Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le le atoatoa: o le a le mea e tatau ona faia e le maʻisuka?

O le maʻi suka o se maʻi endocrin lea e faʻailoaina i le le mautonu o le gasegase o le tele o etiologies. O le mafuaʻaga o le faateleina o le suka i le toto ona o se taunuuga o le faʻatalautusi secretory poʻo le inisalini na faia.

Au uo pele! O le tusitusiga o loʻo talanoa e uiga i auala masani e foia ai mataupu faaletulafono, ae o mataupu taʻitasi e taʻitasi. Afai e te fia iloa pe faapefea foʻia lou faafitauli - faʻafesoʻotaʻi le faufautua:

+7 (812) 317-60-09 (Saint Petersburg)

APPLICATIONS MA KAUPAPA E MAFAI ONA MAUA 24 ASO MA LE LELEI I LE ASO.

E vave ma NO!

Mo le maʻisuka, o le tulafono a le Russian Federation e maua ai nisi o faʻamanuiaga.

O le faavae mo le mauaina o faamanuiaga mo le maʻisuka ua manatu o le i ai o faʻamatalaga faafomaʻi. Avanoa e tuʻuina atu i le lua ma le leai o se faʻaletonu.

O le iai o se tasi o vaega o le tino ma le mafaufau ua faʻalauteleina le lisi o faʻamanuiaga mo le maʻisuka. Ae peitai, ina ia maua le tulaga, e tatau ona i ai ni faʻafitauli e faʻalavelave ai le atoatoaga o galuega o le olaga.

O a ni vailaʻau e mafai ona ou mauaina?

O le mea moni, afai tatou te talanoa e uiga i mea aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e sili ona fiafia i tagata gasegase ua feagai ma se faʻafitauli, ona avea lea o se fesili e faʻaaogaina ai fualaau faasaina e mafai e se tagata ona maua fua. I le uma, ua iloa o se faʻamaʻi o loʻo i le taimi lona lua o le vasega, e pei o le mataupu faavae ma i le muamua, e tatau ona totogi mo le masani ona faʻaaogaina togafitiga faapitoa.

I le silasila atu i lenei mea, ua atiaʻe ai e le setete ni faʻamanuiaga faapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2 i le 2019. O nei vailaʻau faʻapitoa e maua ai le suka e aofia ai le metformin.

O le tele o taimi, o lenei vailaau e taʻua o Siofor, ae atonu o isi vailaʻau o loʻo tuʻuina atu i tagata gasegase e aunoa ma se totogi. O le a le ituaiga o penefiti e tuʻuina atu i le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi nei, e sili atu le vave siakiina lau fomaʻi. E mafai ona ia tuʻuina atu se lisi auiliili o vailaʻau o loʻo maua i le fale talavai mo le leai o se totogi.

Ina ia manuia tele pe afai o loʻo iai sou faʻamaʻi o le maʻisuka, e tatau ona e faia se taotoga mai lau fomaʻi. Faʻalagolago i le fea togafitiga e tuʻuina atu i se tagata maʻi faapitoa, ua tusia e le fomaʻi se lisi o fualaau faasaina e mafai ona ia maua i le fale talavai mo le saoloto.

E tusa ai ma mea aoga ua ofoina atu i tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1, e tatau ona maitauina e mafai e nei tagata gasegase ona faʻamoemoe e maua ni vailaʻau maʻoti e aunoa ma se totogi. O lenei:

  • inisalini ma suauu o loʻo faʻaaogaina ai
  • fasi siaki mo se glucometer i le fua faatatau o le tolu vaega i le aso,
  • togafitiga i togafitiga o le atunuu,
  • falemaʻi masani ile falemaʻi pe a manaʻomia.

O aia a se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka fautuaina e tusa lava po o le a le ituaiga maʻisuka o loʻo i ai i se tagata maʻi faapitoa, e mafai lava ona faʻalagolago i fualaau faasaina ua ave e tausi ai lona ola.

O a aoga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona maua i le 2018?

E tusa ai ma le National Research Center mo Endocrinology i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia, e tusa ma le 8 miliona tagata Rusia na mafatia i le maʻisuka ma e tusa ma le 20% o le faitau aofaʻi o le atunuu o loʻo i ai i le setete.

O le faia o se siama o le a suia e faavavau le olaga o se tagata, lea e tele naua mea e le afaina ai ma le mataʻituina pea o le tino, faapea foi tau tau togafitiga. Ina ia mafai ona lagolagoina nei tagatanuu, ua faatuina e le setete se seti o manuia lautele mo i latou.

Ma le isi, seʻi o tatou talanoa e uiga i mea e aofia ai nei ao pe faapefea ona maua e le maʻisuka le fesoasoani a le malo.

Faʻavaeina o penefiti mo tagata mamai e maua i le maʻisuka

O le seti o penefiti mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le ituaiga o le maʻi ma le i ai pe leai foi o le le atoatoa.

A aunoa ma se faʻasesega, o maʻisuka uma lava e agavaa i le saolotoga e tuʻuina vailaau ma auala e pulea ai le ala o le maʻi. O lenei aia tatau na faamaonia e le Malo o Rusia i le Tali Nu. 890 o Iulai 30, 1994.

I le maʻisuka ituaiga 1, i le faʻaaluina o tupe paketi, ua tuʻuina mai:

  • inisalini
  • tui ma nila,
  • 100 g o le alcohol alcohol i masina taitasi,
  • glucometers
  • 90 pepa faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻaaoga mo glucometers i le masina
  • vailaʻau mo le maʻisuka ma ona faʻafitauli.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai ona e:

  • hypoglycemic agents ma isi vailaʻau,
  • glucometer
  • 30 suega i le masina.

Ole numera o penefiti e faʻalagolago i le itupa o le tagata maʻi:

  • o alii ua tuusaunoa mai le auaunaga faamiliteli,
  • o tamaitai i le galuega e faʻalautele mo le 3 aso, ma aso malolo mo tina mo le 16 aso (e aofia ai ma gasegase e maua i le maʻisuka faʻamaʻi, lea e tupu na o le taimi o le maitaga).

O se vaega taua o le maʻisuka o loʻo i ai nisi o faʻafitauli o le tino, o le mea lea, faatasi ai ma faʻamanuiaga o loʻo i luga, ua tuʻuina mai ia i latou se pusa lautele lautele ua saunia mo tagata e le atoatoa le malosi. E aofia ai:

  • le totogiina o penisione,
  • totogiina o togafitiga togafitiga ma taui femalagaaiga (1 taimi i le tausaga),
  • fualaau faasaina (e le gata mo le maʻisuka, ae mo isi faʻamaʻi),
  • faʻaaogaina sili atu o le taulaga ma fefaʻatauaiga lautele,
  • 50% le totogi i luga o pili aoga.

O le lisi o penefiti e mafai ona faʻalauteleina i polokalame faʻaitulagi. Ae maise lava, o nei mea e mafai ona avea ma lafoga e fiafia i ai, aiaiga o togafitiga faʻale-tino, faʻavaeina o tulaga faigaluega mama, ma isi mea faapena. E mafai ona e iloa e uiga i polokalama o loʻo galue i le itulagi i le faʻalapotopotoga faʻapitoa o le lautele. puipuiga.

Faamanuiaga mo tamaiti mamai

O le mea e leaga ai, e le gata i tagata matutua ae o tamaiti foi e afaina i le maʻisuka. E sili atu ona faigata le tetee atu i le faamai o se tino vaivai, ma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1), o tamaiti e otometi lava ona tofia le le atoatoa. I lenei itu, mai le setete ua latou maua ai:

  1. faʻaletupe o le tino
  2. e mafai ona faʻatagaina i falemaʻi ma nofoaga o taʻaloga mo tamaiti (malaga mo le tamaititi e le atoatoa le malosi ma se tagata matua e faʻatasi ma ia),
  3. fualaau faasaina, oloa faafomai ma ofu,
  4. faaitiitia le pasese i luga o felauaiga lautele,
  5. le aia tatau e maua ai le faʻamautinoaga ma togafitiga, e aofia ai i fafo,
  6. tulaga faʻapitoa mo le ulufale atu i tulaga maualuluga o aʻoga ma suʻega,
  7. 50% le totogi i luga o pili aoga. E le gata i lea, afai i le tulaga o tagata matutua e le atoatoa le malosi, o le tau e faʻaaogaina na o latou sea i le aofaʻi o le faʻaaogaina o punaoa, ona oʻo atu ai lea i aiga e iai tamaiti e le atoatoa le malosi e faʻaalu i tupe faʻaalu a le aiga.

O matua o tamaiti ei ai manaoga faapitoa ma o latou tagata e vaavaaia e noatia i toesega o lafoga o tupe maua a le tagata lava ia, o le a faaitiitia i le umi o le tautua o le taimi e tausia ai se tamaitiiti ei ai manaoga faapitoa, vave litaea, ma le leai o se galuega - totogi masina i totogi i le 5500 rubles.

Tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa e tuʻuina atu tutusa tutusa ma tagata matutua, faʻalagolago i foliga o le maʻi.

Maʻisuka o loʻo faʻamatalaina tuutuuga

O le i ai o se vaega o le tino le atoatoa e faʻalauteleina le lisi o faʻamanuiaga mo le maʻisuka, o lea e aoga ai le mafaufau pe o fea mataupu e faʻamaonia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ina ia maua le tulaga o se tagata e le atoatoa, e le lava le siakiina o le maʻisuka. O le vaega e naʻo le i ai o faʻafitauli e faʻalavelave ai le ola atoa o le tagata maʻi.

O le tofiaina o le vaega lona 1 o le le atoʻatoa le malosi o le mafaufau e tupu na o se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma ia faʻaaliga:

  • afaina o le tino
  • vaʻai mamao e oʻo lava i le tauaso,
  • gangrene
  • fatu ma fatuga fatu,
  • o se pa na mafua mai i ni faafuasei i le toto toto,
  • faʻaleaga le faiʻai faiʻai:
  • le lava le mafai ona tutoatasi i manaoga o le tino, feoai solo ma auai i galuega fai.

O le le atoatoa o le vaega lona lua ua tofia mo faailoga tutusa o le maʻisuka malosi, ae i le amataga o la latou atinaʻe. O le vaega lona tolu o loʻo faʻamatalaina mo le agamalu ma le faʻalelei o le faʻamaʻi, ae faʻateleina le alualu i luma.

O faʻaaliga uma o faʻafitauli o le faʻamaʻi e tatau ona i ai faʻamaumauga tusitusia, lea e tuʻuina atu e fomai talafeagai. O lipoti uma faafomaʻi ma suʻega suʻega e tatau ona tuʻuina atu i suʻega faafomaʻi ma agafesootai. O le tele e mafai ona aoina pepa lagolago, o le tele foi o le a faia e le au atamamai se filifiliga lelei.

O le le atoatoa o le vaega lona lua ma le 3 ua tofia mo le tausaga, o le vaega muamua - mo le 2 tausaga. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona toe faʻamaonia le aia tatau i le tulaga.

Le taualumaga mo le resitalaina ma le tuʻuina atu o penefiti

O le faʻavaeina o auaunaga faʻaagafesootai, e aofia ai vailaau faʻasaʻo, togafitiga i falemaʻi ma femalagaaiga i luga o felauaiga i luga o le lautele, ua faia i le lala o le Pension Fund. E tatau ona e tuʻuina atu iina:

  • se faʻataʻitaʻiga faʻasologa
  • pepa e iloagofie ai
  • Tusi pasi inisiua OPS,
  • pepa faafomaʻi e faamaonia ai lou agavaa mo faamanuiaga.

A maea le siakiina o pepa aloaia, ua tuʻuina atu i le tagata talosaga se tusi faamaonia e faʻamaonia ai le aia tatau e faʻaaoga ai auaunaga lautele. I luga o lona faavae, o le a faatonuina e le fomai ni talavai mo le saoloto i totonu o le fale talavai vailaau ma vailaau talafeagai e mataituina ai le tulaga o le tino ma le maʻisuka.

Ina ia mafai ona maua pemita ile falemaʻi, latou te liliu atu foi i le falemaʻi. O le fomaʻi e iloilo le tulaga o le maʻi ma, i le tulaga o se manatu lelei, tuʻuina atu ia te ia se tusi faamaonia 070 / y-04 e faʻamaonia ai le aiā e toe faʻaleleia ai.

E tatau ona faʻafesoʻotaʻi o ia i le lala o le FSS, pe a fai o se talosaga mo se pemita, se tusi folau (mo se tamaititi e le atoatoa le malosi - o se pepa fanau), o se tusi faamaonia o le le atoʻatoa o le tino e faʻapipiʻiina.

Afai oi ai se pepa malaga i le tagata gasegase, e tuʻuina atu i totonu o le 21 aso, a maeʻa ona toe alu lea ma ia i le falemaʻi ina ia maua se komiuniti mo le soifua maloloina.

O le tusi faamaonia na tuuina atu e le Vaega o Suesuega Faapitoa o Faamatalaga Tau Tupe ua tuuina atu foi ia te oe le aia tatau e faatau ai se malaga malaga faaagafesootai, e tusa ai ma se tagata maʻi mamai e mafai ona malaga saoloto mo ituaiga uma o feoaiga a le lautele, sei vagana ai lafoga ma pisinisi laiti. Mo le felauaiga o feoaiga (auala, nofoaafi, ea, vaitafe), o le faaitiitiga o le 50% ua tuuina atu i le va o le amataga o Oketopa ma le ogatotonu o Me ma le tasi i itu uma e lua i soo se taimi o le tausaga.

Tupe faʻaalu

O se tagata e le atoatoa le malosi e le atoatoa le malosi e mafai ona faʻafitia ni faʻamaonia i le ituaiga e fiafia i se aofaiga atoa. Le mafai ona faia mai le seti atoa o auaunaga faʻaagafesootai. auʻaunaga poʻo se vaega mai na o mea e leai se manaʻoga.

O se tupe faʻaalu e faʻapitoa mo le tausaga, ae o le mea moni, e le o se tasi taimi, talu ai ua totogiina i totogi faaopoopo i luga o se vaitaimi e 12 masina i le tulaga o se faʻaopoopoga i se penisione o le tino. O lona telē mo le 2017 mo tagata e le atoatoa le malosi o le:

  • $ 3,538.52 mo le vaega muamua,
  • RUB2527.06 mo le vaega lona lua ma tamaiti,
  • $ 2022.94 mo le vaega lona tolu.

I le 2018, ua fuafua e faʻamaonia faʻamaonia tupe e 6.4%. O le aofaiga mulimuli o penefiti e mafai ona maua i le palemene a le FIU, lea e te manaʻomia e talosaga mo lana mamanu.

O se talosaga, tusifolau, tusi faamaonia o le le atoatoa o le a tuʻuina atu i le faaputugatupe, ma ua tuʻuina atu se tusi faʻatagaina e maua ai le aia tatau e faʻaaoga ai le faʻafesoʻotaʻi lautele pe a fai na maua muamua. O le talosaga e matua tapulaa i le taimi - e le silia i le aso 1 Oketopa.

Mo lenei mafuaaga, o le suia o aoga i tupe maua mo le 2018 o le a le aoga. E faatoa mafai ona e talosaga mo le 2019.

E mafai ona faʻafaigofie le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o penefiti poʻo taui tau tupe e ala i le faʻafesoʻotaʻi o se nofoaga tutotonu multifunctional. Ma o tagatanuʻu o loʻo i ai faafitauli i fegasoloʻiga e mafai ona latou lafoina se afifi o pepa e lafoina i le meli po oe ala i le faitotoa o auaunaga lautele.

Fuafua pe o le a le ituaiga o mauaina o penefiti e sili atu ona faigofie mo oe - i le ituaiga poʻo le tinoitupe - ma ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi pulega a le setete mo se fesoasoani. E faigata le faʻatusatusaina o fuataga o fesoʻotaʻiga lautele mo le maʻisuka ma le faʻaleagaina na mafua mai i le faʻamaʻi, ae ui i lea, latou te mafai ona faigofie le olaga o le tagata maʻi.

Faʻamanuiaga mo maʻisuka i le 2018 -1, ituaiga 2, i Moscow, St. Petersburg, e aunoa ma se faʻafitauli

O le maʻi suka o se maʻi endocrine e mafua mai i le gasegase o le toto e mafua mai i se maʻi faalilolilo poo le gaioiga o le inisalini (poʻo le lua mea i le taimi e tasi).

Tulafono feterale

E oo mai i le 2018, e leai se Tulafono a le Malo e mafai ona faatonutonuina le puipuiga o le soifua maloloina ma le soifua maloloina o tagata e maua i le maʻisuka.

Ae ui i lea, o loo i ai se ata faataitai o le Tulafono Feterale Nu. 184557-7 "I Fua Faatatau e Totogi ai ..." (e pei ona taua mulimuli ane o le Tulafono Tau Faaofi), lea na tuuina atu mo le iloiloga e le State Duma e sui o le Mironov, Emelyanov, Tumusov ma Nilov.

I le h. 1 Mataupu 25 o le Tulafono Taufaaofi o loʻo i ai aiaiga e tuʻuina atu ai le ulufale mai o le Tulafono a le Malo Tele mai Ianuari 1, 2018, ae o le taimi nei e leʻi amata faamamaluina le Tulafono a le Malo Tele.

Aisea e maua ai aogā?

E maua ni aogā mo mafuaaga eseese:

  • 1 tbsp. 7 o le Draft Law e fuafua ai o le maʻisuka o se faamaʻi lea e amanaia e le Malo o se faafitauli ogaoga i le olaga o se tagata taitoatasi ma le sosaiete atoa, i lona atoaga, lea e aofia ai le tulai mai o le setete. noataga i le tulaga o le puipuiga o le soifua maloloina ma agafesootai,
  • o le maʻisuka e mafua mai i le ono maua o ni faʻalavelave faʻalavelave, e pei o le ketoacidosis, hypoglycemia, lactic acid coma, ma isi mea, faapea foi ma taunuuga tuai, e pei o le retinopathy, angiopathy, vae o le maʻisuka, ma isi, i le leai o se togafitiga faafomaʻi talafeagai, o isi e sili atu ona ogaoga
  • faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻi e manaomia le siakiina pea o le maualuga o le suka toto, o se taunuuga, o le manaʻomia mo le maua pea o fualaau ma togafitiga, lea e ono taugata.

O afea e faʻapitoa ai le le atoatoa?

Ua le atoatoa le malosi o le tino ma le mafaufau pe a maeʻa ona amanaia o ia e le atoatoa ona o se suesuega faafomaʻi ma agafesootai (Mataupu 7 o le Federal Law No. 181 o Novema 24, 1995 "On Social ..." (e pei ona taua i lalo - Federal Law No. 181)).

O le faaiuga i le faavaeina o le le atoatoa e faia i luga o le faavae o vaevaega ma taiala ua faamaoti mai i le Poloaiga a le Matagaluega o Leipa Nu. 1024n o Tesema 17. 2015 "I le faavasegaga ..." (e pei ona taua i lalo - le Poloaiga).

I luga o le faavae o le fuaiupu 8 ​​o le Poloaiga, ina ia mafai ai ona faʻavae le le atoatoa, e tatau i le tagata e silia ma le 18 tausaga le matua ona tausisia aiaiga e 2:

  • ogaoga o faʻamaʻi - mai le 40 i le 100%,
  • o le mamafa o le faʻaalia o le le mautonu o loʻo taʻitaʻia i le lua poʻo le 3 faʻasalaga o le le atoatoa e tusa ai ma soʻo se tasi vaega o le taua (parakalafa 5 o le Poloaiga), poʻo le mamafa muamua, ae vave i nisi vaega (mo se faʻataʻitaʻiga, 1 O le tikeri o le malosi i vaega o le "Faʻafesoʻotaʻi le tagata lava ia", "Gafatia e aʻoaʻo ai", "Fesoʻotaʻiga Fesootaiga", ma isi mea poʻo le tikeri lona lua i le "Faʻasologa o tomai").

O le mea lea, ia fuafua pe o se vaega o le tino le atoatoa e talafeagai mo le maʻisuka, e tatau ona e:

  • Faʻaaoga le Vaega 11 "O faʻamaʻi o le endocrine system ..." o le Faʻaopoopoga "Faʻatausaga o le iloiloga ..." o le Poloaiga,
  • ona maua lea o le koluma muamua "Falemaʻi ma le faʻatino ...",
  • maua i totonu o lenei koluma se faʻamatalaga o le natura o le kosi o le maʻisuka maualuga lea e sili ona saʻo le faʻamaonia o le tulaga o loʻo i ai nei o le maʻi,
  • vaʻai i le koluma mulimuli ole faʻasologa o fuataga (e te manaʻomia mai le 40 i le 100%),
  • mulimuli ane, e tusa ai ma le parakalafa 5 - parakalafa 7 o le Poloaiga, e fuafua ai pe o le a le tele o le faatapulaaina o le olaga e taitai atu ai i le maʻisuka faamamaluina, e fetaui ma le faamatalaga i le koluma "Falemai ma le aoga ...".

Uluaʻi ituaiga

O faʻamanuiaga e mafai ona faʻalagolago i le faʻafitauli o le tino, aʻo le ituaiga o maʻisuka e le afaina ai aoga ua maua.

O tagata maʻisuka maʻi e mafai ona talosaga mo:

  • faaleleia atili o tulaga fale, i le noatia ma le fai fuafua i le faamauina seia oo i le aso 1 Ian. 2005 (Mataupu 17 o le Tulafono Tele Tulafono 181),
  • (e aofia ai le maualuga o aʻoaʻoga faʻapitoa - itulau 6, mataupu 19 o le Tulafono Tele Tulafono 181),
  • galuega faʻamuamua pe afai o le atinaʻe e i ai se upusii mo tagata e le atoatoa le malosi (Mataupu 21 o le Federal Law No. 181),
  • tausaga faʻaletupe totogi taʻitasi a itiiti mai o le 30 aso,
  • le penisione o le le atoatoa (inisiua po o le va fealoai, o le tele o le penisione e faalagolago i le le atoatoa o le tino (tagata lautele) poo le PKI (inisiua)),
  • EDV (silasila i le tele iinei).

Faatinoga o tulafono

O se tulafono a le malo e faʻafoeina faʻamaonia le puipuia o togafitiga faafomaʻi ma agafesootai o le maʻisuka e leʻi faʻaaogaina.
I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le Tulafono a le Feterale 184557-7 "On Measures of Provision", lea na tuʻuina atu i le Setete Duma mo le iloiloga.

I le h. 1 Mataupu O le fuaiupu 25 o le Tulafono o loʻo faʻamatalaina aiaiga o loʻo aiaia ai le ulufale mai o le Tulafono a le Federal Law mai ia Ianuari 2019, ae o le asō e leʻi maua ai le taua faaletulafono.

Lona lua

E tusa ai ma le parakalafa 3 o le vaega 3 o le Draft Law, o le maʻisuka ituaiga 2 o le solia lea o le gaosiga o le gaʻofale e mafua mai i le malosi o le inisalini ma le leai o se insulin.

O tagata maʻi e maua i le ituaiga maʻisuka ua tuʻuina atu i ai tutusa lelei e tusa ai ma Tulafono Faatonutonu, faʻatasi ai:

  • toto kulukose toto
  • (test) i le aso - pe a fai o le maʻi e le o le inisalini e faalagolago i ai, 3 fasi pepa - pe afai e faalagolago),
  • vailaau mo le maualuga,
  • gasegase oona i le ituaiga o laulau ma vaifofo mo le injections,
  • free medical products mo le togafitia o faafitauli (pancreatin, phospholipids),
  • vitamini
  • mamanu ma isi.

O a pepa e manaʻomia

E faavae i le parakalafa 36 o le Faaiuga a le Malo Nu.9 o Fepuari 20. 2006 "E uiga i le poloaiga ...", e tusa ai ma iuga o le ITU, ua tuuina atu le tagata maʻi:

  • tusi faamaonia e faʻamaonia ai le tuʻuina atu o se vaega o le tino,
  • polokalame faʻaleleia o tagata taitoatasi.

O le tuʻuina atu o nei pepa e mafai ai e se tagata maʻi ona talosaga mo le tofiaina o le EDV, se penisione ma maua ni vailaʻau.

Auala e maua ai vailaʻau

O faʻamatalaga mo vailaau mama e faʻamatalaina e le endocrinologist pe a maeʻa se suʻesuʻega talafeagai. Aʻo le i faia le suʻesuʻega, o loʻo faia suʻesuʻega, i luga o le faavae lea na amata ai e le fomaʻi se faasologa mo le tagofia o vailaʻau ma a latou tui.

O le tagata maʻi e mafai ona maua ni vailaau e aunoa ma se totogi i le falemaʻi a le setete, i le tele o faʻasologa o loʻo faʻamatalaina i le faʻasologa.

Faamanuiaga ua saunia mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka i le 2018: o le auala mo le saunia

O le tulafono e maua ai le tele o avanoa i totonu o le togafitiga faafomaʻi. E mafai ona faʻamoemoeina pe tuʻuina atu i le faitau aofaʻi tagata uma.

E le gata i lea, o le tele o ituaiga o lagolago e tuʻuina atu i tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi ogaoga ma e le mafai ona faʻaleleia e manaʻomia ai tau maualuga tau.

O le mea lea, o faʻamanuiaga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ua faʻamoemoeina, ae o le tele o tulaga taua e tatau ona faʻataunuuina ina ia maua ai.

Tulafono Faʻatonu

E ui i le salalau lautele o lenei maʻi, ae na o se vaega toaitiiti o tagata gasegase e iloa ua latou agavaa e faʻailoa avanoa. E le gata i lea, o le resitalaina o penefiti e maua e tusa lava poʻo le a le mauaina o se tusi faamaonia o le tino. Ma o le lisi o mea e fiafia i ai e aofia ai mea nei:

  • fualaau faasaina pe faatauina mai i le tele o tau,
  • penisione, pe a fai ua le mafai ona faʻamaonia se maʻi (faatasi ai ma lenei faʻamaʻi, e mafai ona e mauaina se tasi o vaega e tolu, e fuafua i le ogaoga o le maʻi),
  • o le tuʻuina atu o fualaau mo le siakiina o le maualuga o le suka ma isi faailo taua,
  • o le suʻeina o suʻega masani ma tulaga ese i nofoaga faapitoa e matua saoloto,
  • le tuʻuina atu o ponesi i falemaʻi mo le faʻaleleia o le soifua maloloina,
  • faʻaitiitiga i tupe totogi mo 'auʻaunaga (o le tele o le faʻaitiitiga e mafai ona oʻo i le 50%),
  • e sili atu nai lo le umi o le falemaʻi tausi maʻi (o le eseesega ma le masani masani e 16 aso).

Na o finagalo o le malo o loʻo faʻaalia i le lisi, aʻo isi ituaiga lagolago e mafai ona faʻatuina i le faʻalapotopotoga.

Laasaga Nu.1 "Faʻasalaga faaletulafono o le tuʻuina atu"

Ina ia i ai le aia tatau e talosaga ai mo fesoasoani faʻaagafesootai, e manaʻomia lou asiasi i lau fomaʻi i taimi uma, faia se suʻega.

Faʻamanuiaga mo le ituaiga 1 Tagata maʻi suka

O lenei vaega e aofia ai tagata gasegase uma e tatau ona matua pulea lelei le maualuga o le insulin. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona faʻatolu ona taʻi tolu taimi i le aso.

O lenei mea e faʻalavelave ai i galuega sologa lelei, ma o le mea lea o le faavae mo le tofiaina o se vaega o le tino.

A maeʻa ona maua se tusi faamaonia a le tagata aoga, e mafai e se tagatanuu ona faʻamoemoe i le mauaina o se vaega atoa o mea e fiafia i ai mo tagata e le atoʻatoa le malosi i lana vaega.

I le faaopoopo atu i lenei mea, e pei o se tagata maʻi i le maʻisuka, e mafai e se tagata ona talosaga mo se fesoasoani:

  • mauaina o vailaau e leai se totogi
  • tufatufaina o fualaau faasaina ma masini e manaomia e fuaina ai le maualuga o le inisalini,
  • faasaolotoina o meafaitino mo tui,
  • aʻafiaga o se tagata faigaluega lautele pe afai e le mafai e le tagata maʻi ona tausia lelei o ia lava ma pe afai e leai se isi aiga.

O a avanoa o le a mauaina e le e faamanuiaina, i le tele o itu, e faalagolago i le fomaʻi o loʻo sauni pepa tusia i le saogalemu lautele.

Faamanuiaga mo le ituaiga 2 Tisuka

Laasaga Numera 2 "Faʻapitoa mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se faʻaletonu ma faʻatasi ai"

Lagolago CategoryFaʻatinoga Vaega
LeleiE mafai e tagata taʻitoʻatasi uma o lenei vaega ona talosaga mo siaki free i le falemaʻi mo le faʻaleleia o le soifua maloloina. O le mauaina o se pepa malaga e na o le iai lava se poloaiga mai se endocrinologist. E le gata i lea, ae le gata i le totogiina o le falemaʻi, e mafai ona e maua se taui mo le femalagaaʻi i itu uma e lua i le nofoaga e toe faʻafoʻi ai ma le leaga, faʻapea foi le tau mo le tau o mea taumafa i le falemaʻi. O lenei avanoa e tuʻuina atu i luga o le faʻataga muamua o le maʻisuka.
Fomai sauniunigaI falemaʻi faʻapisinisi, o le tufatufaina o fualaau faasaina e leai se totogi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e maua se taotoga mai lau fomaʻi. O le lisi o vailaau e maua mo le mauaina e aofia ai vailaʻau nei:

  • faaleleia o le ate ma le faatulagaina lelei o ana galuega tauave,
  • puipuiga o maʻi faʻafitauli,
  • vitamini lautele
  • mea tau faʻamalosi ma isi vailaau faʻatau e taulai i le faʻaleleia o le metabolism,
  • faamalosi faamalosi,
  • faʻasologaina o le polokalame cardiovascular,
  • taufaasese.

E le gata i lea, o loʻo i ai se isi aia tatau e maua ai fualaau faasaina mo le fuaina o maualuga o le inisalini.

Tupe totogi tautupeO le fai tulafono e le maua ai se taui, sei vagana ai le faʻasalaga o aoga e le faʻaaogaina. O lona uiga, afai o le tausaga faʻaletalena e leʻi faʻaogaina ai e le tagatanuʻu ni togafitiga faafomaʻi, e mafai ona ia talosagaina le totogiina o se fesoasoani tupe se tasi.

O ai e agavaa mo le le atoatoa o le maʻisuka

E pei ona taua i luga, o le mamanu o fomaʻi e le o fesoʻotai ma le iai o se faʻafitauli o le tino, o lona uiga, e mafai e tagata gasegase uma ona talosaga mo avanoa. Ae o le i ai o se faʻamaonia tusi faamaonia e tatalaina ai le avanoa i se pepa lautele o fesoasoani lautele.

Ina ia amataina le tuʻuina atu o se tusi faamaonia, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomai i le nofoaga o togafitiga ma talosagaina se suʻega talafeagai.

A maeʻa lenei mea, e tuʻuina atu se tusi tusilima i le pulega o le saogalemu lautele e faʻatagaina e iloilo mataupu o le tuʻuina atu o penefiti.

A maeʻa se suʻega faafomaʻi, ua tuʻuina atu se tusi faamaonia o le mauaina o se vaega faapitoa o le tino ma le mafaufau.

Taua! Faʻalagolago i le ogaoga o taunuuga e mafua mai i le maʻisuka, e mafai ona maua le vaega 1, 2 poʻo le 3.

Faʻafitauli o le mafaufau

Faatasi ai ma avanoa o loʻo i luga, e mafai ona e faʻaopopo i ai ituaiga o lagolago:

  • tulaga faʻamalieina mo le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le soifua maloloina,
  • faatalanoaga saoloto o tagata tomai faapitoa,
  • saofaga faʻapitoa mo fale ma fesoʻotaʻiga lautele,
  • faamanuiaga mo galuega ma aʻoaʻoga,
  • tupe maua mo tagatanuʻu ei ai manaoga faʻapitoa.

Faʻamanuiaga mo tamaiti e maua i le maʻisuka

Ae paga lea, o tamaiti e maua i le maʻisuka e le masani. Ona o le tino o le fanau e le o matua atoatoa, atonu o le a le mafai ona toe faʻafesoʻotaʻi le soifua maloloina. Afai e faalagolago le tamaititi i le inisalini, e tatau ona maua le tulaga le atoatoa o le tino. Faatasi ai ma le tusi faamaonia a le tagata e faamanuiaina ai, o ituaiga fesoasoani nei e maua:

  • saolotoga toe faʻaleleia (tiketi i se falemaʻi poʻo se tolauapiga a tamaiti) ma taui mo le tau o femalagaaiga a matua ma tamaiti,
  • aoga mo le ulufale atu i se ofisa maualuga maualuga,
  • talia ma le faamaoni o suega a le setete,
  • soloia o lafoga
  • tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli.

E mafai e matua ona tausia se tamaititi i lenei maʻi ona mafai ona faʻaaoga mo faʻamanuiaga nei:

  • mauaina o aso faaopoopo i le galuega,
  • le mafai ona vave resitalaina o se ala i luga o se malologa lelei,
  • le aia tatau i galuega faʻapitoa pe a resitaraina ma le nofoaga mo galuega.

Faʻafefea ona maua ni faʻamanuiaga

E manaʻomia lou amataina o totogi i taimi eseese, fuafua i le ituaiga o mea e te manaʻo ai. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi:

  • pulega o le vafealoaʻi
  • Faiga Faʻavae a le Malo Tele,
  • FIU
  • pulega sili o le itulagi,
  • komiti nofomau o le nofoaga e nofo ai.

Pe a talosaga mo mea e te manaʻo i ai, e manaʻomia ona e saunia se faʻamatalaga atoatoa o faʻamatalaga faafomaʻi ma tusi faamaonia.

E faʻapefea ona maua fualaau

O le tufatufaina atu o fualaau faasaina e tupu e tusa ai ma le faasologa o mea nei:

  • apili i le fomaʻi endocrinologist, faamauina lea e maʻi ai le tagata maʻi,
  • mauaina o faatonuga mo iloiloga ma pasia suega uma,
  • A maeʻa ona maua le suʻega, ona suʻesuʻe lea e le fomaʻi tusi ma saunia se faʻataʻitaʻiga (o le fomu ua sainia e le fomaʻi maʻi ma le fomaʻi fomai o le falemaʻi),
  • ua tuʻuina atu le faʻamaumauga i le tagata maʻi.

A maeʻa lena, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi faʻafesootai i le nofoaga e nofo ai. E mafai ona faʻaaoga e le tagata e maua ai le avanoa ma isi vaega mo vailaʻau. E tupu i le taimi o le faʻafesoʻotaʻi le fale talavai e le o iai le vailaʻau talafeagai. I lenei tulaga, ua faatagaina e alu i se isi fale talavai, pe tusia e le fomaʻi le faamatalaga o le tagatanuu ma faailoa mai pe o afea e tatau ai fualaau faasaina.

Faʻalēaogāina o faʻamanuiaga

Talu ai ona o tulaga tau le soifua maloloina, e le o tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina mea aoga faaletino, e mafai ona suia mea e fiafia i ai ma tupe faʻaalu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le pulega o le saogalemu lautele i le nofoaga e nofo ai ma tusi se tusi talosaga mo le faʻatautaia o mea e te manaʻo iai.

I tausaga mulimuli ane, e leai se manaʻoga e toe faʻaaogaina. Tupe o le a totogiina seia oʻo ina faatoʻai le talosaga mo se isi itu. Ae e tatau ona maitauina e le aoga lenei mea, talu ai o faʻatagaina meafaitino e faʻatagaina ai oe e aofia ai le tele o tau.

Faʻamaumauga a tagata
fesili i luga o le saite

Fesili o le a oʻo mai
loia i tiute

O loʻo fesiligia le fesili: o lona autu ua fuafuaina,

auiliiliga o se fesili, saili mo se tali

Fofoina o faafitauli a le tagata e tali i le

E fesoʻotaʻi le lōia i le tagata faʻapitoa ma tuʻuina atu ia te ia

Afai e faigata ia te oe ona faia se fesili, valaau le telefoni tele-channel e leai ni totogi 8 800 350-81-93

O a aoga o le maʻisuka ituaiga 2

O le iloa ole ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani ia i latou o loʻo mamaʻi e maua le fesoasoani talafeagai mai le setete e tausia ai lo latou ola maloloina. I le fesili pe o le a le ituaiga o maʻisuka ituaiga 2, o le tele o tagata gasegase o le a faailoa mai naʻo le tuʻuina atu saoloto o vailaʻau faʻasaina ma fualaʻau.

Ae o se vaega itiiti lenei o le mea e manaʻomia mo le maʻisuka ituaiga 2, e tele isi faʻamaonia e mautinoa ai le soifua manuia mo le maʻi.

Ae na o le iloa oa latou aia tatau o le a fesoasoani i se tagata e le o iai se le atoatoa ona o maʻi, ae e maua i le maʻisuka ituaiga 2, maua le mea e tatau ona maua e le tulafono.

O le a le mea e tatau ona maʻi

I le tulafono a le Malo Rusia mo le maʻisuka o loʻo maua i lalo nei faʻamanuiaga:

  1. Fofo vailaau.
  2. Faʻafouina
  3. Totogi tupe.

E talafeagai le suʻeina o nei vaega taitasi i auiliiliga.

Mo nisi mafuaʻaga, o le toʻatele o tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka ua talitonu e mafai ona faʻalagolago togafitiga faʻavao mo le atofaina o se le atoatoa ona o se maʻi.

Ae i Rusia, o aoga mo le maʻisuka e aofia ai le avanoa e maua ai togafitiga e leai se totogi e aunoa ma se faʻaletonu ona o maʻi.

I le faʻaopoopoga i se pemita saoloto, o faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai taui:

Mo tamaiti ei ai le ituaiga o maʻisuka lona lua, o le malaga saoloto i le nofoaga o togafitiga, fale ma meaʻai ma o latou matua ua saunia.

Totogi tupe mo se tagata matua e mafai ona totogi mo se pepa e leʻi faʻaaogaina, nofoaga e leʻi faʻaaogaina, poʻo le tau ole suʻega ma togafitiga faafomaʻi e manaʻomia mo le toe faʻafoʻiina o le soifua maloloina o tagata, ae le aofia ai le inisiua inisiua.

Ae o totogi faʻasalaga mo se pepa faʻataʻitaʻi poʻo ni vailaʻau e leʻi faʻatagaina e masani lava ona laiti, ma e fautuaina ina ia ave e vailaʻau vailaʻau ma vailaʻau mo togafitiga.

Afai e maua le maʻisuka ituaiga 2 i se tamaititi ei lalo ifo o le 14 tausaga, ona agavaa lea o tamaiti i se masina faalemasina i le aofaiga o le totogi maualalo.

O a vailaʻau e tatau ona tuʻuina atu e leai se totogi

Masalo, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e leai ni faafitauli i le mauaina o le suka maualalo e maualalo ai le suka, ae e toʻaitiiti tagata gasegase o loʻo iai faʻamaonia mo le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le tuʻuina atu o isi fualaau e togafitia ai faʻafitauli e mafai ona faʻatasi ma le maʻi.

E aofia ai:

  1. Phospholipids (fualaau e faʻamautinoa ai le galue masani o le ate).
  2. Fualaau e fesoasoani i le faaleleia o le galuega pancreatic (pancreatin).
  3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes (i totonu o maʻalaʻau poʻo ni fofo mo tui).
  4. Fomaʻi e faʻafoʻi ai faʻafitauli o le tino (o vailaʻau e filifilia taʻitasi e le fomaʻi mai le lisi o vailaau faʻasaina).
  5. Vailaʻau faʻasaina (faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le totoina o le toto) i totonu o maʻa ma injections.
  6. Falemaʻi faʻainisinia (vaega uma o vailaau e manaʻomia e faʻafaigofie ai le gaioiga).
  7. Diuretics.
  8. Auala mo togafitiga o le maualuga.

Afai e tatau ai, o le antihistamines, analgesic, antimicrobial ma isi vailaʻau e manaʻomia mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka ua faaopoopo i le lisi mo maʻi suka.

I le faaopoopo atu i vailaau, o tagata gasegase e tuuina atu glucometene saoloto ma suʻe suʻega.

Ole fuainumera o suʻega faʻataʻitaʻiga e faʻalagolago ile ituaiga o suka-lowering medicines e faʻaaogaina ile maʻisuka:

  • mo le insulin-faʻalagolago faʻatopoʻopo 3 fasipepa i le aso,
  • mo i latou e tutoʻatasi mai le insulin - 1 vaʻaia.

E faʻapena foʻi ma tagata maʻi o le insulin, ua tuʻuina atu tui mo tui, o le numera e faʻalagolago i le tele o taimi o le aso e te manaʻomia e tui ai le inisalini.

Faʻafefea ona faʻaaoga au aia tatau

Muamua, e tatau ona e aoina pepa talafeagai o pepa.

  • 2 kopi o le tusifolau,
  • se tusi faamaonia e faʻamaonia ai le tulaga o le maʻisuka (o loʻo iloa e le fomaʻi le faʻamaʻi, ae fautuaina e te ave se tusi faʻatasi ma oe i le tulaga e te manaʻomia e faʻatau ai fualaau mai se isi fomaʻi),
  • 2 kopi o SNILS,
  • tusi faamaonia a se tagata e le atoatoa le malosi (pe a iai se le atoatoa),
  • se pepa fou inisiua.

Afai e te manaʻomia ni vailaʻau faʻapitoa, e tatau ona e sau i le fomaʻi ma faʻamaumauga uma ma ole atu mo se fomaʻi mo tagata e faamanuiaina mo fualaau talafeagai. Afai o le vailaʻau o loʻo i luga o le lisi, o le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai ona maua se faʻamatalaga i luga o se pepa faʻapitoa. O le isi, e tatau i le fomaʻi ona faailoa mai tuatusi o falemaʻi, pe a iai se avanoa e maua ai le vailaʻau faʻasoifua.

I le tulaga o le teenaina, ua fautuaina e aua nei faʻanoanoa, ae ia tusia se faasea i le igoa o le fomaʻi o le falemaʻi. E toetoe lava a lava le taimi lenei e faʻamautinoa ai ua faʻamaonia le fualaau talafeagai.

I tulaga e le masani ai, pe afai o le teenaina e maua mai le fomaʻi, e tatau ona tusia se faasea i Rospotrebnadzor.

O le faitioga e tatau ona faʻaalia:

  • talafeagai talafeagai e manuia ai
  • le manaʻoga mo le soifua maloloina ole vailaʻau manaomia,
  • tulaga na le taliaina ai le lafoaia o vailaau filifilia.

E mafai ona e lafoina se faitioga e ala ile tusi pe faʻatumu le pepa talafeagai ile luga ole upega tafaʻilagi a le Rospotrebnadzor.

Ina ia maua se pepa malaga i pepa ua uma ona aoina, e tatau ona e ave se tusi faamaonia 0 0 / / -4 mo tagata matutua ma le 076 / u-04 mo tamaiti i le falemaʻi, ona tusi lea o se talosaga mo se pepa ulufale i le Fale o Inisiua.

O se tusi talosaga mo se pemita e tatau ona tuʻuina muamua, e le silia le aso Tesema 1 o le tausaga oi ai nei. O se faʻasilasilaga o le tufatufa atu o le pemita o le a oʻo mai i le 10 aso, ae o le aso o le taunuu i le falemaʻi o le a le silia muamua ma le 3 vaiaso.

I le tulaga o le musu e tuʻuina atu se pemita, e tatau foi ona faʻafesoʻotaʻi le Rospotrebnadzor.

Taui mo tupe o se mea sili atu ona faigata: o tupe mo faʻaaogaina e le faʻaaogaina e mafai ona maua mai le faaputugatupe inisiua faʻapitoa e ala i le tusia o se faʻamatalaga i le faaiuga o le tausaga ma le tuʻuina atu o se tusi faamaonia o aogā e le faʻaaogaina i le gasologa o le tausaga.

E sili atu ona faigata le totogiina o tau o togafitiga faaopoopo ma suʻesuʻega: mo lenei mea e tatau ona e aoina mai le tele o pepa e faʻamaonia ai le manaʻomia mo togafitiga faafomaʻi, ae i lenei tulaga, o le tau e le maua i taimi uma.

O le iloa o au aia tatau o le a fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te maua mea uma latou te manaʻomia mai le setete e tumau ai i le soifua maloloina. E tatau ona e faʻaalia sina faʻatuatua ma le faʻapalepale ae aua le toe foi i lalo i le muamua teena, ae faʻaoga i pulega maualuga e toe faʻafoisia au aia tatau.

O ai e tatau

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le endocrin, o le solia o le gaʻo o le kulukose e le tino ma, o se taunuuga, o lona maualuga tele o le toto (hyperglycemia). E atiina ae ona o le le atoatoa po o le leai o le insulin.

O faʻamaʻi sili ona mataʻutia o le maʻisuka o le faʻaitiitia o le leiloa ma le fia inu pea. Faʻateleina o mea taumafa o le urine, o le fia taumafa, o le paʻu o le mamafa e mafai foi ona matauina.

E lua ituaiga o faʻamaʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu ona o le faʻafanoga o sela o le pancreatic (o lona vaega endocrine) ma e oʻo atu ai i le hyperglycemia. Malosiaga o le hormone e manaomia i taimi uma.

O le maʻisuka ituaiga 2 o le taatele ma e tupu i le 90 pasene o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E masani lava ona atiaʻe i luga o le mamafa o tagata.

I le taimi muamua, o le maʻisuka ituaiga 2 e togafitia i meaai ma faamalositino. I se taimi mulimuli ane, o fualaau oona e faʻaaoga. O togafitiga aoga e le o iai. I le tele o tulaga, e faʻamavaeina faailoga, ae le o le faʻamaʻi lava ia.

O le i ai o le maʻisuka e le o se mafuaʻaga e faʻaalia ai le le atoatoa. E naʻo le i ai o le solia o le eseese o tikeri i le endocrine.

Mai le taimi o le suʻesuʻega, e tusa ai ma le tulafono a le mālō tele, o le tagata maʻi ua faʻamaonia le aia i le tausiga o le soifua maloloina.

I le tulafono, o faʻamanuiaga nei e faʻalagolago i le maʻisuka ituaiga 2 o maʻi gasegase e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa: tuʻuina atu o fualaau faasaina, totogiina o tinoitupe ma toe faʻaleleia.

O sini o le puipuiga lautele o tagata gasegase o le faia lea o tulaga talafeagai mo le olaga ma puipuia le soifua maloloina.

Vailaau

E tusa ai ma le tulafono, e tatau i tagata gasegase ona tuʻuina atu e aunoa ma se totogi i vailaau ma masini e mataʻituina ai:

  • Inisinia maualuga maualuga (pe afai e faailoa) ma a latou pulega,
  • fualaau faasaina e maualalo ai le suka ma puipuia ai faafitauli,
  • o le suʻesuʻeina o le tagata lava ia mo le fuafuaina o faʻamaoniga o le kulukose, suka, vailaau
  • filifiliga o inisalini i luga o fautuaga a le fomaʻi aoga (pe a manaʻomia).

Puipuiga lautele

I le faaopoopo atu i vailaau e leai se totogi, o tagata gasegase e iai ituaiga faʻamaʻi lua e agavaa i:

  • le aia tatau i auaunaga faʻapitoa i setete ma faʻalapotopotoga,
  • aʻoaʻoina o faʻavae o taui faʻamaʻi,
  • Inisiua soifua maloloina
  • faʻamautinoa le tutusa o avanoa i vaega uma: aʻoga, taaloga, galuega faʻapolofesa, le mafai ona toe faʻaleleia,
  • faʻalauteleina o agafesootai, fetuunaiga,
  • 'auʻaunaga faʻalesoifua maloloina mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga le matua mo mafuaaga faʻapitoa,
  • le avanoa e teena ai auaunaga faafomai ma agafesootai.

Faʻaopoopoga faʻaopoopo

O nisi mea e sili ona maua e maua mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. Toe faʻaleleia i togafitiga, faʻamalositino aʻoaʻoga, toe faʻaleleia tupe faʻaalu mo femalagaaiga ma meaʻai. Togafitiga e tatau ona le itiiti ifo i le tasi i le lua tausaga. O mea e sili ona taua mo femalagaaiga o tagata e maua i le maʻisuka ma tamaiti ei ai manaoga faapitoa. Ae o tagata gasegase o loʻo i ai le ituaiga lona lua ei ai foi le aia i lenei mea. Po o le a le maualuga o le togafitiga i totonu o se nofoaga faʻailoga, o le toe faʻaleleia i se falemaʻi e le mafaatusalia maualuga ona o lona tulaga faʻapitoa. O se faʻafelagolagomai e faʻaleleia ai le faʻatinoga o tagata taitoatasi. E tatau ona manatuaina mo le togafitiga o togafitiga e iai le tele o faʻamaʻiloga: faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi i luga o le mafaufau, maʻi mafaufau, maʻitaga ile lua masina.
  2. Tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli. Afai e maua le tagata maʻi i le maʻisuka, o lona ituaiga, faʻafitauli ma le matuia e tatau ona fuafuaina. I le fuafuaina o le maʻisuka ituaiga 2, afai e leai ni faʻalavelave i le gaioiga o totoga, o le a le tatau ona ia atoatoa lana tautua, ae mafai ona taloina pe a manaʻomia e avea ma se faʻasalaga.
  3. O se siitaga i aso fanau e 16 aso. O le i ai i le falemai pe a maeʻa le fanau mai e tolu aso.

Auala e faʻaoga ai

Tagatanuʻu ma le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaoga mo le seti autu o penefiti i le matagaluega a le Pension Fund. Mo se faʻataʻitaʻiga, togafitiga faʻapitoa poʻo togafitiga i falemaʻi, faʻapea foʻi ma totogi mo le teenaina.

E tatau i tagata faʻapitoa ona tuʻuina atu pepa manaʻomia (o le lisi e mafai ona maua muamua mai i le telefoni poʻo le luga o le upega tafailagi) ma tusi se faʻamatalaga o le aiā e te filifilia.

O le a faʻamaonia e le au ofisa le pepa o loʻo i ai kopi, faʻamaonia le sao o le faʻatumu o le talosaga ma tuʻuina atu i le tagatanuʻu se tusi faamaonia o le taliaina o pepa. Ma, o le faʻamatalaga na mauaina e siakiina ma faʻamau ma tuʻuina atu e lelei mea uma, o le a tuʻuina atu i le tagata talosaga se tusi faamaonia o le aia e faʻaaoga ai le setete.

Pepa talosaga e mafai ona sii mai iinei.

E faavae i luga o le tusi faamaonia, o le a faatonuina e le fomai ni tusi talavai e aunoa ma se totogi mo le mauaina o vailaau ma masini talafeagai e siakiina ai le tulaga o le soifua maloloina, o le a ia taʻu atu foi ia te oe tuatusi o falemaʻi e tuuina atu ia vailaau.

Ina ia tuʻuina atu se pepa ulufale i le falemaʻi, e tatau foi ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi. O le a taloina se komiti e suʻeina le tagata maʻi, ma, a maea ona faia se faʻamaoniaga lelei, o le a tuʻuina atu ia te ia se tusi faamaonia o le manaʻoga mo le toe faʻaleleia.

E tatau ona tuʻuina atu i le inisiua inisiua faʻatasi ai ma se faʻamatalaga, sili atu i luma o le aso muamua o Tesema.

O le a maua e le tagata talosaga se tali i totonu o le sefulu aso. E tatau i le fale faʻapitoa ona faʻafesoʻotaʻi le faʻamatalaga o le maʻi. Ole taimi ole siakiina o le a faʻaalia i le faʻasalalauga.

O le pepa faʻatagaina o le a tuʻuina atu i le tolu vaiaso aʻo le i fuafuaina le malaga. E le noatia i le toe faʻaaogaina, ae i le tulaga o tulaga le maalofia e mafai ona toe faafoi (e le sili atu ma le vaiaso ao lei amataina le toe faʻaleleia).

E mafai ona faʻatupeina

Nai lo o faʻamanuiaga, e mafai ona e faʻaaoga taui faʻaaogā, e ui o le a le aofia ai tau uma o togafitiga. E mafai ona totogi tupe mo vailaʻau e leʻi faʻaaogaina poʻo se pusa tupe e le faʻaaogaina.

O le teenaina o faamanuiaga e faʻatagaina i le tausaga. Mo le resitalaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le Penisione o Penisione i le nofoaga e nofo ai ma se faʻamatalaga ma pepa faʻamaumauga.

O le talosaga e tatau ona faailoa ai le igoa o le tino faatagaina, igoa, tuatusi ma auiliiliga o le tusi folau a le tagatanuu, o se lisi o auaunaga faaagafesootai na ia lafoaia, aso ma saini.

O pepa aloaia e tuʻuina atu seia oʻo i le aso 1 Oketopa o lenei tausaga. Ona totogi lea o taui mai Ianuari ma le tausaga atoa.

E tatau ona e nofouta e le tatau ona e teena uma aoga i le taimi e tasi. E mafai ona e teena se pusa tuusao ma alu i le nofoaga o le toe faaleleia, ma tuu le mauaina o vailaʻau. O lona uiga, o tagata taʻitoʻatasi e iai le aia tatau e filifili ai na o ia lava.

I le tusiaina o se tusi talosaga mo le faʻatautaia, o le a le maua e le tagatanuu se mea, talu ai o le mea ua fuafuaina ua matua faanoanoa lava. O le totogi mo le teena o togafitiga togafitiga ile 116.83 rubles, malaga saoloto - 106.89, ma vailaau - 816.40 rubles.

Pepa Faʻamaumauga

Ina ia talosaga mo le aia tatau e faʻaaoga ai faʻaagafesootai, o le a e manaʻomia:

  • tusifolau o se tagatanuu
  • faamatalaga o le pepa faatumu,
  • SNILS,
  • faʻamaonia le aia e faʻaaoga ai pepa aoga.

Pepa aloaia mo le mauaina o se pepa ulufale i le falemaʻi:

  • Faʻasalalau Rusia mo se tagata maʻi i le maʻisuka
  • talosaga faʻatau
  • SNILS,
  • se tusi faamaonia mai le falemai, e le sili atu i le ono masina ao lei tuuina mai,
  • tusi faamaonia mai le Faaputugatupe o Penisione i luga o le leai o ni tupe totogi mo le tausaga ua atofaina.

O le teena o faamanuiaga, e te manaʻomia:

  • talosaga a le tagata talosaga
  • faʻamatalaga
  • SNILS,
  • tusi faamaonia o le faamaoniga o faamanuiaga,

O le numera o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo tuputupu ae mai lea tausaga i lea tausaga. Latou te manaʻomia le toe faʻaleleia ma fualaau taugata, e masani lava mo o latou olaga atoa. E le lava i taimi uma mea a tagata e maua ai. O le mea lea, e tuʻuina atu e le setete ia i latou ni fuataga o le lagolago faafomai ma agafesootai

Aisea e mafai ai ona maua faʻamanuiaga mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi o le endocrin lea e faʻaalia i le faifai pea le alualu i luma.

Faʻalagolago i le malosi o le faʻasaʻoga ma le sao ole tulaga ole togafitiga ole togafitiga, o le maʻisuka e mafai ona tausia se taimi umi ile taimi ole tausaga, ma e fesoasoani i le tuai o ona faʻafitauli.

E manaomia e le setete ni tagatanuu agavaa ma le soifua maloloina o le faitau aofaʻi, mo lenei mafuaaga i Rusia o loo i ai se numera tele o polokalama a le malo e taulai i le lagolagoina o tagata maua i le maʻisuka.

Faʻamanuiaga Filifiliga

Ae a faʻapea o le tagata maʻi o loʻo i ai le faaiuga a le komiti o fomaʻi ma agafesootai, ma ua faʻamaonia o ia e le atoatoa, o loʻo i ai le tele o aogā faʻaagafesootai e faafaigofie ai le olaga mo le maʻi. O faʻamanuiaga mo le maʻisuka e mafai ona faʻaalia i aia tatau nei:

  • le aia tatau i le faʻaaogaina saoloto o femalagaiga lautele,
  • le tuʻuina atu o vailaʻau faʻasaina e togafitia ai lenei maʻi,
  • asiasiga taʻitasi i fale faʻapitoa mo togafitiga e togafitia ai le faʻamaʻi. E totogi foi ma malaga i le nofoaga o aso malolo malolo.

E i ai nisi o faʻamanuiaga mo le maʻisuka, e faʻamaonia e tusa lava po o le a le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi.

E i ai nisi o faʻamanuiaga e faʻaaoga e tusa lava po o le a le tulaga o se tagata ei ai se faʻaletonu. A aunoa ma le le atoatoa, o nisi sapalai poʻo vailaʻau e mafai ona maua.

O le setete ua naʻo le tuʻuina atu o inisalini i tagata mamaʻi, faapea foʻi ma vailaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic, o sapalai i le tino o tui inisalini mo inisua o inisalini.

O āʻoga faʻaitulagi e aʻafia ai le maualuga o taui.

Vaega o maʻi le mafaufau I

Ole vaega pito sili ona ogaoga o tagata e le atoʻatoa le malosi, e aofia ai tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka, ua i ai se talafaasolopito umi o le faamai ma nisi o faʻafitauli e fesootaʻi atu i ai.

O faʻafitauli sili ona taatele o le maʻisuka e mafua ai le ogaoga o le le atoatoa o le tino ma le mafaufau e aofia ai:

  • maʻisuka neuropathy - faʻaalia i le faʻaitiitia o ituaiga uma o lagona, aemaise lava, le faʻaogaina o le tino o le tino o le pito i luga ma le pito i lalo o loʻo aʻafia ai,
  • encephalopathy - e tupu ona o le solia o le inisetila poʻo le cerebral, lea e oʻo atu ai i le faʻapopoleina o le faiai o le tino ma le okesene ma suiga o le vailaʻau o le cerebral cortex,
  • solitulafono matuia i luga o le vaega o isi totoga ma mamanu, lea e matua afaina ai le gafatia o galuega i aso uma o se tagata.

O le lisi o tuutuuga e tuʻuina atu ai le malosi tele o le tino ma le tino e le muta iina. O se tasi o faʻalavelave sili ona mataʻutia lea e faʻamautu ai se tasi vaega o faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka vae syndrome, lea e ono oʻo atu ai i le oti.

E maua le maʻisuka i se kulupu?

Le atoatoa le malosi o le malosi. E maua i le mauaina o se vaega o le tino le atoatoa 2, e maua e le tagata maʻi le aia tatau e maua ai se seti atoa o faamanuiaga e fesootaʻi ma ona maʻi.

O le vaega lona lua o faʻafitauli faʻapitoa e aofia ai se tagata gasegase e mafatia i le maʻi suka, ae aunoa ma le manaʻomia mo tausiga faʻapitoa.

O le kulupu 2 e mafai ona maua i le i ai o faʻalavelave matuia i le endocrine, ae i le leai o ni aʻafiaga e aʻafia i le maʻisuka.

Inisalini faalagolago i le maʻisuka

I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1, o le taui ma le agafesootai mai le setete o le a sili ona maualuga, talu ai o lenei pepa ua manatu e sili ona matautia ma faigata mo se tagata. O le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻasalaga ma le pulelasi a latou lava inisalini ua uma ona taofia, o le mafuaaga autu lea mo le vave faʻalauteleina o faʻafitauli.

Suiga o le insulin o togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 1 o se faagasologa o le olaga atoa ma faigata, lea e manaʻomia ai le tele o punaʻoa, taimi ma le malosi. O tagata e iai le maʻisuka-faʻalagolago i le maʻisuka e mafai ona vave oʻo mai i le taimi 2 poʻo le vaega muamua o le le atoatoa.

O le mea lea, o le maualuga o le lagolagoina o le setete mo ia ituaiga o gasegase e maualuga. O ia ituaiga o gasegase e tatau ona tuʻuina ile glucometer faʻatusatusa, o se seti o fasi siaki mo suʻega tutoatasi.

I se taimi taimi, ua tuʻuina mai ai i latou mea e faʻaaogaina: tui, ola ma inisalini, faʻapea foʻi ma isi vailaʻau faʻamaonia e mautinoa ai le lelei o le pulea o latou lava soifua maloloina.

E masani lava pe a maua ni faʻamaonia, e mafai ona e sefe tele se tupe

Inisalini faʻasaina le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le faʻaauau o le inisalini e maua i isi faʻamaonia e fesoʻotaʻi ma le va fealofani o le olaga.

Latou te agavaa e maua ni vailaau faʻasaina o le suka-maualalo mo le saolotoga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli lautele o loʻo faʻamatalaina i luga.

O le mea lautele, o faʻamanuiaga mo le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina faalagolago i faʻafitauli patino ma faʻaaliga taʻitasi o le maʻisuka, lea e faʻamautuina i le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi.

Muamua, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻamaonia le tulaga o se tagata e le atoatoa le tino, ona o lenei mea na ia tuʻuina atu pepa, lipoti faafomaʻi ma se tusi faamaonia o pepa 070 / u-04 mo se tagata matua poʻo 076 / u-04 mo se tamaititi i se fomai tipitipi, pe afai ua faia se suʻesuʻega faaopoopo, .Ina ia maua togafitiga saoloto, e tatau foi ona e tusia se talosaga mo le tuuina atu o lenei auaunaga i le Faaputugatupe o Inisiua.

O le iloiloga o le talosaga ma le tali e tatau ona maua i totonu o le 10 aso pisinisi. I le tali atu, o faʻamatalaga e sau e uiga i le tuʻuina atu o se tiketi ma aso e malaga ese ai, a maeʻa e tatau ona e maua se kesi o le kesi i le nofoaga o le faʻamau i le falemaʻi. O tiketi mo togafitiga togafitiga e tuʻuina atu ia le sili atu i le 21 aso mai le malaga ese atu.

O se tiketi e mafai foi ona maua tuusaʻo e ala i le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, mo lenei mea e te manaʻomia e tuʻuina atu ai se pepa o pepa.

O a pepa e manaʻomia:

  • tusifolau o se tagatanuu o le Malo Rusia,
  • le faʻamaonia le le atoatoa (2 kopi),
  • SNILS (2 kopi),
  • tusi faamaonia mai le Faaputugatupe o Penisione mo le maua o faamanuiaga,
  • tusi faamaonia mai le fomaʻi mo togafitiga 070 / y-04 poʻo le 076 / y-04 mo le tamaititi.

Faʻalogo i le mea moni o nisi tusi faamaonia ei ai se vaitaimi patino o le aloaia, ia mautinoa e siaki lenei vaega pe a faia.

Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma le le atoatoa: o le a le mea e tatau ona faia e le maʻisuka?

Toeitiiti lava o tagata maʻi uma ua maua i le maʻisuka e fiafia i le fesili pe oa aoga mo le maʻisuka e talafeagai i lenei tausaga.

E taua le manatua o le lisi o tulaga taua o ia ituaiga o gasegase e mafai ona suia i tausaga taʻitasi, o le mea lea e lelei ai le siakiina e le aunoa o ia suiga ma faamaoti tonu le aoga mo tagata mamaʻi o loo maua i le maʻisuka i le taimi nei.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ua iloa o loʻo i ai le fesoasoani mo tagata mamaʻi mai le maʻisuka mai le setete i le tulaga o le mafai ona faʻatau faʻatau fualaau mo le leai o se totogi. E le gata i lea, e mafai ona maua uma i se fale talavai faapitoa, ma tuusao i totonu o se fomaʻi faʻapitoa i lau 'au o loʻo i luga o le fale.

I le auala, o le mea moni lava nei tagata tomai faapitoa e mafai ona faʻamalamalamaina le aoga o le maʻisuka maʻi na tuʻuina atu i lenei faʻamaʻi i lenei tausaga.

O se polokalama fesoasoani fesoasoani a le setete e fesootaʻi ma le mea moni o le tele o tagata gasegase e maua i le "sugar" maʻi e faʻagata pe faʻapitoa foi ona le mafai ona maua se galuega ona o la latou galuega i le silasila i le i ai o faʻasagaga i lenei galuega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o tatou talanoa e uiga i avetaavale feʻaveaʻi lautele poʻo i latou foi e galulue i ni auala faigata, atonu latou te le faatagaina e faia sea galuega.

O le mea lea, i lenei tulaga, o le malamalama e uiga i mea aoga mo le maʻisuka ua i ai i se tulaga o le a fesoasoani i se tagata e fafagaina o ia ma isi tagata o lona aiga.

E taua le maitauina o faʻamanuiaga mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka e mafai ona tuʻuina i mea uma, faʻatasi ai ma vailaau maʻoti poʻo soʻo se isi oloa faapitoa.

Mea uma e uiga i le le atoatoa

Soo se tagata maʻi e mafatia i lenei faʻamaʻi e tatau ona nofouta i mataupu e ono ono le atoatoa ai. I le ala, iinei e tatau foi ona e malamalama tonu i le auala e maua ai lenei tulaga ma le mea e alu i ai muamua.

Muamua e tatau ona e manatua o lenei maʻi e toetoe lava o taimi uma e o mai ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi tumau.

Ma o nei faʻaaliga e mafai e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le tagata, ma, ioe, suia atoatoa lona ala masani o le olaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le faʻamaʻi na mafua ai le toesea o soo se vaevaega ona o le taotoga, ona mafai lea ona vave faitau i luga o aoga mo le maʻisuka, o lona uiga o le mauaina o se vaega o le le atoatoa.

Soʻo se isi faʻamaʻi e ono mafua ai se faʻalavelave ogaoga i le soifua maloloina ma le faʻamapulaʻaina o se tagata i tulaga o le gaoioi poʻo le mafai gaioiga e galue atoatoa e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le le atoatoa. I lenei tulaga, e auina atu le tagata gasegase i se komiti faapitoa, lea e filifili i luga o le faufautua o le tofiaina o le vaega o le tino le atoatoa.

E taua le maitauina o lenei avanoa e le gata ia i latou o loʻo mafatia i le ituaiga muamua o faʻamaʻi, ae faʻapea foi i le maʻisuka ituaiga 2.

O le mea lautele, mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le muamua, faʻapea foʻi ma isi maʻi uma, e tolu vaega e le atoatoa le malosi.

O le muamua e aofia ai le mea le mama o le tagata maʻi ma fautuaina ai o ia o le maʻi le atoatoa ma, i le tele o taimi, e le mafai ona ia tausia lelei o ia lava i lona lava malosi.

O le vaega lona lua e mafai ona taʻu atu e mafai ona suia le siakiina pe afai e mulimuli se tagata i fautuaga uma a fomaʻi.

O le vaega lona tolu ua manatu e galue. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e fautuaina le faʻateʻaina o galuega ma nisi tapulaʻa, ae o lenei suʻesuʻega, i se tulaga lautele, o le a mafai ona ola i le filemu. I lenei tulaga, e matua le taua lava pe o le suʻega e faia mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le muamua.

Ia, ma, ioe, faatasi ai ma nei vaega uma, e mafai e tagata gasegase ona mafaufau i fualaau mama.

Ma le isi, ou te fia matauina o aia tatau o le maʻisuka e mafai ona faʻamalamalamaina i taimi uma ma lau fomaʻi.

O a suʻesuʻega e maua ai le aia i le le atoatoa?

Ua maeʻa ona taʻua i luga o ia mataupu e tuʻuina atu ai se vaega faapitoa o le tino ma le mafaufau i se tagata maʻi. Ae ui i lea, e tatau ona talanoa i auiliiliga auiliili e uiga i le mea e ono iloa ai le maʻoti e ono mafai ai e le tagata gasegase ona maua se vaega faapitoa o le tino le atoatoa.

O le mea lea, o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le muamua, e mafai e le tagata gasegase ona mafaufau i le mauaina o le vaega muamua o le le atoatoa pe a iai ni faʻafitauli ogaoga o le soifua maloloina e mafua mai i le maʻisuka.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e tele naua le maʻisuka i Rusia, o le a oʻo mai ona o le faʻamaʻi, e tele foʻi gasegase e maua i le maʻisuka vae ma le gangrene, lea e vave ona tupu, ma masani ai ma le maualuga o le tupu aʻe o le thrombosis.

E le gata i lea, i le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, e ono mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se vaega lona lua. E masani lava e tupu lenei mea i mataupu e vave ona atiina ae e le gasegase le le atoatoa, o le mafuaʻaga o le maʻisuka faasolosolo. E mafai foi ona tuʻuina atu lenei vaega ia i latou o loʻo mafatia i le neuropathy ma le faaletonu o le mafaufau, lea e atiina ae foi i tua o le maʻisuka.

O le lisi o fualaau faasaina mo nei tagata gasegase e mafai ona aofia ai na fualaau faasaina latou te faia e togafitia ai se maʻi faʻamaʻi e mafua mai i se maʻi "sugar".

O le vaega lona tolu ua tuʻuina atu i le toetoe lava o tagata uma ua maua. E tusa lava po o le fea vaega o le maʻisuka o le maʻi.

O le mea lautele, e tatau ona fai mai e leai lava ni tagata gasegase i lenei tagata e maua mai e aunoa ma se faʻafitauli faʻaletonu. Vagana ai, o le mea moni, o le tagata maʻi lava ia e le manaʻo e teena se ituaiga o faamanuiaga.

Aia tatau faavae ma faamanuiaga

Afai tatou te talanoa e uiga i mea aoga ua maua i le maʻisuka ei ai manaoga faapitoa, o le mea muamua, o le penisione lenei.

O taui e tofia i luga o se tulaga lautele ma e totogi i le tagata maʻi i masina uma.

E le gata i lea, e mafai e se tasi ona faʻatau mai se glucometa eletise i se tau faʻaititia. O le mafuaʻaga lea e toetoe lava o tagata uma o loʻo faamanuiaina i le i ai o se masini faapena, lea e mafai ona latou pulea lelei.

E le gata i lea, e mafai e tagata gasegase ona maua ni aitema faapitoa mo le saoloto, e aofia ai:

  • mea a le fale e fesoasoani i se tagata e auauna atu ia te ia lava, afai e le mafai ona toe faia lenei mea,
  • limasefulu pasene i luga o tupe faʻaaoga,
  • nofoa faataavalevale, tootoo ma isi mea.

Ina ia maua nei faʻamanuiaga, e manaʻomia ona faʻafesoʻotaʻi le nofoaga tutotonu mo fesoʻotaʻiga lautele poʻo a latou fomaʻi. O mea uma e tuʻuina atu e tuʻuina mai ma gaioiga faʻafefe ma faʻasalalauga, lea o loʻo faamaumauina e tatau ai.

E le gata i lea, e mafai e soo se tasi ona faʻaaoga a latou aia i togafitiga toga. O nei pepa ulufale e tatau ona tuuina atu i le palemene o le Faaputugatupe o Inisiua.

E tatau ona malamalama o aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi ma faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo tuʻuina atu i le tagata maʻi e aunoa ma se totogi. Ma e le afaina pe o se pepa ulufale i se falemaʻi poʻo le faʻapipiʻiina o fualaau.

E moni, e le o tagata mamaʻi uma lava e maua se maʻi e fiafia i sea ituaiga o manuia. E mafua ona o le mea moni atonu e le mafai ona ia iloa e uiga i ana aia tatau.

E faʻapefea ona maua ni vailaʻau?

Tusa lava pe o le a le ituaiga o faamanuiaga na maua e se tagata, o le tulafono o lona uiga e tatau ona ia faʻafesoʻotaʻi le ofisa talafeagai ma pepa e faʻamaonia ai lona faʻamatalaga. Aemaise lava, o se tusifolau ma se tusi faamaonia na tuʻuina atu e le Pension Fund o loʻo tuʻuina atu ia te ia fualaau fuavai poʻo se isi lava mea.

Ae le gata i lea, ina ia maua fualaau fualaau, e tatau ona e ave muamua se taotoga mai lau fomaʻi. E te manaʻomia foʻi i taimi uma se faiga faʻavae fomaʻi ma oe.

O i latou uma o loʻo mafatia i le maʻisuka e manaʻomia ona maua se fomaʻi ma maua se tusi faamaonia mo le saʻo e maua ai vailaau mo le leai o se totogi. Ina ia iloa tonu pe o fea e tuʻuina atu ai nei pepa, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻafesoʻotaʻi a latou fomaʻi ma le Penisione o le Penisione.

E manino lava o lenei faʻamaʻi e mafai e se tagata ona iai ni faʻafitauli i le tutoatasi i totonu o nei faʻalapotopotoga. O le mea lea, o loʻo i ai tagata faigaluega faʻapitoa e galulue i tagata e le atoatoa. E mafai ona latou faʻataunuʻuina uma faatonuga a le tagata maʻi ma faʻaalia lona fiafia i pulega talafeagai.

Ua uma ona taua i luga e faapea o le vailaʻau lava ia e tuuina atu i se fale talavai. E mafai ona e mauaina le lisi o falemaʻi o loʻo galulue faʻatasi i lenei polokalame, faʻapea foʻi ma maua mai le talavai tatau mai lau endocrinologist i le lotoifale. E le gata i lea, e tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu isi vailaau e manaʻomia e togafitia ai faʻamaʻi faʻatasi, vagana ai, ioe, latou te i luga o le lisi o fualaau faasaina.

E faʻavae i luga o nei mea, e manino lava o soʻo se tagata o loʻo maʻi i soo se ituaiga o suka suka mafai ona faʻaaogaina le tele o aogā o loʻo lagolagoina i le setete.

O a faʻamanuiaga o loʻo faʻataatia mo le maʻisuka o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Faʻapitoa i le itulagi

Matou te faʻaalia po oa vaega o le tuʻuina atu o penefiti o iai i le faʻaitulagi.

O le maʻisuka e mafai ona talosaga mo faʻamanuiaga a le mālō poʻo le lotoifale ao nofo ai i Moscow.

O faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu e masani ona maua i le tulaga o le le atoatoa:

  • siaki i le fale faʻapitoa i le tausaga,
  • le faaaogaina saoloto o femalagaiga lautele
  • 50% le totogi i luga o pili aoga,
  • auaunaga faʻafesoʻotaʻi i le fale, ma isi.

Faʻavae i le Art. 77-1 o le tulafono a le St. Petersburg Social Code, o le maʻisuka e faatatau i faamai lea e leai se totogi e maua ai le saʻo e maua ai vailaau e tusa ai ma mea ua faatonuina e fomaʻi.

E le gata i lea, afai o le maʻi suka e le atoatoa, ua tuʻuina atu ia te ia fesoasoani lagolago faaopoopo ua faʻatuina i le Art. 48 o lenei Tulafono:

  • malaga saoloto i luga o alafesootai i le metro ma luga o felauaiga i le laueleele,
  • EDV 11966 poʻo le 5310 rubles i le masina (faʻalagolago i le vaega o le le atoatoa).

I le itulagi o Samara

I Samara, e mafai e le maʻisuka ona talosaga mo ni tui tui inisalini, masini injectors, nila mo i latou, mea e iloa ai suʻesuʻega taʻitasi, ma isi. (Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi le upega tafaʻilagi aloaia a le Samara Ministry of Health).

O lea, o le maʻisuka e mafai ona maua se lisi lautele o penefiti pe afai e faʻamaonia o ia o se tagata e le atoatoa le malosi, poʻo le tulaga i le leai o se faʻafitauli o le tino. I le i ai o le le atoatoa, EDV, penisione, malaga saoloto i le falemaʻi, femalagaaʻi e ala i felaʻuaiga lautele, ma isi. O loʻo avanoa.

Faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2: o le a le mea taua mo tagata maʻi ia iloa?

O lenei tusiga o le a mafaufau i se fesili taua e uiga i tagata e maua i le maʻisuka: o a aoga mo le maʻisuka ituaiga 2 e manaomia, e lagolagoina e le setete le maʻi, o a auaunaga e mafai ona faʻaaogaina e aunoa ma se totogi?

O maʻisuka uma lava e mafai ona agavaa mo faamanuiaga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi, o le pasene o loʻo faʻateleina i tausaga taʻitasi. O se tagata maʻi e manaʻomia se togafitiga taugata i le olaga atoa e le mafai e tagata uma ona gafatia ona totogi.

O loʻo tuʻuina atu e le setete se fesoasoani e tausia ai le ola ma le soifua maloloina o tagatanuu o lona atunuu. E taua le iloa e maʻi uma o le maʻisuka e uiga i aogā ua tuʻuina atu ia te ia. O le mea e leaga ai, e le o tagata uma e logoina e uiga io latou gafatia.

Faʻamanuiaga lautele

Faʻailoga Taua

E toʻaitiiti e iloa e maua e le maʻisuka le aia tatau e faʻaaoga ai se lisi patino o tautua. O loʻo i ai se lisi e talafeagai mo tagata uma ei ai faafitauli i le suka, tusa lava po o le a le mamafa, le umi o le maʻi, ituaiga. E toʻatele o le a fiafia i mea e maua ai le maʻisuka.

  • mauaina o vailaau e leai se totogi
  • tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli,
  • le avanoa e faia ai se suʻesuʻega e aunoa ma se totogi i le tulaga o le endocrinology i le nofoaga autu o le maʻisuka,
  • tuusaunoaga mai suesuega po o galuega i le taimi o le suʻega,
  • i nisi o itulagi o loʻo i ai le avanoa e asiasi ai i falemaʻi ma togafitiga, faʻatasi ai ma se faʻamoemoe lelei,
  • le mafai ona talosaga mo le le atoatoa e ala i le mauaina o tupe maua litaea,
  • se siitaga o aso fanau i le taimi o le maitaga ile 16 aso,
  • 50% faʻaitiitiga i pili aoga,
  • faʻaaogaina fua o mea faigaluega faʻapitoa.

Faaitiitia tupe totogi

MUAMUA: o le fuainumera o vailaʻau ma faʻamaʻi e maua mai ua fuafuaina e le fomaʻi, o se taunuuga o le suʻega. Faatasi ai ma asiasiga masani, e maua ai e tagata faʻamaumauga mo le aveina o vailaʻau sili ona lelei i le fale talavai.

Faatasi ai ma se suʻesuʻega saoloto i le falemaʻi o le maʻisuka, e mafai e le endocrinologist ona tuʻuina atu se suʻesuʻega faaopoopo i se neurologist, ophthalmologist, cardiologist i tupe faʻaalu a le setete. I le faaiuga o le suʻega, o le a tuʻuina atu iuga i le fomaʻi.

Faamanuiaga mo le ituaiga 2 Mateʻo

Faʻatau togafitiga mo tagata ei ai manaoga faʻapitoa

I le faʻaopoopoga i faʻamanuiaga lautele, o loʻo i ai lisi eseese e uiga i le ituaiga o faʻamaʻi ma lona malosi.

O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻamoemoe i filifiliga nei:

  1. Maua o vailaʻau talafeagai, o le lisi o loʻo fuafuaina e le fomaʻi aoga. E mafai ona ia faatonuina ni vai mai le lisi o loʻo i lalo:
  • Sugar faʻaitiitia pailani
  • sauniuniga mo le ate,
  • vailaʻau mo le faʻatinoina lelei o le pancreas,
  • togafitiga
  • multivitamins
  • fualaau faasaina mo le amataina o faagasologa metabolic,
  • pills e faʻamaonia le galuega a le loto,
  • vaifofo mo le toto maualuga,
  • antihistamines
  • vailaʻau.
  1. Maua se pepa pasi saoloto i le falemaʻi mo le faʻamoemoe o le toe faʻaleleia - O nei faʻaletonu faʻaitulagi. O le maʻisuka o loʻo i ai le aiā tatau e asiasi ai i se falemaʻi soifua maloloina, taalo i taʻaloga ma isi faiga faʻalesoifua maloloina iina. Auala ma meaai e totogi.
  2. Tagata gasegase e tatau ona toe faʻaleleia agafesootai - toleniga e aunoa ma se totogi, o le mafai ona sui suiga i matata eseese.
  3. Mauaina o se glucometer ma suʻe suʻega mo ia. O le numera o fasi faʻataʻitaʻiga e faʻamoemoe i le manaʻomia mo le inisalini o inisalini. Talu mai le maʻisuka ituaiga 2, e masani ona le manaʻomia le inisalini, o le aofaʻiga o suʻega e 1 le iunite i le aso. Afai e maua e le tagata maʻi le inisalini - 3 fasi pepa mo aso taitasi, e faʻamalo foi le tui o le inisalini i le tau manaʻomia.

Tupe faʻaalu mo le faalēaogāina o le upega tafailagi lautele

O se lisi o penefiti e maua i tausaga taʻitasi. Afai, mo se mafuaaga patino, e leʻi faʻaaogaina e le maʻisuka, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le FSS, tusi se faʻamatalaga ma aumai se tusi faamaonia e leʻi faʻaaoga avanoa. Ona e maua lea o se aofaiga o tupe.

E mafai foi ona e lafoaia atoa le afaina lautele e ala i le tusia o se faʻamatalaga, aua le faʻaogaina penefiti mo tagata mamaʻi ile maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, o le maʻisuka o le a maua se tupe faʻaagaga e tasi le taimi e totogi ai avanoa na maua.

Maʻisuka Le atoatoa

Faʻatasi ai ma le maʻisuka e mafai ona e maua le le atoatoa

Soʻo se tagata maʻi e iai le aiā tatau e faʻafesoʻotaʻi ai le ofisa o suʻega faafomaʻi mo le mafai ona iai se le atoatoa. E le gata i lea, e mafai e le fomaʻi ona faia lenei mea e ala i le tuʻuina atu o pepa talafeagai.

E maua e le tagata gasegase se suʻesuʻega faapitoa, e tusa ai ma ona taunuuga e mafai ona tuʻuina atu i se kulupu faapitoa o le tino.

Laulau - Faʻaalia o vaega o le le atoatoa i le maʻisuka:

Le vaegaFeʻau
1O le maʻisuka na le maua nisi o galuega taua ona o le faʻamaʻi o loʻo taʻua: o le leai o se faʻaaliga, togafitiga o le CVS ma le faiʻai, faʻalavelave o le tino, le le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani i fafo ma tagata e pauu i taimi uma.
2Aumai tagata maʻi i faʻasalaga i luga ile faʻailoga e le o faʻaogaina.
3Faʻatasi ma faʻamaoniga pe agamalu o le faʻamaʻi.

O le tagata gasegase e agavaa e faasaʻoloto togafitiga faʻapitoa

I luga o le mauaina o se le atoatoa, ua i ai i le tagata le aiā tatau mo faʻamanuiaga mo tagata ei ai manaoga faapitoa.

Ua tuufaatasia i luga o tulaga lautele, e le ese mai avanoa mo isi faʻamaʻi:

  • free medical examination,
  • fesoasoani i fesoʻotaʻiga lautele, avanoa e galue ma suʻesuʻe ai,
  • apili e oo i fomai tomai faapitoa
  • manaoga o penisione le atoatoa,
  • faʻaitiitiga i tupe totogi.

Tomaʻi i tamaiti e maua i le maʻisuka

Se tamaititi e maualuga lona toto

O le faʻamaʻi e mafua ai le mamafa o le soifua maloloina o se tagata laʻititi, e sili atu le faigata nai lo tagata matutua, aemaise lava i le ituaiga insulin-dependent. O aoga o le maʻisuka ituaiga 1 o le mauaina lea o vailaau talafeagai.

Mai le laʻititi, ua tuʻuina atu se faʻafitauli, lea e aofia ai avanoa nei:

  1. Le mafai ona maua ni malaga saoloto i nofoaga tau soifua maloloina, nofoaga faʻanoanoa, piriota.
  2. Faia faʻataʻitaʻiga ma suʻega ulufale i le iunivesite i tulaga faapitoa.
  3. Le mafai ona togafitiga i falemai i fafo.
  4. Le soloia o tiute faamiliteli.
  5. Le faʻaaogaina o totogi lafoga.

O le tausia o se tamaititi maʻi e faʻaitiitia itula faigaluega

O matua o se tamaititi ei ai maʻi faʻapitoa e iai le aia i tulaga lelei mai le kamupanī:

  1. Faʻaitiitia itula faigaluega poʻo le aia i se isi aso faaopoopo e tausi ai le maʻisuka.
  2. Tuai litaea.
  3. Mauaina o se totogi e tutusa ma tupe maua ao leʻi oʻo i se tagata maʻi e 14 tausaga.

O aoga mo tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le maʻisuka, faʻapea foi ma isi tausaga, e mafai ona maua mai pulega faʻapitoa e ala i le tuʻuina atu o pepa talafeagai. E mafai ona e mauaina e ala i le faʻafesoʻotaʻi o lau nofoaga tutotonu latalata i le maʻisuka.

O se auala e maua ai togafitiga fua

Ua tusia e le fomaʻi se talavai

Ina ia maua le avanoa e maua ai vailaau mo le saolotoga, e tatau ona pasia uma suega e faʻamaonia ai le siama. O le endocrinologist, e faʻavae i luga o iuga o suʻega, faʻasolosolo fualaau talafeagai, i le sao saʻo. E tusa ai ma lenei mea, ua tuʻuina atu i le tagata maʻi se faʻamaumauga ma le aofaiga tonu o fualaau faasaina.

E mafai ona e maua ni vailaʻau i le falemaʻi a le setete, ma fai sau faʻamaumauga. E masani lava o le tele o vailaʻau e tuʻuina atu mo le masina, ona toe manaʻomia ai lea e se tagata maʻi se fomaʻi.

TALI: e taua le iloa mea uma e tuʻuina atu e le setete pe a maua oe i le maʻisuka: o le a fesoasoani ia te oe le lelei e taulima ai togafitiga taugata. O le iloa o au aia tatau, e mafai ona e talosagaina tulaga aloaia o le setete pe afai e leai se tasi e ofoina mai e faʻaaoga.

Taʻavale e tietie

Talofa, o loʻu igoa o Eugene. O loʻo oʻu maʻi i le maʻisuka, e leai sou maʻi. E mafai ona ou faʻaogaina le vaʻavaʻai saoloto a le lautele?

Talofa, Eugene. Mo tagata e maua i le maʻisuka, o loʻo i ai avanoa mo femalagaaiga saoloto i luga o felauaiga i luga o le lautele, tusa lava po o le a le malosi. Ae o lenei mea e na o le felauaiga i le taulaga.

Mauaina o le Maʻisuka

Talofa, o loʻu igoa o Catherine. E i ai laʻu tama teine, 16 tausaga, ua maeʻa le vasega 11. Talu mai le laʻititi, sili atu ma le 1 tikeri le maʻisuka, faʻaletonu. Tau mai ia te au, pe i ai ni aoga pe a ulufale i se iunivesite mo ia tamaiti?

Talofa, Catherine. Afai ei ai se le atoʻatoa, o le tamaitiiti, i lalo o tulaga faʻapitoa, ua filifilia mo aoga maualuga, o loʻo i ai le aiā tatau e suʻesuʻe ai e aunoa ma se totogi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aoina pepa ma tusipasi talafeagai, o se lisi o le a musuia i le iunivesite.

A aunoa ma se faʻaletonu

I le leai o se faʻaletonu, o le lisi atoa o penefiti e faʻatatau tonu i le ituaiga o maʻisuka.
E tatau ona iai faʻalapotopotoga e faʻalautele le lisi o avanoa.

Mo tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, ua tuʻuina mai:

  • EDV i le aofaiga o le 2590 masina poʻo le NSO (o se seti o auaunaga faʻaagafesootai) i le tulaga o le teena o se totogi masina,
  • pe afai e le atoatoa le tamaititi - o se penisione faʻaagafesootai o le 12,000 rubles,
  • le soifua maloloina agavaa.

E le gata i lea, o tuusaunoaga mai le tautua faamiliteli ma le tuuina atu o le vaega o le malosi "B" po o le "D" ua faatonuina e tusa ai ma le Decree of the Government of the Russian Federation No. 565.

Pe maua ea e tamaiti le malosi o le militeli mo le taliaina i le aʻoga? Vaʻai i ai.

Fomaʻi

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo tuʻuina atu le tele o vailaʻau, ma o loʻo i ai faʻamaʻi vai ma le togafitiga o isi faʻafitauli pe a uma le faʻamaʻi:

  • phospholipids ma pancreatin,
  • fualaau faasaina, togafitiga,
  • vitamini i totonu o laulau po o foliga o injections,
  • fasi siaki
  • tui mo le tuiina.

Togafitiga faʻavaomalo

E naʻo maʻisuka e iai manaʻoga faʻapitoa e mafai ona fuafua i togafitiga toga.

Ina ia mafai ona maua se tiketi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le FSS poʻo le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma faʻamaumauga nei:

  • Kata ID
  • Tusi Faamaonia o le le atoatoa o le malosi,
  • SNILS,
  • fesoasoani mai le fomaʻi maʻi.

E faavae i luga o le faaiuga lelei a le faʻamasinoga, o le aso o le asiasiga i le falemaʻi ua faavaeina.

Aua le tuʻuina atu vailaʻau faʻamalosi i le fale talavai

I le mauaina o le teena i le fale talavai e tuʻuina atu ai vailaʻau sili ona lelei, o le filifiliga sili lava o le faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Soifua Malōlōina:

  • e ala i le valaauina o le laina vevela 8-800-200-03-89,
  • e ala i le tuʻuina atu o se talosaga e ala mai i le upega tafaʻilagi aloaia

E le gata i lea, ua fautuaina e faila se faasea i le moliaga - mo le mea lenei e tatau ona i ai lau pepa e iloagofie ai ma se taotoga mai le fomaʻi.

Ia mautinoa ia faia ni kopi ina ia mafai ai ona e le taliaina le talia o le faʻamatalaga o le tagi pe a taumafai e puipui mea e fiafia i ai le faamasinoga.

O a aoga mo tagata ola? Faamatalaga iinei.

E i ai ni faʻamanuiaga mo tamaiti o matua pagatia i Rusia? Auiliiliga i lenei tusiga.

Faʻapitoa i itulagi

Faʻalagolago i le itulagi o le nofo ai, o le lisi o penefiti ua tuʻuina atu e mafai ona faʻalauteleina i le tau o le paketi a le lotoifale.

I totonu o le laumua, o le tele o penefiti e maua mo le maʻisuka ei ai manaoga faʻapitoa:

  • Tuuina atu o se pepa pasi saoloto ma se taimi e tasi 1 le taimi i le tausaga,
  • le aia tatau e faʻaaoga saoloto ai felauaiga lautele,
  • le avanoa e maua ai fesoasoani lautele ile fale, ma isi.

Ina ia mauaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau ofisa i le lotoifale o le vafealoaloai.
I luga o le teritori o St. Petersburg, o se lisi o avanoa ua saunia e le Art. 77-1 o le Tulafono Lautele.

E tusa ai ma tulafono faʻavae, e mafai e tagata maʻisuka faʻaitulagi ona maua ni vailaau faʻasaina e tusa ai ma le faʻasologa mai le fomaʻi.

I le tulaga o tagata e le atoʻatoa le malosi, ona faʻateleina lea o le lisi o avanoa ma e aofia ai:

  • le aia tatau e faʻaaoga saoloto ai felauaiga lautele, e aofia ai le metro,
  • resitalaina o le EDV i le aofaiga o le 11.9 afe rubles. poo le 5.3 afe rubles. - faʻalagolago i le vaega atofaina.

O le pule a le Samara e maua ai tagata gasegase i le tuʻuina atu o tui inisalini e leai se totogi, faʻamaʻi taavale, faʻapea foʻi ma nila ma meafaigaluega faʻaletagata mo faʻamatalaga patino.

Fesoasoani i le vitio

  • Ona o le tele o suiga i le tulafono, o nisi taimi e vave vave ona vave vave ona faʻaalia le tele o taimi i luga o le laupepa.
  • O mataupu uma lava e taʻitoʻatasi ma faalagolago i le tele o mea. O faʻamatalaga autu e le faʻamautinoa ai se fofo i ou faafitauli patino.

O le mea lea, o faufautua tomai faʻapitoa e galulue mo oe i le taimi atoa o le uati!

  1. Fai se fesili e ala i le fomu (lalo), pe ala mai i luga o le initaneti talanoaga
  2. Valaau i le laina telefoni:
    • Moscow ma le Eria - +7 (499) 110-43-85
    • St. Petersburg ma le itulagi - +7 (812) 317-60-09
    • Regions - 8 (800) 222-69-48

APPLICATIONS MA KAUPAPA E MAFAI ONA MAUA 24 ASO MA LE LELEI I LE ASO.

Maua ni feiloaʻiga faaletulafono e aunoa ma le faia o se fesili i le fomu i lalo!

Talofa. O loʻo i ai faʻamatalaga e tuʻuina atu e le tagata gasegase e maua i le insulin 2 le maʻisuka 3 suʻega faʻataʻitaʻi i aso taitasi. O le fomaʻi e naʻo le tasi le afifi (50 vaega) na te faatonuina. Uunaia e le mea moni e talafeagai le teuina o le 1 kuata. O le mea saʻo, latou te iai se tusi mataʻutia. E masani lava ona ou i ai i le hypoglycemia, i lenei tulaga e tatau ona ou fuaina le maualuga o le kulukose. lea F.Z. vaai? Le mea e fai E faʻapefea ona maua le fualaau saʻo ma suʻe suʻega?

Tuua Lau Faamatalaga