Faʻafefea ona tui - Fraxiparin?

Faamoemoega: o le faʻaofiina o vailaau faʻasaina, faʻasese ai le gastrointestinal tract.

Faʻaaliga:

1. O le faʻaofiina o tamai tusi o fualaau faasaina.

2. Faʻaofiina o vailaʻau suauʻu.

3. Fai togafitiga puipuia.

4. Fesoasoani faʻafuaseʻi.

Contraindications:

1. Alu i le fualaau faasaina.

2. Faʻaleagaina o le faʻamaoni o le paʻu i le nofoaga o tui.

Nofoaga inisiua:

O injections laiti e faia i totonu o vaega o le tino lea e leai ni veins autu ma ni gaʻo. O le pito i luga o le tauau (ogatotonu pito tolu), o le vaega ole ala, ole pito i luga o le manava, le pito i luga o le suilapalapa.

Meafaigaluega:

1. O se tui vevela, o se nila mo le aoina o vailaʻau.

2. O se nila e leai se faʻamaʻi 2-3 cm le umi mo inisiua subcutanees i tagata gasegase e masani ona atiaʻe le gaʻo ma 4-5 cm i totonu o se meaola gaʻo tele.

3. Tolu lanu tipi na susu i le 70% ava malosi poo le AHD-2000.

4. Tusi faʻailoga ua faaulutalaina "Mo mea e le faʻamaonia."

5. Paʻu matala poʻo le solo.

6. Faailogaina o le fata "Mo mea faigaluega faaaoga," pe afai o le injection e tatau ona faia i totonu o le uarota.

7. 0.5% vaifofo o le chlorhexidine.

O le Heparin o se mea faʻapitoa.

Heparin - ua ulu atu ile matua, i le 1 ml o le heparin e aofia ai 5000 PIECES., i se fagu 5 ml.

O le Heparin e faia i lalo o le vaavaaiga a le VSC (taimi o le coagulation o le toto) ma i se taimi FAASILOINA i le paʻu o le puipui o le abdomina tua pe i / m, in / in.

Faʻatasi ma VSK mai le 5 minute. e oo i le 8 minute - 10,000 iunite,

mai le 8 min. e oo i le 12 minute - 5,000 iunite,

mai le 12 minute i le 15 minute - 2.5,000 iunite,

sili atu ma le 15 minute IA LE FAIA!

1) Saunia ou lima mo tui,

2) Aoina se suauu ma se gafatia e 1 i le 5 ml, saunia nila se lua, tasi mo se seti o fualaau (faatasi ai ma le lautele lautele), o le isi mo se umi o le 20-30 mm, mo le tuiina. Tuu se nila lautele lautele i luga o le suauʻu.

3) Tausia le ua o le amipoule i le ava malosi, faila i se faila fao, ma, uuina i luga o le sipuni susu e faʻamaluluina i le ava malosi, toso ese.

4) Tusi ni vailaʻau mai le faʻamalama po o le uila, uu le amipoule poʻo le vial i luga o le nila ma lou tamailima. Ina ia maua mai le 1 i le 5 ml (e pei ona faatonuina e le fomaʻi),

5) Suia le nila ma, sii maualuga le tui i luga o le mata, faʻasaʻo mai i vailaʻau faʻasaina ma fuʻa a le ea, siakiina lona tulaga.

6) Saunia ni kiliva se lua e susu i le ava malosi.

7) Tofi le tagata gasegase e faasaoloto le 'initaneti tui (pito i luga o le paʻu o le abdomina muamua, lagolago le 2 cm mai le pute). Taulima le inisiua i le ava malosi, muamua i le polo lanu ma se mea tele, ona sosoo ai lea ma le isi - tuusaʻo le nofoaga o inisi. Aua le togi ese le polo lona lua, ae uu i lou lima ma lou tamatamailima laitiiti.

8) I le lima tauagavale, gagau le paʻu, ma le lima taumatau, uu le suauʻu i se pito i luga (pe a ma le 45º), faʻapipiʻi le nila i le loloto o le 2/3 o le uumi, e tatau ona faʻasaga i luga le nila. A aunoa ma le suia o le sulu i totonu o le isi lima, ulu i le vailaʻau. Tuu le fagu fafa lona lua ma le ava malosi i le nofoaga o tui, ma ia uuina le atigilima ma lou tamatamailima, aveʻesea mai masini mumu faʻatasi ai ma se malosi malosi.

9) I lou lima tauagavale ma se polo lanu, faʻapipiʻi lemu le nofoaga na tuiina ina ia sili atu le tufatufaina atu i le gaʻo gaʻo.

Faʻasalaga, faʻalavelave e mafai ona fai: faʻaaogaina, toso, tuʻuina o se nilalalala i totonu o masini mūlū, faʻasologa o le suauʻu, faʻamaʻi o le tino, puleaina sese o isi vailaau i lalo o le paʻu nai lo le mea ua faatonuina.

Na le maua le mea o loʻo e sailia? Faʻaoga le sailiga:

Upu sili ona lelei:Mo se sikolasipi, e mafai ona e faʻatau se mea, ae le sili atu. 8724 - | 7134 - pe faitau mea uma.

Faʻasao le adBlock!
ma toe faafou le itulau (F5)

matua manaʻomia

Matamata i le vitio

O maʻi e faʻamalosi i le thrombosis ua faʻataʻitaʻiina le drug fraxiparin. E toatele e iai le fesili pe faʻapefea ona faʻaaogaina. I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe le auala e tuiina ai le fraxiparin. O le fualaau o le anticoagulant drug fraksiparin o se faʻavae fou o fualaau faasaina. O se heparin maualalo maualalo mole mole. O le nadroparin calcium o le elemene aoga lea o le fraxiparin. O loʻo faʻafesoʻotaʻi ma le antithrombin III, ma faʻamalosia atili ai ona aʻafiaga i le vaega o le coagulation Xa, lea e nafa ma le liua o le prothrobin i le uila. O le faʻaaogaina o le paluga o calcium e le faatagaina ai lenei suiga.

I le taua faasaga i le thrombosis, e sili ona talafeagai le fraxiparin. O lona faaaogaina ua faamatalaina i faatonuga mo le fualaau faasaina. O le Fraxiparin o loʻo faʻatulagaina i taʻi maʻi i le taimi o taotoga e puipuia ai le thrombosis. Tagata faʻamaʻi pipisi o le purulent-septic, faʻatasi ai ma le manava o le tino poʻo le loto vaivai e faʻaaoga e puipuia ai le thromboembolism. Mo ia lava faamoemoega, ua faatonuina o ia mo tagata maʻi.

Tuutuuga o le faaaogaina

O le a tatou iloiloina le mea e faʻaaogaina ai fraxiparin. O le faʻatonuga o le fualaau faasaina e taʻu mai ai e tatau ona filifilia le atunuʻu e faalagolago i le mamafa o le maʻi. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le tofiga e aʻafia ai le fua ma le taimi ole pulega. Fai mai faatonuga o le fualaau faasaina e na o le pau lava le tui. E le faʻatagaina le faʻaaogaina o le inisetila ma le faʻafefe o le vailaʻau.

E sili atu le tuiina o fualaau faasaina i le tulaga o le tagata maʻi. Faia se tui i totonu o le manava. O le Fraxiparin e faʻafeiloaʻi i totonu o le posterolateral poʻo le puipui o le manava i tua, mai le agavale ma le itu taumatau. Ua faʻaofiina le nila, faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le vailaʻau faʻamalosi, tuusaʻo saʻo, tuusaʻo i totonu o le paʻu o le paʻu, lea e tatau ona i ai i le va o le index ma le limamatua. E tatau ona faia le lafu e le gata i le taimi na faʻaofiina ai le nila, ae seia oʻo i le iʻuga o le faʻatonuga atoa o le vailaʻau.

E le fautuaina e tuʻufaʻatasia le puleaina o fraxiparin ma togafitiga faʻamalolo o le potassium, NSAIDs, inhibitors ACE. E le o faʻamatalaina foi i le taimi tutusa e pei o vikasol.

Lisi o mataupu:

Talu ai o se vailaau mamana lenei, o lona faʻaoga e mafai ona faia e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi.

O fualaau faasaina e faatatau i fualaau faasaina ma gaioiga taufaasese. O lenei meafaigaluega e puipuia ai le foliga mai o pupuni o le toto, o lea e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o le gasegase o veins papaʻu ma loloto.

E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻaaoga lelei mo le togafitiga o isi vailaʻau faʻaleagaina faʻaleagaina.

Contraindications

O le Fraxiparin e faʻailogaina i le tulaga o le thrombocytopenia, faʻalauteleina le toto, ma faʻasalalau le faʻamaʻi pipisi o le coagulation. E le tatau ona faʻamatalaina i tagata e maua i le afaina o le tino, ma e oʻo ai i le faateleina o le faʻaleagaina. O maʻi e maua i le maualuga o le toto maualuga ma le manatu masani e le tatau ona ave lenei vailaʻau.

E le fautuaina mo tagata o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le maʻi o le manava po o le duodenum, e ono mafai ona toto. Afai e te siaki le fua o le fualaau faasaina, ona aoga tele lea i le tetee atu i le thrombosis. Afai e sili atu le inumaga, o le a le mafai ona tupu le toto o le eseesega. I nisi o tulaga, o le thrombocytopenia o loʻo tupu pea.

Na matou faamatalaina le aafiaga o lenei fualaau faasaina. O le ae maua foi nisi faʻamatalaga e uiga i le Faraskapin e aoga, pe faapefea ona vavae, e tatau ona e mataʻituina le vitio. Talu ai ona o soʻo se injections e manaʻomia le tausiga ma se auala faʻapitoa.

Faʻasalaga faʻavae ma vaega

O vailaʻau faʻapitoa e maua mai i se faʻafofo, o lona fausaga e le lanu pe i ai se lanu samasama samasama. O le fofo o loʻo tuʻuina i tui. O le vailaʻau e faʻamoemoe mo le tui i lalo o le paʻu.

Faʻasoga faʻatasi ma vaifofo e tuʻuina i paʻu. E tasi le mea e mafai ona maua ai se tasi, lua pe lima vavae, lea o loʻo tuʻuina i totonu o teuga o pepa faʻailoga.

Fraxiparin e aofia ai vaega nei:

  1. O le mea autu o le calcium nadroparin. O lona uiga e mafai ona faapenei - 2850, 3800, 5700, 7600, 9500 IU anti-Xa.
  2. Vaega faʻaopoopo - hydrochloric acid, solution o le calcium hydroxide, vai mo le tuiina.

Fale faʻamaloilo

Fraxiparin o se sui auai o le vaega o loʻo faʻataʻitaʻiina faʻatasi ma le antithrombotic action. O le nadroparin o le Calcium o se ituaiga o le heparin maualalo maualalo mole mole e maua i le depolymerization mai le heparin masani. Afai tatou te mafaufau i lenei vailaʻau mai le itu o le vailaʻau, ona avea lea ma glycosaminoglycan, o lona mamafa mamafa e 4300 daltons.

O lenei vaega ua faateleina le vevela mo le antithrombin protein toto, lea e mafua ai ona faaitiitia le numera Xa. O lenei tulaga e fuafua ai le matuia o le aafiaga antithrombotic o le nadroparin.

O isi mataupu faavae mo le faateleina o le antithrombotic gaoioiga e aofia ai le faaosofia o se mea e taofia ai le tino, faaleleia atili o le fibrinolysis ona o le tuusao tuusaʻoina o le plasma plasmagen activator from cells endothelial, faapea foi le suia o faamatalaga o le hemorheology - faaitiitia le maualuga o le viscosity o le toto, faateleina le numera o platelets, suia le membrane o granulocytes.

Pei faʻatusatusa i le heparin o le ituaiga e le faʻafefeteina, e maualalo le aoga i luga o le papalate, i le tulaga o le faʻaputu ma i le setete o le homeostasis primary.

I le taimi o togafitiga ma galuega maualuga, o le faateleina o le APTT e 1.4 taimi sili atu nai lo le tulaga masani e mafai ona matauina. Afai e faʻaaogaina i siama faʻasolo, ona leai lea o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le APTT.

I le taimi o le pulega o le vailaʻau e ala i tui tui, o le maualuga o le maualuga o le toto e maua ile 4-5 itula. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e oʻo atu i le 88%. I le taimi o pulega faʻaleagaina, o le maualuga o le tausiga e matauina pe a maeʻa le 10 minute.

O le afa-ola e faʻaumatia e tusa ma le 2 itula. O le mettabolization o fualaau faasaina e masani lava ona matauina i totonu o le ate e ala i se metotia ua faaleagaina pe i le depolymerization.

O a faailoga mo togafitiga?

O le Fraxiparin ua faamoemoe mo le faʻaaoga i faʻamaʻi nei:

  • mo le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi, i le taimi o taotoga faʻapitoa o se natura faʻapitoa, i le i ai o se faʻaopoopoga o le pipisi o le toto i ICU, lea eoʻo mai ma le gasegase po o le manava o le fatu,
  • i le lamatiaga o le atiaeina o le pulmonary embolism,
  • e faʻaitiitia ai faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faʻatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo mo le tuiina o le toto i taimi o faʻamaʻiloga o le tino,
  • e faʻamalo ai le faʻaleagaina o le angina ma le faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma le U.

Auala e tui ai Fraxiparin - tulafono, fuafuaga, taʻaloga

O le vaifofo ua tui i lalo o le paʻu. Faʻatasi ai ma le faʻatomuaga o le tagata maʻi e tatau ona pepelo. E tatau ona tui le vailaau i lalo o le paʻu i totonu o le anetelalateral poʻo le posterolateral place o le manava. O le fualaau faasaina e faia i itu taʻitasi i le itu - muamua i le taumatau, ona i le itu tauagavale. E mafai foi ona e ulu atu i le ogavae.

E faʻapipiʻi le nila i lalo o le paʻu i se tulaga faʻatulagaina, ae le o se tulaga. Aʻo le i faia le pulega, e tatau ona tuiina le paʻu i totonu o se mea laiti. Ua faia i le va i le va o le lima matua ma le tamatamailima. E tatau ona teuina le fatu i le taimi atoa o le inuina o le fualaau faasaina. A uma le inisiua, o le vaega o loʻo togafitia ai vailaʻau e le manaʻomia ona faʻamamaina.

Vaega o le faʻaaogaina o Nadroparin, faʻalagolago i sini:

  1. I le taimi o le togafitiga o le thromboembolism ma i le taimi lava na maeʻa ai taotoga gasegase, ua fautuaina e faia se fofo o Fraxiparin i se fualaau 0.3 mL po o le 2850 IU anti-Xa, e faia i tui tui. O le vailaʻau e tuiina i le 2-4 itula aʻo leʻi faia le taotoga ona toe faʻatasi lea i le 24 itula. Togafitiga e tatau ona tumau ia le itiiti ifo ma le vaiaso, ma e mafai ona faʻatinoina seia oʻo ina pasia le faʻalavelave faʻafuaseʻi o paʻu toto.
  2. A o faagasolo le vaitaimi o le togafitiga o le thromboembolism i taimi o togafitiga faʻapitoa, o le iniseti e faia e ala i le inisiua tui i doses e fuafua i luga o le mamafa o le tino, i le 1 kilokalama o le mamafa o le maʻi, e manaʻomia le oʻo i le 38 IU anti-Xa. I le aso lona 4 pe a uma le taotoga, o le a mafai ona faʻatuputeleina le 50%. Muamua le inuina o le vailaʻau e tatau ona faia i le 12 itula aʻo lei faia le taotoga ma o le lona lua o le a faia 12 itula pe a uma le taotoga. A maeʻa lenei mea, o le injections o fualaau faasaina e tuʻuina atu mo le taimi atoa mulimuli ane, seia oʻo ina faʻaitiitia le paʻu o le toto, ma o le tagata gasegase e faʻafeiloaʻi i togafitiga. O le tapulaa ole taimi o tui e tatau ona 10 aso.
  3. O tagata mamaʻi o loʻo lamatia i le toto, faʻapipiʻi mai i le vavalaʻau o le manava o le tino, faʻapea foi ma le faʻailoga o le manava ma le fatu, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i le tasi taimi i le 24 itula, e tatau ona faʻaaogaina i le paʻu. O le fofo o le fofo ua faatulaga e fuafua i le mamafa o le tino. O le fualaau faasaina e faia i le vaitaimi atoa o le lamatiaga o le gaʻo.
  4. I le togafitiga o le thromboembolism, o fualaau faʻamaʻi e tatau ona faʻatalanoaina vave pe'ā uma le amataga o faʻamaoniga. O le tuiina o Fraxiparin e faia seia oʻo i le taimi e manaʻomia ai le prothrombin taimi. O le vailaʻau o loʻo togafitia faʻafuaseʻi 2 taimi i le 24 itula. O le tui e faia i le 12 itula. O le fofo o le fofo e faalagolago i le mamafa o le tino - 86 IU anti-Xa e tatau ona taitaia i le 1 kg.

Ua faaalia i le vitio le ala e tuiina ai le tui o Clexane, o le tuiina o Fraxiparin e faia tutusa:

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

E tusa ai ma faʻataʻitaʻiga a manu, o loʻo i ai ni molimau maumaututu e aofia ai vaega o le vaega o Fraxiparin i le placenta i le pepe, o lona uiga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga e le fautuaina, ae faʻaaogaina i le faiga.

O nisi taimi ei ai tuusaunoaga pe a sili atu le faʻapitoa i le tina i le lamatiaga i le tamaititi.

I le taimi o le susu, e le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina, talu ai e mafai ona ulu atu vaega o loʻo gaosia ai le susu.

Faʻaiʻuga

Aʻo faʻaaogaina le fualaau faasaina, o aʻafiaga nei e mafai ona tupu:

  • totoga o faʻalapotopotoga eseese,
  • tulaga o le thrombocytopenia ma le eosinophilia,
  • faateleina faʻamaʻi ate,
  • gaioiga o le gasegase e mafai ona tupu,
  • hematomas e ono oʻo mai i le nofoaga o inisiua, faʻavae malosi e mou atu i totonu o ni nai aso, o nisi taimi atonu e tupu ai le tupu, i le fea itu e taofi le togafitiga,
  • hyperkalemia ma priapism e seasea ona aliali mai.

Alu i le Fraxiparin Injection

E taua tele le poto masani

Le manatu o fomai fomai ma iloiloga o tagata masani e uiga i le fualaau faasaina Fraxiparin.

Fraxiparin o se mea aoga tele mo le puipuia ma le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. O lenei vailaʻau e fesoasoani e toetoe lava mai le faʻaaoga muamua, e mafua ona o ona meatotino. O le vaega malosi e vave ona fusia i le plasma protein ma o se taunuuga e tupu ai se aafiaga antithrombotic.

I le taimi o togafitiga, o le toto ma le toto e vave ona afaina. O le meafaigaluega e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto ma faʻalauteleina ai le mafai ona gafatiaina o palaseta membranes. Ae i le taimi e faʻaaoga ai, e taua le mataʻituina o le tulaga o le toto, o nisi taimi e ono tupu mai le toto.

E masani ona ou faatonuina Nadroparin i oʻu tagata gasegase mo le puipuia ma le togafitiga o le tele o maʻi o le thrombotic. O lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻamalo ai le thrombosis, togafitia ai le thromboembolism ogaoga.

E le gata i lea, o le mea moni, e mafai ona faʻaaoga Fraxiparin i le taimi o le maitaga, o le fualaau faasaina e leai se aʻafiaga leaga i le tina ma le tamaititi, e ui lava e ese mai le faʻamatalaga.

A o faagasolo le pulega, o le fualaau faasaina e vave ona ulu i totonu o le toto, faamamaina le mumu, tiga ma aveesea ai le le lelei o taunuuga o le maʻi. Ae aua nei galo e uiga i aʻafiaga, pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e siaki le tulaga o lou tino.

Aʻo leʻi maʻitaga, sa ou faia se suʻega lea na faʻaalia mai ai ua ou totoʻa tele, e pei ona faʻamatala mai e le fomaʻi mulimuli ane ia te aʻu, o le toto malulu e mafai ona mafua ai le thrombosis. Ma o fusi toto i le taimi o le maitaga e ono lamatia ai le tina ma le pepe.

Na ia faatonuina le fualaau faasaina Fraxiparin. I le taimi muamua, na foliga mai e le lelei mo au le tuuina atu o tui i loʻu manava, ae o le taimi na ou masani ai. I le taimi muamua, na fausia ai hematomas i le nofoaga o tui, ae na latou pasia. Na ou togiina le fualaau faasaina mo le 2 vaiaso, ma ua maeʻa ai suesuega.

Talu ai o loʻo ou maua le faʻasolosolo, o le tauaveina o se tamaititi o se suega atoa mo aʻu. O lenei faʻamaʻi i le 7 tausaga ua tuanaʻi ua avea ma faʻalavelave ia te au ina ia maua se tamaititi ua leva ona faatalitali ma laʻu tane. Ina ua ou maʻitaga, na ou alu loa loa i le fomaʻi, na ia faatonuina aʻu e tuʻuina atu i le fomaʻi Fraxiparin i le taimi atoa. O lenei vailaʻau e faʻamoemoe e faʻamaeʻaina le toto ma puipuia ai pupuni ma ufiufi toto. Na vave ona ou malie. Sa ou faia le injections lava ia.

O le vailaʻau e leai sona aʻafiaga i le tamaititi. Sa ou solomuli filemu ma le mautonu ma fanau mai se pepe maloloina!

Faʻatauga o fualaau faasaina ma ona analogues

O le tau o le fualaau faasaina e sili atu le maualuga i le averesi mo se afifi e 10 suauʻu 0.3 e mai le 2200 ma e oo atu i le 4020 ruuga, mo se pusa o Fraxiparin Numera 10 0.6 ml - mai le 3400 i le 5000 rubles, o loʻo maua foi mea nei mo le faʻatau:

Fesoasoani i faʻamaʻi vein.

O le kopiina o mea e faʻatagaina naʻo le faʻamatalaga o le punavai.

Auai matou ma mulimuli i tala fou ile fesoʻotaiga vavave.

Faʻamatalaga

O laʻu tane na opoina aʻu, e te alu i luga o loʻu manava ma i le itu taumatau)) E le o se mea manaia, ona e faʻaaogaina ai lea !! !! aua le popole)))

E leai se mea e tatau ona e tuʻuina. E faigofie lava i loʻu manava, e ui lava ou te lei totoina i lou taimi, ae na o le taimi muamua, ae leai se manava. O le mea taua o le tui malosi. O nisi taimi e tupu ia te aʻu, o le a ou togiina loʻu manava atoa, o loʻu lima o le fefe, ma le vale ((Ona, faasolosolo malie lava ona aveese le nila, na ou faʻafeiloai atu i ai.

O loʻu paʻu na gasegase ma pipii mau i loʻu manava, o loʻo i ai se ituaiga olala mafiafia. Na aveese e loʻu toalua o ia i le inisalini ma tui le inisalini i totonu o lona manava i le taimi nei, e pei o isi faaosoosoga faaosooso

O le a ou auina atu se sootaga i le PM i laʻu lava video tutorial! E faigofie mea uma iina!

Ou te tatalo i lalo o le pute. i se tulaga. fefe le afaina. na o le pau ma ulufale malie atu. e ulu i le manava, ae le o lalo o le paʻu.

O le mea ese, na tau mai e le fomai ia te au ae le o le eria lata ane i le pute, o le taufaasese.

Ou te le saʻo i lalo o le pute ae lalo ifo.

Sa le mafai ona ou punitia aʻu :( Sa ou alu i le potu togafitiga mo aso e 10 i le tausimaʻi

Tagai foi

Ua taʻu mai e teine ​​ia te aʻu le auala e tui ai fraksiparin? I totonu o le manava? Mai se nofoaga paʻu, o le nofoaga o inisiua e afaina ai ma le faamanualia, o le mafuaaga lea i aso uma e tuʻuina ai sea ituaiga faamanua? O le manava o le a uliuli i le masina. Le mea e fai E tatau la ona tatau? Tina, fefefe.

Talofa uma teine! Kolya fraksiparin i le taeao 0.3, i le afiafi 0.6. Ua amata ona amata mai Bruises. O le nila e le tutusa ma se mea manifinifi. Tau mai ia te au pe faapefea ona e tuiina fraksiparin, atonu o loʻo oʻu faia se mea sese, latou fai mai ua ou tui.

Teine pele! Ua latou faatonuina le fraksiparin 0.3 e tui, o faatonuga ma YouTube e faapea e tatau ona e aveeseina le paʻu, ma na fusi aʻu e le fomai i le aso ananafi, e aunoa ma le tosoina, na o le saʻo lava i se itu, faʻafeiloaʻi se nila ma togi le vailaʻau. E faʻapefea ona e taʻua ni pulou? Pipiʻi le paʻu i le va o ou tamatamai lima po o le.

Tina, ua ou maua le gasegase o le tino ma ua faatonuina au e tui le fraxiparin! Muamua na latou tuʻituʻi i le manava 1 taimi i le aso !! (o le amataga lea o maitaga). Ona tilotilo mai lea o le fomai i loʻu manava gaʻo ma le manua ma fai mai e paʻu.

TUA! O le afiafi nei o fesili na iu lava ina suia mo aʻu. Talu ai o le d-dimer, rfmk ua faateleina, ua faatonuina le fibrinogen e toso le fraxiparin 0.4. Ma o lea na oo mai le afiafi, sa ou taumafai e tuu atu se inisi i le pute, o le nila na le i ai i soo se auala.

Talofa uma teine. Na ou faatauina se ovine i le taimi lenei, o loʻo i ai se isi afifi ma o faatonuga e fai mai e tatau ona e pipii i totonu o lou manava :( pe ou te leʻi malamalama o 🙁 o teineiti na tuiina sea ituaiga ovate.

Talofa tagata! SOS! Mai aso nei, e tatau ona e tuiina le fraxiparin. I le tolu tausaga ua mavae, na latou aumaia ai ia te au ni tui se tolu, ma ou tuu i totonu o le pusaaisa! Ua faʻaumatia i latou? O faatonuga (i luga o le Initaneti) o fai mai e le sili atu i le 30 tikeri le maualuga o le vevela, ma a leai.

Talofa tagata uma! Na faatonuina aʻu e faʻaaoga FRAXIPARINE. Ma pe faʻapefea ona saʻo lelei, e le mafai ona ou malamalama. I totonu o le pusi po o se mea i totonu o le manava, e oʻo lava i le itu? Naʻo le paʻu e mafai ona "puʻeina" mai le itu, ma i le pute.

Mo le tolu masina mulimuli ane na ou togiina le tui o Fraxiparin, i aso uma, o loʻu manava o le lanumoana uma ma i le hematomas. O iloiloga muamua na lelei. Na ma filifili ma loʻu toalua e taumafai e faapipii i isi aso uma, ma o le isi aso na ou pasia ai suega. faatalitali mo taunuuga.

Faʻamaumauga mo le faʻatonuina o Fraxiparin - faʻapefea ona tui saʻo le fualaau faasaina?

Faʻafefea ona aʻafia Fraxiparin? O lenei fesili e masani lava ona tulai mai i tagata gasegase lea na faatonuina. O le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamalositino o le vailaau faʻasaina ma le antithrombotic.

O le gaioiga malosi i totonu o le calcium nadroparin. O nisi taimi e tupu ai e faatonu e le fomaʻi lenei vailaʻau i se fafine.

I le taimi o le maitaga, ua faatonuina Fraxiparin e puipuia ai le faʻateleina o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i paʻu toto. E le gata i lea, o vailaʻau e mafai ona faʻaaoga uma e puipuia ai faʻamaʻi ma togafitia ai.

O nisi tagata gasegase e ave fualaau mo le iva masina. O lea la, o le a lenei vailaʻau, ma pe faʻapefea ona tulei saʻo?

Ua fai mai tagata faigaluega a le fomaʻi o lenei vailaʻau e saogalemu atoatoa, o lea e le mafai ai ona e popole i le afaina i le soifua maloloina. O nisi tagata gasegase e matauina e le o iai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le gaioiga.

I le taimi nei, e leai ni suʻesuʻega na faia i lenei mataupu. O le tele o tagata atamamai e fai mai o le mafuaʻaga e pei ona taua i lalo: o le tusi lesona e leai ni faʻamatalaga fou, talu ai e le i tusia mo le tolusefulu tausaga.

Fofo mo pulega faʻapitoa o Fraxiparin

O lenei vailaʻau e faʻataʻitaʻiina i na o mataupu sili ona ogaoga, pe a iai se tulaga lamatia tele o faʻafitauli. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e te le ulu i le vailaʻau i le taimi i le leai o se mea e maua mai i le tino ma le faʻateleina o le toto. E leai se mea e faʻamavaeina ai le maliu o le tamaititi pe leai foi.

I le lisi o faʻasalaga, faʻalauteleina o maʻi gasegase poʻo le duodenal, faʻamaʻi pipisi i le mata, ma isi faʻamaʻi e mafai ona aofia ai. Ae o le ala o le pulega, o le fofo i le fesili e faia faʻapitoa.

I lenei faagasologa, e tatau i le tagata maʻi ona i ai i se tulaga tulaga ese.

E tatau ona sasaina le vailaʻau i lalo o le paʻu i le tuatusi poʻo le posterolateral place o le manava.

E amataina i itu taitasi i le itu: muamua i le taumatau, ona agai lea i le itu tauagavale.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e ulu atu i le suʻu tafatafa. E faʻapipiʻi le nila i lalo o le paʻu i se tulaga faʻatulagaina, i le leai o se tulaga i se tau mafolafola. Aʻo leʻi faʻaofiina, e tatau ona pipiʻi le paʻu i totonu o se tamai pusa.

Ua fausia i le va o le limamatua ma le tamatamailima. O le lafumanu e tatau ona tausia i le taimi atoa o le pulega o fualaau faasaina. A maeʻa le tui, o le vaega o loʻo faʻataʻitaʻiina ai le vailaʻau e tatau ona faʻamamaina.

Vaega o le faʻaaogaina o Fraxiparin e faʻalagolago i sini:

O le tele o fualaau faasaina e faalagolago i le mamafa o le tino. I le mamafa o le 50 kilokalama pe itiiti ifo, o le fua fautuaina o le fualaau faasaina e 0.2 ml. O le numera lea e faʻamanuiaina i le sefululua itula ao leʻi faia le taotoga ma le aofaiga tutusa o le taimi pe a maeʻa.

Ae o le fualaau e tatau ona tuiina i le tasi aso i le aso aso e fa talu ona maeʻa le taotoga e 0.3 ml.

Afai e eseese le mamafa o le tino i totonu o le kilokalama, ona tatau lea ona e ulufale i le 0.3 ml o le vailaau faʻasaina le sefululua itula ao leʻi faia le taotoga ma i se taimi pe a maeʻa. Mai le lona fa o aso pe a uma le taotoga, o le maualuga o le tasi tui o le vailaʻau e 0.4 ml.

Pe a sili atu i le 70 kilokalama le mamafa, o le fua fautuaina ole 0.4 ml mo le afa aso ao lei amataina ma pe a maea le taotoga. Ae o le manogi o Fraxiparin, lea e faʻatautaia i le aso i le aso lona fa talu ona taotoga, e 0.6 ml.

Faʻamaumauga mo le faʻaofiina o le Fraxiparin i totonu o le manava: tulafono

E tatau ona tui le vailaau i totonu o le manava. E le fautuaina e tuʻuina se inisi i pusa ma i le ogatotonu ole ogalaau.

E le gata i lea, 'aua le tui i totonu o nofoaga e gaʻo ai, maʻila ma manua. E manaʻomia e le limamatua ma le alofilima ona fai se lafu, e maua ai se tafatolu tafatolu. O lona pito i luga e tatau ona i le va o ou tamatamai lima.

I le pito i lalo o lenei laupepa, tui le vailaau i le taumatau saʻo. E leai se mea e tatau ona tuʻuina atu le lafu i le taimi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E tatau ona faia lenei mea i le maeʻa ona aveese le tui. E le fautuaina e faʻamalo le nofoaga o tui.

Vitio aoga

Faatonuga i le auala e tui ai Fraxiparin ma isi vailaʻau i totonu o le manava, i le vitio:

E tatau ona matauina o le foliga mai o le edema laitiiti i le nofoaga o inisiua ua manatu e masani. Ioe, e leai se mafuaaga e popole ai pe afai e le afaina ai se tamaitai i soʻo se faʻafitauli. Taua: e matua faasaina le tuiina o oe lava ia Fraxiparin e aunoa ma se faatagaga a se fomaʻi, aemaise lava i le taimi o le maitaga. Na o se fomaʻi lava ia e tatau ona tofia o ia.

  • Faʻaitiitia mafuaaga o le faʻalavelave mamafa
  • Faʻateleina le mamafa i totonu o le 10 minute i le maea ai o le pulega

E faʻapefea ona tuiina le fraxiparin?

O le mea lautele, na latou tofia aʻu e pei o lenei: mai le 5 dts i le amataga o le aso M.

e tatau ona e toso i aso uma i le taimi lava e tasi, mai le aso muamua e aunoa ma le faʻatagaina i le amataga o le isi faʻataʻitaʻiga

O le a ou faaopoopo atu e tatau ona e aoina le lafu, tui, aveese le nila, ona faatoa faasaʻo lea o le laupepa.

aua e te fefe e faʻapipiʻi le nila i le auala atoa - e laʻititi lava, e oʻo lava i teineiti aupito sili ona leaga i lenei nofoaga o loʻo i ai se vaega sili atu ona loloto o le gaʻo

Aua e te alu ese mai le kesi, e saʻo! Seiloga ua uma ona aveese le nila e mafai ona tuʻuina atu.

Faʻasalalauga Faʻamatalaga Lelei

E ofoofogia le auala e mafai ai e se numera laʻitiiti o fafine ona fatuina se leo tele.

Ou te lei sau iinei mo se taimi umi. I tulaga o tamaiti - e le suia mea uma. E leai, e leai foi ni maitaga. Ae.

O le taimi muamua na ou sau ai i le vaalele pepe mo fautuaga i luga o le BT schedules. O le faagasologa o lo o tamoe, ma ua ou iloa nei.

Ata fiafia i totonu o le faletusi

E pei o le toatele iinei, ou te taumafai malosi e faatali mo X, ae o loʻo ou faia muamua suʻega: (DPO, Evie. Time.

Faʻamolemole, o le 28 dts ma le 30 dts. E i ai ni faʻalauiloa? O le mea moni o le hcg e le lelei tele.

Aisea ua ou alu ai i le DC, aua Ou te le iloa tonu pe o afea Sa e i ai, ma pe a faʻapipiʻi foi. faʻatulagaga.

O tala sili ona lelei i le faletusi

I le ogatotonu o le seneturi talu ai, na atiae le American sexologist ma le polofesa o le fomaʻi o Arnold Kegel.

E faʻaosoosoina e se uila a le tino o le tagata le fanau mai? E faʻapefea ona tupu le maitaga i lenei maʻi? O.

O le tausisia o tulafono o le vevela e taua tele mo le fausiaina o se faʻatulagaga faʻatuatuaina. Ae o le fausiaina o se fatu.

Faʻafouina o meafaitino i le 'upega tafaʻilagi e mafai ona na o se fesoʻotaʻiga tuusaʻo tuusaʻo i le www.babyplan.ru

Le faʻaaogaina o tui puipuia i le maitaga: Fraxiparin

I le taimi o le maitaga, ei ai tulaga e fai ai e le fomaʻi, ina ua maeʻa le suʻega o le toto na sosoo ai, le faʻamaoniaina o se fafine o se vailaau faʻasaina - o se mea e manaʻomia. O le manaʻoga e fausia ni paʻu toto e lamatia mo le ola o le tina ma le tamaititi, o le mea lea e mafai ai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina lea e solia i lenei vaitau. Fraxiparin i le taimi o le maitaga, e ui lava i le faasaina o faatonuga aloaia, ua faatonuina e puipuia ai le hypercoagulation. O le tele o le hemostasiologists e ioe o le fualaau faasaina, pe a faʻaaoga tatau, e le afaina ai le fusi.

Le faiga o le gaioiga a Fraxiparin

Fraxiparin o se hepatarin maualalo maualalo mole molemoa o loʻo i ai sona aʻafiaga faʻapitoa. I se isi faaupuga, e taofia ai le faʻamalosia o se filifili o tali e taʻitaʻia ai le totoina o le toto. Faatasi ai ma le faʻafoega masani o lenei vailaau faʻasaina, o loʻo taofia ai toto.

O le elemene aoga o Fraxiparin o le calcium nadroparin. O lenei vailaʻau e mafai ona vave ma faʻalagolago ona fausia fusi faʻatasi ma molelatini porotini i plasma. O lenei masini e puipuia ai pupuni toto mai le aliali mai. O le faʻavaeina o Fraxiparin, poʻo le calcium nadroparin, e iai sona aafiaga faʻapitoa i meatotino o le toto ma i le taimi lava e tasi e le mafua ai ni mea leaga. E pei o ia heparins uma, e le faateleina ai le avanoa e tafe toto.

O le thrombophilia o se maʻi gasegase totoʻa ma se lamatiaga o ni fusi toto. O lenei tulaga e mafai ona mafua ai le maliu o le tama i totonu o le manava. Fraxiparin i le taimi o le maitaga e tausia le masani ai le toto i le tamaititi e leʻi fanau mai, e le afaina ai le soifua maloloina o le tina. O le isi faʻatasi ma lenei vailaau faʻasaina e le mafai ona pasia le pa puipui ma le afaina ai le fetus.

Faaaoga i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, ua faatonuina Fraxiparin mo le togafitiga o tulaga e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o le toto, faʻapea foi ma le puipuia. O le umi ole vasega o togafitiga e filifilia taitoatasi: i nisi tulaga, e 9 masina uma lava. O togafitiga uumi e mafai ona manaʻomia pe afai o se fafine na muamua faia se faʻanoanoa ona o le toto. I ia tulaga, e oʻo lava i le malologa o le tasi aso i le faʻafoega o se vailaʻau faʻamaina e ono aʻafia ai le maliu o tama.

E le mafai ona e taʻu tonu pe saogalemu le Fraxiparin i le taimi o le maitaga. O le faʻatonuga o loʻo i ai faʻamatalaga e mafai ona tofia lona tofiga i le 2 ma le 3rd trimesters. Ua mautinoa e le hemostasiologists o le fualaau faasaina e le afaina i le fafine ma le tamaititi, ae leai ni suʻesuʻega i lenei vaega o tagata na faia. O lona uiga, o le fesili o le teratogenicity o Fraxiparin e tumau pea ona tatalaina. Ae ui i lea, na faʻaaogaina le vailaʻau mo se taimi umi e togafitia ai ma taofia le faʻateleina o le toto i totonu o maʻitaga maʻitaga, ma o le faʻamatalaga i le vailaau faʻasaina e leʻi faʻatautaia mo le tele o tausaga.

Pregnant Fraxiparin ua faʻamatalaina e aunoa ma se taimi. A maeʻa ona maua faʻamaumauga o suʻesuʻega falesuesue, e fuafua e le fomaʻi le lamatiaga o le fanau mai vave ma le oti o le fetal, ona filifili lea pe faʻaaoga le fualaau. O lona faʻaleleia masani e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le toto masani ma le aloese mai faʻalavelave.

Muamua le tolu masina o le sili lea ona matautia mo le ave o fualaau, e aofia ai mea e faʻamalosi ai. Latou te taumafai e tolopo a latou faʻaaoga seia oʻo i le 16 vaiaso, pe a faʻatulaga se placenta. I le 2 ma le 3rd pilime, e mafai ona faʻaaogaina pe afai e leai se isi faʻasolega o le fafine maʻitaga.

O le umi o le faaupuga, o le maualuga o le aʻafiaga o faʻafitauli ona o le faʻateleina o le toto toto. O le placenta e tupu i le 9 masina uma; o le tele o vaʻa tetele ma vaʻa laiti e faʻaauau pea ona faateleina. I totonu o capillaries, o le toto e sili ona vave vave ona tupu, lea e mafua ai ona maua le hypoxia o le fetal masani ma le tolopoina atili o le tuputupu ae o tama.

I le 3rd masina, o le centerus ma le fetus e oʻo atu i le maualuga. O le telē latou te avea, o le tele foi lea o latou aʻafia ai le vene vena vavalalata, lea e tafe atu ai le toto mai vae i le fatu. O le iʻuga, e faʻavaivai, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o fusi toto. O le filifiliga e sili ona lamatia o le fesuiaiga o le aluga o le pulmonary, o lenei tulaga e mafua ai le oti o le fafine maʻitaga.

E manino lava e iai faʻamaoniga taua mo le tofiaina o Fraxiparin. I mataupu uma o loʻo taua i luga, o aʻafiaga mai lona faʻaaogaina e itiiti ifo nai lo taunuuga o le faʻamalosi toto.

Pe a fuafuaina le maʻitaga, e faʻamaonia foi le fraxiparin mo le faʻateleina o le toto.O le thrombosis o se tasi lea o mafuaʻaga e taofia ai le faapipiiina o se fuamoa fuʻa i luga o le puipui o le uterine. O lona uiga, o le faʻaofiina o lenei vailaʻau e fesoasoani i le fausiaina.

Metotia o le talosaga

Pe a faatonuina Fraxiparin i le taimi o le maitaga, e taua le iloa pe faapefea ona tui. Na popole le kamupanī e uiga i le faigofie ona faʻaaogaina: o le vailaʻau o loʻo maua i le tulaga o se fofo na sasaa atu i suauu faʻaaogaina ma se nila mo le faʻaofiina i lalo o le paʻu. O le tele o le tasi o fualaau e mafai ona ese, i falemaʻi e mafai ona e maua ai filifiliga: 0.3 ml, 0.4 ml, 0.6 ml, 0.8 ml, 1 ml.

I le taimi o le maʻitaga, o le fua pito i maualalo e masani ona faʻatulagaina - 0.3 ml, 1 taimi i le aso. O le umi o le vasega o le inisiua e filifilia taitoatasi, ae e le mafai ona itiiti ifo ma le 10 aso. E faʻaleleia le atunuʻu pe afai o le fafine e mamafa lona tino.

O le filifiliga lelei pe a fai o le faʻasoaina o Fraxiparin e faia e se fomaʻi fomaʻi. Ae talu ai o le toatele o loʻo faʻamautuina le vailaau mo se taimi umi, ma o nisi taimi mo le 9 masina uma, e tatau ona faʻatautaia le faʻatonuga oe lava. Ae ui i lea, ao le i suia i togafitiga o aiga, e tatau mo se tagata poto faapitoa ona faia ni inisiua. O lea o le a faʻaalia ai le auala saʻo ma malamalama ai i lagona e mafai ona i ai ma le faʻaofiina o le fofo.

O le faʻaofiina o le fofo o mea nei:

1. Ave ese le ea mai le tuila i le liliu i lalo agai i lalo i le nila.

2. Saunia ni fulufulu mamoe o susu i le ava malosi.

3. Taʻoto i tua ma togafitia se vaega laitiiti o le paʻu i le ava malosi, toe laa mai le pute i nai inisi senitimita.

4. I luga o le vaega o loʻo togafitia, puʻe le paʻu ile paʻu ile lua tamatamailima.

5. I le pito i luga o le lafu, faʻapipiʻi le nila ile 90 ° i le maualuga o le paʻu.

6. Faʻagasolo lemu i luga o le piston seia oʻo ina folasia le fofo.

7. Aveese le nila, faʻasalalau le 'ie fulufulu i le nofoaga faʻasalaga.

A maeʻa le faʻagasologa, e le tatau ona faʻatagaina le tapeina o le inisiua. O aso uma lava e te manaʻomia e sui ai, itu uma (tauagavale, taumatau). I le taimi lava e uma ai ona aveese le nila, e ono tulaʻi mai le toto i le nofoaga o puncture, ma pe a mavae sina taimi - o sina mea itiiti. E masani ma e le tatau ona faʻafefe.

Fraxiparin i le taimi o le maitaga e mafai ona maua e aunoa ma se totogi. O le vaega o le vailaau faʻamaina e faia i faʻasalalauga a fafine ile nofoaga e nofo ai. O lona mauaina na maua mai e ala i le pepa fanau i totonu o le faʻavae o le poloketi a le atunuʻu "Soifua Maloloina" (Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinaʻeina o Agafesootai o le Russian Federation o Ianuari 16, 2008 N 11OF).

O aʻafiaga ma aʻafiaga

O aʻafiaga mai le pulega a Fraxiparin o nisi taimi e faʻaalia mai o ni paʻu o le paʻu: o le injection site siteches and covered with a swash. O se allergy e mafai ona faʻaalia i urticaria, Quincke's edema. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi e le masani ai. I le tulaga o le maualuga, e ono tupu le toto.

Fraxiparin i le taimi o le maitaga e masani lava ona faʻatonuina i luga o le faʻavae o faʻamaoniga matuia, o taunuuga mo le fetus e leʻi suʻesuʻeina. Ae o le tele o fomaʻi e malilie e faapea afai e tausia le atunuʻu, o lona uiga o le lamatiaga o lo latou tupuga e laʻititi.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le heparin low molecular weight, produced by depolymerization from the hepararin standard, o le glycosaminoglycan faʻatasi ai ma le mamafa o le mamafa o le tusa ma le 4300 daltons.

E i ai le maualuga o le vevela mo le antithrombin protein toto, 3 lea e mafua ai le taofiofi o le mea Xa - o lenei mea e mafua ona o le faʻaaliga antithrombotic pronoun o le nadroparin.

Faʻatoagaina: fesuiaiga o mea e fai ai suiga o le tino, fibrinolysis o le tuusaʻo tuusaʻo o le plasminogen meaola e faʻamalosi mai i le endothelial tissues, sui i totoga o le rheological toto (faʻaitiitia le viscosity toto ma faateleina le permeability o le plalet ma granulocyte cell membranes).

E faʻatusatusa i le heparin e leʻi faʻasalalauina, o loʻo i ai se aafiaga sili ona vaivai i luga o le platelet activity, faʻaopoopoga, ma le hemostasis matua.

Aʻo faagasolo togafitiga o togafitiga faʻatasi ai ma le maualuga o le gaioiga, o le APTT elongation o le 1.4 taimi e mafai ai. I le gasegase faʻasolosolo, e le mafua ai ona faʻaitiitia le APTT.

A maeʻa le inisiua, o le maualuga o le anti-Xa, o lona uiga, o le maualuga o le maualuga o le toto e oʻo atu i le 4-5 itula, e toetoe lava a gauai atoa (e oʻo i le 88%). I le tui malosi, o le maualuga o le anti-Xa gaoioiga e tupu pe a uma le 10 minute. O le afa-ola faʻamaʻi e latalata i le 2 itula. Ae ui i lea, o anti-Xa meatotino e aliali mai mo le itiiti ifo ma le 18 itula.

E faʻafefiloi i le ate e ala i le faʻaumatia ma le faʻamalosi.

Faatonuga mo le faaaogaina o Fraxiparin (Metotia ma fua)

O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai e tatau ona faʻatonuina le vailaʻau i se tulaga vavalalata i totonu o le manava, i le va o le itu taumatau ma le itu tauagavale o le manava. E mafai ona e tuiina le vailaʻau i totonu o le ogavae.

Ina ia aloese mai le leiloa o fualaau faasaina, aua e te taumafai e aveese mai le ea mai le sulu aʻo leʻi tuiina.

E masani lava, o le fesili e tulaʻi mai i tagata gasegase: "pe faapefea ona tui le Fraxiparin?" E taua le faʻaofiina o le nila faʻalelei i totonu o le lafu o le paʻu na faia e tamatamailima o le lima saʻoloto. E tatau ona faia le lafu i le taimi atoa o le tui. Ole nofoaga e tui ai e le tatau ona solo.

Vitio pe faapefea ona aʻafia Fraxiparin

Ina ia puipuia mai le thromboembolism i le taotoga, o le fua ole gaʻo ole 0.3 ml o Fraxiparin (2850 anti-Xa ME) ua fautuaina. O le fualaau faasaina e faʻatonuina 4 itula aʻo lumanaʻi le taotoga, mulimuli ane - tasi i le aso. Faʻaauau le togafitiga mo le itiiti ifo ma le vaiaso poʻo le taimi atoa o le lamatiaga o le tupu aʻe o le thrombosis aʻo lei oʻo atu le tagata maʻi i le siakiina o tagata.

O le puipuia o le thromboembolism i taimi o faalavelave faʻapitoa, o Fraxiparin e faia faʻapitoa i le 38 anti-XA IU i le kilokalama o le mamafa, o lenei fualaau e mafai ona faʻaleleia le tasi ma le afa taimi i le aso lona fa talu ona taoto. O le fua muamua e faʻamanuiaina 12 itula aʻo leʻi faia le taotoga, o le isi - i le taimi lava lea pe a uma le taotoga. E le gata i lea, o le Fraxiparin e faʻaaogaina i le aso mo le taimi atoa o le lamatiaga o le faʻateleina o le thrombosis aʻo leʻi ulufale le tagata maʻi i le siakiina o tagata. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ma le 10 aso.

O tagata maʻi e maualuga le lamatiaga o le thrombosis (mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu ole potu maʻi tausiga poʻo vaega ole tausiga ole tino, ole tino vaivai poʻo le fatu), Fraxiparin e faʻapipiʻiina i se tasi taimi i le aso i le aofaiga e fuafuaina e fuafua i le mamafa ole tagata maʻi: 3800 anti-XA ME oloʻo faia ile mamafa ole 70 kg i le aso, ma le tele o sili atu i le 70 kilokalama, 5700 anti-Ha ME o loʻo faʻatonutonuina i aso taʻitasi. E faʻaaogaina le meafaigaluega mo le taimi atoa o le lamatiaga o le faateleina o le thrombosis.

Pe a togafitia se fatu fatu e aunoa ma le i ai o se u Q poo se mea e le toʻa, o le fualaau faasaina ua faʻasolosolo i lalo ifo i le 12 itula. O le umi o togafitiga e 6 aso. O le masini muamua e faia faʻatasi ma le faʻasalaga e tasi i se auala o le bolus, o tootoo nei e faia faʻapitoa. O loʻo faʻatutuina i luga o le mamafa o le tino o le tagata maʻi - 86 anti-XA ME i kilokalama mamafa.

I le togafitiga o le thromboembolism, e tatau ona faʻatalanoaina faʻamalosi i meaʻai i vave vave. Togafitiga ma Fraxiparin e le mafai ona taofi seia oʻo ina oʻo i le tau faʻatatau o le taimi o le gathronbin. O le vailaau faʻasaina ua faʻasalalauina i lalo ifo o le 12 itula, o le taimi masani o le vasega e 10 aso. O le fualaau o loʻo faʻatino i le fua faatatau o le 86 anti-Ha IU i le kilokalama o le mamafa.

Faʻasalaga

Togafitiga: o le toto malulu e le manaʻomia le togafiti (faʻaititia le togi poʻo le tuai o le tui mulimuli). Protamine sulfate e faʻaleagaina le aʻafiaga o le heparin. O lona faaaogaina e tatau ona naʻo tulaga ogaoga. E tatau ona e nofouta o le 0.6 ml o le protamine sulfate e faʻaleagaina le pe tusa ma le 950 anti-Xa ME nadroparin.

Fegalegaleaiga

O le lamatiaga o le hyperkalemia e siitia pe a faʻapipiʻiina ma saltsium, sosolo o le ACE, faʻasolosolo faʻamalositino, angiotensin receptors blockers, heparins, non-steroidal anti-inflammatory drugs, tacrolimus, cyclosporin, trimethoprim.

O le faʻaaogaina faʻatasi ma le acetylsalicylic acid, faʻamalositino e le faʻaogaina, NSAID, fibrinolytics poʻo le dextran e faʻamalosia ai aʻafiaga o fualaau.

Faatonuga faapitoa

E le faatagaina le Fraxiparin e faʻatautaia i totonu o le tino.

E le afaina ai le mafai gaoi.

Analogs of Fraxiparin: Atenative, Wessel Douay F, Heparin, Heparin-Biolek, Heparin-Darnitsa, Heparin-Indar, Heparin-Novofarm, Heparin-Farmeks, Kleksan, Novoparin, Flenoks, Fragmin, Zibor, Enoksarin.

O le matua e oʻo i le 18 tausaga o se faʻalavelave mo le tofiaina o fualaau faasaina.

Fraxiparin ao maitaga (ma lactation)

Calconi nadroparin e sopoʻia le placenta ao maitaga ma ua faʻateleina i susu susu. O le mea lea, o injections o Fraxiparin i le taimi o le maʻitaga ma ao faia le susu e le fautuaina e faatonu, sei vagana ai mataupu ogaoga.

O loʻo faʻamatalaina e faʻaleleia atili ai mea taua o le toto, talu ai ona o le faʻaaogaina o hormones mafua ai le faafeagai, ma fesoasoani ai i le faʻavae.

Faʻamatalaga i Fraxiparin

O suʻega a le tagata maʻi e uiga i fualaau faasaina e ese lava, ae e le tatau ona e faʻalagolago ia i latou pe afai e ofoina atu ia te oe togafitiga ma Fraxiparin. Faʻamaonia le faʻamoemoe o le fualaau faasaina, o lona aoga ma faʻafitauli uma e aʻafia ai lenei mea e mafai ona iloiloina e se fomaʻi.

E leai ni mafaufauga leaga e uiga ia Fraxiparin i le taimi o le maitaga mai i latou na togafitia. Faataitaiga e faaalia ai e le afaina ai le ola maloloina o tamaiti. I se fualaau Latina, o le igoa o le oloa e pei o Fraxiparini.

Fraxiparin tau, mea e faʻatau ai

I Rusia, o le tau o Fraxiparin Numera 10 0.3 ml o laʻau (e faatau i Moscow o le a tau e tusa ma le aofaiga lava). I totonu o Iukureini, o le tau o le fualaau faasaina i lenei ituaiga o faasaolotoga e 510 hryvnia. O le tau o analogues faʻaaogaina foi i le taimi o le maitaga e toetoe lava o taimi uma e iloagofie ai le maualalo.

  • Online Pharmacies i Rusia Lusia
  • Online Pharmacies Ukraine Ukraine

Pharmacy IFK

Aʻoga: Faauʻuina mai le Vitebsk State Medical University ma se tikeri i le Taʻaloga. I le iunivesite, na ia taʻimua i le Fono a le Sosaiete Saienisi a Tamaiti Aoga. Faʻaauau aʻoaʻoga i le 2010 - i le faapitoa "Oncology" ma le 2011 - i le faapitoa "Mamo, faʻaaliga vaaia o le oncology".

Aafiaga: Galue i le fomaʻi lautele mo le 3 tausaga i le avea ai ma fomai tipitipi (Vitebsk hospital hospital, Liozno CRH) ma le itumalo taimi-taimi o le oncologist ma le traumatologist. Galue o se sui faifaatoaga i le tausaga atoa i Rubicon.

Tuʻuina atu ni faʻatonuga se tolu (rationalization) i luga o le autu "Faʻatupulaia o togafitiga faʻasaina e fuafua i le ituaiga o meaola o microflora", 2 na manumalo ai i le tauvaga o tauvaga a tamaiti aoga (vaega 1 ma le 3).

Tatiana: Ou te galue i le keneko. O le tele o mataupu mataʻutia na mafua mai i le postinor, e oo lava i le.

Leonid: Tusiga sili. Ou te faʻaaoga fasimoli Ayurvedic Brami Bati, Kapikachu mo.

Victoria: Sa i ai comedones, o le vaaiga e le manaia ma leaga. Masks, na o mea leaga na sili atu ona leaga.

Victoria: Faaolataga mo au! Mai NSAID uma ua uma ona ou taumafai, e sili ona faigofie ona talia ma ioe.

O mea uma o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi e mo na o faʻamatalaga ma faʻaaogaga faʻaleaʻoaʻoga ma e le mafai ona manatu o se metotia togafitiga poʻo se faʻatalanoaga talafeagai e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

O le pulega o nofoaga ma tusitala tusitala e le tali atu i soʻo se toilalo ma taunuuga e ono tulaʻi mai pe a faʻaaoga mea e faaaoga ai le 'upega tafaʻilagi.

Toto

Fraxiparin o se hepatarin maualalo maualalo mole mole ma le faʻaogaina o le tino. O vailaau e taʻua o vailaau e faʻalavelave ai i le faʻafouina o le tino e gafa ma le toto ma faʻasaʻo le tupu o le toto. Afai i le taimi o le maitaga ei ai mafuaaga lelei, ona faʻasolo mai lea e le fomaʻi Fraxiparin.

O le vaega malosi o le fualaau faasaina o le calcium nadroparin, lea ei ai le gafatia e vave vave ma malosi le fusifusia i masini plasma, lea e fesoasoani e puipuia ai le foliga mai o pupuni toto.

I le taimi o le maitaga, e mafai ona faʻamautuina Fraxiparin mo le togafitiga o tulaga na mafua ona o le faateleina o le toto totoina ma mo le puipuia. I nisi tulaga, ua faamalosia le fafine e togafitiga i lenei vailaau mo masina e iva uma o le fanauina o se tamaititi. E masani lava ona tupu i tulaga lea ua toesea ai lana pepe ona o le gasegase toto. Ua finau tagata o le Hemostasiologists e oʻo lava i le faʻaaogaina umi o le fualaau faasaina o le a le afaina ai le pepe i soo se auala, ma le taofi o le tui e oʻo lava i le tasi aso e mafai ona oʻo atu ai i le maliu o le pepe.

Fai mai fomaʻi o le fualaau faasaina o le taimi nei ma e le afaina i le atinaʻe o le fomaʻi. O isi e talitonu o le leai o se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga e mafua mai i le mea moni e leai ni suʻesuʻega na faia i luga o aʻafiagenic aafiaga i fafine maitaga ma a latou fanau. Ae o isi ua i ai le taofi o Fraxiparin na faʻaaogaina mo sina taimi, ma e leʻi faʻasaʻoina le aʻoaʻoga mo le 30 tausaga ma e aofia ai faʻamatalaga e le i maua.

E seasea lava ona faatonuina le fraxiparin i le taimi o le maitaga pe a tulaʻi mai se tulaga ogaoga e lamatia ai faʻalavelave e pei o le faʻanoanoa, fanau mai vave poʻo le maliu o le fetal. O le faateleina o le toto coagulation e mafai ona i ai ni taunuuga faapena.

I le uluaʻi masina, latou te taumafai e le faʻamaonia vailaau mo le togafitiga poʻo le puipuia. I le lona lua ma le tolu piliona, o lona faʻaaoga e mafai i le leai o ni faʻasolega.

O le manaʻomia mo le tofiaina o Fraxiparin ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ona o le mea moni o le placenta o loʻo faʻateleina pea le tele i le sili atu i le iva masina, faʻaopopoina atili toto ma capillaries o loʻo i ai. Faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le toto, e mafai ona pipii i nai capillaries, e mafua ai ona afaina toto, lea o le a mafua ai le matelaina o le okesene tumau o le fetus.

I le tolu tausaga, o le veins o le tamai pelvis e malosi malosi e le matua faateleina, ona o le maualuga o le tafe o le toto mai vevela o pito i lalo. O le iʻuga, o le toto e tupu i totonu ia i latou ma o le toto foi e fai. O le faʻalavelave faʻalavelave o lenei tulaga e mafai ona avea ma mea faʻapitoa i le pulmonary, lea e oʻo lava i le oti o se fafine ma le tamaʻitaʻi, i le faasologa.

Talosaga talosaga

O le fualaau faasaina ua faatonuina e se fomaʻi pe a uma ona pasia e se fafine maʻitaga se auiliiliga e fuafua ai le toto coagulation ma le faʻamalosia. O togafitiga mulimuli ane e tatau ona i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. O le vasega ma le umi o togafitiga faʻatasi ma Fraxiparin e faʻasino taʻitasi.

O le Fraxiparin e maua i le tulaga o suauu faʻamalosi ma se nila manifinifi o le hypodermic, o loʻo i ai se vaifofo manino 0.3 mg i totonu. O le fualaau faasaina ua tui i le vaega i luga o le pute. I le taimi o le folasia o le vaifofo, e tatau ona uʻu le gaʻo, ma o le nila e tatau ona faʻatusatusa i le paʻu paʻu.

E masani lava, o togafitiga o Fraxiparin e talia lelei e gasegase ma e le mafua ai le faʻafitauli, e pei o le gaioiga ma le tiga. E masani lava o loʻo i ai se lagona mu i le nofoaga o tui, ae mo le manuia o le faʻaolaina o le pepe, e mafai ona faʻamaonia. Afai e faʻamalosia se fafine e fai se togafitiga umi, ona le asiasi lea i le potu togafitiga i aso uma, ae tuʻuina atu ni inisiua ia te ia lava pe faatasi ma le fesoasoani a ē pele ia te ia.

Fraxiparin Injection in the Abdomen of Pregnant Women

O le folasia o se fofo o Fraxiparin i fafine maitaga ua tauamiotonuina i le mauaina o le faaletonu o le tino o le tino. Pe a molimauina se tamaititi, o le aʻafia o le toto i se tina i le lumanai ona o le tuputupu ae o le placenta, o ona laupeʻa e mauʻoa i toto toto. I le i ai o ni mea e ono tulaʻi mai, o le gasegase o le thrombosis, e mafua ai le toto, o le fulafula o le fetal e faateleina.

O le le lava o le okesene ma isi mea taumafa o le mafuaʻaga lea o le faaleagaina o le tino o le tino o le embryo i le tulaga o le cellular, o le mea lea, ia aveese le lamatiaga i le soifua maloloina o se tina maʻitaga, faapea foi le masani ai o le fotus, ia fautuaina le heparin glycosaminoglycan.

Le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina

O le fofo o Fraxiparin mo le puleaina o subcutaneous o se hepatarin maualalo maualalo mole mole (elemene depolymmerized o le glycosaminoglycan heparin), lea e i ai sona aafiaga antithrombotic. O le fualaau faʻamalosi e faʻamalosia ai mea e faʻasolo ai le tino, ei ai le faʻaaogaina o le antiplatelet, ma itiiti le malosi e faʻaolaina le taimi o le thromboplastin.

Lisi o faʻamatalaga ma faʻailoga

Injections o Fraxiparin i totonu o le manava e faʻaaogaina ai le toto e faʻaaogaina e puipuia ma togafitia ai le faʻateleina o le toto poʻo le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi. I le faʻaopoopoga i le faʻaaoga i le taimi o le maitaga, ua faʻaaogaina le vailaau e togafitia ai le thrombosis vevela loloto, faʻapea foi le fatuina o le hemophilia i le taimi o le faʻatinoga o le vaʻaia o le cardiopulmonary.

O le tele o faitioga mo le pulega o Fraxiparin o:

  • tasi le le faapalepale i vaega,
  • ogaoga mataga o le ogatotonu o le loto,
  • afaina o le seral membrane o le fatu (pericarditis),
  • thrombocytopenia ma se faʻataʻitaʻiga lelei faʻataʻitaʻiga in vitro ma le faʻaopoopoga o fualaau faasaina,
  • afaina o le hemorrhoidal,
  • immunopathological vascular inflammation,
  • totonugalemu o le chorioretinopathy,
  • maualuga maualuga ma le faʻasalalauga i tua.

Faʻasalaga, ua faʻamatalaina Fraxiparin mo tagata mamaʻi e tafe toto, fatugalemu o le tino o le tino, gasegase matuia poʻo le le atoatoa, maʻi o le maʻisuka, ma le faʻavavevaveina o le maʻi o le gaʻo.

Faʻaogaina ma le faʻatulagaga faʻapitoa o le pulega

E maua le Fraxiparin i ni tui muamua na tumu i se vaifofo mo le puleaina o subcutaneous, e 10 fasi vaega i le pusa. O se fualaau se tasi e ese mai le 0.3 i le 1 ml. A o lei togafitiga, fuafua le numera o platelet i totonu o le toto, ona 2 taimi i le vaiaso i le taimi o togafitiga, mataʻituina la latou tulaga.

Mo le puipuia o le mai i le taimi o le maitaga, o le maualalo o le 0.3 ml o loʻo faʻatulagaina i le aso.

Aʻo leʻi faia le taotoga, o le vailaʻau e faʻatinoina i le taimi o ni nai itula aʻo leʻi taoto. O loʻo faʻaauau pea le suʻega mo se vaiaso pe a maeʻa le taotoga seia maeʻa faʻafoʻisia le maʻi.

Fraxiparin e sui lelei ai togafitiga o le thrombosis masani. O le fualaau faasaina e faia i se vaitaimi o le 12 itula mo le 10 aso. O le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le mamafa o le maʻi.

Folasaga Faʻatonu Tulafono

Ina ia ausia taunuʻuga ole manaʻoga, e taua le faʻaaoga saʻo le Fraxiparin i totonu o le manava aʻo maʻitaga. Pe a fuafuaina le nofoaga o inisiua, e le mafai ona aloese le pusa, e pei foi o le ogatotonu o le tino, o le vaega aupito sili ona lelei o le itu pito i fafo o le puipui o le manava. Ina ia aloese mai le faʻavaeina o faʻamaufaʻailoga poʻo pulupulu, e le fautuaina e pulea le vailaau faʻasaina pe'āfai o loʻo i ai le edema, o le maʻila, o le faamanualia i luga o le manava, solia o le saʻo o le paʻu, faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

O injections ua faia i totonu o le tino o le tino i le loloto pe a ma le 15 mm, talu ai na togafitia muamua le paʻu ma se antiseptic. O le tamatamailima ma le lima matua o le lima tauagavale e puʻeina se vaega o le paʻu o le manava e fai ai se faatumu. Ave se tui tui i lou lima taumatau, tuu le nila ile tipi i le maualuga o le 45 tikeri ile pito i lalo o le lafu ma faʻagesegese lemu le vailaʻau. O le faʻasolosolo i se vaifofo faʻamaʻi pipisi e tuʻuina atu i le nofoaga o iniseti, aveese le nila.

Le mafai ona i ai aʻafiaga i itu

O le faʻaaoga o le nadroparin kesi e mafai ona mafua ai le faʻavaeina o le pala, le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi. O nisi taimi o loʻo i ai se faʻaititia o le countlet count i totonu o le toto. I le eria o le faʻaaogaina o fualaau, o le hematomas, siama o le paʻu i le nofoaga e tui ai mea e mafai ona tupu. O le maualuga o le fualaau faasaina ua faaalia i le faateleina o le toto.

Afai e te aʻafia i ni faʻailoga e le manaʻomia, e tatau ona e vave taofia le tagofia o fualaau. Ina ia faʻaleagaina le mea galue malosi a Fraxiparin, o le a folasia ai se vaifofo - protamine sulfate poʻo le hydrochloride.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafua ona o ana falemaʻi. O lona gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le toto coagulation, o lea e masani ona faʻaaogaina i le puipuia o le thromboembolism ma i le togafitia o faʻafitauli o loʻo i ai i le toto.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o Fraxiparin:

  • togafitiga lautele ma togafiti,
  • puipuiga ma togafitiga o le thrombosis,
  • fomaʻi
  • le faʻaleagaina o le angina ma le faʻaleagaina o le myocardial,
  • togafitiga i le potu maʻi tigaina.

Talosaga faʻaoga

O le faateleina o le mafaufau e tatau ona totogi i faatonuga mo le faaaogaina o vailaau e fesootaʻi ma heparin mole maualalo mole mole, talu ai o loo maua i vaega eseese o iunite (UNITS poʻo mg). O le faʻaaogaina o Fraxiparin faatasi ai ma vailaau o se aʻafiaga faapena i le taimi o togafitiga faaumiumi e le taliaina.

O suʻesuʻega a le falemaʻi e leʻi faʻaalia ai ni faafitauli faapitoa ile togafitiga o tagata matutua. Ae ui i lea, o lenei vaega ole gasegase e manaʻomia le siakiina o le tulaga o fatugaʻo aʻo lei togafitia togafitiga e fesoʻotai ma se faʻaitiitia o le galuega faʻapitoa ma tausaga.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e lamatia ai foliga o hyperkalemia. O tagata mamaʻi e sili atu i le pasela pe o le taufaamatau o se faʻaopoopoga e tatau ona siakiina i lea taimi le maualuga o le pasela:

  • ma le maʻisuka
  • faatasi ai ma le faʻaaogaina o le tino,
  • faatasi ai ma le acidosis oona,
  • faʻaaoga vailaau e suia ai le maualuga o le pāmaʻi.

O vailaʻau e afaina ai le hemostasis e mafua ai le lamatia o le hematomas i gasegase e maua ai le tino o le tino. E manaʻomia le 12 itula i le va o le tuiina o Fraxiparin ma le lumbar puncture poʻo le suʻesuʻeina o le vaʻaia e aloese mai faʻalavelave.

O faʻamatalaga lata mai i luga o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le pepe i fafine maʻitaga e matua tapulaa, o lea e fautuaina ai e aloese mai lona tofiga. O se faʻasesega atonu o le mataupu pe a maualuga le aoga mo se fafine nai lo le taufaamatau i le tamaititi.

E solia i le togafitiga o tamaiti i lalo o le 18 tausaga.

Tuua Lau Faamatalaga