Urine Ketones

O tino o Ketone (tino o acetone) o se mea faʻaleagaina masani. E faia i le plasma o le tagata i taimi uma. I se tino maloloina, o la latou gaosiga e matua laiti lava e leai se afaina.

O tino o Ketone e ulufale i fatugaʻo e ala i le faʻaaogaina o le toto. E toetoe lava a le mafai ona iloa se numera itiiti oi latou i se potu suesue. Ae afai o le faateleina o tino o le ketone i le auiliiliga o le urine e taua, o lenei mea o loo faailoa mai ai se togafitiga o le tino i totonu o le tino.

O maualuga maualuga o tino o le ketone i le urine (ketonuria), e tupu i totonu o le tino e aunoa ma le talaaga o le le lava o le kulukose. O lenei tulaga e mafai ona mafua mai i vala eseese: maʻisuka, anapogi, faateleina le mafaufau-lagona ma le faaletino, le inu ava malosi, oona.

Afai e maua ketones i le urine, o mafuaʻaga e le o iloa, e faanatinati le faia o fua e aveese ai mai le tino ma faʻatuina mea na mafua ai ketonuria. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le togafitiga saʻo ma faʻavavevave ai le maualuga o le acetone i le faʻasolosolo.

Ketone body in urine: o le a le uiga

Ketonuria i tagata matutua e masani lava o se faailoga o le atinaʻe o le maʻisuka. Ae o lenei tulaga atonu ei ai isi mafuaaga. I le 90% o mataupu, o ketones i le urine e maua i fafine maitaga ma tamaiti ei lalo o le 12 tausaga.

O Keteturia e le mataʻutia mo tamaiti pe afai e mou atu le acetone i le urine ma se suʻesuʻega lona lua. E masani lava, e faatonuina e le fomai se meaai faapitoa ma vailaau e faamama ai le tino, ma a mavae ni nai aso ona toe faia lea o le auiliiliga. Afai e leai ni faʻamaʻi tuga, o le acetone i le urine e le toe faʻaalia.

Atonu o le a le mautonu le au matutua pe o le a le tino o le ketone i totonu o le urine, ae afai o nei faailoilo na aliali mai i le auʻiliʻiliga, o loʻo taʻu mai ai le atinaʻeina o se tulaga faʻaleagaina ma e manaʻomia ai le faʻamalosi vave o fuataga. Acetone, lea e faʻapipiʻi i le ate i se tagata matua, e mafai ona avea ma taufaʻatau i le olaga.

I le auiliiliga o le urine, o le i ai o tino o le ketone o loo faailoa mai e faatusa KET. O le sili atu i le urine ketone masani o le a faʻaalia i se auiliiliga lea e maualuga ai le KET i le 0.5 mg.

O se auala manino e fuafua ai pe maualuga le ketones i le urine e maua foi i le fale. Faʻatau atu e fomai ni suʻega mo le suʻesuʻeina o le urine pH. O le suʻega o le suʻega e fesootaʻi ma le urine i luma o ketones e lanu i se lanu e tatau ona faʻatusatusa i le lanu lanu.

Pe a aliali mai le acetone i le uila, o le tele o ata e mafai ona i luga o le suʻega suʻega e ese mai le lanu piniki i le lilac. O le tele o le paʻu o le lanu, o le malosi lea o le urine acidified, lea e faʻaalia manino ai se faʻalauteleina o le anotusi o tino o le ketone.

E taua le iloa o le maʻisuka o le a faʻaalia e le gata i se maualuga maualuga o tino o le ketone i le urine, ae faapena foi i le sili atu o le kulukose.

O le atinaʻeina o le maʻisukacidosis o le maʻisuka o le a faʻaalia e se faʻataʻitaʻiga ma se faʻateleina o le tau o le keteti i se talaaga o le maualuga o le suka. O lenei tulaga o loʻo taʻu mai ai le lē lava o le inisalini ma le faʻateleina o le faʻavaeina o oloa gaosi.

Mafuaaga o Keteturia

O le faateleina o le anotusi o le acetone i le urine atonu e taʻu mai ai le gasegase le tumau o nisi o gaioiga i totonu o le tino, faapea foi ma se maʻi tuga. Faʻataʻitaʻiga o ketones i urine e maua i tagata matutua ma tamaiti e faʻafeagai ma tulaga nei:

  • anapogi ma se meaai umi,
  • solia o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo,
  • malosi malosi faaletino,
  • le maalili a le maalili po o le vevela vevela,
  • atiaʻe o le anemia
  • vailaʻau vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi,
  • maʻisuka malosi
  • hematopoiesis, leukemia toto,
  • neoplasms i le faiʻai,
  • faʻasolosolo i luga o le eleele o le digestive tract,
  • inupia ma le masima o metale mamafa,
  • ave ni fualaau faapitoa
  • vili
  • o le faʻalauteleina o le ava malosi, e oʻo atu ai i suiga faʻaleagaina i le ate.

O le mafuaʻaga o foliga mai o le KET i le auiliiliga o le urine e mafai ona avea ma meaai e leai ni meaʻai, umi o le fiva, faʻamaʻi ma maʻi pipisi.

O tagata gasegase pe a uma le gasegase e lamatia foi, ona o le malepelepe o le toto totolo e faateleina i le manua, ma o le anemia ona o le gau o le toto e mafai ona faʻaleagaina ai le gaioiga. Ketones i le mimiia e mafai ona aliali mai i tua o le le lava o le suavai, faʻapea foi ma le taumafaina o le tele o meaola manu.

Ae le o se lisi atoa o mafuaʻaga e ono aliali mai ai le tino o le tino i le urine. O le tele o isi faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le acidosis, o le mea lea, e le mafai ona maua ni faaiuga e aunoa ma le suʻega ma fautuaga faʻapitoa.

O a tino o le ketone?

O le punavai autu o le malosi mo le tino o le kulukose ma le glycogen. Goocose e ulu atu i le tino ma meaai. Pe a pasi atu i le ate, o le inisalini e teuina ai lona sili atu i le tulaga o granules, lea e taʻua i le gagana fomai o le glycogen. Faatasi ai ma se faaitiitia o le kulukose ma le glycogen, o le gaioiga gaosi o le gaʻo amata.

A faʻamavae le lipids i totonu o le ate, o--ona o le pala, tino o le ketone, amata amata ona faʻaalia lelei. O le fatu o le fatu, faiʻai, ma le tele o isi okeni e iloa lenei vaega o se punavai lua o le malosi. E le gata i lea, o potu o le ate e masani ona maua ai vaega nei o loʻo i ai i le toto ma le urine:

  • vaivai hydroxybutyric acid (pe tusa ma le 70%),
  • malosi acetoacetic malosi (tusa ma le 26%),
  • acetone (tusa ma le 4%).

I vailaau faʻavaomalo, o nei vaega uma e valaʻaulia e se tasi o upu lautele - acetone. O le vaeluaina i vaega eseese e masani lava ona le faia. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, o faʻamaumauga o ketones i le urine e faʻaalia i le KET faʻapuupuuga. Afai o loʻo maua le avanoa i luga o le fomu, o loʻo faʻaalia ai le i ai o se vaega i le urine.

O le tino o se tagata soifua maloloina i aso uma e aveese pe a ma le 50 mg. ketones, ma o lenei faagasologa e le mafai ona faamautu i se suʻesuʻega suʻesuʻe. E masani lava, o ketones e tatau ona naʻo le toto toto e tatau ona i ai, ae o le aofaiga e le tatau ona sili atu i le 0.2 mmol / l., I le urini e tatau ona toesea.

Aisea e tupu ai le ketonuria i tamaiti

I tamaiti aʻoga, o ketones i le urini e tele lava ina foliga mai e le tusa ai ma le tala o le gaioiga poʻo le faʻalaupuʻu faʻavaivaia. O mafuaʻaga nei e ono faʻaosoina ai foi lenei tulaga:

  • lagona le mautonu
  • malaga umi
  • faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ma le fiva ma le vevela matuia (aemaise lava le oona),
  • meaʻai paleni
  • faaitiitia le puipuiga,
  • faʻaaoga umi o vailaʻau,
  • le lava le aoga o le suavai i totonu o le tino.

Afai o le faateleina o le maualuga o ketones i le urine o le tamaititi e le taua, o le tele o taimi e taʻu mai ai le leai o se togafitiga ma e vave lava ona mafai ona faasaʻo. Ae i soʻo se tulaga, pe a iloa se vaega, e manaʻomia se suʻesuʻega atoa, talu ai o le i ai o le acetone i le urine e mafai ona avea ma faailoga o faʻamaʻi matautia, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka poʻo le faʻamaʻi o le maʻisuka.

Keteturia i le taimi o le maʻitaga

E masani lava, o fafine maʻitaga e le tatau ona i ai ni ketones i le urine. Afai na faʻamaonia e le auʻiliʻiliga le iai o le vaega, i le tele o tulaga, e fautuaina e fomaʻi le tina o loʻo faʻamoemoe e alu i le falemaʻi seia oʻo ina maua le mafuaʻaga o maʻi. A maeʻa se suʻega auiliili, ole a taʻu atu e le fomaʻi pe o le a le i ai o ketones e faʻaalia ma le matautia o lenei tulaga mo le tamaititi ma le fafine lava ia.

I fafine maʻitaga, o le ketonuria e masani ona atiae e tetee atu i le tala o le ogaoga o le toxicosis, faatasi ai ma le vomiting. E le gata i lea, e mafai foi ona tupu se tulaga talitutusa ona o le gestosis ma suiga i le tala o le hormonal background.

E le gata i lea, e le mafai e se tasi ona vavaeeseina le avanoa e tulai mai le maʻi e faasaga i le talaaga o ia soliga:

  • siama ma siama faʻamaʻi,
  • gesational diabetes mitusitus (GDM),
  • le tele o le taumafaina o mea taumafa faatasi ai ma palatini o manu,
  • faʻaleaga le ate
  • mala o le eleele.

E le mafai ona le amanaia le i ai o le ketonuria i le taimi o le maitaga, talu ai o lenei tulaga e lamatia ai le ola o le tama, ae faapea foi le soifua maloloina o le tina. O Keteturia e masani lava ona taitai atu i le fanau vave ma avea ma mafuaaga o le paʻu i totonu o se pa.

Keteturia i tamaiti

O le mafuaʻaga o le siakiina o le acetone i le urine i tamaiti e masani lava ona sili atu le gaioiga, mafatiaga, mamafa o lagona, ma se malaga umi. O le faʻamaʻiina foi e tupu mai i se talaaga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi o le intestinal, aemaise lava pe a faʻatasi le maʻi ma le maualuga o le fiva poo le faʻaleagaina pea.

E le gata i lea, o ketones i le urine i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua e faailoa mai ai le le lava o meaʻai o le tino i le tino, faapea foi ma mea e le talafeagai ma le le paleni.

O le faʻavaitaimi le tumau ma le laʻititi i le maualuga o tino o le ketone i tamaiti e faigofie ona faasaʻo ma e masani ona le mafua ai ni maʻi tuga.

Ae ui i lea, o le ketonuria i tamaiti e mafai foi ona faailoa mai ai ni faaletonu ogaoga i le tino, e pei o le maʻi o le faiai, o se faaletonu i le ate, maʻi o le maʻisuka, ma le uaua o le maʻisuka. O le mea lea, e taua pe a maua se faʻataʻitaʻiga KET i le suʻega a le tamaititi e fai ai suʻesuʻega faifaipea e puipuia ai le atinaʻe o maʻi.

O le a le mafuaʻaga o le acetonuria?

Faatasi ai ma le masani ai o le metabolism i le urine, e le iloa ai tino o le ketone, talu ona aveese e le tino le kulukose e manaomia mai meaai e sau. E le gata i lea, e maua e se tagata lenei vailaʻau i le taimi o le gau o le kulusekene, o se mea e teuina ma teuina i totonu o le ate. Faatasi ai ma le faʻaleagaina o faagasologa ma le le lava o le kulukose, e tatau i le tino ona aveeseina mai le mea gaʻo. O se taunuuga o le faʻaumatia o gaʻo gaʻo, o le tele o oloa o le acetone e faʻasaʻoina i totonu o le toto. A maeʻa ona pasia le tele o lapisi, o nei mea o loʻo i totonu o le urine. O le foliga mai o tino o le ketone i le urine e masani lava o le taunuuga o le faʻalavelave faʻaleagaina - e taʻua o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo.

O mafuaʻaga mo le faʻalauteleina o le maualuga o nei vailaʻau i faʻamalosi a le tagata maʻi e pei ona taʻua i lalo:

  1. O le maʻitaga - i lenei tulaga, o le faʻavaeina o oloa o le ketone e afua mai i le toxicosis. Afai e leai se glucose, e mafai e le tino o le tina ona foaʻi meaʻai e maua ai meaʻai talafeagai mo le tamaititi e leʻi fanau mai.
  2. Maga leaga o totoga o toto toto - o le tele o le malosi e faʻaalu i luga o le leukemia ma le leukemia. E televave le alualu i luma o le maʻi ma faʻavaivaia le tino o le maʻi.
  3. O le maʻi suka - i totonu o nei tagata gasegase, o le faateleina o ketones i le urine e masani ona taʻu mai ai le ogaoga o le maʻi. Afai o faʻamaoniga o nei vailaʻau e oʻo atu i le sefulu moli, o faailoga o le hyperglycemic coma e ono tupu vave.
  4. Neoplasms o le thyroid gland ma slander adrenal - o le faaleagaina i le pito o le endocrine e mafua ai le le atoatoa o hormones. I le taimi lava e tasi, e amata ona aliali mai i le urine ia vailaʻau ketone ona o le saoasaoa o le gaʻo i le tino, lea o se taunuuga o le faateleina o le numera o corticosteroids i totonu o le toto. I le tulaga o le atinaʻeina o thyrotoxicosis i alii ma tamaitai, ua sili atu le mamafa o le kulukose i lalo.
  5. Le tele o taumafa o meaʻai gaʻo ma mea taumafa - o tino o le ketone e mafai ona iloa i suʻesuʻega o urine i taimi o le mamafa o le paʻu, faʻamalosi o le palatini, anapogi ma meaai paleni.
  6. Faʻasologa o le gase - mafua ai se faʻalavelave i le gaioiga o lenei okeni (faʻamaʻi pipisi).
  7. Faʻaogaina o inflammatory ma tumo o le gastrointestinal tract - e oʻo atu ai i le faateleina o tino o le ketone i le urine ona o le le lava o meaʻai. I tulaga faapena, o le a faʻafefeina ai le gaʻoina o gaʻo, proteins ma gaʻo.
  8. Paʻu pipisi ma viral infections - o faʻamaʻi faʻafuaseʻi e masani ona tupu ma le maualuga o le vevela, lea e manaʻomia ai le maualuga o le tau eletise.
  9. Faʻateleina le inupia - i lenei tulaga, o faʻasologa o ketones i le urine e faʻaalia ai le oona i le mamafa o metala poʻo le atropine.

I se tulaga masani, o le kulūkose e mafai ona faʻateleina le tele i le tulaga o le maalili, ma le mamafa o galuega faaletino. Ae o ona aso masani e masani lava mai le 5 mg i le 15 mg. Faatasi ai ma se maualalo o le acetone, leai ni suiga i le soifua manuia o se tagata e matauina.

Taua! O faʻamaoniga o ketonuria e masani ona aafia ai tamaitai o loʻo feagai ma se taimi umi o le tele o gaʻo, gaosia meaʻai faapitoa, poʻo le matelaina. I tagata, o lenei faafitauli e tulaʻi mai pe a aafia i taaloga faʻavaivaia - faʻapitoaina o le tino, faʻaeʻeina. I se tulaga faapea, o tino o le ketone i le urine e masani ona avea ma taunuuga talafeagai o le tau tele o le malosi, ae le o nisi ituaiga o togafitiga.

E faʻapefea ona faʻaalia le ketonuria?

Afai e faʻateleina faailoga o le acetone i totonu o le tino - e masani ona afaina ai le manuia o le maʻi. O le siʻitia o le numera o ketones e mafua ai faʻafitauli nei:

  • O loʻo i ai se manogi le lelei o le acetone mai le vavau, i le tele o tulaga, o le maʻi e manogi foi i le afu ma le afu.
  • O le pulupulu e vave ona vave faʻaalia.
  • E masani lava ona i ai le gaoioi, o le vomiting e mafai ona matauina faifaipea.
  • Le vaivai o le muscle, tuputupu ae asthenia.
  • O mimiti ma tiga i totonu o le manava e faʻaalia i taimi uma.
  • O le ate e faʻatuputeleina le maualuga (o nei suiga e le tumau).
  • Faʻafitauli faʻaletonu e foliga mai, o le faʻaitiitia o le faʻafoʻi o le tali.
  • O le siʻitia i luga o le vevela eleʻele e taʻitaʻi atu ai i se susulu pupula i luga o alafau, faʻamagoina o le paʻu ma le mucous membranes, o le gutu malogo e sili ona lauiloa.
  • Faʻalavelave tele, faʻaalia le moe.
  • O le manaʻoga atonu o le a matua leai lava se tasi, o nisi taimi e faitioina ai e tagata gasegase se faʻafefe i soo se meaʻai.

I nisi tulaga, o se faʻaitiʻitaga tutoʻatasi, faʻaitiitia i le maualuga o le acetone i mea faalilolilo i mea masani e mafai. Afai o le faʻasalaga o nei vailaʻau faʻatasi ma le urine e muta, o lona uiga o le tulaga o le tagata e faasolosolo malie ona faaleleia.

Pe a oʻo i le maualuga o ketones i le urine, o faʻamaoniga faʻapitoa e aʻafia ai i faailoga autu o maʻi. O nei mea e aʻafia ai le faʻamafanafanaina, faʻamaʻavaʻaina, gaioiga o le fatu, faʻaleagaina o le fatugalemu o le tino, faʻaitiitia le gafatia o gaioiga, ma le faʻamaʻiina o le toto (i lenei tulaga, o le pH indicator e alu i le gaʻo). O le faʻalavelave ogaoga o le acetonuria o le coma, mulimuli ane e ono mulimuli mai le maliu o le tagata maʻi.

Metotia mo le togafitia o le maʻi

Iloiloina le i ai o tino o le ketone i le urine i le fale suesue. O le mea lea, o tagata tomai faapitoa e faia se suʻesuʻega faapitoa o le urine, lea o loʻo faʻaalia ai le maualuga o mea o le acetone o loʻo i totonu. O metotia faʻataʻitaʻi nei e mafai ai ona faʻamaonia le faʻamalosi:

  1. OAM - faʻafetai i se faʻataʻitaʻiga lautele, e le gata ina iloa e le fomaʻi le numera o vaega o le acetone, ae o isi vaega foi o le faʻamalolo o maʻi. I le urine, leukocytes, protein, faaputuga puʻu, sela mumu e ono i ai. O se faʻaopoopoga o le fua faatatau o mea faʻasolotini e masani ona faʻaalia ai le maalili o le maalili i le taimi nei, o le malosi malosi faaletino. Afai e maualuga le maualuga o le toto toto, e tupu se faʻalavelave pipisi i le tino. O le i ai o sela mumu e mafai ona faauigaina ai le ogaoga o faʻamaʻi fatu. E le gata i lea, o se metotia faʻataʻitaʻi tutusa e mafai ai ona e fuafua le pH o le urine.
  2. O le suʻesuʻega o le faʻasolosolo i aso taitasi - o lenei auʻiliʻiliga e sili atu le malamalama. O se taunuuga o lenei mea na maua ai, o le fomaʻi e iloiloina uma le mimiia ua alu i le aso. A maeʻa ona faʻatusatusa ia faʻamaumauga, ona fuafua lea o taʻaloga o ketone, faʻapea foʻi mafuaʻaga mo le faʻaopoopoga o le aofaʻi o nei vailaau i le mamanu o le maʻi.
  3. Faʻataʻitaʻiga vave - i lenei tulaga, o siama o tino o le ketone i le urine e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina o ni mea faapitoa poʻo ni meaʻai. O le suʻega e tatau ona faʻaaogaina 1-2 otaota o le lafoaia. Afai e lelei le tali, ma ua i ai i le tagata le ketone i lana urine, se laulau poʻo se suiga suiga lanu (maua mai se lanu violē).E faʻatatau i lona malosi, ua fuafuaina foi le maualuga o le acetone - mo lenei faʻamoemoe, o se lanu lanu masani e faʻaaogaina. O le maualuga atu o le faatinoga o lenei vailaau, o le susulu atu o le fasi siaki.

Faʻalogo! Aʻo faia se suʻega o suʻega i tino o le ketone, e tatau ona amanaʻia le fua faatatau o le faʻaaogaina o se vailaʻau. A oʻo mai le tele o nei mea i le urine, o le taunuuga e sili atu le vave (2-3 minute). Afai o le mea o loʻo maua i le oloa o le acetone e le taua i mea faalilolilo, o le suʻesuʻega e alu i le 6 i le 10 minute.

Fomaʻi togafitiga

I le tulaga o le faateleina o le numera o ketones i le urine, o le togafitiga o le a faʻaaogaina ai le mafuaaga o lenei soliga. I le taimi muamua, o le a fesoasoani i ai meaola e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma faʻaleleia ai le manuia o se tagata. Latou vave vave ma aveese faʻamalosi oloa e le talafeagai ma le gasegase ma toxins mai le tino - o fualaau sili ona lauiloa mai lena vaega: Enterosgel, Polysorb, Black Coal, Regidron, Smecta, Phosphalugel, White Coal.

Afai o ketones i le urine e mafua mai ona o siama i le microflora siama, o loʻo faʻamatalaina ai auupega (Tetracycline, Doxycycline). Afai o le mafuaʻaga o lenei tulaga o le maʻisuka, o le tagata maʻi e tuʻuina atu le inisalini. E taua foi le toe faʻafoʻiina o le vai ma le paleni-faavae, e faasaʻo ai le hypokalemia (o le faaitiitia o le tele o le pālalaʻau i totonu o le toto). E filifili e le fomaʻi le togafitiga faʻavae taʻitasi, e faʻavae i luga o faʻamaʻi ma le soifua manuia o le maʻi.

O le taua tele i se tulaga faapena o le lelei o meaʻai. Afai o le fiaai o le mafuaaga lea o ketonuria, e tatau ona solo. I lenei tulaga, e tatau ona e taumafa i taimi uma, ae o ona vaega e tatau ona laiti. I le avea ai o se mea inu, e sili atu le faʻaaogaina o se vai e leai se gala, e sili atu le lelei.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le ketone i le urine, e fautuaina e faʻaititia e se tagata a latou mea gaʻo, ia suitulagaina i latou i meaʻai fuatini. O meaai mo le tagata maʻi e manaomia ona saunia mai fualaau aina ma fualaau faisua, oloa gaosiga (susu susu, falaoa gaʻo susu, yogurt ma kefir), cereals, soups e atoatoa. O mea taumafa masani e pei o le lapiti, moa ma le toka e faatagaina.

Ae mai se fale falaoa ma mea faʻafiafia mo sina taimi e tatau ona e teena. E mafai ona e faaopoopo atu i nisi taimi ni masi i le meaai. I le taimi atoa o le faʻamaʻi, o le faʻasaina o ia oloa ua faʻalauiloa mai:

  • sipuni
  • sukalati
  • fualaau suamalie
  • Tomato
  • kofe
  • faanoanoa
  • faʻi
  • meaai e mafai ona kuka
  • musika
  • koko
  • suamalie suamalie
  • sisiva ma tupe meataalo.

Faʻalogo! Ina ia vave faʻaitiitia le ketonuria, e tatau ona e tausisi i tulafono o meaai paleni. I nisi tulaga, e le fesoasoani lenei mea e faʻaitiitia le maualuga o le acetone i mea faalilolilo - i lenei tulaga, e tatau ona e asiasi vave atu i se fomaʻi e fuafua le mafuaʻaga ma togafitiga o lenei maʻi.

O lenei ua e iloa o le faateleina o le numera o tino o le ketone e masani ona faʻaalia ai gasegase tuga. Aloese mai aafiaga matautia o le acetonuria o le a fesoasoani i suega masani. Afai o loʻo maua pea tino o le ketone i le vailaʻau, fesili muamua i lau fomaʻi pe o le a le mea ma le auala e togafitia ai sea soliga.

Symptomatology

O le faʻatuputeleina o le faʻaopoopoga o tino o le ketone i le tino e faʻatasi ma uiga taua. Faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma pasi le suʻega mo auiliiliga pe'ā e iloa ni faʻaaliga:

  • leaga manava
  • vaivai,
  • faʻalavelave faifaipea ma le tele o vomiting,
  • mamafa tele o le paʻu,
  • faaitiitia gaoioiga faaletino
  • leai se manaʻo.

Auala e iloa ai le urine acetone

O le auala sili ona faatuatuaina ma saʻo e fuafua ai ketones i le urine o le pasi lea o le biomaterial i se suʻesuʻega talafeagai. Aʻo lei faia le faʻataʻitaʻiga, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia oe le auala e sauniuni ai mo le fuaina o le maualuga o ketones ma tulafono e te manaʻomia e mulimuli ai. O le mea masani, o le decryption o le auʻiliʻiliga e le sili atu i le 3 aso, pe a maeʻa ona tuʻuina atu le pepa faʻataʻitaʻi i le tagata maʻi i ona lima.

Afai e manaʻomia, o le suʻesuʻeina o le urine mo acetone e mafai ona faia i le fale. Pau lava le mea e manaʻomia o le faʻatau mai lea o vaega faapitoa mo le fuafuaina o le maualuga o tino o le ketone ma se pusa tioata. O vaega o suʻega e faʻatau taʻitasi ma i totonu o teuga o le 5, ma e mafai ona faʻatau i latou i le toetoe o falemaʻi uma.

O suʻega e faia e tusa ai ma le algorithm o loʻo mulimuli mai:

  1. I le taeao, e tatau ona aoina se vaega o le urine i totonu o se atigi pusa. Aʻo le i faia le faʻatonuga, e fautuaina e taitaia le tumama faaletino.
  2. Ma le isi, e tatau ona e tatala le afifi i fasi pepa faʻataʻitaʻi ma tuʻu i lalo le faʻailoga i totonu o le atinaʻe ua aoina.
  3. A maeʻa le 3-4 minute, e tatau ona e iloilo le tele o le lanu.

O le filifilia o le taunuuga e faia i le amanaʻiaina o le tikeri o le valivali o le pepa. Afai o le fasi siaki ua maua se paʻu uliuli uliuli, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, o le a faʻamatalaina oe pe aiseā ua faʻaalia ai maʻi, ma o le a faʻamaonia togafitiga talafeagai.

O le maaleale o le sone savili o ia fasipepa e maualuga tele. E suia ona lanu, e tusa lava pe le sili atu i le 0.5mmol / L. mea o le ketones i le urine. O le tapulaʻa pito sili ona iloagofie e mai le 10 mmol / l i le 15. Pe a faatusatusa i suʻesuʻega suʻesuʻe, o lenei faailoga e tutusa ma le 3 faaopoopo.

I le fale, e mafai ona e fuafuaina le maualuga o ketones e oʻo lava i le leai o ni suʻega. Ina ia faia lenei mea, ia aoina mai le urini i totonu o se pusa tioata ma faaopoopo i ai 2-5 gogo o amonia i ai. Afai e sui le lanu o le vai ma liua mūmū, ona iai lea o faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Ketone body in urine - o le a le uiga

Malosiaga mo le tino ua saunia e le kulukose. Afai e toesea pe leai foi, e amata ona faʻaaoga le malosi faaopoopo. Mo lenei mea, o loʻo faʻaaogaina faʻaagaga gaʻo, lea e fai i--oloa i taimi o vaeluaina - tino o le ketone. O la latou galuega o le faʻatupulaia lea o le malosi ma puipuia ai le faʻaaogaina o le tele o gaʻo gaʻo mai le nofoaga.

Taua! O tino o Ketone e masani lava ona iloa i le toto i tulaga taua. O se tagata soifua maloloina e le tatau ona i ai ni tino o le ketone i urine.

Mai le toto, acetone e ulufale atu i le mimilo e ala i fatugaʻo. Afai e maua i le urine, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi e saili po o a tino ketone ma pe faapefea ona togafitia.

Urinary ketone content

O le acetone e maua mai i le paʻu o le tino ma mama pe a manava. O tino o Ketone i le urine e naʻo tulaga faʻaleagaga e iloa ai. Ole aofaiga o tino ketone i le toto e le taua, ae o lona auiliiliga mo le acetone e le o faia.

I le fomu mo le filifilia o le auiliiliga masani o le urini, o tino o le ketone ua tusia e pei ket. Afai ua fuafuaina, e faatonuina e le fomaʻi togafitiga, e fuafua i le aofaiga o le faailoga o le atinaʻeina o le maʻi. Ina ia faʻaalia taunuuga, latou te liliu atu i se fomaʻi maʻi, urologist.

Afai o le malosi o le maʻi e malu, o togafitiga e faia i le fale. Afai e ogaoga - i se falemai.

Lisi o le malosi o le acetonuria, e fuafua i le faateleina o tino o le ketone i le urine.

LototeleNorm ket, mol / l
E ola maloloina le tagata0
Faigofie0,5-1,5
Faatatauga4 ma sili atu
UmaE silia ma le 10

Faʻapefea ona maua le ketonuria?

Mo le suʻesuʻeina o tino o le ketone i le urine, e tele auala e faʻaaogaina ai. O le filifiliga e faalagolago i le malosi.

  1. Faʻaaogā fasi faʻataʻitaʻiga e suʻe ai le urine mo tino o le ketone. E aoina le urine i totonu o se pusa tioata. E leai ni mea mai fafo ma microorganisms i totonu, o le mea lea o le a faʻamoemoeina ai taunuuga. E tasi le laina e tuu ifo i totonu o le mimi ma vave ona aveese. O le faailoga e vali i le lanu e tutusa ma le fua i luga o le afifi. O le aofaʻi o le ketone ua faʻamaonia e lea. E talafeagai le faia o suʻega i aso uma, pe afai e toe faia se lelei, o le maʻi e fesiligia se fomaʻi.
  2. Urinalysis Faʻatasi ai, o le fomaʻi e filifili ai e le gata i le acetone o loʻo i totonu o le urine, ae faʻapea foi isi faailoilo o ona uiga taua i se tagata ola maloloina e leai se mea pe latalata ia te ia: sela paʻepaʻe toto, sela mumu mumu, protein, kulupu. Faatasi ai ma faʻamatalaga uma, o le a faia e le fomaʻi le faʻamaonia saʻo.
  3. O aso uma i le aso, o lona uiga, o le aofaʻi o urini e aoina i le aso. Faʻatagaina oe e fuafua le aofaiga o le vai na pasia e ala i le filtration system o fatugaʻo.
  4. Fuafuaga o le kulukose o le toto. O lona faʻateleina ma le ketone mafua ai le maʻi suka, lea e faʻapupulaina i le faateleina o le suka o le toto. Ketones i le urini i tulaga masani o le kulukose e mafua mai isi mafuaʻaga.

Faailoga o lona uiga o le faateleina o tino o le ketone i le urine

O loʻo i ai faʻamaumauga lautele o le malaise, e tusa ai ma le mea e leʻo manino mai poo le a le faʻamaʻi na mafua ai latou, ae o loʻo i ai i latou ma le faʻamalosi:

  • malaise: vaivai, vaivai, valea,
  • galala e fefiloi ma le susu
  • faʻamaʻi pipisi: faʻaulu, vomiting.

Faailoga o le a taʻitaʻia ai le fomaʻi i le suʻesuʻega o le "ketonuria":

  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • faʻasalaga (faʻalautele le ate),
  • inu i le fiva i se tulaga o le fiva malosi,
  • ogaoga faʻamalolo
  • faʻaauau faifaipea
  • neuragia, gaogao, maʻi tiga, coma.

Taua! Afai e atiina ae e se tagata le ketonuria, o loʻo iai faatasi faailoga. Coma e tupu pe a ulufale le acetone i le faiʻai.

O le ketonuria faʻaleagaina

  • faasaga i se talaaga o le maualuga o le kulukose,
  • e le fesoʻotaʻi ma le suka (o se mea masani).

Faʻalagolago i le etiology (mafuaaga) o le faʻamaʻi:

  • matua ona o le leai o le kulukose (maʻi suka, thyrotoxicosis),
  • lona lua, e mafua ona o le aafia i mafuaʻaga i fafo atu o le tino o le tagata (fiaai, faʻamaʻi, faʻamalositino).

Togafitiga ma meaʻai mo le suʻeina o tino o le ketone i le urine

O togafitiga ma faʻataʻitaʻiga e faalagolago i le mafuaʻaga o le maʻi faʻaleagaina ma le mamafa.

  1. O le maʻi suka. E togafitia i latou i le faʻaaogaina o le inisalini. E maua le acetone pe a aliali mai le kulukose i totonu o le toto, lea e suia.
  2. Faʻamalalaina. Toe faʻaleleia o le suavai i le faʻaaogaina o le tele o le vai ua faʻaumatia. I tulaga ogaoga, o vailaʻau ua faatonuina (mo se faataitaiga, rehydron).
  3. Vomiting (ona o siama, maitaga, neuralgia). Faʻamatala togafitiga e faʻaitiitia ai le vomiting reflex (mo se faʻataʻitaʻiga, siaki).
  4. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻasalaga (faʻamaʻi o le thyroid gland, slander gland). Faaaoga fualaau faasaina e faamautu ai le maualuga o hormones.
  5. Manatua, atuatuvale. Faʻamatalaina mea leaga, antidepressants, togafitiga.
  6. Faʻafitauli Faʻaaogā vailaau faʻamaʻi, sorbents (mea e faʻaaogaina ai mea tau gasegase matautia).

O se taumafa e faʻaitiitia ai le maualuga o le acetone i le urine e aofia ai le tele o le vai inu, fualaau mamago, togafitiga o fualaau aina (rosehip broth).

E tatau ona tuʻuese le ava malosi, mea ulaula, paluga, gaʻo ma falai meaʻai. O le taumafataga e ogatasi ma le fomaʻi aoga.

E ui lava i faʻasaina, o meaai ma laulau e tatau ona fesuisuiai e tausia uma le metabolism.

O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi e lelei pe afai e asiasi se tagata i se fomaʻi i le taimi ma faia se suʻesuʻega lautele o le faʻasolosolo ma le toto i taimi taʻitasi e siaki ai le soifua maloloina. O le Acetonuria e matautia pe a ulu atu le tino o le tino i le mafaufau, lea o le a mafua ai le edema ma le coma. Afai e maua le suʻesuʻega, ona tatau lea ona e tausisia se meaʻai i lou olaga atoa e aloese ai mai le toe faʻafoʻi.

Mafuaʻaga o le acetone i le faʻavave

Afai e ola maloloina se tagata, ona faʻauʻu lea o le aisa i le carbon dioxide ma le vai. Ae ui i lea, i mataupu faʻaleagaina, e pei o le maʻisuka, o le inisalini gaosiga ua faʻaitiitia, ma o le mea lea o le gaʻo gaʻo, faʻapea foʻi ma mea e maua ai le amino, e le mafai ona faʻamaʻoina atoatoa. O ia mea e lalo ifo-faʻamafaʻasalaina o ketones.

E faavae i luga o se auiliiliga lautele, o ketones i le urini e le o aofia ai i le tele o mea pe a maloloina le tino. Ae peitai, afai o le faateleina o tino o le ketone i le urine e iloa, o le a le uiga o lenei mea? Mai se vaaiga faafomai, o se ituaiga lapataiga lea e te manaʻomia e fetuunai ai lou olaga.

Afai o le manogi o le urine e maua ai le acetone i le acetone, o loʻo taʻu mai ai o le iniseti o le tagata e aofia ai se faʻaopoopoga o mea o tino o le ketone. Mo se faʻataʻitaʻiga, sili atu le ketones i le urine e mafai ona maua i le maʻisuka. Afai o le manogi o le acetone e malosi atu ma foliga tutusa i fua, apu, ona maualuga lea o le kulukose. E taua foi le maitauina o le ketonuria e aunoa ma le glucosuria e taofia ai le maʻisuka. O lona uiga, afai o le acetone e aunoa ma le kullukose e maua i totonu o se tagata, o le a le mafai ona fesootaʻi lenei faʻamaʻi ma se maʻi suka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka i le mimi, o loʻo i ai le solia o le masani o le anotusi o le acetone ma le suka.

O le mea lea, fai mai fomaʻi e iai le maʻisuka e lua ituaiga o le maʻi. Ketonuria mo tagata matutua e avea o se faailoilo e lipotia ai ua vaivai le metabolism, ma o lenei mea e fesootaʻi ma le le lelei o le inisalini. O lenei mea e faʻaalia ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1, poʻo le faʻaalia o se fesuiaiga masani o le faʻamaʻi o le ituaiga lona lua. Ae ui i lea, i soo se tulaga, e tatau ona siakiina oe ma se fomaʻi, aua e mafai ona tupu taunuuga matuia - o le fuafuaina o tino o le ketone i le urine e lapatai ai i le fesuiaiga o le maʻi i se tulaga matautia ma le matautia, pe a oo lava i le hyperglycemic coma e mafai ona tupu. E faapefea ona fuafua mafuaʻaga o le maʻi?

O mafuaaga masani o ketonuria o:

  • faaletino ma faalelagona,
  • faaumiumi le anapogi, oona,
  • vailaʻau faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le pipili
  • anaemia
  • manuʻa
  • maʻisuka malosi
  • ava malosi
  • maualalo meaʻai gaʻo
  • maʻitaga
  • oncology
  • Faʻaaogaina o le palatini tele.

E mafai ona maua ketones i le urini a se tagata matua ma se tamaititi. O le mea e malie ai, o le i ai o tino o le ketone i le urine e tupu mo le tele o mafuaaga, o loʻo faʻaalia i luga. Afai e maualuga le faailo, ona mafai lea ona faateleina atili, ma o le mea lea e matua manaʻomia ai le iloa o auala o ketones.
O foliga vaaia o ketones i le urine o se tamaititi

Masalo e masani tagata uma i mataupu e faʻaalia ai le ketones i le urine i tamaiti e ala i le fesuiaʻi ma le manogi o le acetone. Mafuaaga o le faʻamaʻi i se tamaititi e mafai, e pei o le le lelei o le taumafa ma le gaʻo gaʻo, faafitauli ma le gaʻo gaʻo, faatasi ai ma le paʻu. Afai o nei faʻaaliga e lauiloa i tamaiti, ona tatau lea ona e alu i le falemaʻi, ona o le tino o le tamaititi o loʻo faʻamaoniga e uiga ile toilalo.

O mafuaʻaga autu mo le faʻaalia o ketones i le urine o loʻo taua i lalo:

  • maualuga le vevela
  • vaega taua
  • diathesis
  • faaitiitia le puipuiga
  • vailaʻau
  • le maalili
  • popole
  • ave fualaau faʻamaʻi
  • anufe
  • o le sili atu o elemene ma le protein,
  • vaivai le enzyme
  • luga o galuega, i tamaiti o loʻo galulue,
  • maʻi tuai
  • ogaoga faʻamaʻi e faʻaosooso ai le ita,
  • anapogi ma meaai le lelei,

O le a le masani masani o ketones i se tagata soifua maloloina?

I se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o suʻesuʻega o le urine, o ketones o loʻo faʻaalia e le KET faʻapuupuuga. I le masani masani, e oʻo atu i le limasefulu maila le manogi o ketones ua aveesea i le aso, e le mafai ona iloa i le fale suesue. Filifiliga e mafai ona faʻaaogaina e faʻaogaina ai faʻataʻitaʻiga e lua: Suʻega Lestrade poʻo Lange. O lenei suʻesuʻega e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o faailoga faʻapitoa e tali atu i le acetone - o le mea taua lenei.

Urinalysis - Ketone Concentration

E mafai ona e siaki ma pulea le maualuga o le acetone i le fale. E tatau ona e iloa e fuafua le ketones i le urini e te manaʻomia se suʻega e mafai ona maua i falemaʻi. O ni vaega faapitoa mo le fuafuaina o le acetone. O faʻataʻitaʻiga Keto o se ituaiga o faailoilo, faʻafetai i le faʻasolosolo o suʻesuʻega mo ketones. Ina ia siaki le faatinoga, matou te fautuaina le faatauina mai o ni fasi siaki i le taimi e tasi.

Ina ia siaki, e tatau ona e tuu i lalo le faailo i totonu o se atigipusa i le taeao mimiti mo le tolu minute. O le tali e mafai ona leaga pe vaivai foi. E masani lava, afai o tino o le ketone i le urine e masani lava, e le o iloa le maʻi. Matou te taulai atu i le mea moni o loʻo i ai se isi auala faigofie mo le fuafuaina o tino o le ketone i le urine - faʻaaogaina o le amonia.O fualaau o le ava malosi e faaopoopo i le urine. I le tulaga o se faafitauli, o le a liu mumu le vai.

O a ketones urinary?

O le faʻamatalaga mulimuli o le auʻiliʻiliga, faʻatasi ai ma le mafai ona suʻesuʻeina taunuʻuga, o le a faalagolago tonu i le auala o lona faʻatinoga. O se auiliiliga auiliili e faatoa faia e se fomaʻi maʻi.

O suʻega o fale suʻesuʻe e maua ai se faʻamaoniga, pe a uma ona tuʻuina atu le taʻavale i le urine, e maua ai le lanu o le faʻaaliga, lea e taʻu mai ai le taunuʻuga, peitaʻi, e manaʻomia pea ona e suʻeina se suʻega i le fale suʻesuʻe. I le taimi o suʻega, o loʻo maua ai le maualuga o le zero i le 15 mmol / L, ae ui i lea, e le o maua saʻo faʻamatalaga i lenei mataupu.

A oʻo mai se paʻu violē, o le tulaga e sili ona taua. Pe a tofotofoina i le amonia, o le lanu o le urine e mafai ona mumu, o le fea itu e mautinoa lava o ketones i le tino. I le auiliiliga lautele o le urini, e mafai ona e vaai i le tele o elemene, e aofia ai le polotini, nutrites, sela o le paʻepaʻe toto, toto mumu mumu. Ae naʻo se fomaʻi e iai le poto masani e mafai ona ia fai mai pe o le a le uiga o nei faailo pe afai e maua nisi faʻasalaga o tino o le ketone i le suʻega.

O se suʻesuʻega i le fale suesue e mafai ai ona iloa se faʻalautele maualuga o le ketona. Le siakiina o le ketoacidosis o le maʻisuka, ae le o se tulaga lautele, ae o le suʻega faapitoa o le toto e faʻaaogaina e iloa ai se fuainumera tele o ketones. I lenei tulaga, e talafeagai le faia o suʻega ma le auai o se vailaʻau e taua o le beta-hydroxybutyric acid. I lenei tulaga, o le iunite fuafuaina o le iunite o fuamol / L. Afai o le masini eletise o le eletise e mai le zero i le 0.5 mmol / L, o le mea masani lea, ae afai e maua se tau o le 0.5 mmol / L, o le mea lea o se faʻaopoopoga faʻaopoʻopo. O lenei tulaga ua uma ona tuʻuina atu, ma ua faailoa ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi. O le mea lea, pe a iloa le beto-hydroxybutyric acid i le maualuga o le 0.5 mmol / L, e tatau ona toe faia le suʻesuʻega ina ia mafai ai ona maua se avanoa e maua ai se faʻamaonia saʻo. Afai o laʻasaga o le isi auiliiliga e maualalo, o lea ua avea nei ma se masani masani.

E faʻapefea ona aveese tino o le ketone?

Afai o le maualuga o le toto i tamaitai, faapea foi ma tamaloloa, e masani ona faateleina, ona tatau ai lea ona faia fua talafeagai e faaitiitia ai le maualuga o ketones. Ina ia mafai ona mataʻituina lelei le aoga o le faʻatinoga, e tatau ona faia suʻesuʻega ile tolu itula. Afai e mauaina le acetone i le urine, ona muamua lea, e tatau ona e feutagai ma fomaʻi. Ina ia faʻaumatia lenei faʻamaʻi, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai lelei - o se taumafataga ma le ketonuria e manatu mamafa. I lenei tulaga, e taua tele le aua le taumafaina ni mea mamafa ma gaʻo, mafaufau lelei ma tausia le soifua maloloina.

Togafitiga Acetonuria

Faʻafefea ona togafiti le acetonuria? O le togafitiga e faigofie lava. Faatasi ai ma nei faailoga, e tatau ona faʻaitiitia le acetone i le urine. O togafitiga e pei ona taua i lalo, muamua lava, e tatau ona e 'ai meaʻai maloloina lelei faatasi ma le puleaina lelei o masaniga i aso taʻitasi. Afai o faʻamaoniga o le maualuga o le acetone ua faʻateleina ma faateleina, o le falemaʻi e mafai. I totonu o le falemaʻi, o le fomaʻi e faatonuina togafitiga, e aofia ai le taumafa ma le inu malosi, o le tulafono muamua lea ma sili ona taua. E tatau ona inu le vai i le tasi sipuni i le sefululima minute - a mavae sina taimi o mea uma e aofia ai le acetone e aofia ai.

Ketone body in urine - o le a le uiga?

O lenei kulupu elemene o loʻo tuʻufaʻatasia ni mea: acetoacetic ma beta-hydroxybutyricids, acetone. O ni mea faʻaleagaina faʻaleagaga. Ae peitaʻi, afai e iloa e le fomaʻi le i ai o nei elemene i iuga o suʻega na tuʻuina mai e le maʻi, o le a ia faʻamalosiina o ia e faia se suʻesuʻega faaopoopo ma faatonu togafitiga. Mo lenei mafuaʻaga, e fetaui ma le fiafia pe o le a le uiga o keneone i le urine. O ia faailoilo e mafai ona tele se tala.

Urinary ketone body are normal

E oʻo i le 50 mg o le acetone e faʻateleina i aso uma mai le tino o le tagata matua ma le urine. Talu ai ona o nei oloa gaosia i le tino, o le a le mafai ona iloa i totonu o le fale suesue. O faʻataʻitaʻiga o faʻamasinoga faʻapitoa e faʻaaogaina ai le faailoga KET e faʻaalia ai tino o le ketone. E masani lava, o latou numera faʻatusatusa e mai le 0 i le 0.05 mmol / L. O ia ituaiga o ketone body in urine ua manatu e leai se totogi. Faatasi ai ma nei taunuuga, e lelei le tino.

Ketonuria - mafuaʻaga

I le taimi masani o le galue, e maua e le tino o le tagata le malosi mai le kulukose ma le faʻaputu e maua i le ate - glycogen. Ua lava lenei mea mo ia mo le lelei o le faʻamaopoopoina galuega. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tulaga pe a faʻatuputeleina e le tino le tau o le malosi. I le taimi nei, o faleoloa glycogen e momoe ese, ma amata ona gaosia e le tino ana lava gaʻo. I le gasologa o nei metabolic process, o tino o le ketone ua faia. O a latou "soonafai" ua faʻateleina i le urine.

Afai o tino o le ketone o loʻo maua i le urine, o mafuaʻaga mo lenei mea e mafai ona faapenei:

  • malosi malosi faaletino,
  • maʻitaga
  • popole tele
  • le maalili
  • maʻisuka malosi
  • o le tele o polotini ma mea gaʻo i le taumafataga,
  • taumafa malosi
  • faafitauli o lauroid
  • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
  • meaʻai oona
  • maʻi faʻamalolo e mafua mai ile nofo umi i se solarium poʻo se sauna,
  • inupia o le tino ma le ava malosi,
  • atiaʻe o le anemia
  • leukemia
  • faʻamaʻi pipisi ma vailaʻau.

Keteturia mo le maʻisuka

O le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o se tulaga faʻaleagaina. O se taunuuga, o le tino o loʻo i ai se faʻaletonu vaivai. E masani ona tupu lenei mea pe afai e le saʻo le filifilia o le inisalini. Ae peitai, o le ketonuria ma le maʻisuka ituaiga 2 e tupu foi. E tupu lenei mea ona o le taumafaina o mea manogi po o le umi o le anapogi.

Keteturia i le taimi o le maʻitaga

O le tino o le tina faʻamoemoe o loʻo i lalo o le mamafa o mafatiaga. E le lava lona taimi e vave faʻafetaui ai i suiga o loʻo faia i totonu ia te ia. I masina muamua o le maitaga, o le faateleina o tino o le ketone i le faanatinati o fafine o se mea e le masani ai. O tina i le lumanaʻi o le a feagai ma lenei faafitauli e amata mai i le sefulu fitu vaiaso. Peitai, e oo lava i lenei vaitau, faatasi ai ma sina siitaga itiiti o lenei faailoga, o le maitaga e mafai ona manatu e masani. Afai o le acetone i totonu o le uila ua matua faateleina, o mafuaʻaga mo lenei mea e mafai ona faapenei:

  • faʻamaʻi faʻasalaga
  • matua
  • mea oona
  • maʻi ate
  • fale faʻavae,
  • anapogi
  • faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le fiva ma le inupia,
  • faʻamaʻi.

Afai e maualuga le tino o le ketone i le maʻitaga o le maʻitaga, e tatau ona e vave galue. I lenei tulaga, o le tina faʻamoemoe ma le tamaititi o loʻo lamatia. I le leai o se taimi e togafitia ai togafitiga faafomaʻi, atonu o le a mulimuli mai i faʻafitauli nei:

  • ogaoga o le inisua o le fafine ma le fusi,
  • faʻanoanoa
  • coma
  • taunuuga leaga.

Ketonuria - Tatau

E tolu vaega e iloga i le atinaʻeina o acetonuria, e tofu lava ma latou lava ata faʻataʻitaʻi. O le foliga malie e tuʻuina mai ma faʻamaoniga nei:

  • matuai galala
  • tiga o le tino
  • faʻamalosi ma faʻaauau pea ona fai,
  • e mafai ona e sosogi mai le manogi manogi ole acetone mai lou gutu.

O le faʻaleagaina o le tulaga o le ogatotonu o loʻo faʻaalia mai i ni faailoga:

  • o le aofai o le urine e faʻaitiitia
  • tafe toto
  • urini manogi e pei o le acetone
  • o loʻo i ai se faʻafitauli i totonu o le vaega o meaʻai (manava, faʻatasi ma le vomiting).

O se tulaga ogaoga o le acetonuria o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi nei:

  • faʻanoanoa pe a manava
  • leai se mafaufau
  • tiga i mata
  • fufulu ese mai le mucous membranes,
  • faalauteleina o le ate i le tele,
  • taloina paʻu
  • fiva
  • urination toetoe lava a maeʻa.

Fuafuaina o tino o le ketone i le urine

O faʻamaoniga o uiga o le acetonuria e fesoasoani e faʻaliliu ai le faʻalogo i se taimi talafeagai. Ae ui i lea, o tino o le ketone i le urine e mafai ona iloa na o suʻesuʻega faapitoa. Ua faia i totonu o se fomaʻi ma i le fale. Ma i le muamua ma i le mataupu lona lua, a oʻo i le mauaina o se taunuʻuga lelei, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le pulea o Ketonuria e tatau ona tuʻuina atu i se fomaʻi poto. O le fea fomai e faʻafesoʻotaʻi e faʻalagolago i uiga o le ala o le acetonuria:

  • i le maualuga o le vevela - i le fomaʻi poʻo le tagata faʻapitoa faʻamaʻi pipisi,
  • afai e faʻalauteleina tino o le ketone i le malosi o le maʻisuka - i se endocrinologist,
  • pe a osofaʻia le acetone e le ava malosi - i se fomaʻi,
  • aʻo maitaga - i le fomaʻi,
  • pe afai o le manogi o le acetone i le mimilo e mafua mai i le oona ma mea oona - i se toxicologist,
  • ma le pallor o le paʻu ma le faʻamamaina mai o mucous membranes - i le tagata o le hematologist.

Urinalysis mo tino o le ketone

I suʻesuʻega suʻesuʻega, e maua ai le acetone i le urine e faʻaaoga ai se suʻega faʻapitoa. O taunuʻuga ua faʻamatalaina e pei ona taua i lalo:

  • (-) - vailaʻau ketone e le o iloa,
  • (+) - tali malosi,
  • (++) ma (+++) - o se taunuuga lelei,
  • (++++) - o le tali e matua lelei lava.

Mo le fuafuaina o le i ai o tino o le ketone i le urine, e tatau ona aoina lelei mea ola. E mafai ona e faia i lenei auala:

  1. I le taeao, e tatau ona mulumulu lelei le tagata maʻi.
  2. O meaola o le ola (70-100 ml) e tatau ona aoina i totonu o se pusa tioata ma vave ona ufiufi.
  3. E tatau ona tuʻuina atu le urine i le potu suʻesuʻe e mafanafana pea.

Keteturia - togafitiga

O togafitiga i lenei tulaga faʻaleagaina ua faʻaititia i le aveesea o le acetone mai le tino. E mafai ona maua lenei mea e ala i le faʻamautuina o le paleni o le vai. E tatau ona e inu soo (10-15 minute) i nai sipuni laiti. O se filifiliga sili lava o le vai vai ma se teuteuga o vine. Ina ia faʻaitiitia le faʻasalaga o tino o le ketone i le falemaʻi, o gasegase faʻamalosi e faia i le saline.

O le a fesoasoani i ai le faʻamalosi o le tino:

Pe a siitia le tino o le ketone i le urine ma o lenei tulaga eo faatasi ma le vomiting, o le inisiua a Cerucal e mafai ona faatonuina. E manaʻomia e le tagata maʻi ona teena meaai i lenei aso. I le taimi lava e tasi, e taua le faʻaeteete i le faʻaitiitia o le uta i luga o le ate, lea e le o feagai ma le gaioiga o tino o le ketone. Faʻamaonia le galuega a lenei totoga i totonu e fesoasoani i na fualaau:

I le avea ai o se ausilali togafitiga, o togafitiga faʻavae e mafai ona fautuaina. Faamalologa decoction, mo se faataitaiga, mai hawthorn poʻo valerian, e masani ona faʻaaogaina e avea o se "sauniuniga" mautu. O lauti Chamomile, o le inu o meainu suamalie ma fualaau aina suamalie mamago o le a fesoasoani i le faamamaina o le inu. E le gata i lea, i le fale, e mafai ona e faʻamamaina le faamama (mo lea, 1 sipunipuni o le masima e ave mo le 1 lita o le vai).

Taumafa mo ketonuria

Faʻasaʻo le tulaga o le maʻi ma puipuia le faʻaopoopoga o le acetone e faʻaaoga ai meaai tatau. O le meaai e tatau ona faʻatulaga e le fomaʻi. I le atinaʻeina o se meaʻai paleni, o le a ia mafaufau i mafuaʻaga na mafua ai le faateleina o le faʻaogaina o ketones i le urine, ma le tulaga masani o le maʻi. O lenei taumafa e matua faʻamaoni ma e tatau ona matua mataʻituina. Mea faasaina mo ketonuria:

  • falaoa papaʻe fou ma mufi,
  • aano o manufasi, iʻa ma mushroom gaʻo susu,
  • fualaau suamalie
  • ulaula meaʻai
  • kofe
  • kulimi ma gaʻo kulimi e gaosia i le fale,
  • faanoanoa
  • tamato
  • ipu mafolafola
  • faʻi
  • meaai e mafai ona kuka
  • piko
  • kaluka
  • lanumeamata lanumeamata
  • faʻasalaga.

Fautuaina meaai ma se maualuga maualuga i le urine o tino o le ketone:

  • meaʻai maualalo-piʻo pi, vela ma moa,
  • fuamalie malu
  • tunu pe tao tao faiva-gaʻo,
  • noneric acid sauerkraut,
  • sina sisi gaʻo maualalo
  • fufuluina fualaau faisua
  • oatmeal ma cerear buatwheat,
  • palu tao
  • fualaau fai sua
  • pepa.

Ketones i le urine aʻo maʻitaga

E masani lava, e le tatau i se fafine maʻitaga ona i ai ni tino o le ketone i lona urine. Afai o le auiliiliga na faʻaalia ai le i ai o le KET i le urine, o le tele lava o le maʻitaga o le a faʻaalia ile falemai.

E ui i le mea moni o le faateleina o le acetone i se fafine maʻitaga e le o taimi uma e faʻaalia ai faʻamaʻi ogaoga, ae naʻo le suʻesuʻega ole-maʻi, o le a mafai e fomaʻi ona iloa tonu pe o le a le uiga ma pe aisea ua i ai le faailoga o le ket i le urine.

E masani lava i fafine maʻitaga, o le sili atu o le tino o le ketone masani i le tino e aʻafia i le talaaga o le toxicosis, aemaise lava faʻatasi ma le faʻaleagaina soo.

Po o le ketonuria e mafai ona tupu i tua o le gestosis (toxicosis o le kuata mulimuli) ona o suiga i tulaga o hormonal ma le taumafaina o le tele o meaʻai e maua i le puipuiga ma gaʻo. E le gata i lea, o le maʻitaga ma togafitiga o lenei ituaiga e mafai ona fesootai mo mafuaʻaga nei:

  • vailaʻau faʻamaʻi ma siama,
  • maʻisuka malosi
  • faʻaleaga le ate
  • mala o le eleele.

O le i ai o le acetone i le urine e ono lamatia mo se fafine maʻitaga. E le gata ina lamatia e Ketonia le ola ma le ola maloloina o le tama, ae o le tina foi.

O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le le faia o se tino, fanau mai ma le vave fanau mai ma e oʻo lava i le faʻataʻoto. Afai e le o lagona lelei e se fafine maʻitaga, iloa le mamafa tele, lemoe, ma i le taimi lava e tasi, e maua ai konesona i lona urine, o lenei tulaga e manaʻomia ai togafitiga i se falemaʻi.

Fesoʻotaʻiga faʻatasi

O le faagasologa o le tele o le faaputuputuina o tino o le ketone i le tino e tuʻuina atu i faʻamaoniga e le faʻaalia lea e faigofie ona iloa muamua aʻo leʻi faia le auʻiliʻiliga.

O se manogi le lelei o le acetone mai le ooto, lea e mafai ona o mai faatasi ma le tele o le vaivai, leu, ma le vomia, o le a faʻaalia ai ketonuria.
I le faʻaopoopoga i nei faailoilo, atonu e iai foi i tamaiti le faʻamaoniga o togafitiga pei o:

  • faaitiitia o gaoioiga faaletino,
  • pallo o le paʻu,
  • faaitiitia le fiaai
  • tiga o le manava i le pute.

O fuainumera o loʻo lisiina i nisi taimi e faʻataʻitaʻia ai se tulaga o le maualuga o le vevela o le tino (37-39 tikeri).

Faʻailoga

O le suʻesuʻeina o tino o le ketone i le urine o se suʻesuʻega faafomaʻi taua e iloa ai le maualuga o le inupia ma le acetone o le tino. Ketonuria i se tulaga ua le amanaiaina e mafai ona afaina ai tagata, o le mea lea, afai e maua le acetone i le urine, e taua tele le faamautuina o le mafuaaga tonu o ia togafitiga.

O le faaiuga faaiu o le auiliiliga lautele o le urini i le i ai o tino o le ketone i totonu e tatau ona faia na o se fomaʻi. O auala mo le faʻamaonia o le i ai o le acetone i le tino e aofia ai le na o se suʻega o le urine, ae o se suʻega foi o le toto, faafetai lea o le a mafai ona fuafua ai se tulaga sili atu ona saʻo o tino ketone i le toto.

E faʻavae i luga o suʻesuʻega faʻapitoa suʻesuʻe i potu suʻesuʻe, o le a mafai e le fomaʻi ona fuafua pe o le maʻisuka o le mafuaaga lea na iloa ai le ketones i le urine, pe o lenei faʻafitauli na mafua mai i le talaaga o se isi faʻamaʻi.

O le tau o le tuaoi, lea e avea o se faailoga mo le toe siakiina o le tulaga o le maʻi, ua fuafuaina i le maualuga o le 0.5 mmol / l i suesuega o le toto. O se faailo o le sili atu i le 1-2 mmol / l o le a faʻaalia ai le faaumiumi o le inu i le ketones.

Ina ia faʻamaonia le siama o le maʻisuka, e faaopoopo i se suʻesuʻega lautele i le maualuga o tino o le ketone i le urine ma le toto, o le suʻeina o le toto mo le kulukose. Afai o le fuafuaina o le kulukose e leʻi faʻaalia se sili atu o le masani, e tatau ona e suʻe mo se isi mafuaaga o togafitiga.

Ketonuria togafitiga ma meaʻai

O le sini autu o le togafiti togafitiga mo ketonuria o le aveese lea o le acetone mai le tino. O togafitiga faʻamaʻi e aofia ai le afaina o meaʻai ma togafitiga saline ma fualaau faasaina. Ae o falemai ma le maualuga o le ketones i le urine e le o taimi uma e manaʻomia.

E mafai ona faʻaititia le acetone i le urine i le fale. O le mea muamua lava e manaʻomia, o le faʻamaeʻaina lea o le tino ma le fesoasoani a le 'eleʻele, faʻapea foʻi ma le faʻafoʻisia o le paleni o le vai.

O le faasaʻoina o le tulaga ma le puipuia o se isi faʻaopoopoga o ketones i le toto ma le urine e taua i meaʻai talafeagai. O le meaai mo le ketonuria e aofia ai fautuaga nei:

  • Muamua lava, e tatau ona vavaeese meaʻai gaʻo ma meaʻai susu, meaai faʻafela, ulaula meaʻai ma meaʻai vave mai le taumafataga,
  • faasaina le ava malosi, kofe, koko, sukalati,
  • e fautuaina e aveese masipolo, tamato, fualaau suamalie mai le lisi,
  • E aoga le aofia ai o meaʻai fiber-tamaoaiga i mea taumafa, e pei foi o le 'ai o suamalie, mea inu oona, compotes mai fualaʻau ma fualaau mamago, ma faʻalauteleina le taumafataga faatasi ma cereals.

O maʻi gasegase ua faʻamatalaina o tui o le inisalini. Faʻatasi ai ma maʻi o le ate, o fualaau e lagolagoina ai le faʻatinoga o lenei okeni ua faʻaalia. O tagata gasegase, e aunoa ma se tuusaunoaga, e fautuaina e faʻaaoga vai inu (gaʻo tao).

Afai e maua le ketonuria i le taimi, o le togafitiga talafeagai e faia ma o le paleni paleni paleni, o le togafitiga o togafitiga o togafitiga e lelei.

Togafitiga metotia

O le sini autu o le togafitiga ma le ketonuria o le aveeseina lea o uiga o le acetone i le tino i se taimi vave e mafai ai. O le tele lava o taimi, o tane ma fafine e iai se faʻamautinoaga o loʻo faʻamautuina togafitiga fualaau, o se tasi o vaega e sili ona taua o le faʻafefeteina faʻasusu ma le saline. Afai o mea o loʻo i totonu o ketones i le urine e le taua tele, o togafitiga e mafai ona faia i le fale.

O le mea muamua e tatau ona fai e faʻaititia ai mea o loʻo i totonu o tino o le ketone, o le faʻamaʻavaʻaina lea o le maalili ma faʻamaonia le paleni o le vai. E le gata i lea, e manaʻomia e le tagata maʻi ona toe iloilo lana meaʻai ma tausisi i se meaai faʻapitoa e fesoasoani e aveese le acetone mai le tino ma puipuia ai lona faʻaopoopoga atili.

O taumafa e aofia ai le tausisia o nei tulafono:

  • o le tagata gasegase e tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o aano o manufasi, oloa gaosi susu ma le maualuga o mea gaʻo, gaʻo meaʻai ma meaʻai vave,
  • e faʻatagaina le 'aina o suti (sukalati, suti, lapisi, marshmallow),
  • e matua faʻasaina lava le inu ava malosi,
  • E fautuaina e aveese fualaau suamalie, tamato ma musika mai le meaai.

I meaai i aso uma o se tagata e tatau ona i ai meaʻai e maua i le fiva, ituaiga uma o meaʻai ma fualaau suamalie. E le gata i lea, faatasi ai ma le ketonuria, o le fua ma fualaau aina suamalie mai vine fou ma fualaau mamago e aoga tele.

Faaiuga

O le faia o se auʻiliʻiliga i luga o le tino o tino o le ketone o le suʻesuʻega suʻesuʻe sili ona taua lea e fesoasoani e iloa ai le solia o le gaioiga o gaioiga ma tino. Faatasi ai ma le tele o le saofaga o lenei vaega, o le tagata maʻi ua faatonuina se meaʻai ma fualaau faasaina. O nei metotia e fesoasoani e aveesea ai le acetone mai le tino ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faigata.

Tuua Lau Faamatalaga