Suafa suitulaga Wort: faʻaleagaina ma manuia i le tino

O tagata e maua i le maʻisuka e le faatagaina e 'ai meaʻai sugary ma suka. O le suka e suitulaga ia "Susli" o le a fesoasoani e faʻamafanafanaina ai meaai. E tele iloiloga o lenei oloa. Talu ai o le vailaau oona i lona tuufaatasiga o loʻo i ai elemene eseese elemene, o nisi o mea e mafua ai popolega.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

O le a lenei mea?

O le Susana suamalie o se vaega o mea e gaosia, e le o se mea masani.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

I luga o fata e faʻatau atu i ni pepa lanu paʻepaʻe, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o masini faʻapipiʻi, faʻatasi ai ma le gafatia e 100 i le 1670. tasi le papalama e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka paʻepaʻe. Ona o lona tuufaatasiga, ua faasaina ai i le Iunaite Setete ma atunuu Europa, ae o loo i ai i le CIS muamua. E i ai sona tofo laʻitiiti. O lapisi e masani ona solo vave i le vai.

Faʻaaoga pe faʻaleagaina?

Ona o le leai o se aafiaga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le vailaau e faatagaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E le saofaga i le atinaʻeina o meaola ninii i totonu o le oral, e puipuia ai le tupu mai o caries. O mea uma nei e aoga ai. O le faʻaaogaina o le "Susli" e afaina ai fatugaʻo, e faʻasaina ona faʻaaogaina mo le maʻitaga ma le lactating, ao aʻafia le vaega i le toto o tina, ma o se taunuuga, o le pepe. E mafua ona o le gasegase. O le vailaʻau e faʻaaogaina e ala i fatugaʻo, o le tele o atopaʻu e mafai ona faʻaleagaina ai o latou tulaga. O le mea lea, o laasaga ua fautuaina e matua faʻamalamalamaina: 2.5 mg mo le 5 kilokalama o le mamafa. E i ai iloiloga o faʻafitauli o le paʻu pe a uma ona faʻaaoga lenei suamalie.

Faʻavae ma meatotino o le suka ia suia i le "Susli"

O vaega autū o le suauu Susli o masima satela. Saccharin ma le cyclamate, paleni o le tasi ma le isi, faaitiitia le tofo metotia. O mea uma e lua e le o aʻafia e le tino ma e sosolo i fatugaʻo, e mafua ai le afaina tele. Saccharin e 400 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, ma o le cyclamate e 30 taimi. I le aofaʻi, o le oloa e lima ona vaega, e aofia ai:

O le tartaric acid e nafa ma le solubility o le papa. O le susu o le vaega pito sili lea ona aoga, e nafa ma le maualuga o le sodium, o se vailaau lelei mo gasegase, o le manava o le manava, malulu, aveese le susu. Cyclamate ma saccharin e nafa ma le suamalie, ae leai ni faʻamatalaga manino, o lea o lo latou i ai e faatagaina i le lisi mo le maʻisuka. Lactose - e galue e avea o se vailaau, e fesoasoani e tausia foliga o le laulau. O lenei vaega masani e maua mai i le uila.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

Afai e leai ni faʻamaumauga faafomaʻi, e sili atu le aua le liliu i le suka, ae faʻaaoga le meli e avea o se mea suamalie.

O le fua o le aso o le "Susli" ua fuafua e fomaʻi ma e le silia le 2.5 kalama mo le 5 kilokalama o le mamafa o le tagata. Talu ai ona o le gasegase o nisi o mea faʻanatura, e tatau ai ona faʻatalanoa se fomaʻi aʻo lei faʻaaoga. E fautuaina e tagata 'ai mea taumafa le sui o lenei mea suamalie i mea masani e pei o le fructose poʻo le sorbitol. O i latou e faʻaaogaina, talanoa e uiga i se tofo eseʻese ma le faʻaaogaina o suauu i le tao, faia o siamu, saula ma meaʻai.

O le a le susana Susley?

O tamai laumei e suamalie i le cyclamate ma le saccharin o loʻo aofia ai.

O vaega uma e lua na faʻapipiʻiina i se potu suesue. I nisi o atunuu, o le faʻaaogaina o le cyclamate e faʻasaina, aua e amanaʻia o se mea oona mo le tino.

Saccharin ma le cyclamate e le o aofia ai i le gaioiga faʻasolosolo ma e le afaina mai i fatugaʻo.

Mo le tino, o nei mea e le aumaia ai calories ma e le faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Saccharin e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka, ma o le cyclamate e 30 taimi e suamalie. O nei mea faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina i le tuufaatasiga, talu ai ona o le saccharin o loʻo i ai se mea e le lelei le faʻaaogaina o metallic aftertaste. O le faʻaaogaina o le cyclamate e mafai ona faʻaleagaina ai le tofo le lelei ma faia ai le vaega lona lua o le uila e sili atu ona vavalalata i le tofo o le suka.

Susli e na o le lima vaega. E faaopoopo i nei mea suamalie, e aofia ai mea nei:

  1. Tartaric acid. Na te faʻaaogaina le papa maa i le vai i le saoasaoa maualuga.
  2. Suauu pati. O le sodium bicarbonate e mafai ai e oe ona faʻatumu le suauu, o le auai o lenei vaega e faapitoa le talafeagai mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi o le manava, ma le malulu, ma i nisi tulaga e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi ma le pupuʻu.
  3. Lactose O le kulimi suka e faʻamautuina le tuufaatasiga o le laulau. O lenei vaega e maua mai le susu susu.

Cyclamate ma saccharin i le tuufaatasiga a Susli i le fua faatatau o le 1: 2.

O le faʻaopoopoga o lenei vailaʻau i ipu eseese e faʻateleina ai le ola ola.

O le tele o fomaʻi o loʻo fautuaina e faʻaaoga ituaiga eseese o mea suamalie. E fautuaina le sui o isi mea suamalie ma le natura.

Le Faʻaleagaina ma le Faʻaaogaina o Susli Sugar Sui

E taʻu mai e tagata ulavavale i faatonuga mo le faʻaaogaina e mafai ai ona suia le suka pe afai o le tagata e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2.

E le i ai se fuainumera o le suamalie, lea e mafai ai ona faʻaaoga e suamalie ipu, e le o le fefe e aafia le maualuga o le suka i totonu o le tino.

O le sini autū o le tuufaatasiga o loʻo aofia i totonu o papa maʻa, o le aʻafiaga lea i luga o tagata faʻalogo e iloa ai se suamalie lelei ma le faʻavaeina o le aʻafiaga o le nerve talafeagai. O lenei aʻafiaga e le mafua ai suiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, e tusa ai ma lea, e le faʻaosofia ai le faʻatuina o le inisalini.

O le faʻaaogaina o tupe e fai ma sui mo le suka e toetoe lava a faʻaumatia uma ona uiga aoga. O le faʻaaogaina o lenei vailaau mo le gau o le mamafa e le maua ai se faʻamoemoega lelei.

A faʻaaoga Susli, e tatau ona e mafaufauina le i ai o le tele o aʻafiaga itu.

O le faʻaaogaina umi e taʻitaʻia ai le mea moni e iai:

  • faʻapitoa le leaga o le paʻu,
  • i le i ai o le ate ma fatu fatuga, e mafai ona matua faʻaleagaina.

O aʻafiaga e le masani ona atiaʻe i le togafitiga o le maʻisuka, ae e manaʻomia pea ona e mafaufau e uiga i le talafeagai o le faʻaogaina o lenei mea i le taumafataga.

O fomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e sui ai le faʻaaogaina o le stevia poʻo le erythritol i le taumafataga.

E manaʻomia lenei mea ina ia aua nei faʻaitiitia le tino ma faʻalaʻau kemini e ono afaina ai le maʻisuka.

Faʻafefea ona faʻaaoga ma o ai le gaosiga o le oloa?

I le tulaga e leai ni fomaʻi faapitoa faʻapitoa, e sili atu le lelei le faʻaaogaina o suamalie i le taumafataga. I lenei tulaga, o le a avea le meli ma se sui lelei mo le suka.

E tatau ona faʻaaogaina le vortia ma le fautuaga talafeagai mai lau fomaʻi.

E fautuaina le faʻaaogaina o lenei sauniuniga faʻapitoa i se metotia e le sili atu i le 2.5 kalama mo kilokalama uma o le mamafa o le tino o le tagata. Ona o le mea moni o nisi vaega e afaina ai le tino, o le faʻaaogaina o lenei oloa e tatau ona malilie i lau fomaʻi. Ina ia faʻaitiitia le leaga o aʻafiaga o se tagata, e mafai ona suia Susli i le fructose, stevia poʻo le sorbitol.

E tusa ai ma iloiloga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o se sauniuniga faʻapitoa e mafua ai se mea ese i le tele o ipu, o lenei mea e sili ona matauina pe a faaopoopo i meainu ma pe a sauni sauniuniga ma saula.

O le gaosiga o le sui o le popolega faʻamalenisi Siamani ile DLH Handels. Ua faʻamaonia le suamalie mo le faʻaaogaina i totonu o atunuu CIS ma Rusia.

O le faatauina atu o oloa e ala i le popolega o loo faia i totonu o le Russian Federation tele e auala atu i se fesootaiga o tufatufa faʻaitulagi.

O le faatauina atu o laumei o loʻo faia i totonu o palasitika e aofia ai le 667 pepa laiti. O se tasi o na afifi mo laʻau suamalie e tutusa ma le 4 kilokalama gaʻo.

O puʻu uma lava ua faʻapipiʻiina ma se pusa faapitoa e mafai ai ona e faʻamalosi le faʻaaogaina o le vailaʻau.

E mafai ona faʻatauina ni laulau i le toetoe o soʻo se fale talavai.

O le tau i Rusia e faalagolago lea i le eria o loʻo faʻatau atu ai oloa ma e mafai ona ese mai le 130 i le 150 rubles i le pusa.

E mafai ona ou faʻaaoga fualaauʻai Susli?

E masani lava, o gasegase e mafatia i le mamafa tele o fesili e fesiligia ai pe mafai ona faʻaaoga fualaau e faʻaitiitia ai le mamafa? O lenei fesili e fesootaʻi atu i le mea moni e le o iai ni calories, ma o lo latou faʻatagaina e mafai ai ona e faʻasaoina se tagata mai le tele o kalori mai le suka.

O le mea moni, e le o mea uma e faigofie ma faigofie. O le faʻaaogaina o soʻo se suka e le aoga i tagata. E mafua ona o le faʻaaogaina o soʻo se ituaiga o mea e mafua ai le faʻaalia o se lagona malosi o le fiaʻai i le tino. O le lagona o le fiaai e tupu mai i le tulaga o le tofoina o tofo o le tofo ma le fesoasoani o mea faʻafefiloi.

Ona o le tiga o le au lepela ma se tofo lelei, o le tino o le tagata ua faamoemoe e maua se fualaau o le kulukose, ae le maua, e amata ona manaomia se vaega faaopoopo o meaai, lea e oo atu ai i le faateleina o le manao.

Faʻaaoga se mea suamalie, lea e leai se aoga sili ona aoga i le tino, i le leai o ni faʻamatalaga faapitoa mai le fomaʻi, o le tagata e filifili. I soo se tulaga, e tatau ona e nofouta i taunuuga talafeagai ma aafiaga o le taumafa.

Filifili se mea suamalie pe a uma ona toe iloilo ma le totoa le tuufaatasiga ma tapulaa o le faʻaaogaina. E tatau ona faamaninoina le aafiaga o le suamalie i luga o le tino. E le gata i lea, ua fautuaina e te faʻatalanoa se tagata poto faapitoa i lenei mataupu ao lei faatauina mai le oloa.

O le a talanoa tagata poto e uiga i le suka i totonu o le vitio i lenei tusiga.

Le tuufaatasiga o vailaʻau ma uiga o le taua

Toa suamalie i tamai laulau, e tatau ona tutusa le 1 tsp. suka, tuʻuina atu mea e lua: cyclamate ma saccharin.

O ia mea uma na faʻapipiʻiina i totonu o le fale suesue, e ui i lea, o se eseesega o le tele o tausaga. Ma afai e toe faʻaleleia saccharin, e ui lava o le tele o tagata fai meaʻai ma fomaʻi e le o faʻatuatuaina o ia, ona faʻamaonia le cyclamate o se mea oona ma e le faatagaina i totonu o le tele o atunuu, e aofia ai le Iunaite Setete.

Saccharin ma le cyclamate e le o gauaiina e le tino ma o atu i totonu o fatugaʻo. O lo tatou tino, e tusa ai, e le mafai ona maua ni calories faatasi ma i latou, faapea foi ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le faateleina.

Saccharin e 400 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka, o le afa o le taimi e 30. E masani lava o nei mea uma e lua e faʻaaogaina, talu ai ona o le saccharin lava ia o se mea e le lelei, ma e mafai e le afa ona faamaluluina ma avea ai le tofo pei o le suka.

Suʻega suʻeuʻe fale suʻesuʻe

O faʻataʻitaʻiga i tamaʻi na faʻaalia ai o le cyclamate o le kanesa ma e mafai ona mafua ai le kanesa, ma o suʻesuʻega o ona aʻafiaga i luga o tagata ua faʻaalia ai lona gafatia e ulu atu i le placenta ma totonu o le toto o le pepe, o le mea lea na faʻasaina ai ona faʻaaoga i le taimi o le maitaga.

O isi vaega o le suamalie Susli e matua leai se afaina ma o loo i ai i ni vaega laiti:

  • suauu mo le sili atu ona faʻavaeina i le vai,
  • tartaric acid
  • Lactose.

O mea uma e lua e mulimuli ai o mea ia e maua ai meaʻai e pei o le sua ma le susu.

Lafoga faatagaina a Susli e le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le 1 papalama mo le 4 kilokalama o le mamafa matua.

E mafai ona ou faʻaaogaina Susli mo paʻu mamafa?

Ae o le a le faʻaitiitia o le mamafa, pe a faʻatapulaʻaina le taumafaina o kalori ma le suka, e mafai ona tatou leiloloa ni nai kilokalama leaga ?!

O le mea moni, o mea uma e le faigofie tele: soʻo se mea suamalie faʻamalosi e faʻaosofia ai se lagona malosi o le fiaai ona o faʻasalaga faaseseina.

O le faʻamoemoe e maua se vaega o le kulukose pe a maeʻa ona lagona se suamalie manaia, e manaʻomia e ia se vaega fou o meaai, nai lo le suka, lea na tatou faʻamaonia mai ia te ia, o le toʻatele o tagata latou te maitauina le faateleina o le fiaʻai.

O le a ia te oe le faʻaaogaina o Susli sugar, lea e le maua ai le aoga pito sili ona aoga i le tino pe leai, ae o le mea muamua lava, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi! Filifili se mea suamalie e ala i le faitauina ma le faaeteete o le igoa ma le sailia o mea e fai e le tasi po o le isi mea.

Ma faʻaauau pea ona lelei ma maloloina!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Dilara Lebedeva

Huxol - o tulafono faavae mo le faʻaaogaina o lenei suamalie

O le maʻisuka o se faʻamaʻi pipisi lea e manaʻomia e le gata o togafitiga faifaipea ma faʻaʻumiʻumi, ae manaʻomia foi le puipuiga lelei ma le tausiga o se tulaga lelei o le soifua maloloina i le va o le sogasoga o le pipi.

Mo nei faʻamoemoega, o suʻelaʻau eseese e sili ona fetaui lelei ma faʻatasi ma le faʻaaogaina na o meaai faatagaina ma tulaga faʻamalosi tino. O le a se mea e mafai ona taʻua i lenei itu e uiga i se mea suamalie e taʻua o Huxol?

E uiga i meatotino o "Huxola"

O lenei suka e suitulaga, lea e gaosia faapitoa i laulau, e mafai foi ona faʻaaogaina i le pollen polu. Ona o lona maualalo o le kalori, o lenei meafaigaluega o le a sili ona aoga mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. E le gata i lea, o le Huxol e fesoasoani e faatumauina le fua lelei o le kulukose i totonu o le toto, ma le masani ona faʻaaogaina ma meaʻai, e mafai ai ona faʻaititia nei faʻaʻailoga.

O se tasi o mea sili ona aoga o loʻo faamatalaina ai le suamalie ma le propolis e mafai ona i ai se aafiaga lelei i luga o le faʻatinoina o le tino o le tino. O lenei mea e tatau mo soʻo se ituaiga o le maʻisuka, aua o le metabolism e nafa ma:

    metabolism, le setete o le soifua maloloina i le lautele, e pei o le solo, puipui mai foliga o soo se maʻi ma mea uma e mafai ona faavaivaia ai le tino ma le maʻisuka.

E le gata i lea, e le mafai ona e le amanaiaina le aafiaga faʻamamaina o Huxol, faʻafetai i gaioiga e pei o le ate, fatuga ma le tele o isi e amata galue vave ma manino. O lenei suamalie sa maitauina foi o le a iai se aoga aoga i luga o le pancreas, e tutusa ma fatu, ma, e pei ona e iloa, e fesoasoani i le togafitia o le kulukose ma masani ona feagai ma le maʻisuka.

O le mea lea, o le aafiaga lelei i le tino o le tagata ua faʻaaogaina e Huxol e le o masalomia. I lenei tulaga, e tatau ona tatou nonofo auiliili atili i luga o le lisi o vaega o le vailaʻau ua tuuina atu.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O loʻo i ai mea faʻapitoa e masani ai e pei o se suauu e taua o le cyclamate sodium, bicarbonate ma le sodium citrate, o se mea suamalie ma le saccher ma le laose. O i latou uma lava e maua ai le tino atoatoa e le tino ma se aafiaga lelei i le gasegase o le maʻisuka.

Taua! Ua faʻamaonia lenei mea, faatasi ai ma isi mea, e ala i le i ai o le tele o tusi faamaonia o tulaga lelei faavaomalo ma laisene e faʻamaonia ai le aoga o le Huxol mo maʻisuka taʻitasi. O vaega uma o loʻo tuʻuina atu e tuʻuina atu i le gaioiga patino, lea e faʻasaoina i le taimi lava lea e sili ona aoga ma, i le taimi lava e tasi, ia faʻaaogaina le oloa e faʻaaogaina i aso taitasi.

Ae e te leʻi faʻatau Huxol, e fautuaina e te suʻesuʻe ma le totoa i lona tulaga ma le fua o mea e faʻaaoga. O lenei mea o le a mafai ai ona aloese mai le pepelo, e fautuaina foi e faʻatau faʻatau faʻapitoa i faleoloa faapitoa ma falemaʻi. O le a avea lenei ma faʻamaoniga faaopoopo o le maualuga o le suka.

E uiga i tulafono faʻaaoga

E le gata i lea, o se tasi o faʻamaoniga o le lelei o le suamalie o lona faʻaaoga lelei lea. O le oloa e matua aoga lava i tulaga o le talosaga, e faʻaaoga mo faʻaopoopoga suamalie nisi meainuaemaise lava:

E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina i nisi o ipu, mo se faʻataʻitaʻiga, ma cereals. O le tufatufa e sili atu le mafanafana e taofi i lou lima. E mafai ai ona saʻo le fuaina o le aofaiga o le suka e suitulaga i mea e tatau ai.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O le tasi Huxol iunite i lona lisi o vaega e sili atu ma le 40 kalama o le cyclamate ma le 4 mg o le saccher. O i latou uma e fetaui ma le tofo o le tasi piupiu o le suka. E tatau ona maitauina o Nuxol, na gaosia i le ituaiga 1200 papa, e tutusa ma le suamalie i le 5.28 kilokalama o le suka masani. E tatau ona le sili atu i le 20 iunite le taumafataga i aso taitasi, ae tatau ona faasolosolo malie le alualu i luma ma feutagai ma se lōia o ia na te tauaveina le togafitiga.

O le mea lea, o le mea na faamatalaina i le suka e matua aoga lava mo tagata maʻisuka uma, ae tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. E taua foi le amanaia o le faʻailogaina lea e fuafua ai le le mafai ona faʻaaogaina le Huxol.

E uiga i le faʻailoga

O loʻo matou talanoa e uiga i uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, lea e sili atu le lelei o le Huxol e suitulaga i soʻo se isi suka. I le faaopoopo atu i ai, e le fautuaina e faʻaaogaina mo tagata e leai se tino, o lona uiga, oi latou e leʻi oʻo i le 12 tausaga ma i latou ua vaivai - o tagata ua oʻo i le 60 tausaga.

I le taimi o le maʻitaga ma le taimi atoa o le susu, e tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o le Huxol poʻo le faia o lenei mea ma le faʻaeteete, na o le fomaʻi faʻatau. E faʻaaogaina lava lea i le taimi faʻatulagaina o le mafaufau o le tamaititi. O le vaʻaia ma le vaʻaia o faʻamaʻiloga ua tuʻuina atu, e mafai ona ausia le manuia i togafitiga o le maʻisuka.

E uiga i isi nuances

E tatau ona matauina isi togafiti e taua i le talosaga a Huxol. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea moni e faʻapea o le faʻaaoga soo o lenei oloa e fai ma vaisu. I lenei itu, ua fautuaina e fai ni malologa i le faagasologa o lona faʻaaogaina. O lenei mea o le a maua ai se avanoa e le gata ina puipuia ai lou lava tino, ae ia mautinoa foi le faatumauina o se tulaga sili ona lelei mo le maʻisuka.

Lapataiga: O le isi itu taua o le suia o le suka e le tatau ona faʻavaivai i le mamafa o le vevela. I lenei tulaga, o le a leiloloa le tele o uiga lelei, ae maise lava, e maualuga tele-kalori. O le a sili atu nai lo le faʻaaogaina i le lauti po o le pata, e tatau ona alofia le maualuga o le tau.

O le mea lea, o le suamalie e taʻua o Huxol o se tasi lea o le sili atu ona taugofie i le tau, o loʻo maua i afifi tetele (650 ma le 1200 fasi vaega) ma, faatasi ai ma nei mea uma, e mafai ai ona fesoasoani i le maʻisuka. O lona faaaogaina o le a aoga tele e fesoasoani ai i le tino.

Bestcom Kamupani o le faʻasalalauga aloaia o Ostfrizishe Tees Gesellschaft Laurence Spetmann GmbH & Co., o se gaosiga sili o mea gaosi i lalo o le HUXOL brand.

Faamatalaga Faʻamatalaga

I tua i le 1907, i le amataga o le 20 seneturi, na faavaeina se kamupani i Siamani e igoa ia Ostfriesche Tez Geselshtaft - le East Friesland Tea Society (OTG), lea na amata ona maua ai le lauti maualuga.

I le amataga o le 50s o le seneturi talu ai, o le pisinisi o le OTG na malaga i tua atu o Siamani ma salalau i le lalolagi atoa. O lea ua i ai i le kamupani ia ituaiga lauti, e pei o le "Milford", "Messmer" ma isi. Ole OTG laau o loʻo i Siamani, Austria, Peretania ma Farani.

I le faaopoopo atu i le lauti, o le OTG ua lauiloa mo le gaosia o mea taumafa lelei mo le soifua maloloina mo se paleni taumafa. O oloa i lalo o le igoa "Schnee Koppe" e lauiloa i fafo atu o Siamani. Ae peitai, o le lisi o le a le maeʻa pe afai e le taʻua le suamalie i lalo o le igoa "HUXOL", lea e faʻaaogaina e suamalie ai le ti, kofe, fualaau suamalie, mea faʻafiafia.

Faamatalaga o oloa

Sugar substitute O le "HUXOL" e faavae i luga o le cyclamate ma le saccharin e maua uma i ni pepa, e mafai ona suamalie le lauti, kofe, compotes, ma i le foliga o se vai e faaopoopo i siamu, pi, pusa, yoghurts ma fulu. O le Sweetener o loʻo i ai se afifi faʻatusa talafeagai. E tasi le fagu o le "HUXOL" e mafai ona umia 300, 650, 1200, 2000 papalama poo 200 ml o suamalie suamalie.

Faatulagaga:

    suauu suamalie cyclamate, eletise eletene sodium bicarbonate, citrate sodium citrate, suauu suamalie, lactose.

Malosiaga o le malosi(mea o le kalori)

0.05 kJ (0.01 kcal)

1 papalama "HUXOL" e aofia ai le 40 mg o le cyclamate ma le 4 mg o le saccharin, lea e fetaui ma le tofo o le 1 le suka. E tasi le sipun (pe tusa o le 5 ml) o le "HUXOL" suamalie suamalie o le a tofo e tusa ma le 4 sipuni (66 g) o le suka.

Gafatiaga o Mea Taugofie ma Tagata e faataugofie

  1. E mafai ona e 'ai ma e le maua le mamafa ona o le "HUXOL" e le oi ai calories. I le taimi lava e tasi, e masani lava e le ese mai le suka masani.
  2. E mafai ona e faʻaumatia ni nai pauna faaopoopo e aunoa ma le tuʻuina atu o le mana masani o lau pele ma le kofe sili ona e fiafia i ai.
  3. E mafai ona e faʻaaoga le suka e sui ai TM "HUXOL" i tagata o loʻo i ai faafitauli e fesootaʻi ma le maʻisuka. O le oloa ua fuafuaina e mafai ai ona latou fiafia i le suamalie o le inu, meaʻai, faʻasao, keke, kuki e aunoa ma le fefe i le totoina o le suka suka.

Fautuaga o fua

Ina ia ausia le maualuga o le manaia o le suamalie, faʻaaoga le suamalie HUXOL i le vaega maoti:

Taumafa Manaia Manaomia

Aofaʻi o le vai "HUXOL"

1 teaspoon o le suka

1 sipunamu o le suka

e tusa ma le 1.5 teaspoons

Sugar suitulaga NUTRISUN HUXOL - iloiloga

Talofa tagata uma. E toaitiiti i tatou e le fiafia i sitiva. O le tagata lava ia, e le mafai ona ou mafaufauina le lauti e aunoa ma le lua laulau punetini o suka, ma e oo lava i se keke. Ae o loʻo iai i latou e tatau ona maua mai le suka ma le faʻamalosi tino. E mo i latou na latou o mai ma mea manogi. O se mea sili lea i le suka. O sea sui e mafai ona faʻatauina i soʻo se fale talavai. E ese le gaosiga, ae na filifili e filifilia lenei mea faapitoa.

O le afifiina o se mea faigofie ma aoga. E faigofie ona e tuʻu i totonu o lau ato ma ave faʻatasi ma oe, pe a fai e tatau ona i ai sau lauti i se mea.

O le gaosiga o lenei ituaiga Huxol o le kamupani Siamani Bestcom. Talu mai le 1907, ua amata ona gaosia e le kamupani le lauti maualuga. Ae e ese mai le lauti, o mea taumafa taumafa tau le siosiomaga e maua ai le tele o gaosiga. O nei oloa o loʻo iai Huxol.

O le kamupani e maua mai ai le suka e suitulaga i filifiliga e lua: i le ituaiga pepa ma le vai. E i ai foi le tele o ituaiga: 300,650,1200,2000 papa. I foliga o le suavai, 200 ma le 5000 ml. O le mea lautele, o tagata uma o le a filifilia se filifiliga talafeagai mo i latou lava. Mo le lauti ma le kofe, o laʻau e faʻaaogaina, ma mo le faʻaopopo i le tao, o se faʻamau.

O le afifiina e matua faigofie lava ona faʻaaoga. E faigofie ona e aveina faʻatasi ma oe i se malaga faapisinisi po o se malaga, e manaʻomia se avanoa maualalo. O le masini faʻapipiʻiina e manatu lelei e leai se mea e luluina, o le a le faʻapalapala ia papa. O le a taunuu i latou, i la latou malaga. O le oloa na faia i Siamani, e pei ona faʻaalia i le igoa.

Maua le maualuga o le suka e sui e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo

O le mea moni, ou te fiafia i le suka sili atu, ae afai o loʻo e taumafai pea e faʻaititia le kalori, o le HUXOL sugar substitute o le kamupani Siamani NUTRISUN GmbH & Co.KG o se filifiliga lelei. O le taimi lona lua, o le a ou faʻatau saʻo lava.

E le mafai ona e tusitusi tele e uiga i le suka, ae o le igoa e taʻu mai ai ua faia i luga o le faavae o le cyclamate ma saccharin, ma e mafai ona faʻaaogaina i taumafa taumafa ma faʻatapulaʻaina kalori. E le gata i lea, e le afaina ai le toto toto ma e mafai ona faʻaaoga e tagata e mafatia i le maʻisuka.

Fautuaga! E tumau pea ona faaopoopo e le oi ai se tala lelei o se mea suamalie, masani i tagata uma, e oʻo lava i se tasi e leʻi faʻaaogaina na fualaau. Afai e te fou i lenei lomiga ma e manaʻo e te malamalama i mea o loʻo ou talanoa i ai, ona e faʻatau ma faʻatau meaʻai Coke. O le ae vave lagona le uiga o laʻu tala.

I se isi itu, o lenei mea e 'ai o iinei, ae o le tofo o loʻo manaia pea ma e le mafaamatalaina. Ma o se ponesi, toetoe lava o ipu uma e 650 na inupia, ma e leʻi malepe lava le fagu. Siamani)

NUTRISUN HUXOL sugar suia - e leai se isi mea e fai

I le vaitaimi o meaai, pe a ou manao i se mea suamalie, ou te inu lauti. Ma nai lo le suka, ou te faaopoopo nisi mea sui. Ma o Huxol o se tasi o na mea.

O le a ou amata i le afifi. O le sili lenei tele. E le gata i le faʻamaonia, ae faʻamaonia foi. Leai se mea e tatau ona e filifilia se tamai laulau, ia kiliki i luga o le tapuni ma maua le oloa. E 650 pauna i totonu o laʻu pusa, ma e faigata ona mafaufau i le tele o le aofaʻi o lenei aofaʻi mo le tagata e toʻatasi.

Ae le fiafia le tofo. Ioe, o mea uma e suamalie. Ae o loʻo i ai se taimi mulimuli ane, e manino ma faʻapipiʻi. Afai o le lauti e le o se lagona malosi, o lona uiga ma le kofe sa mafai ona matauina mai le sipuni muamua. Ma o le mea inu na maeʻa e leʻi foliga vevela tele. Na faʻamaʻapeʻa atoa le laulau, e leai se mea i le pito i lalo, ae o se tasi o le papa na faʻaalia i luga o le vai.

O le a ou le talanoa e uiga i le tuufaatasiga ma le saogalemu. Aua o filifiliga a tagata uma e sui ai le suka pe leai foi. Ae ou te le fiafia i le suamalie Huxol. O se taunuuga, na ia tosoina le fagu e galulue ma maeʻa ai ma ana paaga.

Laʻau suamalie 1200 pi

Huxol sugar i totonu o papa (1200 pi.) E faavae i le cyclamate ma le saccharin. E tasi le papalama Huxol e aofia ai le 40 g o le cyclamate ma le 4 mg o le saccharin, lea e tofo e pei o le 1 le suka.

E faʻaaoga e faʻamalie ai meainu (lauti, kofe, koko) ma nisi ipu (cereal). E faigofie ona uuina le afifiina ma le tufatufa i lou lima. O le tufatufaina atu oe e faʻatagaina oe e fua saʻo le aofaʻiga o oloa manaʻomia. Huxol 1200 papa e tutusa i le suamalie i le 5.28 kilokalama o le suka masani.

Faatulagaga: suauu suamalie cyclamate, sodium bicarbonate, citate sodium citrate, suauu suamalie, lactose.

Lapataiga: E tusa ai ma le fua faatatau o le tau, o oloa o le Huxol o le ofo aupito sili lea i le maketi mo sui gaosi i le vaega o le tamaoaiga. Ua gaosia le oloa i Siamani. E faʻaaogaina e Nutrisun GmbH & Co se faiga e pulea ai le lelei e faʻamautinoa ai o le oloa o loʻo atoatoa ona tausisia le tulafono o taumafa a Europa.

O le suauu Huxol e le oi ai calories ma e le afaina ai le toto toto, o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina i mea taumafa paleni ma le maʻisuka.

E faʻaleagaina le suamalie HUXOL?

E aofia ai le saccharin ma le afa.

Sweetener Saccharin o se mea suamalie e leai se meaʻai e 450 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. E i ai sona "tofo malosi". Na faasaina mo le faaaogaina i nisi atunuu, e aofia ai Kanata ma le Soviet Union i tua i le 70 o le 20 seneturi.

I manu faataitai, na mafua ai ona maua le kanesa. I totonu o le Iunaite Setete ma Atunuʻu Europa, e manaʻomia igoa o le soifua maloloina i igoa o meaai e aofia ai le saccharin.

Cyclamate sugar substitute (E952) o se mea suamalie e leai se calorie, e 30 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. O le faʻaaogaina o le cyclamate e naʻo le tusa ma le 50 atunuu o le lalolagi. Talu mai le 1969, ua faasaina i Amerika, Farani, Peretania Tele ma le tele o atunuu ona o le masalosalo e mafua ai le le manuia.

Faʻavae ma meatotino o le suka e suitulaga i le huxol (hulu)

O nisi taimi o faʻamaʻi, e pei o le maʻi o le pancreatic, faʻafitauli ole gasegase, hyperglycemia e manaʻomia mai se tagata e le gata i taimi talafeagai ma talafeagai togafitiga, ae o se suiga foi i le olaga, lafoai o masaniga mausali, e aofia ai le tofo.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻaloga o le suamalie Huxol, faʻapea foʻi ma isi mea suamalie i luga o supamaketi shelves, o faailoga na e faʻataʻitaʻiina le tagata faʻatau mulimuli. O le fua faʻatatau o nei tau aogā e fuafuaina ai le manaʻoga mo sui e sui ai le suka ma lo latou lauiloa i sui o le aufaʻatasiga o loʻo aʻafia.

Ituaiga o Sweeteners

O meaʻai e maua ai le suka e masani ona faʻaaogaina e faʻaititia ai le kalori, mea gaʻo, poʻo mea uma e lua i le taimi lava e tasi. O ni mea faʻalenuʻu poʻo ni mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina ai mea e tutusa lelei ma le suka masani i le tofo, ae e sili atu ona leaga i le maualuga o carbohydrates o iai i le 100 g o le oloa. E tusa ai ma le punavai o le amataga, o loʻo iai:

    mea suamalie faalenatura (meli, fructose), vailaʻau suamalie (cyclamate, sucratini, maltitol).

O le isi faʻamatalaga e vaʻaia ai mea suamalie o mea o le kalori. E talitonuina o mea uma e sui ai le suka masani e maualalo ile kalori ma o le mea lea e sili atu ona fiafia i ai mo le maʻisuka, ae e le o lea. O mea suamalie faalenatura e maualalo ifo i le kalori nai lo le suka.

O le mea sili ona taua o le leai o ni vailaau faʻasaina, ma o loʻo faʻaitiitia lemu e le tino. O le malepelepe o le meli po o le fructose i le kulukose e le tupu vave e pei o le glycogenolysis faatasi ai ma le auai i togafitiga o le natura, o le mea lea e le mafua ai ona osooso oso i le toto toto.

O mea faʻapitoa e faʻapipiʻiina e leai ni mea e maua ai calorie ma e le o ni vailaʻau faʻamalosi; o le mea lea, o le latou faʻaaoga e sili atu ona taliaina mo dieters ona o le mamafa o le mamafa poo le maʻisuka.

O mea uma faalenatura ma suamalie suamalie o loʻo i ai le tele o faʻasalaga (i le tulaga o mea gaosia, o lenei faasologa e lautele).E masani ona latou popole i tamaiti, fafine i le maitaga ma le lactation, faapea foi ma tagata matutua.

Hugaol Sugar Sui Suiga

O le Huxol Sweetener o se mea a Sialani. E maua i le pepa laulau mo le tagata e faʻaaogaina, ma faʻaaogaina foʻi i totonu o fale gaosi oloa, i le gaosiga o oloa mo le maʻisuka ma le faʻaitiitia o le mamafa.

Taua: O pepa e solo lelei i le vai ma isi suavai toetoe lava i le taimi lava lea, faia se uiga e le iloa ai le leo. O le oloa e tetee i le vevela vevela, ae e tusa ai ma nisi o lipoti, ma le vevela tele o Huxol, e avea ma maualuga-kalori.

E maua le suamalie i totonu o pusa tuʻufaʻatasiga faʻatasi ai ma se tufatufa, ma o tagata o loʻo faʻasoa atu e tosina atu i le faʻatusaina o mea faʻatau ma le tau maualalo faʻatusatusa i isi tagata. Calorie ma GI o le oloa e leai se mea, o le mea sili lea ona lelei nai lo mea faʻapitoa masani.

Na faailoa mai e le gaosiga le mea na fautuaina i aso taitasi, lea e le tatau ona sili atu i le - 20 pauna i le aso, o ia mea uma e tutusa ma le 1 teaspoon o le suka masani mo le suamalie. O le tuufaatasiga o le faʻaopoopoga e tuʻuina atu 2 mea vailaʻau:

    cyclamate, sodium saccharinate.

O le faaopoopo meaai faaopoopo e952 na maua i se avanoa e se tamaititi Amerika. E maua mai le vailaʻau mai le cyclohexylamine ma le amidosulfonic acid. O le suamalie o le cyclamate e 50 taimi le suamalie o le suka. Ole fua ole aso fautuaina ole 11 mg i le 1 kg o le mamafa. O ona vaega e sili atu le faʻatulagaina, o le mea lea, e faʻaaogaina i mea taumafa faʻatasi ma isi ituaiga o mea suamalie.

O loʻo faʻasalaina nei i le tele o atunuu Europa ma le Iunaite Setete ona o le mea moni o le tino ua malepe i totonu o se mea oona na mafua mai i le synthesized - cyclohexylamine. E talitonuina o loʻo i ai ni mea e ola ai le tino, e matua afaina ai le tino, ma ua faʻasaina i fafine maʻitaga.

Sodium saccharin

O le mea muamua lea o le suamalie suamalie, ma na faʻafuaseʻi ona maua i le 19 senituri i Siamani. Ua sili atu nei ona lauiloa o le mea faaopoopo meaai faaopoopo e954. O loʻo faʻaalia i se suamalie maualuga e sili atu i le tofo o le suka masani ile 400-500 taimi.

O loʻo faʻapipiʻiina mai le chlorosulfonic acid pe mai le benzyl chloride (mea faʻamafanafana). O se paʻu paʻepaʻe le lelei, e le mafai ona sosolo i le vai ma le ava, vevela. E toatele e matauina se taimi le lelei e aliali mai i oloa na saunia e faʻaaogaina e954, e pei o le oona, metallic.

O vaega uma e lua e leai ni meaʻai ma e le auai i faiga faʻasoasili. Ma o le cyclamate ma le sodium saccharinate e le oi ai se faasino igoa ma e le afaina ai le kulūkose, e leai se fesuiaiga i le urine, ona o lo latou tetee atu i enzymes gastric ma intestinal.

Faamanuiaga ma le afaina

O le Huxol o se suka gaosia, o le mea lea o le manuia o le oloa mo le maʻisuka ma le leiloa o le mamafa o loʻo mulimuli mai:

    o le mea lea e le o se mea e gaosia ai le kulukose i le toto, o le Huxol e le maualuga le kalori, o le mea lea e mafai ai ona aveesea le mamafa, i se faaopoopoga, o le maʻisuka e masani ona mamafa tele, o le mea lea e aoga le oloa ma e le mafai ona latou faʻaaogaina caries, aua e le o aofia i le gaosiga o le gaʻo, faatasi ai ma le fua talafeagai e faalavelaveina ai le gaʻo o gaʻo i totonu o le ate ma maso, faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaogaina o le faʻaititia o le toto toto, o lea e mafai ai e le oloa ona fofo tulaga ddiabetnoe.

I luga o lenei mea, o le aoga lelei o le ave o le oloa e muta. O le faʻaaogaina o le suamalie e sili atu ona leaga nai lo mea aoga. E le mafai ona e aveesea le kulūkose o le tino atoa ma le faiʻai aemaise lava.

Glucose molekone, lea o loʻo gagau ai mea inu i le taimi o le faʻapalapalaina, e tatau mo le faʻavaeina o le malosi mo vaitaimi o le anapogi. E le gata i lea, o meaola suamalie e aofia ai i le mafaufau. Faʻatasi ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o se mea suamalie, e ono tupu ai le maʻi o le pancreatic.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le faʻaleleia o le laulaufaiva, pe a maua se tofo suamalie, tuʻuina atu se faailo i le faiʻai, ma o ia, i le isi itu, e toe faʻafoʻi atu i le pancreas. E maua ai le inisalini i le gland, ae talu ai e leai se meaʻai ua maua, o le tino e atiaʻe le puipuiga o ia ituaiga faailo sese, o se taunuuga o le ituaiga maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona atiaʻe.

O sea meatotino o le suamalie e pei o le le lava o le kalori e mafai ona mafua ai le malosi o le tino i le gaosia o gaʻo, lea o le a aʻafia ai le faʻaaogaina o le paʻu mamafa pe'ā faʻaaoga Huxol. O le suamalie Huxol ua faʻamaonia le fai ma vaisu.

E faʻaseseina le suamalie:

    maʻitaga ma lactating women (ua faamaonia o le mea galue malosi e manumalo i le pupuni placental), tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matutua, tagata e faatasi ma cholelithiasis, tagata e maua i le ate ma le fatu fatu.

Analogues faanatura:

    Folauga (e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani, o le mea lea, ina ia ausia le tulaga manaomia o le suamalie, e manaomia ai sina fua itiiti o le fructose, o lea e mafai ai ona faaaoga e le maʻisuka, pe o le a le umi o le taimi e aoga e oo atu ai i se vaega tele o le gaʻo), sorbitol (maua i le telefoni mauga, e le fetaui mo i latou e mamafa e mafai ona mafua ai le galala, faamaonia mo le maʻisuka).

Faʻalogo faʻalogo:

    aspartame (tino pele, leai le caloric, faasaina mo tagata e leai ni mea e maua ai le protein), sucracite (suamalie nai lo le sukari, faatagaina i le maʻisuka ma le mamafa o tagata, ae peitai e toe faʻaaogaina toxini pe a gau i totonu o le tino).

O faʻamaumauga masani e aofia ai stevia. E le o aafia o ia i le gaosiga o le gaʻo, ae le o le maualuga o kalori e pei o le suka. O le laau ua salalau i Amerika Latina, e leai ni aʻafiaga, ma ua faatagaina mo le maʻisuka ma le oti. O le mafutaga sili ona saogalemu i le suka ma ona sui.

Faʻaaogaina o le suka ma le natura o loʻo avea ma mea fou mo le maʻisuka ma i latou o loʻo mananaʻo e aveesea nisi pauna. Ae peitai, o lenei fuataga e mafai ona na o sina vaitaimi i le natura, o le faʻaaoga pea o mea suamalie e mafai ona sili atu le leaga nai lo le lelei ma faʻapogai ai fou fou i le tino.

O vaega autu o le suamalie

O vaega autū o mea suamalie o le sorbitol ma le xylitol.

I le aoga o le caloric, o mea e aofia ai nei mea e le o lalo ifo o le suka, ae e faʻagesegese lemu e le tino ma e le faʻaleagaina nifo.

I le taimi nei, o le sili ona lauiloa o le suamalie o le aspartame.

O le sui lenei e maualalo-kalori, ae ua sui atoa ai le suka.

Naʻo le toe foʻi mai o le aspartame o le le malie i le maualuga o le vevela, o lea e le faʻaaogaina i le fale gaosi oloa. O lenei sui ua solia i tagata e le atoatoa le gaosiga o le phenylalanine.

O suauu e aofia ai le fructose ma le kulukose e mafai ona saogalemu pe a faatusatusa i le tuufaatasiga i le meli, e ui lava e le mafai ona latou suia atoatoa le suka.

Ae, e ui lava i meatotino uma, e faʻaaoga ai le suamalie o le maualalo-kalori, e mafai ona maua atili pauna ma tuʻuina oe lava i ni maʻi ogaoga o le soifua maloloina. O le faagasologa o le gaosia o le suka e le tino o le tuuaiga.

A maeʻa ona faʻaaogaina le suka, o le tino e amata ona maua le inisalini, ma faʻagasolo le gaioiga o le suka i le toto o le tagata. E maua foi e le manava faʻamatalaga o le suka ma ua sauni e faʻaaogaina gaʻo. Ae peitaʻi, pe a faʻaaoga se sui, e le maua e le tino ni vailaʻau gaʻo ma e iai se faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i le tino, lea e oʻo atu ai i le faʻamalolo o le sili atu o le kulukose, lea e amata ona faaputuputuina i le tulaga o tupe teu. E tusa ai ma lea tulaga, o faiga faʻavae ole gasegase ua solia ona o lo tatou taufaasese o tatou tino.

Laʻau suamalie

E tusa ai ma faʻamatalaga faafomaʻi ma faʻasaienisi, ua leva ona iloa e toetoe o soʻo se mea suamalie faʻamalosi e fai ma sui moni o le soifua maloloina o le tagata.

O ituaiga uma o mea suamalie e mafai ona mafua ai le le mautonu tele, o le ulu tiga, ma e oʻo lava i faʻalavelave faʻalavelave ma mafaufauga. O le mea lea, pe a filifilia fua, faʻalogo lelei i le tuufaatasiga o nei oloa ma le i ai o suauu i totonu.

E-951 poʻo le aspartame o le mea sili lea ona matautia ma leaga ai mea uma, lea, e oʻo lava i sina vevela, e malepe ai i vailaau matautia, e pei o le methanol ma le phenylalanine. E le gata i lea, o nei vailaʻau e fausia ai ni mea faʻateleina e avea ma mea oona oona. E i ai tulaga o le aspartame oona i le lalolagi.

O faailoga muamua o le inuina o lenei mea suamalie e faʻaalia e ulu o le ulu, o le le lelei o le cardiovascular system, ma le vave ma le le maua o le mamafa. Faatasi ai ma na faailoga, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

Sweetener E-952 po o le cyclamate, ua faasaina mo le faaaogaina i totonu o le Iunaite Setete talu mai le 1969 ona o ona tino o le tino.

Sweetener E-957 poʻo le thaumatin, e solia ai le paleni o le tino o le tino, o le mea lea, e faatatau foi i le suauu faasaina.

Sweetener E-954 Saccharin, o le i ai o tino maliu i lenei mea ua suia ua faamaonia e le tele o suʻesuʻega, i se faaopoopoga, o le saccharin o le 100% o mea taua.

O le tino o le tagata e le masani i oloa gaosia, o le mea lea, o le faaiuga masani o ia oloa e matua faigata lava. I le aluga o taimi, o nei oloa vailaʻau e faʻaputuina ma taʻitaʻia ai i le atinaʻe o faʻamaʻi tuga, e oʻo atu i le oncology.

O gaosiga, e ui lava i le faʻaleagaina o aʻafiaga o vailaau gaosi, o loʻo faʻaauau pea ona gaosia. Aisea?

O le mea moni, o le mea muamua lava o le taugofie lea o gaosiga, aua o le suka gaosi mea e sili atu ona taugofie ona maua nai lo le suka masani.

Faʻatasi mea suamalie o faʻasaoo lea ia i ai se ola umi.

O le tele o mea suamalie o se meaʻai e faaosofia ai ma mafai ona mafua ai le fia inu, lea e toe aoga i le kamupanī.

E oo lava ile tausaga o le tekinolosi fou, e lei mafai lava ona maua se sui atoatoa mo le suka.

Ae le o mea uma e matua leai se faamoemoe. O se isi filifiliga i le suka e mafai ona faʻamagoina fualaau aina, honey, berries and fruits.

Stevia o se vailaau masani o le suka e suia ai le suka lea e le aofia ai soʻo se vailaʻau kemisi.

Stevia o se laau e ola i Paraguay. I le 1931, na maua ai e fomaʻi faʻatau Falani e maua mai i lenei laau se paʻu tioata, lea na taua o le stevioside.

Mo se taimi umi, e leai se tasi na manatuaina lenei atinaʻe, ma na o le 1974 na fausia ai se metotia i le Malo Tutotonu i auala e maua mai ai se vaega mai lenei laau, lea e tele taimi e maualuga atu i le tofo ma saogalemu nai lo le suka masani.

O le tuufaatasiga o lenei vailaʻau e aofia ai mea e fesoasoani e toe faʻafoʻi le paleni saʻo o le tino, amino acids, tuufaatasiga o minerale ma vaega eseese o vitamini.

Faʻaaogaina o meatotino a le Stevia sweetener

  • fesoasoani e maualalo le suka i tagata gasegase maua i le maʻisuka
  • Faʻasalalau tulaga uma o galuega faʻapitoa
  • tausisia pea le mamafa masani
  • puipuia le nifo ma nifo nifo mai le faaleagaina
  • fesoasoani i togafitiga ma le faʻamaloloina o manuʻa totonu ma fafo
  • puleaina cholesterol
  • fesoasoani i le toe faʻafoʻisiaina o metabolic processes i le tino
  • faʻamalosi le vascular system
  • faaitiitia le fiaai
  • faateleina le gauai
  • fesoasoani i le gastrointestinal tract
  • faʻapupula le atoa o le tino o le tino
  • fesoasoani i le tau faasaga i le maʻisuka, gaʻo ma le atherosclerosis
  • fesoasoani i le tau faasaga i faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻamaloloina o manuʻa eseese
  • ufiufi lelei

O aʻafiaga pe'ā faʻaaogaina lenei mea totō faʻatoʻaga e leʻi faʻaalia. E mafai ona tupu lenei laau tulaga ese i le toetoe lava o soʻo se fesuiaiga ma le siosiomaga o le fale.

Tuua Lau Faamatalaga

i le 1 teaspoon