Vaega o le taumafataga mo le cycreatic cyst

O le faʻavaeina o kume i le pancreas e masani ona o mai faatasi ma le mumū o le okeni. O le togafitiga o lenei maʻi e masani lava o taotoga.

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina ma taotoga, o se vaega taua o le toe manuia manuia o le mulimuli i se meaai faapitoa. Mea taumafa mo kesi pancreatic e faalagolago i le tele ma le tuputupu ae o le faʻavae. Ae o le meaʻai e vaevaeina i ni vaega se lua. O le mea lea, o le lisi muamua a le tagata maʻi aʻo leʻi faia ma pe a maeʻa le taotoga atonu e eseese.

O le taumafataga mo faʻamaʻi pipisi e taua tele. O le mea lea, o tagata uma e iai se uila i totonu o le okeni o le parenchymal e tatau ona iloa ma tausisia mataupu uma o taumafa paleni.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i se vailaʻau o le pancreatic

O le tumutumu o se faʻavae e aofia ai masini eleelea ua tumu i le vai po o mea mautu. E mafai ona maua le uila i le toetoe lava o totoga ma gaʻo. E mafai ona faʻaalia pe faia i le olaga atoa.

E tusa ai ma le nofoaga i totonu o le tino, o le uila o le siʻusiʻu, o le ulu poʻo le tino o le pancreas e iloga. E tele mafuaʻaga mo le atinaʻeina o aʻoga i le okeni o le parenchymal.

O le moni (dysontogenetic) cyst o le taunuuga lea o faaletonu faʻafitauli. I le ogatotonu, o le faʻatulagaga na auina mai e le epithelium. O le togafitiga e laʻititi, e seasea ona afaina ai le tagata maʻi ma e masani lava ona maua i se avanoa i le taimi o se fuafuaga fuafuaina.

Ae afai o le toto o le dysontogenetic na mafua ona o le faʻalavelave faʻalavelave o le gaʻo ma le pule faʻanofo i totonu, o le a amataina le faʻaogaina o le fomaʻi i le gasegase ma le faʻavae mulimuli ane o fiva filarous, lea o le a taʻitaʻia ai foliga o cystic fibrosis ma cystic fibrosis.

O le pseudocyst i totonu o loʻo faʻapipiʻiina i le gaʻo ma le fibrous tissue. O mea sese e tutupu i luga o le pancreatitis, pancreatolithiasis, gaioiga o le okeni.

E maitauina e faʻapea, faʻatasi ai ma le faʻaaoga seseina o meaʻai ma le ava malosi, o le aʻafiaga o faʻavavelosi o mea fou i le pancreas e faʻatupulaʻia tele. O le mea lea, i le 65% o tagata gasegase e masani ona maua i le ava malosi, o le pseudocysts e masani ona fai.

O foliga vaaia o le tele o tumepa sese i le pancreas e masani lava ona o faatasi ma le tele o faailoga le lelei. O le faailoga autu o le tiga ma le tiga o le tiga, o loʻo maua i le pito i luga.

E masani lava, o togafitiga faʻatasi ai ma le fiva ma le maʻi le mafaufau.

Mea faʻatagaina ma faʻasaina faasaina

O taumafataga tatau mo faʻavae i le pancreas e tatau ona aofia ai na o meaai lelei ma faigofie faigofie. Mo faʻamaʻi o le fualaau oona, ua fautuaina ina ia 'ai i meaʻai susu, ituaiga o meaʻai (lap, beef, veal) ma iʻa e kuka, tao pe gaosi.

E faʻatagaina e faʻaaogā masini suamalie i luga o le suka. Mai gaʻo, e mafai ona e 'aina fualaau aina poʻo le pata, ae i se tapulaa faʻapulaʻa - e oo atu i le 15-30 g i le aso.

Mai le falaoamata e mafai ai ona 'ai le areto o le saito, kuki e leʻi faʻasalalauina ma keke. Faʻatasi ma le pancreatitis ma tumutumu i le pancreas, o fualaau faisua e leai ni fiva malosi e aoga.

E mafai ona e 'ai fuamoa i totonu o le fuimu poʻo le omeletisi. O le vaega faʻatagaina e aofia ai pasta ma pusa. E fautuaina e tagata e taumafa mea taumafa le 'ai o masini (oats, buckwheat, rice, semolina, karite) kuka i totonu o le vai.

Mai meainu e mafai ona e inu ai faʻasoa e fuafua i luga o vine ma fualaau mama, teuteuga o sosolo o le rose, meainu suamalie, lauti ma susu ma lemoni. E faʻatagaina e 'ai' apu tao, fualaau e le oona ma fualaau aina.

  1. suamalie, gaʻo, meaʻai vevela ma falai,
  2. meaai e mafai ona kuka
  3. oloa faʻapipiʻi
  4. ulaula meaʻai
  5. o nisi o ituaiga o soup (okroshka, soupeti soup, soupeti pi, borscht), broths with frying and fish,
  6. falaoa fou
  7. meaʻai vave
  8. Pulu tao, jam, keke, keke, sukalati ma isi suamalie.
  9. palu, meaʻai aano, kusi ma mea faʻatau,
  10. lala

O le taumafataga mo se faʻalavelave faʻapitoa e faʻaalia ai le teenaina o fualaʻau e pei o le garlic, radishes, pepa suamalie, pulo, kapisi, aniani, moa, eggplant, sorrel. O fualaau, faʻi, avocados, aso, fugalaau, fig ma vine ua faʻasaina. O ia oloa e sili atu i luga o le pancreas ma faʻaleleia le faʻamalosi i totonu o le vaega o meaʻai.

E taua le tuʻuina atu o laumei, e mafua ai le tiga i le tino ma faʻateleina ai le mamafa. E tatau foi ona vavaeese le kapeti papaʻe ma pears mai le lisi o aso taʻitasi. O loʻo i ai le tele o fiva, e aʻafia ai le paʻu.

O meaʻai, tamato, pei o le nicotine, ei ai se aafiaga taua i luga o le mucous membrane o okeni. Faʻasalaga faifai pea, o le aʻafiaga o le tino o le toto, faʻamalosi o le sua ma le faʻavavevave o faʻamaʻi o loʻo i ai nei.

O le millet ma isi meaʻai faʻamalolo o le a le aoga foi. O loʻo aofia ai le tele o mea inu, ma e faigata ona faʻagasolo ma sili atu mea e teuina i le ituaiga o gaʻo.

Mai mea inu e iai mea e pei o le toto e faʻasalaina:

  1. kofe
  2. sua mai le faleoloa
  3. ava malosi
  4. vai manaia
  5. vine sua.

Vaega o mea taumafa ma se uila i totonu o le pancreas

O le tulafono autu i le i ai o kesi i le pancreas o le faʻamautuina lea o faiga faalilolilo i totonu o le okeni, lea o le a aloese ai mai le faʻavaeina o maa ma puipuia ai le polokaina o ala. Pe a iloa mai i totonu o le kesi, o meaʻai e tatau ona itiiti ifo le kalori e ala i le faʻaitiitia o le tele o gaʻo ma meaʻai gaʻo.

E taua foi le lafoai o ipu i totonu o purines, cholesterol ma vaega o mea e faʻaaogaina. O lenei mea o le a taofia ai le gaosiga o le tino gaʻo.

O le taumafataga mo kume i le pancreas, faʻataʻitaʻiina ao le i faia le taotoga, o le tausia lea o le tino masani o le tino ma faʻaitiitia ai lona faʻamalosia. O le mea lea, o le taumafa talafeagai mo le vaiaso e tatau ona aofia ai mea taumafa i vitamini (B, C, A), palatini (e oo i le 120 g i le aso) ma lipotropic substances.

I faʻafitauli o le pancreatic, o loʻo fautuaina ai le taumafa vaevaega. O mea taumafa e ave i le 6 taimi i le aso i ni vaega laiti. Soo se oloa e tatau ona fou, nutimomoia pe togiina ma e leai se paleni.

Faʻasolosolo i le toto o loʻo i totonu o totoga, e taua tele le faʻapulaaina o le suka. O le mea moni o le faʻasolosolo o le cystic i nisi o taimi e aafia ai le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini, lea e aofia ai i le gaosia o le kulukose. Faʻatasi ai ma le le maua o le hormone, o le suka o le a faaputuputu i totonu o le tino, lea e mafai ona faatupuina ai se gaʻo hyperglycemic.

Faʻatasi ai ma se tumutumu o loʻo faʻatuina i le pancreas, e taua tele le matauina o le inu ava. O le faʻaaogaina i aso taitasi o le 1.5-2 lita o le vai o le a fesoasoani i le tino e toe malosi vave.

O mea taumafa pe a maeʻa togafitiga o se paʻu i le pancreas i le muamua 1-3 aso o le toe faʻaleleia o lona uiga o le matelaina atoatoa. Ua faatagaina e inu vai ma se teuteuga o le vao vao.

Mo le 4-6 aso pe a uma le taotoga, o le paluga o le polotini vavalaʻau, lauti e aunoa ma le suka i le falaoa, masini fuālaʻau suamalie, patalati ma le suka araisa ua amataina ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

I le aso 6, o falaoa paʻe papaʻe, pata ma fualaau faisua o loʻo aofia i le taumafataga. I le aso lona valu, o iʻa ma aano o aano o manu, mea inu mai vine ma fualaau aina ua faʻaofiina i le lisi.

E faʻapefea ona togafitia se uila o le pancreatic o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le a le uila?

O se uila e mafai ona vaʻavaʻai faʻatasi ma le sana o le vai. O se pusa lea e maua mai ai le vai, lea e le mafai ona aveeseina mai le okeni ona o le fueina o taʻavale. Faʻalagolago i le mafuaʻaga na faia ai le afa, e mafai ona mafua i se tasi o vaega autu e lua:

  • moni - o se uila, lea na mafua mai ona o le faʻaleagaina o le toto o le okeni (o nei mea e masani ona laiti i le tele ma e le afaina ai se tulaga lamatia, talu ai o latou puipui i totonu o loʻo faʻapipiʻi i le epithelial tissue),
  • sese - o se uila e mafua mai i le faigata o le pancreatitis poo le faaleagaina i le masini i le pancreas (e aofia ai le mea e le o le gasegase ma le fesootaiga, ma o le suavai e faasolosolo malie lava i totonu, o le toto, panicreatic enzymes and tissus detritus).

O le uila e mafai ona fausia e le gata i luga o le pancreas lava ia, ae i luga foi o puipui o okeni e lata ane.

O le a le lamatiaga o se uila sese?

I le i ai o se vailaʻau faʻasaʻa i totonu o se tagata, o faʻamaoniga nei e aliali mai:

  • tiga i le hypochondrium, o nisi taimi e tuu atu i lalo o le tauau o le tauau po o le lima tauagavale,
  • o le i ai o faʻamaufaʻailoga i le pancreas,
  • faaitiitia le fiaai, tele o le gaioiga ma le vomia,
  • i le tulaga o siama, o le faateleina o le vevela o le tino o loʻo matauina.

Afai ua tupu tele le afa, ona mafai ai lea ona mafua le soli o le talo i le duodenum. Ona o lenei mea, ua aliali mai ai ni uiga o le le fiafia, ua amata ai ona tupu le mata. E mafai ona fuafua lenei mea e ala i nei faailoga i fafo e pei o le pogisa o le urine, faʻamalamalamaina o feces.

A taunuu atu i se telē tele, e mafai ona oso le afa. I le taimi nei, e lagona e se tagata se tiga matuia, ona tupu ai lea o le vaivaiga, leai se mafaufau. Afai e malepe, o le suavai uma ua faaputuputu i le afa e solo i luga o le manava manava ma e mafai ona mafua ai le faamaligi. I le 60% o mataupu, o lenei tulaga e mafua ai le oti pe afai e le i faia ni taimi i le taimi e aveese ai taunuuga o le va.

E le gata i lea, o le pancreatic cyst, o le amataga o le neoplasm, e mafai ona oʻo ina leaga. O le mea lea, e matua taua tele le faailoaina i le amataga ma ia faia ni vave vave e mafai ai ona taofia lona atinaʻe.

Taumafa o se auala o togafitiga ma le puipuiga

Fai mai fomaʻi o le i ai o se vailaau faʻasaʻa e le manaʻomia i taimi uma vave togafitiga faafomaʻi. Afai o le tele o le afa e le sili atu i le 5 cm, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a ia fofoina ia lava i totonu o nai vaiaso, i lalo o se taumafataga faapitoa. I le tele o tulaga, o le mea lea e tupu.

Ae afai a maeʻa le 6 vaiaso e le gata ina foʻia le afa, ae faʻapena foi ona faateleina i le telē, e manaʻomia le taotoga. O lenei tulaga e mafua mai i le mea moni e faapea o le tagata maʻi na le tausisia mataupu faavae o taumafa lelei i le vaitau lenei, o le mea lea e taua tele le mulimuli i se taumafataga i se taimi vave lava pe a uma ona iloa se afa o le pancreatic.

E le aofia i taumafa le faʻaaogaina o soʻo se meaʻai pe taugata. Ua fausia i luga o mataupu faavae o meaʻai talafeagai ma e mafai ona fesoasoani i le faʻaumatiaina o tumutumu o meaʻai, ae faʻapea foi le tele o isi faʻamaʻi o le tino. Taiala autu mo mea taumafa mo 'au o le pancreatic cysts:

  1. O meaai e tatau ona faia i taimi masani i taimi uma e mafai ai (5-6 taimi i aso uma). E aoga le tuʻuina atu o mea e fiafia iai i na oloa e faigofie ona faʻaogaina.
  2. O mea taumafa e tatau ona faʻaaogaina i totonu o le vai, semi-liquid poʻo le fomu. Maoa lelei meaai.
  3. E tatau ona tuʻufaʻatasiga i ituaiga ituaiga o gaosiga o meaʻai e pei o le kuka, faʻamaʻavale, taʻavale. E fafagaina le fagaina o meaʻai.
  4. E matua faasaina le inuina o le ava malosi. Aua e te ai i le falai, tele gaʻo ma meaʻai vevela.
  5. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o mea suamalie ma mea e gaosia ai keke.
  6. E tatau ona tuʻuina atu le fiafia i meaʻai e maua i le protein, talu ai e tatau mo le toe faʻafoʻiina o totoga. E le gata i lea, o oloa e aofia ai le porotini o fualaau faisua e le tatau ona silia ma le 30% o le mamafa atoa o le taumafa o le protein.
  7. E tatau ona faʻaitiitia le taumafaina o gaʻo ma meaʻai gaʻo, ae e le tatau ona lafoaia atoa, aua o le taumafa a se tagata o loʻo mafatia i se pati pancreatic e tatau ona eseese ma mafai ona aofia ma ia mea uma e manaʻomia mo le faʻatinoina o le tino.

O le a le mea e le mafai ona 'aina

I le faaopoopo atu i mataupu lautele o le soifua maloloina lelei, o se taumafa i le i ai o se uila e iai ni mea e aofia ai le i ai o mea faasaina. O nei mea e aofia ai ituaiga o aano gaʻo (puaa, tamai mamoe), faʻapea foi ma le faigata, e le lelei le paʻuina, e pei o tileti, kusi poʻo le taʻaloga. Ae o meaʻai e vevela e mafai ona faʻamamaina ai le tino ma le aofaʻi tatau o le porotini ma puipuia le vevela gaʻo o le ate.

O mea gaosi susu ma susu gaosia ma le maualuga o pasene o mea gaʻo e faʻasaina. E ui e fautuaina le kusi falaoʻo e leai ni acidic. E tatau foi ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o le susu i lona tino mama. E sili atu ona faʻaaogaina e avea o se mea e gaosi i soupisi pe sau sau. I le i ai o kiona o le pancreatic, o se tasi o alalafaga faatagaina o le bechamel. Ae i lenei tulaga, e tatau ona faia nisi teuteuga i ana sauniuniga. Muamua, o le falaoamata e le manaʻomia ona fai, ma lona lua, ia faʻatapulaʻa le numera o mea manogi, e aofia ai le masima.

E le fautuaina i le lautele meaʻai, ae mafai ona e faia se polotini o le omeletini e faia i totonu o se fafie lua. E mafai ona faʻaaoga fuamoa e pei o meaʻai i isi ipu.

Leki ma namotu e matua faasaina, aua e matua faigata lava ona eli. O le faʻaaogaina o le oat, semolina, araisa poʻo le karckwheat e talia.

Mai fualaau faisua, e mafai ona e 'ai pateta, beets, kāloti, zuciniini poʻo le uka. Ae e tatau ona e manatua o fualaau 'aina e faʻatau i le faleoloa-o le vaitau e masani ona iai vailaʻau faʻasaina ma isi mea leaga, o lea e tatau ai ona e filifilia ma le faʻaeteete. O fua, e aoga tele le tuʻuina atu o aʻau e le o ni apu, lea e mafai ona faʻafefeteina i le tao tunu, faʻapipiʻi pe faʻagogo.

Mai meainu, e mafai ona e faʻaaoga fualaau faisua ma fualaau suamalie. Ua fautuaina foi Kissels ma fualaau aina suamalie. Ae tatau ona galo ia kofe ma le kofe. O ava uma e inu ava malosi ma le inu ava malosi e matua faasaina. E lelei foʻi le tuʻuina atu o le ulaula tapaʻese poʻo le itiiti ifo o le faʻaitiitia o le fua o le nicotine.

Afai e te mulimulitai i tulafono uma o le taumafataga, e mafai e le afa ona faʻamautuina ia lava i se tulaga maualuga maualuga.

O le tino o loʻo tauivi ma faʻamaʻi uma, e tatau lava ona e fesoasoani ia te ia i lenei mea, ae le faʻalavelaveina le faagasologa o le faʻamalologa.

E le gata i lea, e ala i le faataitaiina o taumafa lelei i aso taitasi, e le gata ina mafai ona e faʻamalosea faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, ae le maua foi le mamafa.

Faamatalaga lautele o le maʻi

O le uila o se togafitiga i foliga o se tumutumu, lea e aofia ai puipui ma mea e aofia ai. O sea ituaiga o mea e mafai ona maua i le tele o masini ma nofoaga o le tino, e faʻapena pe maua. O mea uma o loʻo i totonu o le cyst ma le fausaga o lona puipui e faʻalagolago i le auala o le faʻavaeina ma le nofoaga o togafitiga.

O mafuaʻaga o kesi:

  1. 1 O le tumutumu o le taofiofi - masani ona faia i totonu o masini ma totoga glandular e mafua mai i le fesuiaiga o le au o le gland.
  2. 2 Vailaʻau o le Ramolytic - o le faʻavae e tupu ona o le aʻafia o se okeni poʻo se nofoaga o meaola.
  3. 3 Aʻau o le traumatic - o se taunuuga o manuʻa vaivai.
  4. 4 O le cystitic cyst - o le tino o le parataiso i totonu o le atigi.
  5. 5 Vailaʻau o le Dysontogenetic - o se faʻalavelave faʻapitoa lea e tupu i le soliga o le tino ma le okeni i se amataga vave o le atinaʻe.

Faailoga o se uila:

o le faʻaalia o le tele o kesi pancreatic fou e mafai ona o mai faatasi ma le tiga o le tiga i le pito i luga, o le dyspepsia, o le soliga o le tulaga masani, o le siʻitia taimi i le vevela, o le foliga mai o le toto i totonu o le manava.

Faʻatasi ai ma le aisa o le vaʻalele, o le faasolosolo faasolosolo faasolosolo, faʻafefe o le tiga i le pito i lalo, aliali mai, o le tiga i le taimi o le agavaʻa, se lagona o le gaioiga. Le maualuga o le manava, o le tiga i totonu o le vasa e mafai.

Talu ai ona o se uila e fausia i nofoaga eseese o le tino, e leai se tulaga lautele, meaai masani mo lenei maʻi. Faʻaigoaina o nisi ituaiga o maʻi, faatasi ai ma mea fautuaina ma mea faasaina.

Mea aoga mo se uila

Pancreatic Cyst - Faʻatagaina oloa:
falaoamata e leai ni meaʻai, paluga falaoa, paluga, meaʻai vevela po o vaʻa pipi, lapiti po o aano o manufasi, aano o manu pepeti, vela (aano o manufasi e tatau ona faʻafefe), kuka ma kirimoli suamalie, mea gaʻo susu-susu, susu , sisi fou, fuamoa ua vela, rice, bakatewhe, karite, oats, faatapulaa - semolina ma le falaoamata saito.

Fualaau faʻapitoa mo togafitiga o kume:

  • sisi le sua o le laʻau o burdock faʻatasi ma se kiona o fatugao e lua masina tolu i le aso ao le i faia taumafataga, pulupulu mai le burdock o loʻo faʻaaoga foi,
  • sela o sooga o se mumu auro i luga o vodka, ave i luga o se manava gaogao i le taeao, i le afiafi i le fasefulu minute ao le i ai,
  • elefiti mai le aspen paʻu, e faalua i le aso mo le afa o le sipuni,
  • lanu meamata ma le faaopoopoina o le meli ma le susu, inu faalua i le aso,
  • o se teuteuga o aʻa o prickly rose sipuni, ave i le afa afa faalua i le aso,
  • fugalaau fou i le kulimi, kirimigi oona, meli,
  • o le aʻa mumu e tumu i se vevela, ma ave faatolu i le aso i le tasi itula ao leʻi faia se taumafataga,
  • le elecampane ma le faaopoopoina o le fefete. E tolu taimi i le aso pe a uma ona 'ai,
  • O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, ave le tele o aso i le aso ao leʻi faia taumafataga,
  • pasili tincture e itiiti sina taimi i le ao,
  • ava malosi o fugalaau acacia paʻepaʻe, po o lona paʻu, e tolu taimi i le aso, tasi sipuni sipuni,
  • teuteu o vaega o le paina, fai faalua i le aso mo le afa ipu tioata,
  • o meaola o loʻo mulimuli mai: uʻamea mauga masani, chamomile, vailaʻau, taga a le leoleo mamoe, paʻu viburnum, piniki Rhodiola, tina mother, faʻasolosolo i se vevela, ave le kuata kuaina faatolu i le aso,
  • lapopoa o laʻau ma tumutumu ulu - saunia i le afiafi, inu i le aoauli,
  • seʻi vine mama i luga o vodka, faʻafeiloaʻiga e faia i luga o se sipuni sipuni aʻo leʻi 'ai,
  • O le suka o le riki: ua sasaa uma le aisa i le totonugalemu o le meli, ona faia loa lea o se paluga mai le po (o le fua e faaaoga e togafitia ai fatu vavalo),
  • O le sosolo mai siaki o porcini ua saunia ma vodka poo le ava malosi, ma ave faalua i le aso mo se sipuni.

Mea matautia ma le afaina o oloa ma se afa

o meaʻai ma meaʻai, vailaau e togafitia i fualaau faisua, meaʻai ma meaʻai (tartrazine E 102, boric acid E284, amanzant E123, tetracarbonate sodium E 285, gluconic acid E574, tin chloride E512, polydextrose E1200, Quillaja E999 extract, erythrosine E) , fualaau aina, fualaau faisua, vine, suamalie, lapisi po o faʻasao, o loʻo saunia mai meaola matagofie, e masani ona faʻafefiloi vai, soya soga, fatu gaosi, vinisini, meaʻai kuka, meaʻai vave.

Faatapulaaina le faaaogaina o kofe, margarine ma suauu mai gaʻo fualaʻau, gaʻo gaʻo ma le ate, ava malosi, sugar, masima, falaoa falaoa,

Aʻau fatu: taumafa faʻaogaina o meaʻai palatini, e le aofia ai le laʻau, pipi, anufe, pi, pusi ma le sami mai le taumafataga - o le tele o urea, guanidine, polyamine, creatinine ua faia i le taimi o le metabolism o nei oloa. O le taumafataga e talitutusa ma le mea na faʻaaoga mo faʻamaʻi fatugao.

Pancreatic Cyst: O ituaiga uma o legumes (tupuga mai gas e maua ai le tiga pe a faʻaaogaina le mamafa i gaʻo lata ane), kāpeti paʻepaʻe ma pears (mea matautia mo le gland ma le mea e aofia ai laau fila), millet (o loʻo i ai le tele o carbohydrates, o se mea e teuina i le gaʻo), tapaa, mea manogi, tomato, ava mucous membrane, faʻaosofia le tupu mai o faʻalavelave, tumema, faʻateleina le pulelaʻau o le sua).

Ituaiga o maʻi o le cystic

E tatau ona fai mai o kenefu uma o le lalolagi e vaevaeina i le moni ma le sese.

1. Uila moni
O le cyst moni ua taʻua o le malformation faʻanoanoa, lea e aliali mai i luga o le pancreas i le taimi o le faʻasolosolo pepe i le pancreas. O lea ituaiga o tumo e le tupu, o ona puipui i totonu o loo ufiufi i se apa o le epithelium, ma e mafai ona faatumuina le vavao i le vai.

2. Sese sese
I le eseesega i le mea moni, o le cyst sese e faia i le taimi o le olaga o se tagata, mo se faataitaiga, pe a maeʻa le pancreatitis poʻo le necrosis pancreatic. I se taumafaiga e vavae ese le vaega na afaina mai siama maloloina, o le tino lava ia e fatuina ai faataamilo i luga o se pusa o mea fesootai, o lona uiga. se uila. O nei neoplasms e leai se faʻapitoa o le epithelial io latou puipui.

E le gata i lea, o kume i luga o le pancreas e masani ona iloga e tusa ai ma o latou nofoaga. I lenei itu, e mafai ona foliga mai se tumo:

Tuuina atu e le o se mea e seasea tupu mai, ma o a latou faʻataʻitaʻiga ma togafitiga e masani lava e ese mai le togafitiga o kalapu sese, o le a tatou mafaufau ai i ituaiga sese o neoplasms.

Mafuaaga o le faʻaleleia o le afa

Fuainumera faamauina e faaalia ai:

  • i le 84% o mataupu, o se uila e maua mai ona o le televave o le pancreatitis,
  • i le 14% o mataupu, o manua o le pancreatic e avea ma mafuaaga o le paʻu.

O le 2% totoe o le:

  • Taofiofi le pseudocyst. O ia ituaiga o neoplasm e aliali mai i le tulaga o le fesuiaiga o le ala o le fiafia o le pancreas. E le o se mea e ofo ai e faapea, o lea ituaiga o suauʻu o loʻo faʻateleina pea i le tele ma e mafai ona oso i lalo o le malosi o le tele o mafuaʻaga faʻaleaga.
  • Pseudocyst parasitic. O lenei uila e aliali mai i lalo o le faatosinaga o le pala, aemaise lava, o paʻu o opisthorchus. O nei aloalii e puipuia ai le tafe o le sua o le pani, ma mafua ai le vevela o le tino o le tino ma le foliga mai o se tumo.

E le gata i lea, o le faʻaosofia o tagata i le atinaʻeina o neoplasms cystic e mafai ona:

  • ava malosi (39%),
  • gasegase ma le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto ona o le lipid metabolism (31%),
  • ituaiga II maʻisuka (15%),
  • gallstone faamaʻi (14%),
  • gaioiga i gaioiga o le gastrointestinal tract (1%).

I soʻo se tulaga, afai o loʻo i ai i le tagata ni faailoilo o le faʻaleleia o cyst, e tatau loa ona e vaʻai i se fomaʻi ma faia suʻega tatau.

Faailoga o se vailaau o le pancreatic cyst

O faʻaaliga o le faʻavae i le fesili e mafai ona ese uma, e fuafua i le ituaiga ma le nofoaga o le paʻu. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e le oʻo le afa i le 5 inisi le lautele ma ua tumu i le vai, e ono le mafai ona faʻaalia. I lenei tulaga, e mafai ona iloa na o se avanoa. Ae ui i lea, o nisi o taula, e oʻo atu i le 3 cm le lautele, amata ona faʻamalosi i totino o loʻo siomia ma mafai ona mafua ai le tiga i tua poʻo le manava.

Talu ai o le tele o mafuaʻaga o le mafuaʻaga o le faʻaleleia o cyst, o le pancreatitis, pe a aliali mai se pu, e iloa e se tagata le tiga tele o le fusi, o lona faʻalaumalieina o loʻo faʻavaivaia ma ua faʻailoaina le "fat" stool. E le gata i lea, o se tagata maʻi e maua i le fiva ma le vaivaiga. I nisi tulaga, o le paʻu ma le sclera o mata e mafai ona lanu samasama, o mea e iloagofie i le nofoaga o le afa i le ulu o le pancreas. I lenei tulaga, o le siu ma le vomiting ua faaopoopo i le lisi o faailoga.

E masani lava, o le tiga i le pancreatitis e masani lava ona "tuʻuina" i le pito i tua ma le tauagavale o le hypochondrium, ma e le alu i lalo pe a uma ona ave NSAID. A maeʻa le osofaʻi umi, e pei o se tulafono, o se taimi e le mautonu, o le mea e taʻua o le "malamalama o le vavalalata", pe a maeʻa na o le tulaga na o le leaga. I le ala, o nisi taimi o tiga i totonu o le manava e mafai ona faʻaalia ai le malepe o le gasegase o le cystic, ma o faailoilo o le inupia e foliga mai pe a mavae atu e mafai ona faʻaalia le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalavelave matuia (peritonitis ma sepsis).

Afai o le uila e tosoina le vein vein, o le tagata maʻi e atiina ae le vevela ogaoga o vae. A oʻo i le faʻalauteleina o masini pipisi i luga o le vevela o le la, o le tiga i lenei eria e mafai ona faʻasaoina e na o vailaau faʻamalosi vailaʻau. O vailaʻau faʻapitoa e iloa mataupu o le tupu aʻe o se uila i se tulaga e matua poloka ai le luminaʻi ile inumaga, mafua ai le atinaʻeina o le tui ile inumaga.

Afai e soli e le neoplasm le galuega faalilolilo o le gland, e mafai e le tagata maʻi ona lagona le susu ma le galala malosi. E tatau ona vave aveeseina se afa i le vave e mafai ai, ona o le faalavelave i le pancreas, e tau atu ai i le polyuria (faateleina o le urine formation), ona sosoo ai lea ma le atinae o le hyperglycemic or hypoglycemic coma.

Cyst Diagnosis

A faʻapipiʻi le uila i luga o le ulu, e mafai e le fomaʻi ona matauina se uiga o le pito i luma o le paʻu. O le mea moni, o lenei uiga e le maua i tagata uma, ae ona o tagata mamaʻi ua masalomia o kalamu o le pancreatic ua tuʻuina atu mo se suʻega ultrasound. I le avea ai o se tulafono, o lenei faiga suʻesuʻega ua lava lea e faʻavae ai le i ai o se neoplasm ma fuafua ai lona tele. Afai e manaʻomia nisi suʻesuʻega, e faʻaaoga CT poʻo MRI. Ae o le leitiola i lenei tulaga e leʻo avatu ai i le fomaʻi soʻo se faʻamatalaga. O suʻesuʻega o le toto e le o faʻamatalaina ma, na o le pau lava le mea e mafai ona faʻamaonia le tagata poto faapitoa o se faʻaloloa faaumiumi i le maualuga o le amylase i se suʻega o le toto.

Faʻalavelave faʻalavelave

Ole aʻafiaga e le mafai ona tuʻuina e aunoa ma se togafitiga, aua e faʻaopopo i le tuiina o neura ma gaʻo latalata ane, e mafai e lenei neoplasm ona faʻaosoosoina nei faʻafitauli:

  • avanoa
  • fistula formation
  • totoga ona o le malepe o toto toto,
  • suppuration.

Soo se tasi o nei mataupu e lamatia ai le oona o le toto ma le atinaʻeina o peritonitis, lamatia ai le ola o se tagata, o lona uiga o se tagata maʻi i se vili ua iloa e manaʻomia se togafitiga talafeagai.

Faʻatau togafiti o togafitiga

E mafai ona e tau i se neoplasm e aunoa ma se taotoga pe afai e ausia tulaga uma nei, e aofia ai:

  • tau e tasi
  • o le maualuga ole tumutumu e le silia le 2 cm,
  • e leai se tiga matuia o le maʻi
  • e leai se mea e taofia ai.

I lenei tulaga, e mafai ona e taumafai e faʻaumatia le uila e ala i auala vavalalata. Mo lenei, muamua lava, e tatau ona e alu i se meaai fiaai. A maeʻa aso e tolu, o le a mafai ona toe foʻi i se meaai e le aoga, lea e le mafai ai ona gaʻo mea uma, falai ma gaʻo. O le ulaula ma le inu foi e le aofia ai. Ma e manaʻomia e le maʻi ona taoto e momoe mo le 7-10 aso. O nei mea uma o le a faaitiitia ai le gaosiga o le enisinia o le pancreas.

Ma o le tumo e le fesuiaʻi ma e le mafua ai le peritonitis, o se ituaiga o meaola e faʻataʻitaʻiina i le tagata maʻi i se uila. I le avea ai o se tulafono, o nei mea e sui ai le antibacterial agents mai le vaega o tetracyclines poo cephalosporins. Ina ia faaitiitia le tiga, e fautuaina ai se tagata maʻi e suʻe poloka poloka poloka (Omez poo Omeprazole). Ma ina ia faafaigofie le tuufaatasia o enzymes e le pancreas, ua faatonuina ai Creon po o Pancreatin.

Afai i totonu o le masina o ia togafitiga e leai se faʻaleleia atili, ma e le foia e le uila, e fautuaina e fomai se taotoga.

Isi togafitiga mo kume

O loʻo i ai auala faʻapitoa, faatasi ai ma togafitiga fualaau, fesoasoani e taulimaina le faʻavavega o le pepe. O le mea autu o le faʻaaogaina lea o metotia faʻaleaganuʻu o togafitiga pe a maeʻa maliega ma le fomaʻi.

1. Aoina o numera 1. Ave i le tutusa tutusa le yarrow, celandine ma le calendula fugalaau. 1 tsp faatumu lenei faaputuga i le 250 ml o le vai vevela ma tuu mo le lua itula e maua ai se faʻamalologa faʻamalolo. Fai lenei vailaau e tatau ona 2 tbsp. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

2. Aoina o numera 2. Ave ni vaega se lua o le calendula ma le tansy vao, ma faaopoopo i ai se tasi vaega o le cinquefoil. Faʻasolo le oloa, ona saunia lea o le fua i le auala tutusa e pei ona faamatalaina i le fua muamua. O le auala o le pulega e tutusa.

3. Lauga maa. Mo le toe faʻaaogaina o le afa, e mafai ona e faʻaaogaina le mutia stonecrop, lea e tatau ona faaopoopo i salamata 1-2 taimi i le aso mo tolu lau lau.

4. Faamalologa faʻamalolo. Ina ia taulimaina se uila e aunoa ma se taotoga, ia saunia se fusi faapitoa. Ave i le tutusa tutusa le laʻau o laumei, laumei ma strawberries, faʻapipiʻi faʻasalaga ma fagu. Se sipuni sipuni o sea paluga e sasaa ai se ipu vai inu ma tuu e faʻaaoga mo le 8 itula. I le taeao, faʻanoanoa ma inu i se manava gaogao. Faʻaaoga lenei vailaau mo vaiaso e lua, a maeʻa lea e te manaʻomia se vaiaso malolo umi ma se isi togafitiga faʻapitoa.


Totoina o le uila

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei o loʻo i ai le tele o auala faʻafefe tele lea e mafai ai ona e aveeseina le cycreatic cyst. O ia ituaiga auala e le faʻaleagaina ai le paʻu ma e le mafua ai ni faʻalavelave faʻapipiʻi.

O le mea e sili ona fiafia i ai i lenei itu, o faʻatonuga ia, o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga a le ultrasound. O le tele o taimi latou te faʻaaogaina e fausia ai ni kiona i totonu o le tino ma i luga o le ulu. O le taua o le taotoga e faigofie - pe a maeʻa le faʻamaʻi, o le tagata maʻi e tui i se nila e pipii ai le paʻu i le pito i lalo. Faʻalagolago i le tele o le neoplasm, e mafai e se fomaʻi ona faatino:

  • Faʻaleleia alavai. I le ave uma o le vai mai le lua o le afa, ua faʻamautu ai e le fomaʻi se alavai, faʻapupulaina ai le suavai tumau. O sea taotoga e le faia i se voluma tele o le afa ma afai o le tumutumu e tapunia le gaʻo o le gland.
  • Sclerosis o le afa. O le faʻaogaina o le uila, o le tagata poto faapitoa e faʻapipiʻi se vaifofo faapitoa faʻaaogaina i totonu o lona vavave e faʻamamā ai le paʻu, ona faapipii lea o puipui o le uila ma sui i ni mea faʻalelei.

O taunuuga lelei e maua foi e ala i le aveeseina laparoscopic o le neoplasm. I lenei tulaga, e lua ni tipi e faia i luga o le paʻu, e le sili atu ma le 2 cm le umi, lea e aveesea ai e le fomaʻi le uila e faʻaaoga ai faʻamaufaʻailoga taofi. I lenei tulaga, e mafai e le tagata poto faapitoa ona taitaia:

  • Excision o le afa. Faatasi ai ma lenei taotoga, e tatalaina e le fomaʻi le tumo, togafitia i vaifofo faafomaʻi, ona sutures. I le auala, e tapunia ai le lua, e mafai ona e faʻaaogaina se electrocoagulator e ala i le faʻaaogaina o le afa, ae i lenei tulaga, e tatau ona faʻamautu vaivai mo le 7 aso.
  • Laparoscopic aveeseina o se vaega o le gland. I le tulaga o se paʻu tele, e mafai e le fomai tipitipi ona suʻeina se vaega o le pancreas. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e aliali mai se uila i luga o le ulu, e mafai e le fomaʻi ona faʻaumatia le ulu atoa. O se faʻalavelave faʻalavelave, peitaʻi, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toe faʻafouina o se uila.

A oʻo ina le mafai ona aveʻesea le cyst foliga e ala i le faʻaiʻuina o auala, e faia e le fomai tipitipi se taotoga e ala i le tatalaina o le manava manava o le maʻi. Ole auala pito sili lea ona leaga, lea e manaʻomia ai se taimi umi e toe faʻaleleia ai, ae i lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona faia soʻo se taotoga. I le avea ai o se tulafono, ua faʻatinoina:

  • Tatala le aveeseina o se vaega o le pancreas.
  • Excision, faʻapea foʻi ma le faʻavaivai i fafo o le afa.

E tele lava mea e maua mai i tau o le pancreatic cysts. Ae ui i lea, o sea ituaiga faafitauli e mafai ona faʻalavelaveina ai le olaga ma taʻitaʻia ai i ni taunuuga ogaoga. Ina ia taofia lenei mea, ia mataʻituina lou lava soifua maloloina ma faʻatalanoa se fomaʻi ile uluaʻi faailoga o le malaise.
Ou te moomoo ia manuia lou soifua maloloina!

Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga

O le faʻamaʻi e faʻaalia i faailoga nei:

Faatasi ai ma se uila i luga o le pancreas, togafitiga ma mea taumafa ua malilie faatasi ma le fomai. O nisi auala e, faatasi ai ma togafitiga faafomai, fesoasoani e taulimaina le afa. O le faʻaumatia o se uila e mafai ona tupu ona o lau laau:

  • taofiofia le faʻamalosi o le ita, chamomile, yarrow, immortelle,
  • toe faʻaleleia elecampane, talepo, plantain, aloe,
  • fenispasmodic fennel, mint, oregano, valerian.

O faʻamatalaga mai le aoina o fualaau faʻamalositino o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia:

  1. Ave i se vaega tutusa o laau, celandine ma marigolds. I le 1pp aoina, sasaa 250 ml o le vevela o le vai ma tausia le tuufaatasiga mo le 2 itula. Faatau 2 tbsp. faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.
  2. Ave ni vaega se lua o mea matagogo o marigolds ma tansy ma faaopoopo i ai le 1 vaega o le saberfish. I le 1pp aoina, sasaa 250 ml o le vevela vai, faʻaaogaina mo le 2 itula. Inu 2 tbsp. ae leʻi fafagaina faatolu i le aso.

O le muta Stonecrop e faʻapipiʻi i le salamala faalua i le aso, tolu laʻau fou.

Faʻamatalaga faʻainisinia e faasaga i neoplasms

I laʻau o cranberries, blueberries ma strawberries faʻapipiʻi faʻasalaga ma fagu. 1 tbsp aoina mai mo se ipu vai vevela ma tuʻu i luga le kulupu mo le 8 itula. Faʻaaoga le vailaʻau i luga o se manava gaogao mo le lua vaiaso, ona ave lea o le vaiaso ma toe faaauau togafitiga.

Celandine e ofoofogia lona mataalia ona o lona malosi e faʻamalolo ai ma le faʻamaʻi. Faʻafefiloi tutusa le tele o celandine, calendula ma yarrow. 1 tsp sasaa se ipu vai vevela ma tuʻu le kulupu mo le 2 itula. Ave le 1/4 ipu ao leʻi 'aʻai.

E mafai foi ona e faia se fusi o le hypericum, immortelle, chamomile.

Ave i le tutusa le 1 tsp. lau o laulaau, currants, lingonberries. Sasaa le vevela vevela, inu 1/4 ipu ao leʻi 'aʻai mo le 14 aso.

Meaʻai maloloina

O mea taumafa faʻatasi ai ma se vailaʻau faʻapitoa e faʻapitoa, o oloa e tatau ona nutimomoia ma e le faʻafefeteina, faʻamalolo. Faʻasologa o mea taumafa e oʻo i le ono taimi i le aso.

  • kuki e leai ni suka, falaoa falaoa, meaʻai,
  • kuka po o le fuʻa iʻa, lapiti, povi, moa moa,
  • soupisi ma kirimoli suamalie, oloa gaosi susu,
  • fuamoa ua tunu
  • cereals rice, buckwheat, karite, oats, limitiina o semolina ma vine groats.

  • ulaula meaʻai, gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • fulufulu falaoa, palu pala, sami buckthorn,
  • o fualaau aina uma ma suamalie mai se oloa gaosia,
  • soya saumalie, faʻasaoina, meaai faʻavelaina, meaʻai meaai vave.

Faatapulaa le faʻaaogaina o kofe inu, gaʻo ma suauu o fualaau fualaau suamalie, ava malosi, suka, masima, meaʻai falaoa.

O le faasologa o taumafa talafeagai mo se pati pancreatic e pei o lenei:

  • Muamua o le taeao: falaoamata mai le oatmeal, lanu meamata e aunoa ma le suka.
  • Taʻaloga: 'aisa pati pateta.
  • Taumafa: sua o fualaau suamalie, auauna vaʻa.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi: tao tao.
  • Taumafa: manufasi ma fualaʻau.

  • Muamua le 'aiga o le taeao: vaʻaiga faʻamaʻavale, compote.
  • Taumafa: tao matala.
  • Taumafa: aano o aano o manu ma pasta, sua o fualaau aina.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi: o le pudding passelled.
  • Taumafa: paluga pateta ma salati fuamoa e aunoa ma le vineka, fualaau suamalie.

  • Muamua le 'aiga o le taeao: falala tao, tea lanu meamata.
  • Taumafa: 200 g yogurt.
  • Taumafa: iʻa vevela ma salalaʻau fuamoa e aunoa ma le vineka, tilo.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi: kuki e leʻi faʻamaonia, faʻapipiʻi
  • Taumafa: mashed zucchini.

  • Breakfast: keke arati, lauti.
  • Taʻaloga: 'otiʻoti fualaau aina, o se teuteuga o sisi o le rose.
  • Taumafa: suamalie ma fualaau 'aina suamalie, susu susu.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi: fuamalie e fufulu ma le lauti lanumeamata.
  • Taina o le afiafi: Susu vao fasi lapiti.

  • Muamua 'aiga o le taeao: falala mai le oatmeal, compote.
  • Taumafa: iʻa vevela, fualaʻau.
  • Taumafa: kuka ma fualaʻau ma moa susu.
  • Taumafa: fuamoa ua gaosia, sua.
  • Taina o le afiafi: iʻa faʻasaina ma le araisa.

  • Muamua 'aiga o le taeao: semolina porridge ma tii.
  • Taʻotoga: 'aʻai e le faʻasalaina le kuka.
  • Taumafa: aisa vavae, pateta pateta.
  • Taumafa: apu tipi.
  • Taumafa: aano o manufasi ma namu, kefir.

  • Taumafa: susu susu ma le susuga o le rose.
  • Taumafa: kulimi ma susu.
  • Taumafa: kuka tao, o le susu moa, tila.
  • Aʻo leʻi faia le taumafataga o le afiafi: kuki ma le tila
  • Taumafa: iʻa ma le falala.

Taumafa ma se pati pancreatic cystic: o le a le mea e mafai ma e le mafai ona faia, meaʻai, tulafono paleni

O se taumafataga faʻatasi ma se faʻaogaina o le pancreas, e pei o isi maʻi o lenei totoga, o se vaega taua o togafitiga faʻapitoa.

E pei ona faamamafaina mai e fomaʻi, i tausaga talu ai nei ua i ai le faateleina o le siama o lenei maʻi. I le tele o tulaga, o lenei mea o se faʻalavelave o pancreatitis (90%), ma o le totoe 10% o se taunuuga o manua tuga. E pei ona mafai ona e vaʻaia, pe afai e leai se faʻafitauli o le tino, e ono faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ai faʻalavelave faʻaleaga.

O le a le mea e sili atu nai lo le mea e sili ona lelei?

O le uila o se mea e masani ai le sac (capsule), lea e aofia ai se vai e aofia ai meaola ua mate o le gland, o ona mea elemene, toto ma le vevela. O nei mea uma e le mafai ona faʻamavaeina mai le tino ona o le poloka o le papa.

E mafai ona i ai se uila:

  • Moni (moni).
  • Sese (pseudocyst).

O se cyst moni ua faia ona o le le faʻaleagaina o le faʻafitauli i le pancreas. E laʻititi i le tele ma e le o se mea lamatia tele i tagata, talu ai o loʻo i ai se vaega faʻapitoa i le pito i totonu o ona puipui, lea e matua toesea uma lava i totonu o tau le saʻo.

E tupu se pseudocyst pe a mavae le osofaʻiga faafuaseʻi o le pancreatitis pe a maeʻa foi se manua i fafo. O kenei moni ma le sese e ono aliali mai e le gata i luga o le pancreas, ae faapena foi i luga o tisipenisione o okeni e lata ane i ai.

O le i ai o le cystogenesis e faʻaalia i ni faailoga:

  • Tigā tiga i totonu o le paʻu i le itu tauagavale o le hypochondrium, faʻalautele i tua poʻo le lima tauagavale.
  • I luga o le palpation, ua maua se faamaufaʻailogaina o loʻo iai i le eria o le gland.
  • Afai o se siama e oʻo atu i le uila, e iloa le maualuga o le vevela o le tino.
  • Polyuria
  • Luga manava ma le susu (polydipsia).

Afai o le uila e manaia tele i le lapopoa, e mafai ona mafua ai le tuai i le tafe o le talo i totonu o le duodenum 12, o loʻo faamatalaina i faʻamaʻi nei:

  • Jaundice
  • Manua.
  • Lanu uliuli o le urine.
  • O le vavalalata o le toto.

I le faateleina o le voluma i se maualuga, o le afa e mafai ona gau, i lenei tulaga e iai:

  • Paʻu leaga.
  • Faavaivai faafuasei.
  • Le mautonu.

I le taimi lava e agi ai, o le aofaʻi atoa o le vai e vave ona ulu atu i totonu o le paʻu peritoneal ma faʻafefe ai le toto tele.

O faʻamalologa o meaʻai lelei

O se taumafa faʻatasi ma se uila i luga o le pancreas e mafai ona fesoasoani e faʻalatalata atili ai le taimi o le toe faʻaleleia, e le gata mai lenei tulaga faʻaleaga ma mai isi faʻamaʻi.

O le tagata gasegase e tatau ona mulimulitai i tulafono nei:

  1. E taua le mataituina o le taumafa i le taimi o le uila i luga o le pancreas, o lona uiga, 'ai i taimi masani ma a itiiti ifo ma le 5-7 taimi i le aso.
  2. Tuuina atu le faamuamua i meaai faigofie faigofie.
  3. O mea taumafa e tatau ona faʻamautu, faʻaauau le faʻamalosia poʻo le gaʻo lelei.
  4. Ia mautinoa e teu ma le faaeteete vaega taitasi o meaai.
  5. Pe a kuka, o auala nei o le gaosiga o oloa e faʻaaogaina: vevela, taʻavale, tao ma le uila.
  6. E tatau ona i ai i totonu o le taumafa meaai e puipuia mai le Protein, aua e manaʻomia e toe faʻafouina ai pala. I le taimi lava e tasi, o meaai ma fualaʻau fualaau o le 30% o le aofaʻi o le aofaʻi o oloa popo.

O lapisi ma gaʻo ma gaʻo paluga e tatau ona i ai i se vaega maualalo, ae e le mafai ona lafoaia atoa. O le taumafataga ua atiaʻe e amanaʻiaina ai le eseesega, e aofia ai mea uma e manaʻomia mo le tino o le tagata.

O a meaai e tatau ona alofia

I le faaopoopo atu i le lisiina o mataupu faavae o taumafa mo se uila, o loo i ai se lisi atoa o meaai faasaina:

  • O fesuiaiga eseese o meaʻai gaʻo ma le malosi (puaa, pato, taaloga).
  • Laʻu iʻa.
  • Mea gaosi susu ma sua susu susu ma se gaʻo maualuga.
  • Meaʻai.
  • Tō (faʻagata).
  • Mea inu gaosi.
  • Sorrel.
  • Musika.
  • Legumes.
  • Alu
  • Mea tau tapaa.
  • Teu
  • Vaʻa mama (mo naʻo le kuka).

Afai e te mulimulitaʻia ma le faʻaeteete mea uma e manaʻomia mo mea taumafa paleni, ona faʻamautuina lea o ia lava.

O a meaai e mafai ona 'ai?

E tele tagata gasegase e fesili mai pe o le a se mea e mafai ona e 'ai ma se vailaʻau o le pancreatic, ina ia aua le faʻamalosia lou tulaga? O le laulau e tatau ona tutusa ma le fautuaina mo pancreatite:

  • Fua eseese o le aano o manu ma iʻa.
  • Lafasi e le maualalo le gaʻo-kesi, kefir.
  • Oatmeal, buckwheat, semolina, araisa.
  • O le pateta.
  • Carrot
  • Paʻu
  • Beetroot.
  • Toa suamalie.
  • Fualaau suamalie.
  • Kissel, compotes.

E faasaina le inuina o le vevela poʻo le malulu o vai, ma o ipu uma e tatau ona 'aina na o se tulaga mafanafana. I le taimi lava e tasi, o fualaau faisua ma fualaau aina e tatau ona sili ona lelei, talu ai o fualaau o le strawberries poʻo le cherries e faʻatau i le taumalulu e tumu i le kemisi.

E le gata i lea, e sili atu le 'ai i na fualaau aina ma fualaau faisua o le natura e tupu i le vaipanoa o le maʻi.

E faʻapefea ona 'ai pe a maeʻa le faʻaaogaina o le tau?

O le taumafataga ina ua maeʻa le aveesea o le cycreatic cyst fesoasoani i le tino vaivai e maua i le toe maeʻa toe faʻaleleia e aunoa ma ni faʻalavelave, ma saofagā ai i le vave faʻafouina o galuega gastrointestinal.

I le taimi muamua, pe a maeʻa le taotoga o le tino, e manaʻomia le tele o le malologa o le physiological, o le mea lea e matua taua ai le faia o ni tuutuuga mo ia o le a faʻaitiitia ai le gaosia o enzymes.

  1. O aso muamua 1-3, e faʻavae i luga o le lavelave o le taotoga, e le tatau i le tagata maʻi ona 'ai se mea, ae na o le inu vai (1 lita i le aso). O lenei mea e mafai ona avea ma vai ma se teuteu o le rose vao, mo le sauniuniga latou te aveina 1 le sipunipuni. fualaau suamalie ma sasaa 1 ipu vai inu. I lenei tulaga, ia mautinoa e faʻapipiʻi le vai i lalo o le tapuni mo le 10 minute. E tatau ona inu le susu i se tulaga mafanafana, ma i sina siva taimi malie.
  2. E amata mai i le aso 4 i le aso 6, o meaʻai e faʻalauteleina. E mafai ona e maua le lauti vaivai e aunoa ma le suka ma se fasi mea papaʻe papaʻe, o le omeletine pulu vaʻa, masusu masusu e aunoa ma se masima, maseta buckwheat poʻo le araisa, lea ua saunia i luga o le vai i le afa ma le susu. O ipu uma o loʻo i luga o loʻo faʻafeiloaʻia malie i totonu o le lisi, o lona uiga, tasi i le aso.
  3. I le aso fitu, faʻatasi ai ma le falemaʻi o le tagata maʻi, o le tulaga masani o le soifua maloloina, kulimi mago, pata (e le silia le 15 g i le aso), ma isi fualaau faisua e faaopoopo i le taumafataga.
  4. Mai le aso lona 8 o le a faʻafeiloaina ai aano o manu ma iʻa, i le tulaga o le savili vavao mai meaʻai muamua.
  5. E amata mai i le aso 10, e faʻafefeteina le paʻu i le faʻaogaina o meaʻai ma aano o manufasi, lea e tafe foʻi.

O le meaʻai faʻasoasoa ua fuafuaina ina ia mautinoa ai ua maua e le tino se aofaiga o polotini, ma o le faʻaaogaina o gaʻo-gaʻo gaʻo e faʻaititia i se mea maualalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le suka e masani ona le aofia, ma o le aofaiga o le masima i le aso e le tatau ona sili atu i le 8 g. E tusa ai ma le maualuga o le vai, e tatau ona e inu e le itiiti ifo i le 1.5-2 lita i le aso.

Faʻasologa o Meaʻai

O fesuiaiga eseese o ipu e faaalia manino ai mea e mafai ona e 'ai ma se uila i luga o le pancreas, o meaai e tuʻuina atu ai le fiafia:

  • Moli fualaʻau manogi, lea e faʻaopopo ai sina tamaʻi povi povi poʻo se sipuni o le kulimi kulimi e maualalo.
  • Laʻau mamae e faʻavae i luga o le fala o le meaʻai suamalie ma le faʻaopoopoga o le buckwheat, vermicelli, oatmeal, rice, semolina, cauliflower, carrots, pumpkins.
  • Lafulafu po o iʻa oona o meaola maualalo.
  • Fualaau suamalie suamalie ma fualaau faisua e tautua i luga o le laulau po o se tulaga malogo, pe tao i totonu o le ogaumu. O fualaau aina suamalie ma kuka apu e sili ona aoga.
  • O vaiinu, faʻafefiloi o le rosehip, vai vaivai ma le faaopoopoina o le susu po o se fasi keke o lemoni e sili ona lelei. O fualaau aina suamalie lelei ma meaʻai e tatau ona faʻafefeteina i le vai i le ratio 1: 2.
  • Mo le saunia o pata, araisa, oatmeal, bakatewheat e faʻaaogaina, ae o semolina ma karite e le tatau ona faʻaaogaina tele. O loʻo faʻapipiʻi ia Porridge i luga o le vai poʻo le faaopoopoina o le susu, ona pasi atu lea i se mea e faʻaleleia.
  • Pasta ma paluga na faia mai ia i latou.
  • O uʻamea e kukaina pe gaosi palu.
  • E tusa ai ma aano o manufasi, ona latou sauniuni lea e faʻaaogaina ituaiga o aano o manufasi: moa, lapiti o lapiti, lafumanu ma le siva. E kuka i totonu o se kuka poʻo le uila, ma ao le i auauna atu, ua soloia pe nutimomoia.
  • Lafaga o le lafumanu o laʻau susu ma oloa gaosi susu.
  • Ananafi paʻepaʻe paʻepaʻe ma le paʻepaʻe, masi ma sisi na faia i falaoa paʻepaʻe.
  • O fualaau faisua e aunoa ma ni fiva mumu e taoina pe tao tao.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le laulauʻai mo se maʻi e matua eseese lava ma mafai ai ona e kukaina meaʻai suamalie ma meaʻai, ao fesoasoani e aloese mai le popole i luga o le paʻu ma le manava.

Faʻataʻitaʻiga mo le aso e tasi

  1. Breakfast: o le vai o le vai i luga o le vai (poʻo le faʻafefeteina i le susu), galala suamalie, lefe o le rose vao.
  2. Lua 'aiga o le taeao: fualaau aina suamalie mama, yogurt ma kuki kuki.

  • Taumafa: kuka i luga o se fuamoa o fualaau aina ma moa ma noodles, buckwheat faʻatasi ai ma tipi vaʻa, fualaʻau fua.
  • Snack: apu tao.
  • Taina o le afiafi: iʻa tunu ma fualaau faisua mama, kalu falaoamata, lauti e aunoa ma le suka.

  • Taumafa: kefir i fusi.
  • Faaiuga

    E faamamafa e le aufaatoaga meaai pe afai e iloa e se tagata le lelei o taumafa i lona olaga atoa, ona mafai ai lea ona atiaʻe le pancreatitis ma cysts, ona o ona faafitauli, e faaitiitia i le leai. Ae afai ei ai se mea leaga e pei o foliga mai o se uila sese pe moni i le pancreas, ona tatau lea ona e faʻalogologo i fautuaga uma a le fomaʻi ma mulimuli i ana faatonuga uma, e aofia ai meaʻai.

    E naʻo se faʻataʻitaʻiga o le togafitiga fesoasoani o le a fesoasoani i se tagata e faʻatulagaina vave le galuega o galuega uma a lona tino.

    Pancreatic cyst, togafitiga ma mea taumafa

    O le uila o se faʻaoga o le vavalalata o loʻo i ai kapula ma enzymes, siama, tulei. O le taumafataga ma se pati pancreatic e faʻatagaina mo le faʻaleleia masani o le faʻaogaina o le tino.

    Mea taumafa pe a uma le taotoga

    O le taumafataga ina ua maeʻa le faʻaaogaina o le cyst i luga o le pancreas e maua mai ai le le atoatoa o meaʻai mo aso muamua e tolu, o masini faapitoa ma fesuiaiga o vailaʻau faʻamalosi e faia i se auala vavalalata. Ona tuʻuina atu lea o meaai i le 8 taimi i le aso:

    • suauu suamalie i fusi,
    • suauu i le susu,
    • protein omelet,
    • falaoa paleni
    • 15 g pata,
    • rosehip infusion,
    • faʻamalosi i fualaau mamago.

    E faʻafefea ona togafitia i luga o kiona

    O le pancreas o se mea taua tele o le digestive system, o le enzymes lea e talepeina ai le gaʻo, gaʻo ma le protein i ni mea faigofie. O le gland ei ai se faʻaoga o le natura e faʻaleleia ai le faʻavaeina o gase cystic i totonu o le okeni.

    Lapataiga pancreatic

    O ia faʻavaega e mafai ona tuʻuina atu ai faʻamaʻi, ma e mafai ona maua i se faʻalavelave faʻafuasei i se faʻamalama o ultrasound. Togafitiga o tau o meaʻai e faʻalagolago i le tele o mea, o le tele o fomai tipitipi e aafia i lenei mataupu. Pe a filifilia togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e iloa le mafuaʻaga na faʻavaeina ai ma pe o le a le fuafuaga mo lona atinaʻeina.

    Mafuaaga o togafitiga

    O fua moni o ni faʻalavelave faʻaleagaina e fesoʻotaʻi ma le solia o le faʻavaeina o le tino o le tino i le faagasologa o le atinaeina o pepe. I le avea ai o se tulafono, latou te le ola, o loʻo faʻaogaina i totonu o se vaega o sela epithelial, ma e mafai ona faatumuina i le vai.

    Fua o fusi sese e fai pe a faʻaleagaina le pancreatitis poʻo le pancreatic necrosis e faʻaleagaina ai le tino. O le tino e taumafai e faʻaaogaina se nofoaga faapena mai mea maloloina ma fai ai se paʻu o mea faʻapipiʻi faʻataʻaliʻoliʻo.

    O le taofi e taua o kyume e tupu pe a taofia le taʻavale. O ia faʻavae e faigofie lava i le tuputupu aʻe ma e mafai ona paʻu i lalo o le malosi o le tele o mea leaga.

    E masani ona faia e le echinococcus le tele o pseudocysts. O lea ituaiga parasite, e pei o le opisthorch, e fesoasoani foi i le faaleagaina o le pancreas, aua e taofia ai le tafe o le vai inu.

    Faʻalagolago i mafuaʻaga o le faʻaaogaina o le cycreatic cyst, o le a eseese auala o togafitiga.

    Ina ia aua nei aafia i le opisthorchiasis, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoʻa iʻa iʻa i le taimi na i ai le opisthorchiasis. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona mataʻituina le tatau o masima i le taimi o le taloina o iʻa ma le taimi o togafitiga vevela i taimi o kuka.

    Pancreatic cyst: tali i fesili uma

    O le faʻalavelave o le pancreatic o se mea faʻapitoa i le mamanu i totonu ole tino o se okeni, e masani lava o se foliga lapotopoto, lea ua tumu i le vai. I totonu o mea e aofia ai: siaki i le tele, telefoni oti, elemene toto poʻo le maualuga o faʻamalosi o meaola.

    Etiology ma pathogenesis

    E mafai ona fanau mai se pepe ma se vailaʻau oona, o le faʻaleagaina lea o le tino. O le mea masani, o ia faʻavae e mafai ona iloa e le ultrasound. I isi tulaga, o se vailaau o le pancreatic o se maʻi maua.

    O faʻatinoga na maua e:

    • faatumauina, ua faia i totonu o le gland ona o se masalosalo le mautonu o lona mealilo,
    • degenerative - e tupu i le faʻaogaina o gaioiga, manuʻa, paʻu, afaina,
    • faʻasolosolo, lea e mafai ona aofia ai ni siama faʻalavelave vavalalata (cystadenocarcinomas),
    • natura parasite.

    Faʻasalalauga faʻapitoa

    Faʻavasegaga faafomaʻi o le vavaeeseina e tusa ai ma uiga e lua: uiga faʻapitoa o le fausaga o le puipui ma le faʻasinomaga i totonu o fusi o le gland.

    E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga, o nei faʻatulagaga e:

    1. Faamaoni. O nei mea faʻapitoa, o lona puʻupu o loʻo faʻapipiʻiina i sela epithelial.
    2. Sese po o le pseudocysts. O nei mea e maua ai le tino e aunoa ma se vaega o sela epithelial.

    E ala i le faʻasoa i totonu o le pancreatic parenchyma, tumutumu o le tino, ulu ma le siʻusiʻu e iloga.

    Meaʻai na faʻaaogaina e togafitia ai tau

    O meaai e faʻamalosia ai togafitiga ma faʻaitiitia ai le faʻaalia o le togafitiga. O mea taumafa e tatau ona ola maloloina, ola maloloina ma faʻaleaga. Aʻai soo, ae le o ni vaega tele. Latou te fiafia i ipu vai ma le vai-vai, maseta paluga, sukala ma pata. Aua nei 'ai meaai falai. O togafitiga mafanafana e tatau ona faʻamalosi pe a mafai: vavalaʻau, i totonu o ogaumu, o meaʻai e kuka, faʻasusu.

    Faailoga ma faailoga o le maʻi

    Faailoga o togafitiga e faʻalagolago i le telē, localization, latalata i le nofoaga o le faʻavae i le namu endings. O se faʻavae laiti e le faʻamalosi ai siama vavalalata ma fiva namu atonu e le faʻaalia ma e leai ni faʻaʻailoga. Faatasi ai ma le faateleina o le tikeri o le tuputupu ae, ua faaalia ai se uiga o le tiga.

    O le gaioiga gaioiga e faʻaalia i faʻasalaga mataga ma tiga matuitui i totonu o le manava. Aʻo faʻagasolo le faagasologa, o le a oʻo le tiga, o le a faʻasolo pea faailoga ma e seasea mafua ai ona faʻavaivai.

    Taua! O se tiga ogaoga o uiga ma faʻamaoniga o le inisua o le tino e mafai ona faʻaalia ai le malepelepe o le puipui o le afa poʻo lona faʻaopoopoga, lea e manaʻomia ai le vave faʻataʻi falemai.

    Afai o lenei tulaga faʻaleagaina e faʻaipoipoina ai le plexus, o lona uiga o le a gasegase le tulaga o le tulivae-tulivae, ma o le tulaga e taofi e fualaau malolosi.

    O faʻafitauli o faʻalavelave o le pancreatic o faʻalavelave faʻafuaseʻi o le mafaufau: o se lagona o le vaivai ma le gasea, vomiting, faʻalavelave faʻavae. Talu ai o meaʻai e le lelei ona aʻafia i totonu o le manaʻoga ona o le leai o se vai inu, o le tagata maʻi e mafai ona mamafa le mamafa ma lagona le vaivai.

    O le localization o se maʻi pipisi e aʻafia ai le atiina ae o faʻamaoniga. E matauina faailoga o le jaundice pe afai o le afa o loʻo i luga o le ulu, o vae e fulafula pe a paʻu le veli vela, o le a le faʻavaivaia le urination pe a latalata i le fale.

    Togafitiga metotia

    Afai e nofo toʻatasi le uila, e leai se sili atu i le 20 mm ma e leai ni faʻailoga o le jaundice faʻalavelave, e mafai e le fomaʻi ona filifili i togafitiga faʻasao (e le o togafitiga). I le taimi muamua, o le tagata maʻi ua faatonuina se taumafa malosi, e le aofia ai le taumafa o meaʻai, gaʻo, falai, ava malosi. O ia meaʻai e fesoasoani i le faʻaititia o le pulelasi o enzymes digestive e sene o le pancreas ma maua ai le tino ma le filemu faʻalatalata. O le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi, poma pamu pipi ma le enzymotherapy. Afai a maeʻa le 6 vaiaso o togafitiga togafitiga e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia, o le taotoga atonu e talafeagai.

    Faʻamatalaga taua! Soo se tauvaga o se taufaamatau i le tino. E mafai ona vevesi ma oso atu i totonu o le manava o le manava, e faʻapogai ai le ola o le peritonitis. E le gata i lea, o se laasaga lelei e mafai ona leaga i le taimi, o lea e tatau ai ona faia togafitiga i taimi talafeagai.

    E tele ni filifiliga mo le taotoga e aveese ai se vailaau oona.

    E mafai e le fomai tipitipi ona faia taga nei:

    • faʻataʻitaʻiga ma se vailaʻau faʻamalosi pe a uma ona faʻaogaina le uila e faʻaaogaina atoa le faʻavae,
    • afaina vai ma le aveeseina o le paipa mo le tafe o le vai.

    Aveesea o le faʻavae, i le avea ai ma tulafono, e faia e aunoa ma ni faʻavae e ala i le punctures - e ala i le auala laproscopic.
    O le auala lona lua - laparotomy operation, o se filifiliga faʻasolosolo, lea e talafeagai ai le vaega o le vevela o le vevela. O le tagata maʻi e manaʻomia se taimi umi e toe faʻaleleia atoatoa mai se taʻaloga. O lenei filifiliga e faʻaaoga i totonu o mataupu e sili ona lamatia ai le ola.

    Fofo faʻapitoa mo togafitiga

    O fualaau aina e lelei, e mafai ona faʻafefiloi mixes o calendula, tansy, wort St. John, chamomile, yarrow, immortelle ma fugalaau lalandine.

    Celandine e tatau ona faʻaeteete faʻapitoa ona o le maualuga o le gaioiga o mea gaosi i totonu o le laau lea e mafai ona faʻaosofia ai uiga o le 'ona oona. Mo le togafitiga o kyuga e lelei foi: laulaau o le fugalaau, fua ma le aloe.

    E tatau ona manatua e mafai e togalaau o togafitiga ona i ai ni faʻasalaga ma faʻapogai ai ni faʻafitauli o le maʻi.

    Tansy, calendula ma le vaega ole vaega ile 2: 2: 1 o loʻo vaeluaina i le vaega lona fa o le lita o le vai inu ma faʻaʻauʻau mo le 1 i le 2 itula. O le fusi e faʻamaʻaina e ala i le susu ma teuina i totonu o le pusaaisa. Inu 60 - 80 ml i le afa itula ao lei faia ni taumafataga mo le masina.

    E mafai ona faʻaaoga se laau e taʻua o le stonecrop. E faʻaopopo i salama ma faʻamaʻi saʻo i le aofaiga o le 3-4 launi i le aso.

    O le faʻamaeʻaina lelei o faʻamaoniga e mafai pe a uma le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi. O le a e manaʻomia: laulaʻau laʻau, strawberries ma laʻau manogi, suauu ma sana mai le pi pi.

    O mea uma lava e faia i le tutusa tutusa, eli. E tasi le sipuni sipuni e sasaa mai i se milo o le vai inu ma faʻaosooso mo le 12 itula i se nofoaga mafanafana.

    Sulu i totonu o le sipisi ma fai se faʻamaloga faʻamalolo mo le 2 vaiaso i le afa afa i le afa afa itula aʻo lei faia se taumafataga.

    Mo togafitiga e faʻaaogaina ai se mummy. O se fasi mea itiiti e gauaʻi i le gutu, o le faʻatinoga e faia i le aso i le aso mo le lua vaiaso. Mo le tele o aafiaga, e ave le mummy i le taeao i luga o se manava gaogao. E faʻaaogaina le inu vai inu alumini mafanafana pe afai o le maʻi o loʻo i fafo atu o le vaega laititi ma e leai ni faʻaʻailoga matuia.

    O le amanaʻia o uiga faaalia i le ola maloloina o le ki lea i le umi o le ola ma le manuia. E oʻo lava i se uila laiti e mafai ona oʻo atu ai i ni faafitauli matuia pe afai e te le togafitia i le taimi ma e le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

    Tulaga lautele

    O pamu pancreatic o se faʻatelega masani o le pancreatitis. O ia mea e faʻaogaina e faʻaleagaina ai le tino o le okeni, faʻalavelave faʻasalaga ma le inu o le vai inu.

    O se taunuuga o ia ituaiga faagasologa, ua faia ai se paʻu i luga o le saite o sela ua oti, ua fusia e puipui o suauu fesootai. O le tele lava o taimi e tumu i le vai o le pancreatic, ae o ona mea e mafai ona avea ma mea tulei, toto poʻo se mea faʻapipiʻi.

    O le faagasologa o lona faatulagaina e ono umi - mai le 6 i le 12 masina.

    O le uila i luga o le pancreas i le tele o tulaga o foliga i luga o le upega tafaʻi o parenchyma ua mate. Faʻasalaga poʻo le faʻaputuina o le sua o le pani, e faʻamaʻi fusi i le tasi nofoaga. E le gata i lea, o lenei eria e masani ona faatapulaa.

    I totonu, o le faʻalauteleina o mea fesoʻotaʻi e tupu. E faasolosolo lava, o siama puipuia e faʻaumatia le taulaiga o le inflammatory, ae mafai ona tumau le gaʻo.

    O se kesi e le o le totogia o loʻo tumu i sela ua oti, o le toto e sili ona pala, o le toto, ae o le tele o taimi - o le sua pancreatic.

    O nisi taimi o le uila e le mafua ai le maʻi i so o se faʻafitauli. Ae e mafai ona tosoina le ala, e mafua ai le solia o le inu o le vai inu. E le gata i lea, o lona ala e ono faigata. O nisi taimi o fistulas e foliga mai, o le cyst e mafai ona suporate, o le a tupu le toto ona o le faaleagaina o vaʻa toto.

    O le tele o ituaiga o togafitiga, lea e tele ai mea e nonofo ai i le itulagi o le pito o le gland, o le cystic fibrosis poʻo le cystic fibrosis. O lenei mea o togafitiga o gasegase o loʻo faʻaalia e ala i le mafiafia o le vai inu ma le faʻapipiʻiina o gaʻo o le gland. Ae o kume ua faia e le gata i lenei okeni, ae faapena foi i le mama po o le vavae.

    O le uila o se vailaau vavao e tumu i le vai lea e mafai ona fausia i soo se mea i totonu o le gland.

    Eseesega

    O le tele o taimi, o ia ituaiga uma i totonu o le pancreas e vaevaeina i ni vaega se lua. O kaponi moni e aofia ai vavalaʻau faʻapipiʻiina i vaʻa epithelial mai totonu.

    E mafai ona faia i le taimi o maʻi o gasegase o le gland pe ona o le faaletonu o le atinaʻeina o intrauterine. O se pseudocyst o se faʻavae lea e tupu i luga o le upega tafaʻilagi o se taulaiga faʻapitoa.

    E ui lava o lea togafitiga e sili atu ona taatele nai lo kalatu moni, e toʻatele saienitisi latou te le o vaʻavaʻai i se isi vaega.

    E le gata i lea, o tumutumu na faia i le taimi o le pancreatitis ua vavaeina. O loʻo i ai ni mea faʻapitoa e masani ona leai ni o latou puipui. I la latou matafaioi e mafai ona avea ma puipui o le ala, o le gland lava poo isi foi totoga.

    E i ai foi ituaiga o togafitiga e pei o cystofibrosis, lea e fausia ai ni mea lelei, e masani ona liʻo. O latou puipui o loʻo faia i mea filogia. O le mataupu e sili ona faigata o le taimi lea e tupu ai se alo ese i le tulei.

    O lenei tulaga e taua foi o le kystes, talu ai ona ua faia i se nofoaga o se fetogi solo po o se mea ua oti i le necrosis.

    O nei faʻavae e faʻavasegaina foi e tusa ai ma le nofoaga o le faʻatinoina. O le tele lava o taimi, ua faia ai se uila o le ulu o le pancreas, talu ai o loʻo i ai le tele o alavai, o le alalaʻau e pasia, o loʻo i ai se feʻau ma le duodenum. E mafai foi ona aliali mai se uila o le tino po o le siʻu o le pancreas.

    I le faʻaopoopoga, o nisi taimi o kesi e faʻavasegaina e ituaiga o meaola ma le mafuaʻaga mo foliga mai:

    • afaina ona o se manuʻa poʻo se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le manava,
    • parasitic o se tali i faʻamaʻi pipisi, e pei o le echinococci,
    • foliga vaaia i le taimi o le tuputupu ae o tama,
    • taofi e tulai mai o se taunuuga o le faalavelaveina o alavai,
    • o le pseudocysts ua faia i le nofoaga o le maliu cell.

    E mafai ona ese kusi i le nofoaga, lapoa ma le faʻatumu

    Talu ai nei, o lenei maʻi ua avea ma mea masani. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o lea tulaga i le tele o tulaga o le pancreatitis. O le tino o le maʻi, e oʻo atu ai i le oti o parenchyma, pe a ma le 15-20% o mataupu e oʻo atu ai i le fausia o se mea tutusa.

    E tupu lenei mea i le 3-4 vaiaso talu ona amata le mumu, pe a aliali mai se nofoaga o le necrosis i totonu o le gland tissu. Ae o le tele lava o tulaga, o ia mea e faʻaogaina i le pancreatitis.

    E sili atu i le afa o tagata mamaʻi, aemaise lava i latou e le tausisia fautuaga a le fomaʻi, o loʻo feagai ma lenei faʻamaʻi.

    O le fausiaina o se cyst post-necrotic e mafai ona mafua ai le solia o le suavai o le vai o le pancreatic, ma vavalalata ai le sphincter o Oddi, gallstone mala. O nei maʻi uma e oʻo atu ai i le oti o siama o le pancreatic, ma i le tele o tulaga, o se avanoa e fai i lo latou nofoaga. Ae o isi mafuaaga e mafua ai le atinaʻeina o sea faiga:

    • afaina o le tino
    • le solia o le toto i le gland ona o le fesuiaiga o vaa toto e se vaalele,
    • vevesi o le tala
    • faʻafitauli i le atinaʻeina o le inisinia o le tino o le gland,
    • faʻamaʻi pipisi.

    E le o taimi uma lava e mafua ai le uila e mafua ai ona le toʻa le tagata maʻi. O mea laiti laiti e le faʻamaʻiina ai le pito o le gland po o isi okeni e mafai ona le iloa mo se taimi umi.

    E le gata i lea, i le tele o tulaga, o lona faʻavae e mafua mai i le talaaga o le faiga o mea leaga, o lona uiga o le tiga e mafua i pancreatitis. O tiga o le siva e mafai ona agamalu, faʻaalia o se faʻaletonu itiiti. Pe o loʻo tupu i le paroxysmally.

    O le tiga ogaoga e aliali mai pe a tui e le uila le uʻamea, ufiufi, ma isi totoga.

    Afai e oʻo i le 5 cm le siama o le cyst ma o le squeezes foi o mea o loo siomia ai, e mafai ona mafua ai le tiga, leisa, ma le nutimomoia.

    E le gata i lea, atonu o le a iai ni faailoga o kesi o le pancreatic e foliga mai o se faʻalavelave tele o faʻamaʻi gasegase:

    • taotoga, o nisi taimi e fesuisuiaʻi
    • paʻu, flatulence, fatu,
    • vevesi o le manava,
    • leai se manaʻo
    • Ona o le le lelei o le taumafaina o meaʻai, o le mamafa atonu e faʻaititia.
    • faaitiitia galuega.

    Afai e sili atu i le 5 cm le tupu o le cyst, o le a faʻaalia i le sili atu ona faigata. O faailoga o lenei tulaga o le a faʻalagolago i le nofoaga o le faʻavae. O se uila o loʻo i luga o le ulu e masani lava ona faʻamalosi ai le talo. O lenei faʻaalia o ia lava i le tulaga o le faʻamalosi o le jaundice, paʻu o le paʻu paʻu.

    O le sasaina o ipu toto e mafai ona mafua ai le solia o le toto i le tino o le tino ma e oʻo lava i le fula o le pito i lalo. E tele taimi e faalavelaveina ai le siʻusiʻu o le siʻusiʻu o le siʻusiʻu i le tafe mai o le urine ma e oʻo atu ai i le taofiofi o le urinary, ma mafai foi ona aʻafia ai le manaʻoga po o le vaʻaia.

    O le taunuuga o lenei mea o le faʻalavelave o le tui ma isi maʻi.

    Tuua Lau Faamatalaga