O le a le mea e faʻateleina: o le aʻafiaga o se kulupu fualaau mo le maʻisuka

Biguanides e aofia ai le guanidine, e aoga i le maʻisuka. A maeʻa, o lenei vasega o vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le toto.

O nei sui o: L-butyl biguanide (Buformin), N, N-dimethyl biguanide (Metformin), Phenethyl biguanide (Fenformin).

O le eseesega i le fausaga o le suka-o le faaitiitia o le lapopoa o loo taoto i lo latou gaogao e le tino ma le lapisi. Ae o le aʻafiaga o faʻamatalaga o le guanidine i le metabolism e foliga tutusa i le tele o mataupu.

Ae ui i lea, o antihyperglycemic agents e le masani ona faʻaaogaina e pei o le monotherapy. I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le 5-10% o mataupu.

E faʻapefea ona galue ia biguanides?

E faʻapefea ona aʻafia uma nei vailaʻau i le tino, e ui lava i le tele o suʻesuʻega. Ae na tusia e faapea o guanidine e maualalo le kulukose o le toto i le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava pe afai o loʻo i ai i le tagata maʻi ni faʻafitauli i le mamafa.

Biguanides ei ai se aafiaga o le "insulin-preservation", ma o le tele o le taimi e faʻaitiitia ai le manaʻomia o le hormones administration. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le protein gluconeogenesis.

E le gata i lea, o ia oloa e faʻaleleia atili ai le kulupu o le kulukose e ala i le faaliliuina o le suka i lactate. O se taunuuga o le faʻaalia o mea e maua mai i le guanidine, o le faʻaaogāina o le faʻaogaina o mea e pei o:

E talitonuina i le faagasologa o le taofia o le manava o le tino, o le fausiaina o le ATP ua faʻaitiitia, lea e faʻagesegeseina ai faiga faʻavaomalo e faʻaaogaina ai le malosi (mo se faʻataʻitaʻiga, gluconeogenesis). E ono masalomia, o le faiga o gaioiga o biguanides o lo latou aafiaga i le lipid metabolism.

Na maua foi o nei fualaau oona i le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka ma le mamafa o le mamafa e saofagā i le paʻu maualalo o le mamafa o le tino.

Ae o lea aafiaga e na o le amataga o le togafitiga e matauina, pe afai e le o gauai nisi mea i totonu o le manava, ma ua faaitiitia le manao o le maʻi.

Tosiga ma le pulega

O le vasega o biguanides e aofia ai vailaʻau o loʻo i ai le igoa lea:

  1. Siofor 1000/850/500,
  2. Laʻau,
  3. Metformin Acre
  4. Avandamet,
  5. Glucopeli,
  6. Malu.

I aso nei, o methylbiguanide derivatives e masani ona faʻaaogaina, o le metformin. E aofia ai Gliformin, Glucofag, Dianormet ma isi mea.

O le metotia o le faʻaaogaina o le telepopopona e talitutusa lava. I le taimi muamua, o laasaga laiti ua faatonuina, ae o le faapalepale lelei ua faateleina i le 2-4 aso. E le gata i lea, o le polyhexamethylene biguanide e tatau ona onā pe a uma ona 'ai, lea e puipuia ai le atinaʻe o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

O le vaega o biguanides o loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka e le o le inisalini e maua i le sefululua itula le malosi. O le mea lea, e tatau ona vaevaeina i aso uma ia 2 inumaga.

I le amataga o togafitiga, Metformin 850, Siofor ma isi, e ave i le aofaiga o le 500 mg i le taimi (i le afiafi). A maeʻa le vaiaso, tuʻuina atu e leai se faʻafitauli o le tagata maʻi i le gastrointestinal tract, o se tasi aso ole aso e faʻateleina i le 850 mg poʻo le tagata inu e inu ile 500 mg i le taeao.

I le tulaga o ni faʻafitauli matuia, e tatau ona faaitiitia le fualaau, ma a maeʻa ona toe taumafai e faateleina. O le maualuga o le faʻaogaina o se mea i totonu o le tino e maua pe a uma le 1-2 masina o togafitiga.

Lagolagosua i fuataga - e oo i le 2000 mg i le aso. Ole maualuga ole tupe e mafai ona faatagaina ole 3000 mg i le aso, ae naʻo tagata maʻi. Ole maualuga pito i maualuga mo tagata matutua matutua e le silia ma le 1000 mg.

O le Polyhexamethylene biguanide e mafai ona faʻapipiʻiina ma faʻasalaga (sulfonylureas ma omea), insulin ma glitazones. O le mea lea, o kamupani vailaau mo togafitiga e maua ai sauniuniga tuʻufaʻatasia o loʻo i ai le faʻaoga o le hypoglycemic i se vaega maualalo, lea e faaitiitia ai le lamatiaga o aʻafiaga i itu:

  • Glucovans (metformin ma glibenclamide),
  • Glibomet.

Afai e te faʻaaogaina se mea tuʻufaʻatasia, ona faʻataunuʻuina lea o le maualuga o le suka i totonu o le toto pe a mavae le 2 itula, ma o le a tumau e oʻo atu i le 12 itula.

O nei fualaau oona e ave ma se taumafataga o le 1 laulau i le aso, sosoo ai ma le faateleina o le metotia i le 2 capsules i le aso.

Faʻatonuga Faʻaleagaina ma Contraindications

Polyhexamethylene biguanide ma isi mea mai lenei vaega e mafai ona mafua ai le tele o aʻafiaga leaga. O le mea e sili ona taatele e aofia ai faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o le meaʻai, mea le lelei, o le i ai o se tofo i le gutu ma le atinaʻe o le siako.

O se faailo mo le taofi o le faʻaaogaina o mea mai le guanidine faasologa o se osofaʻiga o le manava. Ae peitai, faatasi ai ma le fetuunaʻi o fua, o le tele o aʻafiaga e mou atu.

Metformin ua solia i mataupu nei:

  1. faʻalavelave faʻafuaseʻi
  2. maʻisuka anemia,
  3. fofo faafitauli
  4. taʻavale
  5. maʻitaga
  6. faʻamaʻi pipisi
  7. faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi,
  8. afaina tele pe a maualuga le creatinine i le toto i le 1.5 mmol / l.

E le gata i lea, e le mafai ona ave fualaau faʻamaʻi ma le maʻisuka, e aofia ai le ketoacidosis, ma pe'ā iai se talaʻaga o le lactic acidosis. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻasalaina i tulaga o le vailaʻau oona (fatu fatu, angina pectoris, le toto).

Metformin e le fetaui ma le ava. Ma afai e faʻateleina le ate, ona faʻataʻitaʻiina lea o na vailaʻau pe a oʻo mai le faʻaleagaina e le o le tala o le hepatostatosis o le maʻisuka.

I le tulaga o le oona, maʻi o le ate po o le pipisi o le ate, biguanides e mafai ona aʻafia ai le papatimita o le hepatic. O se taunuuga, o suiga i suʻesuʻega galue e mafai ona vaaia. Cholestasis e mafai foi ona atiae, faatasi ai ma faailoga manino o le jaundice.

Pe a faatusatusa i fua o le sulfonylurea, o fualaau mai le tele o guanidines e leai se aafiaga oona i fatugaʻo ma gaʻo ponaivi. E ui lava, e faʻasaina i latou i le ogaoga o le anemia, taofiofi, toxins oona ma i le i ai o faʻamaʻi fatuga e mafua ai le faʻaitiitia o le faamamaina o le tino.

E le gata i lea, pe afai o togafitiga faʻatasi ma biguanides e tuʻufaʻatasia ma le taumafa o le fructose, antihistamines, barbiturates, teturam ma le salicylates, o le mea lea o le a faʻaleagaina le lactic acidosis.

O se tautalaga i luga o le maʻisuka fualaau faasaina o loʻo maua i totonu o le vitio i lenei tusiga.

Faiga o vailaʻau

Ua faʻamaonia e saienitisi o aʻafiaga maualalo o le metformin i le maʻisuka e fesoʻotai ma le tulaga patino o le vailaau faʻasaina i luga o le vaitaele ma le faʻasologa. O le faʻaitiitia o le suka i le metformin e fesoʻotai atu i le pusaaʻiga o le kulukose i totonu o le masini.

O le tele o pusa kesi e mafua ona o le faʻaalia i biguanides. Ua faaalia lenei mea i le faaleleia atili o femalagaiga o kulukose i luga o le paʻu o le cell.

O lenei aafiaga e faamatalaina ai le aafiaga i luga o gaoioiga a le tino o le inisalini ma le inisalini e sau mai fafo. O fualaau oona foi e galue i le membrane mitochondrial.

Biguanides e taofia le gluconeogenesis, o lea latou te saofaga ai i le faateleina o mea e aofia ai:

O nei vailaʻau o ni vailaau muamua o le kulukose i le faʻavae o le gluconeogenesis.

O le tele o le 'au e faʻaaogaina le kullucose e faʻapupula i lalo o le gaioiga a le metformin i le palasia plasma. E tusa:

O le gaosiga o le glucose e faʻateleina:

  1. i masini vascular maso
  2. gata
  3. muso o le fatu.

O lenei mea e faʻamatala ai le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le insulin i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 i lalo o le aafiaga o le metformin. O le faateleina o le lagona lelei i le inisalini e le o faatasi ma le faateleina o lana pule faasee e le pancreas.

Faʻasagaga o le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, o le tulaga faʻavae e faʻasino ai le inisalini i totonu o le toto e faʻaititia foi. O le faateleina o le lagona lelei i le inisalini e le o faatasi ma le faateleina o lana pule faasee e le pancreas, e pei o le faaaogaina o sulfonylureas.

Pe a togafiti ma le metformin i tagata, e maitauina le leiloa o le mamafa, ae pe a togafitia i le sulfonylurea o meaola ma le inisalini, e mafai ona avea le itu faafeagai. E le gata i lea, o le metformin e fesoasoani e maualalo ai lipids.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga autu i le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona maitauina, o le masini iinei o loʻo i lalo:

  • manava manava, taoto, vomia,
  • gaosiga i le gutu
  • le toʻa i le manava,
  • faʻaititia ma leai se manaʻoga, e oo atu i se suiga i meaai,
  • lactic acidosis.

O aʻafiaga o loʻo faʻaalia ma gaioiga, e pei o se tulafono, vave ona alu ese ma se faʻaitiitia o le metotia. O le osofaʻiga o le manava o se faʻaaliga mo le taofi o le faʻaaogaina o le metformin.

Afai e te aveina le Metformin 200-3000 mg i le aso mo se taimi umi, e tatau ona e manatua o le a faʻaitiitia le faʻaaogaina o le gastrointestinal tract:

  1. B vitamini,
  2. lipine.

E tatau ona foia i tulaga taʻitasi le faafitauli o le faaopoopoina o fualaau o vitamini.

E taua tele le tausisia o le gaioiga o le toto i lalo o le vaavaaiga, ma siaki ia le itiiti ifo faalua i le tausaga. E taua lenei mea ona o le mafai gafatia o le metformin e faʻaleleia ai le glycolysis o anaerobic i le inumaga laiti ma faʻalavelave ai le glycogenolysis i le ate.

Afai ei ai i se tagata faitioga o le tiga o le muso ma se tofo metallic i le gutu, e tatau ona suʻesuʻe le maualuga o le lactate. Afai e faateleina lona maua o le toto, ona tatau lea ona taofi taga mo togafitiga ma metformin.

Afai e le mafai ona suesue i le maualuga o le lactate i le toto, ona faalēaogā lea o le metformin seʻia oʻo ina faʻamaonia le tulaga, ona faʻavasegaina lea o avanoa uma o lona pulega.

O le tele o le faʻasaʻo

E iai faʻamaoniga faapitoa i le faʻaogaina o le metformin:

  1. o le ketoacidosis o le maʻisuka, faʻapea foi ma le coma ma isi tulaga o le maʻisuka,
  2. o le gaioiga o le tino, le faateleina o le creatinine i le toto i le 1.5 mmol / l,
  3. tulaga o le hypoxicity o soʻo se genesis (angina pectoris, faʻasolosolo o le vaevaega, 4 FC, angina pectoris, faʻaleagaina o le myocardial),
  4. faʻalavelave faʻafuaseʻi
  5. ogaoga faʻamaʻi,
  6. sasa
  7. anaemia
  8. maʻi faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi maʻi,
  9. ava malosi
  10. foia le ate
  11. maʻitaga
  12. faailoga o se talafaasolopito o le lactic acidosis.

I le faagasologa o le faʻalauteleina o le ate, o faʻasolosolo e faʻamatalaina pe a faʻamaonia le lavelave ona o se taunuuga o le hepatostatosis o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave pipisi-maʻi ma le faʻaleagaina o le ate, o le aʻafiaga o biguanides i luga o le papatimesa o le hepatic e mafai ona faamaumauina, lea o loʻo faʻaalia i:

  • o foliga mai o cholestasis, o nisi taimi e oʻo atu i le lanu mata,
  • suiga i suega o le ate galue.

I le hepatitis tumau faifaipea, o fualaau faasaina e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete.

E le pei o le sulfonylurea, e le i ai se aafiaga tuusaʻo i luga o le galuega hematopoietic o le gaʻo ponaivi ma fatugaʻo. Ae ui i lea, ua solia i:

  • fatuga o fatugao, faʻamalosia ai se faʻaitiitia o le faamamaina o le fatu
  • faatumauina o le vevela oona
  • ogaoga mama, ona o le matautia o le lactacidemia.

O tagata matutua e mamaʻi e tatau ona faʻamaonia ma le totoʻa fualaau, talu ai e fesootaʻi lenei mea ma le taufaʻamataʻu o le lactic acidosis. E aoga lenei mea i na gasegase o loʻo faʻatino galuega faaletino.

E iai fualaau oona lea e faʻaaogaina i togafitiga faʻatasi ai ma biguanides e faʻateleina ai le masini o le lactic acidosis, o:

  • fructose
  • teturam
  • antihistamines
  • salicylate,
  • faʻaipoipo.

O le a le mea e faʻateleina: o le aʻafiaga o se kulupu fualaau mo le maʻisuka

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Biguanides o vailaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto. O loʻo maua le mea faigaluega i ni pepa.

E faʻaaogaina, i le tele o taimi, faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, i le avea ai ma se sui.

I le avea ai o se vaega o le monotherapy, o fualaau faasaina o le hypoglycemic e masani lava ona seasea ona faamatalaina. E masani ona tupu i le 5-10% o mataupu.

Biguanides e aofia ai fualaau nei:

  • Laʻau,
  • Avandamet,
  • Malu,
  • Glucopeli,
  • Metformin Acre
  • Siofor 500.

I le taimi nei, i Rusia, faapea foi i le salafa o le lalolagi, o le biguanides e faaaoga, mo le tele o vaega, o methylbiguanide, o lona uiga, metformin:

  1. glucophagus,
  2. Siofor
  3. metpho-gamma,
  4. dianormet
  5. glyformin ma isi.

Metformin malepe mai le tasi ma le afa i le tolu itula. O le vailaʻau faʻasaina e tuʻuina atu i fualaau o 850 ma le 500 mg.

O vailaau togafitiga e 1-2 g i le aso.

E mafai ona e 'ai e oʻo atu i le 3 g i le aso mo le maʻisuka.

Faamolemole ia maitauina o le lapopoa e faʻaaoga faʻapulaʻa, ona o aʻafiaga ogaoga, e taʻua o le dyspepsia gastric.

O le taimi nei, e le fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o mea o le phenylbiguanide, talu ai ua faʻamaonia e latou te oʻo atu i le faaputuga i le toto o se tagata:

Ituaiga ituaiga anti-suka suka ma o latou aafiaga

Antidiabetic (hypoglycemic) fualaau o vailaʻau o loʻo ave e tagata uma e mafatia i le maʻisuka. Latou te fesoasoani i le tino ia faatumauina le maualuga o le suka i totonu o le toto, e fuafua e fuafua i le ituaiga o maʻisuka ma, i le isi itu, e eseese i le gaosiga, le umi o le gaioiga, ma isi.

  • Faʻavae o vailaʻau faʻasaina
  • Faʻavasegaga o vailaau faufautua
  • Antidiabetic agents mo gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1
  • Sugar-lowering drugs mo le maʻisuka ituaiga 2
  • Faʻasologa o vailaau faʻasaina fou
  • Totogifuapauina o le maʻisuka

Faʻavae o vailaʻau faʻasaina

O tagata faʻalagolago ile insulin (ituaiga 1), e le lava le hormone pancreatic io latou tino, e tatau ona tuiina i latou lava i aso uma. I le ituaiga 2, pe a oʻo ina maua e le siama le faapaleni o le kulukose, e tatau ona ave ni peleti faapitoa e faʻaititia ai le aofaʻi o le suka i totonu o le toto.

O a mea tetele?

Mai se vaaiga faafomaʻi, o le faʻateleina o le tui o le insulin e maua ai siama i totonu o le tino, faʻaititia le aofaʻi o le gaʻo susu ma le suka e le intestines. Afai e te faʻateleina faʻasili tetele i taimi uma, o le gaʻo gaʻo e faʻapitoa, aua o le suka e le liu gaʻo.

Afai e leai se inisalini o le tino, o le aoga o biguanides ua toesea.

Faailoilo mo le aveina o biguanides i le maʻisuka:

  • afaina
  • leai se aoga lelei mai le sulfonylurea,
  • faʻatasi ma fualaau faʻasaina e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini.

Le gaioiga o biguanides i le maʻisuka

Ina ia faʻaitiitia le kulūkose, e faʻaaogaina ai sauniuniga o le sulfonylurea e faʻaaogaina, lea e maualalo ai le suka, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia. Biguanides e le saofaga i le gaosiga o le inisalini ma le tuuʻesea o le kulukose. Latou te taofia le faagasologa o le gluconeogenesis, e faatapulaaina ai le sili atu o le suka i le toto toto pe a uma ona 'ai, lea e taua pe a uma ona anapogi i le po.

I le taimi lava e tasi, o le lagona o le tino (tissues ma sela) i le inisalini e maualuga ai, o le faagasologa o le tufatufaina o kulukose i suauu ma fusi, e faʻaleleia, ae e le o aʻafia i totonu o le inisinia.

O le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini e mafua ona o le faateleina o le fua o le insulin i le proinsulin ma le faaitiitia o le inisalini e saoloto ai. E masani lava, o suiga i le maualuga o le cholesterol ma le triglycerides e maua, o le toto fibrinolytic e faaleleia atili, talu ona taofia le gaioiga a le inhibitors o le plasminogen activator tissue.

Glucose e ulu atu i le tino ma meaai, ae o loʻo gaosia foi e le tino lava ia.I se tulaga masani o le inisalini, o le suka o le a lafoina i totonu o le toto, pe a maeʻa ona ulu atu i totonu o le mafaufau, pe a amata ona amataina le okeni. I upu faigofie, glucose ua tumu ai le faiʻai ma le tino atoa ma le malosi. Afai e le o faʻamalosi lenei malosi, ona liua lea o le suka i le gaʻo, lea e teuina i le tino.

Afai e 'ai e se tagata le meaʻai, faʻaaogaina le maʻisaga, lea e faʻatagaina ai fualaau faʻamaʻi e vave faʻafefiloi i le toto. O le mea lea, e fautuaina le suʻeina o le lapopoa i le taimi poʻo le maeʻa o taumafataga, aemaise lava ona o aʻafiaga malolosi o biguanides e aʻafia ai le hepatocytes, lea e mafua ai le faateleina o le lagona o sela ma masini i inisalini ma le faʻaitiitia o le gaioiga o le glucose e le intestine.

Faʻailoa Biguanides

Biguanides na gaosia mo se taimi umi, ae le o mea uma ua faʻaaogaina nei:

  • "Guanidine" ma le "Sintalin" na faʻaaoga i le muamua, ae o loʻo faʻasaina nei, ona o lo latou malosi malosi i le ate.
  • Ona amataina lea o le "Fenformin" ma le "Buformin," ae o i latou foi, sa faasaina. Na foliga mai o vailaʻau uma e lua e mafua ai ona aʻafia le itu mai gaʻo o le gastrointestinal tract. E ui i lea, o nei tupe e mafai ona mauaina faasolitulafono.
  • Na pau lava le fualaau o loʻo faatagaina i le taimi nei o Metformin. I luga o le faavae, "Siofor" ma le "Glucophage" o loʻo gaosia, lea e faʻaaogaina foi. Le tele o isi, e le lauiloa, tupe e aofia ai le metformin.

O faʻatasi uma lava e tutusa le talosaga. I le taimi muamua, o le fualaau oona e ave i le togi maualalo. Ma, o le faapalepale o le sooupu e mataituina, ma mulimuli ane ua faasolosolo malie ona faaopoopoina le fua (2-3 aso).

Faʻaaogaina ni meaai poʻo se taimi vave pe a uma ona 'ai. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le aʻafiaga o aʻafiaga leaga mai le vaega o meaʻai. Biguanides ei ai le aafiaga mo le 12 itula, o lona uiga o fualaau e tatau ona faaluaina i le aso. O lapisi e fufulu tele i le vai.

Talu ai ona o Metformin lea o loʻo faʻateleina ona faʻatulagaina, mafaufau i faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina:

  • o le vailaau o loʻo tuʻuina atu i luga o le faavae o le suʻega ina ua uma ona maua le maualuga o kulukose o le toto,
  • pe afai o le tagata maʻi na te aveina fua o le 0.5 kalama, ona i le amataga o le maualuga o le 1 gram ua faatonuina, o le maualuga maualuga o aso taitasi e 3 kalama,
  • pe afai e 0.85 g kalama o loʻo faʻaaoga, o lona uiga o le muamua masini e 1 le papa, o le maualuga o le 2.55 kene i le aso e mafai ona ave,
  • i le matua po o le i ai o faaletonu o le mafaufau i totonu o fatugaʻo, o le pulea lelei o galuega a lenei tino e tatau ai,
  • I le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e ave le metformin ma le inisalini, ma o le fua o le mea mulimuli e le tatau ona suia i aso muamua, ona (pei ona faatonuina e le fomaʻi) o le aofaiga o le inisalini e faʻatonuina e faʻaitiitia lemu.

Biguanide "Metformin" e faʻapipiʻi i le plasma 2 itula i le maeʻa ai o le puleaina, e tupu ai le afaina i le gastrointestinal tract. O le toesea e sili atu i le 6 itula, i le faaiuga o lenei vaitau, o le faʻaititia o le plasma toto e faʻaititia. O le gaioiga malosi o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo.

Contraindications, aʻafiaga itu

Biglawides e faʻasaina ona faia i ia tulaga:

  • tausaga e oo atu i le 15 tausaga
  • afaina i vaega
  • faalēaogāina ma le faʻaleagaina,
  • gangrene
  • muamua ma le ketoacidosis faasaga i le maʻisuka,
  • gasegase o le myocardial,
  • faʻasologa masani o le ava malosi
  • maʻi faʻamaʻi
  • maʻisuka vae
  • tigaina faifai pea, vomiting ma manava,
  • faʻamaʻi
  • ogaoga faʻamaʻi
  • foia le ate
  • lactic acidosis,
  • fiva
  • ava malosi,
  • maʻitaga ma lactation
  • suʻapala siaki.

E le manaʻomia le faʻataʻitaʻiina o tagata i luga o se taumafataga e aofia ai le 'aiina o meaai ma le maualuga o calorie i le 1000 kcal. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaaogaina fualaau faasaina i le maualuga o le iodine i le tino poʻo le faʻaofiina o lenei vailaʻau mo suʻesuʻega.

O ni faʻafitauli le talafeagai:

  • Mai i le vaega o mea oona, afu ma le vomiting, manava manava, e mafai ona tupu le tiga. O mea e popole ai, ma o se tofo gaosi o loʻo i le gutu. O nei gaioiga e aliali i le amataga o togafitiga.
  • Faatasi ai ma le faʻafefe o le tino i vaega o fualaau faasaina, e tupu ai erythema.
  • Afai e ave le metformin mo se taimi umi tele, o le fuamini B12 e le faʻavaivai. O le mea lea e atiina ae ai le measina megaloblastia ma faʻalavelave ai hematopoiesis.
  • Afai e matauina le maualuga, ona lagona lea o le vaivai o le tagata maʻi, bradycardia, le mautonu. E mafai ona faʻavaivaia le alamaʻi ma ono faʻaitiitia le mamafa o le toto.

Isi fesoʻotaʻiga fualaau

E mafai ona e faʻamalosia le aʻafiaga o le vailaau faʻamalosi ao ave i le inisalini, secretogens, MAO ma le ACE inhibitors, Cyclophosphamide, Acarbose, Oxytetracycline, Salicylate, Clofibrate.

E le fautuaina e ave faʻatasi ma le faʻasologa o le hormonal, hormones mo le togafiti o le lauroid, gutu o le vaega o le thiazide, GCS. O le aʻafiaga o le metformin e faaitiitia foi pe a faaaogaina fualaau faasaina e faavae ile acidic nicotinic, phenothiazine, glucagon, epinephrine.

Maua atili faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i le metformin mai laugutu o fomai e ala i le matamata i lenei vitio:

O le lautele ma le saogalemu i lona uiga i totonu o biguanides o fualaau faasaina e faavae i metformin. Ae ia manatua: ina ia le afaina ai lou lava tino, ia mautinoa ia tuu atu le tofiga o le fualaau faasaina i lau fomaʻi. Atonu e te manaʻomia le suʻega talafeagai ao leʻi faia lenei mea.

Faamatalaga o le vaega o falemaʻi

O le vasega tele e faʻaaoga e pulea ai le suka. Faiga faʻavae - tuʻuina. Monotherapy e na o le 5-10% e maua ai i le siama. O le faʻatinoga o le gaioiga e mafua ona o le faʻasaina o le gluconeogenesis ma faʻalauteleina le kulukose i totonu o sela maso. O le mea lea, i le taeao, o tagata gasegase e leai se toso malosi i le maualuga o le suka, ae e le tupu pe a uma ona 'ai. Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o fualaau oona e maua ai le mamafa o le paʻu, faaitiitia le fia ai ona o le faatupuina o le gaʻo.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

O nei fualaau oona e masani ona faʻaaogaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ma isi fualaau.

Biguanides e masani ona faʻapipiʻiina ma le PSM (Glibenclamide, Gliclazide) pe afai o faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo pea, poʻo le inisalini pe a faʻamautu le tetee i le vaega mulimuli. Aloese mai le tagofia o vailaʻau i le Cimetidine ona o le faaputuputu o biguanides. E tele vailaau i totonu o lenei vaega e le o toe gaosia ona o le maualuga o le aʻafia o le lactic acidosis.

Faailoga ma le faʻailoga

Faailoga mo le faaaogaina o fualaau faasaina:

  • tulaga faʻasolosolo, lea e tuʻuina atu faatasi ma se faʻaopoopoga o le sugar sugar ma ona tulaga masani pe a uma ona 'ai,
  • ituaiga 2 maʻisuka - e mafai ona faaaoga faapitoa "Metformin", faapea foi ma se vailaʻau faʻatasi ma le inisalini poʻo le faʻasao.

Contraindications mo le faʻaaogaina o tulaga e pei o:

O le le atoatoa o le faamaʻi hepatai o se faʻalavelave i le faʻaaogaina o fualaau o lenei vaega.

  • le vaitaimi o le gaioiga ma le lactation,
  • ate po o le fatu fatu,
  • lactic acidosis,
  • faʻamaʻi e maua mai i le hypoxia: anemia, faʻalavelave faʻalaʻi, faʻalala,
  • faʻamaʻi pipisi o le mama ma le fiafia tele,
  • faʻafitauli o loʻo i ai se manaʻoga mo togafitiga o le inisalini: taotoga, faʻaleagaina o le myocardial,
  • taumafaina o le itiiti ifo i le 1 afe kcal i le aso.
Toe foʻi i le laulau o mea

Le faiga o le gaioiga o biguanides i le maʻisuka

Biguanides e le faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose, ae le faatagaina lona faateleina. O lenei faiga o le gaioiga e mafua mai i le mea moni e le o fesoʻotaʻi le vailaʻau ma le pancreas ma e le faʻamalosia ai le faʻatuina o le inisalini. O vailaʻau e taofia ai le gluconeogenesis, o lona uiga, o le tuufaatasiga o le kulukose mai mea o le natura e le o le carbohydrate. E faʻapea foʻi ma vailaʻau e faʻalauteleina ai le lagona o le toto o le toto i le inisalini. Ona o lenei mea, o le kulukose e sili atu ona ulufale i totonu o siama ma ua sili atu lemu ile gaogao. I taimi o togafitiga uumi, o le biguanides o loʻo i ai se isi itu lelei: faʻaitiitia le cholesterol ma triglycerides e ala i le faʻagesegeseina o le liua o le kulukose i mea gaʻo.

Fualaau oona

Ole vaega tele e aofia ai fualaau faasaina:

  • "Tino"
  • Siofor 500
  • Glucopeli
  • Avandamet
  • Vaevae
  • Metformin Acre
Dianormet o se tasi lea o fualaau sili ona faʻaaogaina i lenei vaega.

Ae ui i lea, mai lenei vasega, toetoe lava o mataupu uma, o fualaau oona o loʻo faaaogaina, o lona malosi o le methylbiguanide. I se isi faaupuga, o Metformin ma ona analogues: Glucophage, Siofor, Metoomma, Dianormet. O le phenylbiguanides muamua na faʻaaogaina talu ai ona e oʻo atu i le maualuga o le maualuga o le pyruvate ma lactate i totonu o le toto.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga autu o fualaau faasaina e aofia ai mea nei:

  • le tofo o le uamea, talu ai o le kulūkose e faʻagesegese lemu,
  • suiga i le nofoa, taʻavale ma le vomia,
  • tiga matuia
  • anorexia, faʻafefe i meaai,
  • afaina o le tino - paʻu paʻu,
  • lactic acidosis.

I le tele o tulaga, o lenei faailoga e mou ese atu ma se faaitiitia o fualaau. Afai e le faʻamaopoopoina le fale, o se faʻamatalaga lea mo le faʻamavaeina o fualaau faasaina. I le umi o le togafitiga, e le lava le faʻaaogaina o le vitamini B12, e mafai ona gaosia le gaʻo. Ia mautinoa e siaki le maualuga o le lactate a itiiti ifo faalua i le tausaga. O lona faʻateleina e faʻaalia i le tiga o musika ma se tofo o le uamea.

E foliga mai e le mafai ona togafitia le maʻisuka?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

Faʻavasegaga o vailaau faufautua

Mo le maʻisuka ituaiga 1 (inisalini tui):

  • gaioiga puupuu
  • gaioiga puupuu
  • le umi o le umi o galuega
  • umi galue
  • vailaʻau tuʻufaʻatasia.

Ua uma ona matou talanoa e uiga i le auala o le puleaina o inisalini iinei.

Mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • biguanides (metformins),
  • thiazolidinediones (glitazones),
  • α-glucosidase inhibitors,
  • glinids (meglitinides),
  • tuufaatasiga o fualaau
  • sulfonylurea o sauniuniga o le muamua, lona lua ma le tolu.

Antidiabetic agents mo gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1

O sauniuniga o le vaega o le falemaʻi "Inisini" e faʻavasegaina i le amataga, le umi o togafitiga, faʻasalaga. O nei vailaau e le mafai ona fofoina le maʻisuka, ae latou te lagolagoina le soifua manuia lelei o le tagata ma faamautinoa le lelei o le faagaoioia o faiga o okeni, talu ai o le insulin o le hormone e aafia i faiga uma o gasegase.

I vailaau, o le inisalini e maua mai i le pancreas o meaola ua faʻaaogaina. O le inisalini bovine na faʻaaogaina muamua, ae o le mea na tupu, o le faateleina o le taimi o faʻamaʻi na mafua ai ona iloa, ona o le hormone o nei meaola e ese mai i le faʻavae mole mole mai i le tolu amino acids i le fausaga o tagata. O lenei ua sili atu i le inisalini puaa, lea e na o le tasi le eseesega o le amino acid ma tagata, o le mea lea e sili atu ona toleniina e tagata gasegase. I le taimi nei o loʻo faʻaaogaina tekinolosi faʻainisinia, o loʻo iai sauniuniga a le inisalini.

O fualaau, o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 1 e 40, 80, 100, 200, 500 IU / ml.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o inisua o inisalini:

  • afaina o le ate
  • afaina o gasegase,
  • loto vaivai
  • ma le le atoatoa o le matelaina.

Faʻaiʻuga. Faatasi ai ma le tele o le fualaau ole fualaau faasaina faatasi ai ma le le lava o meaai, e mafai e se tagata ona paʻu i totonu o se pusa hypoglycemic. O le aʻafiaga o le itu atonu o le faateleina o le manava ma, o se taunuuga, o le faateleina o le mamafa o le tino (o le mea lea, e taua tele le mulimuli i meaʻai faatonuina). I le amataga o le faʻaaogaina o lenei ituaiga o togafitiga, o faafitauli i le vaʻai ma le edema e mafai ona tupu, lea i ni nai vaiaso na o ese ai.

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Mo le auala e tui ai, e tatau ona faʻapipiʻi le aofaiga fautuaina o le vailaʻau (faʻataʻitaʻiina e le glucometer ma le taimi e togafitia ai e le fomaʻi), faʻamaʻi le nofoaga o inisiua faʻamalosi ai le ava, aoina le paʻu ile lafu (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le manava, itu poʻo le vae), ia mautinoa e leai se faʻaogaina i le sisi ea ma faʻafeiloaʻi le vailaau i totonu o le palapala o le gaʻo o le gaʻo, o loʻo uuina le nila e faʻalautele poʻo le maualuga o le 45 tikeri. Faʻaeteete ma aua le tuʻuina le nila i totonu o le musele (sei vagana ai faapitoa ile iniseti). A maeʻa ona ulufale atu i le tino, o le inisalini e fusifusia i le faʻaleleia o masini siaki ma faʻamautinoaina le "felauaiga" o le kulukose i le suauʻu, ma fesoasoani foi i le faʻaogaina o lona faʻaaogaina, e faʻaolaina ai le tele o gaioiga intracellular.

Pese ma faʻasolosolo sauniuniga o inisalini

O le faaitiitia o le suka i le toto e amata ona aliali pe a uma le 20-50 minute. Ole aʻafiaga e 4-8 itula.

O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Humalogist
  • Apidra
  • Failautusi HM
  • Gensulin r
  • Biogulin
  • Monodar

O le gaioiga o nei vailaʻau e faʻavae i luga o le faʻataʻitaʻiga masani, mai le manatu o le physiology, gaosia o le hormone, lea e tupu o se tali i lona faʻaosofia.

Vailaʻau o le umi o le umi ma le gaioiga umi

Latou te amata galue i le 2-7 itula, o le aafiaga e mai le 12 i le 30 itula.

Vailaau faafomai o lenei ituaiga:

  • Biosulin N
  • Monodar B
  • Monotard MS
  • Lantus
  • Levemir Penfill

E sili atu le leaga o latou tino, o latou aafiaga e sili atu ona umi ona o mea e aofia ai mea faʻapitoa faʻalautele (protamine poʻo le zinc). O le galuega e faʻavae i luga o le faʻatusatusaina o le gaosiga o le insulin.

Biguanides (metformins)

Latou te faʻapupulaina le lagona o gaʻo i le inisalini, puipuia le maua o le mamafa, faʻaitiitia le toto maualuga ma puipuia ai pupuni toto.

O nei vailaau e aofia ai:

O le lelei o lenei vaega o vailaʻau faʻasaina e faapea o nei fualaau oona e fetaui lelei mo tagata ma le tele o meaʻai. E le gata i lea, faatasi ai ma a latou gaioiga, o le a mafai ona faaititia le hypoglycemia.

Contraindications: le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatic, ava malosi, maʻitaga ma le susu, le faʻaaogaina o vailaʻau eseese.

Faʻaiʻuga: afaina, afu, se tofo o le uamea i le gutu.

Glinids (meglitinides)

Ia pulea lelei le maualuga o le suka o le suka i le toto ma pe a faʻatasi ma le inisalini. Saogalemu, lelei ma faigofie.

O lenei vaega ole vailaʻau faʻamaonia e aofia ai:

E faʻasaina le ave faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1, pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le PSM, i le taimi o le maʻitaga, ate ma le fatu fatu.

Thiazolidinediones (glitazones)

Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, faʻalauteleina le faʻavaveina o le tino o le tino i le hormone pancreatic.

Vailaʻau o lenei ituaiga:

  • Rosiglitazone (Avandia)
  • Pioglitazone (Aktos)

Contraindications: maʻi o le ate, faʻatasi ai ma le inisalini, maʻitaga, edema.

E taua le matauina o vaega nei o "faafitauli" o lenei vailaʻau: o le alu lemu o le gaioiga o mea, gaioiga mamafa ma le faatumauina o le ola, mafua ai le edema.

Faʻataga o le Α-glucosidase

O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le taofiofia o le gaioiga o enzymes e aʻafia i le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo. Faʻaaoga lenei vailaʻau, faʻapea foi sauniuniga o le vaega omea, e tatau i le taimi e tasi pei o le 'ai.

Sulfonylurea

Faateleina le lagona lelei o meaola e faalagolago ile inisalini hormone, e faʻaolaina ai le gaosiga o lona lava β-insulin.

O sauniuniga o le augatupulaga muamua (tupulaga) muamua na aliali mai i le 1956 (Carbutamide, Chlorpropamide). Na aoga, faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, ae na tele aʻafiaga itu.

O nei fualaau o le lona lua ma le tolu o augatupulaga ua faʻaaogaina:

Contraindications: faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, maʻitaga, gaʻo ma le faʻasologa o le hepatic.

O aʻafiaga e aofia ai mea mamafa, faʻalavelave faʻafitauli i le gaosiga o latou lava inisalini, ma le faʻaititia o aʻafiaga o le faʻaaogaina o tagata matutua.

Faʻauʻau faʻamaʻi

Latou te amata galue i le 2-8 itula, o le umi o le aafiaga e 18-20 itula.

O nei faʻamalologa e lua-vaega, e aofia ai le inisalini puupuu ma le gaioiga:

  • Biogulin 70/30
  • Humodar K25
  • Gansulin 30P
  • Mikstard 30 nm

Sugar-lowering drugs mo le maʻisuka ituaiga 2

Biguanides (metformins)

Latou te faʻapupulaina le lagona o gaʻo i le inisalini, puipuia le maua o le mamafa, faʻaitiitia le toto maualuga ma puipuia ai pupuni toto.

O nei vailaau e aofia ai:

O le lelei o lenei vaega o vailaʻau faʻasaina e faapea o nei fualaau oona e fetaui lelei mo tagata ma le tele o meaʻai. E le gata i lea, faatasi ai ma a latou gaioiga, o le a mafai ona faaititia le hypoglycemia.

Contraindications: le atoatoa o le tino ma le faamaʻi hepatic, ava malosi, maʻitaga ma le susu, le faʻaaogaina o vailaʻau eseese.

Faʻaiʻuga: afaina, afu, se tofo o le uamea i le gutu.

Glinids (meglitinides)

Ia pulea lelei le maualuga o le suka o le suka i le toto ma pe a faʻatasi ma le inisalini. Saogalemu, lelei ma faigofie.

O lenei vaega ole vailaʻau faʻamaonia e aofia ai:

E faʻasaina le ave faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1, pe a faʻaaogaina faʻatasi ma le PSM, i le taimi o le maʻitaga, ate ma le fatu fatu.

Thiazolidinediones (glitazones)

Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini, faʻalauteleina le faʻavaveina o le tino o le tino i le hormone pancreatic.

Vailaʻau o lenei ituaiga:

  • Rosiglitazone (Avandia)
  • Pioglitazone (Aktos)

Contraindications: maʻi o le ate, faʻatasi ai ma le inisalini, maʻitaga, edema.

E taua le matauina o vaega nei o "faafitauli" o lenei vailaʻau: o le alu lemu o le gaioiga o mea, gaioiga mamafa ma le faatumauina o le ola, mafua ai le edema.

Faʻataga o le Α-glucosidase

O le taʻiala o le faʻatinoga e faʻavae i luga o le taofiofia o le gaioiga o enzymes e aʻafia i le faagasologa o le vaeluaina o gaʻo. Faʻaaoga lenei vailaʻau, faʻapea foi sauniuniga o le vaega omea, e tatau i le taimi e tasi pei o le 'ai.

Sulfonylurea

Faateleina le lagona lelei o meaola e faalagolago ile inisalini hormone, e faʻaolaina ai le gaosiga o lona lava β-insulin.

O sauniuniga o le augatupulaga muamua (tupulaga) muamua na aliali mai i le 1956 (Carbutamide, Chlorpropamide). Na aoga, faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, ae na tele aʻafiaga itu.

O nei fualaau o le lona lua ma le tolu o augatupulaga ua faʻaaogaina:

Contraindications: faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi, maʻitaga, gaʻo ma le faʻasologa o le hepatic.

O aʻafiaga e aofia ai mea mamafa, faʻalavelave faʻafitauli i le gaosiga o latou lava inisalini, ma le faʻaititia o aʻafiaga o le faʻaaogaina o tagata matutua.

Faʻauʻau faʻamaʻi

O le gaioiga e faʻamoemoe i le taimi lava e tasi i le faʻaleleia o le gaosia o le insulin ma le faʻateleina o le gasegase o le masima.

O se tasi o kulupu sili ona mataalia o Glibomed: Metformin + Glibenclamide.

Faʻasologa o vailaau faʻasaina fou

Glucovans. O lona uiga ese ma le tulaga ese o lenei sauniuniga e aofia ai le fulu o le glibenclamide (2.5 mg), lea e tuufaatasia i le tasi papafa ma le metformin (500 mg).

Manilin ma Amaril, lea na talanoaina i luga, e aofia ai foi i le fou o fualaau faasaina.

Maʻisuka (Gliclazide + tagata faʻataʻitaʻi). Faʻatupulaia le puleaina o le hormone o le pancreas, faʻaleleia atili le gasegase o le tino.

I le tusiga o loʻo mulimuli mai o le ae iloa: O le a le mea e sili atu Maninil poo le maʻisuka.

Contraindications: ituaiga o maʻisuka ituaiga 1, ogaoga o le ate ma fatugao, e oʻo atu i le 18 tausaga, maitaga. E faʻasaina le faʻaaogaina o le miconazole!

O aʻafiaga: o le hypoglycemia, fiaai, faʻaleagaina ma le vevesi tele, atuatuvale, le mautonu.

Faitau atili e uiga i fualaau o le maʻisuka fou iinei.

Totogifuapauina o le maʻisuka

Totogifuapauina e faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga, lagolago le togafitiga, ae leai se auala e mafai ona avea ma togafitiga autu. Afai e te filifili e faʻaaogaina, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea.

Taʻiala o le maʻisuka ituaiga 1:

  1. 0.5 kilokalama o le lemoni, 150 g o le pasili fou, 150 g o le keke. O nei mea uma e pasia e se mea e teu ai manu (tatou te le aveesea le peel mai le lemon - tatou te 'aveʻesea ponaivi), faʻafefiloi, faʻafeiloaʻi i totonu o se ipu fagu ma faʻauʻu mo le lua vaiaso i se nofoaga malulu ma malulu.
  2. Painakeke ma le meli (ia tofo). I totonu o se ipu vai inu, tuu i lalo le laau o le kapon mo le afa itula, faaopoopo le meli ma taofi mo se isi lua itula. Aveese le ese. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i le taeao ma le afiafi.

E mafai ona e maua nisi togafitiga faʻalautele mo le maʻisuka ituaiga 1 iinei.

Mo le maʻisuka ituaiga 2:

  1. 1 kilokalama o aʻa ma le 1 kg o leona. Fufulu meaʻai, paʻu le seleni, tuʻu le luni i totonu o le paʻu, na o le aveeseina o fatu. O nei mea uma e faʻaaogaina e faʻaaoga ai se mea e teu ai meaʻai ma tuu i totonu o se pani. Aua neʻi galo e faʻafefiloi! Kuki i se vai vai taele mo le 2 itula. A maeʻa le faʻafefiloi o meaʻai ma meaʻai, faʻamalie, faʻafeiloaʻi i totonu o se fagu tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa i lalo ole tapuni. Faʻaaoga 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  2. 1 le ipu suamalie i le 5 lita o vai. Liligi fufulu i le vai ma kuka i luga o le vevela vevela (faʻafaigofie) mo le 10 minute. Faʻafiafia, vela ma teu i le pusaaisa. Ina ia inu i soo se taimi, e fautuaina e sui lauti ma kofe i lenei mea e afaina. A uma ona inu le susu, saunia se 20 aso malolo ona mafai lea ona e toe saunia lenei vai inu lelei.

I le vitio, e talanoa le endocrinologist e uiga i fualaau fou mo le maʻisuka, ma o le tagata tomai faapitoa i isi vailaau faafomai e maua ai fualaau mo fualaau faasaina e faia i le natura:

O le maʻi suka o le ituaiga muamua ma lona lua e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae o lenei ua tele naua fualaau oona o le a fesoasoani e faatumauina le ola maloloina o le tagata ma le soifua manuia. O isi auala i le ituaiga o totogifuapauina e tatau ona faʻaaogaina e na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu ma i feutagaiga ma le fomaʻi.

Fualaau mo le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka ituaiga 2

Ole maʻi ole maʻisuka e le o le insulin e avea ma tasi o ituaiga o faamai, e mafua mai i le faaitiitia o le lagona o sela ma tino o le tino ile gaioiga o le insulin. O lenei vailaau e gaosia e sulu o le pancreatic mea faʻapipiʻi. O lona gaioiga o le aveʻesea o kulūkose molekone i totonu o sela e tuʻuina atu ai le malosiaga mulimuli.

I le toto o le maʻisuka ituaiga 2, ua matauina le hyperglycemia - o se maualuga maualuga o suka. O lenei faailoga e manatu o le taʻitaʻia, o lona faavae e faʻamaonia le faʻamaonia. E faʻataʻitaʻia faʻataʻitaʻiga maualuga o le glycemia, togafitiga o meaʻai (faʻamalositino paleni), faʻamalositino ma togafitiga fualaau. O le tusiga o le a taulai atu i foliga o le tofiga ma le puleaina o fualaau faasaina. O le lisi o vailaʻau faʻaitiitia o le suka mo le maʻisuka ituaiga 2, o faʻamatalaga mo lo latou faʻaogaina ma taʻiala o togafitiga o loʻo talanoaina i lalo.

O mataupu faavae o togafitiga fualaau faasaina

O le American Diabetes Association ma le Faalapotopotoga a Europa mo le Suesueina o le Maʻisuka o loʻo faamamafaina ai o le hemoglobin glycosylated ua avea ma suʻesuʻega autu mo suʻesuʻega o le maʻi. Faatasi ai ma se ata i luga aʻe o le 6.9%, o faaiuga taua e tatau ona faia e tusa ai ma togafitiga. Ae peitai, afai tatou te le o talanoa e uiga i tagata gasegase, ae e uiga i mataupu patino o mataupu tau falemai, e tatau ona mautinoa e le sili atu i le 6% le fuainumera.

I le taimi lava na maeʻa ai le faʻamaonia o le faʻamaoniga o se "faʻamaʻi maʻi" ituaiga 2 (e pei o le maʻisuka e valaʻau i tagata lautele), o loʻo fautua mai e endocrinologists Metformin. O vaega o le faaaogaina o fualaau faasaina ua faamatalaina e faapea:

  • o vailaʻau e le saofagā i le mamafa o le maua,
  • e itiiti ifo ona aʻafiaga i itu,
  • e le faʻaosoosoina osofaʻiga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto toto i le maʻisuka,
  • tofia i le leai o ni faʻasalaga,
  • lelei toleniina e gasegase
  • e faatatau i fualaau oona maualalo.

Taua! E faʻaopoopoina togafitiga faʻasolosolo ma meaʻai e maua ai le suka i le taimi o togafitiga ma Metformin.

O vaega nei o kulupu autu e maua ai le suka, oo latou sui aoga, aemaise lava le faʻamoemoe ma le pulega.

O vaega autu o fualaau faasaina

Faʻasologa o aso nei e faʻaaoga ai le 5 vasega o vailaʻau e faʻaititia ai le toto suka i le maʻisuka. E vaevaeina i ni vaega tetele se lua:

  • O vailaau oona (vailaʻau e maualalo ai le maualuga o le toto). Latou te faaosofia le gaosiga o le inisalini oona, lea e aʻafia ai le mamafa o le maʻi (faʻalautele), ma e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaitiitia o le glycemia. O sui e mafua mai i le sulfonylureas ma le omea.
  • O vailaʻau o le anthyperglycemic (fualaau e le faatagaina ai le maualuga o le maualuga o le toto suka maualuga i luga o le maualuga faatagaina). O sui o le vaega e faʻalauteleina le suka i le itu, ae leai se mea e faʻaosofia ai le gaosiga o meaʻai. O nei mea e aʻafia ai le faʻaipoipo, faʻamaʻi alpha-glucosidase blockers ma thiazolidinediones.

Laulau: Faʻatusatusa o vailaau maualuga o le suka

Vaega o vailaauLe gaoioiga a sui i le monotherapyLeleiFaailoga mo le tofiga
Alpha Glucosidase InhibitorsFaʻaitiitia le hemoglobin glycosylated e 0.7%Faʻaitiitia faʻamaoniga o le hyperglycemia pe'ā uma ona 'aiGlycemia pe a uma ona 'ai ma le sugar sugar masani
SulfonylureasFaʻaitiitia le hemoglobin glycosylated e 1.5%Faʻateleina le gaosiga o le inisaliniTofia i le leai o se tino o le tino
GlinidsE tutusa ma le initaneti o le alpha glucosidaseTofi i tagata gasegase oe le mananao e mulimuli i togafitiga o meaʻai
BiguanidesFaʻaitiitia le hemoglobin glycosylated e 1.7%Faateleina le lagona o le insulin i selaMaua maualuga le suka i le glycemia masani pe a uma ona 'ai
ThiazolidinedionesFaʻaitiitia le hemoglobin glycosylated i le 0.5-1.3%Faʻaleleia le lagona o le insulin i selaMo tagata mamaʻi e mamafa tele le tino
InisaliniLe sui aupito sili ona lelei, fetuunai faailoga i soo se tulaga manaomiaFaʻaitiitia le le lava o le InisaliniFaʻailoa atu i le taufaasese, leai se aoga o isi vailaʻau mo togafitiga o fafine maʻitaga

I le taimi nei, ua manatu Metformin o le fualaau sili ona faʻaaogaina o le kulupu. E taatele ona o le maualalo o le aʻafia o le lactic acidosis i taimi o togafitiga. Biguanides e mafai ona fetuutuunaʻi faiga faʻava-o-tino ona o:

  • faʻaitiitia le gluconeogenesis (o le fausia o le kulukose e le ate mai mea e le o le carbohydrate),
  • faateleina le maualuga o le suka i sela ma masini,
  • suiga i le fua faatatau o le faʻaaogaina o le suka i totonu o le inisinia.

Faʻapitoa ma faʻafitauli o le kulupu

Biguanides e faʻamaʻosaʻo le suka ma le hemoglobin glycosylated, faʻaitiitia le mamafa o le tino, taofi le manava o le manaʻo. O fualaau oona e lelei i le latou le faʻaosofia le atinaʻeina o le hypoglycemia o le taeao i le matelaina i le po.

O le fualaau faasaina Metformin e le gata ina faaosofia ai le gau o le lipids, ae taofia ai foi le fausia o le tino. Biguanides e fesoasoani foi i le aveesea o le "leaga" cholesterol mai le tino, faʻaitiitia ai le tele o triglycerides ma le LDL. Aafiaga aoga i le setete o le faʻaaogaina o le toto.

Togafitiga uiga

Metformin e mafai ona faʻaititia le glycemia pe a faʻaaogaina e pei o le monotherapy pe faʻatasi foi ma le inisalini togafiti, sulfonylureas. Biguanides e le o faʻamaonia i mataupu nei:

  • le vaitaimi o le gaioiga ma le lactation,
  • tulaga ogaoga, e aofia ai coma,
  • tulaga faaiu o togafiti fatugaʻo ma le ate,
  • gaioiga gasegase
  • e faasaga i le talaaga o togafitiga o mea taumafa ma le calorie i aso taitasi e itiiti ifo ma le 1000 kcal,
  • gasegase e maualuga le malosi faaletino,
  • tagata matutua matutua.

Alpha Glucosidase Inhibitors

O le maketi faʻapitoa a Rusia i aso nei ua na o le tasi le kamupani ua faamauina. O le Glucobai (o le gaioiga galue o le sosolo). O le fualaau faasaina e pipii ai i enzymes oona, e faaitiitia ai le faagasologa o le vaevaeina ma le gaogao o siaki. O le taunuuga o loʻo taofia ai le faateleina o le suka pe a uma ona faʻamalosia meaai.

I le mea moni, o le monotherapy ma le faʻamaʻi alpha-glucosidase e naʻo le muai mauaina o le maʻisuka. E lua vaega e masani ona faʻapipiʻiina: inhibitors + sulfonylurea, mea inhibitors + biguanides, inhibitors + insulin therapy.

O le aʻafiaga autu o Glucobai e fesootaʻi ma le solia o le tulaga o le gastrointestinal tract. O tagata maʻi ei ai a latou faitioga o le manava, afaina. O faʻamaoniga i le tofiaina o fualaau faasaina e:

  • diverticulitis
  • afaina o le manava
  • ulcerative colitis
  • Crohn's faamaʻi
  • o le i ai o talitonuga,
  • oniania o le fanua.

Sulfonylureas

O sui o lenei vaega, o le faʻaitiitia o le suka o le toto, na maua i se avanoa. Muamua, na talitonuina o vailaʻau e aʻafia lava i le antibacterial. A maeʻa ona iloa le malosi faaopoopo o le kulupu, o loʻo suʻesuʻe ma le iloa e saienitisi le sailiga mo na vailaau faʻasaina o loʻo i ai le faʻaoga o le hypoglycemic pronoun. Na mafai ai ona faʻaaogaina sui mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le gaioiga o le sulfonylurea o mea nei:

  • faaosofiaina o le masini faʻapitoa,
  • toefuataiga o lagona o sela o teineiti o Langerhans-Sobolev,
  • se faʻaopoopoga o le aofaʻi o tagata faʻaleleia o loʻo maua i luga o le tino.

O mea le lelei o le kulupu o le mafai lea ona maua le mamafa i le taimi o le togafitiga ma sui o le vaega lua o augatupulaga (mo se faʻataʻitaʻiga, Maninil). A faʻaaogaina le mea lava e tasi, o le faagasologa o mea faʻaleagaina o le gataifale e faʻateleina, o le faʻaosooso o se fatu fatu e sili atu ona faigata.

Faʻamatalaga i togafitiga faʻamaʻi:

  • foliga o le inisalini o le "maʻi manaia"
  • le vaitaimi o le gaioiga ma le lactation,
  • o le i ai o le faateleina o le lagona o tagata taitoatasi,
  • o faʻalavelave faʻafitauli i le ituaiga o ketoacidotic, state hyperosmolar,
  • fomaʻi oona,
  • o se faʻaitiitia i le maualuga o kela o le toto i totonu o le toto i lalo ifo masani.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le aʻafiaga o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka o le toto e faʻaleleia e le tuufaatasiga o sulfonylureas ma le tele o vailaau faʻamaʻi, mea faʻapitoa tuusaʻo, ma soʻo faʻamalolo salicylic. O le ava malosi foi e faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic.

Ole faʻaaogaina ole vailaau ole kulupu e faʻaititia ile aoga pe a tuʻuina atu:

  • faatasi ai ma thiazides,
  • paʻu o le calcium.

Glibenclamide

O le sui o le tupulaga lona lua o fualaau oona. Fefaʻatauaiga - Maninil, Euglyukan. Maninil ua manatu o le sui sili ona aoga o le hypoglycemic agent o le vaega, ae peitai, o loo i ai le tele o lapataiga, o le solia ma e mafai ona mafua ai ni itu taua.

E le o faʻamatalaina mo le atinaʻeina o nephropathy o le natura o le maʻisuka, ma le maualuga o le lamatiaga o le maʻi gallstone. Malosiaga talafeagai ma metformin.

Glimepiride

Le tolu o tupulaga o fualaau faasaina. Fefaatauaiga - Glemaz, Amaril. O fualaau o kulupu vaega e le afaina ai le mamafa o le tino, e ave tasi i le aso. I se faʻalavelave matuia i le fatu o le fatu, e le mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le tagata gasegase i le inisalini, ona e le aʻafia le elemene o le fatu masini.

Sui o le 2 augatupulaga o gaosia o sulfonylurea. Tofi atu i tagata gasegase ma se faʻagasologa o le gaʻo. O le vailaʻau e aoga mo se "faʻamaʻi manuia" i le leai o ni faʻamaumauga faʻapitoa. Fefaatauaiga:

O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka toto o loʻo mafaufauina o le faʻavaveina o le insulin. E ave saʻo i le taimi o taumafa. O sui sili ona lauiloa o le vaega o le Igoa, Repaglinid.

O le aofaʻi o le fualaau faasaina i le toto e tulaʻi pe a tuʻufaʻatasia ma fualaau nei:

  • ma le ketoconazole,
  • Miconazole
  • Clarithromycin
  • Erythromycin
  • Gemfibrozil,
  • NSAIDs
  • peta blockers
  • salicylate.

O le maualuga o le malosi o le tino i le tino ua faʻaitiitia i lalo o le faatosinaga a le barbiturates, carbamazepine.

O fualaau o loʻo fuafua mo le togafitiga o le maʻisuka, lea o loo i ai fua masani o le suka aʻo leʻi 'ai ma maualuga pe a uma ona' ai meaai. O vailaʻau e faʻamaonia mo tagata matutua, faʻapea foʻi ma i latou o loʻo i ai se tulaga lamatia tele i le atiaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic. O kulupu e lelei tele mo le togafitia o tagata gasegase ua faʻalauteleina le lagona o tagata taitoatasi i sulfonylureas.

Aafiaga le talafeagai i le taimi o togafitiga:

  • faamai pipisi o le tumutumu o le gataifale pito i luga,
  • afaina o paranasal sinusal,
  • tele o le gaioiga, manava,
  • tiga faʻatasi
  • cephalgia
  • tupe mama.

Tuua Lau Faamatalaga