Suauu toto i le 60 tausaga i fafine

A leai se malosi, e faigata ile tino ona tausia ni auala taua, o lea e tatau ai ona e mataʻituina le metabolism. O le faʻamata o le suka o le a taʻu mai lona tulaga. O le a le masani o le kulukose toto i fafine? E faapefea e se punaoa o le malosiaga o faʻasalalau i totonu o vaa ona sopoʻia le laina, mafua ai faʻamaʻi matautia? E tele ni metotia faʻaoga e fesoasoani e maua ai le kulukose ma auala manuia e toe aumai ai se mea taua i le masani.

E faʻapefea ona siaki lou toto toto

Ina ia maua se taunuuga faʻamoemoe, e tatau ona e faia suʻega suʻesuʻe. O le suʻesuʻega suʻesuʻega o suʻesuʻega e taʻu mai ai o le auala sili ona vave e iloa ai le maualuga o le faʻaogaina o se malosiaga mo le tino atoa o le ave lea o le toto mai le tamatamailima. I nisi tulaga, ina ia mafai ai ona maua se faʻamaoniga saʻo, atonu o le a faatonu oe e le fomaʻi e foaʻi toto mai se vein. O suʻega mo le mauaina o kulūkose o loʻo faia i luga o se manava gaogao pe a maeʻa ona 'ai, ma o faʻatusatusaga e faʻatusatusa i le masani.

O se auala e fua ai le maualuga o se mea taua o se glucometer. O se auala faigofie, vave ma sili ona faigofie e le saʻo i taimi uma. O sese i le auiliiliina o auiliiliga e tulai mai ona o le fegalegaleaiga o le ea ma le vaega maaleale o le vaega o suega. Afai o le paipa o le masini feaveaʻi e leʻi tapunia, o le a le mafai ona toe faʻafefeteina le tali, ma o se faʻamatalaga manino e le mafai ona faʻamoemoeina.

Faia masani i tamaitai

I se fualaau faapitoa, o le kulukose e taua mo le tino e faatumauina le malosi. Afai o le tulaga masani masani e sili atu pe sili atu, i se isi itu, o le le lava o le tulaga e matauina, o lenei mea e ono mafua ai le amataina o se faʻamaʻi tuga pe faʻamaonia lona atinaʻe. O le mea lea, e tatau ona fuafua le fua o le kulukose toto i fafine, ona faʻatusatusa lea ma faʻamaumauga lautele: o le maualuga o le maualuga o le toto i tagata matutua o loʻo i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L. O mea uma e sili atu i tala atu o le tuaoi e manaʻomia ai le iloiloga ma le totoa, ma mafaufau i le matua tausaga, aemaise lava i le 50 tausaga.

Mafuaʻaga mo le vavae ese mai le masani

O le aʻafiaga, masaniga leaga, leaga poʻo le le lelei le taumafataga o mea masani ia e mafua ai le fesuiaiga. O isi mafuaaga atonu e aofia ai: faʻaaoga umi o vailaʻau, faʻamafanafanaga, afaina o le fatu, ma faaletonu o le tino. O se vaitau puupuu i le glucose concentration e iai nisi taimi e tausia i fafine maʻitaga. O fesoasoani e fesoasoani e fuafua se tikeri sili atu pe itiiti ifo foi o le fesuiaiga e tusa ai ma le toto kullukose masani i tamaitai. E faavae i luga o faʻamatalaga, o le a tatau ona filifili se auala e faʻaleleia pe faʻaititia ai le maualuga o le malosiaga i le masani.

Toa maualuga

Hyperglycemia poʻo le taimi o le kulūkose e sili atu i luga masani o se faʻataʻitaʻiga mataʻutia lea e lapatai ai i maʻi ogaoga. O le a le mea e mafua ai le tulaʻi toto? Mo sina taimi puupuu, o le faateleina o le faailo e mafai ona faatupuina ai le ogaoga o mafatiaga, ae o le ulaula po o le le lelei o mea taumafa, o le maualuga maualuga o le toto e mafai ona faailo ai maʻi o le endocrine, maʻi o le maʻisuka, pancreatitis, pyelonephritis.

Afai o le auiliiliga o le auiliiliga na faaalia ai o le toto maualuga o le suka i tamaitai e na o sina mea itiiti lava na sili atu, o lea e le o se mafuaʻaga e sili ona popole ai. Paʻu tiga, fefe, poʻo le tele o gaoioiga faʻaletino - o le mea lea ua i ai se faʻaopoopoga o le kulūkose mo sina taimi puupuu. O le tulaga e sili atu le ogaoga pe a sili atu le maualuga o le masani ma o lenei suiga ua faʻaitiitia. Faʻaleagaina o le tino, faʻavevesiina o totoga i totonu, ma le amataga o faʻamaʻi faʻamaʻi tumau - o taunuuga ia o le hyperglycemia.

Faʻaitiitia o le masani

O le hypoglycemia o se maualuga maualalo o le glucose, lea e mafai foi ona oʻo atu i tulaga ogaoga ma i ai se aafiaga matuia i le soifua maloloina. Hepatitis, cirrhosis, kanesa o le manava, adenoma ma nisi faʻamaʻi lea o le a faʻaitiitia ai le faʻamaoniga o le punaoa o le malosiaga o le faailoga autu lea. O tagata soifua maloloina o le a le maua se faʻafitauli maualalo ile kulukose nai lo le hyperglycemia. O le faʻaosoosoina o le gasegase pe a faʻaleleia e le pancreas le gaosia o le inisalini, o le tele o le faʻaaogaina o selu e mafai.

  • soona inu tele
  • ogaoga vaivai
  • fatu palpitations,
  • vaega o gatete
  • se lagona malosi o le fiaaai.

Faatasi ai ma le faʻaitiitia o le faʻaititia o le maualuga o le suka, o le le mautonu le mafaufau o loʻo matauina e oʻo i le le lava o le malamalama. Faatasi ai ma lenei ituaiga o vavaeese mai le masani, o se hyaglycemic coma e tupu, o le mea lea, i le itiiti ifo o le faailoga muamua, e tatau i tamaitai ona 'ai lole ina ia vave ona toe faʻaleleia le maualuga o le faʻamoemoe o lenei mea taua. O le mafuaʻaga lea pe a suʻesuʻeina i le suʻega o suʻesuʻega suʻesuʻega, e fautuaina malosi e tagata fomaʻi le gasegase o le hypoglycemia e ave le suamalie ma i latou.

Vitio: pe faapefea ona suʻe se suʻega toto mo le suka

O suʻesuʻega o suʻesuʻega i le laboratory e fesoasoani i le faʻamautinoa tonu o le faʻaogaina o le kulukose, o se mea e manaʻomia mo le tino. Ae le gata o le faʻamaonia saʻo e taua, lea e fesoasoani e iloa ai o le kulukose e maualalo i totonu o le toto, o se tulaga talafeagai poʻo maualuga, faʻapea foʻi ma taga e muamua atu i le suʻega. O le a le mea e tatau ona fai poʻo mea e tatau ona aloese ai aʻo le i alu mo se suʻega? Fautuaga aoga mai lenei vitio o le a fesoasoani ia te oe e aʻoaʻo ai mea faʻalavelave ina ia faʻamalieina le taunuuga, ma o le a le masani o le suka i totonu o le toto, o le malamalama o le a faʻaolaina ai oe mai popolega lē tatau.

Mafuaaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i le 60 tausaga i tamaitai

I le matua, o le lamatiaga o le atiaeina o le maʻisuka ituaiga 2 e faateleina. E le faʻavaivaia, o le maualuga o le gaosiga o le hormone e faʻaitiitia, faʻatoʻa mafai ona tutupu le matua matua - o nei mea taua e taʻitaʻia ai le manaʻoga e faʻaleleia le tino ma le kulukose. Sugar - o le autu autu o le "glucose" e fesoasoani i le faaleleia atili o le metabolism, faateleina le gaioiga, tuuina atu se tulaga faapitoa o le malosi.

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

O le mea e leaga ai, o le taumafai e tumau pea, o fafine e amata faʻaleagaina oloa o loʻo faʻapupulaina le kulūkose. O le pancreas e tali mai i le gaosiga o le inisalini. O se mafuaʻaga lelei - e atiina ae le maʻisuka. I le faaopoopo atu i le le paleni ma le sili atu o le gasegase o le suka, o mea nei e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le maʻisuka:

  • mausa o le ola mama,
  • faʻaauau ona aafia i tulaga faʻalavelave po o se faʻalavelave popole faʻalavelave,
  • faʻalauteleina le aʻafiaga i faʻamaʻi pipisi,
  • afaina o le autoimmune i le talafaasolo o fafine: maʻi o le thyroid, togafiti faʻamalolo.

I le avea ma tagata matutua, o tagata e masani ona fai fualaau a le tagata lava ia, "faʻamaonia" a latou lava vailaʻau vailaʻau. Mai le inu o vailaʻau, e mafai foi ona atiaʻe le maʻisuka. Aemaise lava pe a fai o le vailaʻau e aofia ai vaega o se antitumor, diuretic, antihypertensive poʻo hormonone suppressive nature.

E tusa ai ma le masani o le suka ma faailoga o lona faateleina

Mo tausaga taʻitasi, o loʻo i ai se tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto, o lona soona poʻo se paʻu mataʻutia - o le faailoga lea o le maʻi. Mo fafine mai le 60 tausaga le matua, o le masani faatagaina e 6.0 mmol / L. O mea laiti laiti e mafai ona maua i luga pe lalo e mafai, talu ai e faaopoopo atu ile tulaga ole soifua maloloina, o mea faʻapitoa ole tino.

E masani lava, o le faateleina o le suka toto e faasolosolo malie lava ona faateleina i le matua. E mālamalama lenei mea: o le matua o le tagata, o le tele o le malosi e manaʻomia mo le masani ai o le tino. Ae peitai, afai o le tuputupu ae o le "oso" i le talaaga o suiga o le matutua ma le hormonal "perestroika", fautuaina e faafesootai se fomaʻi e faailoa / faafitia le siama o le maʻisuka pe a:

  • o le foliga mai o le mamafa o le mamafa, i le noatia ma le fai fuafua i meaai lelei,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • faateleina le moe
  • se lagona o le vaivai i le manava pe a uma ona 'ai,
  • faateleina le maualuga o le toto, lea e le i matauina talu ai,
  • fulafula o mata ma le ua,
  • vevela paʻu,
  • o foliga mai o pulu laiti,
  • le i ai o faʻamaʻi afaina,
  • faafitauli tau le soifua maloloina,
  • le tumau le tumau o lagona i lima po o vae.

O le lamatiaga o le maʻisuka i le mafai ona "puipui" ia faailoga i lalo o faailoga o isi faʻamaʻi. E masani lava o fafine ua sili atu i le 60 ave le paʻu ma le fulafula mo faailoga o le matua, furunculosis e fesoʻotai ma se filifiliga e le faʻamatalaina o mea tau tumama. O le iʻuga, o le tagata maʻi e oʻo atu i se tagata poto faapitoa i se laasaga poʻo se tulaga matuia o le faʻamaʻi pe a manaʻomia le togafitiga maʻi.

Faʻatasi ai ma se ituaiga o maʻisuka, i le faaopoopo atu i faʻamaoniga o loʻo i luga, o loʻo matauina mea nei:

  • gaosiga i le gutu
  • faateleina le le fiafia, suia le leai o se lagona,
  • o le gutu malogo, o sina vaega o le fulufulu,
  • eleelea o lauulu ma fao,
  • moe i le moe
  • faateleina pe leai foi o le manaʻo.

O le amataga o faʻamaoniga i le faʻalavelave o le mafuaaga lea e vave alu ai i le falemaʻi. E tusa lava pe le maua le maʻisuka, e ono manaomia le togafitiga. O ia faailoga e le foliga mai "mai le sasa", i le faasologa, o le togafitiga o le a manaomia e aveesea ai le faamaʻi ma mafuaaga o lona atinaʻe.

Faiga faʻataʻitaʻiga

E le aoga le faia o se suʻega na o oe, e faʻavae i luga o faʻamaoniga. Pau lava le ala saʻo e iloa ai le maʻisuka ituaiga 2 o le fuaina lea o kulukose i le aso atoa. O se suʻega e faʻaalia ai le faʻapalepale o le kulukose e faʻaalia / faʻamaonia le i ai o le maʻi.

Taua! E tusa ai ma fuainumera, i le 50% o tagata gasegase na o mai i le fomaʻi ma se masalosalo masalomia, o le gasegase i le kulukose e iu lava ina tupu i le maʻisuka. O le vave lava ona fetuutuunai e le fomaʻi le taumafataga ma faʻataʻitaʻiina se togafitiga faʻapitoa, o le maualuga atu lea o avanoa e le amata ona alualu i luma le maʻi.

Ole suega ole toleni ole kulukose e faʻaalia ai e le gata o suiga faʻapitoa o le pathological, ae faʻapea foi ma natia natia o le maʻi. O se suesuega faʻatulafonoina o le suka toto ua faailoaina mo:

  • Eseesega i le kulukose o le toto ma le faanatinati. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le suʻeina o le toto, o le mea e masani ona masani, e masani ona maualuga.
  • O se faʻaopoopoga i le aofaʻi o urine i aso taʻitasi (polyuria) e faasaga i le talaaga o tulaga masani o le kulukose i totonu o le toto.
  • Faʻailoga o le faʻamaʻi e faʻamaonia ai le maʻisuka, e tusa lava pe leai se suka i le urine ma i le masani ai o le toto.

O le suʻega o le toleniga o le kulukose e faia i luga o se manava gaogao - o le toto e aveesea mai se tamatamailima pe mai se vein. A maeʻa ona ave le meafaitino, e tatau ona e 'aina le 70-75 kalama o le suka ma toe faia le suʻega pe'ā uma ona' ai i le vaeluaga pe a ma le itula ma le lua itula. E oʻo lava i le leai o ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o le maʻisuka o le a faʻaalia o ia o le faateleina o le kulukose. I le laasaga mulimuli o le suʻega, o le toto toto e mafai ona ausia se faailoga i luga atu o le 11 mmol / L, ae o le masani mo fafine e sili atu i le 60 o le 8 mmol / L.

O le a le togafitiga e faʻamatalaina i le matua

O le maʻisuka e le o se mafuaaga e suia ai olaga masani. E le gata i lea, aua le faʻavaivai ma talanoa e uiga i se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. 60-tausaga le matua e masani ona atiae le ituaiga lona lua o faamai, i le faasologa, e leai se faalagolago i le insulin. Afai e maua maʻi i le amataga, o le a leai se aoga ma le aoga o togafitiga, e aofia ai:

  • Faʻasaoina o meaʻai. Faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, o se taumafataga sili ona lelei.
  • Faʻaaogaina togafitiga. E masani lava, o le a le faʻamalosi le fomai e alu i le potu malolo. Mo le 60-tausaga-le-tausaga, o le mamafa o le cardio mamafa ma faamalositino e faamalosia ai le masukalokeletale e fautuaina: savaliga sopo, savali, faʻamalositino i luga o se uila tumau poʻo le alu i le vaitaele.
  • Vailaʻau e fesoasoani i le faʻafaigofieina o le kulukose toto.

Ole suiga ole tausaga e mafai ona mafua ai le le mafai ona togafitia ile inisalini, aemaise lava pe afai e iloa maʻi i le taimi e tuai ai le atinae. I lenei tulaga, ua i ai i le fomaʻi le aia tatau e filifili ai i le puleaina o inisuasiga o le inisalini e tausia ai le gafatia o le tino.

Fuafuaga puipui

O le puipuiga e sili atu ona lelei i taimi uma nai lo togafitiga. Afai e mafua ona o faʻafitauli o faʻafitauli e faʻaitiitia ma itiiti le taimi ma faʻaalu tupe i le tausia o le soifua maloloina. E fautuaina e faʻapea, o tamaitai uma e sili atu ma le 60 latou te faia ni togafitiga e puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka, ae o le tausiga faapitoa e tatau ona totogi i le puipuiga pe afai:

  • toto maualuga
  • mamafa tele:
  • atherosclerosis sa muai mauaina,
  • o se talafaasolopito o le gasegase o vailaau.

E faigofie faʻataʻitaʻiga ma e le manaʻomia ni taumafaiga faapitoa ma tupe faʻaalu. E lava le mulimuli i se taumafataga ma faʻamalositino le malosi faaletino, faʻatino faʻamalositino faigofie 15-20 minute i le aso.

Vaega o le taumafataga mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka

E le fautuaina mo tamaitai ua pasia le tuaoi o le 60-tausaga e aveese oloa ia e uunaia ai le gaosiga o gaosiga mai le taumafataga. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se paʻu mataʻutia i le suka, vaivai ma leai se malosi. Ina ia mafai ona masani le maualuga o le suka ma aua le lagona le fiaaai pea, o le a fautuaina e iai ni mea e tatau ona matauina.

O le laulau ua faʻaalia ai le faʻatagaina ma faʻasaina ona faʻaaoga oloa:

Fautuaina eFaʻailoaina
Meaʻai o le meaʻai maualalo-gaʻo: vela, lapiti, moa, toso i totonu o le kuka poʻo le tao tao.Meaʻai maualuga-kalori: meaʻai gaʻo, falaoamata.
Laʻau e maualalo le gaʻo e aunoa ma le caviar.Meaʻai gaʻo maualuga.
Porridge mai ituaiga eseese o cereals.Meaai ma mea manogi, aemaise lava i mea vailaʻau.
Fualaau faisua e aunoa ma ni tapulaa (e le na o le falai), fualaau aina filifilia, e fuafua i le setete o le soifua maloloina.Meaʻai anapogi ma anapogi vave.
Leanua muamua vasega, mo se suiga, e mafai ona e kukaina soupelu ma borsch faatasi ma le faaopoopoina o aano o meaʻai po o iʻa.Meaʻai faʻamaʻi ma meaʻai.
Mamoe susu.Meaʻai gaʻo susu: kulimi, kulimi mumu.
Legumes: pi, pi.Sauga, ketchups, mayonnaise suamalie.

  • Meaʻai o le meaʻai maualalo-gaʻo: vela, lapiti, moa, toso i totonu o le kuka poʻo le tao tao.
  • Laʻau e maualalo le gaʻo e aunoa ma le caviar.
  • Porridge mai ituaiga eseese o cereals.
  • Fualaau faisua e aunoa ma ni tapulaa (e le na o le falai), fualaau aina filifilia, e fuafua i le setete o le soifua maloloina.
  • Leanua muamua vasega, mo se suiga, e mafai ona e kukaina soupelu ma borsch faatasi ma le faaopoopoina o aano o meaʻai po o iʻa.
  • Mamoe susu.
  • Legumes: pi, pi.

  • Meaʻai maualuga-kalori: meaʻai gaʻo, falaoamata.
  • Meaʻai gaʻo maualuga.
  • Meaai ma mea manogi, aemaise lava i mea vailaʻau.
  • Meaʻai anapogi ma anapogi vave.
  • Meaʻai faʻamaʻi ma meaʻai.
  • Meaʻai gaʻo susu: kulimi, kulimi mumu.
  • Sauga, ketchups, mayonnaise suamalie.

E oʻo lava i le nifo manogi e mafai ona filifili le lisi pe'ā manaʻomia. O le tele o laʻau suamalie e maua mai mo le maʻisuka, lea e faʻaaogaina ma le faʻaogaina, e le mafai ona tupu i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma e le faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻi.

I le 60 tausaga, e le uma le olaga. Le tele o lagona lelei, savali i le ea fou, mea lelei e tatau ai - ma o le maʻisuka e le matautia.Vaʻaia lou soifua maloloina ina ia aloese mai faʻafitauli ona e le manaʻomia ai lea o se togafitiga umi ile falemaʻi ma tupe faʻaalu i vailaʻau.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga