Faʻamamaina o vaa

O se olaga e le masani ai ma le tele o meaai paleni, o le tele o le faʻaaogaina o gaʻo manu e sili atu cholesterol i le tino nai lo le mea e manaʻomia. E aʻafia ai le tulaga o le vaʻa: atiaʻe le atherosclerosis, o loʻo teu i luga o puipui o maʻa, faʻaitiitiina o latou moli. O le fesili e tulaʻi mai: e mafai ona solo faʻamalo ma le mea e manaʻomia mo lenei mea?

E mafai e kululitalalala ona faʻasao i latou lava

Pe a faʻaitiitia le moli o le vaa e sili atu ma le afa pe tapunia atoa, e leai se fesili a le tagata maʻi e uiga i mea e tatau ona ia faia e foia ai atherosclerotic plate. Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi le faafitauli i se auala faʻapitoa e faʻaaoga ai se tamaʻi vaʻai. Ua aveese plaka, ua tuu se vaa e faʻafefe ai le nofoaga ua afaina e toe faʻafoʻi ai le toto, ua faʻapipiʻi le faʻavaa, ua faʻalautele lona lautele. O ia auala o togafitiga e faʻaumatia ai le taimi umi o le maʻi, fesoasoani i le tagata maʻi, ae aua nei togafitia le atherosclerosis. O isi togafitiga o le maʻi e naʻo ia lava e faalagolago i ai.

Aʻo lei faʻamavae atoa le gaʻo o le tino i totonu o toto ma vailaʻau, o le tagata maʻi e umi se taimi e alu ai, e aofia ai le faʻasaʻoina o le olaga:

  • tuuese o masaniga leaga,
  • Faamalositino faamalositino ma le faateleina o gaoioiga faaletino,
  • suiga i meaʻai
  • togafitiga fualaau faasaina
  • lava le malolo, uiga lelei.

I le faaopoopo atu i tupe teu i puipui o toto toto, e mafai e le cholesterol ona faaputuputuina i foliga o mea felafolafoaʻi i luga o le paʻu, ua taua. O nei faʻavae e le mafai ona faʻamavae faʻatasi ma e mou ese atu i lalo ifo o le malosi o le tagi - o le faʻaogaina o le eletise vai.

Faiga Faʻavae Faʻalelei

E fa vaega o vailaʻau e mafai ona fesoasoani e faʻamavae atherosclerotic plate i puipui o toto toto. O le muamua ma le igoa lautele "beta-blockers" e faʻaititia ai le fatu, e mafai ai e le loto ona malolo i le va o vavaega, e faʻaitiitia ai le toto ma le mamafa i le fatu o le fatu. O le vaega lona lua o fualaau oona "Inhibitors ACE" ua mamanuina e faamautu ai le toto toto. O le vaega lona tolu, faʻapotopotoina o "statins," e pulea le gaosia o le cholesterol e maua mai i le ate, lea e faʻaitiitia ai lona maualuga i le toto. O le vaega lona fa o vailaau e faʻamalo ai le toto, e puipuia ai le fausiaina o fusi toto, e taʻua o le "anticoagulants."

Ina ia soloia tupe teu i puipui o toto, e le lava le ave o vailaʻau. E taua le tuuitiitia o le cholesterol, e taua foi o le "cholesterol", lea e faʻaaogaina i meaai. O le teenaina o meaola manu, o le taumafa o gaʻo malolosi, o le faʻasaʻoina o amioga masani o le a puipuia ai le faʻaalia o pusa o le cholesterol fou, fesoasoani e aveese faʻamaoniga o le toto toto vaivai, aveesea le mamafa, faʻaleleia le lelei.

O le tagata gasegase e tatau ona faʻateleina le gaioiga faaletino O le a sili atu ona lelei le mu o le cholesterol, e le faatagaina ai e nofo i luga o le puipui, e fesoasoani e faʻamaepe ai paʻu ua fausia.

O le teenaina o masaniga leaga o le a matua faaleleia ai le tulaga o toto toto. Mai le ulaula tapaa, o le totonuga o totonu o arteries - o le methiolum - ua avea ma mea eleelea ma pala. O le mafuaʻaga lea ua paʻu ai puipui, faʻapipii i totonu o le masini vai, lea e ulu atu i ai le cholesterol ma faʻaputu ai, mulimuli ane fausia ai se papa. O le tele o le cholesterol toto, feoai faataamilo i le tino i totonu o le toto, e le mafai ona nofo i le puipui o se vaa maloloina.

O a meaai e aʻafia ai pusa o le cholesterol

O le taumafa o se vaega taua o togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis. O le taʻitaʻi i totonu o oloa o loʻo aʻafia ai pusa o le cholesterol, e tusa ai ma le numera o fua o fualaau faʻapitoa mo le faʻamamaina o toto toto, o le garlic. O le laau o loʻo i ai le tele o vailaʻau ma vitamini, o loʻo i ai le malosi, o le faʻamalosiina o le moli, o le faʻalauteleina o le lumenia o toto toto ma puipuia ai le fausiaina o tupe teu fou.

Vitamini ma meaola o loʻo i totonu o lemoni o loʻo tauivi malosi mo le faamamaina o toto toto ma le faʻalauteleina o latou lumen, e aʻafia ai le tuufaatasiga o le toto.

O le meli, propolis, ma isi oloa o le beekeeping e tamaoaiga i vitamini, faatasi ai ma isi meaʻai latou te faʻaleleia ai le faʻavaeina o le toto, faʻaosofia ai le metabolism i le tino.

O fualaau: vine, vine, vine, viburnum, fugalaau rose, sea buckthorn, blackberries, hawthorn, chokeberry, strawberries, black currants black curves e mafua mai i meaʻai, maua ai le aoga aoga i le toto, vitamin ma faamalolosia puipui o toto toto ona o le vitamin C o loo i ai. faʻaleleia le maualuga o le gaʻo, faʻasaʻoina le toto totoga, faʻasaʻo le fulafula, faʻaitiitia le toto maualuga, maualalo le cholesterol. O pipi i le kuka kuka e le aumaia ai ni mea aoga i le tino, ae o se punavai faigofie o meaʻai gaʻo. I le tau mafanafana, e tatau ona e 'aina fualaau aina fou, ma malolo mo le taumalulu, lea e matua faʻaitiitia ai le leiloa o meatotino aoga.

Fualaau faisua: kapisi, sorrel, kāloti, letusi, ata o le logo, tamato e fesoasoani e aveese le cholesterol sili atu, maua ai se aoga aoga i le tuufaatasiga o le toto, faateleina ai le gafatia o toto toto, faaosofia ai le faamamaina mai toxins ma gaʻo. O le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o fualaʻau mata o le a fesoasoani i le faʻamavae pe faʻaitiitia o latou pusa cholesterol.

Fualaau aina ma fualaau mama: oranges, fruit fruits, apples, pomegranates, plums e faaitiitia ai le pala o toto toto, puipuia le toto toto, aveesea le cholesterol tele, fesoasoani i le fatu, taofia le fausia o pupuni toto, plaques ma polyps i puipui o toto toto. Le fesoasoani a le pamekaini e faʻasaʻo ai le teu o le calcium. O fualaau aina suamalie e faaosofia ai le galue o le fatu, faʻasaʻo le eletise o toto, faʻalauteleina le gaosaʻi o toto toto.

Ou o le suauu: mata matagi, olive, camelina, garlic, linseed, nutnut oil and nuts pine. O gaʻo uma o le tino e fesoasoani e faʻamalosi ai capillaries, aveese le cholesterol, puipuia lona teuina i totonu o le totoga ma le fausia o mea fesootai i puipui o toto toto. O gaʻo malolosi e afaina, ma gaʻo susu, e aofia ai le suauu iʻa, e aoga. O tagata o loʻo ola i se soifua maloloina lelei e faʻaopoopoina le suauu i cereals, saladi, e le fautuaina e fuga se mea i luga ia i latou. O suauu ei ai sona aafiaga lelei i le gataiina, gallbladder function, lipid metabolism, ma le totoina o le toto.

O le teuteuina o laau: lanu samasama lanu, fugalaau, laulaau, moli, tina, laʻau, moa, viberi, suamalie, currant, viburnum faʻaitiitia le toto toto, faamamaina toto toto, i le aoina ma le faʻaaoga taimi umi e mafai ona latou aveesea faʻamaʻi o le maʻi, fufulu toto ma aveese faʻamaʻi faʻaalia i totonu o puipui.

O aoga o le faʻaaogaina o statins

Mo le puleaina o le cholesterol, o tagata maʻi ua faatonuina fuainumera. Ole vailaʻau o fualaau faasaina lea e masani ona faʻaaogaina e faʻafefe ai le atherosclerosis. O fualaau o lenei vaega e poloka ai le gaosiga o le cholesterol e le ate, faaosofia ai le faʻamamāina o le toto mai le maualuga o le lipids, faʻaitiitia ai le mumu o le endothelial ma puipuia ai le faaleagaina fou o puipui o toto toto. O se auala faigofie, vave ma lelei e puipuia ai le alualu i luma o le faʻamalosi. O aʻafiaga e maua ai aoga aoga i luga o mea autu o le tino: carotid, coronary, brachiocephalic (tuʻuina atu o le toto i le faiʻai), aorta, ma laʻau limase. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi o fuainumera, faatasi ai ma le faasaʻoina o le afi ma mea taumafa, e mafai ona mou ese uma pusa.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le foia o sooupu

Aʻo leʻi filifilia ni gaosiga mo togafitiga fale ma togafitiga a tagata, e tatau ona manatuaina mo le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, maitaga, susu, gastritis, fomaʻi e le fautuaina le faʻaaogaina o nisi oloa. O fualaʻau, fualaʻau e sili atu ona mamafa i le manava, honey, citrus fruit is a allergen malosi, otaota, pe afai e le lelei le tui, o le a mafua ai le vaivai ma le vevela, fualaau oona o le a mafua ai le manava ma le elemene o le vaega o meaʻai. Fua, fualaau mamago, vine e faateleina ai le toto suka, e pei ona iloa e le maʻisuka.

I le togafitiga o le atherosclerosis, o statins e taua tele. Ae o nei vailaau o loʻo i ai le tele o faʻasolega. O tulafono ei ai lona aafiaga o le gasegase, ma o le mea lea e tatau ona faatonuina e fomaʻi ma le lapataiga i tagata e maua i le mai. Faʻailoga ma le faʻailogaina, o le vailaʻau ua fuafuaina e le fomaʻi, ma mafaufau i le ono afaina ai le soifua maloloina o le tagata maʻi. I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o fuainumera i le togafitiga o le sclerose vascular e sili atu nai lo le ono afaina. O le mea autu o le togafitia ma le auai o se fomaʻi, mulimuli i ana fautuaga uma, tuʻuina atu masani leaga, ia 'ai meaai lelei ma ia galue malosi. E tatau i tagata maʻi ona malamalama e faigofie tele ona faʻamavae faʻamalosi laiti nai lo mea tuai; puipuia e tatau ona faia i le vave e mafai ai.

Fua ma sikuea

E faʻapefea ona e alu i totonu o vaʻa pei o se pulumu e aveʻese uma ai pusa papalala? O le auala lea e matua fiafia ai tagata gasegase e fai se fesili. Ae paga lea, o le a le aoga lenei mea. O iinei e talafeagai le tuʻuina atu o se faʻatusatusaga i paipa vai. A uma mea uma, o pusa i totonu o vaʻa e teuina ai le koneteina e tutusa lelei ma le fua - o le calcium latou te maua ai le malosi tutusa. Afai o le maualuga e mafai ona faʻamaʻapeʻa i le kulimi citric i paipa poʻo se teapot, ona le mafai lea ona e faia le manaʻoga manaʻomia i totonu o vaʻa. Ma le mea uma, o le maualuga o le toto o se tasi lea o faailoilo sili ona maaleale o le tino; e masani lava o le 7.34-7.44, o lona uiga, e laʻititi lava. O le faaitiitia o le itiiti ifo i le 7 o le oti. Ma o le filifiliga i le sua o le lemoni, lea e pei tagata e tele mo le faamamaina o vaa, e le aoga: o le a faamamaina le kesi mai le fua, ae o le a le mafai.

E tatau ona e malamalama o le togafitiga o le atherosclerosis ma plaques o se tala umi. O le maʻi lava ia ua atiaʻe mo le tele o tausaga, ona tatau lea ona togafitiga mo le ola. I le 20-30 tausaga, cholesterol e amata ona teuina i totonu o vaʻa ma e pei ona taʻua o fugalaau. I le gasologa o taimi, latou te fusia, mafiafia, ona faʻapipiʻiina lea o le konisi i totonu ma faʻalauteleina ai le tino. O lenei ua maeʻa le pepa cholesterol. Mo le 20-25 tausaga, o le atherosclerosis o loʻo i ai faʻalilolilo, e le afaina, ona amata ai lea o faafitauli - fatu fatuga, strokes, paʻu o le fatu, arrhythmias. I fafine, e leʻi tupu muamua lenei mea i le 50 tausaga, i alii pe a uma le 40.

Aisea ua manatu ai le tuuitiitia o le cholesterol i le auala autu e faamama ai toto? Faatasi ai ma le matua, e amata ona gaosia atili e le ate, ma faʻafaigofie ai le atiaʻe o le atherosclerosis. "Ina ia faʻaitiitia le faʻasologa o le cholesterol i le ate, e lua vaega autu o fualaau oona - statins ma fibrates," fai mai Cardiologist, Doctor of Sciences Sciences, Polofesa, Ulu o le Matagaluega o Falemaʻi Falemaʻi ma Tusitala Faʻasaienisi a le MGMSU ua faaigoaina A.I. Evdokimova Yuri Vasyuk.

- Muamua tofia muamua. I le taimi nei, e tusa ma le 20 fuainumera, ae o nei fualaau e fa ua lelei ona suʻesuʻeina ma ua faamaonia le aoga - o mea nei e faigofie, tulafono, isi ma rosuvastatin. Latou te taofia le alualu i luma o pepa atherosclerotic, ma o nisi foi e faaitiitia ai. O tulafono e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le fatu, faʻamaʻi, ma isi maʻi cardiovascular e tusa ma le 30%. O se faailo lelei lenei. O fibrate, faʻafefiloi ma le faʻamaoni e sili atu ona suʻesuʻeina nai lo isi.

Ma i suʻesuʻega talu ai nei, na faʻaalia ai o lenei mea e faʻaitiitia ai le soifua maloloina mai faʻamaʻi fatu cardiovascular. Ae o le faafitauli o le tau o na vailaʻau mo na o le masina (o le 1-2 injections) o le 44-50,000 rubles. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina mo le hypercholesterolemia faʻatoʻa, pe a maualuga maualuga le maualuga o le cholesterol, ma le tele o tui o fuainumera e le lava e faʻaitiitia ai. " Manatua: naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia saʻo fualaau.

E mafai ona aveese pepa o le atherosclerotic

O le faʻavaeina o ni atherosclerotic plates e tupu i laasaga. O se faagasologa umi lea e fesoʻotai ma ni mea taua se lua: o se maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto ma faʻaleagaina ai totonu o le tino.

  1. O le Hypercholesterolemia e atiina ae gasegase o le tinotele gaʻo ma le gaʻo. E mafai ona tuʻufaʻatasia, pe mauaina. O le mea e leaga ai, e le mafai ona faʻamaonia le faateleina o le faʻateleina o le cholesterol, talu ai e mafua ona o le malepelepe. O mafuaʻaga o le hypercholesterolemia ua maua o faʻamaʻi masani o gaʻo o le endocrine, gaʻo, gastrointestinal tract, e aofia ai le ate. O se matafaioi taua (ma e masani lava o le pule sili) e taʻalo i le olaga o se tagata. O le faʻaaogaina o meaʻai manu, ulaula, vaisu o le ava malosi, ma le faʻalavelave i le faʻalavelave, e mafua ai ona aʻafia le cholesterol, polotini, toto i totonu o puipui puipui.
  2. Faʻasalaga le Faʻatau e tupu pe a oso i luga le toto, fiva, faʻaalia i le vevela poʻo le toxins (faʻamaʻi, maʻi, vailaʻau).

Muamua, o tupe teuina o loʻo teuina i totonu o le limatelamu o le ogatotonu o totonu o vaʻa ma macrophages o loʻo i ai. Ae ao latou faaputuputu, latou te faaleagaina ia organelles intracellular ma iu ai ina taitai atu ai i le oti. O le atigi totonu o le totonugalemu e leai se puipuiga, ma o le cholesterol ma ana soa ua ulu atu i ai. I le taumafai e iloagofie o ia mai mea mai fafo, o le tino e faʻaosofia le faʻavaeina o mea filogia eleelea faataamilo ia i latou. Mulimuli ane, o mea na teu ai, o loʻo faʻapipiʻiina i suauu calcium, faʻafefe toto i luga o gaʻo ua fausia. O le mea lea, o lapalai atherosclerotic e maua ai ia laasaga faasolosolo:

  • se lanu samasama poʻo se fasipepa (o le laasaga muamua, lea e le oʻo atu ai le leʻo i tua atu o le atigi totonu),
  • filo filo,
  • suiga faigata - uluaʻi faʻasolosolo, afaina, thrombosis,
  • faʻatusatusaga.

O le faʻamaʻi e maua ai le ola. O lenei mea e faʻamaonia ai le faʻatulagaina o fesuiaiga eseese o le matua o pusa i totonu o le lava vaa. O sea ata e atiina ae i luga o le taimi i lalo o le tulaga o gaioiga faifai pea o mea lamatia. Ma o nei suiga e le o suiga, ae o foliga vaaia o ni teugatupe fou i autafa o mea tuai. O le faʻavaivaia e naʻo le lava o togafitiga faʻasolosolo poʻo le amataina o faʻamaʻi pipisi: tuberculosis, cancer, leukemia, ma isi.

Maea ia faʻamamaina toto toto o paʻu o le cholesterol faʻaaoga suiga o olaga, meaʻai, po o fualaau e mafai naʻo le tulaga o laʻau ma afifi. Ae o le laasaga muamua o le atherosclerosis e le faʻaalia i le tino. O le mea lea, o le amataga o togafitiga e tuai lava. Ae i le laasaga o le fibrous plaque ma faigata faigata, faʻamamaina lelei puipui o vaʻa le mafai. E leai se vailaʻau faʻapitoa! Ae o loʻo i ai fomaʻi (o se tasi oi latou i le vitio o loʻo i lalo) o loʻo finau ma le mautinoa e faʻapea, i soo se laasaga o le atinaʻe, e mafai ona taofi ma fesuiaʻi lenei faagasologa. Ma e leai se tasi na te iloa le auala o le a latou faʻaumatia ai ni mea faʻafefeteina poʻo ni mea faʻapitoa. Ma e le mafai ona latou tuʻuina atu faʻamaoniga faʻamaonia. Na o upu.

Afai matou te talanoa e uiga i se paipa paipa, ona mafai lea ona matou faʻaaogaina se fofo poʻo se mea e faʻaaogaina ai le tootoo. Ae o ia mea faigaluega e le aoga i se mea ola. Na o fualaau o loʻo i ai le mea e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma toto toto faʻamamaina o enzymes ia. E le o lisiina le atherosclerosis i le lisi o faʻamatalaga mo i latou, ae faʻamasino i iloiloga o fomaʻi fomai, latou te iai le faʻaaogaina o le atherosclerotic.

Afai o le ai ai se faʻamaoniga faʻamaonia ma taunuuga, e fai ma faʻataʻitaʻiga: se lapisi na tele, pe a uma togafitiga faʻaititia i se telē - na o le taimi lava e mafai ai ona fai atu e mafai moni lava ona faʻaumatia fagogo i totonu o vaa. I le taimi nei (mo le 2019) e leai se tasi ua maua na taunuuga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, Serapeptase ma ana faʻalogona e faʻaseseina ai ni mea e le o faʻatulagaina ma faʻamamaina puipui puipui o mea mai fafo. E le gata i lea, o le enzymes e vevela ai le toto, puipuia ai le toto. Ae o le le pulea lelei o fualaau faasaina o lenei vaega ua afaina i le manava ma le toto. O le mafuaʻaga lea ua faʻatau atu ai i latou e tusa ai ma faʻatulagaga, o lona uiga, pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi ma le suʻesuʻega muamua.

Auala e faʻagesegese ai le fausiaina o pusa cholesterol

Afai o le gaioiga o le faʻaumatia lea ole vaega ole cholesterol, e tatau ona e galue i ni itu se lua i le taimi e tasi: aveese le "leaga" cholesterol ma faʻamalosi puipui puipui.

  1. Muamua e fesoʻotaʻi tonu ma le faʻamautuina o le lipid metabolism. Ae ina ia iloa ai le auala e faʻaitiitia ai le le atoatoa, e tatau ai ona fuafua le faʻateleina o ona faailoga autu i le toto. O le auʻiliʻiliga e taʻua o le lipid profile, o loʻo faʻatino uma i falemaʻi faʻasalalau lautele ma i latou lava. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau i le tagata gasegase ona sauniuni lelei, o le a maua mai ni faʻamatalaga sese. Ma talu mai le maualuga o le cholesterol e le taua, ma e faalagolago lava i le matua, ituaiga, nofoaga o le nofo ai, na o se fomaʻi e mafai ona iloiloina se talaaga lipid.
  2. O le itu lona lua o le aoaoina lea o vaʻa toto, faʻamamaina o aʻafiaga leaga i le tino, le puipuia o faʻamaʻi pipisi ma siama, suiga o le toto ma le vevela o le tino.

Tumau masani

Ole aveeseina ole vaega ole atherosclerotic mai arteries o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le tino. E leai se tasi na te talosagaina le ausia o le lalolagi i taaloga: o faiga masani, faʻamalositino taeao, taʻaloga po o taaloga i fafo e lava. Latou te le gata ina faateleina le saoasaoa o le tafe o le toto, lea e maua ai se microcirculation lelei i totonu o masini, ae o le nofoaafi foi o le siama musika o toto toto. Ma aʻoga toleniga talafeagai lelei e tali atu i suiga o le toto, faʻamauina i le tulaga saʻo, ma puipuia ai le faʻalanoaga i totonu mai microtraumas.

Meaʻai talafeagai

O le faʻamamaina o vaʻa toto mai faʻamau o le atherosclerotic ua maeʻa e le mafaia e aunoa ma ni meaʻai paleni. Muamua lava, e tatau ona aveese mai gaʻo gaʻo mai le taumafataga, i le mea sili e ono mafai ai ona faʻaitiitia faʻamaʻalosi gaʻo ma gaʻo manu. O lona uiga, aloese mai mea leaga e fiafia i fatu o le fatu atoa ma pasta, meaʻai oona (moa, anufe, veal), gaʻo maualuga (iʻa, olive ma suauu, avoka, nati ma fatu). Faʻaaogaina o le fiber o loʻo i totonu o fualaau 'aina, legumes, bran.

Mo le faʻaaogaina atoa o le "leaga" cholesterol ua fautuaina televave le maualuga o metabolism. Mo lenei mea, o vitamini, o mea ia e mafua mai i vailaau faʻasolosolo. I soʻo se isi lava tulaga, o meaai faʻafefe o le a fesoasoani, ae le o le atherosclerosis. Na o le pau le mea na gaosia o le keleni i se vaega itiiti - 1 le ova i le aso. Chicory, cinnamon, lauti tiamata, meaʻai e fesoasoani e faʻaleleia ai le gasegase.

E ese lava, e taua le taʻuina o oloa e vevela le toto ma faʻaitiitia le teuina o pusa. O nei fualaau suamalie, vine (strawberries, fugalaau, cranberries, blueberries, cherries), tamato, beets, koko ma sukalati. O le lisi o meaai lelei e umi lava, ma e tatau ona e manatuaina pe a maeʻa tumu, ae ia manatua lou olaga atoa. A maeʻa, o le paleni taumafa o se tasi lea o auala autu o le puipuia o faʻamaʻi.

Aveesea o masani leaga

E tutusa foi lea mea i masaniga leaga: e tatau ona e tuu le ulaula ma inupia le ava malosi e aunoa ma le amataina o togafitiga mo ni atherosclerotic plate, ae tele taimi muamua. Ma e leai se auala e faʻamamaina ai mai le cholesterol o le a fesoasoani pe afai e te le fiu ulaula ma inupia le ava malosi. I masaniga leaga e mafai ona faʻailoaina ma gaʻo malosi i se manava gaogao. I luga o se manava gaogao, o le a sili atu ona malosi, ma o caffeine uma na maua le saofaga i le faateleina o le excretion o le vai ma le toto toto.

Fomaʻi

O le tele o kamupani faʻapitoa e faʻamaonia lelei a latou oloa i se taumafaiga e faʻalauteleina le tau. Tulafono ua Faamatuuina e i Latou e le mafai ona aveesea atoatoa cholesterol plaques, e mafai ona na o le faʻagesegeseina o latou tulaga, ma a maeʻa le umi o vasega o togafitiga. O vailaau faafomai e masani lava ona faatonuina i le tuufaatasiga o le tasi ma le isi ma i le tuufaatasiga ma isi, metotia e le o fualaau faasaina.

Le taua i le atherosclerosis fesoasoani:

  • toto fibrates thinning
  • cholesterol absorption inhibitors e faʻaitiitia ai lona faʻaaoga mai meaai,
  • tagata faʻasalalau o meaola suamalie e faʻalavelaveina ai le toe faʻamautuina o totoe o le cholesterol i le maeʻa ai o le faʻapalapalaina o le tino,
  • vailaʻau faʻamaʻi ma faʻalavelave,
  • Meaʻai taumafa
  • homeopathic remedies.

Paʻu suamalie pe a fai o loʻo iai le papa

O le faʻamamaina o vaʻa toto o pusa o le cholesterol o loʻo i ai nei e le masalosalo e aunoa ma le faʻaleleia o mea e maua ai le toto. Muamua, ina ia mafai ai, ona tofia Aspirin e aunoa ma se tuusaunoaga. Ae o le lisi o ana faʻailogaina e sili atu le telē nai lo le lisi o faʻamatalaga. O le fualaau faasaina ei ai se malosi o le ulcerogenic: o lona pulega le talafeagai e taitai atu ai i le faia o se maʻi o le manava po o le maʻi ulutala. Faʻaaoga vailaau faʻasolosolo nei vailaau faʻatasi ma le acetylsalicylic acid e le o toe aafia ai le vaega o meaʻai.

Faatasi ai ma togafitiga a tagata, gaʻo iʻa (Omega-3), o le faʻafefeteina o le vavao o le vavao matagofie, o le teuteu o paluga o mauga, o le vao vao, o le galu, o le hawthorn, tansy, o le paʻu paʻepaʻe papaʻe e lauiloa i fomaʻi. Mai le tele o togafitiga faafomaʻi i falemaʻi, o loʻo faʻatau atu sipuni ua saunia. O latou o se vaega o mea taumafa faaopoopo.

Ae o le autu autu o le ma o le a mama vai vai. O le leai o se tino i le taimi nei e aafia ai le tele o le toto. E le mafai ona e faʻanoanoa: o se faailoga lea ua maeʻa ona malolo le 1 tikeri. O le masini komepiuta o le tele o gasegase o mea e tutupu e tupu i totonu o se vai. Afai e le lava le vai, ona toso mai ai lea o le toto. O le toto e matua vevela, faateleina le lamatiaga o le thrombosis i taimi. O le mea lea, e tatau ona e inu vai. O le metotia sili e 30 ml i le 1 kg o le mamafa i le aso.

Ina ia mafai ona aoga le vai ma ia aua le ui atu i totonu o le manava, e tatau ona inu ni nai sipuni i le taimi, ae le o se tasi o gulp ma tioata atoa. Taofi le inu e tatau ona 30 minute aʻo leʻi 'ai ma 3 itula aʻo lei moe. E le fautuaina e inuina le vai i totonu o le 2 itula pe a uma ona 'ai, a leai o le a faʻaitiitia ai le vai gastric ma faʻagesegese ai le fausiaina.

Auala faʻaogaina mo le aveeseina o faʻamau i totonu o vaʻa toto

I mataupu sili atu, e tusa lava pe e te inuina fualaʻau ma lima ma inu i le lita o le vai, e le mafai ona e faia e aunoa ma metotia faʻasalalau. Ma iinei o taotoga i totonu o le tino ma le faʻatautaia o le faʻaogaina o le tino e oʻo mai i le laveai. I se taotoga e sili ona osofaia, e mafai ona aveese mai pusa o le cholesterol mai toto toto e ala i ni mea laiti, poo le faia o le tui (faʻapipiʻiina o se faʻavae faapitoa - o se meaʻai i totonu o le vavao o se vaʻa vavalalata - e ala i le faga o le gaʻo). O le mea masani, o le faʻamalosi o le faʻaauau pea o le faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga.

Afai e tatau ai, o le angioplasty ua faʻataʻitaʻiina ma le faʻaaogaina o se patch vascular poʻo le taotoga o taotoga - totoina o se vaega ole vaʻa le suia o le tagata maʻi e ala i le faʻasolosoloina o le poloka. O le faapipii o se vaega talafeagai o le uaea o le tuna, o vaituloto pe o se sisiu gaosi.

Taʻaloga, e tusa lava pe faia i totonu o falemaʻi faapitoa, e masani ona fesoʻotai ma se tulaga lamatia i le olaga. O togafitiga faasao e tumau mo le tele o tausaga, faatasi ai ma suʻega faʻasolosolo faifai pea. E le sili atu ea le puipuia o le maʻi? O le mea moni, mo lenei mea, e naʻo le tatau ai ona 'ai le mea tonu, ia gaoioi malosi ma ia le maua ni masaniga leaga!

O le a le kulupelurol?

E maua uma e le okeni tagata le mana mai vaa, lea i totonu o le tino - o se telefoni lautele. O le toto e tafe mai i totonu o vaa e le o se vaifofo, ae o le taofiofi, pe a taofia le taofiofia o sela o lo o tafe i totonu o le vai, lea e taua o elemene foliga, tagata faasee. O le vaega toto o le toto e le tutusa uma lava i le vai, lea o loʻo faʻamatalaina e molekone na faʻamavaeina i totonu, e masani lava o le natura o le porotini. Ae faapena foi ituaiga oloa gaosi o le gaosiga o le gataifale e "felelei" i le toto, aemaise lava, cholesterol, triglycerides, lipoproteins.

E tusa ai ma tulafono o le fisiki, o le toto e sosolo i totonu o vaa ina ia mafai ai e se "togafiti" ona tafe mai i le ogatotonu, lea e toetoe lava leai ni sela, ma o le tele o elemene "alu" i tafatafa o le pito, e fai ma sui o le "matagaluega vave tali": latou vave alu ifo mai iinei e tali atu ai platelets, "tapunia" le avanoa.

O le vaega toto o le toto e faʻafesoʻotaʻi foʻi ma puipui tetele. I totonu, e pei ona tatou manatua, o oloa o gaʻo gaʻo ua solo. E tele lava isi mea, o le cholesterol o se tasi o vaega. O lenei faiga ua faatulagaina e pei ona taua i lalo: e masani lava, o "mea leaga" gaʻo o loo i ai le paleni ma a latou tagata tetee, gaʻo "lelei" ("lelei" cholesterol). Pe a solia lenei paleni - pe o le numera o le "leaga," o le a faateleina, pe o le maualuga o le "lelei" o le a faaitiitia - fatty tubercles - plaques - amata ona teuina i luga o puipui o vaa. O le lamatiaga o le teuina o ia ituaiga o le faʻamasinoga e faʻamasinoina i le fua faatatau o gaʻo lelei (e taʻua o le "lipoproteins maualuga" - HDL) ma le maualuga o le lipoproteins (LDL) ma le maualalo (VLDL). E mafai ona faia lenei mea i se suʻega toto mai se vein e taʻua o le lipid lipine.

O lea ituaiga papa e matautia e pei o nei:

  • E mafai ona sau, ma, talu ai ua pasi atu i se toto i se ipu "talafeagai" i le lautele, ua palu ai, ma o le mea lea ua le maua ai se vaega o nisi o meaʻai o loʻo 'ai mai iinei. O le mea itiiti o le vaa, o le laʻititi lea o le nofoaga e mate, o le itiiti ifo o le gaioiga o lenei okeni ma le tino atoa o le a faʻalavelaveina (o loʻo i ai se "toe faʻalua" i totonu o meaola o okeni taʻitasi, e mafua ai ona maua e "fasi" meaʻai mai ni nai ipu i le taimi e tasi).
  • O le toto e faʻamalosi e faʻasolosolo ai le papa, ma o le mea e mafua mai nai lo le tafega o le toniga i totonu o le vaa, "faia i luga o le vaa," pe a oʻo mai se vaega o le toto e lata ane i le puipui ua ufiufi i le pusa. Feteʻenaʻi i le tafe toto e faaleagaina ai meaʻai o le toto o le toto. O iinei o le faalagolago e tutusa lava ma le parakalafa i luga: o le telē o le tele o le uaea ua faaleagaina e se pusa, o le tele foi lea o le totoga o le okeni.
  • Afai e le suia le toto, ma o le tele o HDL ma enzymes e tatau ona "vavae ese" le papatusi e le faateleina i totonu, e taumafai le tino e faʻaaogaina. Ina ia faia lenei mea, na te auina atu ni siama puipuia i le nofoaga o le faaputuga pepa, o le galuega e tatau ona "tipi ese" ia fasi pepa ma faapipii. Ae e le mafai ona faia e sela: ae le o le digesting, o faʻamaʻi puipuia e faʻamaʻiina e le cholesterol ma gaʻo, ma tumau ai pea "pepelo" ile cholesterol. Ona filifili ai lea o le tino e ufiufi lenei fausaga ma se mea fesootai, ma o le plaque ua faateleina i le tele, o lea ua faateleina ai le toto i le okeni e le gata ona o le vevesi, ae ona o le faaitiitia o le lumenia o le vaa.
  • O le ufiufi faʻatasi ma mea tuʻufaʻatasia e lelei mo le faʻailoga ma leaga mo le vaʻa. O le taimi nei, afai e faaleagaina e se mea le papa, o le a ia "valaau" ia platelets ia te ia lava, lea o le a avea ai se tui toto i luga o le fogaeleele. O lenei mea mataʻina, muamua, o le a faaitiitia ai le maualuga o le vaa, ma lona lua, o le a faateleina ai le lamatiaga (aemaise lava i vaʻa e tafe mai ai le toto) o le toto toto ma le pipisi o se vaa laʻitiiti.
  • O le uumi taimi o loʻo ufiufi ai le masini kesi. O sea ituaiga o mea na tupu ua maeʻa, o le a le oʻo mai e aunoa ma se faʻalavelave. Ae o loʻo taumafai e tupu ma faʻaitiitia le lumena o le vaa.

O le fua faatatau o le faʻavaeina o pipi e aʻafia i:

  • taumafa o meaola manu,
  • ulaula
  • maʻisuka malosi
  • mamafa tele
  • leai se faamalositino
  • maualuga le toto maualuga
  • gasegase
  • e tele naua mea e mafai ona maua i le gaʻo.

O le localization o le siakiina o mea faapipii e le mafaamatalaina: e mafai ona avea ma laʻau e fafagaina ai le faiai, po o le gaʻo o gaʻo, lala, po o isi totoga. Faʻalagolago i lenei mea, e mafai ona latou mafua ai:

  • afaina o le ischemic
  • angina pectoris
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • gangrene o le intestinal
  • aousic anerysm,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, lea e faʻaalia e ala i mafaufauga faaletonu, faʻavauvau, faʻaititia le tomai e faʻavasega mea o loʻo tupu,
  • o le faʻaitiitia o le toto i le lapoa poʻo le laʻititi o vaega, e oʻo atu i lona galanine,
  • pe a fai o le papa e siʻi luga le aorta i le vaega o vaʻa tetele e faʻalautele mai i le pito i lalo, o vae uma e lua o le a naʻo le ischemia poʻo le gangrene.

E faʻapefea ona fuafua pe iai ni pusa cholesterol

Aʻo leʻi faia le faʻamamaina o toto toto mai pusa cholesterol ma pupuni toto, e tatau ona e sailia pe o iai i latou pe leai foi. Afai o le lipid talaaga o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le faʻavaeina o papa, o le coagulogram o loʻo faʻaalia ai le lamatiaga o le thrombosis, ona fesoasoani ai lea o suʻesuʻega faʻapitoa i le vave maua o le "vavave" i totonu o vaa:

  • O se ituaiga faapitoa o le ultrasound scan o le lanu lanu lanu. I lenei auala, e matua faigofie lava le suʻesuʻeina o vailaau oona ma luga o le pito i luga ma pito i lalo, o le aorta, o vaa e alu i le faiʻai ma i latou e fafagaina le mata,
  • O le numera telefoni o le isi lea filifiliga mo le ultrasound. E faʻaaogaina e suʻe ai vaʻa o le faiʻai ma atamamai e fafagaina ai - oi latou o loʻo i fafo o le vavalaʻau,
  • O le metotia aupito sili ona saʻo suʻesuʻega o le faʻamatalaga. E faʻaaogaina e fuafua ai le nofoaga o paʻu / paʻu toto i totonu o vaʻa o le tino na iloa i le taimi o le faʻavasegaina o le lapisi poʻo le vevela, faʻapea foʻi ma le fuafuaina o le toto / pulu i totonu o na totoga e le mafai ona iloa i luga ole suʻega e ala i ultrasound.

Pe a fufulu ipu

E tatau ona faʻamamā vai mai cholesterol pe a:

  • e tusa ai ma mea faigaluega, atherosclerotic plate poo
  • pe afai ua uma ona solia le totoga o totoga o le tino, e le o le talaaga lea e iloa ai le maualuga o le atherogenicity index (e tusa ai ma le lipid profile). O lenei:
    • cholesterol i luga aʻe o le 6.19 mmol / l,
    • LDL - sili atu i le 4.12 mmol / l,
    • HDL: i lalo ifo o le 1.04 mo alii, lalo ifo o le 1.29 mmol / l mo tamaitai.

I mataupu nei, e talafeagai i auala uma e puipuia ai le teuina o le cholesterol i puipui o toto toto:

  • alii e sili atu i le 40
  • tamaitai e sili atu i le 55
  • i le i ai o masaniga leaga,
  • pe afai e 'ai e se tagata le tele o mea ulaula, falai, masi, meaʻai,
  • afai ei ai i le aiga le atherosclerosis, ischemic poʻo le maualuga maualuga,
  • mafatiaga mai le maʻisuka
  • mamafa tele
  • pe a uma ona mafatia i se faʻalavelave faʻaleaga pipisi o le streptococcal e pei o le rūmatism,
  • pe afai e le itiiti ifo i le tasi ona i ai se numera o le tasi vae po o le afa o le tino, ae le o le mulimuli i lo latou faʻamalosi, ae tulaʻi "na o ia",
  • pe afai e le itiiti ifo i le tasi ona i ai se faʻaletonu vaaia i le mata e tasi, o le a le mea na pasia,
  • ina ua i ai se osofaiga o vaivaiga lautele ogaoga,
  • afai ei ai ni faʻafitauli e leai se mafuaʻaga i le pute, faʻatasi ai ma le faʻasalaga ma le malosi,
  • pe a faʻalautele le mafaufau, ma le manaʻoga e malolo e mafua ai le itiiti ifo ma le itiiti o le mafaufau,
  • afai e sili atu le faigata ona savali, o ou vae ua tiga ma le itiiti ifo ma le le mautonu,
  • pe a iai se tiga faʻapitoa poʻo le fatu lea e le faʻamalolo e le nitroglycerin,
  • afai e paʻu le lauulu i luga o vae, ona paʻu ai lea o vae ma paʻu,
  • pe a fai o soʻo se mumu, mumu, faʻaleleia na amata ona aliali mai i pito pito i lalo.

O mea e tatau ona e faia aʻo leʻi amataina le fufuluina o toto mai paipa

O le mea e le faʻafeiloai ai le mea moni o le faʻamamāina o vaa i le fale o le a mafua ai le vavae ese mai le puipui o le toto po o paʻu faatasi ai ma taunuuga talafeagai, aʻo leʻi tatau ona suʻesuʻeina:

  1. pasia se coagulogram ina ia le filifilia e le fale suesue ia faʻataʻitaʻiga faʻamaonia, ae faʻapea foi le faasino igoa o le INR,
  2. ave se talaaga lipid,
  3. mautinoa ia faatino se electrocardiogram.

E faʻapefea ona fufulu ipu o atherosclerotic plate

O le polokalame mo le faʻamamaina o vaʻa mai le tulaʻi mai o le cholesterol i luga oo latou puipui e tatau ona tuʻuina e le fomaʻi e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega ma meafaigaluega. E aofia ai:

  1. suiga o olaga, pe a fai e mafua ai le fausia o paʻu,
  2. tausisia o se taumafataga lea o le a taʻitaʻia ai le faʻasolosoloina o le faʻaogaina o meaʻai, ina ia lelei ai le cholesterol e sili ona lelei
  3. meaai e puipuia ai pupuni toto.

E tusa ai ma faʻamatalaga e mafai ona tuʻuina atu:

  1. vailaau e maualalo ai le cholesterol toto,
  2. toto le viscosity faaitiitia o fualaau faasaina
  3. fomaʻi togafitiga e faʻatatau i le faʻamautuina o le viscosity o le toto poʻo le faʻaitiitia o le cholesterol.

Laasaga 1. Aua nei faatagaina le faateleina o le "leaga" cholesterol

A aunoa ma lenei faʻataʻitaʻiga, o isi faʻataʻitaʻiga - tusa lava pe o faʻataʻitaʻiga a tagata poʻo fualaau oona - o le a leai se mea e manaʻomia, talu ai o le a faʻaauau pea ona satuu le tino i le cholesterol.

E mafai ona faia lenei mea i se taumafataga:

  • pe a fufulu ipu i le taoina poo le kuka,
  • o loʻo i ai ni meaʻai
  • ma le tele o fualaau faisua ma fualaʻau,
  • faatasi ai ma oloa o lo o aofia ai polyunsaturated omega-3 oona gaʻo,
  • pe a lava meaʻai
  • oloa gaosi susu e maualalo le gaʻo.

Totoga o oloaFaataitaiga o ia oloa
Squirrels manuAano o manufasi, aano o manu ma iʻa, gaʻo gaʻo / iʻa, mea gaʻo susu, caviar
Suʻa gaʻoMargarine, Industrial Cooked Mayonnaise
O nisi o polotini fualaauMusugi, mushroom broth, radis, radis, spinach, sorrel
Faʻateʻa gaʻo faigofiePulu tao, falaoa, sukalati
Meaʻai e aofia ai caffeineTeu, lauti uliuli
Egg yolks
TaimiTasi, fuatalati, horseradish, pepa uliuli

Laasaga 2. Taumafa e taofi le thrombosis

Ina ia puipuia le taʻi toto o paʻu o le toto i luga o papa o le atherosclerotic, lea e lamatia aua e mafai ona latou galo i soo se taimi, ia maitauina meaʻai nei (toetoe lava tutusa ma le mea e faʻasaina ai le taumafa o le cholesterol:

Manaomia ona 'aiFaatapulaainaFaʻamavae atoa
  • kelele: e faʻaitiitia ai le toto,
  • togi
  • fiber meaai
  • iʻa e maualalo le gaʻo
  • flax fatu
  • suauu lili
  • vine sua
  • vine mama fou
  • falaoa paʻepaʻe ma pepa e leʻi faʻasalaina o falaoamata o saito o le maualuga ma le vasega muamua,
  • mea inu gaʻo
  • fuamoa
  • faʻasalaga
  • margarine
  • ulaula meaʻai
  • meaʻai gaʻo
  • oloa maualuga gaʻo susu,
  • sukalati
  • tao tao,
  • mea faʻafiafia

Laasaga 3. Suiga o le soifuaga

A aunoa ma ia faiga, o laasaga nei e le aoga. A le o lea, o le toto o le a paʻu i totonu o vaa, lea e matua fiafia i pulu toto ma atherosclerotic plate. I le avea ai ma fua o le "faʻamamaina" o vaʻa e te manaʻomia:

  • moe umi lava le taimi, e pei ona faʻamatala mai e le endocrine ma le faʻalavelave. A oʻo ina oʻo mai i le paleni o okeni, o le a latou taumafai foi e faamautinoa le paleni masani i le va o le faʻamalosia ma le faʻaogaina o mea, atherosclerotic ma anti-atherosclerotic systems,
  • siitia atili, aveese le toto toto,
  • tele lava ina ia i ai i le ea fou, maua ai le lava o le okesene,
  • taofia le fausia o le mamafa mamafa,
  • pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o lona maualuga maualuga e faaleagaina ai le toto,
  • puipuia le ola faaumiumi o le maualuga o le toto maualuga, lea e faaleagaina ai foi le puipui lapisi,
  • mulimuli i mataupu faavae o le taumafataga o loʻo faamatalaina i luga.

Laasaga 4. Tapenaga mo le faʻamamaina o toto toto mai paʻu toto

Ina ia puipuia le foliga mai o ni pupuni toto, e faʻaaoga fualaʻau e puipuia ai le meaʻai i luga o puipui o toto toto. O Trombo-Ass, CardioMagnel, Plavix, Clopidogrel, Aspekard, Curantil ma isi.

I le maualalo o le INR, o vailaʻau faʻamalosi e faʻataʻitaʻiina e tusa ai ma le coagulogram ma o loʻo i ai ni atherosclerotic poʻo faʻaoʻo toto, e le na o asipirin-antitelate agents o loʻo taʻua i luga, ae o vailaʻau e aʻafia ai le toto coagulation system ua faatonuina. O sauniuniga faʻapitoa nei "Kleksan", "Fragmin", "Fraksiparin", i le tulaga sili ona leaga - injection "Heparin". E mafai foi ona e faʻaaoga le fualaau faasaina "Warfarin". E filifilia le fomaʻi e le fomaʻi. A maeʻa ona e tagofia fualaau oona, e taua tele le mataʻituina le INR e ala i le fetuʻunaʻi o le fualaau o le vailaau faʻasaina, e ono amata le toto.

Laasaga 5. Hirudotherapy

Togafitiga ma le gasegase o fusi fomaʻi e taofia ai le fausiaina o pusi toto i totonu o vaa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o lenei anufe, sufuluina, faʻasaʻo ese ai enzymes eseese i le toto. E tatau ona latou tautua ina ia inu ai le toto, peitaʻi, e le o faʻatautaia. O le iʻuga, o hirudin ma isi enzymes e ulufale atu i le faʻaogaina o le taamilosaga, faʻamaʻapeʻaʻi totoga laiti o loʻo iai ma taofia ai le faʻasolosolo.

O Hirudotherapy e mafai ona faia e le mo tagata uma, ae na o le leai o:

  • taʻavale faʻamaʻi
  • vaivai
  • maʻitaga
  • Caesarean vaega poʻo isi taʻaloga na faia i totonu o le 4 masina talu ai,
  • hypersensitivity i se tasi o vaega o le "saliva" laches,
  • faʻaitiitia le toto maualuga.

Laasaga 6. Faʻataʻitaʻiga anufe fautuaina e fomaʻi

Aʻo leʻi faʻamamāina vaʻa ma togafitiga faʻaleaganuʻu, feutagai ma lau cardiologist poʻo le fomaʻi e uiga pe e mafai ona e faʻaaogaina lenei mea poʻo lena teuteuga.


Mo le tele o tagata, e mafai e fomaʻi ona fautuaina le faia o foliga o teuteuga:

E fautuaina foi ina ia 'aina le viburnum vine ma le suka, vine ua totogo, ma seleni - ia faaopoopo i soupeti ma salakeke. E iai foi i salakeke e tatau ona e 'ai i le keloni, pi, moa. Faaopopo aʻa i le lauti.

Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e mafai ona faʻatau mai meaʻai faʻapitoa i meaʻai i le Phyto-pharmacies: hawthorn ma le siva vao syrup, Beetroot with celery, ma le Hawthorn Premium. Afai e te le fiafia i le tofo o le kālati, faʻatau le faʻataʻitaʻiga Solgar. E matuā faʻamaligiina ai le toto o le ginkgo biloba, e gaosia i le tulaga o mea taumafa.

Fua masani masani

O 2 nei o fua masani masani.

  • Manaomia le keke ma le lemoni. E tatau ona e ave i latou i le mamafa i tutusa tutusa, fusi i totonu o se faʻi meaʻai. Faʻaopoopo nei iinei le tele o le meli aʻo faʻapipiʻiina lenei paluga, faʻafefiloi. Faʻaosooso i se vaiaso i totonu o se atigipusa ua faʻamaufaʻailogaina, faʻaosoosoina taimi. Inu le paluga 1 taimi i le aso, 4 teaseti i le tasi.
  • Ave 5 tbsp. pinini pine, 3 sipuni tele rose sipuni, 1 tbsp. lapisi sipuni. Sasaa lenei paluga ma le 1 lita o le vai malulu, ona aumai lea o le faʻafefete i se faʻapipiʻi, faʻafefe mo le 10 minute. Ona tape ese lea o le afi, afifi le pusa ma faʻamalosi i le po atoa. I le taeao, faʻafefe le palu ma inu i le aso, i ni vaega laiti.

Se Laasaga e Mafai Ona Fai - Sauniuniga mo le soloia o Palepelela

I nisi tulaga, ei ai le maualuga o le atherogenic index (fuafuaina e le suʻega toto mo lipids), e fautuaina e faʻamaonia fualaau o le a faʻaumatia atherosclerotic plate. O sea tofiga e faia na o le cardiologist poʻo le fomaʻi, talu ai na o ia lava e mafai ona iloilo le fua faatatau o le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga ma aoga aoga o nei vailaʻau.

2 ituaiga autu o le cholesterol-lowering drugs are prescribed. O fuainumera nei (Atorvakard, Simvastatin, Lovastatin ma isi) ma fibrates (Klofibrat, Tykolor, Esklip).

O fualaau o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol e ala i le polokaina o le ala eletise lea e faʻafeiloaʻi ai. E ui lava o nei vailaʻau o loʻo aofia i le fuafuaga mo togafitiga faʻamalosi o le atherosclerosis e pei ona faatonuina e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina, ae ona o le tele o itu o aʻafiaga, o le a mafaufau ai le fomaʻi pe tatau ona faʻatulagaina, poʻo togafitiga e mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaoga. E manaʻomia mo le faʻaaoga e vaega nei o tagata:

  • i le taimi o se vaitaimi faigata o le faʻaleagaina o le myocardial,
  • maua o le fatu fatu poʻo le taʻavale,
  • muamua ma pe a uma le taotoga o le fatu
  • ogaoga o fatu fatu fatu pe a maualuga maualuga le maualuga o le myocardial infarction.

Faatasi ai ma le maualalo o le lamatiaga o le faatupuina o le fatu fatu, i le i ai o le maʻisuka, faapea foi ma tamaitai ao lei faia ni taotoga, o le faaaogaina o nei fualaau faasaina e mafai ona mafua ai aʻafiaga mai soo se vaega o le tino. Afai e te taumafai e togafitia ia fuainini e naʻo le maualuga o le cholesterol maualuga, pe a malosi le loto o le tagata, fatugaʻo ma le ate, e matua lamatia lava, aemaise lava ona o aʻafiaga leaga iinei e tupu malie ma lemu. Ae afai ua maeʻa ona faʻamamāina le vaʻa i lenei auala, e tatau ona e siaki masina le vaega o meaola o le toto, aemaise lava le mea e taʻua o "fofo tests". Faʻaitiitia pe faʻaititia le fua o oe lava ia e le aoga foi.

O fualaau ia e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol: Clofibrate, Gemfibrozil, Tycolor ma isi. Latou te le o lalo ifo o le cholesterol faʻapea foi ma fuainumera, ae e le o se mea matautia. O nei vaega e lua o fualaau oona e sili ona faʻaopoopoina e faʻaititia ai le numera o aʻafiaga i itu.

Isi vaega o fualaau faasaina

I nisi tulaga, o fualaau oona e fuafua i le faʻaitiitia o le faaaogaina o le cholesterol e aoga. O Orlistat, Xenical, Ezetrol. O lo latou aoga e le maualuga e pei o fuainumera poʻo fibini, talu ai o le tele o lipoproteins "leaga" o loʻo gaosia pea e lou lava tino, ma e le o aʻafia i meaʻai.

I le leai o ni faʻamatalaga mo le aveina o fuainini, ae i le i ai o le maʻisuka, toto maualuga, cholecystitis masani poʻo le maʻi gallstone, o se amioga le lelei e pei o le ulaula, meaʻai e mafai ona faʻaaogaina. O nei vailaʻau, lea e maua i capsules poʻo papa maʻalaʻau, ma e le taʻua o ni "mea moni" fualaau faasaina, o nisi taimi e le itiiti ifo le lelei o le fufulu mama o masini e aunoa ma le mafua ai o le tele o itu le fiafia. O Tykveol lenei, Lipoic Acid, Omega Forte, Doppelgerz Omega 3, CardioActive Hawthorn, Tina Mumu.

Laasaga talafeagai o taotoga

Pe a tupu se atulata atherosclerotic "i suauu calcium ina ia le maua e se tasi fualaau fualaau faasaina po o se togafitiga faa-le-aganuu i lona matua cholesterol. I le taimi lava e tasi, e le maua ai le avanoa e fafagaina ai se okeni pe faamataʻuina le atinaʻeina o se stroke poʻo le gangrene. I lenei tulaga, na o le pau lava le auala e alu ese ai le taʻavale e aveese ai pusa mai vaa. I le taimi lava lea e tasi, o le "fausia" o le gaosiga o le toto i le okeni na aʻafia, mo se faataitaiga, o le coronary artery e aloese ai le faapipiiina, pe a faia se "ala" faaopoopo mai le nofoaga autu i le vaa lea e fetaui saʻo i le mea e manaomia. O le mea lea, o le toto e pasia le vaega o le "pipii" o le vaa. O nisi taimi e faia ai se taotoga pe a tuu se "pipili" i totonu o le vaega o le vaitaimi vavalalata, lea e toe faafoi mai le vaa i lona pito i luma.

A maeʻa ia faʻalavelave, o le faʻaaogaina umi o vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻasaina o thrombus faatasi ai ma fualaau oona o le a tumau ai le masani ai o le cholesterol maualuga e tatau ona puipuia ai le toe faʻafouina o pusa.

O le mea lea, afai e te manaʻo e puipuia au ipu toto mai mea e teu ai siaki, e tatau ona e fetuunai le auala oe ola ai, faia se vasega, pe a maeʻa ona feutagai ma le fomaʻi, teuteu poʻo mea e faʻaleleia e tusa ai ma le fua a tagata. E faʻaaogaina lava lea i tagata e le faitio i faʻafitauli o le fatu ma ua latou maua maualuga le maualuga o le cholesterol i totonu oo latou toto. Afai e te alu ese mai le moega i tua o le sternum po o le itu tauagavale o le fatafata, o le tiga poʻo le faʻalavelave e tupu, afai e te mafatia i le maualuga o le toto maualuga pe afai ua maua se faaletonu o le fatu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e uiga i le faʻaaogaina ole vailaʻau cholesterol .

Manatua: aua e te ave faʻamalosi i le faʻaitiitia o le cholesterol. E manaʻomia lenei elemene mo paʻu o tatou siama taitasi, faʻatasi ai ma sina vaega itiiti, o le lamatiaga o le atiaʻe o le kanesa, faʻamaʻi o le tino, e aofia ai le afaina, faapea foi ma se tulaga e maua ai le maualalo o le hemoglobin i totonu o le toto, anemia.

E faʻafefea ma pe faapefea ona aveese faʻamalolala mai le tino?

I maʻa ma veins, e mafai ona aveʻesea faʻapala i taimi uma ia mea taumafa ma sauniuniga e faavae i omega-3 ma omega-6 fats - o gaʻo e maua i totonu o le suāuʻu, suauʻu fefiloi, iʻa ma vai malulu. O suʻesuʻega e faʻaalia ai o le faʻaaogaina masani o omega-3 o vailaʻau ma vailaʻau poʻo meaʻai e mafai ona faʻaititia ai le aofaʻi o le atherosclerotic deposits i le 10-12% i se vaitaimi e 1-1.5 tausaga (silasila foi: pe faapefea ona inuina le suauu paluga e maualalo ai le cholesterol).

O lapisi, meli, lemoni, faʻaoʻoina ma isi oloa faʻapitoa, faʻapea foʻi ma otootoga mai ia i latou poʻo tinctures, e leʻi faʻaalia lelei i le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa (sili atu e uiga i togafitiga faʻalautele mo le cholesterol, lemoni ma le garlic). I le isi itu, oi latou uma - i lalo o se taumafataga faapitoa ma le maualuga o le cholesterol toto maualuga ma se olaga ola malosi - ua faʻaalia ai iʻuga lelei le puipuia o le fausiaina o atherosclerotic mea totino.

E mafai ona e aveeseina pusa o le cholesterol ma se laser - o le auala sili lenei e faʻaumatia ai atherosclerotic deposits: faʻapipiʻiina le telefoni felanulanuaʻi i le vein (poʻo le aluga) e ala i le toto, o le uaea e tau atu i le palesla cholesterol ma o se fafie laser e faʻafefe mai. O se faʻamalosi e faʻamalosi moni ai se pusa cholesterol.

Faʻamatalaga i luga o mea faʻapitoa

Ona oi latou, o totoga i totonu e le mafai ona lava le toto. Papatusi e masani ona mafua ai le hypoxia (matelaina o le okesene). O se lamatiaga i le ola maloloina o neoplasms e aliali i totonu o le carotide o. Ona o le tafe toto, e masani lava ona manua. Pusa o le faʻavae e aʻafia ai le taia. Ina ia aloese mai se tulaga matautia, e tatau ona e faʻaumatia i latou i le taimi.

E afaina se maʻi pe afai e alu ese se toto toto. Ole faʻamaʻi o se faʻalavelave matuia o le atherosclerosis. Afai o loʻo i luga o le puipui o le ogatotonu o paʻu, o le maʻi o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • tiga o le ulu
  • tinisitus
  • faʻapipiʻi faʻamalosi,
  • mafaufau le lelei ma mafaufauga.

Pe a faʻamaʻi le ogatotonu o le tino, o le a le aoga galuega a le fale. Atherosclerosis e faʻaalia i le paʻu o le paʻu. Afai o le papa o loʻo i totonu o le ogatotonu o le au, o le pito i luga o le siama e le pale, o le tagata gasegase e toe gaoioi atili i le malulu. E i ai ni mataupu pe a salalau le faʻaleagaina o faʻataʻavalega i fatuga o le fatu ma se osofaiga angina.

O le atherosclerotic plaque e aliali mai ona o maʻi faʻaleaga. Ina ia iloa pe iai ni pusa i totonu o vaʻa, e manaʻomia se faʻataʻitaʻiga ultrasound. O faʻamatalaga e faʻatagaina ai oe e iloa le tulaga o le gataifale. Faafetai i se ultrasound, o le a iloa ai e le fomai pe faapefea ona vavalalata vein ma pe oi ai o latou toto. Aua uila ata ata faʻaaoga MRI.

Atherosclerosis Treatment Methods

E le faigofie le faʻateʻaina o pusa cholesterol. Le togafitiga o le atherosclerosis e tatau ona atoatoa. O le suʻesuʻega e faʻavae i luga o iuga o le suʻega. Afai o le togafitiga e manuia, o faʻamalo (po o le toto) o loʻo faʻasalaga vaega. E tatau ona tau ma neoplasms seia oʻo ina faʻaleleia le toto. O sini o togafitiga togafitiga:

  • faʻavasega le maualuga o lipid,
  • aveese mea e fesoasoani i le atinaʻe o cardiosclerosis,
  • toe faʻafoʻi mea faʻaaogaina o le toto.

I le faaopoopo atu i togafitiga autu, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e mautinoa e le afaina ai allergies. Ina ia mafai ona vave toe vave maua, e tatau ona faʻaesea mea leaga. E aofia ai:

  • faʻaaoga sese o mea leaga
  • ulaula, inu ava malosi,
  • tulaga faigata.

O le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina le toto. O se gaioiga faʻatoʻateleina e faia ai se sao tāua i le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.Afai ei ai se talaʻaga o le atherosclerosis poʻo isi maʻi fatu, e tatau ona e faʻaeteete atili i lou soifua maloloina.

Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o loʻo faʻaalia ai le mamafa o avega faaletino. O se ituaiga o soifua maloloina e taʻitaʻia ai le vaʻaia o vaʻa vae, lea e faigata ai ona savali. Afai e aʻafia ipu o le ua, e faigata ile maʻi punou ma liliu lou ulu. Afai o maua ia faailoilo, ia e talanoa i se fomaʻi. O le fomaʻi o le a faatonuina togafitiga pe a uma ona faʻamaonia. Togafitiga o pepa cholesterol i totonu o vaʻa o le ua e le maua ai se faʻamafanafanaga e aunoa ma le faʻamalositino ma meaʻai. Gymnastics faʻamālōlōina e faʻaolaina ai le vave faʻafouina.

Meaʻai o meaʻai

E manaʻomia se taumafataga ina ia faʻamamaina ai toto ma tuʻuina atu ai le galala toto. O le tagata maʻi e tatau ona teena meaʻai gaʻo:

O aano o manu, aemaise lava le puaa ma le tamai mamoe, e aofia ai gaʻo natia. A faʻatagaina le faʻamaʻi e 'aina fualaʻau, fuālaʻau fuālaʻau, soupeti. Mo le paleni salalau, faʻaaoga le suauu olive poo le suauu suauu. Mayonnaise faasaina. E mafai ona gaosia iʻa. E fesoasoani tele mo le le lava o vitamini ma elemene taua. Ina ia faamalosia puipui vevela, e tatau ona aofia ai fatu i totonu o le meaai. O mea inu ua fautuaina:

  • lanu meamata
  • fualaau suamalie
  • sua suamalie fou ua suaina.

E tatau ona e teena le kofe ma soʻo se meainu ei ai le ava malosi.

Faʻatau togafitiga

O tagata maʻi e fiafia e faʻaumatia vaa cholesterol. I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, fesoasoani i mea taumafa. Taumafa ile falemaʻi e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol. Afai e le maua ni iuga, e faatonuina e le fomaʻi fualaau.

E taua le iloa poʻo le a le mea e faʻamavaeina ai pusa cholesterol i totonu o vaa. Vailaau filifilia faapitoa e taofiofi ai le enzymes o aofia i le tuufaatasiga o le cholesterol:

  1. Luga. O vailaau faafomai i lenei vaega e manaomia e tuuitiitia ai le cholesterol. O fualaau sili ona lauiloa o Atorvastatin ma Rosuvastatin. O tulafono e faʻaitiitia ai le matuia o gaioiga mumusu ma faʻaitiitia ai faʻamaʻi o le atherosclerotic. O vailaau faʻasoifua maloloina e maua ai aʻafiaga, ma faʻamaonia ai foi galuega o le endothelial. O tulafono e faʻaleleia le galuega o le myocardial ma aʻafia ai le faʻaaogaina o le toto.
  2. Fiti. O vailaʻau o lenei vaega ua faʻamaonia pe afai e maualuga le faʻasolosolo. Failati e mafai ona faʻaleagaina le faʻamaʻi faʻaleaga. O vailaau e maualalo ai le maualuga o le uric acid. Ua faatonuina i latou o loʻo mafatia i le gout ma le atherosclerosis. Fibrates activate enzymes aofia ai i le metabolism o gaʻo. E pei o moega, latou te faʻaitiitia le mamafa o mea e tutupu i le mumusu. O fualaau i totonu o lenei vaega e faʻatonutonu ai le gaʻo gaʻo, ma e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi maua i le maʻisuka.
  3. Ion fesuiaʻi resini. O vailaʻau faʻamalosi e fesoasoani i le tagata maʻi e faʻaumatia faʻamau.
  4. Omega-3 oona gaʻo. O nei fualaau oona e maualalo ifo ai lipids ma fesoasoani ai i le tino e faatoilalo le faagasologa o le le fiafia.

Pepa o Cholesterol e ono lamatia ai le ola maloloina, e mafai ona faʻamavae faʻamalama e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, e fesili ai tagata maʻi. Atherosclerosis i le laasaga muamua e itiiti le lamatia nai lo le alualu i luma, e mafai ona togafitia e ala i taumafa ma togafitiga faa-tagata.

Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga

O tagata gasegase e fiafia foi i: mafai ona solo leai se vailaau. O le suʻesuʻega o le atherosclerosis e faʻalagolago i le tulaga ma le malosi o le togafitiga. Faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi o le a fesoasoani i vailaau, meaʻai, togafitiga faʻamalositino ma togafitiga faʻavae:

  1. Faʻasalaga o laʻau. Ina ia saunia, e tatau ona e faatauina le chamomile, St. John's wort ma birch buds i le fale talavai. E tasi le sipuni sipuni o le aoina e faatumulia i le 400 ml o le vai kuka. Ua faʻaaoga le mea faigaluega mo le 30 minute. Ina ia faʻaleleia le tofo, e fautuaina e faaopoopo le meli. O le faʻaaogaina e ave le 1 taimi i le aso mo le masina.
  2. O vailaau o lemoni ma le garlic. Mo le kuka, ave 3 lemu ma le tele o ulu o le kalaka. O mea e gaosia e faʻamavaeina taitoatasi, ona faʻafefiloi ma sasaa i le 500 ml o le vai. O le vailaʻau e teuina mo le 2 aso (e mafai ona tuʻu i le pusaaisa). A mavae lenei taimi ua uma ona faʻamamāina, ave 3 tbsp. l 2 taimi i le aso. O togafitiga e tasi le masina ma le afa.
  3. Uiga o le meli, keloni ma lemoni. Ina ia kuka, e tatau ona e ave 900 ml o le meli, 9 ulu o keleleni ma le 9 lemoni. Laʻau e faʻamaʻaina i lemoni, ona faʻafefiloi ma le meli. Ua faʻaaoga le vailaʻau mo le 7 aso. E fautuaina e ave 20 g i le aso. O le togafitiga e 20 aso.

Togafitiga

O le taotoga o le gaʻo Carotid ua faʻamaonia pe afai o le faʻaleagaina o le gaioiga na aʻafia ai vaa e tuʻuina atu ai le toto i le faiʻai. Carotid uaea - O se vaʻa tele lenei, ua i ai se lagona faʻalogo i le matelaina o le okesene. Afai e matua vavalalata le lino o le ario, e mafai ona tupu le matelaina o le okesene, lea o le a oʻo atu ai i le oti.

O se taotoga ua faʻataʻitaʻiina mo le faʻamalosi o le ogatotonu o le tino. O lona toʻilalo tele na te taʻitaʻia foi i le siamae mafua ai le faʻaleagaina o le cerebral. Afai e 65% le lumen, e manaʻomia le taotoga vave.

O le taotoga o le tui o le tino o se tulaga lamatia matautia. O le taualumaga e le o faʻamaonia mo le faʻasaina, e aofia ai:

  • afaina faʻamaʻi o fatugaʻo, ate ma le fatu, faʻapea foi ma soʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gaioiga mamafa,
  • taʻavale
  • coma
  • faʻamaʻi faʻatasi ma le mafaufau le lelei,
  • o le gasegase o le cerebral i luga o le tala o le necrosis,
  • le tele o le faʻaaogaina o le gaʻo,
  • faiʻai le faiʻai.

E mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina se togafitiga e sili ona osofaia. Aʻo le i faia, e manaʻomia le faia o le MRI, angiography, suʻesuʻeina o toto toto. E tolu togafitiga faʻapitoa mo taʻavale faʻatoʻa:

  • fafine talitane
  • faʻasalaga,
  • faʻamalosi.

Pe a filifilia se auala e faʻaaogā ai, e tatau i le fomaʻi ona amanaʻiaina ni mea taua. O le faʻataʻitaʻiga o se faʻalavelave mataʻutia, faʻalavelave faʻalavelave, e aʻafia ai tatala avanoa. O le faʻailogaina o se faʻagasolo maliega o le taotoga. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻamatalaina i tulaga ogaoga, pe afai e le mafai ona faia isi faiga.

O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi lautele poʻo le faʻaleagaina i le lotoifale. Ina ia mafai ona maua le gaogao, e faia e le fomaʻi se faʻaoga i tafatafa o le taliga. O se taunuuga o le taotoga, o le vein mata ua amata ona faʻatapulaaina, o loʻo faʻapipiʻi atu i ai le itu o namea i le itu. O le faʻasalaga e aofia ai le mutaaga o se uila ma le tuʻuina o se shunt i lona tulaga. Silicone shunt e taofia le toto. E aveese e le fomaʻi le neoplasm ma fufuluina se ipu toto, ona - faʻapipiʻiina lea o se mea faʻapipiʻi. Ua faoa le paʻu, o le fomai tipitipi e siakiina le aluga. A maeʻa, ona toe faʻafoʻi lea o masini o loʻo i luga o le fogaeleele.

Mo le faia o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona e faia se faʻamaʻi. E tuʻu e le fomaʻi le paluni e faʻalautele le lumen i luga o puipui o le vein, ona faʻaaoga lea o se masini e taofia ai le vaʻa. O se masini ua faʻapipiʻiina i le faga faamamaina toto. E le tatau ona sau le neoplasm i le taimi o le palota, a le o lea, o le a mafua ai ona paʻu.

O loʻo faʻataʻitaʻiina ile tamaʻi palakalafa pe afai o le vaa ei ai se foliga le lelei poʻo lona faʻaleagaina e lautele. O le fomaʻi e tipi le pito i totonu o le ogalaau ma le neoplasm, ona faʻapipiʻiina ai lea o se faʻalava i le foliga o se pu. A filifilia se pipili, e tatau i le fomai tipitipi ona amanaʻia uiga o le tino maʻi. I le faaiuga o le togafiti, ua tuu ai alavai. O lenei ua iloa e le tagata maʻi le auala e aveese ai atherosclerotic plate ma mea e fesoasoani i ai vave toe faʻaleleia.

Tafuna - o se taua!

E tusa ai ma vaʻa, e moni le faʻamatalaga: "E le mama i le mea e mama ai, ae o le mea latou te le faʻafefe ai." Talu ai ua atinaʻe le atherosclerosis mo le tele o tausaga, e tatau ona e tumau i le mama i lou olaga atoa. Ma e le na o le cholesterol. E taua tele le puipuia o le tuʻuina atu o le palasiti luga o le puipui o toto toto. O lea "scum" ua taʻua o le faʻatulagaga - ma o le ituaiga sili lea ona matautia o le atherosclerosis. O le mea o le tuufaatasiga o maukalama ma le calcium i mea e taʻua o phosphates. E matua le mafai ona fofoina, ma o loʻo i ai i lenei faiga e teuina le calcium i vaʻa.

Faʻafefea ona aloese mai lenei, taʻu mai o le sui o le Rusia Academy of Sciences, o le polofesa, o le fomaʻi o suʻesuʻega faasaienisi, o le ulu o le fale suesue faasaienisi i le Institute of Biology o le Komi Scientific Center o le Ural Branch o le Russian Academy of Sciences ma le matagaluega i le University of University of Syktyvkar Alexei Moskalev: "O le mea pito sili ona faigofie e mafai ona oʻo mai i lou mafaufau e faʻaitiitia ai le faʻavasegaina o lapisi e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le calcium ma ona oloa. Ae e le talafeagai lenei mea. E le tali le tino i le le lava o le toto i se auala sili ona lelei - o le calcium o le a amata ona fufulu mai ponaivi ma nifo ma nofo i puipui o toto toto, i totonu o mama o le mama, fatugaʻo ma le ate. O lona uiga, o le a naʻo le faʻateleina o le faʻavasegaina o masini. E mafai ona e puipuia e ala i le tuʻuina atu o le calcium, ma faʻatasi ai ma le phosphorus o loʻo i totonu o phosphates, i le ponaivi. O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea?

Lona lua, e tatau ona maua se aofaiga o le magnesium. E mafai ona fusifusia phosphates, e puipuia ai lo latou teuina i puipui o toto toto. E le gata i lea, o le magnesium e mafai ona faatonutonuina le gaioiga o siama maso maso maso ina ia mafai ai ona latou taofia le faʻatulagaga. O le tele o le magnesium o loʻo maua i falala, avo, karite, legumes, ma walnuts.

Lona tolu, aloese mai le le atoatoa o le zinc ma le vitamini D. Latou te aafia ai le gaioiga o le enzyme, lea e fuafua ai le tele o le phosphate i totonu o le toto. E i ai le tele o le zinc i iʻa o le sami, meaʻai, pikiaka fatu, nutshew nuts, ma le vailaʻau D - i iʻa gaʻo, caviar, oloa susu, fulu, kulimi suamalie, pata. Ina ia atiaʻe lau lava vailaʻau D, e lava le faʻaalu 15 minute i le la i le aso.

Lona fa, o le tulaga lamatia o le atiaeina o le fuafuaina o fuataga ua faaitiitia e omega-3 oona gaʻo. E tele naua i latou i le tele o ituaiga iʻa o iʻa.

Lona lima, o le mea e taʻua o le anti-inflammatory meaai e taua tele - iʻa, 'aina, fualaʻau ma fua. O le mea moni e faʻapea, faʻatasi ai ma le mumu faifai pea, o le faagasologa o le teu o le calcium i puipui o toto toto ua faateleina. "

Populism

Ae faapefea le meli, lemoni ma le kalaka? O le mea e leaga ai, o faʻamanuiaga o le meli e sili ona maualuga. Ae o lemoni e aoga tele, e aofia ai vaʻa. O se antioxidant lelei lea e puipuia ai i latou mai le atherosclerosis, ae e le aveeseina le fagu. Ae o le kalama, ua na o se meaʻai tele. E tele naua mea aoga. E aofia ai ma loʻo aofia ai faʻamalosi elefesa e faʻamama ai toto toto ma faʻalavelave ai le atinae o le atherosclerosis. Taumafa 3-5 cloves o le kalaka i aso uma. Ma ia faʻamamaina, ia tilotilo i le 15-20 minute aʻo leʻi 'ai ma ia' manava 'i le ea. I le taimi nei, o loʻo faʻagasolo ai i totonu ia vaega o le sulfur. Faʻaopopo le silati i soʻo se ipu e te manaʻo ai.

Tuua Lau Faamatalaga