O fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis, ma e matua faasaina

E pei ona faaalia i le faatinoga, i le matua, e le gata o le atamai e oʻo mai i se tagata, ae o se vevela foi o faamaʻi. O le mea autu e aʻafia ai le soifua maloloina o tagata, o le lē paleni. Ona o le le atoatoa o meaʻai, o faʻamaʻi e aʻafia ma le mumū o le gastrointestinal tract e tupu. O le a oʻo i pancreatitis (mumū o le pancreas) ma meaʻai tatau i le taimi o le gasegase. Pancreatitis e aafia ai tagata e faʻaleagaina meaʻai ma le ava malosi. O le iʻuga, e tupu mai i totonu o le pancreas ni faʻafitauli.

Aʻo maʻi, e faʻamalosi se tagata e faʻatapulaʻa ana meaʻai. O le fofo aupito sili i lenei tulaga o le vaai lea i se fomaʻi. O le a fautuaina e le fomai se meaai lelei, faia ni meaai mo le tausisia i ni tulaga eseese.

E te manaʻomia fualaau mata mo le pancreatitis

O le taumafaina o le soifua maloloina e aofia ai le 'aina o fualaau faisua ua manatu e taua mo lou soifua maloloina. O fualaau faisua e avea ma punavai o meaʻai e fausia ma lagolago ai se tagata i le olaga atoa. O le mea e leaga ai, o faʻamaʻi faʻamalosia le faʻaaogaina o nisi o meaai mai meaai, ina ia aloese ai mai le ono afaina. E tatau ona e iloa po o fea fualaau 'aina e faʻatagaina e' ai ma pancreatitis, ma e tatau ona faʻasaʻo. O se taimi mafanafana o le manatu lea o le tapulaa i meaʻai e le fuafuaina mo le olaga. O le a faʻavaivai le maʻi, ma o le a suia le meaʻai.

O tagata maʻi e iai se fesili, pe mafai ona 'ai fualaau faisua ma pancreatitis? Latou te manatu o se oloa talafeagai mo faafitauli i le pancreas, faʻaitiitia ai faʻamaoniga, togafitia le maʻi. O se seti o fualaau faisua maloloina e faalagolago i le tulaga o le pancreatitis.

Fualaau faisua aoga i le gaioiga laititi

I le popofou o le vevela, o fualaau faisua ua solia. A oʻo i le 3-5 aso talu le osofaʻiga, e faʻatagaina e faʻaaoga mea e fiafia i ai:

  • O Carrot ei ai se aoga aoga i luga o le fualaau oona, o loʻo i ai sona aʻafiaga.
  • O le pateta. O le pulou ua filifilia matua. Fai palu pateta, o le ipu e sili atu ona lelei e le tino.
  • O le kukalalaʻau e faigofie lava ona uʻuina e le tino e aunoa ma le afaina ai le mucosa gastric. E aofia ai le uʻamea, calcium ma le potassium. O le kāpeti muamua e tatau ona kuka, ona faʻapipiʻiina lea i totonu o se mea e gaosia.
  • O le kulimi o loʻo i ai se vitamini T rare, faatasi ai ma isi vitamini e manaʻomia mo le tino: A, C, E, D, PP, K, minerale. O le kulimi o loʻo faʻaleleia lelei e le tino. Faʻaaogaina e faʻatagaina i totonu o se afifi kuka.
  • O beets o loʻo aofia ai meaʻai, lea e faʻamaopoopo ai faiga faʻavae. O fualaʻau e iai sona aʻafiaga i le faʻaogaina o le tino o le tino. Laititi e le fautuaina.
  • Zucchini malosi malosi e tetee atu i faiga le lelei, o le tuufaatasiga o le fualaau faisua e aofia ai omega-3 oona gaʻo, polysaccharides anti-inflammatory. I le pancreatitis, e fautuaina e faʻaaoga se zuciniini talavou.

E tatau ona e faʻatumu lelei le taumafataga ma fualaau faisua, ma 'ai i ni vaega laiti. Muamua sa faʻaaogaina i foliga faʻapipiʻi pe gaosi, e aunoa ma aniani, masima ma mea manogi. E faasolosolo malie, pe a uma le vaiaso, e faʻatagaina e faʻapipiʻi le kuka i mea manogi i le meaʻai.

Fualaau aina maloloina i le faʻamagaloina

A o faagasolo le vaitaimi o le faʻamagaloga, e mafai ona faʻafeeseesea le meaai. Faʻaaofia fualaau faisua e le afaina ai le ula. Faʻasolosolo faʻaopoopo mea na faʻaaogaina i le olaga aʻo lei oʻo i le siama. Faʻaalu lou taimi, o vaega e tatau ona laʻititi.

O Tomatoes, mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻateleina ona faʻaitiitia. O le kulimi i le fua e afaina ai le mucous membrane. Faaopopo le eggplant i le lisi, togi ma le tietie. Seleni ma lemu ua faʻalauiloa mai. O le faailoga autu o fualaau faisua ua faatagaina i le vaitaimi o loʻo iai nei o le soifua maloloina o le tagata lava ia.

Fualaau faisua e tatau ona vaʻaia

O fualaau faisua lea e faʻaalia ai se mea oona po o le manava oona e solia. Afai e te manaʻo e le faʻalogoina, e tatau ona e faʻapipiʻi. O le lisi e aofia ai launiu, radishes, sorrel, aniani, pepa.

Lulu, pe a faʻaaogaina, faʻaleagaina le tino o le tino. Toe faʻaleagaina gaioiga i le tino. E leai se malosi o le aʻa. O lapisi teuteu lelei ma isi ituaiga laau toto o le a fesoasoani i le tau faasaga i le faamaʻi.

Tulafono faavae mo le filifilia ma le faʻaaogaina

  1. Pe a filifilia, faʻalogo lelei i foliga vaaia o fualaau faisua. Filifili matua, ae le o le tele. Malolosi i le paʻi, ae le o le laupapa. O le pulu e tatau ona umi, e aunoa ma ni faʻaaliga vaaia ma ni anufe. Leai ni togafiti o le pala po o le mamanu e tatau ona matauina.
  2. E le mafai ona faʻatagaina ni mea faʻavala poʻo ni meaʻai.
  3. Aʻo leʻi 'aina fualaau faisua, ia saunia lou manava e ala i le' aiina o sina fua o meaʻai talia.
  4. Aua e te fefe e faʻaopoopo fualaau mata i lau lisi.
  5. Aua le fufuluina fualaʻau.
  6. Ia mautinoa e faʻapipiʻi le oloa aʻo leʻi faʻaaogaina.
  7. Aua nei faʻaaoga fualaʻau fualaʻau.
  8. Aveese fatu mai fualaau faisua, e le lelei ona uuina e le tino.
  9. Kuki ni vaega laiti, ia masani ona masani i le tino.
  10. O le faʻaaogaina o le pateta fou o le pateta o le a aoga. Mo le kukaina, ua filifilia ai pateta matutu, e aunoa ma le faaleagaina. E faʻatagaina e faʻafefiloi le pateta ma fualaau. O le lelei o le inu e toe faʻafoʻi ai le tino o le a sili atu le maualuga.
  11. I le taimi o le faamagaloga, ua uma ona faʻatagaina e saunia fuamoa mai fualaau faisua fou, o kukama e aoga. Faaopopo le suāuu olive. O le a liliuina ipu e tele i vitamini.

Vaega o le kuka

E taua tele le faʻafefeteina o fualaau faisua, faʻasaoina le tele o vitamini. O fua o fualaau aina po o fualaau aina e fufuluina, e kuka seia suavai i se vaega itiiti o le vai. O fualaau faisua o loʻo taatia i le vai vevela. E sili le lelei ona tipi i ni mea lapopoa pe tuʻu atoa, mo le puipuia o meaʻai. O fualaau 'aina matala e le faʻamaua, tuʻuina i le vai inu i se foliga malulu.

I le faʻamatalaga masani, o le uʻu o se satauro i le va o le kuka ma le faʻavela. O lona uiga o le kuka ma le faaopoopoina o le vai ma le gaʻo i le taimi e tasi. O le taualumaga e faia i lalo ole tapuni tapuni. O fualaʻau e tatau ona fufuluina ma faʻamaʻapeʻa, tipi i totonu o ni vaʻa tetele, tuʻu i totonu o se pesini, masima masima. I le pito i lalo o ipu filifilia na sasaa ai sina gaʻo laitiiti. Faaopopo vai - vai, susu. Pe a faʻafefete le vai, faʻaitiitia le malosi o le afi ma faʻafefiloi seia faʻasua. E mafai ona e kuka i totonu o se pani, i totonu o le ogaumu poʻo le faʻaaogaina o se kuka kuka.

I se pepa tao, o fualaau faisua e maua ai se tulaga tulagaese ma se manogi, e taua le aua le toe faʻaaogaina i totonu o le ogaumu, a le o lea o le a faʻagogo ma leai se aoga. O mealilo o le taoina e lauiloa. O fua o le aʻa e muai fufulu ma se solo pepa. Ona tuu lea i totonu o le ogaumu i luga o le meaʻai i se tulaga maualuga.

Pe a tao, e sili atu le kuka o le sipuni atoa. E selesele le laau i le lio. E leʻi faʻamamaluina fualaʻau ao le i kuka i le ogaumu, puipuia le faʻamalositino o le sua ma le faʻaalia o se supa po o palu pateta. O se meaʻai suamalie o fualaau faisua. E mafai ona tao i le masini fausaga.

I le masani ai i tulafono o mea taumafa mo pancreatitis, matou te faaiu ai: aloese mai mea le lelei ma le faalagolago i le maʻi, e tatau ona e taitaia se olaga ola maloloina. O nisi taimi e le faigofie le faia o le fuafuaga, e le lava le taimi. Ae sili atu le faʻaaogaina o fualaʻau e faʻaleleia ai le tino nai lo le togafitia o le pancreatitis.

Faasaoina le tusiga e faitau mulimuli ane, pe fefaʻasoaaʻi ma uo:

Fautuaga lautele

Meaʻai mo pancreatitis e manaʻomia le usitaia o tulafono faʻapitoa, faʻaopoopoga i mea na faʻataʻitaʻiina e se isi laulauʻai. A aofia ai fualaau faisua i le lisi, e tatau ona e mulimuli i fautuaga nei:

  • o fualaau aina e tatau ona faamalulu, ae le o le pusa tele,
  • ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻaʻi, pe a mafai, aveese fatu,
  • fualaau mata e mafai ona faʻaumatia naʻo totonu o le tulaga o le faaumiumi ma le faʻamagaloina,
  • E le mafai ona aofia ai fualaau faisua e mauʻoa i le fiber, maua ai se manogi matala, vevela, maua ai le tele o veins,
  • uma lava, e aunoa ma se faʻasesega, fualaau faisua e tatau ona faia muamua le vevela.

E tatau foi ona malamalama e na o se tagata gastroenterologist e mafai ona saʻo ona fai mai pe o fualaau faisua e mafai ona 'aina faatasi ma pancreatitis, ma, i se tulaga patino, e tatau ona matua le aofia atoa.

Lisi o fualaau faisua

E fautuaina le faʻalauiloaina o fualaau faisua i totonu o le meaai a le tagata maʻi:

  • pateta, faapea foi ma le sua mai ai,
  • kāloti
  • failaʻau
  • beets
  • zucchini
  • uka ma le sua mai ai.

O nei fualaau faisua ua fautuaina mo le faaaogaina i soo se ituaiga ma le tulaga o le atinaʻeina o le maʻi. E mafua mai i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o nei fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas ma le gastrointestinal tract - e faʻamalolo ai le mumū, faʻaitiitia ai le toto, saturates le tino ma le amino acids ma, o se taunuuga, e fesoasoani i le toe faʻaleleia.

Fualaau faʻasaina faasaina mo pancreatitis

Faatasi ai ma lenei maʻi gastroenterological, ua matua faasaina ai ona 'aina ia fualaau faisua:

  • aniani
  • paʻu paepae
  • radis
  • fulipipi
  • sela ma le meaʻai,
  • kaluka
  • vevela
  • letus leaves
  • logo ata
  • mea vevela
  • rhubarb.

O lo latou faʻaaogaina, e tusa lava pe itiiti ifo, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave sili atu o le faʻamaʻi poʻo le toe foʻi. I le faaopoopo atu, e leai se tuusaunoaga - o le atinaʻeina o isi gasegase gastroenterological.

Faatapulaaina le faaaogaina

I se eseesega, e tatau ona iloga fualaau faisua, lea e tatau ona faʻatapulaʻa faʻaaoga:

  • tamato - e mafai ona faʻaofiina i totonu o le taumafataga i le taimi o le vaitaimi o le faʻasao faʻasao, pe a maeʻa togafitiga vevela pe i le ituaiga o sua ua faʻamamaina i le vai,
  • leki - i se vaega itiiti, na o fualaau aina ma i le tulaga o le faamagaloga faaumiumi,
  • kukama
  • eggplant
  • seleni - na o le sua, suamalie i le vai, ma i se mea itiiti.

O le faʻaaogaina o nei fualaau e mafai ona mafai na o le soifua maloloina lelei, pe a maitauina se faʻamalologa umi, ma e leai ni faʻailoga faafomaʻi lautele. Ae ui i lea, i lenei tulaga, o le taumafaina oi latou io latou foliga masani e le fautuaina.

Fautuaina Faʻaaoga

Faatasi ai ma se faʻavavega tele o le masaniga o le maʻi, poʻo le taimi laititi, e mafai ona faʻalauiloa fualaʻau i le meaʻai mo le 3-4 aso. E tatau ona e amata i se vaega itiiti o kāloti vevela ma pateta. I le faaiuga o le vaiaso, e mafai ona faʻaaogaina fualaʻau e saunia ai vasega muamua o cereal. Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e tatau ona masalomia le faifai pea o soupeti.

Afai e faʻaleleia le tulaga o le maʻi ma faʻaleleia tulaga lelei, ona faasolosolo malie lava lea ona e faʻalauteleina le lisi ma ulufale atu i mea o loʻo totoe i totonu.

Faatasi ai ma le faʻamagaloina faifai pea, fualaau faisua ua saunia e pei ona taua i lalo e mafai ona faʻaopopo i le meaai a le tagata maʻi:

  • tao i totonu o le ogaumu ma le itiiti ifo o le gaʻo,
  • i le tulaga o salakeke ma le kulimi suamalie le maualalo po o le sisi,
  • i le ituaiga o pusa,
  • togi
  • fualaau fuā mamae - e mafai ona e faaopoopo le susu, pata i ni mea laiti.

O le faʻaaogaina o fuālaʻau mata e na o se mea itiiti lava e mafai ona fai - kukaina pe gaosia i totonu o se mea e faʻaleleia. O lenei tulaga tutusa o mea taumafa e mafai ona faʻaitiitia ai le avega i luga o le paʻu paʻu.

O le faigofie o le faʻaofiina o se fualaʻau i totonu o le taumafataga ua fuafuaina e na o le fomaʻi aoga. Afai, pe a faʻaaoga se oloa o loʻo aofia ai i le lisi o faʻatagaina, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le soifua manuia o le tagata maʻi, manaʻomia faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. Masalo o le tagata maʻi e i ai lona le atoatoa pe o se laasaga o le faʻavavevaveina o le faʻamalosia o le maʻi.

E tatau foi ona malamalama o le toe faaleleia atoatoa, e tatau ona e mulimulitai i pepa uma a le fomaʻi - togafitiga fualaau faasaina, ituaiga olaga ma meaʻai.

Fua ma fualaau 'aina mo pancreatic pancreatitis

Meaʻai e toto mo pancreatiti e taua tele. O le faʻaaogaina o fualaau 'aina ma fualaʻau e iai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina. O nei oloa e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas ina ua maeʻa le afaina. Ona o le tuufaatasiga o loʻo maua i vitamini ma minerale, fualaau faisua ma fualaʻau faʻavavevave le toe faʻafouina o le palanymal gland tissue ma le faʻamautuina o ona galuega exocrine ma endocrine.

Fualaau faisua fou ma fualaau faisua e tele vitamini, mea aoga aoga, o nisi o ia mea e aofia ai enzymes masani e faafaigofie ai le pancreas. E ui i lea, e iai foi la latou fiva malosi, lea e faʻalavelaveina ai le gaogao i le vaitau o le faʻavavevave. Aʻo leʻi faʻatau fualaau aina ma fualaʻau, e tatau ona faʻamalamalama po o fea mea e fautuaina e tagata tausi meaʻai mo le faʻaaogaina i le i ai o faʻamaʻi pipisi, ma e matua faasaina.

O le faʻasaina o le faʻaaogaina o nisi fualaau aina ma fualaʻau e faʻamaonia e le mea moni o lo oi ai le tele o fiber, lea e mafua ai le faateleina o le gastrointestinal tract peristalsis. O le faateleina o le gaoioi afi o nei totoga i pancreatitis e mafua ai le atinaʻeina o tulaga ogaoga o le natura.

O a ituaiga o fua e mafai

O fua o le pancreatitis e tatau ona aofia ai i le taumafataga, ona o loʻo tele a latou meaʻai. Ae ui i lea, e manaʻomia ona e 'ai fualaau aina pe'ā maeʻa le faʻamaʻaloga, aua o le 3 aso muamua o le faʻamaʻi e mafai ona latou faʻamalosia ai le tulaga, aua e aofia ai le suka, ma nisi o palatini. Mo lo latou vaeluaina, e manaʻomia ai enzymes, lea e maua mai i pancreatitis i le tele o mea.

I le leai o ni faʻafitauli o le mafaufau, e fautuaina e amata ona faia se teuteuga o le rosehip e aunoa ma le suka, 100 g faalua i le aso. Afai e tali lelei le pancreas i lenei mea, e mafai ona faʻateleina le taumafa.

O le faʻaogaina o ituaiga o aporo, cherries, currants, e le mafai ona faatagaina, mai fua o le suamalie i fua faatapulaa e mafai ona e faʻaaogaina tangerines, o le moli, ma le 'ulu o le vine e matua faasaina. E tatau ona lafoai atoa le faʻaaogaina o fualaau kuka, suamalie ma compotes. E manaʻomia le tuʻuina atu o mea e sili ona fiafia i fua o le vaitau, o se laʻititi laʻititi e mafai ona faʻaaogāina i se faiga masani, muamua ma le faʻasologa.

O fua ma fua e fautuaina ina ia faʻaumatia pe a uma le gaosiga, ae le o le mata. E masani lava ona kuka i le kuka pe pei o se falaoa laʻau mo meaai autu. Faatasi ai ma le pancreatitis, e sili ona lelei le faaaoga o fualaau aina ma se paʻu paʻu ma se suamalie suamalie. E le mafai ona e 'ai fua i luga o se manava gaogao, e sili atu ona faigofie ona eli pe afai e leai se paʻu.

I le pancreatitis, ua mafai ai ona faʻaaoga:

  • Toga O fua e mafai ona tao, faʻafeiloaʻi ma vine, paina. A faʻaaogā faʻaaogaina, e fautuaina le fufuluina o le fua ma faʻavae i luga o se mea e gaosi. Ole ituaiga o apu o le taumalulu e le fautuaina ina ia faʻaaogaina, talu ai o loʻo i ai se faʻalavelave masani.
  • Feijoa. O le aoga o le fualaau aina o le iai lea o le tele o vitamin B3, lea e fesoasoani i le paʻu. O le fua e puipuia ai le fatuina o sela o le kanesa, faʻasaʻo le toto maualuga.
  • Puni E faʻatagaina e faʻaaoga i le taimi o le faʻamaʻaloga o le faʻamaʻi pe a uma ona tolopoina ia faʻamaoniga.
  • Paloni ma meloni. O fua e aofia ai le tele o fiva ma o lea, faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, e le faatagaina e faʻaaogaina. Faatasi ai ma le faʻamalolo umi, o fua e mafai ona aofia i le taumafataga lemu. O le talipuni o loʻo i ai se tele o le fructose, ma e manaʻomia lou faʻaaogaina o lenei fua i fua faʻatatau, talu ai o le pancreatitis e faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka. O le melonini e iai sona aafiaga tele.
  • Avaka O le fualaau aina e aofia ai le tele o le gaʻo ma ua faʻatagaina e faʻaaogaina i le faʻamagaloina.
  • Qiwi O le fua e fesoasoani i le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻapipiʻi i se vaega tele i le tino i le taimi o le pancreatitis. O le fua e faʻamamaina ai toto, faʻamalosia le tafe toto, faʻaleleia le puipuiga, e faigofie ona faʻafefe, ma e ui lava e taua o le citrus, e le afaina. Mo le aso, e mafai ona e faʻaaogaina ni fua o le kiwi e lua, pe a uma ona aveese le pelesi ma taina le fua i totonu o se mea e gaosia ai le sua.
  • PineapplesO le tuufaatasiga o le fualaau aina e aofia ai se vaega e ese mai i le bromelain, lea e fesoasoani e faaleleia ai le galalaina. E fautuaina le pinea falala mo le faʻaaogaina i le pancreatitis. O le fualaau aina e aofia ai le maualuga o le suka ma le gaʻo, ma o le mea lea o lo latou faʻatagaina i meaai i le taimi o le taimi faigata e faʻasaina.
  • Potu. O le fua e fesoasoani i le toe faʻafoʻiina o le pancreas, faaleleia le puipuiga.

I le pancreatitis, o nisi o vine o loʻo faʻatagaina foi e faʻaumatia:

  • Currants ma gooseberries. O suamalie fou e saunia mai ia i latou, lea e tatau ona faʻafefe i vai aʻo leʻi faʻaaogaina,
  • Cherries, vine, lingonberries,
  • Fualaau ma fugalaau (o nei vine e sili ona faaaoga i le faʻamagaloina). E faavae i luga o nei vine, e mafai ona e kuka kulimi ma pulu,
  • Rosehip (faʻaaogaina i soo se laasaga o le maʻi).

Faʻaaoga fualaau mamago i pancreatitis ma le faʻaeteete, aua o loʻo aofia ai le sili atu suka ma le fiber, lea e afaina ai le pancreas. O le filifiliga sili mo le faʻaaogaina o fualaau mamago o le kukaina o le compote ua taʻua o le uzvar. O le saunia o se inu maloloina lelei ma le manaia e le faigata. E manaʻomia lou suʻeina o se ipu e le atoatoa o fualaau mamago (apu, paluga, selu oso) ma le tolu lita o vai. O fualaau aina suamalie e tatau ona sasaa i le vai ma tuu i luga o se afi mumū. A uma le kuka, ona tatau lea ona kuka mo le isi 20 minute. A maeʻa ona e faʻaaogaina le mea e inu ai aʻo leʻi faʻamafanafana. I le taimi o le faamagaloga, o se meainu e tatau ona aofia i totonu o le meaai. Fualaau suamalie, faia mai fualaau mamago e aunoa ma le suka, toe faʻafouina le tino ma le tele o meaʻai ma vitamini, o se meainu e faʻaaogaina e pei o se lua o taeao ma se meaai faapitoa poʻo se mea inu ao lei moe.

Pe a le faatagaina le pancreatitis e faʻaaoga ai apricots maroke, faʻi mamago, fig, aso i meaʻai, aua o nei fualaau mamago e tele a latou mea inu, gaʻo ma fualaʻau manogi.

O a fualaʻau e mafai

I le pancreatitis, o le faʻaaogaina o pateta, succhini talavou, kāloti, pikaini, beets, eggplants, aniani, logo logo, ituaiga o kapisi (broccoli, sprouts, cauliflower, Beijing, kale kale), greens (dill, pasili)

I fua faʻatatau, o le faʻaaogaina o:

  • Tomato. I le pancreatitis, e mafai ai ona faʻaaogaina le vai mama i le faʻaogaina lelei, lea o le a faafaigofieina ai le aveesea o toxins mai le tino ma faaosofia ai le fausia o molemololobin molecules. O le Tomato juice o se sui filifilia foi.
  • Kukama. E mafai ona faʻatulaga aso anapogi pe a na o kukama e manaʻomia. O le metotia e fesoasoani e tuʻuina atu ai le avanoa e toe faʻafoʻi ai le pancreas, ei ai le faʻaleagaina o le aafiaga i le mea e gaosi ai meaʻai.
  • Kapisi E tatau ona faʻaaogaina le tele o kāpeti i se tulaga faʻapitoa e vevela ai le vevela ina ia faigofie ona faʻaleleia e aunoa ma le faʻaaluina o le tele o enzymes i lona malepelepe.

O fualaau aina ma fualaau faisua ua matua faasaina mo pancreatitis ma gastritis

O le laʻititi o le laasaga o le faʻaleagaina o le tino i le pancreas e sili atu le ogaoga ma ogaoga faʻaalia ma e manaʻomia ai ni faʻasalaga mamafa i le filifiliga o ipu. I aso popofou, e fautuaina ai e tagata tomai faapitoa le anapogi, i le auala lea e maua ai le tele o le filemu i le tino. O meaai e amata i le aso lona tolu ma e aofia ai soupeti taumafa vai e aunoa ma le masima, e mauoa i mea gaʻo. E afua mai i le lima o aso, faʻafefiloi pe fufuluina fualaau faisua ma fualaau aina i le ituaiga o pateta pateta ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga. O le lisi o oloa faʻatagaina e matua tapulaa lava. O le pati, zucini, kāloti ma le cauliflower e faatagaina. O le faasologa o fualaau faisua ma fualaʻau e faateleina, o oloa e faʻafeiloaʻi i totonu o le lisi, e amata i ni vaega laiti (pe tusa ma le lua i le tolu kapu punetini), siakiina pea le gaioiga o le tino, talu ai o nisi o tagata gasegase o fualaau aina po o fualaau aina e mafai ona lelei lelei ma e le mafua ai faafitauli, se isi tagata maʻi e mafai ona oʻo i se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

O le meaai mo le pancreatitis e tatau ona mulimulitaʻia mo le tasi le tausaga talu ona maeʻa le pancreatitis. O le tausisia o faatonuga a fomaʻi ma se lisi lelei e fatuina e puipuia ai le faʻaleagaina o faigamalo ma faʻamaonia le faʻamalositino o sela ma mea faʻapipiʻi.

Fualaau aina faʻasaina e le faʻatagaina ona faʻaaogaina e tusa lava po o le a le tulaga o le pancreatitis poʻo le gasegase o le faʻamaʻi e aofia ai le meaʻai ma le sorrel, lea e aofia ai meaola e afaina ai maʻi. O ia fualaau faisua e aofia ai foi le horseradish, radish ma le garlic, lea e mafua ai le faateleina o le vevelence, faateleina le manava, mafua ai tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium ma le pancreatitis, ma mafua ai foi le tele o le cholecystitis.

I le vaega laititi, e le fautuaina le faʻaaogaina o le logo logo, talu ai ona o lona tuufaatasiga e sili ona mamafa i luga o siama glandular. Pe a faʻafefiloi le pepa, e manaʻomia le tele o enzymes, o le leai o se tasi o uiga autu o le mumu o le pancreatic. O le faʻaaogaina o pulou ma lekiu e matua faasaina.

E matua faʻasaina le faʻaaogaina o sana, pi, pi, asparagus, kapeti papaʻe, lea e faʻaosofia ai le faʻalauteleina o le gaʻo. O le faʻaaogaina o fua faʻamalosi e leai se mea e maua ai se manava faʻamaonia ma e mafai ona mafua ai le soliina o le meaʻai ma meaʻai o le tagata gasegase e le faatagaina. E faʻasaina le faʻaaogaina o ituaiga o apu ma le maualuga maualuga, e le o le kiwi, apricot, rimoni ma lona suamalie, peresi tuai, fualaʻau, quince, lemoni.

E faasaina le 'aina o vine (ae i se mea e seasea tupu ona faatagaina), e matua faasaina le' aiina o mati ma aso (e manaia tele). Cranberries, cherry bird, chokeberry, viburnum i se pepa e le o se tioisa ua faasaina ona faʻaaoga i pancreatitis, ona o le faateleina o le elemene.

Lelei faʻamafanafana

A e faʻatau fualaau faisua ma fua, e tatau ona e gauai atu i foliga vaaia. O oloa e tatau ona avea o se lanu masani, mama, paʻu, ae le o le televave. E le tatau ona i ai ni faailo o le pala, pala, faʻaleagaina masini. I le paʻi, e le tatau ona i ai ni mea mama i le oloa, o le pele e tatau ona mausali. O le faʻaaogaina o fualaʻau kuka ma fua mo le pancreatitis e le faatagaina. Mo le faʻamoemoe o le teuina mo taimi uumi, e sili atu ona faʻaalu i latou, o lea latou te taofia toetoe lava o vaega aoga uma.

E le fautuaina le taumafaina o fualaau 'aina suamalie. I se foliga vevela-togafitiga, e sili atu ona faigofie ona latou gaogaosa e aunoa ma le faʻaaogaina o le pancreas ma le meaʻai uma.

O fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona gaosia i se auala vevela i auala nei:

  1. Sulu. E fufuluina le meaʻai, ufiufi ma tuu i totonu o se apa, sasaa vai inu. Cook i luga o le vevela vevela seia oʻo i le kuka, pe a uma ona faʻafefe le vai. O fualaau faisua e mafai ona soona suamalie, faaopoopo 10 g o pata poo 1 tbsp. l susu. O le mea lea, ia maua se paluga suamalie ma maloloina. E mafai ona e fua mai le suae mama mai fualaau aina ma fua, faaopoopo i ai sina suka, sukanamon po o le yogurt fale i le tuufaatasiga.
  2. Faanoanoa. O lenei togafitiga e masani ona aʻafia i fualaau faisua. O fua e tipi i totonu o ogalaau lapoa, e salalau i totonu o se pani ma sina masima. Ina ia tofo, e mafai ona e faaopoopoina le susu po o kirimi kirimigi, vai. A uma le kuka, e faʻafefiloi le masini mai lea taimi i lea taimi. Afai o le eggplant tomato, tamato poo le zucini e manaʻomia ona aveese fatu mai fualaʻau.
  3. Faʻatoʻa. E tao i le ogaumu ia pi, faʻafeiloaʻi i le suka, le'amamoni ma vine. O falalaʻau mo le taoina o meaʻai, tuʻu i luga o se pepa tao ma tao tao seia kuka. E mafai foi ona taoina fualaau faisua pe a maeʻa. Ua uma ona fufuluina fualaau faisua e tatau ona tuu i totonu o se pepa falaoa, ufiufi i pepa ma tuu i le ogaumu.

Faʻaaogāina o fualaʻau mata ma fualaau 'aina e naʻo le vaitaimi o le faʻamagaloga, i laʻititi laʻititi, i totonu o le lapisi poʻo le masini mamanu. Faʻaaogā tatau o meaʻai maʻoti. E taua le matauina o vaega o loʻo faʻamatalaina e tagata tausi meaʻai, aloese mai le fafagaina.

Fualaau aina ma fualaʻau ma pancreatitis fesoasoani e toe faʻatumu ai le tino ma vitamin talafeagai ma minerale. E taua tele le faʻalauteleina o meaʻai ile taumafataga ina ia aua le afaina ai le pancreas.

Le au pele pele, o lo outou manatu e taua tele ia i matou - o le mea lea, matou te fiafia e faʻasoa i faʻamatalaga pe oa fualaau aina ma lau fualaʻau e te faʻaaoga mo pancreatitis. O le a aoga foi i isi tagata faʻaogaina le upega tafailagi.

Ua ou maʻi i le pancreatitis. Ou te faʻaaogaina na o fualaʻau faʻamaina ma fualaau aina, o lona faʻaaogaina ua malilie i ai le fomaʻi. Atonu e manatu nisi tagata o le taumafaina o meaʻai e fautuaina e le taumafa e faigata ma leai se aoga. Ae e le o lea. Ou te tuu apu i totonu o le ogaumu, tao tao, teuteu suamalie mai pateta ma le broccoli, saunia fofiti, peaches, melon mai faʻi, faaopoopo avocado i falaoamata, faia ni paluga mai vine, ma ave ni sipuni o le rose ae le o le lauti. E tele au meaʻai, o ipu e suamalie, o le faʻaaogaina o ia meaʻai e puipuia ai le alualu i luma o le maʻi.

A aunoa ma le oti, e le mafai ona togafitia le mumusu o le mumusu. Ou te faaaofia fualaau faisua ma fualaauʻai i le taumafataga, lea e tuʻuina atu ai le tino ma mea e tatau ai ma vitamini, e maua ai se lagona agavaivai i luga o le vaega o meaʻai. Ou te togafitia mea uma i le vevela, e masani ona kuka mo se ulugalii po o se tao. O le lisi o fualaau faisua, fualaau aina, vine e tele, lea e mafai ai ona e faia le meaai e fesuisuiai ma manaia.

E faʻafefea ona filifili fualaʻau mo pancreatitis

A e faʻatau, e tatau ona e filifili i le popo, ae le o fualaau faisua, o loʻo i ai se paʻu paʻu ma e le o ave. E tatau ona mausali, e aunoa ma le pala ma faʻaogaina auala. E le fetaui lelei le faʻaaogaina o fualaau oona pe seleseleina, aua o siama atonu o iai i luga.

E manaʻomia foi ona e iloa pe o fualaau aina e le mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis, o faʻamaonia ma mea lamatia o oloa e mafai ona faʻatalanoa ma lau fomaʻi. Faatasi ai ma lenei mea na maua ai, ua faasaina le 'ai o fualaau oona, kuka, salima ma fualaau kuka.

Ina ia aua le faalavelaveina le okeni ua televaveina, ua kukaina fualaʻau. O le faʻaaogaina o sea oloa e faʻatagaina e pei o se ipu lona lua poʻo le tolu, aua le 'ai i luga o se manava gaogao.

  • E le fautuaina e fomaʻi fua o fualaʻau 'aina e aunoa ma togafitiga vevela. O sea oloa e leai se mea e faʻafefete pe loloto-falai, ae na o le kuka poʻo le tao.
  • Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona toesea le pele ma fufulu fatu.
  • O le toe teuteuga o le fualaau faisua e le mafai ona 'aina, aua e mafua ai ona gaosia le eletini e gaosia ai le enzymes.

E faigata ona tali manino le fesili pe o le a le fua o fuālaʻau mata e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis ma cholecystitis. E tusa ai ma le au fai meaʻai, o le faʻamaʻi e manaʻomia le faʻaaogaina o meaai e sili atu ona fafagaina, ina ia aua nei afaina ai le mea ua faaleagaina.

O le fiva faigata e matua faigata lava mo le tino ona eli. O le mea lea, o fualaau faisua fou e tatau ona suia i le tunu poʻo le kuka.

Pancreatitis ma le aoga o fualaau faisua

O loʻo i ai se lisi maʻoti o meaʻai e le fetaui mo tagata e maua i le palacreatiti poʻo le gaʻo. Pe a faʻasaina le faʻamaʻiina o le faʻamaʻalo, salati lanumeamata, meaʻai, masipi, radisa, radisa, kelati, horseradish, aniani mata, puʻamu.

Ua faatagaina fomaʻi e faʻaeteete e aofia ai kukama, sana, tamato, legumes, asparagus, kāpuni lanumoana ma le paʻepaʻe i le taumafataga. A aunoa ma le fefe, e mafai ona e 'ai le ukika, kalapila, zucini, pateta, kāloti, beets.

Soo se kapisi i lona foliga masani e afaina ai le tino maʻi, o lea e tatau ai ona kuka pe taʻi.

  1. Sauerkraut e tatau ona vavae ese mai le lisi autu, talu ai e mafua ai le ita o le mucosa gastric, lea e le tatau ona faatagaina pe a maʻi.
  2. E ui lava i le tele o ana mea aoga, e le fautuaina foi le suavai mo le 'ai. O lenei oloa e latalata i le kalori ma faʻapipiʻi i pulou, o lea o le a le mafai ai e le manava ona faʻaogaina lelei.
  3. O le fufuluina o sipeti ma le broccoli o le a sili ona aoga pe a fai e kuka pe totō. O fuālaʻau falai e tatau ona lafoʻa atoa.

O Tomatoes e malosi malosi, o lea ua aofia ai i totonu o le lisi ma le faʻamalosia o pancreatitis ma le faaeteete. I le taimi o le faʻamagaloina, o ia fualaau faisua ua faʻatagaina e faʻaaogāina, ma ua faʻaaogaina foi le sua suamati.

Fiber, lea e maua i tamato, fesoasoani e aveese le cholesterol mai le tino ma faʻamaonia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. O ia fualaau faisua e 'aina ma taoina ma o le a le sili atu ona faigata le pancreas.

Komepika e mauʻoa i vitamini ma minerale, latou te faʻaleleia le gaioiga o gaioiga o le lotoifale, faʻaliliu le pancreas ma poloka le faʻamalolo o le maʻi. Ae e aina foi i latou i ni mea laiti.

E te manaʻomia e faʻatau fualaau faisua mai tagata faʻatau oloa faʻamaonia o loʻo faʻamaonia le leai o ni vailaʻau leaga ma vailaau faʻasaina i kukama.

Meaʻai mo le kukaina o falaʻau

Faatasi ai ma le mumu o le pancreas ao faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, ua fautuaina e faaaoga auala e tolu e saunia ai se meaʻai fualaʻau. O se filifiliga sili ona lelei e mafai ona avea ma se fua e faʻaaoga ai le multicolo.

Aʻo le kuka, e fufuluina fualaau faisua i vai tafe, e masani lava ona vaʻaia. Pe a uma lena, ona tuʻuina lea i totonu o se pani, sasaa i le vai vevela ma kuka i luga o le vevela seia oʻo i le kuka. E tafe le suavai, 'ua faʻafefiloi fualaʻau' aina i le susu poʻo le pata ma nutimomoia i se tulaga mama.

Mo le fufuluina o fualaau faisua ua tipiina i totonu o ni ogalaau lapoa, tuu i totonu o se atigipusa faapitoa ma sina suamalie. O le kulimi suamalie e faʻamamaina i vai e faʻaopoopoina i ai. Pe a faʻafefete le vai, faʻavevela le ipu ma faʻavevela le vevela seia oʻo i le kuka. Afai o tomato, eggplant, elekene poʻo zucchini o loʻo faʻaaogaina, e aveeseina fatu mai ia i latou aʻo leʻi kuka.

  • Afai e te fuafua e tao ni fualaau faisua i totonu o le pepa, ona tipi lea o le oloa i totonu o ni pusa, tuu i totonu o se ipu tao taofi, ufiufi i le afifi ma tuu i totonu o se ogaumu. Faʻaaogaina se vaitusi, siaki le taimi pe ua sauni le ipu.
  • E mafai foi ona e faʻaaogaina le filifiliga o le taoina o fualaʻau 'aina uma, ae o le mea lea e faʻamaʻapeʻaina ma faʻamaʻapeʻa. Ona taoto lea i luga o se pepa tao tao ma tao ai seia kuka.

I le tino o le faʻamaʻi, ua faatonuina e le fomaʻi se matelaina i le maʻi mo le muamua lua i le fa aso talu ona osofaʻia le gaioiga o le maʻi. A maeʻa, o fualaau faisua e saunia i foliga o pateta pateta e aunoa ma le masima, pata ma le susu o le a faʻapena ona faʻaofiina i totonu o le meaai.

Ae e tatau ona e mulimuli i se faasologa o le faasologa ina ia le afaina ai le pancreas ua aafia.

  1. I le taimi muamua, ua faaopoopo atu kaloti ma pateta i le lisi, ona mafai lea ona e 'ai sina aniani tunisi, pepeluʻi, paka.
  2. E faaopoopo ia beets i le laina mulimuli.
  3. E mafai ona aina Zucchini i le na o le vaitau pe a fua, e tutusa uma lava fualaau aina uma.
  4. Ina ia mafai e le tagata gasegase ona fiafia i fualaau faisua i le taumalulu, e fautuaina ina ia faʻafefe.

I totonu o le masina, e 'ai e le tagata maʻi ni mea e faʻafefiloi ai pateta. Mo le vaiaso lona tolu, e mafai ona faʻaopoopoina se vaega itiiti o le pata masani i le ipu e faʻaleleia le tofo.

A o faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga o le pancreatitis, e mafai ona fesuisuiaʻi le lisi a le tagata maʻi i le tao ma fufuluina fualaau faisua, soupili, salu, masini. O le ipu e afaina i sina aofaiga o pata, susu poo le pata-maualalo. Fualaau faisua laititi e 'aina naʻo faʻamaʻi pe faʻapipiʻi faʻapitoa i le vaiaso, ae tatau ona fufulu ma fatu.

E tusa lava pe toe foi mai le maʻi, e le tatau ona e 'ai meaai e maua ai le vevela, suamalie ma le vevela. O nei fualaau faisua e aofia ai le radish, garlic, kapisi, pepa vevela. Talu ai ona o le tele tele o fiber e le fetaui mo tagata mamaʻi e iai se maʻi o le pancreatitis, e le tatau ona aofia ai le koko magola, pateta, beets, greens, ma fualaau mamafa tele.

O mea e gaosia mo le pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E mafai ona fua i le pancreatitis

E faigata ona tuʻuina atu se tali saʻo pe mafai ona 'ai faʻamaʻi ma pancreatitis, talu ai o le maʻi e mafai ona tupu i ituaiga eseese, o le togafitiga e fesuisuiai tele.

O fua e maua ei latou o latou uiga eseese, lea e le mafai ai ona tatou maua tulafono lautele. O le fesili e masani ona tulaʻi mai e mafai ona faʻaaoga fualaau aina mo pancreatic pancreatitis.

O le tino o le faʻamaʻi, lea e toetoe lava o taimi uma e mafua mai ona o le taumafa tele o le inu ava malosi, o se faʻalavelave matautia lea e manaʻomia ai togafitiga faʻamaʻi vave.

I lenei laasaga, o le anapogi o le a sili ona aoga. E tatau ona maua le malologa o le Pancreatic ina ia mafai ai ona toe vave maua vave.

O le eseesega o le taumafataga ma fualaau aina i le i ai o se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi e ono mafai ona faia pe a maeʻa. E faia malie lenei mea, i le amataga e pei o compotes ma jelini, palu pateta. A maeʻa ona faaopoopo ni suavai e le o nifo.

Naʻo le taimi e toe maua mai ai le pancreas, e mafai ona tumu le taumafataga i le kuka, ona sosoo ai lea ma fualaau aina atoa.

I le foliga masani o pancreatitis, e tatau ona e 'ai ma le faʻaeteete fua. E mafai ona i ai se faʻataʻitaʻiga faigofie, ae e matautia. E tatau ona ave le tausiga i le filifilia o meaai.

I le aso muamua i le maeʻa ai o se faʻavalivaga, e manaʻomia le teenaina o meaʻai uma lava. Afai o se tagata gasegase e masani ona faʻaaogaina ma se mea e faʻaaogaina, o meaʻai e ono faʻaleagaina ai le tulaga.

Ae ui i lea, e tusa lava pe leai se vomiting, o mea taumafa e aofia ai le taumafaina o le vai mama (atonu o le mineral non-carbonated) poo se decoction of up to 500 g i le aso.

O fua, e pei o ipu vai poo vai-vai e saunia mai ia i latou, o loʻo aofia i le lisi pe afai o le soifua maloloina o le tagata maʻi ua lelei ona faʻaleleia.

I le taimi muamua, o le filifiliga e taofi i luga o tusitusi e le mafaamatalaina ma fualaau.

O le suka e mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, talu ai e le mafai ona maua e le maʻi maʻi le aofaiga manaomia o le inisalini, lea e tatau mo le liua o le kulukose i le malosi.

Ona fufuluina lea o fualaau suamalie i totonu o le kuka ma tao tao ma suavai masani e aunoa ma le suka e faaopoopo i le lisi.

O le faʻaleleia mulimuli ane o le soifua lelei o le a mafai ai ona faʻalauteleina le lisi o meaʻai, faʻapipiʻiina i falaoamata, puddings, gelini mai sua o le natura ma isi mea suamalie suamalie e faia mai fualaau aina ma fua.

I le va o faʻasalaga, o le tele o fualaau aina ma ipu e mafai ona aofia ai i le taumafataga, talu ai o fua o loʻo manatu e le gata o se meaʻai, ae o se punaoa taua o elemene taua. Ae i mea uma lava e manaʻomia ina ia mataituina le fua ma matau nisi o manaʻoga.

O a fua e tatau ona faʻaumatia i pancreatitis

Afai e mou atu faailoga mo se vaitaimi patino, e tatau ona faʻapipiʻi le lisi ole aso ole maʻi ma aofia ai fualaʻau ma fualaʻau mo pancreatiti.

E sili ona lelei pe afai e faia le filifiliga e fiafia i fua o le vaitau, talu ai ua faatagaina i latou e ave fou, aveesea le paʻu ma le tino. O fualaau aina suamalie, lea e kuka mai ai fualaau aina suamalie, o le a sili ona lelei le kuka mo tagata mamaʻi.

  • Apalai i le i ai o le fomaʻi o loʻo fesiligia o loʻo sili atu ona leaga le gaosiga o gasegase. E kuka i le kuka. Ae e te leʻi 'ai fualaau fou, e tatau ona e aveese le paʻu ma toso i fafo. E sili ona lelei le lafoaia o ituaiga taumalulu ona o le mea moni o loʻo faʻamatalaina i latou i se tulaga le talafeagai.
  • E faʻatagaina le 'ai o pears ma nisi o vine o loʻo faia ai meainu suamalie. E mafai ona 'ai le applesauce, pear puree pe a mavae aso e 4, pe a maeʻa le faʻavaʻa. E faatatau lea i faʻi. E leai se mea e manaʻomia ai le gaosiga o laʻau.
  • I le taimi o le faamagaloga, o tangerines ma oranni o loʻo faʻatagaina i ni vaega laiti. O fualaau suamalie ma citrus suamalie e le fautuaina e inu ona o le mea moni e maualuga le maualuga o le eletise. E faʻatagaina e 'aina ni nai fasi melo, pineapple.
  • Feijoa ua faatagaina foi. Ona o le faateleina o le maualuga o le vitamini B, o le fualaau aina ei ai sona aafiaga lelei i le mamanu maʻi.
  • Faatasi ai ma le eseese o vine, ua faatagaina le tagata gasegase e inu le teuteu o le rosehip i vaega eseese o le faamai. O meaʻai i le laasaga o le faʻamalolo o le pancreatitis e faʻasaina mo le taumafaina. E aʻafia ai le gaosia o le suka gao, lea e faʻapupula ai le mumu.
  • O fugalaau fou ma strawberries e le fautuaina mo le 'ai i se maʻi o mafatia mai pancreatitis. E fesoʻotaʻi lenei mea ma le tele o le suamalie ma fatu i fua. E mafai ona 'aina faʻatasi i le tilati ua kuka, faʻasolosolo ma fofo.
  • Ua faʻatagaina vine mo le faʻaaogaina i ni vaega laiti pe a oʻo mai ma leai ni fatu.

Pancreatitis Fua Faasaina

Afai e le lelei le gaioiga o le gasegase, e tatau ona ave le tausiga ma le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie e maua ai le tofo malosi ma le paʻu paʻu. O fua nei ma fualaau e pei ole:

O nei vine e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete tele i pancreatic pancreatitis. I le faagasologa o lo latou taumafaina, o le mucosa gastrointestinal o le ita, lea e faaosofia ai se vailaau vomiting.

I le faaopoopo atu i ai, ia faʻamalosi mai oloa faʻalauiloa ma maua ai ni mea faʻamaonia e faʻaleagaina ai le pancreas e faʻasaina.

Faatasi ai ma se faʻaaloalo tele o le faʻaleagaina o le tino, e faʻasaina le 'aina fou viburnum, talu ai, e faaopoopo atu i le lelei, e ono afaina ai le gastrointestinal tract.

E fesoasoani i le faʻaleleia o le faitioga, ma fesoasoani foʻi e faʻamaeseina nila o le ate. E mafai ona faʻatagaina le faia o fualaau suamalie, faʻamalosi ma tuʻu ese mai fafo pe a mavae le 2 vaiaso o maʻi.

Viburnum ua tuʻufaʻatasia ma isi vine, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma laulaau rose po o apu. O suamalie e kuka ai e tatau ona naʻo le natura masani lava.

Faatasi ai ma se fuainumera tele o fua, o le tagata gasegase ua faasaina ona 'ai vine (peitaʻi, atonu ei ai taimi e faʻataga ai lona faʻaaoga), e' aina fua ma aso.

O vaʻai e faʻasaina foi ona 'ai ona o le faateleina o le eletise. O se maʻi maʻi e maua ai le fiva vaivai ma lelei - enzymes e maua i le tele o fualaau aina.

Ona o latou aafiaga, o meaʻai e sili atu ona vave gaosia, ma o le mea lea ua faʻaitiitia ai le uta i luga o le paʻu.

Afai ei ai se faʻalavelave sili atu o le pancreatitis, e tatau ona aveese le persimmons, apricots, ma rimoni mai meaai. Avocados e le fautuaina, aua e aofia ai le faateleina o le mamafa o le gaʻo.

Ae e taua le maitauina e faapea i le taimi o le faʻamagaloina, o le a gaosia le oloa ona o le mea moni o le fomaʻi o loʻo i ai gaʻo e manaʻomia e le okeni aʻafia i lenei laasaga.

E sili atu le faigofie o le fesuiaiga o gaʻo i gaʻo o manu.

E masani lava, e faʻatagaina ona 'aina le kulieberry ma le manulele manu. E iloga i latou i meatotino maualuga, ma o le mea lea e matua afaina ai le soifua maloloina e mafai ona mafua i le i ai o le mau.

O le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e faia se lisi pe afai o fualaau aina uma ma fualaʻau e talia mo le taumafa o loʻo valiina i se faiga faʻaleaga.

O a fualaʻau e mafai ona 'aina

E masani ona fesili tagata maʻi pe o a fualaau aina e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis. O fualaau faisua uma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se paluga mamae poo se mea suamalie.

E faʻatagaina mo le tagata maʻi e 'ai i kāloti, falaʻau, beets, pears, zucini. I vaega eseese o le faamai, e aoga le tuuesea o le gaosiina o musipolo, otaota, radishes, garlic, pepa.

I nisi o tulaga, o le lisi e tumu i kukama, kapisi paepae, tamato, pi, seleri.

E faʻatagaina e faʻaaogaina i latou i ni mea laiti, i le amanaia o le faʻafitauli e ono aʻafia pe a uma le tolopoina o le toesea o faʻalavelave faʻaleagaina. Sauerkraut e tatau ona aveesea mai le lisi.

Mo le 5 aso talu ona faʻateteleina le faʻaleagaina o le faagasologa o loʻo fesiligia, o le tagata maʻi ua faʻamaoniaina le taumafa lelei.

A maeʻa lenei vaitau, e mafai ona faʻavasegaina meaʻai ma fualaau faisua. E tatau ona 'aina e pei o se vai mama, lea e faʻasaina ai le faʻafefiloi o meaʻai susu ma fualaʻau manogi.

O fuatini o le pati ma kāloti o oloa ia e faʻapipiʻi muamua i meaai. A maeʻa le 3-5 aso, ona faʻatagaina lea e faʻapipiʻi aniani aniani, kapisi.

Zucchini e taliaina e talia na o le matua. E faʻasaina le 'ai e le o ni fualaau faisua. O loʻo faʻamalamalamaina i se tino mautu.

Mo le 4 vaiaso, ua faatagaina e 'ai se pusa puree tutusa, lea, pe a uma le 15 aso, e mafai ona faaopoopo le pata ina ia faʻaleleia ai le palata.

Vitio aoga

Kukamamo mo pancreatitis o le autu lea o le finauga e le muta i le va o lagolago ma tagata tetee i le aina o fualaau faisua mo le mumū o le pancreas.

O se manatu faʻamaonia e uiga i le manaʻomia o le lapataiga ma se taumafa malosi mo tagata gasegase i le pancreatitis, ma lona faʻaaogaina tele o se sui sooupu.

O le taumafataga e ese lava i le tulaga o le vevela ma i le vaitaimi o le faamagaloga o le faamaʻi, ae le o lona uiga o meaai faatagaina e maua ai aafiaga aoga i manu ua afaina pe a faʻaaogaina e le gata.

Taʻitaʻi lagolago i meaʻai mo tagata mamaʻi ma pancreatitis o soo se mea, e oo lava i vaega sili ona aoga i se tino maʻi, mafaufau i luga o le mataupu faavae o le lapataiga tatau.

I le taimi lava e tasi, o fualaau faisua e aofia ai mea aoga e mafai ona faʻavaivaia ai, i nisi tulaga, le setete o le tino o loʻo faʻaleagaina otaota, fesoasoani e faʻamalolo le maʻi maʻi.

E taua tele le faʻaogaina o kukama

O le naunautaiga faifaipea ia fuafua lelei pe mafai ona totō i le pancreatitis, e le fetaui ma ni feeseeseaiga i talanoaga, tusa lava pe maua pe leai ni fualaau aina pe afai ua saunia i se auala faapitoa.

O le taloina poo le salima e mautinoa e le fautuaina mo le mumū o le pancreas, e tusa lava pe o le a le tulaga o lona auala.

O nei meaʻai e aofia ai mea manogi, faʻasao, oloa faʻamalosi ma masima e afaina ai le pancreas.

O kukama ua filifilia e tutusa uma lava le faʻasaina mo se tagata e aafia i togafitiga o le pancreatic, ma le tele o masima ma mea manogi vevela (e tusa lava pe o mea uma lava e masani ai), ma cucumber piʻopi, aemaise lava i totonu o faleoloa, e faʻaopoopoina ai faʻamautu, faʻasao ma meainu, faaopoopo atu i le vinika.

O le foliga mai o le mumu o le pancreas o le tuufaatasiga tuufaasolo lea o pathoces o le digestive ma le hepatobiliary system, lea e mafua ai le le mafai ona aveesea fualaau oona mai le okeni na gaosia.

O le iʻuga, o le faʻamaʻiina o le tino o sosoʻo o le okeni, e faʻatasi ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le tino.

O le natura masani o le malepelepe o gaʻo, vevela tele o loʻo faʻalavelaveina, o le tele poʻo le le lava o le gaosia o nisi o hormones e mafua ai le alualu i luma o le maʻi, le le mafaia ona aveesea toxins i le masani masani.

Komepiuta ei ai le tele o mea aoga e mafai ona fesoasoani i le amataina o se tulaga le lelei, ae atonu o le a le aoga i latou i le taimi o le gasegase o le mumu o le pancreatic inflammation.

I totonu o le pancreatitis, poʻo le faʻateleina o se foliga masani, soo se oloa e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻaleagaina o le faagasologa e faʻasaina.

Le lava se tali manino

E taua tele le iloa, i le taimi o le faigata, o le tele o mea aoga o se fualaau faisua e mafai ona faʻaleagaina i soo se ituaiga o togafitiga faʻapitoa e na o na mea taua lava, ona o le talitonuga ua tele a latou aoga aoga:

  • o se fualaʻau mauʻoa i vitamini e faʻaolaina ai le faʻaogaina o le tino, lea i totonu o le taimi umi ua fautuaina le filemu atoatoa,
  • o kukama fou e mafua ai le salivation, hyperproduction o le suka gastric ma le faasaoloto o le bile, ma e matua le manaomia lava ma le mumusu faifaipea o le tino,
  • o le gafatia e faʻaosofia ai fatugaʻo faʻaalia le faʻaogaina o le vai talafeagai
  • faʻaleagaina o lou tino i le 'aina o se fualaau faisua e mafai ma e aunoa ma le mafaufau i ana mea totino e faʻaleleia ai le pulelasi o le talo, suia lona faʻatulagaina,
  • 'ai o se aofaiga telē (fuafua e le faʻamasinoga o le maʻi) e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le enzymatic o le pancreas.

O le mea lea, o le faʻafitauli o le mafai ona 'ai kukama i le mumū tele poʻo le faʻamagaloina faifaipea e le mafai ona foia ma le le mautonu.

I nisi aʻoga gastroenterological, o lona faʻaaogaina e fautuaina i le tele o dosed dosed quantities.

O se tagata faʻatatau i auala faʻamalosi e taʻu mai ai o se fualaau aina malosi i microelements e mafai ona faʻamautinoa le tulaga o le maʻi.

E pei o finauga, latou te tuuina atu isi meatotino o kukama fou, lea e faavae ai lo latou talitonuga maumaututu i le manaomia ona faaaoga kukama, ina ia mafai ai ona lelei le pancreas.

E mafai ona fesoasoani fualaʻau i le mumū o le pancreas

O le lisi o taumafataga maloloina mo faʻamaʻi eseese e aofia ai faʻatagaga po o fautuaga faʻaanatinati mo le faʻaogaina o kukama.

Ua faatagaina i latou e ulufale atu mo ni faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi fatu ma le tino vascular system.

O loʻo fautuaina malosi i latou mo le faʻafitauli o le tino, faʻafitauli faʻapitoa, maʻi o le ate ma le ate.

O le faʻaaoga lautele e faʻavae i luga o le tele o latou tomai:

  • aoga mo tagata o loʻo i luga o le malo aua latou te faʻamautuina metabolism,
  • e fautuaina e faʻaaoga i le hypothyroidism, o se oloa e aofia ai le tele o iodine,
  • o le faʻaogaina o se fualaʻau e suitulaga i le faʻaaogaina o tagata e faʻaaogāina, aua o loʻo i ai le gafatia masani e faʻamalosi ai le aveesea o toxins ma mea oona, oloa o le gaioiga o microbes ma siama,
  • 'aiʻai kukama e faʻamalosi ai le cardiovascular system, faʻanoanoa le tino o le cholesterol sili atu ona leaga,
  • o fualaau aina aoga, ona o mea o loʻo i ai i le tartron acids i totonu, e le gata ina mafai ona faatonutonuina le metabolic process, ae ia faʻavasega foi le paleni o le acid-base, toe tufatufaina mea maua gaʻo, ma aveesea, e ala i le vaeluaina o mea e totoe.

E tusa ai ma le lagolago i le faʻaaogaina o fualaau faisua, mo i latou o loʻo mafatia i le mumū o le pancreas, o kukama e mafai ona maua ai ni faʻamanuiaga.

Afai e te faitauina le lisi o meatotino aoga, ao faagasolo le vaitaimi o le faamagaloga, e mafai lava e le fualaʻau ona aumaia se faʻamalologa, ma e le gata ina faʻaitiitia ai le tulaga, ae toe faʻafoʻese atoa ai le ala o le faʻamaʻi i le toe faʻaleleia.

Afai e mafai ona taofi ma taofia le ala o pancreatitis, ma o le togafitiga e aofia ai le masani ona faʻaaogaina o kukama fou, o kamupani gaosi oloa gaosi oloa o loʻo faʻaaogaina fualaau oona e ono tatau ona fai ma faletupe i aso ua leva.

O le a se meaʻai faapitoa

Taumafa totama fou ma le tausiga lelei. Afai e tele a latou mea aoga, e le o lona uiga o le pancreatitis, e mafai ona e 'ai fualaʻau fou i le tele faʻatapulaʻa.

O ē faʻatuatua i auala ogaoga o le aʻafiaina o siama e aafia i le faʻaogaina o le mumusu i le pancreatic pancreatitis e galo ai o le tele o mea e toetoe lava o taimi uma lava e oʻo mai ai le faʻaleagaina o le aʻafiaga o se mea le lelei:

  • o le faʻaaogaina o toxins i lenei auala o le a mautinoa lava e tau atu ai i le le atoatoa o nisi o mea aoga aoga,
  • hypervitaminosis, po o se paluga o microelements, o le a faʻaosofia ai ni mea e le manaʻomia,
  • le leai o se suavai, lea o le kukama taumafa fautuaina e sui i le sua o fualaau aina, o le a mafua ai ona faaleagaina le metabolism intracellular,
  • o le tele o le fiva laau e mafai ona mafua ai le maualuga o gaioiga o mea toto, mai le mea e amata ai le faasologa o le faasologa - o le pule malosi o le talo, o enzymes digestive, o se osofaiga i luga o le tino o le pacreatic tissue ma se taamilosaga fou o le vevela.

O mea uma o loʻo i luga e le o se mea uma e fautua mai ai se tali le lelei i le fesili pe mafai ona faʻaogaina kukama mo pancreatitis.

O le taumafa o tamato e masani lava e le fautuaina i soo se mea.Faatasi ai ma le pancreatitis, o tamato e masani ona faaopoopo i le lisi o meaai faasaina.

Ona o ona foliga fiafia, o le kukama o loʻo i luga o le taumafa a soʻo se tagata o loʻo iai se maʻi o le pancreatitis.

Ae o le fomaʻi lea e maua ai e fautuaina e faʻaaogaina ni vaega tuʻufaʻatasia i ni mea talafeagai ma i nisi o vaega o le pancreatitis o le chronic.

Auala e faʻaoga ai

O kukama fou ma pancreatitis e faatagaina i le na o le vaega o le faʻagaloga. E le tatau ona galo ia i tatou o le tino o pancreatitis e manaomia ai se meaai malosi, ma i le amataga o le atinaʻe e aofia ai le matelaina.

Aua e te manatu i totonu o lenei setete o ni kukama fou e aoga - mo se faataitaiga, o greenhouses e matua le manaʻomia.

Ma o le suamalie, kukaina, poʻo le paʻu o le paʻu (faatasi ai ma a latou vailaau o vitamini) e mafai ona faigofie ma faʻatasi ma sina vaega itiiti e taʻitaʻia ai i le atinaʻega o le faʻaogaina o le faʻaogaina.

E tusa lava pe i ai se faamaʻi masani i le faamagaloga, e tatau ona mulimuli i se taumafataga faapitoa, o ona faavae faavae o loʻo faʻamatalaina e ala i le masani ai, le itiiti o vaega, o le leai o ni meaʻai ma se numera itiiti o meaai faatagaina.

O le talitonuga o kukama o loʻo i ai le tele o mea aoga ma e faʻatagaina i le tele o taumafataga tumaʻi e faigata tele ona luʻitauina e pei o mea aoga i la latou tuufaatasiga.

Ae ui i lea, o le palafete mu, e oo lava i fualaau faisua ma le tele o mea aoga e tatau ona togafitia ma le tausiga talafeagai.

O se tali lelei i le fesili pe ono mafai ona 'ai cucumama fou i lenei faʻamaʻi e le o lona uiga o tagata e mafatia i le pancreatitis e mafai ona latou' aina i se tulaga le talafeagai.

Kukama mo le pancreatitis e saogalemu tele i se metotia pito i lalo, ae o le faʻaaogaina o se fualaʻau e tatau ona ave faʻatasi ma puipuiga uma.

Ma e uiga i se kukama taumafa, e sili atu ona lelei le mafaufau mo i latou e leai ni faʻafitauli faʻafuaseʻi.

O a fualaau faisua e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis?

O le iloa o ituaiga fualaau faisua e mafai ona e 'ai ma le pancreatitis, e le gata e faʻaititia ai ona faʻaʻailoga, ae faʻaleleia ai foi le pancreas. O fualaau e lauiloa o fualaau faisua lea e aafia ai le tino atoa, ae o le pancreatitis e tatau ona faaopoopo i le meaai a le tagata maʻi ma le faʻaeteete tele. E fautuaina e paʻu, aua o le solanine o lo oi ai i totonu e mafai ona faʻafefe ma faaleagaina le membrane mucous o le pancreas.

E aoga fuatini mo soʻo se faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e aofia ai le mumū o le pancreas. O le pati pati, lea e masani ona onā pe a faʻafefiloi i tutusa tutusa ma le sukalati, e manatu faapitoa e faʻamalolo. E matua le fautuaina le kukaina o pateta mama ma le pancreatitis, lea e aofia ai le solanine, lea e afaina ai le pancreas.

Oona foi e faʻaaoga i fualaau faisua lea e mafai ona faaopoopo i meaai ma pancreatitis. O le faʻaaogaina masani o vitamini o loʻo aofia ai i aniani, faʻatagaina le gaioiga o le pancreas. O le mea moni, e manaʻomia le vavaeeseina o lenei fualaau faisua mai le lisi o le maʻi i le tulaga o le faʻamalosia o le faʻamaʻi.

O kaloti ua leva ona faʻaaogaina e avea o se faʻamalolo, manuʻa-faʻamalolo, o le sui anti-inflammatory mo faʻamaʻi o le fualaau oona, o lea o lenei oloa e mafai ona saogalemu i fualaau aina, lea e fautuaina mo pancreatiti. I le taimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, e fautuaina e lafoaʻi ipu kāloti, talu ai e masani lava ona tupu ai ni mea e afaina ai.

O le pepa suamalie e maua ai se aoga aoga i totoga uma o le gastrointestinal tract, ae peitai, o le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua e le fautuaina i le taimi o le pancreatitis. Fualaau faisua e mafai ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis e aofia ai le kāpeti, meaʻai, paluka, zucini, pi, peʻa lanumeamata, ma beets. O le faʻasaʻoina o oe lava e kuka na o na fualaau faisua e mafai ma e tatau ona 'ai faʻatasi ma pancreatitis, e mafai ona e faʻaitiitia ona uiga ma faʻavave le faagasologa o le faʻamalologa.

Fugalaau matala fou mo pancreatiti

  • O meaʻai e tele e matua faʻasaina i le taimi muamua o le faʻamaʻi (i le popofou) ma i taimi o le faʻavavega.
  • Aua le faʻaleagaina fua o le togalaau ma se mea oona, oona, tumu i sugary ma le tofo vailaʻau: fualaau faisua fou e le ogatasi i le auala masani, e pei o le kāpeti, kalati, pepa vevela, radisa ma isi.
  • E le fiafia o ia i le pancreatic ma le fiber. Ma, o lea la, o kāloti mata, pateta, beets ma greens e le talafeagai. I totonu foi o le ato e mafai ona e auina atu ma fua o le mausali mausali.

O le a se mea e mafai ona maua e se tagata maʻi i le pancreatitis i taimi o le faʻamagaloga? Fugalaau matala ma fualaau 'aina, fuamalie ma matua vaivai. Peitai, e tusa lava pe o se faʻaleleia atili, naʻo le i ai o se aofaiga faatapulaaina.

Tulafono mo le taumafaina o fualaau faisua fou mo pancreatitis:

  • Ia mautinoa e tipi le peel.
  • Na o le matua atoatoa ma fou.
  • E leai se mea i luga o se manava gaogao.
  • O se taumafataga masani e naʻo vaitau o le faʻamagaloga.

O tagata, ma foliga tutusa, e ui lava i lea, e tele lava ina ese mai le tasi i le isi. Aua e te faalagolago i fautuaga a isi tagata ma faataitaiga. O se filifiliga atoatoa e leai sau faʻasalaga pe a fai e iai mea uma na alu atoatoa.

Fualaau aina suamalie mo pancreatiti

E tele ni ipu o fuālaʻau fuālaʻau, e matuā faaosooso lava e tofo, pe afai o mea uma e manaʻomia mo faʻamaʻi ma pancreatitis o loʻo matauina. O nei mea o ipu mai le paluga poo le tao tao, pateta, zucini, beets, pumpkins. Salamu mama ma le fulufailaʻau, peʻa lanumeamata po o paluga pateta, supa vegetarian, casseroles.

O le mea laititi ae sili ona taua - o le pancreas - e taʻaʻalo tele. O a fua e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le o se fesili le aoga. Pe a amata le vaitaimi o le faʻasalaga, e le tatau ona e 'ai mo ni nai aso. E tatau ona e aloese mai le tele o mea, ae o fua faapitoa ma pancreatitis o le a manuia. O lea la, o a fua e mafai ona ou 'ai, ma e le fautuaina se fomaʻi?

O le taumafataga Numera 5 ua toetoe lava o se panacea mo le faʻamalosia o le faʻamaʻi i lona foliga masani. O fua e mafai ona 'aina faʻatasi ma pancreatitis, ae le o se osofaʻiga. O fautuaga tutusa e faatatau i fua. Afai e leai se vomiting, e mafai ona e faʻaaoga le riship infusion. A faʻaleleia le setete o le soifua maloloina, e mafai ona faʻatagaina le inu o compotes, tiʻeli, fualaau aina ma popo, cocktails.

Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

E le o fua uma e taliaina. Aua le 'ai fualaau suamalie. Ae tusa lava pe o se paʻu suamalie, lea e aofia ai se ituaiga o fiber, e tusa ai ma fomai, o le a mafua ai le tele o le faaleagaina i le pancreas. O a fua e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis, faʻamautu ai tulafono lautele. E faatatau foi lenei i vine:

O nisi e fiafia: afai ei ai se faamagaloga o pancreatitis, e mafai ona ai apu. Ioe, e fautuaina e fomai, ae naʻo le taimi e lanumeamata ai le apu (mo se faataitaiga, Simirenko). E sili pe afai e tao i totonu o le ogaumu poʻo kuka i totonu o se fafie faʻatau. Ae 'ai le apu i le pancreatitis i se foliga fou, e tatau ona e faʻaeteete. E le o ituaiga uma lanumeamata o le a faia. E tatau ona feutagai ma lau fomaʻi ma faʻalogo lelei i ou lava lagona ma tulaga. Afai e te 'ai apu i le taimi o maʻi ma e leai ni aʻafiaga, ona talafeagai lea o lenei ituaiga. A leai, e tatau ona e filifili se filifiliga talafeagai pe fulitua atoa na ituaiga meaai. E le sili atu i le tasi le fua o le 'ai i le tasi taimi, peʻe ese mai le pele, e tusa lava pe le o se mea sili ona faigata. O vitamini ma minerale o loʻo maua i fua o le a faia ai se sao lelei.

E le mafai ona e 'aina le taimi muamua i le maeʻa ai o se osofaʻiga ma le taimi o le faʻamagaloina:

  • pears
  • paʻu
  • peaches (aemaise lava otaota)
  • mango
  • siaki
  • fuamoa
  • vine
  • apricots
  • vine
  • oni, tangerines, lemons, fua o vine,
  • Apu ma pancreatitis e le taliaina ni vailaʻau oona.

E le mafai ona e fufuluina fualaau aina suamalie ma inu meainu suamalie. A maeʻa le osofaʻiga, a maeʻa le anapogi e manaʻomia ona faʻamamafa lou tino i mea taua. Faatasi ai ma oloa e taua, ma vine ma fua. E fautuaina e aofia i le taumafataga mama, fua o fua, suamalie, ae le faigata. Afai e aveese le atigi, o le fesili pe o le a le mafai ona mama mai apu. E fesoasoani tele i latou. E le taliaina ni fualaau e le mafaamatalaina, e faigata ma inu. E i ai le aʻafiaga o le ita, mafua ai le sili atu le pulelasi o le suka gao, lea e matua afaina ai le gaioiga o le pancreas.

O a fualaau faisua e mafai ona - o le fesili e le o se mea le aoga. E le talia e le pancreas ia meaʻai e maua i le fiva malosi. O tagata e mafatia i se foliga masani o le pancreatitis, e sili atu le le 'ai:

  1. Carrots laititi.
  2. Potatoes i soo se ituaiga (e pei o maseta pateta).
  3. Laʻau vevela ma lona sua.
  4. Greens mataʻutia.
  5. O le kele.
  6. Swede.
  7. Kapisi.
  8. Lulu ma le radis, radisa.

Afai e te manaʻo moni e 'ai se mea mai lenei lisi, e tatau ona e tipiina pe lelei foi. O faʻasalaga taʻitasi ma pemita mo le faʻaaogaina o fualaau faisua o le a tuʻuina atu e le fomaʻi, ae o fualaau faisua mo le pancreatiti o se tulaga faapitoa.

Ina ia mafai e lau paʻu ona galue masani ma ia le faʻaalia ni faʻalavelave faʻafuaseʻi i osofaʻiga faʻafuaseʻi o pancreatitis, o fualaau faisua uma e faʻaaogaina i meaai e tatau ona nutimomoia, ma sili atu foi le faʻaaogaina i le vevela togafitiga. Toese le masima ma mea manogi. Leai se taimi faʻafiafia. O ia faiga o le a fesoasoani tele i le gaioiga o le pancreas.

O fualaau faisua e mafai ona e taʻu atu i lou manava ma isi totoga, ae ae e te leʻi faʻalogo io latou manatu ma tumau i tiga, fautuaina e feutagai ma tagata tomai faapitoa, suʻe suʻega ma maua fautuaga taua.

Soʻo se fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina mo pancreatitis, fai mai fomaʻi, ae e manaʻomia lou faʻaaogaina ma le atamai auala e sauniuni ai ma faʻaaogaina ai i le taimi e tasi. O lea e mafai ai ona aloese mai faʻafitauli i soo se totoga, e aofia ai le paʻu.

O mea tutusa e taua tutusa. Afai latou te taumafaina le tele o kāloti kuka, o le a le mafai e le uʻamea ona taulimaina lona gaosiga ma o le a tali atu i le tagata o loʻo i ai tiga ma le le lelei.

O le faʻaaogaina o fualaau faisua, lea e maua mai e le taumafataga sili ona lauiloa mo tagata mamaʻi ma pancreatitis (laulau Numera 5), ​​e mafai ona faʻatulagaina soʻo se gaioiga i le tino ma saofagā i le toe faʻaleleia, e le aofia ai faʻamatalaga tetele o le maʻi.

Afai e le lava le tino o mea e masani ona aumai mai fualaau faisua, o le a aafia ai le paʻu sili ona leaga nai lo sina meaʻai laitiiti. O le le pulea ma le le faʻaaogaina o faʻatagaina fualaau faisua e mafai ona mafua ai se faʻaleagaina o le gaioiga.

E uiga i kukama, kapisi ma musika

O le kalamu e mauoa i vitamini ma minerale, ae pe a ma le 85% o lenei fualaʻau e aofia ai vai. I nisi tulaga, faatasi ai ma le pancreatitis, e fautuaina e fomaʻi se taumafataga faapitoa i le kukama. E oʻo i le 10 kilokalama o lenei oloa e faʻatagaina ile vaiaso. E talitonuina o le pancreas e matua faʻamalieina, ma o le mumu o le afi. Ae le o tagata uma e faʻaalia. Aua nei filifili kukama o le amataga e le iloa. Fualaau faisua ma vailaʻau poʻo vailaau faʻasaina o le a afaina ai le tino.

O le uiga o le lalolagi faasaienitisi o le endocrinology i le broccoli, kapisi paepae, ma le kapisi a Beijing o se mea uiga ese. E taua le faʻaaogaina e le o le faʻanua poʻo le falai, ae naʻo totonu o se uʻu poʻo le tao tao. E mafai ona e kukaina le sua mamae mai ai. Aua le ulaina le kapisi, ia 'ai ma le suamalie. O lenei mea o le a afaina ai le pancreas.

Ae faʻapefea e uiga i le sami? E toʻatele le au fai meaʻai e faʻapea mai o le 'ai e aoga i tagata uma. Ae pe faʻapefea ona maʻi i pancreatitis, aemaise lava taimi masani? O le faʻalauiloaina o lenei kāpeti i totonu o le taumafataga o le faasolosolo malie lava ma faʻamautinoa lelei. Tagata taʻitoʻatasi. Naʻo se fomaʻi o le a taʻu atu ia te oe pe faapefea ona galue i lenei tulaga. O cobalt ma nickel o loʻo i totonu o le sami ua i ai se aafiaga lelei i luga o le uʻamea, ae na o le taimi lava e i ai i se tulaga maloloina lelei.

'Oloʻo faʻaseseina ia musika i soo se ituaiga. E i ai so latou aafiaga leaga i le soifua maloloina o le tino, e oʻo lava i taimi o le toʻafilemu. E tali atu Enzymes i le ulufale atu o lenei oloa i totonu o le tino i le vavevave o le tatava. E le mafai ona aloese mai se osofaiga.

Tuua Lau Faamatalaga