻau i se falemaʻi, o le sili atu lea o le lamatiaga o le faatumauina o le masani o le tino.

Fesoasoani Muamua

E masani lava i lenei tulaga, ina ia faʻaleleia atili le soifua manuia o le maʻi, o loʻo faʻaaogaina nei maniputi:

  1. Ua tuuina atu ia te ia se mea suamalie i le maualuga o le suka: tea, kofe, lole, ice cream, sua suamalie.
  2. O le tagata maʻi e tuʻu ile pepelo poʻo le afa-nofo e tuʻuina atu le faʻaogaina o le ea. Afai e le iloa e le tagata maʻi, ona tuu lea o ia i lona itu. Ua faia lea mea ina ia le afaina ai i le tulaga o le fuluina. Tuu foi se fasi suka i luga o le alafau.
  3. A maeʻa lenei mea, e tatau loa ona e valaʻau i se falemaʻi.

O le sili ona lelei i le taofiina o se osofaʻiga o le hypoglycemic coma o le vai suka. E na o le faʻaaogaina pe a fai e malamalama le tagata. Ina ia saunia se vailaʻau faʻapitoa, e tatau ona faʻaumatia ni sipuni tele o suka i se ipu vai inu.

Afai o loʻo e iloa le faʻamaʻi o se tagata ma ia e maua le malamalama faafomai, e mafai ona e avatu ia te ia se pusa o le adrenaline ma se vaifofo o le kulukose. Ae ui i lea, ia manatua o taunuuga uma o le ai ai ia te oe.

Afai e te masalomia le amataina o se osofaʻiga i se taimi tatau, e mafai lava ona e taofia oe lava ia. Ina ia faia lenei mea, ia 'ai sina falaoa ma inu i se mea inu suamalie: lauti poʻo se vaiinu masani.

E mafai foi ona e 'ai isi mea taumafa ma meaʻai gaʻo: meli, salu, falaoamata, kuka. Ave taumafa i vaitau o le 10-15 minute seia maeʻa ona faoa faamalosi. Afai e leai se aoga, ia vave valaau se fomaʻi.

Afai e le iloa e se tasi le hypoglycemic i se taimi talafeagai, o fomaʻi agavaa o le a tuuina atu le fesoasoani. I tulaga ogaoga ma le leai o se malamalamaaga, o le tagata maʻi e faʻapipiʻiina i se vailaau o le kullukose. E masani lava lenei mea e lava e toe faʻafoʻi ai le masani o le tino. Afai a maeʻa le 15 minute e leai se alualu i luma na mulimulitaʻia, e toe fai e le fomaʻi le faʻagasologa, ae faʻatasi ai ma se paʻu.

O le puleaina o le 1 ml o le kalukago o loʻo faʻatonuina foi i totonu o le tino, intramuscularly and subcutaneously. O ia fuafuaga e fesoasoani i le toe faʻafoʻisia o se tagata i le malamalama i le 10-20 minute. Afai e manaʻomia, e mafai ona toe faia le pulega o le kaluka.

Faʻatasi ai ma le ogaoga o le gasegase o le hypoglycemic coma, o le tagata maʻi ua faʻamaoniaina le puleaina o le 150-200 ml o le hydrocortisone. E fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas. Afai e le toe iloa e le tagata gasegase, o loʻo faaauau pea ona faʻamaʻiina o ia i se vailaau glucose ma le loto i ai.

Ina ia taofia le atiina ae o le fulafula o le masini, o le tagata tomai faapitoa e faʻaofiina se tali a mannitol i le tagata maʻi. E fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes, ma e puipuia ai foi le faʻaleagaina. Afai e manaʻomia, o loʻo faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi. A maeʻa ona taofi, e nofo pea le tagata i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi mo ni nai aso.

O le maʻisuka mafuaʻaga o le hypoglycemia:

  1. Faʻasalaga o Renal.
  2. Faʻasologa o le gaʻo
  3. Faʻaleagaina o le eletise gasegase o le enzymes (glycogenosis, galactosemia, le faʻamaonia o le fructose).
  4. Faʻaleagaina o le paʻu o le tino.
  5. O le tuputupu aʻe o le hormone ua le atoatoa (masani ai le pituitary dwarfism).
  6. Insulinomas.
  7. Le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le vavalalata o le manava.

Fomaʻi maʻi

O vailaau e faʻaleagaina i le tino e matua fesuisuiaʻi uma lava i le seti o faʻamaoniga ma lo latou malosi, faʻalagolago i le lagona o le maʻi i le hypoglycemia. O le faʻamalosi o faʻamatalaga faʻapitoa e muamua ona aliali mai: popolega, faʻasauā, fiaai tele, faʻalavelave, faʻasalalauina, gatete, afu malulu, vevela, tachycardia, mydriasis, tiga o le manava, manava manava, tele urination. E mulimuli ane, o faailoga o le neuroglycopenic e sili atu: asthenia, vevela, le mafaufau, lagona le fefe, faʻaleagaga, amnesia, le mafaufau le mafaufau, faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave o le tino, coma.

O le hypoglycemic coma e vave ona tupu (minute, itula), e iai pea se tolu o faʻamaoniga: o le le iloa, o le muso o le muso, le gaogao. O le faʻamaoniga e faʻamaonia i le toto maualalo maualalo.Faʻatasi ai ma le umi o le hypoglycemic state, o le atinaʻeina o se falemaʻi o le cerebral edema e mafai: vomiting, maʻi tigaina, fiva, vevesi o mata mata, bradycardia, faaletonu vaaia, suʻesuʻega o le tino - fula o le nerve optic.

I se tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e vavalalata le coma hypoglycemic, muamua lava, ma le gasegase ketoacidotic hyperglycemic. Afai ei ai le masalosalo e uiga i le siamaina o le hypoglycemic coma, ona le lelei ai lea o le puleaina o le kulukose i le hyperglycemic coma o le a le afaina tele ai le tulaga o le maʻi. E ui lava o le le lava o le taimi i le faʻamaʻiina o le hypoglycemia e i ai se aafiaga matuia i le setete o le fatugalemu o le tino ma mafai ona oʻo atu ai i suiga e le mafai ona suia.

Faanatinati galuega algorithm mo le hypoglycemic coma

Faʻalogo! Afai ua le iloa e se tagata pe ua latalata i lenei - faitau na o le palakalafa e sosoo ai ina ia aua le faʻavave taimi, ma galue faʻamalosi !

Aotelega algorithm o gaioiga: afai o le tagata gasegase e malamalama, avatu ia te ia se meainu suamalie po o se mea suamalie (afai e le manao o ia, ona fai lea o ia). Afai e leiloa le tagata maʻi, ona fai lea o se tasi o mea nei:

  1. Faʻaeteete ma faasolosolo malie le sasaa o se mea inu suamalie i lona gutu poo le tuʻuina o vine poo ni nai kuluma kesi paʻu i totonu o lona gutu.
  2. Afai e le mafai ona tuʻuina atu vailaʻau faʻamalosi i le gutu o le tagata maʻi i le gutu, tuu glucagon tui i le ogavae po o le lima, e aunoa ma le faʻamaʻi, e mafai ona e tuusaʻo i se ofutino poʻo se ofuvae. Afai e leai se kaluka, ona mafai lea ona e tuʻuina se inumaga ole 30-50 ml o le 40-50% glucose solution .
  3. Afai e leai se glucagon ma glucose, valaau vave i se falemaʻi , ma tuu le tagata maʻi i se tulaga tuʻu.

O le a le lamatiaga o le hypoglycemic coma?

O le hypoglycemic coma e tupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma maua ai le toto maualuga. O le tagata gasegase e mafai vave ona pa'ū i totonu o le coma hypoglycemic, i le mea moni 10-15 pe a maeʻa faʻamaoniga muamua o le toto maualalo maualalo.

O faʻamaoniga o le hypoglycemic coma e itiiti lava le masani nai lo le maʻi o le maʻisuka (faʻatasi ai ma le maualuga o le toto suka).

O le tagata gasegase atonu o le a le lelei lona pulea o ia lava, e le malolo, o nisi taimi e faʻamalosi. I lenei tulaga, atonu o le a le iloa e ia.

Afai e iloa e le tagata maʻi, ua lava ia te ia le ave o le kulukose pe 'ai se mea suamalie ma faateleina le suka. Ae afai o se maʻi o le maʻisuka, ona le mafai lea ona faʻamalosia o ia e talia lauti, o lea e tatau ai ona tuʻuina atu fesoasoani faʻafuaseʻi.

O le algorithm mo tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma

Tulaga 1. O loʻo maʻi le tagata maʻi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona ia aveina ni nai kulūkose pe inu se meainu suamalie (sili atu ona mafanafana). O nisi taimi o le tagata maʻi o loʻo i ai i le fefe ma e le manaʻo e 'ai fualaʻau, ona tatau lea ona e taumafai e faʻamaonia pe faʻaosoina foi o ia.

Tulaga 2. Na leiloa le tagata maʻi.

Afai e pa'ū se maʻi suka i se tulaga e le iloa, ona le mafai lea e ia ona toe inu ma feinu na o ia, o lea e tatau ai ona e taumafai e sasaa atu ma le totoʻa se mea inu suamalie i lona gutu. E mafai ona e tuu vine i le va o ona nifo ma lona alafau ina ia faasolosolo lemu ma, faatasi ai ma le fulufulu, e ulu atu i le esophagus.

Afai e aʻoaʻoina oe, e mafai ona e tuʻuina atu ia te ia se inumaga glucose pe ulufale Glucagon - O se vailaʻau faʻatele e tele tagata maʻisuka e tele lava ina i ai i taimi faʻafuaseʻi. O lea tui e mafai ona laveaʻiina ai le ola o le maʻisuka ma se popo hypoglycemic.

O le tui o le glucagon e lelei aua e mafai ona tuʻuina i lalo ifo o le paʻu poo le muso, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogavae. E le manaʻomia le faʻamautuina o le tulafono ao le i tui, e pei minute uma e taua. E mafai foʻi ona e togiina le glucagon e ala ile lavalava (mo se faʻataʻitaʻiga, sao i lou totini i lou suilapalapa).

Glucagon ua faʻaaogaina e tuʻuina atu ai tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma.

Afai e te tuʻuina se tui o le kulukose, ona fai lea o le: 30-50 ml o le solution 40-50% glucose, o le 10-25 g o le kulukose mama.Afai e tupu se coma hypoglycemic i se tamaititi, e fautuaina e tui le 20% gutu o le kulukose i se metotia o le mamafa o le mamafa o le 2 ml / kg. Afai e le toe maua e le tagata maʻi, ona toe fai lea o le fualaau. Afai e le fesoasoani, valaʻau i se falemaʻi.

Afai e le mafai ona tuʻuina atu le glucaca poʻo le kulukose, ma o nifo o le tagata gasegase e faʻamalosi ina ia le mafai ona sasaa le suamalie, tuu le tagata maʻi i se tulaga vavalalata ma valaau vave atu i se falemaʻi.

Afai o le tagata gasegase ua alu ese mai le le iloa ao le i taunuu mai le falemaʻi, ia vave ona ia 'aina se mea suamalie pe inuina se vai inu suamalie (suamalie suamalie, cola). A maeʻa lena mea, e fautuaina e 'aiʻese le gaʻo gaʻo - falaoa po o le falaoa.

A maeʻa lelei le tausiga o faalavelave faʻafuaseʻi, o le maʻi o le maʻi, e pei o se tulafono, faʻamautu. A maeʻa lena mea, ia iloilo mea e mafua mai i le hypoglycemic coma ma fetuunai le fualaau o le vailaau poʻo vailaʻau faʻamalosi ina ia le toe faʻaaoga lenei tulaga.

Hypoglycemic coma - faʻamatalaina Polofesa S.A. Rabinovich

O le hypoglycemic coma o se tulaga faʻaleagaina o le faʻaogaina o le tagata e mafua mai i le le lava o le kulukose i totonu o le toto e maua mai ai siama o le faiʻai, maso ma isi tino o le tino. O le tulaga o le hypoglycemic coma e vave ona tupu, o se taunuuga, o le atuatuvale o le malamalama ma o galuega taua uma e tupu. I le tulaga o le tuʻuina atu o le meli muamua. fesoasoani i tulaga e lamatia ai le soifua o se tagata e mafai: faʻamaʻiina o le loto, faʻaletonu o le falemaʻi ile medulla oblongata.

O le hypoglycemic coma o le faaiuga saʻo lea i le umi o le hypoglycemia. O le mea lea, e matua taua lava le mafai ona iloa se setete muamua - hypoglycemia.

Faʻavaʻa o le hypoglycemic coma

O le falemai o le hypoglycemic coma i le tele o tagata gasegase e masani lava ona faʻaaoga, i le itula muamua, e toalaiti e taulaʻi i faailoga. O uluai faʻaaliga o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose o le toto e fesootaʻi ma le "matelaina" o le mafaufau ma faiga faʻafomaʻi faʻapitoa i neurocytes ma synapses (cell brain), ona o aʻafiaga e amata faʻapipiʻi le malosi mai mea faasao e le o faamoemoeina mo lenei mea. Faʻasaga i tua o vaivaiga, e faʻatupulaia, lea e toetoe lava a le faʻaaogaina i ni mea faʻapitoa. Lafoina o lima ma vae, o le susu o alofilima ma vae ua lauiloa. "Ova vevela" e aliali mai, ma i le taumafanafana, e mafai foi ona faʻaleagaina tulaga ona o le solia o le vevela ma le toto.

Pallor ma le numera (tingling) o le tafatafa o le nasolabial, lea e atagia manino mai ai le maualuga o le saturation o le faiʻai i le okesene ma le kulukose, e mafai ona iloa. I lenei setete, o tagata e masani ona faʻasauā, le mautonu mo faitioga. Faatasi ai ma le faateleina o le hypoglycemia, ua faateleina le vaivai, ma o le malosi o le galue e faaitiitia ai le tulaga iloga, ae maise lava i le atamai faalelalolagi. O le pumoomoo o le manava e aliali mai pe a savali ma faʻamalosi. O le faaitiitia le tumau o le gaioiga vaaia e mafai ona faia seia oo ina toe faaleleia le kulukose manaomia. I le aluga o taimi, o le gatete o tamatamailima, ma isi muscle mulimuli, ua faateleina.

O tagata gasegase e aunoa ma se tuusaunoaga ei ai se lagona malosi o le fiaai. O nisi taimi e matua faʻaleleia ai lea e faʻamatalaina o se lagona e latalata i le taotoga.

I taimi mulimuli ane o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma, e lua le vaʻai e mafai, faigata ile taulai atu o mata, ma le le lelei o le lanu (o lanu e foliga mai e le manaia pe lanu uma).

O faʻasalaga i totonu o le nerve autu o le faʻaaogaina o le lafo e mafua ai le faʻaitiitia o le sao o le gaioiga, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave faʻafuaseʻi i le galuega ma i le fale, ao taʻavale ma pe a fai taga masani.

Afai o se tulaga faapena ua maua ai se tagata ao nofo i se falemai o se fomaʻi, e tatau ona taʻu atu i tausisoifua ma le fomaʻi e uiga i lenei mea. O le a latou faia suʻega talafeagai (urine mo acetone, toto mo le suka) ma faʻaauau ma togafitiga o le hypoglycemic coma.

O faʻafitauli i le cardiovascular system, faʻaopoopo le tachycardia e tatau ona maitauina. O se ituaiga o faʻalavelave faʻalavelave o le fatu. I nisi tulaga, o le tachycardia e mafai ona oʻo atu i le 100-145 pe sili atu foi i minute uma, ma se lagona o le fefe, puupuu le manava, o vevela vevela e pipii i le lagona o se fatu fatu. Pe a ave meaʻai gaʻobolosi poʻo gaʻo e maua ai suka (tea suamalie, candies, cube sugar), o le fatu e faasolosolo malie lava ona "faʻafilemuina," o le taimi o le paʻu i minute uma e faʻaitiitia ai, ma o isi faailoga e mou atu e aunoa ma se faʻasologa.

Faailoga o le hypoglycemic coma

O le hypoglycemic coma o se tasi lea o nai tuʻutuʻuga o loʻo i ai se uiga faʻaleleia atili. Faailoga e na o le hypoglycemic coma e tatau ona faʻamalosia le tuʻuina atu o fesoasoani muamua ma fesoasoani muamua. O le mea moni, i se tino, o le tino o le tagata ua latalata i le laina o le ola ma le oti, ma o soʻo se mea sese i togafitiga poo tausiga faʻafuaseʻi e mafai ona afaina.

O loʻo iai le tele o foliga o le tulaga muamua: o se faʻaoʻo mataʻutia o le faʻataunuʻu ma le faʻaogaina o tonic poʻo le faʻauʻuina o le epileptform. E amata i le mimiti o musele i le tino atoa ma faʻavave ona faʻapupulaina i se tikeri ogaoga - o le faoa faamalosi. O lenei tulaga e matautia ona e tulaʻi mai i se tulaga e le mautonu, ma e mafai ona avea se tagata ma se manua i se faalavelave tau taavale, e pau mai i se maualuga.

O le tulaga o le hypoglycemic coma e mafua mai i le tali a le medulla oblongata i le hypoglycemia: o le atoatoa o le mafaufau, o tamaiti aoga. I se iloiloga auiliili: o le paʻu o le paʻu, malulu, afu paʻu, o le manava e faʻavaivaia lava, o le toto maualuga e masani pe maualuga, o le pulupulu e masani pe o se siʻisiʻisi faʻaopoopoga, e faʻamalosi tulivae ma tulivae.

E le o iai le mafaufau, lea e faʻaalia i le le lava o le tali atu i fualaau faʻaleleia, mo se faataitaiga, patipati i luga o alafau, alalaga, faʻalavelave i le vai malulu ma isi metotia o le "fafagu". O le tele o mataupu na faʻamaumauga pe a maeʻa ona faʻaogaina le hypoglycemic coma, na fai mai na vaʻaia mea uma o loʻo tutupu mai le itu. O lenei faʻamatalaga e le faʻamaonia e le saienisi aloaia ma ua manatu o se faʻalavelave moni o faʻasesega i le taimi o se tulaga le iloa.

O le manava i uluai vaega o le hypoglycemic coma e fai sina suiga. Ae o le faʻalavelave sili ona faigata, o le toilalo lea o le falemaʻi. O lona uiga o le manava o le maʻi (paʻo, laugatasia, loloto) e tatau ona tuʻuina atu i ai le tausiga ile taimi ole femalagaiga poʻo le toe faʻaolaina. Afai o le manava e le maualuluga, o lona uiga, pe a faʻafefete le faʻata, e tatau ona folasia ai mea e faʻaleleia ai le manava, talu ai ona ua e misia le taimi, e mafai ona e leiloa se tagata.

O le falemai o le hypoglycemic coma e fusia faatasi ai le tele o faʻailoga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma naʻo se faʻatusatusaga o faʻamaoniga uma i se ata se tasi o le a fesoasoani i le tagata faʻapitoa, tagata faʻasalalauina pe faʻalauiloa tagata e tuʻuina atu le fesoasoani sao.

Afai na maua e le tagata le fesoasoani saʻo, ona toe maua lea o lona mafaufau i totonu o le 10-30 minute (i le leai o ni faʻafitauli o le hypoglycemic coma).

Togafitiga o le hypoglycemic coma

Mo le togafitiga o se tulaga ogaoga e pei o le hypoglycemic coma e aoga, e tatau ona e mautinoa o lenei tulaga o se coma, ona avea ai lea o le coma o le hypoglycemic. O le faʻamaonia saʻo i lenei mataupu e taua tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e masalomia le gasegase hyperglycemic, o le vave faʻafoega o se vaifofo o le kulukose e ono afaina.

E faalagolago tele pe iai ni molimau e mafai ona faʻamatalaina le amio a se tagata ao lei leiloa, faamatala ona faitioga, tuʻuina atu faʻamatalaga i vailaau faʻasaina na vave ona faia e le maʻi.Afai e faʻamaonia e tagata molimau faʻasalaga, ma pe a uma le le malamalama, pule muamua ile inisalini poʻo le umi o le matelaina o le tagata manua, ona mafai loa lea ona toe faʻaleleia auala e maua ai le maʻi o le hypoglycemic coma. Ma afai e maua se tagata i se tulaga e le iloa, e leai ni faailoga o le faʻaaogaina o vailaʻau (inisalini poʻo le suka) o loʻo lata ane, muamua e te manaʻomia e ave o ia i se fomaʻi, pe a fai o suega vave mo le glucose, acetone, body cone, ma mulimuli ane - togafiti togafitiga.

I le amataga o le atinaʻeina o le hypoglycemic coma (i se tulaga o le hypoglycemia), o le metotia sili ona lelei o le gaʻo o le faʻaaogaina o meaai suamalie ma gaʻo. I le taimi lava e tasi, o lole sukalati e le tatau ona faʻaumatia, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo eseese, o mea manogi, o mea manogi o mea faʻapitoa ma sina glucose. E sili ona lelei mo se tagata e maua i le maʻisuka e ave ai sina sosolo masani i totonu o la latou taga, ae le o sukalati.

E tatau i le fomaʻi ona talanoa ma tagata e maua i le maʻisuka, aemaise lava i tamaiti poʻo o latou matua, e uiga i le taua o le mate, medication, ma le tufatufaina saʻo o le gaioiga faaletino.

Faaaoga le faʻaeteete ma le inisalini umi. E fautuaina ina ia faia i lalo o le paʻu o sulugatiti poʻo le tauau, talu ai o lona faʻaaogaina i nei nofoaga e faʻagesegese. O se galuega sili ona taua o le faia lea o se suʻesuʻega o le talaaga faʻapitoa i le aso. O lenei mea o le a fesoasoani i le filifilia o le insulin mo le pule i le po ma mafai ai ona puipuia le hypoglycemia i le moe.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia se taumafataga e faavae i luga o latou manaʻoga malosi. I se isi faaupuga, o le aofaʻi o calorie e oʻo mai e tatau ona faʻaogaina atoatoa e le tino, ma o le aofaiga o le inisalini e faʻaaogaina e tatau ona fetaui ma meaʻai gaʻo. O le faʻaleleia o le fuaina o kalori i tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina i laulau eseese o loʻo faʻamaonia ai le taua o mea taumafa ma meaʻai e tasi. Ae o le fuafuaina o le carbohydrate avega i oloa na faʻaaogaina ai falaoa. O se tasi o ia iunite e tutusa lelei ma le 12 kalama o gaʻo ma gaʻo. Po o le 25 kalama o falaoa masani. O fasi falaoa e faʻaaogaina mo le pulea e le tagata lava ia o mea taumafa mo le maʻisuka, ua mamanuina e faaleleia atili ai le lelei o le ola o le maʻisuka, ma masani ai i latou mo latou lava soifua maloloina.

Mo le togafitiga o le hypoglycemic coma, e 10% glucose solution i le aofaiga o le 100 i le 250 milliliters e faʻaaoga. E taua lenei mea ina ia tumau pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai e le toe iloa e le tagata gasegase i le taimi o le kulūkose, e tatau ona faia fua e puipuia ai le cerebral edema - faʻaaogaina le 15% o le solution a Mannitol mai le 1 i le 2.5 milligrams i le kilokalama o le mamafa o le tino, ona ulufale ai lea i le Furosemide (Lasix) 75 - 110 mg faʻamalosi. Mannitol o se sui o le vaega o tagata suʻesuʻe, o lona faʻatinoga e faʻavae i luga o tulafono faʻaletino o le fegalegaleaiga o kulimi vai ma se vailaau faʻasaina. E leai se fesuiaiga ma le tosoina o ni vai mama. O le Lasix foi ei ai lona aafiaga faapitoa i le masini eletise, e faaosofia ai le fausiaina o le urine ma lona isi faasiliga. E tatau ona faʻatonuina ma le faʻaeteete tele, talu ai e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o le diuresis - o le leai o se faʻavaivai o le tino.

I tulaga o le puipuia poʻo le togafitia o faʻafitauli faʻapitoa o le hypoglycemic coma, o vailaʻau e pei o Piracetam poʻo Nootropil e talafeagai lelei. O nei vailaʻau o sui masani ia o mea e taʻua o nootropics - fualaau faʻasaina e faʻaleleia ai le gasegase.E faʻaaogaina foi i latou o loʻo matutua ma i latou na gasegase i se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular. Ina ia taofia le faateleina o le toto maualuga i totonu o vaʻa o le faiʻai, o le vaifofo o le magnesium sulfate, e sili ona lauiloa o Magnesia, e faʻaaogaina. E masani lava ona faʻaaogaina i le 10 ml (faʻalagolago i le mamafa o le tino) i se faʻatonuga e le silia le 25%.

O le faʻaofiina o se kulūkose e tatau ona faia i lalo o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega i lona toto i lona toto. Pe a oʻo i le maualuga o le glucose e oʻo atu i le 14 - 16 mmol i le lita, e tatau ona faʻatonuina le inisalini o le inisalini e faia i le gaosiga i se atunuʻu e oʻo atu i le 6 iunite i le 3 i le 5 itula.

Mafuaʻaga o Faʻailoga o le Maʻisuka

O le maʻisuka coma e le masani ona tupu, ae e iai ni aʻafiaga ogaoga mo le maʻi. E lua mafuaaga autu mo le tuʻuina atu o le suka i se tulaga le talafeagai:

  1. O le toto e aofia ai le tele o insulin. O le hormone lea e nafa ma le tuʻuina atu o le kulukose i sene o le tino. Afai e sili atu, ona faʻaitiitia ai lea o le suka i totonu o le toto, ma faʻalautele ai i totonu o le tino.
  2. Le aoga o le kulukose i le toto i se tulaga masani o le inisalini. O lenei soligatualfono ua mafua ona o faafitauli o meaʻai po o le tele o gaioiga faaletino.

O maʻi suka e tatau ona mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga uma a le fomaʻi. O le le lelei o le taumafa paleni, fua le talafeagai pe a tui le inisalini, poo le solia o le injection techniques, le lelei o meaai, poo le faʻaaogaina o le ava malosi e mafai ona taʻitaʻia ai i le tulaga o le hypoglycemic, ma le tausiga faʻafuaseʻi i lenei mataupu e tatau ona tuʻuina saʻo ma i se taimi e sili ona puupuu, pe ono maliu le tagata maʻi.

O aʻafiaga mo le maʻisuka o vailaʻau foi ia e maualalo ai le toto suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maualuga o Glibenclamide e mafai ona mafua ai le pa'ū mataʻutia i le kulukose. O se taunuuga o lenei mea, o loʻo faʻalauiloaina ai se ata faʻamaonia o le suka.

Faailoga o se tulaga o le hypoglycemic

O se siama i se tagata maʻi i le maʻisuka e le tupu faʻafuaseʻi. E masani lava o ia muamua se muaʻi muamua. Afai e mafai ona iloa i se taimi talafeagai, ona fesoasoani lea o le fesoasoani muamua e aloese ai mai le pa'ū atu i se paʻu. E tatau ona e galue vave: 10-20 minute.

O uiga iloga o le a fesoasoani e iloa ai le precom. O siama o le faiʻai o le muamua lea e pagatia mai le oso i le kulūkose, o lea e amata ai ona faitio le tagata maʻi:

  • Tesea
  • Vaivaiga ma le le fiafia
  • Tauvalea
  • Fiaai
  • Tigā lima
  • Faateleina le vevesi.

Mai suiga i fafo, o le paʻu o le paʻu e mafai ona maitauina. Ina ia taofia lenei osofaʻiga, ua lava le tuʻuina atu o le suka suka suamalie lauti, lole lole pe na o sina suka. Glucose mai le sukalati po o le asikulimi e sili atu lemu, o lea i lenei tulaga latou te le fetaui lelei.

O le faateleina o le faateleina o le suka o le a faateleina ai le amataina o faailoga. Ma o le a avea i latou ma uiga lelei mo se coma. E i ai faʻalavelave i le tautala ma le faʻamaopoopoina o gaioiga. I le isi taimi, o le maʻi o le maʻisuka - o se coma o loʻo i totonu.

Faailoga o le coma

Afai e leʻi fesoasoani le tagata maʻi i le hypoglycemia, e pa'ū o ia i le coma. O le maʻisuka ua uma ona le iloa. O faailoga iloga e faʻaalia ai se osofaiga:

  • Paʻu, malulu ma paʻu paʻu i le tino,
  • Faʻamalo le afu,
  • Faiva
  • Loto o le fatu
  • Vomiting
  • Faʻaleagaina le tali atu i le malamalama.

Afai e te siiina le laumei o le tagata maʻi, e mafai ona e vaʻaia o ona tamaiti ua matua vavalalata. O le lamatiaga o le taʻavale e taʻoto i le mea moni e pa'ū faʻafuaseʻi se tagata. I le taimi lava e tasi, e mafai ona ia maua ni manuʻa faaopoopo: avea ma se sui auai i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, pa'ū mai se maualuga, ma matua manuʻa tiga.

Faʻatasi ai ma se hypoglycemic coma, o le saʻo vave ile algorithm faʻataʻitaʻiga e taʻalo i se matafaioi taua: o le faʻaleleia o le vai, patipati foliga ma le alaga e le mafai ona toe faafoi atu le maʻi i lagona. E tatau ona e faia uma faʻataʻitaʻiga vave seia oʻo i le galuega a le nofoaga o le respiratory center i le maʻisuka.

Glycemic Relief Sequence

Aʻo le i faia ni fuataga, e tatau ona e mautinoa o oe o se mataupu moni o le hypoglycemic. Ina ia faia lenei mea, pe afai e mafai, ia faatalanoa le tagata maʻi pe saili pe na faapefea ona tupu mea uma, ma isi. I lau vaega, o le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma o le a foliga faapenei:

  1. Iloilo lou suka toto i se glucometer.
  2. Taʻu le tagata maʻi i ona tafatafa, faʻamama le vavagana o le tautala mai toega o meaʻai.
  3. Tuʻuina se tagata gasegase vave-carbohydrate.
  4. Talosaga faʻanatinati i se taʻavale i le tulaga o le leiloa o le mafaufau i tagata maʻi.
  5. I le i ai o se suauu ma Glucagon, faʻapipiʻi i se mea e le sili atu i le 1 ml.

E faasaina ona sasaa suamalie suamalie i totonu o le gutu o se tagata ua leiloa lona mafaufau. E mafai ona taʻitaʻia ai le sophyxiation. O faʻafitauli matuia o se coma e mafai ona i ai le edema o le cerebral or hemorrhage i totonu. O le saoasaoa o au tali ma le faasologa saʻo o gaioiga i se tulaga faapena e mafai ona faasaoina ai le ola o se tagata.

Togafitiga i le inpatient mo coma

Afai o le tagata maʻi i se setete o le hypoglycemic coma na aveina i se fomaʻi, ona faʻasolo atu lea o ia i se togafitiga. O lona uluai laasaga o le faʻaofiina lea o se vaifofo 40% kulukose i le 110ml, e fuafua i le mamafa o le tino. Afai a maeʻa le ata o le coma e le suia, latou te agai i luma i le puleaina o le fofo tutusa, ae o le maualalo o le maualuga ma le lapoa. Afai o le coma e mafua mai i le maualuga o le suka o le suka, o le kulukose e tui i le tulaga masani o le glycemia ma le aveesea atoatoa o toega o le fualaau mai le tino.

O le puipuia o le cerebral edema e mafai ai ona maua le suavai vevela o le tagata maʻi i togafitiga (Mannitol, Manitol, Furosemide, Lasix). I le vaitau o le togafitiga, e tatau i se cardiologist ma se neurologist ona faia se suʻesuʻega e puipuia ai ni faafitauli. A maeʻa le faʻasaʻolotoina o la latou siama, o le tagata maʻi e mataʻituina e se endocrinologist. Na ia faʻamatalaina ia suʻega talafeagai mo le faʻamaonia o le setete o le maʻisuka ma faatulaga se meaʻai mo ia.

O mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi ma mea lamatia

O le pathogenesis o le faʻamaʻi e faʻavae i mafuaʻaga nei:

  • Tele le faʻaaogaina o fualaau oona e tau i le faʻaitiitia o le toto poʻo le insulin.
  • A maeʻa le masani masani o le inisalini, e le lava le gaʻo gaʻo.
  • Maualuga maualuga o le lagona i le kaminsulin.
  • Taumafai e faʻaititia le inisalini o le ate.
  • Hyperinsulinism.
  • Faʻaleagaina o le tino ona o le tele o tui o le ava malosi.

I nisi o tulaga, o le hypoglycemia e tupu mo mafuaʻaga nei, lea e sili atu ona itiiti le faʻailogaina:

  1. O se faʻalavelave o aspirin poo beta-adrinoblockers.
  2. I le i ai o le faaletonu, i se tulaga masani.
  3. Le foliga mai o le kalotocellular carcinoma.
  4. Pituitary le atoatoa.

O nei tulaga uma e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose.

O le hypoglycemic coma i nisi o tulaga e tutusa ma le hypoxia o le faiʻai. Talu ai ona o sina pisia o le kulukose i totonu o le toto, o le malosi o le matelaina o tino o le faiai o loʻo tupu, o le galuega o le faʻamaʻiina ma le toe faʻaleleia ua faʻalavelaveina i totonu. O le iʻuga, o le faʻaleagaina ma le faʻamaʻi o le tino o sosoʻo o le neuronia e tupu, ma lo latou maliu faifaipea.

Neurons o le cerebral cortex o le vaega o le cerebral e sili ona faigofie i le hypoglycemia, ae o faavae o medulla oblongata e sili ona le maaleale. Mo lenei mafuaʻaga, e oʻo lava i le amataina o le hypoglycemic coma i tagata, o le fatu fatu, vascular tone ma gaioiga o le tino gasegase masani mo se taimi umi.

O faʻapogai autu o le hypoglycemia ma le hyperglycemia

O le Hyperglycemia e gasegase ma tumau. O ona faailoga autu o faʻamatalaga nei o le tino:

  • o se tagata e masani ona fiainu,
  • faʻaoga faifaipea,
  • vaivai,
  • paleni mamafa
  • faʻaaliga vavalalata
  • paʻu mago, ona o lenei mea e foliga mai,
  • le foliga mai o le arrhythmia,
  • O le manava o Kussmaul e atiina ae,
  • le iai o isi faʻamaʻi pipisi e faigata ona togafitia ma faʻavaivai (otitis media, candidiasis, ma isi),
  • coma.

I le gasegase maualuga, e mafai ona faaopoopo faʻamaʻi nei:

  • mafaufau le lelei
  • ketoacidosis
  • ogaoga faʻamalolo, lea e atiina ae e avea o se taunuuga o osuresi diuresis ma glucosuria.

O le hypoglycemia ua vaevaeina i se vaomatua ma le neuroglycopenic, ma o le ala o le maʻi e faalagolago i le ituaiga ituaiga.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia vegetative, o faʻataʻitaʻiga nei e atiaʻe:

  • o se tagata e faʻamalosi pe faʻafefe, e aliali mai se tulaga popole,
  • sosolo
  • maso o le muso ma le gaioiga,
  • maualuga le toto maualuga
  • tamaiti aoga
  • pallo o le paʻu,
  • arrhythmia,
  • telefoni masani, lea i nisi tulaga e oʻo atu ai i le vomiting,
  • vaivaiga lautele
  • lagona faifaipea o le fiaaai.

O le neuroglycopenic state e mafai ona faʻaali atu ia lava i faʻamaoniga tutusa:

  • faaitiitia le taimi o le mafaufau,
  • ulu o le ulu ma le vevela
  • e mafai e se tagata ona faʻataunuʻu aʻoaʻoga,
  • faʻalavelave faʻalavelave o feoaiga,
  • paresthesia e atiina ae,
  • faalua i mata
  • amioga e le talafeagai
  • manatuaina le mafaufau
  • toto ma le manava o loʻo faʻalavelaveina,
  • manaʻo e fiamoe,
  • matala le malamalama
  • o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻavaivai, o nisi taimi e faʻavaivaia,
  • pa'ū i totonu o se pa.

O se tagata e mafatia i le maʻisuka e tatau ona nofouta i uiga o le maʻi. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ona tuʻuina atu taimi faʻapitoa mo tausiga faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma.

E faʻapefea ona fuafua le coma hypoglycemic i le amataga o le maʻi

Coma e mafai ona tupu i le vavevave o le uila. O le lapatai ia te ia e matua faigata lava. E taua le mataituina o se tagata ma le faʻaeteete ina ia mafai ai ona fesoasoani muamua i le taimi e aunoa ma ni faʻafitauli. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea o se faʻamaʻi e mafua ai ona lamatia le ola.

O se tulaga faʻapitoa e faʻaalia i vaega nei:

  • Faʻalosolo ma le faʻaaogaina o le tino e foliga mai o se faoa faʻasolosolo faʻamalosia e atiaʻe.
  • O nei faailoga e tupu faʻafuaseʻi. O le mea lea, e mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi, pa'ū mai se maualuga, ma isi.
  • O le isi faailoga o le maʻi o le leai o se malamalama, ma o tamaiti aoga i totonu o se tagata ua vaeluaina.
  • Afai e te suʻeina le tagata maʻi auiliiliga, ona faʻaalia lea o le coma i le palloruli o le paʻu, o le i ai o le afu malulu, manava le mafai ona vaaia, toto maualuga o le toto e mafai ona masani pe siitia, o le mea lava e tasi e tupu i le pulupulu.
  • E i ai le faʻaopoopoga o tulivae ma tulivae.
  • Talu ai ona ua vaivai le mafaufau, o le a le tali atu se tagata i fualaau i fafo - malamalama susulu, feula i alafau, sasaina i vai, ma isi.

I le amataga o se pa, o le manava e fai sina suiga laitiiti. E i ai se tulaga lamatia o le leai atoatoa o le manava. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu i ai lenei mea faʻapitoa, talu ai ona o le felauaiga o le tagata gasegase e ono faʻavaivaia le tulaga o le manava.

Ina ia siaki pe i ai le manava papaʻu, e tatau ona aumai se faʻata i le gutu o le tagata, lea e tatau ona vevela. I lenei tulaga, o le a talafeagai le faʻalauiloaina o se manava e faʻaolaina, talu ai e pei o le tupu aʻe o le hypoglycemic, e mafai e se tagata ona taofi le manava uma lava.

Faiga faʻataʻitaʻiga

E tusa ai ma le numera o le laboratory, o le hypoglycemic coma e tupu pe afai o le suka toto e itiiti ifo i le 3 mmol / l. Ae o nei faʻamaumauga e le mafai ona avea ma tulaga masani mo tagata uma, e pei ona pa'ū nisi o gasegase i le toto toto o le 5-7 mmol / l ma sili atu. E le gata i lea, o le tulaga o le hypoglycemic e mafai ona faʻatonuina e ala i le faʻafoʻosaʻoina o le kulukose ma o le tino o le a faʻaalia se tali lelei.

Tausiga faʻafuaseʻi ma le tausiga tiga

Afai e lagona e se tagata se vailaau, e mafai ona e fesoasoani ia te oe lava. I le taimi lea, e fautuaina e inu le lauti suamalie, 'ai se fasi suka poʻo se lole.Soʻo se meaʻai faʻavavevave e faʻavae.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona faʻaopoopoina se vaifofo glycogen. I le avea ai o se tulafono, e lapataia tagata e maua i le maʻisuka i se tulaga talitutusa ma e tatau ona i ai pea lenei mea i le lima i se tui. I le tulaga o tulaga lamatia, o loʻo faʻatonuina faʻapitoa. Ole fesoasoani faʻafuaseʻi mo le hypoglycemic coma, lea e mafai ona e faia mo oe lava. Afai e leai se aoga, ia vave valaau vave i se taʻavale.

Faʻailoa fomaʻi faʻanatinatiina le 40% glucose intramuscularly. A maeʻa le tui o le glucose ma faʻavaivai, e tatau lava, e tusa lava pe sili atu le lagona o le maʻi, talu ai e ono iai se tulaga talitutusa e toe fai. O le mea masani, o nei fuataga e fesoasoani i se tagata e puipuia ai le atinaʻe o le hypoglycemic coma.

Afai o mea e fai ma glucose e le fesoasoani, atonu o loʻo i ai isi mafuaʻaga mo le hypoglycemic coma:

  1. Muamua, o le tupuaga na atiina ae mo se taimi umi ma o le faagasologa ua le mafai ona gafatia.
  2. Lua - o loʻo i ai isi soliga.

I le tulaga muamua, o le metabolism o neurons ua mou atu, talu ai ona o le paʻu o le kulukose o loʻo faʻalauiloaina, ma o loʻo i ai se taimi umi. O le eletise e le mafai ona pasia faʻataʻitaʻi. E tusa lava pe tumu le toto i le gaʻo, o nisi neu ua le mafai ona aoga. Mo le isi vaega, o le a umi se taimi e toe faʻaleleia ai. Faʻasagaga o le tagata gasegase i le faʻavaveina o le masini, o auala nei e faia:

  1. Le faʻaaogaina o tupe e toe faʻafoʻi ai le tino vascular.
  2. Tausiga o le fatu maso.

O nei gaioiga e taʻua o le fesoasoani i totonu.

I lenei tulaga, o le pulea o le kulukose e le lava. Ua suia i se paluga faʻafefe. E aofia ai:

  • 5% glucose
  • paluga chloride i le fofo,
  • inisalini

Ole fesoasoani muamua lea mo le hypoglycemic coma.

O fualaau o loʻo totoe o loʻo faʻatulagaina e le fomaʻi o loʻo faʻatatau i faʻamaumauga a le tagata maʻi. E mafai ona faʻamalosia togafitiga e puipuia ai faʻamaʻi nosocomial. O lea la, o isi togafitiga o le hypoglycemic coma e faia e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E taulaʻi i le pathogenesis o le faʻamaʻi ma uiga o tagata maʻi o le tino.

Tetee Puipuiga

O loʻo iloa e masani ona atiaʻe le coma hypoglycemic i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le mea lea, muamua lava, e tatau ona taulimaina le puipuia o lenei maʻi. Afai o loʻo maua oe i le maʻisuka, e tatau ona e vaʻaia lelei togafitiga poʻo le tausia o le maʻi. E tatau ona i ai se masaniga masani o le hypoglycemic ma isi fualaau faasaina, e tatau i le fomaʻi ona taʻu atu i le maʻi le mafuaaga ma mo mafuaʻaga e atiaʻe ai se osofaiga (hypoglycemic), faʻapea foʻi ma fua e puipuia ai. E taua le manatuaina o se tulaga faapena e mafai ona atiina ae e faasaga i le talaaga o le mafatiaga faaletino po o le le aoga o taumafa taumafa.

O loʻo maua foi lenei tusiga i gagana nei: Thai

Tuua Lau Faamatalaga