O fea e sili atu ona lelei e ola ai, faʻaalu ma pe o le a le tau e talafeagai mo maʻi mamaʻi

O le maualuga o le mamafa e fuafua ai tali a le tino i suiga o le tau, femalagaaiga ma vaalele. O le faateleina o le mamafa e mafua ai tulaga i le ala o le olaga, meaai paleni, le tau o le nofo ai. I se tau malulu ma timu, faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi nai lo se laina telefoni.

O fea oi Rusia e sili atu ona lelei le ola maualuga - i le itu i mātū po o le itu i saute? Ma e mafai e se tagata maualuga maualuga ona aʻe i luga o mauga, taofi latalata i le sami?

Lelei sili mo le maualuga o le toto

O le lagona lelei o tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le tau ma le tau o le tau ua leva ona matauina ma faamaonia. E faʻamalosia i latou e nonofo i eria e le o se mea e tupu ai.

O le ogatotonu o Rusia, o se tau mafanafana ma mafanafana o le sili lea o filifiliga sili mo tagata mamaʻi.

Ae, e tusa lava ma lenei malamalama i le mafaufau, o le sailiga mo se nofoaga talafeagai mo tagata e maua i le toto maualuga e tatau ona i ai se auala e tasi. Le mea sili, pe afai e faia lenei mea e se fomai agavaa o ia lea e mafai ona ia iloiloina lelei le tulaga o lona maʻi ma fautuaina le tali sili ona lelei.

Suiga o Weather - Sensitivity Weather

O se tino maloloina e fetaui lelei ma tulaga i fafo atu. E tusa lava pe a maeʻa aʻoaʻoga mamafa, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le toto, e faʻamautuina tutoʻatasi, e pei ona faʻatautaia tulafono faatonutonu a le tagata lava ia. O maʻi gasegase, e ui i lea, o faʻamalositino malosi e solia. E tutusa lava le suiga mo le tau, lea e tau atu i faafitauli o le soifua maloloina.

O mea e aafia ai le siosiomaga e aafia ai le galueaina o faiga taua i le tino o le tagata:

  1. O aʻafiaga i le matagi e afaina ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi hypertensive ma tagata maaleale, ona e aʻafia ai le tino ma aafia ai le gaioiga o le tino.
  2. E mafai foi ona afaina ai le tulaga o le toto maualuga. O le faateleina o le susu o le susu i le ea e aafia ai le gaioiga o le mama ma le setete o vaa, ma o lea ua faafaigata ai le gaoioi o le tafe toto ma le faateleina o le toto.
  3. O lālā o le lā e aʻafia ai le suiga i le vevela o le ea ma le vai, ma faʻaalia ai faʻaalia o le maualuga o le maualuga.

E manaʻomia e tagata faʻalagolago i le vaʻalele ona mataʻituina suiga i nei faailoilo ma faia ni auala talafeagai e puipuia ai aʻafiaga leaga.

O fea e sili atu e malolo ai

Climateotherapy o se tasi lea o metotia aupito sili ona lelei e puipuia ai le maualuga o le maualuga ma isi faamaʻi o le fatu ma toto toto. E le talafeagai le malaga atu i faletupe tului taugata e faaleleia ai le soifua maloloina. E le gata i lea, o le tele o nei malaga o lona uiga o se fesuiaiga o afā, e mafai ona afaina ai le fatu ma toto toto.

O se aafiaga lelei i le tino o le gaʻo maualuga o le sami, mauga ma steppe air!

O latou uiga o le agamalu o le itu i saute o lo matou atunuu. Ua tumu i meaola mama ma mea faʻalauiloa, o loʻo maloloina lelei.

Anapa ma ona nofoaga e avea ma nofoaga lelei mo se tagata o loʻo manaʻo e faaleleia lo latou soifua maloloina.

I le taimi lava e tasi, e le manaʻomia le faʻatinoga o faʻavae i falemaʻi, e lava lava le manavaina o lenei ea. O punavai o le mineral, o le malūlū, o le faʻamalolo o le palapala ma le ea mama mama e afaina uma lava le gaioiga o tino taua ma faiga i totonu o le tino o le tagata.

E mafai ona e alu i aso malolo ma togafitiga i Crimea, Kislovodsk, Sochi, Altai, le Caucasus.

O fea e sili atu ona lelei le ola maualuga

E sili atu ona faigofie le faʻafeiloaʻi o le aʻafiaga o le tau mo tagata e maualuga ma maualalo le toto maualuga i le totonugalemu o Rusia ma itu i matu.

Pe a filifilia se nofoaga talafeagai mo le ola, e tatau ona amanaʻia le vevela ma le vevela o le ea i le taumafanafana. E le tatau ona e filifili i nofoaga e sili atu i le 21-23 tikeri o le vevela, ma i le ea o le faateleina o le susu o mea e iloagofie.

O vaomatua Coniferous e i ai se aoga aoga i tagata o loʻo mafatia i le maualuga o le toto.

O loʻo faʻaalia i le maualalo o le suamalie, o se fesuiaiga faifaipea i le vevela, faʻapea foʻi ma le ea, lea e faʻapitoa ona oʻo i le gaosiga o le gaosiga.

Ole laasaga ole laasaga e sili ona fetaui mo tagata gasegase e iai ni gasegase tuga. O loʻo i ai mea e faʻamalolo ai, faafetai lea e matua suia ai le tuufaatasiga o le toto ma faʻaleleia le gaioiga o le tino cardiovascular system.

Lucky hypertensive gasegase oe na filifilia le gataifale o le gataifale o le vaeluagalemu o le latitudes ma subtropics, masani o Rusia, Europa ma Amerika i Matu. I ia itu, o suiga tetele o le vevela e le o matauina, o loʻo i ai le maualuga o le suamalie, ma o le ea e tumu i sua suamalie aoga.

Puipuiga

O le puipuiga sili mo soʻo se faʻamaʻi, e aofia ai le maʻi cardiovascular, o le a avea pea ma se soifua maloloina lelei. O masani saʻo i le taimi e fesoasoani i lē e ona e pulea le toto.

O le tausia o oe lava i foliga lelei, o le leai o nisi pauna ma le tausia o se soifua maloloina lelei i le auala sili e aafia ai le soifua maloloina.

O mataupu faavae e tatau ona mulimulitaʻia mo le puipuia o le toto maualuga:

  • tuu le ulaula ma nofo i potu malulu,
  • faaitiitia le taumafa ava malosi pe lafoai atoa,
  • meaʻai talafeagai - o le faʻaaogaina o mamafa, meaʻai gaʻo mai le taumafataga,
  • gaoioiga faaletino i aso taitasi
  • tausisia le mamafa i totonu o taʻaloga masani.

Leai se mea e sili atu ona taua le tulaga faʻalagona o se tagata. O le olaga, tumu i le atuatuvale ma le tulituliloaina e le aunoa o se sili atu le lelei, e afaina ai le galuega a le loto. O le mafuaaga lena e tatau ai ona e puipuia oe lava mai popolega e le manaʻomia e le gata i maʻi mamaʻi, ae faʻapea foi i tagata maloloina atoatoa.

O le aʻafiaga o le tau i le tino o se tagata e mafatia i le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ua faamaonia i le tele o taimi. Ina ia ola i se olaga mafanafana, faʻagaloina fualaau ma fomaʻi, o nisi o gasegase maualuga e masani ona suia o latou tulaga masani masani poʻo le sili atu foʻi i le falemaʻi.

E taua le manatua o le osooso i luga o fusi o vaʻaia e ausia ai nei sini e le o se manatu lelei. O nei malaga e tatau ona pulea e le fomaʻi, o ia e mafai ona suʻesuʻeina ma le faʻaeteete le tulaga ma fautuaina se falemaʻi talafeagai.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Lave malulu ma le maualuga

Matou te lisi mea e tutupu i totonu o se tagata i le taimi o le vevela:

I le taimi muamua, i lalo o le aafiaga o le vevela, o le toto toto ua faateleina, toto le toto. Ae le mo se taimi umi. O le tino ua amata ona afu - ua leiloa le vai. Faatasi ai ma le leai o se suavai, toto le toto, toto vaʻa toto, faʻateleina le mamafa ma tumau ai pea i luga. O le taofiofia o toto toto ma le maso o le fatu e tumau pea pe afai o le toto e tumau pea ona vaʻaia. Faʻasaga i tua o le toto ma le faʻavaivaia o le toto, fusi (fusi toto). Pe a vevela, e leai se suauu o le tino (potassium, magnesium).

Afai o le vai inu suamalie - o lona toto ua malulu, o le mamafa e faaitiitia ma toe foi i le masani. Mo se tagata gasegase i le toto maualuga, e tatau ona le gata ina inuina le vai, ae ia toe faʻatumu foi le tuʻuina atu o minerale (ave faʻataʻitaʻi faʻamaʻi ma le potassium, magnesium).

Faaiuga: E mafai e le faʻamalolo ona faʻafefe le vevela e aunoa ma

faʻafitauli ma faʻalavelave

. E tele taimi e tatau ai le inuina vai ma tausia le vai o le tino ma le paleni eletise.

E faʻafefea ona inu vai i le vevela o le maualuga

E manaʻomia le vai mo le maualuga i soʻo se vevela i fafo. E masani lava i le vevela e le lava, ona maʻi ai lea o se tagata. Ina ia mafai ona inu le vai e aunoa ma le edema, e tatau ona mulimulitaia tulafono o le ava nei:

O le vaega autu o le vai o le inu i le taeao ma le afiafi (aʻo lei amata le vevela ma pe a mavae lona alu ese). Se vaega itiiti - i le aoauli. Ina ia inu i le taimi o le vevela, o le suavai e siʻi suamalie. A maeʻa ona 'ai - e le mafai ona e inu vai, e mafai ona e inu i le afa itula. Aloese mai eseesega - aua le inu vai mai leisa. Faʻafuaseʻi le malulu e mafua ai vasoconstriction ma vasospasm. A maeʻa - lo latou malosi faʻalauteleina. O na oso ma pa'ū mo le maualuga o le toto maualuga e le manaʻomia.

O le a le isi mea e taua mo le maualuga o le maualuga i le vevela?

Aloese mai le ava malosi (ave mea inu e sili atu le malolo, ave le vai avanoa mo le faamamaina, aveeseina o mea oona). Aloese mai le ulaula tapaa (ulaula tapaa le toto, faʻagesegese lona maualuga, faateleina le toto). Aloese mai taumafa mamafa (falai, suauu, ulaula, suamalie) - sili atu le masima e taofia vai ma faʻaitiitia le vevela o le vevela (sweating). Le suia o meaai masani i le vevela ma fualaau suamalie fou (suamalie, melon). Sui mea vevela i mea malulu. Afai e mafai - savali solo (e faʻaleleia le tafe toto ma tuʻuina atu le vevela vevela - savali savali solo).

E taua mo se tagata maʻi i le maualuga o le toto maualuga lea e malolo i saute ile mea e fai i afa feʻafeʻaʻi ma sina suamalie. Ona faʻaitiitia ai lea o le aʻafiaga o faʻalavelave ma le ono tulai mai o faʻafitauli. Aisea e le lelei ai le susu mo le maualuga o le maualuga?

Lotovai ma le maualuga

Ua iloa e sili atu ona leaga le lagona o le vevela i le ea malulu. O le maualuga o le vevela, o le a sili atu ona faʻafefe le vevela. O le faagasologa o le susu susu i le 30 ° C e talitutusa ma le afu malogo i le + 50 ° C. O le mea lea, o se vaimama Rusia sulu, ma le vevela o + 60 ° C, e mafai ai ona sili atu lou malosi nai lo se sauna Finnish maroke (+100 + 120 ° C).

I tagata gasegase ma le maualuga i le taimi o le vevela ma le maualuga o le susu, e masani ona tutupu faalavelave. E mafua lenei mea ona o le leai o se afaina. O le afu o le afu i luga o le paʻu e le faʻafefe ai le tino, afaina ai le afu i le leai o se taofi, faʻamalo le toto ma faʻateleina le mamafa. E galue le fatu ma le mamafa tele.

O le mea lea o le faaiuga: o le nofo i le vevela mo le maualuga o le toto maualuga e le solia i se malo vevela (autu i le inu ava). Ae o le maualuga o le vevela o le ea e le manaomia. O le mea lea, o se malologa i le mafanafana i Sochi mo se tagata maʻi i le maualuga o le toto maualuga e le aoga i taimi uma (o le humidity iinei e 80%). O se malaga i le talafatai o Crimean ma se fuga o le tau o le a sili atu ona aoga.

E mafai ona maualuga le maualuga i luga o mauga

E faapefea ona aafia le tino o le tagata ona o mauga? Faatasi ai ma se suiga i le maualuga, ua faʻaitiitia le mamafa o le ea. Mo 500 m uma o le siitiaina e faʻaititia i le 30-40 mm. I le maualuga o le 1000 m, o le mamafa e 700 mm Hg. Art., Ma i se maualuga o le 2000 m - e tutusa ma le 630 mm.

E le gata i lea, i luga o mauga e sili atu ona le mautonu le ea. Le lava o le okesene e afaina ai le fatu, e manaʻomia le fetuunaiga, faʻaaogaina i le hypoxia. I le taimi o le soliga, pe a le o faʻataunuʻuina le tino, e mafai e se tagata ona:

Faʻalauteleina o le tiga, Tausiga faifaipea, Paʻu o le fatu, Paʻu o le manava, Lafo ma le laugutu.

O le tali o le fetuunaʻi i tulaga maualalo maualalo ma le leai o se okesene e tele ni aso. O le mea lea, o tagata fetolofi ua latou faʻaaogaina le faʻalauiloaina o le faʻaleleia - o le alu faanatinati i luga o mauga ma le tele o taofi.

E manaia le iloa: o le le tausia o le tulafono o le faʻasalalauga e taʻitaʻia ai i "maʻi o le mauga." O ona faailoga o vaivaiga, gase, vomiting, maʻi tiga. I tulaga ogaoga, o loʻo i ai faailoilo o le ava malosi - swagger, iloiloga le tumau o le tulaga, euphoria

O faʻamaumauga o lisi o faailoga o le inupia. Afai o le eseesega maualuga e laʻititi (1.5-2 km), ona oʻo mai lea i totonu o le lua aso e toe foʻi mai le tulaga i le masani. Afai o le eseesega o le taua e taua (3-4,000 m), ona oʻo lea i taunuuga ogaoga e mafai (o se faʻateleina o le mamafa o le toto, faʻalavelave le manava, toso, pulusal edema). O mea moni o ia taunuuga na matauina e sili atu i lo le tasi i le aai o Elbrus, lea e faigaluega ai le uaea, ma ua i ai i le tagata le avanoa e aʻe ai 4,000 mita i le 15-20 minute (e aunoa ma se sauniuniga).

Faʻafefea ona fetaui le tino i atumauga:

Ole maualuga o le toto o le Hemoglobin e iloa e fomaʻi e faapea, e masani ona maualuga 15-20% le maualuga o le toto toto i luga o le maualuga o le toto toto (15-20% le maualuga), o le toto o le kulukose o le toto e faaitiitia (viscosity decreases, fluidity increases), faateleina le faateleina o le manava manava, - o le tino e amataina nei gaioiga o se puipuiga mai le le lava o le okesene.

O se taunuuga o le toe gaoioi o le masini, o le mamafa ma le totoina o totoga i totoga e masani ai.

E faʻafefea ona faʻatulagaina le maualuga maualuga o se malaga i mauga:

E tatau ona e sogasolo malie i luga o mauga. O le maualuga o le maualuga (e oʻo lava i mauga maualalo, e oʻo i le 1000 m) m faʻalavelaveina le toto i le tino atoa ma le faiʻai (o le mea lea o le maʻi tigaina, i mataupu faigata - inu ma le tulaga o le "inupia ava malosi"). O se aʻega faigofie ma leai se afaina i se maualuga i totonu o le taʻavale o le uaea afi mo le maualuga o le maualuga e le manaʻomia. Sili atu le lelei ona e alu lemu, i luga o vae. E le tatau ona e aʻe maualuga i le sili atu i le 1500 m Afai e iai ni nai faʻailoga o le faʻavauvau, malaise - e tatau ona e le toe aʻe i luga ma alu i lalo (itiiti ifo i le 100-200 m, faʻalagolago i ou lagona)

Taua: o le malaga atu i mauga o le maualuga maualuga e tatau ona avea o se vaega o se 'au e mafai ona tuʻuina atu ia te ia le fesoasoani muamua.

Na matou iloa o tagata gasegase maualuga e mafai ona maua ni malaga uumi, savaliga sopo ma malolo i le sami. Ae ui i lea, o tulafono patino e tatau ona mataituina, inu vai ma aua nei faia ni mea faʻamalosi, ni mea le saʻo. O le tuufaatasiga o le vevela ma le vevela, faapea foi ma le maualuga i le maualuga, e tatau ona alo ese.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga lea o maʻi masani ile lalolagi. O le kuata o tagata soifua uma e aʻafia i le eseese o tikeri e ala i le faʻafefe. I le faagasologa o le suʻesuʻeina o lenei faʻamaʻi, sa suʻesuʻeina e saienitisi le faʻalagolago o le setete o le soifua maloloina o tagata mamaʻi i luga o le tau o le eria latou te nonofo ai.

Le aʻafiaga o le tau i le maualuga o le BP

I le sili atu i le 10 tausaga, na faia ai ni faʻamaʻi o tagata gasegase i laʻasaga eseese o le maualuga o le toto maualuga o loʻo nonofo i afa eseese. E foliga mai o tagata o loʻo nonofo i le telefoni ma vaega o loʻo i lalo o le paneta, o le maualuga o le toto maualuga e maualalo nai lo tagata i le ogatotonu o Eurasia. O le eseesega e oo atu i le 15-20 iunite. I se suʻesuʻega o tagata nofomau o Aferika o le taumafataga, na foliga mai o le itu i sasae e sili atu ona lelei mo gasegase maualuga, e pei o le maualuga o le toto i lenei itulagi e maualalo ifo nai lo Sisifo o le konetineta. Na i ai i totonu o se tasi o vasa o loʻo i ai vaega o faʻamafanafanaga eseese.

Faʻalagolago i le afā, o le tino e faʻafoʻi i le mamafa o le a pa'ū i auala eseese.

O le toto maualuga o le tagata e faalagolago i le ea o le siosiomaga.

Fomai fomai Iapani sa i ai ni taunuuga lelei. O le tau o le motu e afua mai i matagi, vevela malosi o le vevela i le taumalulu ma le taumafanafana, o le mea lea, i lenei atunuu, o mataupu o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, e sili atu ona taatele, ae sili atu le ogaoga o le maʻi. O le faʻamaʻi e tutusa lava le faigata mo tagata uma ma tagata asiasi. O le vaitau masani o atunuu i le va o mauga ma le sami (e pei o Mongolia, mo se faataitaiga) e le aoga foi mo gasegase tuga.

Mo tagata e galulue i luga o le faavae i luga o se faavae, o le faailoilo i luga o le konetineta na lafoaʻi, ma a latou i ai i le pola, na latou faʻaititia. E sili atu ona mataʻutia taunuuga na maua i fuataga faifaipea o faailo a le auvaa o le vaa o loʻo faimalaga mai le Baltic i Pole i Saute: i totonu o vailaʻau, na pa'ū faailoga, i le ogatotonu o laina na sili atu nai lo le masani, faʻaititia ao latalata atu i le Pole i Saute.

Toe foʻi i le laulau o mea

O fea feaveaiga e sili atu mo le maualuga o le maualuga

O le tau o se tau o le tau lea na atiina ae i le tele o tausaga. E taua le malamalama o vaʻaia eseese fesuiaiga o loʻo i ai tulaga o tau e naʻo la latou eria.

O le sailiga mo se sili atu le tau mo le maualuga o le toto maualuga e faavae i luga o se auala patino i lenei lomiga. E taua le gauai atu i uiga autu e iai se aafiaga i le tino o le tagata.

O le tulaga o tagata o loʻo mafatia i le toto maualuga e faʻatonu tonu lava i le mamafa o le ea. Faatasi ai ma suiga i luga o le ea, o faailoga i totonu o mama o le tagata ma le manava o le tino ua suia foi.

O le taua tele o aafiaga i suiga i faʻamaʻi o le toto o loʻo i ai suiga o le tau e pei o se mea e tupu mai. Latou te aʻafia ai le malulu o le ea, ma aʻafia ai le faʻatinoina o tino taua o le tino.

Ole vaʻaia e matua afaina ai le suiga o faailoilo mamafa!

O ave o le la e taua foi le taua i le fausia o tulaga fesuiaiga, e fuafua i le sone o le fale. O le vevela o le ea ma le vai e faalagolago lea i lenei mea, i le amanaʻia o le nofoaga vaʻaia poʻo le paʻu. O le maualuga o le vevela e mafua ai le faateleina o le mamafa.

Tau talafeagai mo tagata mamaʻi hypertensive

O tagata e maualuga le maualuga ua fautuaina e nonofo i nofoaga e le o matua tele naua suiga i le ea ma le tau. O nei vaega e aofia ai le continental. O loʻo faʻaalia i le vevela o le tau, ma le tumau ma le mausali o le tau. O tagata e nonofo i nofoaga e sili atu le le mautonu, tau leaga e tatau ona suia o latou nofoaga e nonofo ai ma mafaufau i uiga o le tau e sili ona talafeagai mo le ola faatasi ma a latou siama. E talafeagai le filifilia o vaega o loʻo i ai le tulaga o le tau ma o latou feeseeseaiga e le maoaʻe. I lenei tulaga, o se tagata e maua i le maualuga o le maualuga e sili ona lelei e gauai atu ai i lo latou lava soifua maloloina, aʻo taulai atu i fautuaga a tagata tomai faapitoa.

O le fesili pe o le a le ituaiga o afa fogaeleele e tatau ona filifili e matua taua, o le mea lea, o nisi oi latou e tatau ona mafaufau auiliili. Lalo o nisi o fautuaga ma togafiti e uiga i le nofoaga i Rusia e sili ona lelei e toe maua mai ai mo se tagata maʻi faapitoa.

O tofiga uma ma fautuaga e faia e le fomaʻi. Faʻapea o loʻo e matauina o ia mo se taimi umi lava, na te silafia uma ou faʻafitauli vaivai ma e mafai ona ofoina atu se auala lelei e togafitia ai le maʻi.

Vaomatua Vaomatua

O ia vaega ua manatu e sili atu ona tau le tau. O vaomatua ei ai foi le maualuga o le suamalie.

Tasi e tatau ona faaeteete. E ui lava e lelei le ea i totonu o le vaomatua, o le savali i luga e masani lava ona muta i le tiga o le ulu. E mafua lenei mea i le mea moni o le ea e sili atu ona mama ma faʻapitoa.

O lenei sone e sili ona lelei mo maʻi mamaʻi, faapea foi ma tagata e le atoatoa le cardiovascular activity. O le taamilosaga toto i le tino e faʻaleleia. Ua toe faʻafoʻiina metabolic faagasologa. E le gata i lea, o lala o laau e faia ai se ata lafoia, lea e mafai ai ona e savalivali i totonu o le vaomatua, e oo lava i vevela vevela, aua e mafai ona natia mai ave o le la.

Afai ei ai se faʻafitauli o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻaalu aso malolo i vaomatua coniferous.

E i ai foi fomaʻi fautuaga pe a mafai ona ola tagata gasegase maualuga. Pe asiasi i nei nofoaga i le vaitau o aso malolo. Afai ei ai se faʻafitauli o faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona sili atu lea ona lelei le filifilia mo vaomatua coniferous.

O mataupu ogaoga o le maualuga o le toto maualuga e fautuaina ai vaega o pasese. O le faʻaleleia o le toto e faʻaleleia, o le toto toto e alu i tulaga masani.

Maualuga

O le tau mo tagata mamaʻi hypertensive e taua tele. E tatau ona aunoa ma ni suiga vave ma suiga o le vevela. Ae ui i lea, e le mafai e mauga ona mitamita i uiga o fanua.

O le ea i luga o mauga e sili atu ona taugata, lea e mafua ai le faʻalavelave o le loto i totonu o tagata. E i ai foi laugutu laititi, puupuu le manava, tiga i le cardiovascular system, maualuga toto maualuga, faateleina le fua o le fatu. O lona uiga, o faʻamaʻi pipisi uma e manino.

Ae, o le tau o nei nofoaga e sao atoatoa i le togafitiga aupito sili o togafitiga ma le cardiovascular system. Ua faʻamalosia le vaʻalele, ua faʻaleleia le lelei o le moe, ma ua toe faʻaleleia le faʻalavelave faʻafefe. O malae vaʻalele e taua tele i le togafitiga o le faʻala, o le bronchitis tumau, ituaiga eseese o le gasegase.

Afai o le fesili o fea le sili ona lelei mo tagata mamaʻi maualuga e faʻaalu ai a latou aso malolo iina, ona aoga lea ona gauai atu i le itu i saute o Rusia. E taua le matauina o le maualuga o le mauga i le itu i saute, e pei o Anapa, e aoga tele i le maualuga o le mamafa. O nei nofoaga o loʻo faʻaalia i le mama mama. E le gata i lea, e leai se suiga vave i le vevela. E tusa ai ma fautuaga a fomaʻi, e mafai ona asiasi ane nofoaga o Anapa i le autumn po o le taumalulu, pe a faʻafeololo le malulu o le ea ma e le sili atu le vevela i le 20-25 ° C.

O le talafatai o le sami e lauiloa e le gata mo le malulu o le malulu, ae faʻapea foi mo le maualuga o le timuga. O le tau o nei nofoaga o loʻo faʻaalia i le faateleina o mea e maua i le ozone ma sima i le ea. O loʻo i ai se aafiaga faʻaolaina ma faʻamalosia. Faʻateleina meatotino faʻapitoa o le tino. E afaina tele ai tagata e maua i faʻamaʻi o totoga faʻalaulela, o le cardiovascular system, e aofia ai le toto maualuga. Toe faʻafoʻisia le gaioiga o le tino, ma faʻasolosolo ai foi metabolic processes. E lauiloa i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. O le mea lena i Rusia e mafai ona e ola ai pe faʻaitiitia le maualuga. E le gata i lea, i le togafitiga o le tele o faamai e fautuaina ai e ola i le sami mo le le itiiti ifo ma le lua vaiaso. O se lulu lelei lea mo le tino, lea e fesoasoani i le faʻagaoioia o le tino puipuia.

O le sami ei ai sona aoga aoga i tagata o loʻo iai faʻamaʻi o le cardiovascular system, e aofia ai le maualuga o le toto

Faʻapitoa o le maualuga o le mauga mo tagata gasegase maualuga

Afai o se tagata ua maua i le toto maualuga e filifili pea e malolo i luga o mauga, ona tatau lea ona e manatua nisi o tulafono sili ona taua:

  1. O le feaveai ma le aʻe i luga o mauga e tatau ona faʻagesegese, toʻafilemu. Faatasi ai ma se osofaʻi malosi ma le faʻafuaseʻi o gaioiga, o le tafe toto i totonu o le tino ua faʻalavelaveina.
  2. E le talafeagai le faʻaaogaina o le maualuga i totonu o se taavale solofanua e ala ile uila. E fautuaina e te savali i luga, faʻaola lou malosi ma le malosi e faʻatau ai le isi pito. Aua le faʻaleagaina uiga o mauga.
  3. O gasegase faʻamaʻi e naʻo le faatagaina i le maualuga o le itiiti ifo i le 1,500 mita.
  4. Afai e maʻi se tagata maʻi i le maualuga o le toto, e tatau ona alu ifo i lalo ma e le toe tulai mai. E taua tele le faia o se malaga i le vaega o se vaega o tagata ina ia latou maua le fesoasoani muamua.

I le taimi nei, e sili atu ona saunia tagata gasegase maualuga mo nisi tulaga o le tau. O se suʻesuʻega taimi faʻatatau o le tau o le a fesoasoani e faia lenei mea.

Le mafutaga o le mamafa ma le tau

O le faateleina o le mamafa i totonu o se tagata e fetaui lelei ma le taugofie o le tau, lea e maualalo ai le malulu o le ea ma o le malulu o le ea e mausali pe a mafai. O le faaitiitia o le mamafa o le ea e mafua ai le faateleina o le toto maualuga i tagata. O nei suiga e aafia i:

  • tulaga vevela
  • ea o le ea
  • vaʻaia
  • o le la.

A filifilia le mea e sili atu mo le maualuga o le ola, e taua le gauai atu i le tau i Rusia, le suiga o le tau. E taua foi le manatuaina e leai se mea e manaʻomia e suia tele ai nofoaga faʻafanua. Ae maise lava i aso malolo. E sili atu ona lelei le faia o lenei mea, ma suia suiga i tausaga taʻitasi. E tatau ona e amata mai paʻu vavalalata. Mo i latou oe na ola i se tau le lelei, e tatau ona e filifilia se vaega laitiiti. Aua nei vave faʻatoʻilaloina atunuu faʻapitoa.

Fautuaga lautele mo tagata e maualuga le maualuga

Fautuaga lautele

O se tagata e maualuga lona maualuga e manaomia pea le vai. E le gata i lea, o le taumafaina o le tele o le vai e tatau ona mataituina i tulaga tau uma. Aemaise ile vevela. Ae inu i le vevela o le tau e mafai ona mafua ai le fula. Ina ia mafai e le vai ona ufiufi e le tino e aunoa ma ni taunuuga, e tatau ona manatua nisi tulafono taua:

  1. O le inu malosi o le vai, o le tele lava, e manaʻomia aʻo le i amataina le vevela ma pe a uma ona pa'ū, o lona uiga, i le taeao ma le afiafi.
  2. I le aoauli e tatau ona e inu sina vaega itiiti o le vai.
  3. E le tatau ona e inu vai i le taimi lava e uma ai. E fautuaina e faatali pe a ma le 15-20 minute.
  4. E le mafai ona e inu vai vai aisa, e mafai ona i ai se aʻafiaga leaga i le manuia o se tagata.

E le o taimi uma e te vaʻai ai i se tau e sili ona lelei e ola ai mo gasegase maualuga e naʻo le togafitiga mo le maualuga o le toto. E i ai foi nisi o fautuaga ma togafiti e uiga i mea e tatau ona e iloa mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga i le taimi vevela:

  1. Teʻena le ava malosi. Ia aloese mai le taumafaina i le vevela, a leai o le a mafai ona mafua ai le faamalolo o le tino o le tagata.
  2. E leai se mea e le ulaula ai, e le tatau ona faʻateleina le toto maualuga o se tagata. E sili atu le lafoai atoa o le tagofia o mea ua fai ma vaisu, pe faaitiitia le numera o sikaleti ulaula.
  3. Teʻena le taumafaina o meaai mamafa, talu ai ona o lona auai i mea taumafa a le tagata e mafai ona faaosofia ai le taofiofia o le tino i totonu o le tino, ma o le taunuuga o le suavai mama. E mafai ona tupu ai le fula.
  4. Ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i meaʻai talafeagai. E tatau ona e aofia i totonu o le taumafa le tele o fualaau faisua ma fualaau suamalie, ma meaai malulu.
  5. Taumafai e savali e aunoa ma ni seevae (pe'ā mafai), ona faʻaleleia ai le toto. E mafai ona e gafatia lenei fiafia ile matafaga poʻo le atunuu. O nisi e faia lenei gaoioiga i paka po o ala. Afai e mafai ona e savali i totonu o le vaomatua, e mafai foi ona e savali i luga o le vao pe a itiiti ifo nai mita.

O le tau o le nofoaga lea e taua tele ai se tagata e maualuga lona maualuga ma e manaʻomia ai le faʻapitoa faapitoa o le tagata maʻi. E mafua ona o se suiga i tulaga o le tau e mafai ona i ai se aafiaga lelei pe leaga foi i le tulaga o le tino o le tagata ma le lelei. I le sailiga o se tau e nonofo lelei ai tagata e maualuga atu, e tatau ona e manatuaina tulafono taua, fautuaga ma togafiti ina ia le afaina ai lou tino ma e le mafatia mai le le atoatoa o le soifua maloloina.

O fea e sili atu le ola ai i Rusia mo gasegase maualuga?

O le toto o le toto o se ituaiga o le mamafa o le toto, lea e mafua ai le tulaga o le malosi o le toto, lea e tafe atu ai le toto i luga o fausaga lautele ma saunia ai meaai ma le okesene.

O le maualuga o le toto e suia i le taimi e tasi ma suiga i uiga e pei o le aofaiga o le vai o le toto, o le numera o elemene, o latou fua, o le tetee o le puipui vascular, o le faifai pea o le vavao o le myocardial, o le mamafa i totonu o le tino, ma le lautele o le moli totonu o le vaa. O le faatonutonuina o le toto maualuga e faia i le tulaga o le popolega tutotonu ma le faiga o fualaau.

O le maualuga o le toto maualuga e mafai ona faia i le tele o ituaiga:

  1. taua, o le mea muamua, e tulaʻi mai i le talaaga o le "soifua maloloina atoatoa",
  2. lona lua, e atiina ae i le talaaga o se togafitiga faʻapitoa po o galuega faʻapitoa o soʻo se totoga,
  3. maualuga le maualuga o le gasegase, e naʻo tamaitai maʻitaga.

I le taimi o le faʻalavelaveina o le augavale tauagavale, o le toto o le a lafoina i totonu o le aorta. O lenei vaitau e faʻaalia e le maualuga o numera o le toto. O lenei vaitau e fetaui ma le vaega faʻavae o le mamafa o fua. A maeʻa le systole, o le vaega o le diastolic e tupu, i le taimi lea, o le mamafa o le mea sili ona itiiti.

O le mamao mamao mai le fatu maso, o le vaivai o le toto i le saite. E mafua ona o le malosi o le mamafa o le lalolagi. O le mamafa sili ona lelei mo le maʻi o le 120/80 mm Hg. Afai o le numera e sili atu i le 140/99, o se suʻesuʻega o le maualuga o le toto maualuga e faia i luga o se tulaga masani ma o se vaega atoa o taualumaga o suʻesuʻega ua faia ina ia iloa ai le mafuaaga autu o le faateleina o le toto.

I totonu o se tino maloloina, o gaioiga fetuunai e totogi ai suiga tetele i le siosiomaga: oso i luga o le ea, suiga o le vevela, tikeri o le okesene o le ea. O le toto o le tino e oso i le toto maualuga e faatagaina i taimi o le malosi faaletino, tuputupu ae malosi i le talavou.

O le mea e leaga ai, i faʻamaʻi pipisi, e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o faʻafefegaʻiga. I lenei fesoʻotaʻiga, o faʻamalositino malosi, faʻafefe ma faʻafefe o le tau, atonu e faʻaosofia ai le tele o faʻafitauli o le soifua maloloina.

Faatasi ai ma ia suiga, e mafai ona tutupu ni faʻafitauli ogaoga o le hypertous, pe vice i luma, o se fesuiaiga i se setete o faʻamaoniga.

E taua le faʻamalamalama saʻo pe mafai faapefea ona e mauaina le tau sili ona peleina mo tagata mamaʻi i lou atunuu.

E faʻafefea ona aʻafia le maualuga o le mamafa o le ea?

O le tino o le tagata ma le siʻosiʻomaga e pei o le fesoʻotaʻi atu o vaʻa: faʻatasi ai ma suiga i le ea, o suiga o le toto o le tagata e suia. I le manino ma le timu o le tau, i le avea ai o se tulafono, ua faateleina ai faailoga. Aʻo oʻo mai le timu, faʻaleleia le maualuga o le ea, ma o lea ua tumu ai le okesene. O lenei mafuaʻaga e faʻaititia ai le tonometa. Ae ui i lea, o le maualuga o le suamalie e matautia foi mo le maualuga o le toto: i le taumafanafana, pe a oʻo ina vevela le vevela i totonu o aai, o aso muamua o afa e mafua mai i le siʻitia o faalavelave faʻafuaseʻi mo le taofia o faalavelave.

Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le lamatiaga o le vevela ma le maualuga o le timu?

O le lamatiaga o le thrombosis e faateleina i le taimi o le vevela.

I le taimi muamua, e feteenai le vaa ona o le maualuga o le vevela, ma e lagona e le tagata le toomaga. E aveese e le tino le vevela tele e ala i le afu, masima ma le magnesium ua leiloloa - o suauu meli talafeagai. O le iʻuga, e tupu se tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻavaeina o toto, e aofia ai:

  • toto totoina
  • ua vavalalata vaa
  • o le mamafa e tulai mai ma e maualuga maualuga seia oo i le toto.

I le taimi o le vevela, e tatau ona faʻaleleia mo le faʻaitiitia o le ola e puipuia ai pupuni toto. Faʻaaogā le faʻamamaina, vai-oona mauʻoa.

O le aʻea i luga o mauga e maua ai ona lava aʻafiaga. O le maualuga o le tagata i luga aʻe o le sami, o le faʻaleleia o le siosiomaga: o le faʻaitiitia o le okesene e mafua ai le faʻaitiitia o le toto. Afai e te le malolo, o le manava e faigata, ona o le le lava o le okesene, ua vave ona oso le fatu ma ua tiga le loto. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le toto maualuga, o se gasegase maualuga.

Toe foʻi i le laulau o mea

O fea e sili atu le ola?

Mo tagata e faigofie i suiga i le toto, o le sili ona lelei o le tau e lelei, sili i le vailaau o loʻo i lalo o le eleele poʻo le vevela. O lenei faʻamaoniga e faʻamaonia i le faʻagasolo taimi o le faʻaleleia o le ea. Auala faigofie ma aoga - faiga faʻapitoa, massage, masima masima, vailaʻau eletise, moe maloloina, meaʻai ma le ea o le vasa i saute sa faia mea ofoofogia.

O le pito i totonu e talafeagai, aemaise lava le vaomatua. O eseesega o le vevela i le vaitau e laiti, faafetai i le paolo o laau o le vevela e sili atu ona faigofie ona faapalepale. O le ea e malūlū ma o le okesene. E fautuaina foi vaega o le laufanua: o se tulafono, o le tau e oʻo lava i le malu. E sili le ola i lalo o mauga ina ia le lagona ai le le mautonu o se atemosifia e le masani ai.

Na fautuaina foi e Hippocrates ana uo e faalogo i tulaga o le tau, ae le o le faia o gaoioiga, o le gaioiga ma le tafe toto i le taimi o suiga o le tau. Ma e le o se mea le aoga. O suʻesuʻega faʻasaienisi ua faʻamaonia e faapea o le evolusione na masani ona faia i totonu o tagata e tali atu e mafai ai ona e lagona le suiga o le tau. I le saoasaoa o le olaga i totonu o se aai telē, e foliga mai ua leai se fesootaʻiga a tagata ma le natura na i ai o tatou tuaa. O le sili ona maaleale i le tau o suiga o tagata e mafatia i le maualuga. O fomaʻi e malilie e le o se togafitiga o le faalagolago i mea tau fualaau, ona e leai se fesuiaiga o meaola o meteosensitive patients ua faailoaina.

O se uiga masani i le siosiomaga o le leai o se tiga i le taimi o suiga o le tau. Ae ui i lea, o tagata matutua o le a latou matauina le tupu mai o le le mautonu ma iloa le mea e faamoemoeina mai se malulu po o se timu. O le mea, o le faʻaaogaina o auala faʻapitoa o le tino ua faʻaititia. O le savali soo i le ea fou o le a fesoasoani i le faateleina o le tetee i le tau.

Aiseā e sili atu ona nofouta le gasegase o gasegase i suiga o le tau

O le mea o le iai lea o le sootaga i le va o le toto o le toto ma le mamafa o le ea. Afai e faʻaitiitia le mamafa o le siʻosiʻomaga, e aofia ai le faʻaitiitia o le pasene o le okesene i totonu o le toto. O se taunuuga o lenei mea, o le toto faʻaitiitia o le faʻaitiitia ma faʻaitiitia le tafe toto.

O le tele lava o taimi, o lagona faʻaalia e lagona ai e le faalagolago "faʻaitiitia le mamafa o le ea - faʻaitiitia le toto maualuga".

O tagata e maua i le maualuga o le toto ma le maualuga o le toto maualuga le mea e taua o le fesoʻotaʻiga vavalalata. O le laina pito i lalo, o le faateleina o le mamafa o le ea, o le faaitiitia o le maulalo ma le faa-diastolic, ma o le faaitiitia, i le isi itu, latou te faateleina.

Talu ai ona e le mafai e tagata ona aʻafia tulaga o le tau, e tatau ai ona suʻesuʻe suʻesuʻega tau. O lenei mea o le a fesoasoani e saunia ai vaa mo suiga ua fuafuaina. Afai o tautalaga le valoʻaga e uiga i se anticyclone, ona tatau loa lea ona tatau i le tagata ona faʻatupulaʻia le mamafa. Afai i luga o le afā, o lona uiga, e tusa ai ma lea, faʻaititia.

O suavai mama i totonu o latou fausaga e sili atu ona faigofie i suiga o le toto. Talu ai ona o lenei mea, o uiga le lelei e aliali mai, o le fesoʻotaʻiga e maua i mea faʻaanatura. I le taimi o se anticyclone, e mafai ona lagona e tagata gasegase o le toto vaivai, faʻavauvau, faʻaititia le faʻatinoga. E le gata i lea, o suiga e matauina tusa lava pe o le tuufaatasiga o le toto. O le maualuga o leukocytes ua faaitiitia ma o le lamatiaga o le maua o se faamaʻi malulu po o se viral infection. Ina ia faʻamamaina le tulaga, e tatau ona e 'ai fualaau faisua ma fualaau' aina ma le maualuga o le potassium. O nei oloa e aofia ai apricots ua mamago, pi, vine, moa, nati ma lentils.

Faʻafefea ona gaoioi ia vaʻa i le malulu o le ea

Seʻio tatou vaʻai i mea e tupu i vaʻa o le tino pe a oʻo i le vevela. Muamua, latou te faʻalauteleina ma faʻaitiitia le mamafa. Ae paga lea, o lenei aafiaga e le tumau umi ma o le vaega lona lua e amata. Ona amata ai loa lea ona leiloa le suavai ma le toto. E manaʻomia e le loto ona taumafai atili e tulei le toto mafiafia i totonu o vaʻa. Ona o lenei mea, ua tupu aʻe ai le toto o le tino, lea e toe taitai atu ai i le faateleina o le toto. Afai o le maualuga o le tulaga o loʻo i ai i ia tulaga - na o lona manaʻo e inu se tele o vai e faʻafefe ai le toto ma faafaigofie ai galuega a le loto. Manatua o le lauti, suamalie, meainu ma le soda e le faʻaaogaina i le vai. E sili atu le inu vai ao leʻi amataina le vevela ma pe a maeʻa lona tumutumu, aua i le ogatotonu o le vevela, o le tele o le vai e ulu atu i le tino, o le sili atu ma le vave o le a leiloloa.

E iloa lelei o le lagona o le vevela o le ea e le tino e vavalalata vavalalata ma le vevela. O le mea lea, o le tele o le vevela, o le sili atu ona faigata o le tumau i le vevela. O le maualuga maualuga o le toʻimamaʻi e mafua ai ona vave faʻaitiitia le tino o le tino nai lo le tutusa o le vevela, ae i se tau vevela. E le gata i lea, o le afu e le lelei ai le tino i lalo o ia tulaga. O le mea lea, o faʻalavelave faʻafuaseʻi e masani ona tupu.

Aafiaga i luga o le Tau i le Totoina o le Toto

Faʻalagolago i le vasa, o toto toto (arteries ma veins) e ese le tali atu i eseesega o le vaʻaia o le ea. I tulaga o le Arctic ma le subarctic weather, e mafua mai i le vevela o le vevela ma le timuga, o mataupu o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e masani lava.

O le taatele o le maualuga o le maualuga i totonu o tagata moni o North and the Far East na suesueina. O le averesi o le matutua o tagata na maliliu mai faʻamaʻi pipisi i totonu o nei itulagi e 50 - 55 tausaga.

I totonu o aai o loʻo i ai le tau o le faʻaleleia o le tau, e fa taimi vaʻaia (taumalulu, tautotogo, taumafanafana, autumn). O vaitaimi o soloaiga e faʻapena ona faʻaalia, faʻaalia i se faʻaitiitia faʻaitiitia poʻo le faateleina i le vevela o le ea. O le tino o le tagata e le o iai ni fesuiaiga o le vevela, e maua e le vaa le taimi e faʻafetaui ai i suiga suiga o le siosiomaga. I lenei tau, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e maualuga tele ma e oʻo atu i le 60-70% i tagata ua silia ma le 65 tausaga.

O le vateatea o loʻo faʻaalia i vevela vevela, maualuga maualuga o le vevela ma le agamalū ma le agamalū ma le malulu. Residents of Anapa, Tuapse, Sochi e sili atu ona faigofie i le maualuga o le toto maualuga ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi. I lalo o le aafiaga o le vevela o le vevela, o le a faateleina le vaʻa, ma faʻalauteleina le maualuga o le manogi e mafua ai le maualuga o le okesene i totonu o le siosiomaga. O le tuufaatasiga o nei tulaga faatauaina e mafua ai le faaitiitia o le tonometa. O gasegase e gasegase e faʻafeiloaʻi le faʻalauteleina o le faʻalavelave i le vailaʻau o loʻo i lalo o le tau.

Totoʻese - o le tau saʻo mo hypertensives

O nisi taimi o gasegase e mafatia i le oso maualuga, pe a maeʻa mai le itu i matu i le itu i saute, aveese lenei maʻi.

Faʻatonuga e aʻafia ai le Faigatā

O aʻafiaga o le toto e afaina i le vevela ma le vevela, vevela o le matagi ma le faʻaaloalo, galuega o le sola, le malosi o le ea. O loʻo i ai se faʻamalamalamaga tuusaʻo i le va o nei tulaga ma le setete o le cardiovascular system. O Hippocrates i ana togafiti na faʻamatalaina le fesoʻotaʻiga o faʻamaʻi ma le tau, timuga, vaitau. Na ia tusia e faapea, o nisi faʻamaʻi e eseese lava i atunuu ei ai tulaga eseese o le tau.

Na maua ai le tele o le sailia o togafitiga faafomaʻi mo se faʻalavelave maualuga na faʻaleleia i le tuufaatasiga o le maualuga o le ea ma le maualalo ole vevela o le ea.

Fesuiaiga o le tau e mafua ai le vavalalata pe faʻalauteleina o vaʻa toto. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua pe faʻaitiitia i le toto maualuga.

Matagi i le matagi

I luga o le vevela o le vevela (i luga o le vevela ma le vateatea), e tulaʻi mai le ea ma fai ai se eletise maualalo-o se afā. I lea tau, o le toto maualuga e lagona lelei. I nofoaga malulu, e fausia ai anticyclones - o vaega o le mamafa o le ea. Tagata e maua i le toto maualuga e tali atu i le faʻavaeina o se anticyclone e ala i le toto le toto. Ae o taimi sili ona matautia mo i latou o le taimi lea e suia ai e le afa ma le anticyclone le tasi ma le isi.

O le eletise maualalo o le eletise e mafua mai i le maualalo o le vevela o le ea, maualuga le vevela, vaʻaia ma le ufitia o ao. O le mamafa o le ea e pa'ū i lalo o le 750 mm. Hg. Art.

I le iʻuga o lenei tau, e faʻaalia ai e tagata uiga nei:

  • E faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto.
  • Ua faaitiitia le fua o le fatu.
  • O le toto e faʻagesegese lemu, faʻaitiitia le faʻafeiloaʻi o le okesene i totoga ma fusi.
  • Faʻamataʻu manava.
  • Faʻavalava, faʻapipiʻi poʻo le spasmodic ulu o loʻo faʻaalia.
  • Ua atili faateleina le mamafa o le toto.
  • Faʻasolosolo lelei le malosi, vaivai, vaivai tele vaivai.

O le mea lea, i le maualalo o le eletise i gasegase maualuga e mafai ona maualalo le paʻu o le toto, lea e afaina ai le lelei lautele. I lenei tulaga, e manaʻomia e le au gasegase le mataʻituina le tele o numera o le mamafa, pe a manaʻomia, faʻaitiitia le fualaau o vailaʻau faʻasaʻi masani.

O le maualuga o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga e faʻapogai ai faailoga faʻaleagaina i se tagata:

  • Faateleina le fatu fatu.
  • Tigā toto maualuga.
  • O foliga mai o lago i luma o mata, mafiafia pe a savali.
  • Lulu mumu o le paʻu o foliga ma le pusa.
  • Faʻitiʻitia galuega.

A o faagasolo lea vaitaimi, ua fautuaina tagata maʻi e mataʻituina le faʻaaogaina o fualaau oona, o le tauaveina o fualaau faʻamalosi (capoten poʻo le nifedipine). E fautuaina foi e aloese mai le tele o le malosi faaletino, mafaufauga-mafaufau loloto.

Faʻaleleia le tau mo gasegase maualuga

O le tau sili ona maualuga mo le maualuga o le toto maualuga i Rusia o se tulaga masani lava i le tulaga o le soifua maloloina poʻo le faʻalogo. O le tau i nei afa feʻaveaʻi e faʻaalia i le mautu o faailoga o le vevela, le leai o ni suiga faʻafuaseʻi i le ea. O nei sailiiliga e lagolagoina e le tele o tausaga o suʻesuʻega ma le manuia o le faʻaleleia o le ea. E leitioa e tele faʻamalolo mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le maualuga o le maualuga, o loʻo i luga o le Sami Uliuli po o totonugalemu o Rusia. O le faʻamaloloina faapitoa o le faʻapipiʻiina o mauga ma vaʻalele o le sami.

Lagonaina o le tau e suia i le maualuga

O le tele o gasegase tuga e faalagolago i le tau. Latou te tali atu i se faʻaopoopoga po o le faʻaitiitia i le vevela o le vevela, vevela o le matagi, suiga i le mamafa o le ea. I lalo o le aʻafiaga o nei mea taua, e maua ai e gasegase le tele o faailoga:

  • Faʻaitiitia pe faateleina i le toto maualuga.
  • Uma masani.
  • Tigāʻau, vavao, tenema.
  • O le vaivai, vaivai.
  • O le taotoga tumau, faaitiitia le faatinoga.
  • Paʻa i totonu o le loto.
  • O le le lava o le manava, gasegase, viliina.
  • Faʻafitauli leaga.
O le palasi o se tasi lea o faailoga o le maualuga.

E ono maua e tagata maʻi le hypoxia. Muamua lava, o faiʻai ma fatu o loʻo nofouta i le faʻaitiitia o le okesene e afaina. I aso faapena, e tatau ona vavaeeseina le faʻaaogaina o le ava malosi, ae le o le faʻaogaina o le tino, e faʻamaua ai le tele o le vai. E manaʻomia e tagata maʻi ona faʻaaoga soo fua fualaau faasaina, fuaina o le toto ma le fatu i le tele o taimi i le aso. Faʻateleina le faʻaitiitia o le toto, e tatau ona e taoto, inu leona vevela poʻo le kofe malosi. Afai o le mamafa e maualuga aʻe i luga o tulaga masani, e tatau ona fai se vailaʻau faʻamalosi faʻamalosi (pipi kapoti poo le physiotensis i lalo o le laulaufaiva).

Le aʻafiaga o le tau i le toto

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o le tau o le tau e iai sona aafiaga faapitoa i le tulaga o le soifua maloloina o gaʻo ma gasegase.

E le gata i lea, i tulimanu eseese o le Lalolagi, eseese faʻalavelave ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi cardiovascular.

O nisi faʻamatalaga faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lalo:

  • O tagata o loʻo nonofo i laufanua vaʻalele ma vaʻalele, e ui lava i le maualuga o le maualuga o le vevela o le ea, o le maualuga o le maualuga o le suamalie, e le faʻaitiitia le faʻalavelave i le aʻafiaga o le maualuga. Atonu e mafua mai ona o le vevela o fua o tausaga taʻitasi, ae faʻapea foi i se auala e fuaina ai.
  • O tagata nonofo i Europa ma nuʻu CIS e sili atu ona aʻafia i le maʻi fatu fatu.
  • O se mea manaia o le Aferika i Sasae e sili atu ona maualuga i le PP maualuga nai lo Sisifo. Atonu o lenei mea ona o le tulaga ese o le faʻamafanafana ile itulagi.

E le gata i lea, o gasegase maualuga e matua maaleale lava i suiga i le maualuga o le ea. E taua foi le mamafa i totonu o le tino (capu ma le pulu). Faateleina le mamafa i totonu ia i latou, lea e taatele i nisi o faʻafitauli, tuusaʻo tonu e afaina ai le faateleina o le toto

A filifilia se nofoaga e tumau ai le fale, o se tagata gasegase e tutusa lelei le cardiovascular pathology e tatau ona malamalama pe o le a le "lelei" o le fesuiaiga o vasa mo vaʻa toto.

O le ola ma le filifilia o se nofoaga tumau mo se tagata maʻi i le maualuga o le toto maualuga e tatau ona faʻavae i fautuaga nei:

  1. e taua le manatuaina o mea e aʻafia ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto - faʻafefe, timuga vavalalata, aso susulu, vevela ma le ea,
  2. e taua le mafaufau i le aofaʻi o le pa'ū i aso uma, vevela o le ea, vevela ma le faʻamafanafana,
  3. maualuga maualuga o le a lelei pe afai e sili ona fuaina tulaga tau,
  4. vevela vevela vevela poʻo vevela malolosi e aʻafia ai aʻafiaga o toto,
  5. latalata i le sami e faʻaleleia ai le soifua manuia ma le ola o tagata maʻi,
  6. lata ane latalata ane i le vaomatua o loo i ai foi le aafiaga sili i le tulaga o le maʻi.

E le i ai i taimi uma ni aafiaga lelei i luga o tagata gasegase o le maualuga, ae, e talafeagai mo tagata ei ai le gaʻo ma le maʻisuka.

Faʻaleleia le tau mo tagata mamaʻi e maualuga le maualuga

Filifilia po o fea e sili ona lelei e ola ai pe malolo ai i Lusia mo maʻi mamaʻi ma isi tagata gasegase e maua i le maʻi fatu, e tatau ona e maua muamua fautuaga mai lau fomaʻi ma malamalama i le algorithm mo le filifilia o sea nofoaga.

Ia mautinoa e faʻalogologo i fautuaga o loʻo faʻamatala atu i le vaega muamua.

E oʻo lava i le tagata o le cardiologist novice o le a fautuaina lona tagata maʻi e aloese mai nofoaga, ma se suiga matuia i tulaga o le taumatau. O le filifiliga aupito sili ona lelei mo faafiafiaga o Anapa, ae mo le olaga o le tau sili ona lelei mo tagata mamaʻi i luga o le hypertensive i Rusia o loʻo i le itu i matu.

E le gata i lea, e tatau ona amanaia faʻamaumauga o le manogi ma le maualuga o le vevela faaletausaga. O le maualuga o le faʻamamafana e tatau ona iai i le va o le 40 i le 60 pasene, ma o le vevela e le tatau ona sili atu i le 22-23 tikeri. I lenei fesoʻotaʻiga, o fomaʻi e fautuaina tagata gasegase tuga e malolo i le itu i saute o Rusia i saute i vaitaimi e le vevela o le tausaga.

E taua le mafaufau o le maualuga maualuga o le susu e afaina ai le tulaga o le tino ma le manava. O le itulagi e sili ona talafeagai - o le eria e tumu i laau faʻasoa.

E taua tele le lē gasegase e le "sopoia" tuaoi o eseesega ole meteorose sili atu ma le tasi i le taimi. O se suiga tele i le vevela ma le malulu i le aso muamua lava e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga mamafa ma faʻafitauli eseese.

O le tau i luga o mauga o Rusia i saute e matua aoga tele i le setete o le cardiovascular system, ona o se tuufaatasiga o mafanafana o le tau, vaalele malulu, le leai o timuga mamafa, vaalele mama ma le leai o se tau e le suia.

Vaega o faafiafiaga i nofoaga mo faafiafiaga

O le tele o avanoa lanu meamata, aemaise lava o vaomatua, e sili ona lelei le afaina ai le tulaga o le puipui lapisi. E mafua lenei mea e le gata i faiga mamā mamā, ae faʻapea foi i le faʻaogaina o phytoncides faapitoa o le paʻu ma laulaʻau o laau i le ea.

E fautuaina mo tagata gasegase e maualuga le toto maualuga e faʻaalu a latou aso malolo i nofoaga o faafiafiaga, e pei o togafitiga faafomaʻi ma puipuiga. E mafua mai i le mea moni o le maʻi o le ai ai pea i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Togafitiga i nofoaga faʻafiafiaga e aofia ai e le gata o le malologa, ae faʻapea foi le tele o faʻamanuiaga e aafia ai taualumaga mo le cardiovascular system:

  • taele ma le radon, penina, hydrogen sulfide, iodine,
  • meaai meaai, e mafai ona e mulimuli i se meaai e leai se suka,
  • tulaga talafeagai moe
  • togafitiga o le physiotherapy
  • eletise
  • kinesitherapy
  • massage masini
  • palapala togafitiga
  • vai vailaʻau
  • masima masima

I taimi malolo, e tatau ona e faia le tele o auala i le ea fou. O le fomaʻi a le tagata maʻi na te auina atu le tagata maʻi i le falemaʻi mo togafitiga, pe a uma ona iloiloina ana faʻamaoniga uma o le soifua maloloina.

Aʻo leʻi alu i le tafaoga, e tatau ona faʻamaonia mai tagata maʻi:

E taua le iloa o le amataga o le togafitiga o togafitiga, togafitiga o le sanatori i le sanatoria e fesoasoani i taunuuga vave ma aoga e aunoa ma le fesootai atu i togafitiga faafomaʻi.

Talu ai ona o le malologa atoatoa mai tulaga le lelei o le tino ma le mafaufau, o se siosiomaga filemu, faatasi ai ma mafaufauga lelei ma se lagona lelei faalelagona, e fesoasoani i le toe faaleleia atoatoa o le tino ma taui o maʻi fatu ma le malosi.

E tusa ai ma poto uma e iloa, o le maʻi e sili atu ma taugofie e puipuia, nai lo le togafitia. O se malologa faʻaletusaga, tausia o se olaga ola maloloina, o se paleni taumafa o le ki lea i le soifua maloloina atoa o le cardiovascular system.

O mea fiafia e uiga i le maualuga o le totoga o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Lelei lelei mo le maualuga o le toto maualuga: o fea e sili atu ona lelei le ola ma malolo ma le maualuga ma le mamafa

Faʻafetai i le tele o suʻesuʻega faasaienisi, na manino ai le uiga tonu o le galuega o le cardiovascular system ma pe aisea e faigofie ai ona ola tagata, ma i isi vaega o loʻo faʻafefeina e le ulu o le ulu ma isi faʻaʻailoga o lenei maʻi. Le mafuaʻaga atoa mo le tau ma lona aafiaga i le tino o le tagata.

Talu mai aso anamua, ua faʻaaogaina e tagata le televisepy e avea ma faʻasologa mo le tele o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le galuega a le loto ma mama.

O le taʻiala o lana gaioiga e faʻavae i luga o le malosi i le tino o le tino o tulaga o le siosiomaga - faʻaleleia o le ea, mea faʻasao ma le sola.

O le filifiliga sao o se vaega o le tau lea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi o le galuega muamua lea a le fomaʻi e faatonuina ai togafitiga. O le fesili lenei - o fea e sili atu ona lelei le ola ma faʻalalō mo tagata e maua i le toto maualuga ina ia faʻaleleia atili ai le soifua maloloina ma faʻagalo e uiga i le masani ai?

Aafiaga i luga o le Tau i le Totoina o le Toto
O loʻo i ai se faʻamaopoopo saʻo o le bioclimat ma le soifua maloloinaUa faamaonia ai e mafai e le fesuiaiga o le tau ona faʻamalolo pe fasiotia se tagata.
Faʻalauteleina o le tauo loʻo i ai se faʻafitauli i totonu o le tino, veins ma toto toto ua faʻalauteleina, faʻaitiitia le toto toto, ma ua faʻaitiitia le metabolism.
Fuga lanutoto maualuga, faʻamaʻotoina toto toto ma capillaries, faʻalauteleina o le fatu ma le fatu, faʻalautele le maualuga o le toto.
Fomaʻi faʻamaumaugai le taumafanafana, o le toto maualuga i maʻi e matua maualalo ifo nai lo le taumalulu.

Lelei sili ona maualuga mo tagata mamaʻi i luga o le hypertensive i Rusia - le mea e nofo ai mo tagata e maualuga le toto

O le maualuga o le tau e pei o le togafitiga o le tele o faamai ua leva ona taatele. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o uiga o le ea, sola, gaoioiga o le la, o le vevela o nofoaga taʻitasi i le latou lava ala e afaina ai le soifua maloloina o le tagata.

O le toʻatele o tagata e maua i le toto maualuga e masani ona latou mafaufau po o fea e nonofo ai ina ia faʻaleleia ai lo latou ola maloloina.

O le tau mo maʻi o le hypertensive o se tasi lea o auala e faapaleniina ai le mamafa, aua e iai sona aafiaga i le tino o le tagata i lona atoaga.

O fea e sili atu le ola i luga o le maualuga i Rusia

O le maualuga o le mamafa e fuafua ai tali a le tino i suiga o le tau, femalagaaiga ma vaalele. O le faateleina o le mamafa e mafua ai tulaga i le ala o le olaga, meaai paleni, le tau o le nofo ai. I se tau malulu ma timu, faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi nai lo se laina telefoni.

I se tau malulu ma timu, faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi nai lo se laina telefoni.

O fea oi Rusia e sili atu ona lelei le ola maualuga - i le itu i mātū po o le itu i saute? Ma e mafai e se tagata maualuga maualuga ona aʻe i luga o mauga, taofi latalata i le sami?

E faapefea ona aafia le toto i le tau?

I le taimi nei, o le tele o suʻesuʻega e faʻatautaia e fuafua ai le aʻafiaga o le ea i le tino o le tagata. O le mea e malie ai, o latou taunuuga e eseese.

O le mea lea, na maua ai o tagata o nonofo i vailaʻau oona ma subtropics ei ai le maualalo o le toto maualuga nai lo Rusia po o Europa.

O le eseesega i numera mo le diastolic o le 8-15, ma le systolic - 10-20. E ui lava o tagata nonofo i le falemaʻi o Rusia o loʻo i ai tutusa le malosi ma i latou o loʻo nonofo i tuafanua.

I le tulaga o le faʻatusatusaina o le uiga o le maualuga, e leai ni faaiuga manino i lenei mataupu.

O le mea lea, o le tau i East ma Aferika i Sisifo tutusa, ae o tagata o loʻo nonofo i sisifo o le konetineta e 2-3 taimi e sili atu ona ono mafatia i le maualuga o lo latou tuaoi.

Matagi i le matagi

O le maualuga o le mamafa e le o se faasalaga!

Ua leva ona talitonu maumaututu e le mafai ona aveesea uma le toto maualuga. Ina ia lagona le mafanafana, e tatau ona e inu i taimi uma i vailaʻau faʻapitoa. E moni ea lenei mea? Sei o tatou malamalama pe faapefea ona togafitia le maualuga i luga ma Europa ...

E maitauina e faapea, i le gasegase maualuga, o le maualuga o le toto maualuga e fesoʻotaʻi tonu ma fesuiaiga o le ea. O le mea lea, i le tulaga o lona eseesega, o suiga o suiga i le tino o le tagata (gaogao o le tino, mama) e tupu, i se isi faaupuga, o le aʻafiaga o le malosi o le toto i luga o le toto o le tagata e matua taua lava.

I le faaopoopo atu i ai, o le eseesega i le va o le ea ma siama faʻapalapala i totonu o le toto e afaina ai le maualuga maualuga. O le mea lea, faatasi ai ma se mataua o le mamafa o le ea, ua faateleina ai le maualuga o le toto maualuga i tagata mamaʻi. Ae ui i lea, aʻo leʻi filifilia se nofoaga e sili atu ona ola i Rusia, e tatau ona e gauai atu i nisi o fautuaga.

O le mea lea, o fesuiaiga i le toto maualuga i le maualuga o aʻafiaga e aʻafia i tulaga e pei o:

Anapa Resorts for Hightension

Climateotherapy o se auala lelei e faʻafefe ai faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, e aofia ai le maualuga o le toto maualuga. O le sami, vaomatua ma le mauga i totonu o falemai o Anapa ua tumu i minerale ma tino o le tino, lea ei ai se aafiaga lelei i le tino o le tagata.

E maitauina e faapea, ina ia mafai ai ona ausia se togafitiga faʻapitoa, e le o se mea talafeagai le faia o taualumaga i totonu o falemaʻi ma falemaʻi i Anapa, lea e mautinoa e le lelei mo le soifua maloloina. O le mea lea, ina ia faʻasaʻoina le toto ma faʻamalosia le lelei, o le maualuga o le toto maualuga e lava e nofo ai i totonu o le aai.

Ae ui i lea, i le maualuga o le maualuga ma mo lona puipuia, o le fautuaga a fomaʻi ua faailoa mai ai e sili atu le lelei o le faia o se togafitiga o le togafitiga i le nofoaga. O le mea lea, o vaipuna, o le vaʻaia lelei, faʻamalolo o le palapala ma le ea mama e faia ai Anapa le nofoaga sili e togafitia ai fatu ma vascular vases.

O togafitiga faʻapitoa e aofia ai le tele o auala aoga ma gaoioiga:

  1. fomaʻi
  2. penina, iodine-bromine, radon bath,
  3. taumafa
  4. paleni moe ma malolo
  5. eletise
  6. massage mo le maualuga,
  7. hydrokinesitherapy ma isi.

I le faʻaopoopoga i taualumaga o loʻo i luga, o ituaiga uma o le phyto-collections ma le faʻaaogaina o okesene o le okesene e mafai ona faʻatulagaina i gasegase maualuga. O loʻo faʻaaogaina foi se sauna infrared, masini vai ma le spelerotherapy. E le gata i lea, o le savaliga ma le faaumiumi o le faʻaalia i le ea fou e malosi malosi.

Aʻo le i faʻatulagaina soʻo se taualumaga, o fomaʻi suʻega e faia se suʻega atoa, lea e mafai ai ona tatou suʻeina foliga o le maualuga o le maualuga o le toto (tulaga, foliga, tulaga lamatia) ma le i ai o faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, o suʻesuʻega nei e faʻatinoina:

  • Meaʻai mo taumafa
  • O a fualaau mo le mamafa e mafua ai le tale
  • urine ma suʻega toto,
  • ECG
  • iloiloga ultrasound o le fatu.

E taua le iloa o le amataga o le maualuga o le toto maualuga, o togafitiga togafitiga e maua ai ni taunuuga lelei e aunoa ma le faaaogaina o fualaau. O le mea moni, o le malologa mai le atuatuvale faaletino ma faalemafaufau, o se mafanafana toʻafilemu ma le mafanafana, faatasi ai ma lagona lelei e fesoasoani i le masani ai masani o le mamafa.

Ina ia faamasani ma le faafitauli o le maualuga o le toto, tatou te ofoina atu se vitio i lenei tusiga, lea e siitia ai le lomiga o le toto maualuga.

Faʻafefea ona togafitia le toto maualuga e faavavau?!

I Rusia, o tausaga taʻitasi mai le 5 i le 10 miliona telefoni o loʻo faia i le falemaʻi mo le faʻateleina o le mamafa. Ae o le fomaʻi fomaʻi Rusia o Irina Chazova e fai mai e 67% o maʻi mamaʻi e le masalomia latou maʻi!

E faʻapefea ona e puipuia oe lava ma foʻia le faʻamaʻi? O se tasi o le tele na togafitia o tagata gasegase, o Oleg Tabakov, na taua i lana faatalanoaga pe faapefea ona galo e uiga i le maualuga maualuga e faavavau ...

Tuua Lau Faamatalaga