Manua le keke: O se Fua Faʻataʻitaʻi Faʻatafuna Fale

E leʻi faʻatagaina le avanoa i lenei itulau aua matou te talitonu o loʻo e faʻaaogaina masini meafaigaluega e matamata ai i luga o le upega tafaʻilagi.

E mafai ona tupu lenei mea ona o se taunuuga o:

  • Javascript e le atoatoa pe poloka ile faʻaopoopoga (e pei o faʻatagata)
  • O lau sailiga e le lagolagoina kuki

Ia mautinoa o loʻo mafai ona faʻatagaina Javascript ma kuki i lau sailiga ma e te le polokaina la latou downloadga.

Reference ID: # 7dfa2c30-a93c-11e9-9a7d-e7b0534ebeb4

Amataga o le igoa Walnuts

O se mea sese le talitonu o le taamilosaga e sau mai Eleni, ma maua le igoa o le atunuu e tasi. O le mea lea na taʻua ai e tagata Eleni ia lava fua o le laau Persian, sinop po o le Royal. O le mafuaaga mo igoa masani o le fua o le laau lava ia e leʻi tupu i Eleni. Sapalai na aumai mai le teritori moni o Turkey, lea na taʻua o Sinop. I le auala, o le taimi nei i le atunuu ei ai le aai o Sinop, na fausia i aso anamua.

Sinop City (Northern Turkey)

Ae i Rusia, o le nut na mafua ona o sapalai ua uma ona maua mai Eleni, o le mea lea tatou te iloa ai i lalo o lena igoa. Faʻafetai i auala tau fefaʻatauaʻiga ma tagata faʻatauʻoa, o loʻo avanoa avanoa.

I le taimi lava e tasi, e mafai ona maitauina e sili atu ma le tasi le igoa o lenei nutini, e pei o Eleni. O le fua na tuʻuina atu i le teritori o Kievan Rus ma mai le itulagi talafaasolopito o le itu i saute Romania - Wallachia. O Wallachia sa i lalo o le pule a Prince Vlad Tepish, sili atu ona iloa i lalo o le suafa Prince Dracula. O le mea lea, matou te iloa fua o se laau laisa e taʻua o Voloshsky.

Vaega Faʻaaogaina:

  • falaoamata - 400 kalama,
  • lua fua
  • pata - 220 kalama,
  • taofi paʻu
  • walnuts - 350 gm,
  • se ipu ipu suka
  • kulimi mumu - 700 gm,
  • meli - 560 kalama,
  • fualaau fou (fugalaau poo strawberries) - 10 pcs.,
  • sukalati - 50 kalama.
  1. Faʻafeiʻu le suauu ma le meli, ona liu suamalie ma malulu.
  2. Paʻu suka ma fuamoa seia oʻo i le pulu ma faʻaopopo i le paluga o le meli.
  3. I le mea na tupu ai, tuʻu le paʻu tao, sasaa le falaoamata ma kuka le paluga susu.
  4. Ona tipiina lea i ni fasi pepa se 4 ma solo i totonu o falaoa lamolemole 1.5 cm le mafiafia.
  5. O se tasi o keke e tuu i luga o se pepa tao, kuka i le margarine, ma tuu i totonu o le ogaumu, muamua i le 180 tikeri.
  6. Pipi mo le 20 minute. Pe a liua foliga o le keke, e mafai ona manatu ua maeʻa.
  7. O lea ia taoina keke na totoe.
  8. Ina ia saunia le kulimi, e tatau ona faʻapipiʻi le kulimi kulimi ma le suka ma faʻafeiloaʻi lelei i se paluga.
  9. Tipi ia fatu i se pine olo po o se mea e gaosia, faʻaopopo i kulimi mafiafia.
  10. Tuu keke i luga o se ipu lapoa ma faʻalautele le salalau o le kulimi. Ona e manaʻomia lea ona tuʻu keke keke i luga o le tasi ma le isi, ma ufiufi i latou i se paluga suamalie. O pito o le keke e lelei foi e faʻafefiloi ai le kulimi.
  11. Ufiufi le lole suamalie ma keke sukalati ma teuteu i vine fou.

Ua saunia le keke o Walnut. E tatau ona tuu mo le 3 i le 4 itula i totonu o le pusaaisa ina ia lelei le susu, ona mafai ai lea ona e taumafai.

Faʻataʻitaʻiga o le Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻagofie Laititi

O lenei kulimi suamalie suamalie o le a tosina atu i tagata uma e fiafia i laʻau suamalie. O le fua mo se meaai suamalie ma palasi e faigofie tele, o ana tapenapenaga o le a le tele se taimi, ma soo se faletua o le a maua mea e tatau ai i le umukuka.

Matou te faia se fua faigofie mo se keke falala:

  1. Vaevae fuamoa, ona sasaina lea o le paʻepaʻe ma le soʻo ese mai le tasi ma le isi.
  2. Faʻaluluina lelei le nati.
  3. Faʻaopopo vailaau tipi i nati, lemoni zest, fufulu mama ma faʻafefiloi malie.
  4. Liligi le masi kulimi i totonu o se paʻu palapala.
  5. Fufulu le ogaumu i le 185 tikeri, tuu le paluga i totonu ma tao mo le 35 minute.
  6. Ina ia saunia le kulimi, e tatau ona tuʻuina le suka suka i vanilla ma fuamoa. Ona liligi lea i totonu o le susu vevela ma sasaa le falaoamata. Faʻamalamalama lelei mea uma.
  7. Tuu le kulimi i luga o le ogaumu ma kuka i luga o le vevela seia oʻo ina vevela.
  8. Faʻaliliu le paluga maeʻa ma tipi i ni vaega se lua ina ia maua ai keke tutusa mafiafia.
  9. O nei keke e tatau ona salalau ma le kulimi ma tuʻufaʻatasia.

Uʻu le lole ma le suka malosi, tipi i vaega ma tautua i le vevela poʻo le kofe.

Chocolate Nut Cake

O meaʻai suamalie keke paluga, faatasi ai ma ni kulimi ma kulimi kirimulima, o le a sili atu ona manaia. O sea togafitiga e lelei mo se mea malie pe o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i le lauti taeao.

Royal Walnut Cake

O le meaʻai suamalie Royal o se filifiliga sili lea mo se taumafataga fiafia. E foliga matagofie lava le suamalie a Airy ma e ese lona tofo ma le manogi inu.

Moli-nut keke "Castle of Love"

Se mea e le masani ai ma le suamalie e mafai ona saunia mo le aso fanau o se pele.

Faʻafetai i le uiga uigaese ma le ofoofogia o le tofo, o lenei keke e mafai ona maofa e pei o le nifo suamalie.

Pistachio keke popo ma le kulimi

O lenei suamalie suamalie ma se 'oa taua tele e talafeagai mo le inu o lapo i aso taitasi ma se laulau fiafia. Mo lana tapenapenaga, e sili atu le faʻaoga o pistachios, suamalie i se mea e fai ai le kofe.

Alimoni Cake (fua muamua)

Ou te fiafia lava i keke ma taumafai e faataitai soo i fualaau. O le asõ o le a ou taʻuina atu ia te oe le auala e faia ai le keke o le almond e tusa ai ma le uluai fua. Tatou amata! . sili atu

Faamaonia le soloia o le fua

E le mafai ona faʻaumatia lenei gaioiga.

O fatu e aofia ai le tele o mea aoga mo le tino o le tagata, e ui i lea, e taua le iloa o foliga o ituaiga taitasi o lenei oloa faigata. Faatasi ai ma tagata e fiafia i meaʻai ma meaʻai suamalie ei ai se manatu e uiga i le "malogo" o keke keke, ae ui i lea, o a matou mea e sili ona lelei mo keke kulimi ma se ata e faigofie ona faʻamaonia oe i le isi itu! Faʻafetai i le filifiliga o paluga, kulimi ma mea e fesoʻotai ai, o loʻo ia te oe le aia tatau e suia ai le fua ma le tofo o lau keke, ma afai oe kukaina mo le taimi muamua, matou te fautuaina oe e taumafai se auala faigofie e fai ai se kulimi kulimi i le fale. O se meaʻai faapena o le a sili ona e fiafia i ai oe pele ma e pele, ma o tamaiti e le fiafia i le kulupu e mafai ona fiafia i se meaʻai suamalie ma aoga mo latou soifua maloloina. Faʻalogo foi i filifiliga mo le faia o se palu falala 'aiga i le faanatinati: o nei suʻega e mafai ona fesoasoani i fale talimalo i tulaga e leʻi mafaufauina. Faaaoga ni kulimi i le paluga, i le faatumuina ma pei o teuteuga, faʻapipiʻi faʻatasi ma fualaau mama ma vine. Manatua e faigofie le vave vave ma le kuka e kuka keke ma ni fatu e tusa ai ma suʻega!

Tuua Lau Faamatalaga