Le manatu o Dr. Myasnikov i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol

O le manatu lauiloa o le cholesterol e afaina i le soifua maloloina e le tutusa ma le moni. I se isi itu, e tatau ona faʻamautinoa nisi faiga taua i le tino.

E naʻo le 20% o lenei vailaʻau e sau ma meaai, ma 80% o loʻo faʻapipiʻiina e le ate. O le manaʻoga o le manatu lea o le fomaʻi lauiloa ma le faʻalauiloaina o le polokalama faʻapitoa faʻafomaʻi, Dr. Myasnikov, i cholesterol ma statins. Ua lauiloa o ia lava na te tagofia nei vailaʻau mo se taimi umi e puipuia ai le atherosclerosis.

Manatu i le faafitauli o se fomaʻi lauiloa

O le tino o le tagata ei ai le cholesterol maualuga ma le maualalo. O le mea mulimuli e "le aoga," ma o ia lea na mafua ai le fausia o ni atherosclerotic plate i luga o le toto toto ma arteries. I lona tulaga maualuga, o fualaau mai le vaega o statins ua faatonuina. O le vailaau autu lea e faʻaaogaina ai le atherosclerosis o toto toto.

E talitonuina e tusa ai ma le talaaga o la latou mea e fai, o le maualuga o le cholesterol maualalo maualalo i le toto ua faʻaititia. Cholesterol e aofia ai le cholesterol, lea e avea ma vaega o le membrane ma e maua ai le teteʻe i le vevela o le vevela. E le gata i lea, o le vitamini D, e talafeagai mo le masani ai le atinaʻeina o ponaivi, e le gaosia e aunoa ma le cholesterol.

Alexander Myasnikov, o le fomai tipitipi o le falemaʻi o Moscou, fautuaina e iloiloina le leaga ma le aoga o aafiaga o le cholesterol i le tino, e fuafua i le tele o le lipoproteins o loo i ai i lenei tuufaatasiga. O le fomaʻi e tosina atu le manatu i le mea moni, e masani lava, o le fua o le maualuga ma le maualuga o lipids e tatau ona tutusa.

Afai o le faʻamaoniga o se vailaʻau e maualalo le mamafa e maualuga, ona avea lea o se mea e manaʻomia muamua mo le gaioiga o le faʻavaeina o pusa o le cholesterol i le pito i totonu o puipui o toto toto. Ma o lenei, i le isi itu, o le faavae lea mo le amataina o le ave o fuainumera. Dr. Myasnikov ua tosina atu le manatu i le mea moni e faapea o se ituaiga o togafitiga o le a tupu atili vave i lalo o tuutuuga nei:

  • maʻisuka malosi
  • maualuga le toto maualuga
  • afaina
  • siama fatu fatu
  • ulaula
  • gaʻo gaʻo.

E le gata i lea, o Dr. Myasnikov e talanoa e uiga i le faʻafitauli faʻapitoa o le cholesterol mo fafine i le taimi o le meli. Afai e oʻo mai i le taimi nei, o le gasegase malosi o hormones o feusuaiga e puipuia mai le atiaʻe o le atherosclerosis, ona maeʻa ai lea o le faia o se mea e faʻaitiitia ai le gaosiga, o lona uiga o le lamatiaga o le faʻateleina o lenei maʻi. I lenei tulaga, ua taulaʻi mai e le fomai le manatu e taua le cholesterol mo le tino, talu ai o le tulaga autu mo le gaosia o hormoni uma.

O le leai o ni aʻafiaga o aʻafiaga ma le maualuga o le cholesterol e le manaʻomia ai fualaau. O faifaʻailoa e taʻu mai o la latou tofiga e faʻamaonia i le i ai o se faʻamaʻi poʻo pe a maua e le tagata gasegase le tele o mea lamatia. O lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai o se tagata ulaula ulaula e iai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le cholesterol, aʻo iai foi lona maʻi suka.

E pei foi o isi tagata tomai faapitoa i lenei matata, o le Dr. Myasnikov e faapea e oo lava i tagata e faaaogaina na o meaai e faavae i laau, e mafai ona siitia o latou tulaga cholesterol. O lenei mea moni e faʻamatalaina e ala i se faʻasologa o togafitiga, faʻafitauli o le tino, o le i ai o masani leaga, o se olaga ola solo.

O a fuainumera mo?

O tulafono o lipid-lowering drugs lea e taofia ai le gaosia o se enzyme lea e aafia i le suauu o le cholesterol e lelasela ate.O sauniuniga o lenei gaioiga e faʻaleleia ai le tulaga o le faʻaleagaina o le toto o vaʻa toto i se laasaga pe afai e le mafai ona iloa le atherosclerosis, ae o le cholesterol deposition ua amata i le puipui i totonu.

O le amataga lenei o le atiaʻe o le atherosclerosis. E le gata i lea, ua matauina e le au atamamai le aoga aoga o fuainumera i luga o meatotino o le toto, aemaise lava, o lona viscosity ua faaitiitia. O lenei, i le itu, e taofia ai le fausia o pupuni toto ma taofia ai lo latou faʻafefiloi i pusa cholesterol. E 4 augatupulaga o fuainumera. I togafitiga faafomaʻi, o vailaʻau faʻamuamua e sili ona taatele.

O gaioiga galue malosi i totonu o ia mea o lovastatin, pravastatin, rosuvastatin. O nei vailaʻau e mafua mai i le natura moni, ae o lenei mea moni e le o lo latou aoga, talu ai e le lelei tele ma e tele naua aafiaga. E i ai foi se tau maualalo. E aofia ai Cardiostatin, Sinkard, Zokor, Vasilip, Holetar.

O faʻasologa o tupulaga e lua e itiiti le malosi o le tino i luga o le tino ma maua ai le umi. O fualaau o lenei augatupulaga o Leskol Forte faʻatasi ai ma le gaioiga galue malosi. Latou te maualalo ifo le cholesterol e le silia ma le 30%. O le lona tolu o augatupulaga o fuainumera e faavae i luga o le atorvastatin (Tulip, Atomax, Liprimar, Torvakard) ei ai se aafiaga faigata:

  • low cholesterol maualalo maualalo,
  • faaitiitia le gaosiga o le triglyceride,
  • faʻaosofia le tuputupu ae o lipids maualuga.

O le sili ona aoga o fuainumera o le mulimuli, lona fa, tupulaga. O lo latou lelei, e le gata ina latou fesoasoani i le maualalo o le cholesterol leaga, ae faateleina foi le cholesterol maualuga. O le augatupulaga aupito lata mai o fuainumera o le gasegase. Ae ui i lea, e le o fautuaina i latou e maua i fatu fatu fatu. E le gata i lea, o le faaumiumi o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e ono faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i nei, o mea nei o loʻo faʻamoemoeina mai le aveina o fuainumera:

  • se faaitiitia i le maualuga o le atherosclerotic plate,
  • taofiofia o le gaioiolosi o le muso o le fatu,
  • aafiaga e tetee ai i le toto toto.

O a mataupu e tofia

O faʻamatalaga mo le tofiaina o statins e faʻapitoa i vaega e lua: matua ma aiga. Fautuaina atoatoa le faaaogaina tatau o nei vailaʻau e faʻamaonia le tulaga o le maʻi. O aiaiga faʻapitoa e aofia ai le taimi e mafai ai ona sui nei vailaʻau i isi vailaʻau poʻo togafitiga. Mo nisi vaega o tagata gasegase, o le mumusu e ave statins e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻalavelave ogaoga ma oʻo lava i le oti.

O faʻamaoniga manino e aofia ai:

  • cholesterol sili atu i luga o le maualuga 10 mmol / l,
  • ma le hypercholesterolemia faifai pea ina ua mavae le 3 masina o se taumafataga o le soifua maloloina,
  • aiga faʻatulagaina e faʻaleleia le gaosiga o lipoproteins maualalo,
  • le i ai o faʻasalaga ogaoga o le atherosclerosis,
  • solia o le lipid metabolism,
  • afaina o fatu fatu ma le maualuga o le lamatiaga o le fatu ma le stroke,
  • vailaʻau oona,
  • faʻanatura o le toto,
  • o le maʻisuka faʻatasi ma le faʻamaʻi o le fatu,
  • se talafaasolopito o le paʻu poʻo le osofaʻi o le fatu.

O se faʻamaoniga maʻoti mo le tofiaina o nei fualaau oona o le faateleina o le cholesterol toto, pe afai o le aofaʻi o le faʻamaoniga e sili atu i le 6 mmol / L, ma lipoproteins maualalo - e sili atu i le 3 mmol / L. E ui i lea, o le tofiaina o fuainumera e naʻo le tagata lava ia. O lea la, i nisi tulaga, e tatau ona e ave fuainumera i fua maualalo, ae e tele naua tulaga lamatia.

Feteenaʻiga o faʻamaoniga o lona uiga e manaʻomia le ave o fuainini, ae e le mafai ona e taumafai e faʻaaoga togafitiga fualaau faasaina, ae o togafitiga o meaʻai. O togafitiga faapena e talafeagai i mataupu nei:

  • tala faasolopito o le le fiafia,
  • maliu faafuasei o se tagata vavalalata i lalo ifo o le 50 tausaga mai le maʻi fatu,
  • maualalo le lamatia o le fatu fatu,
  • maʻisuka malosi
  • afaina
  • ausia le 40 tausaga ma se tulaga lamatia o le atiaʻe o maʻi o le cardiovascular system.

E tusa ai ma tulaga lautele, maualuga le cholesterol, ae o le leai o se lamatiaga o le atiina ae o pathoces cardiovascular e le o se tulaga talafeagai mo le tofiaina o statins. Ae o le aoga o le tagofia o nei fualaau faasaina e iloiloina e le fomaʻi aoga i tulaga taitasi, ma le amanaʻiaina o faʻamaʻi tumau ma faʻamaʻi.

E naʻo se fomaʻi e fuafua po o fea mataupu e mafai ma e tatau ona ave e se maʻi. O le manatu o le fomaʻi Myasnikov e uiga i le tofiaina o statins e pei ona taua i lalo: o le i ai o mea lamatia, mo se faataitaiga, o le gaʻo ma le maʻisuka, ma le cholesterol o le 5.5 mmol / l o le faavae lea mo lo latou faaaogaina.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleagaina

O le fesili e faatatau i aoga ma mea leaga o statins o loo aoga pea ma mafua ai le tele o feeseeseaiga. E ui lava i le mea moni o nei fualaau oona e matua aoga tele i le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol maualuga, o nei vailaʻau e mafua ai aʻafiaga. Na faʻamaonia foi e Dr. Myasnikov lenei mea moni, ma e ono le mafai ona i ai se tagata tomai faapitoa o le a tautala faasaga i lenei mea. Muamua, o nei vailaʻau e afaina ai le ate.

O le le saʻo o le fuaina o le fua o statins e mafai ona mafua ai ni tali e le manaomia. O le tele o taimi, o le faʻalavelave tele e afaina i le atinaʻeina o mea faʻalavelave faʻafuaseʻi, aemaise lava, o le tagata maʻi e atiina aʻe le gasea, faʻaitiitia le fia ai pe ua le atoatoa, ua faʻalavelaveina le nutimomoia. I lenei tulaga, o le faʻaitiitia o le fua o le fualaau faasaina o le a fesoasoani e taulimaina ai.

O le a le cholesterol ma pe aisea e ono lamatia ai

Cholesterol o le peʻa faigata poʻo le lipophilic alcohol. O le tuufaatasiga o le kulupu o se vaega taua o siama siaki, lea e mafua ai ona latou tetee i suiga o le vevela. A aunoa ma le cholesterol, o le gaosia o vitamini D, gaʻo pipi ma hormones o le tino e le mafai.

E tusa ma le 80% o le vailaau e maua mai e le tino o le tagata lava ia, aemaise i le ate. O le 20% totoe o le cholesterol e sau ma meaai.

Cholesterol e mafai ona lelei ma leaga. O le fomaʻi o le Falemai Falemaʻi Nu 71 Alexander Myasnikov ua tosina mai le gaioiga o ana tagata gasegase i le mea moni e faapea, o se aoga pe aoga i le tino o se mea e faalagolago i le maualuga o le lipoproteins e avea ai le tuufaatasiga o le tino.

I se tagata soifua maloloina, o le fua o le LDL i LDL e tatau ona tutusa. Ae afai ole maualuga o le lipoproteins e maualalo, o le a amata ona faʻavae i luga o puipui o vaʻa, e oʻo atu ai i taunuuga leaga.

Fai mai le fomai a Myasnikov o le maualuga o le cholesterol leaga o le a sili atu ona faatelevave vave pe a fai o iai mea taua nei:

  1. maʻisuka malosi
  2. toto maualuga
  3. mamafa tele
  4. ulaula
  5. Ischemic fatu fatu,
  6. le lelei
  7. atherosclerosis o toto toto.

O le mea lea, o le mafuaaga muamua mo le atinaʻeina o taʻavale ma fatu i osofaʻiga a le lalolagi o le faateleina o le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto. LDL o loʻo tuʻuina i luga o vaʻa, fai ai ni atherosclerotic plate, lea e fesoasoani i le faʻaalia mai o ni paʻu toto, lea e masani ona oʻo atu i le oti.

Ae o loʻo talanoa foi Becher e uiga i le cholesterol mo fafine, lea e sili ona afaina pe a maeʻa. O le mea moni, ao lei faia se misa, o le gaosiga o gaioiga o hormones e puipuia ai le tino mai le foliga mai o le atherosclerosis.

I le maualuga o le cholesterol ma le maualalo o lamatiaga, e le o faʻamaonia togafitiga fualaau.

Ae peitai, ua talitonu le fomai afai o le tagata maʻi ei ai le cholesterol e le maualuga atu nai lo le 5.5 mmol / l, ae i le taimi lava lea ei ai tulaga lamatia (faateleina le kulukose i totonu o le toto, oona), ona tatau lea ona ave ia fuainumera.

Tulafono mo le hypercholesterolemia

O tulafono o se vaega faʻataʻitaʻi o fualaau oona e faʻaitiitia ai le cholesterol matautia i tulaga talafeagai.O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o maʻi cardiovascular, e ui o le Dr. Myasnikov e taulai atu i tagata mamaʻi e le o iloa lelei togafitiga faʻamaonia.

O le saienisi igoa mo statins o HMG-CoA reductase inhibitors. O i latou o se vaega fou o fualaau oona lea e mafai ona vave faʻaititia le LDL ma faʻalautele ai le ola.

E ono masalomia, o le statin e faʻaitiitia ai le gaioiga o se elemene o le cholesterol o le hepatic. O le vailaʻau faʻateleina le numera o LDL-receptors of apoliprotein ma HDL i totonu o siama. Talu ai ona o lenei mea, o loʻo aʻafia ai le cholesterol leaga i tua o puipui puipui ma faʻaaogaina.

O Dr. Myasnikov e tele mea e iloa e uiga i cholesterol ma fuainumera, talu ai na ia aveina i latou mo le tele o tausaga. Fai mai le fomaʻi, i le faaopoopo atu i le lipid-lowering effects, o le ate le enzyme inhibitors e sili ona taua ona o latou aafiaga lelei i luga o toto:

  • faʻamautuina papa, faʻaitiitia le faʻalavelave o le malepe
  • aveese le afaina i le ogatotonu,
  • i ai se aʻafiaga o faʻasologa,
  • faaleleia le fibrinolysis,
  • faamalosia le epithelium vascular,
  • maua le malosi o le antiplatelet.

I le faaopoopoga i le faaitiitia o le ono tulai mai o faamai o le cardiovascular system, o le faaaogaina o fuainumera e puipuia ai le tupu o le osteoporosis ma le kanesa o le tootoo. HMG-CoA rehibitase inhibitors e taofia le fausia o gallstones, faʻamaonia le gaioiga o gaʻo.

O le fomai a Myasnikov e tosina atu le mafaufau i le mea moni o fuainumera e aoga tele mo alii. O vailaʻau e fesoasoani i le faʻasaina o le erectile.

O fuainumera uma o loʻo maua i le pepa o piliki. O la latou faʻafeiloaʻiga e faia i lea aso ma lea aso i le taimi e momoe ai.

Ae ao le i inu fuaina, e tatau ona e ave siama, suʻe toto ma fai se talaaga lipid e faʻaalia ai le solia o le gaʻo gaʻo. I ni faʻalavelave ogaoga o le hypercholesterolemia, e tatau ona onā fuainumera i le tele o tausaga poʻo le olaga atoa.

O faʻamaʻi o le enzyme o le ate e iloga i le tuufaatasiga o vailaʻau ma le gaosiga:

TupulagaVaega o fualaau faasainaFofo alofilima mai lenei vaega
O aʻuFaʻanofo mai i le anufe penisillin. Faʻaititia LDL e le 25-30%. E tele a latou aʻafiaga i itu.Lipostat, Simvastatin, Lovastatin
IITaofi le faagasologa o le faʻasaʻolotoina o enzymes. Faʻaitiitia le aofaʻiga o le cholesterol e ala i le 30-40%, e mafai ona faʻaleleia le HDL e 20%Leskol, Fluvastatin
IIIO sauniuniga faʻapitoa e sili ona aoga. Faʻaitiitia le aofaʻi o le cholesterol e 47%, faʻaleleia le HDL e 15%Novostat, Liprimar, Torvakard, Atoris
IVFaʻamaumauga o mea faʻapitoa o le tupulaga mulimuli. Faʻamaulalo le 55% o mea e maua i le cholesterol leaga. Ia i ai se numera aupito itiiti o mea leagaRosuvastatin

E ui i le maualuga o le aoga o fuainumera i le hypercholesterolemia, o Dr. Myasnikov e faasino atu i le ono tulai mai o ni taunuuga le lelei pe a uma ona aveina. Muamua, o aʻafiaga e aʻafia ai le ate. E le gata i lea, o le inhibitors o le enzyme foes i le 10% o mataupu e mafai ona afaina ai le maso, ma o nisi taimi e fesoasoani i foliga o le myositis.

E talitonuina o fuainumera e faateleina ai le lamatia o le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, ua talitonu Myasnikov afai e te ave fualaau i se fua faatatau, o le a na o sina vaega o le kulukose e tulai mai. E le gata i lea, mo le maʻisuka, atherosclerosis o vaʻa, lea e aʻafia ai osoga o le fatu ma le sasa, e sili atu le lamatia nai lo le itiiti o le solia o le metabolism.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻamaonia ai i nisi tulaga, e le afaina mafaufauga o statins ma e mafai ona suia amioga a le tagata. O le mea lea, afai a maeʻa ona e faʻaaogaina ia fuainumera na tutupu, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi o le a fetuʻunaʻi le vailaʻau poʻo le faalēaogāina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

I le taimi lava e tasi, o Alexander Myasnikov e fautuaina tagata gasegase oe, mo nisi mafuaaga, e le mafai ona togafitia i fuainumera, ia suia ia Aspirin.

Faʻamatalaga masani

Mo tagata e le o iai se tulaga lamatia, oe ua siitia tele le cholesterol, ua fautuaina e Myasnikov le faaitiitia o mea oona i totonu o le toto. Faʻateleina le maualuga o le LDL ma le HDL faʻatasi ai ma togafitiga.

Muamua lava, e fautuaina e le fomai le 'ai o fatu, aemaise alimoni. E faamaonia ai afai e te 'ai e tusa ma le 70 g o lenei oloa i aso uma, o le tino o le a tutusa le malosi o le tino pe a maeʻa ona ave ia fuainumera.

Alexander Myasnikov e fautuaina foi le taumafaina o le sami i le tele o taimi i le vaiaso. Ae o le tele o le taumafaina o gaʻo, meaʻai mūmū, sola ma le faʻamalosia e tatau ona matua tapulaa.

I le tautala i le maualuga o le cholesterol maualuga, e fautuaina ai e Dr. Myasnikov ia tagata gasegase ia suia meaʻai manu ma fualaau faisua. Ole suauu ole suauu, sasama poʻo le olive olive, lea e faʻamalosia ai puipui puipui, e sili ona aoga mo le tino.

Mo tagata uma o loʻo mafatia i le hypercholesterolemia, ua fautuaina e Alexander Leonidovich e faʻaaogaina susu susu susu i aso uma. O le mea lea, i le yogurt masani ei ai le sterol, lea e maualalo ai le cholesterol leaga e 7-10%.

E tatau foi ona 'ai le tele o fualaau faisua ma fualaau aina e mauʻoa i fiber. O filo faʻamalosi e fusifusia ma aveese le LDL mai le tino.

I le vitio i lenei tusiga, o Dr. Myasnikov e talanoa e uiga i le maualuga o le cholesterol.

O ai Alexander Myasnikov

Alexander Leonidovich Myasnikov na fanau i totonu o se aiga o fomai fomai ma faauu mai le N.I. Pirogov Medical Institute. Ona maeʻa loa lea o lana aoga faauu ma puipuia lana suʻesuʻega mo le igoa o le sui o fomai. Dr. Myasnikov o se cardiologist ma se fomai. I tausaga eseese o lona olaga na ia faia ai ni faafomai i Amerika, Farani, ma le tele o atunuu Aferika.

O le taimi nei, o Alexander o loʻo taʻitaʻia le falemaʻi falemaʻi i le fale i le igoa o M.E. Zhadkevich i Moscow. Na te taitaia le polokalama "I le mea sili ona taua" ma e masani ona tautala i luga o le leitio, tautala i gagana manino e uiga i faamai e taatele i le sosaiete nei.

Le manatu o Dr. Myasnikov i luga o le cholesterol maualuga

O le maʻi fatu cardio o loʻo i ai muamua i le lalolagi o le mafuaʻaga autu o le oti. O le mea lea, e taua le gauai atu i le maualuga o le cholesterol maualuga, o se taotoga o le atherosclerosis ma le fatu fatu fatu, fai mai Dr. Myasnikov. O le saienitisi Rusia Nikolai Nikolaevich Anichkov o se tasi o muamua e faamaonia ai le sootaga i le va o le maualuga o le cholesterol ma le tupu o le atherosclerotic maʻi. O ia o le tusitala o le tele o faʻataʻitaʻiga ua faʻaaogaina i le faʻaonapo nei o togafitiga o le maualuga o le cholesterol.

Dr. Myasnikov e talanoa e uiga i le mea moni e tusa ma le 80% o le cholesterol e maua i le tino o le tagata, ma na o le 20% tatou te maua mai meaai. O le Cholesterol e vaevaeina foi i le "leaga" ma le "lelei", LDL ma HDL, i le faasologa. O le lipoproteins maualalo maualalo e maua ai le malosi faʻapitoa e faʻafoʻi ai luga o le puipui o arteries ma tutupu aʻe ai i le vasith epithelium, ma fai ai le lipid plaque. Ae peitaʻi, maualuga lipoproteins maualuga, i le isi itu, e mafai ona faʻafefeina le tuʻuina o le LDL i vaʻa toto ma faʻaulu saʻo le cholesterol leaga i le ate mo le faʻaumatia atili i le hepatocytes.

Fai mai le fomai a Myasnikov o faailoilo o le cholesterol leaga, i se isi faaupuga, o faailoga o lipoproteins o le maualalo, faatasi ai ma sikiglycerides e tatau ona maualalo. I le taimi lava e tasi, o le maualuga o lipoproteins maualuga e tatau ona maualuga. O lenei tuufaatasiga lea e faailoa ai le maualalo o le avanoa e maliu ai mai le faaleagaina o le myocardial i le isi sefulu tausaga na sosoo ai, e tusa ai ma le fuafaatatau o le faatusatusaga mo le atinaʻeina o lenei faiga faʻaleaga.

Fai mai le fomaʻi Myasnikov, e faʻaaoga le faʻataʻitaʻiga o tagata faifaiva o Yakut e faʻateleina iʻa ma caviar, e le o taimi uma e maualuga ai le cholesterol ma le faʻaaogaina o meaola manu. Talu ai i totonu o nei tagata, e le mafaamatalaina fatuga o fatu ma fatuga o le fatu cardiac ua maua.O le tulaga o le faleoloa o mea taumafa i tausaga talu ai o le numera tele lea o oloa uma. Ae o le cardiologist Myasnikov e talitonu o le lafoai atoa o gaʻo i meaʻai e le lelei lelei. Talu ai ona o le atoatoaga o galuega a le tino, e tatau ai ona faʻaaoga meaai ma le cholesterol. Faatasi ai ma se faʻamaumauga e tasi - o le taumafaina o gaʻo e tatau ona faʻaleleia ma pulea.

Ua manatu Alexander Leonidovich e faapea o se oloa faatauvaa e pei o le pulu (aemaise lava almond) ma le faaaogaina i aso taitasi e mafai ona faaitiitia ai le toto toto. E tusa ai ma faʻasalalauga faʻapitoa a Amerika, e tatau ona faʻaaoga pe tusa ma le 70 karamu o fatu mo le puipuia o le hypercholesterolemia.

I se tasi o vaega o lana telefoni, o le cardiologist Myasnikov na auiliili auiliili e uiga i le cholesterol mo tamaitai, pe aisea latou te le maualalo ai le hypercholesterolemia. O mea uma lava e matua faigofie lava - o hormones sex feusuaʻiga puipuia le tino mai le faateleina o le faʻaputu o lipids i totonu o le toto. Ma na o le amataina o le moa (45-50 tausaga) i fafine, o loʻo aʻafia ai le hyperlipidemia. O le tausaga lenei ua fautuaina ai e Dr. Myasnikov ia tamaitai e gauai faapitoa atu io latou tulaga lipid.

Pipi e ave le fuainumera

Alexander Leonidovich Myasnikov e talanoa e uiga i le mea moni e faapea, ua avea nei statins ma oloa aupito sili ona lelei le faatauina atu i le lalolagi. E lei leva talu ai, na malilie le sosaiete faasaienitisi atoa e faapea o le faaaogaina o statine, e tusa lava pe maualuga le maualuga o le cholesterol, e matua faaitiitia ai le soifua mai le maʻi fatu. I vailaau faʻaonapo nei, o vailaau anti-atherogenic o vailaau faʻasaina ua faʻataʻitaʻiina pe afai ei ai ni mea faʻalauteleina e faʻatasi ma le maualuga o le cholesterol.

E popole Dr. Myasnikov e masani lava ona ave e tagata le fualaʻau o le cholesterol ma le le mafaufauina ma aunoa ma ni faʻamatalaga faafomaʻi. O le aoga o fuainumera o le puipuia lea o le alualu i luma o le maʻi atherosclerotic pe afai o loʻo i ai ni mea e sili atu ona lamatia. O le afaina o statins e aofia ai le ono maua o le maʻisuka, pancreatitis, siama. O le le faʻaaogaina o fuainumera e mafai ona tali atu i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le puipuiga. Talu ai ona o le gaosia o siama puipuia o loʻo taofia. O lea e aunoa ma se faʻamalosiaga malosi a se fomaʻi, e le tatau ona e faʻaaoga nei fualaau.

O faʻamaoniga lelei mo fuainumera e maualuga tele le cholesterol (> 9 mmol / L). I isi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, afai o lau cholesterol e itiiti atu nai lo faʻatagaga faatagaina e aunoa ma ni faʻamaʻi faʻamaʻi, e le manaʻomia ni fuainumera. Ua lava le fetuʻunaʻi o mea taumafa ma le olaga masani, o loʻo fai mai Dr. Myasnikov.

O le maualuga le maualuga o le cholesterol faʻatasi ai ma patho o loʻo le i ai ma tulaga lamatia e le o se faʻamatalaga tuusaʻo mo le aveina o statins, e talitonu le cardiologist. Ina ia faʻamaonia ai statins, o se faʻatasi o le tele o mea taua e tatau ai, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Fuʻa.
  • Tigā toto maualuga.
  • Hyperglycemia.
  • O le mamafa.
  • Male kenera
  • Faʻasalaina i le faʻamaoni.
  • Le iai o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le tele o vaega ia e aafia ai le atherosclerosis, ua amata ai e le fomaʻi se tulafono o togafitiga o fuainumera. Talu ai ona o le gasegase o loʻo iai aʻafiaga, o vailaau anti-atherogenic faʻatasi ma mea taumafa e faʻaitiitia ai le faʻalavelave o stroke o le cerebral, ischemia o le muscle fatu, ma le vein thrombosis o pito pito i lalo.

O Dr. Myasnikov o se lagolago i se faiga faʻapitoa i le togafitia o le cholesterol maualuga. A o le i faia se fuafuaga mo le anti-atherogenic therapy, e tatau i se fomaʻi agavaa ona suʻeina uiga o le tino o se tagata maʻi faapitoa ma mea taua faʻapitoa. O Alexander Leonidovich foi e manatuaina le taua o meaai lelei ma se mea paleni o meaola, gaʻo ma gaʻo gaʻo e faatumauina ai le tulaga lelei o lipid.

Fomaʻi fomaʻi e uiga i fuainumera mo faʻamanuiaga o le cholesterol ma faʻaleagaina - E uiga i le cholesterol

O le faʻalauteleina o le atherosclerosis ma faʻamaʻi faʻafesoʻotai (faamai o le fatu fatu, fatuina o le myocardial, le maualuluga o le tino mai le pito i lalo) na mafua ai ona faʻaaogaina fuainumera ina ia maua ai le malosi o le anticholesterol. E ui i lea, e ui lava i le lelei o lenei vaega o vailaʻau, e le fautuaina e faʻatonuina i latou uma. E tele mafuaʻaga mo lenei mea: o le aʻafiaga leaga o fuainumera i luga o le ate, i luga o isi totoga o le tino o le tagata, faapea foi ma le le lelei o lo latou faʻaaogaina i nisi tulaga faʻapitoa. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o fuainumera i se tagata maʻi faapitoa e tatau ona iloiloina i taimi uma e le fomaʻi aʻo le i faia le togafitiga.

  • E uiga i cholesterol
  • E uiga i vailaau
  • E afaina mai le ave o fuainumera
  • O le a le taimi e faʻaaoga ai statins?

Atherosclerosis e fesoʻotai vavalalata ma le maualuga o le cholesterol, ma o le mea lea, e toʻatele tagata e fesoʻotaʻi ma lenei vailaʻau. Muamua lava, o le cholesterol o se lipid e tatau mo le tino, lea e taʻalo ai se vaega taua i le fausiaina ma le tausisia o le amiosaʻo o siama faʻamalosi, ma auai ai foi i le tuufaatasia o ituaiga hormones i le tino.

Cholesterol o se lipid taua o le tino o le tagata, auai i le faiga o le metabolism ma le fausia o le tele o mea taua.

O le taʻuina o "cholesterol leaga" e tatau ona avea o le lipoproteins (LDL) o le palasini-gaʻo e gaosia ai le cholesterol mai le ate i totoga eseese e ala i toto toto. O le faateleina o le LDL lea e afaina ai le puipui o le eleele ma lamatia ai le atinaʻeina o atherosclerotic plate. I le isi itu, lipoproteins maualuga (HDL) e faia ai le isi itu - latou te aveina le cholesterol ma isi gaʻo mai puipui o toto toto ma totoga i le ate, lea e afaina ai le lipids i totonu o molelaʻau talafeagai. I lenei tulaga, e puipuia e le HDL le tino mai le foliga mai o le atherosclerosis i totonu o vaa.

O le mea lea, o le fuaina o na o naʻo cholesterol i le taimi o le suʻesuʻeina o le toto o le a le mafai ai ona tuʻuina atu faʻamatalaga patino e uiga i le tulaga o le metabolism i le tino. E fautuaina e fua uma le maualuga o le cholesterol, faapea foi ma le maualuga o le LDL ma le HDL i le plasma.

E uiga i vailaau

Tulafono, o le a? E masani ona faʻaaoga vailaʻau i vailaʻau e maualalo ai le cholesterol toto ma le LDL. O le aʻafiaga o statins e faʻatinoina i le maualuga o le ate, i le mea e tele ai le cholesterol i totonu o le tino o le tagata. Aveina o fualaau faasaina mai le vaega o fuainumera, o se tagata e poloka le enzyme autu i le tuufaatasiga o le cholesterol ma o le a faaitiitia ai lona aofaiga i le toto. I le taimi lava e tasi, o nei vailaʻau o loʻo faʻatulagaina e avea o se mea sili ona saogalemu o vailaʻau o loʻo maua, peitaʻi, e aoga tele le manatua o loʻo i ai uma le lelei ma le faʻaleagaina.

I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se lisi patino o faʻamaoniga pe a tatau ona onā e tagata gasegase i nisi faʻamaʻi poʻo le lamatia o le atinaʻega:

  • O le faatonuina o le statine ua faailoa mai mo tagata e maualuga le lamatia o le atiaeina o le faaleagaina o le myocardial, aemaise lava i le maualuga o le LDL ma le cholesterol i le toto. I le avea ai o se tulafono, i ia tulaga, e le mafai ona maua se faaitiitia maualalo i le maualuga o nei lipids e ala i le suia o ituaiga soifuaga po o meaʻai. O le mea lea, o le inu o fuainumera i lenei mataupu e faʻatagaina.
  • O vailaau faafomai o lenei vaega e sili ona lelei mo le puipuia o le faamai o le faamai i tagata e maualuga le maualuga o le LDL ma le cholesterol, e le mafai foi ona faasaʻoina e faaaoga ai fualaau faasaina.
  • O le taimi o le faʻasalaga o se faʻamatalaga tuusaʻo mo le faʻaaogaina o fuainumera, aemaise i le vave amata pe a maeʻa le faaleagaina o le myocardial. E tatau ona filifili se ituaiga o fualaau e faʻamautinoa ai le maualuga o le fualaau faasaina mo le taimi o le toe faaleleia.
  • Maualuga hyperlipidemia (o le faateleina o le maualuga o lipids i totonu o le toto) i se tagata maʻi e avea o se faailoga mo le tofiaina o fuainumera.

I tulaga taʻitasi taitasi, o le fesili pe tatau pe leai foi le inu o fuainumera e tatau ona filifili na o le fomaʻi, pe a maeʻa le suʻega atoa o le tagata maʻi ma isi metotia faʻapitoa ma suʻesuʻega suʻesuʻe. O latou tofiga e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga e le manaʻomia.

O le faʻaaogaina o fuainumera filifilia taʻitasi e mafai ona faʻaititia ai le aʻafiaga o aʻafiaga i itu.

O tulafono o le tele o augatupulaga e iloga:

  • O vailaau faʻasoifua mai le augatupulaga muamua (Rosuvastatin, Lovastatin, ma isi) e sili ona taatele i togafitiga faafomaʻi. Ae o o latou aafiaga pito sili ona taatele,
  • O vailaʻau faʻasolosolo (vailaʻau oona) e fesoʻotai ma le maualalo ifo o aʻafiaga o fualaau faasaina e le manaʻomia,
  • O le lona tolu o augatupulaga o fuainumera (Atoris, Amvastan, Atorvastatin) e masani ona faʻaaogaina e avea ma sui soʻo,
  • O le fa o augatupulaga o statins (Crestor, Rosart) o auala sili ona aoga. O latou aafiaga e le faatapulaaina i le na o le faaitiitia o le cholesterol ma le LDL, ae e mafai foi ona aafia ai ni atherosclerotic oi ai nei ma faaumatia ai i latou.

O le filifiliga o se ituaiga ituaiga o fuainumera e faalagolago i faamaumauga o falemaʻi o le tagata maʻi, le tala faʻasolopito ma le filifiliga a le fomaʻi.

E afaina mai le ave o fuainumera

O le le saʻo o le talavai o fuainumera, o se mea sese i le fuafuaina o le tui, e mafai ona taitai atu ai i le atinaʻeina o le tele o gaioiga e le manaomia, ma e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o tagata ma le togafitiga mo togafitiga. O se suʻega maeʻaeʻa o le tagata gasegase, faʻapea foʻi ma le faʻamaumauga mo faʻamaʻi faʻamaʻi, e le mafai ona e fefe i fuainumera pe a faatonuina. Aisea e lamatia ai fuainumera?

  • O se tasi o aʻafiaga sili ona taatele o aʻafiaga o le mafaufau - o le aisa, faʻaitiitia pe leai foi le fia 'ai, faʻanoanoa le fiafia i le atinaʻeina o le manava po o le taʻavale. I le avea ai o se tulafono, o le faʻaitiitia o le fualaau o fualaau faasaina e mafai ona taulimaina nei aafiaga i itu.
  • O le gaioioiga o le faʻalavelave faʻalavelave - faʻalavelave faʻafuaseʻi - faʻalavelave faifai pea o lagona ma se faʻalavelave o le atuatuvale, faʻalavelave moe e pei o le siʻosiʻomaga, mafaufau vaivai mo taimi pupuu ma isi galuega faʻamalosi.
  • O tulafono ma le ate e vavalalata vavalalata ona o le faiga o gaioiga o fualaau faasaina. O le mea lea, o le atinaʻeina o le hepatitis, faʻapea foi le pancreatitis mai fuainumera, e mafai. Faʻaleagaina o le ate i le ate e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻeina o le tiga i le sao o le hypochondrium, naʻo, atonu o le faateleina o le maualuga o le bilirubin ma le ate i le suʻesuʻeina o toto.
  • E mafai e tamaʻitaʻi ona atiaʻe se soliga o manaoga tau feusuaʻiga, o le le mafai ona fesootaʻi ma le soliga o le faʻasinomaga o tamaloloa o feusuaiga.
  • O se faʻaleagaga faʻaleagaina mai i fuainumera o le foliga mai o le musika ma le tiga faʻatasi, o loʻo i totonu ia i latou, lea e fesootaʻi ma le solia o le metabolic process in muscle tissue.
  • I le faʻaopopo atu i nei faʻaʻailoga, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o mea e faaleagaina i fatuga, tioata, siama o le paʻu, fulafula, faateleina le kulukose o le toto, ma isi.

O le lamatiaga o le ate ma le faʻaleagaina o isi mea e manaomia ai le faʻaeteete i le fuafuaina o metotia togafitiga mo le hypercholesterolemia i tagata maʻi taitasi ma le filifilia o le fua sili ona lelei. O le mea lea, o togafitiga e amata i se fua faʻasoifua maloloina aupito maualalo.

E i ai le tele o faʻailoga i le faʻaaogaina o fuainumera:

  • O fualaau faasaina e faasaina i le maitaga poʻo le taimi o susu. Aisea ua faapena ai? O le aʻafiaga o fuainumera i le atinaʻeina o le tamaititi po o le pepe e leʻi malamalama atoatoa.
  • Ole gasegase ile vaega o vailaʻau poʻo mea faʻafefe ile faʻaaoga ile taimi ua tuanai,
  • Faʻateleina o le enzymes o le ate (transaminases) ma le bilirubin i se suʻega o le toto,
  • Faʻaleagaina ole ate ole mafuaʻaga,
  • O le maʻi suka
  • Togafitiga o tamaiti e mafai ona na o le 8 tausaga le matua e iai ni faʻalavelave ogaoga o le hypercholesterolemia faaleaiga.

O le tofiaina o fuainumera ma le filifilia o le vailaʻau aupito sili ona lelei e faia i le amanaʻiaina o faʻafitauli uma e faʻafeiloaʻi ma faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma fualaau oona.

Pe a faatonuina ia statine, e taua tele le mafaufau i le lisi o faʻasalaga ma faʻaeteete ma le faaeteete le talafeagai o le faʻaogaina.

O le a le taimi e faʻaaoga ai statins?

O se lisi tele o aʻafiaga e ono aʻafia ai ma aʻafiaga mai le latou pulega e faʻagata ai le faʻaaogaina o fuainumera e aunoa ma se iloiloga tatau o le maʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi pe a le aoga le fesili "aisea e ave ai fuainini", talu ai o le faʻaaogaina o nei vailaʻau e mafai ona faʻaleleia atili ai le faʻasolosolo o le maʻi o le maʻi i le tagata maʻi, faʻapea foʻi le faʻaitiitia o le lamatiaga o faʻafitauli. O nei faʻamaʻi e aofia ai:

  1. Maʻi tigaina o le matelaina e fesootai ma le faaleagaina o le myocardial.
  2. O le taimi o le faʻasolosolo ina ua maeʻa le faʻasologa o le atherosclerotic ischemic atherosclerotic.
  3. Aiga faʻapitoa o le hypercholesterolemia.
  4. Faʻaaogaina o le faʻamalosi, angioplasty poʻo le coronary artery ese le suluina.
  5. Faiga le mautonu o angina pectoris.
  6. Tuʻu pe a uma le faʻaleagaina o le myocardial.
  7. Soo se ituaiga lautele o le atherosclerosis, faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol ma le LDL i totonu o le toto.

O le faʻaaogaina o fuainumera e tatau ona manino le faʻamalamalamaina e le fomaʻi, e faʻaalia ai le tuʻuina ma le tele o atopaʻu. O le usitai mausali i nei fautuaga e faʻatagaina ai oe e faʻaaoga lelei fualaau e aunoa ma le fefe i aʻafiaga.

Le manatu o Dr. Myasnikov i le togafitiga o le maualuga o le cholesterol

E manaʻomia e le tino le cholesterol, aua e aofia ai i le tele o faiga taua. Faatasi ai ma meaai, e naʻo le 20% o le gaʻo e pei o le gaʻo e ulu atu i ai, ma o le isi o loʻo faʻapipiʻi i le ate.

O le mea lea, e oʻo lava i tagata vevela, o le cholesterol e mafai ona maualuga tele. O se mea e faʻaaogaina e mafai ona faʻamaoni, o se olaga le talafeagai, o mea ua fai ma vaisu, ma le soli o le gaosiga o le gaʻo.

Faʻatasi ai ma le hypercholesterolemia, e masani ona faʻatulagaina statins, lea e faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai ni faʻafitauli. Ae, e pei lava o isi fualaau oona, o nei fualaau oona ei ai a latou faʻailoga. Ina ia malamalama i le matautia o le maualuga o le cholesterol maualuga ma le a le matafaioi a statins e faʻaitiitia ai, o le a fesoasoani Dr. Alexander Myasnikov.

E tatau ona ou inuina fuainumera i le maualuga o le cholesterol - E uiga i le cholesterol

Mo tagata e maua i le maualuga o le cholesterol i lo latou toto, o faamatalaga e talafeagai pe o faʻaaogaina fuainumera mo le faʻaitiitia o le cholesterol. A maeʻa le lipine lipid e faʻaalia ai faʻafitauli o le lipoproteins, o fomaʻi e faʻatau mai fualaau taugata o loʻo avea ma vaega o le numin group. O mea uma o le a lelei, ae o tagata o loʻo popole o lo latou faʻaauau e tumau, o lona uiga, seia oʻo i le iʻuga o le olaga.

O le Cholesterol o se tasi o mea taua o meaola ninii e maua i le ate. A aunoa ma lea, o le i ai ma vaevaega o sela, faapea foi ma le gaosia o feusuaiga ma isi hormones, e le mafai. Ae ui i lea, o tuufaatasiga o le cholesterol e eseese lava. E lua ituaiga o galuega:

  • Mea leaga (LDL) - lipoproteins maualalo
  • Faʻaaoga (HDL) - maualuga lipoproteins maualuga

O le LDL e iai lona atherogenic aʻafiaga ma saofagā i le tupuga o patho nei:

  • atherosclerosis
  • Maualuga maualuga
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • atherosclerosis
  • suʻesuʻega

A maua se maualuga maualuga o le LDL, o le fesili pe faʻaitiitia le cholesterol ma fualaʻau e le o mafaufauina. O lenei vaega o fualaau faasaina ua faatonuina e aunoa ma le toilalo.

O a fuainumera

O nei vailaau faasaina o vailaau faasaina o loo fuafua i le poloka o le enzymes o le ate ma le eleele, lea e fesoasoani i le gaosiga o le cholesterol. O le a le aafiaga ma pe tatau ona inupia fuainumera i le cholesterol o loʻo faʻamatalaina i faatonuga o loʻo tuʻuina atu i vailaau:

  • o vailaau o loʻo i totonu o le papa e faʻasaina ai le HMG reductase, o le mea lea ua faʻaitiitia ai le gaʻo o le gaʻo i le ate ma ua faʻaitiitia ai mea o iai i le plasma.
  • o le cholesterol maualalo maualalo mole molemole, e le mafai ona faʻaaogaina i soʻo se mea e faʻamalolo ai le tino, ua faʻaititia
  • le aofai o le cholesterol e faʻaititia e le 45%, lipoproteins maualalo maualalo e faʻaititia e 55-60%
  • maualuga maualuga mole mamafa (aoga) cholesterol e maualuga tele
  • o le aʻafiaga o faʻamaʻi fatu fatu ma le stroke e faʻaititia e 15-20%

O tulafono e vaevaeina i le tele o augatupulaga, ei ai le eseesega o tau tau ma eseese i le aoga.

Faailoga mo le taliaina

Pe o le aveina o fuainumera ma maualuga le cholesterol tumau pe leai foi e mafai ona fuafuaina pe a maeʻa le suʻega atoa e se fomaʻi. I nisi tulaga, o nei vaega o vailaau e mafai ona afaina ai le tino, o lea i le maualuga o le cholesterol, o fomaʻi e faatonuina ai fualaau eseese eseese.

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei e aofia i togafitiga faʻapitoa o maʻi fatu cardiological vaega o statins. O lenei mea e faʻaitiitia ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi ma faʻamalosia le aʻafiaga o togafitiga. Ae ui i lea, e oʻo lava i tagata matutua, e le mafai e fomaʻi ona faʻamatalaina statins mo le cholesterol e aunoa ma se suʻesuʻega muamua, o le aofaʻiga ma faʻamaoni e tutusa tutusa.

  • mo le puipuia o le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaleagaina o le myocardial
  • i le taimi o sauniuniga mo taotoga vailaʻau ma i le taimi o le faʻasologa mulimuli ane pe a uma ona faʻamalosi, taʻalo taotoga ma isi ituaiga faʻalavelave
  • ina ua maeʻa le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi fatu
  • siama fatu fatu

Faʻaaliga faʻapitoa mo fuainumera mai le cholesterol, o le faʻaogaina e le masalomia:

  • maualalo le lamatia o le fatu maso
  • talavou ma tamaitai matutua ao lei faia ni misa
  • gasegase e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O le fesili pe tatau ona inuina pills mo le cholesterol i le taimi o le tamaitiiti, e filifili ai tagata atamamai. O tulafono ua faatonuina mo tamaiti i tulaga ogaoga, pe a iai ni maʻi tuga e mafua mai i le hypercholesterolemia ma le fatu fatu.

Pill selection

E faʻatatau i faitioga a le maʻi ma maua mai faʻamaumauga pe a maeʻa le suʻega, e filifili le fomaʻi pe tatau ona ave fuainumera mo le cholesterol. Faʻatasi ai ma se filifiliga lelei, ua filifilia se vaega talafeagai o vailaʻau, ma mafaufau i faʻamaʻi uma faʻamaʻi ma le gasegase. E matua faasaina ona fai lenei mea na oe lava.

Pe a faatonuina ia statins, e fuafua foi e le fomai le metotia o tupe, lea e ono fesuisuiai e fuafua i suiga i le tuufaatasiga o le toto. Ina ia faia lenei mea, o le tagata maʻi e tatau ona masani ona foai atu le toto mo se auiliiliga e fetuunai ai le fua ma le ituaiga o fuainumera.

E tatau ona gauai atu i le mea moni o fuainumera e afaina ai le cholesterol:

  • O tagata matutua e maua le maʻisuka ma fualaau maualuga e maua ai le musika atrophia pe a uma ona ave fuainumera
  • O tagata maʻi e maua i maʻi faʻasologa o le ate o vaega fautuaina ia e le afaina ai lenei okeni (pravastatin, rosuvastatin)
  • Ua taʻua le Pravastatin mo tagata mamaʻi e mafatia i le tiga o le maso.

Alu i le laulau o mea

I le tulaga o le faʻamaʻi tele, Leskol ("fluvastatin") ma le Lipitor ("atorvastatin") e faʻasaina, talu ai o latou oona tele

  • e lua ituaiga o vailaʻau e mafai ona faʻatagaina i se faʻaitiitiga taua i le fua o mea taʻitasi
  • o se tuufaatasiga o fuainumera ma le nicotinic acid e le taliaina. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le pa'ū i le toto kulukose ma le toto toto.

Afai e faatonuina e le fomai ni fualaau taugata, e le mafai ona e suia i latou i ni nai mea e sili atu le tau na o oe.

O le suʻesuʻeina pe tatau ona inu i luga o le eletise ma maualuga le maualuga o le cholesterol, e tatau foi i le fomaʻi. O le faʻaitiitia pea o le gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i le vaivai, anemia ma isi faʻamaʻi matautia. E le mafai ona ola le tagata e aunoa ma le cholesterol. E naʻo le tatau ona faʻaumatia LDL, lea e pipii atu i puipui puipui ma fomu atherosclerotic plate. HDL o se ituaiga o suauu e fesoasoani i le aveesea o lipoproteins "leaga". O le mea lea, o ona anotusi, e tusa lava pe ua faateleina, e le tatau ona popole i le maʻi. O lona uiga e puipuia atoatoa ia vaa.

E mafai ona e maua le numera o meaola uma e lua ma se suʻega auiliili o le toto, lea e mafai ona faia i fale suesue maualuluga.

Le afaina o statins

Cholesterol statins e le gata e aoga, ae e afaina foi. O le masani o fualaau faasaina e leai se aoga, vagana ai le tuuitiitia o le cholesterol. E le gata i lea, o nei fualaau oona e tele aʻafiaga e mafai ona oo atu ai i le oti. Faatasi ai ma:

  • vaivaiga
  • tiga o musika
  • vaivai vave
  • faʻaititia feusuaʻiga (aemaise lava i alii)
  • mafaufau le lelei ma mafaufauga

E faʻasaina le ave o fuainumera mo le maʻitaga ma le lactating o fafine ma tagata e aʻafia i le faʻamaʻi. Ua faʻamaonia e suʻesuʻega o nei vailaʻau faʻateleina le avanoa e atiaʻe ai faʻataʻitaʻiga e 50 pasene pe sili atu. Ma afai o le ave faʻatasi o fuainumera faʻatasi ma le maʻisuka, ona oʻo lea i le 82%. O le mea lea, e le o faʻanatinati fomaʻi e fautua atu ni vailaau i tagata e le o iai se talaʻaga o le maʻi fatu poʻo se tulaga o le faʻamaʻi muamua.

E tatau ona ou inuina vailaʻau

I le iloaina o le afaina o nei fualaau faasaina, e mafai e se tagata ona teena togafitiga i lenei auala. Ae e mafai ona e faia le filifiliga mulimuli i le naʻo le faʻatusatusaina lelei o mea lelei ma faʻasoa:

  • o le tulei ese mai fuainumera e tatau ona faʻaaogaina lipoproteins o le maualalo (LDL), e le silia 100 mg / dl
  • afai e amata ona e ave fuainumera, e tatau ona e faia lenei mea mo le olaga. Afai e filifili le tagata maʻi e tuu le togafitiga, o lona tulaga o le a matua faateteleina le tele o taimi pe a faatusatusa i le uluai setete
  • o le toatele e le faamalieina i le tau maualuga o fualaau faasaina
  • e tatau ona mataʻituina foliga vaaia o aʻafiaga, pe a ono tulaʻi mai lamatiaga tau le soifua maloloina

A maeʻa ona feutagai ma se fomaʻi faapitoa, e tatau i tagata uma ona filifili mo ia lava pe inu vailaʻau cholesterol. O togafitiga o fualaau oona o se mea tumaoti mo tagata uma.

Afai e fefe le tagata maʻi pe mo soʻo se isi lava mafuaʻaga e teenaina ai fuainumera, e ofoina atu e fomai isi filifiliga. O se tasi o nei mea atonu o se taumafataga faapitoa. O fuainumera faalenatura e maua i le tele o meaʻai: vine, fualaau aina, suauʻu iʻa, suauu paʻu, ma le garlic.

Cholesterol statins ua filifilia e le fomaʻi e tusa ai ma uiga patino o le tagata maʻi.

Le aoga ma le afaina o fuainumera

O le faʻaaogaina o le lipid -lalolalo o le togafitiga e taulai i le faʻaitiitia o le cholesterol o se tasi lea o vaega taua o togafitiga mo le atherosclerosis. O le tulaga maualuga i tusi faafomaʻi mo tagata mamaʻi ma le maualuga o le cholesterol o loʻo nofoia e statins - fualaau e faʻaitiitia ai le gaosiga o vaega leaga o le gaʻo.

E ui lava i le lelei o le faʻasologa o fuainumera, o suʻesuʻega i le matautia o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o nei vailaau faʻasaina ua faʻateleina ona lolomiina ma le tele talu ai nei i le lalolagi faasaienisi. O le aʻafiaga o le ate ma isi totoga i totonu e le faatagaina ai tagata gasegase e faʻamaʻi faʻamaʻi e ave nei vailaʻau, ma o le manaʻomia mo le faʻaaogaina o fuainumera e mafua ai aʻafiaga aʻafia. O tulafono e le gata ina aoga, ae o mea leaga foi: o le lelei ma le maliliega o le aveina o nei fualaau o le lipid-lowering drugs o loo tuuina atu i le iloiloga i lalo.

Le manatu o Dr. Myasnikov e uiga i cholesterol ma statins

Fai mai le Dr. Myasnikov o se taumafataga e mautinoa lava e tatau, ae le mafai ona faaitiitia le cholesterol e ala i meaai talafeagai, ona o le 80% o le cholesterol e maua mai i le ate, ma e taua mo le tino.

Ae o se meaʻai e manaʻomia, aua o le a le mafai ai ona faʻateleina le tulaga.

Fai mai Myasnikov i luga o fuainumera, i le 15 tausaga talu ai, ua avea i latou ma tufuga aupito sili ona faʻatau atu i le lalolagi. O nisi fomaʻi na tetee e le tatau ona faʻasalalauina i le tele o taimi, ae o lenei faʻamatalaga na faalēaogāina e ala i faʻamaumauga o suʻesuʻega latou te faaumiumi ai soifuaga o tagata e maua i fatu fatu.

O nei vailaʻau e fesoasoani i le faateleina o le cholesterol lelei ma le maualalo o cholesterol leaga.Latou te saofagā i le toe faʻavaeina o ni atherosclerotic plate ma fesoasoani e aloese mai foliga o mea fou.

Ae o le fiafia na mou atu pe a oʻo mai suʻesuʻega e manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaau i lou olaga atoa. I aso nei, o nei vailaʻau e le o faʻamaonia mo le maualuga o le cholesterol.

O faifeʻau e uiga i fuainumera mo le cholesterol e fai mai e tatau ona faʻamaonia pe a sili atu le maualuga o faʻamaufaʻailoga nai lo masani. Afai o le cholesterol leaga e sili atu i le 9 mmol / l. O lenei tulaga e masani ona masani ai ma e oʻo atu ai i le fatu ma oso i le amataga. I isi tagata, o le cholesterol e le maualuga.

I isi tulaga, e tatau ona tuʻuina ia statins pe afai, e faaopoopo atu i le maualuga o le cholesterol, o isi mea e mafua ai faʻamaʻi cardiovascular o loʻo mataituina foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tamaititi e 60-tausaga le maualuga o le LDL e maualuga atu nai lo le masani ma o le tagata ulaula e ulaula, e manaʻomia fualaau. Ae afai o le faafitauli e iloa i se tamaititi e 40 tausaga, e le ulaula ma taitaia se ituaiga olaga masani, o le cholesterol e 7 mmol / l, o le mamafa e masani, e mafai ona e maua i se meaai. Afai o se alii talavou e 30 tausaga na maua i le fatu fatu, cholesterol 5 mmol / l, ona faatonuina lea o ia ia fuainumera. E faʻalagolago lava i le matua, uiga o le tino, tulaga faʻapitoa. O fualaau faasaina ma fuataga ua filifilia e mafaufau pe iai ni maʻi o le fatu ma toto toto, masani leaga, poʻo isi mea lamatia.

I le tulaga aoao, o fualaau e fautuaina ai:

  • faatasi ai ma le hypercholesterolemia, pe a sili atu le mamafa o faailoilo lipoproteins i le masani,
  • ma faʻamaʻi o le fatu ma toto toto e pei o le ischemia, angina pectoris, osofaʻi fatu,
  • i tulaga faʻasolosolo,
  • pe a fai o siama le faʻaleagaina i le metabolism e matauina.

Ae o fualaau oona latou te solia. I faʻamaʻi pipisi o le oona o le thyroids ma fatugaʻo, o la latou meaʻai e gata. E le gata i lea, o vailaau faʻasaina e faasaina mo tagata mamaʻi e iai faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le maʻitaga ma le susu, faʻapea foi ma le i ai o ni faʻafitauli o le maʻi.

Faatasi ai ma aʻafiaga o le myopathy, tiga o le ulu, le mautonu, faʻanoanoa, faʻafitauli o le intestinal. E leai se mea e tatau ona e faʻapipiʻiina ai fuainumera e inu ai le ava, aua o le a mafua ai ona faaleagaina le ate.

E tusa ai ma le autu o le "statins: o le lelei ma le lelei," Dr. Recommended Dr. Myasnikov fautuaina le iloiloina ma le faaeteete o mea uma ma na o mataupu ogaoga, ona e mafai ona faasaʻo tulaga vaivai i le mulimuli i se taumafataga. E tele vaega o fualaau oona, e naʻo se fomaʻi e mafai ona filifili le filifiliga talafeagai. Afai e mafai ona faasaʻo le tulaga e aunoa ma i latou, ona sili atu lea ona taumafai e mulimuli muamua i se meaʻai. O lenei mea o le a aloese ai mai se tulaga faʻaleagaina.

Elena Malysheva

Elena Malysheva o le TV tumaoti a le Rusia o le Soifua Maloloina ma Ola Soifua Maloloina. Mo sina taimi, sa galue o ia o se fomaʻi, puipuia le suʻesuʻega i luga o le fatu cardiac arrhythmias. Sa avea o ia ma se fomai tipitipi mo se taimi puupuu ma ina ua mavae ni nai tausaga na avea ai o ia ma fesoasoani i le Matagaluega o Lotoifale i Totonu o le Iunivesite a le Setete o Rusia, lea na ia lauga ai mai lea taimi i lea taimi.

O le "Live Healthy" polokalama, lea na faʻalauiloaina i le Channel One, na faʻaalia ai le lauiloa tele i lenei tagata, talu ai o autu tuusaʻo e talanoaina i le taeao o le taeao.

Malysheva i cholesterol ma fuainumera

O tulafono o ni vailaʻau tulaga ese lava. O le faavae o la latou foafoaga o ni anufe anufe, ona o lo latou lovastatin, lea e maualalo ai le cholesterol.

O nei vailaau faʻamalosi e faʻamamaina ai pusa cholesterol. Latou te maualalo le cholesterol, ae e galue foi i luga o se maa i totonu lea o loʻo i ai le gaʻo susu.

O tulafono foi e galue i luga o le ufiufi o le vaa, faaitiitia mea e mumu ai. O le gaioiga o fualaau oona e faʻapipiʻi i le ate, talu ai e maua lipoproteins.

O tulafono foi e galue i le telomerase ma i nisi itu e taofia le faagasologa o le DNA puupuu, o lea e mafai ai ona latou faaitiitia le matua o le tino atoa.

Ae e pei o Dr Myasnikov i luga o fuainumera, ua fai mai Malysheva e faapea, ina ia maua ai se aafiaga lelei, o fualaau faasaina e tatau ona saʻo saʻo:

  1. E tatau ona latou onā i le afiafi, aua o le ate lea e maua mai ai cholesterol, ma mafai ai e statins ona maua lipoproteins maualalo, e aunoa ma le aʻafia ai o le cholesterol lelei.
  2. E mafai ona e inu i le vai, talu ai o suamalie ma isi mea e mafai ona puipuia le aʻafiaga o fualaau. O fualaau aina ma fualaau suamalie e tatau ona faapitoa le mataala.
  3. E le mafai ona faʻapipiʻi fuainumera i le ava malosi ma fualaau faasaina.

E tatau i le fomaʻi ona logoina i le taimi o le tofiga e tatau i le tagata maʻi ona fuaina le toto cholesterol i le tolu masina. Manaomia le taumafai mo faailoilo o le 5.2 mmol / l, pe afai e le faalavelave se tagata, ae na mafatia ona matua mai maʻi mamaʻi. Afai e aafia ai se tagata pe a uma le taʻavale, ona faia lea o se faʻasologa o faʻasolosolo poʻo se gaʻo uʻamea e faʻasolo ai le faapipii, ona tatau loa lea o le 4.5-4.7 mmol / l. Ole vailaau e tatau ona tumau, faatasi ai ma se fetuutuunaiga o fua, ae e le mafai ona e faʻaaogaina, aua e naʻo le tulaga lenei e mafai ona e faʻamoemoe e faʻaleleia lau soifua maloloina.

Faaiuga

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o statins, e tusa ai ma le Dr. Myasnikov, ua faʻamaonia atoatoa. Na ia finau o le tagofia o fualaau faasaina e le o taimi uma e fautuaina ai. Afai e aoga lenei mea i se tagata matua pe a mavae se fatu fatu poʻo se maʻi i le hypercholesterolemia, e le mafai ona e faia e aunoa ma nei fualaau. Elena Malysheva ua fai mai o fuainumera o fualaau ia e aveesea ai le cardiological mala. E le gata ina mafai ona latou faia ni atherosclerotic plate e saogalemu, ae aʻafia foi le telomerase. O lenei meatotino e mafai ai e oe ona faʻagesegese le matua o le tino, ae o le a latou faia i le olaga atoa.

Aisea e matautia ai le cholesterol maualuga

O le Cholesterol i le tino o le tino e faia ai galuega taua, e aofia ai le auai i le tuufaatasiga o mea feusuaʻi ma hormones steroid, meaola suamalie, faapea foi ma le vitamini D, lea e faamautinoa ai le tumau o le tino puipuia ma le malosi o elemene-ponaivi o le skeleton axial. O le Cholesterol e taua foi ina ia mautinoa ai le mautu o puipuiga e maua ai le membrane membran membranes i le maualuga o le vevela (mo se faataitaiga, faatasi ai ma febrile syndrome).

E ui lava i lea, o le tele o le faʻaaogaina o oloa e ono avea ma "tagata e tuʻuina atu" o le cholesterol e le fautuaina, talu ai o le lipoproteins molelalo o le lipoproteins e mafua mai i le biosynthesis o molekamolamila e mafai ona faia ai se mea faʻapipiʻi tioata.

    O tioata o le cholesterol e fusia i totonu o pusa e faʻapipiʻi i luga o puipui o maʻa ma atili faʻalavelave ai faʻamaʻi nei:
  • atherosclerosis
  • siama fatu fatu
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faiʻai le faiʻai
  • ogaoga maualuga (faateleina o le mamafa i le 180/120 ma luga).

O fualaau autu mo le faʻaitiitia o le cholesterol o le toto o fuainumera ia. E tatau ona faʻatulagaina i le taimi lava e tasi ma se taumafataga e faʻagata ai le faʻaaogaina o oloa ma le maualuga o le "leaga" (fua maualalo mole molecasi) cholesterol (sausage, mea faʻafefiloi ma suauu ma gaʻo gaʻo, pailani, keke, ma isi mea).

Tulafono - o a nei fualaau oona

O tulafono e aofia i le vaega o le lipid-lowering drugs - o fualaau faasaina e faaitiitia ai le mamafa o vaega eseese o lipids (gaʻo) i totonu o le tino ma tino o le tino o le tagata. O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o fuainumera o togafitiga mo le maualuga o le cholesterol o loʻo avea pea ma mataupu o feeseeseaiga i totonu o alalafaga faʻasaienisi, aua e le lava le faʻamaoniga e maua ai le 100% mautinoa e uiga i le maualuga o nei fualaau faʻasaina i le puipuia o le atherosclerosis ma le maʻi o le gaʻo.

A fuaina ia fuainumera

Aʻo le i faʻamatalaina faʻamatalaga le aʻafiaga o le itu ma le afaina o sui o le vaega o le statin mo le tino, e tatau ona iloa pe a mafai e le fomai ona faatonuina nei fualaau faasaina.

O tulafono o lipid-lowering drugs whose mechanism of action is associated with the selective inhibition of the HMG enzyme CoA reductase, o se vaega autu i le fausia o le cholesterol ma ona vaega athegenic. Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o statins:

  • o se vaega o le togafitiga faʻapitoa o le hypercholesterolemia (maualuga cholesterol),
  • ma faʻasologa o le hypercholesterolemia (aiga heterozygous, homozygous),
  • Faʻasalaga o le gaʻo gaʻo i le tulaga o le lamatiaga poʻo se faʻamatalaga auʻiliʻili o le cardiovascular, cerebrovascular pathology.

Faʻaaoga meatotino ma le faʻaaogāina o gaioiga o fuainumera

O le bioavailability o le tele o fualaau oona i totonu o lenei vaega e le sili atu i le 20%, ma o le maualuga o le faʻalauiloa i le plasma toto e oʻo ile 5 itula i le maeʻa ai o le pulega. Fesoʻotaʻiga ma le albumin ma isi pulu plasma o le 90%.

    O le togafitiga o le faʻaaogaina o fuainumera e mafua mai i falemaʻi o nei vailaʻau, lea e aofia ai:
  • filifiliina ma le filifilia o le HMG-CoA reductase, o se enzyme lea e tuufaatasia ai le mevaloniic acid, lea e fausia mai ai kristal cholesterol,
  • se faʻaopoopoga o le aofaʻi o faʻaleleia o le hepatic mo le lipoproteins le maualalo mole mole,
  • faaitiitia i le plasma concentrations o le aofai atoa ma le "leaga" cholesterol ma triglycerides ao faaosofia le faavaeina o le maualuga o le mamafa (mole lelei) o le cholesterol.

O se tasi o aoga aoga o statins ua manatu foi o se aafiaga lelei i le gaioiga o le fatu. E tusa ai ma fuainumera, i le afa o tagata gasegase o loʻo maua togafitiga o le statin, o le tele o le muso o le fatu e fetaui lelei ma tulaga o le physiological, o se faailoga lea o le tele o teteʻega i le faʻalavelave mamafa ma le faʻaalia o le myopia.

O le taunuʻuga maualuga o le togafitiga e mataituina i le faaiuga o le vaiaso lona fa o togafitiga. O tulafono ua manatu o se togafitiga lelei mo le hyperlipidemia na o tagata o le vaitausaga ogatotonu (e oʻo i le 50 tausaga). I maʻi o tagata matutua ma matutua, o le matafaioi autu i le puipuia o le atherosclerosis e tuʻuina atu i togafitiga o meaʻai.

Faʻailoga ono mafai

E oʻo lava i fualaau sili ona lelei o le cholesterol e tatau ona na o lau fomaʻi e faatonuina, e pei o nisi tulaga latou te ono mafua ai aʻafiaga ma faʻafitauli.

    O aʻafiaga masani o togafitiga o fuainumera:
  • faaitiitia i le countlet count (o le masani masani e 150 * 10 9 / l), faatasi ai ma le taofia o le tafe toto,
  • ulu tiga ma le vaivai,
  • faʻaleagaina o neura o le gataifale, e mafua ai ona le mafai ona tuʻuina atu manaʻoga i le paʻu ma maso,
  • faʻateleina le gaioiga o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻafitauli o le manava o le tino (puupuu le manava, tale),
  • tiga o le muso (myalgia),
  • proteinuria (protein i le urine).

O le mea sili e lamatia ai le faʻaaogaina umi o fuainumera e fesoʻotaʻi ma se faʻaleagaina o le gaʻo o le lipid-carbohydrate ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2. I tagata gasegase e sili atu ma le 50 tausaga, o le tele o lenei faʻamaʻi i le taimi o togafitiga ma fualaau o le lipid-downering e sili atu ma le 40%.

Mataupu faavae o le faatonuina o statin

  • Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, o tagata uma e maua i le hypercholesterolemia e tatau ona fautuaina ni metotia mo le faasaʻoina o le gaosiga o le gaʻo e faʻaaoga ai se taumafa ma le gaioiga lelei atoatoa, faʻafefe masaniga leaga,
  • afai e le toe foi mai le cholesterol i totonu o totonu o le tolu masina o togafitiga e le o togafitiga, e masani lava ona faatonuina e fomaʻi fuainumera,
  • statins e faʻavae i luga o le atorvastatin ma le simvastatin amata ona galue i le maeʻa ai o le 2 vaiaso o le faʻaaoga masani, e faʻavae i luga o le rosuvastatin - o sina saoasaoa. O le maualuga o le togafitiga o fualaau faasaina e atiae pe a maeʻa le masina o le pulega ma o le faagasologa atoa o togafitiga e tumau,
  • statin togafitiga e masani ona umi, ma e tele masina ma e oʻo lava i tausaga.

Statins, o se lisi o fualaau mo le togafitia o le cholesterol maualuga

O faʻamatalaga mo fuainumera o faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le faʻalauteleina o le teuina o tioata cholesterol ma le faʻavaeina o pusa cholesterol.E le naʻo le atherosclerosis, ae o le fatu fatu foi (o le fatu fatuga, o le gaʻo o le fatu, o le toto maualuga), faapea foi ma le faateleina o le lamatia o le totoina o toto i le taimi o le gasegase o le cerebral. I nisi tulaga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina ia fuainumera i vasega pupuu e faasaʻo ai le metabolism lipine mo tagata o loʻo i ai ni masani leaga (aemaise lava, ulaula) pe o le aisa.

    Lisi o fualaau faasaina mai le vaega o fuainumera, faapea foi ma se aotelega puupuu ma tau talafeagai:
  • Rosuvastatin (300-650 rubles). O le mea o loʻo galue malosi o le calcium rosuvastatin. O le vailaau faasaina ua faatonuina i se fua o le 20-40 mg 1 le taimi i le aso. Afai e maua e le tagata maʻi togafitiga faafomaʻi mo le taimi muamua, e tatau ona e amata i le aofaʻiga aupito sili ona lelei (e le silia le 20 mg). Analogs: Rosucard, Suvardio, Roxer.
  • Simvastatin (30-120 rubles). O loʻo faʻamatalaina le 1 taimi i le aso i se fua o le 10-20 mg i le afiafi. O le va i le va o le tagofia o fualaau faasaina ma le 'ai e tatau ona le itiiti ifo i le 2 itula. Analogs: Vasilip, Simvor, Simvastol.
  • Lovastatin (240 rubles). O le faʻaaogaina o Lovatstain e manaʻomia ai le faʻasaʻo o le suʻega 1 le taimi i le 4 vaiaso. Ole fua pito i maualuga i aso taitasi e 80 mg (i ni vaeluaga lua). Ave ma meaai. Analogs: Medostatin, Cardiostatin.
  • Leskol (2560-3200 rubles). O le gaioiga malosi o le sodium fluvastatin. E faʻaaoga muamua mo le togafitiga o le hyperlipidemia e le o taʻua. Ave i se fua o le 40-80 mg i le aso.
  • Atorvastatin (170-210 rubles). Ave i soo se taimi o le aso, e tusa lava po o le a le mea e 'ai. O laʻasaga o aso uma e mai le 10 i le 80 mg. Analogs: Atoris, Liprimar, Anvistat.
  • Lipobay (310 rubles). O le mea galue malosi o le cerivastatin sodium. Faʻaaloalo 1 le taimi i le aso i se vailaʻau e 20-40 mg (ae le silia le 80 mg).

Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaaogaina o nisi fuainumera, e mafai ona maua e le tagata maʻi tiga faʻatasi, tiga tiga i totonu o le manava, aʻafiaga o le manava (manava le isu, tale). O le aʻafiaga o mea e le manaʻomia ile togafitiga ma statins e faʻapupula pe afai e ave faʻatasi ma fualaau oona e taofiofia ai le maualalo o le lipid-down properties of these drugs.

O fualaau e le mafai ona faʻatasi ma statins

    O le lamatiaga o le atiaeina o se maʻi e mafua mai i le tele o le tele o le myopathy e faateleina i le tele o taimi pe afai o le tagata maʻi e ave faatasi ia fuainumera i le taimi e tasi ma fualaau faasaina nei:
  • aerosol antimycotics,
  • antibacterial drugs mai le macrolide vaega (azithromycin, clarithromycin, erythromycin),
  • fibroic acid derivatives (fibrates),
  • nisi o immunosuppressants (eg cyclosporin),
  • Verapamil
  • Nicotinic acid preparations ma ona fua.

O le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻapupulaina foi i tagata mamaʻi e faʻalagolago i le ava, faʻaauau i le maualalo o meaʻai po o le iai o se talafaasolopito o faʻamaʻi pipisi o le ate. Afai o le tagata gasegase na faia togafitiga, e tatau ona faʻaumatia ia statins.

E faasāina ona inu soo se fuainumera ma le sua o le vine.

Le faiga o gaoioiga a statins

Tulafono "galuega" i le tulaga o meaola oona, polokaina o se tasi o enzymes autu i le tuufaatasiga o le cholesterol i le ate. O le mea lea, o vailaʻau o loʻo i ai faʻamatalaga o vailaʻau faʻamalosi nei:

  • i totonu o le masina muamua e faʻaitiitia ai le faʻamuamua o le cholesterol,
  • faaitiitia le gaosia o lipine atherogenic "leaga" - LDL cholesterol, VLDL, TG,
  • e faʻateleina le faʻateleina o le faʻaogaina o le vaega "aoga" o le cholesterol - HDL.

E le gata i lea, i le faateleina o le numera o faʻamaumauga o le HDL i luga o le hepatocytes, o statins e faʻalautele ai lo latou faʻaaogaina i nila o le ate. O le mea lea, ua toe faʻaleleia le faʻaleagaina o lipoproteins maualuga ma le maualalo, ma o le atherogenic coefficient e toe faʻaleleia.

O aoga o fuainumera o:

  • faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamatalaga o mea faʻapitoa i tagata mamaʻi e le lava le toto i le loto ma le faiʻai,
  • puipuiga o faʻamaʻi cardiovascular i tagata ei ai aʻafiaga lamatia (silia ma le 60 tausaga le matua, ulaula, ava malosi, maʻi suka, ma isi),
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻalavelave matautia o faʻamaʻi o le gaʻo ma le faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • faaleleia atili o le lelei o le ola o tagata gasegase.

Tulafono e faaumiumi le ola

E le o se mea faalilolilo o tagata mamaʻi e maualuga le cholesterol ma faʻamaʻiga o le atherosclerosis e ono lamatia ai le feagai ma ni faʻalavelave faʻalavelave e pei o le faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaʻi pipisi i totonu o vaʻa o le tino ma totoga o le tino, ma le taʻavale.

O nei tuutuuga uma e fesoʻotaʻi i se faiga faʻapitoa mo le atinaʻeina o se aafiaga faʻaleaga:

  1. O se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le aofaʻi o le cholesterol ma ona vaega o le athegenic i le toto (LDL).
  2. O le tuʻuina atu o lipids i luga o puipui o toto toto, o latou faʻamalosia e le skeleton o loʻo fesoʻotaʻi - le fausia o se atherosclerotic (cholesterol) plaque.
  3. Faʻasalaga o le toto i totoga i totonu e ala ile vavalalata ona o le lafoina o le cholesterol i luga o pa o maʻa. Muamua lava, o le fatu o le fatu ma le faiʻai e mafatia, talu ai o i latou e manaʻomia se faʻaauau pea o le okesene ma meaʻai,
  4. Le faʻaalia o uluaʻi faailoga o le suʻesuʻega: faʻamaʻi o le fatu - mafatiaga tigaina i tua o le sternum, le lava o le mānava, faʻaitiitia le faʻamalositino, ma le le lava o le okesene i le faiʻai - valevala, galo, ulu tiga.

Afai e te le o gauai atu i nei faailoga i le taimi, o le a le alualu i luma le faasolosolo o le faaletonu ma e mafai ona oo atu ai i taunuuga lamatia-o se osofaiga o le fatu po o le taʻavale.

Ole afaina o le fatu maso o se suiga ole physiological e le mafai ona suia i totonu o le fatu, e aofia ai le necrosis (maliu cell) ma le mumusu o le mumu. O le tulaga e faʻaalia i tiga matuia i totonu o le loto, fefe, mataʻu i le oti. Afai na aʻafia e le necrosis le puipui atoa o le toto, o le fatu fatu e taʻua o le transmural. I le tulaga o se taunuuga lelei, o le "fusi" o le site o le necrosis ma le mea fesootai, e tumau pea le maʻi ma se siʻi i luga o le fatu.

Afai e tele naua le faaleagaina, o lona uiga e le mafai e le loto ona faia ana galuega o le pamuina o le toto. I se tulaga le lelei o se osofaiga o le fatu, le fatu fatu, o le edema pulmonary, ma o nisi taimi e tupu ai le maliu o le maʻi.

E mafai foi ona afaina ai le afaina - o le solia o le toto i le vaega o le faiʻai. Afai ua faʻaleagaina mea leaga i se mea taua o le faiʻai, o le oti e mafai ona tupu vave. O faʻafitauli uma faʻalavelave o le atherosclerosis e faʻafuaseʻi ona tupu faʻafuaseʻi ma manaʻomia vave ile falemaʻi.

O aoga o fuainumera i le puipuiga ma le togafitiga o le atherosclerosis e taua tele: o nei fualaau faasaina e teu ai le cholesterol i totonu o tulimanu, puipuia le fausia o ni atherosclerotic plate, ma faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu ma le taia ona o le atherosclerosis. E le gata i lea, o fuainumera e faʻaitiitia ai le tino mai osofaʻiga o fatu ma faʻamaʻi i tagata gasegase e maualuga le maualuga o le cholesterol i le toto, ogaoga o le atherosclerosis ma le gasegase.

Faʻaleagaina o le ate

E pei ona e iloa, e oʻo atu i le 80% o le cholesterol ua taʻua i luga o le ate. I le togafitiga ma statins, ua faʻalavelaveina ai auala faʻapipiʻi, ma o mea muamua o loʻo maua i vaega o le lipine atherogenic e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga leaga i luga o le hepatocytes.

I le isi itu, o le faʻafanoga o sela o le ate e le tupu i maʻi uma. E le faigata le siakiina o le aʻafiaga na mafua mai i le statins: e lava le siakiina e le aunoa o faailoilo suʻesuʻe ma faia suʻega mo suʻesuʻega o le ate.

O suʻesuʻega mo suʻega o le ate e aofia ai faʻamaoniga e lua:

  • Alanylamimotransferase (Alat, ALT) - masani 0.12-0.88 mmol / l,
  • Aspartate aminotransferase (Asat, AST) - o le masani o le 0.18-0.78 mmol / l.

E le gata i lea, e fautuaina e suʻe suʻega mo le aofaʻi ma le tuusao / indirect bilirubin - o nei faailo e masani ona faʻaaogaina e fomaʻi e iloilo ai galuega ole ate. O le siʻitia o le bilirubin e mafai ona faʻaalia ai solitulafono matuia i le hepato-cellular level. I lenei tulaga, e le fautuaina le tofiaina o fuainumera.

O a latou natura ma meaola o le natura, Alat ma Asat o enzymes ia e ulu i le toto pe a faʻaumatia lela o le ate. E masani lava, o le hepatocytes e faʻafouina i taimi uma: ua maeʻa le toeaina, ua sui a latou nofoaga i mea fou. O le mea lea, o nei vailaau i sina faʻavaʻaiga o loʻo i ai i totonu o le toto.

Ae afai, mo nisi mafuaʻaga, o le maliu o hepatocytes ua faateleina (pe o aʻafiaga o mea oona ma fualaau faasaina, maʻi gase tumau, ma isi mea), ona faateleina lea o mea o nei enzymes i le tele o taimi. Afai e te inuina vailaau mo se taimi uumi, o suʻega o suʻe e mafai ona sili atu i tulaga masani masani ile 2-4 taimi.

O se filifiliga sili mo se tagata maʻi o loʻo amata ona inuina vailaʻau o le suʻe lea o le ate i luma o togafitiga ma a maeʻa le 1-2 masina o vailaʻau masani. Afai o le AlAT ma le Asat e tusa ai ma iuga o le muamua ma le lua suʻesuʻega o loʻo i totonu o tapulaa masani, ona leai ai lea o se aafiaga leaga i le ate o le tagata maʻi, ma o le togafitiga ma i latou o le a manuia ai le tino. Aʻo le i ai fualaau, o suʻega o suʻega e masani, ae faʻateleina le malosi, o le mea la, o le mea e leaga ai, e sili atu le afaina o le ate i le ate nai lo le toto toto. I lenei tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi e filifili nisi togafitiga togafitiga. O filifiliga nei e mafai:

  • Le soloia o fuainumera. E masani lava, pe a oʻo ina faʻalavelave le faʻaogaina o le Alat ma le ASAT i le soifua maloloina, na o le pau lava le laasaga saʻo mo se tagata poto faapitoa o le faʻaaogaina atoa lea o le fualaau faasaina. Ina ia aloese mai le afaina, lea i lenei tulaga e sili atu le sili atu i le faamanuiaga, ua fautuaina e fesuiai i isi vaega ole lipid-lowering drugs, naʻo le maeʻa ona toe faʻafoʻiina o faʻataʻitaʻiga o le ate. E le gata i lea, e le tatau ona galo i tagata gasegase o le metotia autu o le togafitia o le maualuga o le cholesterol ma le atherosclerosis o se meaʻai e maualalo le mea e maua ai le gaʻo manu, ma le faʻatino faaletino.
  • Fai le fetuunaiga. O le faʻatulagaina o fua mo le toetoe lava o fuainumera uma lava e tasi: o le vailaau faʻasaina e faʻasalaina i lea taimi i lea aso, o le laʻititi ole laʻau fautuaina e 10 mg, ma le maualuga e 80 mg. O le faagasologa o le filifilia o le fualaau talafeagai mo le tagata gasegase e mafai ona umi se taimi: i le amataga o togafitiga, o se tulafono, o tagata uma e maua i le atherosclerosis ma le maualuga o le cholesterol ua faatonuina e inu soo se fuainumera ma se vailaau e 10 mg. Ma, i le mavae ai o le 2-4 vaiaso mai le amataga o le pulega masani o le fualaau faasaina, o le tagata maʻi ua faatonuina ia suesuega o le cholesterol ma lipine atherogenic, ma o le taunuuga ua iloiloina. Afai o le 10 mg o le fualaau faasaina e le "gafatia", ma o le uluaʻi ulutala o le cholesterol e tumau pea i le tulaga lava e tasi pe ua faateleina, ona faaluaina lea o le inumaga, o lona uiga. e oo i le 20 mg. O lea la, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻaititia le fua o le fuainumera i le 80 mg.

O le maualuga o le vailaʻau o vailaʻau e manaʻomia e le tagata maʻi ona inu, o le sili atu o le faʻamaʻi o statins i le ate. O le mea lea, o gasegase e ave i le aso le 80 mg o le fualaau faasaina ma feagai ma ona aafiaga matautia, e mafai ona faaitiitia le fualaau (i luga o le fautuaga a se fomaʻi).

  • O isi fautuaga mo togafitiga ma statins - e filifilia taitoatasi.

E le gata i lea, o tagata uma lava e faia fuainumera e tatau ona iloa e uiga io latou aafiaga matautia i le ate ma taumafai e puipuia le okeni mai aafiaga le lelei o le siosiomaga:

  • faatapulaa le faaaogaina o meaʻai falala suamalie i le suauu,
  • Tuuina atu le ava ma ulaula,
  • Aua nei ave isi vailaʻau e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi.

Aafiaga mataga i maso ma sooga

O le isi itu masani masani o aafiaga o statins e fesootaʻi ma o latou aafiaga i le muso o le skeletal. I nisi o gasegase, o fualaau e mafua ai le tiga o le muso (mafatia, tosoina le tagata), aemaise i le afiafi pe a maeʻa se aso gaioiga.

O le faiga o le atinae o le myalgia e fesootaʻi ma le mafai gafatia e faʻaumatia ai myocytes - tino maso. I le mea o loʻo iai faʻamaʻi, o loʻo faʻaalia se faʻafefete tali - o le myositis, lactic acid e faʻasaʻo ma faʻafefe ai le nerve receptors e sili atu.O le tiga o le musika pe a avea le fuaina o fuainumera e sili ona manatuaina o le le toʻa pe a maeʻa le malosi faaletino. O le tele o taimi, o tiga o maso pito i lalo e mafatia ai.

Rhabdomyolysis o se tikeri taua o myopathy syndrome. O le tulaga e faʻaalia mai i le oti tele o se vaega tele o le fiva musika, o le faʻafefe o mea e pala i totonu o le toto ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino. I se isi faaupuga, ua le mafai ona gafatia fatugaʻo, ua le mafai ona feagai ma voluma o mea oona e tatau ona aveesea mai le tino. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le rhabdomyolysis, e tatau i le tagata maʻi ona vave faʻataʻi falemai i le ICU e faʻatautaia galuega taua.

O le puipuia o le atinaʻeina o lenei maʻi matautia, ua fautuaina ai tagata gasegase uma e fai ma fuainumera e aofia ai se suesuega o le creatin phosphokinase (CK), o se enzyme e maua i le myocytes ma faasaʻolotoina i totonu o le toto i le taimi o le necrosis muscle, i le fuafuaga masani o iloiloga. O le masani o CPK i totonu o le toto e 24-180 IU / l. Faʻatasi ai ma le tuputupu ae o lenei faailo i suʻesuʻega, e fautuaina ai le lafoaia o le faʻaaogaina o fuainumera poʻo le faaitiitia o le metotia.

O le mea e masani ai, o tagata gasegase o loʻo i ai faʻamatalaga e aʻafia i faʻalavelave tuʻufaʻatasia. O le afaina o fualaʻau o le cholesterol-downering e aofia ai le fesuiaiga o le aofaiga ma le physico-kemikolo o le vavalalata. Ona o lenei mea, o gasegase e maua ai le gasegase (aemaise o sooga tetele - tulivae, hipoa) ma le gasegase. Afai ole tagata maʻi e le o iai se fesoasoani talafeagai, faatasi ai ma le alualu i luma o le tulaga, o konekarate soofaatasi e mafai ona atiina ae - o se fomaʻi faʻamalosia o ona elemene autu. Ona o lenei mea, e faigata tele ona faia ni gaioiga galue i le sooga, ma e le o toe umi ae amata loa ona leai se mea.

Faʻafefe i le tino popole

O le aveina o fua ninii e mafai ona mafua ai aafiaga o loʻo i lalo mai le faʻalavelave faʻalavelave:

  • tiga o le ulu
  • tigā, suiga i le moe moe, moe,
  • moe
  • vavao
  • ogaoga malosi (vaivaiga, vaivai, malaise),
  • mafaufau le mafaufau
  • lagona le mautonu - leiloa pe, i se isi tulaga, o foliga vaaia o lagona le mautonu ile tino poʻo isi vaega o le tino,
  • tofo tofo
  • lagona gasegase (tulaga le mautonu) - vave le suia o lagona ma lagona lagona, loimata, ita,
  • fulafula o le tino, faʻaalia e ala i foliga o foliga, leiloloa o le gaosiga o le afi ma le lagona i le itu o le liona.

E tatau ona e malamalama e le o nei aafiaga uma o le a tupu i se tagata maʻi faapitoa. I se tulaga lautele, o le tele o taimi taʻitasi e le sili atu i le 2% (e tusa ai ma suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma sili atu i le 2500 mataupu). Talu ai o faatonuga e tatau ona faʻaalia ai aafiaga uma o fuainumera i luga o le tino, ia le itiiti ifo ma le tasi le taimi na atiaeina i taimi o tofotofoga faʻapitoa, o lenei lisi e manaia tele. O le mea moni, o le tele o tagata gasegase e maua i le atherosclerosis o le aveina o fuainumera o le a le feagai ma aʻafiaga matautia o fualaau oona i luga o le tino.

Faʻafefe i le fatu ma toto toto

E ui i le aoga tele o fuainumera i luga o le cardiovascular system, i nisi taimi, i le 1-1.5% o mataupu, o le atinaʻega o aʻafiaga mai le polokalame e faʻasalalau ai e mafai. E aofia ai:

  • paʻu
  • vailaʻau vasodilation, pa'ū i le toto maualuga,
  • migraine mafua mai i se suiga i le leo o vaʻa o le faiʻai,
  • i nisi taimi - maualuga maualuga,
  • arrhythmia,
  • i vaiaso muamua o le faʻatagaina - faʻalauteleina faʻaalia o angina pectoris, ona faʻasologaina lea.

O aʻafiaga aʻafiaga mai le faʻalavelave faʻaleleia

O le afaina o fuainumera i le manava o le:

  • o se faʻaitiitia itiiti o le puipuiga o le immunity ma le atinaʻeina o se faʻalavelave pipisi i le pito i luga o le manava (sinusitis, rhinitis, pharyngitis),
  • faʻasolosolo faʻamaʻi ma lona salalau i vaega pito i lalo o le manava (bronchitis, pneumonia),
  • afaina o le manava - dyspnea,
  • bronchial asthma o mea na afua mai ai,
  • isu.

Faʻafefe i fatuga ma le polokalama urinary

Le aʻafiaga leaga o fuainumera i luga o le polokalama urinary e:

  • o le atinaʻe o siama o le urogenital ona o le faʻaitiitia o le faʻaletonu o le puipuiga,
  • faʻamaʻi pipisi ma le foliga mai o faailo o le cystitis - vave vave, tiga i le suʻesuʻeina o le vevela, tiga ma le mu i le taimi o gaioiga o gaioiga,
  • le faʻaaogaina o le tino, le foliga mai o le edema lautele,
  • suiga i suega suʻesuʻe suʻesuʻega o le urine: microalbuminuria ma proteinuria, hematuria.

Tali atu i le Allergic

E le o se mea e tupu i le togafitiga o fuainumera. E mafai ona maua e tagata maʻi o loʻo ave statins i lalo ifo o le cholesterol:

  • paʻu paʻu
  • sasaa
  • faʻasalalau lautele poʻo le gagana i le lotoifale,
  • faʻafesoʻotaʻi dermatitis
  • urticaria.

O le atinaʻeina o le faʻalavelave anaphylactic, syndrome ulusala o le paʻu (Lylel, Stevens-Jones) ma isi faʻamaʻi ogaoga faʻamaʻi na faamaumauina i mataupu vavalalata aʻo faia pea suʻesuʻega faʻatautaia. O le mea lea, latou te manatu o le inisinia.

O aʻafiaga leaga o fuainumera i luga o le fetus

Togafitiga ma fuainumera o le maʻitaga ma le lactating o tamaitai e matua faasaina. E le gata i lea, pe afai o togafitiga ma fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol e fautuaina i se fafine e fananau mai (15-45 tausaga le matutua, pe sili atu foi - ao lei faia le taamilosaga), ao le i aveina o ia, e tatau ona ia mautinoa e le o maʻitaga o ia, .

O tulafono o fualaau ia mai le X-vaega o le gaioiga i luga o le tama. E leʻi faia suʻesuʻega a le tagata, ae o suʻesuʻega i meaola falesuesue ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o fualaau oona i le atorvastatin i teineiti maʻitaga ua mafua ai le paʻu tele o le mamafa o pepe fananau mai. E le gata i lea, i vailaau faafomai, ei ai le tulaga e tasi o le fanau mai o se tamaititi ma le tele o malformations ina ua uma ona ave e le tina le fualaau faasaina Lovastatin i le uluai masina muamua o le maʻitaga.

E le gata i lea, o le cholesterol o se mea talafeagai mo le tuputupu ae masani ma le atinaʻe o le tamaititi. O tulafono e faigofie ona pasia le puipui o le hematoplacental ma faaputuputu i totonu o le toto o se tamaitiiti i luga o le maualuga. Talu ai ona o nei fualaau oona, ona o le puipuia o le HMG-CoA reductase, ua faaitiitia ai le taua o le cholesterol i le ate, atonu o le a maua ai e le tamaititi le leai o lenei ava malosi ma ona fua.

Vaega o togafitiga o fuainumera

Aʻo lei filifilia e le fomaʻi fualaau talafeagai mai le vaega o statins mo oe, fautuaina e suʻe atoa le tino ma pasia:

  • suʻesuʻega lautele o le toto ma urine - e fuafua ai galuega lautele a le tino,
  • lipidogram - suʻesuʻega atoa o le tulaga o le gaʻo gaʻo i totonu o le tino ma le fuafuaina o le cholesterol atoa, o ona atherogenic ma antiatherogenic vaega, triglycerides ma le aʻafiaga o aʻafiaga cardiovascular ma cerebrovascular o le atherosclerosis i tagata taitoatasi,
  • suʻesuʻeina o meaola oona, e aofia ai le fuafuaina o: aofaiga atoa ma tuusao / indirect bilirubin, Alat ma Asat, CPK, creatin ma urea e fuafua ai galuega tau fatuga.

Afai o nei suʻega o loʻo i totonu o tapulaa masani, ona leai lea o ni faʻasalaga i le tofiaina o statins. A maeʻa le masina mai le amataga o fualaau, ia tatau ona toe faia uma le suʻesuʻega o le suʻega e iloa ai auala e faʻaaogaina ai nisi gaioiga. Afai o faʻataʻitaʻiga uma lava i totonu o le mea e gata ai, ona talafeagai ai lea o fuainumera mo le tagata gasegase e faʻaitiitia le cholesterol, ma sili atu le lelei nai lo le leaga.

Afai, i le suʻesuʻeina o togafitiga, o gasegase e faʻaalia ai le solia o le ate, musika o le skeletal poʻo fatugaʻo, o togafitiga o fuainumera e sili atu le leaga nai lo le lelei.

Statins: Pros and Cons

E ui lava i finauga i le lalolagi faasaienisi, lea e sili atu le tele o fuainumera: lelei pe leaga, o fomai i aso taitasi e faatonuina nei fualaau faasaina i le toatele o tagata mamaʻi e maualuga le cholesterol. O le lelei ma le faʻaleagaina o le aveina o le HMG CoA rehibitase inhibitors o loʻo tuʻuina atu i le laulau i lalo.

"Mo le" aveina o fuainumera

"Faʻafeagai" i le faʻaaogaina o fuainumera

pulea le cholesterol, ma faʻaitiitia ai i le masina muamua o togafitigae le fetaui mo tagata mamaʻi e maua i le maʻi o le ate i taimi uma: e mafai ona mafua ai le maʻi pipisi o le hepatocytes ma le toilalo o le ate faaitiitia le lamatiaga o le fatu fatu o le fatu ma le dyscirculatory encephalopathy i tagata mamaʻi ma le maualuga o le cholesteroli ai se numera tele o aʻafiaga, e aʻafia ai le tino faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻalavelave mataʻutia o le cardiovascular ma cerebrovascular pathology i maʻi gasegase masani e 25-40%O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu e 0.3-2% faaitiitia le tino mai le fatu fatu ma le taiae le mafai ona faʻaaogaina e le maʻitaga, fafine lactating ma tamaiti i lalo o le 10 tausaga talafeagai mo le togafitiga o ituaiga o le hypercholesterolemiamanaʻomia le faʻaaogaina umi (masina ma e oʻo lava i tausaga), ae o le aʻafiaga o aʻafiaga i luga faigofie ona faʻaoga: e tatau ona e inu na o le 1 taimi i le asoe le manuia i isi vailaʻau talafeagai mo le togafitiga o le atherosclerosis i tagata gasegase e masani ona maua i le maʻi pipili: faʻaaogaina e le ate e masani lava ona faʻafeiloaʻiina e gasegase, e aofia ai tagata matutua

Ina ua maeʻa ona tuʻuina atu statin i totonu o galuega faafomaʻi ma amata ona faʻaaogaina lautele, o le tino mai i le cardiovascular ma cerebrovascular fomaʻi ua faʻaititia e 12-14%. I luga o se fuainumera Rusia, o lona uiga e tusa ma le 360,000 faʻaolaina faʻaola i tausaga taʻitasi.

O le a le cholesterol e ave ai fuainumera

O fua o le Cholesterol e faʻamoemoe e faʻaaoga ai se suʻega toto. E tatau ona faʻatautaia mo tagata o le matutua: tagata pe a uma le 35 tausaga ma tamaitai ua oʻo i le moaopa. O se faʻafitauli faʻafitauli faapitoa e aofia ai tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka, maualuga ma le mamafa, faʻapea foi ma le le fiafia i le ulaula tapaa.

O le masani e 200 mg / dl. E tusa ai ma fuainumera, o le averesi maualuga o tagata Lusia e oʻo i le 240-250 mg / dl. Ae ui i lea, o lenei faailoga e le taua tele, e na o le manaʻomia lava ona fetuʻunaʻi le tulaga lelei o meaʻai ma ola. I le 250 mg / dl, togafitiga fualaau faasaina e filifili.

Ma o le a le mea e mafai e le cholesterol ona ave fuaina, ae e tatau foi? I le maualuga o le 270-300 mg / dl, e tatau ona faʻaaogaina ni togafitiga tetele o togafitiga. I lenei tulaga, e le o se soifua maloloina lelei, e le mafai foi ona faʻamalosi ma taumafa lelei. Mo tagata gasegase e maualuga le maualuga o fua, e manaʻomia se fesoasoani malosi i se fomaʻi.

Simvastatin

O le fualaau oona o au tupulaga. O le tuufaatasiga e faavae i luga o le mea lava e tasi e galue malosi ai. Ua faatonuina mo le hypercholesterolemia.

E maua i le pepa o le 10 ma le 20 mg. O le tau o loʻo iai i le lautele o le 100 ruble mo le 30 pauna (Rusia) ma i le eria o 210 rubles mo "Simvastatin" na faia i Serbia.

"Rosuvastatin"

E taua o le fualaau sili ona malosi o le fa o tupulaga. E maua i le pepa o loʻo aofia ai 5, 10, 20 ma le 40 mg o le gaioiga galue malosi. O le tau e faʻatatau i le suʻega ma mai le 205 i le 1750 rubles.

O le aveina o fuainumera mo le cholesterol, o faamanuiaga ma le afaina i foliga o aafiaga o le a avea ma soa tumau o togafitiga. E tatau ona saunia mo le mea moni o togafitiga o le a faʻatasi ma aʻafiaga i le itu o:

  • tiga o le ulu
  • mimiti
  • musele maso,
  • o le atinaʻeina o se mea e tupu ai le mea e tupu ai (o le mea sili ona taatele o se paʻu paʻu).

I le tele o mataupu e le masani ai, o se faʻalavelave tuga o le ate.

Auala e ave ai cholesterol statins

Faʻaavanoaina le faʻailoga e pei ona faʻamaonia mai e lau fomaʻi! E faʻapefea ona ave fuainumera mo le cholesterol, i le a le metotia ma le umi, e tatau foi i le fomaʻi ona fuafua e faʻavae i luga o le soifua maloloina o le maʻi.

O le amataga o le vasega i le tele o faʻataʻitaʻiga e amata i se laʻititi o le 5-10 mg i lea aso ma lea aso, e tatau ona fufulu le papa i le tele o vai. O se faʻaopoopoga i le atunuʻu e ono mafai peʻa a uma le masina.

O masina taʻitasi e faia ai se siakiina faʻatulagaga, e tusa ai ma taunuʻuga o le suʻega, o le a faʻaitiitia pe faʻatupulaia. O le umi o togafitiga e mafai ona umi se taimi. O le umi o le umi o le togafitiga e 1-2 masina. O nisi o tagata gasegase e manaʻomia se vailaʻau ola umi.

E faʻafefea ona suitulaga ia statins ia maualalo le cholesterol

E mafai ona e faʻaaogaina e le gata na o fuainumera. O loo matou talanoa e uiga i togafitiga faafomaʻi ma soa masani a le tagata. Muamua lava, e tatau ona e amata taumafa saʻo. E fautuaina ina ia faʻaaogaina uma le gaʻo, falai. Ia mautinoa e faaopoopo i lau eria:

E tatau ona taulai totoa i laumei ma nati - o latou lelei e pei o se meaʻai lelei ma i le taimi lava e tasi o ni au malolosi malolosi i le faʻavaeina o pusa cholesterol.

Ma faʻafefea ona suitulaga ia statins e faʻaitiitia ai cholesterol mai fualaau faasaina?

  1. Fibroic acid. O faʻasolosolo faʻasoa o le fibroic e aofia ai le filabrate, fenofibrate, ma le gemfmbrozil. Pe a tago i nei vailaʻau, e mafai ona maua le gastrointestinal tract.
  2. Pele Acid Faatasi ai ma fualaau aupito sili ona aoga ma le pulu bile ua faailogaina "Colestid" ma le "Questran." E mafai ona faʻaaoga uma e fai ma togafiti togafiti ma faʻamalosi. O mea le lelei e aofia ai le matuia ma le le mautonu o le tino i taimi o togafitiga.

E taua le manatuaina o soʻo se togafitiga e faʻatagaina pe a maeʻa feutagaiga ma lau fomaʻi!

Dr. Myasnikov i cholesterol ma statins, ata vitio

Ph.D. in Medicine, fomaʻi vailaʻau o le Iunaite Setete o Amerika, fomaʻi o le Falemai Clinical Hospital N ° 71 Alexander Myasnikov na faʻaalia lona manatu pe o le a le fuainumera mo le cholesterol, o aoga ma le afaina ai. Fai mai Dr. Myasnikov e feteʻenaʻi ma le talitonuga lauiloa, o fuainumera e le o se panacea ona e le mafai ona latou ufiufi pusa cholesterol! O vailaʻau e na ona puipuia ai o latou foliga vaaia.

O nei vailaʻau e puipuia ai le puipuia o fatu i tagata mamaʻi, faʻamalosi le skeletal system, ma puipuia ai le faʻavaeina o le gallstone faamaʻi ma nisi ituaiga o kanesa. Dr. Myasnikov e faapea o le galuega o fuainumera ma o latou aafiaga i luga o le tino o le tagata e lei maeʻa ona suesueina lelei. Na fautua mai o ia o fualaau e aʻafia ai le le gata i le faʻamalosia o pa puipui lapoa, ae faʻapea foi le puipuia o faiga le lelei ma le alualu i luma o faʻamaʻi. O le lavelave o togafitiga o loʻo taʻoto i le mea moni o le tele lava o tulaga e tatau ona e suʻeina i aso uma, i lou olaga atoa.

Dr. Myasnikov e uiga i cholesterol ma statins, ata vitio:

O le faamasani i auiliiliga ma mea e maua mai i cholesterol, o aoga ma mea leaga ia i latou, faapea foi ma mea masani, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o le maualuga o le cholesterol i le toto e le o se faasalaga! E mafai ona e tauina, ma mo se tau talafeagai. E le gata i lea, o le faamaʻi e mafai ona puipuia e togafitiga faʻasolosolo. O faʻamatalaga e uiga i lenei autu e mafai ona faitau pe tusiaina i totonu o le fonotaga i togafitiga o togafitiga faʻatoʻa.

Tuua Lau Faamatalaga