Le fua o le suka i fafine - o le laulau i tausaga taʻitasi, faailoga o mea faʻavave

I le 50 tausaga le matua, e manaʻomia le taofiofia o mea eseese o le maualuga o le suka mai le masani, aua a maeʻa le 50 tausaga i le toto ma le tino o se fafine, o suiga e mafai ona faʻaosofia ai le fausiaina o le maʻisuka (DM).

50-tausaga le matua ua manatu e avea ma sui o le vaitausaga ogatotonu, lea e faateleina ai le faatele o le anapogi o le glucose, ma ua faaitiitia le lagona o le insulin.

Glycemia

Mai le 50 o ona tausaga, o le a atili ai ona faateleina e le fafine le suka toto (glycemia). Ina ia pulea lenei faagasologa, e tele taimi i le tausaga latou te foai atu ai le toto mo le suka.

O le tele o le anapogi o suʻega toto e le faʻaalia i taimi uma le ata o suiga i le tino. I le tausaga ogatotonu, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina se suega o le faapalepale o le glucose (GTT).

Meli le falaoamata

GTT e faʻatagaina ai oe e faʻamautu pe fia le maualuga o le kulukose e mafua ona o se suʻega toto pe a uma ona 'ai meaʻai, ma le vave ona toe foi i le masani i tamaitai i le 50.

I le avea ai ma se faitioga mo se iloiloga faatusatusa o le faateleina o le suka, ua talosagaina le mataupu e inu se vaifofo o le kulukose. O taunuʻuga o le GTT i fafine e tele lava ina sili atu ona maualuga nai lo le faʻamoemoeina e tusa lava poʻo le maualuga o le maualuga o le sugar sugar.

Sugar i le tele o taumafataga, o tausamiga ma taimi o tausamiga e maualuga i le toto maualuga ma faʻasalalau i fafine pe a mavae le 50-60 tausaga le umi nai lo tamaiti.

Ae ui i lea, o ia suiga e le masani, ae taʻu mai ai se solitulafono, muamua le taua, ae e mafai ona faʻavevesi le maʻisuka i le lumanaʻi.

Tulaga masani o le GTT i le 50 tausaga ma ni nai tausaga talu ona oʻo i le matua e le eseese mai le masani i tupulaga talavou. Mo se suega o le faapalepale kullu, o le glycemia values ​​mai le vein ma mai le tamatamailima e tutusa.

Tulaga masani o faailo o le GTT sugar i totonu o le toto mai le tamatamailima ma se vein, pe a samples h / s 2 itula pe a uma le suʻega o le kulukose, i tamaitai 50 tausaga o loʻo aoteleina i le laulau.

TausagaGlycemia
50 i le 597,8
60 i le 698,3
70 i le 798,8
mai le 80 i le 899,3
90 — 999,8
10010,3

E pei ona taua mai i faamatalaga, i le 10 tausaga mai le 50 tausaga, o le glycemia e siitia ile 0.5 mol / L.

Afai e sili atu le maualuga o le tau, ona maua ai lea o le siama i le 11.1 mmol / L, ma le maʻisuka ma le tele o tulaga faatauaina o le GTT.

Anapogi

O se suʻesuʻega i luga o le suka, pe a ave le toto mai fafine pe a maeʻa le moe, latou te faʻafetaui foi masani masani mo tagata matutua i le 50 tausaga. O se siitaga laitiiti e na o le 60 tausaga talu ona matauina.

O le masani o le suka i tamaitai 50 tausaga talu ona pasia le suʻega o loʻo i le va o le 3.5 i le 5.5 mmol / L.

Faatasi ai ma le matua, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga. Mai le laulau o loʻo i lalo, e manino lava o le toto o le suka i le 50 po o le 64 tausaga le matua, e tumau lava pe a maeʻa le 100 tausaga.

O le masani o tausaga o le sugar sugar i le toto sili ona toto

4 faamatalaga

O le matautia o le maʻisuka e iloa e tagata uma. E toʻatele fafine latou te iloa masani le kulūkose, o nisi ua aʻoaʻoina e faʻaaogaina glucometers feaveaʻi. Ae ui i lea, o le saʻo le iloiloga o le suka e manaʻomia ai le iloa o tausaga ma aso uma, faʻapea foʻi tulafono o le samples mo le suʻega.

  • O lea la o le masaniga glycemic o le 5.5 ua na o se faailo lautele e manaʻomia ai se iloiloga auiliili.

Laulau o le suka i le fafine i le matua

I tulaga masani, o le masani o le suka i le matua i totonu o tamaitai ua fuafuaina e se laulau e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga lautele. E tusa ai ma le moni o le tausaga, o le fuainumera e tutusa mo alii ma tamaitai. E le gata i lea, o iunite mo le fuafuaina o le kulūkose e tatau ona iloiloina.

E masani ona fuaina le suka i le mmol / l; o lenei iunite o loʻo faʻaaoga foi i le tusiga. Ae ui i lea, o se isi fuataga o nisi taimi e suia i - mg / dl. I lenei tulaga, 1 mmol / l e tutusa ma le 18.15 mg / dl ma, i se isi itu, 1 mg / dl tutusa ma le 0.06 mmol / l.

TausagaFaʻaopopo le kulūkose levels, mmol / l
maualugaaupito maualalo
Tamaiti ma talavou (lalo o le 14 tausaga)5,62,8
Tagata talavou ma matutua (oʻo atu i le 60 tausaga)5,94,1
Matua (e oʻo i le 90 tausaga)6,44,6
Matua (mai le 90 tausaga)6,74,2

Suauu toto i fafine peʻa a mavae le 50 tausaga, o le faasolosolo malie lava ona faateleina. Ae ui i lea, o tagata matutua e maua i le maʻisuka e masani ona maua. O le tele o aʻafiaga o maʻi i le matua ua mafua ona o le tele o itu. O nei mea e aofia ai le faʻaitiitia o le gasegase o le tino i le inisalini ma lona itiiti ifo o gaosiga i le pancreas.

E le gata i lea, o le faailoga o le suka e aʻafia i le mamafa ma le le lelei o taumafa a tagata matutua: o mea tautupe e le mafai ai ona e 'ai lelei, ma gaʻo ma faigofie ai gaʻo meaʻai (le lava o polotini ma gaʻo gaʻo). O se matafaioi taua e faia e faʻamaʻi faʻatasi, faʻapea foʻi ma le tagofia o fualaau, o nisi o mea e mafua ai le hyperglycemia (maualuga maualuga). I ia tulaga, e iloilo ai le suka o le toto o se fafine, o fomaʻi e suʻeina se laulau sili atu ona lelei.

TausagaTulaga faʻasaina faʻamaina mo fafine, mmol / l
faatagaina le maualugataliaina pito i lalo
Tamaitai talavou ma matutua i lalo ifo o le 50 tausaga5,53,3
Tamaitai i lalo o le 60 tausaga5,83,8
Tamaitai matutua (e oo i le 90 tausaga)6,24,1
Matua (sili atu i le 90 tausaga)6,94,5

Suauu toto mai se vela ma mai se tamatamailima: eseese

O le taunuʻuga o le auʻiliʻiliga faʻalagolago i le auala o le sampling toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le mita i le fale (toto mai se tamatamailima na ave i le taeao i luga o se manava gaogao), o tulaga aoga masani mai le 3.3, ae le sili atu i le 5.5. I falemaʻi, o le toto e masani ona faʻaaogaina mo le auʻiliʻiliga mai se vein, o le a le tulaga o le a sili atu le maualuga o le masani i le 3.5, ae e le sili atu i le 6.1. O lea, afai e te vaʻai i se ata i le suʻega o le suka, e sili atu i le 5.5 e le tatau ona popole.

Laulau o fua o le kulukose o aso taitasi

Ole fua o le toto i le fafine e eseese ile matua e faalagolago i le taimi o le aso ma taumafa: o le tau o le kulukose pe a uma ona 'ai ma e laʻititi i le po. O le taʻiala lenei e mafai ai e oe ona mataʻituina le maualuga o le suka i le taimi o le aso ma faʻaalia ai le tulaʻi mai. E fesoasoani lea e iloilo ai le faapalepale o le kulukose ma mafai ai ona faʻamaonia le maʻisuka.

Taimi o foai totoFaailoga o le toto atoa mai se tamaʻi lima, mmol / lSuga i le toto vevela (plasma), mmol / l
I luga o se manava gaogao i le taeao3,3-5,53,5-6,1
I le asoe oʻo i le 6.1e oʻo i le 6.7
1 le itula talu ona 'aileai se sili atu nai lo le 8.9leai se maualuga e sili atu nai lo le 10
2 itula mulimuli anee le maualuga atu nai lo le 6.7leai se sili atu i lo le 8
I le poe le maualuga atu nai lo le 3.9leai se maualuga e sili atu nai lo le 6

Taua! O le eseesega i le kullukose maualuga mai le plasma vevela ma le toto toto e le tatau ona sili atu ma le 0.5.

Suga i le taimi o le maitaga

Le taua o le mataʻituina o le suka i le taimi o le maitaga. O le taimi o le toe fetuunaiga o le tino atoa o le tino o le maʻisuka e mafai ona tupu, lea e masani ona atiae e faasaga i le maʻisuka ituaiga. Faʻatapulaʻa fuainumera e iloa ai le maualuga o le kulukose i fafine maʻitaga:

Taimi e tuʻuina atu ai suʻesuʻegaTulaga masani o le kulukose mo se maʻitaga maloloina, mmol / lGlucose masani mo le maʻisuka faʻamama, mmol / l
I luga o se manava gaogao i le taeaoe oo i le 5.8 (mai se vein - e le sili atu i le 7.0)leai se sili atu nai lo le 6.6
1 le itula talu ona 'aileai se sili atu nai lo le 6.9leai se sili atu i le 7.7
2 itula mulimuli anee leai se sili atu i le 6,2e le maualuga atu nai lo le 6.7

Faʻasologa e aʻafia ai le Suga Suga

Ina ia maua fua faʻamaoni mai se suega o le kulukose, o mea moni nei e tatau ona iloiloina:

  • O le gaioiga o le afi e sili atu le maualuga o le kulukose. I le isi itu, o le tino malosi (faʻamalositino, vailaʻau, ma isi mea) e fesoasoani i le malepe o glycogen (suka faasaʻo i le ate) i le 30 minute, aʻo faʻaitiitia le suka. O se tamaitai ao le i tuuina atu le toto mo le kulukose e le fautuaina le faateleina o le gaioiga faaletino ma galuega i le po. O le le lava o le moe ma le vaivai o le a suia ai le taunuuga o le suʻesuʻega.
  • E le mafai ona faʻatapulaʻa le masani masani (aloese mai suti) pe tausisi i se meaʻai ao le i suʻeina. O le anapogi e tau atu i le faaitiitia o le kulukose: o glycogen uma e malepe i totonu o le 12 itula i le maeʻa ai o le meaai mulimuli, ae o le ata moni o le pancreas o le a faaseseina.
  • Ova malosi, e tusa lava pe laiti, e siitia ai le toto suka. O le ulaula, e aʻafia ai faiga uma i le tino, e taʻitaʻia ai foʻi le gaʻo mai le masani.
  • I tagata pisapisao, o le toto suka i le 60 tausaga, faʻapea foʻi i soʻo se matua, ua siʻitia laʻititi. O le tele o mea e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka.
  • O le aveina o togafitiga-thiazides ma beta-blockers ua faatonuina mo tagata gasegase maualuga e faateleina ai le suka. Corticosteroids, o nisi o fomaʻi faʻamaʻi ma mafaufauga o le mafaufau e tutusa lava le aafiaga.

Taua! Afai o le maualuga o le suka e maualuga tele, ina ia aloese ai mai mea sese, e tatau ona toe faia le suʻesuʻega i seisi aso, ma sili atu i le falemai.

Toa maualuga: prediabetes ma le maʻisuka

Faailoga o le Suga Suauu Maualuluga

Faʻalagolago i tulaga taua o le suka toto, e vaʻaia fomaʻi i le va o le prediabetic state ma le maʻisuka. O le toto, e pei foi o fautuaga a le endocrinologist, o le a matua ese lava.

Ituaiga o le soliaTaimi o foai totoGlucose, mmol / L
tamatamai tamatamai limamai vein (plasma)
Preditebetes, faʻaleagaina glycemiai luga o se manava leai5,6-6,16,1-7,0
2 itulae oo i le 7.8e oo i le 8.9
Preditebetes, faʻaititia le faʻapalepale kullukosetaeao ao lei faia le taumafataga5,6-6,1e le sili atu nai lo le 7.0
2 itula6,7-10,07,8-11,1
Maʻisukaanapogi i le taeaosilia le 6.1silia ma le 7.0
2 itulasili atu ma le 10.0mai le 11.1

Taua! A faʻaaogaina glucometers ua gaosia i totonu o Amerika, e tatau ona manatua o lenei atunuu e ese le eseese o ana faiga. E masani lava, o se laulau e faʻapipiʻiina i faatonuga, e tusa ai ma le mea e mafai ona e fetuunai ai le iuga.

Preditebetes is a condition when fluose blood fluctuates in the region of 5.5-6, pe a fua mai le toto mai le tamatamailima i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao. O le faailo o le toto vevela i le setete setete ua faateleina, ae e le sili atu i le 7. Sini o le maualuga o le toto suka ma le prediabetes e masani lava ona le i ai, o mea e le mafai ona iloa pe a uma le suʻega.

Fesoasoani i le setete:

  • popolega ma le maualalo o le tino,
  • vaisu i le ava malosi ma sikaleti,
  • faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract, pathology o le tino o le tino,
  • maualuga le cholesterol
  • hyperthyroidism ma le hypothyroidism,
  • vaisu i meaai anapogi ma tao, i luga o le mamafa o tagata.

O le faamalositino ma le faasaʻoina o meaʻai o le a fesoasoani e faʻamaonia le suka. O le taumafataga e tumu i fiva (fualaau faisua, fualaau aina), gaʻo falaoamata ma falaoamata, e le aofia ai suka.

O le maʻi suka

O le maʻisuka tulaga e maua pe afai o le glukose i le toto e sili atu nai lo le tamatamailima o le 6.1 pe a tuʻuina atu i luga o se manava gaogao i le taeao (mai se vein - 7) ma faailo o le 10 (toto vevela - 11.1) 2 itula pe a uma le 'aiga o le taeao. O le sili atu ona ogaoga o faʻamaʻi o le maʻisuka, maualuga le kulūkose maualuga. Ae ui i lea, o nisi fafine ua latou vaʻaia ni soliga faʻasalaga ua i ai i le tulaga o vailaʻau. Faailoga o le suka toto:

  • O le fiainu ma le lagona faifai pea o le fiaaai i le lotolotoi o le tele o meaʻai,
  • Le mago tele o le paʻu ma le vevela,
  • Vaivaʻa, faʻateleina le faʻamalosia o faʻataʻitaʻiga,
  • Manua e le faʻamalolo ai i luga o le paʻu, o se mea e sili atu i le suppuration ma le fulufulu,
  • O le masani ai, o le sosolo i totonu o le vaʻaiga vavalalata, o fafine e masani ona faʻanoanoaina e se mea e le mafaamatalaina,
  • Paʻu toto, o le nifo e mafua ona o maʻi faʻavevela,
  • Menstrual incregularities (leai o se faʻataʻitaʻiga i le hypothyroidism, faʻalavelave faifai pea o le vaine ma le hyperthyroidism),
  • Faʻaitiitia le faʻaaliga
  • O le atinaʻe o le atherosclerosis vascular e faʻaalia i le endarteritis, o le malulu ma le faʻamalosi faʻamalosi.

Afai e te maua ni faʻamaoniga se lua pe sili atu foi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma siaki le maualuga o le suka. E na o se tagata poto masani e mafai ona iloa le maʻisuka i le toto ma le faanatinati, ona fuafua lea o togafitiga talafeagai.

O le manaʻoga mo togafitiga fualaau, o le filifiliga o fualaau faasaina - fualaau antidiabetic poo inisalini - ma o latou fualaau, e fuafuaina e fuafua i le maualuga o le faateleina o le kulukose. Ae ui i lea, e tusa lava pe faʻamalosia togafitiga, meaʻai ma le faʻasaʻoina o le ola e taua tele.

Le aʻafiaga o suiga o le matua i le matua i le va o le 40 tausaga ile maualuga o le glycemia


A maeʻa pe a ma le 40 tausaga, ona amata ai lea o suiga matuia i le tino.

O le gaioiga, lea, e tusa ai ma tulafono a le tina, e le o manaomia e se tamaitai i lona olaga atoa, faasolosolo malie lava ona faavaivaia lana galuega.

O le taunuuga o nei suiga e le gata o suiga i fafo, ae o suiga matuia foi o aʻafiaga e aʻafia ai le faʻatinoina o le puipuiga, endocrin, circulatory ma le tele o isi faiga.

I lalo o le aʻafiaga o suiga o le matua, o suiga matuia o suiga faʻaleagaga e tutupu e mafai ona afaina ai le metabolism o le carbohydrate.

O le iʻuga, o fafine e iai le faʻasologa o mea na tutupu e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le faapalepale o le kulukose ma le maʻisuka o mamanu muamua ma le lua.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o se gasegase tuga, o tamaitai ua oʻo i le 40-45 tausaga e le tatau ona lafoaʻia le faatonuga a le fomaʻi mo le suka o le toto, e tuʻuina atu mo faamoemoega puipuia.

Faʻailoga mo suʻesuʻega o le glucose plasma


O le maualuga o le glycemia i le toto capillary o se manatu fesuisuiaʻi. E masani lava, o lenei faailo e sui i le aso, e oo lava i tagata mamaʻi, o le pa'ū pe a uma le gaioiga faaletino ma fai sina solia o le masani pe a uma le mamafa o taumafa gaʻo.

Ina ia aloese mai mea sese, o le maualuga o le suka o le plasma e amanaia.

Mo nei faamoemoega, o le toto e masani ona aveesea mai le tamatamailima. Ae afai e tatau ai, o le tele o le toto manaomia o le toto vevela e mafai foi ona ave, o le sugar sugar content lea e matua tumau lava.

O le siakiina o le maualuga o le suka i le plasma atonu e manaʻomia i le faitalia a le fomaʻi i mataupu nei:

  • o se vaega o se suʻesuʻega masani, pe a oʻo i le 40 tausaga o le maʻi,
  • o foliga vaaia o hypo- ma hyperglycemia,
  • iloagofie o mea le talafeagai i le galuega o totoga o le endocrin system,
  • le faʻaaogaina o togafitiga poʻo corticosteroids,
  • maualuga le maualuga o le maualuga i le maualuga o le mamafa mai le 14/90 mm Hg ma sili atu
  • afaina i le ate (cirrhosis),
  • vailaau muamua
  • le i ai o le maʻisuka
  • manaomia mo le auiliiliga o le pancreas,
  • lagona faifaipea o vaivaiga ma faaitiitia le faatinoga.

E le gata i lea, i le faitalia a se tagata poto faapitoa, o le mafuaaga mo le auiliiliga e mafai ona avea ma isi itu e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻafitauli i totonu o le metabolism.

Mai se vela poʻo mai se tamatamailima - o fea e sau mai ai mea?


O le suʻega toto mo le suka (suʻesuʻega lautele) e masani ona faia o se vaega o se suʻega faafomaʻi. I ia tulaga, o le suʻega faufautua o le a lava le toto mai le toto o le limatusi e suʻesuʻe ai.

O lea suʻega e faia i luga o se manava gaogao. Ma mo lona pasia, e le o se mea e tatau ai e iai ni mea e faʻaalia ai se maualuga maualuga o le atiaʻe o le maʻisuka.

Afai o le tagata maʻi ua uma ona faʻaalia se soliga toʻatasi pe tumau i totonu o le metabolism o le carbohydrate, e mafai e le fomaʻi aoga ona manaʻomia le faʻasalaina o le toto mai se vein.

Talu ai o le faʻateleina o le suka i le toto vevela e sili atu ona mausali nai lo le toto toto, atonu e manaʻomia e se fomai ni faʻamatalaga i luga o le maualuga o le suka i totonu o le plasma o le toto vevela e maua ai se manatu faʻamoemoe i le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

Aua e te ofo pe a avatu e le fomaʻi ia te oe se faʻamatalaga mo se suʻega toto mo le suka mai se vein.

Lisi o le maualuga o le suka i le fafine i le 50-60 tausaga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

Mo le puipuia o mea sese i le faagasologa o le suʻesuʻega ma ia maua faʻamatalaga sili ona faʻamoemoeina, o tagata tomai faapitoa e faʻaaogaina masani faʻamaufaʻailoga masani mo vaitausaga eseese o tamaitai.

Suauu toto mo tamaitai i le matua:

TausagaGaʻo anapogiSuga pe a uma ona 'ai (faʻasolosolo lelei)
e oo atu i le 50 tausaga3.3-5.5 mmol / l7 mmol / l
51-60 tausaga3.8-5.8 mmol / l7 mmol / l
61-90 tausaga4.1-6.2 mmol / l7 mmol / l
mai le 91 tausaga ma le matua4.5 - 6.9 mmol / l7 mmol / l

Afai o le tagata gasegase na muai faailoa mai faailoga o le maʻisuka maʻi poʻo mea e le masani ai i le gaosiga o gaʻo, o le masani mo ia e mafai ona faʻatulagaina e le fomaʻi taitoatasi.

Atonu e ese le tele o le fuainumera pe laʻititi foi mai tulaga maualuga e talia e tagata maʻi.Ae peitai, o le a manatu e masani mo se mataupu faapitoa faafomaʻi.

O le kulukose masani masani i fafine matutua ua maua i le maʻisuka


E pei ona matou taʻua i luga, o loʻo maua i le maʻisuka i tagata uma e matutua ma talavou, e leai ni faʻataʻitaʻiga masani o le masani.

E masani lava, mo ia ituaiga o gasegase, o le fuainumera, lea e mafai ona avea o se faailoga o le mautu o le tulaga, ua fuafuaina e le fomaʻi, i le amanaia o uiga o le tino ma le gasegase.

E ui i tulaga taʻitasi na faʻatuina e le fomaʻi, o se tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e tatau ona taumafai e faʻafesoʻotaʻi le maualuga o le glycemia e ono mafai ona iloa i se tagata soifua maloloina, e taliaina mo ona tausaga.

O ia tulaga lelei o le a saogalemu e mafai ona maua ai le soifua maloloina, talu ai ona o le masani ai o le suka i totonu o le toto, o le tulaga lamatia o le atiaeina o faafitauli o le maʻisuka e toetoe lava leai se mea.

Mafuaaga o le faateleina o le kulukosesese i totonu o matua


O le mafuaʻaga autu e mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine matutua, o se faʻaitiitia o le lagona o suauu peta, lea e nafa ma le faʻagaoioia o le faagasologa o le inisalini e faia e le pancreas.

Mo lenei mafuaaga, o tulaga e lelei mo le atiaʻe o le maʻisuka.

O le mafuaaga lona lua e fesoasoani i le atinaʻeina o le maʻisuka i le matua o le iai lea o faʻamaʻi faʻamaʻi, o togafitiga e manaʻomia ai fualaau masani (i nisi taimi). O le tele oi latou e iai uma le itu o aʻafiaga, lea e aofia ai foi le le atoatoa i le galuega o le vaega o meaʻai.

O se taunuuga, o le malosi o le pancreas e faʻalavelaveina. O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻaitiitia o le malosi o le inisalini gaosia poʻo le faʻaitiitia o le lagona o sela i le kulukose. Ma o se faʻavae lelei lenei mo le atinaʻe o le maʻisuka.

Fua faʻataʻitaʻiga ma se mita o le kulukose o le toto


Ina ia mataʻituina lou soifua maloloina, e le manaʻomia le asiasi soo i le fale suesue. E mafai ona faia fua i le fale, e faʻaaoga ai se glucometer tumau.

O le faavae mo le suʻesuʻeina o le tagata lava ia e mafai ona avea ma faʻamaumauga i luga o le laulau, o loʻo faʻamaonia ai le masani mo fafine o vaitausaga eseese.

I le tulaga o le faʻamautuina o tulaga maualuga, e tatau ona e sailia le fesoasoani a se fomaʻi.

Mo le saʻo, o fua uma e tatau ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao.

E fia le tau o le suka?

O le tau o glucometers mo le faʻaaogaina o fale e mafai ona ese mai le 450 i le 1500 rubles.

O lenei faailoilo e mafai ona aafia i le seti o masini masini, le igoa o le kamupanī, le numera o mea e fesoʻotai i le seti, ma isi. Afai e te manaʻo e teu se tupe, e mafai ona e mafaufau i mea ofoina mai o falemaʻi i luga o le initaneti lea o loʻo faʻatau atu taimi faʻatau oloa i se faʻaitiitiga.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le maualuga o le suka toto i tamaitai ao lei amataina ma pe a uma le 50 tausaga i se vitio:

O le faʻasologa o tausaga e 40-45 tausaga mo le tino o le tino o se taimi tāua i tulaga o suiga o le physiological. O le mea lea, o fafine ua oʻo i tausaga talafeagai e tatau ona faʻamalosia le pulea o latou tulaga soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga