Maʻi suka ma togafitiga

E leai se mea e faʻaaogaina e le suālaʻau mo i latou o loʻo mataʻituina a latou ata pe mafatia i le maʻisuka. O faʻatau pisinisi latou te viia lenei oloa, pe mafai ona faʻafaigofieina le paleni-faavae i totonu o le vavau, tautala i le pala o le nifo ma faʻamaʻe nifo. Ae pe moni ea lenei mea?

O le tele o fomaʻi e lapatai mai o le kulimi kulimi e leai se suka ma isi mea e gaosia mai suamalie, i se isi itu, na o le faʻaititia o le lamatiaga o le nifo.

Le aoga tele o komipa i tagata soifua maloloina ma le maʻisuka, ma pe mafai ona faʻaaogaina, o mataupu e aafia ai le tele o tagata.

O le a le kulumu kesi e leai ni suka?

O le tuluimu na foliga mai i le 170 tausaga talu ai. Na faia e se tagata fai pisinisi J. Curtis, ma i le faaiuga o le XIX senituri na avea ma se oloa lauiloa i le tele o Amerika. E oʻo lava i le taimi lena, e mafai e se tasi ona faʻafeiloaʻi pepa lautele uma o faasalalauga faatosina e uiga i se oloa e puipuia ai le pala. E oʻo lava i le 30 tausaga talu ai i le Soviet Union, latou te tilotilo ma le fuʻa i tagata tafafao maimoa mai fafo o loʻo faʻatau le suimui. Ae ui i lea, i le tele o tausaga talu ai, ua maua ai le lauiloa i le lautele o le Soviet space.

I aso nei, o manatu i le aoga o lenei oloa ua vaevaeina. E le o se mea e ese ai, aua o le tele o gaosi oloa e mafai ona faʻatau e faʻatau atu le tui, ma e masani ona talanoa tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina.

I soʻo se kulumu, pe leai poʻo le suka, o loʻo i ai se mea faʻafefe, lea e aofia ai, o se tulafono, o polymers synthetic. Mai lea taimi i lea taimi, o vailaʻau e maua mai i le laupapa suamalie po o le sua suamalie na gaosia e le Sapodill laau ua faaopoopo i le oloa. O le taofiofi masani e aofia ai meaʻai eseese, faʻatoʻaga, mea e 'ai ma meaʻai.

Xylitol po o le sorbitol e faʻapipiʻi i le kulumu moa - o mea suamalie ua faatonuina mo le maʻisuka ma tagata o loo taumafai e aveesea le mamafa. E toetoe lava o mea uma e maua mai ai meaʻai, e pei o le paʻu paepae (E171), lea latou te maua ai se foliga manaia. I le taimi muamua, na faasaina le E171 i Rusia, ae o lea ua faatagaina e faaaoga e tusa lava pe o le gaosia o meaʻai eseese.

I le suesueina o le tuufaatasiga o le oloa, e mafai ona e iloa e leai se mea masani i totonu. E faʻafefea ona aafia le tino o le tagata i le suimui?

Tulimu: manuia poʻo le faʻaleagaina?


E finau mai tagata faapitoa o le faʻaaogaina o le kulumu mo le tusa ma le lima minute i le aso e na o le manuia lava. Pe a faʻasolosolo se tagata, faʻalauteleina lona faʻaola. O lenei faagasologa, i le isi itu, e fesoasoani i le toefuataiga o le nifo ma le faamamaina.

E le gata i lea, o maso o le pamu manogi e maua ai se avega masani ona o se taunuuga o le tino, palasitika ma le masini eletise o lenei oloa. Pe a fufulu le kulumu, e maua ai le massage, ma o nisi auala e puipuia ai le gasegase o le tino o loʻo vaʻaia ai nifo, ua taʻua o le faʻamaʻi pipisi.

I le faʻaleleia atili o le salivation, e taofi ai e le kulumu le uiga o le manava ina ua uma ona 'ai. E le gata i lea, o se sapalai tumau o salu e faamamaina ai le pito i lalo o le esophagus.

O se mea manaia e faapea o le 15-20 tausaga talu ai i le Iunaite Setete, Iapani, Siamani ma isi atunuu ua amata ona gaosia ni pulu masi mo faamoemoega faafomai. E mafai ona latou aofia ai mea e maua mai le suamalie, vitamini, mea tiso, faʻamaʻi faʻamaʻi ma meaʻai.

Ae peitaʻi, afai e aveʻesea faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻaaogaina i ni nai aso i aso taʻitasi, o le a faʻaleagaina ai ou nifo. Faatasi ai ma taunuuga lē lelei o:

  1. Faateleina le vevela o le manava o le nifo i tagata e tele naua le atinaʻe o maso o le masini masticatory. E le gata i lea, o mea suamalie e faaaoga i le nofoaga o le suka e sili atu ona afaina nai lo le masani ai o le suauu paʻu.
  2. O le tupuga o le faʻamaʻi pipisi o le ulutala ma le gastroparesis o le maʻisuka. Afai e te ulaina le kuki mo le sili atu ma le lima minute, ona faʻamalosia ai lea o le faʻamalolo o le suka gao i totonu o se manava gaogao. I le aluga o le taimi, o le eleʻele o le hydrochloric e paʻu ai ona puipui, lea e aofia ai le faʻaalia o nei faʻamaʻi.
  3. O le suka e suitulaga i le kulumu - sorbitol ei ai lona aafiaga tele, lea e lapatai mai ai tagata gaosia i le afifiina.

O supplements e pei o le butylhydroxytolol (E321) ma le chlorophyll (E140) e mafai ona mafua ai ni mea e afaina ai le tino, ma faaopoopo ai le faila e mafai ona faateleina ai le toto ma faaitiitia le maualuga o le palasala i totonu o le toto.

Talosaga Fautuaga


O lea la, faʻapefea ona faʻaaogaina le kuki ina ia aoga ai se tagata? E pei ona taʻua muamua, o le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei oloa e le sili atu i le lima minute.

E faʻaaogaina le suimui pe a uma ona 'ai. O le mea lea, o le a puipuia e se tagata le tupu mai o gastritis poʻo maʻi o le manava.

Ae ui i lea, i nisi o tagata, e masani ona faasaina le ulaula. I le va o le faʻamaonia, o le phenylketonuria ua iloga - o se gasegase o le gasegase masani e aʻafia ma le le talafeagai o le metabolism.

O lenei faʻamaʻi e atiina ae i le tasi i le sefulu miliona tagata. O le mea moni e faapea o le suamalie ua sui i le tosimasi e mafai ona faʻalavelaveina le ala o le phenylketonuria. O faʻasalaga faʻatasi e aofia ai:

  • le faaaogāina o le oloa i aofaiga e le faatapulaaina,
  • tamaiti ei lalo ifo o le fa tausaga le matua, e mafai e se tamaititi ona toso i luga o le kulumu, o lona uiga e tatau ona matua pulea e matua,
  • umi le maʻi i le maʻisuka
  • o le i ai o faʻamaʻi o le vaega o meaʻai, o tagata gasegase e maua i le gastritis poʻo le maʻi o le peptic ua faʻatagaina e faʻaaoga le kuki pe a maeʻa se taumafataga mo le lima minute,
  • o le i ai o nifo mamanu.

I le taimi nei, e tele naua mea e gaosia i le maketi, mo se faʻataʻitaʻiga, Orbits, Dirol, Turbo ma isi. Ae ui i lea, e le gata o le igoa o le oloa e tatau ona i ai sona sao i lana filifiliga, ae o le tuufaatasiga lava ia. O le tagata maʻi na te faia tutoatasi, i le fuaina o mea lelei uma ma le lelei, pe na te manaomia lenei pseudo-oloa. Atonu e sili atu le faʻaalu o ni nai minute e toe fufulu ai ou nifo nai lo le kuki.

E tusa ai ma aogā ma faʻamaʻaloga o le suimeni o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

E leai se totogi o le suimui a Sugar?

Mia wallace "Iuni 21, 2010 10:19 pm

Ou te faamalie atu pe afai o le fesili e valea, ae e popole moni o ia ia te au. E tusa ai ma le upu "chewing gum" ua uma ona ou suʻesuʻeina
O le fesili o le: faʻateleina le SC? E leai sona sao o le suka. AUA! I luga, aemaise lava i luga o le Dirol, ua tusia - 62 g mo le 100 g, o le suka - 0 g. Ae o loʻo i ai ni gaʻo! O fea oi ai? O le a le mea ou te fesili ai? E foliga mai ia te au e faaleleia. Po o oʻu talaaga e sese. Ua leva ona i ai muamua - O loʻo ou siakiina le talaaga, aua le 'ai mo sina taimi, ou te ulaina le kuki, ae o loʻo tuputupu ae le SK! O lea, na afaina ai au. Faʻamatalaga e le o siaki
Faafetai i le taimi muamua!

PS O le a ou faamanino - 22.00 CK 9.8, - 3 upega o le kulu - 23.10 CK 12.7. O lea ia mafaufau nei. Ma e le o le taimi muamua lea, ou te le fesili ai iinei

Tuua Lau Faamatalaga