O le faʻaaogaina o Aspirin mo le toto totoina e faʻamaonia

Faatonuga mo le faʻaaogaina:

Tau o falemaʻi i le initaneti:

Acetylsalicylic acid o se vailaau faʻasaina ma le faʻamaʻi-inflammatory, antipyretic, analgesic ma le faʻataunuʻuina (faʻaitiitia le faʻaaogaina o le platelet adhesion).

Faʻataʻitaʻiga

O le gaioiga o le gaioiga o le acetylsalicylic acid e mafua ona o lona gafatia e taofiofia ai le faʻasalalauga o prostaglandins, lea e taua tele i le atinaʻega o faiga faʻaleagaina, fiva ma tiga.

O le faaitiitia o le numera o prostaglandins i le ogatotonu o le vevelaulation e oʻo atu ai i le vasodilation ma le faateleina o le vevela, lea e tau atu ai i le antipyretic aafiaga o le fualaau faasaina. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e mafai ona faʻaitiitia ai le lagona o aʻafiaga o le namu i le aufaasalalau o tiga e ala i le faʻaitiitia o le aafiaga o prostaglandins i luga ia i latou. Pe a faʻaaogaina, o le maualuga o le maualuga o le acetylsalicylic acid i le toto e mafai ona matauina i le maeʻa ai le 10-20 minute, ma faia e avea ma se taunuuga o le salabetalate metabolism i le 0.3-2 itula. Acetylsalicylic acid e faʻamalosi i fatugaʻo, o le afa-ola e 20 minute, o le afa o le ola mo le salicylate e 2 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid, o faailoga ia e mafua ona o ona meatotino, ua faatonuina mo:

  • o le fiva rheumatic i le fatu, o le pericarditis (o le mumū o le paʻu o le fatu), o le gasegase o le rūmato (faaleagaina o mea fesootai ma ipu laiti), o le rheumatic chorea (faʻaalia i le faʻaaogaina o muscle contractions), Dressler's union syndrome (o le tuufaatasiga o le pericarditis ma le afaina o le tino poʻo le niumonia),
  • tiga o le agamalu ma le malosi: migraine, maʻi tigaina, toothache, tiga i le taimi o le taotoga, o le osteoarthritis, neuralgia, tiga i sooga, maso,
  • faʻamaʻi o le vaʻalaʻau eo mai faatasi ma le tiga: sciatica, lumbago, osteochondrosis,
  • febrile syndrome
  • o le manaʻoga mo le faapalepale i fualaau faʻamaʻi-faʻamaʻi i tagata gasegase i le "aspirin triad" (o le tuufaatasiga o le fulafula o le bronchial, polyps nasal ma le le faapalepale i le acetylsalicylic acid) poʻo le "aspirin" foma,
  • puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial i faʻamaʻi fatu fatu poʻo i le puipuia o le toe foʻi mai,
  • o le i ai o ni aʻafiaga o aʻafiaga mo suʻesuʻega o le myocardial, e leai se maʻi,
  • Puipuia o le gasegase (afaina o se vaʻa ma le thrombus), valve mitral heart deficits, faʻalauleʻa (faʻaleagaina) o le valve mitral, faʻamalosia o le atrial (le lava le malosi o le atria e galulue faʻatasi ma fiva maso),
  • gasegase ogaoga (mimiti o le vein wall ma le fausia o se thrombus e taofia ai le lumen i totonu), faʻaleagaina o le pulmonary (faʻasaina o le va o thrombus o se vaa e maua ai le tino), ma le faʻaaogaina o pulmonary embolism.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid tablets ua fuafuaina mo le faʻaaogā faʻamataʻu, e fautuaina e ave pe a uma meaʻai ma le susu, vai masani poʻo le faʻalavai vai.

Mo tagata matutua, o le acetylsalicylic acid e fautuaina mo le faʻaaogaina o le 3-4 kuluma i le aso, 1-2 papa (500-1000 mg), ma le maualuga o aso taitasi o le 6 papa (3 g). O le maualuga o le umi o le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e 14 aso.

Mo le faʻaleleia atili o mea totino o le toto, faʻapea foi ma se inhibitors o le talipupuni, o le ½ laulau o le acetylsalicylic acid i le aso ua faʻamaonia mo le tele o masina. I le faʻaogaina o le myocardial ma mo le puipuia o le faʻaaogaina o le myocardial secondary, o le aʻoga mo le acetylsalicylic acid e fautuaina e ave le 250 mg i le aso. O le malosi o le cerebrovascular disorders and cerebral thromboembolism e fautuaina ai le ave o le ½ laulau o le acetylsalicylic acid faatasi ai ma se fetuunaiga faifai malie o le fualaau i le 2 pulu i le aso.

Acetylsalicylic acid ua faatonuina i tamaiti i vailaau nei: matua atu i le 2 tausaga - 100 mg, 3 tausaga o le ola - 150 mg, fa-tausaga - 200 mg, sili atu i le 5 tausaga - 250 mg. E fautuaina e ave e tamaiti le acetylsalicylic acid 3-4 taimi i le aso.

Faʻaiʻuga

Acetylsalicylic acid, o le faʻaaoga e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi, e mafai ona faʻaosoina aʻafiaga e pei ole:

  • vaila, vailaau, anorexia, tiga o le manava, manava manava, gaioiga o le ate,
  • faʻaleagaina o mea vaaia, maʻi tigaina, maniteitis faʻapitoa, susu, totogia,
  • anaemia, thrombocytopenia,
  • umi o le toto toto, maʻi faʻamaʻi,
  • le faʻaaogaina o le tino, le nephrotic syndrome, faʻaleagaina le tino,
  • bronchospasm, Quincke's edema. paʻu paʻu, "aspirin triad",
  • Reye's syndrome, faʻateleina faailoga o le leai o se fatu o se natura masani.

Contraindications Acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid e le o faatonuina mo:

  • gasegase gasegase,
  • gasegase erosive ma ulcerative o le vaega o meaʻai i le vaega laititi,
  • "Aspirin tolu",
  • tali atu i le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid poʻo isi fualaau faʻamaʻi-fomaʻi i le ituaiga o rhinitis, urticaria,
  • fomaʻi faʻamaʻi pipisi (faʻamaʻi o le toto totoʻa, o loʻo faʻaalia i le faʻagasolo i le faateleina o le toto),
  • hemophilia (tolopo le tuiina o toto ma le faateleina o le toto),
  • (popopopromine) (faateleina le malosi o le tafe toto ona o le le atoatoa o le prothrombin i totonu o le toto),
  • togafitia o le anerysm (faʻasalaga faaopoopo lumen sese i totonu o le mafiafia o le puipui),
  • toto maualuga
  • Vitamin K vaivai
  • gasegase o le fatu po o le ate,
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency,
  • Reye syndrome (faʻaleagaina matuia o le ate ma le faiʻai i fanau ona o le togafitiga o iniseti viral with aspirin).

Acetylsalicylic acid e solia i tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matua ma o latou maʻi pipisi e mafua mai i siama viral, tausi maʻi mamaʻi, faapea foi ma tina maitaga i le muamua ma le tolu o masina.

E tusa lava poʻo le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taʻu mai ai faʻamatalaga, o le acetylsalicylic acid e le o faʻamaonia mo le hypersensitivity i ai poʻo isi salicyoa.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Aspirin o se vailaau e le o le fomaʻi-fualaau faʻamaʻi ma o se analgesic e leai ni nakoti ma se aʻafiaga antipyretic. O lenei vailaau faʻaavanoa o loʻo maua i foliga o papa (50, 100, 350 poʻo le 500 mg).

Aspirin e mafai ona i ai i le tulaga o fualaʻau manogi po o totonu o se mea faʻapitoa faʻapitoa.

O le elemene autu autu i le aspirin o le acetylsalicylic acid. E le gata i lea, o mea nei o loʻo avea ma vaega o fualaau faasaina:

Aspirin o loʻo galue i le tino e avea o se mea faʻapitoa, anti-inflammatory, antipyretic, sui antiplatelet (e puipuia ai le faia o paʻu toto).

O le tele lava o taimi, o le fualaau faasaina ua faatonuina mo ia tulaga:

  • tiga o le tiga o tupuaga eseese,
  • fiva ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi,
  • malamatika
  • puipuiga o le thrombosis.

Le faʻaaogaina o aspirin mo le totoina o le toto

Laititi-aspirin e masani ona faʻatulagaina mo le vevela toto. E ui i lea, e taua le faʻamalamalamaina i le va o manatu o le "toto vaʻaia", o lona uiga, faʻateleina le viscosity o le toto, ma le "faʻaogaina o le thrombosis."

Afai o le vaeluaga o le numera o elemene ma foliga o le plasma i totonu o le toto ua solia, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga ile toto toto. O lenei tulaga e le o se faʻamaʻi tutoʻatasi, ae o se maʻi e tupu ona o tulaga eseese.

O le faʻaitiitia o le toto ona o le faateleina o le viscosity toto e mafua ai le lamatiaga o microclusts i totonu o le toto, lea o se faʻalavelave faʻalavelave (poloka) o toto toto. O le faʻaaogaina o le faʻasalaga o aspirin e le o faʻaalia i le toto totoga i le uiga moni. Ole fualaau faasaina e le afaina ai le viscosity faaletino, ae taofia ai le faia o ni pupuni toto.

Acetylsalicylic acid e aafia ai meatotino o le platelets e pipii faatasi (faʻaputuina) ma pipii i luga o le palapala (adhesion). O le taofia o nei laasaga, o le aspirin e puipuia ai le faʻaoʻoina o toto (pupuni toto) i totonu o vaa.

O fomaʻi e uiga i le aspirin

O manatu o fomai e uiga i Aspirin na vaevaeina.

  1. E toʻatele le au atamamai e iloa o se tasi o auala sili ona aoga i le puipuia o le fatu ma le taʻavale. O le tele o taimi, o le vailaau faʻasaina e leʻo faia i le ituaiga o acetylsalicylic acid, ae i isi ituaiga. Ua faailoaina le aspirin mo tagata gasegase pe a mavae le 50 tausaga o mafatia mai maʻi fatu fatu. E fautuaina e ave le vailaau i aso uma i aʻoga uumi.
  2. O isi vaega o fomaʻi e faitio tele i le acetylsalicylic acid. Latou te mautinoa o le tofiaina o Aspirin e faʻamaonia naʻo tagata gasegase o loʻo mafatia i le fatu o le fatu poʻo le faʻasolosolo o le ischemic. Latou finau i lo latou tulaga e pei ona taua i lalo:
    • faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina ei ai le maualuga o le lamatia o le toto, o le atinaʻe o le maʻi o le peptic ma le kanesa o le manava,

I le lima tausaga talu ai, na iloa ai e le Scientists Oxford e faapea, o le acetylsalicylic acid e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu i le 20%, ae i le taimi e tasi, o le gasegase o le toto toto e faateleina i le 30%.

Aafiaga aʻafiaga

  1. Tali a le Allergic: o le paʻu paʻu, bronchospasm, Quumeke's edema, faʻalavelave anaphylactic.

Aspirin e mafai ona mafua ai se faʻalavelave faʻaleagaina e pei o le faʻala. O le faʻafitauli faigata e taua o le "aspirin triad" ma faʻaalia o ia lava o le bronchospasm, polyps i totonu o le isu ma le le faapalepale i salicylates.

I le tulaga o na faailoga, e faanatinati le taofi le ave o vailaau ma faʻatalanoa se fomaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi mea

  1. Aspirin e matua le fetaui ma soʻo se ituaiga ava malosi. O le faʻaoga tutusa o nei mea e lua e mafai ona mafua ai le toto toto gaʻo.
  2. E le o faʻamalamalamaina le vailaʻau faʻatasi ma faʻamalosi (mo se faʻataʻitaʻiga, Heparin), talu ai ona faʻaititia le toto toto.
  3. Aspirin e faʻaleleia le aʻafiaga o nisi o vailaau faʻasaina: antitumor, sugar-lowering, corticosteroids, isi vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, faʻasolosolo narcotic.
  4. Acetylsalicylic acid e faʻaitiitia ai le lelei o togafitiga ma fualaau faʻasaina e aʻafia ai le mamafa.

Analogs o le fualaau faasaina - laulau

Faʻailoa igoa

Faiga faʻapolopolo

Galue
vailaau

Faailoga
e faʻaaoga

Contraindications

Tau

O le tele o ituaiga o talosaga e avea o se antipyretic, o le aniani, o le anti-inflammatory, faapea foi ma le sui tetee.

  • tasi le le faapalepale i mea aoga,
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (ulia ma le afaina),
  • bronchial asthma,
  • muamua ma le tolu o tau o le maitaga,
  • ogaoga faʻamaʻi fatu
  • talafaasolopito o totoga eseese
  • tausaga e oo atu i le 15 tausaga.

pepa e afifi ai meaʻai

O faʻamaʻi uma lava e iai se faʻalavelave faʻaofuofu o le toto:

  • soʻo se faʻafitauli o le fatu fatu fatu (fatu faʻamaʻi)
  • angina pectoris
  • gasegase o le myocardial ma le pulumu,
  • suauu totoga, e aofia ai le vavalaʻau,
  • thrombophlebitis o veins o pito pito i lalo.
  • le faapalepale i mea galue malosi,
  • fulu, aspirin, faʻala,
  • toto faʻalavelave pipisi
  • cirrhosis o le ate poʻo le toilalo o lana galuega,
  • togafiti fatugao
  • ulunua o le manava, maʻi maʻi leʻo,
  • maitaga (faʻasaina faasaina i le muamua ma le tolu o le tolu),
  • lactation
  • tausaga e oo atu i le 15 tausaga.

pepa e afifi ai meaʻai

Togafitiga ma le puipuia o faamaʻi cardiovascular (angina pectoris, stroke, fatu fatu), puipuia o le thrombosis vascular.

  • le faapalepale i mea galue malosi,
  • gasegase toto
  • cirrhosis o le ate poʻo le toilalo o lana galuega,
  • faʻamaʻi fatu
  • ulunua o le manava, maʻi maʻi leʻo,
  • maitaga (faʻasaina faasaina i le muamua ma le tolu o le tolu),
  • lactation
  • fomai diamorrhagic,
  • tausaga e 18 tausaga.

pusa tioata

Puipuiga o le maʻi fatu cardiovascular, thrombosis, thromboembolism, stroke.

  • le faapalepale i mea galue malosi,
  • gasegase toto
  • ogaoga o le ate
  • faʻamaʻi fatu
  • ulunua o le manava, maʻi maʻi leʻo,
  • maʻitaga ma lactation
  • fomai diamorrhagic,
  • tausaga e 18 tausaga.
  • acetylsalicylic acid
  • ascorbic acid.
  • tiga o le tiga o tupuaga eseese,
  • thrombosis ma thrombophlebitis,
  • fatu fatu
  • suauu totoga, ma isi.
  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • totoga o soʻo se amataga,
  • togafitiga o le gastrointestinal tract and kidneys,
  • maitaga (aemaise lava le tolu piliona),
  • tausaga o tamaiti.

Puipuiga o le atinaʻeina o le faʻaaogaina o le myocardial primary poʻo le lua, puipuia o le thrombosis, paʻu.

  • taimi ogaoga o gasegase erosive ma ulcers o le gastrointestinal tract,
  • tasi le le faapalepale i le fualaau faasaina,
  • bronchial asthma,
  • gasegase pipisi
  • ogaoga patho o gaʻo ma le ate,
  • tausaga e oo atu i le 15 tausaga.

pusa tioata

Puipuiga o le maʻi fatu cardiovascular, thrombosis, thromboembolism, stroke.

  • le faapalepale i mea galue malosi,
  • fulu, aspirin, faʻala,
  • toto faʻalavelave pipisi
  • cirrhosis o le ate poʻo le toilalo o lana galuega,
  • togafiti fatugao
  • ulunua o le manava, duodenum,
  • maʻitaga
  • tausaga e oo atu i le 15 tausaga.

pusa tioata

  • acetylsalicylic acid
  • magnesium hydroxide.

Maʻi fatu faʻamaʻi (faʻamaʻi ma tumau), puipuiga o le thrombosis.

  • le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina,
  • manava o le manava
  • ogaoga o le ate ma fatuga fatu,
  • naunau i gasegase eseese,
  • bronchial asthma,
  • tolu tolu masina o le maitaga
  • gout
  • tausaga o tamaiti.

Aspirin analogues - gaioiga

Ua ou iloa aspirin talu mai loʻu laitiiti. E faigata ona mafaufau i se aiga e le oi ai ni paipa o acetylsalicylic acid i totonu o le vailaʻau vailaʻau. E foliga mai o se vailaau lautele lenei mo le toetoe lava o mea uma ma e sili atu ona taugofie, ae faʻatau atu i soʻo se fale talavai. Ae e tatau ona e faʻaeteete. E foliga mai o se fofo faʻapitoa e matua ogaoga le faʻasaina. O lona uiga, o le fualaau faasaina e le mo tagata uma. O le tagata lava ia, o loʻo i ai pea aʻu fualaau aina i le fale. O loʻu toalua i taimi uma pe a uma se afiafi fiafia ma uo i le taeao e fesili mai ia te aʻu mo le aspirin mo se maʻi tiga. Ma talu ai nei, na ou maua ai le toothache ma na fai mai loʻu tuafafine e tatau ona ou faʻaaoga aspirin. Na ou faia ma na le toe i ai le tiga. Na faateia o ia mo se taimi umi. Ma o le aspirin faatasi ai ma le vailaau o se vailaau tuai lelei lea i le faailoga muamua o se malulu.

Jana

http://www.imho24.ru/recommendation/5302/

Ina ua uma le taia, na faatonuina e le tama ia le taimi e faaitiitia le toto ma le ulu ma le acetylsalicylic acid (aspirin) mai se tagata gaosi Belarusian i se tau taugata, ona faatonuina lea e le fomaʻi o Aspirin Cardio ia te ia. Na matou vaʻai i faasalalauga i le televise, matou te faitauina faʻamatalaga i luga o le Initaneti (sa i ai uma le lelei ma le leaga). Ae, na matou faatauina nei fualaau. I le mataupu faavae, sa fiafia tama i le taunuuga o le talosaga. O le ulu o lona ulu atoa ua alu, faamoemoe, ma ua sili atu le toto. Faʻatau lenei fualaau taugata pe leai, filifili oe. Ae ou te fautua atu e talanoa i se fomai aʻo leʻi faʻatau!

Klueva

http://otzovik.com/review_455906.htm/

E ui lava i le lelei o le aspirin e fai ma sui o le antithrombotic, e le tatau ona e mafaufau ia te oe lava, e tusa lava pe e te lamatia i maʻi fatu. O lenei fualaau faasaina ei ai le tele o lisi o faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu, o lea ia mautinoa e feutagai ma se fomaʻi aʻo lei faʻaaogaina. Ia soifua maloloina!

O le a le aspirin?

O le gaioiga malosi o le fualaau faasainaacetylsalicylic acid (o nisi taimi e taua sese o le "acetyl acid") - e faasino i le vaeganon-steroidal anti-inflammatory drugso le faiga o le gaioiga o le faatinoga e mafua ona o le le mafai ona faʻaaogaina o le enzyme COX, lea e taua ai le taua tele i le faʻasalalauga o thromboxanes ma Pg.

O le fesili la acetylsalicylic acid - o le aspirin pe leai foi, e saogalemu le tali o Aspirin ma acetylsalicylic acid - o le mea lava e tasi.

Punavai masani o Aspirin: paʻu Salix alba (paʻu paʻepaʻe).

O le metotia faʻasolosolo o Aspirin: Igene.

Pharmacodynamics

O le puleaina o le ASA i se fualaau o le 300 mg i le 1 g e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga (aofia ai le muscle ma le sooga) ma tulaga e faʻatasi ma le agamalu fiva (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ma se malulu poʻo se pulu). O faʻatusatusa tutusa o ASA e faʻatulaga e le vevela.

O meatotino a le ASA e faatagaina ai le faʻaaogaina o le vailaʻau faʻatasi ai ma faʻamaʻi ma faʻalaʻau faʻamaʻi pipisi. I le lisi o faʻamaoniga o fesoasoani mai Aspirin, ua lisiina gasegase, fomaʻi faʻamaʻi, Ankylosing spondylitis.

I nei faamai, i le avea ai o se tulafono, o le maualuga o fualaau e faaaoga nai lo, mo se faataitaiga, i le vevela po o le malulu. Ina ia faʻamamaina le tulaga, o se tagata matua, e fuafua i uiga o le faʻafitauli o le maʻi, ua faʻamaonia mai le 4 i le 8 g o le ASA i le aso.

O le taofia o le sifi o le thromboxane A2, ASA e taofia ai le tuufaatasiga peleti pepa. O lenei mea e fautuaina ai le faʻaaogaina ma se tele o faʻamaʻi pipisi. O le fua o aso taitasi mo ia ituaiga o pathoces e eseese mai le 75 i le 300 mg.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona ave le aspirin pepa, o le ASA e faʻavavevave ma e matua gaogao uma lava mai le mea o loʻo i ai le meaʻai. I le taimi ma pe a maeʻa ona faʻaaogāina, e faʻaliliuina i totonu salicylic acid (SC) - o le autu, o le faʻaaogaina o vailaʻau metabolite.

TSmakh ASA - 10-20 minute, salicylate - mai le 20 minute i le 2 itula. ASA ma le SC o loʻo fesoʻotaʻi atoatoa i toto ma pulu plasma ma e vave ona tufatufaina i le tino. SC e pasia le placenta ma pasi i susu susu.

I totonu metabolism SC aofia ai le ate. O oloa o le metabolism o le vailaʻau o: gentisic, gentisin uric, acid saliclic acid, faʻapea salicylacyl ma salicylphenol glucuronides.

O kineta o le faʻamaoniga a le SC e faʻalagolago lava i le toto, talu ai o le metabolism e gata i le gasegase enzymes. O le T1 / 2 o se fua faʻatatau ole fua-fualaʻau: i le tulaga o le faʻaaogaina o laʻititi o T1 / 2 - mai le 2 i le 3 itula, i le tulaga o le faʻaaogaina o mea maualuga - faʻalautele i le 15 itula.

SC ma oloa o lona metabolism e mafua mai i fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Aspirin

Aspirin (ASA) o se vailaau faʻamalositino e faʻaaoga i tulaga e aofia ai le tiga, mumu, ma le fiva.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • tiga o le ulu,
  • tootai,
  • algodismenorea,
  • tiga faʻamaʻi na mafua mai ile malulu
  • musika ma tiga faʻatasi
  • toe tiga
  • ARVI ma se malulu
  • tiga faʻaleagaina faʻatasi ai ma le mumu faʻatasi.

Contraindications mo Aspirin

O faʻamaoniga e vaevaeina i matua ma aiga.

O le tagofia o fualaau faasaina e matua faasaina ma allergies luga ole ASK poʻo seisi lava non-steroidal anti-inflammatory drugs (Faʻamatalaga,Paracetamol ma isi mea faapena), faʻapea foʻi ma tulaga e faʻaalia e ala i se faʻaopoopoga o le gasegase.

O faʻamaʻiloga nei e fesoʻotaʻi:

I le i ai o faʻasagaga faʻatasi Aspirin Bayer naʻo le faʻamaonia e le fomaʻi e mafai ona faia.

Faʻavaeina o Aspirin i laulau

I luga o le faʻatauga o loʻo i ai fualaau o Aspirini ma o loʻo iai le prefix "cardio". O ia mea uma o loʻo aofia ai le acetylsalicylic acid e avea o se elemene galue. O le tuufaatasiga o loʻo faʻaalia i le laulau:

Acetylsalicylic acid concentration, mg i le 1 papa

Biconvex, paepae, ma se lolomi o le "koluse" ma le tusi "ASPIRIN 0.5"

Auxiliari elemene o le tuufaatasiga

Microcellstalline Cellulose, Corn Starch

10 pi. i totonu o le afifiina o le afifiina ma faatonuga mo le faʻaaogaina

10 pi. i totonu o se manua, mai le 1 i le 10 paʻu i le pusa

Aspirin gaoioiga

Acetylsalicylic acid e faasino i vaega e le o le steroidal, ei ai lona aafiaga antipyretic, o le analgesic ma le anti-inflammatory effects. I le tino, o le vailaau e taofia ai le galuega o enzymes o le cycloxygenase (o se inhibitors), lea e aofia i le gaosia o prostaglandins. E faʻaitiitia ai le vevela i le taimi o le fula, faʻamaluluina le tigaina ma le tiga o le maso, ma faʻalavelave ai le faʻalauteleina o le platelet.

Pe a oʻo i totonu, o le acetylsalicylic acid e matua faʻaaogaina mai le gastrointestinal tract. I lalo o le aafiaga o enzymes o le ate, o le vailaau e liua i le salicylic (o le metabolite autu). I fafine, o le gasegase e faʻagesegese ona o le maualalo o gaoioiga o le enzymes. O le vailaau e oʻo atu i lona maualuga maualuga i plasma pe a maeʻa le 20 minute.

O le vailaʻau e fusifusia i masini toto e oo atu i le 98%, e pasia le placenta ma le susu susu. O le afa o le ola e 2-3 itula pe a faʻaaoga laʻititi laʻititi ma oʻo i le 15 - maualuga. Pe a faatusatusa i le maualuga o le salicylate, o le acetylsalicylic acid e le faaputuputuina i le suauu, e sosolo i fatugaʻo. Faatasi ai ma le masani ai o le galueaina o le urinary tract, e oʻo atu i le 100% o se tasi o fualaau o le vailaʻau e faʻateleina ile 72 itula.

Auala e ave Aspirin

O faatonuga mo le faʻaaogaina e taʻu mai ai o le vailaau faʻasaina ua faʻamaonia mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu ile 15 tausaga. E ave pe a uma se taumafataga faatasi ma se ipu vai mama. O le umi o togafitiga e aunoa ma le faʻatalanoaina o le fomaʻi e le tatau ona sili atu i le vaiaso e avea o se mea faʻapitoa ma aso e tolu e faʻafefe ai le vevela. Afai e te manaʻomia le pulega umi o Aspirin, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo le tofiaina o togi maualalo, togafitiga faʻapitoa ma vailaʻau poʻo faʻamaʻi e iloa ai le maʻi mai le Helicobacter pylori.

O loʻo iai faʻamalosi meaʻai i totonu o se ipu vai, faʻaauau le tautala pe a uma ona 'ai. O le tasi fuataga e 1-2 pc., O le fua maualuga o aso taitasi o le 6 pcs. O mafutaga i le va o faʻasalaga e mai le 4 itula. O le umi o togafitiga e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi e lima aso mo le tiga ma le tolu aso e faʻaitiitia ai le vevela. O se faʻaopoopoga o fuataga ma le umi o le vasega e mafai pe a uma ona asiasi i se fomaʻi.

Aspirin mo le fatu

Acetylsalicylic acid e puipuia ai le faʻapipiʻi toto o le toto i totonu o le toto, e puipuia ai le faʻasalaina o toto toto e ala i paleti plalet. O laʻititi laʻititi o aspirin ei ai le aoga aoga i le tulaga o le toto, lea e mafai ai ona faʻaaogaina e taofia ai le tupu mai o faʻamaʻi fatu. O faʻamatalaga mo le faʻaogaina o ni mea lamatia i le i ai o le maʻisuka, ova, gasegase maualuga, se masalomia o le fatu, ma le puipuia o le thromboembolism.

Ina ia faʻaitiitia le numera o aʻafiaga, e tatau ona e faʻaaogaina se fomaʻi faʻapitoa o le vailaʻau (Aspirin Cardio), faʻaaoga vailaau ma le vailaʻau faʻamalosi poʻo intramuscularly, faʻaaoga se patch transdermal. E tusa ai ma faʻatonuga, mo le puipuia o le paʻu, ave se fualaau o le 75-325 mg / aso, i le taimi o se fatu fatu poʻo le atinaʻeina o le ischemic - 162-325 mg (afa-papalama - 500 mg). Pe a fai se pepa faʻaoga, e tatau ona nutimomoia pe tatuʻu le laulau.

Ootia

Mo faʻafitauli o le tiga o le ulu o le vaivai ma le malosi poʻo le fiva, e tatau ona e ave le 0.5-1 g o le vailaʻau. O le maualuga aupito tasi o le dose e 1 le kalama. O vavao i le va o doses e tatau ona le itiiti ifo i le fa itula, ma o le maualuga o aso e le tatau ona sili atu nai lo le 3 g poʻo le papa e ono. Ave Aspirin ma le tele o vai.

Faʻatasi ma veins varicose

O le acetylsalicylic acid e faʻamamaina ai le toto, o lea e mafai ona faʻaaogaina e puipuia ai le talimalo, faapipiiina o veins. O le vailaʻau e faʻafefe ai le toto, e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai veins varicose ma puipuia ona faʻalavelave. Mo lenei mea, faʻaaoga Aspirin Cardio, aua e togafitia lelei le tino ma e le afaina ai le mucosa gastric. E tusa ai ma faatonuga, o le togafitiga o veins e tatau ona o faatasi ma le ave 0.1-0.3 g o le fualaau faasaina i le aso. O le tui e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, o le mamafa o le maʻi, ua faatonuina e se fomaʻi.

Faatonuga faapitoa

I faatonuga mo le faʻaaogaina o Aspirin o loʻo i ai se parakalafa o faʻamatalaga faapitoa, lea e aofia ai tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • Mo se vave aʻafia, vela pe olo le vailaʻau.
  • Faʻaaoga i taimi uma faʻamaʻi pe a uma taumafa ina ia aua le faamanualia lou manava manava.
  • O fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le bronchospasm, osofaʻiga o le maʻisuka, ma lagona faʻaalia (tulaga lamatia - fiva, polyps i le isu, faʻamaʻi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, bronchi ma mama).
  • O le meafaigaluega e faʻatele ai le malosi o le faamaligi totoga, lea e tatau ona mafaufauina aʻo leʻi faia le taotoga, toso le nifo - e tatau ona e taofi le tagofia o le fualaau faasaina i le 5 aso aʻo leʻi faia le taotoga ma lapatai le fomai.
  • O le vailaʻau e faʻaitiitia ai le sogasoga o le uric acid mai le tino, e mafai ona faʻaosoina se osofaʻiga o se gutu mataʻutia.

I le taimi o le maitaga ma le lactation

O le aspirin ua solia i le muamua ma le tolu o vaevaega o le maitaga ona o le gafatia o le acetylsalicylic acid e ulu ai i le pa puipui. I le lona lua o masina, o le ulufale atu e manaʻomia ai le lapataiga, e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi ma pe afai o le sili atu le aoga o le tina nai lo le lamatiaga o le tamaititi. I le taimi o le lactation, Aspirin, e tusa ai ma iloiloga ma faatonuga, e faʻasaina, ona e alu i le susu o susu.

Faaaoga i le tamaitiiti

E tusa ai ma faatonuga, o le faʻaaogaina o le aspirin ma isi vailaau faʻasaina ma le acetylsalicylic acid e faʻasaina mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga ona o le tele o aʻafiaga o le syndrome Reye ona o faʻamaʻi viral. O lenei tulaga e faʻaalia i le faʻaalia o le encephalopathy ma le gasegase gaʻo matuia o le ate ma se faʻaoga tutusa o le toilalo o le ate.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O faʻatonuga mo le faʻaaogaina o Aspirin ua faʻaalia ai se faʻatautaia o fualaau faʻasaina o le acetylsalicylic acid ma isi vailaʻau:

  • O le vailaau faʻasaina e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga, faʻasolosolo o nakoti, isi NSAID, vailaʻau o le hypoglycemous oral.
  • O le meafaigaluega e faʻalauteleina ai le gaioiga o le sulfonamides, e faʻaitiitia ai fualaau faʻasaina ma vailaʻau (Furosemide).
  • Faʻatasi ma glucocorticosteroids, ava malosi ma vailaʻau e aofia ai le ethanol, o le aʻafia o le toto, faʻaleagaina le mucosa gastrointestinal.
  • O le meafaigaluega e faʻateleina ai le faʻaogaina o le digoxin, tapenaga o le lithium, pafeʻau.
  • O mea faʻamaʻi faʻamaʻi ma le magnesium poʻo le aluminium hydroxide faʻagesegese le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Faʻasalaga

E tusa ai ma faʻatonuga, o faʻalogopoga o le maualuga o le agavaʻa faʻaleagaina o le gaioiga, vomiting, faʻalogologo, le manava, le mautonu, vevela, tiga i le ulu. Latou te o ese i se vaega maualalo. Faailoga o se tulaga ogaoga o le maualuga o fiva, palalosis respiratory. O le tagata maʻi e mafai ona faʻaalia le paʻu, o le fatu o le cardiogenic, o le hypoglycemia matautia, o le gasegase ole gasegase ma le faʻailoga o le tino.

Ole togafitiga ole togafitiga ole falemaʻi ole tagata maʻi, faamama (faʻamamaina o toxins e ala i le folasia o se vaifofo faʻapitoa), faʻaaogaina o le malala, alipini diuresis e maua ai ni faʻasologa ole urine acidity. I le tulaga o le leiloa o le suavai, e faia le toto mo le tagata maʻi, fua mo lona taui. O le faʻaumatiaina o isi faʻailoga o togafitiga faʻapitoa.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

Acetylsalicylic acid e mafai ona faʻatau i se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga. O le fualaau faasaina e teuina i le vevela e oo atu i le 30 tikeri, ese mai le la ma tamaiti. O le soifua maloloina o le lima tausaga.

E tusa ai ma le gaioiga malosi o le tuufaatasiga, o galuega faʻafofo faʻataʻitaʻi e faatatau i le tino o le tagata, o aspirin ua taua i lalo, na faia e kamupani faʻapitonuʻu ma fafo, e iloga:

  • Thrombo ACC,
  • Acecardol,
  • Ibuprofen
  • Vailaau anti-influenza,
  • Aspeter
  • Citramon
  • Aspicode
  • Asprovit
  • Acecardin,
  • Acelisinum
  • Copacil
  • Paracetamol

Aspirin pepa, faatonuga mo le faʻaaogaina

O faatonuga mo le faʻaaogaina o Aspirin o loʻo faʻaalia ai e tatau ona ave faʻatalanoa ia laumei pe a maeʻa se taumafataga ma se aofaʻi o le vai.

O le tapulaa maualuga o le togafitiga fualaau e aunoa ma se fautuaga faafomaʻi e 5 aso.

I le avea ai ma se mea e tasi, o tagata matutua e faʻamatalaina mai le 300 mg i le 1 g o le ASA. E mafai ona talia vave pe a maeʻa le 4-8 itula. O le tapulaa faatagaina o le fua faatatau o aso taitasi e 4 g.

Aspirin: faʻafefea ona inu e puipuia ai le fatu ma maʻi faʻafomaʻi?

O se iloiloga faʻaleleia o suʻesuʻega eseese na faʻaalia ai le faʻaaogaina o aspirin pe a uma faʻaleagaina o le myocardial faaitiitia le faafia ona fai e 31% faʻaleagaina fatu fatu, 39% - taimi faʻamaʻi le faʻaleagaina, 25% - taimi osofaʻiga faifaipea ma fatu fatuga, faʻapea foi ma le 15% - maliu faʻapitoa.

E le gata i lea, o le aafiaga lelei o le ASA e le faʻalagolago i le itupa, tausaga, poʻo le avanoamaʻisuka malosi ma faailoga toto maualuga.

I le gasologa o suʻesuʻega, na maua mulimuli ane faʻaleagaina o le myocardial O le ASA e tatau ona faʻatalanoaina vave, ma togafitiga e tatau ona faʻaauau pea seʻia oʻo ina faʻamaonia ni faʻamaoniga faapitoa. O le vailaʻau aupito sili ona lelei mo le vascular prophylaxis o le 160-325 mg / aso.

Aspirin mo le vevela toto: e afaina ai le ASA toto?

ASK is le faʻamaonia. O lenei meatotino o le fualaau faasaina e mafai ai ona faʻaaogaina i tulaga pe a talafeagai e faia ni faʻalavelave i le faʻaosoosoina po o le faʻasalaga faʻapitoa peleti pepa.

E lua vaega o vailaʻau faʻamaʻi toto: e aunoa ma le ASA ma faʻavae i lenei vailaau. Toto toto e aunoa ma le ASA vailaau oona. O vailaʻau faʻasaina e faʻatatau i le ASA e aofia i le vaega antiplatelet agents.

Pe a fesiligia pe leai e le Aspirin le toto, e tali mai fomaʻi o le uiga o le faʻaaliga le faʻamaonia (ma, ae maise lava, ASA) latou te faʻaititia le tomai peleti pepa pipii faatasi, lea o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻatulagaga toto toto.

O le a le aspirin? O fautuaga nei o loʻo tuʻuina atu i faatonuga ma luga ole Wikipedia: e tatau ona faʻamaonia le vailaʻau i tagata gasegase e maualuga le cardiovascular, tagata ua faia faʻaleagaina o le myocardialfaʻapea foi i le vaitaimi pisi afaina o le ischemic, ma faʻamaʻi pipisi i le mafaufau ma isi faʻaaligaatherosclerosis.

Elena Malysheva e uiga i le fualaau faasaina ua faapea mai: "Le vaifofo mo le matua. E leai ni paʻu toto i totonu o vaʻa, toto lelei toto i totonu o le faiʻai, i totonu o le fatu, i vae, i lima. I totonu o le paʻu!" Na ia maitauina foi o le meafaigaluega e faʻaitiitia ai le lamatiaga atherosclerosis ma puipuia le tino mai le kanesa.

Fautuaga i le auala e ave ai aspirin e faʻapipiʻi toto ai: o le fua pito sili ona lelei o le fualaau faʻasaina pe a faʻaaoga e puipuia ai faʻalavelave faʻalavelave ole fua ole 75-100 mg / aso. O lenei fualaau lea e sili ona paleni i tulaga o le saogalemu / aoga.

O fomaʻi i Sisifo e le faʻaaogaina le aspirin mo le toto toto, ae ui i lea, i Rusia ua fautuaina tele mo nei faamoemoega. I le iloaina o aoga o le ASA mo toto toto, o nisi tagata ua amata ona latou le tagofia le fualaau faasaina.

O fomaʻi e le vaivai i le faamanatuina ao le i inu Aspirin e fufulu puipui puipui cholesterol ma "faamalulu" le toto, e tatau ona maua le faamaoniga a se fomaʻi.

O le ā le afaina o Aspirin? Suesuega na faia e saienitisi i le 70s o le XX senituri na faaalia ai o vailaʻau ASA e aafia ai le viscosity o le toto, ma fesoasoani ai i le faaitiitia o le mamafa i le fatu ma le puipuia o le faateleina o le toto.

Ae ui i lea, o le 50-75 mg o le vailaʻau i le aso e masani lava ona lava e ausia ai nei aafiaga. E masani lava ona sili atu le mamafa o le togafitiga fautuaina e mafai ona maua ai ni faʻafeagai faʻafeagai ma faʻaleagaina ai le tino.

I se isi faaupuga, o le aveina o le ASA e faʻapipiʻi le toto, pe a leai ni faʻailoga o le maʻi fatu, e aafia ai le tino i le leaga.

Faʻafefea ona suia le ASK?

E masani lava, o mafaufauga o tagata e mafaufau i le toto e ese mai le Aspirin. I le avea ai o se isi filifiliga i fualaau oona, e mafai ona e faʻaaogaina totoga o le toto e tasi - o analogues antiplatelet agents.

O autu autu ia o loʻo aofia ai salicylic acid, vitamini e ma iodine. O fualaau o loʻo sui mo Aspirin o se laisene, sage, aloe, solofanua solofanua. E le gata i lea, o le vevelaina o le toto, e lelei tele le faailoaina o cherie, oranges, cranberries, vine, vine, tangerines, blueberries, thyme, mint i le taumafataga togi ma curry.

O meaʻai, iʻa ma meaʻai susu latou te le o saofaga i le vevela o toto, ae o le masani ona faʻaaoga iʻa e fesoasoani e faʻaleleia ai le ata o le toto. O le toto e tau le faʻaogaina e tusa lava pe ua lava le tino vitamin D.

E fautuaina e faʻapea o fafine maʻitaga e faʻafefeteina le toto i le eggplant, zucini, kapisi, aniani, horseradish, polo, lemoni, rimoni, currants, cranberries, viburnum.

Faʻaititia pe afaina le Aspirin i le toto? Aspirin mo le ulu o le ulu

Aspirin mai tiga o le ulu aemaise le aoga pe afai o le mafuaʻaga o le tiga e faʻateleina le mamafa o tui (ICP). O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le ASA o loʻo i ai le aʻafiaga o le afaina ma fesoasoani ai e faʻaitiitia le ICP.

Tagata matutua ma le ulu o le ulu (faʻatatau i lona malosi) e masani ona faatonuina e ave mai le 0.25 i le 1 g o le ASA i le 6-8 itula.

E faʻapefea ona ave mo le puipuia o aspirin mo veins varicose?

O le gaioiga a le ASA o loʻo faʻatatau i le taofia o galuegapeleti pepa. O se taunuuga, pe afea veinsose veins masani ona faaaoga le fualaau faasaina e faaitiitia ai le lamatiaga thrombosis.

Ae ui i lea, o fomai e fesiligia "E mafai ona ou inuina Aspirin i aso uma?"Latou te fai mai o le sauaina o lenei vailaʻau faʻatasi ma veinsose veins e le aoga lava. O le auala sili ona lelei e faʻaaoga ai le oloa o se fomaʻi faʻapitoa faʻafomaʻi.

Ina ia saunia se pusa faamalosi, e fautuaina e sasaa atu 200 ml o le ava (vodka) eleele Aspirin tablets (10 fasi vaega) ma tumau i vailaau mo le 48 itula. O loʻo faʻaaogaina faʻamau i le vaega o vela vaevaeina i aso uma, i le po. O sea ituaiga taualumaga mo veinsose veins Fesoasoani e faʻaitiitia le tiga.

O le a le aoga o le aspirin i le cosmetology?

I le cosmetology, ua faʻaaogaina le ASA mo lauulu (aemaise lava, o se vailaau mo le taumafataga), mo le togafitiga o le paʻu ma le faʻaleleia o paʻu. O le aoga o le vailaʻau faʻamaonia e faʻamaonia e se numera tele o iloiloga lelei ma ata, lea e mafai ai ona e iloiloina foliga o foliga i luma ma pe a maeʻa ona faaaoga Aspirin.

Mo foliga paʻu, o le ASA e faʻaaogaina e avea o se vaega o kulimi mo tausiga i aso uma, faapea foi ma masini. O le aoga o lenei togafitiga mo foliga o le vave ma i totonu o ni nai itula, o le mumū ma le mumu e mou atu mai le paʻu ma le tino o le paʻu o le tino.

E le gata i lea, o loʻo feagai ma matapulepule ma le Aspirin e fesoasoani ai e faʻamalosia se vaega o sela mama ma faʻamamaina pene mai gaʻo palapala.

I le fesili pe faapefea ona fesoasoani mai siama i luga o foliga Aspirin, cosmetologists latou te fai mai o le gafatia e fufulu mama e mafua mai i le faʻamagoina o le tino ma le lelei o le solubility i gaʻo, ona o le ASA e mafai ona loloto lona oʻo i totonu o pores ua tui i le sebum.

E faigofie ona tatui pe a faʻamaonia ona o le fale o granula o le sauniuniga faʻasese. I lenei tulaga, o le oloa e le afaina ai vaega maloloina o le paʻu. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o le ASA e ese lona ese nai lo faʻamalosi faʻamalosi lea e mafua ona o le i ai o mea mamafa i totonu o la latou tuufaatasiga.

O le gaioiga a le ASA, e le pei o ia soʻo, o le faʻamoemoe lea e faʻavaivaia le pipiiina o sootaga i le va o sela, ma fesoasoani ai i le aveesea o siama mai i luga o le paʻu e aunoa ma le faaleagaina o sela maloloina lelei i totonu o le loloto.

O le fua aupito sili ona faigofie mo le siama o le tuʻuina lea o le afa o le laulau o le vailaau faʻasaina i luga o le nofoaga mumū.

E mafai foi ona e faʻapipiʻi pepa palapala Aspirin i le kulimi. Ina ia saunia le tuufaatasiga, e 4 papa o fualaau faasaina ua tuu i totonu o se pesini ma tafe i luga i luga o vai. A amata ona faʻamavae le vailaʻau, ona solo lea i ou tamatamailima i se mea e masani ai ma faʻafefiloi ma se trowel ma le 2 tbsp. punetini o kulimi.

O le fofo o le fofo na i ai se mea sili ona lelei, e oo atu i le 1 tbsp e mafai ona faaopoopo i le paluga. punetipi o le vai mafanafana. E faʻaaogaina le kulimi ile mata, ma a maeʻa le 15 minute, fufulu ile vai mafanafana.

E mafai foi ona faʻaaogaina le aspirin faʻatasi ma le sua o lemoni fou.

O le fua mo se masukulu mai Aspirin faasaga i siama e faigofie lava: 6 fualaau o fualaau faasaina ua faʻamaʻaina ma lemoni ma le sua suavaia seia oʻo ina maua se aofaiga tutusa (iloiloga o loʻo faʻataʻitaʻi le faagasologa o le faataapeina o laulau e mafai ona faʻaosoina mo le 10 minute), ona faʻaaoga lea o le pusa e faʻaaogaina ai le paʻu ma le agavale.

E fautuaina e aveese le paʻu mai le paʻu e faʻafefe ai le kulimi ma se vaifofo o le susu.

Lelei lelei e uiga i foliga mata i Aspirin ma le meli. Ina ia saunia le vailaʻau vailaʻau, e tolu laulau e tatau ona tuʻuina i totonu o se pesini (faʻaaogaina afifi Aspirin UPSA, ma otaota masani) ma faʻaulu i luga i latou i le vai. Pe a faʻamaʻavale laumei, faʻaopopo le 0.5-1 teaseti o le meli ia i latou ma faʻafefiloi lelei.

Afai e matua gaogao le meli, e mafai ona e faʻapipiʻi ni nai mataua vai i le paluga. O le masikulu e faʻaaoga i le paʻu paʻu mo le 15 minute, ona fufulu mama lea o foliga i le vai mafanafana i se lio faataamilosaga.

O se masima o le meli ma le Aspirin e sili ona talafeagai mo le matua, palale oona ma le paʻu, ae fai mai le cosmetologists e mafai ona e faʻaogaina se masini ma le meli ma le paʻu.

Se masini vevela lelei ma Aspirin ma le omea. Ina ia saunia, e tatau ona e 'ave 6 papalama o le ASA, 2 teaspoons o le gaʻo (lanu po o le paʻepaʻe) ma se vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana.

O mea uma lava e afaina i totonu o se pusa vailaʻau seʻia oʻo ina maua mai le vao, pe a maeʻa ona faʻaaogaina le tuufaatasiga mo le 15 minute e faʻaaoga ai se paʻu lima i le foliga. Afai e te aʻafia i lagona le lelei (mumu, sasa), e mafai ona fufulu muamua le masini. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona fautuaina lea e fufuluina le paʻu ma se omomi i totonu o le faʻamafa o le chamomile poʻo se manoa.

E faʻaaogaina le aspirin e faʻapipiʻi ai le minerale ma le vailaʻau eleʻele. I luga o le 1 tbsp. se sipuni o le omea e te manaʻomia e ave ai le 1 papalama o le ASA. Muamua, ua faʻafefeteina le omea i le vai inu, ona faaopoopoina lea o le Aspirin i le mea e maua ai le paʻu.

O le tuufaatasiga e faʻaaogaina i le paʻu ma se mea manifinifi. O le taimi faʻaaliga e 20 minute. E fautuaina le faʻaaogaina o le kulimi pe a uma le faʻataʻitaʻiga muamua muamua pe a uma le 10-15 minute (o le a mafai ai e le paʻu ona "manava").

Faʻalelei i aʻa Chloramphenicol, calendula ma aspirin i foliga o se failauga. Ina ia saunia le oloa, faaopoopo 4 papa o fualaau faasaina i le 40 ml o le calendula tincture ma lulu lelei le fagu. O le fofo e faʻaaoga e solo ai foliga.

Faʻamatalaga i le faʻamamaina o le aspirin e faʻaaogaina ai naʻo papa maʻa i se mamanu lelei. E tatau ona manatua e eseese ituaiga ASA i luga o le faʻatau. A e ui i lea, mo le tosoina, laulau e aunoa ma se faʻaopoopoga faaopoopo e tatau ona faʻaaogaina; Aspirin i totonu o le atigipusa e le faʻaaoga mo nei faamoemoega.

O se laulau mama o le fualaau faasaina ua tuu i luga o se paʻu o le cotton, ona faʻaaogaina lea i gaioiga feaveaʻi i mata mo le 3 minute ona fufulu ese lea i le vai mafanafana.

Mai puluuli, faasaga i siama (comedones) ma puipuia ai foliga o siama, e mafai ona faʻaaogaina Aspirin e avea o se vaega o se masini ma le kofe ma le omea. I le 2 tbsp. sipuni tele o le lanu paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli, e fautuaina e faʻaaoga le 1 sipunipuni o le kofi masani ile eleele ma 4 papa o le ASA.

I le faʻafefiloi maeʻa, o le suamalie moli suamalie e sasaa i ni vaega laiti i le aofaiga e tatau ai ina ia maua ai se paʻu mafiafia. O le oloa e faʻaaogaina i le paʻu ma le faʻavaveina o gaioiga, ma ufiufi ai vaega uma sei vagana ai laumata i luga ma lalo ifo. Ole 20 minute, o le taimi lea e faʻaumatia ai le masini. Ina ia faʻaleleia le aʻafiaga, e mafai ona faʻamamaina vaega o faʻafitauli i se pusa tioata.

Aspirin mo le lauulu e masani lava ona faʻaaogaina e fai ma fofo mo taumafi. O le auala sili ona faigofie e togafitia ai lauulu o le faʻaaogaina o le shampoo ma le ASA.

Ina ia saunia se mea e faʻamalolo ai, o le aofaʻi o le manogi e manaʻomia mo se masopo se tasi e fuaina i totonu o se atigipusa (e sili atu pe afai e iai sina vaega o meainu ma mea manogi), ona 2 faaopoopoina ai lea o pepa maligi o le ASA (e aunoa ma le paʻu).

Aspirin - manuia pe afaina?

O le ASA e masani ona faʻaaogaina tiga o fualaau, antipyreticma anti-inflammatory. I laʻasaga maualalo, e faʻaaogaina e puipuia ai le atinaʻega o faʻafitauli faigata.

I aso nei, ua naʻo le ASK le faʻamaoniao lona aoga pe a faʻaaogaina i totonu o le vaitaimi afaina o le ischemic (faʻaleagaina o le cerebral) e lagolagoina e faʻamaoniga faʻavae.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani a le ASA, ua faʻaitiitia le tulaga lamatia cancer o le lanufaʻapea foʻi prostate cancer, mama, esophagus ma le faai.

O se vaega tāua o le ASA o le faʻalavelave faʻalavelaveina le COX, o se enzyme e aofia i le faʻasologa o thromboxanes ma Pg. I le avea ai o se sui o le acetylating, ua faapipiiina le ASA i le toega o le serine i le nofoaga autu o le COX acetyl group. O lenei mea e vaʻaia ai le fualaau mai isi NSAID (aemaise lava, mai le ibuprofen ma le diclofenac), lea e aofia i le vaega o inhibitors COX liliu ese.

Bodybuilders faaaoga le tuufaatasiga o "Aspirin-Caffeine-Broncholitin"E pei o se gaʻo gaʻo (o lea faʻafefiloi ua manatu o le tupuaga o mea gaʻo uma gaʻo). Ua maua e aiga i le faʻaaogaina o le ASA i aso faisoo: o le oloa e masani ona faʻaaogaina e aveese ai salu mai laʻei paʻepaʻe ma faʻafefe ai le eleele o loʻo aʻafia e le namu.

E mafai ona e faʻaaoga le ASA mo fugalaau: e faaopoopoina le papa maa Aspirin i le vai pe a latou mananao e vavae ese laau i le umi.

O nisi fafine e faʻaaoga fualaau aspirin e fai ma fomaʻi: o le laulau e faia faʻavavevave 10-15 minute ao leʻi paina PA, pe o le a faʻamaʻapeʻa i le vai ona faʻasaʻo ai lea i le tali e maua ai.

O le aoga o lenei metotia o le puipuia mai le maitaga e lei suʻesuʻeina, peitai, e le teena e le fomaʻi le aia i lona ola. I le taimi lava e tasi, o fomaʻi e matauina o le aoga o le faʻasaina e faʻaaoga ai le ASA e na o le 10%.

E i ai foi se manatu e faapea, faatasi ai ma le fesoasoani a Aspirin, e mafai ona e faamutaina le maitaga. O fomaʻi, ioe, e te le faʻafeiloaia ia metotia, ae fautuaina i le mea e tupu ai le maʻitaga e le fuafuaina ma e le manaomia, ae ui i lea, i se taimi talafeagai, saili fesoasoani faafomaʻi mo se fesoasoani.

E ui lava i le numera tele o mea aoga, o le vailaau faʻasaina foi e taua tele. O le taofiofia o gaoioiga a COX e mafua ai le solia o le amio saʻo o puipui o le vaitafe oona ma o se vaega o atinae pepatic ulcer.

E le gata i lea, o ASA matautia e mafai mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga. I le tulaga o le faʻaaogaina, pe a maua i le tamaititi viral infection e mafai e le fualaau faasaina ona tupuReye's syndrome - o se faʻamaʻi e ono lamatia ai le ola o tagata gasegase.

Analogs o Aspirin

Faʻamaumauga faʻatusa: Acetylsalicylic acid, Aspirin UPSA,Thrombo asini, Taspir, Fluspirin, Asprovit, Aspirin "Ioka" (poʻo le "amerika aspirin"- i se isi auala e taʻua ai lenei fualaau).

O a mea e mafai ona suia aspirin?

Analogs faʻatasi ai ma se faʻaaogaina o le faʻatinoina o taga: Aspirin Complexma Askofen-P, Citrapar, Sodium Salicylate, Coficil Plus, Asprovit-S,Aspagel, Alka Prim, AnGrikaps, Cefecon H.

O le fea sili atu: Aspirin poo Aspirin Cardio?

I le fesili, o le a le eseesega Aspirin ma Aspirin Cardio, fomaʻi tali a le fomaʻi o eseesega o fualaau oona o le fua o le mea galue (lalo i le Aspirin Cardio) ma o aspirin cardio tablets o loʻo maua i se fale faʻapitoa faapitoa e puipuia ai le membrane mucous o le gasegase digestive mai le malosi o le ASA.

Aspirin ma Aspirin Cardio e iai faʻamatalaga eseese mo le faʻaaogaina. Muamua (e aofia ai le 500 mg o le ASA) e faʻaaogaina tiga o fualaau, antipyretic ma anti-inflammatory, Aspirin Cardio, le maualuga o le ASA lea e 100 pe 300 mg / tab., Ua faatonuina mo le puipuia ma togafitiga:

  • thrombosis ma faʻataʻitaʻiga ina ua maeʻa le CABG, o le angioplasty coronary angleside transdermal ma isi galuega vascular,
  • faʻaleagaina o le myocardial,
  • le mautonuangina pectoris,
  • pasi atu i le faʻafefete o le toto i totonu o le faiʻai ma taʻavale i le laasaga muamua
  • coronary artery thrombosisi tagata gasegase e lamatia,
  • migraines (e aofia ai mo puipuiga mo taimi uumi).

E mafai ona ou avatua tamaiti Aspirin?

E fautuaina tamaiti e tuʻuina Aspirin mai le 12 tausaga.

Tuʻu atu i tamaiti i le vevela o loʻo tulaʻi i tua viral infection vailaʻau faʻasaina o loʻo i ai le ASA e faʻasaina, talu ai o loʻo galue le ASA i luga o le tino o le ate ma le faiʻai e pei o nisi o siama.

O le tuufaatasiga o aspirin ma viral infection e ono mafua ai le atinae Reye's syndrome - O se faʻamaʻi lea e aʻafia ai le faiai ma le ate, ma e tusa ma le tasi i le lima o tagata gasegase e maliliu.

Aafiaga tau atinaʻe Reye's syndrome faʻapupula i matāʻupu o loʻo faʻaaogaina ai le ASA e avea o se vailaau faʻasaʻo, ae leai se faʻamaoniga o se mafutaga mafana i ia tulaga. Tasi o faailogaReye's syndrome o le faʻalauteleina o le vomiting.

I le avea ai ma se tasi, o tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga le matua e masani ona tuuina atu le 100 mg, tamaiti e fa i le ono tausaga - 200 mg, ma tamaiti e fitu i le iva tausaga - 300 mg ASA.

O le fua fautuaina mo le tamaititi e 60 mg / kg / aso, vaevaeina i 4-6 doses, pe 15 mg / kg i le 6 itula poo le 10 mg / kg i le 4 itula. I tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga, e le o faaaogaina le fualaau faasaina i lenei vaega.

E fesoasoani le Aspirin i se tauvaga?

Aspirin mo se taupulepulega e sili ona aoga ona o le mafai gafatia e le ASA ona taofia le faʻapotopotoina peleti pepa (e le gata i le tuusao ma le faatosina).

Pe a fesiligia pe mafai ona inuina Aspirin ma se faʻafefete, e tali mai fomaʻi e sili atu le faʻaaogaina o fualaau faasaina ae le o le ava malosi, ae pe a ma le 2 itula aʻo lei faia le taumafataga. O lenei mea o le a taofia ai le microthrombosis i toto laiti toto o le mafaufau ma - i se vaega - edema tissue.

Faatasi ai ma se faʻafefete, e sili ona lelei le ave solo o Aspirin solo, mo se faʻataʻitaʻiga, Upsarin UPSA. O le mea mulimuli e le faʻaitiitia ai le ita i le mucosa gastrointestinal, ma o le acid citric o loʻo i ai i totonu o le gaioiga o loʻo faʻaaogaina ai le gaosiga o le faʻamalosia o le ava malosi. O le vailaʻau sili ona lelei o le 500 mg mo le 35 kilokalama o le mamafa o le tino.

E mafai ona ou inuina Aspirin aʻo ou maitaga ile amataga?

O le faʻaaogaina o le salicylate i le tolu masina muamua i suʻesuʻega o le epidemiology talu mai le taimi muamua ua fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave maualuga o le atiaʻe o faaletonu o le pepe (e aofia ai le faaletonu o le fatu ma le pala).

Ae peitai, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o fualaau faasaina i vailaau togafitiga e le silia le 150 mg / aso, o lenei tulaga lamatia e maualalo. I le 32,000 paiga o suʻesuʻega a le "tina-tama" e leʻi faʻaalia ai se sootaga i le va o le faʻaaogaina o Aspirin ma le faateleina o le numera o le faʻaleagaina o le tino.

I le taimi o le maʻitaga, e tatau ona ave le ASA pe a maeʻa ona iloiloina le tulaga lamatia mo le pepe / manuia mo le tina. Afai e manaʻomia le aspirin ile taimi umi, ole fua ole aso ole ASA e le tatau ona sili atu i le 150 mg.

Aspirin mo fafine maʻitaga i le 3rd pilime

I masina mulimuli o le maʻitaga, o le maualuga maualuga (sili atu ma le 300 mg / aso) o le salicylates e mafai ona mafua ai le maitaga e faatuai ma faʻavaivaia ai faʻalavelave i le taimi na fanau ai.

E le gata i lea, o le togafitiga o aspirin i ia ituaiga o mea e mafai ona oʻo atu ai i le tapunia vave i le tamaititi. ductus arteriosus (faʻaleagaina o le cardiopulmonary).

O le faʻaaogaina o mea maualuga o le ASA i se taimi e le i leva ona fanau mai, e mafai ona mafua ai le gasegase o le toto, aemaise lava i pepe ua leva.

Faʻavae i luga o lenei mea, sei vagana ai tulaga faʻapitoa e mafua mai i faʻataʻitaʻi ma le cardiological faʻamaoniga e faʻaogaina ai le mataituina faapitoa, o le faʻaaogaina o le ASA i le kuata mulimuli o le maitaga ua faʻasaina.

E mafai ona ou ave Aspirin ao ou susu?

Salicylates ma a latou oloa gaosiolosi e ulu i totonu o le susu i se vaega itiiti. Talu ai o aʻafiaga i tamaiti aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina e le o matauina, o le faalavelaveina ole hepatitis B e masani ona le manaʻomia.

Afai e te manaʻomia se togafitiga uumi i le vailaau faʻasaina i mea maualuga, e tatau ona filifili le faʻamuta o le susu.

Faamatalaga e uiga i Aspirin

Aspirin o se vailaʻau e iloa e tagata uma. O lona aoga na tofotofoina i le tino, ma o le saogalemu o le talaaga ma le faiga o gaioiga ua uma ona suesueina lelei. Ole WHO na aofia ai le ASA ile lisi o fualaau taua.

O meatotino a le ASA e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o Aspirin mo le faʻamafanafanaga o le tiga ma le mumu, e faʻaititia ai le fiva ma le ICP, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻafitauli faʻapitoa.

Faatasi ai ma iloiloga i le faʻaaogaina o le ASA mo lona faʻamoemoeina, e tuʻuina atu foi e tamaitai ni iloiloga lelei e uiga i le faʻamamāina o foliga i le Aspirin ma faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau mo le lauulu. O le tele o iloiloga lelei e uiga i le masini "Aspirin ma le meli", lea e faaaoga i le cosmetology o se fofo mo le tino.

O le aspirin e togafitia ai elemene mumū, e faʻamamaina ai le fulafula o le tino ma e fesoasoani i le tosoina o siama oti, o le meli mo le paʻu e aoga i totonu, e ulu i totonu o le loloto, e faʻaleleia lelei ma fufulu le paʻu, e puipuia le faʻafefe o le susu mai le paʻu,

Aspirin price, e fia le papa

O le tau o Aspirin 500 mg Nu 10 i Rusia o le 225 rubles. Tau Aspirin Cardio 300 mg Numera 20 - mai le 80 rubles., 100 mg No. 28 - mai le 130 rubles. Faʻatau faʻasoesa Aspirin Bayer mafai i le averesi mo le 200 rubles. (tau mo papa e 10) Upsarin UPSA - mai le 170 tusi. mo le 16 papa.

Tau fualaau faʻatau Thrombo asini - mai le 45 rubles.

O le a le toto "mafiafia"

I totonu o le toto o se tagata soifua maloloina o loʻo i ai le paleni o lelamūmū mūmū, vaimalua paʻepaʻe, platelet, gaʻo eseese, meaola ma enzymes ma, ioe, vai. I le uma, o le toto lava e 90% vai. Ma, afai e faaitiitia le tele o lenei vai, ma le maualuga o vaega o loo totoe o le toto e faateleina, o le toto e foliga mai e vaʻaia ma e mafiafia. Platelets o mai iinei. E masani lava, latou te manaʻomia ina ia mafai ai ona taofi le toto, pe a oti, o peleti ia e tafe le toto ma faʻapipiʻi ai le manua.

Afai o le tele o platelets e maua i luga o se toto faapitoa, e ono mafai ona maua mai i totonu o le toto - paʻu toto. Latou, e pei o tuputupu ae, e fausia i luga o puipui o toto toto ma vaapiapi le moli o le vaa. E aʻafia ai le toto i totonu o vaʻa. Ae o le mea pito sili ona matautia e mafai ona oʻo mai se tui toto ma ulufale i le fatu fatu. E mafua ai le maliu o se tagata. O le mea lea, e taua tele le mataʻituina o lou soifua maloloina pe afai ua 40 ou tausaga. E tatau ona tuʻuina atu le toto mo le auʻiliʻili ma faʻatalanoa se fomaʻi. Atonu ua tatau ona e ave aspirin e faʻafefe ai le toto.

E mafai foi ona ave le aspirin e tupulaga talavou e leʻi oʻo i le 40. E faʻalagolago i le setete o lou tino i le taimi nei. Afai o loʻo i ai i lou aiga se agavaʻa o le fatu cardiac - na mafatia ou matua mai le fatu ma oso, pe a oʻo mai le maualuga o le toto, e tatau ona e siaki pea le maualuga o lou toto - foaʻi toto mo le auiliiliga ia le itiiti ifo ma le ono masina.

Mafuaaga o le tuiina o le toto

E masani lava, e iai le eseʻesega o le toto i le aso. I le taeao e matua mafiafia lava, o lea e le fautuaina ai e fomaʻi pe a uma ona ala mai e auai i le gaioiga faaletino. O le tamoe i le taeao e mafai ona oʻo atu ai i se fatu oso, aemaise lava i tagata e leʻi aʻoaʻoina.

O mafuaaga o le tuiina o le toto e mafai ona eseese. O nisi nei o:

  1. O le toto mama e mafai ona avea o se taunuuga o se maʻi maʻi fatu.
  2. Afai e te inuina sina vai laitiiti, e mafai foi ona mafua ai le tui toto. E moni lenei mea mo tagata o loʻo nonofo i le vevela vevela.
  3. O le le lelei o le totoina o le totoga o se masani lea o le tuiina o le toto. E le gata i lea, o le toto e mafai ona ufitia mai faʻamaʻi leaga.
  4. Afai o le tino e leai se vailaʻau C, zinc, seleni poo lecithin - o se ala tuusaʻo lea i le toto mafiafia ma le vaʻaia. A uma mea uma, o vaega nei e fesoasoani i le vai ina ia faʻaleleia lelei e le tino.
  5. O le viscosity toto e mafai ona faʻaleleia ona o le faʻaaogaina o vailaau faapitoa, ona o le toʻatele oi latou e aʻafia ai le tuufaatasiga o le toto.
  6. Afai o lau mea taumafa e aofia ai le tele o suka ma gaʻo kulū faigofie, e mafai foi ona avea lenei ma mafuaʻaga autu o le tuiina o le toto.

E faʻapefea ona ave le aspirin e faʻaaliali ai le toto

E mafai e le aspirin ona faaleleia atili le tulaga o lou toto, ae ui i lea, ina ia ausia se taunuuga moni, o le tagofia o fualaau faasaina e tatau ona umi. Aspirin ua avea o se togafitiga poʻo se faʻasolosolo. Afai o le fesoasoani a le aspirin, ua manaʻo le fomaʻi e toe faʻaleleia le masani masani o le toto i se taimi puupuu, 300-400 mg o aspirin i aso taitasi, o lona uiga, tasi le papa.

E le sili atu i le 100 mg le fualaau faʻasolosolo, o le kuata o le aspirin tablet. O le aspirin e sili ona lelei ao lei moe, aua i le po e faʻapupulaina ai le aʻafia o toto. O lenei vailaʻau e le tatau ona ave i luga o se manava gaogao, e mafai ona mafua ai le fatuina o maʻi o le manava. E tatau ona solo le aspirin i le laulaufaiva, ona fufulu ai lea i le tele o vai e aloese ai mai faafitauli i le gastrointestinal tract. Aua nei sili atu i le fualaau ua faatonuina e se tagata tomai faapitoa - e mafai ona oo atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. Ma le isi mea e tasi. O lenei vailaau e tatau ona tumau ma i le olaga atoa. E fesoasoani le aspirin e faasee ai le toto, lea e matua talafeagai mo tagata matutua o maʻi fatu.

Contraindications i le aspirin

Aspirin o se vailaau lelei, ae o loʻo i ai le tele o faʻasolega. O le acetylsalicylic acid e le tatau ona ave e fafine maʻitaga, ae maise lava i le muamua ma le mulimuli i le tolu masina. O le aveina o aspirin i le tolu masina muamua o le maitaga e lamatia aua e mafai ona afaina ai le fetal. I le tolu masina mulimuli o le maʻitaga, o le aspirin e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le amataina o le toto, ma o se taunuuga, o le fanau mai vave.

E le gata i lea, e le tatau ona ave aspirin mo tamaiti ei lalo o le 12 tausaga. O suʻesuʻega lata mai nei a saienitisi na faʻataunuʻuina ai le avea o aspirin i tamaiti laiti e mafai ona avea ma mafuaaga o le syndrome o Reye. I le avea ai o se antipyretic ma le analgesic tutusa, e sili atu le faia o sauniuniga e aofia ai le paracetamol ma le ibuprofen i la latou tuufaatasiga.

E le tatau ona ave le aspirin e tagata ei ai le toto e faʻasese ai faafitauli. E le gata i lea, o le aspirin ua faʻasaina i tagata gasegase o le maʻi o le manava ma le duodenum.

Acetylsalicylic acid e mafai ona faʻatuina e avea o se vaega o isi fualaau. Latou te aofia ai le faʻamalosi tatau talafeagai ma e sili atu ona fetaui lelei i le tino. Faatasi ma i latou - Cardiomagnyl, Aspirin-cardio, Aspekard, Lospirin, Warfarin. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e maua le vailaau saʻo. E le fautuaina le togafitiga a le tagata lava ia i lenei tulaga, aua o le aspirin e ono lamatia. I nisi atunuu i sisifo, ua faasaina foi.

Afai o oe o ou matua - o se taimi e fai ai se suʻega ma, afai e tatau ai, amata ona ave aspirin. A uma mea uma, tau lava o le tausia o lou soifua maloloina ma le masani ona inu vailaʻau e mafai ona e maua se ola umi e aunoa ma ni maʻi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Vasega Aspirin (i le Latina - Aspirin) o loʻo maua i pepa e 500 mg. Cardio ei ai lona fua o le 100 ma le 300 mg. UPSA pepa faʻamalosi e maua i se fua o le 1000 mg.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le acetylsalicylic acid.

O le tuufaatasiga o laumei e aofia ai foi vaega faaopoopo - talc, sarch, pulp i paʻu.

Faamanuiaga ma le afaina

E talitonuina o le aspirin i se fualaau faʻasoifua maloloina e fesoasoani tele e faʻaitiitia ai le vevela, faʻamaʻoʻese ai faʻamaʻi o fiva i faʻamaʻi pipisi.

Tufatufaina atu o se mea e le talafeagai - toto totoʻa. O suʻesuʻega ua amataina, o le aveina o le acetylsalicylic acid ei ai lona aoga aoga i le gaioiga o tane tane.

Ae ui i lea, o le tele ma le le talafeagai o le faaaogaina o lenei fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le tino, mo se faataitaiga, taitai atu i gase gasegase ma gasegase gasegase.

Contraindications Aspirin

E le mafai ona e tagofia le fualaau faasaina i tagata e iai se uiga o mea e afaina ai, e aofia ai i latou e le faʻaaloalo i le acetylsalicylic acid.

E faʻasaina le faʻaaogaina o lenei fualaau faʻamaʻi i gasegase ma le faʻaitiitia o le tui toto ma le malosi o le faamaligi toto.

Faʻasalaga ma e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi, ua fautuaina e ave le eletise mo tagata e maua i le maʻi fula, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, faʻapea foi ma mea leaga faʻaleagaina o gaʻo ma le ate.

O le faʻasaina o le vailaʻau e faʻaaogaina i tagata gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E le mafai ona e tago i le fualaau faasaina i tina o le lumanai ma tausimai. O lenei vailaʻau e le fautuaina mo tamaiti laiti i lalo o le 12 tausaga.

Auala e fai i le maitaga ma le lactation

O suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai e le fautuaina tamaitai e faʻamoemoe e ave lenei vailaʻau, faʻapea foʻi ma le taimi o le susu.

E talitonuina o le fualaau faasaina e afaina ai le tino o le tamaititi.

E fautuaina e sui lenei vailaau faʻatasi ma isi tagata faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻaaoga tutusa falemalo, mo se faataitaiga Paracetamol.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

E mafai ona faʻatau le vailaʻau i le fale talavai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

O le tau masani o se taga pepa e 10 i se fua o le 500 mg i le Russian Federation o le 5-7 rubles.

E mafai ona faʻatauina faʻamalosi meaʻai mo 100-130 rupu.

I fale o vailaʻau faʻatau, o vailaʻau faʻatalatalata ma aspirin o Cardiomagnyl, Paracetamol, Thrombo ACC.

Ae ui i lea, e tatau i tagata uma ona iloa o loʻo i ai eseesega i nei fualaau faʻatau, e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o faʻamaʻi eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua fautuaina le cardiomagnyl mo le puipuia o pathoces cardiovascular ma e le faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tele o tulaga poʻo le faʻaitiitia o le vevela o le tino, e pei ole Aspirin.

Arina, fomaʻi maʻi: "Ou te talitonu o lenei vailaʻau o loʻo i totonu o mea lautele, oi latou o le a fesoasoani i tulaga eseese. Ae ui i lea, e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete, ia amanaʻia uiga o le tagata maʻi. "

Ivan, 36 tausaga le matua: "Ou te le iloa se togafitiga sili atu nai lo lenei elemene. Ua amata le ulu o le ulu pe ua popole le nifo, ua paʻu le vevela - Ou te ave le papa e tasi, ma a maeʻa minute 15-20 minute. "

Andrei, 65 tausaga le matua: "Na vave ona ou iloaina afai e te inu i le 0.5 Aspirin i aso uma, e mafai ona e faaleleia le mafai. Na tonu ia te au e faataitai, ma ua uma nei i le 2 masina talu ona ou ulufale atu, na ou matauina ai le umi o le fale, ma o le feusuaiga ua sili atu ona tele ma sili atu ona lelei. O le mea lea, ou te fautuaina tagata uma, ae maise lava i latou e silia ma le 50, e inu lenei vailaau e puipuia ai ni faaletonu io latou olaga vavalalata. "

Tuua Lau Faamatalaga