Vaevaega mo le fuafuaina o le suka i le urine

O mea e le mafai ona faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga mo le fuafuaina o le maualuga o le kulūkose (suka) i le urine ua mamanuina mo le maualuga ma le faʻatonuga in vitro faʻataʻitaʻiga mo glucose (suka).

O le gaioiga o le faʻamaoniga o suʻega mo le fuaina o le kulūkose i le urine e faʻavae i luga o se tali o le enzymatic (glucose oxidase / peroxidase), ao faagasolo le suiga o le lanu ma le lanu o le faʻamaufaʻailoga (mata) o le siaki.

Faailoilo (sensory) vaega o suʻega (fasi pepa, fasipepa, "fua o fua", suʻega urinary, fasipepa, "pepa suʻesuʻe") mo le suka i le urini e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalamalama manino o glucosuria taumata (glukose i le urine), tuusaʻo, hyperglycemia, i fale, falemai, falemaʻi (falemaʻi), fale suʻesuʻe, falemai, falemaʻi ma togafitiga faafomaʻi.

O faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaaogaina e tagata ei ai tulaga faʻalavelave poʻo le faʻaleagaina o le gaosiga o gaʻo gaʻo, faʻapea foi le fuafuaina o le tulaga o tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka o le maʻisuka (DM).

O le maʻisuka, o le maʻi suka o se vaega o faʻamaʻi pipisi o le endocrine e mafua mai ona o le le atoatoa o le insulin hormone (DM 1) poo le aiga (DM 2). O le maʻi suka e masani ona faʻaalia e le hyperglycemia (o le faʻaosoosoina pea o le suka i le toto, o se taunuuga, i le mimi), o se soliga ituaiga uma metabolism: carbohydrate, gaʻo, polotini, minerale ma le masima-masima.

Mo le vave iloa o le maʻisuka, faapea foi ma le siakiina o le siama o le faamai, e le gata o le faailoaina o vaega o suega e faaaoga, e taua foi le taitaia o suega nei toto: anapogi le toto glucose (e pei o le tulafono, o le suʻega e faia i le fale, o le glucometer e faʻaaogaina mo le suʻeina o le toto) ma suʻega o le toto suʻesuʻe, e aofia ai le suega o le toleniga o le glucose (glucose test), le hemoglobin glycolated test (hemoglobin glycosylated, HbA1c) ma se suega masani o le toto (o le toto maualalo maualalo o le toto e taʻu mai ai le manava e le atoatoa).

O le faʻamaoniaga lelei ma le tuʻufaʻatasiga e ala i faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga e maua ai se avanoa e faʻamautinoa ai le i ai o le glucose (sugar) i le urine, pulea le maualuga o le glucosuria, faʻamaonia meaai talafeagai, ma fetuunai le auala o togafitiga.

Sensor (elemene eletise) ma Faʻailoga (faailoga elemene) - upu tutusa e faasino i se vailaʻau kemini ua tuʻuina i luga o se mea e faʻaalia ma le faʻataʻitaʻiga faataitai.

O suʻega faʻamaonia e tuʻuina atu i le tagata maʻi le avanoa e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le uila, e aofia ai i tulaga leai se fesoʻotaʻiga ma le faateleina o le suka o le toto, pe a aliali mai le kulukose i le urine ma se faʻaitiitia i le pito i luga.

O vaega o suʻega e faʻatuina le mea moni o le i ai o le kulukose (suka) i le urine, pe afai oi ai, o le maualuga o le faʻamoemoe e fuafuaina. O taunuʻuga na maua mai i lenei metotia e faʻamaonia ma le mafai ei ai tulaga taua faʻapitoa o suʻesuʻega faʻamaonia. O nei suʻega faʻataʻitaʻi e faʻamoemoe muamua mo tagata o loʻo fefefe e maua le toto atoa mai o latou tamatamailima. Ina ia maua sili atu saʻo o tau e tatau ona faʻaaoga le faailo "Puega o suʻega mo le suka o le toto" poʻo le fuaina o le suka e faʻaaoga ai se suʻe toto faʻapitoa fale - glucometer.

Suʻega o suʻega e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga o le suāsina suʻe, o se tulafono, aua nei faalagolago i le moni o le i ai o tino o le ketone i le urine. O le pH (acid-base environment) e le aʻafia ai foi le lanu e maua ai le faailoga o le laina.

Mo le faʻaaogaina o faʻamaumauga o faʻataʻitaʻiga, e leai se manaʻoga e maua ni tomai faʻapitoa faʻapitoa ma tomai.

O suʻega mo le fuafuaina o le suka (glucose) i totonu o le urine e maua mai i ituaiga e tolu o le faasaolotoina - Nu. 25, 50, 100, o loo teuina i totonu o se pusa palasitika poo se metala (tube), e le tele lava - o se fagu tioata.

I le tele o taimi, i falemaʻi, o loʻo i ai se ituaiga o faʻamalologa Nu. 50 (e aofia ai le 50 fasi pepa), lea e fetaui ma manaoga faalemasina o le maʻi.

O le seti o numera o suʻega 50 e aofia ai:

  1. O se puʻo e iai le 50 suʻega suʻega. O le pipili ua faailogaina i le lanu lanu (laulau) mo le suia o le auiliiliga,
  2. O faʻamaumauga pepa mo le faʻaaogaina (faʻatonuga e mafai ona toe faia i luga o se masini),
  3. Faʻapipiʻi pepa.

Glucose (suka, vine vine, dextrose) o se monosaccharide i le tino o le tino autu o le malosi e faamautinoa ai le metabolism o le carbohydrate. Glucose na maua e le fomaʻi Peretania o William Prout i le 1802.

Glucose ma ona mea e maua mai o loʻo i ai i le tele o totoga ma fusi o le tino o le tagata. E sili atu ma le afa o le malosi o loʻo faʻaaogāina e le tino e mafua mai i le faʻamaʻiina o le kulukose. Glucose e gaosia mai e le tino mai le suauu ma le maso, e sau mai fafo i meaʻai, faʻapea foi le glycogen o loʻo teu i totonu o le ate. O loʻo faia foi i ni faʻasologa faʻasaga mai amino acids, lactate.

Glucose, o se sui o antitoxic lautele, e faʻaaogaina e vailaau mo inisua (faʻamaʻi meaai, faʻamaʻi).

Glucose (suka) i le urine

Suga (glucose i le urine) (glucosuria, glycosuria) e aliali mai ona o faʻalavelave i le tino, o se tulafono, o se taunuuga o le hyperglycemia, maualuga le kulukose i totonu o le totose faailoga o le maʻisuka.

Glucose (toto sugar) (glycemia) o se tasi o fesuiaiga sili ona taua o le tino o le tagata (homeostasis). O le maualuga maualuga o le suka o le toto (hyperglycemia) o se faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka gaʻo.

E mafai e fatuga ona toe foi i le toto toto le aofaiga atoa o le kulukose ua pasi atu i le renal glomerulus. E masani lava, i se tagata soifua maloloina (i le malolo) glucose i le urine o loʻo i totonu o mea le taua (0.06 - 0.083 mmol / l), e le lava mo le fuafuaina ile tulaga ole suʻesuʻega i taimi o suʻesuʻega faʻasaienisi o suʻesuʻega o suʻesuʻega (suʻesuʻega lautele) .

O le aofaʻiga maualalo o le suka na faʻaaogaina i le urine, e faʻaosofia ai le amataga o le tali o le taʻiala o le vaega o le suʻega, 0.1 mmol / l (2 mg / dl).

Glycosuria, i le leai o ni mea e talafeagai ai, e mafai ona mafua ai le faʻalalauina, aua e mafua ai le faateleina o le excretion o le vai mai le tino.

Faʻatasi laititi glucosuria e mafua mai i le vaivai o le kulukose i fatugaʻo, pe a maua le suka i le urine, aʻo le maualuga o le suka i totonu o le toto e le o ese mai le masani.

O se soa o le suka i le urine e masani lava o le acetone.

Acetone (ketones, body ketone, KET, "ket") o se oloa gaosia i le gaosiga o loʻo i totonu o le ate i le taimi o le kuluposi. Afai o le fua faatatau o le acetone formation e sili atu i le fua faatatau o lona faaaogaina, o le mea e faaleagaina ai acetone matua uma tino ola, muamua o mea uma, faila o faiʻai. Afai o le aliali mai o le acetone e le o fesoʻotaʻi ma le maʻisuka, o lona uiga e masani lava ona tupu i fafine maʻitaga i le toxicosis ma i tamaiti o loʻo i ai le faʻamaoniga o le uric acid diathesis. Faʻatasi ma le uric acid diathesis, glucose i le toto o se tamaititi tuʻu ifo.

Pe a aliali mai le acetone, o le acidity (tali, pH) o le urine e masani ona sui i le itu o le alo (i le tulaga 5 ma lalo), peitaʻi, i lenei tulaga, e sili atu ona talafeagai le faʻaaogaina o suʻega mo acetone (keto strips) mo le siamaina.

Afai o le glucosuria e mafua mai i le maʻisuka, o le foliga mai o le hematuria (o le toto o le toto, o le toto mumu mumu ma le hemoglobin i le urine) o se faailoga tutusa tutusa.


Kiliki ma faasoa atu le tusiga ma au uo:

Laʻau toto mumu ma le hemoglobin i le urine (hematuria) o se fuaitau o lona uiga o foliga o vaega toto i le urine - o le toto mūmū mūmū poʻo le hemoglobin e sili atu nai lo le masani a le tino.O le toto i totonu o le mimiti ma le maʻisuka e foliga mai i le 15-20 tausaga talu mai le faʻaaliga (faʻamaoniga muamua) o le maʻi, o se faailoga lea o le le atoatoa o le tino, o se taunuuga o le filigā faaumiumi e fatugaʻo o le toto ma maualuga maualuga le kulukose. I isi tulaga, o le Hematuria atonu o le iʻuga o faʻamaʻi o le tino, e masani ona i ai le natura o le natura, e mafua ona o maʻi leaga, e aofia ai.

Faʻatasi ai ma ulutala ulutala i fatugaʻo, e le gata o le glucosuria e tupu, ae faʻapena foi le proteinuria (protein i le urine

Puipuia i le urine (proteinuria) - excretion (excretion) o protein (albumin ma globulins i le urine, sili atu le taua masani (40-80 mg / aso). Proteinuria, o se tulafono, o se faailoga o le faaleagaina o fatugao.

O le mea lea, o foliga o le suka i totonu o le mimi (aemaise lava i le maʻisuka), o le tele o isi faʻafitauli e ono masalomia.

Glycosuria leai se fesoʻotaʻiga ma le hyperglycemia, e masani lava o se taunuuga o le toilalo, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalalaina, aua e mafua ai le faateleina o le excretion o vai i le mimi.

I tamaiti laiti, e pei o se tulafono, o le glucosuria o meaʻai, e aliali mai 30-60 minute talu ona 'ai, pe a mavae le 3-5 itula.

I fafine maʻitaga, o le urine glucose e fuafuaina pe a uma se taumafataga e aofia ai le tele o mea inu. O le glucosuria physiologist o fafine maʻitaga e masani lava ona matauina i le lona lua o masina o le maʻitaga, pe a maualuga le maualuga o le suka faʻaauau.

Faʻasolosolo lelei (mo le 3 aso pe sili atu) o ese mai le suka masani i le urine e tatau saili fautuaga mai fomaʻi faapitoa: nephrologist ma endocrinologist.

O le mea aupito sili ona faigofie ma le gafatia meafaigaluega mo le suʻeina o le suka i le urine o se faʻaaliga o le suʻega.

Vaefaʻailoga

O se faailoilo o le suʻega mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose (suka) i totonu o le urine o se tagata suesue mo le fale suesue ua saunia mo le faʻaaogaina, faʻaaogaina i se fualaau 4-5 lautele ma le 55-75 millimita le umi (Phan multifunctional strips are 130 millimita le umi) e faia i le paʻu oona.

I le mamao o le 0.5-1 mm mai le pito o le meaʻai, ua tuu ai se faailo (leo), lea e lanu i le amataga o le tali. Mo le tele o tagata gaosi oloa, o le kulūkose o le muamua samasama.

O le tuufaatasiga masani o le enzymatic o le faʻalauiloa o le faʻalauiloa (senituri) o le vaega o le suʻega:

  • tetramethylbenzidine (Tetramethylbenzidine),
  • peroxidase (Peroxidase, 1 U),
  • glucose oxidase (Glucose oxidase, 1 U).

O le tuufaatasiga o le taʻiala, o ona vaega e mafai ona fesuisuiaʻi, e faalagolago i le kamupanī.

E faʻatatau i le maualuga o le glucose (suka) i le urine, o le faʻalauiloa o le lanu o le suʻega e lanu. O le lanu lanu o le masini, o lona saturation, e fesuisuiai e faalagolago i le glucose i totonu o le faataitaiga faataitai. Afai o le tau e le lelei (leai se suka e iloa) - o le faailoga o le fasi siaki e tumau lona lanu muamua (e pei o le tulafono, samasama). Faatasi ai ma se tali lelei, o le faailoga e liliu atu i se lanu lanumoana lanumoana. O le maualuga o le taua o le suka (glucose) e mafai ona iloa i le urine ma fasi pepa o suesuega e 112 mmol / lita (Phan paʻu o le 55 mmol / lita.)

O le taimi e manaʻomia mo le suʻega o le suʻega mo se tali atoatoa o le 60 sekone.

O se faʻamaoniga agavaa o le maualuga o le kulukose i totonu o le mimile ma vaega o suʻega o le faʻavaeina o le i ai o le suka, tusa lava po o le a lona faʻasalaga.

O le naunautaiga o le maʻoti e fuafua ai le maualuga o le kulukose (suka) i le urine e ala i le faaopoopoina (faatusaina) le lanu o le siaki o le suʻega i le lanu (laulau), lea o loʻo aofia i totonu o le afifi.

O le tuufaatasiga o le enzymini o le faʻalauiloa o le vaega o suʻega, o se tulafono, e le tali atu i ituaiga o suga, sei vagana ai le kulukose.

A faʻaaogaina le tele o vaega o suʻega, o le i ai o le faʻaitiitia o mea i le urine tofotofoina (acid ascorbic) e le taitai e maua ai se faʻataʻitaʻiga le lelei o auiliiliga.

I luga ole suʻega o suʻega faʻasologa atonu O mea nei e aʻafia ai:

  • le i ai o foliga o fualaau faasaina i totonu o le faataitaiga,
  • o le i ai o le acid ascorbic i concentrations o le 20 mg% atonu itiiti le manatu faatauvaa i taunuuga o le naunautaiga,
  • gentisic acid (faia i le taimi o le faʻamaʻiina o le salicylic acid),
  • toega o fomaʻi ma vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e faʻamamā ai pusa lapisi.

O le faʻailoga o le faʻaaliga vaaia o le faʻaaliga mo le faʻaaogaina tasi. A maeʻa ona aveese mai le pipili, e tatau ona faʻaaoga le fasi siaki i totonu o le 24 itula.

O le i ai o le kulukose i le faataitaiga faataitai e mafai tuusao e faʻaalia ai le faateleina o le mamafa (volve) o le urine (10 g / l glucose e faʻatele ai le mamafa o le urine e 0.004). O loʻo i ai ni faʻamalositino o suʻega o loʻo aofia ai se faʻaaliga iloga eseese. O le tau o ia ituaiga o suʻega mo le urine e maualuga tele, e leai se aoga e faʻaogaina ai mo le siama o le glucosuria.

O se isi mea e fai i le suʻeina o paʻu mo le fuaina o le suka (glucose) o se suʻega masani o le urine.

Urinalysis (OAM, suʻesuʻeina o le urine) o se faʻalavelave o suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe o le urine ua faia mo faamoemoega tau faʻamalositino. O le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga lautele i luga ole vaega o faʻataʻitaʻiga, o le iloiloga lea e le gata o meaola o meaola ma mea faʻainisinia o le urine, ae o le microscopy foi o le palapala (faʻaaogaina o se microscope).

I le avea ai o se vaega o le auiliiliga lautele, ua faia ai se auiliiliga ole urine i aso taitasi.

Daily Analysis Analysis - Suʻesuʻega i le taimi atoa urine aveese mai le tino i le ao (24 itula). O le urine i aso uma, e ese mai i le tasi urine urine, e faʻaaogaina i le siakiina o fasi siaki, o se mea sili atu faʻamatalaga.

E tusa ai ma le "All-Russian Classifier of Economic Activities, Products and Services" (OKDP), o le numera 2429422 - "Success diagnostic reagents" na tofiaina i sikola vaaia mo le glucose (suka) i le urine. Kamupani o loʻo aʻafia i le faʻatauina o suʻega suʻega ua tuʻuina atu i ai se numera o fuainumera statistics OKVED 51.46.1 (Faʻatauga o vailaau faʻamaʻi ma vailaʻau faafomai).

O vaega o suʻega mo le fuafuaina o le maualuga o le glucose (sugar) i le urine, e tusa lava pe o le gaosiga ma le atunuu na afua mai, e tusa ai ma le "Nomenclature le faʻavasegaina o masini faʻapitoa e vasega, e faalagolago i le ono lamatia o latou faʻaaogaina", .

Faʻaleaʻiina o le tagata lava ia ma fasi faʻataʻitaʻiga, e oʻo lava i mea uma faatonuga, e le o se mea e suitulaga mo iloiloga masani a le setete o le soifua maloloina e se fomaʻi agavaa, fomaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o siama suʻe suʻe suʻe

O le faitauina o lenei faʻatonuga mo le faʻaaogaina o suʻega o suʻesuʻega mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i le urine e le mafai ona faʻamalolo le maʻi mai le suʻesuʻeina o pepa "Faatonuga mo le faʻaaogaina o faailoilo mo le faʻamaonia ma le maʻoti o le kulūkose (suka) i le urine"o loʻo i totonu o le pepa gaosi a le tagata gaosi oloa e faʻapipiʻiina pe faʻaaogaina i le pito i luga ole pu (penitala case) faʻatasi ma fasi pepa.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o glucosuria mai atinaʻe eseese e mafai ona matua fesuisuiaʻi i mea o loʻo aofia ai ma fautuaga. I le vaega "Suʻega o suʻega mo le suʻesuʻeina o le urine mo le kulukose (suka)", o loʻo i le pito i lalo o lenei itulau, e mafai ona e vaʻavaʻai i se lisi o pepa uma o suʻega o loʻo iai. E ala i le alu i le itulau o se masini faʻapitoa maʻoti, suesue i ona faatonuga.

O se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia (fua) mo glucose (suka) i totonu o le uila e tatau ona faia i le vevela o +15 i le +30 ° C.

Pe a faʻaaogā faʻamatalaga o faʻamatalaga faʻaalia, e le tatau ona e paʻi i le elemene elemene (faailo), e taua le mulimuli i tulafono lautele o le tumama.

E tatau ona faʻaaogaina le 'aveʻese o le suʻega mai le pu i le suʻega ile 60 minute.

Mo le suʻesuʻega, e tatau ona e faʻaaogaina fou (e le sili atu i le 2 itula), e le o le centrifugged, mumu fefiloi faʻafefiloi, tuʻuina i totonu o se pusa faʻamalosi.

I le umi o le tu, o le maualuga o le pH o le mimilo e fesuiaʻi agai i le itu alofilima, lea e ono mafua ai le vaeluaina o taunuuga o le suʻega.

O le auiliiliga sili ona saʻo auiliiliga o le a maua mai i suʻesuʻega. muamua tautua le taeao urine. O le tau maualalo ole manaʻomia ole suʻega e 5 mililiters.

Pe a fuafuaina le aofaʻiga aupito maualalo o le urini e manaʻomia mo le suʻega, e tatau i le tagata ona amanaʻia le numera o elemene elemene e vaeluaina ma sili atu i le tolusefululima milimita o le suʻe (pe a fai o le auʻiliʻiliga e faʻaaogaina vaega o suʻega multifunctional, o le tasi o ia mea o le suʻi suka). Afai e le lava le faanatinati, pe a uma ona faatofuina uma ia eletise i le faataitaiga faataitai, o le a taoto, ma e mafai ona oo atu ai i le vavaeeseina o masini taʻitasi. O le mea lea, o ia ituaiga o suʻega e tatau ona faatofu i se lava o le urine, pe tatau foi ona faʻaaoga se fagu suʻesuʻe ile suʻega (test tube).

I le maeʻa ai o faʻatonuga uma o sauniuniga, e mafai ona e amata amata le suʻesuʻega:

  1. Tatala le afifi i fasi pepa faʻamaonia,
  2. Ave ese le faʻamaumauga,
  3. Kuni vave le penitala i se tapuni,
  4. Mo le 1-2 sekone, tuu le elemene elemene o le siaki i le urine ina ia matua faatofuina le masini i le faataitaiga faataitai o le urine,
  5. A maeʻa ona aveese le fasi siaki, aveese le tele o le urine e ala i le tataʻi malie o le afaina i le puipui o le pusa i le urine poʻo le paʻiina o le elemene i luga o le pepa mamā,
  6. Tuu le fasi pepa i luga o se mafolafola mafolafola ma le faʻaʻai luga,
  7. E tatau ona faia le 45-90 sekone pe a uma ona aveese le fasi siaki mai le faataitaiga, ma faʻatusatusa le lanu o le elemene elemene ma se lanu lanu (laulau) mo glucose o loʻo tuʻu i luga o le paipa.

O le aʻafiaga o fualaau oona taʻitasi (faʻapea foʻi ma isi metabolites) i luga o iuga o le auʻiliʻiliga e le o taimi uma e mafai ona vaʻaia. O taunuʻuga o le auʻiliʻiliga, lea e le fetaui ma le ata o le maʻi poʻo foliga faʻalavelave, e tatau ona siakiina e seisi auala suʻesuʻe. E mulimuli le suega o le glucose talafeagai toe fai pe a maeʻa le faʻamalositisi togafitiga.

O fua lanu (laulau) o vaega o suʻega mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose (suka) i le urini o tagata gaosiga eseese e ono eseese lava. O fua lanu o ituaiga eseese o le mea lava e tasi e mafai ona eseese i le saturation lanu. Pe a faʻatusatusa le elemene elemene o le laupepa i le lanu lanu, e tatau ona e faʻaogaina le fua o lena pu (pusi penisini) lea na maua mai ai le vaega o le suʻega.

Ina ia taofia le leiloloa o meatotino o vaega o suʻega, lea e ono mafua ai taunuuga ole auiliiliga le talafeagai, o tulafono mo le teuina e le kamupanī e tatau ona matauina.

Faʻamaumauga o le faʻamaumauga

O faailoilo vaaia (senitene) o suʻega mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i le urine e tatau ona teuina i le mea na gaosia e le gaosiga i se nofoaga matutu e le mafai e tamaiti ona maua, i le vevela o +2 i le +30 ° C. O le nofoaga e teu ai e tatau ona puipuia mai fuga alkali, solvents o meaola, faʻamalosi i le ola atoa. O le soifuaga ola o fasi siaki e masani ona masani i le 12-24 masina mai le taimi o le faʻamalolo. A e teu le faʻamaʻi, aua le aveeseina le taga ma se mea e faʻaaogaina mai lona faʻavaa.

E le tatau ona lafoaia fasi pepa o suʻega pe a maeʻa le aso e uma ai.

A faʻaaogā faʻataʻitaʻiga i totonu o le falemaʻi, o le fasi laupepa e tatau ona mafaufauina o mea e mafai ona pisia. E le mafai ona faʻatagaina le teuina o faʻataʻitaʻiga faʻaaogaina, e tatau ona lafoaia e tusa ai ma faatonuga faʻaosooso.

O le lanu o le lanu o loʻo tuʻuina i luga o le faʻamaʻi ma fasi faʻataʻitaʻiga e tatau ona puipuia mai le susulu o le la ina ia aloese ai mai lona vaivai.

Urine glucose (suka) fua

O fua lanu (laulau) mo le faʻavasegaina o suʻesuʻega faʻamalosi mo le glucose (suka) o mea eseese gaosia e mafai ona matua ese lava i le numera o fanua ma lanu malosi. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai lanu lanu masani. I le vaega "Suʻega o suʻega mo le suʻesuʻeina o le urine mo le kulukose (suka)", o loʻo i le pito i lalo o lenei itulau, e mafai ona e vaʻavaʻai i se lisi o pepa uma o suʻega o loʻo iai. E ala i le alu i le itulau o se masini faʻapitoa maʻoti e vaʻaia ai le lanu talafeagai.

Tau o faʻataʻitaʻiga

Ole tau ole suʻega mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i le urini e le aofia ai le tau o le faʻatagaina pe afai e faatauina fasi pepa i luga o se falemaʻi i luga o le initaneti. O tau e mafai ona tele se eseesega e fuafua i le nofoaga o le faʻatau, o le aofaiga i le pusa, le atunuu na afua mai ai.

Tau faʻatatau o fasi pepa:

  • Rusia (Moscow, St. Petersburg) mai le 115 i le 1260 ropu Rusia,
  • Ukraine (Kiev, Kharkov) mai le 38 i le 416 Hryvnias Ukrainian,
  • Kazakhstan (Almaty, Temirtau) mai le 542 i le 5935 Kazakhstan tenge,
  • Belarus (Minsk, Gomel) mai le 30,245 i le 331,380 Pero o Belarusian,
  • Moldova (Chisinau) mai le 32 i le 353 Moldovan Lei,
  • Kyrgyzstan (Bishkek, Osh) mai le 125 i le 1373 Kyrgyz soms,
  • Uzbekistan (Tashkent, Samarkand) mai le 4460 i le 48863 Usabek soums,
  • Azerbaijan (Baku, Ganja) mai le 1.7 i le 18.8 Manatu Azerbaijani,
  • Armenia (Yerevan, Gyumri) mai le 790 i le 8656 drama Armenia,
  • Georgia (Tbilisi, Batumi) mai le 3.9 i le 42.8 Lisa Georgian,
  • Tajikistan (Dushanbe, Khujand) mai le 10.8 i le 118.7 Tajik somoni,
  • Turkmenistan (Ashgabat, Turkmenabat) mai le 5.6 i le 60.9 meaʻai fou a Turkmen.

I le vaega "Suʻega o suʻega mo le suʻesuʻeina o le urine mo le kulukose (suka)", o loʻo i le pito i lalo o lenei itulau, e mafai ona e vaʻavaʻai i se lisi o pepa uma o suʻega o loʻo iai. Alu i le itulau o se masini faʻapitoa maʻoti e suʻe ai lona tau.

Faʻatau fasi faʻataʻitaʻiga

E mafai ona faʻatau faʻataʻitaʻiga pepa faʻataʻitaʻi mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i le urine i se fale talavai e faʻaaoga ai le tautua o le tusiina o vailaau, e aofia ai. Ae e te leʻi faʻatau faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faamanino le aso e muta ai. E mafai ona e siakiina pusi suʻesuʻe i soʻo se falemaʻi i luga o le initaneti, o le faʻatau atu e faʻatautaia e le avefeʻau, e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi.

Suʻega o Suʻega

Faʻamatalaga o fasi siaki mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i le urine i maʻi o le toatele lelei. O maʻi latou te matauina le taugofie ole faigofie, faigofie ma faigofie ile faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga: e mafai lava e se tamaitiiti ona faia se suʻesuʻega tutoatasi mo le glucosuria. Faatasi ai ma iloiloga le lelei, e le lava le sao o le fuaina o le suka i le urine.

Mo le faʻamaoni tonu o le faʻatonu o le glucose, e tatau ona faʻaaoga fua o le suʻega o le kulukosesese poʻo le mita o le kulukose toto.

Itū o le suʻega mo suʻesuʻega faʻamatalaga mo le glucose (suka)

O faʻataʻitaʻiga mo suʻesuʻega faʻamalosi mo le glucose (suka) i le urine i aso nei o loʻo faʻatusalia mai e matai ma maketi tetele nei.

Faʻailoga ma se tasi o faailo (faʻapitoa mo le suka i le urine):

  • Glucofan test strips (Glucofan Numera 50, GlukoPhan) O Europa mai Erba Lahema, Czech Republic (seia leva talu ai nei, o se vaega o le fale faʻamalositino Teva, Isaraelu),
  • O faʻataʻitaʻiga a Uriglyuk (Uriglyuk-1 Nu. 50) faʻasologa o faʻamaumauga mo suʻesuʻega o suka (glucose) mai Biosensor AN, Rusia,
  • Bioscan Glucose vaega o suega (Bioscan Glucose Numera 50 / Nu. 100) mo suamalie mai i Bioscans, Rusia,
  • URIANIA U19 Glucose 1 urine glucose mai le kamupani Korea Korea YD Diagnostics,
  • Uri Strip - DAC - 1G pulu faʻataʻitaʻi ua gaosia e le DAC-SpectroMed, Moldova,
  • Glucotest mo le fuafuaina o le maualuga o le suka i le urine mai le kamupani Norma, Iukureini,
  • Samotest-1 - suʻega suʻega na faia i Saina e le Beijing Condor-Teco Mediacl Technology. Faʻapitoa naʻo tagata gasegase i Iukureini.

Faʻailoga ma faʻamaoniga e lua:

  • Ketoglyuk-1 (Ketoglyuk-1 Nu. 50) - pepa o suʻega ma auiliiliga mo ketones ma suka mai Biosensor AN, Rusia,
  • Citolab (Citolab) 2GK mo suʻesuʻega i ketones ma le suka mai Pharmasco, Iukureini,
  • Dirui Uristic Glucose Protein (Dirui Faisance Glucose Protein),
  • Diaphane - fasi pepa e lua faailoga mo le fuafuaina o le maualuga o suka ma acetone mai Erba Lahema, Czech Republic.

Faʻailoga ma ni faʻamaoniga se tolu pe sili atu:

  • (Bioscan Penta No. 50 / Nu. 100) ma le lima o faailoga mai le Kamupani Russia, Bioscan, e le gata i le glucose (sugar), ae le gata i le pH (acidity), o le toto le manava (toto mumu ma le hemoglobin), aofaiga atoa o le protein (albumin, globulins), ketones,
  • Pentafan / Pentafan Laura (PentaPhan / Laura) vaega o suesuega mo le auiliiliga o le kulukosese (suka), pH (acidity), konesones, toto le manava (toto mumu mumu ma le hemoglobin) ma le tele o protein urine (albumin and globulins) (Erba Lahema, Czech Republic),
  • Uripolian - fasi mai le Biosensor AN ma faailoilo e sefulu e mafai ai ona faʻatalanoaina le urine e tusa ai ma uiga nei - glucose, tino o le ketone, toto latutu (erythrocytes, hemoglobin), bilirubin, urobilinogen, density (cellular blood cells), acid ascorbic, protein total (albumin and globulins) ma le eletise (pH),
  • Bioscan Glucose Protein pH - Laupepa Rusia mo le suʻesuʻeina o urine mo le kulukose, le aofaʻi o le protein, acidity (pH).

O le autu autu o fasi siaki mo le fuafuaina o le kulukose i le urine o le fuafuaina lea o le maualuga o le kulukose. O se isi togafiti o faʻamalositino o le fua ole kulukose i totonu o le toto. O lenei metotia e sili atu ona saʻo ma faʻamaonia, ae o le toto atoa e manaʻomia mo le auiliiliga.

O masini faʻafomaʻi nei e maua mo le suʻega mo le suka o le toto, e le manaʻomia faʻaaogaga o le glucometer:

  • Betachek test strips (Betachek Numera 50, Betachek Visual testing strips) - ata vaaia mo le fuafuaina o le suka mai le NDP, Ausetalia,
  • Siata (Siata # 50) - Suʻega a Rusia mo le auʻiliʻili o le kulukose o le toto mai le Biosensor AN.

O tau o nei meafaifaʻatese e sili atu le maualuga.

Faʻaaogaina faʻamatalaga o le suʻega o le suāsina

O le faʻamatalaga o le suʻega suʻega o le suʻelaʻau o le My Pills falemaʻi faafomaʻi, o se tuufaatasiga o mea e maua mai mea taua, o se lisi o loʻo maua i le vaega o le Faʻamatalaga ma le "Faatonuga mo le faʻaaogaina o togafitiga o siama glucose suega"o loʻo tuʻuina atu i le gaosiga o paʻu o suʻega. E ui i le mea moni o le sao atoatoa o le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le tusiga "Vaega o suʻega mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i le urine" siakiina e fomai faapitoa fomaʻi, o mea o loʻo i totonu o le tusiga e mo na o le faʻamatalaga, e leai taʻiala mo ia lava (e aunoa ma le faʻafesoʻotaʻi o se fomai faapitoa fomaʻi, fomaʻi) suʻesuʻega, suʻesuʻega, filifiliga o auala ma metotia o togafitiga (e aofia ai tagata, isi, ma masani (faʻapitoa faʻasolosolo) faʻasoifua maloloina).

Aʻo leʻi faʻatau ma faʻaaogaina faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e faamasani i taʻiala a le kamupanī mo le faʻaaogaina.

O faatonu o le faitotoa "My Pills" e le o mautinoa ai le moni ma le talafeagai o mea na tuuina atu, talu ai o auala o suesuega, puipuiga ma le aveesea o le glucosuria o loo faaleleia pea. Mo le mauaina o togafitiga faafomaʻi atoatoa, e tatau ona e faia se taimi atofaina ma se fomaʻi, o se fomaʻi agavaa faʻapitoa, o se finau, o le mea muamua lava.

Faamatalaga

Faamatalaga ma faamalamalamaga i le tusiga "Vaega o suʻega mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i le urine." Toe foʻi i le fuaitau i totonu o le tusiga - kiliki le numera fetaui.

  • Vaaia mea faʻapitoa (faʻamaoniga) faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina, faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga - o mea na faʻapipiʻi faʻamalosi e faʻaaogaina i luga o se palasitika poʻo se pepa pepa.Aua le faʻalavelaveina i fasi siaki elemene e faʻaaogaina ai siama.
  • in vitro"href =" # back_note_2 ">in vitro , in vitro (mai le Latina "i totonu o le tioata") - o se ituaiga o suʻesuʻega na faia i microorganisms, sela poʻo mole molemoa i totonu o se siosiomaga pulea i fafo atu o latou uiga masani o meaola, i se isi faaupuga - in vitro - tekonolosi suʻesuʻe suʻesuʻe fafo gaioiga maua mai mea ola. O le mea lea, pe a suʻesuʻeina le maualuga o le glucosuria, o le urine (ma le suka, glucose, aemaise lava, o lo oi ai i totonu) o le suʻega o le suʻega e maua mai le tino o le tagata, ma o faʻamatalaga faʻaalia o faʻataʻitaʻiga mo le glucosuria o se mea e iloa ai suʻesuʻega, o le suʻesuʻeina lava ia in vitro. I le Igilisi, o se synonym in vitro o le faaupuga "i le tioata", lea e tatau ona malamalama moni i ai "i totonu o se suʻega suʻega." I se tulaga lautele in vitro faʻatusatusa i le fuaitau i vivoo lona uiga o suʻesuʻega i luga mea ola (i totonu).
  • Endocrinology (mai le Eleni O56, _7, 8, _9, _7, - "i totonu", _4, 1, 3, 7, 9, "Ou te faailogaina" ma le5, a2, 7, x9, le 2, "Saienisi, upu") - o le faasaienisi o galuega ma le fausaga o le pito o le endocrin (o le endocrine), o hormones (oloa) na gaosia e i latou, o auala o latou faavae ma gaioiga i le tino o le tagata. O le Endocrinology foi e suʻesuʻeina ai faʻamaʻi na mafua ona o le afaina o le pito o le endocrin, ma saili auala e togafitia ai faʻamaʻi e fesootaʻi ma le faʻalavelave i le endocrine. O le maʻi masani o le endocrin masani o le maʻisuka.
  • Inisalini - o le hormone protein o le natura peptide, lea e faia i peta beta o tamaʻi pancreatic o Langerhans. O le inisalini ei ai sona aafiaga taua i le metabolism i le toetoe lava o mea uma o le tino, aʻo lona gaioiga autu o le faaitiitia (tausia masani) glucose (suka) i totonu o le toto. O le inisalini e faʻateleina ai le gaogao o membsas plasma mo le glucose, faʻamalosia ai glycolysis enzymes autu, e faʻamalosia ai le fausia o le glycogen i le ate ma muso mai le kulukose, ma faʻaleleia ai le tuʻufaʻatasiga o palatini ma gaʻo. E le gata i lea, o le inisalini e taofia ai le gaioiga o le enzymes lea e talepeina ai gaʻo ma glycogen.
  • Vaa masima masima - o se seti o auala e faʻaaogāina ai vai ma eletise (salts), o latou gaioiga, tufatufaina atu i totonu o le lotoifale ma le excretion mai le tino. O se faʻalavelave lōʻihi i le masima vai masima e mafai, i le aluga o taimi, ona taʻitaʻia ai le paleni o le acid-base, ua faʻaalia i se suiga i le acidity (pH) o le urine. Ina ia pulea le malosi o le urine, ia na o le faatauina o pH strips.
  • Laʻau paʻepaʻe toto - sela o le paʻepaʻe paʻepaʻe, o se vaega eseese o sela toto o galuega eseese ma foliga vaaia. Vailaau paʻu o le toto e puipui ai le tino o le tagata mai i fafo o le tino.
  • Urina, mai le Latina "urina", urine. I le suʻesuʻeina o suʻesuʻega, o le urine e masani ona taʻua o le urine.
  • Urine acidity (pH, urine reaction) - o se faʻalauiloa o le hydrogen e faʻaalia ai le aofaʻi o ionslako i le tagata. O le elemene o le mimilo e taʻu mai ai le paleni o meaola ma le alkalis i le tino.
  • Amino acids - tuufaatasiga o meaola, o mea ia mo le fausia o palatini, fiva musika. E faʻaaogaina e le tino amino acids mo lona lava tuputupu aʻe, faʻamalosia ma toe faʻaleleia, mo le gaosia o hormones, enzymes ma auupega.
  • Lactate - o se oloa o le metabolism cellular, o se mafuaaga o le lactic acid. Lactate e mafai ona i totonu o sela i le foliga o le lactic acid ia lava, pe i le foliga o ona sima. Lactate o le autu o le "suauu" mo le tino o le tino ma le faiʻai, faapea foi ma maso i le taimi o le malosi faaletino.
  • Laʻau toto mumu, o totoga mumu mumu o le toto postcellular o lona gaioiga autu o le fesiitaiga o le okesene mai mama i tisipenisione o le tino ma le felauaiga o le carbon dioxide i le isi itu.O toto mumu toto e faia i le gaʻo osia i se fua faatatau o le 2.4 miliona totola mumu i lona lua.

25% o siama uma i le tino o le tino o sela mumu toto.

  • Hemoglobin - o se fusi uʻamea e uʻamea i le uʻamea lea e mafai ona fusifusia i le okesene. Hemoglobin e maua i le cytoplasm o le toto mūmū mūmū, avatu ia i latou (taʻitasi, toto) se lanu mumu.
  • (I le Eleni anamua P04, 7, _4, _9, 2, - "fulafula, afaina" ma le 5, a2, 7, _9, 2, - "aʻoaʻo") - o se vaega o vailaau e suesueina ai le maʻi (kanesa) ma vailaau mama, mamanu ma faiga o mea tutupu ma atinaʻe, metotia o le puipuia, togafitiga ma togafitiga.
  • Oona leaga - o se tumutumu o loʻo i ai ni siama vaivai e mafai ona faʻatoʻilaloina le faʻaleleia, e salalau mai le mea autu e taulai i ai le paʻu i totonu o ni mea vavalalata vavalalata. I faʻataʻitaʻiga faafomai Rusia taifau taifau valaau faalilolilo mataupu o le maʻi mama. I fomaʻi mai fafo, ua taʻua ai le kanesa soʻo se maʻi leaga.
  • Squirrels, paletini - mea faʻalapotopotoga e aofia ai vailaʻau amino. O pulu-fatu o le faavae lea mo le fatuina o gaʻo maso, sel, fusi ma totoga i totonu o tagata.
  • Albumin - O aʻafiaga autu o le toto e gaosia i le ate.
  • Globulin - puipuiga o le toto i le lalolagi atoa ei ai le mamafa ma le solubility i le vai nai lo le albumin.
  • Salicylic acid - 2-hydroxybenzoic poo le phenolic acid, C6N4 (OH) COOH, o le vaega malosi o le paʻu ulu. O le salicylic acid, muamua na vavae ese mai le paina o le ulu o le rafasi a Raffaele Piria i le 1838 ona tuufaatasia lea e ia, na muaʻi faaaogaina i le togafitiga o le rūmāmatika ma le uric acid diathesis. O le salicylic acid, lea ei ai vaivaiga vaivai, faʻaleagaina ma keratolytic, o aso nei o le faavae o le tele o fualaau faasaina. O fua o le salicylic acid e faʻaaogaina foi i vailaʻau (salicylate salicylate), o lona amide (salicylamide) ma acetylsalicylic acid (aspirin).
  • Ata faʻaleleia (o le faʻasalaga "falemaʻi" e faʻaaogaina i fomaʻi) - o se seti o faʻamatalaga ma foliga o le faʻafitauli o le faʻamaʻi (e aofia ai faʻataʻitaʻiga o faitioga), faʻamaoniga patino ma le leai ni faʻamatalaga, ma le faʻavaeina o suʻesuʻega, togafitiga ma togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le urine glucose (glycosuria) o se vaega o le ata o le maʻisuka.
  • Pe a tusiaina ni tusiga i luga o fasi pepa suesue mo le fuafuaina o le kulukose (suka) i le urine, o mea mai faʻamatalaga ma fesoʻotaiga i Initaneti, sites news sites BiosensorAN.ru, Erbarus.com, Bioscan.su, Norma.Kiev.ua, Pharmasco.com na faʻaaogaina , BMJ.com, NCBI.NLM.NIH.gov, DACspectromed.com, Care.Diabetesjournals.org, Wikipedia, faatonuga mo le faʻaaogaina o vailaau o le glucose, ma lomiga nei:

    • Ota Shuk "Suʻesuʻeina galuega o fatuga." Avicenum Publishing House, 1975, Prague,
    • Philip M. Hanno, S. Bruce Malkovich, Alan J. Wayne "Taiala i Urology Clinical." Falemaʻi Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻamatalaga o Falemaʻi, 2006, Moscow,
    • Okorokov A. N. "Suʻega o faʻamaʻi o totoga i totonu. Numera numera 5. Faʻamatalaga o faʻamaʻi o le toto. Faʻamatalaga o faʻamaʻi fatu fatu. " Fale Tala Fou o Fomaʻi, 2009, Moscow,
    • Leia Yu. Y. "Iloiloina o taunuʻuga o suʻesuʻega o le toto ma le urine." Faʻasalalauga MEDpress-inform, 2009, Moscow,
    • Henry M. Cronenberg, Slomo Melmed, Kenneth S. Polonsky, P. Reed Larsen, "O le maʻisuka ma le gaosiga o le gasegase o le gataifale". Reed Elsiver House Publishing House, 2010, Moscow,
    • Potyavina E.V., Vershinina S.F. "Touroid gland. Faʻamataʻu faʻaoga ma auala e foia ai. Doctor Family. " Fale faʻasalalau "Vector", 2010, St. Petersburg,
    • Dedov I., Shestakova M. "O le maʻi suka. Faʻailoga Togafitiga. Puipuiga ". Falemaʻi Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻamatalaga o Falemaʻi, 2011, Moscow,
    • Romanova E. "O faamaʻi o fatugaʻo. O togafitiga lelei. "AST House House, 2011, Moscow,
    • Kishkun A. "Taiala i metotia o suʻesuʻega suʻesuʻe." Fale faʻasalalauga "GEOTAR-Media", 2014, Moscow,
    • Kamyshnikov V., Volotovskaya O., Khodyukova A., Dalnova T., Vasiliu-Svetlitskaya S., Zubovskaya E., Alekhnovich L. "Metotia o Suesuega Suʻesuʻega Suesuega". Fale faʻasalalauga "MEDpress-inform", 2015, Moscow.

    Faʻamanuiaga o Tau o Suʻega

    O pusa o aso nei mo le vave faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai oe e suʻeina i aso taʻitasi ma faʻamautinoa le faʻaogaina o le kulukose i le afa itula. E taua le mulimuli ma le faʻaeteete i faatonuga mo fasi pepa ina ia maua ai se sao saʻo.

    O se tasi o aoga sili o le faʻaaogaina o faʻamaufaʻailoga o le mafai lea ona fuafua fua ole kulukose e aunoa ma se aʻoga faafomai ma tomai. O ia fasi pepa e faigofie ma faigofie, faigofie ona faʻaaoga.

    Ona o la latou lapoa faʻatapulaʻa ma ona faʻamaufaʻailogaina, ua mafai ona ave faʻatasi ma oe i luga o le auala, o se suʻega e mafai ona faʻatinoina i soʻo se mea e tatau ai, ina ia mafai ai ona suʻesuʻe lou tulaga ma ave vailaʻau i le taimi (mo le maʻisuka). O lona uiga e le mafai ona e faʻalagolago i falemaʻi, fuafua au femalagaaiga, saolotoga o feoaiga.

    E faigata mo se tagata maʻi ona lesitala i totonu o le falemaʻi i taimi uma, e tu i laina mo se faʻamatalaga mo le suʻesuʻeina o urine. Faʻamatalaga i le fale o le a mafai ai e oe ona iloilo lou tulaga, ina ia i le lumanaʻi, pe a tatau ai, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ave faʻamalosi i le taimi, ma isi. O le faigofie o le vave faʻavasegaina ua leva ona talisapaia e tagata e manaʻomia le siakiina masani o le kulukose i le urine.

    O le a lenei faʻamaʻi?

    O faʻalavelave i le gaioiga o nisi o totoga a le tagata e mafai ona faʻalavelave i le gaosiga masani o le inisalini. Faatasi ai ma lona le lava, o le kulukose o le toto e le faaitiitia. Ole taimi e iloa ai lenei togafitiga e mafai ai suʻesuʻega mo le maʻisuka. E masani lava, e maua e tagata gasegase e uiga i la latou maʻi i se avanoa. Ma afai e te faia soo ia ituaiga suʻesuʻega, ona mafai lea ona e tausia lou soifua maloloina.

    Faailoga o le Maʻisuka

    Faatasi ai ma se faʻamaʻi o le ituaiga muamua, o le a faʻafuaseʻi ona faʻaalia faailoga, mo le lona lua, o lo latou faʻaauauina pea o le uiga. I le tulaga muamua, o le vaega o aʻafiaga e aofia ai tupulaga talavou ma tamaiti. E fautuaina e suʻe se suʻega toto mo le maʻisuka pe afai:

    • E masani ona le fia inu
    • E masani ona faanatinati i le faletaele, e tele meaʻai,
    • E i ai se vaivaiga e le mafaamatalaina i le tino,
    • E maitauina le paʻu tele o le mamafa o le tino.

    Tamaiti o loʻo mafatia o latou matua i lenei faʻamaʻi o loʻo aʻafia foi i le avea ma maʻisuka. Aemaise lava pe afai na fanau mai le pepe ma le mamafa o le sili atu ma le 4500 kalama, ma le faʻaitiitia o le puipuiga, faʻamaʻi faʻamaʻi pe o loʻo i luga ole taumafa le lelei. O le mea lea, o ia tamaiti e tatau ona suʻesuʻeina e le fomaʻi e le aunoa.

    O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e masani ona aʻafia ai tamaitai oe ua pasia le vaitausaga o le 45 tausaga. Ae maise lava pe afai latou te taʻitaʻia se olaga le lelei, e mamafa tele ma e leai ni meaʻai. O tagata i lenei vaega e tatau foi ona suesueina i lea taimi ma lea taimi mo le maʻisuka. Ma aua le faatuai pe a amata ona e matauina:

    • Numera o tamatamailima
    • Faʻailoga faʻapitoa,
    • Paʻu o le paʻu
    • Tumau mago tumau.

    O le faʻaalia o nei faʻaʻailoga e mafai ona tutupu i le taimi e tasi. O le isi logo mataʻutia mo se suʻega e mafai ona masani ona oʻo i le malulu.

    Aisea e tatau ai ona tofotofoina aʻu?

    Suesuega i le maʻisuka e tatau ona faia. O le endocrinologist na te tuuina atu le ala mo suega, o ia foi na te faia le faaiuga mulimuli. O le suʻega e faʻatino mo faamoemoega nei:

    • Fale faʻamaʻi
    • Mataʻituina le faʻatupulaia o suiga faifai pea,
    • Mataituina o le soifua maloloina o fatugaʻo ma le paʻu,
    • Iloiloga e le tagata lava ia o le kulukose o le toto,
    • Filifiliga o le manaʻomia o le insulin mo tui,
    • Faʻamatalaina o faʻafitauli ma le maualuga o lo latou alualu i luma.

    O fafine maʻitaga e tatau ona tofotofoina mo masalomia o le maʻisuka. A uma mea uma, e ono aʻafia ai le soifua maloloina o le pepe ma lona mafai gafatia ona "faʻaalia" le maʻitaga i le taimi manaʻomia. A maeʻa ona maua iuga o suʻesuʻega, pe a manaʻomia, e filifilia se tasi o togafitiga poʻo ni tofiga e faʻaopoopoina ai le pule.

    O a suʻega toto e tatau ona faia?

    Afai e te masalosalo o loʻo atiaʻe le maʻisuka, pe o loʻo e lamatia, ona e manaʻomia lea ona e iloa po o le a le suʻega e tatau ona pasia. Muamua, e tatau ona e iloa iuga:

    1. Suesueina o le kulukose o le toto. I fua faatatau i luga atu o le 5.5 mmol / L, o le suʻesuʻega lona lua e faia e pei ona faʻamatalaina e le endocrinologist.
    2. Suesuega hemoglobin glycated.
    3. Analysis mo C-peptides.
    4. Suʻega o le Tomai o le Suavai - O le suega o le toleniga o le kulukose (GTT).
    5. Tofotofoga mo le latent diabetes mitusitus.

    Afai ei ai se faʻamaʻi poʻo masalosaloga o lona atinaʻe, o suʻega mo le maʻisuka e tuʻuina atu ile 2-6 masina. O lenei mea e mafai ai e oe ona vaʻai i suiga i le tino. Ma, o le mea muamua lava, ia faʻamautuina pe o le faʻamaʻi o loʻo i ai se tulaga atinaʻe.

    Suesuega o meaola

    O se suʻega o le toto e mafai ona fesoasoani e iloa ai le maualuga o le suka i mea vevela. Afai e sili atu i le 7 mmol / l ona faailoilo, ona faʻaalia lea o le atinaʻe o le maʻisuka. O lenei ituaiga auʻiliʻiliga ua faʻamatalaina 1 le taimi i le tausaga, o lea e tatau ai i le tagata gasegase ona pulea lona soifua maloloina ma, i sina mea itiiti lava mai le masani, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

    Ole siama ole siama e mafai ai foi ona iloa le maʻisuka e ala i le alu ese mai isi faailoilo: cholesterol (maualuga i le tulaga o gasegase), fructose (maualuga), triglycides (maualuga le maualuga), paletini (faaitiitia). Ole taulaiga faapitoa ole totogiina ole inisalini: mo le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo tuʻuina i lalo, ma le 2 - faʻalautele pe o luga ole pito i luga o le masani.

    Glucose toleni test

    Pe a suʻeina tagata mamaʻi mo le maʻisuka, e faia se suega o le faapalepale kullusese. Faʻatasi ai, e mafai ona e iloa faafitauli natia i le gaioiga o le pancreas ma, o se taunuuga, faafitauli i le metabolism i le tino. Faʻaaliga mo le tofiaina o le GTT o:

    1. Faʻafitauli i le toto maualuga,
    2. Matua mamafa tele
    3. Polycystic ovary,
    4. Toa maualuga i fafine maʻitaga
    5. Faʻi maʻi
    6. O le togafitiga umi o le hormone
    7. Le atinaʻeina o maʻi faʻasolosolo.

    Mo le maualuga atoatoa o taunuʻuga ua maua, e tatau ona saunia lelei lou tino mo le suʻega. I totonu o le 3 aso ao leʻi oʻo i lenei auala e maua ai le maʻisuka, e le mafai ona e faia ni suiga i au meaʻai. O le aso ao leʻi faia le suʻega, o le a tatau foi ona e le toe inu ava malosi, ma i le aso o le suʻega, e le tatau ona ulaula pe inu kofe.

    Aloese mai tulaga e mafua ai ona lelei lou afu. Aua le suia le masani masani o le vai inu i le aso. O le suʻega muamua e vave faia i luga o se manava gaogao. O mea nei e faia peʻa uma ona faʻaumatia le vai i le glucose. O fua e toe faaluaina i taimi taʻitasi.

    O faʻamaumauga uma ua tusia, ma o se faaiuga ua faia e faavae i luga o latou. Afai ole faailoga o le suka e 7.8 mmol / L, ona lelei lea mea uma ia oe. Afai o le taunuʻuga e fetaui ma le 7.8 i le 11.1 mmol / l, ona i ai lea o oe i le muaʻi maʻi suka - o loʻo i ai faafitauli ile faiga ole gasegase. O mea uma i luga aʻe o le 11.1 mmol / L - faʻaalia lelei ai se faʻamaʻi.

    Glycated Hemoglobin Assay

    O lenei ituaiga suʻesuʻega e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le maualuga o le suka i le toto i le past 3 months. O le mea lea, o le tele ole taimi ole toe fai ole 3 masina. O nei suʻega mo le maʻisuka e mafai ona iloa i le vave amata. E tatau foi ona e saunia mo lana fuaitau:

    1. Mo le totogi i luga o se manava leai.
    2. 2 aso ao lumanai le faʻasalaga e le tatau ona i ai ni mea faʻaleagaina.
    3. 3 aso ao lumanaʻi le aso na tuʻuina atu ai, e le tatau ona i ai se mamafa mamafa o le toto

    I le iloiloga o taunuuga, o le maua o faʻamaumauga i le pasene% e faʻatusatusa i le numera hemoglobin. Afai o taunuuga o loʻo iai i le lautele o le 4.5-6.5%, ona e lelei uma lava lea. Afai o le pasene e mai i le 6 i le 6.5, o lona uiga o le laasaga lenei o vailaau. O mea uma i luga o se faʻamaʻi.

    Fuafuaina o C-pepides

    O ia suʻega mo le maʻisuka e mafai ona atagia ai le maualuga o le faaleagaina i le pancreas, lea e tuusao sao i le gaosiga o le inisalini. Faʻaaliga mo lenei ituaiga o suʻesuʻega o:

    • O le i ai o le kulukose i le uila,
    • Le faʻamatalaga o le maʻisuka,
    • Faʻasologa o mea e mafua ai le faʻaleagaina
    • Le faʻaalia o faailo o le faʻamaʻi aʻo maʻitaga.

    A o lei faia le auiliiliga, vitamini C, Aspirin, fualaau oona ma fomaʻi e le tatau ona ave. E faia le suʻega i luga o se manava gaogao. O le taimi o le anapogi i luma o ia e tatau ona le itiiti ifo i le 10 itula. I le aso o le suʻega, e mafai ona e inu vai. E leai se ulaula, leai se meaʻai. O se faailoilo o se taunuuga masani o se tulaga mai le 298 i le 1324 pmol / L. I le maʻisuka ituaiga 2, o le faailoga e maualuga. O mea uma o loʻo i lalo e fai mai e uiga i le faʻafitauli 1. O laʻititi laʻititi e mafai foi ona mataituina i le taimi o le togafitiga o le insulin.

    Suʻega o le toto mo Latent Diabetes

    O lenei suʻesuʻega e faʻatinoina i nisi vaega. I le muamua o nei mea, o le suʻesuʻega o loʻo faia i luga o se manava gaogao. Taimi fautuaina mo le taimi talu mai le taumafataga mulimuli, 8 itula. O lenei taimi ua tuʻuina atu e faʻamautu ai le kulūkose mea.

    O faʻamaumauga faʻamaonia o le masani e oʻo atu i le 100 mg / dl, ma i le i ai o se faʻamaʻi - 126 mg / dl. O le mea lea, o mea uma o loʻo i lenei vaega o loʻo faʻaalia ai le i ai o le maʻisuka latene. Mo le isi laasaga, o le suʻega e faia pe'ā uma ona inu le 200 ml o le vai ma le suka e faʻafefiloi ai. E mafai ona maua tali i ni nai itula.

    O le masani o le a oʻo i le maualuga o le 140 mg / dl, ma o le maʻisuka maualuga o le maʻisuka i fua faatatau mai le 140 i le 200 mg / dl. Ina ia faʻamaonia le faʻamautinoaga e tusa ai ma faʻamatalaga na maua, e faatonuina e le fomaʻi suʻega faʻapitoa mo le maʻisuka, e tatau ona pasia ina ia mautinoa o le tele o le masani.

    O a ni suʻega faʻamalosi e tatau ona faia?

    Afai e te mulimulitaʻi i le tulafono masani, ona faʻamalosi lea i se tagata soifua maloloina, e le mafai ona iloa le sugar, e le tatau ona i ai iina. Mo suʻesuʻega, e masani lava ona faʻaogaina i le taeao po o aso taʻitasi. Pe a faʻamaonia, o taunuʻuga ua maua mai e aofia ai:

    1. Taeao i le taeao. Afai e ola maloloina se tagata, ona le tatau lea ona i ai le suka i le urine. Afai ole vaega ole aofaʻi o le auiliiliga na faʻaalia ai le kulukose, ona tatau loa lea ona toe iloilo le suʻesuʻega i aso taitasi.
    2. O le urine i aso uma e mafai ai e oe ona faʻatuina le faʻamaʻi ma lona malosi i le i ai o le suka i le urine.

    Pe a atofaina lenei ituaiga o auʻiliʻiliga i le aso na muamua atu, e le fautuaina e 'aina tamato, beets, oranges, tangerines, lemoni, fualaau aina, kāloti, keke ma le pauki. O faʻamatalaga o auiliiliga o aso taitasi, ioe, e sili atu le malamalama mo le fomaʻi. I le aoina mai o meafaitino, e tatau ona mulimuli uma tulafono ma fautuaga.

    Aoao lautele (taeao)

    O se suʻega toto mo le maʻisuka e tatau ona faia i lalo o nisi tulaga. I se tulaga tutusa, e tatau ona mulimulitaia nisi o tulafono pe a aoina le urine. E masani lava, i totonu o lenei mea, e tatau ona leai se mea e maua ai le suka. Faʻatagaina e oʻo i le 0.8 mol i le lita o le urine. O mea uma lava e sili atu nai lo lenei tau faʻamaonia e faʻaalia ai togafitiga. O le i ai o le kulukose i le urine e taʻua o le glucosuria.

    E tatau ona aoina le uu i totonu o se pusa mama poʻo se faʻamaʻi. Aʻo leʻi aoina mai, e tatau ona fufuluina lelei ou tino. Ole vaega tatau e tatau ona faia mo suʻesuʻega. O mea e tatau ona maua i le fale suesue ile 1.5 itula.

    Suʻega i aso uma

    Afai ei ai se manaʻoga e faamanino iuga o le auiliiliga lautele poʻo le siakiina o faʻamatalaga na maua, o le a faʻasalalau e le fomaʻi se isi faʻasologa o urine i aso taʻitasi. O le vaega muamua i le maeʻa ai o le ala ae e le o amanaʻia. Amata mai le faʻataʻitaʻiga lona lua, aoina mai mea uma i totonu o le aso e tasi i totonu o se fagu mama e tasi.

    Teu mea na aoina i totonu o le pusaaisa. O le taeao e sosoo ai e faʻafefiloi ai oe e faʻafeiloaʻi ai faailoga i totonu o le lapisi, sasaa le 200 ml i totonu o se pusa mama ese ma ave mo le suʻega.

    E faapefea ona faaleagaina fatugaʻo i le maʻisuka?

    Faamamaina o le toto mai otaota e tupu e ala i le faamamaina o fatu fatu.

    O lana matafaioi e faia e le renal glomeruli.

    O le toto mai vaʻa e siosiomia le glomeruli e faʻavaivai.

    O le tele o vai ma meaʻai e toe faʻafoʻiina, ma o oloa gaosiolosi e ala mai i le vateatea ma le vevela ua faʻasaʻa.

    I le faaopoopo atu i le faʻamamaina o le toto, e faia ai e gaʻo ia galuega taua:

    1. Le gaosia o le erythropoietin, lea e aafia ai le totoina o le toto.
    2. Le faʻasologa o le renin, lea e puleaina ai le toto maualuga.
    3. Faatonutonuina o le fesuiaiga o le calcium ma fuamoa, ia o loʻo aofia i totonu o le fausaga o le ponaivi.

    O le kulūkose o le toto e mafua ai le palatini. Ia i latou, o auupega e amata ona gaosia i totonu o le tino. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma ia ituaiga o tali, o le maualuga o le platelet e tulaʻi i totonu o le toto ma fusi toto laiti.

    O penefiti i foliga faʻapipiʻi e mafai ona sosolo i fatugaʻo, ma o le faʻateleina o faʻamalosi e faʻavaveina ai lenei gaioiga. Faʻapenaina faʻaputu i luga o puipui o capillaries ma le va o latou i totonu o mea o fatugaʻo. O nei mea uma e aʻafia ai le mafai ona gafatia o capillaries.

    I le toto o tagata gasegase o loʻo i ai le maʻisuka o loʻo i ai le sili atu o le kulukose, lea, o le pasi atu i le glomerulus, e tele se vaiinu e maua ai. O lenei mea e faateleina ai le mamafa i totonu o le glomerulus. Ua faateleina le fua faatatau o le filtuls. I le taimi muamua o le maʻisuka, e faʻaleleia, ona faasolosolo lava lea ona pau.

    I le lumanaʻi, talu ai ona o le faʻateleina o le mamafa i fatugaʻo ma le maʻisuka, o nisi o le glomeruli e le mafai ona faʻafeteina le mamafa ma le oti. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻamamāina o le toto ma le atinaʻeina o faʻamaoniga o le le atoatoa.

    O fatugaʻo ei ai le tele o le glomeruli, o lea la o lenei faagasologa e telegese tele, ma o uluai faailoga o faʻamaʻi fatugao i le maʻisuka e masani lava ona le iloa i le sili atu i le lima tausaga mai le amataga o le maʻi. E aofia ai:

    • Lautele vaivaiga, puupuu le manava i sina mea itiiti.
    • Le fefe ma le moe.
    • Faʻaauau le fulafula o vae ma lalo o mata.
    • Tigā toto maualuga.
    • Se mataua i le suka o le toto.
    • Naua, vili.
    • O se nofoa e le maluelue ma le tele o le maumaututu ma le manava.
    • O le manulele o le povi e tiga tele, vae vae, aemaise i le afiafi.
    • Tuʻuina o le paʻu.
    • Manua o le uamea i le gutu.
    • E ono i ai le manogi manogi mai le gutu.

    E paʻu le paʻu, ma se lanu samasama po o le eleele.

    Faʻamaumauga o le fale suʻesuʻe o faʻamaʻi fatugao

    Sugar levelManWomenSpecify lau suka pe filifili se itupa mo fautuagaLevel0.58 O le sailiga e le mauaSpecify le tausaga o le tagataAge45 SailigaAu mauaA faʻamalamalama le tausaga o le fafineAge45 SuʻesuʻeTa maua

    Fuafuaina o fuataga faʻapitoa o le filtration (Reberg test). Ina ia fuafuaina le maualuga o le urine lea na faʻatuʻuina i le minute, e aoina mai i le aso. E tatau ona iloa tonu le taimi na faatino ai le aoina o urina. Ma, o le fua faatatau o le filtration ua fuafuaina e faʻaaoga ai fua faʻatatau.

    O le fua masani masani o le gaioiga o le sili atu i le 90 ml i le minute, e oʻo atu i le 60 ml - o le galuega e fai si faaletonu, e oo atu i le 30 faʻamaʻi fatuga fatu. Afai e faʻaitiitia le saoasaoa i le 15, ona faia loa lea o se siakiina o le faaletonu faalumaina masani.

    Suesueina o le Urine mo albumin. O le albumin o le sili lea o puipuiga uma e alu ese i le urine. O le mea lea, o le iloa o le microalbuminuria i le urine o lona uiga ua faaleagaina le gaʻo. O le albuminuria e atiina ae i le nephropathy i tagata mamaʻi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo faʻaalia foi ia lava i le taufaʻataʻu o le faʻamaʻi o le myocardial and stroke.

    O le masani o le albumin i le urine e oʻo atu i le 20 mg / l, e oʻo atu i le 200 mg / l e maua i le microalbuminuria, e sili atu i le 200 - macroalbuminuria ma faʻamaʻi ogaoga ogaoga.

    E le gata i lea, o le albuminuria e mafai ona tupu ma le gasegase o le kulukose o le tino, le maʻi autoimmune, le toto maualuga.E mafai ona mafua ai le mumū, fatu fatugaʻo, kume, ma le glomerulonephritic chronic.

    Ina ia fuafua le maualuga o le faaleagaina o fatuga i le maʻisuka, e tatau ona e faia se suʻesuʻega:

    1. Suesuega o le toto mo meaola mo le creatinine.
    2. Fuafuaina o le fua o le filtration.
    3. Suesueina o le Urine mo albumin.
    4. Urinalysis mo le creatinine.
    5. O se suʻega toto mo le creatinine. O le mea mulimuli o le gaosiga o le protein o le creatinine. E mafai ona faʻaopopo le maualuga o le fatu o le Creatinine i le faʻaititia o le gaʻo ma le le lava o le faʻamamaina o le toto. Mo togafitiga faʻapitoa, o le creatinine e mafai ona faʻalauteleina i le malosi malosi o le tino, o le taofiofia o aano o manufasi i le taumafa, faʻamalaina, ma le faʻaaogaina o vailaʻau e faaleagaina ai fatugaʻo.

    O tulaga masani mo tamaitai e mai i le 53 i le 106 micromol / l, mo tagata mai le 71 i le 115 micromol / l.

    4. Urinalysis mo le creatinine. O le Creatinine mai le toto ua faʻapenaina e fatugaʻo. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, faatasi ai ma le malosi o le tino, faʻamaʻi pipisi, taumafa i meaʻai o le aano, faʻamaʻi endocrine, faʻateleina le fatu o le creatinine.

    O le masani i le moli i le aso mo tamaitai e 5.3-15.9, mo alii 7.1-17.7.

    Iloiloina o faʻamaumauga mai nei suʻesuʻega e mafai ai ona faia ni faʻamatalaga: e faʻapefea ona le manuia le gaʻo ma pe o le a le tulaga o le faʻasologa o gaʻo tumau (CKD). O lea ituaiga suʻesuʻega e tatau foi ona e mafua ona o le ogaoga o faʻamaʻi faʻapitoa e aliali mai i le laasaga pe a uma ona suia suiga o gaʻo.

    O le albuminuria e aliali mai i le laasaga muamua, o lea afai e amata togafitiga, ona mafai lea ona taofia le le mafai ona faʻalogo.

    O le masini o le kulukose i le urine

    Urine i totonu o le tino e maua i le faamamaina o le toto e fatugaʻo. O lona tuufaatasiga e faalagolago lea i le setete o metabolic processes, o galuega a le renal tubules ma le glomeruli, i luga o le inu ma le meaʻai.

    I le taimi muamua, o le urine muamua e faia lea e leai ni sela toto po o ni molikula tetele. Ma, o mea oona e tatau ona aveʻesea faʻatasi ma le elemene lona lua, ma amino acids, glucose, ma elemene elemene e tatau mo gaioiga faʻasolosolo e toe faʻafoʻiina i le toto.

    Mo le glucose, o loʻo i ai se tulaga taua o ona mea i totonu o le toto, lea e le ulufale ai i le urine. E taua o le pito i luga. Mo se tagata matua soifua maloloina, o le 9-10 mmol / l, ma i le matua, e mafai ona maualalo le pito i luga. I tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, o lenei maualuga e 10-12 mmol / L.

    Ole aʻafiaga o le faʻaaogaina o aʻafiaga ole aʻafiaga e aʻafia ai ile kulūkose i totonu o le toto, ae faʻapea foi ile setete ole faiga ole fatu ole gaʻo, o le mea lea, i faʻamaʻi, aemaise lava i le nephropathy masani, o le kulukose e mafai ona aliali i le urine ma le glucose masani i totonu o le toto.

    Physiological Glucosuria

    Sugar levelManWomenSpecify lau suka pe filifili se itupa mo fautuagaLevel0.58 O le sailiga e le mauaSpecify le tausaga o le tagataAge45 SailigaAu mauaA faʻamalamalama le tausaga o le fafineAge45 SuʻesuʻeTa maua

    E masani lava, o le kulukose e mafai ona aliali mai i le urine ma se taua tele o meaʻai gaʻo ma meaʻai, o le tele o caffeine, faʻapea foʻi ma le malosi o le faʻafitauli, pe a uma le faʻasolosolo. O ia tulaga e masani ona pupuu ma, faatasi ai ma suʻesuʻega faifai pea, o se faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai le leai o se suka.

    Corticosteroids, thiezide diuretics, anabolic, o estrogens e mafai foi ona mafua ai le glucosuria le tumau. A uma ona taofi le ave o nei vailaau, o le suka i le urini e toe foi i le masani.

    O le foliga mai o le kulukose i le urine ua matauina i totonu o fafine maʻitaga ile tolu tausaga. O ia ituaiga tamaitai e manaʻomia ni suʻesuʻega faʻapitoa mo suʻesuʻega i le falemaʻi e taofiofia ai le maʻisuka faʻamaʻi. I lona toesea pe a uma ona fanau, e mou atu le glucosuria e aunoa ma se faʻasologa.

    O le mafuaʻaga mo le solia o le gaosiga o le gaʻo i totonu o fafine maʻitaga o le faʻasaʻolotoina o hormones placenta e faʻafeagai ma le inisalini.I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻalauteleina le faʻamalosia o le inisalini, ma o lona faasea ua faʻateleina le taui. O faʻamaʻi e faʻatasi ma le suka maualuga ma le glucosuria e aofia ai:

    • Faateleina le fiaai ma le galala.
    • Faʻafitauli pipisi
    • Tigā toto maualuga.
    • Uiga masani.

    E mafai ona avea ma faʻaaliga o le maʻisuka faʻamaʻi.

    O le vaega aʻafia e aofia ai fafine ua leai ni a latou fanau, o se tamaʻi fausua i le taimi na fanau mai ai muamua, o loʻo i ai le gasegase o le maʻisuka ma ua mamafa tele.

    Glucosuria i faamaʻi fatu fatu

    O le maʻisuka o Renal o se togafitiga o le suia o le kulūkose i totonu o tubules o fatugaʻo, o se taunuuga o faʻamaʻi o le tino. Faatasi ai ma le glucosuria tele, o le suka i le urini e ono i ai i se tulaga masani o le glycemia.

    I le taimi lava e tasi, o le maualuga o le kulūkose ua faʻaitiitia, e mafai ona i ai i le urine e oʻo lava i le hypoglycemia. O ia glucosuria e tele lava ina matauina i tamaiti ei ai ni mea faaletonu o le gasegase o le tino ma e taʻua o le glucosuria gutu muamua.

    Latou te aofia ai: Fanconi syndrome, lea o loʻo faʻalavelaveina ai le fausaga o tubules o fatuga ma tubulointerstitial kidney faamaʻi, lea ua faaleagaina ai le tino o le fatu fatu. O nei faʻamaʻi e mafua ai le foliga mai o le polotini i le urine ma le maualuga o le pH o le urine.

    O le glucosuria lona lua o loʻo aliali mai i tulaga faʻaletonu:

    • Neprosis
    • O le glomerulonephritis taimi.
    • Maʻi o le Nasrotic.
    • Faʻasalaga o Renal.
    • Glomerulosclerosis i le maʻisuka.

    I faʻamaʻi fatugaʻo, o le urine e maualalo lona mamafa, sela mūmū mūmū, sela paʻepaʻe mama, ma le polotini ua fuafuaina.

    Glucosuria i le maʻisuka

    Faatasi ai ma le faʻamaloloina o togafitiga faʻapitoa, faʻamaʻi o le pituitary ma lauroid gland, grenades, e mafai ona manatu o le foliga mai o le kulukose i le urine e atagia ai le faateleina o lona toto i le maʻisuka.

    I totonu o le fatuga o fatugaʻo, o le inu o le glucose e tupu i le auai o le hexokinase enzyme, lea e faʻaaogaina ma le auai o le inisalini, o le mea lea, i le maualuga o le inisalini, o le maualuga o le fausua ua faʻaitiitia, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto.

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli o le maʻi suka i le foliga o le nephropathy o le maʻisuka, ua suia le tino o le fatu fatu i mea e fesootai ai, o le mea lea, e oʻo lava i le toto maualuga, e le o maua i le urine.

    I tulaga masani o le maʻisuka faʻamalosia e ala i le i ai o le kulukose i le siama o le maʻi, e mafai e se tasi ona faʻamasino le manuia o le taui o le maʻisuka, o lona foliga mai o se faʻamatalaga mo le toe iloiloina o le fua o le suka-lowering tablets or insulin upwards.

    I le maʻisuka, glucose, ona o le malosi e tosina mai ai le suavai mai le masini, mafua ai uiga nei o le faamalolo:

    • Faateleina le manaʻomia o le vai, faigata le faʻanatinati o le fia inu.
    • Gutu gutu i le maʻisuka.
    • Faateleina urination.
    • Paʻu paʻu ma foliga mucous.
    • Faateleina vaivaiga.

    O le gau o le kulukose i le urini pe afai e le mafai ona gauaiina e le masima e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai ona avea meaʻai ma mea e maua ai le malosi, e pei o se tino ola maloloina. O le mea lea, o gasegase, e ui lava i le tele o le 'ai, e faigofie ona paʻu.

    I totonu o le tino, e aunoa ma le glucose i totonu o siama, o tino o le ketone o mea oona i le faiʻai e amata ona fai.

    O le a se mea e faʻaalia ai le suʻesuʻeina o le urine i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka?

    30-40% o tagata e maua i le maʻisuka ei ai faafitauli ma o latou fatuga ma le polokalama o le urinary.

    O le tele o taimi, o nei gasegase e faʻaalia ai le pyelonephritis, nephropathy, cystitis, ketoacidosis.

    Talu ai o nisi o faʻamaʻi ua lisiina ua i ai se vaitau umi umi, e le mafai ona iloa i taimi uma. Urinalysis o se auala faigofie ma le taugofie lea e mafai ai e le fomaʻi ona vaʻaia o loʻo faʻaleagaina le gasegase o gaioiga i totonu o le tino.

    E le gata i lea, talu ai suʻesuʻega i suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe, e mafai e le fomaʻi ona vaʻaia i taimi uma soʻo se suiga i le tino na mafua ona o le maualuga o le toto o le tagata mamaʻi.

    O se suʻega faʻamatalaga mo le maʻisuka ua tuʻuina atu i ni mataupu se tolu:

    • gasegase gasegase o le gasegase gasegase na maua i le taimi muamua,
    • fuafuaina le mataituina o le togafitiga ma le tulaga oi ai nei o le maʻi,
    • faʻamalamalamaga o le siama i le i ai o mea faʻalavelave faʻafefe: oso i le mamafa o le tino, fesuiaiga i le kulūkose, faʻaitiitia le gaioiga faaletino, ma isi.

    E le gata i lea, o le auiliiliga e mafai ona tuʻuina atu i so o se taimi ma i lau oe lava gaioiga.

    Urine tae mo le maʻisuka

    I le tele o tulaga, o le urine o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka o loʻo i ai se paʻu paʻu ma suavai.

    I le iai o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona sui le lanu.

    Mo se faʻataʻitaʻiga, ao faagasolo gaioiga pipisi i totonu o le polokalama urinary, e ono faʻafefeteina ma pogisa le gaʻo, ma le hematuria, o le mimi e masani ona maua se lanu mumu, ma o le mimiti lanumoana uliuli e maua i maʻi o le ate.

    Soo se suiga i le lanu o le lafoaia e tatau ona mataalia, aemaise lava mo tagata e le i mafatia i soo se faamai muamua.

    O le urine o se tagata soifua maloloina e tatau ona i ai i lanu lanu samasama (amber) i sina lanu samasama (vaomago).

    Glucose, o se porotini i isi mea i le urine ma le maʻisuka

    Talu ai e le mafai e le fatu o le maʻisuka ona taulimaina le gaioiga o le tele o suka i totonu o le tino, o le sili atu o le kulukose e alu i le urine.

    Sei o tatou faʻamalamalama e le tatau ona i ai le suka i le faanatinati o se tagata soifua maloloina.

    E tele taimi e galala le maʻi, ma o le tele o mea faalilolilo e mafai ona oʻo atu i le tolu lita i le aso. Taumafai e urinate, pei o se tulafono, faʻaola. O le isi faʻamatalaga iloga faʻapitoa o le polotini.

    O lona anotusi e le tatau ona sili atu i le 8 mg / dl pe 0.033 g / l i le aso. Afai e sili atu le masani, o le a faailoa mai ai o le gaioiga o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻavaivaia.

    O tino pepe Ketone e tele lava ina maua i le urine o le maʻisuka (e le tatau ona maua e tagata soifua maloloina). E faia i le taimi o le gaosia o gaʻo i tulaga o le le lava o le inisalini. Afai e maualuga le maualuga o tino o le ketone, o le a lamatia tele ai le soifua maloloina o tagata.

    O le i ai o le polotini, tino o le ketone ma le kulukose i le urine o se faailoga patino lea o loʻo maʻi le maʻi mai le maʻisuka. Ae o se vavaeese mai le masani masani e mafai foi ona maua i isi faamaʻi, o le mea lea, i le faaopoopo atu i le suʻesuʻeina o urine, o suʻesuʻega faaopoopo ua faia.

    Suiga i le susu o le maʻisuka

    E suʻesuʻeina le vai o le urine e ala i le faʻaaogaina o se suʻega ole suʻesuʻega ole suʻesuʻega ole microscopic.

    I le faagasologa o auiliiliga, o le agavaa ma le aofaiga o le tuufaatasiga o vaega elemene o le urine ua iloiloina. O nei mea e aofia ai sima, siama epithelial, siama, paʻu vai, faʻapea foʻi ma sela paʻepaʻe ma sela mumu.

    O le microscopy o le toto o le urine o se suʻesuʻega tutoatasi lea e faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e faʻaopopo i se suʻega masani o le urine. Faamoemoega: ia iloa le auala e galue ai fatugaʻo, faʻapea foi le faʻamaonia le aoga o togafitiga.

    I luga o faʻamatalaga ole microscopy ole suauu urine ile laulau:

    ParakalafaTulaga masani i aliiTulaga masani i tamaitai
    Slimetoesea po o le tau le maualalotoesea po o le tau le maualalo
    Bacterialeaileai
    Suamalieleaileai
    Epiteliumitiiti ifo i le 3itiiti ifo i le 5
    Laʻau toto mumuleai se sili atu nai lo le 3leai se sili atu nai lo le 3
    Laʻau paʻepaʻe totoitiiti ifo i le 5itiiti ifo i le 3
    Pulufanaleai poʻo le nofofualeai poʻo le nofofua

    O faʻataʻitaʻiga e faʻamaonia ai e le o lelei le faiga o le urinary system. O le faʻamaʻi mulimuli e mafai ona faia e se fomaʻi.

    Le mamafa o le urine i le maʻisuka

    O lenei faailo e atagia ai le gafatia o fatugaʻo e faʻapipiʻi ai le urine. O le mamafa masani masani mo se tagata matua e tatau ona i ai i tulaga nei: 1.010-1.025.

    Afai o le maualuga o le urine e maualalo, atonu o le a faailoa mai ai le pipisi o le maʻisuka, faʻaleagaga o le tino po o faʻamaʻi tuga ogaoga.

    O se faʻamaʻi maualuga e mafai ona taʻu mai ai e le gata o le maʻisuka, ae faʻapea foi faʻamaʻi o le fatu ma gaʻo, faʻamalaina, faʻaputuina o polotini, suka poʻo toxins i le tino.

    Le manogi o le acetone

    Afai o le urination e o mai faatasi ma le foliga mai o se manogi o le acetone, o se faailoga matautia lenei e mafai ona taʻu mai ai ua atiae e le tagata maʻi le ketoacidosis.

    Faatasi ai ma lenei faigata o le maʻisuka, ua faaleagaina ai e le tino ana lava oloa o gaʻo, e mafua ai le fausia o ketones, lea e faʻaaogaina e avea o se punaoa malosi.

    Faatasi ai ma se soliga o le gaosiga o le gaʻo, o le urini e amata ona paʻu o le acetone. O le tulaga e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi, ona e lamatia ai le toʻatasi ma le oti.

    Aua e te taumafai e aveese le manogi o le acetone oe lava. I ni nai aso talu ona tupu, e mafai ona e pauu i totonu o se paʻu, o le mea la pe a oʻo mai sea uiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

    Sua suka i le maʻisuka

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se faafitauli e mafua ona o le soliga o le suka. E mafua ona o le le lava o le tino e maua ai le insulin. Mo le mafuaʻaga lenei, o le sili atu o le kulukose e mafua mai i fatugaʻo e ala i le urine. O le mea lea, o le maualuga o le suka i le urine e masani ona matauina.

    Afai e iloa le kulukose i le urine i se aofaiga o le maualuga o le 1 mmol, ona faʻaalia ai lea o le leai atoatoa o le maʻisuka. Afai o le fuainumera e mai le 1 i le 3 mmol, o loʻo i ai se suiga faʻapitoa i le tumau o le suka. Afai e sili atu i le 3 mmol, ona faʻaalia lea o le i ai o le maʻisuka. I le faʻamuamua, o le masani lenei o le suka i totonu o se urine o se maʻisuka. Afai o le faailo e sili atu i le 10 mmol / l, ona avea lea o se tulaga matautia mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

    E faapefea ona lamatia le suka i le urine mo le maʻisuka?

    O le i ai o le glycosuria i le maʻisuka e fesoasoani i na faʻafitauli:

    • faalagolago i le inisalini, o lona uiga, o le ituaiga lona lua o gasegase e avea ma muamua,
    • faʻalavelave i le faʻaleagaina o le muscle fatu, arrhythmia,
    • maʻi o le maʻisuka ma le nephropathy,
    • feosofi, faavaivaia,
    • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
    • maʻi faaletonu i le mafaufau,
    • ketoacidosis ma polyuria.

    Mafuaaga o suka i totonu o le mimi

    Urine foliga i le taimi o le faamamaina o le toto i totonu o fatugaʻo. O le mea lea, o le tuufaatasiga o le urine e faalagolago i gafatiaga galue o tubules o fatuga ma le aofaʻi o suka i totonu o le toto. Afai ei ai le tele o le kulūkose, ona taumafai lea o le tino e faʻasao ese mai le vaʻa. O le mea lea, o le suka o le a tuʻuina atu i totonu o le mimiti aʻo faia. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, lea e le o gaosia ai le kulukose e le inisalini aua e le lava, ei ai isi mafuaʻaga mo le faateleina o le suka i le urine:

    • fualaau faasaina, lea e faaaoga ai fualaau faasaina e taofia ai le gaioiga o le tino,
    • faʻasologa o togafitiga
    • faʻaleagaina o mea faʻaleaga
    • maʻitaga
    • le lelei ma, aemaise lava, le faʻamaʻaloga o le caffeine,
    • inupia o le tino e ala i vailaʻau ma vailaau oona,
    • ogaoga e mafua ai le tuʻuina atu o le kulukose i totonu o le uila,
    • nisi o maʻi o le mafaufau i se faiga ua sili atu,
    • ogaoga mu
    • toe le manuia.

    Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2, o le sili atu o le kulukose i le urine e ono mafua ai le le lava o le inisalini o le gaosiga, faʻaleagaina o meaʻai gaʻo, ma le faʻaleagaina o le faʻasalaga.

    Glycosuria (aka glucosuria) o loʻo faʻaalia i le mamafa o le glucose i le tagata. O lenei mea e sili ona lamatia mo le maʻisuka malosi o le 1st ma le 2nd ituaiga. O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o lenei maʻi i le maʻisuka o le sili atu lea o le kulukose i le toto toto ma le le mafai ona tuʻuina atu le suka i sulu.

    Glycosuria e faigofie lava ona iloa e suʻe suʻega mo le suka.

    Mai lenei vitio e mafai ona e iloa i auiliiliga auiliili o le glucosuria ma po oa mafuaaga mo lona atinaʻeina.

    Faailoga o le glycosuria i tamaitai ma alii

    O le ata o le falemaʻi ma le maualuga o le suka i totonu o le urine o loʻo faʻaalia mai i ni faʻailoga:

    • o se fiainu faifaipea e le mafai ona faamalieina
    • faʻaauau faifaipea
    • telefoni mucous membranes o le vavagana o waha,
    • vaivaiga o le tino ma le vave vaivai,
    • tiga o le muscle tiga,
    • faateleina le fiaaai,
    • manava manava
    • vavao
    • soona inu tele
    • faaletonu le mafaufau.

    Faatasi ai ma glycosuria, o mea aoga e fufuluina lelei i le urine, ona o le tiga o le tino atoa. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e amata ona vevela, ae e leiloa kilokalama, o lona uiga o le leiloa o le mamafa.

    E faapefea ona togafitia glycosuria?

    O togafitiga o loʻo faʻamatalaina i luga o le faavae o le suʻesuʻega ma mafuaʻaga o glycosuria:

    1. Afai e maua le maʻi i le i ai o le maʻi suka, ona togafitia lea o togafitiga i le faʻamaonia o le kulukose i totonu o le toto. E sili ona taua le faʻapipiʻi o masini ma sela i mea aoga, o le mea lea e faʻaaoga ai vitamini togafitiga, ma o se taumafataga faapitoa e mulimulitaia. Taʻaloga - faʻatapulaʻaina o maʻi i le faʻaaogaina o le susu. Ae e tatau ona e faia lenei mea ma le faasolosolo ina ia le tupu ai le maʻi.
    2. Afai e le mafai e le tino ona maua le lava o le inisalini, ona faʻamalosia ai lea o togafitiga insulin. I le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le tui o le inisalini ua faʻateleina, ma le ituaiga lona 2, o vailaʻau faapitoa ua faʻasolo mai - o le suʻisuʻi palapala. Faitau atili e uiga i togafitiga fualaau mo le maʻisuka iinei.
    3. Faatasi ai ma glycosuria, o le diuresis e atiina ae, ona o le mea lea ua fufulu uma ai minerale aoga. Ma o lenei mea e faʻalauteleina ai galuega a le loto ma le faʻamalositino. O le mea lea, o fualaau e pei o Potassium Chloride, Asparkam, Potassium Magnesium Asparaginate, Panangin, ma isi ua faatonuina.
    4. O le faʻavae o togafitiga o se meaʻai lea e aofia ai le taumafa o mea suamalie ma meaai mama tele, faʻapea foi meaʻai ulaula, meaai kuka, meaʻai vave ma isi mea leaga. Ae e tatau ona e taumafa i fualaau aina fou ma fualaau faisua, meaʻai e tunu, fala falala, ma isi.
    5. E tatau ona e 'ai e le itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.
    6. O le kulukose maualuga e tatau ona mataituina i aso uma. E mafai ona fai lenei mea i le fale.

    Auala e fuafua ai le maʻisuka e ala ile suʻega toto

    O se tasi o metotia mo le togafitia o le maʻisuka o le foai toto mo le sugar sugar. Muamua, i luga o se manava gaogao - o lona uiga moni i luga o se manava gaogao: ala i luga o le taeao, aua le 'ai se mea, aua le inuina le kofe po o le lauti, e mafai ona e kuka vai, aua nei inuina vailaʻau, e aofia ai vailaau faʻasaʻi, aua le ulaula. Aʻo lei alu le falemaʻi i se laasaga toʻafilemu, ona o le maualuga o le tino e mafua ai le fesuiaiga o le toto suka. Afai ei ai se uiga o le faʻavaveina o le toto, taumafai e faʻamafanafana ou lima aʻo leʻi faia le suʻega. E le gata i lea - o le galuega a le faufautua fesoasoani.

    O le isi auala mo le fuafuaina o le maʻisuka e ala i le suʻeina o le toto, o le toto toto mo le suka pe a uma se taumafataga. O se faailo taua tele e mafai ai e oe ona fuafua pe o le a le maualuga o le suka i le aso. E faʻapefea ona pasia se suega tutusa mo le maʻisuka ina ia maua ai se taunuuga faʻamoemoe? Sa matou feala i le taeao, ma fai le taeao i le auala tutusa e pei o aso masani, ma alu i le falemai. O se taunuuga, na latou pasia le auiliiliga 1-1.5 itula ina ua uma ona 'ai, ae afai a maeʻa le 2 itula, e leai se mea leaga e tupu. O le mea moni, e tatau ona faailoga le auiliiliga "pe a uma ona 'ai." O le a, o le suga, o le a maualuga atu nai lo se manava gaogao, ae e le manaomia le fefe.

    O nisi fomaʻi e le talitonu i taunuuga o se suʻe toto o le suʻeina mai se vein. I soo se tulaga, e tatau i le tagata maʻi ona lapatai le fomaʻi, o se auiliiliga na aveeseina mai se tamatamailima pe mai se vein, aua o tulaga masani i nei suesuega e lua o le a eseese lava.

    Atonu e tupu i le po ao leʻi faia le suʻega mo le maʻisuka poʻo le agai atu i le falemai o le hypoglycemia. Ma le isi, o le tagata maʻi e tatau ona ia logoina le fomaʻi, ona o le a suia le auiliiliga.

    E faʻapefea ona maua se suʻega toto mo le maʻisuka: o se suʻega kullukose

    O le suʻega o le kullukose poʻo le suʻega o le kulukose o loʻo faʻaalia ai le gafatia o le tino e faʻaaogaina le kulūkose ma faʻaaogaina e faʻamalamalama ai le suʻesuʻega i mataupu e le maua ai ni faʻamoemoega o le suʻeina o le toto, talu ai ona o le alu ese mai le masani, ae itiiti lava.

    E te le manaʻomia sauniuni faapitoa mo le suʻega mo le maʻisuka ma le kulukose, e mafai ona e taitaia se olaga masani, e 'ai meaai masani i le masani masani. E sili le moe i luma o le auiliiliga, ma i le taeao, e aunoa ma le 'aiga o le taeao, e faʻatatau uma lava faʻamaumauga aʻo leʻi oʻo i le anapogi faʻataʻitaʻiga toto.

    I totonu o le falemaʻi, latou te fuaina le anapogi o le suka toto, ona tuʻuina atu lea o se kulūkose poʻo se lauti suamalie ma le lemon ma inu vai toto pe a uma le 30-60-90 ma le 120 minute. O le maualuga maualuga o le maualuga o le suka i le toto, ma le vave ona pau i lalo o le gaioiga o le inisalini ua faʻatuina, e taua foi.

    O se tulaga lea e masani ona masani ai le anapogi o le toto ma pe a uma ona 'ai, ma faʻamaonia faʻamaʻi e na o le glucose avega, e taʻua o le maʻisuka tumau. O lona uiga, o loʻo faʻaauau pea le tino i le masani ai o vaega o meaʻai gaʻo, ae faʻamautinoa ai le tele o latou togafitiga.

    Afai e le togafitia le maʻisuka, e mafai ona avea ma maʻisuka manino - e tusa ma le 3% o maʻi i le tausaga. O ia maʻisuka e togafitia i se meaʻai e faʻasaina ai gaʻo ma, pe afai ei ai le tele o mea, faʻamaonia le mamafa o le tino.

    Ole suka ma le acetone levels i le maʻisuka

    Fomaʻi fomai tipitipi na maua i le maʻisuka i le tofoina o le mimiti o le maʻi. I le maʻisuka, e suamalie, e pei o le tele o suka na aveesea i le urine e ala i fatugaʻo. I le taimi nei, o lenei auʻiliʻiliga o le suka i le urine i le maʻisuka, e tusa lava pe le faia i le auala tuai, ae faʻaaogaina metotia falesuesue, e le o lauiloa tele. Ma o le mafuaaga lenei.

    O se tagata soifua maloloina e leai sona suka i lana uila. Ae ui i lea, o lona foliga mai e le o taimi uma e fetaui ma le suka maualuga, ae e faalagolago i le mafai ona gafatia o gaʻo. O le mea lea, o le auiliiliga o le maualuga o le suka i le maʻisuka o le tino e le saʻo ma e leai se aoga tele o suʻesuʻega.

    O le iloa o le acetone i le urine e sili atu ona taua. O se faʻavasegaga faigofie, o loʻo faia i le faʻaaogaina o suʻega o le maʻisuka, lea e na o le faʻafefiloi i totonu o se fagu o le urine, ma o se faaiuga e maua i le suia o le lanu o le faailo. Afai o maua le acetone i le urine ma le maʻi suka, o le mea lea e taʻu mai ai o le maʻisuka ua atiaʻe se faʻalavelave ogaoga - ketoacidosis, vave oʻo atu i se coma. O lea tagata maʻi e manaʻomia vave ile falemaʻi. E masani ona maua i le maualuga o le maʻisukacidosis le maʻisuka fou e maua i le maʻisuka, aua e vave ona tupu, i ni nai aso po o ni itula foi.

    Sa faapea mai saienitisi mai le Monell Center o le faateleina o le suka toto pe a uma le faaaogaina o gaʻo, e faalagolago i le tuufaatasiga o fulu. O le amylase enzyme e nafa ma le malepelepe o gaʻo. O lona faʻatupulaia o galuega e tumau ai le maualuga o le toto suka.

    Glucometers ma suʻega suʻega mo le maʻisuka

    I le taimi nei, ua gaosia ni glucometers mo le siakiina o le maʻisuka - masini e mafai ai ona e fuaina lau maualuga o le suka o lou toto. O le mataʻu o le toto ua tuʻuina i luga o le vaega o le suʻega, o le vailaau e faʻaaogaina e tali ai i le toto, ma o le paluga e lanu moana, o lona malosi e faitauina ma fuaina e le masini eletise o le mita. Pe o mea fou fou o loʻo faʻaaogaina i luga o le elemene mataupu faavae o le gaioiga, o le tau o loʻo i ai i le taimi o le tali o le kulukose o le toto ma mea faʻapitoa i le vaega o le suʻega ua fuaina. O se taunuuga o nei fua, o se ata o loʻo aliali mai i luga o le lauulu e atagia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto.

    Glucometers mo le maʻisuka e tatau ona. O le mea moni, o tagata soifua maloloina e mafai foi ona fuaina le suka o le toto i se glucometer, ae, i le mauaina o se taunuuga mataʻutia, e le tatau ona latou mafaufau loloto. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia saʻo ma faʻatonu togafitiga talafeagai.

    Suʻesuʻega Suʻesuʻega o Maʻisuka

    O le talafaasolopito o le maʻi suka e pei o le lalolagi. E sili atu ma le 4,000 tausaga ua mavae i Saina, o lenei maʻi na taʻua o le maʻisuka. I le faʻamaumauga pito sili ona leva o togafitiga faʻalauiloa ua matou iloa, "Ebers Papyrus," e amata mai le 1500 TLM. e., o loʻo maua i le Theban necropolis, o le maʻisuka na foliga mai o se faʻamaʻi tutoʻatasi.

    Hippocrates ma Paracelsus i le 30 tausaga. TLM u. e feagai foi ma le tala o le faamai "sugar" ("meli") urine. O se faʻamaoniga o lenei faʻamaʻi o loʻo maua foi i le togafitiga faafomaʻi a Aul Cornelius Celsus, na tusia i le amataga o lo tatou vaitaimi.

    O le uluaʻi faʻamatalaga o le maʻisuka na tuʻuina mai e le fomaʻi a Roma Areteus (Areteus Cappadocia, i le C. 138), na ia faʻalauiloaina foi le upu "maʻisuka" i galuega faafomai.

    Na taʻua e Areteus le igoa o le faamai mai le upu Eleni diabaino - "Ou te ui i ai" - o se igoa tonu ma le faafaatusa, talu ai o le faailoga autu o le maʻisuka o le leiloa o le vai, e ui lava i le inu malosi.

    E ui lava na le saʻo le filifilia e fomai anamua o mafuaʻaga o le faamaʻi, ae na latou iloa le auala e faʻalauteleina ai le soifua o tagata gasegase i le fesoasoani a le anapogi, faamalositino ma vailaau, e aofia ai laʻau, fugalaau, fualaau aina, lau ma aʻa o laau eseese. Sa masani ona faʻaaogaina togafitiga anamua o togafitiga faʻamalolo. Avicenna na faapea mai "... o le fomai e tolu meafaigaluega: o se upu, o se laau, o se naifi." O togafitiga o le Phytotherapy ua tuʻufaʻatasia lelei ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi, faʻalelei atili le faʻaleleia oo latou togafitiga.

    I le taimi nei, o le 150-200 ituaiga o vailaʻau togafitiga e mafai ona maua ai le maualuga o le suka e faʻaaoga i togafitiga faafomaʻi. O le tuufaatasiga o nei laau toto e aofia ai meaola o meaola, e aofia ai le gaʻo, le inosine, inulin). O nisi o vailaʻau togafitiga e mafai ona faʻatasi i le taimi lava e aafia ai le tele o okeni ma faiga o le tino, lea e mafai ai ona faʻaogaina le tele o totogifuapauina.

    Tuua Lau Faamatalaga