E mafai ona ou 'aina squids i le maualuga o le cholesterol?

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le aano o manu o se mea sili lea e ese mai i le tauvaga taugata ma e leai se mea e masani ai. O meaʻai e le taugata, o a latou aano o manu e sogasogo ma agavaivai, ma e tele lava meaʻai e kuka mai ai: mai le julienne suamalie i salamita faatemokalasi. O le a le mea lauiloa mo le meaʻai? E mafai ona totoina le cholesterol toto? Ma faʻafefea ona kuka meaʻai ina ia le faʻaleagaina ai mea taugata?

I se vaitau o le alofa lautele mo se olaga ola maloloina, o le tele o tagata o loo taumafai e saili se sui mo meaʻai faaleaganuu. O le fiafia i iʻa o le sami ua avea ma se foliga masani, e ui lava e faigata tele ona maua ni iʻa e maua mai i le sami fou i la matou eria. Squid o se mea manaia. E mafai ona e mauaina i luga o fata i le tausaga atoa, ma o le tau e taugofie.

Mo meaai, o le tele o taimi tatou te faʻatau ai le maketi o pisinisi, o lona mamafa e le sili atu i le 800 gm. I luga o fata latou te maua ai i foliga o ni meaola mamago ma se ofutalaloa, lea e ufiufi ai lona ulu ma ona 'ie (ae o sulu uʻamea e faʻaaogaina i luga ole laulau gaosi oloa mo le sauniuni o meaai faʻafefiloi).

Taumafa o le squid (mo le 100 g o mea mama):

Pulu (pulu)18 g Fats2, 3 g Faʻafiafiaga kalori76 kcal / g Cholesterol95 mg Fatty Polyunsaturated Acids0.5 g

O le squid o loʻo aofia ai vitamini ma minerale e pei o: mea o le eleele, B vitamini (thiamine, riboflavin, pyridoxine, siama acid, niacin), vitamini C, vitamini E, magnesium
zinc, sodium, iodine, potassium, copper, phosphorus, manganese, sulfur, molybdenum, cobalt, nickel.

O le a le cholesterol ma aiseā e afaina ai lona tulaga maualuga i le toto? O le Cholesterol e gaosia e le tino i ni mea se lua - leaga ma aoga. Muamua o loʻo aofia ai i le fausiaina o sela fou, e faʻatagaina mo le gaosia o le tele o hormones taua. O le mea lona lua e mafua ai le leaga tele i se tagata: faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, "plaques" o loo faia i luga o puipui o toto toto e afaina ai le toto. O le isi faafitauli - cholesterol e mafai ona tau atu i le fausia o "cholesterol stones" i totonu o le gall ves, lea e matua faaleagaina ai le gaioiga o le tino.

O a faʻamaʻi e ono mafua ai le "leaga" cholesterol?

  • Faʻafitauli o le cardiovascular system.
  • Loto o le fatu, tafe.
  • Laga toto le mama.
  • Manua o le mafaufau.
  • Le manava leaga i le gutu.
  • Faʻanoanoa i le ivi.

Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi le televave o le tuputupu ae o faʻamaʻi ma le fiafia i meaʻai e maulalo i le cholesterol leaga ma faʻamalosiau tagata e toe iloilo a latou meaʻai. E ui lava o loʻo i ai se manatu o le cholesterol o loʻo i ai i squids e le mafai ona faʻaititia maualuga lona maualuga i le toto. O le mea taua o le 'ai lea o lau oloa e sili ona e fiafia i ai i le faʻaogaina lelei ma ia le faʻavaitaʻia i ni gaʻo gaʻo.

Faʻatinoina o vailaʻau, mea aoga

O manu o le Shellfish e aofia ai vitamini, macro-ma microelements e aoga mo le tino:

  • O le Vitamin B1 e nafa ma le gaʻo, le malosi o le malosi o le tino, e faatonutonu ai le metabolism o amino acid proteinogenic. O le le aoga o le suamalie e mafua ai faʻalavelave matuia i le vaega o le popole, digestive, cardiovascular system.
  • Vitamin E - antioxidant, faʻamautuina o siama faʻamau. E talafeagai mo le masaniga o le gaioiga ole tino, fatu, fatugalemu ole tino.
  • Vitamin PP e puleaina le malosi o le gataifale. O le le atoatoa o le suamalie e faʻaalia mai i le faʻafefeteina, vave le vaivai, moe.
  • Zinc e faatelevave le vaevaeina o meaʻai gaʻo, proteins, gaʻo, cholesterol. Aveese toxins, salts. Faʻaleleia lipine o le lipid toto.
  • O le potassium o le autu autu lea e pulea ai le paleni vai-electrolyte. Faʻaleleia le amio pulea o aʻafiaga o le nasu, faʻasalaina le toto maualuga.
  • O le masesium o se elemene taua o le malosi o le gaosiga o le malosi, faʻasologa o le protein. Faʻaleleia, faʻamalosia le faʻamalositino, faʻamaonia le maualuga o le cholesterol levels. Faʻaleleia le faʻaaogaina o le calcium, potassium, sodium. Faʻaitiitia le faʻalavelave o le maualuga, angina pectoris, fatu fatu.
  • E faʻapitoa le vaʻaia o le paleni-faavae, faʻamalosia ai le nifo, ponaivi. E le mafai ona maua e se tamaititi se fuamoa i le taulakuʻu i tamaiti.
  • O le Iodine e talafeagai mo le masaniga o le gaioiga, o le faʻasologa o hormones. E lagolagoina le gasegase, vaevaega o meaola ma gaʻo uma. Nafa ma le felauaiga o le sodium, hormones. O le faaletonu o le Iodine e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le suāsusu, hypothyroidism, maualuga le maualuga, dyslipidemia.
  • O Cobalt nafa ma le fesuiaiga o gaʻo gaʻo, gaʻo siama.
  • O le keli e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o protein, o meaʻai gaʻo, e maua ai mea faʻapipiʻi ma le okesene, ma faʻatautaia le masini cardiovascular.
  • Molybdenum e lagolagoina le gasegase, faʻasaʻo le mumu o le tino, e puipuia ai le teuina o cholesterol lamatia i luga o pa puipui.

O aso nei o loʻo i ai le tele o tautalaga o le cephalopod meat contains salts of metals mamafa, mercury. Ae ui i lea, o suʻesuʻega na faia e saienitisi ua faʻaalia ai o le cephalopods e le sili atu i isi iʻa o le sami i le aofai o nei mea.

E fia le cholesterol i manu fasi

I le aano o manu, o le cholesterol content is 85-100 mg / 100 g. E tai tolu taimi e itiiti ifo nai lo le gaʻo, caviar, vao. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le lelei o le solo i le tele o itu e maualuga atu nai lo le pipi, moa, vela vela.

Taumafa tau taumafa mo le 100 g o meaʻai: pulu - 8 g, gaʻo - 2.5 g, o le kalo 75-100 kcal. O se aofaiga tele o polotini e lagolagoina ai le muscle leo, faʻavaveina le faʻaleleia o musika, faaleleia atili le faʻaogaina o le tino. O meaʻai o le sami e faigofie ona paʻuina e aunoa ma le mafua ai o le vevela, lagona o le vaivai. E leʻo iai ni mea faʻamalosi, o le mea lea, e le afaina ai le metabolism.

O ai e le tatau ona 'ai le shellfish

Meaʻai e talafeagai mo le tele o taumafataga o le soifua maloloina. Ae ui i lea, pei o soʻo se iʻa, o loʻo i ai ni mea e maua ai le tino. O le mea lea, e fautuaina ia 'ai i ni vaega laiti o le 100 g Afai e iai se faʻalavelave faʻafuaseʻi: tale, momoe, toso, faʻafefe i luga o le paʻu, e tatau ona e teena le meaʻai.

E fautuaina foi e le 'ai taumafa meaai le taofi mai le faʻaaogaina o le oloa i mataupu nei:

  • E le mafai ona e 'aina fuagogo, squids mago i le cholesterol ona o le tele o masima. O le sodium chloride e tumau ai le vai, otaota i totonu o le tino, faʻaosofia ai le fulafula, ma mafua ai le leai o se vai.
  • Tamaiti ei lalo o le 3 tausaga. O le mafuaaga autu o se allergy talafeagai, o le isi o se punavai le iloa o le gaosiga o oloa. O le faʻamaʻaʻaina, faʻaauau pea ona faʻamaʻi / faamaʻi le tino e mafai ona mafua ai le oona. E mafai ona e tuʻuina atu i le tamaititi le taumafa 1-2 g o squid kuka. Ua faasolosolo malie ona faasolosolo le vaega.
  • Lactating women. I le uluai 3-6 masina o le susu, squids ma isi iʻa taumafa e afaina ai se tina talavou. I le faaopoopo atu i se allergy talafeagai, latou te mafua ai le ita, ma le fiafia i le metabolism i pepe laiti.

E mafai ona faʻaaogaina le laisai mo le hyperlipidemia, maʻi o le maʻisuka, maualuga o le toto, ma faʻamaʻi o le vaega o meaʻai.

Auala e filifili ai

O oloa uma e aofia ai pene manu e fautuaina e faʻaaogaina ma le faʻaeteete, aemaise lava i le maualuga o le cholesterol, ma o le squid e leai se faʻalavelave. Ioe, e aoga mo le hyperlipidemia, ona o le tamaoaiga. Ae o le a latou leiloloa uma a latou meatotino pe afai latou te liliu atu e le lelei le lelei.

O tulafono faigofie e tolu o le a fesoasoani ia te oe e filifili se oloa lelei:

  1. E te manaʻomia le faʻatau faʻatau tio. O aano o manufasi e fufulu ese ma oona. O siaki e tatau ona faigofie ona vavae ese mai le tasi ma le isi. Faʻafeiloaʻi, ufiufi i se malulu papa o le aisa, ia faʻaalia ua uma ona faʻamaʻeina. O se faaipoipoga lenei, aua ua solia tulaga o le teuina.
  2. O manuʻa taitasi e ufiufi i se ata. Lanu: mai le lanu uliuli i le lanu uliuli. Faʻalagolago ile tausaga, habitat. O aano o manu i lalo o le ata tifaga e tatau ona sinasina. O se lanu samasama, o le beige hue o loʻo faʻamaonia ai ua uma ona faʻamalo le moa.
  3. O le tofo e faalagolago i le lapopoa: o le mea iti i le tino, o le suamalie o le aano. E mafai ona e faʻatau vave fufulu squids, ae o lo latou tofo e le malosi e pei o mea eleelea.

I le taimi e teu ai, aua le faʻaleagaina tino maliu le talafeagai. O le faʻamaisaisa faifai pea o le a le maua ai le suamalie, o le a faʻaaogaina ai mea aoga uma.

O le a le mea saʻo ma le mea e kuka mai le squid

Aʻo leʻi kukaina, e faʻamamaina le aano o le ata. O le faia o lenei mea, o ni meaʻai faʻavalaisa ua tuʻuina i totonu o se meaʻai, faʻamaligiina i vai inu. O le tino manifinifi e vave ona gaugau, o le toesea e faigofie ona aveeseina pe a fufulu i le vai malulu.

Afai ua maeʻa le gaʻo, tuʻu i le mafanafana (aua le kuka!) Suavai mo le 3 minute, o le ata e faigofie ona vavae ese. Ma le isi, o le iniseti, chorda (vaʻai manino) ua aveeseina, mulumulu lelei.

Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia, e taua le auala sauniuni. Cholesterol i squids ua saunia e ala i le vela, canning, pickling o loʻo i ai le sili atu le lamatia o le 200-300 mg / 100 g, faʻatasi ai ma vailaau faʻaleagaina oona, masima, faʻasao.

O se auala faigofie, aoga, vave e kuka ai le kuka. O meaʻai e tuʻuina i totonu o le vai inu: pepa uliuli, peas, leaf bay, basil, dill. A maeʻa le 1-2 minute, ona faaopoopo lea o le sukaphalopod carcasses. Cook mo le 3 minute, a leai o le a faigata le aano. O le a toe faʻamalulu pe a uma le 40-50 minute o le kuka. Ae peitai, faatasi ai ma se togafitiga umi, o le a faaitiitia le mamafa i le afa, o le a leai lava ni vitamini.

O meaʻai a le Clam ua taʻua o se meaʻai. Latou te 'aʻai i le tino oti ma fao. Auauna atu o se mea tutoʻatasi pe faʻatasi foi ma isi meaʻai o le sami, e faʻaaogaina o le mea autu mo le sauniuniga o soupeti, salati, sushi, fasi meaʻai.

Faatasi ai ma se tulaga maualuga, o manu felelei e sili atu ona faʻaopoopo i isi oloa:

  • fualaau faisua: aniani, garlic, pepa, pateta, kāloti, letisi, greens, tamato, kukama,
  • fualaau aina: apples, avocado, lemon zest,
  • isi iʻa o le sami: fuga, afu,
  • itu tafatafa: araisa, spaghetti, noodles,
  • mea manogi: tarragon, basil, fatu sesame, anise, coriander.

Salati, ipu pito i lalo e faʻafefiloi i le suauu olive, soya saumalie poʻo le kulimi suamalie.

E mafai ona e kukaina meaʻai suamalie i le faʻatumu:

  • fuamoa paʻepaʻe, pulou,
  • pepa, sana, peʻa lanumeamata, laisa enaena,
  • Fasilefia leisi, salu (mafai ona suia i le fusi),
  • keke pi mumu, aniani, greens,
  • kāloti, aniani, araisa,
  • eggplant, aniani, kāloti.

O manuʻa gaʻo ua afifiina i le foila, tao mo le 20-30 minute. A aunoa ma se foila, e faʻaititia le taimi e kuka ai le 15 minute. O le mea ua maeʻa ua faʻafefeteina i laau.

Squids - o se meaʻai suamalie, maloloina. E mafai ona faʻaopopoina ma le saogalemu i au meaai i aso taitasi. Ae ui i lea, e taua le manatu o le maualuga o le aoga e mafai ona na o sauniuniga talafeagai ma faʻatasi ma isi oloa.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Faʻaaogaina o meatotino o le squid

Mo a latou mea e 'ai, o loʻo iai fua taugata mai i aso anamua. O squids na maua ai le 'ai i Roma anamua, sa tautua i le laulau i Eleni anamua. Ona taʻua lea o nei moli o "winged fish" ma le "ginseng o le sami" mo le mafai ona vave tuuina atu i se tagata le malosi.

O le laʻau e manatu o se mea taumafa - o loʻo i ai ni nai gaʻo susu ma leai ni gaʻo. Ona o lona tulaga tulaga ese, o lenei oloa ua fautuaina mo le faʻaaoga e tagata matutua, tagata taʻalo ma soʻo se tasi e faʻaitiitia le mamafa.

O le a le mea taua mo?

  1. O le aoga sili o le mollusks o le talafaamaumau lea o mea autu o fale o le tino -tini.
  2. O squids e aofia ai le kopa - o se minerale tulaga ese lea e tele sona sao i le ave o le uʻamea e le tino, fesoasoani ia teuina ma avea ma se vaega malosi i le faiga o le tino. O le leai o le kopa e masani ona taitai atu ai i le anemia - e aunoa ma le apamemea, o le uʻamea e le o gauai i le aofaiga tonu ma o le numera o lela mumu i tagata e faaitiitia.
  3. I le squid, e oo atu i le 65% o le masani masani o seleni. O le Seleniuma e nafa ma le faʻaleleia o le tino, lelei le gataifale ma le malosi faʻamaʻi. E le gata i lea, o le seleni e faʻaitiitia ai le aofaʻi o faʻamalolo saoloto ma fesoasoani e puipuia ai se faʻamaʻi e pei o le gasegase.
  4. O le uʻamea e aofia uma ai vitamini o le kulupu B. Riboflavin (e taua foi o le "matagofie vitamini") e faʻamalosi ai fao, e susulu ai le la, ma susulu le paʻu. E fesoasoani le Niacin e faatumauina le maualuga o le maualuga o le toto ma e fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Folk acid o se elemene taua mo le fanau mai o le soifua maloloina.
  5. I le aano o moa o loʻo i ai le magnesium, taurin, lea e fesoasoani i le tino e malolo ai, auai i le faʻatonutonuina o le cholesterol, ma o le zinc o se meafaigaluega taua mo le faʻamalosia o le puipuiga o le tagata.
  6. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, o lenei oloa e fesoasoani i le faʻaleleia o le vaivai o vaʻa toto, lea e sili atu le puipuia o le tele o faʻamaʻi o le cardiovascular system.
  7. Laʻamea o loʻo i ai le tamaoaiga i polyunsaturated fatty acids. Latou te faʻaleleia mafaufauga ma e masani lava ona i ai se aafiaga sili ona lelei i le faia o le faiʻai.
  8. I aano o manufasi, e leai ni mea faʻamalosi e maua i manu masani ma maua ai se meatotino leaga e "faʻagesegese" ai faiga faʻavae. O le mafuaʻaga lea ua faʻataunuʻuina ai le '' anufe 'i tagata e oʻo lava i faʻamaʻi tuga e pei o le gastritis, colitis, pancreatitis, duodenitis, ulutala duodenal.
  9. O nei mollusks o loʻo i ai faʻamalama - o mea e fau ai o tatou ponaivi ma nifo.
  10. E i ai le iodine i le tuufaatasiga - o se elemene iloga taua mo le vaomalo.
  11. O Squid o se aphrodisiac lauiloa mo alii, o le faateleina o le malosi ma le faaleleia o le sperm quality.

E mafai ona le manaʻomia le faʻaaogaina o squid i tulaga nei:

O le tulaga tulaga ese o le squid e le o se faʻamaoniga e matua mafai e tagata uma ona 'ai e aunoa ma le toe tepa i tua. E i ai tulaga e tatau ona 'aiina nei moli i ni nai fua, ma o nisi taimi e tatau ona vavaeeseina tumau mai le lisi.

O ai e le tatau ona 'ai i aano o manu?

  • Tagata e toʻatasi le faʻalepale i iʻa. O le mea e leaga ai, o meaʻai i le sami e le masani ai i aso nei. Soʻo se faʻafitauli o le maʻi, pe o le paʻu o le paʻu, tale, paʻu poʻo le vevela pe a maeʻa se falaoa, e tatau ona mafua ai le le tumau (pe tumau) le teena o nei ipu.
  • Tamaiti ei lalo o le tasi le tausaga. E le tatau ona tuʻuina atu i le tamaititi ni aano moa seia mafai e le tamaititi ona faataga. O meaʻai o le sami e sili atu ona lelei mo se pepe faʻapitoa ma e le lelei le faʻaogaina o meaʻai ma e ono mafua ai le le fiafia poʻo le faʻafefe.
  • Nursing women. I masina muamua o le susu, e masani lava o se faʻasesega malosi mo le 'aina o soo se iʻa. E mafai e tina talavou ona 'ai faʻamavae pe a uma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Auala e kuka ai squid

O aiga lelei latou te iloa: o nei iʻa taumafa e sili ona fiafia i le kukaina ma e manaʻomia ai se uiga faʻaeteete - naʻo le faʻamalosia i latou i luga o le afi pe a avea i latou ma "paʻu" ma toesea ai le lalelei. O le a le mea taua e te iloa ina ia mafai ai ona vave sauniuni ma saunia lelei ni mea masima?

O le taimi aupito sili ona kuka mo iʻa taumafa e 2-3 minute. Afai e te susunuina i latou, o le a avea le oloa ma paʻu ma o le a leai se aoga. O le faʻailoga o le laʻau maeʻa o se lanu papaʻe paʻepaʻe.

Aua e te tamoe i se vaega tele i le vai inu, e sili atu le ave se tasi pe lua fatase, kuka i latou seia vaivai, aveese i latou i se sipuni slotted, ona faatoa amata lea o ni mea fou.

Tolu auala o le kuka lelei atoatoa:

  1. Aumai le vai i se vevela i totonu o se fagu tele. Faaopopo le masima ma mea manogi. Ua oʻo i le taimi e tuʻu ai ni squids fufulu i totonu o le vai vevela ma taofi i totonu o le vai inu. O le taimi lava e liua ai le laumei - ave ese mai le vai.
  2. Liligi le tolu lita o le vai i totonu o le fagu kuka, faʻaopoopo le masima ma faʻaopopo ni vaitau fiafia i ai. Faʻafefiloi meaʻai i le vai inu, faitau i lou mafaufau 30 sekone ma aveese le pamu mai le vevela. Ole taimi nei e tatau ona ufiufi i se tapuni, afifi i le solo taele ma faatali 10-12 minute.Faatasi ai ma lenei tekinolosi, o le a malulu malie le vai, ma o le a liu suamalie moli ma fiafia.
  3. Afai e te kuka le squid mo se numera tele o tagata - filifili le auala lenei. Liligi le 5 lita o le vai i totonu o le ipu, ia faʻavela. O lenei la e taofiofi pamu i le vai vevela. O le taimi lava e toe amata ai le vai, ufiufi le pani ma se tapuni ma aveese mai le vevela. A maeʻa ni nai minute, o iʻa o le a oʻo atu i le sauniuni mo ia lava ma mafai ona faʻafefe le vai.

O pamu fufulu e alu lelei ma mea manogi ma mea manogi. E lelei le tuʻufaʻatasia o nei iʻa faʻatasi ma laʻau laʻau, paʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, pasili, basil ma dill. Clove e maua ai se tofo susulu, ae e faapitoa lava mo se tagata fofoa, ma faamamafaina le manogi manogi - o le sua o le lama fou. E sili atu le suamalie i le filifilia o le gaosiga o le gataifale.

Aoao e faamama vave ma le poto.

E te fia iloa pe faʻapefea ona vave vave ma faigofie ona fufulu mama? Faafofoga i fautuaga a le au faipule o Metitirani - oi ai nei meaʻai e faʻatau ma 'ai i le tele o mea. O mea faʻamaʻi faʻamalosi e masani lava i le vevela o le potu, sasaa vai inu mo le minute e tasi ma vave tuu i totonu o vai vai. A mavae ni nai minute, ona paʻu lea o paʻu i luga ma o le a mafai ona faigofie ona aveese le tilotilo o le squid, tu ma alu i le kuka.

O le auala sili e fulu ai le uʻu na fautuaina e le alii Sipaniolo o Jorge al Moliner - o se tagata tomai faapitoa i le gataifale. Na fautua mai o ia e faʻatau le squids i totonu o le pusaaisa i le po - o le a faasolo ina talafeagai lelei le 'aano o aano o aano o manufasi mo le kukaina. E sili atu le faʻatau o le shellfish mo sea ituaiga ipu pe a mafai.

Lave i laasaga:

  1. Na matou tipi ese le siʻusiʻu ma lobes (laʻei) mai le mollusk. Tatou te manaʻomia na o se tino atoa lava e foliga tutusa ma se pusa lautele, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le vaega o loʻo totoe o loʻo mu vave ma leai se aoga. E tatau ona fufulu le tino, aveese le afifi. O se faʻaaliga taua - mo le faʻavelaina e sili atu ona lelei le taofi o le ata i le pito i luga: o le a fesoasoani i le teuina o le ipu i le tulaga manaomia.
  2. Ma le isi, e tatau ona e faʻamago lelei ia mama i luga o se solo. Fufulu mamago i fafo ma totonu o le tino, e tatau ona toetoe lava a mago.
  3. Otioti le squid ile mama 2 cm.
  4. O lenei lafoaʻi i latou i le falaoamata ma le masima. E leai se isi faʻaulu e manaʻomia pe a mumu le uʻamea.
  5. Laveʻa vevela le fagu meaʻai i le suauʻu (e sili atu le 'ave olive). Ia faʻamama nei mama i totonu o le suāuʻu kuka ma falai mo le minute i itu taʻitasi! Aua le togiina ni fasipepa se tele i le taimi e tasi i totonu o le apa: o le suauu moli o le a paʻu. O le laʻau mamago e faʻalanuina. E manaʻomia lou vave aveese mai le suauu ma se sipuni slotted.
  6. Tuu mama mama i luga o se ipu ma teuteu ile greens. O le sau lelei atoatoa mo le ipu o le a faʻapipiʻi le lemon. Manatua o le maualuga o le cholesterol maualuga, e lelei tele le sui o squids fried i meaʻai i palu ma kuka.

Le auala sili i mea

O le tele o laʻau fiafia e teuteuina i le uʻamea. O le ipu e le gata o se mea lelei, ae e aoga tele foi. E le gata i lea, e mafai ona e suʻesuʻeina pea ma maua ni filifiliga fou mo le faʻatumu mo le squid. E leai ni faigata i le sauniaina o gaʻo, o le mea autu o le mulimuli i le faasologa o gaioiga.

Mo le vevela, naʻo gaʻo uma lava ua filifilia e aunoa ma se mea e faaleagaina, ua faʻamamaina ma faʻamamaina lelei. O se faʻaaliga iloga: pe a sasa, ufiufi squids ma pipiʻi ata, o lenei mea o le a faafaigofie ai le faagasologa ma o le a le gagau gaʻo.

Faatumu ia tino maliu i le faatumuina ma faamau o latou pito i ni nifo. O lenei la e faigofie ona vela i totonu o se uila. Lago le uʻamea i totonu o le ogaumu pe a ma le afa itula, ma 5 minute aʻo leʻi kukaina, fufulu le ipu ma le mozzarella. O squids ua tumu i fualaau faisua, otaota ma soʻo se sau. Ae i le maualuga o le cholesterol, e tatau ona lafoai sau sau.

O mea sili ona matagofie:

  • Musuluko ma fuamoa.
  • Fualaau faisua ma araisa.
  • Soa ma Filatelefia Faʻi.
  • Peni ma aniani.
  • O le ate o le Cod, araisa, fuamoa, aniani tipi.
  • Eggplant ma kāloti.

O le tele o ipu aina ei ai a latou lava tuufaatasiga o squid ma isi oloa. O nisi taimi o le mea e leʻi mafaufauina. O loʻo i ai ni fua o meaʻai e tumu i moa, sana, fualaau mamago ma faʻamaʻi ai falaoa. Ae o le mea tonu lava lea e lelei ai squids - latou te tuʻuina atu se fanua mo mafaufauga a le kuka ma mafai ona fuafua mo soʻo se paketi.

E faʻapefea ona filifili squids?

Afai ua e maua se mollusk oona oona lea o lona manogi e maua mai ai le iʻa "gaogao," o le ae vaai i manuʻa ua uma ona faaleagaina ma toe faʻavaivai i le tele o taimi. O lea ituaiga o oloa o le a osooso i le taimi o le kuka ma o le a avea ma foamy i fuainumera. O moli maualusks agavaa e iloga i se paʻu lanu paʻepaʻe, lanu paʻepaʻe, po o lanu mumu eleelea. O aano o manu o le a lamolemole, ma se lanu paʻepaʻe matagofie, ma o le manogi o le sami. E te manaʻo ia mautinoa le lelei? Faʻatau squid i nofoaga faʻamaonia, fesoʻotaʻiga, i soo se taimi lava e mafai ona tuʻuina atu i ai lau tusi faamaonia o oloa. E sili atu le aua nei faʻatau le maketi i ni maketi laiti.

Faʻatau ni meaʻai lelei ma maloloina, faʻateleina oe lava i taimi uma ma latou ola maloloina!

O a meaai e maualalo ai le cholesterol toto?

Cholesterol o se elemene taua i le tino o le tagata lea e aafia i le tele o faagasologa. O se mea e fausia mo le siakiina o le vevela, e taua i le gaosiga o androgens, estrogens, cortisol, i le liua o le susulu o le la i vitamini D, i le gaosiga o le talo, ma isi mea faapena. O lona maualuga maualuga i le toto e tau atu ai i le faʻavaeina o paʻu i luga o puipui o toto toto, le atiaʻe o le atherosclerosis, stroke, faʻalavelave fatu. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi. E tusa ai ma fomaʻi, afai e te faʻaauau i au mea taumafa mea taumafa e maualalo ai le cholesterol, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o lona faʻamaualuga i le toto.

O le a le cholesterol e te manaʻomia e tau ai?

O le Cholesterol e masani ona vaevaeina i le "lelei" ma le "leaga". O le mea moni e faapea e le faʻamaʻapeina i le vai, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai i proteins e faʻanofo ai le tino. O nei faʻalavelave e taʻua o lipoproteins, ma o le itu e lua ituaiga: le maualalo (LDL) - "leaga", ma le maualuga (HDL) - "lelei". Muamua ave mea mai le ate i totonu o le ate, le lua - mai le gaʻo i le ate. LDL e taʻitaʻiina ai le atherosclerosis, ao faʻamalo e le HDL ipu toto mai papa. I le tautala i le tuʻuina o le cholesterol, o lona uiga o le "leaga," ao le "lelei" e tatau ona tausia.

Taumafa taumafa

O meaai talafeagai e taua tele i le tau faasaga i le hypercholesterolemia ma le puipuia o maʻi cardiovascular. O se taumafataga faapitoa e fesoasoani i le faaitiitia o lona gaosiga ma faʻaititia le faʻafefe. E le gata i lea, o le cholesterol e amata ona vave televave.

O le lisi o oloa aoga e tele tele. E masani ona aofia ai mea taumafa. Ina ia faia se lisi, e tatau ona e iloa po o fea meaai e maualalo ai le cholesterol. E leai se sili atu i le 300 mg e tatau ona faʻamalosia i le tino i le aso.

Broccoli O loʻo i ai fiva faʻamaʻi meaʻai e le o faʻafefeteina, faʻafefe, teutusi ma aveese atisini atherogenic. Faʻasaʻo lona faʻaaogaina i le iniseti e 10%. E tatau ona e 'ai e tusa ma le 400 kalama o le broccoli i le aso.

Prunes Fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto ona o antioxidants o loʻo i ai.

O le togavao e fou. O le tamaoaiga i omega-3 aano o le gaʻo, e faʻaitiitia ai le telē o atherosclerotic plate, faʻamaonia le lumenia o vaʻa toto, ma puipuia ai le atinaʻe o pathomasis cardiovascular pei o le fatu fatu ma le stroke. O le masani i aso uma e tusa ma le 100 kalama.

Nati. I le maualuga o cholesterol, walnuts, almonds, hazelnuts, pistachios e aoga tele. Latou te saofagā i le faʻamautuina o lona tulaga ona o le maualuga o meaʻai gaʻo o loʻo aofia ai i totonu. Ia manatua o kulimi e maualuga i calories.

Nati anufe. Ona o le lovastin oi ai nei, latou te fesoasoani e faaitiitia le tele o lapisi lapisi. E fautuaina ia 'ai e tusa ma le 10 kalama i le aso.

Oatmeal. E aofia ai le fiber lea e fusifusia ai le cholesterol i totonu o le manava ma aveese ai mai le tino. I le 'ai o le oatmeal i aso uma, e mafai ona faʻaititia le maualuga e 4%.

Sea iʻa. Polyunsaturated fatty acids ma iodine i le gataifale e puipuia ai le faʻamalama i luga o puipui puipui.

Sea kale. O le masani ona faʻaogaina o le sami e maua ai le suamoa e fesoasoani e soloia ai toto i totonu o toto toto.

Legumes. Tino i le fiber, vitamini B, pectin, siama. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani, e mafai ona faʻaititia le fua faatatau e 10%.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Toga E aofia ai filo faʻamalosi e aveesea ai le cholesterol mai le tino. O le antioxidants e faia apu e taua tele mo tagata e maua i le fatu cardiovascular; latou te puipuia le gaogao o gaʻo i totonu o le toto ma le toto i fusi toto.

Mea gaosi susu. Kefir, cheese cheese, ma le yogurt maualalo maualalo o le cholesterol-faʻaitiitia meaʻai.

Fua, fualaau 'aina. O le mea pito sili ona aoga i lenei itu, o kiwi, vine, oranges, kāloti, beets.

E taua tele le filifilia o meaʻai e naʻo le "leaga" cholesterol, ae tuʻu ai le "lelei" e le suia. O fomaʻi sili ona lelei e aofia ai mea nei:

  • Mamalu o le gaʻolaʻau ma gaʻo. I le faaopoopoina o gaʻo fualaʻau i manu nai lo meaola, e mafai ona faʻaititia le 18% o le "leaga" cholesterol. O le avoka suauʻu, olive, sana, pīni.
  • Faʻasalalau. E lava le 50 kalama o fatu i aso taitasi e maua ai se faʻaititia o le cholesterol leaga e 14%.
  • O le lala o le oati. Faʻafetai i le fiber, o le cholesterol e faʻaitiitia le faʻaitiitia ma o lona tagofiaina o le iniseti e puipuia.
  • O le kele. O le silati fou i le aofaʻi o cloves e tolu i le aso e faʻaititia ai le maualuga o le concentration o le cholesterol e 12%.

Laʻau faʻafomaʻi ma laau e maualalo ai le cholesterol

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o laʻau ma laau e faʻaitiitia ai le cholesterol.

Liligi le lau o le blackberry i le vai inu, afifi le pusa ma tuʻu ai mo le tusa o le itula. O le afa o le lita o le vai e manaʻomia ai le sipuni tele o le mutia vao. Togafitiga e aofia ai se faʻaaogaina tolu-taimi o le tincture i le tolu o le ipu tioata.

Lisi faila

Fufulu meaʻai, faaopoopo vai, faʻapipiʻi pe a ma le 10 minute i luga o le vevela vevela. I le 0.5 lita tuʻu lua punetini o aʻa. E inu le susu ile lua vaiaso i le aso mo le 1/3 ipu ma le afa itula pe a uma ona 'ai. Faʻaalu se masina malolo ma toe fai.

O fugalaau o le laau e sasaa mai i vai inu (lua sipuni i totonu o se ipu tioata). E tatau ona faʻaaoga le oloa mo le 20 minute. Inu le faʻamaʻi faʻatoʻa tolu i le fa taimi i le aso i totonu o se sipuni sipuni.

Mo le afa o le lita o vodka, e tatau ona e ave 300 grams o le kalaka, muamua le gaosi. Tuu i totonu o se mea pogisa ma faʻaauau mo le tolu vaiaso, ona aʻafia lea. Faʻasolosolo malie i le vai poʻo le susu (afa afa - 20 pata) ma inu i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

Linden fugalaau

Toto fugalaau i se mea e fai ai le kofe. Tolu taimi i le aso, ave se sipuniti i vai. O le togafitiga e 1 le masina.

Sasaa vai inu i luga o le vao o le pama (le 2 laulau. Ufiufi ma tuu i le tu mo le itula. Faʻaaoga le sela o le kuata i le 30 minute. ao lei faia taumafataga, lua i le tolu taimi i le aso.

Faʻasalalau

E le gata ina maualalo ai le cholesterol leaga, ae faʻaleleia ai foi le faiga o meaʻai, ei ai lona faʻauiga. E fautuaina le fatu e faʻapipiʻi i ipu saunia, pei o salakeke ma cereals.

Grate raw pini. E i ai muamua aʻo leʻi 'aʻai (mo le 30 minute) i le aofaiga o le lua i le tolu punetini.

E mafai ona ou 'aina pateta ma le maualuga o le cholesterol?

Potato ma cholesterol - tusa pe o nei mea e lua ua tuufaatasia, pe afai ei ai se faʻafitauli o le maualuga o le cholesterol, e faʻateleina le toatele. A uma, o pateta o se oloa tulaga ese lea e maua i tausaga uma ma o loʻo i ai i le taumafa a tagata uma. O le faateleina o le cholesterol o se faafitauli matuia tele, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o ituaiga maʻi eseese o le cardiovascular system. O le mea lea, e taua tele le 'ai lelei i lenei setete. I le uma, o taimi masani e masani ai ona maua le taumafa e faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol i le plasma toto.

Le tuufaatasiga ma meatotino o pateta

Ina ia iloa pe o le pateta e aʻafia ai le cholesterol e mafai ona naʻo le sailia o mea o loʻo maua e lenei oloa. O le tele o tagata e talitonu o lenei fualaau aina e mafai ona oʻo atu ai i le le manaomia o le mamafa o le tino, aua o loʻo aofia ai le tele o calories. Ae o se faʻamatalaga sese lenei.

O pamu e aofia ai mea e pei ole:

  • vitamini ma minerale
  • gaʻo ma suauʻu, ae i se vaega itiiti,
  • malo.

O le mea mulimuli e mafai ona liliu i le kulukose i totonu o le pulupulu, ae e le sili atu ona lelei le pateta nai lo gaʻo.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le fualaʻau, e tatau ona saunia lelei. I le maualuga o le cholesterol, o pateta e mafai ona faʻaumatia, ae le o soʻo se ituaiga.

Mo le kukaina o ipu pateta, aua nei faʻaaoga na o le suauu manogi. O le tele o meaola manu e faʻasaina i le maualuga o le cholesterol, aua e mafai ona latou faʻaleagaina le tulaga. Aua e te 'aiina falai ma kesi, aua o nei oloa e le aumaia ai ni faʻamanuiaga i le tino, ae na o le leaga e mafai ona faia.

O lenei fualaau faisua ua i ai mea aoga mo le tino, ae na o le pusa ma kuka tao:

  1. Fesoasoani e toe faʻafoʻisia uma galuega a le tino.
  2. O le malo i totonu o le oloa o loʻo i ai mea e le faʻaleagaina, faʻamalūlū ma faʻapipiʻi.
  3. E faʻaleleia ai le setete o le cardiovascular system, ona e faʻaitiitia ai mea o loʻo maua i le lipoproteins maualalo, faʻamalosia ai toto toto ma faʻaitiitia ai le fula.
  4. Ona o le tele o le potassium i le tuufaatasiga, o le fualaau faisua e aveesea ai salts mai le tino ma faʻavasega ai le masima vai masima.
  5. E i ai ni mea laiti laiti, e fautuaina ai e faʻaaoga le oloa mo faʻamaʻi fatugao.
  6. Faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai ona o lona maualuga fila. E mafai ona 'aina faʻatasi ma gastritis ma maʻi maʻi.

E mafai ea e Potatoes Harm ma le Cholesterol Maualuga?

I le maualuga o le cholesterol, e mafai ma e tatau ona 'aina le pateta, ona o lenei fualaau aina e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia. Ae e tatau ona e manatua le auala e kuka ai. Na o ipu kuka ma tao tao e faatagaina. Vili, aemaise lava pe a faaaoga le gaʻo manu, ia aofia ai le tele o le cholesterol. O le mea lea, o lenei ipu e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga mo ia faafitauli.

Fries Farani e mafai ona faʻaleleia le cholesterol aua e tunu i le suauʻu, lea e faʻaaoga soo. O lenei suāuʻu e aofia ai foi meaola.

O pateta falai ma i meaai lautele ua saunia i lenei auala e faasaina i tulaga o faafitauli e pei o le:

  • maualuga le cholesterol
  • maʻisuka malosi
  • gasegata atacid,
  • togafiti o gaʻo ma le ate.

I ia tulaga, o le faʻaaogaina o ia ituaiga meaai e mafai ona naʻo le lelei o le soifua maloloina ma faʻaleagaina ai le ala o le maʻi. Po o le a lava le auala e sauniuni ai, e le fautuaina lenei fualaau aina i le po. A le o lena, o le tele o meaʻai e mafai ona faʻaalia e pei o le gaʻo gaʻo ma foliga mai o isi pauna.

E faʻapefea ona 'ai ma se faʻafitauli

Cholesterol o se mea e sili ona taua mo le tino, aua e taua se vaega taua i le fausaga o sela. Ae o le siʻitia o ona mea e mafai ona mafua ai le atherosclerosis. O le toʻatele o tagata e mafatia i lenei faafitauli ona o le tele o mafuaʻaga, o le mea masani lava o se mea e le lelei le soifua maloloina ma se olaga le lelei.

Pe a ma le tolu selau piligrams o lenei mea e tatau ona fafagaina i meaʻai i aso uma. O lenei lipid components e maua mai ai le ate, ma na o le lima o lona aofaiga atoa e ulufale mai i le tino o le tagata ma oloa.

E mafai ona e faʻaititia mea o loʻo iai i lenei mea ma le fesoasoani o meaʻai talafeagai.

O le tagata maʻi e tatau ona tausisia nei fautuaga:

  1. Faʻatapulaʻa le faʻaoga o le masima, aua e taʻitaʻia ai le tumau o le tino i le tino, lea e faʻaosofia ai le faateleina o le mamafa o le fatu.
  2. I le gasologa o le aso e tatau ona e inuina se tasi ma le afa lita o vai mama.
  3. Mai le ava malosi ma le ulaula tapaa e tatau ona lafoai atoa. O nisi taimi e mafai ai ona inu i se vaega itiiti o le uaina mumu. O lenei mea o le a aafia lelei ai le setete o vaa.
  4. O fua, fualaau faisua ma laau e tatau ona 'ai i aso uma. E aofia ai le tele o elemene aoga e talafeagai mo le tino atoa. Ae pei o pateta, e mafai ona 'aina le fualaau faisua, ae i ni fua talafeagai ma i totonu o le pepa ua afaina.
  5. E mafai ona gaosia iʻa ma meaʻai. Faʻaavanoa oloa gaosi susu, ae maualalo ifo le pasene o le gaʻo.

O lenei faafitauli e taua tele e le tatau ona le amanaia, talu ai o le atherosclerosis o le atinaʻeina o le atherosclerosis e oʻo ai lava i le osofaia o le fatu, stroke ma isi faafitauli ogaoga. E mafai ona e suʻeina le content o le cholesterol mai suʻesuʻega toto. Ole suʻega masani ma le faʻaaloalo i se olaga ola maloloina o se auala sili lea e faʻafaigofie ai le cholesterol. I le tulaga sao, e mafai ona avea pateta ma fesoasoani i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol pe, i se isi itu, afai e te le mulimuli i fautuaga, o le a oʻo atu ai i se faʻalavelave o le tulaga.

Vaega o le tuufaatasiga

O lenei iʻa o se puna o le protein lea e faigofie ona ufiufiina e le tino, ona o mea e 'ai i mea taumafa, meaai maualalo-kalori. E leai se sili atu i le 120 kcal i le 100 kalama o le fale ua maeʻa, o lenei mea e sili atu i le moa 50 kcal sili atu.

O le tuufaatasiga ma le aoga o meaʻai o manu felelei e matua mauoa ma eseese ona o vitamini eseese ma minerale.

  • Vitamini B1, B2, B3, B6, B9.
  • Vitamini A, E, C.
  • O elemene taua e pei o le uʻamea, phosphorus, Na, Ca, Mn, Zn.
  • Omega-3, Omega-6, Omega-9 oona gaʻo, o le fua faʻatatau o mea e sili atu nai lo le iʻa gaʻo.
  • Aspartic, glutamine amino acids, faʻapea foi le alanine, glycine, proline ma isi.
  • Taurine. O se mea sili ona aoga mo tagata ei ai faʻamaʻi pipisi, talu ai o le fatu e maualalo ai le cholesterol, faʻamautuina le toto maualuga, faʻamalosia le fatu cardiovascular ma muso o le fatu.
  • Cobalt e lelei mo le soifua maloloina o le pancreatic. Fesoasoani e faʻafefe lelei le gaʻo ma gaosia ai le suka.
  • Iodine. E faʻamalosia ai mafaufauga, faʻaleleia le gaioiga o gaioiga ma tomai faʻapitoa, e talafeagai mo le galue o le thyroid gland lelei.
  • Molybdenum. Se mea taua ae taua tele. Faʻaleleia le toto, hemoglobin, sel o le paʻepaʻe, o le suka foi e faʻamaonia.
  • O le uʻamea e manaʻomia mo le faʻaaogā atoatoa o vitamini o le vaega B, faapea foʻi ma le faʻaleleia o le maualuga o le hemoglobin.
  • O le Copper o loʻo i ai se vaega autu i le faʻaaogaina o le uʻamea ma le gaosia o le hormone o le fiafia o le endorphin.
  • O le selenium e taua tele mo le lelei o le puipuiga ma le toe fananau. E taofia ai le atinaʻeina o le oona.
  • O le masnesium o loʻo faʻaauau ona aafia i le faʻatinoga tatau o le tino cardiovascular system. Faʻateleina le paleni o leaga ma le lelei cholesterol.

E ui lava i faʻamanuiaga uma o lenei gataifale, e toʻatele e popole i le fesili pe i ai le cholesterol i le vaʻa? O le mea e leaga ai, o loʻo i ai, ae o lona faʻamaualuga, pe a faʻatusatusa i isi iʻa, e le maualuga. Ma le isi, ona o le i ai o isi elemene i le tuufaatasiga, o le faʻaaogaina o se puʻu e le gata e le afaina ai le tino, ae e fesoasoani foi e faʻaititia le cholesterol, o lea fomaʻi fautuaina e aofia ai i lau taumafataga i le faatumauina o le lipoprotein concentrations.

O aoga ma mea leaga o manu fasi

Faafetai i le tele o mea aoga o squids, na latou alolofa i aso anamua. O le vailaʻau o meaʻai ma isi vailaʻau i totonu o le gasegase o loʻo i ai se aafiaga lelei i le toetoe o faʻaʻauʻau uma.

  • Vailaau ole kulupu B e faʻatonutonu ai le metabolism o protein, gaʻo ma gaʻo, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le gaioiga o le mafaufau ma le tino, ma faʻamalosia le manatua.
  • E iai faʻamatalaga tuusao a le antioxidants i le fausiaina o le puipuiga, fasioti faʻamalolo saoloto, maualalo le cholesterol leaga, ma fesoasoani e faatumauina le talavou mo se taimi umi. Latou te fesoasoani i le vave faʻafouina o sela ma puipui o okeni, faʻaleleia le vaʻaia ma le toto, taofiofia le cholesterol toto, ma puipuia mai le kanesa.
  • O gaʻo eletise e taua mo le maualuga o le cholesterol ma le atherosclerosis. Latou te fesoasoani e faʻamamaina toto toto o le cholesterol, faʻamalosia o latou puipui, ma faʻasaʻo le toto i le maʻisuka.
  • O loʻo faʻaaogāina minerale i le galuega a le tele o totoga ma totoga o totoga, e pei o le puipuia o le tino, endocrine, toe gaosia, ma faʻaleleia atili ai le gaioiga o le gaʻo.

Tali i le fesili e mafai ona 'ai squid with cholesterol maualuga e lava feeseeseaiga, talu ai ona o se itu taua i le tuuina atu o aoga o aano o manu auala e kuka ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻasaina faasaina fualaʻau mamago ma mamago ona o loʻo i ai le tele o masima ma tagata puipuia. O le tele lava o vailaʻau faʻaleagaina o le oloa e mafai ona maua mai le uʻu kuka ma tao.

Cholesterol Squid

Ole aofaiga o le cholesterol i le squid e i le itulagi o le 85 mg i le 100 kalama o le oloa. O lenei faailoga e sili ona maualuga i le va o oloa i le lautele ma e laʻititi lava i totonu o iʻa o le sami. Mo le faʻatusatusaga, o le aofaiga o le cholesterol i le caviar e mai le 300 i le 450 mg i le 100 kalama, e tusa ma le 300 mg i le vao, ma le tusa ma le 170 mg i le tioata.

Faʻailoga taua

E oo lava i le tele naua o vailaau faʻaleagaina o le oloa, o le faʻaaogaina o aano moa ua i ai pea le faʻailogaina. O lenei mea e sili ona popole i tagata e maualuga le cholesterol maualuga ma se faʻafefe i le iʻa.

E le gata i lea, ua faʻasaina le 'ai o le sami mo tina tausi ma fanau i lalo ifo o le 1 tausaga le matua, talu ai ona o le vave o le soifua maloloina o tamaiti. O le vave amataina o le taumafa a le tamaititi e mafai ona mafua ai le ita, ma oʻo ai foi i se faʻafefe. E le gata i lea, o le maualuga o le toto, o le malosi o le fulafula ma le fatu fatu o faamaʻi taua.

Cholesterol Squid

Squid o se tasi o mea taumafa ma le maualuga maualuga o le cholesterol, faatasi ai ma le anufe ma le iʻa caviar. I le 100 gr. o aano o lenei gataifale gataifale e aofia ai le 85 mg. cholesterol, o se tulaga maualuga tele. Mo le faʻatusatusaga, i le meaʻai o manu o le tino e le silia le 30 mg. i le 100 gr. oloa.

Mo lenei mafuaʻaga, i le faaiuga o le 20 senituri, na aofia ai le US Environmental Protection Agency i le lisi o meaʻai e le o fautuaina mo le faʻaaoga e tagata e iai le faʻafitauli o le maʻi cardiovascular. E tusa ai ma lenei mea, e toʻatele fomaʻi na amata ona latou faʻasaina a latou gasegase i le maʻisuka, maualuga maualuga ma le atherosclerosis mai le 'ai o aano o nei tagata nonofo i le sami.

Peitai, i le tele o suʻesuʻega na faia i le senituri lona XXI, na maua ai e le o le squids se mea lamatia i le soifua maloloina o le tagata. O nei taunuuga na suia ai uiga faaalia o fomaʻi ma saienitisi e uiga i aano o manu, ma o tagata faapitoa mai le American Heart Association e taʻua pine ma le maʻisuka e aofia ai lenei oloa i a latou meaai.

Ae aiseā e maualuga ai le maualuga o le suka i le cholesterol i tagata e maua i le maʻisuka ma le maʻi fatu? O mea uma e uiga i le tulaga tulagaese o le squid, lea e matua faʻaleleia ai le tulaga o tagata gasegase, faʻamalosia ai le fatu ma toto toto, faʻaititia ai le toto suka ma le cholesterol leaga.

O le mea lea e mafua ai le squid o se mea sili ona aoga mo le maʻisuka, ae maise lava o le inisalini-tutoʻatasi o le maʻisuka.

Latou te faʻagesegeseina le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma puipuia le faʻavaeina o faʻafitauli faigata o le maʻisuka, e pei o le angiopathy, le neuropathy, faʻaitiitia le tino vaaia ma le maʻisuka vae.

Le tuufaatasiga ma le lelei o le squid

O le tuufaatasiga o le uʻamea e matua ese lava. O aano o nei cephalopods gataifale e aofia ai le tele o vitamini, minerale, antioxidants ma isi mea taua. E le gata i lea, o le squid o se punaʻoa mauagofie o le protein faigofie faigofie, ma e mafai ai ona latou taua i oloa aoga taumafa.

E ui i le maualuga o le maualuga o le cholesterol, o le squids e itiiti le gaʻo - na o le 2.3 kalama. i le 100 gr. oloa, o la latou aano o manufasi e maualalo i le galori sea seafood. O lea i totonu o le uʻu mata e le sili atu nai lo le 76 kcal, ma i le fasi kuki 120 kcal mo le 100 g. oloa. Mo le faʻatusatusaga, o le kalori content of chicken cooked e mai le 170 kcal i le 100 g. oloa.

Ae o le squid e sili ona aoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e leai se mea e faigofie ma faigofie ai le gaʻo. O lona uiga o le 'aiina o nei meaʻai suamalie ma fuamalie o le a leai se aoga i le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto ma e le mafua ai se osofaʻiga o le hyperglycemia.

  • Faʻamataʻu masini eletise manu
  • Vitamini: A, B1, B2, B6, B9, C, E, PP, K,
  • Minerale: iodine, kobold, apamemea, molybdenum, zinc, manganese, uʻamea, calcium, phosphorus, magnesium, sodium, selenium,
  • Polyunsaturated fatty acids: Omega-3, Omega-6 ma Omega-9 (palmitoleic, oleic, linoleic, palmitic, stearic ma isi),
  • Aano amino taua: valine, lysine, leucine, isoleucine, arginine, histidine ma isi,
  • Aano amino taua: alanine, glycine, aspartic ma glutamic acid, proline ma isi,
  • Taurine.

Faʻaaogaina o meatotino o le squid:

  1. O le elemene gaʻo, o le omega-3, Omega-6 ma le Omega-9 e fesoasoani i le maualalo o le toto cholesterol, faʻamalosia ai toto toto, faʻasaina lipid metabolism, puipuia ai le faʻavaeina o le cholesterol ma taofia ai le atherosclerosis ma ona faʻalavelave. I le maʻisuka, latou te faʻaleleia atili ai le toto i luga o le tino ma faʻamalosi ai fiva, lea e puipuia ai le maʻi mai le maʻi o le maʻisuka ma le neuropathy,
  2. O meaʻai e maua i le vitamin B, o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le tino, faʻaleleia le galue o le faiʻai ma faʻamalosia le manatuaina, faʻamaonia le protein, gaʻo ma le gaʻo gaʻo, faaleleia atili o le fatu, faateleina le hemoglobin ma le maualalo o le toto. I le maʻisuka, o le vitamini B3 (aka PP) e sili ona aoga, lea e faʻaitiitia ai le mamafa o le cholesterol i le toto, faʻavasega le maualuga o le suka ma faʻaleleia le toto. Vitamin B2, lea e faʻamalosia ai le vaai ma faʻaleleia ai le vave faʻamalolo o manuʻa ma le vavae, e aoga tele mo le maʻisuka,
  3. O aʻafiaga e aofia ai le tolu vitamin antioxidants sili ona taua - A, E ma le C. Latou te maua se aafiaga aoga i le tino atoa, faʻaitiitia faʻaititia le toto toto maualuga, fesoasoani e faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia faʻamalolo saoloto ma faʻaloloa le talavou, faʻaleleia le faafouina o le tino ma le faʻamalolo , faʻamalolo totoga o faʻaaliga, faʻamalosia puipui o toto toto, faʻaleleia le faʻaogaina o meaola ma faʻaosofia le fausia o capillaries, maualalo o le cholesterol ma puipuia mai le kanesa,
  4. O le tuufaatasiga o aano moa e iai sona mea taua. E aoga tele mo le cardiovascular system, aua e fesoasoani i le maualalo o le toto cholesterol, faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga, faʻamalosia le muso o le fatu ma vaʻa toto. E le gata i lea, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi mata, aemaise lava faʻataʻitaʻiga, ma fesoasoani e toe faʻafoʻi ai afaina namu afaina ma potu faiʻai,
  5. O le squid o loʻo i ai le tele o cobalt, lea e talafeagai mo le faʻaogaina masani ma le ola maloloina. O lenei elemene o loʻo aʻafia ma le aʻafia i le faʻaleleia o meaʻai gaʻo ma fesoasoani e faʻaititia le toto toto,
  6. O aano o manu e tele le iodine - o se elemene taua mo le endocrin system, aemaise lava mo le vevela. E talafeagai mo le galue masani o le faiʻai, mafaufau malosi ma le atinaʻeina o le atamai. I le faʻaopoopoga, o le iodine e faʻateleina le puipuiga ma faʻaleleia le teteʻeina o le mamafa o se tagata,
  7. Ona o le tele o le uʻamea, ua fautuaina le squids e 'ai ma le anemia, talu ai latou te saofagā i le faateleina o le hemoglobin. E le gata i lea, o le uʻamea e tele sona sao i le faʻamalosia o le puipuiga o le tino ma le masani ai o le inu o vitamini B.
  8. O aano o manu o loo i ai se faamaumauga o le kopa, e aunoa ma le mafai e le tino o le tagata ona uʻamea le uʻamea. O lenei elemene e taua foi mo tagata mo le tuufaatasiga o mea amino oona, o le fausia o le collagen ma le elastin, ma le puleaina o hormones o le fiafia - endorphins,
  9. O meaʻai e tamaoaiga i se mea e seasea ona maua - o le molybdenum, lea e manaʻomia e le tino ona faʻataʻi ai le maʻisuka. E fesoasoani i le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo susu ma vitamini A, E, B1, B2 ma le B3 (PP). Molybdenum faʻaitiitia le maualuga o le suka, faʻaleleia le toto ma faʻapupulaina le maualuga o le hemoglobin. E le gata i lea, o le molybdenum na te tauivi lelei ma le le lelei o tane, lea e masani ona taʻua o le sili ona malosi o le aphrodisiac.

Faʻafetai i mea uma o loʻo taua i luga, o le squid with high cholesterol maualuga e le gata ina faʻasaina, ae e aoga tele foi.

O lenei oloa e aveese lelei ai le cholesterol leaga mai le tino, ma puipuia ai le maʻi mai fatu ma gasegase vascular.

Auala e faʻaoga ai

Soo se mea, e oʻo lava i le oloa sili ona aoga e mafai ona afaina pe afai e le o saunia lelei. I le maʻisuka ituaiga 2, o meaʻai aano e sili ona kuka i totonu o le vai faʻafefe poʻo le kuka. O lea o le a tumau ai pea le maualuga o ona meatotino aoga ma i le taimi lava e tasi o tumau ai pea le maualalo o le kalori oloa.

I le uʻamea vela, e sili atu le maualuga o le kalori ma mafai ona toetoe 190 kcal mo le 100 g. oloa. Ae o le ulaula ulaula, lea e toetoe lava a leai se aoga aoga, e sili ona afaina mo le maʻisuka, ae o loo i ai se aofaiga tele o manuʻa.

Aʻo leʻi kuka, e tatau ona faʻamamā lelei le tino oti. I le amataga, e tatau ona matua vevela i le vevela o le potu, ona sasaa lea o le vai inu ma alu mo le minute e tasi. Ma le isi, e tatau ona vaʻaia ma le faaeteete le tino ma tuʻu i totonu o se fagu vai. Mai le faʻafefe i le vai inu, o le paʻu o le paʻu e paʻu, ma pe a uma ona faʻauʻu i le vai malulu o le a faigofie ona alu ese mai aano o manu.

A maeʻa lena mea, e tumau pea na o le aveeseina uma o insides ma le pito o le cephalopod, ma e mafai ona e amata saunia. E tatau ona e kuka le squid i totonu o le vai inu, faaopoopo le masima, lau o le bay ma le pepa uliuli i ai mo le tofo. Pe a faʻafefete le vai, e tatau ona tuʻu i lalo le tino o le squid mo na o le 10 sekone, ona vave aveese lea mai le pan.

O le mea moni o le umi o le togafitiga o le vevela e sili ona afaina i lenei iʻa ma e le gata i le tofo, ae faʻapea foi le manuia. O le kuka mo le 10 sekone e mafai ai e oe ona taofi le aano moa ma malie, o lona uiga, e pei lava ona tatau ai.

O mea aoga ma leaga o le cholesterol o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faamanuiaga o manu fasi

Talu ai ona o le leai atoa o gaʻo i le aano o nei moa, ua faʻavasegaina o meaʻai, ma o lea ua fautuaina mo le faʻaaogaina ei latou e leiloa le mamafa.

O lea la, oa aoga aoga o lenei iʻa o loʻo tatou talanoa i ai?

  1. E i ai se aofaiga tele o polotini.
  2. O le masetabolism e toe faʻafoʻi mai i le masani, ona o loʻo i ai le 'apamemea i la latou tuufaatasiga, lea e fesoasoani ai i le uʻamea ina ia faʻaleleia. O se fofo mamana mo le anemia.
  3. O latou faʻasolosolo i faʻamaʻi, faʻamaʻi o le faʻaleleia o tino, fesoasoani e faʻamalosia le puipuiga. Ma o nei mea uma e mafua mai i le mea moni e aofia ai le 65% o le masani o le seleni.
  4. O loʻo aofia uma ai vitamini B, lea e fesoasoani e faʻamalosi ai fao, lauulu ma faʻaleleia le paʻu o le paʻu, tausia le maualuga o le toto suka, ma fesoasoani i tina faʻamoemoe e tausia se pepe soifua maloloina.
  5. O latou o se punavai o le magnesium, taugata ma le sinimina, lea e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faatonutonuina le cholesterol, ma fesoasoani e faʻafilemuina le tino.
  6. Latou te saofagā i le faʻalauteleina o le galasticity o toto toto, ma o lea ua avea ai o se faʻamaʻi pipisi mo le tele o faʻamaʻi o le cardiovascular system.
  7. O le a latou fesoasoani e faʻaleleia le manatuaina, aua o loʻo aofia ai faʻamaʻi gaʻo susu.
  8. O i latou o se puna o le maika, e aunoa ma le fausiaina o ponaivi ma nifo.
  9. O loʻo taʻua i latou o "fesoasoani" o le vevela ona e aofia ai le tele o iodine.
  10. O i latou o ni tagata lauiloa alofomaʻi mo alii, faʻalauteleina le mafai ma faʻaleleia le maualuga o le sperm.

O le a le tele o le cholesterol i le vaelua ma o le a le afaina?

Cholesterol i le tino e mafai ona 2 ituaiga:

Matafaioi o le cholesterol aoga:

  • o se tagata malosi i le fausiaina o sela fou i le tino,
  • fesoasoani i le tino e maua ai hormones taua.

Galuega o le cholesterol leaga:

  • faʻamalosia le faʻavaeina o "paʻu" i luga o puipui o toto toto e faʻalavelaveina ai le masani ai o toto,
  • e avea ma mafuaaga autu o le fausia o maa taua cholesterol i le gallbladder.

Faʻafitauli lē lelei ma faʻamaʻi e ono mafua ai le cholesterol matautia:

  • le mautonu o le cardiovascular system,
  • fatu fatu, taʻavale,
  • ese le toto
  • mafaufau le mafaufau
  • tiga i le ivi,
  • tofo o talo i le gutu.

E tusa ai ma tagata suʻesuʻe a le EPA, e itiiti ifo le lamatiaga i le uʻamea vela nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, i le faʻavela pe faʻalanu i le gaʻo gaʻo. I soʻo se tulaga, i le maualuga o le cholesterol, e tatau i se tagata ona mataʻituina ana mea taumafa aemaise lava.

O ai e sili atu ona aloese mai le inu?

O le tulaga tulagaese o squids e le faʻamautinoa ai e mafai ona 'aina e tagata uma e aunoa ma le fefe. E i ai tulaga taʻitasi e tatau ona faʻamapulaʻaina pe faʻamavae ese ai aano o manu fasi mai le lisi autu:

  • tagata e afaina i iʻa,
  • pepe (e oo atu i le tausaga), pe a uma le tausaga - pe a uma ona feutagai ma se tamaititi,
  • i fafine i le taimi o le lactation,
  • i luga o se meaai
  • tagata e iai faʻamaʻi o le tino,
  • mamafa tele tagata.

E mafai la ona 'ai squids i le maualuga o le cholesterol? E mafai pe afai o le oloa o, muamua, o le maualuga maualuga, lona lua, i ni mea laiti, lona tolu, e aunoa ma le faʻaopoopoga o sauga suamalie.

Fautuaga mo le filifiliina o se tino o le squid

O mea e tatau ona e gauai atu i ai pe a filifilia ni miliuga:

  1. Lanu: lanu violē po o le elee palapala.
  2. Peel: e manaia ma susulu.
  3. Meat: lanu paʻepaʻe.
  4. Smell: gataifale.

Ina ia mautinoa le lelei o le oloa na faʻatauina, aua nei faʻatau faatau squids i maketi laiti, i se mea e seasea lava tusi faamaonia o le lelei o oloa, e sili atu i nofoaga faʻatuatuaina. Mulimuli i fautuaga o loʻo i luga, ia manatua pe o le squid e aoga mo le tele o le cholesterol, aua nei faʻaleagaina le oloa ma ola maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga