Faʻavasegaga o le insulin i le umi o le gaioiga: laulau ma igoa

O le maʻi suka o se maʻi tumau o le olaga atoa. I Rusia, e tusa ma le 4 miliona tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka, ma le 80,000 e manaʻomia ai le iniseti i aso uma o le inisalini, ma le 2/3 totoe e tatau ona togafitia i fualaau faasaina o le suka.

O se vaitaimi uumi (pe a ma le 60 tausaga) o sauniuniga o inisalini na maua mai meaola e masani ai manu: pancreas o puaa, povi (pipi, puaa insulin). Ae ui i lea, i le faagasologa o la latou gaosiga, e faalagolago i le lelei o le meafaitino, aemaise lava le le lava le mama, gaʻo (proinsulins, glucagon, somatostatins, ma isi mea), lea e mafua ai le fausia o inisalini antibodies i le tagata maʻi. I lenei tulaga, i le faaiuga o le 80 tausaga. i lo matou atunuu, na tapunia le gaosiga o le inisalini o manu, puupuu ma le umi

umi o le gaioiga. Faʻatulagaina fale faʻafou. O le faʻatau o le manaʻomia ole insulin i Amerika, Tenimaka, Siamani.

O le faʻavasegaga o le inisalini e ala i le faʻavaeina o faavae o loʻo tuʻuina atu

Faʻavasegaga faʻapisinisi o insulin

I le taimi nei, o le inisalini o le tagata (Humulin - human) e maua mai i le porcine inisalini poo le auala e faʻaogaina ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasolosolo poʻo le fefete (genetics engineering), lea na maua i maʻi i na o le 20 tausaga talu ai.

O le faʻavasegaga faʻaonaponei o le inisalini e ala i le umi o gaioiga o loʻo faʻaalia

Faʻavasegaga o le insulin i le umi o le gaioiga

Faʻavasegaga o le insulin i le umi o le gaioiga

O le galue i le gaosiga o le inisalini umi na amata i le 1936 ma o loʻo faaauau pea i lenei aso. Ina ia faaumiumi le aafiaga, o le protétini protamine Hagedorn e faaopoopo i insulini, ma o le taunuuga lea ua taʻua ai o le NPH insulin (o le protamine e maua mai i le susu, o le insulin na faia e Hagedorn i le 1936). Po o le faaopoopoina o le zinc, o lona uiga o le upu "lipine" e aliali i igoa o le inisalini. Ae ui i lea, o le "inisalini tuai" o loʻo faʻaaogaina i le auala masani mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1, pe a tele taimi o le iniseti o le inisalini pupuu e faʻatasi ma le inisalini umi.

I Rusia, o le faʻavasegaina o le inisalini i le umi o le gaioiga e vaʻaia ai vaega e tolu, e aofia ai le 2 ituaiga autu o inisalini: a) insulin (sosogi) ma le b) inisalini faʻamalolo (faʻagasolo taimi).

Vaega 1 - faiva pupuu: amataina o gaioiga pe a uma le 15-30 minute, pe a uma le 1.5-3 itula, e oʻo ile 4-6 itula.

Vaega 2 - le umi o le gaioiga o le gaioiga: amata - pe a uma le 1.5 itula, pe a maeʻa le 4-12 itula, umi le 12-18 itula.

Vaega 3 - tumau-tumau: amata, pe a uma le 4-6 itula, peʻa aulia le 10-18 itula, umi 20-26 itula

O le eseesega o le umi o le gaioiga e mafua mai i le faʻaaogaina o le vailaau faʻamalosi-kemikolo:

- amorphous (semilent) - ala,

- tioata (ultralente) - umi,

- tuufaatasiga - ituaiga Tape ma Monotard.

1) Inisulini o se gaioiga puupuu ma puupuu

Inisalini Lyspro (INN) - Humalog: faʻatino vave lava - pe a maeʻa le 10 minute, pe a maeʻa le 0.5-1.5 itula, e 3 itula, vai fofo, vial, cartridge mo peni tui. Cn B. Fausia e Eli Lilly (USA, Farani).

I le 1998, o le kamupani Novo Nordisk (Denmark) na faʻafeiloaʻiina i totonu o le falemaʻi le faʻaoga o le insulin NovaRapid (Aspart), o le ultra-short-acting-acting-insulin NovaRapid (Aspart), na mauaina e ala i le suiina o le amine acid proline ma le asparagine.

Faʻamataʻu fai insulin

a) insulin o meaola manu:

Faiga Faʻapitoa MS (Tenimaka, Initia, Rusia),

Suinsulin-insulin DB (Rusia),

b) inisalini ole tagata:

Faiga Faʻapitoa NM (Initia),

Tulafono Faatonutonu a le NM Penfill (Tenimaka),

Insuman Rapid (Farani / Siamani).

2) Umi Vaitaimi o Taimi Insulini

a) manu mai manu:

Faiga faʻapitoa SPP (Croatia) - faʻamalolo faʻamalolo,

Monotrad MS (Tenimaka) - faʻamaloloina le sinima,

Protafan MS (Tenimaka) - isophan-protamine,

Monotard NM (Tenimaka, Initia),

Insuman Bazal (Farani / Siamani),

Protafan NM Penfill (Tenimaka, Initia).

3) Iniseti umi

a) manu mai manu:

Biogulin Tape U-40 (Pasila),

Ultratard NM (Tenimaka, Initia).

4) O le NPH-inisalini na faʻafefiloi le gaioiga

O nei mea sauniuni, o loʻo fai ma sui o le faʻafefiloi o insulin faiva ma faʻatinoga faʻavaitaimi. O latou foliga o se gaoioiga e lua-peak, aemaise lava, o le pito muamua ona o le inisalini puupuu, le inisalini lona lua. O loʻo iai ni paluga tuʻufaʻatasi i luga o pusa (penfili) mo peni tui, ae e mafai ona e filifili le vaega o le paluga oe lava mo le sili atu le fetaui lelei i manaoga ole maʻi. O numera i igoa o inisalini o lona uiga o le faʻamoemoe.

Humulin MZ (Farani)

Mikstard 10-50 NM Penfill (Tenimaka)

Insuman Comb (Farani / Siamani)

Faʻataʻitaʻiga faufautua i aso nei inisalini sauniuniga: Eli Lilly (USA), Novo Nordisk (Tenimaka), Aventis (Hochst Marion Roussel) (Farani / Siamani).

Mo le lelei o tagata mamai e maua i le maʻisuka, e faaopoopo atu i le inisalini i ipu oona, o peni tui, lea e mafai ona faatumuina ma suia pe a uma ona faaaoga (i totonu o igoa o insulin o loo i ai se siata "pen"), ma suauu ua saunia i foliga o peni maʻa (ua lafoina i fafo pe a uma ona faaaoga) . O nila i totonu o peni tuila e sili atu le manifinifi ma e faalua le laser faʻamalosi, lea e mafua ai le iniseti toetoe lava a leai se tiga. I penifili o loʻo i ai le inisalini sili ona manaia (faʻamautu mo le 30 aso), o lea e mafai ai e le tagata gasegase ona ave i totonu o lana taga. Faʻasalaina tagata mamaʻi mai le manaʻoga e ave suauʻu ma siama, e faʻaleleia ai le lelei o le olaga.

Ole tele o fale suesue suʻesuʻe o loʻo faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega e atinaʻe sauniuniga ile inisalini mo le le tausia o matua. Aemaise lava, i le 1998 sa i ai se feau na faʻaalia e uiga i le faʻaaogaina o le inisalini ("suauu e faʻamalolo ai le maʻisuka"). E le gata i lea, talu mai le 1999, o sauniuniga ole inisalini - hexilinsulin - na faʻaaogaina i le suʻega.

O fualaau oona mo le togafitia o le maʻisuka e taʻua o inisalini-faasaoina o fualaau faasaina ma le faʻaitiitia o le kulukose toto.

O le faʻavasegaina o vailaau o le suka e faʻaitiitia ai le suka i vailaau faʻatekinisi ma a latou fualaau faasaina e tusa ai ma le INN o loʻo faʻaalia

Faʻatulagaina o vailaau faʻamaina o vailaau oona i le hypoglycemic

O fualaau o Sulfonylurea e faʻaleleia ai le faʻamalositino o inisalini (intrinsic) inisalini, o la latou faiga o le gaioiga e eseese, ae o le aafiaga e tutusa lava. Ata 61 o loʻo faʻaalia ai mea aoga autu mo le INN o le faʻaititia o le suka-sulfonylurea.

Suga-lowering S I faʻamatalaga o le sulfonylureas

O le faʻavae I sulfonylurea o mea na faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka talu mai le 60s e aofia ai mea nei: Carbutamide (INN) - faʻamau. Cn B Bukarban (Hungary), Chlorpronamide (INN) - tab. Cn B (Polani, Rusia). I luga o le maketi o vailaau faʻasaina o loʻo i ai se vailaʻau tele o fualaau faʻasaina - sulfonylurea o meaola e lua o augatupulaga:

Glibenclamide (INN) - o le muamua fualaau faasaina o le 2 augatupulaga, i luga o le maketi talu mai le 1969, tab. Cn B. E 21 igoa tau fefaatauaiga mo Glibenclamide i le maketi tau vailaau mo togafitiga, e aofia ai Gilemal (Hungary), Glibenclamide (Rusia, Siamani, ma isi), Daonil (Siamani, Initia), Maninil (Siamani), ma isi.

Glyclazide (INN) - faʻamau. Cn B. (Suitiselani, Initia), Glidiab (Rusia), Diabeton (Farani), ma isi.

Glipizide (INN) - tab. Cn B. Minidiab (Italia), Glibenez (Farani).

Glycvidone (INN) - tab. Cn B. Glurenorm (Austria). Glidifen (e leʻi i ai sana INN) - tab. Cn B (Rusia). Talu mai le 1995, o se vailaau faʻasaina o le 3rd generation sulfonylurea o meaola ua faʻalauiloaina i luga o le lalolagi maketi faʻamalositisi:

Glimeniride (INN) -tab. Cn B. Amaril (Siamani). I le malosi o le malosi o le suka, e sili atu lona malosi nai lo le sulfonylurea o mea na tutupu mai le 2 auga tupulaga, e ave le 1 taimi i le aso.

Talu mai le ogatotonu o le 50 tausaga. biguanides na aofia i le aofaʻi o fualaau oona mo togafitiga o le maʻisuka. E aofia ai le 2 mea gaosi, e aofia ai: Buformin (INN) - dragee, Sp. B. Silubin-retard (Siamani), Metformin (INN) - e taofia ai le fausia o le kulukose mai mea e le o le carbohydrate i totonu o le ate, faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le gaʻo

Dov i totonu o le pulupulu (na faʻaalia i luga o le maketi a le US pharmaceutical 1994), tab. Cn B (Polani, Croatia, Tenimaka), Gliformin (Lusia), Glyukofag (Farani), Siofor (Siamani), ma isi.

O le vasega o inhibitors alpha-glucosidase aofia ai Acarbose (INN), na gaosia i Siamani i lalo o le igoa tau fefaʻatauaʻiga Gluco-faʻatau, ma Miglitol (INN) - Diastabol (Siamani). O le faiga o la latou gaioiga o le faaitiitia o le malepelepe o gaʻololo o loʻo ulufale atu i le tino i sugars faigofie (glucose, fructose, lactose). O le tagofia o fualaau faasaina e le suia ai le togafitiga o le insulin, ae o se togafitiga faaopoopo mo le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo faʻamatalaina mo tagata mamaʻi pe a le faʻaaogaina se taumafa e le mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga ole kulukose o le toto.

O gaioiga tutusa i sauniuniga o sulfonylurea o le 2 augatupulaga, ae o le auai i le vasega o vailaʻau e mafua mai i le acid carbamoylbenzoic, e faʻamalosiina e le au faʻatautaia o glycemics:

Repaglinide (INN) - tab. Cn B NovoNorm (Tenimaka),

Numera (INN) - tab., Starlix (Switzerland).

O nei vailaʻau e puipui ai ia peta o le pancreatic tinlets mai le tele o le vaivai, ua faʻaalia i le vave faʻaogaina o le aʻafiaga e faʻaitiitia ai le tulaga o le postprandial glycemia.

Faatasi ai ma fualaau faasaina fou, o le inisalini na iloa lelei, lea na aliali mai i luga o le maketi tau falemai i Amerika ma Iapani i le 1997, o glitazones poo thiazolidinedones. O lenei vaega fou ole vailaau e maua ai se aafiaga lelei o le faateleina o le kulukose i totonu o mea lautele ma faaleleia le metabolism e aunoa ma le faateleina o le manaomia mo le inisalini. Ae ui i lea, o fualaau oona ei ai aʻafiaga aʻafiaga. O fualaau faasaina e aofia ai:

Rosiglitazone (INN) - tab., Avandia (Farani),

Pioglitazone (INN) - tab., Aktos (USA).

O fomaʻi e fiafia i le faʻaalia i luga o le maketi o vailaʻau faʻamalosi o vailaau oona oona, lea e mafai ai e le tagata maʻi ona ofoina atu fualaau faʻasaina ma le lelei sili ona aʻafiaga ona o auala eseese o gaioiga. I le faaopoopo atu, i le avea ai o se tulafono, i faʻapotopotoga, e mafai ona faʻaititia le fualaau o vaega taʻitasi, ma faʻavaivaia aʻafiaga o itu. O le tele o nei fualaau oona i luga o le maketi a Rusia e oʻo mai i le taimi nei,

Glibomet - e aofia ai glibenclamide ma metformin, tab. (Italia).

O vailaʻau faʻamaʻi faʻamalolo e aofia ai se tasi o aofaʻiga. Arfazetii - o loo i ai ni lala o le vineberry, sashes of fruit of beans masani, o aʻa o Aralia o Manchurian poo

o le rhizome ma aʻa o le faaosoosoga, na oso aʻe i luga, siva, St. John's wort, chamomile fugalaau (Rusia, Iukureini).

I le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina mea nei e pei o Aralia, Manchurian root, Aralia tincture, Psoralei, fualaau maa, ma isi.

I tausaga talu ai nei, ua maua ai se fualaau fou i luga o le maketi taulima - Glucagon, o se insulin insogonist, o se hormone protein-peptide na aafia i le faatonutonuina o le gaosiga o le gaʻo. E faʻaaogaina mo tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic lea e tupu i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe a uma le inisalini o inisalini poo vailaʻau faʻafofo.

Glucagon (INN) o se paʻu faʻamalo i totonu o se fagu. ma le solvent mo tui. Cn B. Gluka, Gene HypoKit (Tenimaka).

Taiala mo le faʻavasegaina o tapenaga o le inisalini

O sauniuniga faʻainisinia faʻaonaponei, lea e maua mai e kamupani o vailaʻau faʻapitoa, e eseese i le tele o auala. O vaega autu o le faʻavasegaina o le insulin o:

  • amataga
  • le saoasaoa o le ulufale atu i le taimi e faʻaaogaina ai pe a faʻaofiina i totonu o le tino ma le umi o le togafitiga faʻasoifua maloloina,
  • o le mamā o le fualaau faasaina ma le auala o le faamamaina o le hormone.

E faʻatatau i le amataga, o le faʻavasegaga o tapenaga o le inisalini e aofia ai:

  1. Natura - biosynthetic - fualaau faasaina o le natura na tupu mai na gaosia ai le gaosia o palu. O ia metotia mo le gaosia o le inisalini o le GPP, ultralente MS. O le inisalini o togafitiga, pulupulu SPP, monotard MS, semile ma nisi o mea e gaosia e faʻaaogaina ai le paʻu o puaa.
  2. Sini faʻapitoa poʻo vailaʻau-faʻapitoa faapitoa o inisalini. O nei vailaau e gaosia i le faʻaaogaina o metotia faʻainisinia. O le inisalini e gaosia e faʻaaoga ai le tekonolosi recombinant DNA. I lenei auala, o ia insuline e pei o le NM, homofan, NOM, humulin, ultratard NM, monomard NM, ma isi mea faapena.

E faʻatatau i metotia o le faʻamamaina ma le mamā o fualaau oona, o le inisalini e iloga:

  • faʻamalamalamaina ma le le chromatographe - o le ruppa e aofia ai le tele o inisalini masani. O nei mea na faia muamua i luga o le teritori o le Rusia, i le taimi nei o nei vaega o fualaau faasaina e le maua i Rusia,
  • tioata ma faʻapipiʻi i gels, sauniuniga a lenei vaega e tasi-pe nofofua-tasi,
  • faʻamalamalamaina ma faʻamamaina e faʻaaoga ai gels ma ion exchange chromatography, o lenei vaega e aofia ai insuline monocomponent.

O le kulupu o le tioata ma le faʻamaʻaina e sieve mole ma le fesuiaiga o le kromatography e aofia ai iniseti Actrapid, Insulrap, Vailaʻau MS, Semilent MS, Monotard MS ma le Ultralent MS.

Faʻavasegaga o vailaʻau e faʻatatau i le amataina o le aafiaga ma le umi o le gaioiga

Faʻavasegaga faʻalagolago i le saoasaoa ma le umi o le inisalini e aofia ai vaega nei o fualaau oona.

Fualaau faʻamaʻi ma se mea vave ma puupuu. O lenei vaega e aofia ai vailaau faʻasaina e pei o le Faiga Faʻapitoa, Vailaʻau faʻapitoa, le NM, o le Insulrap, Homorap 40, Insuman Rapid ma isi. O le umi o le gaioiga o nei vailaʻau e amata i le 15-30 minute pe a uma ona faʻatonuina le suʻega ile maʻi ole maʻi suka. O le umi o le togafitiga faʻapitoa e mataituina mo le 6-8 itula i le maea ai o le tui.

Vailaʻau faʻatasi ma le umi o le umi o gaioiga. O lenei vaega o fualaau faasaina e aofia ai le Semilent MS, - Humulin N, le Humulinnt tape, Homofan, - tape, tape MS, Monotard MS. O fualaau o lenei vaega o insulin e amata ona galue 1-2 itula pe a uma le tui, o le fualaau faasaina e tumau mo le 12-16 itula. O lenei vaega e aofia ai foi fualaau faasaina e pei o le Iletin I NPH, Iletin II NPH, Inspiration SPP, insulin tape GPP, SPP, lea e amata ona galue 2-4 itula pe a uma le tui. Ma o le umi o le gaioiga o le inisalini i lenei vaega e 20-24 itula.

O fualaau faʻapitoa, lea e aofia ai insulin taimi ole taimi ma insulin insulin. O faʻalavelave a lenei kulupu e amata ona galue i le 30 minute talu ona faʻauluina le maʻisuka i totonu o le tino o le tagata, ma o le umi o lenei mea faigata e mai i le 10 i le 24 itula. Polokalame faʻapitoa e aofia ai le Aktrafan NM, Humulin M-1, M-2, M-3, M-4, sulu sulu. 15/85, 25/75, 50/50.

O fualaau oona umi. O lenei vaega e aofia ai masini e maua ai se olaga galue i le tino mai le 24 i le 28 itula. O lenei vaega o vailaʻau faafomai e aofia ai le ultra tape, lipine ultrasound MS, lipine ultrasound NM, insulin super-tape SPP, ultra tape, ultratard NM.

O le filifiliga o fualaau e manaomia mo togafitiga e faia e le endocrinologist e mafuaga o le suʻega o le tino o le maʻi.

Uiga o fualaau faasaina

O le lelei o le faʻaaogaina o insulini puupuu e pei ona taua i lalo: o le gaioiga o le vailaʻau e vave ona tupu, latou te maua le maualuga i le toto e pei o le physiological, o le gaioiga o le inisalini e puupuu.

O le le lelei o lenei ituaiga o fualaau faasaina o le taimi itiiti lea oa latou taga. O se taimi puupuu e manaʻomia ai le puleaina ole inisalini.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o insulin pupuu e faapenei:

  1. Togafitiga o tagata ei ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. A faʻaaogaina le fualaau faasaina, o lona pulega e faʻapitoa.
  2. Togafitiga o faʻasologa ogaoga o le maʻisuka e le o le insulin-totolo i tagata matutua.
  3. A oʻo mai se maʻi pipisi o le maʻisuka. Aʻo faia le togafitiga mo lenei tulaga, o le vailaau faʻasaina e faʻatinoina i se mea faʻafuaseʻi ma le le faʻamalosi.

O le filifiliga o fualaau o fualaau faasaina o se mataupu faigata ma o loʻo faʻatinoina e le endocrinologist auai. Pe a fuafuaina le metotia, e manaʻomia le amanaʻiaina o uiga taʻitasi o le tino maʻi.

O se tasi auala sili ona faigofie mo le fuafuaina o le fualaau manaomia o le vailaau faasaina o le 1 kalama o le suka i le urine e tatau ona tui i le 1U o se inisalini e aofia ai fualaau faasaina. O uluai injections o fualaau faasaina o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi i le falemaʻi.

O le gaioiga o le inisalini umi

O le tuufaatasiga o le umi o le inisalini e aofia ai le tele o puipuiga ma se masima masima, lea e mafai ai ona e fatuina le aafiaga o le gauai lemu ma gaioiga umi o le fualaau faasaina i le tino o le maʻi.

O palatini e faʻapipiʻi ai fualaau faasaina o le protamine ma le globin, ma o le faʻalavelave e aofia ai foi le zinc. O le i ai o isi vaega i le faʻalavelave faʻapitoa e suia ai le faʻatonuga o le vailaʻau i le taimi. O le faʻamalologa e faʻagesegese lemu, ma maua ai le maualalo o le insulin i le toto o le tagata maʻi mo se taimi umi.

O le lelei o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina o le umi le gaioiga o le

  • le manaʻomia mo se numera itiiti o inisiua i le tino o le tagata maʻi,
  • o le i ai o se maualuga maualuga o le pH i totonu o le fualaau faasaina e mafua ai le tiga le tui.

O le le lelei o le faʻaaogaina o lenei vaega o vailaʻau o:

  1. o le leai o se tumutumu pe a faʻaaogaina fualaau, lea e le faatagaina ai le faʻaaogaina o lenei vaega o vailaʻau mo togafitiga o faʻamaʻi ogaoga o le maʻisuka, o nei fualaau oona e faʻaaogaina mo na o ni foliga laiti o le maʻi,
  2. O fualaau faasaina e le faatagaina e ulufale i totonu o le vein, o le faʻaofiina o lenei vailaʻau i totonu o le tino e ala i le inisiua tui e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga.

I aso nei, o loʻo i ai le tele o inisalini o loʻo aofia ai fualaau faasaina o gaoioiga faaumiumi. O le faʻaofiina o tupe e naʻo le inisiua o loʻo faʻaaogaina.

Ituaiga o inisalini ma auala o togafitiga insulin i le maʻisuka

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e manaʻomia ona e faʻaaoga fualaau faasaina i taimi masani, o isi taimi o tui inisalini e na o le pau lea o togafitiga saʻo. I aso nei, e tele ituaiga o inisalini ma o tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona mafai ona malamalama i lenei vailaau o vailaʻau.

I le maʻisuka, o le aofaiga o le inisalini (ituaiga 1) e faʻaitiitia, poʻo le lagona o le masini i le inisalini (ituaiga 2), ma le togafitiga o le homone e faʻaaogaina e fesoasoani ai i le faʻafaigofieina o kulūkose.

Vitio (kiliki e taʻalo).

I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini e naʻo le togafitiga. I le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e amataina i isi vailaʻau, ae o le alualu i luma o le faamai, o togafitiga o hormone ua faatonuina foi.

E mafua mai i le inisalini:

  • Pork. E maua mai le pancreas o nei manu, e talitutusa lava ma le tagata.
  • Mai povi. E masani ona masani ona maua i le inisalini, ona o loʻo i ai ni eseesega tele mai le hormone tagata.
  • Tagata Faʻailogaina e faʻaaoga ai siama.
  • Faʻainisinia faʻainisinia. E maua mai le puaa, e faʻaaoga ai tekinolosi fou, faʻafetai i lenei mea, o le inisalini e tutusa ma tagata.

I le umi o galuega:

  • gaoioiga e sili atu (Humalog, Novorapid, ma isi),
  • gaioiga pupuu (Galue, Humulin Regular, Insuman Rapid ma isi),
  • le umi o le umi o gaioiga (Protafan, Insuman Bazal, ma isi),
  • umi le galue (Lantus, Levemir, Tresiba ma isi).

E faʻaaogaina le insulin i le pupuu ma le faʻamalosi aʻo leʻi faia taumafataga taitasi e aloese ai mai le oso i le glucose ma faʻasalalau lona tulaga. O fualaʻau ma gaʻo umi e faʻaaogaina e pei o le togafitiga faʻapitoa, e fautuaina i le 1-2 taimi i le aso ma tausisia le suka i totonu o taʻaloga masani mo se taimi umi. .

E tatau ona manatuaina o le televave o le aʻafiaga o le vailaʻau e atiaʻe ai, o le puupuu o lona umi o le gaioiga. O iniseti e fai siʻosiʻomaga e amata ona galue pe a maeʻa le 10 minute o le galalaina, o lea e tatau ona faʻaaoga vave pe vave loa ona 'ai. E i ai lo latou malosi tele, toetoe lava 2 taimi sili atu le malosi nai lo fualaau faʻamalosi. O le faʻaitiitia o le suka e pe a ma le 3 itula.

O nei vailaʻau e seasea ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, talu ai ona e le pulea lelei o latou aʻafiaga ma o le aafiaga e le mafai ona fuafuaina. Ae e taua tele pe afai e ai le maʻisuka, ma galo e ulufale insulin ole gaioiga pupuu. I lenei tulaga, o le tuiina o se vailaʻau faʻasolosolo e fofoina ai le faafitauli ma faʻavavevave ai le maualuga o le suka toto.

O le inisalini pupuu e amata ona galue pe a uma le 30 minute, e faia 15-20 minute aʻo lei faia se taumafataga. O le umi o nei tupe e tusa ma le 6 itula.

Polokalame o le inisalini

O le fualaau o fualaau oona e faia vave e le fomai, ma na te aoaoina oe i uiga o le tagata maʻi ma le ala o le maʻi. E le gata i lea, e mafai ona fetuunai le fualaau o loʻo faʻatonuina e le tagata maʻi e faalagolago i le aofaiga o iunite falaoa ua faʻaaogaina. 1 vaega ole inisalini pupuu e faʻalauiloaina mo le 1 falaoa e tasi. Ole maualuga ole tupe faatagaina mo le faʻaaogaina e 1 le iunite i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino, pe afai e sili atu lenei fua, e iai ni faafitauli ogaoga.

E le o toe faia ni sauniuniga puupuu ma le vave, o lona uiga, i totonu o le tino gaʻo, o lenei mea e mafua ai le tafe lemu o le fualaau faasaina ile toto.

Mo le sili atu le sao o le fuaina o le fualaau o le inisalini puupuu, e aoga tele mo le maʻisuka e teuina se tusi faʻasologa o meaʻai (breakfast, lunch, etc.), glucose pe a uma ona 'ai, togafitiga faʻasolosolo ma lona faʻasolosolo, fua o le suka pe a uma le tui. O lenei mea o le a fesoasoani i le tagata maʻi e iloa le mamanu o le auala e aafia ai le kulukose faapitoa ia te ia.

Ole puupuu ma le sili atu insulin e faʻaaogaina mo fesoasoani faʻafuaseʻi i le atinaʻe o ketoacidosis. I lenei tulaga, o le vailaau oona e faia i luga o le vavalalata, ma o le gaioiga e faia vave lava. O le vave o le aʻafiaga o nei vailaʻau o se fesoasoani taua mo fomaʻi faʻalavelave faʻafuaseʻi ma potu mamaʻi maʻi.

O tapenaga uma o inisalini e gaosia e fomaʻi o vailaʻau faʻainisinia e eseese lava i auala autu e tolu:

1) e mafua mai,

2) i le saoasaoa o le amataga o aafiaga ma o latou umi,

3) e tusa ai ma le auala o le faamamaina ma le tikeri o le mama o sauniuniga.

I. E mafua mai i le faapogai:

a) natura (biosynthetic), natura, inisalini sauniuniga e faia mai le paluga o povi, mo se faataitaiga, insulin GPP tape, MS ultralente ma le tele o puaa (eg faʻataʻitaʻi, insolrap SPP, monotard MS, semilent, etc.),

b) faʻapitoa pe, sili atu, ituaiga-ituaiga, iniseti tagata. O nei fualaau oona e maua mai i metotia faʻainisinia e ala i le tekonolosi o le DNA, ma o le mea lea e masani ai ona taʻua i latou o DNA recombinant (sauniuniga NM, homofan, NM, humulin, ultratard NM, monomard NM, ma isi).

II. I le auala o le faamamaina ma le mama o sauniuniga, o loʻo iai:

a) faʻamaonia (leaga le faʻamamaina), ae le o le chromatographe - o le tele lea o sauniuniga inisalini "masani" na faia muamua i totonu o lo tatou atunuu (inisalini mo le iniseti), ae leʻi faʻaaogaina,

e) tioata ma faʻamaʻaloina e ala i gels ("siec molecular") - o le soʻo se tasi poo se tasi o le insuline (faʻataʻitaʻiga, atigipusa, ma isi mea),

c) faʻamaonia ma faʻamamaina e ala i le "sieve molécula" ma le chromatography o fesuiaiga o ion

- o le insulin insoline (solasofo MS, semilent MS, monotard MS, ultralent MS).

O le faʻamaonia, ae le o le chromatographe insulin, e pei o se tulafono, faʻapena ona tupu mai sauniuniga inisalini. O loʻo aofia ai le tele o mea le mama i foliga o molekone o le proinsulin, glucagon, C-peptide (faʻamauina le A B Bini o le proinsulin), somatostatin ma isi proteins. I nei tapenapenaga, o le iniseti o le proinsulin e sili atu nai lo le 10,000 i le miliona.

O tapenaga o le inisalini (faamamaina e ala i gel), e taua i luga o le siama, talu ai e tasi le pito i luga o le chromatogram, e aofia ai le itiiti ifo ma le 3000 le mama (mai le 50 i le 3000), ma sili atu ona faaleleia mea e tasi - itiiti ifo i le 10 vaega mole miliona o insulin. O le sauniuniga o sauniuniga ua amata ona sili atu ona taua. III. O le saoasaoa o le amataga o aafiaga ma o latou taimi e iloagofie ai:

a) vailaau faʻamalosi (faʻataʻitaʻiga, fomaʻi faʻataʻitaʻiga MS, fomaʻi NM, faʻasologa, faleopoga 40, faʻavave vave, ma isi). O le amataga o gaioiga o nei vailaʻau e 15-30 minute, o le umi o le gaoioiga e 6-8 itula,

b) fualaau o le umi o le gaioiga o gaoioiga (o le amataga o le gaioiga pe a uma le 1-2 itula, o le aofaʻi o le umi o le aafiaga e 12-16 itula), - Misela MS, - Humulin N, lipine humulin, homofan, - tape, tapefi MS, MS monotard (2-4 itula ma le 20-24 itula i le faasologa),

- Iletin I NPH, Iletin II NPH,

- leai SPP, tui insulin GPP, SPP, ma isi.

c) vailaʻau faʻasaʻo masani e fefiloi ma le inisalini puupuu: (amataga o le gaoioiga 30 minute, umi 10 i le 24 itula),

- Humulin M-1, M-2, M-3, M-4 (o le umi o le gaoioiga e oʻo ile 12-16 itula),

- sulu lemu. 15/85, 25/75, 50/50 (aoga mo le 10-16 itula).

g) fualaau faasaina:

- lipine ultra, ultra tape MS, lipine ultra NM (e oʻo i le 28 itula),

- insulin superlente SPP (oʻo atu i le 28 itula),

- Humulin ultralente, ultratard NM (seia oo i le 24-28 itula).

ACTRAPID, na maua mai i peta beta o tamaʻi pancreatic pigs, ua gaosia e avea o se sauniuni aloaia i 10 ml fagu, e masani lava i se gaoioiga e 40 PIECES i le 1 ml. E faʻatonuina matua, masani lava i lalo o le paʻu. O lenei fualaau (pei o vailaau uma o le vaega ole inisalini puupuu) o loʻo i ai le faʻavavega o le suka. O le aʻafiaga e atiaʻe pe a uma le 15-20 minute, ma o le maualuga o le gaioiga e matauina pe a uma le 2-4 itula. O le aofaʻiga o le umi o le aafiaga o le hypoglycemic e 6-8 itula i tagata matutua, ma i tamaiti e oo atu i le 8-10 itula.

Le aoga o vailaau inisalini pupuu (faʻataʻitaʻiga):

1) galue vave

2) tuʻuina atu le maualuga o le toto i le toto,

3) galue faʻapuupuu.

Ole mea le lelei tele o le umi ole gaioiga ole gaioiga, lea e manaʻomia ai le toe faʻailoga. Faʻailoga mo le faʻaaogaina o sauniuniga ile inisalini puupuu:

1. Togafitiga o tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu.

2. I le sili atu ona ogaoga o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago ile maʻisuka i tagata matutua.

3. Ma le maʻisuka (hyperglycemic) coma. I lenei tulaga, o vailaau oona e faia uma i lalo o le paʻu ma totonu o se vein.

O le mauaina o le inisalini o se fesili e sili ona faigata, aua e manaʻomia le filifilia o suʻega.

O se tasi o auala muamua e fuafua ai le fualaau o le inisalini o le folasia lea o le 1 U o le inisalini i le kalama o le suka i le siama o le maʻi. O le tui muamua o le inisalini ma le filifilia o le togi sili ona lelei e tatau ona faia i totonu o le falemaʻi. I le taimi lava lea e tasi, latou te taumafai e le filifili se faʻasologa o mea, ae o se mea patino. O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina le taumafa atoa mo le vaiaso muamua.

4. E seasea lava, o fualaau oona e faʻaaogaina e avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti e le lelei le taumafa. I lenei tulaga, o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu e faʻalauteleina ai le manaʻo.

E tusa ai ma lenei faʻamatalaga, o fualaau oona e faʻaaogaina i tagata gasegase e masani ona paʻu i meaʻai, paleni o meaai, furunculosis, thyrotoxicosis, vomiting, ma le hepatitis tumau.

5. O vailaʻau e mafai ona avea ma se vaega o le paluga o meaʻai (potassium, glucose, ma le inisalini) e faʻafesoʻotaʻi ai le galuega o le myocardial i fomaʻi o le loto (pe a tupu le mea na tutupu i le hypocalysis, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le inisua ma glycosides cardiac).

6. I le falemaʻi o le mafaufau, sa masani ona faʻaaogaina fualaau oona pe a taitaia le togafitiga o maʻi i tagata gasegase i le schizophrenia (i le ausiaina o le hypoglycemic coma). O le taimi nei o lenei molimau ua toetoe lava a le o iai, talu ai e tele naua togafitiga o le mafaufau.

7. Fualaau faasaina ua faailoa mai mo tagata mamaʻi e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka i le taimi o le maitaga, ona o le mea e le o iai ni aafiaga tauatorogenic i le hypoglycemic agents.

8. Tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka i le taimi o le gaʻo ma isi faʻasologa taotoga tetele, ma faʻamaʻi pipisi.

I le faaopoopo atu i le inisalini o sauniuniga vave ma le vave, o le faʻamalosaga gaioiga o le inisalini e faalilolilo. O le auai i nei tapenapenaga o puipuiga autu - protamine ma le globin, zinc, ma le masima masima e suia ai le fua faatatau o le amataina o le aafiaga o le hypoglycemic, o le taimi o le maualuga o le gaioiga, o lona uiga, le maualuga o le gaoioiga ma le aofaʻiga o le umi o le gaioiga. O le iʻuga o lea faʻafefiloi, e maua ai le faʻamalologa, lea e faʻagesegese ona maua, tausia le maualalo o le vailaʻau i totonu o le toto mo se taimi umi. O lenei ua tele naua sauniuniga o le inisalini (vaʻai faʻavasega). O nei vailaau uma o loʻo faʻaaogaina na o se mea faʻafuaseʻi.

Le aoga o tapenaga o le inisalini faaumiumi:

1) o fualaau faasaina e na o le lua pe tasi i le aso e faia,

2) o fualaau oona ei ai le maualuga o le pH, lea e faʻaitiitia ai le tiga ma le inisalini o le injections.

1) le leai o se maualuga o le maualuga o le tino, o lona uiga o nei fualaau faasaina e le mafai ona faʻatautaia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka maualuga ma e tatau ona faʻaaogaina mo ni laititi laʻititi ma foliga faʻalelei,

2) o fualaau faʻasaina e le tatau ona tuiina i totonu o se vein (ia aloese mai le faʻamalosi),

Laasaga insulin: igoa, vailaʻau faʻasolosolo ma le masini o gaioiga

O le International Diabetes Federation o loʻo valoia e faapea o le 2040 o le aofai o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e tusa ma le 624 miliona tagata. I le taimi nei, e 371 miliona tagata e mafatia i le maʻi. O le salalau o lenei faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma se suiga i olaga o tagata (o se olaga e le tauagafau, leai se gaioiga faaletino) ma meaʻai (addictive substances) (faʻaaogaina o supamaketi masini e sili ona mau i gaʻo manu).

E masani ona masani tagata i le maʻisuka mo se taimi umi, ae o se faʻalavelave i le togafitiga o lenei faamai na tupu i le na o le seneturi talu ai, pe a maeʻa ia ituaiga o siama.

Le talafaasolopito o le mauaina ma le foafoaina o insulin

I le 1921, o le fomai a Kanata Frederick Bunting ma lona fesoasoani, o se tamaititi i se iunivesite faafomai, na taumafai Charles Best e saili se sootaga i le va o le pancreas ma le amataina o le maʻisuka. Mo suesuega, o se polofesa i le Iunivesite o Toronto, John MacLeod, na saunia ia i latou se potu suesue ma meafaigaluega talafeagai ma 10 maile.

Na amata e le fomaʻi a latou suʻega e ala i le vaʻeseʻese ese o le pancreas i ni nai maile, i le isi mea na latou fusiina ai le paʻu o le pancreatic ao lei aveesea. Ona sosoo ai lea, na tuu le okeni na tosoina mo le faamaisaina i se vaifofo o le hyperton. Ina ua uma le tala, o le mea na tupu (inisalini) na faia i manu vaefa na aveeseina ma se falemai o le maʻisuka.

O se taunuuga, o se faʻaitiitia o le suka toto ma se faʻaleleia atili o le tulaga lautele ma le soifua manuia o le taifau sa faamauina. Ina ua mavae lena, na filifili ai le au suesue e taumafai e maua mai le insulin mai le fausiaina o tamai povi ma iloa ai e mafai ona e faia e aunoa ma le liu o le ala.O lenei faiga e le faigofie ma e faʻaaoga taimi.

Faʻasusu ma sili atu le lelei na amata ona taitaia faʻataʻitaʻiga i luga o tagata ma i latou lava. O se taunuuga o tofotofoga tau falemai, na la lagona uma le vaivai ma le vaivai, ae leai ni faafitauli matuia mai le fualaau faasaina.

I le 1923, na maua ai Frederick Butting ma John MacLeod le Nobel Prize mo insulin.

O le inisalini sauniuniga e maua mai i mea masani o meaola po o tagata. I le tulaga muamua, e faʻaaogaina le laʻau o puaa po o povi. Latou te masani ona mafua ai mea e oso ai allergies, o lea e ono lamatia ai. O lenei mea e faapitoa lava mo le inisalini bovine, o lona tuufaatasiga e matua ese lava mai le tagata (tolu amino acids nai lo le tasi).

E lua ituaiga o tapenaga o inisalini:

  • semi-synthetic
  • tutusa ma tagata.

Ua maua le inisalini tagata e faʻaaoga ai metotia fainene. faʻaaogaina o enzymes o le fefete ma le E. coli siama siama. E matuā tutusa lelei lava i le hormone na gaosia e le pancreas. O iinei o loʻo tatou talanoa ai e uiga i le genetically modified E. coli, lea e mafai ona gaosia ai le inisalini o le tino. O le insulin Actrapid is the first hormone to be obtained through engineering engineering.

Eseese ole inisalini i togafitiga o le maʻisuka e ese mai le tasi i le isi ile tele o auala:

  1. Umi o le taimi e faʻaalia ai.
  2. Televevega o gaioiga pe a uma togafitiga fualaau.
  3. Le ituaiga faʻamalolo o le fualaau faasaina.

E tusa ai ma le umi o le faʻaaliga, o sauniuniga ile insulin:

  • aupito sili (vave)
  • puupuu
  • umi-umi
  • umi
  • tuufaatasia

O fualaau oona (insulin apidra, insulin humanlog) ua mamanuina e faʻaitiitia vave ai le suka toto. E faʻafeiloaʻiina muamua aʻo leʻi 'ai, o le taunuuga o le aafiaga e aliali mai i totonu o le 10-15 minute. A mavae ni nai itula, o le aʻafiaga o le vailaʻau e sili atu ona malosi.

Vailaau puai (faʻasologa o inisalini, inisalini vave)amata ona faigaluega i le afa itula pe a uma le pulega. O latou umi e 6 itula. E tatau ona taʻavale le inisalini 15 minute aʻo leʻi 'ai. E tatau lea mea ina ia ogatasi le taimi o le taumafa o meaʻai i totonu o le tino ma le taimi e faʻaaogaina ai le vailaʻau.

Faatomuaga fualaau faʻamatalaga masani (insulin protafana, insulin humulin, basaline basal, insulin fou mix) e le faalagolago i le taimi o taumafa. O le umi o le faʻaaliga e 8-12 itulaamata amata ona toe malosi i le lua itula pe a uma le tui.

O le umi pito umi (pe a ma le 48 itula) faʻapitoa i le tino e faʻamalosia e le umi o le sauniuniga ile inisalini. E amata ona galue i le fa i le valu itula i le maeʻa ai o le pule (siniaba insulin, faʻaaogaina le inisalini).

O le faʻafefiloi o sauniuniga o vailaʻau o insulini o le tele o taimi o faʻaaliga. O le amataga o la latou galuega e amata ile afa itula pe a uma le tui, ma le aofaʻiga o le gaoioiga e 14-16 itula.

I se tulaga lautele, e mafai e se tasi ona iloatino ia ituaiga lelei o analogues e pei:

  • o le faʻaaogaina o le le faʻaituau, e le o ni faʻamalositino,
  • toe faʻaaogaina DNA technology
  • o le tulaʻi mai o fale fou o vailaʻau faʻasolosolo i analogues faʻaonapo nei.

Inisalini e pei o fualaau faasaina ua faia e ala i le toe faʻaleleia o amino acids e faʻaleleia ai le aoga o vailaʻau, o latou gaioiga ma le faʻamalosi. E tatau ona sili atu nai lo le inisalini o le tagata i mea uma ma faʻalautele:

Fomaʻi (inisalini pepa poʻo injections), faʻapea foʻi ma le fualaau o le vailaau faʻatauina e tatau ona filifilia e se fomaʻi agavaa. O le faʻataʻitaʻiina e le tagata lava ia e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi ma faʻamalosia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua o le insulin mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e pulea ai le toto suka o le a sili atu nai lo le maʻisuka ituaiga 1. O le tele lava o taimi, e faia ai le bolus insulin i taimi e faʻaaogaina ai taimi ole aso ole inisalini.

O loʻo i lalo se lisi o fualaau oona e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka.

Faʻavasegaga o le insulin i le umi o le gaioiga: laulau ma igoa

O le inisalini o se hormone-peptide hormone e maua mai i apatini peta pancreatic.

O le insulin molecule i totonu o lona fausaga e lua ni filifili polypeptide. E tasi le filifili e aofia ai le 21 amino acids, ma o le lona lua e 30 amino acids. O nofoa o fesoʻotai fesoʻotai i le faʻaaogaina o alalaupapa pepeti. Ole mamafa mole mole ole mole ole pe tusa ma le 5700. I le toetoe lava o manu uma, o le insulin molecule e talitutusa lava ma isi, sei vagana ai manoa ma kioti, o le inisalini i meaola manu e ese mai le insulin i isi meaola. O le isi eseʻesega i le va o le inisalini i laufofoga o le gaosia i ni mea se lua.

O le tutusa sili ona tutusa o le fausaga muamua o le va o le tagata ma le puaa insulin.

O le faʻatinoga o galuega a le inisalini e mafua ona o le i ai o lona mafai gafatia e faʻafesoʻotaʻi ma faʻamaumauga patino o loʻo faʻasalalau ile luga ole membrane. A maeʻa le fegalegaleaiga, o loʻo faʻapipiʻiina se faʻalavelave faʻapipiʻi insulin. O le aʻafiaga o loʻo aʻafia ai le suauʻu ma aʻafia ai se numera tele o metabolic processes.

I mamamals, o loʻo maua i le inisalini o loʻo maua i le toetoe o ituaiga uma o siama na fausia ai le tino. Ae ui i lea, o le tele o siaki, o le hepatocytes, myocytes, lipocytes, e sili atu ona faigofie i le faʻalavelave faigata i le va o le talini ma le inisalini.

O le inisalini e mafai ona faatosinaina toetoe lava o totoga ma gaʻo uma o le tino o le tagata, ae o ona sini pito i sili ona taua o musika ma le tino o le tino.

Ma

Nsulin o se faʻatonuga taua ole metabolism i le tino. O le hormone e faʻaleleia ai le felauaiga o le kulukose e ala i le paʻu o le cell ma lona faʻaogaina i totonu o fausaga.

Faatasi ai ma le auai o le inisalini, o le glycogen o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o suauu o le ate mai le kulukose. O se galuega faaopoopo o le insulin o le taofiofia lea o le gau o le glycogen ma lona liua i le kulukose.

I le tulaga o le solia o le tino o le gaosia o le hormones, o faʻamaʻi pipisi, o le tasi o ia o le maʻisuka.

I le tulaga o le le lava o le inisalini i totonu o le tino, e manaʻomia lona puleaina mai fafo.

I le taimi nei, o tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ua tuufaatasia ituaiga eseese o lenei tuufaatasiga, lea e eseese i le tele o auala.

O sauniuniga faʻainisinia faʻaonaponei, lea e maua mai e kamupani o vailaʻau faʻapitoa, e eseese i le tele o auala. O vaega autu o le faʻavasegaina o le insulin o:

  • amataga
  • le saoasaoa o le ulufale atu i le taimi e faʻaaogaina ai pe a faʻaofiina i totonu o le tino ma le umi o le togafitiga faʻasoifua maloloina,
  • o le mamā o le fualaau faasaina ma le auala o le faamamaina o le hormone.

E faʻatatau i le amataga, o le faʻavasegaga o tapenaga o le inisalini e aofia ai:

  1. Natura - biosynthetic - fualaau faasaina o le natura na tupu mai na gaosia ai le gaosia o palu. O ia metotia mo le gaosia o le inisalini o le GPP, ultralente MS. O le inisalini o togafitiga, pulupulu SPP, monotard MS, semile ma nisi o mea e gaosia e faʻaaogaina ai le paʻu o puaa.
  2. Sini faʻapitoa poʻo vailaʻau-faʻapitoa faapitoa o inisalini. O nei vailaau e gaosia i le faʻaaogaina o metotia faʻainisinia. O le inisalini e gaosia e faʻaaoga ai le tekonolosi recombinant DNA. I lenei auala, o ia insuline e pei o le NM, homofan, NOM, humulin, ultratard NM, monomard NM, ma isi mea faapena.

E faʻatatau i metotia o le faʻamamaina ma le mamā o fualaau oona, o le inisalini e iloga:

  • faʻamalamalamaina ma le le chromatographe - o le ruppa e aofia ai le tele o inisalini masani. O nei mea na faia muamua i luga o le teritori o le Rusia, i le taimi nei o nei vaega o fualaau faasaina e le maua i Rusia,
  • tioata ma faʻapipiʻi i gels, sauniuniga a lenei vaega e tasi-pe nofofua-tasi,
  • faʻamalamalamaina ma faʻamamaina e faʻaaoga ai gels ma ion exchange chromatography, o lenei vaega e aofia ai insuline monocomponent.

O le kulupu o le tioata ma le faʻamaʻaina e sieve mole ma le fesuiaiga o le kromatography e aofia ai iniseti Actrapid, Insulrap, Vailaʻau MS, Semilent MS, Monotard MS ma le Ultralent MS.

O a ituaiga o inisalini ma lona umi o gaioiga

O le gaosiga o le insulin i totonu oo tatou tino e fesuisuiaʻi. Ina ia mafai e le hormone ona ulufale i le toto e faʻataʻitaʻi ai lona faʻamalolo, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ituaiga inisalini eseese. O na vailaau e mafai ona tumau i totonu o le tino o se mea umi mo le taimi umi ma faasolosolo malie mai i totonu o le toto e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le glycemia i le va o meaʻai. Inisalini, vave oʻo atu i le toto, e manaʻomia ina ia mafai ona aveese le kulukose mai ipu mai meaai.

Afai o ituaiga ma tofo o le hormone ua filifilia saʻo, faʻapipiʻiina i le maʻisuka ma tagata soifua maloloina e ese le laiti. I lenei tulaga, latou te fai mai ua maua le maʻisuka. Taui o le faʻamaʻi o le sini autu lea o togafitiga.

O le uluai inisalini na maua mai i le manu, talu mai lena taimi ua sili atu i le tasi ona faaleleia. O nei laʻau o meaola e le o toe faʻaaogaina, na suia i latou i le kemnini o le kemini ma le faʻafouina o le tui fou o le inisalini. O ituaiga uma o inisalini ia i tatou e mafai ona faʻavae e tusa ai ma le fausaga o le molecule, le umi o le gaioiga, ma le tuufaatasiga.

O le fofo mo le tui e mafai ona aofia ai le hormone o fausaga eseese:

  1. Tagata. Na ia mauaina lenei igoa aua na ia toe faia atoa le fausaga o le inisalini i totonu o la tatou pancreas. E ui lava i le faʻamaonia atoatoa o molelaʻau, o le umi o lenei ituaiga inisalini e ese mai le masini. O le tagata mai le pancreas e vave ulufale atu i le toto, aʻo le taimi e alu ese ai le hormone e faʻamalosi mai le tino o le tino.
  2. Inisalini tutusa. O le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e tutusa lava le foliga e pei o le inisalini o le tagata, o se mea e tutusa ma le suka. I le taimi lava e tasi, e sili atu ma le tasi le amino acid i totonu o le mole mole ua suia e le isi. O nei fesuiaiga e mafai ai e oe faʻavavevave pe faʻagesegese ai le gaioiga o le hormone ina ia mafai ai ona faʻataʻatia faʻatasi le synthesis.

O ituaiga uma o inisalini e maua mai i le inisinia. E maua le hormone e ala i le faʻamalosia e faʻamaopoopo Escherichia coli poʻo fuamoa o le fefete, pe a maeʻa ona maua e le vailaau le tele o faʻamalosiga.

Ona o le umi o le gaioiga o le inisalini e mafai ona vaevaeina i ituaiga nei:

O tapenaga uma o inisalini e gaosia e fomaʻi o vailaʻau faʻainisinia e eseese lava i auala autu e tolu:

2) i le saoasaoa o le amataga o aafiaga ma o latou umi,

3) e tusa ai ma le auala o le faamamaina ma le tikeri o le mama o sauniuniga.

I. E mafua mai i le faapogai:

a) natura (biosynthetic), natura, inisalini sauniuniga e faia mai le paluga o povi, mo se faataitaiga, insulin GPP tape, MS ultralente ma le tele o puaa (eg faʻataʻitaʻi, insolrap SPP, monotard MS, semilent, etc.),

b) faʻapitoa pe, sili atu, ituaiga-ituaiga, iniseti tagata. O nei fualaau oona e maua mai i metotia faʻainisinia e ala i le tekonolosi o le DNA, ma o le mea lea e masani ai ona taʻua i latou o DNA recombinant (sauniuniga NM, homofan, NM, humulin, ultratard NM, monomard NM, ma isi).

II. I le auala o le faamamaina ma le mama o sauniuniga, o loʻo iai:

a) faʻamaonia (leaga le faʻamamaina), ae le o le chromatographe - o le tele lea o sauniuniga inisalini "masani" na faia muamua i totonu o lo tatou atunuu (inisalini mo le iniseti), ae leʻi faʻaaogaina,

e) tioata ma faʻamaʻaloina e ala i gels ("siec molecular") - o le soʻo se tasi poo se tasi o le insuline (faʻataʻitaʻiga, atigipusa, ma isi mea),

c) faʻamaonia ma faʻamamaina e ala i le "sieve molécula" ma le chromatography o fesuiaiga o ion

- o le insulin insoline (solasofo MS, semilent MS, monotard MS, ultralent MS).

O le faʻamaonia, ae le o le chromatographe insulin, e pei o se tulafono, faʻapena ona tupu mai sauniuniga inisalini. O loʻo aofia ai le tele o mea le mama i foliga o molekone o le proinsulin, glucagon, C-peptide (faʻamauina le A B Bini o le proinsulin), somatostatin ma isi proteins. I nei tapenapenaga, o le iniseti o le proinsulin e sili atu nai lo le 10,000 i le miliona.

O tapenaga o le inisalini (faamamaina e ala i gel), e taua i luga o le siama, talu ai e tasi le pito i luga o le chromatogram, e aofia ai le itiiti ifo ma le 3000 le mama (mai le 50 i le 3000), ma sili atu ona faaleleia mea e tasi - itiiti ifo i le 10 vaega mole miliona o insulin. O le sauniuniga o sauniuniga ua amata ona sili atu ona taua. III. O le saoasaoa o le amataga o aafiaga ma o latou taimi e iloagofie ai:

a) vailaau faʻamalosi (faʻataʻitaʻiga, fomaʻi faʻataʻitaʻiga MS, fomaʻi NM, faʻasologa, faleopoga 40, faʻavave vave, ma isi). O le amataga o gaioiga o nei vailaʻau e 15-30 minute, o le umi o le gaoioiga e 6-8 itula,

b) fualaau o le umi o le gaioiga o gaoioiga (o le amataga o le gaioiga pe a uma le 1-2 itula, o le aofaʻi o le umi o le aafiaga e 12-16 itula), - Misela MS, - Humulin N, lipine humulin, homofan, - tape, tapefi MS, MS monotard (2-4 itula ma le 20-24 itula i le faasologa),

- Iletin I NPH, Iletin II NPH,

- leai SPP, tui insulin GPP, SPP, ma isi.

c) vailaʻau faʻasaʻo masani e fefiloi ma le inisalini puupuu: (amataga o le gaoioiga 30 minute, umi 10 i le 24 itula),

- Humulin M-1, M-2, M-3, M-4 (o le umi o le gaoioiga e oʻo ile 12-16 itula),

- sulu lemu. 15/85, 25/75, 50/50 (aoga mo le 10-16 itula).

g) fualaau faasaina:

- lipine ultra, ultra tape MS, lipine ultra NM (e oʻo i le 28 itula),

- insulin superlente SPP (oʻo atu i le 28 itula),

- Humulin ultralente, ultratard NM (seia oo i le 24-28 itula).

ACTRAPID, na maua mai i peta beta o tamaʻi pancreatic pigs, ua gaosia e avea o se sauniuni aloaia i 10 ml fagu, e masani lava i se gaoioiga e 40 PIECES i le 1 ml. E faʻatonuina matua, masani lava i lalo o le paʻu. O lenei fualaau (pei o vailaau uma o le vaega ole inisalini puupuu) o loʻo i ai le faʻavavega o le suka. O le aʻafiaga e atiaʻe pe a uma le 15-20 minute, ma o le maualuga o le gaioiga e matauina pe a uma le 2-4 itula. O le aofaʻiga o le umi o le aafiaga o le hypoglycemic e 6-8 itula i tagata matutua, ma i tamaiti e oo atu i le 8-10 itula.

Le aoga o vailaau inisalini pupuu (faʻataʻitaʻiga):

1) galue vave

2) tuʻuina atu le maualuga o le toto i le toto,

3) galue faʻapuupuu.

Ole mea le lelei tele o le umi ole gaioiga ole gaioiga, lea e manaʻomia ai le toe faʻailoga. Faʻailoga mo le faʻaaogaina o sauniuniga ile inisalini puupuu:

1. Togafitiga o tagata gasegase e maua ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu.

2. I le sili atu ona ogaoga o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago ile maʻisuka i tagata matutua.

3. Ma le maʻisuka (hyperglycemic) coma. I lenei tulaga, o vailaau oona e faia uma i lalo o le paʻu ma totonu o se vein.

O le mauaina o le inisalini o se fesili e sili ona faigata, aua e manaʻomia le filifilia o suʻega.

O se tasi o auala muamua e fuafua ai le fualaau o le inisalini o le folasia lea o le 1 U o le inisalini i le kalama o le suka i le siama o le maʻi. O le tui muamua o le inisalini ma le filifilia o le togi sili ona lelei e tatau ona faia i totonu o le falemaʻi. I le taimi lava lea e tasi, latou te taumafai e le filifili se faʻasologa o mea, ae o se mea patino. O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina le taumafa atoa mo le vaiaso muamua.

4. E seasea lava, o fualaau oona e faʻaaogaina e avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi i tamaiti e le lelei le taumafa. I lenei tulaga, o le vailaʻau o loʻo faʻatinoina i lalo o le paʻu e faʻalauteleina ai le manaʻo.

E tusa ai ma lenei faʻamatalaga, o fualaau oona e faʻaaogaina i tagata gasegase e masani ona paʻu i meaʻai, paleni o meaai, furunculosis, thyrotoxicosis, vomiting, ma le hepatitis tumau.

5. O vailaʻau e mafai ona avea ma se vaega o le paluga o meaʻai (potassium, glucose, ma le inisalini) e faʻafesoʻotaʻi ai le galuega o le myocardial i fomaʻi o le loto (pe a tupu le mea na tutupu i le hypocalysis, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le inisua ma glycosides cardiac).

6. I le falemaʻi o le mafaufau, sa masani ona faʻaaogaina fualaau oona pe a taitaia le togafitiga o maʻi i tagata gasegase i le schizophrenia (i le ausiaina o le hypoglycemic coma). O le taimi nei o lenei molimau ua toetoe lava a le o iai, talu ai e tele naua togafitiga o le mafaufau.

7. Fualaau faasaina ua faailoa mai mo tagata mamaʻi e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka i le taimi o le maitaga, ona o le mea e le o iai ni aafiaga tauatorogenic i le hypoglycemic agents.

8. Tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka i le taimi o le gaʻo ma isi faʻasologa taotoga tetele, ma faʻamaʻi pipisi.

I le faaopoopo atu i le inisalini o sauniuniga vave ma le vave, o le faʻamalosaga gaioiga o le inisalini e faalilolilo. O le auai i nei tapenapenaga o puipuiga autu - protamine ma le globin, zinc, ma le masima masima e suia ai le fua faatatau o le amataina o le aafiaga o le hypoglycemic, o le taimi o le maualuga o le gaioiga, o lona uiga, le maualuga o le gaoioiga ma le aofaʻiga o le umi o le gaioiga. O le iʻuga o lea faʻafefiloi, e maua ai le faʻamalologa, lea e faʻagesegese ona maua, tausia le maualalo o le vailaʻau i totonu o le toto mo se taimi umi. O lenei ua tele naua sauniuniga o le inisalini (vaʻai faʻavasega). O nei vailaau uma o loʻo faʻaaogaina na o se mea faʻafuaseʻi.

Le aoga o tapenaga o le inisalini faaumiumi:

1) o fualaau faasaina e na o le lua pe tasi i le aso e faia,

2) o fualaau oona ei ai le maualuga o le pH, lea e faʻaitiitia ai le tiga ma le inisalini o le injections.

1) le leai o se maualuga o le maualuga o le tino, o lona uiga o nei fualaau faasaina e le mafai ona faʻatautaia i tagata gasegase e maua i le maʻisuka maualuga ma e tatau ona faʻaaogaina mo ni laititi laʻititi ma foliga faʻalelei,

2) o fualaau faʻasaina e le tatau ona tuiina i totonu o se vein (ia aloese mai le faʻamalosi),

1. O le masani ona masani, mataʻutia ma matautia o le atinaʻe lea o HYPOGLYCEMIA. E faʻafaigofie lenei mea e:

- le faʻatusatusaina ole fua ole togafitiga ma taumafa taumafa,

- malosi faaletino,

- faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo,

O faʻamuamua togafitiga o le hypoglycemia (aʻafiaga vegetotopic o le "anapogi" insulin): faʻaleagaina, atuatuvalega, vaivaiga maso, atuatuvalega, suiga o mea faitino, tachycardia, sweating, vevesi, pallor o le paʻu, "soose bumps", o se lagona fefe. O le faaitiitia o le vevela o le tino ma se hyaglycemic coma o le tau o le mafaufau.

O fualaau oona e masani ona mafua ai le hypoglycemia i le po (moe, moe, le mautonu, tiga o le ulu pe a ala i luga - o gaioiga).

Pe a faʻaaogā togafitiga o le inisalini, e tatau i se tagata maʻi ona i ai i sina taimi sina sina suka, se fasi falaoa, lea, i le i ai o faʻamaoniga o le hypoglycemia, e tatau ona vave taumafa. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, ona tatau lea ona tui le kulukose i le vein. E masani lava, 20-40 ml o se vaifofo 40% e lava. E mafai foi ona e tuiina le 0.5 ml o le adrenaline i lalo o le paʻu poo le 1 mg o le kullucagon (i le vaifofo) i totonu o le maso.

Talu ai nei lava, ina ia aloese ai mai lenei faʻalavelave, o loʻo faʻaalia i luma i Sisifo ni faʻagasologa fou o le inisinia ma tekinolosi o togafitiga o inisalini. E mafua lenei mea ona o le foafoaina ma le faʻaogaina o masini faʻapitoa e faʻaauau ai ona faʻamalosia le inisalini e faʻaaogaina ai se masini e tapunia e faʻafeiloaʻi ai le fua o le inisalini e tusa ai ma le maualuga o le glycemia, poʻo le faʻatautaia o le puleaina o le inisalini e tusa ai ma se polokalama e faʻaaogaina ai tagata o loʻo tuʻuina atu poʻo masini laiti. O le faʻaofiina o nei tekinolosi e mafai ai ona faʻamalosia le togafitiga o le inisalini ma le vavalalata, i nisi itu, o le inisalini i le gasologa o le aso i le maualuga o le tino. E fesoasoani lea i le mauaina o le taui o le maʻisuka i se taimi puupuu ma tausia i se tulaga malulu, faʻamaonia ai isi faʻamaoniga o meaʻai.

O le faigofie, sili ona taugofie ma saogalemu le auala e faia ai togafitiga malosi ile inisalini o le puleaina o le inisalini i le faʻaogaina o inisiua gaogao e faʻaaoga ai masini faʻapitoa e pei o se "syringe pen" ("Novopen" - Siekisolovakia, "Novo" - Tenimaka, ma isi). Faatasi ai ma le fesoasoani a nei masini, e mafai ona faigofie ona fua ma faatino ai ni inisiua toetoe lava leai se tiga. Faafetai i le fetuutuunai faʻapitoa, faʻaaogaina se peni-serve e matua faigofie lava, e oʻo lava i tagata gasegase maualalo le vaʻaia.

2. Faʻatonuga o le Allergic i foliga o le sasaina, hypremia, tiga i le nofoaga o tui, urticaria, lymphadenopathy.

O le allergy e le gata ina maua i le inisalini, ae faapena foi i le protamine, talu ai o le mea mulimuli foi o se porotini. O le mea lea, e lelei tele le faʻaaogaina o fualaau oona lea e le o iai le porotini, mo se faʻataʻitaʻiga, le tui insulin. A aʻafia le inisalini vine, o le a suia i le puaa, o le aʻafiaga o nei mea e le o faʻamaonia (talu ai o lenei inisalini e ese mai le tagata mai le tasi amino acid). I le taimi nei, i le fesootaʻi atu i lenei faʻaauau o le inisalini togafitiga, ua faia ai sauniuniga mo le inisalini sili ona mama: monopic and monocomponent insulin. O le maualuga o le mama o sauniuniga monocomponent e faaititia ai le gaosia o auupega i le inisalini, ma o le mea lea, o le fesiitaiga o le tagata maʻi i le insulin e tasi le monocomponent e fesoasoani e faaitiitia ai le mamafa o siama i le inisalini i le toto, faateleina ai le maualuga o le inisalini, ma o lea, e fesoasoani e faaitiitia le tui o le inisalini.

Ole inisalini ole tagata ole tino e maua mai ile DNA recombinant metotia, o lona uiga, o le inisinia ole kenera, e sili atu ona lelei. O lenei inisalini e oʻo lava i lalo ifo o mea totino, e ui lava e le o faʻamalofia atoatoa mai lenei. O le mea lea, e faʻaaogaina ai le inisalini monocomponent recombinant mo allergies i inisalini, mo le faʻamalosia o le inisalini, faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka fou, aemaise lava i tupulaga talavou ma tamaiti.

3. O le atinaʻeina o le faʻamalosia o le insulin. O lenei mea moni e fesoʻotaʻi ma le gaosia o auupega i le inisalini. I lenei tulaga, e tatau ona faateleina le fualaau, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o le insulin i le tagata poo le porcine monocomponent.

4. Lipodystrophy i le nofoaga o tui. I lenei tulaga, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua.

5. O le faʻaitiitia o le faʻaoʻoina o le palukala i le toto, lea e tatau ona faʻatulafonoina e ala i meaʻai.

E ui lava i le i ai i le lalolagi o tekonolosi ua atiaeina mo le gaosia o le inisalini faamamaina (monocomponent ma tagata, maua mai le faaaogaina o le technology o le DNA), o se tulaga iloga ua atiae i totonu o lo tatou atunuu ma asiasiga. I le maeʻa ai o se iloiloga ogaoga o latou uiga lelei, e aofia ai tomai faavaomalo, ua taofia le gaosiga. I le taimi nei, o le tekinolosi o loʻo faʻaleleia. O se fua talafeagai lea ma o le pau o tupe maua e totogiina i le faatauina mai i fafo atu, aemaise lava mai kamupani Novo, Pliva, Eli Lilly ma Hoechst.


  1. Faʻataʻitaʻia e Camacho P., Gariba H., Sizmora G. Faʻamaumauga faʻamaoniga o molimau, GEOTAR-Media - M., 2014. - 640 p.

  2. Zakharov Yu.L., Korsun V.F. Maʻisuka Moscow, Fale Lomiga o Iuni a le Malo "Garnov", 2002, 506 itulau, faasalalau o le 5,000 kopi.

  3. Vertkin A. L. Diabetes, "House of Publishing Eksmo" - M., 2015. - 160 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Inisalini umi-maʻisuka: mea uma e uiga i le faʻamaʻi ma togafitiga

Inisalini umi taimi "Lantus"

O le mea e sili ona taatele i aso nei o le glargin, o loʻo i ai se igoa igoa Lantus. 1 ml o vaifofo e aofia ai le 100 Edinsulin glargine. O Lantus e faʻamalolo mai i talotala o le 3 ml, i totonu o fagu o le 10 ml, faapea foi i peni tui "Opti Set" 3 ml.

O le amataga o le galuega a Lantus, i le averesi, e 1 le itula talu ona faʻatonuina lana pule. O le umi o le umi o le gaoioiga e 24 itula, ma o le maualuga e 29 itula. O le natura o aʻafiaga o Lantus i luga o le glycemia e mafai ona i ai ni suiga taua i le taimi o le gaioiga o lenei vailaau faʻasaina, e le gata i maʻi eseese ma i le tasi tagata maʻi.

Vaega o le suiga mai isi ituaiga o insulin i Lantus

I le tulaga o togafitiga ituaiga 1 maʻisuka Lantus e faʻaaogaina o le inisalini autu. Mo togafitiga ituaiga 2 maʻisuka Lantus, i le avea ai ma tulafono, ua na o le pau lea o le metotia o togafitiga faapitoa, poo le tuufaatasi ma isi fualaau faasaina e faatulaga ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Afai ei ai se suiga mai togafitiga umi le inisalini a le umi-taimi insulin i luga o Lantus, atonu e manaʻomia ai se faʻamaʻologa faʻapitoa o le inumaga o insulin i aso taitasi, poʻo se suiga i togafitiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le fualaau ma le faiga o le puleaina o inisalini pupuu e ono suia, poo le fualaau suālaʻau maualalo.

Afai e faia le fesuiaiga mai le puleaina lua o le isi ituaiga o inisalini i se tui se tasi o le Lantus, ona tatau ai lea ona faʻaititia le fua o aso taitasi o le insalini basal e tusa ma le 20-30% i vaiaso muamua o togafitiga. E tatau ona faia lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le po po o le taeao hypoglycemia. E le gata i lea, ao faagasolo lenei vaitaimi, o le faaitiitia i le fua o le Lantus o le a tauia e se fua talafeagai i le fualaau gaioiga puupuu faia inisalini.

Faʻasalaga Lantus aʻo maitaga

Vasega ma le taunuʻuga o maitaga i le tulaga o le faʻaaogaina o Lantus e le ese mai le maitaga o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo maua isi ituaiga o inisalini sauniuniga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le manaomia o le inisalini i aso taitasi i le uluaʻi masina - i le tolu masina muamua o le maitaga, atonu o le a faʻaitiitia sina mea, ma pe a maeʻa le lua ma le tolu o faʻataʻitaʻiga - faʻaititia.

A maeʻa le fanau mai, o le manaʻomia mo le inisalini Lantus, e pei o isi inisalini, faʻaititia, o loʻo tauaveina ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia. E taua tele le mafaufau pe a faʻafetaui le fua o le insulin. Tagata mamai e maua i le maʻisuka o loʻo i ai fatugaʻo fatu, maʻi o le maʻisuka, ma le gasegase o le ate, o le manaʻomia mo insulin, e aofia ai Lantus, atonu e faʻaitiitia.

Vaega o le faʻaofiina o le inisalini "Lantus"

Faatasi ai ma togafitiga o le inisalini e faʻaaoga ai Lantus, o mea faʻafomaʻi i nofoaga o lona pulega e matauina i le sili atu ma le 3-4% o mataupu. O gasegase o le tino e foliga mai o le mumu o le paʻu, urticaria, sosogi, po o le fulafula. Mo le leai o ni mea e afaina ai, ma le faʻaitiitia o le mamafa o nei gaioiga, e manaʻomia le suia i taimi uma o nofoaga o inisiua mo le puleaina o le inisalini.

Faleoloa Insulin Glargine (Lantus) talafeagai i se nofoaga puipuia mai le la, o lona mahana e mai le 2 i le 8 ° C. Aua le togiina le insulin. E mafai ona teuina le kilika faʻaaoga poʻo le fagu faʻatasi ma Lantus i le vevela e le silia ma le 25 ° C mo le 4 vaiaso. Ina ia tausisia nei fautuaga, ia fautuaina e maka le aso e faʻaaogaina ai le insulin.O le ola o le inisalini Lantus, lea e le faʻaaogaina e 2 tausaga.

Faʻavasegaina o insulin

Faʻavasegaina o insulin

Faʻaonapo nei le faʻavasegaina o inisalini: basal ma meaai. Nofoaga o folasaga, faʻamaonia e &

Faʻaonapo nei faʻavasegaga &

Faʻaonapo nei le faʻavasegaina o inisalini E umi (basal) ma puupuu &

Faʻavasegaina o insulin Suga &

www.diabet-stop.com/&/faʻavasegagainisalini

Faafetai i le lautele le faʻavasegaina o inisalini e mafai ona mamanuina auala eseese mo le &

Faʻavasegaina o insulin

O le inisalini e masani ona faʻavasegaina e mafuaʻaga (vine, porcine, human, &

Meaola inisalini: filifiliga talafeagai

Faʻavasegaina o insulin. I le numera o vaega: monovid, lea e faia mai &

Sauniuniga inisalini ma &

Faʻaonapo nei le faʻavasegaina o inisalini e ala i le umi o gaioiga o loʻo tuʻuina atu

Inisini: Faamatalaga &

Faʻavasegaga. Inisalini e masani lava ona faʻavasegaina e & Drugs inisalini faʻatasi &

Meaola inisalini Omnipam

O le tele lava o le aoga o le le faʻavasegaina o inisalini e ala i le saoasaoa o osofaiga &

Inisalini ma o latou ituaiga

Uiga ma faʻavasegaga vaega o fualaau oona inisalini, o lona mauaina ma lona aafiaga ile &

Mikhail Akhmanov ma Khavra Astamirova &

2. Faʻavasegaga maʻisuka ma le teuina. Faʻasalalauga inisalini

Faʻavasegaga maʻisuka malosi

Lenei o loʻo ofoina mai faʻavasegaga & lea e mafai ona faalavelave inisalini &

Sugar lowering therapy

Faʻavasegaga hypoglycemic agents & faʻamalosia ai le faʻasologa o mea inisalini &

Hormonal fualaau faasaina, vaega 1 &

O nei fualaau faasaina inisalini e tele naua galuega faaumiumi (silasila faʻavasegaga).

O le maʻi suka -

Toe iloiloga mulimuli faavasegaina SD na faia & I le tulaga o le toilalo inisalini (suka &

Endocrinology Tusitusi Tusi 6 &

FAAMASINOGA SUGAR DIABETES. O maʻi suka ma faʻamaʻi e leai se faʻalavelave inisalini &

Clinical Pharmacology & &

Faʻavasegaga hypoglycemic agents. Clinical Pharmacology inisalini &

Pharmacokinetics Comparison inisalini

Fou faʻavasegaga inisalini. 9 masina & ia i ai laʻititi laʻititi inisalini &

Lagolago & Pills

Faʻavasegaina o insulin faaumiumi gaoioiga. Paʻu Basal inisalini.

Filifiliga inisalini e sau mai le cell & Faʻavasegaga Matemaʻi maʻi &

FAAMASINOGA SUGAR DIABETES

FAAMASINOGA DIABETES & faʻalagolago atoatoa inisalini &

12_ FESILI FESILI &

agma.astranet.ru/files/Kafedry/Farmakognozii/12.doc faila DOC

Sauniuniga inisalini (inisinia genes, puaa, povi). Faʻavasegaga sauniuniga mo &

FAʻAALIGA FAʻAALIGA FAʻAALIGA &

& faʻamaonia inisalinitaga inisalini poʻo nei mea uma e lua. WHO, 1999. FAAMASINOGA SUGAR &

Mechanism of action &

Faʻavasegaina o insulin faaumiumi gaoioiga. Paʻu Basal inisalini.

Hormonal fualaau pharmacological.ru

Faʻavasegaina o insulin e ala i le umi o le gaioiga: Gaioiga vave (e oʻo i le 4 itula)

Faʻavasegaina o insulin ma fua o fua. I le taimi &

SUGAR DIABETES: Mataupu: Medfind.ru &

Faʻavasegaina o insulin e ala i le umi o galuega: 1. puupuu-6-8 (itula 6-8) amata &

Endocrinology

Faʻavasegaina o insulinVaega o Inisiua inisalini ma le faʻaaogaina o kineta inisalini

Faʻailoga: Sanofi & Diabetes School

Faʻaonapo nei faʻavasegaga vaevaeina fualaau inisalini luga o le basal ma le prandial.

Faatusatusaga inisalini Apidra ma &

Fou faʻavasegaga inisalini. 9 masina & Tupe maua tumau Inisalini (malosi &

Filifiliga o Vailaʻau Faʻataʻi Maʻisuka &

O le autu autu mo filifiliga (ma faavasegaina) sauniuniga inisalini tautua le umi oa latou &

Inisalini umi-maʻisuka: mea uma e uiga i le faʻamaʻi ma togafitiga

Inisalini umi taimi "Lantus"

O le mea e sili ona taatele i aso nei o le glargin, o loʻo i ai se igoa igoa Lantus. 1 ml o vaifofo e aofia ai le 100 Edinsulin glargine. O Lantus e faʻamalolo mai i talotala o le 3 ml, i totonu o fagu o le 10 ml, faapea foi i peni tui "Opti Set" 3 ml.

O le amataga o le galuega a Lantus, i le averesi, e 1 le itula talu ona faʻatonuina lana pule. O le umi o le umi o le gaoioiga e 24 itula, ma o le maualuga e 29 itula. O le natura o aʻafiaga o Lantus i luga o le glycemia e mafai ona i ai ni suiga taua i le taimi o le gaioiga o lenei vailaau faʻasaina, e le gata i maʻi eseese ma i le tasi tagata maʻi.

Vaega o le suiga mai isi ituaiga o insulin i Lantus

I le tulaga o togafitiga ituaiga 1 maʻisuka Lantus e faʻaaogaina o le inisalini autu. Mo togafitiga ituaiga 2 maʻisuka Lantus, i le avea ai ma tulafono, ua na o le pau lea o le metotia o togafitiga faapitoa, poo le tuufaatasi ma isi fualaau faasaina e faatulaga ai le maualuga o le kulukose o le toto.

Afai ei ai se suiga mai togafitiga umi le inisalini a le umi-taimi insulin i luga o Lantus, atonu e manaʻomia ai se faʻamaʻologa faʻapitoa o le inumaga o insulin i aso taitasi, poʻo se suiga i togafitiga faʻapitoa. I lenei tulaga, o le fualaau ma le faiga o le puleaina o inisalini pupuu e ono suia, poo le fualaau suālaʻau maualalo.

Afai e faia le fesuiaiga mai le puleaina lua o le isi ituaiga o inisalini i se tui se tasi o le Lantus, ona tatau ai lea ona faʻaititia le fua o aso taitasi o le insalini basal e tusa ma le 20-30% i vaiaso muamua o togafitiga. E tatau ona faia lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le po po o le taeao hypoglycemia. E le gata i lea, ao faagasolo lenei vaitaimi, o le faaitiitia i le fua o le Lantus o le a tauia e se fua talafeagai i le fualaau gaioiga puupuu faia inisalini.

Faʻasalaga Lantus aʻo maitaga

Vasega ma le taunuʻuga o maitaga i le tulaga o le faʻaaogaina o Lantus e le ese mai le maitaga o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo maua isi ituaiga o inisalini sauniuniga. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le manaomia o le inisalini i aso taitasi i le uluaʻi masina - i le tolu masina muamua o le maitaga, atonu o le a faʻaitiitia sina mea, ma pe a maeʻa le lua ma le tolu o faʻataʻitaʻiga - faʻaititia.

A maeʻa le fanau mai, o le manaʻomia mo le inisalini Lantus, e pei o isi inisalini, faʻaititia, o loʻo tauaveina ai se tulaga lamatia o le hypoglycemia. E taua tele le mafaufau pe a faʻafetaui le fua o le insulin. Tagata mamai e maua i le maʻisuka o loʻo i ai fatugaʻo fatu, maʻi o le maʻisuka, ma le gasegase o le ate, o le manaʻomia mo insulin, e aofia ai Lantus, atonu e faʻaitiitia.

Vaega o le faʻaofiina o le inisalini "Lantus"

Faatasi ai ma togafitiga o le inisalini e faʻaaoga ai Lantus, o mea faʻafomaʻi i nofoaga o lona pulega e matauina i le sili atu ma le 3-4% o mataupu. O gasegase o le tino e foliga mai o le mumu o le paʻu, urticaria, sosogi, po o le fulafula. Mo le leai o ni mea e afaina ai, ma le faʻaitiitia o le mamafa o nei gaioiga, e manaʻomia le suia i taimi uma o nofoaga o inisiua mo le puleaina o le inisalini.

Faleoloa Insulin Glargine (Lantus) talafeagai i se nofoaga puipuia mai le la, o lona mahana e mai le 2 i le 8 ° C. Aua le togiina le insulin. E mafai ona teuina le kilika faʻaaoga poʻo le fagu faʻatasi ma Lantus i le vevela e le silia ma le 25 ° C mo le 4 vaiaso. Ina ia tausisia nei fautuaga, ia fautuaina e maka le aso e faʻaaogaina ai le insulin.O le ola o le inisalini Lantus, lea e le faʻaaogaina e 2 tausaga.

Faʻavasegaina o insulin

1. Inisalini puupuu (pule faatonutonu, solu)

O le inisalini puupuu e amata ona gaioiga pe a uma le pulea o le subcutaneous i le mavae ai o le 30 minute (o le mea lea, e 30-40 minute ao le i faia meaai), o le pito i luga o le mea e tupu pe a mavae le 2 itula, e le toe i le tino pe a ma le 6 itula.

  • Inisalini soluble (inisinia o le tagata) - Folasaga HM, Bioinsulin R, Gansulin R, Gensulin R, Roto R, Rinsulin R, Humulin Regular.
  • Inisalini soluble (suauu-suamalie o tagata) - Biogulin R, Humodar R.
  • Inisalini soluble (monocomponent puaa) - Suʻega MS, Monodar, Monosuinsulin MK.

2. Inisalini faʻasolosolo (analog, tutusa tagata)

O le insulin e amata ona galue pe a maeʻa le 15 minute, pe a maeʻa le 2 itula, e mou atu mai le tino pe a mavae le 4 itula. E sili atu le physiological ma e mafai ona faʻatautaia vave ao leʻi faia se taumafataga (5-10 minute) pe vave loa ona uma se taumafataga.

  • Lyspro inisalini (Humalog) o se tasi o mea faʻapipipasi o le insulin.
  • Inisinia aspart (NovoRapid Penfill, NovoRapid Flexpen).
  • Glulin insulin (Apidra).

1. O le inisalini ole vaitaimi

E amata ona galue i lalo o le puleaina pe a uma le 1-2 itula, o le pito i luga o le gaoioiga e tupu pe a mavae le 6-8 itula, o le umi o le gaoioiga e 10-12 itula. O le masani masani o le 24 iunite / aso ile 2 atumaga.

  • Isulin-isofan (inisinia o le tagata) - Biosulin N, Gansulin N, Gensulin N, Insuman Bazal GT, NPH Inisanga, Protafan NM, Rinsulin NPH, Humulin NPH.
  • Inisalini insulin (suauu-suamalie o tagata) - Biogulin N, Humodar B.
  • Inisalini insulin (monocomponent puaa) - Monodar B, Protafan MS.
  • Lafoaia o le insulin-zinc - Monotard MS.

2. Inisalini umi

E amata ona galue pe a ma le 4-8 itula, o le pito i luga o le gaoioiga e tupu pe a mavae le 8-18 itula, o le umi o le gaoioiga e 20-30 itula.

  • Inisalini glargine (Lantus) - le masani masani o le 12 iunite / aso. O le insulin glargine e le o iai se faʻalauiloaina o le gaioiga, talu ai ua faʻasaʻolotoina i totonu o le toto i se tulaga e masani ai, o lea e faʻatautaia ai le tasi taimi. E amata ona galue i le 1-1.5 itula. Aua nei tuʻuina atu le hypoglycemia.
  • Insulin detemir (Levemir Penfill, Levemir Flexpen) - le masani masani o le 20 PIECES / aso. Talu ai o loʻo i ai sina laʻitiiti, e sili atu le vaevaeina o le dose i aso uma ile 2 togi.

Faʻafefiloi (faʻamatalaga)

Mo le togafitiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o gaioiga-o gaioiga faʻasolosolo (inumaga biphasic) e maua mai, ia o ni mea faʻapipiʻi faʻasoasoa o insulin ma umi. O loʻo faʻamatalaina i se vaega, mo se faʻataʻitaʻiga, 25/75 (pe a 25% le inisalini puupuu, ma e 70% o loʻo faaumiumi insulin).

E masani lava, o le inisalini e faʻatulagaina o se paluga 2 taimi i le aso (taeao ma le afiafi), ma o le sauniuniga o le 3rd generation sulfonylurea o loʻo faʻatulagaina mo le malologa. O le inisalini fefiloi e faʻatonuina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga (e faʻamaonia e le mea moni e faapea, o le tuufaatasiga o nei vailaʻau e aofia ai le inisalini pupuu).

  • O le inisalini e lua-vaega (suauu-suamalie tagata) - Biogulin 70/30, Humalog mix 25, Humodar K25.
  • O le inisalini e lua-vaega (inisinia o le tagata) - Gansulin 30R, Gensulin M 30, Insuman Comb 25 GT, Mikstard 30 NM, Humulin M3.
  • Vaega e lua vaega o le inisalini - NovoMix 30 Penfill, NovoMix 30 FlexPen.

Tuua Lau Faamatalaga